Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

School vindt pakje appelsap schadelijker dan eigen laaggeletterd personeel, ouders woest

Taalnazi alert

Kijk eens wat er in de Nederlands-educatieve versie van de Goelag nu weer verboden is. In navolging van onder meer zoet beleg, smartphones, Lonsdale, roken, Erdogan-shirts, energiedrankjes, gescheurde jeans, games en pils (Google zelf allemaal maar) heeft de Tilburgse basisschool Don Sarto alle soorten dranken verboden. Kindercola, energiedrank, limonade, appelsap, sinaasappelsap, bier, absint: mogen de kindertjes niet meer drinken van die stichtelijke lullen van het schoolbestuur. "In ranja zitten suikers", aldus directeur Ludy Meister, die zijn leerlingen wil beschermen tegen die genadeloze toekomstverpester. Kinderen mogen derhalve alleen nog kraanwater drinken, want van de rest ga je dood. En ondertussen zeiken we allemaal maar dat onze kids van die gigagrote mietjes zijn. Dat krijg je er nou van, als je de Ludy Meistertjes van deze wereld de regeltjes laat maken. 

Wij sluiten ons volledig aan bij papa Kevin Rovers: "Water is voor honden en dat hoeft mijn zoon niet te zuipen." En dan nog iets, Ludy Meister. Wat kinderen écht verneukt. Niet dat beetje suiker in een pakje appelsap, maar die tenenkrommende teksten op die site van jullie. Dat de kinderen het normaal moeten vinden dat er blijkbaar geen meester of juf te vinden is die géén last heeft van functioneel analfabetisme. Dat het schoolbestuur een belangrijke informatiebron bevuilt met wanordelijke zooi. Dat je het woord personeel boven je eigen bakkes schrijft als 'personnel'. Dat je een hoofdletter vergeet in de naam van je eigen school. Dat ieder nieuwsbericht lijkt op een gelukstreffer van een eindeloos typende aap. Dat het zelfs niet lukt om 'Bobbijaanland' foutloos te schrijven. JE RUNT EEN ONDERWIJSINSTELLING, LUDY MEISTER.

Reaguursels

Inloggen

Dit is vragen om problemen. Best zinnig om grenzen te stellen aan suikerinname op school maar hier zijn ze doorgeslagen. En van één suikerhoudend sapje om 10.00 uur word je echt niet hyperactief.

Frits de Vriez | 02-09-17 | 16:34

Wat een dom en ongefundeerd stuk. 1. "Ouders woest" Het merendeel van de ouders is vóor deze maatregel, maar De tokkie-ouder Kevin, ( die naam zegt ook gelijk alles) weet stennis te schoppen met zijn uitspraak "Water is voor honden" , haalt daarme de krant en de schreeuweriken van Geenstijl nemen alles klakkeloos over. Informeer je eerst wat voor gigantische schade al die suikerdrankjes aanrichten bij kinderen, in plaats van een school aan te vallen die haar best doet om een beetje tegengas te geven, tegen de waanzin dat bij sommige gezinnen zelfs de honden gezonder gevoed worden dan de eigen kinderen! Kijk eens hier: www.youtube.com/watch?v=-YZnORoAWkA

duitsrrrr | 02-09-17 | 16:04 | 2

Het punt is dat de school dit eenzijdig oplegt, dit zonder alternatieven, slechts kraanwater. Het is eveneens zo dat scholen niet zo dik gezaaid zijn dat je makkelijk over kunt stappen als het hiermee oneens bent (monopoliepositie). Bovendien hebben je kinderen hier hun vriendenkring opgebouwd. We huren een school in om onze kinderen onderricht te geven. Over de inhoud en kwaliteit ervan zullen we het even niet hebben. Het lijkt mij dat zij zich op hun kerntaak dienen te richten. Het heeft geen pas voor de schooldirecteur om plaats te nemen op de stoel van de ouders. Voorlichting zou beter op zijn plek zijn, de rol van de ouders (gedeeltelijk) overnemen niet. Dit zou iedereen met vuur moeten bestrijden, het is immers een hellend vlak. Als ze dit erdoor kunnen drukken dan is het wachten op de volgende eenzijdige actie. De aanzet wordt altijd gegeven vanuit een verdedigbaar standpunt, de volgende zullen echter steeds minder draagkracht hebben. Dan is echter iedereen eraan gewend en is de weerstand minder. De dolle Mina's streden voor baas in eigen buik, nu grijpen deze lieden naar baas in andermans buik. Al ben ook ik van mening dat kinderen (en volwassen) teveel suiker consumeren, dat is aan de ouders om dat aan te pakken, niet aan de schooldirecteur.

braakbalmayo | 02-09-17 | 16:26

@braakbaarmayo: niet de school heeft een monopolie maar de ouders. Die kunnen de school wisselen, of hun kind na schooltijd met rotzooi volstoppen. De Kinderen kunnen niet van ouders wisselen. Daarom is de school in haar gelijk als zij bepaalde regels qua voeding opstelt zo dat de kinderen die thuis met cola en chips opgroeien een alternatief geboden wordt, dat het ook anders kan. Zo word namelijk het ouderlijke monopolie doorbroken.

duitsrrrr | 02-09-17 | 22:18

Het valt me altijd op dat er in steden als Tilburg sowieso veel mislukte mensen rondlopen.

Dommedaris | 02-09-17 | 12:20

18 van de 23 leraren zijn vrouw. Dat is ook niet divers zeg. (Oftewel, wat verwacht je dan?)

_ILT_ | 02-09-17 | 11:28

Dit is vast ook zo'n school waar het buitenspelen word overgeslagen wanneer het regent..., en nee ik verzin dit niet.

iew | 02-09-17 | 11:18

Een bezoekje aan de website van Onze Taal zou geen kwaad kunnen voor de maken van de website van de school. Er staan niet alleen spellingsfouten op, de makers weten blijkbaar ook niet dat je getallen tot en met twintig gewoon bij voorkeur voluit hoort te schrijven (behalve als je groep 4 of zo bedoeld, dan natuurlijk weer niet).
Ik geef de school geen ongelijk dat ze het denken van frisdrank willen verbieden, maar alleen maar water vind ik dan weer het andere uiterste.

Sita-van-Wessel | 02-09-17 | 11:09

Weet je waar ik zo verbaasd over ben? Tegenwoordig is er zoveel aandacht voor mensen met overgewicht enzo, en dat is ook wel goed. Maar vergeet niet dat er mensen zijn zoals ik. Mensen die bij elke online bmi-test de boodschap krijgen: je hebt ernstig ondergewicht, zoek hulp bij een diëtiste of je huisarts om aan te komen. Mensen die 3 kilo afvallen als ze een maand lang hoofdzakelijk water drinken. Terwijl ze die 3 kilo niet kunnen missen. (Nog afgezien van het feit dat water in mijn lange lijst allergieën voorkomt en ik dus per direct moet kotsen als ik puur water drink. Want daarmee zal ik de enige Nederlander zijn, dus daar kan je geen rekening mee houden.) Mijn moeder vertelde me op de basisschool dat ik om 11uur elke morgen iets moest eten, omdat ik standaard om half12 naar huis ging omdat ik me zo beroerd voelde. Suiker tekort bleek. Dus frommelde ik elke dag stiekem koekjes in mn kastje. En 10 jaar later doe ik dat nog steeds. Maar het zou toch wat zijn als die kinderen in Tilburg op die manier moeten gaan eten op school? Water en fruit... Het nadeel is dat er door al die nadruk op eten en voor NIET eten, meer mensen zijn die er geobsedeerd door raken. En dat kan weer lijden tot anorexia. Ik kan wel betere manieren bedenken om overgewicht te lijf te gaan.

Gerryvk | 02-09-17 | 09:46

Ooit een keer een uitzending gezien waarin twee rondstuiterende onhandelbare kinderen een paar weken van de liters frisdrank per dag werden afgehaald. Verandering was opmerkelijk. Stuk rustiger, evenwichtiger etc.

Wekkertje | 02-09-17 | 09:36

In Tilburg zitten sowieso verhoudingsgewijs enorm veel uitkeringstrekkers, kijk de cijfers er maar op na:

Nou, helaas mag ik geen links plaatsen, maar zoek maar op via google

Soms moet je via internet explorer kijken

maaktgeendonderuit | 02-09-17 | 09:23

Kevin, wat erg voor je dat je vader een tikkie is die ook nog eens slecht kan liegen.
Water is redelijk smaakneutraal, dus niet lekker vinden is een gevolg van jarenlang vooral geen water laten drinken, maar vooral jouw jonge lichaampje vergiftigen met allerhande onnatuurlijk gebraficeerde suikers e-nummers en andere troep.
Vergeet je vader niet te bedanken, als je vanaf je 30e met een insuline spuitje kan aanvangen.

GoeieGozer | 02-09-17 | 09:06

Geen water lusten. Dit niet lusten, dat niet lusten.
Wat is dat voor een opvoeding tegenwoordig? Bij die kids wordt zeker ook een aparte maaltijd gekookt als het kind het 'hoofdmenu' niet lust en de rest van het gezin wel. Eten en drinken wat de pot schaft, anders ga je met een lege maag naar bed.

Eshek | 02-09-17 | 08:48 | 2

Ik kreeg vruger in de vorige eeuw bij mijn aardappels, groente en vlees gewoon een glas water en verder die dag ook gewoon thee of water. Ranja was voor de feestdagen en een heuse traktatie.. als ik paps goed begrijp ben ik vroeger door mijn ouders honds opgevoed..

fikkieblijf! | 02-09-17 | 09:40

Inderdaad, water, melk, thee, ranja limonade. Dat was het. Cola of Sinas af en toe alleen in het weekend, evenals chips. Overblijfmoeder had je toen ook nog niet. Moeders was altijd thuis als je van school kwam waar de bruine boterhammen al gesmeerd voor je klaar stonden met een glas melk.

Eshek | 02-09-17 | 15:34

Nou ja, dan geen appelsap. Eigenlijk is het ook rotzooi.
Appelsap wordt vaak van concentraat gemaakt, en dat komt vaak uit China. Daar kan er de grootse viezigheid mee gebeuren en het is goed dat die zooi niet bij onze kinderen terecht komt.

Munchhausen | 02-09-17 | 06:55 | 1

Appelsap? Da's geen zooi, da's lekker.

Usumani | 02-09-17 | 10:32

Kan iemand op 't ene terrein 'gelijk' hebben, als je op 't andere terrein taalfouten maakt?
Helpt 't de discussie, als je appels en peren naast elkaar zet, om daarmee de boodschapper (de school) in een negatief daglicht te zetten, met als impliciete suggestie, dat als je taalfouten maakt, je ook wel fout zal zitten op 't andere terrein.
Zucht.
Hoe maak je 'n demagoog, met z'n manipulerende voorstelling van zaken duidelijk, dat er niets mis is met partijdigheid (namens de ouders), of duidelijk, dat je opvoedkundig echt de 'mening' mág hebben, dat jouw kind geen water hoeft te drinken. Maar toch, dat de school 'n onderwijzende instelling is, die officieel tot taak heeft, 'n wetenschappelijk onderbouwde pedagogische aanpak waar te maken. (dat zijn 'n hoop moeilijke woorden, sorry)
De uitkomst wordt dit.
Je mag 't helemaal oneens zijn met een school.
Je mag je kind zelfs van school halen, als je jouw kind niet wilt toevertrouwen aan de discipline van de ene of andere school.
Maar elke school mag z'n eigen kleur en smaak bij 't onderwijs aanbrengen (pun); en dat noemen we de vrijheid van onderwijs.
Omgekeerd; de ouders van schoolgaande kinderen hebben niét de macht, uit te maken, welke didactische identiteit een school wenst vorm te geven.
Ondertussen mag nog een vrijblijvend advies aan de egocentrische ouders worden gegeven; dat ook zij zich zouden moeten laten bijscholen.

Der Paulie | 02-09-17 | 02:58 | 5

De didactische identiteit kun je o.a. halen uit het onderwijs/leerplan wat ieder school wettelijk moet hebben. Kun je dus van te voren na gaan hoe dat zit. Verder kom je altijd en over al van die taal puristen tegen die een narcistische hang hebben naar zelf bevlekking op het corrigeren van taalfouten. Het in hun waarde laten van mensen hebben ze nog nooit van gehoord. Even voor de opheldering er zijn heel veel bekende mensen die niet zo taal vaardig waren dan wel dyslectisch, google maar eens. O.a. Albert Einstein.

DerkArie-ut-de-Achte | 02-09-17 | 09:26

Als je de overheid gewoon uit het onderwijs haalt, bijvoorbeeld door het ministerie van onderwijs af te schaffen en desnoods te werken met vouchers, dan heb je dit soort problemen niet. Dan hebben scholen de vrijheid hun identiteit te bepalen, en hebben ouders de vrijheid te kiezen welke school het best bij hun waarden past. (En nee, rare islamscholen passen niet in dit soort vrijheid.)

_ILT_ | 02-09-17 | 11:32

Toch nog maar 'n beetje ondertiteling bij mijn tegeltje over wat ik bedoelde.
De school mag zelf de huisregels vaststellen. (dus dikmakende drankjes verbieden) En wie het daar niet mee eens is, zoekt maar 'n andere school.
En dat de schoolleiding zelf ook wel eens (taal)fouten maakt, heeft er niets mee te maken.

Der Paulie | 02-09-17 | 15:11
▼ 2 antwoorden verborgen

Mens sana in corpore sano

Ik ben een voorstander van schoolmaaltijden. Denk even aan de documentaire van Michael Moore waarin hij op bezoek is bij een Franse basisschool.

Ik ben een voorstander van één uur gymnastiek per dag, door een gymnastiekleraar wel te verstaan. Verder een of twee uur in de week een sport naar keuze.

Ik ben een voorstander van verplicht meewerken met de oogst van groenten en fruit. Kinderarbeid? Ja. Bent u tegen? Jammer dan.

Ben een voorstander van schooltuintjes, naast de school!

Ben een voorstander van kookles op school.

Ben een voorstander van schoolzwemmen. Verplicht!

Overiges dienen we twintig jaar uit te trekken om ons Nederlands onderwijs weer op poten te zetten. Klinkt afgezaagd onderhand: maar leren van de Finnen en ook maar van het Sovjetonderwijs-systeem. Bien étonné de se trouver ensemble, hein, n'est-ce pas.
Salut les gars! Evocatus

Evocatus | 02-09-17 | 01:27 | 1

Ben het eens met die voorstellen. Wat mij betreft ook schoolkleren, iedereen dezelfde look dan is dat verschil rijk-arm minder een punt en de religieuze symbolen zoals hoofddoek, kruis, ster ook niet meer aanwezig. Als de leerlingen dan ook nog gewoon opstaan zodra de leraar de klas binnenkomt, dan leren ze tenminste ook wat respect is. Want in veel gevallen wordt daar thuis geen aandacht aan besteed, het is tegenwoordig doodnormaal dat de ouders met een vierjarige in discussie gaan....

Louise-in-de-pels | 02-09-17 | 13:01

'Geen water lusten', wat is dat dan weer voor achterlijke aanstellerij?

Rest In Privacy | 02-09-17 | 01:22 | 1

W.C. Fields: "fish fuck in it." Hij vergat shit.
Was een excuus v zijn alcoholisme, dus doe mij maar water, daar wordt je vrolijk van(anti depressiva residuen)!

ger1306 | 02-09-17 | 08:43

Overigens, dat leesplankje roept een hoop nostalgie bij me op. Ik ben van 1954 en heb er op de "lagere school" - tegenwoordig basisonderwijs - nog mee leren lezen en schrijven. Ook in mijn tijd al redelijk ouderwets: ik ben geboren en getogen in een grote stad (Den Haag) en dat leesplankje en onze leesboekjes (Ot en Sien) speelden zich in een boerenland af. Ik weet nog dat ik dat boerenland idealiseerde als een soort "pastoraal paradijs" (die termen kende ik toen uiteraard niet). Achteraf gezien onzin natuurlijk, maar ik heb toen wel redelijk Nederlands lezen en schrijven en rekenen geleerd. Als ik zie hoe huidige generaties van alles verkeerd doen - niet alleen de d-tjes en de t-tjes - vraag ik me af: zijn alle moderne methodes dan zoveel beter?

Tot slot; het zg "Haagse" leesplankje. Weten jullie hoe die gaat? Nee? Nou, zo:

KK Aap, KK Noot, KK Mies, enz. Leuk toch?

Dr_Johnson | 02-09-17 | 01:21

Waar het in deze om gaat, blijft me duister.

"... heeft de Tilburgse basisschool Don Sarto alle soorten dranken verboden. Kindercola, energiedrank, limonade, appelsap, sinaasappelsap, bier, absint: mogen de kindertjes niet meer drinken van die stichtelijke lullen van het schoolbestuur."

Verboden, maar wat betekent dit nou in de praktijk? Kan ik er niet uit halen. Als het betekent: dat is allemaal op onze school niet meer verkrijgbaar; we hebben geen "dispensers" meer in ons gebouw meer staan die die rotzooi verkopen, dan lijkt mij dat een legitiem besluit van de "school".

Betekent het echter dat door "thuis" meegegeven voedsel en drankjes taboe zijn, dan is er wel een soort van probleem. Dan maak je m.i. inbreuk op een terrein waarover in principe de ouders gaan. Willen die hun kind vetmesten tot obesogene michelin-mannetjes/vrouwtjes met drankjes waar 12 klontjes suiker in zitten en junkfood etc, dan is dat in principe "aan de ouders". Als school kun je dan nog hooguit een bepaalde "gebruikers-ruimte" inrichten voor de vraat- en drankzuchtigen, maar verbieden lijkt me lastig.

Voorlichten hoe slecht eea is, lijkt me dan weer wel een taak van "school".

Dr_Johnson | 02-09-17 | 01:09 | 2

het probleem zit hem (waarschijnlijk) in de opwekking van ontoelaatbaar probleemgedrag. Geef een kind 's-morgens een blik energy drank mee, moet je eens opletten wat een springbom je letterlijk in de klas hebt zitten na inname. Dat geldt ook voor pakjes goedkoop suikerwater want meer is het niet, ze stuiteren de klas uit. Ouders die hun kinderen met springstoffen voedsel naar school sturen en de gedrags gevolgen ervan niet zien in 'overvolle passend onderwijs' klassen kunnen er voor kiezen om de energydrankjes en suikerhoudende voedsel in de weekenden in hun kinderen te stoppen..

fikkieblijf! | 02-09-17 | 09:48

Aha. Daar had ik niet aan gedacht. Dat zou dan dus ook een reden kunnen zijn. Maar het lijkt me dat in dat geval de school dan eerst maar eens in serieuze dialoog met de ouders moet om duidelijk te maken dat die energiedrankjes tot uiterst ongewenst gedrag leiden. Botweg verbieden lijkt me nog steeds te rigoureus.

Dr_Johnson | 02-09-17 | 11:54

Kevin Kevin Kevin... Water is voor honden!! Maar met 10% suiker en een kunstmatig smaakje erbij is het opeens goed voor mensen. Of zal meneer niet weten dat in bijv. Dubbel fris en chocolademelk een vochtige substantie zit wat water genoemd word..

MarcoC1991 | 02-09-17 | 00:11 | 1

Kevin is dan ook geen naam, maar een diagnose zoals ik hier ooit een reaguurder heb zien betogen m

Tapu | 02-09-17 | 07:59

Dat gezeik tegenwoordig met drinken en eten in school. Vroeger kreeg je niks mee. Als je dorst had kon je uit zo'n fonteintje water drinken. Dit water was niet te zuipen want was zo lauw als pis. Dus dat was dan ook weer snel gedaan met het water drinken. Ik geef in dit geval de school wel gelijk, het moet afgelopen zijn met eten en drinken op school. Doe je thuis maar.

poisonivy | 01-09-17 | 23:10

Verstandig van die school.
Als zo'n tokkie kind doorgaat met zich volstoppen met suiker heeft het op zijn 15-de obesitas.
En dan zegt de arts: maximaal nog 25 jaar te leven.

Jan Dribbel | 01-09-17 | 23:04

Heel goed van die school. Die ouders zouden de school moeten steunen. Sowieso. Je gaat het gezag van die leraren toch niet ondermijnen? Hoeveel mensen zijn er nou nog die leraar willen zijn. Al die verwende rotkinderen met hun grote bekken. En bij het minste geringste zo'n Tokkie -pa die verhaal komt halen. School: niet toegeven svp. Wie het niet bevalt dondert maar op.

Poes Fiep | 01-09-17 | 22:47

Gut gut, wat maak je je druk. Water is gezond hoor. Kon je vandaag niet .....?

Rest In Privacy | 01-09-17 | 21:53

Een school heeft ook een opvoedende taak. Thuis mogen de ouders hun kinderen verwennen en volstoppen met suiker; op school krijgen ze gezond te drinken: water, melk of karnemelk, allemaal prima. De spelling van Bobbijaanland als Bobbijaanland lijkt me goed, tenzij daarmee bedoeld is om Bobbejaanland aan te duiden.
En @Mosterd: u schrijft voor een site waarop zowat alle stukken wemelen van Engelse leenwoorden, anglicismen, Engelse citaten (sorry, quotes), tot Nederlands werkwoord gemaakte Engelse substantieven en vernederlandste Engelse werkwoorden. Dan schrijft een schooldirecteur een keer het Engelse "personnel" in plaats van "personeel" en dan wordt u boos. U schrijft niet dat hij een school bestuurt, maar dat hij een school "runt". Zo is het wel heel erg de pot die de ketel verwijt dat hij zwart ziet. Ik word van al dat Nederengels ook nijdig, maar ik heb recht van spreken en u niet.

JvanDeventer | 01-09-17 | 21:21 | 1

Opvoeden doe je niet (alleen) door verbieden maar ook, en vooral, door adviseren. Verder kan ik het niet meer eens met je zijn. Good job! Of eh, goed stuk!

skoennie | 01-09-17 | 23:01

Water is het beste dat je drinken kan. Tot aan de VrijMiBo dan natuurlijk.

Rest In Privacy | 01-09-17 | 21:00 | 1

Dan drink je nog maar 95% water

MarcoC1991 | 02-09-17 | 00:05

Zucht, zal ik ook maar een duit in 't zakje doen: De school heeft gelijk t.a.v. de suikers. De wereld is verziekt, en zelfs diegenen die em beter proberen te maken worden in de weg gestaan. Too bad. Als je je kind zo nodig ranja of chocolademelk wilt geven, doe je dat maar lekker thuis. Suiker, moeilijk aan te ontkomen. Zelfs, je verwacht 't niet, in vlees zit suiker. www.keyforkids.nl/wp-content/uploads/2...

mozaard | 01-09-17 | 20:21

Ach, ergens snap ik de school wel, maar toch zou ik er zelf niet blij mee zijn als onze school het zou invoeren. Wij geven onze kinderen al meestal water mee en gezonde snacks. Dus áls ze een pakje meekrijgen en een koekje, is dat míjn keuze en niet die van iemand anders.

wazakzegguh | 01-09-17 | 20:17

Site is inderdaad qua taalbeheersing nogal slordig (foei!). Waar ik pas echt uitslag van krijg is het debiele toontje. Alsof de kindertjes allemaal in therapie gaan op een school met zachte wandjes. Brrr

Law of the Land | 01-09-17 | 20:16 | 1

Klopt, downies maken doorgaans mooiere en langere zinnen. Die vent heeft de zinsopbouw van een dronken master Yoda.

Stijlicoon | 02-09-17 | 09:19

Je bent wel een ontzettende tokie als je én Kevin heet én vindt dat water drinken alleen voor honden is.

Gummibrösel | 01-09-17 | 20:00

Ik zeg koeiensap!

PresidenteDeConjovia | 01-09-17 | 19:57

Mosterd, je kletst. Het is juist top dat scholen al die zoete troep verbannen. Anders worden we USA-obesitas. Als ouders het hun kinderen zo nodig willen geven, dan maar thuis zodat andere kinderen er niet om gaan zeiken omdat pietje ook heeft. Toen ik op school zat, heel lang geleden, was dat ook al zo. Alleen melk, water en thee.

Bastie | 01-09-17 | 19:44 | 1

Ik ben niet zo van de verboden, maar vroeger op school was het inderdaad schoolmelk, thee of water. Als je tijdens de overblijf de afwas deed, kreeg je twee dropjes.

BLR | 01-09-17 | 19:54

School is een onderwijsinstatie. Geen dietiste. Nog niet eens een opvoedinstatie.

Als ouders hun kinderen met troep voeden dan is het maar zo. Het is niet aan de school te bepalen wat kinderen mogen eten en drinken.

redanx | 01-09-17 | 19:41 | 2

lekker, een adhd kind in je klas die zich vol consumeert met suiker...

salonsocialist | 01-09-17 | 21:03

De school bepaald dat ook niet. Ze bepaald alleen maar wat op haar eigen terrein in schooltijd word gedronken, en dat is haar goed recht.

duitsrrrr | 02-09-17 | 22:26

"Kevin Rovers: "Water is voor honden."

Kevin gast, je bestaat zelf voor 70% uit water.

Selassie | 01-09-17 | 19:27

Water en gezonde snack beleid moet gewoon verplicht worden op iedere school.
Het is schandalig te zien wat ouders hun kinderen meegeven als tussendoortje! Of het nu in een tokkie buurt is waar ze Wicky en roze koeken meegeven of in een kak buurt waar de ouders alleen maar werken en uit gemak en schuldgevoel de tassen vullen hiermee.
Het zit allemaal boordevol suikers. Suikers die zorgen voor snelle pieken en dalen in energie, alsmede gedragsverandering bij kinderen.
Interessant te zien of er naast het slinken van de vetrollen ook een daling zou kunnen ontstaan in de hoeveelheden kinderen met o.a. ADHD verschijnselen.

Stessje72 | 01-09-17 | 19:25

Ik roerde vroeger een paar eetlepels grove suiker door de vla. Dat knisperde zo lekker.

Gaerentpeller | 01-09-17 | 19:13

Die school staat in de grootste tokkiebuurt van Tilburg

Bassman-T | 01-09-17 | 19:04 | 1

Het zoontje heet Jonairo. Die zal inderdaad niet op hockey zitten en op vioolles.

fredflange | 01-09-17 | 19:20

Wedden dat ayran wel mag...

Ali Bi | 01-09-17 | 19:02 | 1

Ayran is dan ook erg lekker en verfrissend en dorstlessend.

fredflange | 01-09-17 | 19:19

Roy Donders zat daar ook op school.

Ko Ranzig | 01-09-17 | 19:00

Bemoeizucht met de beste bedoelingen dat weer wel.

puntjeopdei | 01-09-17 | 18:46

De school heeft gelijk. Ze mogen de leerlingen gerust beschermen tegen idiote ouders zoals Kevin, tenminste tijdens de schooluren.

Dat is mijn oordeel en daar moet u het mee doen.

Vreetkonijn | 01-09-17 | 18:38

Ze hebben gelijk. Weg met die suikerzut op school. Maar wat een zielige hoeveelheid puntjes in dat kleutertekstje zeg...

McSnor | 01-09-17 | 18:30

Papa ADHD en zoontje Jairnoydi of zo(i)ets zouden erg geholpen zijn met alleen water en minder suikers.. vooral in een volksbuurt. Om nu deze heldhaftige schoolfmeester te wijzen op zijn eigen vouten, is wel een beetje flauw.

Ze hadden deze water en fruit rantsoen een 10 jaar terug op de school van mijn kids ook ingevoerd. 1 jaar werd er gecontroleerd en na 2 jaar waren de pakjes suikerwater en 'gezonde' koeken weer gewoon terug. want het brengt me toch een hoop gedoe met zich mee. bijv. is worst als beleg nu echt gezonder dan jam/pindakaas of hagelslag? En levert die ene maaltijd op school een gezonde leerling.. mwah..

overigens nu de kids op de middelbare zitten is energiedrankjes voor en tijdens de schooltijden zeer streng verboden. Subiet gaat de leerling richting huis om de springhormonen daar uit te leven. Ouders worden zeer duidelijk gewezen op die regel. Voor de rest ligt er in de kantine zoals vanouds roze koeken en sauzijnenbroodjes naast een veel te duur bruin broodje kaas..

fikkieblijf! | 01-09-17 | 18:30

Wat een meelijwekkend groepje droevige verliezers is dat toch, "Pegida". En dat dat slappe hypocriete gelul over dierenleed. Kiloknaller etende tokkies.
youtu.be/M-aWfg2DTCw

de_landloper | 01-09-17 | 18:23

Eerlijk gezegd hebben ze wel een punt, de donsarto school.
Al die limonadepakjes zijn ook niet echt gezond en water is dosrtlessend.
In mijn tijd, ja lang geleden, waren er (gelukkig) geen limonadepakjes maar werd er nog melk uitgedeeld (gratis) op de scholen in kleine flesjes.
En zoals andere reaguurders ook al schreven om te zeggen , mijn kind hoeft of lust geen water, een beetje over de top.

Rest In Privacy | 01-09-17 | 18:21

Leidinggevenden in het onderwijs zijn in het algemeen van de pot gerukt. Dat geldt voor basis- en middelbaar onderwijs. Vrouwelijke eigenschappen worden aan de man toegekend (feminisering) en zie het resultaat: emotie en vals sentiment voeren de boventoon!

mohammmedtriplem | 01-09-17 | 18:06

de overheid moet maar eens beginnen met een verbod op energiedrank aan jongeren
zoals in vele andere landen!

Tevens ook voor Haribo teringzooi en Pringlechips , die bevatten net zoveel chemicalien als een chemokuur!

joppo0 | 01-09-17 | 17:33 | 1

Ik begrijp dat je je standpunt duidelijk wilt maken, maar een chemokuur is toch even nét iets heftiger dan een doos Pringles.

BLR | 01-09-17 | 19:58

Eigenlijk ligt het de oorzaak bij de ouders van vader Kevin. Die hadden nooit een kind mogen krijgen, En dan noemen ze hem ook nog Kevin. Tijdens zijn schooltijd heeft Kevin waarschijnlijk ook alleen aan de fristi gezeten, waardoor hij nu denkt dat water voor honden is.

Jammer dat iedereen zomaar kinderen mag krijgen/nemen.

Prima initiatief van de school trouwens. Er is niets mis met water, als je niet in de buurt van Dordrecht woont. En zelfs dan is het water waarschijnlijk minder ongezond dat al die stinkende, mier zoette, tanden oplossende drankjes.

nelsonlahaya | 01-09-17 | 17:31 | 1

Dit is natuurlijk geen situatie waar we gedwongen zijn te kiezen tussen twee kwaden. Er bestaat ook nog zoiets als de middenweg; ouders voorlichten over die zoete troep en tegelijkertijd het recht op zelfbeschikking in stand laten.

Panos88 | 01-09-17 | 18:08

Beetje in dubio over dit geval, ben niet zo voor verboden en tegen teveel bemoeizucht, maar het kan ook nodig zijn. Geloof het of niet, er komen echt kinderen naar school met frisdrank (zelfs energiedrank gezien) en chips. Ook in de super komen kinderen van 8 energiedrank en chips komen, liefst net voor etenstijd. Ik snap dat niet van die ouders, vinden die dat goed (papa Kevin) of weten die niet wat hun kinderen doen. Waarschijnlijk wel bij de dokter lopen ivm adhd en slecht slapen....

Roeieber | 01-09-17 | 17:25

De directeur mag wel eens op zijn plaats gewezen worden (en dan niet alleen vooraan tijdens het onderricht in de Nederlandse taal). Als hij van mening is dat de kinderen teveel suikerrijke drankjes aangeboden krijgen van hun ouders, dan kan hij dat met de ouders opnemen. Een eenvoudige maar duidelijke nieuwsbrief met wellicht een uitleg hoeveel suiker deze producten bevatten, samen met zinnige alternatieven (geen tijdens een volle maan linksomgeroerd regenwater receptje van de lokale macroidiotische kruidenheks). Zodra de directeur meent op mijn stoel plaats te kunnen nemen als ouder, dan vrees ik dat hij de zijne ontgroeid is en beter elders emplooi kan gaan zoeken, hierin gemotiveerd door ontslag op staande voet.

braakbalmayo | 01-09-17 | 17:25

Ach al die betrokken ouders willen toch zo graag dat school een groot deel van de opvoeding op zich neemt? Doen ze het een keer met een verstandige zet is het weer niet goed... Daar moet op gedronken worden.

de knikkerende kale | 01-09-17 | 17:22

Als mijn kind gestimuleerd wordt om water in plaats van frisdrank te drinken zou ik dat toejuichen. Als ik echter zo'n schrijfsel uit het toetsenbord van een leraar zou zien zou ik mijn kind direct van school halen.

Cheeky Bastard | 01-09-17 | 17:12

Kunnen die ouders wel woest zijn, maar over het algemeen hebben ze middels het stemmen op de PvdA, VVD enz., zelf al die laaggeletterde meuk (tandartsen, chirurgen, ingenieurs enz.) hier in Nederland verwelkomd en toegelaten.
Uiteindelijk vinden die ook de weg naar, bijvoorbeeld de bijstand, gemeenteraden, 2e kamer en het onderwijs, andere volken hebben andere prioriteiten en levenshoudingen, dus nu niet gaan zeuren hoor schaapjes!

Gags Beasley | 01-09-17 | 17:09

Moedig, hoor, van die school. Ze zullen wel een hoop shit van die ouders over zich heen krijgen.
Mij zou het niks kunnen schelen wat voor zooi er door die kids naar binnen wordt gestouwd.

Carmelita | 01-09-17 | 17:02

Dat je kinderen geen frisdrank wil geven snap ik nog. Maar nooit meer melk of (verse) vruchtensap of wat dan ook gaat te ver. Het kan op korte duur wel gezonder zijn, maar alles wat lekker is verbieden leert kinderen echt niet beter met eten om te gaan. Geen enkele school leert kinderen nog dat iets lekkers af en toe kan bijvoorbeeld op een feestje. Nee, zelfs de traktaties moeten bestaan uit fruit en groente. En wat gebeurt er als die kinderen later zelf eten kunnen halen? Zijn die dan nog in staat om te stoppen met vreten als ze plots de vrijheid hebben te eten wat ze willen? Of doen de kinderen die geleerd hebben met mate te snoepen het beter... Kijkend naar de ziekelijk bleke magere jongeren in mijn omgeving die plots de vrijheid kregen elke dag bij Mcdonalds te eten en vervolgens moddervet werden, geef ik de voorkeur aan de laatste optie. Al ligt de verantwoordelijkheid niet alleen bij de school, maar ook de ouders. Ik denk dat zo'n 'hardcore sugar-free' school een goede balans geeft voor kinderen als van papa 'water is voor honden'.

En tering die leraren schrijven nog slechter dan ik. Dat is een kunst!

Halveneger | 01-09-17 | 17:00 | 3

Geweldig ben eindelijk niet allen .Joris kan mijn nu niet wegschoppe om een taalfouten

satpiet | 01-09-17 | 17:22

Oh nee drie fouten in een zin :-)

satpiet | 01-09-17 | 17:23

Ik tel er zes...

Onpartijdig | 01-09-17 | 20:13

Ik heb alles gevreten, gedronken, meters bier op één avond en ik weeg maar 90 kg bij een lengte van 1,94m. Maar ik beweeg veel. Ze zitten allemaal teveel op hun luie reet.

Dutch_Holland | 01-09-17 | 16:54

Ik denk dat het toch beter is om al op jonge leeftijd de suikerconsumptie te stimuleren . Doe je dat niet dan bestaat er zo maar een kans dat ze op latere leeftijd de stoep op schieten met de automobiel en een aantal niets vermoedende toeristen van de sokken rijden. Toch maar gewoon cola lurken dus.

Texacoballletje | 01-09-17 | 16:53

En hop, site om zeep. Want WordPress-gedrocht. Dus da's logisch.

Kameroudste | 01-09-17 | 16:53 | 1

U moest eens weten hoeveel sites er zijn die draaien op wordpress met honderduizenden bezoekers per dag

litebyte | 01-09-17 | 16:59

Gelukkig is er nog schoolmelk

Kartelmaster2000 | 01-09-17 | 16:52

Ik heb geen idee wat Donsarto is. Er komt een melding dat het niet gelukt is om een query te executeren. Hopelijk is de VrijMiBo minder gewelddadig.

Nivelleermarionet | 01-09-17 | 17:00

Kinderen moeten 's morgens Redbull drinken, omdat ze tot 04:30 op Internet rondhangen of voor de TV op hun kamer in een stoel liggen. Zonder suiker en cafeïne zijn het zombies.
Overigens was er zo'n 20 jaar geleden een niet nader te noemen dorp op de Utrechtse Heuvelrug dat toen nog zelf grondwater oppompte. Tot ze erachter kwamen dat er vloeistoffen uit de begraafplaats in het grondwater doorlekte. Toen werd het dorp met grote spoed op het leidingnet van Utrecht aangesloten. Geen grap helaas. Niet alle drinkwater in Nederland is even schoon en gezond.

Nivelleermarionet | 01-09-17 | 16:51

Vadertje Staat staat alweer klaar om vingerwapperend te verbieden wat nou weer slecht is voor het domme gepeupel; want eigen verantwoordelijkheid is zooo vorige eeuw...
... toen ranja nog niet ongezond was en het op school uitgedeeld werd; en er toch nauwelijks overgewicht onder kinderen te bespeuren was.

jemagookniksmeer | 01-09-17 | 16:50

Net zo simpel als Lusy Meister wiens zoon geen water lust en nu huilend uit school komt (@BD). Jezus wat ben he dan simpel, 75% van appelsientje is water.

Sowieoso als je kinderen geen water lusten, dan voed je ze sowieso verkeerd op. Namelijk stom en ongezond.

Inferi0r | 01-09-17 | 19:22

Kevin Rovers: "Water is voor honden en dat hoeft mijn zoon niet te zuipen."
Het taalgebruik zegt iets over de omgangsvormen. Ze drinken niet, ze zuipen. Zelfbeheersing is de ontbrekende over te dragen eigenschap bij de opvoeding.

Koos Knak | 01-09-17 | 16:50

Ze zijn ook naar het Afrikadorp geweest. Vanaf nu alleen maar kokosmelk drinken?

Reviaan | 01-09-17 | 16:49

In 1956 kregen we een flesje melk voor de rest was er in de speelpauzes volop water beschikbaar, daar ben ik tot op heden nog steeds niet dood aangegaan.

botbot | 01-09-17 | 16:48

Ik ben tegen verboden. Mensen moeten maar lekker zelf bepalen wat goed voor ze is.
Maar! In dit geval ben ik het eerder eensch met de school dan met Tokkie-papa Kevin (ugh..) die vindt dat water "voor honden" is. En z'n zoon die geen water lust? Iets zegt me dat hij straks op z'n zestiende ook niet van fietsen houdt en liever een scooter heeft en op z'n twintigste niet van werken houdt en liever een uitkering heeft.
Wat een vooroordelen hé?

ZegMaar | 01-09-17 | 16:48

Argh om doodmoe van te worden dit soort mensen die voor anderen wel even bepalen wat wel of niet mag.

Vorig jaar hadden wij ook een nieuwe collega die in der proeftijd al vond dat onze vrijdag-gehaktballen-dag wel plaats kon maken voor een vlees-armer alternatief: "cupcakedag". Deze collega heeft het einde van der proeftijd niet gehaald. Prima als je voor jezelf er voor kiest om een andere levensstijl aan te houden met minder vlees, suikers of wat dan ook. Maar ga niet voor anderen bepalen wat ze wel of niet mogen eten of drinken.

Arijane | 01-09-17 | 16:47

Nog maar eens een keer: en kind is een "het", niet een "die".

momusopus | 01-09-17 | 16:45

Die site is inmiddels al overleden, iemand zal wel nu haastig de taalfouten aan het wegpoetsen zijn.

XaleX_2 | 01-09-17 | 16:43

Kudttopic. Goed beleid van de school. School dient het goede voorbeeld te geven. Dus idd geen rotzooi eten en drinken. Wat ze thuis doen moeten ze zelf weten, maar school hoeft een ongezonde levensstijl niet te faciliteren. Als ouders dit niet bevalt zoeken ze maar lekker een andere school.

Ik begin een beetje de kots te krijgen van al die ouders met een te grote bek op/tegen school/leraren. Achterlijke imbecielen. Zeker als ze met domme non-argumenten aankomen die enkel bewijzen hoe onderontwikkeld ze zijn.

Overigens in mijn lessen, op het VO, ook géén snaaiwerk in het lokaal. En er mag ook alléén water worden gedronken. Punt. Als dat niet bevalt vertrek je maar.

Billendoekje | 01-09-17 | 16:43

Water is voor honden? Wat een klapmongeaul....

Verder dacht ik bij de naam Ludy aan een grijze dame met een kort pittig kapsel.

Mahatma | 01-09-17 | 16:42

"En je kunt een kind niet verplichten om water te drinken, als die het niet lust. Wat nou als het dertig graden is. Moet hij dan maar uitdrogen?''

Als je een kind zo verziekt hebt dat hij water niet kan waarderen dan is het misschien inderdaad beter dat die maar uitdroogd

guppy | 01-09-17 | 16:40 | 1

Haha, mooie opmerking.

Franker | 01-09-17 | 16:48

Suiker is helemaal niet slecht, suiker is een essentiële stof voor het lichaam. Kinderen kunnen ook niet hyper worden van suiker, hooguit winderig of dik. Hersenen gaan van meer suiker echt niet ineens sneller draaien, hooguit door kleurstofversterkers in snoep. En daar zou de school nog een punt hebben, ware het niet dat cola geen kleurstoffen bevat (kleur komt van melasse) maar wel veel suiker en heel veel zuur. Dat is met mate helemaal niet slecht.
Wat wel slecht is voor kinderen, is een slecht voorbeeld. Dus een meester die niet foutloos een berichtje op internet kan zetten bijvoorbeeld. Dan komen je kinderen van de basisschool en schrijven ze nog steeds als een debiel.
Dus school: niet bemoeien met wat je leerlingen erin vegen, leer es Nederlands!

Bakkeleures | 01-09-17 | 16:39 | 2

Te veel suiker is wel slecht, zeker in de mate die de voedselindustrie gebruikt in hun troep/producten. En vroeger dronken we gewoon een pakje melk op school en hadden we geen snoep automaten en snack loketten en bij de plaatselijke supermarkt werdt je in de pauzes ook weggetrapt. Prima als de school weer zich een beetje gaat bezig houden met opvoeding. Nu de taalbeheersing nog.

XaleX_2 | 01-09-17 | 16:50

@XaleX_2 Werdt? En jij hebt het over taalbeheersing? Een school moet gewoon die snackloketten sluiten, snoep automaten weg doen en voor de rest de schijf van vijf hanteren in wat zij aanbieden. Voor de rest is het toch dweilen met de kraan open. Extra uurtje gym desnoods, om overgewicht tegen te gaan.

Peethee | 01-09-17 | 17:36

Suiker is helemaal niet slecht, suiker is een essentiële stof voor het lichaam. Kinderen kunnen ook niet hyper worden van suiker, hooguit winderig of dik. Hersenen gaan van meer suiker echt niet ineens sneller draaien, hooguit door kleurstofversterkers in snoep. En daar zou de school nog een punt hebben, ware het niet dat cola geen kleurstoffen bevat (kleur komt van melasse) maar wel veel suiker en heel veel zuur. Dat is met mate helemaal niet slecht.
Wat wel slecht is voor kinderen, is een slecht voorbeeld. Dus een meester die niet foutloos een berichtje op internet kan zetten bijvoorbeeld. Dan komen je kinderen van de basisschool en schrijven ze nog steeds als een debiel.
Dus school: niet bemoeien met wat je leerlingen erin vegen, leer es Nederlands!

Bakkeleures | 01-09-17 | 16:39

Als je alleen water drinkt heb je toch minder afvalstoffen in je urine en ik kan me voorstellen dat dat wel zo prettig is als je in een kruik moet zeiken. Het zou vervelend zijn als al die schadelijke stoffen in het textiel terechtkomen. En vergeet niet; alleen een slappe lul kan in een kruik zeiken.

Arie Boom-SWA | 01-09-17 | 16:38

Dochter hier zit op een gymnasium waar alleen frisdrank te krijgen is of water want koffie en thee zijn heet en dus gevaarlijk...

Mesmer | 01-09-17 | 16:37

Nou nou. Het feit dat ze het dieet van die kinders menen te moeten managen, gaat inderdaad wellicht te ver. Edoch zou ik wel opletten met mensen half te betichten van analfabetisme, want ik ken een paar roze nieuwsbrakers die het zelf niet zo nauw nemen met pakweg de dt-regel.

Vergeetput | 01-09-17 | 16:35

prima idee van die school, dear god als men nou eens wist wat voor een ali chemicali suiker is dan zou men hier op GS het beter begrijpen waarom ze t doen. Niks aan de hand. Overigens pak ik straks een lekkere kipkorn met ketchup.

leisure suit larry | 01-09-17 | 16:34 | 1

25% suiker in ketchup, maar dat wist je vast wel

New Quacka | 01-09-17 | 17:01

Een school met een anaalvabeete disleckxtischste webmaster, en een directeur (Ludy? gebroren als vrouw ofzo?) die de vloeibare suiker uit de school flikkert - prachtig, hier moesten ze een tv-serie van maken.
Terecht overigens dat ze de suikermeuk er uit gooien. Niet te veel aan wennen is het makkelijkst.

Ballenman | 01-09-17 | 16:34

De oplossing voor alles is zout water: zweet, tranen en de zee.
Aan lengen 1/80 en moet je eens kijken hoe snel ze rivier water lusten... of naar zee gaan. Ghé

Tuborg øl | 01-09-17 | 16:33

Ben er nooit geweest, mijn vriend noemde het Bobby-Anus-Land.
Toen hoefde ik niet meer.

NatNiks | 01-09-17 | 16:32

Nou nou nou, Mosterd, dit is wel een beetje appels met peren vergelijken. Vraag het de gemiddelde voedingsprofessor, en die zal beamen dat vruchtensappen evenveel suiker bevatten als suikerwater of frisdranken-met-suiker.
Ludy Meister tegenover Kevin Rovers, ik kan het me helemaal voorstellen, zeker daar in de Vogeltjesbuurt, waar 's zomers pa met z'n dikke blote pens voor de deur in een klapsoelte zit, met aan de ene kant een krat pils en aan de andere kant een ghetto blaster die smartlappen jankt. Op de achtergrond het protesterende geblaf van een hond die met water genoegen moet nemen.
Nou, Ludy, veel succes met die Tokkies. Iets subtielere aanpak was wellicht verstandiger geweest.

Schoorsteenveger | 01-09-17 | 16:32

Prima initiatief.
"Mijn kind lust geen water" en dat accepteren; sterker nog: luidkeels blèren in de krant. Dat grenst aan het zwakzinnige.
.
Geen troep op school, zuip thuis maar die pure suikerdrankjes. Zeik-ouders. Zeiktopic.

de Voorzittert | 01-09-17 | 16:31

Bestaat schoolmelk niet meer dan ? In glazen kwart liter flessen of in die pyramide pakjes ? Hoo en wél chocolademelk met Sinterklaas hé ;)

Vesta | 01-09-17 | 16:29 | 2

melk is van dieren, mag niet van deze veganistische muts denk ik :)
Overigens... ik kreeg op school alleen pakje melk en bij uitzondering een keer kopje thee (bij speciale gelegenheden).
Zou deze muts hebben kunnen bedenken dat de kinderen bij thuiskomst meteen compenseren met extra drinken en eten van ongezonde dingen?
Ik krijg namelijk ontzettend veel honger van veel water drinken....

New Quacka | 01-09-17 | 16:33

In één liter melk zit ook 45-50 gram suiker(koolhydraten).... 4,5 tot 5 gr. per 100ml ;)

Dumpput | 01-09-17 | 17:01

Gezondheidfreaks. Bleh.
Ik heb geen kinderen, anders zou ik ook boos worden.
Ik zou sowieso naar school brengen met een blikje cola (om ze een rolberoerte te geven op die school) en dan voor de ogen van deze gezondheidfreak laten opdrinken, onder het genot van een zakje chips, mars, of iets anders ongezond.

Ik ken maar 1 werkend dieet: Alles met mate!
Vraagje: leraren krijgen ook geen thee en koffie? En al helemaal niet met suiker?

New Quacka | 01-09-17 | 16:29 | 1

excuus, ik bedoel natuurlijk het personnel.

New Quacka | 01-09-17 | 16:30

Kevin is geen naam, Kevin is een diagnose.

Diotima | 01-09-17 | 16:28 | 4

.... Als dat het niet lust.
Ghé, heb je het over een hond of een gender neutraale?

Tuborg øl | 01-09-17 | 16:36

@Tuborg øl | 01-09-17 | 16:36
'Hij' of 'zij' maakt het idd wel wat menselijker dan 'dat'.

Diotima | 01-09-17 | 16:43

LOL !

Wekkertje | 02-09-17 | 09:42
▼ 1 antwoord verborgen

Boterkoek, appelsap, Mars, cola, gevulde koeken mee naar school, dat is zeker normaal. Als de ouders niet goed voor hun kinderen zorgen (zichzelf gedragen als kinderen) dan moet de school wel ingrijpen.
Wat willen we dan? Obese, verwende, weke kinderen met een verrot gebit? Die kinderen leren thuis niet wat normale voeding is.

orange pekoe | 01-09-17 | 16:28 | 3

Er is niks mis met een (stukkie) Mars op z'n tijd. Pas als je 'm als maaltijdvervanger gaat gebruiken moet je toch 's ff nadenken. Alles met mate (of een maatinnetje) !

Vesta | 01-09-17 | 16:31

Er is alles mis met een Mars. Kom eens een dagje bij mij op het werk kijken wat die kinderen allemaal naar binnenwerken. Het is bizar.

Billendoekje | 01-09-17 | 16:46

@Vesta Die kinderen snoepen de hele dag door. Ze zien het niet eens meer als een traktatie om naar uit kijken. Ze gaan er zeker nog de rekening voor krijgen- met dank aan hun ouders.

orange pekoe | 01-09-17 | 16:51

Dit is simpelweg niet aan scholen. Die bemoeizucht, hoe redelijk het soms ook lijkt.
Ondertussen is de kwaliteit van het lesgevend personeel erbarmelijk slecht en zijn scholen verworden tot verwijfde deeltijdinstituten.

Lafayette | 01-09-17 | 16:28

Ik dacht dat honden de nieuwe heiligen waren, gisteren nog verscheen er een onderzoek dat 'to be' hondeneigenaren zou verplichten een cursus te volgen. Kinderen zonder hoofd, het boeit allemaal niet, als er een hond van de brug is gegooid is IS een bende D66 rechters en eisen we martelingen, liefst uitgevoerd door de schrijver die concurreert in gruwelijkheden. Kortom, kinderen die drinken wat honden drinken zijn top!

Einde van de Domheid | 01-09-17 | 16:27

Het is dat Tilburg niet in de buurt ligt, anders had ik mijn kinderen direct aangemeld voor deze school.

aldus_mijn_moeder | 01-09-17 | 16:25

Opvallend dat de comments hierboven helemaal niet ingaan op de erbarmelijke spelling van deze onderwijsmeneer.

Rest In Privacy | 01-09-17 | 16:24 | 2

Een typefout (n in plaats van e) in personeel is slordig maar geen erbarmelijke spelling.
Koonkluk daarentegen wel ...

2voor12 | 01-09-17 | 16:28

En die 7 puntjes moeten er 3 zijn met een spatie.
De 2 punten met een uitroepteken moeten er 3 zijn zonder spatie.
Nog meer?

Onpartijdig | 01-09-17 | 19:54

Water is natuurlijk wel beter voor de kids ... maar om sapjes en zo nu helemaal te verbieden ... geeft mij een hoog socialistische heilstaat gevoel .. en daar ben ik wel allergisch voor

Dr. Draaideur | 01-09-17 | 16:24

Zeg @Mosterd waar heb jij last van? Sollicitatie bij die toko verprutst? Weet je wel niet hoe vet die mormels tegenwoordig al zijn? Gewoon water of schoolmelk (bleh) is voldoende. Ben ik ook groot mee geworden.

Risingson | 01-09-17 | 16:23

GeenStijl is af en toe gewoon shownieuws of editieNL

dopert3 | 01-09-17 | 16:23

Is het de taak van een school om te bepalen wat een kind wel/niet mag eten? Heeft een school zoveel man/vrouw/het-krachten over om voedselpolitie te spelen?
Of is de eerste prioriteit het onderwijzen van kinderen? (Ja ook over gezonde voeding)

Winter_is_coming | 01-09-17 | 16:22 | 3

Jamie Oliver vraagt wat kinderen willen eten en drinken en de kinderen zijn minder hyper, minder dik en gelukkiger.

Einde van de Domheid | 01-09-17 | 16:30

Met de hedendaagse adhd kindjes lijkt me dit een prima gebod. Kunnen ze ook gelijk allemaal stoppen met de pillen.

Tuborg øl | 01-09-17 | 16:30

als die kinderen helemaal hyper zijn van al dat suikerwater en snoepgoed, heeft de school er last van, heeft de rest van de klas er last van en dus ja, het is een taak voor school.
Vroeger mocht je die @$# kinderen in iedergeval nog slaan als leerkracht, zodat je ze rustig kon meppen, maar dat mag ook al niet meer.

meneerjan | 01-09-17 | 17:58

Als er maar geen GenX of andere geloosde stoffen in het kraanwater zit, want dan zou ik niet weten wat schadelijker is voor de kids.

Rest In Privacy | 01-09-17 | 16:21

Mijn kind lust geen water.... Jaja. En ook geen groente, fruit en andere zaken zeker. Kleine Jonairo leeft op appelsap, boterkoek, patat, pizza en chipa gok ik zo. Kansloos.

Rooddraakje | 01-09-17 | 16:20

Helemaal oneens, GS. Die vader verdient een schop onder zijn hol. Hij moet zijn zoontje opvoeden want water is prima, en als er geen suiker-meuk aangeboden wordt dan weet ik zeker dat dat joch het plotseling heerlijk vindt.

marcoplarco | 01-09-17 | 16:20
-weggejorist-
Bakkeleures | 01-09-17 | 16:20

Mijn opa zei altijd: "Water is niet goed voor je, kijk maar eens wat water met je schoenen doet!"

Bakkeleures | 01-09-17 | 16:20

Ik probeer toch iedere dag zeker wel 2 liter water te drinken, kan ik iedereen aanraden. Maar om nu appelsap, sinaasappelsap, chocomel en fristi te verbieden gaat wel erg ver.

Baski | 01-09-17 | 16:20

Rondje gemeentepils voor iedereen.
Meester Ludy in de kroeg.

puntjeopdei | 01-09-17 | 16:20

Maar dan straks ook niet gaan zeuren dat de kinders zonder hun red bulletje al voor het speelkwartier liggen te slapen, he Ludy.

aardappelninja | 01-09-17 | 16:18 | 2

Wat denk je? Dat betekent rust! Geen ADHD-rugzakjes waar ze voor moeten zorgen, dus dan kunnen ze doen wat ze van het Ministerie van Onderwijs moeten; formulieren invullen.

little C | 01-09-17 | 17:05

Dat ze liggen te slapen omdat ze te laat naar bed gaan. Een teken van slappe ouders. Lagere school kinderen horen om 20:00 in hun bedjes te liggen. Ook als ze 'nee' zeggen.

watergeus | 01-09-17 | 18:37

Prima idee van die school. Die 6(?) uurtjes per dag dat de kinders op school zitten kunnen ze best alleen water drinken. Wat ze thuis zuipen is aan de ouders.

Rest In Privacy | 01-09-17 | 16:18

Ik las tussen 'Gijs' en 'Lam' zomaar de religie-die-niet-genoemd-mag-worden. Moet wat minderen met GS denk ik.

marcoplarco | 01-09-17 | 16:18 | 1

Ik lees dan weer IJsland.
*mijmert*

Tuborg øl | 01-09-17 | 16:27

Van al die suiker worden de koters hyperactief en moet er weer een doos ADHD-pillen in. En dat kost de samenleving ook duur. Dus ter wille van mijn ziektekostenpremie op alle scholen alleen maar water verstrekken. En droog brood.

2voor12 | 01-09-17 | 16:17 | 1

van suiker krijg je geen ADHD. Ik weet dat het stempel ADHD ten pas en ten onpas wordt gebruikt. Echt ADHD is geen grapje. (sorry voor het zure gehalte van mijn tegel).

Vedor | 02-09-17 | 13:12

Of je noemt je tokkie kind 'Jonairo'. En dan uitkramen dat water voor honden is. Terecht dat scholen iets aan die suikerwaters willen doen. Teveel vette en obese kinderen en dan een school die daar paal en perk aan wil stellen. Terecht overigens.

RenHoek | 01-09-17 | 16:16 | 2

Papa heet Kevin dus dan weet je al dat het geven van paupernamen aan je kinderen iets genetisch is.

2voor12 | 01-09-17 | 16:19

Dat kunnen ze ook doen door weer 2x in de week te gaan gymmen en 1x per week te gaan schoolzwemmen.

Hem | 01-09-17 | 16:56

Ik zou me pas echt zorgen maken wanneer je kind geen water lust. Over 10 jaar past ie niet meer door de deur.

Ardbeg | 01-09-17 | 16:15 | 1

LOL

Rest In Privacy | 01-09-17 | 18:21

"Water is voor honden" vind ik een hele domme opmerking.

watergeus | 01-09-17 | 16:13 | 1

Weet je ook gelijk hoelang vaders op school heeft gezeten, ik mag hopen dat het een prima ambachtelijke arbeider is.

Tuborg øl | 01-09-17 | 16:25

Nee, dan ouders die claimen dat hun kind 'geen water lust'... Prima besluit overigens van die school.

RenHoek | 01-09-17 | 16:12 | 1

Het hangt ook wel van de regio af waar het water vandaan komt. Zo had de wijlen opa van een ex van mij achter zijn woonboerderij een pomp waar mij hij, naar eigen zeggen op amper 8 meter diepte, grondwater oppompte; het is verreweg het lekkerste water dat ik ook geproefd heb. Maar naast locatie is ook de temperatuur van erg belangrijk; lauw water is niet te zuipen.

Rest In Privacy | 01-09-17 | 16:35

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl