achtergrond

Geenstijl

Reconstructie. Sylvana, neem je Buitenhof-leugens terug, of openbaar Cailin Kuits medische diploma's

Het kostte een nachtje, maar we zijn bij benadering bekomen van dat totaal hallucinante treinongeluk van een persverklaring waarin Cailin Kuit tegelijkertijd 1) vol blijft houden als psychiater gewerkt te hebben, 2) een BIJ1-redactielid de schuld gaf van het vermelden van haar werk als psychiater op de BIJ1-website en 3) dat BIJ1 zich "Op geen enkele manier wil profileren als traditionele politiek en politici die ongestraft en zonder verantwoordelijkheid te nemen weg lijken te komen met fraude (...)."

De totale jullie-horen-hier-niet-radiostilte werd vervolgens afgedaan met: "We hadden een grotere zorg dan verrichte arbeid uit de jaren negentig in een kliniek," andermaal bevestigend verwijzend naar Kuits werk als psychiater. 

Echter, dit alles is nog lang geen sluitend antwoord op de vraag van artsenfederatie KNMG, die onderzoekt of Kuit zich schuldig heeft gemaakt aan titelmisbruik.

Onderstaand zullen we BIJ1's claims over Cailin Kuits werkverleden uiteenzetten en de waarschijnlijkheid van die claims TAXEREN, om uiteindelijk de hamvraag te beantwoorden: is Kuit een fantast die echt alles bij elkaar verzon en loog Sylvana dus glashard in het Buitenhof-fragment waarin zij Kuit verdedigde en GeenStijl als evil incarnate wegwuifde? 

Wat claimen Cailin Kuit en BIJ1 zelf?

- In dit filmpje zegt Kuit point blank: "Ik heb voorheen als psychiater gewerkt en toen verdiende ik goed."

- Op de website van BIJ1 stond in haar biografie geschreven: "Ik ben werkzaam geweest als psychiater".

- In de persverklaring van gisteren stond dat Kuit in haar online CV's geen melding maakt van haar verleden als psychiater omdat: "het een heel lang en pijnlijk traject geweest is om het voor elkaar te boksen om überhaupt toegelaten te worden op de Radboud Universiteit in Nijmegen."

- Kuit vervolgt met: "Daarnaast is mijn fysieke gesteldheid flink achteruit gegaan en daardoor ben ik uiteindelijk maar heel kort werkzaam geweest. We praten dan over 20 jaar geleden. Om het vak uit te oefenen moet je je ook regelmatig bijscholen en laten zien dat je meegaat in de laatste inzichten in het veld. Tevens moet je een bepaald aantal patiënten behandelen om aan het werk te mogen blijven. Dit was voor mij onhaalbaar. Iemand van de BIJ1-redactie die wist dat ik vroeger in de kliniek werkte, heeft dit toegevoegd aan mijn biografie op de website."

De belangrijkste feitjes

- Cailin Kuit is nu 49 jaar en zegt "20 jaar geleden" als psychiater gewerkt te hebben. Kuit claimt dus dat ze op haar 29e psychiater was.

- Volgens een schoolgenoot rondde Kuit in 1987, op haar 18e, de mavo af te Arnhem. Dit komt overeen met Kuits eigen chronologie op schoolbank.nl.

- Kuit schrijft op schoolbank.nl vervolgens havo afgerond te hebben en daarna "de natuurgeneeswijzen in te zijn gegaan". Noot: dat is dus geen geneeskunde. 

- Kuit vertelt zelf dat zij vanaf haar 18e een Wajong-uitkering heeft. "Ik zit vanaf mijn achttiende in de Wajong, en toen ik 18 werd en een uitkering kreeg, wilde ik die eigenlijk helemaal niet. Je krijgt toch een stempel, en zeker op dat moment kon ik nog veel meer dan nu. Ik heb namelijk een progressieve stofwisselingsziekte, dus mijn mogelijkheden nemen af. Maar nog steeds wil ik gewoon mijn inkomen zelf verdienen.” Iemand komt in aanmerking voor een Wajong-uitkering als deze "vanaf jonge leeftijd door een ziekte of handicap niet kan werken". 

-Tevens vertelt Kuit hier dat zij "daarvoor in loondienst gewerkt heeft, maar daar toch niet gelukkig van werd. Een arbeidsbureau komt met banen aan in callcentra. Terwijl ik echt meer en andere dingen kan en wil doen. Daarbij merk ik dat als ik de vrijheid heb ik veel beter tot mijn recht kom. Toen ben ik voor mezelf begonnen.

Hoe waarschijnlijk is het dat Cailin Kuit een universitaire geneeskundige opleiding van in totaal 10,5 jaar voltooide en op haar 29e (1998) als psychiater werkte, maar nooit in het BIG-register stond dat medisch specialisten vanaf 1995 registreert?

Als Kuit inderdaad op haar 29e psychiater was, dan betekent dit het volgende:

- Kuit heeft met een Wajong-uitkering vanaf haar 18e (?) na de havo een vwo-opleiding afgerond, en is na een "lang en pijnlijk traject" toegelaten tot de opleiding geneeskunde in Nijmegen.

- Kuit heeft vervolgens een zesjarige opleiding tot basisarts en een 4,5-jarige specialisatie tot psychiater voltooid. 

- Kuit was op haar 29e in 1998 werkzaam als psychiater, zonder geregistreerd te staan in het BIG-register dat alle specialisten vanaf 1995 registreerde.

- Omdat haar fysieke gesteldheid achteruitging was ze "maar heel kort werkzaam" als psychiater.

- Uitzendbureau's boden haar tijdens haar Wajong (?) banen in callcentra aan, en nooit hooggeschoold werk wat een afgestudeerd medisch specialist wellicht beter zou schikken. 

- Kuit heeft op haar online CV's vervolgens nooit meer melding gemaakt van haar zeer prestigieuze opleiding tot medisch specialist, louter omdat "het een heel lang en pijnlijk traject geweest is om het voor elkaar te boksen om überhaupt toegelaten te worden op de Radboud Universiteit in Nijmegen."

The verdict

Lieve Syl, vraag Cailin om haar diploma's en openbaar deze, of neem je onderstaande flagrante leugens en verdachtmakingen aan ons adres terug. Iemand is psychiater geweest, of iemand is geen psychiater geweest. Daar kun je nog zoveel intersectionele retoriek tegenaan gooien, het verandert niets. Dus, ben je vrouws genoeg jezelf te corrigeren, of ben je nú al iemand uit de "traditionele politiek die ongestraft en zonder verantwoordelijkheid te nemen weg lijkt te komen met fraude"? Ja, da's jouw eigen kwoot.

Update: Oh, en fuck Het Parool.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.