achtergrond

Geenstijl

Bassiehof - Nog even over Gerard Spong de fatshamer (en maffiabaas-verdediger)

Alleraardigst dubbelinterview in de Volkskrant dit weekeinde met strafpleiter Gerard Spong en strafpleiter/Kamerlid Theo Hiddema.

Zoals die jongens zijn, las het stuk; messcherp, elkaar de loef afstekend met hun Rolls Royces, Jaguars en Rovers, kwinkslagen all over the place.  Scherpe geesten van oorsprong, retorisch tot de tanden bewapend door decennialange training in de rechtszaal. Wel opmerkelijk dat Spong een serveerster van het Pulitzer hotel fatshamede – "bij wie alles overal uitpuilde, olifant" - en op haar ontslag aandrong. Meer bizar dat het Amsterdamse hotel in hetzelfde artikel ontkende dat het zo gegaan was. Dat zou kunnen betekenen dat Spong de hele kwestie heeft verzonnen. Dikke mensen hebben ook rechten maar daar laat de strafpleiter zich overduidelijk weinig aan gelegen. Verder wat Annabel Nanninga zegt.

**Befbravoure
**Spongfans zullen zijn opmerking ongetwijfeld typeren als befbravoure, deze mededeling staat natuurlijk wel haaks op de woorden die hij het graagst ventileert in de vaderlandse talkshows. Geert Wilders deugt niet, Powned deugt niet en aangifte zou welkom zijn.

**De maffiabaas en zijn advocaat
**Wat ons brengt op het verhaal van de maffiabaas en zijn advocaat. Nog niet zolang geleden gingen er verhalen rond over iemand met banden met  de Siciliaanse maffia die dikke vrienden was met de premier in een uithoek van het Koninkrijk. ‘Casino-ondernemer’ Franceso Corallo was erg dik met Gerrit Schotte, zo dik dat ze zich samen schuldig maakten aan belastingfraude, omkoping en witwassen.

**Spong wilde SP-Kamerlid Van Raak voor het hekje
**SP-kamerlid Ronald van Raak vond dat problematisch en maakte zich in de Nationale Vergaderzaal (Samen met VVD-Kamerlid André Bosman) druk over de kwestie en wist Koninkrijksrelaties-minister Ronald Plasterk (PvdA) zover te krijgen een onderzoek te gelasten. En dat wierp zijn vruchten af. Schotte is inmiddels veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf, Corallo wordt uitgeleverd aan Italië.

In de tussentijd schreef Van Raak meerdere columns over de kwestie en noemde Corallo een ‘maffiabaas’. Dat kwam hem op een aanklacht van Spong te staan namens cliënt Corallo. Uiteindelijk besloot het Openbaar Ministerie die aangifte niet in behandeling te nemen wegens totaalwaanzin.

**Geheime agenda
**Gerard Spong: zelfbenoemd deugmens of nationaal debatpiraat met geheime agenda qua Rolls Royce Phantoms?

Vooral strafpleiter die een Tweede Kamerlid de mond wilde snoeren.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Bassiehof – XR Pogrom

Tegen uitroeiing van de aarde, voor die van Israël

@Bas Paternotte | 22-10-23 | 11:11 | 410 reacties

Bassiehof – Een bedroevend beeld

Maar Sjaak en Wopke weten Vadertje Tijd aan hun zijde

@Bas Paternotte | 21-05-23 | 12:12 | 131 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.