Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

OPROEP! Ga stemmen tellen bij #GR18

De democratie is eigenlijk morsdood maar we blijven toch maar gewoon reanimeren

We deden het eerder en toen deden we het goed: in 2014 telde GeenPeil stemmen bij de EU-verkiezingen, omdat Brussel de uitslag vier dagen stil wilde houden. Nu verziekt minister Ollongren het vertrouwen, en is er een nieuwe oproep: Ga woensdag tellen!

Kafka Orwellogren maakt de verkiezingen onveilig met verouderde en lekkende stemsoftware. De jonkvrouw die wel altijd achter iedere boom een boosaardige Rus ziet, trekt zich geen reedt aan van de risico's van die troep. Tijd dus, om als burgers zelf maar weer in actie te komen voor een eerlijke democratie want van '66 moeten we dat niet meer hebben. Uit 2014 weten we dat er ook bij goedwillende stembureau-vrijwilligers wel eens wat mis gaat bij het tellen, en ook diverse anekdotes over PVV-stemmen die "per ongeluk" op de verkeerde stapel komen, zijn ons bekend. En niet alleen bij ons: zie de site van platform Eerlijke Verkiezingen voor diverse voorbeelden uit de media. Daarom doen ook zij de oproep om je aan te melden bij je gemeente stemmen te tellen woensdag. Ook Stichting Meer Democratie sluit zich er bij aan, en in Amsterdam doet Forum voor Democratie dezelfde oproep. (In een stad waar veel van hun posters beklad of vernield worden, zou het ons inderdaad niet verbazen als er stemmen op FvD "kwijt raken" omdat er nou eenmaal stembureauvrijwilligers zijn die beter weten wat iemand zou moeten stemmen, dan de kiezer zelf. Vooral als landelijke leiders Baudet als Halve Rus blijven afschilderen, zoals Asscher doet.)

Stemmen tellen. HOE DAN?
Elke kiesgerechtigde burger kan zich bij een stembureau melden om aanwezig te zijn bij het stemmen tellen (vertrouw ons niet op onze roze ogen, bekijk hier een oud filmpje van Voorheen Ome Roon die dat op camera beaamt). Als de stemmen geteld zijn, is de voorzitter van het kieslokaal volgens Artikel N9, punt 1 van de Kieswet (link) VERPLICHT om de uitslag van dat kieslokaal hardop voor te lezen aan de aanwezige kiezers. Tijdens het tellen, kun je observeren of het correct gebeurt. Let wel: in stilte en beschaving, want het is hier op papier nog altijd een keurige democratie natuurlijk.

Verkiezingen waarnemen. WAAR DAN?
Je gewoon kan naar je eigen stemlokaal gaan om te observeren, maar je kan ook via meld.eerlijkeverkiezingen.nl aanmelden om een nog niet 'gedekt' bureau toegewezen te krijgen. Met het doorgeven van de uitslag in jouw bureau, of met eventuele ongeregeldheden bij de tellingen, help je de landelijke controle op het eerlijke verloop van de verkiezingen. Zorg wel dat je vóór 21u binnen bent, want na het sluiten van het stembureau kom je er niet meer in. En nogmaals: gedraag je. Je bent immers geen politicus.

Social

Reaguursels

Inloggen

Er is een klein mannetje in m'n hoofd dat zegt dat de enige reden dat die software niet geupdate wordt is zodat het narratief 'X heeft gehackt' bij een onwenselijke uitslag niet weggewuifd kan worden omdat het systeem up to date en veilig was.

Ik hoop het niet maar het zou me niets verbazen.

niemand specifiek | 20-03-18 | 09:52

In de grote steden waar aan de macht zijn van meer betekenis is dan in de kleine steden en dorpen is corrupte en fraude om de macht te behouden een vast gegeven en zijn er genoeg "vrijwilligers" die ten dienste staan van de macht omdat deze "vrijwilligers" er baat bij hebben dat die of die de macht behoud. Hier in het dorp is de macht die gemeentebestuurders hebben beperkt. Bij de EU
verkiezing in 2014 was ik wel aanwezig omdat die verkiezing alles te maken had met de macht van de partijleiders van de landelijke politiek. Gelukkig toen niets onrechtmatig geconstateerd. Om kort te gaan; ik voorzie geen problemen met de plaatselijke verkiezing met hoofdzakelijk brave lijsttrekkers die voor zover ik kan bezien niet hun oren laten hangen naar de politieke leiders in Den Haag. Laat staan de lijstrekkers van de lokale partijen.

