Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LIVE! Onderste formatiesteen eindelijk boven!

Dames en heren Beste reizigers. Daar gaan we. Eindelijk. 5628725 gevoelsmatige dagen na die fatale 15e maart, wordt het regeerakkoordtdt van Kabinet Kukident III met vertrouwen in de toekomst aan een wantrouwig publiek gepresenteerd. Of zoals Pechtold het net zei: "En dan gaan we nu aan de slag met een goed en stabiel middenkabinet. Want dat wordt het. Het wordt een kabinet dat echt Nederland gaat verbinden." Wij lachen. Maar goed. Laat ze maar even. De persco van het kwartet werd een juichverhaal vol zoet  maar in het regeerakkoord kun je ctrl-F'en naar het zuur. Gefeliciteerd Nederland, de grote mensen gaan ons na maanden van radeloze richtingsloosheid weer aan het handje nemen! 
Update: Extra uitgaven uit het regeerakkoord. Met structurele bezuinigingen op de zorg.
UPDATE: REGEERAKKOORD!
UPDATE: Islam komt nul keer in het RA voor.
UPDATE: Raadgevend referendum wordt doodgemaakt door de demofoben. Boris rouwt, Niesco strijdt.
UPDATE: Er komt een aftrekboete op belastingen.
Update: Meer geld naar Defensie maar hoe dan ook nog veel te weinig.
Update: Alexander Pechtold, spamhoerrr!

Referendum doodgemaakt omdat u de verkeerde mening hebt

Fuck you too, Pechtold

Update: BE AFRAID, EU-criticus..

Social

..maar dat had u zelf ook al voorzien

Juncker-Verhofstadt I

Reaguursels

Inloggen

Grote kans dat het sleepwet referendum razendsnel de kop wordt omgedraaid en er dus niet komt.

CheLives | 10-10-17 | 21:33

Laten we wel wezen, maar dit kabinet onder leiding van Cola Fles heeft eigenlijk geen recht van bestaan. Iedereen doet net alsof Rutte II al normaal was en dat de vorming van deze verzameling slachtafval legitiem is, maar een kabinet samengesteld uit de grote verliezers van de verkiezingen heeft naar mijn mening geen recht van spreken, derhalve is iedere scheet uit dat gajes letterlijk lucht.
Uiteraard gaan ze u weer uitknijpen, en is men vol op het orgel voor de EU, en krijgen we nog meer diversiteitsgedram. Rutte staat voor alles dat niemand wil en ramt het gewoon door je strot. Zijn lievelingsbezigheid lijkt te zijn 'wat vinden de Nederlanders en hoe kan ik daar vervolgens lijnrecht tegenin gaan'. Kabinet Satanskerk I, het zou me niets verbazen als ze straks op het Binnenhof mensenoffers gaan brengen en een beeld van Baphomet gaan aanbidden, want het is echt een upside-down kabinet voor een upside-down wereld. Alles wat u dacht dat normaal was, is abnormaal, en alles dat u voor vanzelfsprekend nam, is vogelvrij verklaard. 'Hoe kunnen we zoveel mogelijk schade veroorzaken' lijkt het devies, met veel holle frasen over verbinden en ondertussen weer roven en plunderen als zijn ze de Hunnen. Ha, verbinden, waarschijnlijk doelen ze meer op het verbinden van de open stinkende en rottende wonden die ze zelf veroorzaken. Een zwachtel eromheen, een mosterdpleister en wat bloedzuigers en kom over vier jaar nog maar een keer terug als je nog niet dood bent.
Vloek maar, tier maar, het boeit ze echt niet. Uw kans is verkeken, mocht u die ooit hebben gehad met dit stelletje manipulatoren.

Rest In Privacy | 10-10-17 | 18:29

De EU is, zo stelt het Regeerakkoord, "een waardengemeenschap waarin Nederland zich thuisvoelt". Ik snap dat niet. De EU is een klerkenkliek, een bureaucratenburcht en zeker geen waardengemeenschap. De EU parasiteert op normen en waarden die er al waren, de normen en waarden van de lidstaten die deze normen en waarden hebben overgenomen van de volkeren waarover zij heersen. De EU is een Toren van Babel zonder architect, een samenraapsel, een staketsel, een cyclopenbouwwerk dat omringd wordt door vlaggen die alleen maar willen wapperen als door het Europese land de wind waait. Binnen die ring is alles steriel, onvruchtbaar, dor, doods, zonder levenslust, en de klerken lopen er rond als zombies, en voeden zich met spijs die van buiten wordt aangevoerd, die komt van de landen die samen Europa vormen. Die landen vormen samen een waardengemeenschap, zo goed en zo kwaad als het kan, die landen interageren met elkaar en zoeken naar een "common ground', wetende dat er één dorre plek is waar die niet gevonden zal worden, één plek die als een zwart gat alles wat Europa tot Europa maakt poogt aan te zuigen en te vernietigen.
De EU een waardengemeenschap? Nog nooit één waarde gezien die door de EU tot leven is gekomen, die er niet al was, en door de EU gestolen is. "Alle Menschen werden Brüder" schreef Schiller, en Beethoven schreef er een deuntje bij. Dat was geen "vertrouwen in de toekomst", verre van dat, het was een hoop die werd uitgesproken, hoop op het ontstaan van een Europese Geest, hoop op de komst van een "dochter uit Elysium". Nou, wat er ook uit Brussel naar ons toe zal komen, het zal nooit een dochter uit Elysium zijn. Er wordt niet geschapen en er wordt niet gebaard in Brussel. Daar is geen vruchtbare grond. Als er ooit een Europa geboren wordt, dat zal dat ondanks de EU gebeuren, niet dankzij. En dan zal ook Beethoven's muziek tot zijn recht komen.

Schoorsteenveger | 10-10-17 | 18:24

Ze zijn toch hopelijk niet vergeten de splinternieuw aangekomen apothekers en tandartsen uit de rots en zandduin landen met een misdadig rovende pedo god rijkelijk te belonen voor de niet bewezen diensten. De beveiliging s industrie lees ik niks over maar moet wel blijven draaien druiloren.

gelukzoeker | 10-10-17 | 17:48

Het is zonde dat ik het zeg, verdomd. Maar het is tijd dat er weer oorlog komt.

MickDjekker | 10-10-17 | 17:47 | 1

Maak je niet druk , MickDjekker bommetje komt zo.

gelukzoeker | 10-10-17 | 17:51

Er waren eens vier mongolen biggetjes die geen vertrouwen hadden in degenen die hen voederde. Zie hier het nieuwste graftakken kabinet van de eeuw.

gelukzoeker | 10-10-17 | 17:34
-weggejorist-
gelukzoeker | 10-10-17 | 17:23

We krijgen er 1% bi,j en als je een huis en baan hebt ga je er vervolgens weer 5% op achteruit.

Slipsnifter | 10-10-17 | 17:06

Het volk heeft gesproken de afgelopen verkiezingen en elke partij heeft alles over boord moeten gooien om überhaupt niet te hoeven onderhandelen met de 2e grote partij. Dat werd dan een overwinning op het populisme genoemd. Een meer volwassen oplossing zou geweest zijn te onderhandelen, om indien nodig alsnog tot de conclusie te komen dat het niet gaat werken.
Enfin. Het resultaat is een verkiezingsprogramma waarin de wensen van een groot deel van de bevolking dus compleet niet is terug te zien, maar als Wilders, of Baudet straks begint over minder EU, niet aangestipte islamproblematiek, of de schande van het afschaffen van het raadgevend referendum, zijn het natuurlijk weer 'populisten' die we 'niet in de kaart moeten willen spelen'.
Ik heb een hele simpele oplossing om 'populisten niet in de kaart te spelen':
Luister godverdomme eens naar je bevolking na een stembusgang!

Vage_eddie | 10-10-17 | 17:03 | 1

Ze luisteren alleen naar Brussel, de bevolking zal ze worst wezen.

Slipsnifter | 10-10-17 | 17:07

Verbinden? Man die gasten zijn stuk voor stuk niet te vertrouwen!!!!

schimanski70 | 10-10-17 | 16:16

Nu men het raadgevend referendum werkelijk af gaat schaffen is onomstotelijk aangetoond dat de meeste politici U haten en minachten.

Hoe kan en durft men beweren dat een referendum niet geschikt is voor het volk omdat men het verkeerd gebruikt, dat bestaat niet in een echte democratie. Dat het volk geen JA of NEE kan zeggen op ingewikkelde vraagstukken.

Welnu ik las het TTIP verdrag en het associatieverdrag met Oekraïne. PECHTOLD deed dat niet, hij wauwelde wat populaire nonsens maar was slechter op de hoogte dan menig burger maar liet zich eea influisteren.
Waarom werkt het in Zwitserland wel en hier niet, zijn wij dommer dan?

Rutte, Pechold maar ook Buma en Segers die tegen het referendum zijn, zijn volksverraders. Dat is geen haatzaaien maar een constatering.
Sterker ik durf te beweren dat veel burgers die zich inlezen veel beter de gevolgen kunnen overzien dan een Pechtold kijkende naar bovengenoemde referenda.
Als burger wordt men meer en meer beperkt, men volgt al je bewegingen, betalingen etc (zeker als cash verdwijnt), wat je zegt, schrijft, alles. en je wordt geminacht.

Wie wil d e r g e l i j k e bestuurders, waarom stemt met op deze lieden?

Verbaas u niet. Kom ik bij een vriend een ondernemer. Heb op Rutte gestemd zegt hij. Hoezo?; Nou hij heeft het toch best goed gedaan, Nederland door een moeilijke tijde geleid.

Wanneer ik dan uitleg dat dit niet zo is, dat hij juist door verkeerde bezuinigingen ervoor zorgde dat herstel bij ons veel langer duurde dan elders waar men anti cyclisch investeerde dat dit helemaal niet goed is. Dat onder hem vele lasten gestegen zin en koopkracht sterk af nam wat slecht is ook voor bedrijfsleven. Wanneer dit en meer verteld zeggen vele drukke ondernemers; "O is dat zo, echt meen je dat".

Ofwel vaak is men niet eens goed op de hoogte omdat men het erg druk heeft en zich bezig houden met politiek frustrerend is. Velen houden het niet bij want je kunt er toch niets aan doen. Men denkt ondernemer = VVD, zoals vele uit een rood nest decennia lang PVDA stemden, gewoon omdat het hoort.......

Mijn stelling is dan ook dat wanneer alle burgers echt zien hoe onze maatschappij in elkaar steekt. De privileges van de multinationals en hun bestuurders echt kent en van de bestuurlijke elite en met welke mechanismen het volk wordt bestolen en Sinterklaas wordt gespeeld met opbrengsten van het volk elders in de wereld, dan zou men met hooivorken, vlammenwerpers, bijlen en wat niet meer zij naar Den Haag trekken en de hele regering en aanhang een gebroeders de Witt behandeling geven.

Ik zou er niet van opkijken.

Moneytron | 10-10-17 | 16:13 | 1

Niet de gbr de Wit zwart maken Moneytron .

gelukzoeker | 10-10-17 | 17:31

Goed, Ik ga me maar eens afvragen hoe snel die afspraken achterhaalt zullen blijken te zijn...

starbuck280 | 10-10-17 | 15:51

Méér EU, méér belasting, minder vrijheid van meningsuiting. En Pechtold. Dit is nu al mijn favoriete kabinet. Geintje.

Zeddegeizot | 10-10-17 | 15:50

Vertrouwen ?
Met deze kliek ?
Wil nou ni zeggen dat men Jomanda's kwaliteiten nodig heeft om hier het antwoord op te vinden.
Bij de eerste alinea van het regeer akkoord moest ik al naar de pot..., kon het niet meer opbrengen om nog verder te lezen, sorry...

Trek123 | 10-10-17 | 15:48

De Wet raadgevend referendum wordt ingetrokken. Stelletje fuckers. Als dit nog geen bewijs is dat de politiek in Den Haag helemaal niet zit te wachten op de mening van de burger weet ik het ook niet meer. En maar zeveren over de kloof tussen burger en politiek. Ik hoop alleen dat mensen dit onthouden voor de volgende verkiezingen. Gelukkig hebben we het FvD om daar de rest van de politiek scherp over te houden.

Braboblanke | 10-10-17 | 15:46

Voor de gewone man waar dit land economisch op draait is dit regeerakkoord *volkomen zwaar kudt...!

aardv@rk | 10-10-17 | 15:29

Nu zou je kunnen zeggen dat de berichtgeving van GeenStijl over het regeerakkoord wat eenzijdig is. Maar GeenStijl is maar een guurrechts haatclubje. Gelukkig hebben we de onafhankelijke NOS nog, waar we als brave burgers altijd van op aan kunnen. Kijk voor de gein maar eens naar de kritische berichtgeving op NOS.nl.

