Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Mark Rutte, MH17 en de Ministerraad-Interviews

mh17radarbeelden.gif Ons is een MH17-nabestaande bekend die voor de verkiezingen zei op Mark Rutte te gaan stemmen. MH17 gebeurde tijdens zijn wacht, dus MH17 moet onder zijn verantwoording worden opgelost. Anders loopt het dossier zo mogelijk nog verder in de modder. "En omdat ik vind dat hij 't karwei moet afmaken en ik daar niemand beter toe geschikt acht, wat overigens meer zegt over de rest dan over Rutte", zo verwoordde de nabestaande zijn logische standpunt. Maar hoe staat het er voor met MH17, want er zijn nog zo veel vragen, en wat kan Pieter Omtzigt nog in zijn controlerende functie als Kamerlid, als het CDA binnenkort in een coalitie zit met de vvd? Aangezien er vandaag een (geheime) bijeenkomst van de regering Rutte met de Werkgroep Waarheidsvinding (= groepje steeds gepikeerder rakende nabestaanden) plaats vindt: even een update van de StaVaZa. Want er beweegt te weinig, rond te veel zaken.

Mark, MH17 en de Ministerraad De regering heeft onderzoek naar het eigen handelen in de eerste drie maanden na MH17 laten doen, door de WODC. Dat is een kantoortje van het ministerie van V&J - niet de meest geloofwaardige plek waar een vvd-regering onderzoek naar zichzelf (!) kan laten doen dus. Sowieso zou het parlement zo'n onderzoek moeten doen, maar hee. Straks vinden ze nog dingen die Rutte liever stil wil houden. Dus ging het onderzoek naar het WODC, dat het voor de objectiviteit weer liet uitvoeren door de Universiteit Twente. "Evaluatie nationale crisisbeheersingsorganisatie vlucht MH17", heet het onderzoek. Het onderzoek zelf is dus vermoedelijk wel objectief, maar het probleem is dat Rutte de uitkomsten geheim heeft laten verklaren. Pieter Omtzigt probeerde de verslagen van interviews die de onderzoekers hielden met ministers (en ook met Rutte zelf) via Kamervragen boven te krijgen, maar kreeg een dikke vette NJET van Stef Blok, op dat moment de minister in het vvd-roulatierooster op V&J. Openbaarmaking van het onderzoek zou - kutsmoes-alert - 'vanuit het oogpunt van wetenschappelijke ethiek niet correct zijn [...] en bovendien een bedreiging vormen voor de validiteit van toekomstig onderzoek." LOL, wetenschappelijk onderzoek geheim verklaren in naam van de wetenschap - dat kan echt alleen de vvd verzinnen.

Dat vond de rechter dus ook onzin. Afgelopen maandag oordeelde die dat notulen van de ministerraad over MH17 weliswaar geheim mogen blijven (en dat is op zichzelf niet raar), maar dat het gespreksverslag (van het interview met Rutte zelf) niet met zulk gelul tot staatsgeheim mag worden bestempeld: "De rechtbank oordeelt over het gespreksverslag dat verweerder onvoldoende heeft gemotiveerd waarom hij dit verslag integraal heeft geweigerd openbaar te maken. Geen van de ingeroepen weigeringsgronden rechtvaardigt een integrale weigering van het gespreksverslag." Oftewel: Rutte moet met betere argumenten komen om het deksel op zijn eigen doofpotje te houden. Hele uitspraak hier.

Wachten op zwartgelakte Wobs Er is meer: in februari oordeelde de rechter dat de verslagen van de ministeriële commissie MH17, die bij een Wob van RTL compleet zwart gelakt waren met de middelvingerkleurige marker van - toen nog - Ard van der Steur, alsnog geopenbaard moeten worden (uitspraak hier). Dat is tot op heden echter nog steeds niet gebeurd, maar de deadline daarvoor is deze vrijdag. Rutte kan ook nog naar de Raad van State. Als in: verwacht vrijdag vooral geen documenten uit deze doofpot op het bureau van Pieter Klein.

Ra ra politiepet Tot slot is er nog een derde onderzoek, waar vooralsnog geen rechter aan te pas is gekomen. En dat komt door wederom een gehaaid truukje van Rutte II. Het gaat om de evaluatie van de Nationale Politie rond MH17. Dat rapport is al jaren 'in concept' - een veelgebruikt middel om te kunnen zeggen dat het 'nog niet af' is, en het om die reden in de la te kunnen houden. Regering wil wel wat concept conclusies sturen, maar verder nog niks:
conceptnognietklaar.png Zelfs de onderzoekers van de Universiteit van Twente hebben dit rapport niet in kunnen zien voor hun onderzoek, wat des te meer doet vermoeden dat er zaken in staan die Rutte liever niet aan het licht heeft. En dat brengt ons terug bij het begin: de nabestaande die op Rutte stemde, wil dat hij verantwoordelijk blijft voor MH17. Maar dat betekent ook dat Rutte nóg vier jaar de regie heeft over wat er aan informatie naar buiten (kan) komen. En als het CDA straks in Vak K zit, is het maar zeer de vraag hoeveel ruimte Pieter Omtzigt (zo ongeveer het enige Kamerlid dat zich bijna drie jaar na dato überhaupt nog actief met MH17 bezig houdt) nog heeft, krijgt of kan nemen om zich in dit doofpotdossier vast te blijven bijten. En ohja: die Ra ra radabeelden hebben we ook nog steeds niet gezien.

Reaguursels

Inloggen

@botbot | 06-04-17 | 09:53
Joris laten lachen is ook wat waard ;-)

VerenigingVanDieven | 06-04-17 | 14:12

botbot | 06-04-17 | 09:53
och u weet in de panelen prefereert men de eigen mening vanuit de vooringenomen onderbuik boven wetskennis of wetenschappelijke kennis. Het is de neo-verzuiling van het eigen gelijk dankzij het internet en de eigen informatie - bubble. Zie het maar als humor, deze boze en verstoorde plemperts, zielig voor hen, lollig voor ons.

KomodoVaraan | 06-04-17 | 10:33

KomodoVaraan | 06-04-17 | 09:30
Ik ben nog steeds pissig.
Aan het begin van dit topic hield ik vast aan de wet en gaf aan hoe de hazen lopen dit werd mij niet in dank afgenomen en werd mij de mond gesnoerd en verweten dat ik een VVD trol was.
Maar bij de meest schunnige taal (22.03) kijkt joris de andere kant op.

botbot | 06-04-17 | 09:53

botbot | 05-04-17 | 21:38
check. exact. Period. En als zeer nabije nabestaande (geen familie) kan ik u en de anderen mededelen dat we het allemaal liever sneller zien maar kiezen voor zorvuldiger.
van Oeffelen | 06-04-17 | 09:22
Uw slotzin. Exact. Uw aanloop, het lag iets lastiger, de bevolking van de UKR wilde iets anders dan Putin. Strikt genomen is MH17 idd collateral damage in dat verband, schat zomaar in dat dit niet in Putin's belang of wens was. Maar het met militaire middelen destabiliseren van UKR (omdat ze handel wilden met de EU en met Putin's EurAsia) is de bron van de ellende en dus de basis voor de sancties etc.

KomodoVaraan | 06-04-17 | 09:30

-weggejorist-

franck7020 | 06-04-17 | 09:24

De huidige regering middelvinger naar de nabestaande. Maar wat is nieuw niks. Kijk naar de mensen in Groningen zelfde verhaal dikke middelvinger.

franck7020 | 06-04-17 | 09:24

Die BUK gangers zijn de grootste criminelen die zich met deze daad tegen Nederland hebben gekeerd. Russisch tuig. In diplomatieke krngen werd ook achter de oren gekrabt toen Timmerfrans meteen met sirene en zwaailicht naar Kiev werd gestuurd. Dat maakte Putin nog een stukje kwaaier. Terwijl de oplossing daar ligt. Had maar gezegd, sorry Vladimir, lul de behanger, we begrijpen dat het een ongeluk is veroorzaakt door voormalige KGB lui, help ons aub even met het oplossen van dit geval. Dan had je kans gehad dat-ie zich positief had opgesteld, geen gezichtsverlies en geen bevriezing van de tegeoden van zijn clans in het westen. Maar nee, ze holden naar Kiev en verklootten het zo. Dat was geen intelligente move, maar mo nou meteen te gaan roepen dat Rutte de schuld heft van alles rond MH17 is kinderachtig en hufterig.

van Oeffelen | 06-04-17 | 09:22

Voor-de-5e-keer | 06-04-17 | 08:21

Het openbaar ministerie heeft de zaak in onderzoek. Het onderzoek loopt en het openbaar ministerie doet zelden tot nooit uitspraken over een lopend onderzoek tenzij ze denken dat het ten goede van het onderzoek komt. Die onderste steen komt feitelijk pas boven als het voor de rechter komt. Daar zal je maar mee moeten leven. Je kan dus beter ongeduldig zijn naar het o.m. en je afvragen wanneer mensen aangeklaagd worden. Maar dat ligt gevoelig. De Russische overheid zit vuistdiep in de oorlog in Oekraïne inclusief de oorzaak en aanleiding daarvan en dus ook MH17. De daders en verantwoordelijken zijn allemaal Russen.

De Koreaanse Slet | 06-04-17 | 08:29

@F. von Zeikhoven | 06-04-17 | 03:28
Het kan dus ook nog dat er een wapendepot (bij een ziekenhuis of zo) is geraakt. Laten we maar eens op alle feiten wachten als we die ooit volledig te horen krijgen. Goed voorbeeld van je, het lijkt erg op MH17 (burgers de dupe en dood en 2 belasting-innende overal ter wereld rovende wereldmachten die elkaar verwijten maken om de publieke opinie hun kant op te manoeuvreren en de waarheid hoor je niet in pure vorm ondanks alle satellieten die er van belastinggeld boven hangen). En in de tussentijd worden we door Trump en andere er fijntjes op gewezen dat we een groter percentage van een groter GDP aan "defensie" (= veilig stellen gas, olie, uranium en goud) moeten gaan uitgeven, omdat de wereld zo onveilig is.
Watching the Wheels | 06-04-17 | 05:58

Het is pas waar als het Kremlin ontkent.

De Koreaanse Slet | 06-04-17 | 08:23

Het standpunt van deze kan ik snappen, echter heb ik mijn twijfels of er ooit iets boven tafel komt waar de nabestaanden mee vooruit kunnen, en het een plek kunnen geven.

Voor-de-5e-keer | 06-04-17 | 08:21

andere+n

Watching the Wheels | 06-04-17 | 05:59

@F. von Zeikhoven | 06-04-17 | 03:28
Het kan dus ook nog dat er een wapendepot (bij een ziekenhuis of zo) is geraakt. Laten we maar eens op alle feiten wachten als we die ooit volledig te horen krijgen. Goed voorbeeld van je, het lijkt erg op MH17 (burgers de dupe en dood en 2 belasting-innende overal ter wereld rovende wereldmachten die elkaar verwijten maken om de publieke opinie hun kant op te manoeuvreren en de waarheid hoor je niet in pure vorm ondanks alle satellieten die er van belastinggeld boven hangen). En in de tussentijd worden we door Trump en andere er fijntjes op gewezen dat we een groter percentage van een groter GDP aan "defensie" (= veilig stellen gas, olie, uranium en goud) moeten gaan uitgeven, omdat de wereld zo onveilig is.

Watching the Wheels | 06-04-17 | 05:58

@F. von Zeikhoven | 06-04-17 | 03:28
Je moet niet te veel naar het NOS Journaal en al die andere Amerikaanse zenders kijken.
.
Ik weet ook niet wat er waar is, maar ik weet inmiddels wel zeker dat wij op onze TV-zenders een gekleurd gekopieerd kort door de bocht verhaal horen.
.
"Washington said it believed the deaths were caused by sarin nerve gas dropped by Syrian aircraft, but Moscow said the poison gas belonged to rebels and had leaked from an insurgent weapons depot hit by Syrian bombs."
www.skynews.com.au/news/top-stories/20...
"Kremlin spokesman Dmitry Peskov said Russia would take its case blaming the rebels for the poisoning to the United Nations."

Watching the Wheels | 06-04-17 | 05:47

F. von Zeikhoven
is dit jou waarheid? ik heb een andere waarheid voor ogen, is dat toe gestaan of ben ik meteen een Putin adept,
uit de vele publicaties is geen dader vast te stellen,er zijn verschillende theorieën en veel speculaties,

ik wacht op onomstotelijk bewijs en oordeel dan pas,heb geen voorkeur omtrent dader/verantwoordelijk,

alanya666 | 06-04-17 | 05:34

En wat voegt deze discussie nou ook alweer precies toe aan de voltooide mortaliteit van de MH-17 storvelingen? In Syrië, die andere proxy oorlog van Putin, zijn gisteren minstens 100(!) mensen vergast in een aanval door het onder Russische luchtbescherming opererende Syrische leger. Het gekakel aan het Plein in 003170 interesseert buiten de stadsgrens van Den Haag echt compleet niemand meer. De gasaanval is, net als de Buk-aanval, met voorafgaande instemming van Putin uitgevoerd. Laat nou niemand zich wijsmaken dat een stel schreeuwende muizen aan de Noordzee ook maar een haar kunnen veranderen aan het gedrag van de KremlinHaviken. Als het morgen weer eens ontploft in Tsjetsjenië, of Georgie pakt het gezag in en over West en Oost Ossetië weer af van de separatistische Russen daar, dan interesseert het aan het Rode Plein echt geen hond dat er internationaal gejank komt over massadoden van burgers daar door lokale beschermelingen van Putin...

F. von Zeikhoven | 06-04-17 | 03:35

En wat voegt deze discussie nou ook alweer precies toe aan de voltooide mortaliteit van de MH-17 storvelingen? In Syrië, die andere proxy oorlog van Putin, zijn gisteren minstens 100(!) mensen vergast in een aanval door het onder Russische luchtbescherming opererende Syrische leger. Het gekakel aan het Plein in 003170 interesseert buiten de stadsgrens van Den Haag echt compleet niemand meer. De gasaanval is, net als de Buk-aanval, met voorafgaande instemming van Putin uitgevoerd. Laat nou niemand zich wijsmaken dat een stel schreeuwende muizen aan de Noordzee ook maar een haar kunnen veranderen aan het gedrag van de KremlinHaviken. Als het morgen weer eens ontploft in Tsjetsjenië, of Georgie pakt het gezag in en over West en Oost Ossetië weer af van de separatistische Russen daar, dan interesseert het aan het Rode Plein echt geen hond dat er internationaal gejank komt over massadoden van burgers daar door lokale beschermelingen van Putin...

F. von Zeikhoven | 06-04-17 | 03:28

Die onderste steen ligt allang naast de Titanic. USA schreeuwde dat Rusland erachter zat, maar omdat ze maar niet met die alom geroeptoeterde radarbeelden komen, kunnen we zelf ook wel alvast conceptconclusies trekken in waar de dader te zoeken.
Dat wordt vast genieten met al die chocolaatjes en het komende songfestival.

helldesk | 06-04-17 | 00:32

van Oeffelen | 05-04-17 | 23:33:
Voor iemand die niet houdt van jij-bakken kan je er zelf ook wat van.
Over het jij-bakken aan het adres van onze eigen regering:
Ik hoor politici niet anders dan jij-bakken naar elkaar en naar het volk maken.

LuckyGirl | 05-04-17 | 23:39

@van Oeffelen | 05-04-17 | 23:33

Ik denk dat je je zelf buiten elke discussie moet houden als je niet snapt dat geo-politieke besluitvorimng zowel aan de oorzaak als aan de afwerking van het gevolg ten grondslag ligt van deze collateral damage.

Er zijn veel meer mensen die bloed aan hun handen hebben, naast diegene die letterlijk de knop in hebben gedrukt, niet zo naief doen.

litebyte | 05-04-17 | 23:38

Nog even en mensen gaan ook nog beweren dat Rutte zelf aan de knoppen van de BUK heeft gezeten. De lieden die beweren dat de MinPres ea niet bezig zijn met waarheidsvinding maar met kleine achterlijke spelletjes moeten zich kapotschamen. Daar hebben de nabestaanden geen hol aan, aan conspiracy theories en jijbakken aan het adres van de eigen regering. Als je dan zo flink wil zijn stop je met alles wat maar in verband gebracht kan worden met Rusland. Van Oef heeft zijn zakenpartner in Moskou de kans gegeven uit te leggen hoe hij het zag en wat kwam er uit ? Juist, een jijbak naar het westen. Meteen opgezegd die relatie, ook al kostte het van Oef geld. Wegwezen met die randfiguren.

van Oeffelen | 05-04-17 | 23:33

@LuckyGirl | 05-04-17 | 22:40

Het is niet mijn partij, maa ik juich elke politieke aanwinst toe (links of rechts) dat buiten het tot aan corruptie lobbyende ons-kent-ons politieke midden ligt.

litebyte | 05-04-17 | 23:32

@van Oeffelen | 05-04-17 | 23:25

Dat mag je altijd zeggen in Nederland hoor.
Maar dat is het gevolg, nu de oorzaak.

litebyte | 05-04-17 | 23:28

Russisch tuig heeft dit gedaan. Wanneer mogen we dat eindelijk zeggen ?

van Oeffelen | 05-04-17 | 23:25

@Dostranamus | 05-04-17 | 22:54
Daarom naar verwachting ook die nieuwe deal tussen Rusland en Turkije, die Erdogan maakt optimaal gebruik van de situatie, zie ook bijvoorbeeld www.youtube.com/watch?v=ZYM63KFdH78 de pipeline (van Botas = Shell) door Turkije.

Watching the Wheels | 05-04-17 | 23:16

@LuckyGirl | 05-04-17 | 22:58
Je bent altijd aardig, thanks!
.
@Dostranamus | 05-04-17 | 22:54
Volgens mij gaat het ook nog om het gasleidingennetwerk, waarbij er een gaspijpleiding van de Krim naar Turkije nog niet ingetekend is op www.mappery.com/maps/Europe-Proposed-N... maar die is er (in aanleg) wel. Het maakt nogal verschil of de Krim in handen van Rusland of Oekraïne is. In het laatste geval had men waarschijnlijk gehoopt dat ze Duitsland ook hadden kunnen bevoorraden via Qatar en de Krim. Daarom ook al dat gezeik in Syrie en Turkije (en de Noord-Afrikaanse landen). Het gaat om de transitie naar aardgas die ze met elkaar in Bilderbergachtige clubjes afgesproken hebben. Ze moorden allemaal om de ijsberen te redden.

Watching the Wheels | 05-04-17 | 23:13

Dostranamus | 05-04-17 | 22:54
Als u al de suggesties weglaat blijft er maar bitter weinig over van uw betoog.

botbot | 05-04-17 | 23:05

blikkert | 05-04-17 | 22:58:
Ha, je was me net voor.

LuckyGirl | 05-04-17 | 23:01

Dostranamus | 05-04-17 | 22:54:
Kerry heeft nog wel wat gefabriceerde radarbeelden liggen.
We mogen raden naar de reden dat daar niets mee gebeurt.

LuckyGirl | 05-04-17 | 23:00

Die hele zaak rondom MH17 stinkt aan alle kanten,als de waarheid boven tafel komt dan komt er waarschijnlijk een hoop andere shit bovendrijven met hogere belangen.Theo Hiddema noemde Rutte al een staatshoofd van niets,Hiddema zei dat Rutte ook John Kerry had kunnen bellen voor data ( in business class bij Harry ,maar dat hij daar bewust zijn vingers niet aan brandde.En nog wordt de VVD de grootste,onbegrijpelijk

blikkert | 05-04-17 | 22:58

Watching the Wheels | 05-04-17 | 22:49
Je geweldige tegels in acht genomen maken zo'n verschrijving onbeduidend.

LuckyGirl | 05-04-17 | 22:58

-weggejorist-

Dostranamus | 05-04-17 | 22:54

Is toch mooi,
GS lachen gieren brullen,
mooie en mindermooie politieke initiatieven (geenpeil)
de NPO van binnenuit opblazehhh Wacht: ROFLOL
slechte columns,
grote onzin,
mooi tegen heilige huisjes aantrappen
zaken aan de kaak stellen
maar ook goeie onderzoeksjournalistiek zoals dit: maatschappeelijk relevant en goed bezig

Hemmenaar7 | 05-04-17 | 22:50

@LuckyGirl | 05-04-17 | 22:44
Zijn ze daar niet juist handig in :)? Anyway, het was een slechte (on)zin van me.

Watching the Wheels | 05-04-17 | 22:49

@botbot | 05-04-17 | 22:39
Laten ze de daders nou eerst maar eens bekend maken en ook alle omstandigheden.
.
Of ze daarna wel of niet veroordeeld worden, maakt volgens mij niemand iets uit. Die lui hebben toch al geen leven als iedereen weet dat ze ongewapende burgers gedood hebben (al dan niet door www.elsevier.nl/buitenland/news/2014/0... ).
.
Als we die eerste stap niet maken (alle feiten op tafel, inclusief de feiten die het westen niet wil vertellen), dan komen we zeker nooit in de buurt van de waarheid en dan heeft Rutte daar blijkbaar ook een (klein) belang bij. Niet persoonlijk, bijvoorbeeld voor Nederlandse multinationals of geopolitieke schaakspelletjes.

Watching the Wheels | 05-04-17 | 22:48

Watching the Wheels | 05-04-17 | 22:40:
We kunnen het afmaken op "crimineel gehandicapten";)

LuckyGirl | 05-04-17 | 22:44

litebyte | 05-04-17 | 22:31:
Wat een kerel.
Koud een partij begonnen, meteen 2 zetels halen, niemand in zijn partij in opspraak, bevlogen, betrokken maar niet over-emotioneel.
Als nabestaande zou ik geen betere dan Thierry weten, dus als niet-nabestaande ook.
Het FvD geeft mij als enige een voorzichtig gevoel van optimisme.
Best knap.

LuckyGirl | 05-04-17 | 22:40

@flat out | 05-04-17 | 22:21
Mee eens. Rutte maakt een afweging van belangen, dat zou je nu een keer niet moeten willen doen. En dat had ook niet gehoeven als een pitbull als Pieter van Vollenhoven hoofd onderzoek was geweest. Dat krijg je als je overal VVD'ers (zoals gouden ovv uwvc-pot Tjibbe Joustra, ombudsman Reinier van Zutphen, shredderkoningin Anouchka van Miltenburg) benoemt die altijd allemaal opzichtig bij te sturen zijn. Als ze het echt onafhankelijk zouden maken, dan zouden ze zich niet hoeven te laten chanteren met belangen van Shell etc., dan kunnen ze namelijk gewoon zeggen "daar gaan wij niet over". Rutte trok het bewust naar zich toe, terwijl hij normaal bijna nooit iets zelf afhandelt. Dit hadden ze nou écht onafhankelijk moeten laten onderzoeken en alleen goed moeten faciliteren (radarbeelden).
.
@LuckyGirl | 05-04-17 | 22:27
Gehandicapten beledigen, da's niet de bedoeling :).

Watching the Wheels | 05-04-17 | 22:40

flat out | 05-04-17 | 22:21
Omtzigt wil er een politieke kwestie van maken met de bedoeling dat de politiek ingrijpt.
Dan wordt het een politiek proces dus kunnen de daders nooit meer vervolg worden, wilt u dat?

botbot | 05-04-17 | 22:39

@automobilaterealist | 05-04-17 | 22:25
"Normaalste gang van zaken" lijkt me vrij lastig als het om een one-off dingetje gaat.
Verder "oorlogsdaad, NAVO" huh zullen we toch eerst even moeten vaststellen wie de daders zijn en laat dat nu net het probleem zijn.
Ik zou me rot moeten lachen om al die betweters hier, ware het niet zo'n tragische zaak.

Berbaar | 05-04-17 | 22:36

automobilaterealist | 05-04-17 | 22:25
Ten eerste zul je dan uit moeten vogelen door wie en onder wiens bevel het het toestel neergeschoten is voor dat je de NAVO er bij haalt.
Je kunt dan ook aangifte doen bij het internationaal strafhof.

botbot | 05-04-17 | 22:32

flat out | 05-04-17 | 22:30:
Het lijkt niet te stoppen te zijn.
Rutte staat gewoon lachend oorlog met Rusland uit te lokken.

LuckyGirl | 05-04-17 | 22:32

@Makro777 | 05-04-17 | 22:05

Je kon het grijze politieke midden (VVD-D66-PVDA-GL-CDA) niet blijer maken als met Wilders - het stuurbare politieke afvoerputje voor 'dom rechts' - de PVV een partij die als enige oppositie partij met als ik me goed herinner met alle regeringsvoorstellen voorstellen instemde.

Thierry is een ander verhaal.

litebyte | 05-04-17 | 22:31

Osdorpertje | 05-04-17 | 22:25:
Text-book psychopaat.
Met de kennis die hij heeft zou hij nooit meer moeten kunnen lachen.

LuckyGirl | 05-04-17 | 22:30

botbot | 05-04-17 | 21:55
U lijkt Kuzu wel.... hij houdt Erdo's piemel vast, u die van Rutte.

Delectados | 05-04-17 | 22:28

Watching the Wheels | 05-04-17 | 22:22:
Ja, anders zou het een belediging voor één van de twee genoemde groepen zijn.

LuckyGirl | 05-04-17 | 22:27

Watching the Wheels | 05-04-17 | 22:19
Dat ben ik helemaal met u eens, als een overheid in dit geval niet bereid is om mee te betalen kunnen ze hem beter opdoeken.
Daarom zeg ik met het schaamrood op mijn kaken gelukkig.

botbot | 05-04-17 | 22:25

Geen enkele empathie, zou Rutte naast homofiel ook autist zijn? Of is hij gewoon een gewetenloze politicus?

Osdorpertje | 05-04-17 | 22:25

botbot | 05-04-17 | 20:58
botbot | 05-04-17 | 21:55
Wat loop je nou te ijlen man, er zijn nauwelijks mensen en middelen vrijgemaakt, er wordt nauwelijks internationaal aandacht aan besteed, het wordt zoveel mogelijk buiten de politieke agenda gehouden en jij probeert hier vol te houden dat het de normaalste gang van zaken is?
Wettelijk gezien.., is het neerschieten van een burgerdoel dmv zware luchtdoelartillerie een regelrechte oorlogsdaad. Iets met NAVO. Flikker toch op met je voorlopige conclusies, heel dat onderzoek is een farce, als gevolg van (geo-)politieke besluitvorming. Op zich niet eens zo erg, maar dan moet je je niet als een huichelaar gaan gedragen, zoals M.R. dat doet. Trap. Er. Niet. In.

automobilaterealist | 05-04-17 | 22:25

General McAuliffe | 05-04-17 | 22:12:
Dank voor de link.
Wandelende tijdbommen, spanningen met Amerika, Rusland, Turkije, de NAVO is één groot feest.
En vanaf wanneer wordt het een (oorlogs)criminele daad om een failed state als Oekraïne oorlogsmaterieel te verkopen?

LuckyGirl | 05-04-17 | 22:23

Dat "(andere)" neem ik terug ;).

Watching the Wheels | 05-04-17 | 22:22

Gewoon hardop in Maleisië of Australië vragen wat er nu écht gebeurd is - want daar werken redacteuren die het wel degelijk weten en die na zoveel jaar wellicht bereid zijn om opening van zaken te geven, of ten minste: NL media op pad te helpen.

bisbisbis | 05-04-17 | 22:22

@botbot | 05-04-17 | 22:16
En een simpele oplossing is dan om gewoon gemeentemedewerkers het onderhoud te laten doen, maar dat kan niet meer want alles is uitbesteed aan VVD-hoveniers die het driedubbele vragen en vervolgens weer een onderaannemer inhuren die het afraffelt met een stel gesubsidieerde Marokkanen of (andere) gehandicapten.

Watching the Wheels | 05-04-17 | 22:22

@botbot ouwe technocraat dat ze de procedures inzetten is duidelijk. De achterliggende bedoelingen, kruiperij en morele scheelkijkerij die wordt hier besproken. Over dat onderzoek kunnen we verwijzen naar het fotorolletje uit sebrenica, de verdwenen bonnen, de 'met de kennis van nu' uit parlementaire enquetses, het niet dragen van de verantwoordelijkheid voor de corrupte defensie ambtenaar die de vergunning tekende voor de vuurwerkopslag in een Enschedese woonwijk en ga zo maar door.

Dus je terechtwijzing dat het recht zn beloop moet hebben, helaas zijn we daar al aan voorbij. Weldenkende en kritische burgers hebben hun vertrouwen verloren. Daar gaat dit over. En daarom klampen we ons vast aan pieter omtzigt, een zeldzame echte volksvertegenwoordiger. Hoe dun is het ijs inmiddels geworden onder je technocratische brug? Probeer daar eens over na te denken als je geen trol bent.

Verder wat ole guapa | 05-04-17 | 21:27 zegt.

Gvd

flat out | 05-04-17 | 22:21

@botbot | 05-04-17 | 22:16
Ja maar Shell had beter zijn geld in Groningen kunnen uitgeven of aan de nabestaanden van Ken Saro-Wiwa en.wikipedia.org/wiki/Ken_Saro-Wiwa ik vind dat de overheid een taak heeft als 200 landgenoten na een aanslag (of ramp) tegelijk omkomen.

Watching the Wheels | 05-04-17 | 22:19

Dirk III | 05-04-17 | 22:10

Het wordt helemaal uitermate pijnlijk als je teruggaat naar de oorzaak van deze aanslag en tragedie. Een door de EU mede gefaciliteerde staatsgreep.

litebyte | 05-04-17 | 22:19

@Dirk III | 05-04-17 | 22:10
Mee eens, Bontes deugt wel.

Watching the Wheels | 05-04-17 | 22:16

Watching the Wheels | 05-04-17 | 22:12
Gelukkig hebben inmiddels enkele gulle gevers die anoniem wensen te blijven voor de benodigde financiën gezorgd.

botbot | 05-04-17 | 22:16

Weten we het nog? Dat f*ing referendum over het verdrag met Oekraine. Rutte en zijn kolonels die beloofden dat het niks met militaire steun aan Oekraine van doen had.
.
Lees dit even:
valkyries.nl/nato-avonturen-in-de-zwar...

General McAuliffe | 05-04-17 | 22:12

Bontes had nooit de PVV moeten verlaten. Gewoon een aardige vent die het beste voor had voor de burger. Jammer dat hij weg is.
Verder is het precies wat Rutte van plan was. Het frustreren en daarmee laten doodbloeden van het hele onderzoek teneinde zijn maffiamaatjes te beschermen.
Iets anders kan ik er na zoveel tijd niet van maken.
Het zal je naaste maar zijn die in dat vliegtuig is overleden. Ik vind het echt verschrikkelijk voor hen.

Dirk III | 05-04-17 | 22:10

@botbot | 05-04-17 | 21:38
Fijne samenvatting, niks aan toe te voegen.
Beetje doorzichtig ook dat MH17 geframe maar ach.....
Next!!!

Berbaar | 05-04-17 | 22:06

Wie ben ik om het beoordelingsvermogen van een nabestaande over Rutte in twijfel te.... nee fuck it, Rutte zijn karwei af laten maken is vol inzetten op 4 jaar doofpotten.
Ik vraag me af hoeveel andere nabestaanden op die kastclown hebben ingezet.

LuckyGirl | 05-04-17 | 22:06

@litebyte | 05-04-17 | 21:53
Ja ik weet het, ze zijn als de dood voor hem. Een andere conclusie kan ik niet trekken als ik die tientallen artikelen zo lees. Stuk voor stuk van het niveau "als je die en die muziek luistert móet je wel een nazi zijn". Men is tot op heden hartstikke in z'n sas geweest met Wilders. Die fungeerde fantastisch als sleepnet voor rechtse lui. Onuitvoerbare voorstellen (kopvoddentaks, koranverbod etc), how convenient. Nu er iemand op rechts staat die z'n zaakjes weet te onderbouwen en geen one trick pony is ruiken ze onraad op de lange termijn. En terecht, maar deze gaan ze niet down krijgen. Wie in dit verhaal "ze" precies zijn vullen jullie zelf maar in.

Makro777 | 05-04-17 | 22:05

litebyte | 05-04-17 | 22:02
Ik begrijp dat u liever in een wereld van suggesties leeft.

botbot | 05-04-17 | 22:05

Onze "VVD-zaadoverheid" heeft in de begroting niet eens een paar ton over voor het onderhouden van een MH-17 nabestaandenbos, terwijl ze alleen al aan Erfbelasting na het overlijden van 200 Nederlanders naar verwachting een veelvoud hebben kunnen incasseren. KLM/MA niet inlichten en niet adviseren om Oekraïne te mijden (omdat ze het waarschijnlijk wel een goed statement vonden om er te blijven vliegen) loont voor de roverheid.

Watching the Wheels | 05-04-17 | 22:04

botbot | 05-04-17 | 21:55
U bent Rutte, of neukt u hem gewoon regelmatig?

Dick Luyenlomp | 05-04-17 | 22:03

CDA doet mee aan de onderhandelingen en komt dus waarschijnlijk in de regering: Omzicht krijgt dus een muilkorf en Bontes is de kamer uit en kan dus ook niet meer roeren waar het stink.
Gaat lekker met die onderste steen zo...

Rest In Privacy | 05-04-17 | 22:03

@botbot | 05-04-17 | 21:55

U snapte mijn reactie niet helemaal geloof ik... kijken of dez lukt, mogelijk ligt het aan mijn formulering. Ik begin overigens een bekend patroon te zien in uw reacties.

Lust u overigens kimchy?

litebyte | 05-04-17 | 22:02

litebyte | 05-04-17 | 21:44
Ik geef gewoon de feiten weer, het zou u sieren om er ook aan vast te houden.
De onderzoekscommissie heeft heeft al veel stukken vrij gegeven het is uw volste recht om het met de inhoud oneens en de gang van zaken oneens te zijn maar speel het niet uit over de rug van één iemand.

botbot | 05-04-17 | 21:55

@Makro777 | 05-04-17 | 21:48

Thierry moet uitkijken, de laatste die aan de rechterkant van het politieke spectrum zich politiek inhoudelijk uitiet, lekte leeg op een afzichtelijke parkeerplaats bij een radiostudio in Hilversum.

litebyte | 05-04-17 | 21:53

Goed om te zien dat Omtzigt blijft volharden. /S
en définitive | 05-04-17 | 21:16
Minister/staatssecretaris Omtzigt haalt vast de onderste steen boven /S/S. En Rutte lachen, joh!

radiatorknopje | 05-04-17 | 21:50

We krijgen wel Thierry ter versterking.

Makro777 | 05-04-17 | 21:48

@botbot | 05-04-17 | 21:16

Probeer nu niet de vals-naieve pisang uit te hangen, u weet dondersgoed waar hier op gedoeld wordt en u weet dondersgoed welke regering (ja wie zat daar ook al weer in) verantwoordelijk was (is) voor deze farce.

litebyte | 05-04-17 | 21:44


Niet ik maar de reaguurders beginnen over Rutte.
Mij hebben ze niet over de VVD PvdA of welke politieke partij dan ook gehoord.
Ik geef aan dat de tweede kamer unaniem besloten heeft het onderzoek over te laten aan een onafhankelijke onderzoekscommissie.
Ik geef aan dat niemand uit de politiek zich daar mee kan bemoeien omdat het dan een politiek proces wordt en dat dan de daders vrijuit gaan.
Dus nog een Mark,Omtzigt of wie dan ook kan en mag zich er niet mee bemoeien.
Een minister president kan en mag geen invloed uitoefenen op een strafzaak die in behandeling is van het OM.
Dit zijn de feiten en dat heeft niets met een politieke voorkeur te maken en vooral niet met trollen.

botbot | 05-04-17 | 21:38

Was het niet zo dat de Russen radarbeelden aan NL hadden gegeven? En waren die niet onleesbaar maar waren de Russen welwillend bereid om uit te leggen wat Nederland moest zien? Ik nam altijd aan dat Oekraïne schuldig was maar de trucjes die Rusland uithaalt wekken bij mij geen vertrouwen. Rusland + Oekraïne + Rutte = op zijn minst een onfrisse zaak.

Nivelleermarionet | 05-04-17 | 21:38

@en définitive | 21:34: Thierry Baudet stelt een zakenkabinet voor met Omtzigt (hulde zij met hem) als premier.

ole guapa | 05-04-17 | 21:38

Ik kan de gedachtegang van deze nabestaande totaal niet volgen. Op Rutte stemmen om diens onderste steen boven te laten komen. Hoe getraumatiseerd moet je dan zijn om niet in te zien dat Rutte zijn begrafenisstoet momentje heeft gehad, daar de credits nog steeds van plukt en vervolgens alles in het werk stelt om de onderste steen te verdonkeremanen.

Graaf van Egmont | 05-04-17 | 21:37

binnen de EU-invloedssfeer.

Russ Meyer | 05-04-17 | 21:35

ole guapa | 05-04-17 | 21:27
Wie dan ook , een premier mét kloten. tRutte heeft deze niet. Wie dan wel? Geen idee.

en définitive | 05-04-17 | 21:34

Voor mij liever geen Oekraïne en Turkije.

Russ Meyer | 05-04-17 | 21:33

Rutte... zucht

O wacht, hij valt onder de categorie: BEROEPSLEUGENAARS

Rest In Privacy | 05-04-17 | 21:31

@botbot: door roeien en ruiten gaan om alle beelden, dossiers, observaties, rapporten en verslagen boven water krijgen. Fuck de diplomatie, we plegen obstructie op alles totdat we alles boven water hebben. Verklaar Poetin persona non-grata. Teken niet in het Oekraïne dossier. Weiger alle import. Maak het Russische en Oekraïense chauffeurs het werken onmogelijk met een 'controle' om de 10 kilometer. Onderwerp GazProm aan permanente controle door treiterambtenaren. Zet alle diplomaten uit. Stop alle hulp. Sluit het luchtruim voor Russische en Oekraïense vluchten. Sluit de territoriale wateren. Leg schepen aan de ketting. Pak de telefoon niet op als ze bellen. Bel Trump voor nog wat inspiratie. Fuck them totdat we alles weten en hebben en elk lichaam geborgen is.
Als je niet staat voor je eigen inwoners, voor wie sta je dan wel? Je geloofwaardigheid kun je maar één keer verliezen.

ole guapa | 05-04-17 | 21:27

janneman1977 | 05-04-17 | 21:21
Dank u zeer!

027 | 05-04-17 | 21:26

Gelukkig hebben er ook op omtzigt gestemd dus die kan doorgaan.Is wel de bedoeling dat de nieuwe kamerleden even onthouden wie hun salaris betaald.

van stampij | 05-04-17 | 21:23

-weggejorist-

-Edit: Housop, vvd-trol-

botbot | 05-04-17 | 21:16

Goed om te zien dat Omtzigt blijft volharden. /S

en définitive | 05-04-17 | 21:16

MH17 wordt ooit de definitieve nagel aan de doodskist van Rutte.
Hij moet zich het wit van zijn ogen voor zijn kont schamen dat dat dus zijn professionele nagedachtenis wordt: "de man die alle doden in vlucht MH17 begroef".

ole guapa | 05-04-17 | 21:14

Ik heb er een hard hoofd in dat de waarheid ooit boven water komt. Denk maar eens aan Srebrenica, fotorolletjes enz.

kleinkonijn | 05-04-17 | 21:11

-weggejorist-

botbot | 05-04-17 | 21:09

hahaha onderste steen nu boven komen? Ik heb het te doen met de nabestaanden. Maar ik denk eerder dat de onderste steen nu nog eens 4 jaar blijft liggen.

HipsterBrood | 05-04-17 | 21:08

Een hele lange lijst met feiten waaruit blijkt dat de NL regering helemaal niet de onderste steen boven wil hebben.

Vrijdag aanstaande zal Ministerie van Veiligheid en Justitie waarschijnlijk op de laatste dag dat het kan (binnen 6 weken) in hoger beroep gaan tegen uitspraak rechter om MH17 documenten openbaar te maken.

www.whathappenedtoflightmh17.com/long-...

Spotje | 05-04-17 | 21:05

@botbot | 05-04-17 | 20:55
Houd toch op, dit is gewoon een smerig spelletje en dat weet u net zo goed als ik.

Alpengeist | 05-04-17 | 21:04

Delectados | 05-04-17 | 20:56
Dus Mark mag niet wensen dat de onderste steen boven komt?
Welnu, dat mag hij net als iedereen.

botbot | 05-04-17 | 20:59

Jan, Leiden | 05-04-17 | 20:53
Nee natuurlijk niet denk nu eens na, de politiek mag zich er niet mee bemoeien anders wordt het een politiek proces en kun je net zo goed de onderzoeken staken.

botbot | 05-04-17 | 20:58

Waarschijnlijk komt over een jaar of 15 wel een parlementaire enquete om alsnog de onderste steen boven te krijgen....
de onderste steen boven krijgen, toch, Mark?
Zucht....

Delectados | 05-04-17 | 20:56

Alpengeist | 05-04-17 | 20:51
Ach zielepiet wat bent u verdrietig.
Weet u waar ik verdrietig van wordt? van mensen zoals u zonder enige wetskennis.

botbot | 05-04-17 | 20:55

Niets van al het gevraagde openbaar, ondanks kamervragen van Omtzigt... zucht
... doofpot of diepe doofput?

Nabestaanden blijven in deze nachtmerrie voor de rest van hun leven? Is dat wat Rutte wil? Want zonder complete opbenbaring gaat hun leven niet meer wat worden.

Jan, Leiden | 05-04-17 | 20:53

Voor dat iedereen weer begint de tweede kamer heeft besloten dat het onderzoek gedaan moet worden door een onafhankelijke onderzoekscommissie om er geen politiek proces van te maken.
Rutte kan hoe zeer hij het ook zou willen geen enkele invloed uit oefenen op de voortgang.
Inmiddels heeft het OM de vervolging op zich genomen dus worden er in het belang van het onderzoek geen mededelingen gedaan over de inhoud en voortgang van het proces.

botbot | 05-04-17 | 20:51

Rutte, wat doe je die arme nabestaanden toch aan! Heb je dan echt geen enkel gevoel voor je landgenoten, slachtoffers en de trauma's die de nabestaanden nu hebben? Heb je geen hart?
-
Rutte, kun jij nog wel slapen? Of knaagt er ergens toch een geweten en houdt deze je stiekem wakker? Wacht, natuurlijk niet!
Want alles voor de Brusselse megalomanen die hun eigen circle-jerk in stand proberen te houden. Walgelijke vertoning!

Alpengeist | 05-04-17 | 20:51

Gelukkig heeft onze bevolking op 15 maart 2017 laten zien dat we het beu zijn....
*proest*

Is dit nog nieuws? | 05-04-17 | 20:49

De onderste steen komt boven aldus Rutte, zucht.

william7055 | 05-04-17 | 20:45

Maar als je onze regering met maffia vergelijkt word je uitgejouwd.

Maffia.

Dick Luyenlomp | 05-04-17 | 20:41

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen