achtergrond

Geenstijl

Ook Ozcan Allah mag een Ramadanplasje doen

akyol.pngHee leuk, een column van Oebele Apotheker, de man wiens schrijfsels tot voor kort op hetzelfde vodje werden afgedrukt als de breinwindjes van Hahalina Reijn. Als knuffelturk Osman Analfabeet een tikkie weerwoord krijgt gaat ie strooien met Godwins en da's best grappig, want normaal gesproken is het gebrek aan empathisch vermogen vooral te vinden bij de meeste aanhangers van de religie van de vrede. Enfin, omdat alle Allahlovers (al zegt ie zelf van niet) een plasje hebben mogen doen over 'wie wat waar waarom hoe' van islamaanslagen tijdens Rammen Dan, kan Olaf Anker niet achterblijven. Effe die column ontleden dan maar.
• "Een aanslag, uit naam van welke god?" - Allah.
• "De timing roept namelijk de nodige vraagtekens op: het gebeurde tijdens de ramadan" - Ja heel erg gek.
• "Namens welke god handelden deze mensen?" - Allah.
• "Dat roept opnieuw de interessante vraag op: heeft terreur iets met geloof te maken?" - Ja.
• "Een conclusie zou kunnen zijn dat de agressors een ziekelijke, sektarische en daarom verkeerde interpretatie hebben van het geloof." - Nee.
• "Aan de andere kant: zonder de koran zouden ze nooit tot hun gruwelijke daden gekomen zijn." - Klopt!
• "Ik kijk altijd naar hoe dat met voetbalsupporters gaat: er zijn mensen die gewoon een stadion bezoeken om een wedstrijd te zien. Anderen misbruiken de club en het stadion om hun onverbeterlijke karakterstoornissen te botvieren op bushokjes, ordehandhavers en fans van de tegenpartij." - Alleen is er geen supportersboek die dat voorschrijft, zijn er geen lezingen van haatsupporters, zijn er geen supporters die kinderen opblazen omdat ze voor een andere club zijn, zijn er geen supporters die een voetbalkalifaat willen oprichten, zegt de voetbalgod niet dat vrouwen minderwaardig zijn, zijn er geen supporters die journalisten onthoofden, nou ja, noem maar op. Topvergelijking.
• "Natuurlijk zijn al die welwillende moslims, overal op de wereld, niet verantwoordelijk voor hetgeen terroristen doen. Maar het geloof wordt wel door die laatste bende gekaapt, met inktzwarte gevolgen." - Ahaaaa de theorie van de lone wolves, daar gaat dit stukje heen.
• "Toch lijk (sic) het me legitiem om niet een hele groep aan te spreken op misdragingen van een kleine, maar totaal ontspoorde minderheid." - Jawel.
• "Als je tijdens de heilige maand een bloederige aanslag pleegt, ben je niet alleen verknipt, maar ook een zeer slechte moslim." - Maar wel een betere martelaar.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.