Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Het OM faalt enorm

Hard rijden: hoge pakkans. Kraken? Nope. Illegaal in Nederland zijn ook niet. Overvallen niet. Winkeldiefstal evenmin.

De Europese flitsmarathon is ongeveer halverwege. De snelwegen raken richting de nacht steeds leger, waardoor de struikrovers misschien minder slachtoffers maken, maar wel steeds hogere bedragen innen. 

Onder het mom van veiligheid wordt in Nederland voor snelheden geflitst die in Duitsland, België en Verenigd Koninkrijk niet vervolgd worden.

Zo stond Koos Spee op TV te verkondigen dat in ruim negentig procent van alle verkeersongevallen snelheid een factor was. Vanaf die dag doe ik onderzoek naar botsingen tussen objecten die stilstaan. Het eerste experiment kan nog even duren. Ondertussen doet de ACM eindelijk invallen bij bedrijven die eenzame reaguurders oplichten.

Het meest sneue is dat het de verkeerspolitie nog steeds niet is opgevallen dat de meeste verkeersslachtoffers voetgangers en fietsers zijn. Die sterven bij aantallen die al decennia nauwelijks dalen. Die zitten niet op snelwegen. Dronken rijden, appen achter het stuur, negeren van zebrapaden en verlichting hebben nauwelijks pakkans. Fietsers ervaren een vrijstaat.

Mede met het sleepnet maken we een maatschappij waar eerzame burgers dankzij hun kentekens, telefoonnummers, IP-adressen en sofinummers onder continu toezicht van hun regering staan. De tienduizenden bestuurders met valse kentekens hebben vrij spel. Tunnelvisie op big data.

Een sleepnet dat slecht werkt. De Tweede Kamer-springer stond eerst weken te protesteren voor het Binnenhof, plaatste netjes op het openbare Facebook zijn afscheidsbrief, liep moeiteloos langs de beveiliging en deed zijn zelfmoordpoging.  

Een man die keurig geruïneerd werd door de Opiumwet. Hij dacht zaken te doen die gedoogd werden:  Het bezit van vijf hennepplanten. Hij kreeg een veroordeling zonder strafoplegging, waardoor hij niet meer naar zijn eigen bedrijf in Canada kan. Dankzij de wet Bibop mag hij ook zijn investeringen in Nederland niet uitbaten.

Sommige deelstaten van Canada hebben cannabis gelegaliseerd, eind 2017 stemde hun federale Tweede Kamer voor legalisering, hun senaat stemt daar in juni over. De beste man is op papier crimineel voor een delict dat hier geen straf opleverde, en daar gelegaliseerd wordt. Terwijl de politie tuintjes aan het slopen is, ontspringen echte criminelen de dans.

Volgens het OM is er namelijk altijd schaarste en moeten we keuzes maken waar de prioriteiten liggen. Voor kleinere delicten zoals winkeldiefstal, moeten maar opgelost worden door detectiepoortjes en beveiligers. Misschien moeten die beleidsmatige en financiële keuzes een keer langs de Kamer en de kiezer. Zodat het niet alleen ambtenaren zijn die uw aangiften archiveren.

Frank Buis en Jaime van Gastel maakten vele reportages over buitenlandse zakkenrollers die opgepakt werden. Binnen een paar uur weer vrij, later bij verstek veroordeeld met straffen die zelden worden betaald of uitgezeten. Een papieren belasting van de strafrechtketen zonder enige strafdreiging richting de crimineel. Dweilen met de kraan open.

Winkeliers leggen inmiddels zonder tussenkomst van de rechter boetes op van 151 euro. Wat officieel geen boete is, maar een factuurtje voor de administratiekosten, iets wat de politiek in de grote steden volledig ontgaat. De NS pakt het veel groter aan en verhaalt miljoenen euro's aan vandalismeschade.

Hier zit ook een ontwikkeling om criminelen niet meer via het strafrecht te pakken, maar slachtoffers tegen hoge kosten uit pure wanhoop via de civiele weg een kale kip proberen te plukken. Woningbouwvereniging Ymere werd gedwongen de basispolitiezorg te privatiseren. Normale huurders en medewerkers worden bedreigd en geïntimideerd, asocialen beloond.

Geweld door psychiatrische patiënten wordt niet vervolgd. Dat zorgt er ook voor dat deze daders onvoldoende dossier opbouwen, waardoor noodzakelijke maatregelen niet genomen worden. Zoals een gedwongen opname of celstraf ter bescherming van de persoon en samenleving. Onderbetaald personeel is vogelvrij verklaard.

Syriëgangers werden niet vervolgd, en mochten ook niet bij verstek vervolgd worden. Daarmee worden deze jihadisten keurig buiten schot gehouden. Als crimineel niet in het beeld van de rechtbank, als strijder niet in beeld bij het leger. Een scherpe scheiding tussen politie & defensie is een waardevol principe dat schaamteloos tegen ons wordt gebruikt.

Qua MH17 is er nog niets opgelost. Geen dader voor het hekje. Geen vrede tussen de EU, Oekraïne, de Donbass, de Krim of Rusland. Maar ook in de andere proxyoorlog in Syrië geen akkoord tussen dezelfde buitenlandse mogendheden. Toch is de EU (waar wij lid van zijn) bij de VS aan het aandringen om sancties op Rusland te verlichten.

Deze casussen hebben allemaal 1 ding gemeen: Nette burgers die hoge kosten maken om andere burgers te volgen en te laten betalen, terwijl criminelen, terroristen en dictators vrij baan krijgen.

Misschien is het niet alleen tijd voor “PO in actie” en “Zorg in actie”, maar ook voor OM in Actie.

Reaguursels

Inloggen

Ik heb diezelfde mijnheer Koos Spee, in een vlaag van loslippigheid eens horen zeggen, dat de bekeuringen voor te snel rijden een belangrijke inkomstenbron voor de overheid waren. Hij was toen al een tijdje met pensioen.

oliebolletje123 | 22-04-18 | 16:22 | 2

Een eerdere minister van het c(d)a heeft dat ook een keer verteld en ook Zalm is er mee naar buiten gekomen.

O2Neutraal | 23-04-18 | 10:00

Tijd voor "Gesundes Volksempfinden", of minder beladen term 'gezond boerenverstand".
De papieren belevingswereld van justitie en politie moet weer teruggebracht worden naar de ervaringen op straat, daar waar de burger criminaliteit ervaart.

kapotte_stofzuiger | 22-04-18 | 14:49 | 1

Als we het maar een beetje netjes in zouden kunnen richten zouden doodseskaders nog zo gek niet zijn...
Sans ironie

Hemmenaar7 | 22-04-18 | 16:20

De Nederlandse regering heeft destijds "in al haar wijsheid" besloten om b.v. België, Frankrijk en Spanje via internet direct in "ons" kenteken registratie file te kunnen komen .
In Nederland rijden jaarlijks 10 Franse auto's door ons land, echter vele duizenden Nederlanders rijden voor hun vakantie bestemming door Frankrijk
.( Wie zei ooit, dat Frankrijk een mooi land is, maar het ook jammer is dat er Fransen wonen?)
De verhouding schat ik dus 1 Franse auto in Nederland en 1000 Nederlandse auto's in Frankrijk.
Achter iedere boom en paal, staan in Frankrijk op rijkswegen, zonder waarschuwing, flitspalen . ( Let dus op in uw vakantie!).
Zo reed ik vorige maand door Frankrijk 6KM te hard en ontving direct van de Franse justitie een boete van € 46,-- die kon oplopen tot € 180,-- !
Wat ontvangt de Nederlandse regering voor buitenlandse overtreders?
Bijna niks!
Hoe dom is deze toestemming van de Nederlandse regering geweest om onze prive auto gegevens door te geven aan andere landen?
Wie hebben dit gewild, of was dit weer zo'n wetje wat ons even "door de neus geboord is "?
Lang leve de waardeloze Europese Unie en jammer dat we zoveel dommeriken over ons laten beslissen.

outdoor | 22-04-18 | 14:01 | 1

En een Belg kan in NL zo hard rijden als hij wil, in tegenstelling tot wat in NL al jaren wordt beweerd .

ChatBot | 22-04-18 | 14:57

Waar mijn mond ook laatst van open viel is het geval dat de Nederlandse Politie/OM Oost Europese criminelen niet uitlevert aan het land van herkomst (EU).
Een Slovaak beging in Nederland een geweldsdelict, gewelddadige overval met gebruik van een wapen waarna het slachtoffer gekapitaliseerd moest worden. Werd aangehouden, veroordeeld en heeft 7 maanden in hechtenis doorgebracht. (Fopstrafje)
In zijn land wordt hij gezocht voor moord/doodslag, justitie is daarvan op de hoogte en stuurt de man gewoon weer de straat op. Reden: gevangenissen in meeste Oost Europese landen zijn niet op Nederlands niveau, dus inhumaan.
Dat beleid van Nederland is in rest van Europa bekend, dus veel criminelen komen naar Nederland als het in eigen land heet onder de voeten wordt.
Het is niet zo dat elke Oost Europeaan een crimineel is, maar wel dat het Justitie apparaat in Nederland gepoliticeerd, links georienteerd en voornamelijk op eigen bevolking gericht is.

HeEnalu | 22-04-18 | 13:21

Niet in Nederland alleen - de anarcho-tyranny state maakt opgang. Het V.K. is ook een goed voorbeeld.

jan99 | 22-04-18 | 13:13

"Ooit zal de bom barsten."
@beau van rtl | 22-04-18 | 10:07
wel nee beste optimist, daar is het grootste deel van het NL volkje te naief en te lam voor.
Geef ze brood en spelen (voetbal, TV, koningsdag, bijv.) en ze houden hun bek dicht. En om opstand te voorkomen wordt ons 1 keer per 4 jaar een wortel voorgehouden waardoor we denken dat we wat te zeggen hebben.
Er zal nooit iets veranderen

telelezer | 22-04-18 | 12:39 | 3

Telelezer. Ik ben bang dat je gelijk hebt , maar ik blijf hopen.

beau van rtl | 22-04-18 | 13:09

@telelezer, beau,

"Nooit" is niet het juiste woord.
Een schip kan niet eeuwig tegen ijsbergen op blijven varen. Op gegeven moment wordt er water gemaakt, en als er dan niks ondernomen wordt zinkt het schip.
Punt.
Het is te hopen dat de vakantie vierende couch potatoes op zinkend schip Nederland de komende jaren wakker gaan schrikken, en gaan eisen dat de bemanning de koers verandert. Blij dat websites als GS hun lezertjes blijven wijzen op de natte voeten, die de gemiddelde NPO-kijker lijkt te accepteren.

Dandruff | 22-04-18 | 13:28

Het is als een kikker in en pannetje kokend water.

boerk | 23-04-18 | 08:24

Waarom wordt alleen het OM hier genoemd. Ook de rechtspraak en de handhaving zijn volkomen stuk. Dat krijg je als je die clubs door vrouwen laat runnen.

ChatBot | 22-04-18 | 12:06 | 3

chatbot. Mee eens , maar dat bepalen wij niet hoor. Als je geen vriend of vriendin bent van Bea dan kom je nergens.

beau van rtl | 22-04-18 | 12:10

In Saoedi-Arabië is men het volledig met je eens.

EefjeWentelteefje | 22-04-18 | 12:39

En in Brunei ook.

beau van rtl | 22-04-18 | 13:05

Keurig stukje Feynman, laat misschien bij de slotconclusie maar weg.
OM in actie zal tijd worden, ingezet op zaken die er toe doen.

bwanabanjo | 22-04-18 | 11:34

Hoe zit het met de belasting van het OM door zaken zoals Holleeder? Dat is ook zo'n soap in het nieuws waar niemand ook een ene reet om geeft.
En dan kansloze asielzoekers die ons systeem belasten.
En krakers.
Etcetera etcetera etcetera....

Is dit nog nieuws? | 22-04-18 | 11:23

Het OM faalt gezien vanuit de burger. Maar zodra je het min of meer libertarische perspectief aanmeet: dat grote, complexe overheden (zoals zo'n beetje alle sociale systemen) na verloop van tijd geheel in dienst van hun eigen functioneren, overleven en politieke invloed komen te staan, dan moet je juist concluderen dan het OM "by design" functioneert! En alles onder het mom het voor de burger te doen, net genoeg illusie om volksopstanden te voorkomen.

Gerechtigheid voor MH17? Nee het doel is de positie in de internationale gemeenschap, dwz NAVO bondgenoten niet voor het hoofd stoten gezien hun belang bij Oekraïne inkapselen en Rusland niet voor het hoofd stoten omdat allerlei buren in het oosten dat onprettig zouden vinden. En dus alles status quo.

Veiligheid van de eigen burgers? Niet als je veiligheid ziet als het recht op privacy en het vermogen in het geniep iets te doen (zei het goed/kwaad) of als je veiligheid koppelt aan een verbod voor overheidsinstanties om zaken in het geniep te doen of met partners te werken in de diepe schaduwen zodat eigen handen schoon blijven.

Veiligheid van je land door niemand te steunen die de wereld wil veranderen met bloedbaden en revolutie. Niemand steunen die het eigen land wil zuiveren van bevolkingsgroepen die daar van oorsprong ook wonen. Niet deelnemen aan uitzichtloze missies zonder eindspel of visie.

Het parlement moet eens gaan vergaderen over hun definitie van veiligheid en de weg daar naartoe. En open staan voor het idee dat het oude beleid wel eens verkeerd zou kunnen zijn. En een breuk toestaan. Een verandering niet afwijzen. Nieuw wijn in nieuwe zakken. Maar dat bereik je niet zonder herziening van alle verdragen die je dwingen het eens te zijn met partijen die jouw veiligheid anders definiëren dan je zelf ervaart.

Nette burgers die hoge kosten maken om andere burgers te volgen en te laten betalen,

GeenAccount | 22-04-18 | 10:44

'Hardrijders' zijn gewoon laaghangend fruit. Iemand die 130-140 rijdt (op de snelweg) levert een verwaarloosbare dreiging voor de verkeersveiligheid. Maar moet wel maximaal aftikken voor overtreding van de regels. Wil je effectiever zijn? Beboet alle automobilisten die geen richting aangeven bij het verlaten van een rotonde. Die dwingen tegenliggers in de ankers te gaan en dan weer op te moeten trekken. Dit gebeurt duizenden keren op een dag in dit land. Niet echt duurzaam of milieubewust, of wel? Recht is complexe en veelomvattende thematiek, maar in een poging om deze muur van desinteresse van het OM af te breken begin ik dan maar met deze oersimpele baksteen..

BRR76 | 22-04-18 | 10:25 | 1

Linksrijden zodat je lekker op de rechterbaan in de ankers moet voor een vrachtwagen en vervolgens niet naar links kan.

Is dit nog nieuws? | 22-04-18 | 11:24

Goed stuk. De lijn is duidelijk. Heel tragisch.

Bat-Adam | 22-04-18 | 10:19

Ach, waar gaat het om. Vrijdag is het weer koninginnendag. Lekker daggie vrij.
Lekker zuipen en lallen met z'n allen.

beau van rtl | 22-04-18 | 10:12 | 1

brood en spelen!

telelezer | 22-04-18 | 12:31

Nou, mijn dag is weer goed. Ik ga snel aan de rand van het toelaatbare mijn interesses botvieren. En dan deug ik oud Hollands. Bezem door deze corrupte kak en moslimmatsers.

rattenvanger XL | 22-04-18 | 10:11

Keek onlangs nar het programma ""de rechtbank"" je weet niet wat je ziet en hoort , echt om de slappe lach te krijgen, als het niet zo intens triest was.

joppo0 | 22-04-18 | 10:11

Wel mee eens ja. Ik heb vrij veel samengewerkt met juristen, en het is een apart volk. Ze leven geheel in een papieren wereld, Als je iemand doodmaakt en er staat in de wet dat het geen moord is al je een oneven aantal knopen aan je jas hebt, dan is het ook geen moord... En het wordt steeds gecompliceerder gemaakt. Ze zorgen in ieder geval heel goed voor hun eigen werkgelegenheid! Wordt tijd dat het allemaal wat leaner gemaakt wordt, en meer aansluit bij de wereld van nu. De meeste wetteksten zijn stokoud en veel zijn niet praktisch meer. Zeker niet gezien de enorme hausse aan misdaad als gevolg van allerlei immigratiegolven. En die fietsers... Ik woon in een grote stad, dus vertel me nix. Irritant om de tyfus gescholden te worden als je een foutje maakt, terwijl de persoon in kwestie vlak daarvoor en daarna door rood licht rijdt, over de stoep, geen richting aangeeft en geen licht (aan) heeft. Pffff.

Jahowiseffe | 22-04-18 | 10:09 | 1

ik woon in 020 en met betrekking tot de fietsers heb ik van het overgrote deel geen last. Het is daar echt een kwestie van educatie over hoe je moet fietsen. Armpje uitsteken, altijd ook op een lege weg zodat het gewoonte word. Goede verlichting, een goede bel en oogcontact maken met de medeweggebruikers. En dan loopt het zo soepeltjes als wat. Je weet als fietsers dat je "de zwakkere partij" bent, dus juridisch gezien meestal weg kan komen met debiel gedrag. Maar die mensen die daar mibruik van maken zouden ze idd gewoon met hun fiets de gracht in moeten gooien.

De inrastructuur voor de combi fietsers/gemotoriseerd vervoer is goed geregeld in Nederland, en echt goed opgezet dat je met slechts een paar do's en dont's het heeel goed kan laten verlopen. Wat ook veel gebeurd in de praktijk. Op de hordes toerististen op McBikes na dan......

peterdh | 22-04-18 | 10:47
-weggejorist-
van Oeffelen | 22-04-18 | 10:05 | 1

Ons OM en ook de agent op straat zijn er voor de elite. Artikel 3 van de politiewet er eens op nageslagen, maar daar klopt geen reedt van. Zij werken in ondergeschiktheid aan het bevoegd gezag. Het bevoegd gezag, hoe verrot en corrupt wil je het hebben. Vuil zootje graaiers is het.

beau van rtl | 22-04-18 | 10:00

Het OM is in en in verrot.
In het bijzonder de top, daar zit het fout.
Keilne onbenullige zaken worden gestraft als voorbeeld gesteld, maar het grote werk waar het OM zelf bij betrokken is blijft ongestraft.
Het OM is druk met afwimpelen van zaken tegen hun zelf gericht (betrokken)
dit door ontvreden burgers die via de juridische weg terug proberen te vechten.
Maar helaas dat werkt niet, rechters dekken elkaar natuurlijk af.
Het wordt tijd dat de bezem door ons rechtsysteem gaat, maar wie gaat en kan dat doen?????????
En dan Frans Timmermans en Judit Sargentini maar wijzen naar rechtsysteem Polen en Hongarije want dat van Nederland is zo goed !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
De beruchte splinter bij de ander maar balk in hun eigen ogen niet willen zien.

nr123456789 | 22-04-18 | 09:55 | 1

Waar, helemaal waar, maar wie moet wie controleren. Hoe hoger je komt , hoe verrotter het wordt Een frisse, door het volk gekozen president. Gaat voorlopig niet lukken. Ooit zal de bom barsten.

beau van rtl | 22-04-18 | 10:07

Wat een lulverhaal over vrijstaat voor fietsers. Doden onder fietsers zijn veelal eenzijdig ofwel door een auto. Als fietser ben ik afgelopen jaar herhaaldelijk bijna aangereden (waarvan 1x opzettelijk door de politie!!) en 1x helemaal aangereden met lichte schade aan mijn fiets.

Als fietser (1000 km / maand) ervaar ik bijna dagelijks de totale wetteloosheid onder automobilisten; grootlicht trekken / niet dimmen, mistlichten aan, onnodig claxonneren, het de auto als wapen gebruiken, over het fietspad inhalen bij oversteekplekken, het fietspad als parkeerstrook gebruiken... nog nooit gezien dat er eentje gepakt werd.

En laten we ook de statistiek er eens bijpakken;
https://www.plusonline.nl/verkeersveiligheid/relatief-veel-fietsdoden-onder-ouderen
40% van de fietsdoden zijn 75+ jaar oud. Dat is niet de categorie die dronken, append en zonder licht rondrijdt @Feynman...

Snelheidsbekeuringen op de snelweg is nauwelijks voor de veiligheid. Dat moeten ze gewoon bij de belastingdienst voegen. Van mijn part flitsen ze dan ook direct op het onnodig voeren van mistlicht....

jcvjcvjcvjcv | 22-04-18 | 09:41 | 1

Je leest mijn tekst als aanval op alleen de fietser, zo is die niet bedoelt en ik snap niet waarom je jezelf aangesproken voelt. (of hebt je wat op je kerfstok).

Je maakt erna precies mijn punt. Doordat alle andere verkeersregels niet worden gehandhaafd bestaat er onnodig gevaar. Fietsdoden vallen inderdaad voornamelijk onder ouderen, deels door appende, dronken en nachtblinde bestuurders. (nachtblindheid is geen reden voor einde rijbewijs, is wel reden voor fiets die geparkeerd staat in de grill)

Feynman | 22-04-18 | 10:32

Vrijwel alle symptomen die Feynman hier opsomt kende ik al, maar wat is het verdomd ontluisterend om het gehele syndroom zo uitgespeld te zien. Dit land is stuk

Wetenschopper | 22-04-18 | 09:21

Goed verhaal, tot MH17 er bijgesleept wordt, je kan ook alles op een hoop gooien

menage | 22-04-18 | 09:20 | 3

Het enige wat het OM in die zaak voor elkaar krijgt, is verificatie van reeds gedaan onderzoek. Zie hun eigen nieuwsfeed: www.om.nl/onderwerpen/mh17-vliegramp/... Dat ligt niet alleen aan het OM zelf, maar ook omdat NL via de EU om een beetje economische schade gecapituleerd heeft. De schoorsteen moet wel roken. De EU vraagt nu aan de VS om sancties tegen Rusland te matigen, voordat Poetin heeft gebogen. Die strijd rond MH17 is daarmee definitief verloren.

Feynman | 22-04-18 | 09:45

De MH17 en de rest van dat stukje past inderdaad minder goed in het rijtje vanwege de geopolitieke component.

O2Neutraal | 22-04-18 | 09:51

Ook zonder MH17 was de lijn duidelijk. Iemand die wat te verliezen heeft mag werken tot z’n 70e straks om al die (import)lapzwanzen hier in luilekkerland te laten leven.
MH17 is een ander chapiter, buiten fantastische windowdressing is dat hele onderzoek een holle scheet met rare luchtjes van belangenbescherming.

B.Spiritus | 22-04-18 | 10:04

Net even mijn duitse flitsboete betaald. 13 kmh te snel buiten de bebouwde kom, of ik eventjes €20 wil aftikken. ben blij dat ik niet meer in Nederland woon!

Drunken_Pumpkins | 22-04-18 | 09:20 | 1

3 jaar geleden geflitst voor 130 waar je tot 90 mocht, 407,= boete! Bordje niet gezien, niet duidelijk, waren geen mensen aan het werk, niks aan de hand. Pats! Heb nog steeds niks betaald, want in beroep. Ga altijd in beroep, als iedereen dat doet, komen ze om in hun werk. Maar waarom wordt er niemand bekeurd waar je bij nat wegdek niet harder dan 90 km. mag? Overal op de snelweg zie je die kutborden, dus je hecht er geen belang meer aan.... FLITS!

ellullo | 22-04-18 | 13:48

Feynman for president, en dan net als China meteen de 4-jaar termijn opheffen.

W_F | 22-04-18 | 09:11

BIBOB (Wikipedia): "De Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (wet Bibob) is een Nederlandse wet die in 2003 is ingesteld. Doel is dat gemeenten, provincies en ministeries de integriteit van houders en/of aanvragers van vergunningen en subsidies toetsen bij het landelijk bureau BIBOB."

theo-is-dood | 22-04-18 | 08:47

Voor de Nederlanders, die naar Spanje rijden, in Frankrijk na Lyon overal flitspalen.
De grens Frankrijk naar Spanje of omgekeerd, altijd boete, let op , hou je aan de snelheid, want de bekeuring komt netjes op je mat.

gato | 22-04-18 | 08:46 | 3

Die komt inderdaad ook op je spaanse mat ik heb er zo 2 gehad een jaar of 4 geleden, heb er toen de kachel mee aangemaakt, eerst komen ze zonder aantekening, de tweede komt certificado. maar moet je gewoon op het postkantoor laten liggen, gaat dan retour afzender.
En frankrijk staat tegenwoordig vol.. en met hier en daar wat mobiel werk.
Enige probleem zou kunnen zijn als je staande gehouden wordt met het kenteken waar de boete op uitstaat.. geen idee hoe lang de bewaartemijn hiervoor is, en of er een is.
Vandaar dat ik een aantal wagens heb die de grens niet meer overgaan..

broervandenhollander | 22-04-18 | 09:20

Die ga je toch zeker niet betalen? Ik heb er hier ook nog twee liggen, onbetaalde boetes(?) uit Duitsland. Sinds wanneer word ik geacht een, in het Duits opgestelde brief, te kunnen ontcijferen? Ik neem aan dat ik hetzelfde zou reageren als het in het Frans opgesteld zou zijn.

leef!! | 22-04-18 | 09:39

Broer van den hollander
Als regelmatige frankrijkrijder kun je ongeveer weten waar de palen staan, die worden van tevoren bijna altijd ook nog eens aangegeven met een megabillboard met een fototoestel erop. Mobiele controles altijd lachen op de doorgaande wegen, dan kom je tot de ontdekking dat een paar kilometer tevoren de nationale volkssport bestaat uit knipperende koplampen en enthousiast zwaainde bestuurders.

B.Spiritus | 22-04-18 | 10:31

Wat mij blijft verbazen maar vooral mateloos irriteert is het feit dat al deze repressieve, betuttelende, stelende en belerende wetjes, regeltjes en handelen niet uit de koker van een vreemde bezettingsmacht ( Duitsers, Rusjuns, Finnen ) komt maar uit het verziekte brein van lelieblanke “progressief” en “liberale” Nederlanders, onze eigense landgenoten! … maar zolang het gros mit ein deutsche bunker voor den taas het stemhokje inloopt veranderd er weinig vrees ik

swebe | 22-04-18 | 08:41 | 1

Onze overheid pakt slechts aan wat zijn nog durft aanpakken: de brave, conflictmijdende op-tijd-uit-z'n -nest komende, hardwerkende tot-z'n 67e uit te melken belastingbetalende burger. Wij betalen veruit de aller-allerhoogste belastingen van de wereld - en wij krijgen er een jammerlijke bestuurlijke kwaliteit vooor terug. En dat gaat pas over als wij ophouden met te denken dat jammeren op een weblog iets gaat veranderen.

bisbisbis | 22-04-18 | 10:20

Uiterst slecht voor de belastingmoraal; en dan moet ik mijn belastingaangifte nog gaan doen.

krelus | 22-04-18 | 08:36 | 2

succes! als jij net als ik een forensende hard werkende burger met eigen huis bent, adviseer ik je om even te wachten op het slechte weer dat eraan komt..

fikkieblijf! | 22-04-18 | 08:48

De oplossing is in het stemhokje, eenvoudige speltip, stem niet op een regeringspartij in het kabinet Prutte of GL.

O2Neutraal | 22-04-18 | 08:48

Een opsomming van nieuwsberichtjes is het vaste recept van Feynman. En dan eindigen met een triviale mening. Puik schrijfwerk.

zeeman73 | 22-04-18 | 08:30 | 1

Dat doet er niet aan af dat die opsomming van nieuwsberichten moedeloosmakend is. We hebben te maken met een overheid die tot in de haarvaten van de samenleving de zaak aan het controleren en reguleren is. Maar aan de andere kant is er sprake van een capaciteitstekort aangaande veiligheid en openbare orde. Inbraakpreventie op industrieterreinen geschiedt door cameratoezicht en de inzet van particuliere beveiligingsbedrijven (in de nachtelijke uren rijden die beveiligers trouwens ook rond in o.m. Wassenaar en Vught). Zomaar een voorbeeld/

theo-is-dood | 22-04-18 | 08:54

Ik word er heel verdrietig en vooral ook heel erg moedeloos van als ik dit lees. Het komt nog harder aan op zondagochtend om kwart over acht. Dit land is stuk. Ik wil een nieuwe.

Robin Hood | 22-04-18 | 08:14

Het zure feit is dat een flitsapparaat na installatie en naast af en toe onderhoud en een update kinderlijk makkelijk de ene na de andere boete oplevert. Het constateren van alle andere overtredingen is mensenwerk. Hoe groot is de kans dat er toevallig een agent rondliep bij het zebrapad toen de voetganger werd aangereden? Bijna nihil. En al een jaar of 40 wordt er beloofd dat er meer 'blauw op straat' zal komen.... Er is een parallel met de zorg; steeds meer invloed van de ICT, halfbakken software en protocollen waardoor steeds meer werknemers achter een beeldscherm verdwijnen. Steeds meer geld gaat naar helpdesks, systeembeheerders en middenkader en dat zijn geen van allen lieden die je in uniform op straat zal aantreffen.....

Donkersloot | 22-04-18 | 07:55 | 1

U bent er bijna. Het gaat erom dat het probleem in stand blijft, alleen dan kan er meer geld gevraagd worden en komt er meer salaris vrij voor de top en misschien zelfs baantjes voor vrindjes van diverse betrokken politici en ambtenaren. Het is allemaal precies waar een liberale partij tegen hoort te zijn, maar de twee partijen die zich liberaal noemen vv(d) en 66 zijn het al tijden niet meer onder Prutte en Alexander Penthouse.

O2Neutraal | 22-04-18 | 08:50

Die bureaucratische kassa wordt over een paar jaar een matige geldkraan wanneer men massaal zal overgaan naar zelfrijdende auto's
Je ziet wel vaker dat techniek de problemen oplost waar de politiek niks realiseert..

Winter_is_coming | 22-04-18 | 07:55 | 2

Gaat niet gebeuren, niemand die de controle kwijt wil.

menage | 22-04-18 | 09:35

Niemand? Denkend aan taxi, privé chauffeur, passagierstoel,.. i.

Winter_is_coming | 22-04-18 | 10:11

Gelukkig kan ik zappen als Koos Spee op tv komt. Als je blijft promoten dat de veiligheid van xenon lichten optimaal is, kan ik het niet meer aanzien als hij weer slap gaat auwehoeren op tv.Niet iedereen gebruikt het rolletje van de lichtbundel die je naar beneden of omhoog kan draaien, als je zwaar beladen bent . Die lichten werken als zonnen die in je ogen schijnen.Maar gelukkig haalt Koos Spee de kijkcijfers naar minimaal.!

brandewijntje | 22-04-18 | 07:50

Een cartoonist oppakken..., dat zal ONS leren !!

Stoned Hengst | 22-04-18 | 07:43

Het O.M...., de gesel van NL.

Stoned Hengst | 22-04-18 | 07:42

Dit land is ziek.

En helaas veel te veel brave witte jongetjes die het allemaal prima vinden, omdat ze toch niet echt hard hoeven te werken...

Lood om oud ijzer | 22-04-18 | 07:35

Wel met de opmerking wanneer jullie denken: “ 180 km / h kan makkelijk ‘s nachts want er rijdt toch niemand om de snelweg “. Voorwerpen( zelfs lege mcdonalds troep )overstekende beesten en eerder dood gereden beesten merk je te laat op. Je eerste reactie is toch uitwijken met alle gevolgen van dien. ‘ s Nachts te hard over een donkere snelweg is een zelfmoord missie. Groet van een oud ambulance chauffeur en oud diender.

thekolere | 22-04-18 | 07:04 | 4

Ik pleit niet voor de legalisering van te hard rijden, ik ben alleen tegen het gedoogbeleid van ALLE andere overtredingen die aantoonbaar doden opleveren.

Feynman | 22-04-18 | 08:50

Meeste hardrijders hebben kinderlijke geesten... lekker spelen met je autootje. En het levert ook stoere verhalen op verjaardagen.

Jahowiseffe | 22-04-18 | 10:16

Ach, overdag met 80 door de stad op een motorfiets is ook iets. Mooi weer vandaag dus pak een terrasje en wedden dat je er 1 ziet?

Is dit nog nieuws? | 22-04-18 | 11:01
▼ 1 antwoord verborgen

Die boete voor winkeldiefstal van €151 is ook weer zo typisch Nederlands. Geen afgerond bedrag van €150 of €200. Nee, dat is dan €151. En niet meer doen hé!

atheïstisch stemvee | 22-04-18 | 06:44 | 1

Die 151 ,- Euro is feitelijk geen boete, maar een vorm van schadevergoeding aan de winkelier. En die schademoet hoger zijn dan het relatief lage bedrag van 150,= Euro. Zie hier: (- en voortaan zélf even googelen, hé)
-
www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2...

bisbisbis | 22-04-18 | 10:34

Wat hebben die dingen allemaal gemeen? Bezuinigen. Geld ontrekken en in andere zaken steken. Men denkt dat het weg kan komen met allerlei digitaliseringen terwijl de praktijk toch echt anders uitwijst. Ik ben vertrokken uit Nl omdat het mijn land niet meer is. De bureaucratie is belachelijk. De bestuurders ook.

Klutskwijt | 22-04-18 | 06:28

Het meest angstaanjagende van Feynman’s stukje is dat hij waarschijnlijk een stuk had kunnen pennen wat wel tien keer zo lang is met tien keer zoveel shit van wat er mis is in dit land. Het gevoel dat we hierbij krijgen is dat we niet bij machte zijn er ook maar iets aan te veranderen. Waar te beginnen met alleen al de paar feiten die hij hier opsomt? Als dat geen reden is voor de cavaliere houding die we dan aannemen en de depressie die we voelen opkomen, weet ik het ook niet meer.

Accident_Prone | 22-04-18 | 03:48 | 1

Ik kan ook een lijst opstellen van random crap, een lange lijst lijkt indrukwekkend totdat je MH17 gaat opnemen in een lijst over BBQ-en.

menage | 22-04-18 | 09:37

Wie nog kan ontsnappen moet dat zeker doen!

Montesquieue | 22-04-18 | 02:54

Goed verwoord Feynman. Dit land is kapot en het interesseert bijna niemand iets. (o.a. te zien aan het stemgedrag)
En waag het niet, om de rekening van de fiscus niet te betalen, want dan kunnen ze ineens wel handhaven!
Voor je het weet, voel je je een Don Quichot in een land vol dwazen... (zucht)

saintinel | 22-04-18 | 01:45 | 3

Tja, zo voel ik me al een jaar of 20. Daarom ben ik ook maar gestopt met me er druk om te maken, het boeit toch bijna geen hond dat de boel naar de tering gaat.

Slipsnifter | 22-04-18 | 03:00

@ De fiscus handhaaft slechts bij brave loontrekkers die een eigen woning bezitten. Alle andere ' rand' groepen genieten de facto een belastingvrijstelling. Google tip: " oninbaarheid woonwagenbewoners"

theo-is-dood | 22-04-18 | 08:59

NUENEN – Bewoners van de woonwagenkampen Bosweg in Gerwen en Kremersbos in Nuenen hebben een huurschuld van meer dan 208.000 euro opgebouwd en de gemeente dreigt voor een groot deel hiervoor zelf op te draaien. De gemeente Nuenen heeft dat geantwoord op vragen van de VVD-fractie in de gemeenteraad. De PvdA rekende uit dat het bij elkaar gaat om 345 maanden onbetaalde huur.>> www.ed.nl/nuenen/huurschuld-woonwagen...

theo-is-dood | 22-04-18 | 09:02

Wat zeur je nou Feynman? Hardrijders zijn geheel volgens de regels beboet, net zoals die cannabiskweker geheel volgens de regels gestraft is.

En net zoals een referendum over het afschaffen van het referendum geheel volgens de regels voorkomen is. En net zoals Selmayr geheel volgens de regels benoemd en bevorderd is. Kortom: allemaal volgens de letter van de wet, zonder oog voor de geest ervan, en met de gebruikelijke minachting voor de burger. Bestuurders in het land en in Europa doen steeds minder moeite om zelfs maar de schone schijn op te houden.

Muxje | 22-04-18 | 01:11 | 3

Het niet handhaven van andere wetten is mijn probleem. Politie en OM mogen kiezen wat ze vervolgen, maar leggen over dat beleid nauwelijks verantwoording af aan de kiezer. Daar wordt nu winstmaximalisatie gekozen in plaats van maximale veiligheid of welvaart.

Feynman | 22-04-18 | 06:52

Uitstekende observaties, regels zijn regels en kunnen als ze door de verkeerde mensen worden opgesteld en/of gehandhaafd tot verschrikkingen leiden. We leren zo weinig van het verleden en dan hebben we notabene een geschiedkundige als premier (Prutte). Mensen snappen vaak niet dat de ordnung-muss-sein mentaliteit echt tot hele nare situaties kan leiden. Dit geschreven hebbende, het (selectief) niet handhaven van regels kan ook hele vervelende gevolgen hebben natuurlijk.

Mijn favoriete voorbeelden zijn mijn onlangs gestolen laptop en de gestolen fiets van mijn vriendin. Beide misdaden die ons treffen op een hele directe manier, maar waar de politie en vooral justitie niets aan doen. Werkelijk een schande. Goed dat Feynman het een keer opschrijft.

O2Neutraal | 22-04-18 | 08:57

Reageer ook even op het kraken in Amsterdam muxje. ;)

Is dit nog nieuws? | 22-04-18 | 10:59

Zuipten, tsja

Mark_D_NL | 22-04-18 | 01:37

@Ongeblustekalk | 22-04-18 | 01:37
Die vanvelzen en Wesley S. hou ik ook altijd goed in de peiling...

Slipsnifter | 22-04-18 | 02:47
▼ 6 antwoorden verborgen

Theoretisch gezwam. Als voorbeeld daarvan is dat het koontje in de foto een doppler radar is die moeite heeft met radiale snelheid. Niet goed meetbaar is geen boete.
In de bocht staan ze dus niet, lekker gasgeven dus ;)
De rest van het relaas zal ook wel een stuk minder zijn zonder vakinhoudelijke kennis.

Ongeblustekalk | 22-04-18 | 00:49 | 1

Goede bijdrage, maar u mist de duiding van de problemen en om een probleem nu te gaan negeren omdat het plaatje een verkeerd apparaat bevat...

O2Neutraal | 22-04-18 | 08:59

Zoals anderen al zeggen. Heel het land faalt nog harder dan een faalhaas. Alles moet schijnbaar kapot. Je krijgt er echt Falling Down (Michael Douglas en Robert Duvall!) neigingen van. Iedereen die in de weg loopt gewoon met een uzi neermaaien. Petje noemt je dochter een kkhoer? Kablam. Stumpertje van de fiscus heeft de pik op je? Bazooka m naar de maan, dat soort werk. Dat kan natuurlijk niet en ik zal 't niet doen maar god wat is dagdromen toch fijn. Ongezien de tyfus voor landverraders trouwens. En al helemaal de kakkerlakken die in de panelen rondkruipen om hier de boel onder te kakken.

VeelTeSteil | 22-04-18 | 00:43 | 6

einStina | 22-04-18 | 01:28
Geen idee hoe je eruit ziet. Behalve je grote neus *snel wegduiken doet* en je grote hoofd voor die enorme stel hersens *opstaat en vluchten doet*. Slaap ze kleintje.

VeelTeSteil | 22-04-18 | 01:37

@VTS
Gheghehe ik rij al jaren rond met een "alternatieve" kentekenplaat .

D-Fens_1963 | 22-04-18 | 01:55

D-Fens_1963 | 22-04-18 | 01:55
Haha held! Niks minder dan een held ben je. *smile van oor tot oor opzetten doet*

VeelTeSteil | 22-04-18 | 06:48
▼ 3 antwoorden verborgen

ach, boetes, stempeltje laten maken; Adres onbekend, Retour afzender. Brievenbusje zoeken, klaar is klaartje

GuruOuwehuru | 22-04-18 | 00:29 | 3

U doet uw nick eer aan - daar komt u écht niet mee weg!

bisbisbis | 22-04-18 | 10:35

Guru heeft nog nooit van de GBA gehoord.

Is dit nog nieuws? | 22-04-18 | 10:58

Dat werkt hooguit vertragend. Er zal na een tijdje gewoon politie aan de deur staan om het schikkingsvoorstel persoonlijk te overhandigen want... Betalen zul je.

loze stijl | 22-04-18 | 11:25

Elke justitiële aangelegenheid wordt langs de financiële meetlat gelegd. Aan de hand daarvan stelt men de prioriteit vast. Dan is er nog de factor "gemak". Dit zorgt voor bonuspunten op de prioriteitsladder. Uit deze selectie komen dus louter simpele verkeersboetes. Ze zijn gemakkelijk te realiseren. Camera apparatuur weggewerkt op de meest creatieve manieren. Van de alom bekende statieven, tot de hier in de omgeving veel gebruikte (afval)flitscontainer en flitsaanhangwagen. Er is zelfs een proef geweest met de "flitsbromfiets" met zo'n pizzakist erop, omgebouwde elektriciteitskastjes etc. Alles om te voldoen aan factor "gemak". De financiële kant behoeft geen verdere uitleg en de administratiekosten zijn gewoon een verkapte bonus. Gewoon ordinair natrappen. Onze overheid weet wel hoe je de centen uit de zakken van die iets te drukke Zzp'ers en loonslaven moet kloppen, maar hoe je serieuze criminaliteit aanpakt... Tja, dat zijn ze lang geleden al verleerd en de mensen die zich liever inzetten voor het echte politiewerk vielen waarschijnlijk niet meer binnen de kaders die door de hebberige overheid zijn vastgesteld en zullen wel gesaneerd zijn/worden. Volstrekt kansloos deze rechtstaat. Zo verrot en onherstelbaar beschadigd.

Kopieerapparaat | 22-04-18 | 00:27 | 1

Weet je wie ook creatief te werk ging met elektronica? Ik maak het jullie makkelijk vannacht: Erich Mielke inderdaad.

VeelTeSteil | 22-04-18 | 00:45

Iedere dag maak ik minstens 150km op de Nederlandse wegen. Dan kom je er wel achter dat bekeuren op snelheid flauwekul is en alleen het doel heeft om de quota te halen. Wat niet meer hoeft te gebeuren tegenwoordig: opletten, appen, richting aangeven, rekening houden met een ander, je verlichting af en toe eens controleren, met een Nissan Micra op de rechterbaan blijven en die nooit verlaten, etc

BonanzaNLD | 22-04-18 | 00:26

Kleine opmerking over dit tikkeltje hak op de tak verhaal. Daarvoor een citaat: "voetgangers en fietsers sterven bij aantallen die al decennia nauwelijks dalen. Die zitten niet op snelwegen. Dronken rijden, appen achter het stuur, negeren van zebrapaden en verlichting hebben nauwelijks pakkans. Fietsers ervaren een vrijstaat....."
-----
Het verschil met het andere "groter en zwaarder verkeer" is de niet opletten eigen!.... dood voor fietsers waarbij het grotere en zwaardere verkeer een rijdend moordapparaat is die vele onschuldige doden kan maken. Een fietser maakt geen ander dood, maar slechts zichzelf!..... Het verschil met een (dronken of erger) 50 ton wegende massa die op een mensen massa in rijd of een fietser moet zelfs voor de verkeersleek duidelijk zijn. Die zogenaamde fietsende vrijstaat wordt dus regelmatig met de dood bekopen. Daar kan geen boete tegenop om dit gedrag te straffen dus...... Fietsers/voetgangers zijn per definitie het haasje wanneer het even fout gaat. Net als kleine kinderen die spontaan achter een bal aan rennen de straat op en bons..... Weer een triest einde van een jong kinderleven omdat een bestuurder het 30km per uur in de woonwijk negeerde wegens het met de gedachte even ergens anders zijn..... Of heb ik het stukje verkeerd begrepen?
In ieder geval is het altijd en overal opletten geblazen anders haal je het einde van het jaar niet. Ik denk dat het 1 miljoen jaar geleden hetzelfde was. Wet van de jungle. Het verkeer is onderdeel van de natuurlijke selectie.... Risico mijdend gedrag blijft de beste optie voor een langer leven in deze hectische maatschappelijke jungle...... Bij groen doorrijden en bij rood stoppen, maar zekerheid heb je nooit dat anderen dit principe ook begrijpen... en toepassen... dus altijd blijven opletten omdat het gevaar overal vandaan kan komen zonder dat een boete daar ooit iets aan kan veranderen!

dijkbewaker | 22-04-18 | 00:16 | 4

"Een fietser maakt geen ander dood," Helaas wel: racefiets fanaten rijden elk jaar een aantal andere fietsers dood omdat de gemiddelde snelheid belangrijker is dan veiligheid op het fietspad. En ook een aantal voetgangers.
Verder helemaal eens met opletten, inzicht en verantwoordelijk doen.

Winter_is_coming | 22-04-18 | 07:51

Doordat de fietser als de zwakkere verkeersdeelnemer bestempeld is en daardoor ten alle tijde als het slachtoffer van een ongeval gezien wordt is de situatie ontstaan dat fietsers zich king of the road wanen.
Kijk in de gemiddelde grote stad hoe ze zich gedragen en zich bellend en append aan geen enkele verkeersregel houden zonder dat er ooit op gehandhaafd wordt. Onbeschoft asociaal grafvolk is het! (en dan heb ik het niet over die mafkezen welke hun mid-life crisis botvieren op een racefiets)

normanius | 22-04-18 | 08:23

Bedankt voor deze kennelijk zeer noodzakelijke nuancering.
Dat de fietser / voetganger door de wetgever worden beschouwd als zwakkere partij is natuurlijk niet voor niets. En ja @normanius, natuurlijk heb je fietsers die zich als totale idioten gedragen, maar WIE eindigt doorgaans in het ziekenhuis, of tussen zes plankjes, als het een keer mis gaat? Da's toch echt die idiote fietser, en niet de appende / dronken / anderszins met andere bezigheden bezig zijnde automobilist.

En, kennelijk een moeilijke vraag voor de automobilisten in deze contreien, maar waarom is het toch zo moeilijk om je aan de maximum snelheid te houden? Als je vindt dat er teveel belastinggeld in de vorm van boetes naar de overheid gaat, dan hou je je toch juist extra goed aan die maximum snelheid?
@Winter_is_coming |
Inderdaad een zeer onderschat probleem. Zelf ook ooit bijna als wandelaar door zo'n groep idioten op racefietsen aangereden, het scheelde een haartje...
En dan dat belachelijke feit dat racefietsers nooit een bel op hun fiets hebben (NB: wettelijk verplicht!). Je schrikt je een ongeluk van dat domme gegil door die gasten.

EefjeWentelteefje | 22-04-18 | 11:35
▼ 1 antwoord verborgen

De publieke sector in breedste zin wordt tegenwoordig burocratisch gemanaged. En zodoende wordt er in ¨verdien¨modellen gedacht. Zoveel mogelijk geld innen, zo weinig mogelijk ervoor doen. Te vaak verdient een machtig groepje goud geld aan de armoe van anderen. En hierdoor begint Nederland serieuze barsten te vertonen; wordt het ieder voor zich en is betalen alleen nog voor de dommen.

squadra | 22-04-18 | 00:02 | 1

De liberale partijen staan voorop in de afbraak van de liberale waarden en normen. De vv(d) en 66 moeten weer een echte D in de naam verdienen want dit kan niet veel langer zo door inderdaad.

O2Neutraal | 22-04-18 | 09:02

Hoe zou het toch komen dat bijna alle maffia groepen ter wereld zich thuis voelen in Amsterdam?

Jan Dribbel | 22-04-18 | 00:00

Probleem is dat er nog steeds grote aantallen mensen zijn die zeggen: hou je aan de toegestane snelheid en je heb geen probleem. Als je beroepsmatig zo beetje alle wegen hebt bereden in Nederland dan weet je dat er moedwillig valkuilen zijn uitgezet om de staatskas te vullen.

Bennie Boos | 21-04-18 | 23:57

Niks nieuws toch, het gaat al jaren niet om onze veiligheid, maar veel eerder om wat het ze opbrengt. Ik vind struikrovers ook veel te veel eer, makers van snelweg pornografie klinkt toch veel beter.

FreeVogelaar | 21-04-18 | 23:44

Manlief is zondag 3 weken geleden even naar de Gamma gereden. Hij is geflitst met 56 kilometer per uur, na correctie 54 kilometer per uur. Op een ringweg waar je elders 70 km. per uur mag rijden, maar op dat stukkie zijn twee uitritten van de naastgelegen woonwijk, dus daar mag je 50.
Verkeerslicht op één van de kruisingen stond op groen, het is zondag, het is rustig, even een klein dotje gas om het groene licht te halen, anders sta je weer stil voor .... tja, voor wie? En ... FLITS!
Okee, te hard gereden inderdaad. Betrapt. En boete. Doen we niet moeilijk over. Betalen we. Balen, maar goed.
Maar dan de boete zelf. Die is €36. En een kwart daarvan, dus €9,00 (!!) zijn voor administratiekosten.
Be-la-che-lijk! Hoezo kost een geautomatiseerde handeling in dat systeem €9,00? Over oplichting gesproken.

J. Jarig | 21-04-18 | 23:38 | 2

Ah, oostelijke ring in Groningen ? Ik heb daar inmiddels een eigen stukje ring gefinancierd inmiddels. Allemaal 4 a 5 kilometerwerk.

Ruikbaard | 22-04-18 | 01:37

Groningen? Waar ze de A7 niet om kunnen leggen naar de A28 om het Julianaplein te vermijden omdat ze dan door Drenthe moeten?
Politiek gekut in Nederland in een notendop.

Is dit nog nieuws? | 22-04-18 | 10:56

Politiek en justitie die altijd weer de gewone hard werkende man weet te vinden.. Het laag hangende fruit! Dat is dus die rechtsstaat waar ik graag m'n poepert mee afveeg!

Bena | 21-04-18 | 23:31

Wat zijn de percentages opgeloste zaken en succesvol vervolgd door het OM, die zijn bedroevend laag.
Er zijn geen provincies in Canada waar op dit moment cannabis legaal is, je verward het misschien met staten in de VS waar het is gelegaliseerd. Per 1 juli 2018 (of iets later) wordt het telen, handelen en gebruik landelijk in Canada legaal. Opvallend daarbij is dat vele lokale besturen (provincie en steden) meer geld willen voor handhaving van de nieuwe wietregels, terwijl de hele Canadese strafrechtketen verlost wordt van wietzaken, er zijn ook hier in Canada bestuurlijke golddiggers.

faz | 21-04-18 | 23:20 | 2

Dat zijn de voorlopige richtlijnen per provincie na legaliseren (midden dit jaar). Dat legaliseren is overigens een goede ontwikkeling, zouden ze in NL ook moeten doen, ipv de zotte gedoogconstructie die er nu is. Op dit moment is het in sommige provincies alleen toegestaan om onder strenge voorwaarden medicinale wiet te gebruiken.

faz | 22-04-18 | 05:38

Ik zag het deze week elders ook genoemd worden. Dit soort onrecht dat onzekere gevoelens bij de burger aanwakkeren, vergroten en tot grote en permanente opgekropte woede leiden of angst en onrust, lijken een nieuwe versie van het aloude Gladioconcept: Strategie van de spanning. Maar nu in een nieuw jasje. De 2.0 versie dus. Doel is nu EU-justitie en politie.

Pieter Breydel | 21-04-18 | 23:19 | 2

En gedachtenpolitie hoort daarbij. Een totalitair regime waar we in worden gedwongen door liberalen van de vv(d) en 66. Snapt u het nog?

O2Neutraal | 22-04-18 | 09:04

De VVD is een partij die, in tegenstelling tot wat er gezegd wordt, links beleid uitvoert. Ze geven wat meer geld aan bedrijven, corporate socialism. Het droevige is dat er in NL nauwelijks een echte liberale stroming bestaat. En de overheid gaat zichzelf echt niet laten krimpen. De enige weg naar verandering is dat het volk autonomie gaat opeisen en het simpelweg niet meer accepteert. Ik zie dat nog niet gebeuren, Nederland is te verdeeld en te laf, niet bereid te vechten voor het eigenbelang.

Luitenant Pangpang | 22-04-18 | 10:12

Een lijstje met dingen die niet goed gaan.
Maar hoe komt het? Je moet eerst de oorzaak weten voordat je er wat aan kan doen.

kloopindeslootjijook | 21-04-18 | 23:18

Geen vertrouwen in het OM en Justitie en schijnveiligheid meer, met als triest dieptepunt de (maffe) waxinelichthoudergooier die bijna 2 jaar vastzat. En nog steeds mag je de hoofdroofridder, alias de koning, alias arme ambtenaar in functie, niet beledigen. Een falende bananenmonarchie is het.

Enrique C | 21-04-18 | 23:12 | 2

Ik heb al 15 jaar geen vertrouwen in het justitieel gebeuren. De heler van mijn gestolen spullen heeft een straf opgelegd gekregen samen met een schadevergoeding en na 15 jaar zegt de justietie doodleuk dat ik maar niet hoef te hopen op mijn geld. OK, geen duidelijke verblijfsplaats maar wel een GSM nummer wat te tracen moet zijn maar helaas, die moeite nemen ze niet om eens en voor altijd mijn zaak af te sluiten. Daartegen erg opvallend dat ik in een week tijd vol geautomatiseerd een boete in huis krijg voor 10km te hard gereden. En ondanks het vol geautomatiseerde proces zat er wel administratiekosten bij. Maar een aangifte opnemen schijnt weer heel erg moeilijk te zijn en tegelijk zinloos Nee, de burger die een kleine verkeersovertreding maakt is een grotere crimineel dan de echte criminelen hier in dit land.

Sinclair | 21-04-18 | 23:37

Sinclair | 21-04-18 | 23:37
Herkenbaar. Aantal jaren gelden het autoruitje ingetikt van mijn auto op een carpoolplek. Dader werd gepakt en kwam voor de rechter. Schadevergoeding door de rechter toegewezen. Klaar, was die er weer van af. Door de advocaat ingefluisterd dat de verdachte vooral zijn goede wil moest tonen en de somma van wel 10 Euri werd 1 keer betaald. Daarna nooit weer iets van gehoord of gezien. Niet eens meer de moeite gedaan er achteraan te gaan, als slachtoffer van dergelijke vergrijpen ben je toch uiteindelijk de klos, mede door de slappe rechtspraak. Had gewoon direct van zijn uitkering afgehaald moeten worden, maar nee, met een ongefundeerd vertrouwen in de medemens volgt flut- uitspraak op flut-uitspraak.

Ruikbaard | 21-04-18 | 23:46

Het OM gaat voor de laaghangende appels.
Een typische zesjes cultuur.

Earl_of_Doncaster | 21-04-18 | 23:06

Ik mis nog de voorbedrukte formulieren, het "hopen op eencultuurverandering" als basis voor het vervolgens van een aantal domme Sylvana haters, de Pool die een gezin doodrijdt en de persoon die zichzelf verdedigt en een scootermocro met een auto uitperst. ja er is veel mis, maar om daar zo'n warrig stuk aan te wijden?

En wat verkeer betreft, kijk eens op flitsservice.nl. Daar weten ze allang te onderbouwen wat jij nu blijkbaar pas wil gaan onderzoeken.

Ik ben blij dat er ook nog artikels voorbijkomen die niet gerelaterd zijn aan de islam, maar dit slaat een beetje als een lul op een drum.

ScumbaggusMaximus | 21-04-18 | 23:06 | 1

Oja, nog wat rook zonder vuur bij Tonino, Demmink, Volkert en Bernhard.

ScumbaggusMaximus | 21-04-18 | 23:17

Wat ook van de zotte is dat een stichting Meld Misdaad Anoniem gegevens van melders verkoopt voor 4 ton.

Oprisp | 21-04-18 | 23:05 | 6

Humor ligt ergens tussen tumor en horror.

Oprisp | 21-04-18 | 23:47

Wij thuis kijken niet meer naar "Meld Misdaad Anoniem" want we kwamen er al snel achter dat elke uitzending een herhaling is, Altans wat de daders betreft.

FreeVogelaar | 21-04-18 | 23:54

@ Freevogelaar, das pas humor!

J-van-de-Bontekoe | 22-04-18 | 12:03
▼ 3 antwoorden verborgen

Wow, ik dacht dat Ebru warrige stukjes schreef.

Mather | 21-04-18 | 23:00 | 1

Haha! Precies mijn gedachte.

Rest In Privacy | 22-04-18 | 01:20

Spijker, kop, raak

Rest In Privacy | 21-04-18 | 22:59

Er worden wel wat zaken op een hoop gegooid. Dat de rechtbank weigert een zaak te behandelen is het het OM niet aan te rekenen. Net zo min dat er geen vrede is in Oekraïne. Wat kan het OM daar precies aan doen?
Als u geen verkeersboete wil voor te hard rijden, dan kan ik u adviseren niet te hard te rijden. Ooit bedacht dat omdat we controleren zo'n laag aantal slachtoffers op snelwegen hebben?

Vula | 21-04-18 | 22:56 | 5

Of zouden snelwegen veilig zijn omdat
Iedereen dezelfde kant oprijdt.
Er vangrails tussen de verschillende rijbanen zitten.
Er geen kruizend verkeer is.
De rijstroken over het algemeen voldoende breed zijn.
Het grootste deel van de wegen voorzien is van ZOAB, waardoor het zicht beter is en de kans op aquaplanning verkleind.
Waarom ben ik in de 35 jaar dat ik auto rijd 4 keer op alcohol gecontroleerd en dagelijks op snelheid?
Waarom blaten (CV)OM, justitie en koo$ $pee alleen maar over snelheid en negeren zij alle andere, belangrijker overtredingen (voorrangsregels, afstand houden, anticiperen, gebruik van verdovende/ stimulerende middelen, plaats op de weg (linksplakken), het voeren van de juiste verlichting.
Allemaal te verklaren als je ziet dat "easy money", publicitair goedkoop scoren en machtswellust de eigenlijke drijfveren zijn.

klimgek | 22-04-18 | 00:23

Waarom zou je niet een principe willen hebben waarbij je Ferrari beperkt wordt tot 30 km/u daar waar het gevraagd wordt {en waar het kan je de 500 paarden los kunt laten)?
Geen drempels, geen flitspalen en geen stiekeme boete's meer. En maximale veiligheid.

Oprisp | 22-04-18 | 02:01

Oprisp. Trein.

Is dit nog nieuws? | 22-04-18 | 10:54
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik ben ook geflitst vandaag .... 8 km/u op mijn bakfiets...

Twisted_Faith | 21-04-18 | 22:51 | 2

Flauwe grappen maken mag pas als die ui achter je naam is verdwenen.

Jan Dribbel | 21-04-18 | 23:05

Zegt hondje Dribbel...

Twisted_Faith | 21-04-18 | 23:28

Niet het OM faalt enorm. De BV Nederland faalt over de gehele linie. Burgers mogen zich scheel betalen aan belastingen waar normaal gesproken een tegenprestatie voor wordt verricht. De politiek faalt, justitie faalt, de politie faalt, een leger is er niet, elk ict project bij de overheid faalt en zo kan ik nog wel even doorgaan. Er wordt door de burger betaald voor diensten die niet geleverd worden. Zou je als burger iets kopen, vooruitbetalen en niet geleverd krijgen, dan is de enige weg de gang naar de rechter. O ja, zucht. Overheid en rechterlijke macht is één in Nederland sinds de trias politicas stilzwijgend reeds jaren gelden ten grave is gedragen.

Ruikbaard | 21-04-18 | 22:48 | 2

Ik las 'pias troliticas'. Ik denk dat maar vroeg naar bed ga en lekker ga slapen.

Rest In Privacy | 21-04-18 | 23:04

De vuilnismannen doen gewoon hun werk en de verpleegsters ook en ik ben er uitermate blij mee. Het zijn vooral de overige ambtenaren die niet leveren waar ze voor zitten. Erger is dat iedere keer als ze niet leveren ze geld erbij krijgen voor het verbeteren van hun prestaties. Dit leidt uiteindelijk tot fraude zoals ze dat kennen in veel EU-landen en vooral in roversnesten als Albanie en Oekranie. Macedonie ken ik niet, maar zal dat dan een schijnend voorbeeld van transparantie, rekenschap en democratie zijn?

Opmerking voor PromoteUkraine, ik heb verhalen beschikbaar over Oekraine, het gaat om misdragingen van de uitvoerende macht in beide landen waar ik getuige van ben geweest. In het voorgaande stuk beweer ik nergens dat er alleen maar rovers wonen in Oekraine. U hoeft derhalve deze bijdrage niet door te sturen naar de denkpolitie van de EU. Alvast bedankt.

O2Neutraal | 22-04-18 | 09:10

Nederland doet niet mee aan die flitsactie hoor.

Shoarmamasutra | 21-04-18 | 22:46 | 3

Nee, +31 is hier gidsland. We laten andere landen zien hoe ze hun belasting inkomsten geautomatiseerd kunnen verbeteren

ScumbaggusMaximus | 21-04-18 | 23:08

Hé! Heb jij nou dat ene ICT project bij de overheid gevonden wat wél werkt?!?

marcoplarco | 22-04-18 | 09:05

marcoplarco | 22-04-18 | 09:05
Ik denk het: ANPR (automatic number plate recognition) icm snelheidsmetingen. ZOals je hierboven ziet kost een bekeuring qua administratie kosten als €9. Dat is volgens mij al meer dan voldoende om zo'n systeem draaiend te houden. De rest is pure winst voor BV NL.

ScumbaggusMaximus | 22-04-18 | 13:42

Het is maar een detail in een groter verhaal maar wel weer onbewust een boze witte mannengedachte: “negeren van zebrapaden”
Tsk tsk tsk

Rest In Privacy | 21-04-18 | 22:46

Harstikke gelijk, maar om nou dat flitsen er weer bij te halen. Er staan er gemiddeld 2 a 5 op een dag ergens en dat is alleen de domste agent met een cameratje. Rest rolt zo de printer uit. Het is niet zo dat je met hen alle problemen kan oplossen.
Wel zouden ze van mij wat meer op provinciale en bebouwde wegen mogen en iets minder precies achter het bord 100 op verder niet veranderende snelwegen maar goed.

Shoarmamasutra | 21-04-18 | 22:46 | 1

Flitsers is gewoon een melkkoe van de overheid. Heeft niks met verkeersveiligheid te maken. Wel eens op een snelweg een vrachtwagen gezien die 100 rijdt? Vast wel. Die mogen 80. Worden ze geflitst? Nee want het apparaat staat op 120 ingesteld. Dus Jan met de pet die 126 rijdt is de lul, en een Oostblok chauffeur die 100 rijdt niet. Nou. Joepie.

Is dit nog nieuws? | 22-04-18 | 10:53

Die hele cannabiswetgeving slaat werkelijk nergens op.
We gaan Amerika achterna waar je voor een onbenullig 'delict' een strafblad krijgt. niemand weet hoe het zit. Mag je nu wel of geen planten. Als er een lamp boven hangt is het al professioneel. Net nu veel landen steeds minder restricties opleggen gaan wij er meer doen. Hoe dom kun je zijn

miko | 21-04-18 | 22:32 | 3

In de VS is het in sneltreinvaart aan het legaliseren...

Oepsie1234 | 21-04-18 | 23:18

ScumbaggusMaximus | 21-04-18 | 23:09 Oepsie1234 | 21-04-18 | 23:18
Precies omdat het oude beleid niet vol te houden was. Goede studenten met een gouden toekomst uitgesloten vanoverheidsbanen vanwege een enkel veroordeling van het bezit van weed.
Maar er zijn nog wel staten die niet zo loberaal zijn hoor.

miko | 22-04-18 | 00:19

Het criminaliseren van goed volk levert geld op en dan is de politiek tevreden. Mooi werk geleverd, Feynman, die lamlendigheid bij politie en overheid is een groter ons van ergernis.

eastender | 21-04-18 | 22:30 | 1

... grote bron van ergernis.

eastender | 21-04-18 | 22:32

Herkenbaar. Strafrecht is inmiddels al zo afwezig in de openbare ruimte dat gemeenten dmv ondermijningsprojecten maar proberen om criminaliteit aan te pakken. Ambtenaren vinden dat natuurlijk spannend maar vergeten dat ze niet opgeleid zijn en vergeten de risico's

Herr Inspector | 21-04-18 | 22:27

Trieste boel daar bij t Om, al jaren zo, bezem er door maar hoe en wie?

ademende aarde | 21-04-18 | 22:26

Het rechtsgevoel is een fietswiel waar een spraak uit ging. Rijdt best nog. Who cares. Maar dan gaat er nog een spaak uit. En nog een. Het wil gaat zwabberen. Maar het rijdt nog. Tot men op een dag op de bek gaat. En dan is het van "ja, het zijn nu eenmaal geen ideale omstandigheden, wat kunnen we doen".

Nou, het tuintje dat rechststaat heet aangeharkt houden, bijvoorbeeld.

Hufterst | 21-04-18 | 22:26

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen