achtergrond

Geenstijl

EU brandmerkt keurig onderbouwd GeenStijl-topic als nepnieuws. Dus vul deze klacht in!

Lieve lezers. Bij dezen een laatste communiqué voordat we in Den Haag voorgeleid worden als informatieoorlogsmisdadigers. We hebben het gedaan. GeenStijl is officieel door de EU gebrandmerkt als nepnieuws.

Hier volgt een linkje naar een artikel van EU vs Disinfo, onderdeel van de EU's East StratCom Task Force. Achter het linkje leren we het volgende. GS zou schrijven dat: "Ukraine is a highly corrupted, fascistic country, which is the centre of international drug and human labour traffic." De EU's "disproof" hiervan luidt: "[The article] repeats older disinformation about regime in Ukraine. No supporting facts given."

Okay, en nu is #teamtruth weer aan zet, met je "no supporting facts". De context is het praatje dat Oekraïense president Poroshenko op 27 juli 2015 aan universiteit Leiden kwam geven. GS schreef destijds:

"Het is lovenswaardig dat Porosjenko de Nederlandse bevolking de gelegenheid geeft hem te vragen waarom zijn land een van de meest corrupteoverheden van dit continent heeft. Hoe het zit met die (latente) fascistische politieke onderstroom van het land. Waarom zijn land als "one of the largest suppliers of slave labour in Europe" een epicentrum van mensenhandel is. Waarom zijn land een van de belangrijkste doorvoerhavens voor de internationale drugshandel is."

Hier kunt zelf checken dat we niet achteraf linkjes hebben toegevoegd of de tekst aan hebben gepast, dit was de originele publicatie.

Zoals u leest, we noemen Oekraïne geen "fascist country", we wijzen op de daadwerkelijk bestaande "(latent) fascistische politieke onderstroom" in het land, gestaafd door een artikel in gerenomeerd kwaliteitsmedium The Guardian, geschreven door de Oekraïense socioloog Volodymyr Ishchenko. Hij toont vrij nuchter aan dat ondanks dat veel fascisme-beschuldigingen aan het adres van Oekraïne Russische propaganda zijn, Oekraïne autoriteiten en mainstream publieke opinie inderdaad "continue to show unacceptable ignorance of the danger from the far right and even openly neo-Nazi forces, cooperating with them in elections and allowing them to take positions within law enforcement."

De bewering dat Oekraïne wordt bestuurd door "een van de meest corrupte overheden van dit continent", werd onderbouwd met een destijds 1 jaar oud rapport van Transparency International. Dat het land "one of the largest suppliers of slave labour in Europe" is*,* hebben we ook niet zelf verzonnen. Dat schreef een zusterorganisatie van de immer respectabele VN, de International Organization for Migration. Dat linkje is nu om ons onbekende redenen deaud, maar de web archive alsook wiki heeft het wel onthouden, en ook de CIA vindt het geen onzin. De informatie dat het land een doorvoerhaven is voor de internationale drugshandel, komt ook gewoon van het Amerikaanse MinBuza. 

Dus wat lul je nou, Europese fop-Unie!?

De Oekraïense lobby NGO Promote Ukraine **doet een keer een melding en jullie nemen het gewoon klakkeloos over? Waarom? Omdat wij het zijn? Omdat we dat intekenen & wegwezen destijds op video vastlegden? Vanwege ons referendum? Omdat we in tegenstelling tot alle tiklaven van de MSM een beetje EU-kritisch zijn? Wat is dit voor een shit? Die hele EU anti-fake news campagne is gewoon een stel omhoog gevallen voorleesmoeders die zich ineens menen met het internet te moeten gaan bemoeien.  Vrij gevaarlijke voorleesmoeders, dat dan weer wel.

Mocht u bezwaar willen maken tegen bovenstaande ongefundeerde EU-lastercampagne, dan kan dat zoals u onderstaand ziet, gewoon keurig viadit linkje. In het vakje 'comment' gewoon de url van dit topic (https://www.geenstijl.nl/5140332/nepnieuws-in-je-broekje/) plakken. DAT ZAL ZE LEREN.

Bonus leestip: deze twitterdraad (tweet opklikken)

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.