achtergrond

Geenstijl

BREEK. FORMATIEPOGING OPNIEUW MISLUKT

Nou. Het was blijkbaar niet echt gezellig in de tuin van het Catshuis. En de rododendrons bij huize Tjeenk Willink hebben ook niet geholpen. De formatiepoging voor het kabinet Klimaat-Halsema-Duyvendak I is opnieuw mislukt. De Tjeenk geeft straks nog een persconferentie, wie weet gaat ie daar uitleggen hoe onmogelijk het is om Henk Kamp in een Tesla met navigatiesystemen in het Esperanto te proppen. Of wil niemand de zus van Rien Hoogendoorn als staatssecretaris van Diversiteit en Immigratie. Okee dan. De handen mogen weer uit de zakken. En wij hebben een kleine tip: misschien wordt het tijd dat iemand ze daar bij die Haagse gezelschapsspellenclub ook eens uit de mouwen steekt. Formeren jongens. En rap een beetje aub.
UPDATE: Persco is om 21:45 uur.
UPDATE: Vanaf 21:20 uur legt iemand die het kan weten op NPO1 uit hoe dat nou gaat als je er samen niet uitkomt en alle paparazzi met een telelens in je tuin staan.
BREEKPUNT-UPDATE: Het was dus 3 (vvd, CDA&D66) tegen 1 (GroenLinks) over het onderwerp migratie, aldus formatiewatcholoog @Xander de Buisonjé van de NOS.
UPDATE: Dat was een verdomd informatieve persconferentie van deze informateur (hierboven terug te koekeloeren). We pikken er de 4 belangrijkste punten uit. 1) Tjeenk heeft ook combinaties met de ChristenUnie geprobeerd (zowel 4 als 5 partijen) maar dat werd hem ook niet. 2) Tjeenk Willink blijft zelf voorlopig aan als informateur. 3) Tjeenk Willink had een eindvoorstel over migratie geschreven voor een deal met Noord-Afrikaanse landen, die lijkt op de Turkijedeal. Klaver was het oneens met die deal en daarom is het geklapt. 4) Tjeenk Willink stuurt de inhoud in een brief aan de Kamer. HIERRR in pdf. Dat laatste is natuurlijk erg interessant. Wat gaat er gebeuren als (we noemen een dwarsstraat) een willekeurige partij met 20 zetels opeens roept dat ze die deal WEL durft te ondertekenen?
UPDATE: Nou, dat is overzichtelijk. Hier Het Voorstel Dat Er Voor Zorgt Dat Jesse Klaver Lekker Toch Niet Gaat Meeregeren.jasserweigerding.pngUPDATE: LoLo luistert liedjes.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.