Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Deugzeug Asha snapt wetenschap weer eens niet

Wetenschapsjournalisten, ze hebben het zwaar. Steeds verder wegbezuinigd en hun vak staat in kwade reuk door de duizenden berichtjes op Linda en Nu.nl waarin "Amerikaanse Wetenschappers" beweren dat de groente du jour kanker veroorzaakt/geneest (doorhalen wat niet van toepassing is). Dan is er ook nog het probleem dat de meeste wetenschapsjournalisten beta's zijn die wel kunnen sciencen maar niet heel goed zijn in redactionele politiek, dus het moeten afleggen tegen sociaal vaardiger maar een stuk dommere collega's die fopvakken hebben gestudeerd. Dat laatste euvel treft De Volkskrant, waar de wetenschapscolumnist "Communicatiewetenschappen" heeft gestudeerd. Dat is immens verdrietig, want communicatiewetenschappen verhouden zich tot de natuurkunde als de tekening van je driejarige dochtertje op de ijskast tot een heuse Rembrandt. 

Asha ten Broeke bedrijft geregeld iets heel anders dan wetenschap of journalistiek: onverholen activisme. In haar columns heeft het slachtoffer altijd gelijk en komt voornamelijk de sociale "wetenschap" met allerlei verzonnen genders en complexen aan bod. Jammer, maar het wordt pas echt gevaarlijk als ze zich als een Dr. Vogel op de niet-bestaande kwalen stort en zich op het terrein van de kwakzalverij begeeft. In haar column van vandaag is het zover: daarin neemt ze het op voor de slachtoffers van ME, een ziekte die, zoals ze zelf overigens keurig opschrijft, door het overgrote deel van de medische stand wordt gezien als een psychosomatisch complexje van vrouwtjes met teveel zeur en te weinig aandacht. Ze verdedigt de slachtoffers (want die hebben altijd gelijk) niet op basis van wetenschappers met een andere mening of een nieuwe lezing van de feiten, maar op basis van een zieligdocu van een slachtoffer dat haar complex op film heeft gezet. 

Nu zou het best kunnen dat ME echt is en dat de dokters het mishebben, maar om nu met één documentaire te komen als bewijs? Dat is ongeveer hetzelfde als al die antivaxxers die op de feesboek hebben gelezen dat je autisme krijgt van vaccins of van die types die ons boze mailtjes sturen over chemtrails (zie youtube staat er dan bij) of radiokiezen. Het is verbazingwekkend dat de krant die zich keert tegen een cultuur van feitenvrijheid (de Russen! Fake News!) wel een wetenschapscolumnist heeft die opereert op basis van (res)sentiment en emotie, maar goed, van communicatiewetenschappers en femineuzels valt ook niet veel meer te verwachten. Jammer dat huisgenoot P. deze blob incoherent sentiment nog zo'n prominent plaatsje geeft in wat het rationele hoekje van de courant zou moeten zijn. 

Reaguursels

Inloggen

Rejecting your reality...

McSnor | 18-11-17 | 11:44

Het is een bekend verschijnsel.
Als mensen een bepaald kunstje heel goed beheersen wordt klakkeloos aangenomen dat ze alle andere kunstjes ook goed beheersen.
Kijk maar om je heen.
Bij mensen die goed kunnen spellen wordt als vanzelfsprekend aangenomen dat ze ook goede schrijvers zijn.
Bij een politicus die goed kan praten, twijfelt men er niet aan dat zijn ideeën van hetzelfde kaliber zijn.
En Asha ten Broeke die heel goed een varken kan imiteren, is dus ook heel goed in quantenmechanica en weet alles van de medische wereld.

0112358 | 18-11-17 | 08:52

ME is niet echt?!
Hebben jullie ooit gehoord van Wikipedia?

JSFucktvliegtniet | 18-11-17 | 00:27 | 2

Dat staat er niet JSF.
Er staat dat een als dagboek bedoeld stukje film geen "bewijs" is van het bestaan van een ziekte. Dat Deugzeug Asha Tuinbroeke nog nooit in haar leven gebruik heeft gemaakt van wetenschappelijke kennis is geen excuus.
Inderdaad verwerpt zij elke vorm van feitenkennis, vanwege haar religie; socialisme. Deze sterk creationistische religie verwerpt elke vorm van kennis, en dus ook biologie en medicijnen.
En dat is haar goed recht.
Aan de andere kant pretendeert de Volkskrant dat hun "wetenschapspagina's" geschreven zijn door mensen die tenminste op brugklasniveau kunnen nadenken. In de praktijk blijkt er helaas regelmatig met die doelstelling te worden gerommeld.

Dandruff | 18-11-17 | 14:33

Dat staat er niet JSF.
Er staat dat een als dagboek bedoeld stukje film geen "bewijs" is van het bestaan van een ziekte. Dat Deugzeug Asha Tuinbroeke nog nooit in haar leven gebruik heeft gemaakt van wetenschappelijke kennis is geen excuus.
Inderdaad verwerpt zij elke vorm van feitenkennis, vanwege haar religie; socialisme. Deze sterk creationistische religie verwerpt elke vorm van kennis, en dus ook biologie en medicijnen.
En dat is haar goed recht.
Aan de andere kant pretendeert de Volkskrant dat hun "wetenschapspagina's" geschreven zijn door mensen die tenminste op brugklasniveau kunnen nadenken. In de praktijk blijkt er helaas regelmatig met die doelstelling te worden gerommeld.

Dandruff | 18-11-17 | 14:33

De verhouding communicatiewetenschappen / natuurkunde is niet Rembrandt / tekening van 3-jarige. De tekening van een peuter is nog altijd een tekening, maar "communicatiewetenschap" heeft niets met wetenschap te maken. Je kunt die verhouding beter aangeven als die van Rembrandt tot Islamitische Staat, want "communicatiewetenschap" staat vijandig tegenover wetenschap.

JvanDeventer | 17-11-17 | 23:56

Het is verbijsterend te noemen dat Nederlanders tesamen met Japanners, Noren en Zwitsers (en ondanks geïmporteerde volksstammen, die het gemiddelde aardig naar beneden trekken) tot de top-10 van de volkeren die de hoogste gemiddelde leeftijd behalen behoort. Als wij de Asha's en verwante tuinbroeken moesten geloven, dan zouden wij inmiddels massaal verzopen zijn door de zeespiegelstijging, massaal diabetes hebben van de suiker en massaal gestikt zijn in dieseldampen.
-

bisbisbis | 17-11-17 | 21:49

Eh, massahysterie komt voor onder vooral vrouwen.
Dat valt te concluderen uit wat vrouwen elkaar, extra empathisch aangelegd, u weet wel, elkaar qua symptomen aanpraten met 'heb jij dat nou ook, dan zal het wel *** zijn'.
Niet alleen in Egypte, waar hele klaslokalen vol kwamen te liggen met schoolgaande meisjes, die massaal met enge verschijnselen moesten worden opgenomen in 'n ziekenhuis (ze dachten eerst nog, dat het door de Israëliërs verspreide besmetting was).
Niet alleen in de uitlopers van de middeleeuwen met heksenjacht, waarbij hele geloofsgemeenschappen gingen lijden aan ziekten verspreid door de duivel en de afvalligen. (documentatie over Amerikaanse geschiedenis beschikbaar)
Nee, zelfs in het sleepnet van ons eigen geheugen kennen wij de verschijnselen nog. Laten wij eens 't spel van elkaar aangepraat nepnieuws spelen.
* zure regen* verspreid door de linksgekkies; tja, dan moet 't toch wel waar zijn (?), nee dus, blijkt gewoon stemmingmakerij van de milieulobby-green-peace-achtigen (Samsom cs)
*whiplash* veroorzaakt door schokkende ervaring van nek, vooral veroorzaakt bij botsingen in de auto (?), ja, als schadeclaim bij de verzekeringsmaatschappijen geliefd geworden, maar hé, die verschijnselen komen alleen voor in Nederland waar die schade vergoed wordt; en overal in het buitenland heeft men er geen last van. En hé, in Nederland nemen de gemelde gevallen ook af tot nul, zodra de vergoedingen stoppen.
*bekkeninstabiliteit* Aarghh, dat moet wel heel erg zijn, als je na 'n bevalling blijvend geconfronteerd wordt met 'n gammel heupgestel; maar hé, ook hier treedt die klacht niet meer op, zodra na de positieve diagnose de verzekeringsmaatschappij niet meer wil gaan betalen voor die kwaal.
*ME* Tja, daar komt dan eindelijk de fatale ziekte van onbegrepen slapte-hysterie naar voren. Eh, ik ben geen dokter. En hoef dat ook niet te zijn.
Even terug in de geschiedenis, maar hé, wat zie ik nu (?), vóór 'n paar decennia kwam die ziekte helemaal niet voor op aarde.
Eh, even wat behulpzaam meeleven voor al die patiënten/cliënten/lijdsters aan ME. Uw symptomen zijn waarschijnlijk echt waar, en dus lijdt u echt onder uw slapte-perikelen, maar omdat niemand de materiële veroorzaker kan aanwijzen, en niemand de materiële besmetting door virus, bacterie of infectie kan terugvinden, kan ook niet via die geheimzinnige kwalenreeks worden uitgesloten, dat 't *allemaal psychisch aangeprate massa-hysterie* is.
Maar elke 'Asha' mag ook beweren dat het komt door de astrologie en de sterrenstand van Jupiter en Mars. Of dat er hoognodig een Voodoo-dansje moet worden uitgevoerd door 'n medicijnman/medicijnvrouw, die met kippenbloed en naalden in poppetjes, de veroorzakingen van deze vreselijke aandoeningen kunnen neutraliseren. Succes.

Der Paulie | 17-11-17 | 20:16 | 5

Je zou je prima thuis voelen in Saudi-Arabië, zo te lezen.

EefjeWentelteefje | 18-11-17 | 14:58

Je zou je prima thuis voelen in Saudi-Arabië, zo te lezen.

EefjeWentelteefje | 18-11-17 | 14:58

EefjeWentelteefje | 18-11-17 | 14:58
Dank u wel voor het compliment.
(ik moet zó om u lachen)

Der Paulie | 18-11-17 | 17:46
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
WirMachenMusik | 17-11-17 | 19:32

Zou eigenlijk bij ieder (zogenaamd) wetenschappelijk artikel in kranten (voorzover dat niet blijkt uit de vita van de auteur) vermeld willen zien of ze in staat waren om wiskunde-B te doen en dat derhalve hun studierichtingskeuze geen vlucht voor strak logisch denken was. Ik weet dat dat voor heel veel handigen in wollig taalgebruik wel het geval was.

WirMachenMusik | 17-11-17 | 19:32

ME zie je toch vooral bij mensen die HSP zijn? Er zou echt diepgaand onderzoek moeten worden gedaan en dat onderzoek moet wereldwijd worden vergeleken! Zowel ME, als HSP komen in Afrika en Zuid Amerika namelijk niet voor. (Zoals glutenallergie, ADHD, ADD, etc. daar ook nauwelijks zichtbaar is)

Paulus de Bk | 17-11-17 | 18:24

Die Asla Tuinbroke heeft geen donder weet van wetenschap, laat dat iedereen en vooraltijd duidelijk zijn!

Cobalt bomb | 17-11-17 | 18:05

Holy shit, die bril van dit biggetje. Lijkt Bernard jr. wel.

HaatbaardKnipper | 17-11-17 | 17:40

Ik vind "deugzeug" een zeer accurate en treffende omschrijving voor dat ding.

Pierre Lebon | 17-11-17 | 17:33

O god, gaan we weer over die vaccins... GS en vaccins: een lekker stel. Vaccins hebben veel goed gedaan, maar om ze nou bekant heilig te verklaren gaat mij veel te ver. Er zijn teveel incidenten ermee die nu allemaal de doofpot in gaan. Onderste steen toch, GS?
Vaccins grijpen in op een evolutionair systeem van een paar honderdduizend jaar oud. En dan denkt de wetenschap dat ze het in -pak 'm beet- 100 jaar wel snappen?

Knoopsgat | 17-11-17 | 17:33 | 4

Gelukkig maar dat de mediiche wetenschap af en toe ingrijpt op ons evolutionair systeem want het gaat vaak zomaar mis. Ben blij dat men heeft geleerd kanker niet zijn gang te laten gaan, bijvoorbeeld. want je evolutionaire systeem heeft er geen boodschap aan, boven je dertigste mag je namelijk toch dood, je werk zit erop, de kindertjes gemaakt en daarna ben je ballast voor de jongere generatie.

Beste_Landgenoten | 17-11-17 | 18:47

Haha, want na je dertigste is dat kroost al volledig zelfstandig? Ik deel je punt dat de medische wetenschap soms verrekte fijn is, maar de natuur heeft ons nog niet afgeschreven bij 30 jaar. Bovendien kan je op die leeftijd nog prima door fokken.

Joostmochtnietsweten | 17-11-17 | 19:35

Joostmochtnietsweten | 17-11-17 | 19:35
GElukkig nu niet meer, maar toen we nog evolueerden wegens de druk van de natuur, werden we niet veel ouder dan dertig a veertig en werden kinderen al geboren op je veertiende, vijftiende als het niet eerder was. Dus was je na je dertigste wel ongeveer rijp voor de sloop.

Beste_Landgenoten | 17-11-17 | 21:15
▼ 1 antwoord verborgen

Deze lelijke, vette pad zal het wel veel beter weten dan de medische wetenschap. Haar eigen overgewicht is vast ook de schuld van een of andere aandoening en niet haar vraatzucht.

HetDerdeOog | 17-11-17 | 16:56 | 1

Dat zie je wel vaak aan de linkerkant van het spectrum: falen is nooit eigen schuld, maar andermans succes claimen ze als de beste.

Badd Pritt | 17-11-17 | 20:15

Nou ga ik meestal mee in de harde toon van GS, maar om ME als voorbeeld te noemen, dat was me een schop tegen het zere been. M'n beste maat heeft ME. Was een lady's man, sportief, welbespraakt, harde werker. Nu: hij kan al tien jaar alleen maar op een bed in de kamer liggen, buiten komt hij nooit, als hij het minste of geringste probeert, zit hij onder de ontstekingen. Tandenpoetsen kan hij niet, dat moet z'n moeder doen. Ik spreek hem nu hooguit een keer per jaar, op facebook ofzo. En hij wil zo graag weer meedoen, maar het kan niet. Vertel mij maar eens wat daar psychosomatisch aan is.

Lefgozer | 17-11-17 | 16:54 | 5

Spreek mijn beste maat vaker dan een keer per jaar op facebook ofzo. Sneu voor jouw beste maat van zijn ziekte en van het hebben van een beste maat van dit kaliber. Hij verdient waarschijnlijk 2 x beter.

HaatbaardKnipper | 17-11-17 | 17:26

shell shock/battle fatigue/operational exhaustion/post-traumatic stress disorder (door de jaren heen is het wat anders gaan heten) komt toch uit het koppie. Vonden ze niet leuk in het leger, maar er is geen ontkomen aan. Je komt het ook tegen bij de poltie bijvoorbeeld. Ook het brein is een deel van lichaam, net zoals je linkerbeen. Het verschil is alleen dat van ME nog niets bekend is. Net zoals ze van wiplash weten dat er iets aan de hand is (schade in de hersenstam?) maar ze kunnen de vinger er niet opleggen. Ze hebben alleen symptomen. Net zoals bij sommige andere wel-fysieke aandoeningen trouwens. Dus Asha moet niet te hard van stapel lopen.

kloopindeslootjijook | 17-11-17 | 17:28

Tien jaar geleden was het ook 'psychisch' dat sommigen na bijv besmetting met epstein barr chronische klachten kreeg. Nu wordt het in verband gebracht met het ontstaan van allerlei ontstekingsziekten en auto immuunziekten. Wat uw vriend heeft is vreselijk, hoogstwaarschijnlijk niet van psychische aard, enkel is het proces nog niet ontdekt.

letopuwzaak | 18-11-17 | 01:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Waar is die Meervoudige Persoonlijkheidsstoornis toch gebleven?
Zijn de lijders daaraan misschien allemaal columnisten geworden? Of reaguurders?

piloot47 | 17-11-17 | 16:43 | 13

Ah okee dan hebben we een definitieprobleem. Ik dacht dat het betekende dat er astronomische bedragen in omgaan en dat er om die reden nogal wat belangen op het spel staan. Ik zal niet beweren dat er een complot gaande is.

knutsel_ | 17-11-17 | 20:17

@knutsel_ | 17-11-17 | 20:17
Ik zou zeggen, google'd u het eens. De hoeveelheid onzin die u vervolgens toe zal walmen vanaf het scherm is schrikbarend.

TeeJee | 17-11-17 | 20:28

@TeeJee Lol, nou ik geloof je zo ook wel hoor.

knutsel_ | 17-11-17 | 20:40
▼ 10 antwoorden verborgen

@GS, wat denken jullie van een wetenschapscolumn op het roze blog?

Tohuwabohu | 17-11-17 | 16:34 | 1

is er dan iemand van gs wel een echte wetenschapper? of gaan ze dan ook selectief onderzoekers aan het woord laten?

geenspam | 17-11-17 | 16:42

Bedankt voor de duiding van dit stuk van Bessie Turf. Ik lees die krant nl. al een tijdje niet meer. Kennelijk terecht.

boccelullus | 17-11-17 | 16:33

Ik heb vanmorgen dit stukje met dezelfde kromme tenen gelezen. Uitstekend verwoord wat ik toen dacht, Zentgraaff!

uwesbeki | 17-11-17 | 16:31

Recept voor klagende deugzeugen: drie keer per dag een grote neger!

LolaBabooshka | 17-11-17 | 16:25 | 2

Neger van het type Mike Tyson, Idi Amin of Jean-Bedel Bokassa welteverstaan

Arnold Layne | 17-11-17 | 17:14

Nee, een hele strenge imam die preventieve pakken ransel toedient aan ongelovige en ongehoorzame vrouwmensen.

JvanDeventer | 18-11-17 | 00:06

De lelijkste luie wijvon met een kut waar ze niets mee klaar maken hopen een nieuwe fetisj te lanceren. Bont en blauw zeiken.

PIS-Alchimis | 17-11-17 | 16:24

Dank @Zentgraaff voor een leuk artikel voor zo even tussen de mails door :-)

litebyte | 17-11-17 | 16:22

Ik krijg zo'n ME van dat mens.

Mr_Natural | 17-11-17 | 16:17

.. ik kan mij voorstellen dat linkse dames als mevrouw Tuinbroek ME hebben. Ga er maar aan staan, zo'n zwaar lichaam de hele dag voort te moeten bewegen. Op eigen kracht.
De gedachte alleen doet mij puffend neerzakken.

Jan Passant mk2 | 17-11-17 | 16:15

Ach wat, de ziekte van Pfeiffer was vroeger ook niet bekend. Of dat er rare dingen gebeuren met mensen met een PTSS. Misschien is ME een soort combinatie van aantal dingen, een verstoord energie-proces in de lichaamscellen of zo. Whiplash gevallen hebben soms geen bioritme meer of een andere verstoring vanuit de hersenen (geval in de omgeving aanwezig) maar het blijft moeilijk objectiveerbaar. Zoals een echte burnout van mensen die zich letterlijk kapotstresswerken of shell shock, wat ook rare dingen lijkt te doen, je bent in ieder geval je leven kwijt. Wat iets anders is dan aannemen dat je snapt wat ME is.

kloopindeslootjijook | 17-11-17 | 16:10 | 10

Zoiets heet een verklaring, geen smoesje.
Wat bedoel je met tijd? De tijd die een gedachte duurt zodat je op dat moment geen tijd hebt voor een ongewenste gedachte? De tijd die een traumatische ervaring in je hoofd beslaat? Dat laatste maakt het namelijk vrij vaag en dan is een (wetenschappelijke) verklaring verder weg dan gedacht.

knutsel_ | 17-11-17 | 21:47

de tijd stopt dan.

Versnelling | 17-11-17 | 23:52

Hoe dan ook, fascinerende shit die emdr. Toevalstreffer of niet.

knutsel_ | 18-11-17 | 00:58
▼ 7 antwoorden verborgen

Ergens ben ik blij dat zij er (wellicht onbewust) voor uitkomt dat die hele #ME-too hype één grote aanstellerijbeweging is.

Arnold Layne | 17-11-17 | 16:06

Deugzeug +1

Re:Kniftig | 17-11-17 | 16:05

Vaccins vind ik niet een ding om lacherig te doen. Veel artsen laten hun kinderen niet vaccineren, ook niet nodig, als de massa dat wel doet dan zijn ze sowiezo beschermt. Deze kinderen hebben geen vage allergieen zijn sterker en slimmer.

Rallywally | 17-11-17 | 16:01 | 19

@Rallywally | 17-11-17 | 17:33
Alleen al de gedachte dat je door een vaccin minder een sterker afweer systeem zo hebben.
Dit soort mentaal beperkten moeten lekker samen op een eiland gezet worden, met elkaar. Lekker een eigen landje voor je waanzin.
Wij geen last, zij geen vaccins. Kijken wie het langer uit houdt.

TeeJee | 17-11-17 | 18:37

@Rallywally. De bof kan hersenvliesontsteking, doofheid of reuma ten gevolge hebben, dus om nou te beweren dat het volledig onschuldig is klopt ook niet helemaal. Komt niet zo heel vaak voor maar dan nog.

knutsel_ | 17-11-17 | 20:11

@knutsel_ | 17-11-17 | 20:11
Ah joh, volgens die types zijn de mazelen en polio nog onschuldige kinderziektes.

De stupiditeit is hemeltergend.

TeeJee | 17-11-17 | 20:14
▼ 16 antwoorden verborgen

Het is inderdaad opvallend hoeveel onder de ME slachtoffers huilmeisjes zijn.

Rest In Privacy | 17-11-17 | 15:58 | 1

Velen van hen zijn tevens kinder en man loos, of hebben een of andere aparte sexuele voorkeur. En dat is niet voor niets.

Mark_D_NL | 17-11-17 | 16:17

Horen jullie nog wel eens iets over RSI? Was groot in de jaren 90. Vooral toen RSI-lijders binnen de grote IT-boeren herschoold gingen worden richting een management functie...

BASinnic | 17-11-17 | 15:56 | 1

Gelukkig is het flink afgenomen door bewustwording, preventie, betere hulpmiddelen en behandelingen. Maar het bestaat helaas nog steeds.

Controllos | 17-11-17 | 16:27

Sommige mensen gedijen enkel door het feit dat "rechtse" mensen een hekel aan ze hebben.
Of denk je dat Anne Fleur Dekker in linkse kringen aanbeden wordt door haar verblindende intellect?
Ashe ten Broeke is ook zo iemand

Rest In Privacy | 17-11-17 | 15:53 | 5

kloopindeslootjijook
Ik bedoel dat linkse mensen haar leuk vinden omdat weldenkende mensen een schurfthekel aan haar domme gezwets hebben.

Rommelende Onderbuik
Ik heb Fransisco van Jole letterlijk op radio 1 horen zeggen; "Dat Oekraine referendum komt uit de hoek van Geenstijl. Daar wil je toch niet bij horen?!"

Rest In Privacy | 17-11-17 | 16:52

@Ayatholla_Buttbanger | 17-11-17 | 16:52
Diezelfde redenatie ligt ten grondslag aan het cordon sanitaire. Of je dan goede of slechte ideeën is compleet irrelevant, de rest is tegen omdat ze je niet leuk vinden.

Dat is zo kleuterklas.

TeeJee | 17-11-17 | 18:55

TeeJee
Ja klopt
Ik heb mensen op facebook te keer horen gaan over de opmerking dat "Syrie gangers niet terug mogen komen"
Want het kwam van Geert Wilders, dus was per definitie belachelijk.

Rest In Privacy | 17-11-17 | 23:07
▼ 2 antwoorden verborgen

De ene aandachtshoer gebruikt de andere. Win-win.

Schoorsteenveger | 17-11-17 | 15:53

Vrouwtjes met teveel zeur en te weinig aandacht vind je meestal bij WELKOM-activisten, Wilders-bahsers en anti- Zwarte Piet betogingen. Wraaklustige nepfeministen.

Jack Jersey | 17-11-17 | 15:51

Belediging voor de wetenschap dat dat gedrocht onbelemmerd haar scheur open mag doen.

RenHoek | 17-11-17 | 15:47

Oja, een link leggen tussen haar uiterlijk en haar stupide volgens wetenschappelijke criteria totale onzin die ze uitkraamt is strikt genomen nog done.
Ofschoon zo'n link dan wel past in haar krankzinnige wijze waarop ze een discussie voert en met kul-argumenten het nivo vd Volkskrant nog dieper omlaag duwt.

KeesRoeiboot | 17-11-17 | 15:44

Jaja, ME, CVS, ik ken ze. Ex vriendin had het (ja reaguurders hebben wel exen). Was zogenaamd overal te moe voor. Behalve als het haar uitkwam, dan voelde mevrouw zich ineens wel goed. Gevolg: Mevrouw is van een maat 38 naar een maat 52 gegaan en zucht en steunt alleen maar harder. Begrijp me niet, ik zeg niet dat ME geen aandoening is, maar niet van vermoeidheid, maar van aanstelleritus, aandachttrekkerij en volslagen luiheid. Zoals Theo Maassen zou zeggen: Weg!

janalleman | 17-11-17 | 15:44 | 3

Ik proef dat je blij bent dat het je ex is..

Rallywally | 17-11-17 | 16:07

Die Jan, die kon er niets van klaagde de dikke ex op het Viva forum.

HaatbaardKnipper | 17-11-17 | 17:33

HaatbaardKnipper | 17-11-17 | 17:33
Proest!!

Cobalt bomb | 17-11-17 | 18:17

Er is ook wel echt iets aan de hand, maar de oorzaak is niet iets fysiek aanwijsbaars. Het zit m in de neurale programmering, ofwel het lijkt op aangeleerd ziektegedrag. Een overdreven reactie van de hersens op een letsel (dat er allang niet meer is maar de hersens menen van wel).

Beste_Landgenoten | 17-11-17 | 16:08

Joh ploppers.. met het woordje “syndrome” geven medici aan dat het een verzameling uiteenlopende klachten betreft die niet noodzakelijkerwijs bij een “echte” ziekte horen, maar kennelijk zo ervaren worden door een groep patiënten met die (combinatie van) klachten.

Ofwel: met Syndroom erachter weet je zeker dat de arts ook niet weet wat het is

Hurndog | 17-11-17 | 16:14

Hurndog | 17-11-17 | 16:14
Heel juist, en de patient is ook tevreden want heeft een syndroom
(NB syndroom van down klopt qua naam ook niet meer helemaal/achterhaald)

Cobalt bomb | 17-11-17 | 18:15
▼ 3 antwoorden verborgen

Dus je verzint een medisch klinkende term voor moeheid en het is opeens een medische aandoening. Kom op zeg dan heb ik last van coïtus raro, Een aandoening die vaak wordt afgedaan als een trieste reaguurder die dikwijls op zijn zolderkamer zit en geen contact legt met het vrouwelijke geslacht, maar het is meer dan dat, het is een medische aandoening. Ik zal maar eens een documentaire beginnen hierover.

barryvantiggele | 17-11-17 | 15:40 | 4

@Beste_Landgenoten | 17-11-17 | 16:11
Dat impliceert dat er sprake was van coïtus.

Dat "dekt" niet de "lading" :P

TeeJee | 17-11-17 | 16:37

Interruptus zou kunnen. De interruptie is dan wel heel wat maanden en stevent af op een telling in de jaren..

barryvantiggele | 17-11-17 | 16:51

Interruptus zou kunnen. De interruptie is dan wel heel wat maanden en stevent af op een telling in de jaren..

barryvantiggele | 17-11-17 | 16:51
▼ 1 antwoord verborgen

Onvoldoende zelfbeheersing aan de dag leggen, als gevolg daarvan een BMI van rond de 30 kweken, en dan niet willen horen / accepteren dat dat een gevolg van je eigen foute keuzes is. Het tekent fopfeministen als Asha ten Broeke en veel andere moderne 'feministen' (lees schreeuwtrutjes op sosjal mediaa) waarvan een opvallend groot deel fors te zwaar is. Maar hen zelf valt natuurlijk niets te verwijten.

raskol | 17-11-17 | 15:38

Moe poepe.

IJzervreter | 17-11-17 | 15:38 | 1

Succes ermee kerel! *doet duimpje omhooggevallen steken

Sarcastisch varken | 17-11-17 | 15:45

Bij de baard van Zentgraaff! Ik heb nu juist dat activistisch blad de deur uit gedaan, want moe van propagandapraatjes. Als jullie artikelen in de Volkskrant afkraken dan graag iets meer inhoudelijk? Dan weten niet-leden ook waar het over gaat.

atheïstisch stemvee | 17-11-17 | 15:35

Omdat Asha al sinds kleins af aan lelijk ( kan ze overigens niks aan doen) mollig en talentloos is voelt ze zichzelf zielig. Helaas vond niemand Asha zielig, daarom neemt ze het nu op voor iedereen die slachtoffer/zielig is. En dan het liefst inspelen op de emoties want op degelijke argumenten heb ik haar nog nooit kunnen betrappen.

SchichtigeSpicht | 17-11-17 | 15:32

Zeur teveel en aandacht tekort, daar hebben wij hier een huismiddeltje voor: Parsons.

sterrefleur | 17-11-17 | 15:31

Gegoogeld op afbeeldingen asha ten broeke. Wat heb ik een spijt lunch er weer uit. Het is een kruising tussen een corpulent varken en een everzwijn. Ik krijg het niet meer van mijn netvlies. Maar ik wilde weten wie het is.

bigs | 17-11-17 | 15:30 | 1

Mijn laptopschermpje was te klein...

Kersje! | 17-11-17 | 15:37

teveel zeur = te veel zeur (geen gezeur, is echt zo)

Mike Gaatjeniksaan | 17-11-17 | 15:30

teveel zeur = te veel zeur (geen gezeur, is echt zo)

Mike Gaatjeniksaan | 17-11-17 | 15:30

Dat we hier nog verwonderd over doen, het refereren naar één bron, verbaasd mij nogal. Het is gewoon het typisch gevalletje: "ik heb wat gevonden waarmee ik aandacht krijg" en dit dan uitvergroten en gruwelijke decontextualiseren. Trek dit eens door naar allerlei andere ik wil aandacht want ik ben zielig en de ander is de oorzaak' situatie. Ik hoef maar kort te verwijzen naar bijvoorbeeld het uitvinden van een nieuwe religie om een punt te maken dat religies slecht zijn, dan vervolgens vervelend gaan zitten doen als je weer ongelijkheid ervaart. Want ja, onrecht. Wat doen we dan: lekker de aandacht zoeken of misschien wel de beruchte stap naar de rechter. Misschien kan een rechter hier eens een uitspraak over doen wat ME is, die weten het vast beter dan de doktoren... kunnen ze mooie scheidingslijnen trekken. Ik wil de ziekte geenszins bagataliseren en diegene die in het artikel aan het woord komt ook absoluut niet onderuit halen - de kritiek focust zich hier aan de wetenschapsjournalist die alles uit zijn context haalt en daarmee de genoemde patiënten meer schade toe brengt dan dat ze met haar medewerking had kunnen verwachten. De patiënt - die wordt hier wellicht door de mangel gehaald - is hier slachtoffer van een of ander journalistje die wat aandacht wil. MediaGeilheid, MG, nieuwe ziekte.

Kersje! | 17-11-17 | 15:29

lekker zo'n link naar een betaalmuur maar wel met die kop erboven...

Satria | 17-11-17 | 15:28

Munchhausen by gender...

Dude heb je eten | 17-11-17 | 15:27
-weggejorist-
hangtiet met knoop | 17-11-17 | 15:26 | 3

"Boeken over wetenschap die haar kijk op de wereld hebben veranderd: Woman van Natalie Angier, Against Health onder redactie van Jonathan Metzl en Anna Kirkland, Myths of Gender van Anne Fausto-Sterling, Galileo’s Middle Finger van Alice Dreger, Brainstorm van Rebecca Jordan-Young en The Tolerance Trap van Suzanna Danuta Walters"

Zie haar HP.
"Wetenschapsjournalist" bij de VK. I rest my case. De verloedering van de wetenschap in optima forma.

KeesRoeiboot | 17-11-17 | 15:26 | 2

Dat ze überhaupt al een kijk had op de wereld...

Kersje! | 17-11-17 | 15:31

Nou, eerder de verloedering van de mieda

litebyte | 17-11-17 | 16:29

Het houdt Asha bezig omdat het alles in zich heeft waarmee ze zich identificeert: De eenling tegen de wetenschap, de eigen beleving versus de anderen, de medsische mannenwereld tegen de eenzaam strijdende vrouw, allemaal heel nobel en sterk en eerlijk en zuiver en bij zichzelf gebleven en natuurlijk en authentiek, Had ik authentiek al gehad? Nee? Authentiek dus. Net als Asha.

Beste_Landgenoten | 17-11-17 | 15:26 | 5

@EefjeWentelteefje | 17-11-17 | 15:46
Is er al lang. De vermaledijde mannenwereld heeft haar een leven lang aangeleerd dat vrouwen niet poepen. En zoals iedereen weet moet alles wat je erin stopt ergens heen. Schijten mag door mannen niet dus is ze dik door mannen. Dan kan je nog denken dat ze inmiddels, nu ze ook geen make-up of deo meer gebruikt, wel durft te poepen maar dat zie je verkeerd. Haar genen zijn nu voor 10 generaties aangepast dus is ze genetisch dik en heeft ze recht op herstelbetaling. Van die gemene mannen die haar dik hebben gemaakt.

two ball cane | 17-11-17 | 15:51

two ball cane | 17-11-17 | 15:51
Hahaha. Allemaal door epigenetische processen dus. Het kan ook dat ze een allergische reactie heeft van door de huid heen opgenomen testosteron-moleculen.

Beste_Landgenoten | 17-11-17 | 16:01

two ball cane | 17-11-17 | 15:51
hehe plus 1 voor jou vandaag.

Cobalt bomb | 17-11-17 | 18:11
▼ 2 antwoorden verborgen

Don't argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.
- George Carlin -

Bakkeleures | 17-11-17 | 15:25
-weggejorist-
Bakkeleures | 17-11-17 | 15:25

Vroeger heette het hysterie, later RSI, toen whiplash syndroom, nu ME. Er is altijd een percentage lijd(st)ers geweest aan deze ziekte die een combinatie lijkt te zijn van neurologisch gemodereerde fysieke inbeelding, waarme ik zoveel wil zeggen als: Men lijdt er echt onder, maar er is feitelijk niks aan de hand. Vaak doordat de beleving van het lichaam door de hersens zodanig verstoord is geraakt dat de patient werkelijk ervaart ziek te zijn.

Het lijden is echt, de pijn is echt, de vermoeidheid is echt, de stress is echt maar er is niks fysiologisch aanwijsbaars te vinden. Je kunt het in het uiterste geval ook zien als een extreen gevalletje van wat heet "ziektewinst", namelijk de aandacht die je gegerandeerd krijgt als patient (zie deze documentairemaakster, die er in rolstoel en omgeven door begrip, aandacht en roem toch heel wat extra uithaalt) warddor een zichzelf versterkende cyclus van ziektebeleving en symptomen optreedt.

Je kunt dat wegzetten als een psychisch probleem, wat het ook feitelijk is, want er is niks mis, behalve de lichaamsbeleving van zo'n patient. Het zit allemaal tussen de oren, maar daarmee is de ziekte niet weg. Heel sterk hechten patienten aan erkenning dkoor de wetenschap van iets fysieks, een proces, een bacterie (Lyme) of iets anders dat hun ""aanstelleritis" verklaart. Terwijl een begin van genezing vaak gebeurt na de accepftatie dat en letfterlijk iets psychosomatisch is. Want dat is het, zonder twijfel.

Beste_Landgenoten | 17-11-17 | 15:23 | 14

En weet je hoe je eraan komt, waterpokken in je jeugd, stapelen zich op in het ruggenmerg en kunnen later vrij komen.

gato | 17-11-17 | 17:03

gato | 17-11-17 | 17:00
Maar dan heb je toch geen ME? Gordelroos is ook "gewoon" een aandoening van de zenuwen. Een echte dan he.

Beste_Landgenoten | 17-11-17 | 17:11

Bedankt Landgenoten, want soms begrijpen mensen mij ook niet, zien niks aan me, omdat het op mijn borst en rug zit.

gato | 17-11-17 | 17:22
▼ 11 antwoorden verborgen

Was er geen Bart Smit folder om over te zeuren?

hangtiet met knoop | 17-11-17 | 15:22

Maar grote Smurf zegt...

Orakel1958 | 17-11-17 | 15:20

"dus het moeten afleggen tegen sociaal vaardiger maar een stuk dommere collega's die fopvakken hebben gestudeerd"
Die collega's hebben vooral ook heel veel meer tijd om stukjes voor de Linda e.d. te schrijven.

koeberg | 17-11-17 | 15:20 | 1

Ja, omdat de stukjes in de Linda gewoon advertorials zijn. Daar vang je meer geld voor...

Kersje! | 17-11-17 | 15:22

heb je die kop van dat mens gezien

TDB | 17-11-17 | 15:18

Wat een charmant famke.

Kruisruiker | 17-11-17 | 15:17

Zoek voor de grap eens op hoe vreselijk veel biologische (waaronder genetische) verschillen er zijn tussen man en vrouw. En toch doen allerlei sjw's alsof het al lang "bewezen" is dat gender een "sociaal construct is" en de biologische verschillen tussen man en vrouw zich slechts beperken tot de geslachtsdelen.

geenspam | 17-11-17 | 15:15 | 1

""bewezen" is dat gender een "sociaal construct is""

Todat het over zwangerschap en kinderen gaat, het eigen domein van de vrouw.

Beste_Landgenoten | 17-11-17 | 16:39

Sowieso ongezien de tyfus voor dat mens, inhoudloze haatblob.

Loodje | 17-11-17 | 15:14

Ik ben ook chronisch vermoeid. Dat is de schuld van mij werkgever........

chrisjuh | 17-11-17 | 15:12

Potje is wat klein qua kwakzalf voor meisje Asha.

Rest In Privacy | 17-11-17 | 15:09 | 1

1 potje is genoeg om haar kleine kontje in te smeren.

Kruisruiker | 17-11-17 | 15:21

Potje is wat klein qua kwakzalf voor meisje Asha.

Rest In Privacy | 17-11-17 | 15:09

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Batavia Casino. Hét online casino van Nederland
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland