Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Brigadier Baudet maakt het partijkartel weer pissig (en dat is smullen voor het plebs)

Het staat in talloze artikelen beschreven, maar velen wisten het niet: Onze Jongens en Meisjes kopen hun eigen kisten, scherfvesten en handschoenen. Baudet liet het zien. Ogen gingen open. Maar de MSM en het Partijkartel werden boos. Want Baudet.

Social

Als de democratie een marktplaats voor ideeën is, dan was Thierry Baudet tijdens het Hennisdebat de beste koopman. Hij verscheen ten tonele in een camouflagevest en met een paar legerkisten in de hand. Liep nog even - opzettelijk? - terug omdat hij een velletje tekst vergeten was. En begon toen, terwijl iedereen de adem inhield danwel onmiddellijk boos werd omdat hij over de rug van twee dode militairen een verkleedpartijtje hield, aan een betoog dat hout sneed, inhoudelijk on topic was en de pijnpunten van onze militaire tip of the spear feilloos blootlegde. De verwrongen blik van Jeanine Hennis sprak wat dat betreft boekdelen. 'Onze Jongens hebben slecht materiaal, en kopen dus maar hun eigen spullen om zich veilig te houden', zo legde Baudet uit aan de hand van zijn verkleedkist, 'en dat is de essentie van de ellende bij Defensie'.

Social

Nou. Toen was het bal. NPO'ers, MSM'ers, D66'ers: iedereen en z'n Baudet hatende buurman pislink ende woedend natuurlijk. Want Baudet. En hoe durft ie. En het gaat Hem alleen maar om Hem. De hufter! De ijdeltuit! De schmierende toneelspeler! Zie Marcia Luyte (PvdA, Buitenhof) hierboven. Zie D66 Kamerleden Sjoerdsma en Verhoeven. Scroll eens door de timeline van deze D66-voorlichter. Zelfs JanD werd boos, en haalde zoals zovelen de Jolande Sap stekkerdoosvergelijking van stal. Onterecht en onjuist.

Social

De Stekkerdoos van Sap was lege symboliek. Een metafoor die letterlijk werd uitgevoerd, maar die niets betekende. Het betoog van Baudet was inhoudelijk, zijn outfit ondersteunde het verhaal en de feiten waren correct. De beelden gingen niet voor niets keihard op het web met alleen al in ons netwerk (GS, Dumpert, GS Facebook) meer dan een miljoen views. Da's drie keer Buitenhof in een paar uur. En wat we daarop op internet zagen, was dat bij heel veel mensen het licht aan ging. 'Is het zó erg?' Kijk bijvoorbeeld eens naar de instemmende reactie van deze Afghanistan-veteraan, maar vooral naar de reacties op zijn tweet. Mensen stellen vragen, zijn verbaasd, leren voor het eerst over deze absurde tekorten en spreken hun afschuw uit. Dat heeft Baudet gedaan. En militairen reageren, op social media en in de comments:

Dumpertcomment

Natuurlijk waren er ook militairen en veteranen pissig op de performance van Baudet, maar we konden ons niet aan de indruk onttrekken dat zulks meer te maken had met de man dan met zijn missie. Soit, best begrijpelijk dat je een hekel hebt aan Baudet. Het is ook zonder verkleedkist niet zelden een clown - die vooral optreedt voor zijn eigen vermaak en voldoening.

"Maar hij deed niet mee aan de rest van het debat", klonk er ook nog. Klopt. Waarschijnlijk, maar dat is gissen, had hij zich totaal niet ingelezen in het OVV-rapport. Maar waarom zou je ook in zulke uitgebreide ambtelijke onderzoeksreflecties op haperingen in het uitvoerend beleid duiken, als je wel bent ingelezen in wat de praktische gevolgen zijn van defensiebezuinigingen voor onze boots on the ground. Baudet had derhalve aan vierenhalve minuut genoeg om zijn punt te maken.

Wint Baudet hier persoonlijk mee? Jazeker. Wint zijn partij hier propagandapunten? Uiteraard. Was de Tweede Kamer weer eens het decor voor een facebookfilmpje ter meerdere eer en glorie van hemzelve? Ongetwijfeld. Maar zijn verhaal klopte. Het raakte een snaar. Het entameerde een massa buiten de Binnenhofbubbel en de echokamers van de mainstream media. En de minister vertrok.

"Marketingdemocratie!", werd er gepikeerd geroepen. Sure. Maar dat doet de vvd ook, met hun 'kom een bakkie doen' koffiekarretjes waar ze de valse indruk wekken dat ze naar je luisteren. Of de PvdA, met hun deur tot deur rozenverkoop. En alle andere partijen op het Binnenhof doen het ook, iedere dag. Alleen verpakken zijn hun marketing in voorlichterstaal die net zo lang gewikt en gewogen wordt tot het voorschrijft wat zij, de verkooppraatjesmakers, willen dat jij, de kiezer, er in leest. Zodra een marketingdemocraat echter zijn saaie grijze pak en dito sprekerstoon van zich afwerpt en met veel poeha in een camo-vest het spreekgestoelte bestijgt, begint ineens iedereen te steigeren. 'Ja maar wacht eens even, deze populist staat een politiek praatje voor zijn eigen partij te houden!' Natuurlijk. Dat doen ze toch allemaal? En bij het Hennisdebat deed Baudet het als beste.

Op de democratische marktplaats voor ideeën had hij de beste presentatie. Daarmee bracht hij de Kamer naar de koffieautomaat. En bij de koffieautomaat spraken de mensen over de pijnlijke praktische gevolgen voor onze militairen, die met een slechte uitrusting hun leven moeten wagen voor ministers die om politieke redenen in Mali willen zijn. Want het verhaal klopte en sloeg daarom aan. (Als het niet klopt, zoals zeg maar het meeste wat DENK bijvoorbeeld roept, dan slaat het ook aan maar dan prikt iedereen er doorheen. Want in tegenstelling tot wat pers en politiek vaak lijken te denken: de meeste mensen zijn niet dom of gek.)

De winst voor Baudet? De meer dan een miljoen mensen die hem met zijn legerboots en groene bodywarmer hoorden spreken, zagen daarna de minister de verantwoordelijkheid nemen voor gemaakte fouten, en opstappen. Het leek wel of hij haar eigenhandig uit haar stoel schoot, want ontelbaar veel meer mensen zagen wel zijn filmpje maar niet het hele debat, terwijl iedereen aan het einde van de avond wel vernam dat Hennis ontslag nam. Daarom is het partijkartel pissig en daarom zijn de MSM aan het morren: de electorale bonus-bijvangst van dit debacle voor de vvd, verdwijnt in de vestzakken van Thierry Baudet. De fascist, de xenofoob, de Kultur-Kraker van Koolhaas.

Waarom wij dat allemaal zo vermakelijk vinden? Omdat wij weer een mooi inkijkje kregen in het partijkartel en de media-mores. Dankuwel, dames en heren grijze muizen, voor dit stekkerdoosmomentje. Op naar het volgende toneelstukje van Thierry, de meest verfrissende ijdeltuit van de Tweede Kamer, die weet hoe je de democratie uit de klauwen van het partijkartel en haar mediamachine trekt, en terug naar de mensen brengt.

Reaguursels

Inloggen

Nog nooit heb ik er ene politicus, ook Hennis niet, erover gehoord dat onze elitetroepen worden geacht zich over grote afstanden te verplaatsen op zweterige kunststof (?!) kisten niveautje Schoenenreus en het godbetert n plaats van fatsoenlijk draagbare, professionele kogelwerende vesten moeten doen met carnavaleske meuk dat regelrecht van de Primark afkomstig lijkt. Nieuwe vliegdekschepen en gevechtstoestellen, dààr moet geld voor komen. Daar kun je qua uitstraling lekker mee scoren naar de EU-partners. en de Amerikanen. Dat onze eigen mariniers en commando's hun leven wagen voor het vaderland, gehinderd en zelfs bedreigd door het hen door defensie toebedeelde goedkoopste, hoogst amateuristische pruts-/ derdehands materieel (als dat al aanwezig is) zal politici en legertop blijkbaar de reet roesten. De kille minachting voor je eigen mensen die daaruit spreekt, dat vond ik verreweg het meest schokkende aan Baudet's betoog, dat door zijn uitermate functioneel aanschouwelijk maken van de inhoud recht tussen de ogen aankwam. Iedereen die nu nog probeert de aandacht van de inhoud af te leiden door op de boodschapper te gaan schieten moet zich helemaal kapotschamen, Marcia Luyten en Sjoerd Sjoerdsma!

VanEndehoven | 06-10-17 | 10:50

Als FvD-lid moet ik bekennen dat ik het wel even warm kreeg toen ik Baudet in combat-outfit naar het spreekgestoelte zag benen. Nou moet hij toch echt met een verdomd goed verhaal komen, dacht ik. En inderdaad, dat deed hij. Een vurig inhoudelijk betoog, dat zijn verschijning geheel en al rechtvaardigde en niets minder dan dat. Hulde daarvoor. En schande over Marcia Luyten voor haar commentaar, dat alleen bevestigt dat voor NPO-'journalisten' begrijpend luisterend blijkbaar iets te hoog gegrepen is.

VanEndehoven | 06-10-17 | 09:41

FvD had de laatste keer, na ampele overweging, mijn stem. De volgende keer hoef ik daar geeneens over na te denken.

De waard zijn gast | 06-10-17 | 00:21
-weggejorist-
sallandstrots | 05-10-17 | 18:04
-weggejorist-
sallandstrots | 05-10-17 | 18:04

Maar mensen vragen wat vacuumbommen zijn en dan met een volledig foutief antwoord komen is helemaal in orde!

Als je je bevindt in een lokatie waar er een tijdelijk vacuum ontstaat kun je er gerust op zijn dat de drukgolf je als een rijpe vrucht uit elkaar heeft doen spatten, dat er wat van je dna spray meevliegt naar het centrum van de ontbranding om het gebrek aan zuurstof aldaar op te vullen voel je weinig van..

Beetje brengen alsof het een soort gifgas verstikkingdood bla bla is, is regelrechte misleiding of Rutte moet zijn aardappel vervangen voor een bak grote friet speciaal met uitjes

Lionfromzion | 05-10-17 | 16:58

Die Marcia Luiten is niet helemaal goed bij haar hoofd. Hoezo zaken afspreken ? Je moet gewoon je muil houden en doen waar je voor betaalt wordt; onbebooroordeeld nieuws brengen. Dan komen we meteen op het eerste punt: jij bent geen journalist want je bent bevooroordeeld en jij bepaalt wel voor delezer wat wel en niet goed is en hoe je iets verpakt en of je wel of niet iemand aandacht geeft. Gediskwalificeert dus. Dan nog even over de inhoud: het pak van Baudet illustreerde iets. Het illustreerde de miserabele staat van defensie waarbij jouw PVDA voor 50 % bij betrokken is en die "fatsoenlijke" mensen als jij gefaciliteert hebben. Jouw PVDA was -met alle zieke en walgelijke gevolgen vandien- de afgelopen 4 jaar mede aan de macht. Door jou en je zieke uitgekotste partij vallen doden. Dat maakt je.......... In plaats van je kapot te schamen en voor 15 jaar onder een steen te kruipen kom je dan met kritiek op iemands............. vest (een vest dat met een goede reden gedragen werd; wat een verademing itt die 149 slapjanussen in die kamer) en met geen woord rep je over de inhoud. Een sneu hoopje mens; je past perfect bij de PVDA maar kunt ook zo over naar D66. Minder minder minder.

Rest In Privacy | 05-10-17 | 16:33

Trutjehoela Luyten geeft dus gewoon toe dat ze geen verslaggever is maar opinimaakster. Kwalijke zaak, in ieder geval zonder disclaimer in beeld als zij weer eens Buitenhof mag presenteren.

Graaisnaaiert | 05-10-17 | 16:23

Hij is gewoon een aandachtshoer.
bewijs 1 als een volslagen debiel daar gaan staan
bewijs 2 er heen lopen van uit de achterste bankjes (als een mongool) aan gekomen bij zijn spreekgestoelte "o mijn laatste briefje vergeten"
en loopt als een aandachtshoer weer terug, en weer naar zijn spreekgestoelte.
Met goede inhoudelijke dingen komt hij niet en dus krijgt hij geen aandacht van de media dus dan maar zo.. met zijn haatbaard aandachtshoer dus

Rest In Privacy | 05-10-17 | 15:26 | 5

Bij zo'n reactie van Indeklit die in een paar zinnen Baudet 3 keer een aandachtshoer noemt en een monfool en een haatbaard denk ik eerlijk gezegd dat hij over Baudets inbreng wel onder de indruk was maar, omdat ie tegen Baudet is moest er een andere tekst worden uitgeperst. En dan krijg je dit soort lulkoek.

namensmijnhond | 05-10-17 | 17:22

Volgens mij zit jouw objectieve beoordelingsvermogen "in de klit". Die van Bauder is trouwens prima in orde. Misschien is Antifa iets voor jou? Daarvan lopen talloze rasta achtige figuren met hun haren in de klit.

matrixbluepill | 05-10-17 | 19:39

"Met goede inhoudelijke dingen komt hij niet..."
Ik hoorde van Baudet alleen maar inhoud. Dat kan ik van jouw kleutergeleuter hier niet zeggen.

De waard zijn gast | 06-10-17 | 00:24
▼ 2 antwoorden verborgen

Als ik zou kunnen twitteren ;dan had ik kees verhoeven even gevraagd wanneer hij is langs geweest ,om zijn excuses aan te bieden ,bij de familie van de overleden soldaten.
Het is maar goed dat ik niet aan twitteren doet, denk ik.

p17266141 | 05-10-17 | 15:21

De conclusie is dat de gevestigde partijen genadeloos op hun bek worden getimmerd door (-baudet die zich WEL verplaatst in de situatie van onze militairen) ,met hun eigen falen.In dit geval met twee doden tot gevolg(mogen zij rusten in vrede) en veel sterkte voor de zwaar gewonde militair.
Zelfs als er doden vallen zijn ze nog te arrogant om verantwoording te nemen ,zoals die verhoeven of asscher of koenders.
En hier zijn ze altijd allergisch voor geweest,om verantwoordelijkheid te nemen.
Maar verwacht je anders van ruggengraatloze slampampers?

p17266141 | 05-10-17 | 14:43

Willen jullie ook minder minder minder gezwets van linkse figuren op twitter, het binnenhof en buitenhof?

p17266141 | 05-10-17 | 14:38

Bedankt, Van Rossem, subliem stuk. Het doet me deugd dat er nog mensen zijn die laten merken dat ze achter onze militairen staan. De rest van de kliek onderstreept hier weer duidelijk hoeveel hoogverraders we rijk zijn in de politiek.

UlrichRudel | 05-10-17 | 14:09

Van Rossem je hebt de situatie weer goed beschreven. Ik smul ervan.
De politieke vriendjes van Hennis op de kast. Voor hen doet de waarheid als van ouds erg zeer. Baudet is daar bedreven in... goedzo.

Goedzo | 05-10-17 | 14:00

Huppelkut journalistje Marcia Luyten heeft gewoon tv zitten kijken met het geluid uit en in een vlaag van verstandsverbijstering direct een tweet in de ether geperst. Anders kan ik zulke dommigheid niet verklaren. Of ze is gewoon dom, dat kan natuurlijk ook.

drs. P | 05-10-17 | 13:41

Wat een schijnheilige zielenpoot die Sjoerdsma. Iedereen met een greintje integriteit ziet dat het aantrekken van die kleren ervoor zorgt dat kijkers eindelijk weten waar over gepraat wordt. Maar meneer heeft er zogenaamd ""Geen woorden voor..." Ik vermoed dat Sjoerd simpelweg jaloers is op het feit dat Thierry wel een persoonlijkheid en een chique voor- en achternaam heeft.

stampertje85 | 05-10-17 | 13:10 | 1

Als die zak van een Jan Terlouw het bij DWDD draait door had aangetrokken, was het ineens weer "kek" geweest ofzo, net als dat wekenlange geleuter over z'n touwtje uit de brievenbus.

Wienerschnitzel mit | 05-10-17 | 13:58

Al een tijd lid van FVD, nog geen moment spijt gehad. Nog niets doms gedaan. Ik zeg dat de PVV een beweging was die nu langzaam verdwijnt en geminimaliseerd wordt net zoals het met de LPF is gegaan. FVD is een blijvertje want inhoud wint het altijd en kennis is macht... lees niet Hennes.... LOL
Stem FVD zodat wij samen Nederland weer op de rit kunnen krijgen!

ergveelstijl | 05-10-17 | 12:24
-weggejorist-
Mastodont Zombie | 05-10-17 | 12:07 | 3

Wel lachen om die Baudet hoor.
Voor het eerst hoorde ik de Marokkaanse mevrouw Arbo, kamervoorzitter, stotteren toen hij met die leger outfit achter zijn lessenaar ging staan.
Arbib, kiest voor zekerheid, onverwachte zaken en gebeurtenissen kan zij niet aan.
Ophouden die mevrouw Arib eens op te hemelen. Zij doet zacht sprekend en stil haar klusje daar. Verder betekend zij niks.

outdoor | 05-10-17 | 12:07 | 1

Jij betekenT ook niks. Q.e.d.

Mastodont Zombie | 05-10-17 | 12:09

Zielepoten. Ik dacht initieel ook: WTF! Maar toen de indhoud en die was des te schokkender door het verkleedwerk. Wat die verontwaardigjournalisten moeten doen, is controleren of Baudets beweringen waar zijn. Als blijkt dat er een handjevol mariniers zelf schoenen koopt, maar 95% *niet*, nagel Baudet dan aan de paal. Maar als het merendeel idd schoenen koopt, nagel dan degenen die beroerd materiaal inkopen aan de paal. Typisch geval van shoot the messenger.

xspalm | 05-10-17 | 11:59 | 6

Zeg Mastodont Zombie, ben jij Kees Verhoeven of zo?

Baski | 05-10-17 | 14:11

Masturbont Zwambie kijkt alleen hoever hij kan trollen voordat hij gejorist wordt.

Roadblock | 05-10-17 | 14:28

Eerst iemand de taalnazi in je laten ervaren (lees hiertoe de kronieken van Mastodont Zombie | 05-10-17 | 12:09)
om vervolgens DIT >>>>>>> Uitgesauzd.<<<<<<< gedrocht te plempen?
Ga je schamen.

De waard zijn gast | 06-10-17 | 00:32
▼ 3 antwoorden verborgen

Op zich een goede actie van Balletje Balletje Baudet, maar de vraag is of het wel gepast was in de context van dit debat. De aanleiding was immers de dood van 2 onschuldige militairen. En je weet als Kamerlid dat de nabestaanden dit schouwspel ook volgen.

Mannes | 05-10-17 | 11:56 | 4

Als nabestaande zou ik Baudet toeluichen in plaats van een minister die niets gedaan heeft en nu ineens op wil treden.

Hetvolkspreekt! | 05-10-17 | 12:01

Ik denk dat die nabestaanden zich wel eens helemaal zouden kunnen vinden in het optreden van Baudet.

negorij | 05-10-17 | 12:38

Nee het liegen en bedriegen van de hennis clan komt goed over bij de nabestaanden .

zwaanshals | 05-10-17 | 12:41
▼ 1 antwoord verborgen

Ik mis het plaatje van de gevulde kinderhand.. Thierry, kom 'r maar weer in!

Mastodont Zombie | 05-10-17 | 11:54

Sterk Van Rossem. Sterk!

ChupaChupa | 05-10-17 | 11:46

Ik heb zélf nooit 'gediend', maar heb in de vrienden- en kennissenkring nogal wat (voormalig) actief dienende militairen "en hoor dus wel eens wat"...
Aan het betoog van TB was en is niets af te doen; hij heeft volkomen gelijk (en dat is zelfs mw. Plasgat als persoon met hem eens!) De manier waarop hij het bracht was voor menigeen ongemakkelijk, want IEDEREEN kon nu gewoon zien wat hij bedoelde! En dat kun je dan proberen weg te zetten als 'lagere-school-spreekbeurt', maar dat is écht wel te simplistisch... Onze Krijgsmacht heeft één opperst gebod: geloof in en trouw aan "De Politieke Leiding", zelfs als die zich als totaal incompetent bewijst... Zij zien het als hun taak om zelfs voor die falende bewindsbuilen 'de kogel op te vangen', bezie op die manier maar eens het vertrek van de CdS Tom Middendorp, die daarmee méér loyaliteit aan dat zootje op Binnenhof 2A toont, dan ze hém ooit zullen doen... (En nou vervalt óók nog het énige militaire spektakel dat dit land kent; de Ceremoniële Overdracht van het Commando)

François, La Haye | 05-10-17 | 11:26 | 4

Ik heb wel 'gediend'. En wat mij nog heel helder bijstaat is de ongelooflijke stompzinnigheid van het 'kader', kortzichtigheid, politieke hondentrouw en grenzeloze bewondering voor het koningshuis. Ik verbaas me geen moment over de fout-op-fout constateringen, doofpotcultuur en ontkenningen: het leger is voor een groot deel gebaseerd op geïnstitutionaliseerde domheid - wat wil je ook als je wordt geacht alleen maar gehoorzaam te zijn en onderworpen bent aan de parallelle werkelijkheid van de Krijgswet?

piloot47 | 05-10-17 | 11:48

piloot47 | 05-10-17 | 11:48
Zo te horen heeft u niet "met plezier" gediend.

Roadblock | 05-10-17 | 12:06

Dat heeft u goed gehoord

piloot47 | 05-10-17 | 12:12
▼ 1 antwoord verborgen

Lidmaatschapsnummer? Mijne is 2351945.
Mark_D_NL | 04-10-17 | 22:21
Ben ook lid geworden van FvD, Ben lid nummer 3041945.
Mark_D_NL | 04-10-17 | 21:44 |
In welk van de posts liegt u nu? waarschijnlijk in allebei.

Roadblock | 05-10-17 | 11:24 | 3

De FvD zal nu rond de 15.000 leden hebben.
Mark_D kan niet zo goed tegen het succes van de FvD en blijft, waar hij maar kan, afgeven en denigreren.

Baski | 05-10-17 | 11:49

Geintje kerel. Maar a. geintjes over Baudet mogen niet van zijn "aanhangers". B. kijk nou eens goed naar dat getal.... hahaha. Kom op zet je hersens aan het werk.

Mark_D_NL | 05-10-17 | 12:33

Hey Mark, normaal gesproken schrijf je geen nonsens, waarom bij Baudet dan wel?
De manier waarop jij de laatste weken/maanden over hem praat, gaat verder dan 'geintjes'.
Daarom mijn commentaar.
Grappen maken moet inderdaad altijd kunnen!

Baski | 05-10-17 | 13:36

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Zie je dat niet in, dan ben je wel erg simpel.

ogeon | 05-10-17 | 11:22 | 1

Zo simpel als een zwitsal. Nietwaar?

Mastodont Zombie | 05-10-17 | 11:42

Gisterenavond bij Pauw: de volstrekt overbodige nepcabaretier Dolf Jansen wist weer een deugsneer te debiteren over Baudet die 'in zijn verkleedkist was gedoken'. Niets gezien, niets gelezen, alleen waarschijnlijk een foto onder ogen gehad. Gelukkig kreeg hij een paar keer behoorlijk (impliciet) op zijn kop van de burgemeester van Soest, die terecht niet accepteerde dat hij bij zijn serieuze verhaal in de rede werd gevallen met flauwe woordgrapjes van een overbodige cabaretier aan tafel. En door Midas Dekkers voor schut werd gezet als hardloper in een kinderpakje. Over verkleedkist gesproken.
Goed artikel vanochtend in de VK waarin Baudet volledig gelijk werd gegeven. Lezen, Dolf, en dan nog eens lachen. Om jezelf, sukkel.

piloot47 | 05-10-17 | 11:19 | 2

Dolf Jansen: zum kotsen !

outdoor | 05-10-17 | 11:41

Pffffff... Dolf Jansen. Een grotere policor eigenpijper moet er nog geboren worden.

Jezus van Nazareth | 05-10-17 | 13:49

Rutte is zonder zich te verkleden al een clown!

ogeon | 05-10-17 | 11:11

Ik was het al langer van plan, maar dit optreden, en helemaal die tweets van die twee D66 nono's heeft me overtuigd dat FvD iets goeds aan't doen is. Ik ben net lid geworden. De tyfus aan Kees, Sjoerd en Alexander. Blijven jullie maar lekker pang pang roepen, dan ruimen de volwassenen jullie tering zooi wel even op.

ViagraFalls | 05-10-17 | 10:51

Ik vreesde een wanvertoning toen hij in uniform richting spreekgestoelte liep. Maar zijn betoog was zeer relevant en toen bleek ook dat de kleding functioneel in zijn betoog was. Dus ik snap alle opwinding niet. De "geruststellende" woorden van Hennis dat de restmunitie uit Afghanistan echt niet richting Mali is gegaan leek mij juist niet relevant want als het deugdelijke munitie is zou dat geen enkel probleem moeten zijn. Nu leek het vooral een bevestiging van de twijfels die er blijkbaar waren.

Simon_GS | 05-10-17 | 10:46

Hahaha, nou misschien begrijp ik die boosheid wel want de vorm zou nog best eens een subtiele maar dikke middelvinger van Thierry kunnen zijn geweest. De attributen hadden wel degelijk een functie in het verhaal maar het laten zien van datgene waarover je het hebt is wel iets dat je doet bij een spreekbeurt... op de basisschool.

nikolaos | 05-10-17 | 10:41 | 4

Heel goed deze aanvulling .. Nikolas .. je bent een sukkel!

Hetvolkspreekt! | 05-10-17 | 12:05

Misschien Stormageddon, ik zat gewoon te speculeren. Ik vond het in ieder geval een goede zet van hem.

Hetvolkspreekt, ben ik een sukkel omdat je het idee had dat ik Thierry aanviel?Ik vraag het maar, lezen lijkt niet je sterkste punt te zijn,

nikolaos | 05-10-17 | 16:33

Misschien een idee om dat bij ieder onderwerp te doen want bergen cijfertjes uit stapels papieren naar een werkend beleid uit werken blijkt niet de meest effectieve wijze.

Dat kunnen we uit dit hele verhaal wel wegnemen, het niveau is dat van de basisschool anders was dit allemaal niet zo interessant geweest.

Er misten voor mij 2 dingen:
een hoofdelijke stemming (wie heeft hier iets van geleerd en/of wil meer weten?)
Daarnaast de vraag: wat voor vest droeg de gewonde militair? (Dit valt wellicht buiten de scope van het onderzoek, gezien de huidige standaard).

Iemand die het hele rapport gelezen heeft?

Lionfromzion | 05-10-17 | 17:26
▼ 1 antwoord verborgen

Alle wegkijkers roepen natuurlijk het hardst.... wanneer ze geconfronteerd worden met die ongemakkelijke, vervelende waarheid!

benjeallanggek | 05-10-17 | 10:41

Go Thierry Go !! Mijn stem heb je.

johnelec | 05-10-17 | 10:29

Helemaal mee eens, Van Rossem. Het maakt niet uit wat Thierry Baudet doet, de voorspelbare reacties komen uit de hoek die we allemaal wel kennen en demoniseren hem al zit hij op het toilet te kakken. Ik heb de NOS nog onder de neus gewreven dat hun kijkersaandeel steeds meer bestaat uit bejaarden die wachten op Fred Emmer, betwijfel of de boodschap aankomt.
Thierry Baudet bestond al voor FvD werd opgericht, hij was al langer actief bij Burgerforum EU die ik indertijd actief volgde. Een naar mijn mening oprechte bezorgdheid over het democratische manco van de EU leidde uiteindelijk tot oprichting van een politieke partij. En zoals dat gaat met politieke partijen is het niet handig op één thema te blijven hameren, en zo ontstond een nieuwe conservatieve stroming waar heel veel Nederlanders die niet in Amsterdam wonen zich in kunnen herkennen. Het is overduidelijk uitermate frustrerend voor de linkse elite dat hun ideeën duidelijk geen weerklank hebben in de samenleving, zetels halen ze met moeite - en dan nog matig - en dus nemen ze hun toevlucht tot de bolwerken van macht waar zij nog wel de controle uitoefenen: de media, lokale en landelijke overheid, het onderwijs en het politieapparaat. Ongehinderd door het gebrek aan mandaat duwen ze via deze kanalen hun propaganda ons door de strot. Zwarte Piet, genderonzin, de 'witte man', elke extreem links talking point dat ooit in de 'Hamburger Donaldist' verscheen wordt door hen weer uitgebraakt over een nieuwe lichting politiek geïndoctrineerde studenten en probeert men een oorlog te starten tussen kinderen en hun ouders. Kijk maar naar Brexit, hoe men daar generaties tegen mekaar uitspeelt.
En oorlog gaat het worden, want hoezeer je ook via je ivoren toren je dogma's probeert op te leggen, mensen denken toch wat ze willen. Hen uitschelden via de media werkt contraproductief, iets dat men maar niet schijnt te willen begrijpen.
Hoe meer de mainstream raast en tiert, des te meer amuseer ik me. Ik lach om hun bespeurde wanhoop, hun aanvallen van psychose waardoor er niets logisch meer uitkomt. Ziehier de dood van een dinosaurus, het linkse dogma dat stervende is maar het nog niet weet. En met een laatste stuiptrekking zal het zoveel mogelijk slachtoffers meenemen in zijn val. Want dat is socialisme.

Rest In Privacy | 05-10-17 | 10:15 | 1

Zo, die staat! Zitten erg mooi geformuleerde zinnen tussen!

Wering | 05-10-17 | 15:09

Al die gasten die zo hautain van de toren tweeten en denken dat ze de verhevenen zijn, die gasten staan ver in de schaduw van Baudet die gewoon roert waar het stinkt. Het zijn niet meer dan beroepspolitici die er alleen voor hun eigen ego en beurs zitten en meer gewoon niet. Zeker is Baudet ietwat clownesk, maar is ten allen tijden wel altijd duidelijk. En ik mag hopen dat dat zo blijft en dat hij geen onderdeel van die farce mag worden.

PijlVader | 05-10-17 | 10:04

Is Baudet de journalistiek nu feitelijk voor? Dan ligt de Nederlandse journalistiek net als defensie ook op zn gat.

Zoltan | 05-10-17 | 10:02

Die Marcia Luyten de halaljournalist moet gewoon haar bek houden.

vinzDH | 05-10-17 | 09:51

Het partijkartel probeert hun falen te verdoezelen. Baudet/FvD legt helder uit dat ze falen en dan ook nog in heldere taal. Nederland heeft de FvD nodig! Geen andere partij heeft zulke duidelijke standpunten die zonder twijfel Nederland beter zullen maken. Overigens niet zo moeilijk met de huidige prutsers die echte Nederland bedreigende problemen niet aanpakken. Hoort, zegt het voort!!

bloothommel | 05-10-17 | 09:42

Op Joop.nl wordt met geen woord gerept over het optreden van Baudet. Dat alleen al spreekt boekdelen. Wie zwijgt stemt toe! Ze weten gewoon dat Baudet, op de inhoud afgaand, gewoon gelijk heeft, geen speld tussen te krijgen.
En weet je waar geen woorden voor zijn, geachte afgevaardigden Sjoerdsma, Verhoeven en Koenders? Jonge mensen, voor je eigen ijdeltuiterij, op missie en dus het front sturen en daar geen geld voor over hebben en ze dus met ondeugdelijk materiaal op pad sturen. Indirect is dat moord.

rooie vogel | 05-10-17 | 09:41 | 1

Precies. Zag net nog een mooi tweetje van Dominique v.d. Heyde voorbijkomen waarin de begrotingen voor defensie van alle verkiezingsprogramma's 2017 werden opgesomd: SP -1 mrd, GL 0, PvdA 0,4 mrd, D66 0,5 mrd, VVD 1 mrd, CU 2 mrd, CDA 2,1 mrd. PVV 2 mrd voor defensie en politie.
Zie hier het probleem. De top van defensie zit al jaren klem tussen twee werkelijkheden. De politieke werkelijkheid en de dagelijkse werkelijkheid waarin hun personeel moet werken. En die twee zijn onverenigbaar. En daardoor ontstaat zo'n can do mentaliteit. Zeker, je hebt als defensietop de plicht om te waken voor de veiligheid van je medewerkers. Maar daarbij worden ze tegelijkertijd opgezadeld met onuitvoerbare opdrachten. Het is niet alleen Hennis. Het zijn alle politieke partijen die de afgelopen decennia het leger hebben afgebroken onder het mom van 'er komt toch geen oorlog meer'. De naïviteit is stuitend. Te veel mensen zijn vergeten dat de aller-, allerbelangrijkste randvoorwaarde voor een democratische samenleving is... veiligheid.

wattan!! | 05-10-17 | 11:09

Daarom gaat mijn stem straks (als Rutte 3 na een jaartje of zo gevallen is) wederom naar de kwajongens van het FvD! Geen gedraai om hete brij, lak aan de hypocriete conventies van de dienaren van de keizer zonder kleren en met kracht de vinger op de zere plek leggen. Daar hou ik van. Call a spade a spade.
.
Baudet geeft met zijn mini-optreden precies aan waar het misgaat bij onze overheid, i.c. Defensie: door totale incompetentie van onze bestuurders wordt teveel geld verkwanseld aan de verkeerde doelen (asielopvang, JSF-flops, etc.) en blijft er geen geld over voor goed werkende granaten ofwel experts die weten welke goed zijn.
.
Enige tijd geleden hoorde ik al dat Nederlandse militairen zelf spullen moeten bijkopen omdat de rommel waar onze overheid ze mee op pad stuurt, net genoeg is om een regenachtig weekendje te survivallen in de Ardennen, maar niet in een kogelregen in Afghanistan. Nu ben ik geen militair (meer), maar je schaamt je plaatsvervangend dood. En als je wel militair bent, helpt dat doodschamen alleen de vijand maar.

Brou Is Back | 05-10-17 | 09:38

En zoals veel te vaak gaat het weer eens over "de toon" en "de presentatie" en helemaal niet over de inhoud. Als iemand de notoire pluchesmurfen bij hun kloten pakt en ongezouten de waarheid zegt dan schiet de hele club collectief en als 1 entiteit in een kramp. De rijen worden direct en waterdicht gesloten, links en rechts, ze zijn het roerend met elkaar eens: Baudet moet kaput en kan per definitie niets goeds doen of zinnigs zeggen. Hij word gewoon niet door de vaste kliek toegelaten, het is erg kinderachtig om te zien hoe die kinders hem van hun schoolpleintje willen pesten. Omdat hij anders is dan anderen. Non-conformistisch is. Dat mág niet in de ingedutte en zichzelf hypnotiserende politiek. Het maakt die safe spacers doosdbang dat er iets kan veranderen in de nabije toekomst. Niemand wil dat daar. Want er valt niets te winnen bij verandering voor hen, het is uitsluitend bedreigend voor ze.

Dutchbeaurouge | 05-10-17 | 09:36 | 1

D66, NPO en MSM altijd weer hetzelfde kleffe clubje, en zo doorzichtig.

Memek | 05-10-17 | 09:41

Uit het krantenartikel van de Volkskrant: " 'Het ministerie zegt wel dat het allemaal wel meevalt, maar het valt helemaal niet mee', aldus de vakbondsman. "

En DAT is het echte probleem. Niet een ongeluk met een mortiergranaat. Niet iemand die bij een oefening per ongeluk doodgeschoten wordt. Het probleem is een leger dat aangeeft dat er grote (materiële) problemen zijn, en een top die voor politiek gewin structureel die problemen ontkent en zijn eigen mensen negeert, of erger.

Vingers in de oren en de tong in de bibs van degene die boven je staat in de pikorde. En dat, Hennis, heb jij al die tijd aangemoedigd, en dat, Hennis, is dus de reden dat je moet aftreden. Het is niet alleen ministeriële verantwoordelijkheid, je bent in dit geval ZELF verantwoordelijk voor de ontstane situatie, je was er onderdeel van.

TheEgg | 05-10-17 | 09:34

Stuitend, als je op google de zoekterm 'lid worden fvd' intoetst krijg je de mededeling; 'Bedoelde u: lid worden vvd?' Niet geheel verrassend, maar toch vermeldenswaardig.

Vout | 05-10-17 | 09:25 | 2

Was mij onlangs ook opgevallen bij googlen naar specifieke standpunten FvD. Kwam ook vvd resultaten boven aan de zoeklijst.

koosnaam | 05-10-17 | 10:02

D66, het verworden kwaad van deze tijd.

De haat- en antidemocratie partij bij uitstek, een partij voor burgerhaters, graaiers, totaalmaloten en aanhangers voor een 3e rijk.

Mierlo is niet meer, zijn droom vertrapt door Alexander Pechtold en zijn EU-vazallen. Zij dansen nu op de idealen van weleer en hebben de vrijheid en wilskracht verruild voor totale vernieting van alles.
D66

Creaguurder | 05-10-17 | 09:23

Volgende keer neemt Baudet straattuig mee en laat ze los in de tweede kamer , anders begrijpen ze niet waar de bevolking elke dag mee te maken heeft .

Jetstream | 05-10-17 | 09:22 | 1

Hahaha geweldig plan! En dan laten we een automobilist met 100km over het binnenhof scheuren. Dan weten ze dat daar ook waarvoor een taakstraf van 260 uur wordt opgelegd.

echtpaul | 05-10-17 | 15:06

Ronduit kwaadaardig dat wij straks weer door een links politiek kartel en leugenachtige serpenten bestuurd gaan worden.

gelukzoeker | 05-10-17 | 09:00

Een mooi stukje aanschouwelijk onderwijs voor de onwaarachtige D66 jokers, en in hun kielzog de rest van het kartel. Thierry verdient naar mijn mening hier echt een paar zetels aan!

lanexx | 05-10-17 | 08:59

Maar is er nog iemand die er inhoudelijk op in ging? Want dat lost namelijk wel problemen op en zo haal je wel de wind uit Baudet's zeilen als dat je doelstelling zou zijn.

Mark van Leeuwen | 05-10-17 | 08:58

Weten jullie wat nog triester is.
Dat Geert Wilders daaro staat te debatteren met een echt kogelvrij vest aan.

komtdatschot | 05-10-17 | 08:56

D'66: niet optreden maar afkatten.

Memek | 05-10-17 | 08:53 | 1

ha ha ha, .. ja .. en dan zie ik die pechtold weer zielig doen in de kamer .. guttegut wat een zielig zootje is het aan het worden.

Hetvolkspreekt! | 05-10-17 | 12:08

Enge D66666 flapdrol die Keesie vee ,nog ietsje erger dan zijn flapdrol baas, wekt zowel woede als zieligheid op,althans bij mij.

gelukzoeker | 05-10-17 | 08:47 | 2

Die Kees Verhoeven laat me echt kotsen, met zijn zogenaamde popi-jopi benadering van bepaalde pers (PowNed, o.a.). Het ingestudeerde druipt er vanaf.

Jezus van Nazareth | 05-10-17 | 09:08

Kees vee is weer zo'n typische oestrogeen man die de hele dag zit te twitteren en hem zelf zo serieus neemt. Als je zo diep in de reet zit van een veilingmeester heb je ook een treurig leven...

Rallywally | 05-10-17 | 09:42

Denk zelf even terug aan Rubberen Mark (politicus/leugenaar) Rutte die in de verkiezingsstrijd piano ging spelen. Waarom deed hij dat? Dat was geen marketing? Dat was geen poging om hem wat "menselijker" te maken? Ging nog net niet babies kussen.
De gebruikelijke politieke hypocrisie. Zo doorzichtig, de mensen zijn echt niet gek.

LaatmaarLu? | 05-10-17 | 08:45

ben al vrij snel lid geworden van FvD en de kieskringlijst ondertekend. Schoenen versleten tijdens het folderen. Ben blij met Baudet en zijn verhaal dat komt uit de koker van een van zijn mensen op de kieslijst ( militair). Drain de swamp Baudet style.

Drkildare | 05-10-17 | 08:44

Ik heb een heel andere mening dan die ruifvreters.
Ik vond het sterk van Baudet, zeer sterk zelfs. De puinhoop bij defensie in jip en Janneke taal in een notendop.
En de reacties van de kartelhonden zouden hem moeten sterken.

Rest In Privacy | 05-10-17 | 08:44 | 1

Idd, als jesse daar had gestaan was het geniaal en hadden de linkse kutjes massaal natte broekjes

Rallywally | 05-10-17 | 09:24

.. maar goed. Jammer dat alleen Hennis de wind van voren kreeg. Minstens zo arrogante qua regent is wel de aanstichter van deze hele vreemde missie te Mali.
Niemand die zich in het praathuis afvroeg waarom onze net-niet-weg bezuinigde krijgsmacht opnieuw in het politieke dobbelspel werd gegooid, voor het scoren (persoonlijk) internationaal aanzicht & kansjes.
Ik kan mij nog een soortgelijke gok met militaire ondermacht herinneren, vele jaren geleden. Ook al gebaseerd op louter hete PvdA tranen.
De jaarlijkse jammerklachten (en aanklachten) op dat dossier zijn nog lang niet verstomd, maar eveneens volkomen losgezongen van de vraag "Waarom en waarmee".

Jan Passant mk2 | 05-10-17 | 08:26

De algehele oogklepironie is stuitend.
Je moet ze allemaal zien staan als een stelletje pauwen op prinsjesdag met hele fruitschalen op de koppen notabene.

Het is niet een naïef, het is ronduit kwaadaardig!

schoon-schip-maken | 05-10-17 | 08:20

"Een debat over de dood van twee van onze soldaten en Baudet maakt er een profileringscircus van voor zichzelf." zegt Sjoerd.
Nee, Sjoerd, het debat was een circus rond mevrouw Hennis, en het debat nu gaat bijna alleen maar over de vraag of mevrouw Hennis terug mag komen als minister of niet.

Schoorsteenveger | 05-10-17 | 08:19

Een kostuum past toch precies bij die poppenkast die de politiek is?

knutsel_ | 05-10-17 | 08:14

Het is het bekende riedeltje: als rechts een punt wil maken naar aanleiding van een aanslag of een ongeval zoals in Mali, dan doen ze aan recuperatie over de rug van de slachtoffers. Als links hetzelfde doet, bijvoorbeeld na een schietincident, is er geen vuiltje aan de lucht, sterker nog dan moet het besproken worden.

Daarnaast denk ik dat veel kamerleden gewoon stikjaloers zijn op Baudet, die voor zijn 30ste al meer parlementaire vrijheid heeft dan zij in hun strakke fractie ooit kunnen ambiëren.

Vreetkonijn | 05-10-17 | 08:12

Mijn eerste reactie: "wat is dat nou weer voor goedkoop lapje stof". En dan hoor je dat soldaten dat serieus moeten dragen... Deze speech was juist zo goed mede dankzij het visuele. Je kon er niet omheen. Ik kan geen enkele reden bedenken om deze speech af te keuren behalve dan simpelweg omdat hij van Baudet kwam. Erg kinderachtig en walgelijk om politiek te bedrijven over de rug van 2 dode soldaten D66 en co (want dat kan namelijk ook andersom gezegd worden...)

Halveneger | 05-10-17 | 08:04

En dat terwijl onze middenpartijen aan het steggelen waren over een nieuw extern onderzoek naar de uitkomsten van een bestaand extern onderzoek. Onderzoek naar het onderzoek, beleid om het beleid. Haagse kaasstolp en Brusselse tactieken.

atheïstisch stemvee | 05-10-17 | 07:56

Is het in de VS beter? Bij de film wardogs kochten de VS toch ook oud materieel uit Albanië oid. Toen in in dienst zat (eind tachtiger jaren) had je ook oude meuk als kleding. Ik heb de spullen nog op zolder. Hoeven niet meer terug. Effen groen. Valt meteen op in het bos itt camouflage met vlekken.

TB2318 | 05-10-17 | 07:53

In deze wereld beslissen laffaards over het lot van dappereren. Één ding zal nooit veranderen: wat boven het veld uitkomt moet plat gemaaid. Dat durven ze wel.

MickeyGouda | 05-10-17 | 07:42

Dichter bij je volk dat je vertegenwoordigt kun je niet staan, Jip?Janneke taal en meteen duidelijk wat er loos is. Visualiseren werkt overal opperbest. Bij grote bedrijven en zelfs bij de onderzoeksraad die een animatiefilmpje kreeg te zien wat er daar loos is.
Moeten ze meer doen in de kamer ipv dan gedebatteer. Laat gewoon zien WAT en niet alleen HOE iets is.

fikkieblijf! | 05-10-17 | 07:40

Het stuk van dhr. Baudet is mogelijk geschreven door een insider bij de Landmacht, nl. Kapitein Teunissen. Zij komt overigens met uitstekende en werkbare aanbevelingen. Wat dhr. Baudet doet is hierna inzichtelijk maken met wat voor troep Defensie het nu moet doen, dit is nodig om de betonplaat voor de harses van Politieke lefties weg te nemen.

Veluwse-Eikel | 05-10-17 | 07:36

De gevestigde orde is als de dood voor een spreekbuis voor het gewone volk.
Links reageert niet meer op Geert maar schijt multikleuren voor FVD.
Die twitteraars zijn zo hautain dat ze niet meer normaal kunnen denken.

Thierry is onze hoop in bange dagen tegenover “onze” regenten die het fascistische gedrag jegens de bevolking van Catalunya goedkeuren alszijnde een waarschuwing aan het eigen volk.

zwaanshals | 05-10-17 | 07:29

binnenkort zijn er vast wel weer politieke peilingen, laten we afwachten wat daar dan weer uitkomt, dan spreken de echte kiezers zich uit. Hup Baudet.

Titje | 05-10-17 | 07:16 | 1

We weten inmiddels dat dat ook gemanipuleerd wordt, geen enkel vertrouwen meer in MSM en alles wat er aan vast hangt.

watmagjenogwel | 05-10-17 | 07:23

Meer geshockeerd door Thierry z’n showtje dan dat staaltje show waar twee jonge mannen het leven bij lieten?? That figures! Luyten, Sjoerdsma en Verhoeven, let beter op en houd je bebbel es ff terwijl Thierry hout snijdt! Mensen zijn niet onder de indruk van de Bullsh*t die jullie spuien! Waar waren jullie vorig jaar toen die jongens doodgingen? In geen velden of wegen of loopgraven te bekennen stelletje hypocrieten! En dan nu je eigen twittershowtje? Schaam je diep! Thierry’s betoog opent enkel alle ogen die de big picture van het wanbeleid van defensie nog niet konden zien. Maar we zien het 20/20 vision nu.

Accident_Prone | 05-10-17 | 07:00

Een verlengsnoer meenemen zodat je kan demonstreren hoe je ergens 'een stekker uit trekt', dat is toneel. Laten zien wat voor materieel militairen krijgen vs wat ze zouden moeten krijgen past prima in dit debat. Men moet werken met troep om links en rechts een paar tientjes uit te sparen.

noerg | 05-10-17 | 06:57

Wat een ophef weer. En dat van een twee kamer en media die zich jaarlijks verliezen in een triest hoedjesfestijn rond prinsjesdag....
.
Pathetic...

Parel van het Zuiden | 05-10-17 | 06:54

Journalisten en politici die zeggen dat baudet zich niet heeft ingelezen slaan de plank totaal mis. Dit artikel is geschreven door de nr 3 van fvd. Afgelopen verkiezingen op haar gestemd. politiek.tpo.nl/2017/02/19/herstel-onz...

franck7020 | 05-10-17 | 06:43 | 2
-weggejorist-
EefjeWentelteefje | 05-10-17 | 11:13

Susan Teunissen op Defensie over een jaartje of wat... *hoopt*

EefjeWentelteefje | 05-10-17 | 11:13

D66 ging pas over de rug van militaire met voorman met zijn pang pang tweet. En vergeet Arie slob niet net huichelaar. Alle partijen hebben boter op hun hoofd als het om defensie gaat.

franck7020 | 05-10-17 | 06:26 | 1

Letterlijk alle partijen zijn schuldig aan de deplorabele materiele toestand bij defensie: www.volkskrant.nl/archief/tweede-kame...

Wel bezuinigen voor 1 miljard in 2011, maar ook allerlei helicopters en schepen draaiende willen houden, is vragen om problemen.

tipo | 05-10-17 | 06:48

Baudet, respect.

Bat-Adam | 05-10-17 | 06:26

Kees Verhoeven aka Lul schijt bah.

topsporter | 05-10-17 | 06:23

Kees Verhoeven aka Lul schijt bah.

topsporter | 05-10-17 | 06:23 | 1
-weggejorist-
Piet-Bundy | 05-10-17 | 06:46

Goed, ik snap dat ze op de kleuterschool met plaatjes werken. What's next?

Mastodont Zombie | 05-10-17 | 06:14 | 2

En letterlijk altijd en overal als je wil dat men dingen onthoudt en zich kan inleven. Niet iedereen kan in beelden denken, waardoor verkregen info simpelweg moeilijker te verwerken is. Zelfs academische literatuur maakt gebruik van afbeeldingen. Het is juist heel dom dat niet te doen. Zie bijv. De invloed die bepaalde cues kunnen hebben op overtuigingskracht (Elaboration Likelihood Model e.d.) en letterlijk alles m.b.t. cues voor retrievel --> recall.

Halveneger | 05-10-17 | 08:11

Retrieval* kudt telefoon

Halveneger | 05-10-17 | 08:12

Mensen!

Het is overduidekijk geworden door Baudet hoe onze corrupte politiek in elkaar zit.

De baantjes carousel voor een beperkt clubje waar WIJ voor krom moeten liggen.

Steun Forum voor Democratie waar je maar kunt.

Voeg hun pagina toe op facebook.
Deel hun berichten met je eigen netwerk en maak ons groter en groter.

Zodat we straks eindelijk dit corrupte clubje parasieten kunnen breken.

Accepteer het niet meer!

En stem NOOIT MEER:
VVD, CDA, PvDA, CU, D'66 of Groen-links

Hetvolkspreekt! | 05-10-17 | 05:29 | 5

Zo begon het ook in 1966 toen een enigszins sjofele man in een regenjas al mijmerend voor de camera over de Herengracht liep. 51 jaar na dato zien we wat daar van geworden is. Dit is het voorland van Baudet. Jas, plas, was etc...
L'histoire se repete toujours.

Brulboei_61SB | 05-10-17 | 07:44

Klopt .. maar we moeten ergens beginnen om die makke schapen de juiste richting in te sturen!

Hetvolkspreekt! | 05-10-17 | 07:47

En inderdaad .. vvd werd ooit groot om de baantjes carousel van de katholieken te breken .. om vervolgens zelf nog schandalig te gaan graaien.
D'66 was er voor meer democratie, maar jezus wat zijn die van hun voetstuk gevallen.

Nu geven we de kans aan baudet, maar deze keer zullen we met gebruik van social media heel waakzaam moeten zijn dat de eerlijke oprechte houding ook voor eeuwig in wetten wordt vormgegeven. Het zou uniek zijn als dat lukt, maar ik deel wat dat betreft uw scepsis.

Hetvolkspreekt! | 05-10-17 | 07:53
▼ 2 antwoorden verborgen

Als ex- beroeps militair (Bosnië, Macedonië, 5x Afghanistan en Mali) kan ik van Rossems betoog onderschrijven. Baudet slaat de spijker op zijn kop. De journo's die bah- roepen zijn onderdeel van het probleem. Lekker pascifistisch deugen en alle geweld en legerdingen afkeuren onder de veiligheids paraplu van de VS. Boe en bah roepen over de VS geleide interventies maar wel de veiligheidsvruchten plukken.
Ik ben overigens weggelopen om de totaal doorgeschoten bezuinigingen. Ik ga godverdomme toch niet om de haverklap met oude meuk op uitzending omdat de deugers compleet wereldvreemd zijn.

ratelaar | 05-10-17 | 05:10

Die bedorven kroket Rutte nog steeds aan het lachen? Ik denk dat hij kiespijn heeft. Wat een verschil in eruditie met Baudet.

topsporter | 05-10-17 | 04:06 | 1

die kroket Rutte heeft vandaag laten weten dat er nog meer vluchtasielmigranten welkom zijn in ons land... eat your arse! Hij neemt zijn wraak wel op het k*tplebs! dat hem en zijn collega's durft te schofferen..

fikkieblijf! | 05-10-17 | 07:44

Die bedorven kroket Rutte nog steeds aan het lachen? Ik denk dat hij kiespijn heeft. Wat een verschil in eruditie met Baudet.

topsporter | 05-10-17 | 04:06

Goe-hóed man!

En die deugpolitici en aanhang moeten gewoon hun bek houe!, en ervan leren voor hun eigen partij. Baudet bereikt dingen.

Organische evolutie | 05-10-17 | 03:21

En als ik vooruit kijk zie ik de ouders van de 2 omgekomen jonge mannen nog wel meer trappen na gaan krijgen, zij zetten namelijk de rechtszaak voort.
Helaas hebben ze te maken met D66 rechters en die schoppen graag tegen de schenen van slachtoffers, met schoenen gemaakt door de politiek...

iew | 05-10-17 | 02:43

De Nos heeft ook die hatelijke opmerkingen van Arib weggehaald die ze zowel voor als na het betoog van Baudet deed.

Premier Trutte | 05-10-17 | 02:27 | 5

Ze verliest haar rode veren niet als voorzitster.

Veluwse-Eikel | 05-10-17 | 07:45

Arib moeten ze ook wegjorissen, als er een voorzitter is die haar partijdigheid laat blijken is het Arib wel

Oxithius | 05-10-17 | 08:42

Arib is onderdeel van de vijfde colonne, enkel trouw aan Marokko.

HaatbaardKnipper | 05-10-17 | 08:56
▼ 2 antwoorden verborgen

Ook ijzersterk van Baudet dat hij zich niet van de wijs liet brengen door de kamervoorzitter , maat stoicijns zijn ZINVOLLE act perfect voltooide.

daytripper | 05-10-17 | 02:26

Ik ben hier in de Far East met mn ontbijt bezig maar het scheelde niet veel of het belandde op m'n keyboard de tweet van misbaksel en opperslaaf Verhoeven gezien hebbende . 75 jaar geleden waren er aardig wat NSb-ers maar deze huichel ( of zou het gewoon pure domheid zijn?) slaat echt alles.

daytripper | 05-10-17 | 02:21 | 1

Verhoeven is niet dom. Pure D 666 evil. Een verrader van de ergste soort.

HaatbaardKnipper | 05-10-17 | 08:59

Thierry is goed bezig. Geert al vele jaren meer. Ik voorspel dat Thierry minister wordt in het kabinet-Wilders 1. Go on Thierry, go on Geert. Er komt vanzelf een rechtse meerderheid. Desnoods met de SGP, dan de winkels maar dicht op zondag, als compromis. Belangrijker is om nóg meer moslims ons land te ontzeggen. Ik blijf op Geert stemmen, die heeft alles voor ons gedaan wat ie maar kon.

hoogstetijd | 05-10-17 | 01:25 | 3

Misschien moet Geert wat opschuiven richting FvD. Qua houding en woordkeuze bedoel ik dan. Alhoewel het voor de zittende macht niet uitmaakt: zowel Geert als Thierry worden niet gepruimd. Dat is inmiddels wel duidelijk. Thierry zaagt de poten onder het partijkartel uit en Geert zit bovenop de islam. En toch doet Fleur Agema ook goed werk en vind ik Bosma een verademing.

Graaf van Egmont | 05-10-17 | 02:12

Hear hear! voor hoogstetijd en de Graaf. Doorzetten op deze lijn is de enige manier!

VP732 | 05-10-17 | 02:44

Helaas, het is nu reeds 5 oktober wanneer ik dit schrijf maar het nieuwe kabinet Trutte III gaat opnieuw meer "vluchtelingen" toestaan, dus maak uw borst maar nat.
En neen, het verwondert mij allang niet meer.

watmagjenogwel | 05-10-17 | 07:10

Defensie (maar ook justitie) lijden al jaren onder het bestuur van incapabele (VVD etc. baantjescarrousel) politici. Er is (daardoor) sprake van een cultuur van verrotting en die verrotting sijpelt door tot de onderste regionen van de organisatie. Wat doen incapabele niet begane bestuurders? Die stellen organisaties bloot aan de opmars van nog meer nono's etc. Daarmee verstommen intern vanzelf de commentaren cq ontstaan ongewenste vormen van zelfbehoud.

Baudet legt dit fenomeen dat eveneens illustratief is voor het functioneren van de EU en NL-politiek feilloos bloot.

Hopelijk maak ik nog een renaissance mee en anders maar een kleine revolutie die het zittend pluche en de gevaarlijke mafkezen aan het EU-hof op een zijspoor zetten. Gaat nog wel even duren dus Reaguurders hou vol!

Rest In Privacy | 05-10-17 | 01:21

Mooi gesproken Van Rossem, Spijker, magic, Raak!

Cobalt bomb | 05-10-17 | 01:15

Hee, wat grappig; commentaar van Kees Verhoeven, over hoe Baudet alles voor zichzelf doet. De man die meermaals de goede sier maakte met een mooie mening, telkens wanneer hij een camera in zijn bek geduwd kreeg, maar ondertussen al zijn mooie ideeën direct overboord knikkerde, omdat zijn rug recht houden voor zijn principes zijn carrière teveel zou schaden. Dié Kees Verhoeven?

Vage_eddie | 05-10-17 | 01:12 | 2

Yep, the one and only!

Accident_Prone | 05-10-17 | 06:47

Tijd dat Verhoeven iets anders in zijn bek geduwd krijgt dan een camera wat mij betreft, dit wandelende kotszakje.

HaatbaardKnipper | 05-10-17 | 09:03

Ik had eigenlijk liever gehad dat die "oude" partijen nu niet doen alsof ze zo vreselijk geschokt zijn maar dat ze al die jaren niet defensie kapotbezuinigd hadden om in Afrika de gulle blanke weldoener te kunnen blijven spelen.
Dan hadden die twee Nederlandse soldaten nu nog geleefd.

moitambien | 05-10-17 | 01:04 | 1

Hoho, vervang afrika eens heel snel met de Europese Unie

Oxithius | 05-10-17 | 08:45

Onder dat linkje naar marketingdemocratie, vond ik wel een interessant stukje. Maar ik heb het debat niet gezien en ik vond het verwijt aan Thierry, dat hij zich na zijn presentatie niet meer in het debat gemengd heeft een discutabel verwijt. Hebben alle 14 partijen zich in het debat gemengd? Ook die partijen met 2 of 3 zetels?

Graaf van Egmont | 05-10-17 | 00:58 | 3

Zijn bijdrage in eerste termijn is bekend. En dat was het dan ook. Schitterend beeld met zijn decathlon hesje. Puntjes binnen.

Rest In Privacy | 05-10-17 | 01:09

Er was bijna niemand in de zaal, zoals gisteren al in een van de topics beschreven werd. Vooral niet van De VVD.

Cobalt bomb | 05-10-17 | 01:17

Na de eerste termijn was er sowieso amper nog inhoudelijk debat. Thierry was een van de laatste in de rij. Het is inderdaad een onzinnig verwijt. Na de eerste termijn was het eigenlijk al wel duidelijk.

Stormageddon | 05-10-17 | 01:25

Ik vind het wel sympathiek dat GS Baudet een warm hart toedraagt, ook al is men er met de TK17 verkiezingen met GeenPeil en FvD onderling niet uit gekomen en nam men na het referendum-succes niet gezamenlijk deel.
De GeenPeil proefballon is kansloos geflopt en FvD zit met 2 zetels in de kamer (en over 4 jaar met 7 of 8, wat ik je brom)
Dat is wel sportief.

Captain Pervert | 05-10-17 | 00:42

Nu we het toch over ondeugdelijk defensie materiaal hebben........ Binnenkort wordt de JSF alias F-35 ingevoerd binnen de Klu. Ook een waardeloos apparaat. Ik zie de volgende enquette commissie al aantreden met de vraag hoe het zover heeft kunnen komen om dit wapentuig aan te schaffen.......

Dutch_Viscount | 05-10-17 | 00:40 | 2

Daar gaat vast een vvder over vallen hoewel deze bewindspersoon niet eens was geboren toen etc.

Rest In Privacy | 05-10-17 | 00:54

De JSF past exact in het rijtje waar ook de Fyra zo dapper staat te pronken.

mallekater | 05-10-17 | 06:29

Goed om te weten dat vanaf heden de vorm ondergeschikt is. Clowneske vertoning.
Laten we niet hypocriet wezen.

Desmoulins | 05-10-17 | 00:38 | 3

Maakte Baudet grappen dan?

Rest In Privacy | 05-10-17 | 03:46
-weggejorist-
Piet-Bundy | 05-10-17 | 06:49

Dit is het aan de kaak stellen van echte maatschappelijke wantoestanden. Zouden meer politici moeten doen dan alleen Wilders en Baudet cs. De vorm waarin is ter vrije keuze. Dat Desmoulins de portee niet ziet is zorgelijk. Voor Desmoulin that is.

HaatbaardKnipper | 05-10-17 | 09:08

Aan de andere kant toen ik in dienst ging en mijn kloffie kon ophalen hadden ze twee maten. Te groot en te klein maar trots dat je was, je werd een echte man

Johan_Voorhaar | 05-10-17 | 00:31 | 1

Ik ging met 16 in dienst. Als baroe was ik 1.78 m, 2 jaar later weer een nieuw kloffie want 1.82 m en toen ik na 6 jaar de dienst verliet was ik 1.86 m. Ik heb die foerier wat gekost.

Graaf van Egmont | 05-10-17 | 00:51

Journalism is printing what someone else does not want printed: everything else is public relations.
George Orwell

Technisch gezien voldoen linkse en Msm media hier aan, want wij willen niet lezen wat zij schrijven. Maar aan de leiband van de overheid en Gūtmenschen alles op papier uitkotsen maakt een journalist een schoothondjes columnist of een romanschrijver. Geen feitenweergever

Olleke | 05-10-17 | 00:16 | 1

Ik ben benieuwd wanneer we in Nederland Trump zijn eigen nieuwszender op de kabel krijgen.

Rest In Privacy | 05-10-17 | 00:32

Deze reactie is van een Baudet-stemmer.
Ik zou niet weten hoe zo'n legerpak iets toevoegt aan een betoog over het materieel en de uitrusting van onze soldaten. Ik ben niet debiel en ik weet hoe een soldaat eruit ziet; ook een soldaat met slechte spullen.
Gaat Baudet zich bij het eerstvolgende debat over de Antillen schminken als Echte Neger? En bij het eerstvolgende cultuurdebat waarbij de opera ter sprake komt? Als Fidelio, de zingende kapper? Dodelijk vermoeiend allemaal. Je mag blij zijn dat ze dat in de Kamer niet allemaal doen. Baudet heeft prima ideeën, maar dit moet hij uit zijn hoofd laten. Je kunt je ook te erg aanstellen.

JvanDeventer | 05-10-17 | 00:15 | 9

Ik als militair dacht eerst o nee wat doet hij nu... Maar samen met zijn spullen bracht hij het ontzettend duidelijk wat ons allemaal ontbreekt.

Je kan me niet overtuigen dat een burger het van verschil ziet tussen een ops vest en effectievere varianten. Ik denk dat Baudet het op deze kinderlijke manier aan iedereen duidelijk heeft gemaakt dat iedere militair in een soort van 2e hands zelfs voor de kringloopwinkel afgekeurde kloffie rondlopen er snel iets moet veranderen!

Pierewoaier | 05-10-17 | 00:48

Ik snap wat u bedoelt en het is ook te hopen dat Baudet iets dergelijks niet herhaalt (ik schat in van niet, hij weet volgens mij donders goed dat je zo'n trucje maar 1 keer kan doen) maar: hij is docent geweest, en hij weet wat effectieve methoden zijn om een grote groep mensen iets duidelijk te maken. Feitelijk staat hij elke keer college te geven als hij het woord neemt in de TK - zowel aan de Tweede Kamerleden zelf als aan de rest van Nederland. En hij doet het verdomd goed, want het werkt. Hij krijgt ingewikkelde (beleids)dingen, waar anders misschien geen hond de moeite voor zou nemen om over na te denken, op een boeiende manier uitgelegd aan een lekenpubliek en dat is een prestatie.

Braboblanke | 05-10-17 | 01:16

Nou ik had geen idee dat ons leger met dit soort speelgoedvesten rondliep. Echt niet. Ik dacht dat dat tweede vest standaard was in een modern westers leger. Mij heeft hij met de neus op de feiten gedrukt (mijn stem kreeg hij al)

Repetitive Beats | 05-10-17 | 09:22
▼ 6 antwoorden verborgen

Inhoudelijk kunnen ze ook niet anders... want anders zeggen ze feitelijk: wij van de VK vinden het prima dat onze militairen met rotzooi op missie gaan. En ze kunnen ook niet zeggen dat ze het al wisten. Want dan moeten ze toegeven dat ze er niet over bericht hebben, dat ze hebben het laten gaan.
Sowieso was dit nu juist bij uitstek iets wat een goede onderzoeksjournalistiek had kunnen ontdekken. Dat had de VK kunnen zijn. Het toont ook een beetje hun eigen falen en dit stukje is mosterd na de maaltijd. Hadden ze voor de missie naar Mali moeten publiceren. Of tijdens de behandeling defensiebegroting vorig jaar.

Stormageddon | 05-10-17 | 00:54

En vandaag heeft Ziggo The Pirate Bay geblokkeerd.
Maar dit terzijde.

Jan Dribbel | 05-10-17 | 00:11 | 3

Proxy server.

Desmoulins | 05-10-17 | 00:42

Who needs the Pirate Bay? Gebruik al jaren tparser.org (en soms rutracker.org). Russische sites waar iedere torrent te vinden is. Nooit geen problemen mee gehad.

ChupaChupa | 05-10-17 | 12:07

Ach, hoe gaat dat. Eerst is het van 'Foei Wilders/PVV', 'Foei Baudet/FvD' en 'Foei GS'. Maar na verloop van tijd nemen de foei-roepers het ineens over en in sommige gevallen zelfs claimen ze het zelf bedacht te hebben.

Rest In Privacy | 05-10-17 | 00:09 | 1

En dat claimen gaat niet meer nu een miljoen mensen dit filmpje op hun netvlies gehad hebben

peterdh | 05-10-17 | 08:43

Baudet, Wilders, Farrage, Fortuin... de gevestigde orde is als de dood voor dit soort types.
En de reflex is altijd het zelfde: van kinderachtige opmerkingen, naar uitsluiting of cordon sanitair, tot gevaarlijke demonisering.
Vooralsnog een teken dat Baudet goed bezig is.

datzouzomaarkunnen | 05-10-17 | 00:01 | 1

Prima geformuleerd! Wat Baudet hiermee bereikt heeft kunnen wij nog maar nauwelijks doorgronden...
Ik had mij voorgenomen maar een jaar lid te blijven van FvD. Nu zal ik mijn lidmaatschap prolongeren. Ik zie nu in dat er op deze wijze toch nog iets bereikt kan worden voor mijn kleinkinderen. Ik proef waarheid en voortgang, waarachtigheid en professionaliteit. Niets anders!

Rest In Privacy | 05-10-17 | 08:59

Wat hebben modderige kistjes? Ground on boots.

Deksmaat | 05-10-17 | 00:00

Brigadier Baudet verdient een promotie.
En een deugdelijk uniform om de natte winden van jaloerse kamerleden te weerstaan.
In de Volkskrant staat een artikel dat bevestigt dat militairen de beste klanten zijn van winkels die militaire spullen verkopen.

Jan Dribbel | 04-10-17 | 23:57

Ik kan me die reacties van D66erts heel goed indenken.
Stel, je zit al jaren in de kamer, maar niemand kent je naam. Hoe je ook aandachthoert, de pers negeert je totaal, omdat je gewoon geen goed verhaal of orinele hebt.
Dan is natuurlijk even slikken als zo'n snotneus, die er ook nog eens beter uitziet dan jij, het gewoon wel kan. Wel een goed verhaal heeft, wel intelligent is en wel de aandacht naar zich toe trekt (kerntaak van een politicus me dunkt).

lieverdeauddanreaud | 04-10-17 | 23:47 | 1

Hehehe inderdaad, jaloezie zal ook een rol spelen. Met name als iemand "bah" naar je tweet.

datzouzomaarkunnen | 05-10-17 | 00:03

Als marketeer zeg ik u, Thierry snapt het. Hij combineert het behalen van resultaat met het krijgen van media-aandacht. Ik zie hier ook iets over dat hij regelmatig stukjes over zichzelf tweet e.d.: Hij doet slechts waar mensen op reageren kan ik vertellen. Ook houden mensen van geassocieerd zijn met een winnaar, wat hij op die manier probeert te propageren zonder het zelf te zeggen (want dat is dan weer not done): "Ik, Thierry Baudet, ben een winnaar... Maar dat zeg ik niet zelf, dat zeggen anderen". Zijn technieken zijn modern en tot nu toe bewezen effectief. Ik hoop dat het zo doorgaat, heb nog geen spijt van m'n stem kan ik zeggen.

Upendo | 04-10-17 | 23:45 | 1

U bent de adviseur van wc eend begrijp ik. Modern en effectief. Eng en fout.

Rest In Privacy | 05-10-17 | 01:01

Mevrouw Marcia Luyten kijkt u vooral eens in een spiegel: wat is erger, clownerie en verkleedpartijen - met een ter zake doende boodschap - in het Parlement of telkens wanneer het uw beurt is in Buitenhof, objectiviteit veinzen, policor programmeren en personen met een andere opvatting dan de uwe vals insinuerend in een bepaalde hoek duwen!

krelus | 04-10-17 | 23:42 | 3

Protocollen zijn voor sukkels.

boccelullus | 04-10-17 | 23:43
-weggejorist-
topsporter | 05-10-17 | 06:30

Wanneer je Marcia haar broek uittrekt zie je een door schaamte verkeurd pruikje.

topsporter | 05-10-17 | 06:30

De volgende keer in soepjurk ...
Diversiteit, weet je wel...
Ik sweer ut...

A333aan | 04-10-17 | 23:38

Nog niet zo lang geleden was er nog iemand extravagant, scherp en trok zich niets aan van de gevestigde orde. Ik zie de zurige blik van Melkert nog voor me toen hij werd afgeserveerd door Fortuyn. Diezelfde zure gezichten zie ik nu ook weer als opnieuw een extravagant, scherp persoon de gevestigde orde te kakken zet.

Ben ik fanboy? Nee, maar wel realistisch genoeg om te zien dat T zijn punt wel over kan brengen.

ScumbaggusMaximus | 04-10-17 | 23:37

Wat ik mij af vraag of de verongelukte militairen wisten dat ze met ondeugdelijk materiaal bezig waren. En zo ja, waarom ze het tòch gebruikte.
Iets als een spijker in een stuk hout moeten slaan waarvan de hamersteel gescheurd is.

Eshek | 04-10-17 | 23:32

Zag ik toch zojuist Joris Voorhoeve (en Eibert van Middelkoop) en hij had als voormalig minister van Defensie ook wat te vertellen en dat er de afgelopen 20 jaar teveel is bezuinigd.... voor de rest bla bla bla......

Dit is dezelfde Joris Voorhoeve die ons leger naar Sebrenicia stuurde met onvoldoende middelen, het verkeerde mandaat en een belabberde uitrusting...... gevolg duizenden doden.

Je moet maar durven Joris!!

Fatwabuster | 04-10-17 | 23:32 | 4

Hm, stuurde Voorhoeve ons leger naar Srebrenica? Denk het niet.
Volgens mij drong de 2e kamer (CDA en PvdA motie van Traa) er toen bij de toenmalige Mindef Ter Beek er op aan om dutchbat te sturen.
De tweede kamer, die zijn handen in onschuld waste, en luidkeels om een onderzoek brulde toen de zaken fout liepen.
Voorhoeve was Mindef van 22 augustus 1994 tot 3 augustus 1998 en heeft dat fout lopen als Mindef meegemaakt.

Roadblock | 05-10-17 | 00:41

Dat heet in gewoon Nederlands: gewetenloos.

iew | 05-10-17 | 02:23

En daarna Karremans overal de schuld van geven, je moet maar durven.

gato | 05-10-17 | 07:31
▼ 1 antwoord verborgen

Ooit waren mijn beste leraren de leraren die hun lesstof aanschouwelijk
konden maken waardoor je werd gegrepen door de essentie van het verhaal en er later over nadacht.

Ernst Oosters8389 | 04-10-17 | 23:26 | 2

O ja? Lekker slim schooltje dan. Trokken die leraren een pinguïnpak aan als het over de Zuidpool ging?

JvanDeventer | 05-10-17 | 00:27

Nooit natuurkundeproefjes gedaan en gedemonstreerd gekregen? Nooit bij biologie door een microscoop amoebes gezien en andere ééncelligen? Nooit bij Aardrijkskunde een demostratie gehad over verschillende grondsoorten? Geen film bij willekeurige welke taal van auteurs die voorlazen en vertelden over eigen werk? Of verfilmingen van boeken? Geen historische films bij geschiedenis en geen illustraties van kunstwerken geplaatst in de tijd?
Wat een armetierig kutonderwijs heb je dan gehad. Geen wonder dat je intellect iets achtergebleven is. Meelijwekkend wel. (If I gave a fuck. Which I don’t).

Stormageddon | 05-10-17 | 02:00

Geen afkeurende reactie van Bertje Koenders?
Wat is ie stil de laatste tijd.

Harry Turtle | 04-10-17 | 23:26 | 1

waarschijnlijk druk met het zoeken van een nieuw dikbetaald baantje bij de VN ofzeau

minder_minder_minder | 04-10-17 | 23:32

En o ja, mevrouw Arib: met uw houtje-touwtje-Nederlands, uw stemgeluid, uw stinkende morele PvdA-superioriteit, uw vage loyaliteiten, uw humorloosheid en uw algeheel arrogante attitude bent u een volledig misplaatste voorzitter van het hoogste Nederlandse politieke instituut. Misschien wilt u zo goed zijn en snel opdonderen? Dank u.

De Vrijlansier | 04-10-17 | 23:25 | 3

Thierry negeerde haar toch uitgesproken keurig?
Toen ze opmerkte (4:28) dat hij de spullen weer meenam en dan hoor je de rest guitig lachen, stel klootzakken, maar klappen mag niet, dubbele moraal.
Mooi stuk .txt geen stijl, van ellende heb ik me op joop geregistreerd voor wat weerwoord maar mijn burka promotie is niet door de censuur gekomen.

28 | 04-10-17 | 23:30

Arib was gewoon overdonderd. Bent u militair? vroeg ze aan Terry, terwijl ze zeer wel op de hoogte is van het feit dat hij nota bene een collega van haar is.
Ze wist niet wat het regeltjesboek hierover dicteerde en of ze in moest grijpen. Vol in de stress dus die Arib. Ja en dan ga je natuurlijk nog rottiger Nederlands spreken dan je al deed.

Graaf van Egmont | 05-10-17 | 00:01

Volgens mij heeft Arib niet zo'n hekel aan het dynamic duo.

boccelullus | 05-10-17 | 00:10

Het is absoluut waar dat de linkse NPO een ander beeld schetst dan het echte filmpje. Bij NPO 3fm zeurde Mark van der molen tijdens het (on)partijdige nieuws dat ie het onsmakelijk vond dat baudet een bomgordel om had over de rug van 2 militairen. Ook was het enige audio fragment dat ie z'n a4tje was vergeten.
Maar ja dat ie dit voor zichzelf doet denk ik wel. Hij is obsessief met peilingen bezig en retweeten van positief geschreven stukken over hemzelf.

Rest In Privacy | 04-10-17 | 23:24

Die Verhoeven moet z'n bakkes houden. Met die pang-pang mentaliteit van D66 pakken jullie andere mensen hun kinderen af, oetlul. Hoe zou dat zijn, als ze dat bij jou doen. Je verdient het wel, en een heleboel andere nep-parlementriërs idem dito. Zo denk ik erover.

Wachtmeester R | 04-10-17 | 23:24

Waar moet ik beginnen.Houtjetouwtje mentaliteit op het management is de kern en een NL cultuur probleem.. Volgens mijn pa ging het vroeger al zo.
Toen hij als rijksagent op Schiphol werd ingezet in de jaren 70.
Zo rond de PLO aanslagen.
Ze kregen oude legerdump Lee Enfield's jungle karabijnen met levensgevaarlijke munitie rond alle vliegtuigen en dunne terminal gips wandjes.
Dus de Mossad (El AL beveiligers) hebben toen het hele calimiteiten plan op Schiphol maar rond hun eigen team laten draaien.
Dat waren gasten gewoon wisten wat ze deden.
Bij de veiligheid briefing werd dat al meteen duidelijk.
Daarbij kregen de Rijkspolitie en de Marechaussee alleen de sneue opdracht om vooral."Niet op de rode petjes te schieten"En niet in de weg te lopen.

Nu anno 2017 wordt de Marechaussee "gebruikt" om de gaten van de politie, Douane en dure Schiphol beveiliging te dichten.(Wederom bron familie lid.)
Hebben ze de dezelfde oude zooi als hun collega's.(oude Glock 17's en mp5's)
Alleen 9mm's.
Waarmee je gewoon geen effectief tegen vuur op afstand kan geven tegen een gek met een AK.
Quote "We gaan harstikke kapot als we een groep van die geoefende ex IS gasten tegenkomen""We leiden het vuur alleen even af van de burgers, zodat ze meer tijd hebben om weg te komen"
"We rekenen op een speciaal team die op Schiphol zit.""Maar dat maar een klein groepje"

Verder is er structurele onderbezetting bij de Marechaussee.
Ervaren "dure" mensen worden er op hun 35/40ste eruit gewieberd en en komen weer goedkope verse mensen voor terug.
Niet dat je het om het loon zou blijven op een gegeven moment.
Even los van het feit dat defensie al jaren geen CAO meer heeft.

Bij de G20 top kregen de collega's van de politie veel meer betaald dan hun militaire tegenhangers.Ook draaiden die ook geen diensten van 14+ uur.
Waarna ze nog naar huis moesten rijden!Onverantwoord!

Ook zijn de nwe "Ribs" speedboten helemaal niet zeewaardig gecertificeerd dus zijn de opleidingen daarom trend ook gestopt.
En er weer een nieuw project team opgezet die weer opnieuw kan beginnen.En daarbij ook weer in dezelfde valkuilen kan stappen met aanbesteding nieuwe of aangepaste boten..

Maar zelf hoor je die mannen en vrouwen niet over.
Niet lullen maar poetsen met je collega's.
Hard roeien met de riemen die je hebt.
Want ze slepen elkaar erdoor.
En goddank hebben ze er een bult humor erover.Wat moet je anders ook?
Ik heb er ontzettende respect voor.
Want elkaar afvallen doe je ook niet.. Maar dat is ook meteen een probleem.

Wat er gebeurt is verre van grappig natuurlijk.
En een drama als je het over alle doden hebt die voorkomen hadden kunnen worden.
Tijdens uitzendingen en tijdens oefeningen.
Te wijten aan materiaal of te weinig training.
Of een combinatie daarvan.
Ze verdienen beter godver!
Maar hoe kom je met een noodplan om talloze problemen in materiaal en uitrusting op te lossen?
Kunnen we het Israël weer vragen?

(Langere rant dan de bedoeling was.)

JustaFreak | 04-10-17 | 23:24 | 1

Ik kan alleen maar onderschrijven wat je hierboven zegt. Ik wil niet cynisch klinken, maar over een paar weken is er ander nieuws, een ander kabinet, en wordt hier over gepraat als het Hennis incident.
En voor de rest Glas-Plas.
De hele bende zit er namelijk niet voor ons, maar voor het baantje en de macht.

Roadblock | 04-10-17 | 23:32

mijn stem heeft hij in ieder geval.
hem 1000 maal liever als die wezenloze prutsers die kritiek hebben op hem en niet op de politieke besluitvormers.

pejoar | 04-10-17 | 23:23

Iedereen die ook maar iets weet van de klassieke geschiedenis, weet dat theater en politiek onlosmakelijk verbonden zijn sinds de Griekse oudheid. Toneel en theater was vrijwel altijd politiek geladen en een commentaar op de contemporaine gebeurtenissen (ook de mythologische drama’s) en de politieke arena op de areopagus was ook één grote theaterproductie waar het debat ook werd gevoerd met attributen, met voorbeelden en verhalen van ingehuurde toneelspelers die de verhalen van gewone burgers vertelden om een politiek punt te scoren. Toneel en politiek zijn al sinds het vroegste begin in een democratie vrijwel hetzelfde. En dat is altijd zo geweest. Het is ook niet toevallig dat de meeste parlementen de vorm van een amfitheater hebben, met een podium en spreekgestoelte.

De verontwaardiging over de vorm van Baudet komt van mensen die ofwel niets begrijpen van het politiek en toneel en de lange traditie waarin die twee dingen zijn vervlochten en dus beroerd geschoold zijn; ofwel van mensen die dat wel weten en heel goed snappen en eigenlijk afgunstig zijn op de uiterst effectieve wijze waarop Baudet dat deed.
De hypocrisie van de tweetende politici die Thierry beschuldigen van egomanie is potsierlijk. Politiek is niks anders dan egomanie. Het gaat om het verkopen van je standpunt op de meest doelmatige manier en alle politici weten dat en proberen de juiste vorm vinden. Om dan te zeiken op de meest succesvolle wijze in het debat is lachwekkend en dat is uiteindelijk ook contraproductief. De reacties op de tweets zeggen genoeg. Iedereen doorziet de zwakte van een dergelijke reactie. Je zou toch denken dat juist ook een partijvoorlieger die politici tegen zichzelf in bescherming zou moeten nemen, maar de D66 voorlieger doet exact hetzelfde. Het is ongelofelijk dat een voorlieger anno 2017 nog steeds niet snapt hoe social media werken, hoe je daarop niet alleen kan scoren maar vooral hoe genadeloos je daarop door het ijs kan zakken.

Temeer daar het bij voorliegers per definitie altijd alleen maar om de vorm en de beeldvorming gaat. Die zouden toch onmiddellijk moeten inzien hoe briljant deze stunt was, en hoe hypocriet het zou zijn om op de vorm te kotsen, als juist die vorm de inhoud en de boodschap met een factor 1000 versterkte.
Ik hou het maar op domheid en onwetendheid in plaats van pure slechtheid en haat. Dan kunnen ze er nog van leren.

Stormageddon | 04-10-17 | 23:22 | 3

Baudet houdt zich niet aan de 'regels' en 'fatsoensnormen' van de kartelpartijen, overigens krijgt Wilders ivm zijn scherpe taalgebruik hetzelfde verwijt........ Helaas snappen die zelfde kartelpartijen dat ze zij zelf die 'regels' en 'fatsoensnormen' hebben opgesteld maar nergens hebben vastgelegd

Kortom ze hebben pakken boter op hun hoofd en spreken zonder uitzondering met meel in de mond om op die manier iedereen de vinger recht op in de kont te houden.

Gluiperds zijn het....... altijd over de vorm, nooit over de inhoud!

Fatwabuster | 04-10-17 | 23:51

Stormageddon | 04-10-17 | 23:22 |

Helder en treffend verhaal !

Roze_bril_drager | 05-10-17 | 00:20

Het gegeven dan Thierry feitelijk en inhoudelijk aantoonbaar gelijk had, is voor de gevestigde partijen een enorm probleem. Vooral voor die partijen die altijd vóór uitzending van militairen naar ver-weg missies hebben gestemd in de kamer. Inhoudelijk kunnen ze er niets van zeggen, want als ze het wisten dan zijn ze verwijtbaar. Dan hebben ze ofwel gefaald in hun parlementaire taken van controle en zorgvuldigheid van besluitvorming, ofwel ze hebben willens en wetens militairen met ondeugdelijk en inferieur materiaal op pad gestuurd. Dus over de inhoud van Baudet’s optreden kunnen ze niets zeggen zonder zichzelf in de voet schieten.

Dus dan kunnen ze alleen maar klagen over de vorm... en door juist dat te doen, zoals een aantal parlementariërs hebben gedaan op twitter, en ook een boel “journalisten” met een aversie tegen Baudet trouwens, vestigen ze alleen maar de aandacht erop en ook hun eigen onkunde en onwetendheid op dat terrein. Ze kunnen niet zeggen dat ze het allemaal al wisten. Want dan is onmiddellijk de vraag: waarom heb je er dan niks tegen gedaan? En waarom heb je voor de militaire missies gestemd, wetende dat het materieel niet deugde?

En dat is ook meteen het probleem voor alle Baudet-haters. Zij kunnen het inhoudelijk niet hem oneens zijn, want dan zeggen ze feitelijk: het is prima dat defensie militairen op gevaarlijke missies stuurt met ondeugdelijk en inferieur materieel. Inhoudelijk vindt iedereen dat een schande (mag ik hopen), ook diegenen die sowieso tegen militaire missies zijn. Dus dan maar zeuren over de vorm die juist die inhoud illustreerde. En door er over te zeuren vestig je nog meer de aandacht erop.
En ook mede daarom was het dus een briljante stunt.

Stormageddon | 05-10-17 | 00:29

Maria Luyten: het domste meisje uit de NPO-kleuterklas. Ik kijk af en toe wel eens naar "Buitenhof" , maar als deze dame presenteert, dan haak ik af. Just being there and looking lovely and nothing else.

oliebolletje123 | 04-10-17 | 23:20 | 2

Pardon; ik bedoelde Marcia Luyten

oliebolletje123 | 04-10-17 | 23:21

Dankzij jou weet ik nu wel wie ze is :(

boccelullus | 04-10-17 | 23:50

Twitter... het rioolputje van het internet, aandachtshoeren unite!

Biologische_Dildo | 04-10-17 | 23:20

Waar waren Sjoerdsma en Verhoeven toen Pechtold die walgelijke pang-pangtweed de wereld in stuurde. Dat stel hypocrieten voelt heel goed aan dat D66 net zo schuldig is aan de problemen bij defensie. Baudet visualiseert die problematiek en ja, dat komt hard aan bij die lapzwanzen die onze jongens met rotzooi naar Mali sturen. De blaam treft niet Baudet, maar hun eigen verrotte en misselijkmakende houding jegens defensie.

jochum1980 | 04-10-17 | 23:19

Baudet begrijpt het precies en laat zien hoe het werkelijk is .... En zolang ze in Den Haag in bewaakte en veilige woonomgevingen leven snappen ze niets van de werkelijkheid .... totdat !!!

Jetstream | 04-10-17 | 23:14 | 1

Tja dat zal wel te transparant zijn. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ik snap niet waarom hij geen statement mag maken omdat er twee mensen zijn overleden. Juist omdat er twee mensen onnodig zijn overleden en we onze militairen niet juist beveiligen, wat eenvoudig tot nog meer doden kan leiden, is een statement hard nodig.

reddeloos verloren | 04-10-17 | 23:20

25 a 30 jaar geleden was de uitrusting ook al niet om over naar huis te schrijven.
Bij de mariniers liep je in de opleiding met de webbing, de niertassen. Dat waren de daypacks. Dan dat rugzakje daarboven. Dat was puur voor de opleiding. Daarna wel de Berghaus Vulcan Cyclops. Zo'n grote groene unit. Prima ding. Zitten we rond '91. Bij de landmacht gingen ze toen ergens over op die camo webbing met enorme plakken stof. Daar hing een alleen een pio schep aan en nog een dingetje, wapenonderhoudsdoosje ofzo aan. Totaal nutteloos. Daar kon dan op de schouders een rugzakje op geklikt worden, eigenlijk niet compatible, maar ja, daar heb je achter je bureau geen last van. Dan een aparte grote camotas en een kleine dames / heren handtasje. Allemaal bijnamen als de rotota (Ronny tober tasje) Tietota (tiener toer tasje), kortom dat zegt genoeg.
Ook toen al werden er spullen aangeschaft, vanwege dramatische bureaukeuzes.

SixBravo | 04-10-17 | 23:13 | 1

Die camowebbing was een onding wat volkomen afsloot bij lichamelijke inspanning en binnen een jaar versleten was.

Roadblock | 04-10-17 | 23:42

Mooie column, dat was fijn lezen. Roerend mee eens.

van heinde en verre | 04-10-17 | 23:12

Chapeau Baudet!
Op het eerste gezicht lijkt er sprake van een goedkope stunt. En goedkoop links journaille reageert daar dus goedkoop op. Ze schijne zelf gevallen voor het beeld.
Maar neem je de moeite te luisteRen, dan horen we een uitstekend verhaal. Een feitelijk verhaal en een triest verhaal. Dat feitelijke verhaal is de werkelijkheid.
Links journaille heeft alweer alleen oog voor 'een beeld' en niet voor de inhoud van dat beeld. Links is verrot en Baudet laat dat zien omdat hij de linkse reacties al kon vermoeden. Zijn beeld heeft dus inhoud; dat is meer dan we van linkse beelden kunnen zeggen.

marjen | 04-10-17 | 23:11

Dus Jan Dijkgraaf leeft ook nog? Leuk voor hem. Wat een totale nitwit en klaploper is dat zeg.

DrumPiet | 04-10-17 | 23:06 | 1

Het zal wel een deal met GP zijn dat er af en toe eens gelinkt wordt naar zijn website, die volledig draait op verkopen via Bol.com.

grancolombiano | 04-10-17 | 23:08

Vroegah waren politici en journalisten nog tot zekere mate betrouwbaar en in het bezit van enig fatsoen en hielden elkaar in evenwicht en scherp. Bovendien waren zij zakelijk.
Tegenwoordig behoort het leeuwendeel van zowel politici en journalisten tot 1 grote incestueuze kliek. Op Twitters en andere media spuien zij oeverloze emoties die zo vals zijn als het beleid en het "nieuws" dat zij vertegenwoordigen. Alsof het deze incestueuze kliek een zier kan schelen dat militairen sneuvelen omdat zij als wisselgeld op stomme missies gestuurd worden met ondeugdelijk materiaal!
De incestueuze kliek zegt nog net niet dat dat sneuvelen voor HUN politiek gewin voor militairen bij het beroep hoort. Menselijke hagedissen.

Meneer Baudet bleek de enige te zijn die zijn huiswerk gedaan had en eens uitgezocht had met wat voor troep militairen nog meer uitgezonden worden. Dat armoedige spulletje liet hij dus zien. Dat het een droevige vertoning was komt omdat die spulletjes een droevige vertoning ZIJN. Krokodillentranen bij de slangen en alligators van de incestueuze kliek machthebbers, die juist op dat moment serieus bezig waren met het onderwerp van de gesneuvelde militairen. Voor de volle 60 seconden.

Het is niet zo netjes om het te zeggen - of te constateren, maar eigenlijk hebben wij een criminele- of minimaal cynische regeringskliek die alleen met de eigen tuin in de weer is. De media-kameraden in diezelfde incestueuze kliek zijn helemaal schandalig, want wie heeft voor dat schoftentuig kunnen kiezen?

Jan Passant mk2 | 04-10-17 | 22:59 | 5

langshetrandje: och, een kleine teleurstelling vanwege een geringe zijstap in het dossier is niet noemenswaardig en valt in het niet bij een parlement vol op emotie gestoelde teleurstellingen.

Jan Passant mk2 | 04-10-17 | 23:29

Mooie woorden! Bijna poetisch.

Rest In Privacy | 05-10-17 | 00:33

Jan Passant mk2 | 04-10-17 | 22:59 |

Dat noemt men in de volksmond: gewetenloos.

iew | 05-10-17 | 02:34
▼ 2 antwoorden verborgen

De krijgsmacht zal altijd een zorgenkindje en sluitpost blijven. Dit is ingebakken in de Nederlandse volksaard. Het is makkelijker om de handen op elkaar te krijgen voor de zorg of mobiliteit omdat dit voor de burger en de politicus nu eenmaal zichtbaar is. De Nederlandse krijgsmacht is totaal onzichtbaar en daar is de uitdrukking "uit het oog uit het hart" op van toepassing. Wie van ons ziet nog dagelijks militairen in het straatbeeld, oefeningen in stedelijk gebied ? Welke doorsnee millenial heeft ooit een wapen in handen gehad laat staan er mee geschoten? In de media worden begrippen als mortieren en mortiergranaten met het grootste gemak door elkaar gehaald en een simpele MP5 wordt klakkeloos een mitrailleur genoemd. De krijgsmacht zal uit het bos en achter het bureau vandaan moeten komen en zich dagelijks zichtbaar moeten gaan maken zodat de burger ziet wat het wel en niet in huis heeft en zich weer verantwoordelijk gaat voelen. Gebeurt dat niet dan blijven clowneske optredens zoals die van Baudet hoewel hard nodig een lege huls.

A.S. Perien | 04-10-17 | 22:58 | 1

Nou, er wordt toch best wel geklaagd over de herrie op Volkel en Leeuwarden. Dus in die contreien mag de luftwaffe best wel permanent op missie aan de andere kant van de wereld.

Graaf van Egmont | 04-10-17 | 23:05

Wat een zieke lui zijn dat toch, gaat ze totaal niet om de hoofdlijn van Thierry's betoog: We geven onze militairen troep mee. Nee het is een stukje personal branding over de rug van dode militairen, hoe clownesk kan je spindoctoren zeg!

Bozepanda | 04-10-17 | 22:57

Ach, de reacties van de links deugende 'gewoontedieren' richting Thierry Baudet, zó voorspelbaar! Die gast heeft gewoon een punt en dat illustreert hij op een duidelijke, enigzins ludieke manier, meer is het echt niet.
Baudet (FVD) is de toekomst, de rest is verleden tijd!

BadLieutenant | 04-10-17 | 22:57

Dat hele gedoe in de 2e kamer is een spel dat volgens bepaalde regels gespeeld moet worden. De scheidsrechter is de voorzitster. Alles is dichtgetimmerd, zoals woordgebruik, toegemeten tijd voor de spreker, slechts 2 interrupties per persoon, 1e termijn, 2e termijn en ga zo maar door.
En daar komt dan fris van de lever een parlementslid, gekleed in ops vest met een paar rekwisieten naar het preekgestoelte. Of hij begint zijn maidenspeech in het latijn.
Nou doet Thierry wat onhandig aan in de 2e kamer. Hij speelt de nieuweling. Maar hij weet verdomde goed, dat in de regeltjes niks staat over het verboden zijn van latijn, kledingvoorschriften voor de spreker of het meenemen van rekwisieten.
Hij juint de zaak daar behoorlijk op in de kamer en hij doet dat ook nog eens op inhoud. Ik zou zeggen: Thierry trek zwemvliezen aan als er eens iets mis is met de waterhuishouding in Nederland.

Graaf van Egmont | 04-10-17 | 22:56 | 1

René van der Gijp van de politiek. Hartstikke leuk, veel lachen, aardige gozer, met bekakt zijn is imo niks mis, beetje m/v fout, en toen?

Rest In Privacy | 04-10-17 | 23:11

Even off-topic De NOS is blijkbaar te lui of te stom om de reclame van omroep MAX betreffende de commando-wisseling van Tom Middendorp die morgen plaats zou vinden te verwijderen.

Roadblock | 04-10-17 | 22:55

Mijn moeder was afkeurend over het vestje. Blijkbaar kort fragment met commentaar op msm gezien. Heb haar de gehele speech laten zien, niks meer gehoord. De msm probeert maar te framen en een hetze te starten tegen baudet. Echt heel verontrustend.

truiz | 04-10-17 | 22:55 | 1

Ja, want daar trekken ze de ethische grens hoor. Liegen, bedriegen, afspraken niet nakomen, uitsluiten, democratische uitslagen negeren geen probleem. Maar een vestje aantrekken om een totaal genegeerd issue te duiden, nee dat kan echt niet.

Lood om oud ijzer | 04-10-17 | 23:01

Klopft allemaal war Baudet en de Afghanistan veteraan zeggen. 1 kleine technische aanmerking over het Nederlandse geweer en de bijbehorende magazijnen: die zijn wel goed. Het klopt dat je laadproblemen krijgt met herladen van een volledig gevuld magazijn als je niet voldoende schietpefeningen krijgt (wat in NL) het geval is. Alle M4, M16 of AR15 geweren hebben dit. Bij een vol magazijn drukt de bolt carrier tegen de patronen en de sterke veer in het magazijn is daardoor moeilijker in te drukken. Correct laden is dan ook: eerste magazijn goed hard er in drukken en dan doorladen en alle volgende magazijnen doorladen met de bolt carrier release aan de zijkant of idd 28 kogels per magazijn er in stoppen.

Wilders Spamaccount | 04-10-17 | 22:54 | 1

Mja, nu herinner ik me ook weer de plunjer op de Diemaco de zg "forward assist" die een extra handeling opleverde bij het laden.
Ik heb nooit begrepen waarom ze zo'n kut-ontwerp hadden gemaakt dat deze modificatie nodig was.

Roadblock | 04-10-17 | 23:02

Heerlijk een column/bijdrage met humor. Die Thierry is een lekker ding met veel talent. Het is niet anders.

frisenfruitig | 04-10-17 | 22:53

Wat een malle mensen daar toch. Afgeven op dhr. Baudet zijn esthetische, zeer praktische vormgeving en verdere hulpstukken om het euvel nader aan te duiden en inzichtelijk te maken, maar inhoudelijk nergens op ingaan. Het is toch van de zotte dat dit soort mensen nog een stem mag hebben.

helldesk | 04-10-17 | 22:53

Gewoon functioneel wat Cherry Beau Dad deed, iedereen wist dit al, maar veel duidelijker als je het met een paar voorbeelden visualiseert. Laat ze eerst maar eens een paar miljoen uittrekken voor betere helmen, vesten, schoenen. Dat kan op die begroting van bijna 8000 miljoen nooit heel veel kosten, misschien 30 miljoen en je hebt er een paar jaar plezier van. Gewoon het beste spul geven wat ze vragen, het moet toch ook leuk zijn om je werk goed te kunnen doen, dat ze op die basics bezuinigen is niet te begrijpen. Wel afvragen of we al die missies wel zo nodig moeten doen. Waarom niet 1 of 2 met het beste materiaal, waarom de laatste tijd zoveel tegelijk? Als de Russen echt een keer binnenvallen (onzin, want die begrijpen ook wel dat ze dan last met al die reaguurders krijgen) dan weet je momenteel zeker dat er een probleem is. De manschappen zijn even in Mali (excuus voor de uitspraak Frans).

Watching the Wheels | 04-10-17 | 22:49 | 1

30 miljoen aan kleding?! Maar dat betekent dan wel dat er straks 1 JSF rondvliegt zonder schietstoel en zonder deugdelijke communicatie-apparatuur aan boord!

Rest In Privacy | 05-10-17 | 00:15

Terry doet het goed. Duidelijk laten zien waar onze jongens het mee moeten doen. Nu maar hopen dat hij niet wordt omgelegd door Volkert 2.0.

Mahatma | 04-10-17 | 22:46 | 2

Dat.

Parsons | 04-10-17 | 22:48

Dat gaat niet gebeuren, Volkert 1.0 vermoorde Pim Fortuyn immers niet uit politieke overwegingen.

Rest In Privacy | 05-10-17 | 00:18

Sjoerd Sjoerdsma.... zelfs zn ouders namen hem niet serieus.

Lood om oud ijzer | 04-10-17 | 22:44 | 5

Parsons? Jezelf serieus nemen?

Watching the Wheels | 04-10-17 | 22:52

Ik neem mezelf ook niet serieus. Iets mis mee?
Mastodont Zombie | 04-10-17 | 22:46
_____

Haha....
Als je jezelf niet serieus neemt is die vraag ook niet relevant.

Kijkeensaan | 04-10-17 | 23:00

Lekker draadje zo jongens, ga zo door

Nueken | 05-10-17 | 00:11
▼ 2 antwoorden verborgen

Misschien moeten de mensen die werkzaam zijn bij de NPO ook maar eens een paar jaartjes het werk uitvoeren zonder middelen die cruciaal voor een goede uitvoering van het werk dat geleverd moet worden.
Geen microfoon, praat de stembanden maar aan gort.
Geen cameraman, film het zelf maar met de smartphone op eigen kosten.
Geen autocue, gewoon weten waar je over lult.
Geen zomerstop van een maand of vier, gewoon bikkelen tot je er bij neervalt.
Nou ja, dat soort dingen.

Jackanders | 04-10-17 | 22:44 | 1

Ze lopen al dagelijks risico want de poorten daar blijven demonstratief open op het Mediapark in Hilversum. En ze hebben het al flink voor de kiezen gehad. Eerst de moord op Pim Fortuyn. Daarna Tarik Zaza die zendtijd eiste in het 20.00 uur journaal ( nos.nl/artikel/2016195-korte-gijzelin... ) en onlangs nog iemand die iemand van CNN wilde spreken ( nos.nl/artikel/2188421-gijzeling-op-m... ). Heb dus een beetje clementie met ze.

Rest In Privacy | 05-10-17 | 00:26

Volgende keer komt Bidet met cowboylaarzen. Oppassen voor doordraaiende Beatle fans dus.

Mastodont Zombie | 04-10-17 | 22:43

Wat een vies volk eigenlijk die linkse kliek, alleen maar vervelende, tendentieuze tweets de wereld insturen. Je moet toch echt van een totaal andere planeet komen om zoiets te doen.

Bill Cosby | 04-10-17 | 22:42 | 1

Welnee, het luisteren naar Pink Floyd platen moet voldoende zijn.

Mastodont Zombie | 04-10-17 | 22:44

Baudet profileert zich nu als een soort politiek-democratisch welzijnswerker.
Dat kan hij blijven zolang *politiek bepalend* Nederland zegt dat het goed is.

litebyte | 04-10-17 | 22:40

Hup Baudet!

KlunsJohannus | 04-10-17 | 22:38

Goed gedaan van Terry. To the point verhaal over waardeloze uitrusting geïllustreerd met het materiaal. Daar hoor dat waardeloze wijf van Luyten met haar fake nep Engels niet over.

Zwizalletju | 04-10-17 | 22:38

Lol@dat opzichtig doorzichtige "O gompie! Ik ben een blaadje vergeten! Om even in z'n verkleedjurk de quasi catwalk te kunnen lopen in de Tweede Kamer. Is weer eens wat anders dan op een vleugel liggen. De voorzitster wist ook niet wat ze er mee aan moest.

Lefgozer | 04-10-17 | 22:38 | 1

Hoe komt het dat je om zo'n marginale ludieke actie boos wordt? Wil je er over praten? Koekje bij de thee?

Sarcastisch varken | 05-10-17 | 10:12

Weet je waar ik nou ziek van wordt... NSB'erige beroepspolitici die over de rug van 2 dode militairen proberen de onhoudbare opmars van Baudet te stoppen.

En by the way.... binnen defensie zijn er juist heel veel op zijn hand

Lood om oud ijzer | 04-10-17 | 22:37

Sinds ik weet dat Baudet met zijn opvattingen over modernisme dichtbij Adolf staat vertrouw ik hem niet meer zo. Rare narcist.

Mather | 04-10-17 | 22:36 | 3

Sinds ik weet dat Jesse Klaver met zijn opvattingen over natuur en milieu dichtbij Volkert van der G. staat, vertrouw ik hem niet meer zo. Rare terrorist.

KlunsJohannus | 04-10-17 | 22:40

Steekhoudend argument weer hoor manmanman....

Lood om oud ijzer | 04-10-17 | 22:41

Ik kan niet wachten tot Thierry het over boerka's gaat hebben.

Mr_Natural | 04-10-17 | 22:34

Je wist dat er veel commentaar zou komen op het optreden van Baudet.
De deug-relex van de kamerleden Verhoeven, Sjoerdsma en Luyten was te verwachten.
Gun ze hun natte winden.

Jan Dribbel | 04-10-17 | 22:34

Baudet loopt met zevenmijlslaarzen, da's even wennen in de stolp.

Rest In Privacy | 04-10-17 | 22:31 | 2
-weggejorist-
Genitalis | 04-10-17 | 22:44

Baudet zou zomaar een soort van verlosser kunnen worden voor Nederland.
Als uit een sprookjesboek. Maar in sprookjes komen ook heksen en boze geesten voor en zo is het ook in Nederland.
Fortuyn leefde helaas niet lang en gelukkig door toedoen van het linkse monster.
Dit monster loert nu ook op prins Terry... oppassen geblazen!

keestelpro | 04-10-17 | 22:52

fijn dat DIRK SCHOLTEN ook zijn mening verteld als politiecommissaris

onder VK

"Tamelijk walgelijk van Baudet''

TijdelijkAccount | 04-10-17 | 22:30

Wat Thierry gisteren deed, werd in de jaren 60/70 vorige eeuw ook gedaan, maar dan door de linkse stormtroepers.
Dat heette dan ludiek.
Dat kon wel.

Kanarie_Geil | 04-10-17 | 22:29 | 1

Zelfs de extreem-linkse taart met pis en kots die Pim Fortuyn in zijn gezicht kreeg, werd in de Nederlandse media afgedaan als 'ludiek protest'.

KlunsJohannus | 04-10-17 | 22:41

All hail our lord and savior Thierry Baudet. Verdorie spijt dat ik niet op FvD heb gestemd afgelopen keer. De linkse televee / radio kliek gaan (eindelijk) door krijgen dat ze steeds verder verdreven raken in relevantie. Uw verouderde tv/radio format is zijn monopoly al dik een decennia kwijt. En elke dag komen er steeds meer mensen bij die inzien dat het nieuws wat gebracht wordt door de NPO/MSM eerst door een rechtse filter gaat waardoor je alleen nog maar links correcte, hell, i just say it; Fakenews voor geschoteld krijgt.

Madrox | 04-10-17 | 22:27 | 1

Mag ik vragen waarom je niet op FvD hebt gestemd

Brits Folkestein | 04-10-17 | 23:32

Absoluut politiek talent! Thierry weet met vrijwel elk optreden de blik op zich te vestigen zonder ooit grof of beledigend te worden.

joepiedepeopie | 04-10-17 | 22:27

Baudet heeft ontdekt dat een plaatje meer zegt dan 1000 woorden, iets wat een kind al leert als hij een spreekbeurt heeft en zijn konijn mee neemt naar school, aandacht gegarandeerd.
Toch vind ik Baudet niet zo'n krachtige uitstraling hebben , en zijn elitaire dictie zal menige tokkie/PVV -stemmer niet aanspreken.
Het typische staccato stijltje van Wilders, verfijn in de vele jaren op het pluche is ook bijna een trucje geworden.
Baudet komt nog iets teveel over als de nette jongen van het gymnasium, hij komt niet mannelijk over.
Wiegel, Jan Marijnissen, Geert Wilders komen wel krachtig over.

Ander onderwerp: ik vraag me wel af waar Geert Wilders nu mee bezig is, hij heeft de tweede partij van Nederland, in het debat gisteren was hij niet zichtbaar, lijkt wel of hij achterover leunt en lekker aan het plucheplakken is, zo nu en dan een tweet eruit gooiend.
Eigenlijk heel teleurstellend dat er zo weinig resultaat wordt geboekt door hem.
Ikzelf ben een PVV stemmer, dit voor de goede orde.
Baudet zal zeker stemmen bij de PVV afsnoepen, het redelijk alternatief voor de PVV.
Maar hardcore PVV "tokkies"spreekt hij minder aan, de invalide WAO-er in een achterstandswijk in de provincie zal Baudet al snel te elitair vinden.
My 5 cents.

King of the Oneliner | 04-10-17 | 22:26 | 4

Nou voor de PVV voerde Popken het woord en die wordt door de parlementaire pers achteraf HOOG gewaardeerd voor haar inbreng. Dat was helemaal geen slecht optreden van de PVV, alleen jammer van het dreigen met een motie van wantrouwen. Was niet nodig.

Beroep = Boerenlul | 04-10-17 | 22:36

@grancolobiano: Ik zit dat te overwegen, moet ook altijd erg lachen om Hiddema, en bewonder diens welbespraaktheid en stoicijns sarcasme.
@beroep=boerenlul: Ja , ik weet dat de PVV gister ook aan het woord kwam , de PVV heeft natuurlijk meer leden dan Geert Wilders, en hij laat ze dus ook hun ding doen, anders zouden ze compleet onzichtbaar zijn. Wat ik nog steeds niet kan verkroppen, en Wilders zelf denk ik ook niet, dat de PVV sowieso als 2e partij van Nederland gewoon buitenspel wordt gezet met de formatie.
ONGELOFELIJK, en wat mij betreft mag Wilders hiervan nog een veel groter punt maken.
Ronduit schandalig, ik meen zo'n 2 miljoen stemmer volkomen negeren. En dag in dag uit blijkt gewoon dat hij gelijk heeft dat de islam Europa gaat overnemen, stukje bij beetje, binnenkort zal het suikerfeest en offerfeest wel een officiele feestdag worden en tweede paas en pinksterdag uitgeruild worden.
Ook is het een schande dat wij constant moeten afdragen aan Brussel, miljarden, en er geen geld is om AOW leeftijd gewoon op 65 te zetten, nou ja, de bekende, zogenaamd populistische punten, maar mijn stem heeft ie. Jammer dat er zo weinig mee gedaan wordt, ook door Geert zelf.

King of the Oneliner | 04-10-17 | 22:50

Als PVV-stemmer ben ik het helemaal met je eens, maar als oikofiel blijf ik toch pvv stemmen, totdat ik Thierry ook minder, minder hoor roepen.

accijnstoerist | 04-10-17 | 23:44
▼ 1 antwoord verborgen

Het partij- en mediakartel kan liegen wat het wil; steeds meer mensen worden opmerkzaam op Baudet en het FvD. De vest-actie was behalve briljant ook nog eens bijzonder compact en helder, en heeft meer gedaan voor het benoemen van de structurele problemen bij Defensie dan welke calamiteit in het veld ook.
En wat betreft dat zo onderhand onuitstaanbare gezeik over de zogenaamde ijdeltuiterij van Baudet: kijk eens naar al die stuitend zelfvoldane kamerleden op zoek naar hun cameramomentje van de dag. En in tegenstelling tot de FvD-voorman hebben ze doorgaans nul inhoud. Om van bevlogenheid maar helemaal te zwijgen.

De Vrijlansier | 04-10-17 | 22:24 | 1

Euh, jah klopt allemaal eigenlijk. Kut, ik kwam om iemand af te zeiken eigenlijk.

Taggart | 04-10-17 | 23:08

Ik geloof 100% dat Thierry en Hiddema naar eigen zeggen met enige tegenzin in de Kamer zitten; eigenlijk niet de politiek in willen. Niks clown.

Kudzak | 04-10-17 | 22:24

Er zijn ook kamerleden die je niet in zo'n vest kan zien zonder naar de grond te duiken. Ik noem geen namen. ok kleine tip, het zijn zwaar religieuze mannen. Strijders. Broeders. Ze houden van een staatshoofd met een snor. Heel veel.

RickTheDick | 04-10-17 | 22:23

Bij gebrek aan beter stemde ik altijd op Wilders of althans om mijn geweten te sussen op een nette pvv'er.
Nu ditmaal op FvD en het voelt goed

Johan_Voorhaar | 04-10-17 | 22:21

Ik maar denken dat je soldaten nodig hebt om een vijand te verslaan dan wel tegen te houden. Nu blijken het de grootste kneuzen te zijn die er in NL rondhuppelen! Heerlijk toch? Simpelweg smullen geblazen. ^Dit

Mastodont Zombie | 04-10-17 | 22:20 | 1

@Masterbont Zomble
De anti-militaristische houding van uw comments gaat ten koste van uw geloofwaardigheid.

Roadblock | 04-10-17 | 23:55

Zo moeilijk is het nou ook weer niet om die 2e kamer in zijn hemd te zetten. 90% van die Kamerleden worden vastgezet in een vast stramien van antwoorden, mogen niet zelf nadenken en moeten continu inde pas lopen. Het is simpel klapvee.

Mark_D_NL | 04-10-17 | 22:19 | 2

Klapvee voor stemvee.

Mahatma | 04-10-17 | 22:44

Ah, je hebt het boek van Ybeltje gellezen.

Roadblock | 04-10-17 | 23:49

Sherry Baudet is de Max Verstappen van de nieuwe polletiek.

Aristotalloss | 04-10-17 | 22:19 | 3

Een vergelijking die eigenlijk best super is.

GKJP | 04-10-17 | 22:29

Dan hoop ik wel dat 'ie een beetje fatsoenlijk voertuig meekrijgt!

Mastermattie | 04-10-17 | 23:10

Nou, ik als Max fan denk hier wat anders over, die twee zijn niet te vergelijken, een jongen die vanaf zijn 4e alles al wist van autorijden en alles al won en ik denk dat Baudet wakker werd op gymnasium of universiteit.

gato | 05-10-17 | 08:06

Baudet plus veel. Ik ben vandaag lid geworden van de FvD!

eegters | 04-10-17 | 22:19 | 3

Lidmaatschapsnummer? Mijne is 2351945.

Mark_D_NL | 04-10-17 | 22:21

Ik gisteren al, na zijn ‘optreden’.

Kanarie_Geil | 04-10-17 | 22:22

@Mark_D_NL | 04-10-17 | 22:21
Je bent een TROL mijn lidmaatschapnummer is 17416 Wat doe je hier? Je hebt hier niets te zoeken sukkel

eegters | 04-10-17 | 22:39

Van Rossum, ik heb op Theo gestemd, dus aan Bidet's side 4 what it's worth. Maar dit zijn wel heel erg veel woorden om je punt te maken. Beroepspolitici zijn inhoudsloze huichelaars, en Terry&Theo als vernieuwers lijken vooralsnog anders. Laten we het hopen, mijn stem hadden/hebben ze (voor nu dus...). Die charlatans van Powned hebben in elk geval niet het goede voorbeeld gegeven qua vernieuwing en innovatie, godzijdank kostte me dat niks. Initieel dan he, nu betaal ik mee aan die raamambtenaren; Teirry: wat aan!!1!

Taggart | 04-10-17 | 22:17

Zag net Sharon Dijksma in Zembla die lachend er even doorheen drukt dat half Nederland op 1400-1800 meter hoogte Boeings te verstouwen krijgt als vliegveld Lelystad in 2019 uitbreidt.
.
Dát is het kaliber bewindslieden dat dit land heeft. En wat krijgt ze ervoor terug? Drie keer raden: een mooie burgemeesterpost, ver weg van de geluidsoverlast! De inspreekavond voor Overijssel was trouwens tijdens Nederland-Chili de WK-wedstrijd. Burgerhatende maffia.

de Voorzittert | 04-10-17 | 22:17 | 2

Mooie burgemeestersposten en meer... dat is het landsbelang waar men het steeds over heeft! Stug doorgaan met asfalteren (goed voor de economie!!), de GA vliegers vinden die nieuwe extra brede baan nu al super. Nu nog even het paracentrum op Teuge naar z'n mallemoer, nog meer boze ondernemers en burgers.. landsbelang!
En als Lelystad straks ook vol is, slopen we gewoon een ander GA veld.... landsbelang! Nederland als een groot vliegveld, en dat puur vanwege wat omhooggevallen figuren met hun prestige project. Wat een feest is landsbelang!

helldesk | 04-10-17 | 22:47

Exact.
Vooral de laatste 2 woorden geven precies aan waar wij mee te maken hebben, zowel op landelijk als regionaal niveau.

Ze haten ons burgers tot op het bot..

laagvliegert | 04-10-17 | 23:02

Zoals gewoonlijk gaat het bij links, bij gebrek aan argumenten, niet om de inhoud, maar om de vorm.
Trieste mensen zijn het toch.

Kanarie_Geil | 04-10-17 | 22:15

Baudet heeft op een zeer effectieve manier zijn punt gemaakt dat het Nederlandse defensieapparaat bijna letterlijk en figuurlijk is uitgekleed.. met een fatale afloop tot gevolg. Dat is waar de gevestigde partijen zich druk over zouden moeten maken i.p.v. dit geneuzel. Om van de bevriende media bij de staatsomroep nog maar te zwijgen.

therealbraindump | 04-10-17 | 22:15

Genoten van Thierry's optreden pang pang ! weg met het politiek correcte handelen denken en mee lullen van al die zakkenvullers.
Baudet sloeg de spijker op de kop en niks is harder dan de waarheid.

puntjeopdei | 04-10-17 | 22:14

Baudet heeft een punt maar ook ik vond zijn timing slecht. Tactisch was het moment niet handig en dat gaat hem stemmen kosten. Als je je wilt presenteren als een realistisch rechts alternatief voor de PVV, neem dan niet Geert zijn populistische trekjes over. Baudet moet nog veel lessen leren!

Rest In Privacy | 04-10-17 | 22:14 | 1

Fortuyn vergeten? Die man werd pas groot in de peilingen toen die met een keurig inhoudelijk verhaal maar zijn tegenstanders alleen maar 'schande' riepen. Precies zoals men dat nu doet na Baudet zijn verhaal.

ZoekEenVrijeNick | 04-10-17 | 22:37

In b4 defensie verbied meenemen eigen spullen, alleen nog de door defensie geleverde middelen mogen gebruikt worden.

IPNP | 04-10-17 | 22:14 | 1

Gaat dan nog meer slachtoffers opleveren.

puntjeopdei | 04-10-17 | 22:17

De kledingkeuze van Thierry gaat een nog veel grotere rel zijn als Rutte eindelijk aan de beurt is om afgezaagd en weggetrapt te worden. www.hoofs-feestkleding.nl/media/catal...

Jackanders | 04-10-17 | 22:12

Sensuelen zullen rukkend klaarkomen wanneer Thierry misstanden in de prostitutie gaat benoemen.

Ongeblustekalk | 04-10-17 | 22:12

Participatiedefensie. Eigen spullen eerst.

Rest In Privacy | 04-10-17 | 22:11

Velen met mij hadden gisteren eerst een wtf reactie op Terrie's uitmonstering
maar hij had gelukkig een goed verhaal
Zoniet de linkse gutmensch, die speelt enkel en alleen op de man
want aan argumenten ontbreekt het hen zoals gebruikelijk

Tobi | 04-10-17 | 22:10 | 4

"To bi or not to bi.... That is te question.!"

Fixed: To bi or not to bi.... That is te LHTBQIQWERTY question.!

Johnweer | 04-10-17 | 22:22

Daarom Viezepoes met stinkvingers ;)

Ongeblustekalk | 04-10-17 | 22:30

@ Viezepoes
Dat heb ik zelf in het verleden al meermaals geroepen
maar toen was u duidelijk nog niet van de partij

Tobi | 04-10-17 | 22:34
▼ 1 antwoord verborgen

Nooit in dienst gezeten, uitgedost als een tweedehands Rambo en deze joker moet ik serieus nemen.
Ze kunnen een hoop van mij verlangen maar dit gaat echt niet.

botbot | 04-10-17 | 22:09 | 11

Goh, meneer botbot heeft u zich van uw hoog intellectuele omgeving kunnen losrukken om ons, eenvoudige populisten, van uw parels der wijsheid te kunnen voorzien? Vindt u het misschien begrijpelijk, dat ik u na het lezen van dergelijke uitspraken niet meer serieus kan nemen?

Roadblock | 04-10-17 | 23:26

Roadblock | 04-10-17 | 23:26
Doe geen moeite. botbot is van het partijkartel dat vervangen moet worden om Nederland weer vooruit te laten gaan. Niet een heel prominent lid, maar toch. #draintheswamp

accijnstoerist | 04-10-17 | 23:36

Ik had altijd al moeite met hetgeen je hier vaak verteld, maar met deze plemp heb jij voor altijd afgedaan botbot. Je bent duidelijk NIET voor de democratie en veiligheid van 'onze' mensen.
Goed dat je jezelf zo te kijken zet, nu weet de rest het ook.

Baski | 05-10-17 | 10:14
▼ 8 antwoorden verborgen

De plagiaat-inbreng van Bosma deze week vind ik persoonlijk 'stijlvoller' dan deze verkleedpartij van Baudet. Maar als Kees Verhoeven (of wie dan ook van D66) tegen is, dan ik ben ik automatisch voor.

Klik_hier | 04-10-17 | 22:09
-weggejorist-
Piet-Bundy | 04-10-17 | 22:08

Heerlijk hoe Baudet ervoor zorgt dat D'66 het masker van beschaafdheid en redelijkheid verliest. Op de man, zonder inhoud, zuur en rancuneus. Oh oh oh wat laten de moreel failliete arrogandertjes zich kennen. Wat is D'66 toch een waardeloze club hautaine windvanen die voor politieke partij moet doorgaan.

raskol | 04-10-17 | 22:08 | 2

D66 club hautaine windvanen, jazeker. Ik heb Kees Verhoeven gisteravond niet in de kamer gezien, zal wel aan het NetFlixen geweest zijn op zijn kamer. Waar betalen we die backbencher eigenlijk 7.000 euro schadeloosstelling voor per maand. Zodat hij achteraf een beetje kan proberen een mes in een ander Kamerlid te steken die wel aanwezig was, lijkt Asscher wel.

Beroep = Boerenlul | 04-10-17 | 22:30

Ik las "een mes in iemands Kamerlid steken..." lol @Beroep = Boerenlul | 04-10-17 | 22:30

Sarcastisch varken | 05-10-17 | 09:59

Wat een slecht volk, hautaine hersenloze figuren die de enige politicus die in 3 minuten duidelijk maakt wat het probleem is afmaakt om een policor gutmensch wit voetje te halen.
Die omgekomen militairen who cares.

zwaanshals | 04-10-17 | 22:08 | 1

sorry, maar u heeft er werkelijk helemaal niets van begrepen.

Rest In Privacy | 04-10-17 | 22:21

Truth hurts kennelijk. Onder buitenlandse strijdmachten word soms ook wel gerefereerd aan het Nederlands defensie apparaat onder de naam "Beggers Army". Omdat onze uitgezonden militairen meer dan eens bij buitenlandse collega's aan moeten kloppen voor aditionele spulleboel. Denk hierbij aan communicatie middelen, nachtkijkers, beschermende kleding, etc,etc. Het Nederlandse leger is ondanks de kunde van de mensen nog net geen tandloze tijger geworden. Goed in korte lokale acties. ( laten we politioneel maar even niet gebruiken.. die sorry is long overdue ) En heel erg goed in het uitvoeren van humanitaire en ondersteunende missies. Een soort van rode kruis plus zeg maar. Beetje jagen op piraten. Wat vrede bewaren links en rechts. ( maar met minder succes als franse generaals gaan over de inzet van luchtmacht ) Onze mannen en vrouwen verdienen beter! En het is een feit dat veel militairen zelf aanvullende gear kopen voor zichzelf omdat de spullen die verstrekt worden zelfs op een airsoft veldje niet zouden voldoen. Baudet legt de vinger op de zere plek. En in plaats van dat media en andere policor bobo's zich druk maken over de vorm van het bericht en hoe deze gebracht is, mogen de mensen zich mijns inziens meer druk gaan maken over de inhoud van het verhaal.

Blubberbazooka | 04-10-17 | 22:07 | 3

Ach, ze geven zich toch gelijk over als de vijand in zicht komt. Eigenlijk weggegooid geld dus.

Mastodont Zombie | 04-10-17 | 22:16

@Zombie,

Zijn er zaken waar je wèl iets vanaf weet?
Hoeft niet per se VMBO niveau te zijn, maar bijvoorbeeld groep 4 niveau of zo?

Ik hoor het graag.

Dandruff | 04-10-17 | 22:26

@Masterbont Zomble
De anti-militaristische houding van uw comments gaat ten koste van uw geloofwaardigheid.

Roadblock | 04-10-17 | 23:54

Slechte timing. Het ongeval is niet veroorzaakt door geldgebrek. En iedereen die dat beweert kent het rapport en de toelichting van Joustra niet. Daarom vond ik het verhaal van Middendorp gisteravond erg zwak omdat hij net doet alsof het door geldgebrek komt. Het huidige kabinet investeert bovendien miljarden. Zo is er een besluit genomen om de F-35 aan te schaffen (5.200.000.000 euro) evenals nieuwe Chinooks en transportvliegtuigen en is er een studie gestart naar nieuwe onderzeeboten.

Vula | 04-10-17 | 22:06 | 2
-weggejorist-
Piet-Bundy | 04-10-17 | 22:10

Geld dat op de verkeerde plekken wordt geinvesteerd is nog steeds geldgebrek voor de onderdelen van het leger die met hun boots in de modder staan.

OpperGek | 04-10-17 | 22:58

We leven in een land waar de waarheid zeggen "fout" is.

Rommelende Onderbuik | 04-10-17 | 22:03

Baudet is top en al die twitteraars een stelletje farizeeërs. Je weet waartoe die in staat zijn. Baudet moet het mediaplein beter niet bezoeken opdat de geschiedenis zich niet zal herhalen.

Cor Zakov | 04-10-17 | 22:02

Marcia Luyten: "Wanneer we als journo's nou eens afspreken dat we clownerie en verkleedpartijen in het Parlement niet belonen met media-aandacht?"

Wanneer we als kiezers eens afspreken op een partij te stemmen die de NPO grondig gaat saneren ?

Roze_bril_drager | 04-10-17 | 22:00 | 3

Juist, #123WegErmee. Overbeteaalde muppets als Van Nieuwkerk en Pauw kunnen we per definite missen als kiespijn en NOS mag het Hoernaal pas weer Journaal gaan noemen als ze met echt nieuws komen in plaats van Simons Approved (tm) bagger.

Mastermattie | 04-10-17 | 22:04
-weggejorist-
Piet-Bundy | 04-10-17 | 22:10

Op onze beurt besteden wij geen aandacht meer aan Marcia en haar clownerie. Maar nog ff over dat stemmen, dat was 14 maart jl. , waar de verwachtingen hoog gespannen waren maar de uitkomst levert ons een kabinet rechts met den bijbel. Succes met je afspraken maken.

Buerman | 04-10-17 | 22:44

Er is vandaag zelfs een artikel in VK verschenen waarin Baudet grotendeels gelijk krijgt (titel "Baudet zat er niet ver naast").

Eierkopf | 04-10-17 | 22:00

Baudet was episch treffend in het kenbaar maken wat Defensie heeft laten gebeuren. Goed dat die in slaap gesuste commandant ook het veld ruimt.

de Voorzittert | 04-10-17 | 21:59 | 2

Ja, alleen jammer dat we nu Dijkhof (zo de caroussel is ook niet echt groot meer) er weer voor terugkrijgen. De zoveelste sokpop zonder inhoud en met al genoeg streepjes achter z'n naam.

Mastermattie | 04-10-17 | 22:01

Mastermattie | 04-10-17 | 22:01
Na het falen als staatsecretaris bescherming Nederlandse grenzen krijgt hij er weer een belangrijke functie. Hoe kan dit?

accijnstoerist | 04-10-17 | 23:16

D66 heeft natuurlijk moeite om te erkennen dat de kliek waar zij toe behoren, met de woorden van Baudet ook wel het kartel genoemd, weer een gevoelig verlies heeft moeten incasseren. De lijst van gesneuvelde mislukte politici groeit gestaag.
D66, oftewel de kartel konten likkers.

Memek | 04-10-17 | 21:58

Ik vond het wel een beetje jammer dat ie het niet had over de kwestie van het rapport en de onderwerp van het debat, maar sprak over de problemen bij de mariniers met hun kleding. Als je elke keer zo dossiervast bent en druk met de verkleedkist dan houdt dit effect ook wel snel op, vermoed ik zo. Kunstjes werken een, twee of maximaal drie keer. Hierover gesproken, hoe is het eigenlijk met onze Greet?

Rest In Privacy | 04-10-17 | 21:56 | 9

Dat komt omdat Thierry hier fundamenteel belangrijke dingen aan de orde stelt, en dat stellen veel reaguurders op prijs. De meeste mensen zijn wel klaar met tweede rangs bestuurders, fractiediscipline en de doofpotcultuur van Rutte II.

accijnstoerist | 04-10-17 | 23:27

Iedereen die nu de hoop op verandering vestigt in (op zich capabele) de heren Baudet en Hiddema, die wens ik veel succes toe nu en voor de toekomst. Veel frustratie zal op u afkomen. Ik weet nog dat ik rond 1989/1990(?) een biertje dronk in café de tribunal in Maastricht en in gesprek kwam met een kleine man, zeer zwaar rokend, in tweedkostuum. Gesprek ging over kroegbezoek. Ik gaf aan het altijd heerlijk te vinden wat te gaan drinken met vrienden, waarop de heer Hiddema zei: "vrinden, vrinden, ik héb helemaal geen vrinden". Bleek het mijn buurm

Rest In Privacy | 05-10-17 | 00:01

buurman op de wilhelminasingel te zijn. Geweldige kerel. Beetje lastig in de omgang.

Rest In Privacy | 05-10-17 | 00:05
▼ 6 antwoorden verborgen

De Pietje Bel van de Tweede Kamer maakte de overige daar vergaderde ijdeltuiten groen van jaloezie.
De NOS zou er overigens beter aan doen om Den Haag kritisch te benaderen dan telkens weer mee te resoneren met wat daar de heersende mening is.

Abu Bachouca | 04-10-17 | 21:56 | 2

Ach kom op.... Heel internet neemt die NOSJW al niet meer serieus....
Het is gewoon lachwekkend hoe ze de boel proberen te verdraaien en framen. Ze maken zichzelf des te belachelijker.
Het is alleen wel te hopen dat Therry deze mindset ook weet vast te houden als straks de PartijKartelPropagandamachine weer op stoom komt.....

Mastermattie | 04-10-17 | 21:59

Ha, ha, ha.... de nos..... die neem sinds de vorige eeuw al niet serieus meer.
Laat staan dat ik er naar kijk.
Een ziellug links klupje is dat.

Kanarie_Geil | 04-10-17 | 22:09

Onzin over "verkleden", "smakeloos".
Door die kleding te laten zien maakte hij de realiteit net wat inzichtelijker.
De meeste politici hebben geen idee waar ze het over hebben. Kwebbelen over miljoenennota's en miljardenbegrotingen; maar wat kost zo'n vest nou eienlijk, of zo'n paar schoenen?
En waarom krijgen onje jongens dat dan niet gewoon?
De meeste werkgevers zijn verantwoordelijk voor de werkkleding (met name veiligheidskleding) van hun werknemers. Als bijvoorbeeld een bouwvakker gewond raakt omdat zijn helm niet deugt, dan heeft de werkgever wat uit te leggen bij de arbeidsinspectie.

Bizar dat dat bij defensie kennelijk heel anders werkt.

Dandruff | 04-10-17 | 21:54 | 18

Langshetrandje | 05-10-17 | 00:24
Aankoop mortierGRANATEN ten behoeve van missie Afghanistan 2006, Incident Mali 6 juli 2016. Lijkt mij toch echt 10 jaar. Dandruff heeft gewoon gelijk hierin.

Roadblock | 05-10-17 | 11:03

@Langshetrandje,

Je pretendeert de titel van dit dossier bekeken te hebben, maar je weet echt niet waar je over praat. Die granaten zijn in 2006 gekocht, en werden bij aankomst in NL al direct afgekeurd. www.nrc.nl/nieuws/2017/09/28/ovv-defe...

Maar ze zijn dus toch 10 jaar lang gebruikt.
Dat kenmerkt Defensie. Nogmaals, bekijk de titels van alle andere dossiers maar eens (AP-23, chroom-6 verf, schietbaan Ossendrecht, etc). Alle problemen zijn al jaren bekend, maar worden consequent genegeerd. En dit gebeurt er met klokkenluiders. nl.wikipedia.org/wiki/Fred_Spijkers

Baudet doet zijn huiswerk, jij niet. Daarom verwijt je Baudet dat hij de problemen inzichtelijk maakt zoals ze dat ook op universiteiten, ministeries, bedrijven, multinationals etc doen. Dat heeft niks met "verlossers" te maken.
Je bent een klein kind dat betrapt is op spieken; helaas bij die ene klasgenoot die een 3 haalde. En dus zeik je over de "vorm" van degene die een 10 haalde.
Gewoon voortaan zelf leren.

Dandruff | 05-10-17 | 16:06

@Langshetrandje,

Je pretendeert de titel van dit dossier bekeken te hebben, maar je weet echt niet waar je over praat. Die granaten zijn in 2006 gekocht, en werden bij aankomst in NL al direct afgekeurd. www.nrc.nl/nieuws/2017/09/28/ovv-defe...

Maar ze zijn dus toch 10 jaar lang gebruikt.
Dat kenmerkt Defensie. Nogmaals, bekijk de titels van alle andere dossiers maar eens (AP-23, chroom-6 verf, schietbaan Ossendrecht, etc). Alle problemen zijn al jaren bekend, maar worden consequent genegeerd. En dit gebeurt er met klokkenluiders. nl.wikipedia.org/wiki/Fred_Spijkers

Baudet doet zijn huiswerk, jij niet. Daarom verwijt je Baudet dat hij de problemen inzichtelijk maakt zoals ze dat ook op universiteiten, ministeries, bedrijven, multinationals etc doen. Dat heeft niks met "verlossers" te maken.
Je bent een klein kind dat betrapt is op spieken; helaas bij die ene klasgenoot die een 3 haalde. En dus zeik je over de "vorm" van degene die een 10 haalde.
Gewoon voortaan zelf leren.

Dandruff | 05-10-17 | 16:06
▼ 15 antwoorden verborgen

Onzin over "verkleden", "smakeloos".
Door die kleding te laten zien maakte hij de realiteit net wat inzichtelijker.
De meeste politici hebben geen idee waar ze het over hebben. Kwebbelen over miljoenennota's en miljardenbegrotingen; maar wat kost zo'n vest nou eienlijk, of zo'n paar schoenen?
En waarom krijgen onje jongens dat dan niet gewoon?
De meeste werkgevers zijn verantwoordelijk voor de werkkleding (met name veiligheidskleding) van hun werknemers. Als bijvoorbeeld een bouwvakker gewond raakt omdat zijn helm niet deugt, dan heeft de werkgever wat uit te leggen bij de arbeidsinspectie.

Bizar dat dat bij defensie kennelijk heel anders werkt.

Dandruff | 04-10-17 | 21:54 | 4

Dus is de conclusie, de nederlandse staat is gewoon verantwoordelijk, werkgeversaansprakelijkheid. Maar dat zal in het geval van de nederlandse staat wel anders werken...

GKJP | 04-10-17 | 22:16

Dubbele agenda, maakt het leger en materiaal zwak zodat er een europees leger door kan worden gedrukt. Is begonnen eind jaren 80 met afschaffen dienstplicht.

Rallywally | 04-10-17 | 22:21

Dandruff | 04-10-17 | 21:54 |

De realiteit in de politiek en bij defensie is inderdaad smakeloos en gewetenloos.
Natuurlijk hoeft deze "werkgever" (Defensie) niets uit te leggen, dat liegt de politiek wel even voor ze uit aan de bevolking... (en nee dat is geen spelfout)

iew | 05-10-17 | 02:40
▼ 1 antwoord verborgen

Laat die a-politieke malloten die zich storen aan Baudet zijn gedrag zich eerst eens druk maken om het feit dat Hennis vrijuit gaat en binnen de kortste keren een baan krijgt aangeboden waarmee ze het veelvuldige verdient dan als minister.

pissebed | 04-10-17 | 21:53 | 5

Langshetrandje | 04-10-17 | 22:02 Op zijn minst vervolging, is dat zo gek dan?

pissebed | 05-10-17 | 00:17

keestelpro | 04-10-17 | 22:43 Dank U!

pissebed | 05-10-17 | 00:18

pissebed | 05-10-17 | 00:17
doe aangifte.

Rest In Privacy | 05-10-17 | 00:38
▼ 2 antwoorden verborgen

Over Kees van der Staaij die met levensgrote foto's naast zich in de kamer een nietszeggend betoog hield enige tijd geleden hoor je dan weer niemand. Wordt tijd dat Wilders achter de katheter gaat staan gehuld in djellaba. Daar kan de linkse kerk geen kritiek op hebben.

A.S. Perien | 04-10-17 | 21:52

Vieze poes 21.45: Is het nou le of la Baudet, vraag je? Nee, het zou eerder le Bidet kunnen zijn.

cyrieltje | 04-10-17 | 21:51 | 3

Die bidet-grap is nu precies 5 miljoen keer gemaakt.
Maar omdat er nog nooit iemand gelachen heeft zeg jij nu "ik ga door tot er wèl iemand lacht".
Helaas; dat gezegde dat "de aanhouder wint" gaat niet altijd op.

Dandruff | 04-10-17 | 21:59

Die bidet-grap is nu precies 5 miljoen keer gemaakt.
Maar omdat er nog nooit iemand gelachen heeft zeg jij nu "ik ga door tot er wèl iemand lacht".
Helaas; dat gezegde dat "de aanhouder wint" gaat niet altijd op.

Dandruff | 04-10-17 | 21:59

Flauw krieltje. Hij bedoelt het goed. Beetje vernieuwing en aanpassen aan les temps modernes.

Monsieur Hiddema is zijn Robin. Vive la republiek!

Bonjoer!

Viezepoes | 04-10-17 | 22:00

Tweet van Sjoerd Sjoerdsma ; "Geen woorden voor. Een debat over de dood van twee van onze soldaten en Baudet maakt er een profileringscircus van voor zichzelf." Hoe durft deze idioot dit te schrijven over Thierry Baudet! Weet die Sjoerdsma wel 'WIE' er een circus hebben gemaakt? Dit kabinet heeft van Defensie een circus gemaakt, daar had hij kritiek op moeten geven en niet op de 'massenger'! Thierry Baudet heeft wat aangetoond en zaken openbaar gemaakt, dat soldaten hun eigen spullen moeten kopen voor hun veiligheid! Daar moet die Sjoedsa 'geen woorden' voor hebben!! Wat een enorme lul !!!

Ik snap er niks van! | 04-10-17 | 21:51 | 4

Langshetrandje | 04-10-17 | 22:08
Mortieren en uitrusting vallen onder materiële gereedheid. Thierry had dus heel goed in de gaten waar het debat over ging.
Jij dus niet.

Ongeblustekalk | 04-10-17 | 22:26

Ongeblustekalk | 04-10-17 | 22:26
ja en de schoenen en de geweren en de kogels en ademen ook en de training en de centen en de achterban en de kinderen. Allemaal enorm belangrijk maar niet in dit debat. Als je enig gevoel in je ballen hebt gaat dit debat maar over een ding. En dat is dat de minister kennelijk bereid en in staat is om een debat te voeren en vervolgens te erkennen dat ze haar verantwoordelijkheid neemt. WTF wil een mens nog meer in onze parlementaire democratie. Harakiri?

Rest In Privacy | 05-10-17 | 00:43

Langshetrandje | 05-10-17 | 00:43
Ja, maar daar slaat u de plank nu volkomen mis. Het debat ging niet over of een minister haar verantwoording zou nemen. Het debat ging over het Mali-rapport.
Ik begrijp best waarom het de politiek goed uitkomt dat het debat over het wel of niet aanblijven van de minister zou gaan. Minister weg- Probleem weg- Plas-Glas.
Nee, oorzaken en hoe herhaling te voorkomen. Dat zou de insteek moeten zijn.
En dat had Baudet goed begrepen. U niet.

Roadblock | 05-10-17 | 11:14
▼ 1 antwoord verborgen

Maar het allerergst is dat Defensie het leveren van waardeloze spullen in haar begroting opneemt. Ze weet dat militairen de betere spullen dan zelf koopt. En dat op deze manier het leven van militairen, die even geen financiële ruimte hebben, in de waagschaal wordt gelegd is dan jammer.

Hoen | 04-10-17 | 21:50 | 1

Het mag nog net: fijne dierendag Hoen!

keestelpro | 04-10-17 | 22:41

Geert Wilders MOET elke dag zo'n ding aan... *hoont alle fopparlementariers weg!!! *

DommeNeger | 04-10-17 | 21:48

Als je ook op Twitter de zure reacties leest van mensen die zich vroeger of nu journalist noemen is werkelijk ongehoord. Die mensen denken nog steeds dat ze invloed hebben, maar maken zich eerder belachelijk. Het zegt echter heel veel over de publieke omroep, die zich aangevallen voelt en merkt dat ze de controle verliezen

Barbara Drijfzand | 04-10-17 | 21:48

Als je pretendeert dat je een zakenkabinet wilt zul je ook met echte verhalen moeten kopen, het is toch absurd dat die lui hun eigen schoenen moeten kopen omdat defensie ze niet voor hen wil kopen? Maar aan de andere kant wel gelukszoekers met van alles en nog wat voorzien. Baudet gaat nog eens een hele grote speler worden in Den Haag.

Nauwe Opening | 04-10-17 | 21:48 | 1

1e kopen=komen

Nauwe Opening | 04-10-17 | 21:49

d=t solly

Frau Merkel | 04-10-17 | 21:46

Brigadier Bidet gaat van retteketet. Nu zijn alle aandachtsjagers jaloers op hem. Niet zo verwonderlijk in een maatschappij waar het trekken van aandacht de norm is geworden. Een gemiddelde apenrots is er niets bij vergeleken; daar vind je nog apen die de baby status zijn ontgroeid.

Mastodont Zombie | 04-10-17 | 21:46

Bij de Duitse collega's is het weinig anders. Zelf handschoenen aangeschaft omdat je met wanten geen machinegeweer kunt bedienen. Binnen de Nederlandse Defensie heb ik dit ook gezien. Het budget dat nu gebruikt wordt, is het budget van volgend jaar. Dienstreizen geschrapt omdat er geen geld is voor diesel om te kunnen rijden. Militairen krijgen een kerstuitkering en daarbij vermeld welke sportschoenen ze waar voor een redelijke prijs kunnen kopen.
Gebouwen vallen uit elkaar van ellende. Als een gebouw opgeknapt wordt, wordt het daarna verkocht. De verhuizing van de Mariniers was een goedmakertje voor een vriendje uit het partijkartel. Defensie betaald de rekening wel. Publiekelijk bekend. Geen hond in de Tweede Kamer die het aan de kaak stelt. En dan wel zeiken op een terecht punt van Baudet. Er zijn nog steeds geen kamervragen gesteld. Waarvoor zit dat stelletje uitvreters daar?

Frau Merkel | 04-10-17 | 21:46 | 1

Inderdaad. In het boek van Ybeltje komt de verhuizing van de mariniers aan de orde, en wie waarom die wederdienst bewees.

Roadblock | 04-10-17 | 23:58

Is het nu le Baudet of la baudet? That's the question.

Vive Thierry de Slingeraar alias "la fronde"

Viezepoes | 04-10-17 | 21:45 | 2

Gefeliciteerd met dierendag trouwens. ;-)

keestelpro | 04-10-17 | 22:40
-weggejorist-
Viezepoes | 04-10-17 | 22:54

Ben ook lid geworden van FvD, Ben lid nummer 3041945.

Mark_D_NL | 04-10-17 | 21:44 | 3

Oh, ik dacht 55.

Bugblatter | 04-10-17 | 22:02
-weggejorist-
Piet-Bundy | 04-10-17 | 22:12

Mij lukte het niet, kreeg telkens foutcode S5.

Anyway, topgast die Baudet. Links is inmiddels behoorlijk in paniek. En terecht, stelletje lutsers.

Johnweer | 04-10-17 | 22:15

Wat een prachtig proza van Rossum. Voelbaar de juiste snaar. Knap gedaan van Thierry.

Baardvansinterklaas | 04-10-17 | 21:44

Goed geschreven en het er helemaal mee eens.

Mesmer | 04-10-17 | 21:43

Misschien moeten ze zich 's druk maken om wat-ie zégt ...

mrfreeze | 04-10-17 | 21:42

essensie defensie zonder pretensie hou je veilig
Die jongen doet het hartstikke goed. Hij heeft weleens precies gelijk, en meestal ongeveer. Ik moet ook vaak hartelijk om hem lachen.

LibertasSimplex | 04-10-17 | 21:41

En dan zegt flapdrol Kees Verhoeven, zoals een echt D66'er betaamt: Bah!
Ach gut K.V., wat ben jij toch een zielig hoopje aanstellerij.

Memek | 04-10-17 | 21:41 | 1

kees verhoeven is het prototype van de papagaaie naprater van d66 ,een lugubere vazal van kereltje pechold

geeratz8217 | 04-10-17 | 22:12

Zo hoort het in een gevecht,aanvallen die kliek.

van stampij | 04-10-17 | 21:40

Initiële gedachte was: doe dit godverdomme nu niet lefkutgozertje.
Dat werd secundair gevolgt door: fuck de neuk hell, inhoud wint het majestueus boven de vorm.
.

Petje af. Hulde en fakking bloemetjes...

Rollins | 04-10-17 | 21:40

Niet te geloven dat iedereen het heeft over de uitdossing van Baudet, terwijl niemand van die zeikerds het over de inhoud heeft. Brigadier Baudet, geen stijl doet lekker mee, heeft gewoon gelijk. Zoals bijna altijd. Ieder parijkartel kan zich gaan opmaken voor een flink pak op hun flikker. Mijn held!

pibasso | 04-10-17 | 21:40 | 2

Hebt u het stuk wel gelezen? GS hamert juist op de inhoud.

Mastermattie | 04-10-17 | 21:44

Klassieke strategie: als je niet op de inhoud kunt winnen, val dan frontaal aan op de vorm en/of de boodschapper.
Dus als de boodschapper wordt aangevallen dan weet je dat zijn boodschap hout snijdt.

Winter_is_coming | 05-10-17 | 10:49

Terry Baudet, is dat een zoon van Brigitte Bardot?

hfakker | 04-10-17 | 21:39

Prachtige vent die Baudet. Zijn maiden speech in latijn beginnen, zijn baard laten staan als zandloper en nu dit carnavalslegerkostuum dat nog de echte outfit van ons leger blijkt te zijn. Hij ontmaskert het kartel keer op keer en links heeft geen verweer. Da's balen, als een stekker inderdaad!

keestelpro | 04-10-17 | 21:39 | 2

Links tracht verweer te geven, maar het snijdt geen hout.

GKJP | 04-10-17 | 21:49

Jeetje, keestelpro, zo kaats je de bal wel héél snoeihard terug! Dat kunnen ze vast niet incasseren..

Rest In Privacy | 04-10-17 | 22:29

spijker-kop. Ik snap wel dat men voorzichtig is met formeren. Men gaat gefileerd worden. Waarschijnlijk hebben ze de grote lijnen klaar maar beseft men meer dan ooit dat ook details goed moeten zitten. (misschien ook ijdele hoop dat men nadenkt bij het formeren)

Fiets | 04-10-17 | 21:37 | 1

Als ze inderdaad eind oktober klaar zijn, dan hebben ze er sinds de verkiezingen van 15 maart, al 3 ! recessen opzitten. Dit kabinet is al af voor ze begonnen zijn.

netniet | 04-10-17 | 21:43

Top toch, Baudet had gewoon een prachtige voordracht. Hij voert politiek in een geheel nieuwe stijl en stapt in het ene na het andere gat, dat het door hem benoemde kartel, wagenwijd openlaat omdat men laks is geworden en teveel gewend is geraakt aan het oude jongens krentenbrood.

Het simpele feit dat hij niet op inhoud te pareren is en dat hij compleet om de MSM heenloopt maakt de mensen daar niet blij. Het resulteert dus in zuur gel*l en daarmee extra aandacht voor Baudet. Ze kunnen zich daar de borst natmaken in Den Haag, de beweging van het FvD laat zich niet meer stoppen.

netniet | 04-10-17 | 21:37

De NOS en de r st van het PC zooitje wisten het weer mooi te spinnen en te knippen om Baudet te kakken te zetten maar z'n punt heeft 'ie wel kunnen maken en krijgt nu (zelfs via Dumpert) bijval van (ex-)militairen!

Mastermattie | 04-10-17 | 21:32

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl