Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

#iswelzo. 'Nepnieuwsbestrijding EU = propaganda'

wat rand paul zegt verder

Hoort u het ook eens van een ander.

Nou ja, niet echt van een ander want Emiel Jurjens en Jens van den Brink zijn onze eigenste advocaten in de EUvsDisinfo-lasterzaak tegen de lasteraars van de Europese Unie, maar toch. Emiel en Jens hebben een overdosis gelijk in hun vileine afrekening met de aan alle kanten stinkende campagne van de Europese Unie tegen nepnieuws. Dit artikel is dan ook een bindende leestip voor iedereen in het algemeen en Madeleine de Cock Buning in het bijzonder. Kerncitaat: "Het doel van de anti-fake news campagne van de EU is dus het verspreiden van ‘strategische communicatie’ – in goed Nederlands: propaganda – voor de EU. De EU heeft dus boter op haar hoofd als zij beweert dat het haar als koene ridder van de waarheid alleen zou gaan om het bestrijden van ‘pro-Kremlin desinformatie’. Haar campagne dient uitdrukkelijk de belangen van de EU in de regio rond Rusland, en is onderdeel van het beleid van de EU richting deze regio." Amen.

Reaguursels

Inloggen

De bindingen van die ski's staan wel goed afgesteld, ze vliegen er gelijk uit ;)

schimanski70 | 17-03-18 | 11:59

Er is nog een ander doel gemokeid met internet monitoring en informatie-vergaring: Onze veiligheid. In augustus 2017 is een aanval geweest op een Saoedische raffinaderij die met het zeer veel gebruikte Triconex-systeem was beveiligd.

www.rtlnieuws.nl/technieuws/hackers-p...

Datzelfde systeem (wat geacht werd veilig te zijn, maa het dus niet is) bestuurt ook vele andere systemen en is in principe kanshebber om slachtoffer te worden in een cyberaanval. Zo'n aanval is geen grapje, want de samenleving zal tot volledige stilstand kunnen komen bij een goed uitgevoerde aanval op het geldsysteem, de energiesector en de distributie van goederen. Feitelijk zal een samenleving als de onze binnen twee dagen vervallen in chaos, als geldverkeer niet meer mogelijk is, de aanvor van supermarkten stokt en de electriciteit wegvalt. Binnen twee dagen zal dit in de grote steden leiden tot massale paniek, onrust en plunderingen. Een sterke verdediging tegen dit soort aanvallen is noodzaak, levensbelang. Klinkt dat overdreven alarmistisch? Nee ik denk van niet. Helaas is dat de realiteit.

In 1979 stopte wegens de winter de samenleving op deze manier in Noord Nederland, maar dat was in een tijd dat internet geen factor was en men dit als burgers aankon. De zelfredzaamheid was groter, de voorraden groter, cash geld was 95% van het geldverkeer en telefoon was analoog en niet te hacken. Toen ging dat goed, nu zou het tot chaos en moord leiden, binnen enkele dagen.

Beste_Landgenoten | 17-03-18 | 10:20 | 1

+1, de gevaren van cyberwarfare worden enorm onderschat, ik hoop dat Prutte en/of de mensen om hem heen een keer de beste man/vrouw/qwerty eens op de hoogte brengen, hacken van andere landen is uiterst gevaarlijk. Niet alleen voor de landen daar, maar ook voor de eventuele reactie. Hoe meer technologie je hebt, hoe minder je dit moet willen.

O2Neutraal | 18-03-18 | 07:54
-weggejorist-
ErinFox472 | 17-03-18 | 10:00

Vandaag een bijdrage van columnist Bas Heijne in de NRC over Russofobie. Ik ben het woord voor woord eens met zijn stuk.

Beste_Landgenoten | 17-03-18 | 08:21 | 3

Fijn dat u het deelt want niemand leest dat vod meer. Nog fijner zou zijn als de argumentatie uit het artikel word gedeeld door iemand. Ik ga het NRC pas weer lezen als de meerderheid van de artikelen over de politiek, EU en economie journalistiek onafhankelijk zijn. Voorlopig moet ik het dus doen met de samenvattingen, die zou dus enorm gewaardeerd worden.

O2Neutraal | 17-03-18 | 08:49

Dit is een stuk van Bas Heijne uit de NRC van vandaag. Hij is natuurlijk columnist dus het is zijn mening en niet die van de NRC. Maar ik kan me er in vinden O2: Het stuk heet: "Trol"
----------------------
TROL.
‘We maken het ze natuurlijk ook wel een beetje gemakkelijk.” Wat? Wie? De Russen, natuurlijk. Volgens de directeur van de militaire inlichtingendienst MIVD Onno Eichelsheim spelen wij Poetin zelf in de kaart: „We zijn natuurlijk in Europa op dit moment populistisch.”

De MIVD-man zegt het in de documentaire Schimmenspel, maandag op NPO2. Wat ons verscheurt, de tegenstellingen die breuklijnen door de samenleving trekken, wordt door Rusland, wereldkampioen valsspelen, aangewakkerd. Zoals daar zijn: moslims, asielzoekers, de kloof tussen elite en volk, de weerzin tegen Brussel.

Eichelsheim: „Als je daar scheuring en reuring in kan krijgen, heb je in ieder geval bewerkstelligd dat je de stabiliteit van delen van Europa of instituties kunt ondermijnen. Ik denk dat er op die manier naar gekeken wordt vanuit de Russische Federatie: de kans pakken en die gebruiken.”

Geen bijval voor Eichelsheim vanuit de politiek. SP-Kamerlid Sadet Karabulut: „Er worden steeds meer berichten verspreid dat de Russen eraan komen, maar we willen een concrete onderbouwing van de regering.” GroenLinkser Liesbeth van Tongeren vroeg zich af of het om een campagne gaat om het budget van de MIVD uit te breiden.

Russofobie! Een betere illustratie van zijn woorden kan de MIVD-directeur zich niet wensen. Er is een berg aan bewijs van Russische pogingen tot inmenging en provocatie in westerse democratieën – sorry, Sadet Karabulut, concreter dan een dubbele moordaanslag met gifgas op Brits grondgebied wordt het niet. Maar meteen richt men zich op de dubieuze motieven van Eichelsheim.

Russofobie-roepers houden niet op te onderstrepen dat de inmenging van Rusland overschat wordt, dat werkelijk alles in de schoenen van Poetin wordt geschoven. De effecten van Russisch gestook worden zwaar overdreven, joh, zoveel invloed hebben die Kremlintrollen niet. Vervolgens is de omkering al snel gemaakt: Poetin wordt door onze perfide machthebbers ten onrechte afgeschilderd als een boeman! Zijzelf en de slinkse media zijn de ware hetzers.

Dat past perfect in een scenario waarbij zowel een bepaald soort oud-links als nieuw-rechts zich thuis voelt. Voor de eerste groep is het Westen altijd de grootste boeman en dus kan Poetin niet anders dan een slachtoffer van huichelachtig westers imperialisme zijn. Het is allemaal zelfverdediging. Voor de tweede groep is het Westen zwak, feminien, en hopeloos homeopathisch verdund – en smacht men naar een sterke, masculiene leider. Dat is niet Alexander Pechtold.

Afkeer van onze eigen zwakke politieke elite leidt dan tot een perverse vergoelijking van het Russische gestook. Halbe Zijlstra liegt toch ook? Precies zoals Poetin het wil.

De waarheid is dat steeds meer mensen gewoon Poetin willen. In de Verenigde Staten gaat de hele dag over collusion tussen Trump en de Russen voor de verkiezingen. Belangrijker is dat Poetin en Trump gewoon eenzelfde blik op de wereld hebben. De Amerikaanse regering kondigde na de aanslag in Salisbury maatregelen af tegen Rusland. Van Trump zelf geen woord. Zijn electoraat bewondert Poetin, of haat Hillary – dat is inmiddels hetzelfde.

In Engeland is er rumoer over de halfhartige reactie van Labour-leider Jeremy Corbyn op de hondsbrutale Russische aanslag in Salisbury. Corbyn waarschuwt voor „McCarthy-achtige” toestanden. Er zou geen ruimte meer zijn voor mensen die er anders over denken. Ook waarschuwde hij voor een nieuwe Koude Oorlog. Maar er is allang een oorlog aan de gang. Een psychologische oorlog.

Het kan best dat de directeur van de MIVD meer budget wil hebben. Doet er niet toe. Hij zegt namelijk niet dat Rusland onze stevige democratie ondermijnt, hij zegt dat wij onze democratie zelf laten ondermijnen. Wilders als nuttige idioot in de Doema, de talloze samenzweringstheorietjes tegen het officiële onderzoek van de aanslag op de MH17, het zijn allemaal symptomen. Deze week werd de zoveelste charlatan ontmaskerd die een valse getuigenis had afgelegd over het neerhalen van de MH17. Hij was daarvoor vanzelfsprekend innig omarmd door Russia Today en al die Nederlandse types die zo’n hekel aan Rutte hebben, dat ze snikkend Poetins voeten willen kussen.

Dat heet patriottisme, tegenwoordig.

Poetins trollen doen hun best de verdeeldheid aan te jagen, daar is geen twijfel over, maar de verdeeldheid, het gebrek aan standvastigheid is er al. Het is ons probleem.

Zelf ben ik ook voor behoedzaamheid, maar ook voor vasthoudendheid. Onderzoek laat steeds opnieuw zien dat in westerse landen steeds minder mensen bereid zijn te strijden voor het behoud van democratie, voor de waarden en principes waarop onze samenleving rust. Onze zwakte is Poetins kracht.

Beste_Landgenoten | 17-03-18 | 09:21

Beste_Landgenoten | 17-03-18 | 09:21
Bedankt voor het posten. Ik mis een beetje een kant van het verhaal, namelijk, waarom maakt de EU en ook de overheid onder Prutte het zo makkelijk om alternatieve waarheden geloofwaardig te maken. Het word aangestipt met Alexander Penthouse (al word deze man erbij gehaald op een andere manier) en met Halbe Zijlstra. Maar het zijn niet alleen deze twee, het is Prutte zelf, Orwellongren, een hele vrachtlading aan mensen die het mogelijk maken om de soms correcte nieuwsvoorziening niet te geloven en dat is nog volkomen te begrijpen ook. Diep en diep triest zijn we inmiddels gezonken. Het is een belangrijk onderwerp en we moeten stoppen tegen de eigen bevolking te liegen en bedriegen. Stop de corruptie, stop het liegen en ik ben er eigenlijk zeker van dat het hele beinvloedingsprobleem dan verdwijnt. Ik dwaal af merk ik.

De MIVD man heeft natuurlijk alleen de niet-regering kant belicht, dat snap ik maar de schrijver had dat wel erbij horen te nemen, maar, goed het moest in de NRC, dus ok dan maar. Voor de rest interessant stuk. Het stuk van het trekken van tegenstellingen is absoluut waar en een van de grootste problemen van deze tijd, niet alleen dat die er zijn en worden benoemd, maar ook dat als ze eenmaal benoemd zijn men direct gaat veroordelen.

O2Neutraal | 17-03-18 | 11:57

Nederland heeft net als, volgens mij alle Europese landen de conventies van Genève en Madrid ondertekend, waarin de vrijheid van het vergaren van nieuws en informatie voorop staat. Dit maakt het bijzonder moeilijk op legale wijze informatie van de burger af te schermen. Met OPZET is er voor gekozen GEEN ONDERSCHEID in de vorm en oorsprong van de informatie te maken. Met name om het verstoren of verhinderen van informatie van NIET bevriende mogendheden te veroordelen.
Gaat de EU zich terugtrekken en het tekenen van de conventie van Genève terugdraaien, of gaan ze voorzichtig stapje voor stapje achteruit om zich een afgang ten opzichten van bijna alle landen in het vrije westen te besparen. Dat is dus eigenlijk de vraag. Heren juristen leest U mee?

Olieboer | 16-03-18 | 21:26 | 3

De meeste juristen werken voor de overheid of voor multinationals. Maar als uw punt is dat we stappen achteruit onder dit kabinet Prutte aan het zetten zijn, dan sluit ik mij bij u aan.

O2Neutraal | 17-03-18 | 08:51

Maar wat nu, als die "niet bevriende mogendheden" hele troll-farms opzetten (SintPetersburg, Internet Reseacrh Agency) om met gericht en zwaar gekleurd nepnieuws de informatiestroom te sturen, met als enige doel onrust te stoken, tegenstellingen aan te wakkeren en de versie van dat land zelf te promoten? Mag je daar dan niets tegenoverstellen, omdat iedereen alle informatie maar moet lkunnen ezen? Ik zou zeggen: Berichten afkomstig van met dat doel opgezette troll-farms mogen wat mij betreft keihard worden geweerd.

Beste_Landgenoten | 17-03-18 | 10:12

Beste_Landgenoten | 17-03-18 | 10:12
Propaganda is van alle tijden, het probleem begint bij de vruchtbare bodem. Je kunt een lekkende kraan wel verhelpen, maar als de waterleiding ervoor ook lekt helpt het niet veel.

O2Neutraal | 17-03-18 | 11:59

't Wordt natuurlijk pas echt lastig als je dadelijk als dader al aangemerkt wordt bij het lezen van verklaard nepnieuwa

Mark van Leeuwen | 16-03-18 | 19:56 | 1

Nepnieuws dus

Mark van Leeuwen | 16-03-18 | 19:57

Vanuit Vlaanderen een welgemeend "dank u wel!" aan GS en de andere betrokken partijen om deze rechtsgang in gang te trekken!

Geen woorden maar daden, jullie weten wat het betekent, want terwijl de rest van Europa rustig verder bleef slapen was dit mijns inziens een uiterst noodzakelijke stap om het censuur- en propaganda-programma van de EU al in een vroeg stadium stokken in de wielen te steken en duidelijk te maken dat niet iedereen zich zomaar in slaap zou laten wiegen. Want ik denk dat het zomaar eens "too big to fight" zou kunnen geworden zijn...

Hulde en merci!

Superbomma | 16-03-18 | 18:45

BNR Nieuwsradio vandaag. Over de “mogelijke “ betrokkenheid bij de zenuwgasaanval. Waarschijnlijk dit , waarschijnlijk dat, waarschijnlijk toch. En dat op een zogenaamde serieuze nieuwszender , de schaamte voorbij.

ja,diedus! | 16-03-18 | 18:10 | 3

NOu het is anders zonneklaar. Maar goed, dream on.

Beste_Landgenoten | 16-03-18 | 18:34

Want zij zeggen dat het waarschijnlijk zo is, dus is het ok zo.. op hun blauwe ogen en brede glimlach

boerk | 16-03-18 | 19:29

De meeste zogenoemde spionnen werken tegenwoordig als maffia leden, waarbij het gewoon om de hoogste bieder gaat aan wie zij hun diensten aanleveren. Zag dat misschien Yulia het doelwit was, zijn dochter, en vanuit de maffia hoek valt dat wel te begrijpen als Sergei zaakjes deed waar anderen binnen dat circuit niet zo blij mee waren.

Artan83 | 17-03-18 | 13:14

Een “overheid” dient helemaal geen communicatiebeleid te hebben. Gewoon netjes inhoudelijk reageren als parlement, media of volk daarom vraagt. Een aantal onderwerpen zoals defensie of inlichtingen kunnen worden uitgesloten van deze transparantie wanneer een zeer ruime democratische meerderheid dat wil toestaan. Die laatste is moeilijk want zoals de hele geschiedenis het geval is is dit een loophole waar overheden en politici misbruik van proberen te maken. Een regelmatige validatie is dus ook nodig.

Parel van het Zuiden | 16-03-18 | 17:51 | 1

Dank u zeer voor het gebruik van aanhalingstekens bij dit woord dat op zich al een propaganda-microkosmos is.

OverdaanDerOnderheid | 16-03-18 | 20:25

Ze hebben echt hun best gedaan om mensen met de meest bijpassende namen voor een functie naar voren te schuiven. Mevrouw de Cock Burning, Kafka Ollongren, Alexander Penthouse, Sjefke Klaver. Best humor die Poederpruiken.

Breinbrouwsels | 16-03-18 | 17:43

Gelukkig gaat onze minister van waarheid binnenkort deze club meedelen dat Nederland niet gediend is van een Orwelliaans EU-propaganda apparaat.

Luchtbakfietser | 16-03-18 | 17:12 | 2

+1, we leven hier niet in China of Rusland, weg met die dure en gevaarlijke onzin. Vrindjes kunnen ook wel aan de slag bij een van de banken.

O2Neutraal | 16-03-18 | 18:22

Orwelliaans zal wel meevallen. Propaganda ook wel, al zou de EU best eens wat meer mogen uitventen wat er positief is aan de samenwerking en de manier waarop Europa zich nu al decennia als een enorm succes ontwikkelt. (nee, geen ironie).

Er is ook echt een probleem met nepnieuws. Het verspreidt sneller en dieper in een kortere tijd weet het meer mensen te bereiken en is zodoende de waarheid vaak voor. Als waarheid heb je dan het nakijken want dan ben je de tweede versie van het nieuws geworden en dus relatief. Terwijl de echte waarheid bestaat en je die het liefst zo exact mogelijk krijgt opgediend, al weet ik ook dat geen enkel medium exact de warheid kan weergeven, het is altijd de interpretatie , woordkeuze en camerasetting van de journalist.

Maar dan nog, aperte leugens, verspreid om een doel te dienen vind ik schadelijk. Die leugens zijn het meest schadelijk voor open samenlevingen om de uiteraard voor de hand liggende reden dat die open zijn en nieuws zich vrij kan verspreiden. Hoe je dat moet tegengaan, ik heb eerlijk gezegd geen idee, maar net doen alsof onze vrijheid blijheid en de scherpzinnige geest van het publiek vanzelf kaf van koren kan onderscheiden, daar heb ik heel weinig vertrouwen in. Alleen al op dit weblog stikt het van de complotfantasten, aluhoedjes en mensen die gevoelig zijn vkoor extreme propaganda. En dat zijn dan nog de mensen die de moeite nemen om een weblog te lezen, te reageren en deel te nemen aan de discuhssie. Wat zegt dat over al die mensen die gewoon kritiekloos consumeren wat hen wordt voorgeschoteld?

Beste_Landgenoten | 17-03-18 | 09:31

"Geen kort geding van GS Media, De Persgroep, The Post Online en Chris Aalberts tegen de EU over nepnieuws."
Doet de Persgroep mee? Die Brusselaren? Had ik niet verwacht.
Waarom jullie eigenaar het Mediahuis niet?
Stilzwijgende toestemming van, of zijn jullie dissident in het Huis? Waarom doet het Mediahuis niet mee?
Vooruit, de Premium toch maar doen, als dat de redactionele onafhankelijkheid ten goede komt, moet ik maar leven met zo'n roze kroon op m'n naam.

Abject | 16-03-18 | 16:52 | 3

Goh, best wel leuke functies, en edit-tijd voor de typo's, alleen die 'block' staat mij niet aan.
Hoe abjecter en ongewenster iemands mening, hoe liever ik ze lees.
Voor mij geen safe-space.

Abject | 16-03-18 | 17:07

Op de compjoeter, Firefox gebruiken met add-on ublock origin. Met die laatste kan je dat linkje [block] vast weghalen. Net als bijvoorbeeld de "groene pixel". Succes.
(Overigens Chapeau voor het niet safe space) +1

Is dit nog nieuws? | 16-03-18 | 17:55

Abject. Precies safe-space is voor sneeuwvlokjes. Weg met die block.

reagluurder010 | 17-03-18 | 07:05

Man man man, dat is toch geen "artikel"? Juristen schrijven geen artikelen zonder voetnoten. Dit is gewoon een partijdig opiniestukje. Van de partij aan de goede kant van het debat, zeker, maar toch.

Nog een tip voor de juristen van Eberhard: probeer het misschien nog eens, maar dan via (art. 11 en 21 van) het Handvest van de grondrechten van de EU. Men kan m.i. namelijk met kracht van argumenten stellen dat de discriminerende focus op 'de russen' in strijd is met de fundamentele mensenrechten - welke immers overal ter wereld gelden, voor iedere persoon, ongeacht nationaliteit, burgerschap of afkomst.

Bovendien, wat enerzijds een beperking van de uitingsvrijheid van russen vormt, is anderzijds immers per definitie een beperking van de vrijheid om informatie te ontvangen voor alle burgers en ingezetenen van de EU. Ook al zou men van mening zijn dat het aanpakken van opzettelijk misleidende informatie door de EU een legitieme doelstelling is, dan nog biedt dat geen rechtvaardiging voor uitvoering op discriminerende wijze (vergelijk het maar met de opsporing van uitkeringsfraude, maar dan uitsluitend onder nederturken).

OverdaanDerOnderheid | 16-03-18 | 16:24

Zolang iedereen maar blijft snapt dat de aarde niet plat is. Anerikaanse domheid kan ik missen als kiespijn en politiek vanuit de onderbuik te makkelijk voor makke schapen.

Het hele probleem zit hem nattuurlijk in dat 2WO ding. Massas nepniewss creeert vanzelf een kristalnacht, maar de overheid als hoeder hiertegen lijkt me zeker niet ideaal.

menage | 16-03-18 | 16:22 | 5

Ik bedoel bullshit kanalen als Info Wars, die puur draaien om alu hoedjes speculatie en waarheidsfantasie. Pizzagate, flat earth, whatever.

menage | 16-03-18 | 17:46

Ach dat platte aarde is gewoon een aantal trollen. En de mensen die dat geloven zijn qua niveau hetzelfde. Net als de burger die denkt dat Noord-Korea een bedreiging voor ons kikkerlandje is. Of dat Merkel het schafft. Of, of ,of.....
Sommige dingen zijn duidelijk menage, zoals de voorbeelden die je (terecht) noemt. Andere dingen niet. Zoals wat er nu gebeurt in Jemen bijvoorbeeld. Of in Birma met de rohinya. Birma slecht, rohinya goed. Dat soort eenzijdige berichtgeving is ook een soort van nepnieuws. Maar goed, het is etenstijd. Toedels.

Is dit nog nieuws? | 16-03-18 | 17:52

We're all living in anerika, anerika ...... Trolololo

reagluurder010 | 17-03-18 | 07:09
▼ 2 antwoorden verborgen

EUvsDisinfo is het vervolg op Radio Free Europe/Radio Liberty. Deze zenders waren 1946 of daaromtrent opgericht m.b.v. de CIA met exact dezelfde teneur als waarmee nu het bestaan van EUvsDisinfo is opgericht. De koude oorlog is nooit weg geweest.

forecastle | 16-03-18 | 16:16 | 2

Nou denk het wel hoor. RFE was een lachwekkende CIA zender, gewoon vermaak om daarnaar te luisteren. Net als de columns van gbj hiltermann

Beste_Landgenoten | 17-03-18 | 08:32

gbj hiltermann, wel een mooie stem.

O2Neutraal | 17-03-18 | 08:53

Uiteindelijk bepaal ik zelf wel waar ik mijn nieuws vandaan haal en wat ik wel of niet wilt geloven. Als ik in een leugen wilt geloven, is dat mijn goed recht. Een goed voorbeeld is dat wij hier in het Westen in vrije landen wonen.

loser | 16-03-18 | 16:13 | 4

Wilt je zeggen dat wij hier vrij zijn in het Westen met al die cameratoezicht, controle van de overheden wat je doet en niet doet etc etc. Dus iedere keer als er geroepen wordt dat wij in het vrije westen wonen, is dat al een leugen. En iedereen accepteert die uitspraak. Dus men gelooft bewust in een leugen.

loser | 16-03-18 | 17:09

Als je in een leugen wíl geloven, wordt het een soort self fullfilling prophecy

klaar-is-kees | 16-03-18 | 17:13

Ik geloof in God.
Oh wacht, dat lieg ik. Ik lieg bewust en ik geloof in die laatste leugen.

Is dit nog nieuws? | 16-03-18 | 17:47
▼ 1 antwoord verborgen

De hele term nep nieuws is een gas-lighting campagne om moeilijk beleid, in dit geval censuur er door te krijgen.

ardeverb | 16-03-18 | 16:09 | 2

Juist.

Lohengrin | 16-03-18 | 18:29

Wat een domme paranoide complotgedachte.

"The study has already prompted alarm from social scientists. “We must redesign our information ecosystem in the 21st century,” write a group of 16 political scientists and legal scholars in an essay also published Thursday in Science. They call for a new drive of interdisciplinary research “to reduce the spread of fake news and to address the underlying pathologies it has revealed.”"

UIt een door nickolaas aangehaalde studie over fake-news.

Beste_Landgenoten | 16-03-18 | 18:35

Het zou in de EU-strategie passen om de veronderstelde Russische agressie af te kopen met van de EU burgers afgeperst belastinggeld. Putin zal dan wel steeds opnieuw om meer geld blijven vragen. Niet zo’n probleem, want dat doet Erdomussolini ook. Daarom denk ik dat de hele Russische dreiging fake news is. Nu snel de gordijnen dicht en het licht uit want het gerucht gaat dat fake Kereltje666 hier hoogstpersoonlijk campagne komt voeren.

Nivelleermarionet | 16-03-18 | 16:09 | 6

Ik weet niet of je deze week je hoofd in een pot klei hebt gehad, maar er is een Russische gifgasaanval geweest op Brits grondgebied, op twee mensen waarvan 1 een ex-spion die bij een ruil gratie had gekregen (anders ruil je niet) en een ander zijn dochter.

Jij ziet dat als propaganda. Kan ik me aardig kwaad over maken, zowel moedwillige ontkenning van de feiten. Dus dit is fake-news? Ik zeg verhuis gewoon meteen naar Moskou, met zulke vrienden hebben we verder geen vijanden nodig.

Beste_Landgenoten | 16-03-18 | 18:38

Beste_Landgenoten | 16-03-18 | 18:38
Niet kwaad worden, dit is een direct gevolg van het nepnieuws dat verspreid word door onze overheid (recent weer dat onderzoeksbureau van justitie en veiligheid of veiligheid en justitie, kies zelf maar) en de EU. De NPO en NRC gaan de richting op van RT en dat is enorm gevaarlijk. Mensen geloven dan niets meer. Is volkomen verklaarbaar en zelfs logisch. Neem het de individuele burger niet kwalijk, vraag aan leden van de regeringspartijen die u persoonlijk kent of zij het kunnen bespreken met hun vrindjes, alleen zij kunnen het stoppen want Prutte luistert niet naar geklaag van gewone burgers.

Die vergiftiging is inderdaad vreselijk en het lijkt erop dat er ook gif is vrijgekomen in een restaurant waar gewone burgers zaten. Absoluut de moeite waard om in te duiken dus!

O2Neutraal | 17-03-18 | 09:01

O2Neutraal | 17-03-18 | 09:01 |
Dus je stelling is: Omdat de mainstream media berichten over die vergiftiging met Russisch zenuwgas, werk je ongeloof en skepsis in de hand?

Uh ja, maar wat moet je dan? Er niet over berichten? Zodat berichten geen argwaan kunnen wekken en de berichtgeving dan maar overlaten aan het internet? Aan RT? Dan weet je zeker dat je een warped versie leest.

Ik heb gewoon minder vertrouwen de kritische geest en het zelfanalytisch vermogen van de gemiddelde Europeaan.

Hoeveel mensen geloven inmiddels al niet dat de CIA of MI6 zelf achter die zaak zouden zitten, met gestolen zenuwgas. Terwijl het echt 1 en 1 is 2 is, wat deze zaak betreft: Poetin die een maand of wat eerder zegt dat spionnen vergiftigd dienen te worden, en als het dan gebeurt zeggen dat het een westers complot is.?

Beste_Landgenoten | 17-03-18 | 09:47
▼ 3 antwoorden verborgen

De waarheid kent vele lagen. Iemands versie van de waarheid onthult dus altijd wat over die persoon en niet per se over het beweerde.

Teleo | 16-03-18 | 16:07 | 5

Is dit nog nieuws? | 16-03-18 | 17:44 |
Oorzaak: Structurele schade aan de fundamenten wegens het in de directe nabijheid instorten van zeven triljoen ton beton en staal. Het "plotseling" in elkaar storten? Heb je uberhaupt vernomen dat er twee wolkenkrabbers zijn neergekomen vlak ervoor.

Heb je verder ook moeite met de meest basale logica? Als het net geregend heeft, is het buiten dan nat of droog? Of is het dan "plosteling" nat. Verklaar jij maar eens waarom er zomaar plassen liggen na een regenbui. Nou? Nou? Ja daar sta je dan met je mond vol tanden maar ik vind dat heel erg verdacht. Er zit vast een komplot achter. Ik weet het zeker.

Beste_Landgenoten | 16-03-18 | 18:42

Beste landgenoot. Heb je de beelden wel gezien? Beetje toevallig dat de rest van de gebouwen in de omgeving wel zijn blijven staan. Vind je niet?

reagluurder010 | 17-03-18 | 07:17

Ja inderdaad heel toevallig. Maar mijn beste, toeval bestaat. Niet alles is opzet. Een complot suggereren over een gebouw dat "zomaar" instort, terwijl vlak ernaast juist twee wolkenkrabbers neer ploffen, is expres bepaalde relevante "details" negeren.

Beste_Landgenoten | 17-03-18 | 08:41
▼ 2 antwoorden verborgen

En het gaat meer om vrijheid van informatiewinning dan om vrijheid van meningsuiting. Het recht om dingen te weten. Wat je er daarna wel of niet mee meningsuit is een tweede. Dat is ook het gevaar van de EU, Facebook, Youtube, Overheid, multinationals, Brussel...... dat ze informatie willen verbieden en achterhouden die hun niet zo goed uitkomt en die voor de burger van belang is.

Premier Trutte | 16-03-18 | 15:56 | 2

Maar bedrijven mogen dat. Ze hebben geen plicht alles te publiceren wat men bijdraagt. Ook GS doet aan moderatie. Zo ook Facebook, YouTube etc.

Beste_Landgenoten | 17-03-18 | 08:43

+1, we willen hier geen volksrepubliek China namaken.

O2Neutraal | 17-03-18 | 09:05

prEUpaganda, in bekakt Nederlands.

Premier Trutte | 16-03-18 | 15:53

Ik haal al mijn nieuws bij De Speld, een van de weinig nog betrouwbare partijen.

Biologische_Dildo | 16-03-18 | 15:46

Hahaha.... "strategische communicatie".... Prachtige newspeak voor propaganda inderdaad. En die muts De Cock Buning (met C, O, C, K) moet eens in haar oren knopen dat vrijheid van meningsuiting (dus ook propaganda) absoluut is en nergens dient te worden onderdrukt. Volwassen burgers kunnen heel goed zelf uitmaken wat propaganda is en wat niet. Inmiddels weten Nederlanders ook heel goed wat propaganda is: we hebben immers de NOS!

Brou Is Back | 16-03-18 | 15:44 | 2

U en ik kunnen wel graag willen dat vrijheid van meningsuiting absoluut is, maar dat is het in dit land simpelweg niet. En ik vind het eigenlijk ook een slechte zaak dat de wet die staatspropaganda in de VS verbood (Smith-Mundt Act) in 2013 is afgeschaft, ook al zouden alle volwassen burgers dat altijd herkennen (hetgeen ik waag te betwijfelen).

OverdaanDerOnderheid | 16-03-18 | 16:31

Opvallend hoe het na het schrappen van Smith Mundt allemaal gelopen is in de usa met propaganda tegen de eigen Burgers.

Pimp my Voortuin | 16-03-18 | 16:38

Dit wisten wij al.
Dit bevestigt onze overtuiging, dat de beste bestrijding van fake-news is de vrije meningsuiting zonder censuur.
Nep-nieuws is slechts daar, waar censuur heerst.
Want weet je, nep-nieuws blijkt vroeger of later altijd nep, omdat 't nep is.
Want weet je, waarheid blijkt vroeger of later altijd waarheid, omdat 't waarheid is.
Toegegeven.
Leugens kunnen 'n korte-termijn probleem vormen.
En dat op basis van nep-nieuws er 'n hetze ontstaat, met slachtoffers van de publieke verontwaardiging.
Dat heet dan heksenjacht en volksgericht op 't dorpspleintje.
Maar de beste garantie daartegen is voldoende buffer binnen 't nieuws toelaten met dus voldoende tegenstrijdige en elkaar tegensprekende berichten.
En achteraf kan men dan aangifte doen en de rechter laten werken.
Het is net als biologie.
Wie voldoende vuiligheid binnenkrijgt (letterlijk) bouwt een goede weerstand op met 'n perfect afweersysteem, om geen last te krijgen van allergieën, intoleranties en jeukende overgevoeligheden.
Wie uit smetvrees z'n leefomgeving helemaal ontsmet, veroordeelt zichzelf en anderen te leven in 'n steriele leeftentje, waarbuiten men niet meer durft te komen, omdat zonder bacteriële vervuilingen men niet meer bestand is tegen de meest gebruikelijke 'fagen'.
De overdreven overgevoeligheid van aanstellers en vals manipulerende nep-emotie-uitbuiters is 'n direct gevolg van teveel bescherming tegen andersdenkenden.
wie niet meer tegen andersdenkenden kan, begint direct 'racisme', 'fascisme', discriminatie', 'islamofobie', maar demonstreert eigenlijk slechts z'n eigen geestelijk-steriele leeftentje, waarbinnen men overgevoelig is geworden door nep-hygiëne.
Wie niet kan tegen de rauwe boodschap van anderen, wordt vanzelf 'n steriel huisvrouwtje, dat alsmaar de hele dag, met doekjes aan 't poetsen is in d'r huisje.
Laat alle kindjes nou lekker buiten spelen, hup, in de vuiligheid. En 's-avonds gewoon even lekker in bad. En hé, die kindjes blijken 'n prima gezondheid te hebben opgebouwd.
Wie vindt, dat je niet in gesprek moet gaan met racisten, fascisten, homo-haters, islamofoben en anti-feministen (heb ik ze nou allemaal gehad in 't rijtje?), die ontzegt zichzelf de mogelijkheid, geen steriele, wereldvreemde gast te worden.
Wilt u zichzelf verbeteren, op welk vlak ook, durf dan naar buiten te gaan, en leer dan tegenspraak te verdragen. En dat je af en toe onderuit gaat, als 'n duikelaartje.
Waarom is de EU ten dode opgeschreven, alsook haar censuur van anti-EU-berichtgeving (?), omdat die gasten 'daar bovenin' in hun steriele leeftentjes zitten. De selectie heeft al plaatsgevonden. Zodra ze buiten hun comfortzone zouden komen, raken ze direct van slag; ze zijn 't dode spoor van de menselijke ontwikkeling; té steriel; té zelfvoldaan.
Alleen oorlog kan ons nog redden.

Der Paulie | 16-03-18 | 15:40 | 1

Beter leesbare zin:
Wie niet meer tegen andersdenkenden kan, begint direct 'racisme', 'fascisme', discriminatie', 'islamofobie' te roepen, maar demonstreert eigenlijk slechts z'n eigen geestelijk-steriele leeftentje, waarbinnen men overgevoelig is geworden door nep-hygiëne.

Der Paulie | 16-03-18 | 15:46

De Russische dreiging begint serieus te worden.
Er is een Rus die weet waar Nederland ligt en de verwachtingen zijn dat hij deze informatie met Poetin gaat delen. Nou, dan zijn de rapen gaar.

Mr_Natural | 16-03-18 | 15:39 | 3

Als de vrouwen deze kant op komen dan vind ik dat prima.

Rest In Privacy | 16-03-18 | 15:42

Poetin weet al lang waar Volkel ligt.

W_F | 16-03-18 | 16:05

Ze weten in ieder geval al van Demmink. Vraag maar aan Rutte. Werdt hij even ongemakkelijk van toen hij ermee geconfronteerd werdt door Putin.

Standvastig | 16-03-18 | 17:05

Jammer, jammer jammer. Ik had ze graag voor een rechtbank gehad waar een "66 rechter ze even alle hoeken van de rechtszaal had laten zien................oh wacht.
( Vind het nog steeds verwarrend, wat is nou een linke rechter??)

jan huppeldepup | 16-03-18 | 15:34

Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat dit hele gebeuren GS Guerilla marketing is, want zonder GS had niemand de weg naar dat platform ooit gevonden.

Sjors W. | 16-03-18 | 15:31 | 3

Nu je het zegt, inderdaad. Had er nog nooit van gehoord tot GS erover schreef..

Beste_Landgenoten | 17-03-18 | 08:45

Het was (vermoed ik) bedoeld om aan te tonen dat er een probleem was. Zo pakt men dat soort zaken aan, tijdelijke werkgroep, bewijzen, daarna roepen dat het probleem enorm is en dan een aanpak kiezen die niet echt doelmatig is zodat er een maximum aantal baantjes voor vrindjes komt en het probleem elke keer kan worden aangehaald zodat er steeds geld bij moet.

O2Neutraal | 17-03-18 | 09:08

O2Neutraal | 17-03-18 | 09:08 |
Dat doet die campagne echt tekort. Het afschilderen als een baantjesmachine voor vriendjes in de EU-top. Ik begrijp dat niet goed. De meeste volksvertegenwoordigers doen dat niet voor het geld. Zie de gemeenteraad, dat is een bijbaan waar je niet van kunt leven. In de TK verdien je veel minder dan in een bedrijf, waar mensen als Rutte veelvouden kunnen aantikken van wat ze nu verdienen. En toch doet hij het al jaren, zoals de meetsen. Bij de EU heb je vergoedingen als parlementslid, maar ook dat verklaart niet waarom mensen het doen. En politiek zien als voorselectie voor een betere baan in de private sector is niet correct, je kunt beter die tijd gebruiken om in die sector zelf op te klimmen. Politiek werk is vaak een onderbreking in de carriere.

Beste_Landgenoten | 17-03-18 | 09:57

Het EU denken is een geloofskwestie geworden. Helaas ben/wordt je als EU burger verplicht te geloven.

Rest In Privacy | 16-03-18 | 15:30 | 1

Doe ik ook. Ik geloof dat het geen lang leven zal hebben. ;) Supranationale bedrijven hebben dat nooit. Implodeert uiteindelijk altijd.

Standvastig | 16-03-18 | 17:08

Zij die boter op haar hoofd heeft, gedraagt zich wel als een koene ridder.... perfect genderneutraal. Dat dan weer wel. On topic: scherpe waarneming in dat kerncitaat. Glashelder.

VictimaDelAmor | 16-03-18 | 15:28

Dat gehele EU is one bad comatose dream.

Plorkface | 16-03-18 | 15:26

Dat snapte iedereen toch al, we moeten er uit nu het nog kan, als het nog kan

Bokito ergo sum | 16-03-18 | 15:24

#isnietzo

" Haar campagne dient uitdrukkelijk de belangen van de EU in de regio rond Rusland, en is onderdeel van het beleid van de EU richting deze regio."

Waar haalt men dat vandaan? Niks op de website duidt daarop. Alle fakenews artikelen gaan over aantoonbare leugens van Rusland over - inderdaad maar heo kan het ook anders - zaken die Rusland aangaan en dat is - hoe kan het ook anders - voornamelijk in de regio daar.

Dit is echt spijkers op laag water zoeken en Poetin zal Kennedy en van der Laan hartelijk danken voor het in diskrediet brengen van een website met in principe juiste analyses van fakenews.

Beste_Landgenoten | 16-03-18 | 15:24 | 8

Lohengrin | 16-03-18 | 18:11 |
Ik begrijp die enorme domheid niet, wanneer het gaat om overduidelijke Russische betrokkenheid bij onwrichtende acties. Het is ook geen geheim of zo, dat dit hun opzettelijek strategie en politiek is, men vertelt het gewoon desgevraagd zelf. Rusland heeft verkiezingen voor de deur en Poetin kan een internationaal incidentje heel erg goed gebruiken op dit moment om het volk de rijen te laten sluiten. De timing van deze aanval en de uitdagende menaier waarop men nauwelijks heeft gepoogd de dader geheim te houden is een aanwijzing van de opzet het tot een conflict op te willen blazen. Het zit zo eenvoudig in elkaar dat zelfs iemand met een IQ van 80 dit moet kunnen begrijpen, maar ik zie dat jullie er toch erg veel moeite mee hebben.

Beste_Landgenoten | 16-03-18 | 18:48

Dat heeft men denk ik afgeleid uit het feit dat deze organisatie is gestart op initiatief van de stratcomeast (naam even kwijt) van de EU, deze gaat over de geo-politiek van de EU naar het Oosten.

O2Neutraal | 17-03-18 | 09:11

O2Neutraal | 17-03-18 | 09:11 |
Dat die website veel berichten bevat over het oosten van Euopa is niet raar, daar wordt ook het meeste nepnieuws over verspreid. Rusland heeft daar stevige belangen dus zal daar extra haar best doen om de informatie-oorlog te winnen. Dat euVsDisinfo zich dus vooral richt op die regio is dus niet raar.

Maar toch, ondertussen vindt aan de zuidkant van Europa een veel lastiger ontwikkeling plaats waar in Italie populisten aan de macht zijn gekomen, in Grienkenland en Turkije de blik naar het Oosten wordt gericht en Turkije zelf Russische wapens gaat kopen.

Een NAVO lid, dat Russische wapens koopt voor de luchtafweer. Ik bedoel: Ik denk dat de Russische fabrikant wel een paar regeltjes extra code in de software verwerkt, speciaal voor de Turkse luchtmacht. Ik denk dat die raketten opeens minder goed werken als een Russisch vliegtuig doelwit is.

Turkije is een lost-case voor Europa en de NAVO, dat is zo helder als wat. Als Erdogan zelfs speculeert op een gezamenlijk islamitisch militair front tegen Israel heeft Turkije niet meer te zoeken in zowel de EU als de NAVO. Dus de werkelijke problemen liggen misschien nog wel meer daar, dan in het Oosten.

Beste_Landgenoten | 17-03-18 | 10:05
▼ 5 antwoorden verborgen

Oh, ik heb dit artikel nog niet gelezen - maar wel klaarstaan "The Grim Conclusions of the Largest-Ever Study of Fake News - Falsehoods almost always beat out the truth on Twitter, penetrating further, faster, and deeper into the social network than accurate information." www.theatlantic.com/technology/archiv... (The Atlantic zijn over het algemeen goede artikelen).

nickolaas | 16-03-18 | 15:22 | 9

En zoals de PVV uit revisionistisch gedachtegoed rond filosoof Edmund Burke ontstaan is, heet Baudet dat met Tocqueville: "Is het de angst voor de terreur van de meerderheid, een van de schaduwzijden van de democratie waarvoor iemand als Alexis de Tocqueville (1805-1859) al twee eeuwen geleden waarschuwde? Baudet is idolaat van deze Frans aristocraat, politiek filosoof en staatsman, die geldt als grondlegger van het moderne liberalisme. Hij mag graag met De Tocqueville en diens gedachtegoed koketteren. Op zijn werkplek in het Tweede Kamergebouw hangt zelfs een levensgroot schilderij van die man." ("Hoe Baudet steeds meer trekken vertoont van een verlicht despoot" www.hpdetijd.nl/2018-02-21/thierry-ba... ).

nickolaas | 16-03-18 | 16:09

@Nickolaa. laten we het erover eens worden dat Zowel, de eu club, als Rusland en de USA,. Allemaal hun propaganda spel spelen. En daar is an sich niets mis mee in deze wereld. Maar geen schijnheiligheid aub. laten we ze allemaal hetzelfde wegen en beoordelen.

Mark_D_NL | 16-03-18 | 16:54

nickolaas | 16-03-18 | 16:02
Bassie en Adriaan erbij halen, dat zou een uitstekend betoog moeten worden. Maar u haalde eerst The Atlantic aan, toch een beetje een propaganda blad, zo'n agrarier pop ding waar DKS het altijd graag over had. Jammer, de kunstenaars Bassie en Adriaan horen daar niet bij.

En daarna gaat u in het geweer (althans dat denk ik) tegen de oppositie partijen in verband met hun inspiratiebronnen? U bent mij kwijt.

O2Neutraal | 16-03-18 | 18:04
▼ 6 antwoorden verborgen

Waar maakt iedereen zicht toch druk over? Rusland stelt helemaal niets voor op het wereldtoneel, met een BNP dat kleiner is dan dat van Italië en een economische krimp van 5%.

Schroedinger | 16-03-18 | 15:21 | 6

Economie in veel landen is niet dat wat in onze keurige staatjes wordt vermeld. Vaak is het: ik doe dat voor u en u bewijst mij een wederdienst. Geen van deze handelingen komt voor op de balans.

toetssteen | 16-03-18 | 16:10

Gomezlopez | 16-03-18 | 15:55

Ik maak me meer zorgen om die mafketel/ actor Deep State Trump en de criminele organisatie en sekte 'de Europese Unie'.

XaleX_2 | 16-03-18 | 16:25

Qua economie niet maar het heeft een arsenaal waar je respect voor moet hebben.

Beste_Landgenoten | 17-03-18 | 08:48
▼ 3 antwoorden verborgen

Ach, Nederland heeft zelf gekozen voor een sterk Brussel... Ze komen er nog wel achter wat dat gaat betekenen.

Mark_D_NL | 16-03-18 | 15:21

Mee eens en dus uit de EU, want ze kunnen het niet aan.

Watching the Wheels | 16-03-18 | 15:21 | 1

Het was niets, het is niets en zal ook nooit wat worden! Behalve heeeeel veeeeel geld opslokken.

Gomezlopez | 16-03-18 | 16:07

Exact mijn gedachte toen dat gedrocht werd opgericht. Ze zijn de voorzitter, penningmeester en secretaris van de club EU voorwaarts!

Gomezlopez | 16-03-18 | 15:20

#Nexit

Mark_D_NL | 16-03-18 | 15:19

Goh. Wie had dat nou toch gedacht bij door de EU goedgekeurd waarheidsnieuws.

Dezenaamhier | 16-03-18 | 15:19

Dat hele zaakje met Vileine de Cock Bunzing stinkt.

InAnumPerRegimine | 16-03-18 | 15:17

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com