forecastle | 20-03-18 | 09:07

Jonkvrouw hologram,met haar c.v.
Ik ben van adel, mijn vader was hofdame aan het hof in rusland.
En nog meer flauwe cul,medogenloze machthebbers in rusland.
Die daar trots op is deugd niet.
Stemmen,er zou eigenlijk direct een duplo,voor bewaring gemaakt moeten worden,lijkt mij niet zo moeilijk.
Een in elkaar gerommelde regering,die het niet zo nauw neemt met de waarheid,moet niet de kans krijgen,om de verkiezingen te verdraaien.
Geen referendum,geeft al aan,hoe democratisch ze zijn,stel je voor dat de bevolking ze voor de voeten loopt met hun plannetjes.

soledad | 19-03-18 | 23:36

Een door reaguurders gecertificeerde telling is goed tegen de aluhoedjes die fraude vermoeden als de uitslag hun niet zint.

JTKDM | 19-03-18 | 22:40

Oké oké, ik ga wel weer.. Pfff. Je moet toch íets overhebben voor de democratie..

Robin Hood | 19-03-18 | 21:59

Baudet doet de oproep?Stemmentellers in Amsterdam dus.In mijn kleine gemeente geen Fvd of Pvv.Wordt lokale partij stemmen en 3 maal tegen de sleepwet.

Lilia2 | 19-03-18 | 21:43 | 1

Baudet roept alleen op tot het checken van de uitslag in Amsterdam (want dat is zijn partijbelang). Het Platform Eerlijke Verkiezingen, de aanleiding voor dit topic, regelt verkiezingswaarnemers in heel Nederland en heeft daarbij geen partijbelangen. Zie eerlijkeverkiezingen punt nl.

FockeWulf | 20-03-18 | 08:34

Jeuj, ik zit woensdag op het stembureau. Ik doe dat al sinds de jaren '80. komen jullie gezellig kijken en stemmen? Vorige keer hadden we van die ouderwetse twee armen brede krantenpagina's om te tellen. Nu zijn het van die velletjes zo groot als sportblaadjes. Maar we hebben nou twee stembiljetten en twee stembussen. Weet u dat er dan toch mensen zijn die hem in de verkeerde bus doen?

Bij het referendum is makkelijk, dat zijn maar vier stapeltjes, ja, nee, blanco en ongeldig. Moeten we apart opschrijven allemaal. Staat in de kieswet. Na het tellen is er de uitslag op het gemeentehuis. Dan krijg je gemeentepils uit de koelkast. Van die groene flesjes met de naam die begint met H. En ze komen het voor je brengen. En kijk maar uit met wie ge staat te lullen, want wie vroeger onderaan de kieslijst stond staat nu bovenaan, en wie vroeger bovenaan stond zit nu op wachtgeld.

Ikbeneenzelfbouwer | 19-03-18 | 20:29

Ik wil alleen stemmen tellen of toezicht houden wanneer we het stemmen in NL aanpassen. Zoals al eerder ter sprake is gekomen in de panelen zou het mogelijk moeten zijn om niet alleen vóór te stemmen maar ook tégen. Wanneer een partij een bepaalde hoeveelheid van de stemmen tegen heeft, dus in de min komt, mag deze bijvoorbeeld niet meer meedoen met de eerstvolgende verkiezingen.

Mark Verheijen | 19-03-18 | 19:37

Veel te laat dit!!!!!!

Bac | 19-03-18 | 19:27

De gemeenten Kollumerland, Dongeradeel en Ferwerderadeel hebben geen gemeenteraadsverkiezingen ivm fuseren. Er kan wel worden gestemd voor/tegen de sleepwet. Feitelijk een unieke kans om te kijken hoe dat dan wordt geregistreerd.

Litsehimmel | 19-03-18 | 19:06

Voor nu:
als het je echt gaat om controleren dan zou ik (overdag én tijdens het tellen) adviseren een stembureau in zwakkere* wijken te bezoeken. In een normale wijk met een gemengd* gezelschap is de kans op fraude en beïnvloeding m.i. bijna nihil. Voor aan de zoden zettende fraude heb je namelijk de medewerking van meerdere personen nodig, vandaar dat diversiteit fraude helpt te voorkomen. Fraude in de vorm van stemadvies (zgn. 'helpen') laat je wel achterwege wanneer je collega's je daar op aanspreken.

Voor volgende keer:
tijdens het daadwerkelijk stemmen zijn er twee verschillende shifts. Globaal van 07.00 tot 16.30 en van 16.00 tot eind telling, +/- 01.00. Iedereen kan zich hiervoor aanmelden. Per shift zijn er tussen de minimaal 3 en 7 stembureauleden. Vanaf 21.00 komen er extra stemmentellers, om de stembusleden te helpen.
En in ieder geval in Rotterdam worden de stemmen op donderdag opnieuw geteld, dan op individueel gekozene. Kun je je ook voor opgeven.
Tijdens de verkiezingen kun je de hele dag plaats nemen op de 'publieke tribune'. En bij de telling na 21.00 mag je ook toekijken, maar wel vóór 21.00 binnen zijn!
Overheidsdienaren krijgen voor de werkzaamheden een vrije dag, anderen ontvangen een vergoeding.

* * fantasie gebruiken, zie Rotterdam stembusfraude 2010

michelpen | 19-03-18 | 19:05

Stemmen tellen? Ik ben uitgeteld. Stemmen is kansloos in deze 'democratie'.

padbuffel | 19-03-18 | 18:29 | 1

Zo groot zijn sommige gemeentes anders niet

rik_meleet | 19-03-18 | 19:13

Ik kan deze keer niet, ben niet thuis helaas. Of ik zou nog in de stad waar ik aan het werk ben een stemlokaal kunnen zoeken?

Stemmenteller | 19-03-18 | 18:24

In de afgelopen decennia heb ik nogal wat verschillende stemlokalen bezocht (zo'n 8 keer verhuisd namelijk). En wat me lke keer weer opvalt, is dat de dames & heren die de stembureaus bemannen, vrijwel altijd van het type 'politiek correct', dan wel van de 'generatie '68' zijn. Altijd staat er keurig het bordje met uitleg in het Türks en in het Arabisch. En als je daar opmerkingen over maakt, wordt er collectief verontwaardigd op gereageerd. En dan weet ik genoeg.

'Links' heeft in de afgelopen decennia een soort monopolie ontwikkeld als het om het beheer van democratische instituties gaat. Dat ging goed zo lang de overgrote meerderheid van de kiezers links stemde - VVD (ja, VVD), D66, PvdA, SP, GroenLinks. Maar nu daar de klad in is gekomen, en er steeds meer mensen op 'rechts' stemmen en 'rechts' steeds meer aan de weg timmert, moet dat op z'n minst zuur zijn voor al die politiek correcte linksmensen die de stembureaus bemannen.

Dus een oogje in het zeil kan geen kwaad; je weet maar nooit. 'Links' heeft de laatste tijd al vaker laten zien dat ze raar & onsportief kunnen reageren op verlies en dan wild om zich heen kunnen gaan slaan, of anderszins rare dingen kunnen uithalen.

Peter Emile | 19-03-18 | 18:21 | 1

Ik tel gewoon mee, als "recht(s)persoon". Democratie doe je met z'n allen denk ik maar zo

grrrommm | 19-03-18 | 20:39

Orwellogren gebruikt onveilige software begrijp ik, wordt er dan met een stemcomputer gewerkt? En wat valt er dan te tellen? Ben de weg ff kwijt.

drastic | 19-03-18 | 18:20 | 3

Er wordt gestemd met pen & potlood maar er wordt software gebruikt om de stemmen bij elkaar op te tellen... De software is oude Java en volgens IT experts alleen daarom al zo lek als een mandje.

FockeWulf | 19-03-18 | 18:40

De stemmen worden handmatig geteld, maar als controle mechanisme voeren ze dat ook in op een computer oid. De software bleek op iets van 50 punten te hacken, maar dat vond Ollongren niet zo belangrijk en het nieuwe ICT systeem om deze te vervangen komt ergens in de toekomst.

Ja, je verzint het niet. Ollongren heeft op alle fronten schijt aan onze democratie. De adviezen aan het vorige kabinet om bijvoorbeeld selfies in het stemhokje niet toe te staan draait ze ook terug.

GroetenVanUrk | 19-03-18 | 18:43

aha, dank u beide!

drastic | 19-03-18 | 18:57

Ik heb er zin in. Om te gaan controleren hier in 020 centrum. Hopelijk zit die mooie negerin weer in het stemburo de ID's te controleren en mij dan weer met een geile lach te melden at ze op dezelfde dag jarig is. Misschien wordt er na de telling wel geneukt. Ik heb er zin in.

Rest In Privacy | 19-03-18 | 18:13 | 1

Stem jij bij Sylvana dan?

The2Amendment | 19-03-18 | 18:36

Gewoon stemmen op bijvoorbeeld kandidaat nr 38 op de ellenlange kandidatenlijsten. En daarna checken bij de definitieve uitslagen of het klopt bij dat stembureau.

070 | 19-03-18 | 18:10

Ik ben al lid bij een stembureau in 020.

marrretje | 19-03-18 | 18:03

Goed idee. Ik zie NOG eerder "onze" schuldige regering in staat om met verkiezingsuitslagen te knoeien dan de Russen.
Vooral de met het flinterdunste democratische mandaat geïnstalleerde minister van Binnenlandse zaken, de omstreden voormalige wethouder uit Corleone a/d Amstel. Vermoedelijk is zij een hagedis.

Jan Passant mk2 | 19-03-18 | 18:01

In 010 is er woensdagavond alleen een korte sneltelling (alleen lijst) en op donderdag is er een centrale telling in Ahoy.

Is daar rekening mee gehouden bij het platform of dat van meld.eerlijkeverkiezingen.enz. ??

gaffelbaard | 19-03-18 | 17:59

Is er een live stream GSTV verslag op de verkiezingsavond (net als in 2014)? Zou wel leuk zijn!

XaleX_2 | 19-03-18 | 17:58

Had me toch al aangemeld als stemmenteller, woensdag eens even een goed oogje in het zeil houden.

netniet | 19-03-18 | 17:58

Ik ga dat in november doen, dan wordt er bij mij gestemd.

Johan_Voorhaar | 19-03-18 | 17:53

Alles leuk en aardig, maar de stemmen zijn geteld en dan wordt de uitslag doorgebeld naar het gemeentehuis, wie zegt mij dat dát goed door gebeld wordt??
Hoe valt zoiets te controleren?
Zijn de meetellers daar ook bij aanwezig?? zijn er ook meetellers aanwezig als de persoon op het gemeentehuis de resultaten opschrijft?

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 19-03-18 | 17:51 | 5

Ha, het gaat via een tablet.
Maar ik kan (moet zelfs) mijn belastingaangifte met mijn DigiD doen, ook MOET ik toeslagen aanvragen met mijn DigiD, waarom kan ik dan niet stemmen via mijn DigiD??

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 19-03-18 | 18:10

De getelde stemmen worden hardop voorgelezen, de waarnemers kunnen dat horen en naderhand vergelijken met de praktijk en wat de NPO zoal rapporteert. De uitslag gaat men niet aanpassen en doorbellen in achterkamertjes.

GroetenVanUrk | 19-03-18 | 18:21

@ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ: stemmen via digid, bijvoorbeeld vanaf thuis, gaat in tegen het principe dat iedereen vrij van dwang zijn stem kan uitbrengen. Op het stembureau kan iedereen (stemcommissie en andere aanweilzigen) zien dat je alleen stemt. Wanneer je thuis stemt ket digid kan ome Erdo achter je schouder dryk uitoefenen. En geel belastingadviseurs hebben de digid code van hun clienten.
Wat dan wel suf is, is dat werkende mensen worden tegengewerkt door doordeweeks te stemmen. Overal op zondag behalve in NL omdat een paar religekkies dat niet willen.

Winter_is_coming | 19-03-18 | 18:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Asscher is een achterbakse, miezerige stumper, een loser in het kwadraat met zijn weke, slappe smoelwerk. Als je in zijn hangwangetjes knijpt blijven er putjes in staan. Misselijk mannetje.

Rest In Privacy | 19-03-18 | 17:46 | 2

Vervang Asscher, met politici en u bent volledig...

Ton8695 | 19-03-18 | 17:49

Tsja, Lodewijk, kleinzoon van Bram. Collaborateur hors categorie. Dat ‘misselijk mannetje’ zit er van huis uit in.

HaatbaardKnipper | 19-03-18 | 21:58

"En nogmaals: gedraag je. Je bent immers geen politicus."

+1!

Enrique C | 19-03-18 | 17:45 | 1

Haha... ja.

FockeWulf | 19-03-18 | 18:00

Stem lokaal in het stemlokaal!

Is dit nog nieuws? | 19-03-18 | 17:44

Welkom. Ben voorzitter van stembureau in Amsterdam. Reken maar dat ie eerlijk gaat.

ristretto | 19-03-18 | 17:41 | 2

Dan hoop ik niet dat u in mijn stembureau zit want ik veroorzaak altijd bewust verbaaltjes hehe.

VeelTeSteil | 19-03-18 | 17:45

Lol, Als je voor de tafel staat en ik vraag of je meneer Veel te Steil bent wel identificeren!
Code woord is ; bloemkool.

ristretto | 19-03-18 | 20:13

Wat maakt dat tellen uit als je de uitkomst toch negeert.

Ton8695 | 19-03-18 | 17:40

Hulde! Ik ben zelf plaatsvervangend voorzitter in een stembureau in de gemeente Utrecht. Iedereen is van harte welkom!

_Fly66_ | 19-03-18 | 17:39

Zit hij nu werkelijk kantklossen met het referendum te vergelijken? Sorry, maar nu heb ik een kortsluiting

Gomezlopez | 19-03-18 | 17:37

Ik heb er wel zin in moet ik zeggen. Lekker een biertje erbij met wat te snacken e met GS op de mobiel lekker mopperend kijken naar de uitslagen. Op de NPO. Ah kak zeg.

Rest In Privacy | 19-03-18 | 17:35 | 1

Zo zat ik er vorige keer ook bij ja. Het was m'n eerste keer en ik had warempel medelijden met de vrijwilligers. Ze liepen aardig te kloten met die enorme papieren kaarten. Dit jaar ben ik er helaas niet bij. Iemand anders z'n beurt dus.
(ps: neem wat lekkers mee voor de vrijwilligers, ze verdienen het)

Tuborg øl | 19-03-18 | 17:42

Waarom hangen er geen camera's overal in de stemlokalen ? Zelfs in Rusland hingen er camera's die fraude ontdekten.

PVV en FVD doen hier niet mee dus de fraude zal meevallen. Worden de voor's en tegen's van de referendum wet ook meteen geteld ?

Roze_bril_drager | 19-03-18 | 17:31 | 1

Die cameras in Rusland hingen er om te controleren wie er gestemd had en wie dus recht had op de stemvergoeding. Putin had de stemming al voor de verkiezing geregeld. Kon de hele wereld als waarnemer uitnodigen.

Rest In Privacy | 19-03-18 | 17:32

Nee sorry. In 2014 was er een noodzaak. Ik heb toen zelf kunnen constateren dat de stembureau-medewerkers en de telvrijwilligers nauwgezet hun best deden om de telling juist te laten verlopen. Ik heb geen reden om aan te nemen dat ze dat dit jaar anders gaan doen.
Had enkele weken geleden een oproep geplaatst om vrijwilligers te werven voor het tellen. Daar hebben de stembureau's meer aan.

koeberg | 19-03-18 | 17:29

Schaf gewoon de verkiezingen af (referenda zijn al dood, dus nog kleine stap)
Schaf persoonlijk bezit af (heel NL zit dik in de schuld dus da's ook al klaar)
Schaf vrijheid van meningsuiting af (dat is eigenlijk al gebeurd)
Richt een waarheidscommissie op m.b.t nieuws (Pravda dus eigenlijk)

En voila ... de EUSSR is een feit en de bevolking van NL heeft het niet eens door, die denken nog steeds dat ze in een vrij land leven .... *proest*

James Lastig | 19-03-18 | 17:27 | 2

Spijker, kop en heel treurig dat er zoveel dom volk rondloopt in dit gave land

Rest In Privacy | 19-03-18 | 17:29

Glorie aan Rutte!
Glorie aan Arstotzka!

VeelTeSteil | 19-03-18 | 17:38

Ik doe al mee met tellen en ik krijg daar (een klein bedrag naar verhouding van de tijd en en tijdstip van de dag dat ik daarmee bezig ben) voor betaald.

Maar graag word ik gecontroleerd, kom maar kijken of Arnold Layne het goed doet.

Arnold Layne | 19-03-18 | 17:26

We hebben net de Russen gezien waar pakken stembiljetten in de bus werden gegooid en camera's met ballonnen werden geblokkeerd, maar onze Ollongren die onze ICT wel 'goed genoeg vindt' gaat zeuren over de oproep van Baudet voor tellers en waarnemers.

Ollongren zou het moeten aanmoedigen dat mensen betrokken worden bij het democratisch proces en dat ze de integriteit van de verkiezingen bewaken. Het geeft een 'complot denkende burger' in ieder geval het gevoel dat de uitslagen niet bij elkaar verzonnen worden en wij voor spek en bonen met potloodjes zitten te kleuren.

GroetenVanUrk | 19-03-18 | 17:25 | 1

Ollonkreng moet opzouten. Ik zou zeggen.. hollon kreng.

Premier Trutte | 19-03-18 | 17:30

Dit land stevent met razende snelheid op de bananenrepubliek-status af... De achterlijkheid van dat handmatige tellen alleen omdat de overheid te beroerd is om een fatsoenlijke stemcomputer te laten ontwikkelen. Djeez. Alsof dat handmatige tellen niet fraudegevoelig is!

Brou Is Back | 19-03-18 | 17:23 | 2

Hoezo "laten ontwikkelen" ? Die bestaan al lang en zijn in de buurlanden gewoon in gebruik.

Maar in NL moet inderdaad altijd alles op maat worden ontwikkeld .... snelle treinen, politie automatisering, OV chipkaarten enz. Allemaal doorslaande successen.

James Lastig | 19-03-18 | 17:29

Ze hebben een hele hal met stemcomputers , open en bloot liggen, iedereen kan erbij, was op t.v.
Twee mensen hebben er twee computers gekocht en na tien minuten bleek dat ze niet goed zijn, dus valse stemmingen.

gato | 19-03-18 | 17:56

Er waren verleden jaar in de drie grote steden bij vele stemburo's verschillen in het aantal ingeleverde stembiljetten en het aantal ingeleverde stempassen. Controle was niet meer mogelijk want alles was vroegtijdig vernietigd. Maar volgens de commissie was het niet van invloed op de uitslag....(...)

Premier Trutte | 19-03-18 | 17:19 | 3

Dat zeggen ze altijd.

Watching the Wheels | 19-03-18 | 17:24

Had dat ook gelezen en geloof dat dit de reden is waarom in 010 er op donderdag centrale stemmen telling is in Ahoy.

gaffelbaard | 19-03-18 | 18:03

Ja, het was wel typisch in de steden die redelijk overeenkomen qua bevolkingssamenstelling. (Zeg ik het zo netjes, Kuzu en Silvana?)

Premier Trutte | 19-03-18 | 19:43

Men had zich ook kunnen aanmelden als officiële stemmer/stembureaulid.
Gemeentes staan voor zover ik weet te springen om meer burgerparticipatie. En vaak staat er ook nog een klein bedrag tegenover ook.
Niet dat deze burgercontrole verkeerd is hoor. En er zijn zeker wijken/bureaus waar het nuttig zal zijn. Maar stembureau de Wijkskerk in lutjebroek zal er daar geen van zijn.

two ball cane | 19-03-18 | 17:18 | 6

In Spanje is het verplicht , als je opgeroepen voor stemburo.

gato | 19-03-18 | 18:05

Waarnemen prima, maar kom inderdaad ook even tellen
er zijn al tellers tekort schijnt, dus iedere teller helpt
Ben zelf ca 10 jaar bureaulid in 020 Z, dus zou ook kunnen 'waarnemen'
maar zoals gezegd, te weinig tellers dus kik heb er liever gewoon een teller bij
Die krijgen meen ik een vergoeding van ca 30 euries

Tobi | 19-03-18 | 20:10

Ik ben al 15 jaar voorzitter van een stembureau bij diverse verkiezingen. Ik zal deze verkiezingen een foute telling regelen. Wanneer een Geenstijl-oproep-gevolggever de fout merkt mag hij over 2 jaar plaats nemen als regulier lid van een stembureau. Die hebben we namelijk nodig.

Marcel66664746 | 20-03-18 | 09:23
▼ 3 antwoorden verborgen

Ja, fijn plan. En mooi dat het kan. In Rusland waren erg veel incidenten afgelopen verkiezingen.

Rest In Privacy | 19-03-18 | 17:18 | 6

@Mark,.. en je zegt het met een serieus gezicht.

Premier Trutte | 19-03-18 | 17:28

Verplicht stemfies nemen om aan te tonen dat je op Putin hebt gestemd, want anders baan of woning kwijt of wat te denken van mensen die hele pakken stembiljetten in de stembus mieteren. Het internet staat vol met dit soort fratsen bij de Russische verkiezingen.

Dat ze mensen zo aanmoedigen om te komen stemmen (blijkbaar is de opkomst een prestige project) door ze te lokken met allerlei voordeeltjes en beloningen is dan wel weer leuk om de democratie een soort van aan de man te brengen.

GroetenVanUrk | 19-03-18 | 17:30

Heb jij nog wel tijd over om te werken?

nonloso | 19-03-18 | 18:04
▼ 3 antwoorden verborgen

Kan ik de reiskosten declareren ?

Wijze uit het Oosten | 19-03-18 | 17:15

Schaapjes tellen ...

Watching the Wheels | 19-03-18 | 17:13

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com