achtergrond

Geenstijl

Charlottesville under siege! Nazi's marcheren door Virginia, opgewacht door politie en antifa

Prachtige cultuur van freedom of speech hebben die Amerikanen toch. Je kan precies zien waar de echte nazi's zitten: ze lopen gewoon op straat luidkeels de klootzak uit te hangen.

Update 00:59: Inmiddels drie bevestigde doden en 34 gewonden

Update 00:25: En dan crasht er ook nog een politieheli.

UPDATE 21u15: Totaal verward verhaal van Trump

UPDATE: NAZI MET PALESTIJNS RIJBEWIJS RIJDT IN OP ANTIFA, TEN MINSTE 1 DODE

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Auto rijdt in op publiek bij tegendemonstratie. Deze periscopechick legde het live vast op 2 minuut 30. Eerste berichten: veel gewonden. Maar dat doen de beelden al vermoeden. Dader is er achteruit vandoor gegaan.
UPDATE 21u30: IN IEDER GEVAL ÉÉN DODE, 19 gewonden.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Op dit moment is Charlottesville, Virgina onder belegering door de National Guard. Reden: een "Unite the Right" demonstratie waar de rechter op het laatste moment toestemming voor gaf. Het plaatsje tussen Richmond (the Confederate Capitol) en Washington D.C. (waar Trump woont) lijdt nu daarom onder een nazi-plaag en het is al dagenlang onrustig. Openlijke neo-nazi's lopen met swastika-vlaggen door de straten "Blood and soil! Blood and soil!" te scanderen (VIDEO) en antisemitische haatleuzen te verspreiden. Natuurlijk trekt zo'n racistendemo ook weer "anti-racisten" aan, en als je daar de politie nog tussen zet is het bal. Het is al sinds afgelopen nacht onrustig in Charlottesville, dus vandaag is er opgeschaald: de National Guard is paraat om in te grijpen. Want het gaat er ruig aan toe:

De Verenigde Staten hebben een fijne traditie van vrijheid van meningsuiting. Die maakt het mogelijk voor christenextremisten om met 'God hates fags' borden bij de begrafenis van homo's te staan. En die geeft neo-nazi's en de KKK de kans om 'hun geluid' openlijk te laten horen. Goede zaak, want dan zie je precies wie de domme schedelmeters, agressieve kaalkopjes en het eencellige uitschot zijn. Maar in de afgelopen paar jaar is een giftige mix van tegenpolen ontstaan rond identity politics, "Black Lives Matters", radicaal-links gedachtegoed en de #MAGA-movement van Trump. Charlottesville is de puist waar al dat pus vandaag aan de oppervlakte naar buiten spuit.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Want daar marcheren mensen nu onder de vlag van "Unite the right" zogenaamd voor het behoud van cultuur en waarden, maar is het in de praktijk een iets te overmoedige bijeenkomst van Hitlerknuffelaars, KKK-clowns en overig racistenrapalje. Hier een roundup-verslag. In botsingen met de politie zijn diverse aanhoudingen verricht en er gaan verhalen dat 'tegendemonstranten' (het antifa-uiteinde van hetzelfde hoefijzer dus) 'chemicaliën' tegen de regressieve rechtsmensen hebben gebruikt. Want dat soort nazi-praktijken zijn natuurlijk helemaal prima als je aan "De Goede Kant" staat. Trump, wiens verkiezing tot POTUS wel degelijk olie op het kruisverbrandende zelfvertrouwen van neonazistisch rechts gegooid heeft, zweeg tot voor een paar minuten geleden in alle tweets & talen, maar zowel hij als FLOTUS Melania hebben beiden toch maar ff een sussend PR-tweetje uitgegooid net.

Pica's, puntmutsen en de nazigroetjes thuis

Beeldmateriaal! Hieronder en na de breek een boel beeld van de janboel. Puntmutsen, rechterarmpjes, malle vlaggen en een haag van "antiracisten" er omheen: het is kneitergezellig in Charlottesville vanavond...

Niet (meer) beschikbaar

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.