achtergrond

Geenstijl

Terugkijken. Imam Yassin ElForkani: "Er is een groot tekort aan moskeeën in Nederland"

Ons mam zei vroeger altijd: "Vertrouw nooit iemand op zijn blauwe ogen en zeker Yassin ElForkani niet." Nu heeft Yassin ElForkani geeneens blauwe ogen dus dat is dubbel reden om hem te wantrouwen.

Enfin, oud-overheidsmoslim annex Koeweitse moslimtrekpop ElFromagi mocht aanschuiven bij Pauw om de dubieuze geldstromen vanuit de Golfregio naar onder meer zijn Amsterdamse Blauwe Moskee te duiden - meneer glibberde lekker langs de vragen door sluw te ontwijken en tot honderd keer toe te herformuleren met het bloedirritante zinnetje 'waar het even om gaat'. De handel en wandel van ElFromagi (dossier hier) werd vijf jaar geleden al uit de doeken gedaan door La Nanninga, maar superbedankt Nieuwsuur, nu is-ie ook op nazionale televisie uit de kast gekomen en van een gebouw afgesmeten. "Sommige mensen vinden de hele islam slecht", pruilt imam 'weet je wat het is Jeroen' ElForkani nog, terwijl wokevogel Pauw hem onder tafel probeert te lullen. Zoals het een Pauw betaamt komt-ie nooit helemaal van de grond. Op het einde volgt de uitsmijter: "Tot nu toe hebben we een groot tekort aan moskeeën in Nederland." Nou nee.

En het 'mooie' van dit alles? Op de televisie zit een prediker van een salafistische moskee de salafistische islam salonfähig te maken. Ernaast zit topdebater Jesse Klaver, die de kans heeft om de progressieve politiek een enorme duw in de rug te geven door die allahgeïndoctrineerde compleet onder tafel te poetsen met zijn regressieve normen en waarden. Zo had Klaver kunnen zeggen: "Nou ElForkani met je salafisme, wij van de progressieve politiek zijn voor gelijke behandeling van man en vrouw, wij zijn voor homorechten, wij zijn voor een vrije, seculiere samenleving en transparante democratieën, en dat zijn nou net dingen waar dat salafisme van jou niet voor staat, dus weet je wat ElForkani? Je krijgt maar lekker de tering." Maar nee, Klaver prijst ElForkani dat de Blauwe Moskee in ieder geval geen geld heeft aangenomen van islamitisch boevennest Saudi-Arabië en legt tevens een milieuvriendelijk bommetje onder de bilaterale handelsbetrekkingen met dat land door te zeggen dat Nederland 'boter op het hoofd heeft'. Nee Klaver. Degene met boter op z'n hoofd. Dat ben jij.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.