"Oppositie over akkoord: gedrocht, niet groen genoeg, anti-ouderen (LIVEBLOG)" (met foto van Rutte), en "CPB: bijna iedereen gaat er in koopkracht op vooruit".

"Regeerakkoord: vier miljard euro voor beter klimaat", met als onderschrift "Dat staat in het regeerakkoord van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie dat zojuist is gepresenteerd. De omstreden 'aflosboete' voor huizenbezitters blijkt op het allerlaatste moment afgezwakt".
"Oppositie slijpt de messen over regeerakkoord" (met foto van Wilders), met als onderschrift "De eerste reacties van de oppositie op de plannen van de nieuwe coalitie zijn niet erg positief".
"Toekomstig premier Rutte: alle groepen gaan erop vooruit".

Godverdomme.

Een paard | 10-10-17 | 15:27

Het is maar wat je stabiel noemt. Nu al geen meerderheid in de peilingen betekent dat de uiterste houdbaarheidsdatum op 20 maart 2019 staat. En als er één krab uit de emmer ontsnapt is het meteen afgelopen.
witwas | 10-10-17 | 12:59
.
___________
.
Geloof maar dat ze alle partijleden met kadaverdiscipline precies zullen laten stemmen zoals ze willen,.... om Rutte-III een de macht te houden.
En het kadaver is Nederland.

Kijkeensaan | 10-10-17 | 15:09

Er komt dus een 3e referendum aan over de intrekkingswet raadgevend referendum.

Dommelsch | 10-10-17 | 15:05

"recht en vrijheid staan centraal in europa" yeah right, hebben we in catalonië gezien.

isotope 465 | 10-10-17 | 14:59

De uitkomst van álle Nederlandse kabinetjes is toch altijd weer hetzelfde. Meer belastingen, meer EU, minder defensie en politie, meer boetes, meer marginale betuttelregeltjes, minder inspraak voor de burger, en de kliek is het altijd roerend met elkaar eens. Volgens mij is dat al zo sinds Balkenende begon met de kluit te belazeren. Maar misschien nog wel veel langer. Opvallend hoe de in verkiezingstijd lijnrecht tegenover elkaar staande clubjes, bulkend van de principes, het toch altijd weer zo heerlijk met elkaar eens kunnen worden. Zolang ze maar gezamenlijk de tot fout benoemde clubjes kunnen uitsluiten hebben ze het zo intens naar hun zin saampjes. De burger? Oh ja. Die ellendige geldkoelie. Hoe moeten we die nu weer asap zoveel mogelijk geld uit zn zak kloppen zonder dat hij gaat piepen. Dus de smoesjes komen weer uit alle mouwen geschud. Als de belasting op energie en mobiliteit weer eens omhoog moet: klimaatverandering. En voor de meeste andere binnenlandse problemen wijzen ze gewoon met twee vingers tegelijk naar Brussel. Sorry! Moet van de EU. Klaar ermee. En ze kunnen weer een paar jaar elkaar aan het zakje lebberen en intens tevreden zijn met elkaar. Het is zo'n bizarre wereld om te zien hoe dat gepeupel elkaar op de schouders staat te slaan terwijl ze werkelijk niets betekenen voor Nederland en haar inwoners. Nul komma nul.

Dutchbeaurouge | 10-10-17 | 14:56

zie een hoop mensen die hopen op een omzigt en een ieder ander dat zich tegen het kabinet keert om de meerderheid weg te nemen. maar laten we eerlijk wezen er zijn wel wat meer mensen nodig dan 2 om die meerderheid voor het gros van dit verschrikkelijke bestuur weg te nemen vergeet niet GroenLinks heeft 14 zetels

leovdl | 10-10-17 | 14:53
-weggejorist-
Uw Verzekeringsadvis | 10-10-17 | 14:53

76 volksvertegenwoordigers monddood gemaakt, knap hoor.
En maar verder gaan met uitknijpen v/h gepeupel, zum kotzen.

Uw Verzekeringsadvis | 10-10-17 | 14:53

Hee, Rutte, Rusland is ook Europa. Dus kennelijk: meer Rusland.

piloot47 | 10-10-17 | 14:52

U en ik zijn machteloos. De staat en alle andere machtscentra zijn gekaapt door een internationale linksige elite. Geweldloze parlementaire en buitenparlementaire actie wordt gedemoniseerd en gesaboteerd. Lukt ze dat niet dan word je juridisch, maatschappelijk, financieel of desnoods fysiek geëlimineerd.

balustrade | 10-10-17 | 14:52

"Het beledigen van mensen of groepen om wie of wat zij zijn (art 137c Sr) blijft daarom strafbaar. Om de ernst van het delict te benadrukken wordt de strafmaat voor haatzaaien (art 137d Sr) verdubbeld van 1 naar 2 jaar."
Goh, van wie zou dit nu afkomen?

Roadblock | 10-10-17 | 14:52

camiel eurlings op zorg?

Watching the Wheels | 10-10-17 | 14:51 | 1

Veiligheid en Justitie lijkt me wel wat voor hem.

Rest In Privacy | 10-10-17 | 14:57

Beetje meer geld naar defensie.... Sure, tot de Hennis stennis weer een beetje op de achtergrond is geraakt.

moitambien | 10-10-17 | 14:48

"Europa brengt Nederland welvaart". Daar zie ik anders helemaal niks van terug. Wat ik zie is dat er de afgelopen jaren schandalig op de zorg en het onderwijs bezuinigd is terwijl Nederland nog een rekening van 110 Miljard open heeft staan bij Europa, waar we, ondanks alle beloften, waarschijnlijk geen cent van gaan terug zien. Europa heeft ons tot nu toe juist een hoop centen gekost.

DouweDabbert | 10-10-17 | 14:48 | 1

Ze bedoelen ook dat Europa hén welvaart brengt. Niet ons als burgers. Doe niet zo naïef.

Dutchbeaurouge | 10-10-17 | 14:58

Met de Kerst weer naar huis met deze bende volksverlakkers!
Ik vertrouw er op dat dit kabinet het volk nog meer gaat benadelen.

Flappie2006 | 10-10-17 | 14:41

Best knap om in nog geen 24 uur na het bekendmaken van hun motto het vertrouwen in toekomst bij de burgers te de grond in te boren.

Rest In Privacy | 10-10-17 | 14:40

Ik mag toch hopen dat niemand verwacht had dat dit kabinet (of welk ander kabinet dan ook) een NEXIT had aangekondigd.

Eurocrat | 10-10-17 | 14:39

Haatzaaiverdubbelaar. Plus veel!

Où est Charlie? | 10-10-17 | 14:37

Controverse rond wijze van aanvragen? Hoezo, dat was toch onbetwist binnen de regels?
Interpretaties van de uitslag? Die was toch duidelijk?
De ongelooflijke decadentie.

Harry Turtle | 10-10-17 | 14:36

Zeg nee tegen referendump.
.
Diegenen die zich beroepen op parlementaire democratie als enige democratisch gekozen autoriteit die keuzes voor dit land mag maken, vergeet dat, in de verkiezingsstrijd, heel vaak crusiale thema’,s zoals oa. onze soevereiniteit en zoals nu de chaotische instroom van migranten, niet aan bod komen.
.
Dit soort voor de partijen heikele thema’s wordt dan juist gemeden, en voor de kiezer uit het zicht gehouden, of ze spelen dan uberhaupt nog niet, zodat het ook niet in het bewustzijn van de stemmer, als hij een rood kruisje zet, opkomt.
.
Impliciet zeggen politici daarmee, als ze bewust bepaalde thema’s uit de aandacht houden, dat ze dit soort thema’s belangrijk/heikel vinden, maar niet aan het volk willen voorleggen,…. bang voor hun eigen politieke hachje.
.
Na de verkiezingen worden er dan beslissingen genomen over deze stiekem meegelifte thema’s terwijl de politici zich dan ineens beroepen op de parlementaire democratie.
(We hebben met z’n allen besloten dat…)
Het volk heeft daar dan geen invloed meer op,… en heeft enkel het nakijken.
.
Verder is een referendum veel duidelijker voor de burger dan verkiezingen omdat bij een referendum één thema aan bod komt, en bij verkiezingen alle programma’s van alle partijen naast elkaar gelegd moeten worden (geen beginnen aan voor de meeste mensen), terwijl die partijen dan met korte verkiezingsslogans en met persoonsverheerlijking de kiezer naar zich toe proberen te ver-/misleiden.
.
Mooie democratie.
.
Daarom hebben referenda zin.
Onder andere om politici bij te sturen als ze besluiten nemen over achtergehouden en onverwachte thema’s die veel impact hebben op de burger .
.
DEMOCRATIE IS TE BELANGRIJK OM ALLEEN AAN POLITICI OVER TE LATEN

Kijkeensaan | 10-10-17 | 14:36

Godver, nivelleren wordt weer een feest. Doet de SP en PvdA per ongeluk stiekem toch mee?

pibasso | 10-10-17 | 14:36

Henk Krol is woest, ouderen gaan 39,tien procent achteruit. Hij gaat alle maatschappelijke organisaties organiseren om dit te bestrijden. Daarna loopt hij woest weg van de plofkap. Mijn vraag is, gaat er dan wat veranderen aan die 39,tien procent of blijft het hierbij. Ondertussen stook ik CO2-neutraal houtkachel van gratis wegwerkpallethout.

Twee Jeetjes | 10-10-17 | 14:35 | 1

De enige lichtpuntjes die Henk krol zag waren de lantarenpalen langs de snelweg.

Rest In Privacy | 10-10-17 | 14:44

Echte goede haat krijg je pas als de voedingsbodem voldoet aan alle eisen.

Mr_Natural | 10-10-17 | 14:34

Ik wens ze allemaal een enge ziekte.

knutsel_ | 10-10-17 | 14:32

Dat het zooitje maar heel snel uit elkaar mag spatten. Ik ga het niet eens lezen,en zeker niet naar die vreselijk kop van Rutte kijken. Allemaal verkeerde maatregelen, danwel te weinig stappen in de goede richting. Buma en Pechtold blijven in de Kamer om de zweep er over heen te laten gaan. Vrijheid van Meningsuiting voor individuen is er niet.

Zwizalletju | 10-10-17 | 14:28

Die hele migratie problematiek wordt in de eerste plaats door Europa veroorzaakt. Toch mooi om te zien hoe ze dit volledig om weten te draaien in een pleidooi voor meer Europa. Wat een muppets!

stenenvissert | 10-10-17 | 14:26

Die hele migratie problematiek wordt in de eerste plaats door Europa veroorzaakt. Toch mooi om te zien hoe ze dit volledig om weten te draaien in een pleidooi voor meer Europa. Wat een muppets!

stenenvissert | 10-10-17 | 14:26

Heerlijk vragenuurtje. Agema neemt terecht schippers de maat. Geweldig.

beau van rtl | 10-10-17 | 14:18 | 1

Schippers tot tranen over de zeik.

beau van rtl | 10-10-17 | 14:19

Aftrekboete. Goed dat ik geen tiener meer ben.

spanarchist | 10-10-17 | 14:11

Mark heeft zijn baantje in Brussel veiliggesteld.

priks | 10-10-17 | 14:10

Veel woorden in het regeerakkoord. In 2012 27k, nu 40k.

Vula | 10-10-17 | 14:08

Dus het laatste referendum wordt degene over het afschaffen van de referendumwet.

koeberg | 10-10-17 | 14:08

Wat mooi he, die democratie?

John Dough | 10-10-17 | 14:06

66 keer het woord "invest" en 2,5 miljard beschikbaar stellen aan een soort bank met de naam investNL dus dan zal het wel naar kippenslachtmachines in Oekraïne gaan of zoiets?

Watching the Wheels | 10-10-17 | 14:06 | 1

Verder gewoon 1,5 miljard van de zorg naar defensie.

Watching the Wheels | 10-10-17 | 14:06

75 + 1 zetels.
Een enorm stabiel kabinet.
Waarom moet ik nu aan de ‘Nacht van Schmelzer’, denken.

Kanarie_Geil | 10-10-17 | 14:06 | 2

De nacht van Omtzigt

Harry Turtle | 10-10-17 | 14:38

Hoop het ook maar laten we eerlijk wezen GroenLinks 14 zetels die gaan hun vriendjes echt wel op de achtergrond helpen als er iemand verraad pleegt

leovdl | 10-10-17 | 14:57

Nog even over het onderwijs. Die 500 miljoen voor de verlaging van de werkdruk blijkt 450 miljoen euro te zijn. Van die 450 miljoen blijkt 20 miljoen bedoeld te zijn voor kleine scholen. Ook gaat dat pas in sinds 2021. Zie blz. 58. Leraren kunnen doorgaan met staken.

SamKoeman | 10-10-17 | 14:06

Dat EU verhaal vind ik niet heel raar. Beetje vaag verhaal wat ze bedoelen met regeldrift van de EU. Denk ik ook meer een zinnetje om de ongefundeerde EU-haat te bedienen dan dat er echt veel mee gaat gebeuren. (op een woonpunt na dan).
Dat ze actief inzetten op migratie, klimaat en criminaliteit lijkt me erg logisch. Jammer dat ze zichzelf met het uniformeren van de NLdse milieuzones alweer tegenspreken. Dat zou op Europees niveau moeten gebeuren. Het systeem dan. Vervolgens kan in lagere overheden worden bepaald waar en in welke mate het wordt ingezet.

two ball cane | 10-10-17 | 14:05

Er staat toch wel vaak vertrouwen, verbinden en samen hoop ik?

ZureJoop | 10-10-17 | 14:05

Europa brengt Nederland vrede, welvaart, veiligheid.
OK.
Wanneer?

MistaRazista | 10-10-17 | 14:05

70 pagina's met kanttekeningen en een flinterdun draadje van vertrouwen en aanpak. Ik kan niet wachten op de kerstklapper en in maart: gemeenteraadsverkiezingen, referendum èn landelijk. Mag van mij allemaal op dezelfde dag!

VP732 | 10-10-17 | 14:04

En die achterlijke idioot van een Seegers drukt nog meer geld naar Africa ipv. het hier te besteden. En waarom is er niet geregeld dat internationale vredesmissies uit OSW wordt betaald ipv Defensie? In de praktijk is het geld wat we aan zielige mensjes ver weg vergooien nog veel groter dan alleen het OSW-hobbybudget. Wat een walgelijk akkoord dit. Echt. Anti-Nederland. Anti-Nederlander. Kabinet weg-met-ons.
*kots*

Graaisnaaiert | 10-10-17 | 14:04

Met alle PVV ers, raadgevend referendum stemmers en anti EU aan de kant, bouw je vertrouwen bij kiezers op als sneeuw voor de zon.
Het is allemaal nog erger dan ik verwachte

weerwolf | 10-10-17 | 14:03

VVD stemmers: Niet zeuren maar BETALEN! (en bukken)_
Hier hebben jullie voor gestemd.

moitambien | 10-10-17 | 14:03

Rutte is wel passend gekleed. Ik ben ook in een grafstemming.

El Rico Grande | 10-10-17 | 14:02

Ik wil niet verbonden worden. Ik wil samen met mijn gezin een beetje prettig en veilig in vrijheid leven en aan het eind van de maand wat geld overhouden van het loon op arbeid. Dat is alles.
Maar goed, dat schijnt politiek allemaal niet haalbaar te zijn.

Rommelende Onderbuik | 10-10-17 | 14:01

Dus, straks hoogtijd voor de oppositie, om dit draken kabinet met alles te bevechten wat ook maar ze voor handen komt.

FreeVogelaar | 10-10-17 | 14:00

Dit kabinet gaat Hervormen, Investeren, Verbinden en weet ik wat allemaal door nog meer geld te plempen in "systemen" die al jarenlang aantoonbaar niet werken. Wellicht tijd voor een tweede leven van mijn woordenboek Nederlands als wc-rol.

Rest In Privacy | 10-10-17 | 13:59 | 1

Hervormen, Investeren, Verbinden (HIV) Dat klinkt niet zo best voor een kabinet.

El Rico Grande | 10-10-17 | 14:04

aftrekboete? dat krijg je met al die gristenen in dit kabinet!

Zyprexa20mg | 10-10-17 | 13:58

Goed zo, voorwaardelijke invrijheidsstelling wordt beperkt tot 2 jaar en levenslang behouden met zonodig nieuwe wetgeving.
Immigratie paragraaf ziet er ook goed uit.

Vula | 10-10-17 | 13:57

goeie verhoging voor het openbaar bestuur, ging het maar zo bij defensie/veiligheid :D

IPNP | 10-10-17 | 13:57

Er zijn ook nog zaken die op het bordje van gemeenten komen te liggen.
Laten wij daar in maart volgend jaar nou voor stemmen.
Dus stem dus oppositioneel voor de G.raad zodat er zand in de raderen komt.

Johan_Voorhaar | 10-10-17 | 13:57

Dit kabinet zet in op meer binding met Nederland en zorgt er tegelijkertijd voor dat Nederland steeds meer taken uit handen geeft aan de EU. Dat krijg je met compromissen tussen CDA en D66.

SamKoeman | 10-10-17 | 13:57

Haha die hallevvezool, z'n aluhoedje zit te strak.
Met z'n "poppenkast" gelul.

hallevvezool | 10-10-17 | 13:52

Hopelijk kan een groot oppositie blok van PVV en FvD de schade nog enigszins beperken.

moitambien | 10-10-17 | 13:48

Dussss... wat ik er zo uit opmaak:
- de "Normale nederlander" gaat FORS minder belasting betalen.
- CDA gaat bij de stemmers proberen de zorgen... weg te n... van een antwoord te voorzien.
- FORS geld naar veiligheid doormiddel van een Maatschappelijke dienst-tijd
- Het wilhelmus gaat weer klinken op de NPO als de zender om 12 uur snachts uit de lucht gaat vanwege bezuinigingen

Slabak | 10-10-17 | 13:46

Ja, kleed de zorg maar uit. Dat kun je namelijk mooi ondervangen door eh ... opvang in de buurt. 'Omdenken', daar zijn ze goed in in Den Haag. Dit is pas echt hogere transitiekunde. In optima forma! Met de verantwoordelijkheid meer bij de burgers te leggen en zo. Hen de macht terug te geven met referenda, o wacht ...

mozaard | 10-10-17 | 13:46

Een stukje closeread:
Kiesstelsel
"De Staatscommissie Parlementair stelsel adviseert over de toekomstbestendigheid van het parlementair stelsel. De Staatscommissie wordt ook gevraagd om advies uit te brengen over opties voor een wijziging van het kiesstelsel voor de Tweede Kamer,"

We gaan het kiesstelsel zo aanpassen dat nieuwe kleine partijen geen kans maken. Daarnaast moet het onmogelijk worden om aan "zetelroof" te doen.

" mede in het licht van de regionale functie van kiesstelsels in de omringende landen en over het initiatiefvoorstel tot grondwetsherziening in tweede lezing inzake artikel 120 Grondwet, mede in relatie tot de positie van de Eerste Kamer."

Daarnaast is het uit den boze dat de rechter straks eventueel aan de grondwet kan toetsen. Zeker nu Nederland meer en meer een regio van het Groot Europeesch Rijk wordt, moet de slagkracht van de Neerlandse grondwet zoveel mogelijk beperkt worden.

"Het stemproces wordt aangepast zodat Nederlanders op Bonaire, St. Eustatius, Saba en in het buitenland eenvoudiger hun kiesrecht, ook in relatie tot de verkiezing van de Eerste Kamer, kunnen uitoefenen. Ook de toegankelijkheid van stemlokalen voor mensen met een beperking verdient aandacht."

De geoefende lezer ziet natuurlijk direct wat hier staat. Een stapeltje excuses om die stemcomputer er zo snel mogelijk door te drukken. Toevallig heeft de VVD al een geschikte leverancier op het oog. Eventuele vereisten zullen bij een openbare aanbesteding dan ook aangepast worden aan de capactiteiten van het product van de bevriende leverancier.

"Het raadgevend referendum is enige jaren geleden geïntroduceerd als opmaat naar een correctief bindend referendum. De politieke steun voor het correctief bindend referendum is sindsdien afgebrokkeld"

De politieke steun is afgebrokkeld, want die kutburger heeft een verkeerde mening.

"en is daarmee als beoogd einddoel voorlopig uit zicht. Het nationaal raadgevend referendum heeft als tussenstap niet gebracht wat ervan werd verwacht,

Een leuk pressiemiddel voor D66 om vanuit de oppositie toch wat te kunnen betekenen. Voortschrijdend inzicht is vooral dat die burger iets anders wil als D66, en dat D66 nu niet in de oppositie zit.

"onder meer door een controverse over de wijze van aanvragen en verschillende interpretaties van de uitslag. Het kabinet wil daarom een pas op de plaats maken. De Wet raadgevend referendum wordt ingetrokken. "

Die vervelende burgers hebben zojuist voor de tweede keer een referendum afgedwongen, terwijl dat duidelijk niet de bedoeling was. Waarom denk je dat we 300000 handtekeningen vragen. En dan stemmen ze ook nog verkeerd.

TheEgg | 10-10-17 | 13:45

Is het voor dhr. Omzigt geen tijd om over te stappen naar FvD?

El Rico Grande | 10-10-17 | 13:44

Daadkracht? .... hoe dan???
Dit kabinet heeft de kleinst mogelijke meerderheid verdeeld over 4 partijen.

Munchhausen | 10-10-17 | 13:44

Dit kabinet verkoopt ons nu aan de EU zodat wij hier nooit meer op een redelijke manier uit kunnen komen.

Mali | 10-10-17 | 13:44

Dat je in dit kabinet alleen nog maar vertrouwen en hoop kan hebben in de twee Christelijke Partijen stemt mij droevig. Succes CDA en succes CU. D66 ik haat je. VVD ouwe puppetmaster. Je komt nog eens ter val.

Rest In Privacy | 10-10-17 | 13:42

Van zo'n van losse niet passende onderdelen samengeraapt kabinet kan je natuurlijk ook niets verwachten.... en dat 4 jaar lang!

moitambien | 10-10-17 | 13:42

Same shit different day.

doskabouter | 10-10-17 | 13:40

De € 1.000.000.000 extra voor het openbaar bestuur zal bedoeld zijn als salaris voor de baantjes van de gewezen kamerleden minus mw. Berckmoes.

El Rico Grande | 10-10-17 | 13:40

De aftrekboete.
Leve de VVD! Dat ik ooit op deze partij gestemd heb, is iets waar ik mij de rest van mijn leven over kapotschaam.

de Voorzittert | 10-10-17 | 13:39 | 3

Niet meer dan gepast.

pannekoekgezicht | 10-10-17 | 13:41

Meh, ik heb ook lang op de SP gestemd, toen we nog jong en naief waren. Gewoon leren van onze fouten en de volgende keer geen systeempartij meer kiezen ( als er dan uberhaupt nog iets te kiezen valt ).
2017: het jaar dat definitief de Demos uit de Cratos geript werd.

Graaisnaaiert | 10-10-17 | 13:42

In de Halsema-tijd heb ik nog GroenLinks gestemd. Later D66 en inderdaad ook VVD.
Ach, je maakt wel eens fouten. Daar leer je van en dan doe je dingen anders.

koeberg | 10-10-17 | 13:50

Als de flanken zowel onderling incompatibel zijn (vrienden van Pegida vs. vrienden van AFA) als incompatibel met het midden (anti-EU vs. pro-EU), kan er niet anders dan een middenkabinet uitrollen.

JTKDM | 10-10-17 | 13:39

Judas Buma heeft zijn zegje gedaan het word een stuk veiliger nu de veilingmeester over het onderwijs en nu vooruit europa bovenal de zegen als laatste

likdoorn | 10-10-17 | 13:37

Als ik dit zo lees wordt het tijd voor een Acte van Verlatinghe 2.0. Hier heeft niemand mandaat voor afgegeven. Niemand. Dit is een staatsgreep onder het mom van democratuur.

Graaisnaaiert | 10-10-17 | 13:36

Met die verkiezingsuitslag had het nog veel erger gekund.

JTKDM | 10-10-17 | 13:35

De euries voor onze nieuwe medelanders en natuurlijk vadertje EU moeten ergens vandaan komen, dus uit uw en uit mijn portemonnee.

Vesta | 10-10-17 | 13:35 | 1

De CU heeft voor elkaar dat ontwikkelingshulp wordt verhoogd. U bent er nog niet!

doskabouter | 10-10-17 | 13:42

Ik troost me met de gedachte dat Jesse Klaver en zijn partij in ieder geval niet regeren

Bertie Wooster | 10-10-17 | 13:35 | 1

Ik denk dat Jesse zijn vingers aflikt bij dit akkoord. Extra kolencentrale dicht, wet Hillen afgeschaft, wet raadgevend referendum ingetrokken.

witwas | 10-10-17 | 13:43
-weggejorist-
pannekoekgezicht | 10-10-17 | 13:34

Toch gek. Bevoegdheden worden naar de EU geschoven. 50%+1 stem. Om de grondwet te wijzigen is een grotere meerderheid nodig van beide kamers, waarbij er ook nog eens nieuwe verkiezingen over gehouden moeten worden.

El Rico Grande | 10-10-17 | 13:37

'We gaan er nu echt echt echt echt ECHT op vooruit' - pinokkio

geenstijlsteengeil | 10-10-17 | 13:33

 Onze democratische rechtsstaat moet weerbaarder worden gemaakt tegen radicale antidemocratische krachten.

Dus tegen zichzelf?

CommandeurBroekhuis | 10-10-17 | 13:33

Weer lekker meer dan een miljard weg bij zorg wat naar ontwikkelingssamenwerking gaat.
Dus meer Nederlanders die komende jaren niet de benodigde medicijnen en behandelingen zullen krijgen. Lekker bezig.

lsimon | 10-10-17 | 13:32 | 1

En het komische is dat de tabakaccijns nog verder omhoog gaat en dat geld niet weer bij de zorg terecht komt. Bizar. Je kunt, als je de accijns direct weer laat terugvloeien richting de zorg, gewoon 2,5 miljard euro hiervoor reserveren.

ilovevolkskrant | 10-10-17 | 13:41

Echt, ik veracht de D66 en VVD stemmers. Hopelijk blijft u de volgende keer gewoon thuis.

ilovevolkskrant | 10-10-17 | 13:32

Overigens vind ik wel dat als je nu nog D66 stemt je nagwezen en uitgelachen mag worden.

Rollins | 10-10-17 | 13:31

Die 500 miljoen voor minder werkdruk in het onderwijs blijkt 450 miljoen te zijn. Daarnaast zal de onderwijsinspectie de scholen onder druk zetten om zich blijvend te verbeteren. (blz. 10 en 11). Koekoek!

SamKoeman | 10-10-17 | 13:30 | 1

Ah joh, ze hebben het gewoon voor het gemak naar boven afgerond. En daarbij, wat is nu 50 miljoen..?

Rest In Privacy | 10-10-17 | 14:51

Begrijp ik nou goed dat ze de zelfstandigenaftrek handhaven, maar gefaseerd tegen het laagste belastingtarief? Die aflosboete eigen woning lijkt ook over 20 jaar gefaseerd te gaan. Kunnen ze het over 4 jaar weer helemaal anders doen.

Watching the Wheels | 10-10-17 | 13:29

Ik krijg jeuk van bewindvoerders die linkse jargon als "verbinden" serieus in hun plannetjes stoppen. Alsof ze het menen en alsof dat gaat gebeuren.
Laat dat verbinden liever over aan medische vakmensen - en bezuinig dan NIET op die laatsten.
Oplichters die willen "verbinden", daar gaat echt al veel te veel geld naar toe, Maar over oplichters gesproken: wie wordt de minister van Klimaatzaken?

Jan Passant mk2 | 10-10-17 | 13:27

Op weg naar het totalitaire regime is het ook logisch dat er bezuinigd wordt op de zorg. Het is niet meer de survival of the fittest, maar het elimineren van de zwakkeren. Door behandling zo duur te maken zullen alleen de kapitaal krachtigeren het letterlijk overleven. En het gaat rap.
.
Zeker geholpen door een EPD dat door meerdere bestuurlagen ingezien kan worden.
Ironie: het zijn niet mijn woorden, maar die van een gerenommeerd arts.
.
Het doet denken aan Falling Down; "economically viable." - Het doet denken aan Das Leben der Anderen. Het doet denken aan Brave New World. Het doet denken aan Nietzsche; Ressentiment, de omkering aller waarden.
.
Dus het vrolijke credo van vertrouwen van Plakband III, dat zie ik anders. Iets donkerder.
.
Frankly; gitfuckingzwart.

Rollins | 10-10-17 | 13:25

Raadgevend referendum geschrapt. Met dank aan juDas66.

El Rico Grande | 10-10-17 | 13:23
-weggejorist-
pannekoekgezicht | 10-10-17 | 13:22

Wie is die Jerommeke?

hotnot | 10-10-17 | 13:22

Veel plezier met de hogere rekeningen en de slechtere dienstverlening.
Vergeet niet dat dit is wat u wilt, gezien de verkiezingsuitslag.

James Lastig | 10-10-17 | 13:20

Leuk iedereen aan de geeuwhonger

Johan_Voorhaar | 10-10-17 | 13:20

Dus er gaat meer geld naar internationale samenwerking dan naar de zorg?
Zie ik dat nu goed?

Maya de Blij | 10-10-17 | 13:19

de meest luxueuze overheid van de planeet toont wederom haar gruwelijk gezicht.
ze willen steeds meer geld van de burger en denken er echt niet over om ook maar 1 cent te bezuinigen.
terwijl we eigenlijk weten dat de burger makkelijk 15% netto meer kan overhouden als ze niet zo veel verkloten.

pejoar | 10-10-17 | 13:18

AAAHH. 300 miljoen voor meer wijkagenten. Jongens en meisjes dus met een havo diploma of minder die de buurt moeten gaan redden. Stel ze maar niet aan en doe die 300 miljoen maar in de brand steken. Is een stuk goedkoper.

beau van rtl | 10-10-17 | 13:16 | 5

@James Lastig: Meer blauw op straat betekent inderdaad meer loeren of mensen 5 km te hard rijden, of mensen fietsen op een voetgangersgebied, of mensen een blikje bier drinken op straat maar waar het echt om gaat zal niet worden aangepakt, die 300 miljoen zal zichzelf gewoon moeten terugverdienen en dat gebeurt door autochtonen te beboeten, u en ik dus.

Graaisnaaiert | 10-10-17 | 13:34

"Het is helemaal niet bewezen dat misdaad in Nederland (is geïmporteerd en) bestaat... is hysterie!"

Sarcastisch varken | 10-10-17 | 13:36

En die boetes worden uitgeschreven door voornamelijk allochtonen, want diversity
zó hoog in het vaandel dat Nederlandse mannen eigenlijk geen kans meer maken op een baan bij de politie.

Wering | 10-10-17 | 13:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Hup, scheren Thierry.

Mr_Natural | 10-10-17 | 13:15 | 1

Hoeft niet, dat doet wilders straks wel in de eerste debatten.

beau van rtl | 10-10-17 | 13:17

Willy Vandersteen zou hier een mooi boekje over hebben kunnen schrijven: Suske en Wiske en de Lachende Leugenaar.

El Rico Grande | 10-10-17 | 13:15 | 1

Ik moest lachen, maar Willy is al enige tijd niet meer onder ons.

Croxifoxio | 10-10-17 | 13:28

Ik hoef niet te verbinden als dat betekent dat ik moet inleveren, er nog meer nepasielzoekers komen en ik mij moet aanpassen aan de islam en zijn culturen.

Rest In Privacy | 10-10-17 | 13:14

Verbinden, huh? In zo'n gaaf land, dat zo hoog staat in de lijstjes. Is er dan iets mis?

Mark_D_NL | 10-10-17 | 13:11

Beste goed geïnformeerde reaguurders, het heeft allemaal geen zin, net een verslag, weliswaar op NPO1 gehoord hoe er een flink aantal burgers over verschillende steden worden geïnterviewd wat ze er van vinden van de nieuwe plannen! Allemaal kwamen ze niet verder dan, Wah, duh, tja wat zal ik er van zeggen, enz enz , het is hopeloos met dit volk.

lanexx | 10-10-17 | 13:11 | 1

Ach, ze krijgen er 0.474537354764547% erbij, dus ze gaan weer tevreden slapen...

Mark_D_NL | 10-10-17 | 13:14

Ben benieuwd naar de ferme stappen die men gaat nemen tegen oprukkend extremisme / Islam. Oh wacht..

Bertus Balhaar | 10-10-17 | 13:10

Wordt er nergens een PDF-je aangeboden? Wat is dat voor ouderwets gedoe?

Watching the Wheels | 10-10-17 | 13:10 | 1
-weggejorist-
koeberg | 10-10-17 | 13:44

Wat doet die DSB-bankier daar?

Watching the Wheels | 10-10-17 | 13:07

Kabinet Kukident III, erg geestig en mooi tussen de lijntjes.
Jottem!

Hensmunter69 | 10-10-17 | 13:05

Wat klinkt zalm zenuwachtig en onhandig?!

r-ix | 10-10-17 | 13:05 | 1

Ga er maar aanstaan. Aan de ene kant zeggen dat het beter gaat met Nederland en aan de andere kant de mensen met een baan en een huis een hogere belasting opleggen.

El Rico Grande | 10-10-17 | 13:19

Volgende keer maar FvD. Ben het op een hoop punten niet met ze eens maar linksom of rechtsom moet er macht en zeggenschap worden teruggegeven aan het volk, moet het debat herleven in de kamer en moeten er onafhankelijke ministers komen die rechtstreeks door de kamer worden aangestuurd. De huidige manier van besturen heeft niets meer met democratie zoals het ooit bedoeld was te maken.

Graaisnaaiert | 10-10-17 | 13:04 | 2

Als een partij voorstander is van invoering van een bindend referendum naar Zwitsers model dan doet het er verder helemaal niet toe wat voor standpunten ze hebben of beloften ze doen. Alle belangrijke besluiten worden dan per referendum genomen.

witwas | 10-10-17 | 13:06

Daarom inderdaad.

Graaisnaaiert | 10-10-17 | 13:31

Ik wacht wel op de TL;DR

Blauwe Wafel | 10-10-17 | 13:03

1000 euro voor iedereen deel 2!

Is dit nog nieuws? | 10-10-17 | 13:02 | 2

Een rékening van 1000 euro voor iedereen ja

Dutchbeaurouge | 10-10-17 | 13:07

De vorige keer heb ik meer dan € 1.000,- gekregen. Aan belastingverhoging. De huidige plannen doen daar nog een schepje bovenop.

El Rico Grande | 10-10-17 | 13:43

Verbinden? Hoe dan? Ze begonnen al met het uitsluiten van de PVV.

arabes_eut_domus | 10-10-17 | 13:00 | 1

Touché.

Noltie | 10-10-17 | 13:01

Wens dit kabinet nu al ongezien de tyfus en ga eens deaud, allemaal!

eerstneukendanpraten | 10-10-17 | 12:59

Rekensommetje: 76 zetels = ca 50% van het volk dat op deze partijen gestemd heeft. Van deze helft krijgt iederen slechts 25% zijn zin en is dus voor 75% ontevreden. In totaal is het NL volk dus voor 50% + (75% van 50%) = 87,5% ontevreden. (En dan laat ik de stemmenfraude bij het tellen nog even buiten beschouwing) Leve de democratie!!!

Cynevisie | 10-10-17 | 12:59

Reken op niks positiefs. Hier en daar een zeer wollig en omzeilend verwoord belastingnadeel. Geen échte hervorming, laat staan op justitie en defensie, en vooral een hoop sigaren uit eigen doos.

Noltie | 10-10-17 | 12:59

Het is maar wat je stabiel noemt. Nu al geen meerderheid in de peilingen betekent dat de uiterste houdbaarheidsdatum op 20 maart 2019 staat. En als er één krab uit de emmer ontsnapt is het meteen afgelopen.

witwas | 10-10-17 | 12:59 | 1

De eerste kikker is voldoende. Wat zou het een geweldig statement zijn als Omtzigt(dtdt) in de allereerste week 'Dikke Doei' zegt.

marcoplarco | 10-10-17 | 13:44

Rutte cum suis waren altijd al inventief in het bedenken van totaal nietszeggende kulpraat. ‘Verbinden’, ‘kwetsbaar’, ‘vertrouwen’, ‘evenwichtig’, ‘basiselementen’.

LanzVonLiebenfels | 10-10-17 | 12:59 | 1

Raar eigenlijk die marketingpraat!
Verbeterde formule=ons wasmiddel was eerst te slecht
Verbinden=in de voorgaande regeerperiodes hebben we de samenleving uit elkaar gejaagd. Vertrouw op onze saaie blauwe ogen dat we het nu beter gaan doen.
Vertrouwen=voorheen waren we onbetrouwbaar. Dat bent u al vergeten. Nu beloven we beterschap. Echt waar. Erewoord.
Etcetera......

Winter_is_coming | 10-10-17 | 13:12

Oh god, dat 'verbinden' hebben ze afgekeken van de Van der Laan Cultus. Je ziet het de marketing- en woordvoerdermensjes denken: hé, dat gaat aanspreken!

kapoerewiet | 10-10-17 | 12:53 | 2

Dat ´echt´ erbij, bij dat ´echt verbinden´. Zijn simpelere huwelijken op stukgelopen.

chicago river | 10-10-17 | 13:18

"Verbinden?", vroeg de verpleegster. "Hoe dan? Hoe moet ik dat doen als ik nergens een verband kan vinden?" ;)

Rest In Privacy | 10-10-17 | 14:55

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl