achtergrond

Geenstijl

Nederland: 86-jarige vrouw die holocaust overleefde moet gettobelasting betalen

Nederland. Land van wetten die in de weg staan en praktische bezwaren.

Deze boosmaker staat op de roze pagina's van relkrant Financieel Dagblad. 'Als we in Hitler-Duitsland waren gebleven, had ik nu geen belasting hoeven te betalen.' U leest het goed. Inge Prenzlau (86) was als 11-jarig meisje wegens de rassenwetten van school gestuurd en moest werken in de fabriek van haar vader. Daar krijgt zij sinds 2014 een 'gettovergoeding' van de Duitse overheid voor, van 130 euro per maand. En daar heft de Nederlandse overheid belasting over. Dat u dit even in uw oren knoopt. Reisbureau NPO, graaisalarissen in zorg/onderwijs/woningbouw, subsidies voor mevrouwen die een tipi bouwen om dichter bij hun oergevoel te komen en radicaliserende deradicaliseringsambtenaren: het wordt allemaal betaald door mensen zoals Inge Prenzlau uit te knijpen. "Voor vrijstelling zou een uitzondering op de regels moeten worden gemaakt, waardoor een precedent ontstaat dat de schatkist veel geld kan gaan kosten." Jawel. Regels zijn regels. Daar gaan wij even een historische vergelijking bij zoeken.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Hogeschool Utrecht @HU_Utrecht schrapt Holocaust-lezingen. Wil liever "diverse dialoog en nieuwe maatschappelijke perspectieven"

Wat hier werkelijk staat: uw land én uw geschiedenis verdwijnen onder het (verbale) geweldspotentieel van zekere, nader te noemen groepen.

@Spartacus | 28-01-24 | 09:30 | 946 reacties

Maar hangt Hendrik Jan Biemond ook zijn boerka aan de wilgen?

Gestopt als advocaat, maar ook als voorvechter van vrouwenvernedering?

@Mosterd | 24-05-23 | 13:55 | 60 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.