Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Europarlement wil EU-vlag op shirt Oranje

Lekker gewerkt jongens en meisjes Europarlementariërs. Echt een goed voorstel om de EU-vlag op het shirt van het Nederlands Elftal te willen stikken. Dat is echt Europa voor de burgers. Manmanman. Omdat wij hier bij de GeenStijl nogal van de gedetailleerde verslaglegging zijn hierbij de stemmingsuitslag over MOTION FOR A EUROPEAN PARLIAMENT RESOLUTION on an integrated approach to Sport Policy: good governance, accessibility and integrity inclusief puntje 77, waarin het parlement aangeeft dat het "Encourages the national Olympic committees and sports federations of the Member States to adopt and use the EU flag and symbol, together with individual flags and national symbols, on the occasion of international sports events".
De Lange (GristenDemocraten/Juncker), Eickhout (GroenWit), Gerbrandy (Deug66), In 't Veld (Deug66), Jongerius (Pvd8), Lenaers (GristenDemocraten), Piri (Pvd8), Schaake (Deug66/Specsavers), Tang (Pvd8/RTL Nieuws), Van de Camp (GristenDemocraten), Van Miltenburg (Deug66) en Van Nistelrooij (GristenDemocraten): VOOR (=roze facepalm)
Belder (Stijfgristen), Maijer (Greet), Stuger (Greet), Van Dalen (Gristenunie) en Zijlsta (Greet): TEUGE (=roze duimpje)
Hazekamp (Dierenpoes), Huitema (vvd), Mineur (Knoksoosjalisten), Van Baalen (vvd/Lijst Mayo) en Van Nieuwenhuizen (vvd): ONTHOUDING (=roze boks)
De Graaff (Greet), De Jong (Knoksoosjalisten), Sargentini (GroenWit/Hysterie) en Schreijer-Pierik (GristenDemocraten): NIET GESTEMD (=roze tik op de schouder en knipoog 'ouwe dibbes wel lekker onkostenvergoeding opstrijken')

Reaguursels

Inloggen

Ipv 1 gele ster op je shirt, een hele cirkel gele sterren. Dat noemen ze nou vooruitgang.

Badnews | 05-02-17 | 04:30

Zeg eerlijk, wat hebben nou al die `Nederlandse parlementariers in Brussel gedaan, waardoor het ons in ~Nederland de afgelopen decennia beter is gegaan?
Alleen het feit dat ik niet meer geld hoef te wisselen bij de grens heb ik als ~OK ervaren.
Meer echt helemaal niet.
Ja mijn lieve gulden , dus mijn spaarcentjes , werd 10-% minder waard door de euro, ben ik nog steeds boos over trouwens.

2000 parlementsleden, secretaressen, vergoedingen, onderzoeksbureautjes, heen en weer verhuizingen Brussel/Straatsburg kosten ons 1 miljard alleen al.

Over ons geld aan belastingen wat zij gebruiken voor hun hobbys of geldverslindende betalingen aan landen die de verstrekte leningen toch nooit terug zullen betalen,heb ik het maar niet.

En maar vergaderen hoe een ~" komkommer`' moet groeien!
Over het bewaken van de grenzen van de lidstaten werden grote fouten gemaakt.
Ondanks de zelf door hen gemaakte wetten en besluiten waren ze niet in staat dat te doen en lieten een gigantische kostbare instroom van immigranten plaatsvinden.

Waneer komen die miljarden Afrikanen, die in grote armoede leven, ondanks onze betaalde gigantische ontwikkelingshulp, waar niks van terecht is gekomen, naar West Europa?

En die EU doet helemaal niks! Ja praten en in luxe hotels logeren en met pleziervaartuigen varen in `Malta.

De huidige EU, met al haar opvreters als bestuur moet weg.
Een nieuw EU is ~OK, maar dat alleen met een aantal hoofdzaken die voor alle EU lidstaten van grote waarde zijn. Grensbewaking, immigratie, economische samenwerking b.v.
Verder niks.

Feestfiguren zoals ~Juncker, van Baalen, Verhofstadt, Tusk,Timmermans ,svp naar huis. Die hebben allen hun geloofwaardigheid al lang verloren.

Zo ook die mevrouw Ester de Lange, ( CDA) waar ik 3 voor mij belangrijke brieven ooit naar schreef, die door haar schrijver 1e klasse met een kort briefje zonder inhoud op werd beantwoord..
Ook die mevrouw de ~Lange is een nietszeggend mens, zittend voor haar riante salaris en toekomstig groot pensioen. ~Meer niet.

joost2 | 04-02-17 | 10:21

echte ambtenaren dus, al werken ze maar voor 1% zelfs die beslissingen worden uitgekotst door de burger. ik zeg maar zo. liever een slapende ambtenaar dan eentje die wakker is.

001001001 | 04-02-17 | 09:51

Ik heb m'n opzegbrief voor de knvb (OnsOranje) al uit te typen... scheelt me ook weer naar wedstrijden gaan.
Ik meen het!

Katvangert | 04-02-17 | 04:05

Wat een trieste bende dat EU parlement.

Ze weten, ook al doen ze alsof dit niet zo is, dat het gros van de burgers absoluut geen vertrouwen heeft in deze lui.
Zelfs lieden die voor een EU zijn maar niet op de wijze zoals die nu fungeert hebben een afkeer van deze demagogen. En dan met zo'n voorstel durven komen, de plank voor de kop is van erg dik Hard Maple.

Moneytron | 04-02-17 | 01:58

Geen slecht idee ..... de ondergang van de Eu samen gaan met het nederlands elftal .. een dieptepunt

kereltie_ut_drenthe | 04-02-17 | 00:51

Jan-Joris-Jaap-Joop | 03-02-17 | 23:13
"Ik was laatst ergens buiten de EU....."

Daarom is het zo fijn dat binnen de EU geldt, de EU burger eerst.

Nathan R Jessup | 04-02-17 | 00:10

fijn om te zien dat belastingcenten aan zoiets wordt besteed. Meteen opdoeken doe EU, heb je niks aan

HipsterBrood | 03-02-17 | 23:55

Hoe verknipt wil je zijn om met zo'n dictatoriale vlag op je shirt te lopen?

Uw Psychiater | 03-02-17 | 23:55

Nathan R Jessup | 03-02-17 | 22:49
Ik was laatst ergens buiten de EU en allerhande agressieve luitjes bleven maar tegen mij schreeuwen: "Hey you my friend!". Maar ik kende hen niet en zij mij evenmin. Wat ze wilden was mijn geld.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 03-02-17 | 23:13

litebyte | 03-02-17 | 21:49
" En je kan (rekenig houden met de geo politieke situatie) het nu nog democratisch gecontroleerd afbreken of terugbrengen tot iets wat wel werkt en zich beperken tot een aantal kernonderdelen (waaronder defensie en economische samenwerking.)"

Je zult de afgelopen jaren hebben gemerkt dat de productie uit Nederland is vertrokken en dat er warenhuizen voor in de plaats gekomen zijn. Productie medewerkers zijn magazijnbediendes en koeriers geworden waardoor Nederland als een hub voor de EU werkt. We importeren grondstoffen of halffabricaten en maken deze producten gereed voor de Europese markt die werkt met een 24-uur voorraad. Dit is niet mogelijk met gesloten grenzen omdat hierdoor de voorraadlijnen langer worden waardoor de winst van een lage voorraad verloren gaat. Stel Nederland stapt ook uit de euro dan zal de Nederlandse munt door het handelsoverschot van Nederland snel stijgen wat ten kosten gaat van de Nederlandse winst in de export.
Nu snap ik dat er mensen zijn die zich niet in de huidige Nederlandse maatschappij kunnen vinden maar door de 4 vrijheden kan deze burger gaan binnen Europa waar hij wil. Als mensen ongelukkig zijn in Nederland dan ligt dit aan zichzelf, met een EU pas kun je gaan en staan waar je wilt binnen de EU.
Ik vertelde gisteren nog tegen DKS over mijn maatje die bij terugkomst in de burgermaatschappij na het verdedigen van Nederland tegen interne en externe vijanden, moeite had om normaal te leven. Hij is vertrokken naar het Franse platteland en leeft als god in....
.
Hij belde me laats en zei iets wat ik niet snel zal vergeten;
"In Nederland noemde hij zijn buurman een buitenlander en nu in Frankrijk noemt zijn buurman hem "mon ami"
Cultuurverschillen zijn er alleen voor mensen die niet open staan voor mensen die een andere gewoonte hebben.

Nathan R Jessup | 03-02-17 | 22:49

Het lijken de nazis wel.

Patatter | 03-02-17 | 22:18

Graaf van Egmont | 03-02-17 | 20:37
"Heb je daar bewijzen voor, behalve dan dat elke eurocraat het roept?"

Lees de media in die landen waar verteld wordt dat die smerige EU een truc is van Noord Europa om de euro laag te houden terwijl deze landen een export overschot hebben. Oneerlijke concurrentie wordt het genoemd ten nadele van Amerika en Rusland(China en Japan doen hetzelfde) terwijl de EU de markt zelf dicht door binnen de unie wetten verzinnen waaraan producten van buiten de EU aan moeten voldoen.(Productaansprakelijkheid).

Nathan R Jessup | 03-02-17 | 22:08

Stelletje nietsnutten! Ga vluchtelingen onderbrengen in de regio. Ga Poetin op zijn nummer zetten. Ga schoffelen. Ga uit je neus vreten. Doe wat. Maar niet deze flauwekul.

ljcoster | 03-02-17 | 21:55

@Nathan R Jessup | 03-02-17 | 18:56
***Gek dat Rusland, Amerika en China dan zo graag de EU uit elkaar willen hebben. Zodat ze de landen van de EU onafhankelijk kunnen onderwerpen aan hun regels.***

Dat er Russische belangen zijn in het afbreken van de EU is begrijpelijk, zeker gezien de recente geschiedenis.

***Het is inderdaad jammer dat de samenwerking achterblijft, meer samenwerking zou nog meer geld betekenen voor de Nederlanders.***

Het gaat erbij de meeste Nederlanders denk ik niet eens zoveel om om dat het geld kost. Het gaat erom dat de EU *feitelijk* niet 1 is. De EU in *haar huidige vorm* werkt niet. De cultureel-economische, maatschappelijk en sociale verschillen zijn gewoon te groot tussen de verschillende lidstaten waarvan slechts een aantal ook nog eens beleidsbepalend zijn.

***Door de regel EU eerst is het alleen mogelijk om de productie binnen de EU te verplaatsen. Was deze regel er niet geweest dan had de EU net als Amerika hun productie verplaatst naar China.***

Het bedrijf waar ik voor werk heeft haar productie tussen 2009 en 2014 vrijwel geheel naar China en Vietnam verplaatst. Naast dat het ruim 300 arbeidsplaatsen heeft gekost in de EU, waarvan een groot aantal in Italie is er ook nog eens ondersteuning geweest vanuit die EU om de overstap naar China zo goed mogelijk te laten verlopen.
Hier een paar straten verderop wonen 10-14 overlastgevende Letten in een eensgezinswoning, ze werken voor 7 EUro p/u bij slachterijen verspreid over het land - mogelijk gemaakt door de EU via een smerige payroll constructie met een bedrijf in Letland.

Dat is de EU die wel werkt.

***de EU mag misschien niet optimaal met het alternatief zijn we in Nederland slechter af.***
Ook dat is een populistische opmerking wat veel EUroscisten verkondigen. Het is totaal niet te zeggen dat mocht er geen EU zijn geweest *in haar huidige vorm* Nederland slechter af zou zijn. Nederland was voor de EU grotendeels afhankelijk van Duitsland, Nederland is dat tijdens de EU, Nederland zal dat ook zijn na de huidige EU. En als u weet waar Duitsland grotendeels naar toe exporteert, dan kunt u raden wie 1 is, maar 2 is China.

De unie functioneert in haar huidige vorm niet. En je kan (rekenig houden met de geo politieke situatie) het nu nog democratisch gecontroleerd afbreken of terugbrengen tot iets wat wel werkt en zich beperken tot een aantal kernonderdelen (waaronder defensie en economische samenwerking.) Anders gebeurt het binnen 5 jaar op een minder democratische manier.

litebyte | 03-02-17 | 21:49

Volgens mij ging dit verhaaltje over een EU embleem op een shirt van het Nederlands elftal.gaat echt nergens over.

jezusisonzin | 03-02-17 | 20:40

Nathan R Jessup | 03-02-17 | 20:21
Waarom geloof jij klakkeloos dat Rusland, de USA of China de EU uit elkaar willen spelen? Heb je daar bewijzen voor, behalve dan dat elke eurocraat het roept?

Graaf van Egmont | 03-02-17 | 20:37

MarcS | 03-02-17 | 20:11
" jij liegt! Kijk eens naar banken / verzekeraars die hun 'productie' naar India verplaatsen."

Als dat gebeurd dan moet er belasting over betaald worden waardoor de kassa's wederom rinkelt voor de burgers van de EU. EU burgers eerst.

Nathan R Jessup | 03-02-17 | 20:21

@Nathan R Jessup | 03-02-17 | 18:56 - jij liegt! Kijk eens naar banken / verzekeraars die hun 'productie' naar India verplaatsen.
Jij liegt, sneuhaas, liegt.

MarcS | 03-02-17 | 20:11

Nog liever een haken kruis als armband. Met de macht van Duitsland in de EU niet eens zo vreemd...

funkyd | 03-02-17 | 19:54

Shirts met een EU logo verdienen een Koeman-behandeling.

D.A.A.R. | 03-02-17 | 19:51

litebyte | 03-02-17 | 18:02
"Het zelfde domme populistsiche EU riedeltje wat al 20 jaar lang wordt opgelepeld maar waar steeds minder mensen intrappen."

Gek dat Rusland, Amerika en China dan zo graag de EU uit elkaar willen hebben. Zodat ze de landen van de EU onafhankelijk kunnen onderwerpen aan hun regels.

"samenwerking blijft achter en onderlinge concurrentie tussen lidstaten op de arbeidsmarkt neemt toe, evenals arbeidsmigratie en productieverplaatsing."

Het is inderdaad jammer dat de samenwerking achterblijft, meer samenwerking zou nog meer geld betekenen voor de Nederlanders. Door de regel EU eerst is het alleen mogelijk om de productie binnen de EU te verplaatsen. Was deze regel er niet geweest dan had de EU net als Amerika hun productie verplaatst naar China. Zo kan ik eindeloos doorgaan over de voordelen als de EU landen samen blijven werken, de EU mag misschien niet optimaal met het alternatief zijn we in Nederland slechter af.
Misschien dat een vlagje van de EU niet politiek correct is naar Rusland en Amerika maar als je als Unie ergens goed in bent dan moet je dat tonen.

Nathan R Jessup | 03-02-17 | 18:56

Waarom zit er eigenlijk een eu vlag (geen hoofdletters!) op de kentekenplaten van mijn in Nederland gekochte auto?
Ik wil daar of niets, of de Nationale Driekleur (met hoofdletters!).

FCDenBosch | 03-02-17 | 18:46

@Duifmans | 03-02-17 | 18:10
"Alle Menschen Werden Brüder" van Beethoven is een heel mooi stuk, maar het is voor mij kapot nu de EU er met zijn poten aan heeft gezeten.

Wat er bij mij maar niet in wil is waarom een land als Nederland zelf geen handelsafspraken zou kunnen maken. Dit schijnt tegenwoordig alleen nog maar als een "machtsblok" goed te kunnen.

Kaft | 03-02-17 | 18:28

Ze weten goed te zeiken op nationalisten daar bij de EU, maar de grootste nationalisten zijn hier de EU federalisten. Overal zwaaien met de EU vlag. Het Wilhelmus moeten we straks nog inruilen voor "Alle Menschen Werden Brüder".

Duifmans | 03-02-17 | 18:10

Optiefen met die rotzooi, Europa is meer dan de EU. Daarnaast zal het ook wel niet mogen aangezien het een politiek statement is en de Britse klaprozen ook niet mochten: www.vi.nl/web/nieuws/fifa-deelt-boetes...

bots! | 03-02-17 | 18:05

Nathan R Jessup | 03-02-17 | 17:24

***.... Punt is dat the EU al great is al willen sommige mensen dit niet zien...***
Groot in relativiteit - Geo politiek kleiner geworden, geo-economisch kleiner geworden, de schulden last groter geworden, samenwerking blijft achter en onderlinge concurrentie tussen lidstaten op de arbeidsmarkt neemt toe, evenals arbeidsmigratie en productieverplaatsing.

De weerstand tegen de EU is daarnaast nog nooit zo groot geweest. En EUroscisten hebben het lef niet om de oorzaken hiervan bij zichzelf te zoeken uit gemis van zelfreflectie en incompetentie en letterlijk enorme angst.
The rise of populism heeft een oorzaak en die oorzaak ligt bij de EU, iets wat EUroscisten als Timmermans, Pechtold, van Baalen niet willen (in)zien. Ze zijn tever doorgeschoten in het creeren van hun door lobbyisme en technocraten bepaalde droomrijk en dat gaat nu op een heel pijnlijke manier worden afgestraft.

***... dat de EU ze beschermt tegen de grootmachten Rusland, China, India en Amerika...***

Het zelfde domme populistsiche EU riedeltje wat al 20 jaar lang wordt opgelepeld maar waar steeds minder mensen intrappen.

litebyte | 03-02-17 | 18:02

-weggejorist-

litebyte | 03-02-17 | 17:58

Mag het ook een afbeelding zijn waarbij onze leeuw zijn gat afveegt met de europese vlag

Umberto die trotzoni | 03-02-17 | 17:52

Doe er dan ook maar een foto van Juncker en Verhofstadt bij .

likmegaties | 03-02-17 | 17:44

@Berbaar | 03-02-17 | 15:53 - Er zitten mensen door belastinggelden betaald hier over te vergaderen. Het gast idd nergens over, maar het is niet zo dat de EU al af is.

Maar zoals het een troll betaamd, zit jij weer klappend, als een zeeleeuw in het dolfinarium, achter jouw toetsenbordje.

MarcS | 03-02-17 | 17:38

-weggejorist-

Rest In Privacy | 03-02-17 | 17:37

-weggejorist-

Grijskijkert | 03-02-17 | 17:35

Nexit vandaag nog'. Ik hoef ze niet. Ik wil ze niet. Ik koos er nooit voor en wil ze niet betalen. Minder minder minder.

Rest In Privacy | 03-02-17 | 17:25

Daarom is het belangrijk dat de doodstraf weer wordt ingevoerd voor landverraad. Wezens die dan voor zo'n voorstel hebben gestemd, kun je dan oppakken, voorleiden, veroordelen en fusilleren. En terecht natuurlijk. Landverraders dat zijn het. En van zulke wezens moeten we af.

Tarak | 03-02-17 | 17:24

@litebyte | 03-02-17 | 16:38
"Make 'Europe' great again..."

Punt is dat the EU al great is al willen sommige mensen dit niet zien.
Trump's America first is niet anders dan in Europa the EU first. De kleine landen in Europa geven de grootmachten het nakijken als het gaat om samenwerken, Noord Europa helpt Zuid Europa met zijn schulden waardoor het door zijn grote handelsoverschot geen probleem heeft met de waarde van de valuta. Hierdoor kan Noord Europa concurreren met de rest van de wereld.
Het wordt tijd dat de mensen in de EU inzien dat de EU ze beschermt tegen de grootmachten Rusland, China, India en Amerika door de policy EU burgers eerst. Het is dus niet gek dat deze landen de EU uit elkaar willen hebben.
thehill.com/blogs/pundits-blog/interna...

Nathan R Jessup | 03-02-17 | 17:24

Weet je wie ook mensen verplichtte om een ster op de borst te dragen?

marcoplarco | 03-02-17 | 17:07

Ik vind de term Knoksoosjalisten voor SP'ers wel een geuzennaam, alleen de VVD'ers hadden als leugenaars betiteld moeten worden.

seasicksteve | 03-02-17 | 17:04

@Desmoulins | 03-02-17 | 15:32
Niks appels en peren je praat onzin na. De hele wereld is historisch verbonden en taal een hele kleine barriere.

Bac | 03-02-17 | 16:50

Ach. Het maakt weer duidelijk in wat voor geïsoleerde omgeving ze zich bevinden.

Ze denken toch niet dat bijvoorbeeld de super nationalistische Fransen dit gaan doen?

Ik denk Nederland wel. Verplicht. Want wij moeten kapot.

zwartzondersuiker | 03-02-17 | 16:46

Ik kan niet wachten op het shirt van Engeland, Wales en Schotland...

Bon-sens | 03-02-17 | 16:45

@eu=shit | 03-02-17 | 16:14

Je hebt doorzichtige stickertjes met een rood kruis er in, die mag je er op plakken (op dat vlaggetje dan)

litebyte | 03-02-17 | 16:40

Hoeveel zonnekoningen zijn er eigenlijk in Europa?

Rest In Privacy | 03-02-17 | 16:40

@Berbaar | 03-02-17 | 15:53

Als men al over de Europese vlag spreekt, terwijl het de EU vlag is vind ik het in ieder geval al heel eng :-)

Make 'Europe' great again...

litebyte | 03-02-17 | 16:38

Die lijstverbinding GroenWit/Hysterectomie lijkt me wel wat. Kun je daar 15 mrt ook op stemmon?

Prof. D.A.H. Vintik | 03-02-17 | 16:33

europa zal harmonieuzer zijn zonder de eu
de dental freak uit brussel gooit zijn eten ook het liefst door de mixer zodat hij het gulzig op kan zuigen.

eriksweet | 03-02-17 | 16:29

Zo, die onkostenvergoeding is weer geheel gerechtvaardigd. Ik vind dit eigenlijk wel een stúk belangrijker dan de maximaal toelaatbare kromming van bananen.
-

bisbisbis | 03-02-17 | 16:29

Als de EU zich voortaan beperkt tot dit soort kleinzielig geneuzel, dan wordt het leven voor de burger ook een stuk aangenamer. Laat het echt belangrijke werk maar aan de individuele lidstaten over.

Steinway | 03-02-17 | 16:28

Boeien.... In de VS gaat toch ook de Amerikaanse vlag omhoog als Kentucky tegen Tennessee strijdt in American Football...
Nice_Wheels | 03-02-17 | 15:17

Amerika is een land, Europa is geen land. Het is niet eens een volk, en dat zal het ook nooit worden. Dus ja, het boeit.

accijnstoerist | 03-02-17 | 16:21

Benieuwd hoeveel voetballers weigeren in een shirt met eu-logo te spelen. Het is dat ik niet kan voetballen.

accijnstoerist | 03-02-17 | 16:20

In de categorie Lekker Belangrijk. Manmanman. Opheffen die zooi.

Cor Netto | 03-02-17 | 16:17

De EU bemoeit zich overal mee. Zo viel het me bij de laatste herdenking van de Armestice 1918 van 11 november er in dorpjes aan het monument aux morts naast de Franse driekleur ook vlaggetjes van de EU hingen. Wie dat verzonnen heeft mag Joost weten.

Graaf van Egmont | 03-02-17 | 16:17

Cultuurverandering doe je door het er bovenop te leggen. Dat werkt wel. Elk managementrapport bevestigd dat.

van heinde en verre | 03-02-17 | 16:17

Moeten ze daar ook al die kut-vlag op doen? Ik vind het al een verschrikking dat die gore tyfus vlag op mijn kentekenplaat geprint is.

eu=shit | 03-02-17 | 16:14

Hee wat nou als dit soort acties een list zijn. Het doel is dan om heel Europa in anti-EU sentiment te laten verbroederen, zodat je uiteindelijk alsnog die Europese identiteit hebt! Een feilloos plan lijkt me.

Zosima | 03-02-17 | 16:14

de islam, vroeger heette da: pedofielenvereniging 'martijn'

eriksweet | 03-02-17 | 16:14

@niemand specifiek | 03-02-17 | 16:04
Het is niet eens een "voorstel" maar de diverse sportbonden worden "aangemoedigd", veel tandenlozer kan je het niet hebben.
Niks om je druk over te maken dus tenzij men spijkers op laag water zoekt.
En nu kom op, tiet0n, het is vrijdagniddag!!!

Berbaar | 03-02-17 | 16:14

@necrosis
Ik hoop het voor je, maar dan wel in fatsoenlijke staat van lijf en leden.
Ennuh, made in Holland, waar zag ik dat nou ook alweer voor het laatst staan?

D-Fens_1963 | 03-02-17 | 16:13

Daarom stel ik ook voor dat op elke in nederland geregistreerde website op de homepagina een europese vlag komt.

dolffie | 03-02-17 | 16:11

@roze_bril | 03-02-17 | 16:01
Men houdt zich daar iig vaak met een hoop onzin bezig en met veuls te veel mensen.
Zoveel is voor mij duidelijk.

Berbaar | 03-02-17 | 16:10

echt alles waar de eu zich mee bemoeit gaat kapot
kost een beetje maar dan heb je wel wat

eriksweet | 03-02-17 | 16:06

-weggejorist-

niemand specifiek | 03-02-17 | 16:04

niemand specifiek | 03-02-17 | 16:03
Maar achja, verder een beetje een loos voorstel.
Zoals George Carlin ooit zij, leave symbols to the symbolminded

niemand specifiek | 03-02-17 | 16:04

Wat ze doen met mijn stem? dat is een strikvraag, ik heb niet meegedaan met de EU verkiezingen. (Ik hoorde ineens 'ja dat was gister' de dag erna, moet je na gaan)

Maar als ik had gestemd, waarschijnlijk niet veel anders behalve praten want de macht ligt toch bij de commissie

niemand specifiek | 03-02-17 | 16:03

@Berbaar | 03-02-17 | 15:53
Daar ga je weer, schelden op de reaguurder. Het lijkt wel een Pavlov-reflex van je.

ChatBot | 03-02-17 | 16:01

@Berbaar | 03-02-17 | 15:53

Klopt, totale onzin wat ze daar doen in het Europees parlement.

roze_bril | 03-02-17 | 16:01

Zijn ze soms van de pot gepleu..........

Onze 3 kleur is de enige echte op het oranje shirt

Mich2007 | 03-02-17 | 16:00

Is het strafbaar om met een dikke viltstift het EU cirkeltje op je nummerplaat door te kruisen? Het zou wel een aardig protest kunnen zijn.

ChatBot | 03-02-17 | 16:00

12 sterren: na Brexit, Nexit, Frexit enz. enz. zijn er nog twaalf armlastige en/ of corrupte landen over.

Ci Ty33 | 03-02-17 | 15:59

@ Desmoulins | 03-02-17 | 15:32

'Ze roeiden indianen uit, een volk kwam ten val. Ja, er zijn nog indianen maar alleen met carnaval'

*Theo Maassen neuriet*

Enter Yeti | 03-02-17 | 15:59

het budget moet op anders kunnen ze niet om nog meer geld zeuren

eriksweet | 03-02-17 | 15:59

De EU laat zich niet meer stoppen,
ze willen alles

Gags Beasley | 03-02-17 | 15:58

@Nice_Wheels | 03-02-17 | 15:17
.
De VS is een unie omdat de Amerikanen dit zelf graag willen. Bij de EU wordt het door de strot geduwd, o.a. door dit soort voorstellen.

Bytemaster | 03-02-17 | 15:58

Nice_Wheels | 03-02-17 | 15:47 Sqbar: Ja lekker competitieve wetgeving, laten we zeggen minimumnormen op het gebied van vrouwenrechten en milieu.
Nou had ik het over een aantal onderwerpen die wel gezamenlijk afgesproken horen te worden: ik had het zelfs over "onderlinge concurrentie moet niet ten koste gaan van de hele EU bijvoorbeeld". Maar het is op lang niet alle gebieden noodzakelijk.

Sqbar | 03-02-17 | 15:57

Reinaert 1536
'Mensen met gele sterren laten rondlopen: da's geen nieuw idee.'
.
Met dit verschil dat deze gele sterren wel weer ISO gecertificeerd zijn.

Nehemia | 03-02-17 | 15:55

@Raad_maar_raak! | 03-02-17 | 15:50
Waar het hart vol van is

Berbaar | 03-02-17 | 15:55

@Raad_maar_raak!
Als het maar hart von hinten is

Hart_von_Hinten | 03-02-17 | 15:54

Desmoulins | 03-02-17 | 15:36 De EEG dus.

Grotendeels wel ja, met een heel beperkt aantal andere onderwerpen.

Sqbar | 03-02-17 | 15:53

"to encourage" is geen richtlijn of wetgeving dus het gaat nergens over.
Maar genoeg natuurlijk om reaguurdertjes in de vlekken te laten schieten. Pavlov still works.........
Verder onzin natuurlijk maar lekker belangrijk, NOT!

Berbaar | 03-02-17 | 15:53

Je moet het lef maar hebben. Z.s.m. Nexit !! Deze nietsnutten beroven je nog van het laatste stukje nationaliteitsgevoel, of zou dat mogelijk de bedoeling ook zijn. Ik twijfelde al lange tijd a.d. verstandelijke vermogens van die EU-figuurtjes, nu weet ik het echter zeker ; de hele EU-meute achter slot en grendel, zij zijn een gevaar voor de mensheid !!Bewondering voor de Britten.

oter | 03-02-17 | 15:51

@R.B.Scott | 03-02-17 | 15:47
Maar dan wel de darkroom condooms. Symbolisch in je reet geneukt worden door de EU

Rest In Privacy | 03-02-17 | 15:50

best leuk met zon groot salaris lekker bedenken: wat gaan we doen om ons populair te maken. terwijl de commissie lekker allerlei wetten maken waar je lekker ja op stemt terwijl je moeilijk veel geld verdien zou ik zo voor tekenen. ook gewoon alle dissidente geluiden/personen verbannen van het plaatje. lache man. zo'n democratie!

een maffiabaas | 03-02-17 | 15:50

Ach, een star sprankled banner op oranje, blanke, met een bleu achtergrondkleurtje. Waarom niet eigenlijk.

Jos Tiebent | 03-02-17 | 15:49

De EU vlag ook op pakjes sigaretten graag .
En dan daaronder de tekst: "Politiek is dodelijk" .

knerf | 03-02-17 | 15:49

@Desmoulins | 03-02-17 | 15:31
Zie mijn comment om 15.47. Was ook aan jou gericht.

Rest In Privacy | 03-02-17 | 15:48

Sqbar: Ja lekker competitieve wetgeving, laten we zeggen minimumnormen op het gebied van vrouwenrechten en milieu. Voordat je het weet bereik je het niveau van pak m beet China, want als je niks tegen vervuiling doet kun je nog voordeliger produceren.

Ik sla dat onzalige idee even over. Juist door minimumnormen te trekken kunnen we ons sterk maken. Het concurreren tussen staten hebben we al pak m beet 100 jaar terug geprobeerd, dat bleek bij beide exercities niet zo'n succes te zijn, met wat zal t zijn, 100 miljoen doden....

Nice_Wheels | 03-02-17 | 15:47

@Bac | 03-02-17 | 15:31
Raar hè. Maar daar in de VS zijn zelfs de vluchtelingen binnen een jaar geradicaliseerde nationalisten. Zo trots op hun VS. Dat dat nog niet opgemerkt is in Den Haag, Nederlands nationalisme als manier inburgering. Ik weet zeker dat het werkt.

Rest In Privacy | 03-02-17 | 15:47

Straks dus het Europese elftal op het WK.... Scheelt toch weer pakweg 20 of dertig landen zo niet meer. Dan kan het Europese elftal spelen tegen de VS, Kameroen en Japan.
Dan ook het EK afschaffen want dat is niet meer nodig evenals de Champions League en de Europa League.
Oh nee, wacht even..... Dat gaat de clubs inkomsten kosten.

Nou, dan maar verplicht iedere ochtend het Europese volkslied op scholen. Die EU moet en zal er bij de burger ingeramd worden.

knerf | 03-02-17 | 15:47

Next:De EU-vlag op de condooms die tijdens de Olympische Spelen aan sporters worden uitgedeeld?

R.B.Scott | 03-02-17 | 15:47

@netniet | 03-02-17 | 15:28 - Iemand riep vroeger: "Als ze geen brood hebben, eten ze toch cake" Dit soort dingen bespreken in EU is van gelijke arrogantie. Ik hoop voor hen niet met dezelfde gevolgen.

MarcS | 03-02-17 | 15:46

Wauw.... ik sta hier echt weer van te klappertanden..... laatste stukje trots van mensen wat nog vrij weinig met de ondemocratische megastaat te maken heeft, ook willen verpesten( pinkt traantje weg)

Schepvogel | 03-02-17 | 15:45

98.000 Euro per jaar vangen en je dan hier druk over maken, hebben die mensen niets zinniger te doen?
.
Het salaris van een Europarlementarier bedraagt per 1 augustus 2015 ca. 98 duizend euro. Daarnaast hebben zij recht op allerlei vergoedingen van kosten die zij als parlementarier maken. Dit zijn bijvoorbeeld onkostenvergoedingen voor de huur van kantoorruimtes, dagen dat zij aanwezig zijn bij vergaderingen en het op en neer reizen.

Beroep = Boerenlul | 03-02-17 | 15:45

Ik ga juichen voor UK!

Jos Tiebent | 03-02-17 | 15:44

SLowly but surely, they draw their plans against us.

TheBurnerMan | 03-02-17 | 15:43

Te gek voor woorden, Euro idioten die hun "uitkering"
waar willen maken. Affakkelen dat dubieuze clubje.

Minderongeregeld | 03-02-17 | 15:43

-weggejorist-

lordwally | 03-02-17 | 15:40

Moet toch wel iets heel speciaals zijn, betaald krijgen om dit soort beslissingen te nemen. Volkomen nutteloos. Overigens zal dat "aanmoedigen om de EU vlag erop te stikken" wel neerkomen op wat de EU eigen is; geef ze gewoon een bak geld. Gaan alle aapjes vanzelf voor rennen denkt de EU.

Dutchbeaurouge | 03-02-17 | 15:39

Desmoulins | 03-02-17 | 15:31

Hekel AAN. Lul.

Desmoulins | 03-02-17 | 15:37

Spo(r)t verbroederd.

Hart_von_Hinten | 03-02-17 | 15:37

Ja, wat had u dan verwacht??
Had u wellicht een zinnig voorstel verwacht van dit zooitje corrupte graaiers??
Vergeet het maar. De EU is de grootste ramp sinds de
tweede wereldoorlog, op naar de derde met figuren als
Adolf Verhofstadt en Joseph Tusk........

Dr mabuse | 03-02-17 | 15:37

Sqbar | 03-02-17 | 15:33

De EEG dus. De EU is een totaal overbodige constructie met alles enig doel: de soevereiniteit van natiestaten opslokken om uit te groeien tot een Europese superstaat.
Dit is altijd al het einddoel geweest.

Desmoulins | 03-02-17 | 15:36

Mensen met gele sterren laten rondlopen: da's geen nieuw idee.

De vorige keer bracht het weinig goeds, zo beweren althans boze tongen.

Reinaert | 03-02-17 | 15:36

Een doorzichtige actie om de EU identiteit (die slechts in de bestuurlijke elite bestaat) op te dringen. Als je Europese cohesie wil creëeren moet je een externe vijand hebben. Zoals Rusland, of vluchtelingen. Die tweede lijkt me de veiligere optie. Wel jammer voor die Syrische jongens natuurlijk.

Zosima | 03-02-17 | 15:36

#knettergek

Rico den Hollander | 03-02-17 | 15:35

@een_mike | 03-02-17 | 15:30
En als we tegen Afrika of MO moeten spelen, mogen we geen doelpunten maken, behalve in eigen doel.

NaJoris | 03-02-17 | 15:35

Was het niet een Spaanse voetbalclub die het kruis uit het oude clublogo verwijderde?
Was het niet een Limburgse club die een Franse quenelle-groeter als adviseur aanstelde?
Was het niet een Duitse supportersclub vol AFA-types die Jan Dijkgraaf via een spandoek sommeerde om zich niet meer met het piratenshirt van St. Pauli te laten fotograferen, want anders?
Was het niet de hoogste voetbalbobomaffia die een toernooi toekende aan een woestijnland waar de religie van de vrede de staatsgodsdienst is?
Wie verbaast zich dan nog over een EU-streepjescode op shirts?

De Vrijlansier | 03-02-17 | 15:34

De enige manier om de EU te laten overleven is de Europese bureaucratie in te krimpen tot 10%-20% van het huidige niveau, en om 90% dan alle daar besloten beslissingen tot (zwaarwegende)richtlijn uit te roepen in plaats van het meteen als wet te bestempelen. Ik hoop echt dat dat eens begint door te dringen: de EU heeft voordelen maar die worden grotendeels overschaduwd door de vele nadelen die niet in de laatste plaats zijn veroorzaakt door de commissie zelf.

De EU regeert als een overbezorgde ouder die zijn kind (de individuele landen) niet vertrouwd. Het meeste kan gewoon bilateraal afgesproken en geïmplementeerd worden. En als er dan een land is die een bepaalde wet niet zit zitten: uitstekend.

Ook moet het weer mogelijk zijn voor landen om bepaalde regels zelf in te voeren zonder een tik op de vingers van de EU. Dit soort 'marktwerking' tussen landen zorgt dat er een evolutionaire dynamiek komt waarbij goeie ideeën vanzelf bovendrijven en slechte verdwijnen. En er kan veel sneller op actuele situaties worden ingesprongen.

Er blijven altijd onderwerpen waar alle lidstaten aan zullen moeten voldoen (onderlinge concurrentie moet niet ten koste gaan van de hele EU bijvoorbeeld) maar dit soort detailniveau wetten zijn ronduit bespottelijk.

Door dit te implementeren zou het zelfs mogelijk moeten zijn Engeland binnen de EU te houden, iets waar ik zelf voorstander van zou zijn. Mits de EU stevig hervormt. En juist dáár lijkt geen enkele sprake van met dit soort ongein.

Sqbar | 03-02-17 | 15:33

Bac | 03-02-17 | 15:31

Gemeenschappelijke taal, cultuur en geschiedenis sinds eeuwen.
Welke grap? Appels en peren ja.

Desmoulins | 03-02-17 | 15:32

Een Europees elftal lijkt mij een veel zinniger voorstel. Dan worden we elke vier jaar wereldkampioen.

landlopertje | 03-02-17 | 15:32

Raad_maar_raak! | 03-02-17 | 15:28

Multi-etnisch nationalistisch.
Het westen lijkt onderhand geprogrammeerd om een hekel tegen iedere vorm van nationalisme te hebben.

Desmoulins | 03-02-17 | 15:31

Of nog beter. Als Albert Heijn ook meewerkt kunnen ze net als bij de dierenplaatjes ook een album maken voor al die Europarlementariërs om Brussel beter door de strot te rammen bij het publieke domein. 751 leden in toto - 751 profielen incluis wetenswaardigheden. Het grote Appie Happie Brusselboek.

Nehemia | 03-02-17 | 15:31

@Raad_maar_raak! | 03-02-17 | 15:28

Ja is de grap van de eeuw. Een nationalistisch yank is een patriot, een nationalistische europeaan een nazi.

Bac | 03-02-17 | 15:31

Fascisme in de vorm van een cirkel met sterren.

litebyte | 03-02-17 | 15:30

Ik had het voor de gein wel 'ns gezegd: dat het een kwestie van tijd was voordat het EK (voetbal of welke sport dan ook) tot nationalistisch=nazi=verboden door Verhofstadt verklaard zou worden, en dat het alleen zou mogen als iedereen het exact zelfde shirt zou dragen en dus zonder tegenstander zou spelen.

Die grap kan ik dus ook al niet meer maken, lekker dan.

een_mike | 03-02-17 | 15:30

@Bac | 03-02-17 | 15:22
Niets, want de shirtjes laten ze in Bangladesh maken.
Vroeger, toen we nog een eigen textielindustrie hadden.... lang geleden.
Toen bouwden we ook nog boten en vliegtuigen.
En de DAF met zijn revolutionaire automaat.
Ik word oud.......

necrosis | 03-02-17 | 15:30

Dus voortaan alleen het Europese volkslied tijdens Nederland tegen Duitsland?
Alles voor het Grote Europese Rijk want de Chinezen, Russen en nu dus ook de Amerikanen komen eraan!

Desmoulins | 03-02-17 | 15:29

Met een eurovlag op het shirt is het ook niet erg wanneer oranje zich niet kwalificeert

Glasgow Argus | 03-02-17 | 15:29

Nationale elftallen??
1 Europees elftal!!!!

WistAllesBeter | 03-02-17 | 15:29

Het hele continent staat in brand en waar houden de regenten zich mee bezig ? Juist want als we Europese vlaggetjes op sportkleding naaien dan zijn alle problemen als vanzelf opgelost.

netniet | 03-02-17 | 15:28

Tegen nationalisme zeggen ze. Maar ondertussen wel een soort United States of Europe nastreven. De andere Verenigde Staten is zwaar nationalistisch.

Rest In Privacy | 03-02-17 | 15:28

Die vlag vloekt met elk shirt waarop het gedrukt wordt
behalve die van Oekraine, Turkije en Nazi-Duitschland, schat ik

Tobi | 03-02-17 | 15:27

Blauw is het nieuwe oranje.

LuckyGirl | 03-02-17 | 15:26

Het is wel kleurrijk natuurlijk. De Nederlandse leeuw, de Nederlandse vlag, De Europese vlag, de vlag van de sponsor, de ISIS vlag, de saoedische vlag (zo ongeveer IS, maar dan groen), de regenboogvlag, de vlag van alle Nederlandse xlubs, de vlag van Israel.

Of zoals Freek de Jonge in z´n goede dagen zong:

Als straks de gelen komen
Zijn de roden reeds geveld
Wij kenden geen genade
Wij kenden slechts geweld

Wij stonden tot aan de Oeral
Tot de enkels in het bloed
Als wij de vrede handhaven
Dan doen we het ook goed

Als straks de gelen komen
Zijn de roden er geweest
Dat zal ik nooit vergeten
Dat wordt een kleurrijk feest

Met vooruitziende blik dacht hij toen aan Verhofstad en Van Baalen.

bergsbeklimmer | 03-02-17 | 15:26

Als medicijn tegen nare nationalistische sentimenten, natuurlijk.

Muggenmepper | 03-02-17 | 15:26

Nice_Wheels | 03-02-17 | 15:17

Wij zijn niet de VS.
Europa is niet de EU.
Altijd weer die belachelijke vergelijkingen.
Dit is het opdringen van een EU-identiteit.
Het EP zit er louter voor de ever closer union; toe-eigenen van meer macht, enkele partijen natuurlijk uitgezonderd.

Desmoulins | 03-02-17 | 15:25

Wow - ze gaan de diepte in met hun vlaggetjesactie.
.
26 Europarlementariërs. Zoveel letters heeft het alfabet ook. Kunnen we dat niet koppelen aan een ludieke Flippo-actie? Gratis twee flippoparlementariërs bij elke zak (zouteloze) chips.

Nehemia | 03-02-17 | 15:25

En dat allemaal in de tijd van de belastingbetaler, de netto betalers. Weet goed op wie je stemt 15-3. Ik op FvD. En ik hoop dat CDA, GL, Pvd8 en ALDE gedecimeerd worden.

Ruif_Vuller | 03-02-17 | 15:24

Ach het is weer wat anders dan de verplichtte ster die een deel van onze burgers zichtbaar moesten dragen en ook van iemand voor één groot Europa ,net als nu.

blauwe zander | 03-02-17 | 15:24

@ecrosis | 03-02-17 | 15:19

Wat gaat 't opleveren?

Bac | 03-02-17 | 15:22

@Statler en Waldorf | 03-02-17 | 15:13
Idem. Bij mij gaat de Nederlandse vlag ook fier in de wind waaien als de EU ooit klapt. Benieuwd wat de rest van de buurt denkt over de nieuwe gevierde bevrijdingsdag...

Copyrechts | 03-02-17 | 15:22

Hebben ze niks anders te doen? Ze worden toch niet door ons betaald om hun ziekelijke bemoeizucht bot te vieren?

spuitje11 | 03-02-17 | 15:21

En wat gaat dat kosten?

necrosis | 03-02-17 | 15:19

Lekker cynisch weer: alle sport-ballen, -shirts, -schoenen en alle parafernalia en wat dies meer zij in China laten maken en dan een logo van de EU erop.
Wij willen onze banen terug EU!!!

Aristotalloss | 03-02-17 | 15:19

Dan ook straks een rode ster op de JSF. Of is dat ineens wel debiel?

squadra | 03-02-17 | 15:18

Boeien.... In de VS gaat toch ook de Amerikaanse vlag omhoog als Kentucky tegen Tennessee strijdt in American Football...

Nice_Wheels | 03-02-17 | 15:17

En geeft die stemmingsuitslag ook effectief de stem van het volk weer? Nee? Nepparlement, ook dáár.

de Voorzittert | 03-02-17 | 15:16

WTF?
Dit toont weer uitstekend aan dat belangrijke EU besluiten alleen in obscure commissies genomen worden, en het EU parlement een stelletje uitvretende, ja-knikkende frapdrollen is, met te veel tijd.

hotmint | 03-02-17 | 15:15

Willen ze die sporters voor gek laten lopen?

maar toch | 03-02-17 | 15:15

Groen Links wil eigenlijk Allah Akbar op het shirt.

Dutch_Holland | 03-02-17 | 15:14

GroenLinks, D66, PvdA, CDA: op naar de 0 zetels !!!!

R van Perzie | 03-02-17 | 15:13

Toch wel jammer dat zo'n shirt er niet komt. De massale symbolische verbranding van zo'n wangedrocht, inclusief de afkeer die het zou oproepen bij de "slapende" tegenstanders van het EU project zou een prima PR momentje zijn om die kaste van eurofielen nogmaals te laten zien dat wij het project wat EU heet het liefst in het graf willen werpen.

De dag dat de EU ophoudt te bestaan, of dat wij als Nederland haar verlaten, zal ik beschouwen als een bevrijdingsdag.

Statler en Waldorf | 03-02-17 | 15:13

Ik zou het symbolisch dan wat netter vinden door de sterretjes in de eurovlag te vervangen door eurotekens.

Croisantneuf | 03-02-17 | 15:13

Een Palli vlag erbij ook leuk

Bram van Ojik | 03-02-17 | 15:13

-weggejorist-

R van Perzie | 03-02-17 | 15:12

Mij stoort het niet, maar het geeft wel aan hoe weinig feeling die lui met de werkelijkheid hebben. Juist in de sport, en al helemaal in het (interland-)voetbal, gaat het helemaal om nationalisme. Met dit soort voorstellen jaag je heel eenvoudig, bierdrinkend Europa de gordijnen in. Hoe dom kun je zijn in een tijd dat de EU toch al zo onder druk staat ? Ik ben niet tegen de EU, maar ik weet uit welke hoek de wind op dit moment waait en ben verbijsterd. Ik zou geen betere manier kunnen vinden om mijn eigen ruiten in te gooien dan een dergelijk voorstel in te dienen of om er voor te stemmen. Vraag mij overigens wél af of dit geen trolmotie van één of ander eng anti-EU partijtje is.

Bigi Bana Boy | 03-02-17 | 15:11

Salamitactiek.

Kaas de Vies | 03-02-17 | 15:10

Hoe halen ze het in hun botte harses om met zoiets onzinnigs te komen.
Knettergek.

kneuterzak | 03-02-17 | 15:10

Zoals het het europees parlement betaamt hebben ze gestemd over iets waar ze niks over te vertellen hebben.
.
Nepparlement in het kwadraat.

Glasgow Argus | 03-02-17 | 15:08

Hoop dat het ze lukt... ze jagen zo een heleboel mensen die voorheen geen mening hadden tegen hun in het harnas.

Bac | 03-02-17 | 15:07

Als het aan D'66 ligt komt er niet eens de kleur Orange op onze t-shirts te staan.

ProAsfalt | 03-02-17 | 15:06

Niet geheel verrassend die uitslagen.
Wel jammer dat er afwezigen waren, ik hoop dat ze voor het geld wel zinvolle zaken gedaan hebben.
Al heb ik ooit een filmpje gezien...

Nuchternederland | 03-02-17 | 15:06

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen