Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Hoeveel blikken blikvoer heeft u in de trapkast?

Sign of the times enzo: Trump heeft zijn topgeneraal uit de veiligheidsraad gekickt, maar zijn persoonlijke Goebbels (Steve Bannon, voormalig directeur van Breitbart) wel een stoeltje gegeven. Per decreet. Dit is geen regeren, dit is een Führerbunker optuigen. Als je meer vertrouwt op je spindoctors dan op je generaals in de omgang met Rusland, dan is het gewoon weer 1942. Het wordt nog een lang jaar, 2017. Nu maar hopen dat de jodiumtabletten niet over datum zijn, dat er genoeg blikvoer in de trapkast staat en dat het Nederlandse leger genoeg groene onderbroeken heeft voor als alle weerbare mannen onder de wapenen worden geroepen. Trumpocalypse 2017!

Reaguursels

Inloggen

NoblesseOblige | 29-01-17 | 20:46
Wat koop je voor (vermeende) intelligentie en "charisma" als er vervolgens vrijwel niks gepresteerd wordt? Ik was niet eens zo'n tegenstander van Obamacare in het begin (na zorgvuldiger nadenken wel) maar de manier waarop hij het heeft ingevoerd doet vermoeden dat hij het ofwel wilde laten falen of liever slecht wilde invoeren dan helemaal niet, om het als een soort agendapunt af te tikken.
Al toen ik hem tijdens zijn verkiezingscampagne dat volledig betekenisloze "change we can believe in" hoorde herhalen dacht ik al: dit wordt niks. Het is dat ik zijn tegenstanders destijds er niet echt vond uitspringen, maar ik verwachtte eigenlijk al weinig van hem. Daarna werd het alleen maar potsierlijker met die Nobelprijs en tranentrekkerij over domestic gun crime, vergeleken met wat het Amerikaanse leger in zijn naam en opdracht deed in het buitenland.
Ik zeg ook niet dat ik tegen alles wat Obama deed ben, maar veel is ofwel mislukt, ofwel helemaal niet gedaan, of totaal tegen wat ik graag zou zien in de VS en de rest van de wereld. Ik moet dan toch concluderen dat vanuit mijn voorkeur en perspectief hij niet bepaald een succesvolle president was. Het begrotingstekort is gebleven (en vergroot), Guantanamo is nog steeds open (al kan ik hem daar dan nog het voordeel van de twijfel geven dat de Republikeinen het niet wilden), de federale overheid en micromanagementregelgeving is alleen maar toegenomen en belangrijker: daar waar hij wél echt had kunnen ingrijpen als hoofd van de uitvoerende macht: namelijk met die drone aanvallen, buitenlandse interventies en het ongebreideld spioneren van CIA, NSA en FBI, heeft hij niets geprobeerd te stoppen.
Waar kan ik hem nog credits voor geven? Misschien het beëindigen van "don't ask, don't tell" in het leger en het toelaten van openlijke homo's en lesbo's. En wellicht het gratie verlenen aan mensen die niet wegens geweldpleging in de gevangenis thuishoren. Veel meer schiet me niet te binnen, eerlijk gezegd.
Dus nee, Trump gaat dat waarschijnlijk ook allemaal niet veranderen (al hoop ik tegen alle hoop in van wel). Maar van Hillary leek het van tevoren al: die wilde niks veranderen. Alleen maar meer van hetzelfde van Bush en Obama voor haar. En de eerste mens met vagina zijn die president van de VS werd. Dan liever de oranje clown, zonder kleren en met narcisme of niet, met een 1% kans dat het eens anders wordt.
En nogmaals: vrijwel alle politici liegen en draaien of houden hun mening vaag. Dat zit in hun aard en is hoe ze verkiezingen winnen. Zoals Pechtold\Rutte-neem-mij-voor-500\1000 euro. Of Wilders\Roemer-ik-haat-die-moslims\rijken-nog-meer-dan-jij. Of Klaver\Thieme-ik-ben-een-lekker-ding-dat-ook-van-zielige-diertjes-houdt.

De weinigen die echt een principieel programma hebben zijn ofwel te extremistisch (denk SGP) of verkondigen iets dat de meeste mensen niet willen horen (denk Libertariërs).

Wol | 30-01-17 | 22:01

Trump zal in overleg met de mede-deelnemers dit jaar een nieuwe manier van bombarderen toepassen in DAESH gebied met westerse en arabische legers EN het russische leger.
Ook genoemd 3D bombarderen.
Dwz op veel verschillende vluchthoogte's ongekende( meer gelijktijdige vluchten als in de eerste irak-koeweit oorlog)(slimme)ammonutie droppen door bommenwerpers,aanvaljagers,stealth vliegtuigen en radarjam vliegtuigen daarnaa gevolgt door AC-130 SPECTRE,A-10's,helicopter gunships zoals AH-64,Tiger,KA-52,MI-24 superhind. Tegelijkertijd worden commando's gedropt voor sabotageacties en voor aanvallen waarbij mogelijk gegijzelden zijn.daarna reguliere infanterie,genietroepen ondersteund door artillerie en helicopters.
Al met al is Daesh binnen 1 maand verslagen na aanvang aanval.
Aldus berichten in 2013.
107

steekmug | 30-01-17 | 20:02

@DearMud | 29-01-17 | 11:54
"Ik heb eigenlijk maar één ding te zeggen tegen al diegenen die menen iets over Trump te moeten vinden zonder zich in de situatie te hebben verdiept: kijk naar hoe het andere kamp zich op dit moment gedraagt en misdraagt. Meer redenen om blij te zijn dat Hillary het niet is geworden, heb je niet meer nodig."

Hier sluit ik me voor 200% bij aan. De reactie van de tegenstanders op de verkiezing van Trump maakt voldoende duidelijk wat voor types er aan de andere kant van het politieke spectrum (dwz de Hillary-supporters) zitten. Je moet er toch niet aan denken dat dat gewonnen zou hebben. Een mentaliteit die maakt dat iets wat gewoon kleutergedrag is, genormaliseerd wordt in plaats van tegengesproken. Feitelijk is Trump het noodzakelijke tegenwicht tegen alle zoetigheid, tere zieltjes, huilende politici, ontkenningsreflexen en tot wereldformaat opgeblazen randverschijnselen als genderneutrale toiletten en aanspreekvormentirannie.

Bezem erdoor. Dat daarbij behalve veel slechte, ook een paar goede dingen sneuvelen is de consequentie die veel mensen inmiddels voor lief nemen.

Braboblanke | 30-01-17 | 14:57

@Marie Curieux | 29-01-17 | 23:15
TPO is niet mijn ding. Vind ik een beetje stuurloos en niksig. Staat er een mega-kop en dan een twee-regelig nou-ja-moet-je-dit-zien-stukje. Verder dat achterhoedegevecht met DDS (wat natuurlijk al helemaal een kutsite is). Beetje sneu.

Verder zie ik BB niet zo zitten. Ik heb met hem te maken gehad in de periode dat hij en mede-narcist Breedveld elkaar de liefde hadden verklaard. Een korte en onstuimige relatie was dat, en ik heb daarin genoeg van BB gezien om te weten dat hij zijn gebrek aan integriteit in de regel compenseert met veel opgeklopte verontwaardiging en butthurt, zoals het een ware narcist betaamt. Geen zin meer in dat soort mensen.

Dus Opiniez zou inderdaad beter bij me passen, met name omdat ik een groot aantal van de oprichters goed ken. Maar, nogmaals, het zijn roerige tijden, waarin niemand nog belang lijkt te hechten aan waarheid. Je mond opentrekken is dan gevaarlijk.

Lagonda | 30-01-17 | 10:23

Trump voert uit wat hij predikt en dat zet hem apart van de rest, de sukkels die alleen maar konden kletsen uit hun dik gespekte nek.

Accident_Prone | 30-01-17 | 08:12

-weggejorist-

Batavi Magistralis | 30-01-17 | 02:01

@AntiSoof | 29-01-17 | 21:21
Mijn oma zei vroeger: " om de duit en de fluit, draait de hele kluit".
Ik denk dat ze een wijs mens was, maar volgens mij moet ook de invloed van ijdelheid, hoogmoed, jaloezie, domheid en luiheid niet onderschat worden.
Wat betreft de VS betreft raad ik u dit filmpje aan (althans de eerste 6.30 min): www.youtube.com/watch?v=9dY4WlxO6i0 .
Realiseer u ook dat de situatie in Europa anders is dan in de VS (we moeten wel oppassen) en dat de meeste samenzweringstheorieën onzin zijn.
Wilt u meer weten over hoe macht werkt? En wat voor trucs ze gebruiken om de massa te manipuleren? Lees dan eens "The Rise and Fall of the Third Reich" van William L. Shirer.

NoblesseOblige | 30-01-17 | 00:06

Lagonda | 29-01-17 | 17:52
Begrijpelijk, het zijn rare tijden. Maar zo zonde, want jij kunt vlijmscherp schrijven en analyseren en het is ook lekker om op te schrijven wat je dwarszit.

Wellicht bij TPO? Neem aan dat BB jou ook kent van vroegah. Op je eigen blog kan natuurlijk ook, maar dan heb je meer werk met modereren. Of bij OpinieZ.com (op Twitter @OpiniezMagazine) Die doen het ook erg goed, zowel qua stukken als lezers. Je kunt daar alleen niet reaguren.

Groet en leuk je hier weer eens aan te treffen.

Marie Curieux | 29-01-17 | 23:15

Ja hoor eens, ik kan het allemaal niet meer bijhouden wie nu de nieuwe Hitler is, Trump? Wilders? Le Pen? Misschien anders leuk opzetje voor een nieuw tv-format ofzo. Voorrondes/stemmen/omdraaiende stoelen en alles. So You Think You Can Deugen, of De Wereld Deugt Door, die fiets. Doen we dan op dinsdagavond half negen in plaats van Opsporing Verzocht want dat programma straalt zeer slecht af op het multicultureel denken. Of drie keer per dag met je reet omhoog naar het westen, ofzoiets. Europese Unie sponsort want dan kun je niet mee doen en Erdogan kan er in voorronde uit want moslim.

Hetzelfde met pussygrabben trouwens, kies ff. Trump niet dus maar bij floegtelinge proberen we het een beetje onder de pet te houden. Als je creatief bent met een sigaar is het ook minder erg en kun je gewoon liegen en First Lady worden. Die muur ook, als ie wat ouder is en in China staat willen we er allemaal mee op de foto. Niemand boos meer om ook, gewoon doen Donald.

Maar kies ff ofzo, onze roze pisvlek, want met de 'toon van het debat' is een beetje hetzelfde aan de hand.

Aap Noot Miesje | 29-01-17 | 22:52

Wat Diotima allemaal zegt...

Quichegerechtigde | 29-01-17 | 21:58

@NoblesseOblige | 29-01-17 | 20:46

Heel veel van wat je schrijft herken ik (ook) met de kennis die ik van een en ander heb.

Maar, denk jij ook niet dat datgene wat we waarnemen een buitenkant is van de politieke realiteit?
Zou er geen grotere macht achter de zichtbare macht kunnen zitten (Adel, banken, IETS?
Neem Obama. Mooie woorden maar géén change ;) Wel een prijs en zovoorts. Alles gaat schijnbaar tóch zoals het gaat en ik heb begrepen dat de machten achter de macht er nu eenmaal zijn.

Ik meld dit omdat men anders niet begrijpt waarom het gaat zoals het gaat. Als een minister bijvoorbeeld kan melden dat er een af te werken lijstje is van landen die nog aangevallen moeten worden, dan is er DUS voorkennis. Een agenda. Dat is toch duidelijk?
En er is toch bekend dat Hitler geld kreeg uit welke bronnen neem ik aan? Follow the money (als al mogelijk) en kijk naar de bron ervan.

AntiSoof | 29-01-17 | 21:21

wie Trump (of om het even wie) godwint is af. Ook jij Zentgraaff.

Bert Konterman | 29-01-17 | 21:09

@NoblesseOblige | 29-01-17 | 20:46

In de volksmond heet dat een idioot en om bij Nehemia aan te sluiten, onbehouwen, een onbehouwen idioot dus.

Alleen de mentaal minder ontwikkelden hier zien in ieder die Trump niets vinden uitermate links danwel een liefhebber van Clinton.

litebyte | 29-01-17 | 20:55

@Wol | 29-01-17 | 20:14
Nee, dat had te maken met de intelligentie en charisma van Obama in vergelijking met zijn waardeloze voorganger G.W. Bush. Dat Obama geen heilige is en te snel de Nobelprijs heeft gekregen zal zelfs door Obama niet betwist worden.
Dat Trump zo veel weerstand oproept heeft te maken met zijn polariserende en leugenachtige stijl gecombineerd met zijn narcistische persoonlijkheid. Als je naar zijn woorden luistert en vooral zijn Twitter leest, en dat vervolgens controleert op waarheidsgehalte en "common sense", zou duidelijk moeten worden dat er iets serieus mis is met deze man. "Character is destiny", let maar op.
Als de keizer geen kleren heeft is er altijd een groep die dat niet kan, en een groep die dat niet wil, zien. Dan kan je "lügenpresse" gaan roepen, feit is dat je in je blote kont staat.

NoblesseOblige | 29-01-17 | 20:46

NoblesseOblige | 29-01-17 | 20:05
Dat klopt, maar is in dezelfde mate van toepassing op Obama en Hillary. Die vonden ook dat "fake news" (dat wat zij niet wilden horen) of "Russische hacks" de oorzaak waren van het verlies van de Democraten en bestreden moesten worden. Zelfs al bracht het vooral de waarheid over haar, de strijd met Bernie Sanders en de Clinton Foundation aan het licht. Geen moment van kritische zelfreflectie dat wellicht de kiezer gewoon hun politiek afwees.
Ze liegen allemaal en zijn allemaal hypocriet. Waar ik bijvoorbeeld bij Obama niet tegen kon was dat hij wat tranen wist uit te persen voor Amerikaans lokaal wapengeweld, terwijl hij willens en weten onschuldige slachtoffers van zijn drone aanvallen in het buitenland accepteert.
Of Trump een narcist is, kan ik als leek niet zeggen. En ook een psychiater kan dat niet met zekerheid zeggen tot hij hem langdurig op de bank heeft gehad. Nog afgezien dat die definities vaak nogal vaag zijn en deels afhangen van de persoonlijke inschatting\voorkeur van de therapeut. Ik herinner me ook dat Pim Fortuyn als een narcist of autist of wat dan ook werd neergezet. En ja, ik zie als buitenstaander ook wel dat ze beiden een enorm ego hadden. Maar dat geldt voor vrijwel elke politicus.
Bush junior vond ik in vele opzichten een grotere ramp dan Trump (tot nu toe). Niet dat hij me slim genoeg leek om kwaad te willen, maar hij liet zich wel heel makkelijk misbruiken om de Patriot Act in te voeren, onder luid applaus van het stemvee in het Congres.
En Cheney en Black Rock en consorten zijn inderdaad de "psychopaten" waar ik het over had. Er zijn wel individuen rijk geworden van de ellende in Irak, Libië en Afghanistan (en wellicht Syrië), maar Amerika en de wereld als geheel hebben verloren.
Of Trump vooral het rijtje van presidenten gaat aanvullen die mooie woorden hebben en ondertussen moorden, stelen en macht naar Washington en zichzelf toetrekken weet ik niet. Ik heb als pessimist\realist die de afgelopen jaren van Bush Sr, Bill Clinton, Bush Jr en Obama heeft geobserveerd weinig hoop. Maar ik weet donders goed dat mevrouw Clinton al a priori had aangekondigd gewoon door te gaan met meer van hetzelfde als voorheen. En dan had ik als ik Amerikaan was daar ook tegen gestemd, zelfs al was het een sprong in het onbekende.

Wol | 29-01-17 | 20:32

@Nehemia | 29-01-17 | 12:15

Trump is republikein... het was een keuze ussen 2 kampen, en hij heeft het kamp gekozen wat net iets minder moeite met hem heeft dan dat andere.

Trump lag allang in de clinch met de pers, met allerlei soorten pers, van boulevard tot inhoudelijk, allang voor zijn ... politieke carriere. Toen hij met zijn campagne begon heeft hij de pers letterlijk in een hoek gezet, die zullen hem nu tot aan de laatste dag van zijn regeerperiode alleen al uit rancune dwars liggen.

Trump is wat meer dan onbehouwen. Het is een idioot, die zich onbehouwen gedraagt. Trump heeft zijn
eigen netwerkjes die net zo vuig zijn als van Clinton. En het klopt, Trumps idioterie past niet in het plaatje van intellectuele technocratische systeemdenkers (het establisment).

Je moet als land toch wel heel ver zinken, dat je in iemand als Trump een middel ziet om zaken te veranderen, het zegt meer over het establishment dan over Trump overigens.

litebyte | 29-01-17 | 20:23

@simpelman | 29-01-17 | 18:54
In antwoord op uw vraag (m.b.t. IS): duuhh!

NoblesseOblige | 29-01-17 | 20:16

Het contrast blijft trouwens bizar. Hoe je ook over politiek denkt en waar je ook in het spectrum van links-rechts staat.

Obama was al gezalfd als een heilige en kreeg een nobelprijs voordat hij goed en wel in het zadel zat met zijn "Change we can believe in" en kon daarna geen fout doen (terwijl hij in grote trekken veel van de neocon interventiepolitiek van Bush gewoon doorzette) en Trump is nog geen paar weken president en nu al uitgeroepen tot nieuwe Hitler met "America First". Terwijl beide in feite vooral marketingslogans zijn om de verkiezingen te winnen.

Geeft toch wel te denken over de "onafhankelijke" pers en het kritisch denkvermogen van de kiezer. Kennelijk kan een politicus alleen nog als volkomen goed of volkomen slecht worden geprojecteerd door de media.

Wol | 29-01-17 | 20:14

@Wol | 29-01-17 | 17:04
Nee, natuurlijk herhaalt de geschiedenis zich niet exact. Wat wel al millennia hetzelfde is, zijn de patronen van de macht en dictatuur:
Tegenstanders demoniseren en wegzetten als "laf" en "verraders". Het "als je niet voor me bent, dan ben je tegen mij" denken. Mensen bang maken en hun angsten bespelen. Mensen dom houden ("luister niet naar hem, want hij liegt alleen maar", censuur, etc.). Mensen "vrijheid" beloven, zonder te zeggen wat die "vrijheid" in de praktijk betekent. Allerlei zaken beloven die praktisch niet haalbaar zijn of je sowieso niet van plan bent om te doen ("draining the swamp").
De pers en vrijheid van meningsuiting aanvallen. Politie en justitie op tegenstanders afsturen (of dreigen dat te doen). Mensen met totalitaire trekjes hebben ook nooit gevoel voor humor. Het negeren van feiten omdat ze niet in je ideologie passen. Op basis van ideologie beslissingen nemen , die de feitelijke situatie negeren. En zo kan ik nog een tijdje doorgaan.
Heel veel van deze patronen zijn nu al zichtbaar bij DT, net zoals zijn narcistische persoonlijkheid. En dat voorspelt weinig goeds. Het loopt ook bijna altijd op dezelfde manier af.
Maar het is inderdaad nog veel te vroeg om te zeggen Trump=Hitler. Daarvoor heeft hij nog te weinig gedaan. In die zin is het een Godwin, maar aan de andere kant zijn er al te veel parallellen. Hitler is ook legaal aan de macht gekomen, net als Mussolini, Dollfuss, Napoleon III, Ferdinand Marcos, diverse Afrikaanse dictatoren, etc. . Ze zijn ook vaak aan de macht gekomen omdat ze door hun tegenstanders onderschat werden.
Het Irak avontuur is op basis van ideologische, politieke en financiële motieven genomen, zonder rekening te houden met de cultuur en geschiedenis van land en regio. Daarom waren er ook diverse mensen die van te voren waarschuwden dat het daarom tot mislukken gedoemd was (Bush sr. is niet voor niets na 3 dagen opgehouden). Ook zo'n steeds terugkerend patroon.
DT heeft geen kennis van cultuur en geschiedenis van Syrië. Is te lui om erbij te leren. Als hij niet wil luisteren naar zijn inlichtingendiensten en generaals (weer zo'n parallel), maar wel naar een man als Bannon, gaat een avontuur in Syrië ook weer verkeerd gaat aflopen. En met IS alleen bombarderen ga je er ook niet komen (weer een les van WO II)
Overigens: de oorlog in Irak heeft de VS niets opgeleverd, maar wel degenen die hem begonnen zijn; Cheney en zijn vrienden. Dat het "landsbelang" was en leugens gebruikt werden is ook weer zo'n terugkerend patroon uit de geschiedenis.

NoblesseOblige | 29-01-17 | 20:05

@NoblesseOblige | 29-01-17 | 15:43
"Trump wil binnen 30 dagen een plan van zijn generaals om IS te verslaan."
 
Dat is raar, want dat plan – "a “foolproof way” of defeating ISIS" – heeft hij al sinds 2015: "there is a method of defeating them quickly and effectively and having total victory". www.washingtontimes.com/news/2015/may/...
Waarom moeten die generaals nog een kostbare maand verspillen aan een plan dat hij al twee jaar in zijn achterzak houdt – met alle extra slachtoffers die in de tussentijd vallen?
Of zou Trump misschien toch een windbuil zijn die maar wat uit zijn nek lult?

simpelman | 29-01-17 | 18:54

keestelpro | 29-01-17 | 18:36
Ik denk dat je me voor een ander aanziet, maar bedankt. ;)

Wol | 29-01-17 | 18:53

AntiZanicz | 29-01-17 | 18:25
Kant, ontmoet wal.

Het is gewoon een historisch feit dat FDR moeite had om zijn New Deal plannen door te voeren onder een Grondwet die de macht van de (federale) overheid aanzienlijk beperkte. Zijn oplossing daarvoor was in feite de letter van de Grondwet tegen de geest misbruiken. Aangezien de Grondwet niets zei over het aantal rechters van het Hooggerechtshof en ook geen eisen stelde over instemming van dat Hooggerechtshof met een uitbreiding van het aantal leden, dreigde hij simpelweg zoveel nieuwe rechters te benoemen (alleen toestemming van de door Democraten beheerste Senaat was daarvoor nodig) dat de balans in zijn voordeel zou doorslaan. Het zogenaamde "court packing plan":

en.wikipedia.org/wiki/Judicial_Proced...

Dit wordt vaak (door linkse, pro interventie historici) als iets positiefs bestempeld, omdat het de New Deal faciliteerde, maar het is in feite natuurlijk anti-grondwettelijk machtsmisbruik.

Overigens heeft de Poolse (rechtse) regering niet zolang geleden een soortgelijke sneaky move geprobeerd, en toen was in de Nederlandse en andere mainstream media de wereld te klein (terecht overigens). Het mag alleen als "de goede kant" het doet, niet de andere kant...:
en.wikipedia.org/wiki/Polish_Constitu...

Trump hoeft een soortgelijke move niet te maken, want er staan al één "linksere" hoge rechter op rand van pensionering (die bovendien had gezegd de VS te verlaten als Trump zou winnen, een nogal ongelukkige politieke uitspraak) en er is een dooie die hij mag vervangen.

En je bewering dat we in vrijheid hadden geleefd zonder NAVO lijkt me hopeloos naïef. Dan was die aardige vader Stalin niet bij de Oder-Neisse grens gestopt... Niet dat de NAVO een liefdadigheidsorganisatie is\was, maar liever hen dan het Warschaupact.

Wol | 29-01-17 | 18:51

@Wol | 29-01-17 | 13:06
Goeie tegel Jeroen! Kom graag vaker naar GeenStijl!

keestelpro | 29-01-17 | 18:36

@Speertjespunt | 29-01-17 | 12:51
Eigenlijk zou er een columnistenfilter op GeenStijl moeten zitten. Pritt zou ik nooit blocken!

keestelpro | 29-01-17 | 18:35

Zentgraaf blijf nou eens van die paddo's af.

drs. P | 29-01-17 | 18:34

@Peter Emile | 29-01-17 | 16:06

Geweldige tegel, een sterke tegenhanger voor deze draak van een stukje. Een sterk gevoel van tijdsgeest en realisme +1 De tegenreactie is vele malen steker op elk denkbaar front.

Batavi Magistralis | 29-01-17 | 18:32

Trump gaat de anti-islam zaak geen goed doen in Europa, je ziet nu al dat ook alle gefundeerde anti-islam kritiek afgedaan wordt als Trump waanzin. Ik denk dat hetzelfde voor de PVV gaat gelden; als de PVV zich associeert met Trump gaat hen dat geen goed doen, daar is hij gewoon te ver van het padje af.

geenspam | 29-01-17 | 18:26

-weggejorist-

AntiZanicz | 29-01-17 | 18:25

-weggejorist-

AntiZanicz | 29-01-17 | 18:20

@superjan | 29-01-17 | 18:05
Dat zou een onafhankelijke rechtse nieuwssite eens wat dieper moeten uitz... Oh wacht.

VerenigingVanDieven | 29-01-17 | 18:13

laten we het hopen @suqmadic (sic) Als iemand, die hier al sinds de moord op Van Gogh ( toen scheet jij je broek nog vol, wellicht nog steeds) rondhangt en 3 jaar achter elkaar (als ik me goed herinner) top tien reaguurder was, het mijlenver de keel uithangt zou dat inderdaad wat mensen aan het denken moeten zetten. Zal wel niet. Ik ken GS goed genoeg om te weten dat er een andere wind waait, die mij in ieder geval niet bevalt. Dit is pure bagger.

superjan | 29-01-17 | 18:05

Marie Curieux | 29-01-17 | 17:03
Het laat goed zien wat een kleuter zendtgraaf is als hij zijn zin niet krijgt.

Daegranos | 29-01-17 | 17:57

@Nehemia | 29-01-17 | 15:02
Ja, dat zijn betekenisvolle bewegingen. Oost-Europa is wakker geworden, terwijl wij hier nog diep in slaap zijn.

In Oost-Europa hebben ze dit gezeik al jarenlang mee moeten maken onder 't juk van de Sovjet Unie. En of 't nou globalisme of communisme is, het gaat er altijd weer om dat je als volk je soevereiniteit moet inleveren en moet meemarcheren in de éénvormige mal die één of andere heerszuchtige ploert voor je heeft bedacht. In de voormalige Sovjetstaten hebben ze die les veel beter begrepen dan wij.

Lagonda | 29-01-17 | 17:55

@Marie Curieux | 29-01-17 | 14:46
Heej, dankjewel! Ik speel vaak met de gedachte om weer te gaan schrijven, maar ik weet niet of het nog verstandig is om op te schrijven hoe ik over 't een en 't ander denk ...

Lagonda | 29-01-17 | 17:52

@ Nehemia | 29-01-17 | 16:21
Uw bewijs is Alex Jones? De complotdenker die zegt dat 9/11 een complot van de Amerikaanse overheid was, Sandy Hook ontkent en ook zegt dat er geen mensen op de maan zijn geweest? En die nog heel veel meer onzin verkoopt?
In uw beide links hoor ik George Soros niet zeggen wat u beweert. Bij nader onderzoek blijkt hij vanaf 1944 bij iemand was ondergebracht die spullen van weggevoerde Joden ophaalde. Soros was toen 13/14 jaar oud.
Hij heeft dus geen joden aangegeven en daar plezier aan beleeft.
Het lijkt er inderdaad op dat een bruin uniform u goed zou passen.
Dat George Soros een financiële haai zonder geweten is (en dat is puur kapitalisme) en tegelijkertijd zijn wroeging met "goede doelen" probeert af te kopen, is een ander verhaal.

NoblesseOblige | 29-01-17 | 17:50

gatito | 29-01-17 | 12:02
Spiriluna (wtf is dat nou weer) beschermt niet tegen schildklierkanker als gevolg van nucleaire fall-out, voor zover bekend. Jodiumpillen oók niet, maar dat terzijde.

automobilaterealist | 29-01-17 | 17:47

@superjan
Zozo, forse maatregel hoor. Zullen ze wel van schrikken.

suqmadic | 29-01-17 | 17:09

NoblesseOblige | 29-01-17 | 15:43
Ik las net dat Amerika vrolijk doorgaat met aanvallen in Jemen, dus wat dat betreft lijkt alles bij het oude te blijven.

Maar een inval met grondtroepen in Syrië zou wel ongelovelijk dom van Trump zijn. Hij hoeft alleen maar te stoppen met IS en "gematigde rebellen" te steunen zoals Obama en Europa dat deden (via "bondgenoten" Saoedi-Arabië en Qatar) en dan ruimt Assad al dan niet met hulp van Poetin de rotzooi wel voor ze op.

Het is leuk de geschiedenis te kennen, maar zoals ze zeggen: geschiedenis herhaalt niet, het rijmt. Het is erg onwaarschijnlijk dat je Hitler, Lenin of Stalin's script één op één naar een situatie in het heden kunt vertalen en precies de slechten en de goeden kunt aanwijzen. Nog afgezien dat geschiedenis wordt geschreven door de overwinnaars, die daarbij hun eigen misstappen nogal eens onder het tapijt willen vegen.

En inderdaad, dictatuur is dictatuur, maar ik denk dat de meeste mensen onder en na Pinochet in Chili toch wel ietsje beter af waren dan onder Fidel in Cuba. Wil niet zeggen dat je het mindere kwaad moet steunen, maar niet alle dictators zijn even zwaar om onder te leven. Net zoals ik een Assad liever zou tolereren dan een gestoord Islamistisch opperhoofd.

En nú denk je dat ineens ideologie het gaat winnen van militaire overwegingen? Waren Afghanistan, Irak, Libië en Syrië dan wel het resultaat van zorgvuldige afweging? Dan kun je slechts tot de conclusie komen dat die afwegers nogal naïef of incompetent waren. Als ze tenminste het algemeen belang van Amerika nastreefden. Het heeft Amerika letterlijk niets opgeleverd. Ook geen goedkope Iraakse of Libische olie in die mate dat het de enorme kosten van de oorlog, om nog te zwijgen van de doden en het menselijk leed, compenseert. En het Midden-Oosten heeft het vooral doden, schade en nog meer extremisme en onderlinge strijd gebracht. Dus ook wat dat betreft: no change so far.

Al zullen wellicht psychopate mensen die individueel of politiek erbij gewonnen hebben het als "winst" zien.

Voorlopig kijk ik het maar gewoon aan met Trump. Het zou wel een novum zijn als hij de eerste president wordt die Amerika in een eenmanszaak-voor-het-leven zou willen veranderen en ik krijg niet de indruk dat zijn ambitie daar ligt. Noch dat de Amerikanen zoiets zouden pikken. De (zeer partijdige) pers het zwijgen opleggen, ondanks de Grondwet en het keiharde First Amendment recht op vrije meningsuiting en vrije pers? Denk het niet.

In het ergste geval (mits hij net zo'n ramp of blindganger blijkt als z'n voorgangers) zit je 8 jaar aan hem vast, als hij al herkozen wordt. Rooseveld zat er langer en die is door de dood afgezet. Of Trump moet van plan zijn via het "court packing" dreigement net als FDR de Grondwet te ondermijnen door een bups ja-knikkers in het Supreme Court te zetten die de Grondwet in zijn smaak gaan herinterpreteren...

Overigens een leuk dictatoriaal trekje van de zo bewierookte oorlogspresident FDR dat je niet snel terugvindt in de policor-geschiedenisboeken. Of hoogstens met grootste instemming, want ja hij wilde de New Deal doordouwen hè? Inclusief voedsel en landbouwproducten vernietigen om de prijs op te drijven en nepbanen te scheppen met infrastructuur en andere grote, in een vrije markt onrendabele projecten. Eigenlijk precies het soort economisch beleid dat Trump deels wil nabootsen. Dan mag je van links en pro-staats figuren wel de Grondwet schenden, maar als het andere team aan de macht is (Trump) is het natuurlijk al krijsen over machtsmisbruik, Goebbels en staatsgreep voordat er ook maar een schot gelost is.

Wol | 29-01-17 | 17:04

Zendt krijgt op zijn flikker van de beste columniste en taalvirtuoos van Nederland en omstreken: Annabel Nanninga zie draadje:
twitter.com/ANanninga/status/82568864...

Mocht GeenPeil een succes worden en dientengevolge Bart Nijman weggaat bij GeenStijl, wat ik overigens een groot verlies zou vinden qua topics en roeren waar het stinkt, graag Annabel als adjunct-redacteur.

Marie Curieux | 29-01-17 | 17:03

De lange onderbroeken zijn intussen grijs/blauw van kleur,en bij algehele mobilisatie graag uw eigen onderbroek meenemen,defensie heeft niks voor u.

houjebekmaarzak | 29-01-17 | 17:03

erikrugzak | 29-01-17 | 14:29
Och, als "slim" links maar zwaar op zijn bek gaat in maart ben ik al dik tevreden.
En helaas voor je, voor mij wordt weer PVV.

Roadblock | 29-01-17 | 16:47

Beech 350, ook echt een spionagevliegtuig. Ja, omdat het echt geen sionagevliegtuig lijkt is het een goed spionagevliegtuig voor zondag helf elf als er militair gezien geen ruk gebeurd in Nederland.

TheseDays00 | 29-01-17 | 16:47

Granny_Weatherwax | 29-01-17 | 14:25
Bedankt voor het stemadvies, en nu gauw weer terug naar Joop.nl.
Mijn champagne staat al weer koud voor maart, en u mag twee keer raden wie ik hoop dat verpletterend wint.

Roadblock | 29-01-17 | 16:40

Over die maatregel van Trump om geen moslims uit 7 landen niet meer binnen te laten (echter geen SA) kun je twisten maar toen Obama in 2011 hetzelfde deed met migranten uit Irak voor 6 maanden, toen hoorde je de SJA nauwelijks.

Zzzzooooffff | 29-01-17 | 16:33

Graaisnaaiert 1624

U weet totaal niet wat de eigenlijke drijfveren van Soros zijn, behalve de riedels die hij misschien in zijn reclamefolders zet. Die gast is de duivel in persona. Ga maar eens een paar docu's kijken. Er zijn bibliotheken vol over dit duivelse heerschap geschreven. Waarom denkt u dat Poetin hem zijn land heeft uitgetrapt en Orban voornemens is hetzelfde te doen? Hij wil chaos kweken. Kijk deze docu van anderhalf uur maar van Fox. Keurig gestaafd en onderbouwd. Dan bent u voorgoed genezen.
www.youtube.com/watch?v=pPLm0-uAZbs

Nehemia | 29-01-17 | 16:31

Peter Emile | 29-01-17 | 16:06
Wow, wat een ijzersterke tegel weer.
Chapeau!

Marie Curieux | 29-01-17 | 16:25

@NoblesseOblige | 29-01-17 | 16:12:
.
Hij zegt het behoorlijk onsmakelijk maar hij bedoelt dat Soros - die inderdaad Joodse wortels heeft - beleid financieel ondersteunt wat het leven voor Joden in het westen er minder prettig op maakt door migratie te bevorderen, met name uit islamistische landen.
Hij doet dat niet uit haat tegen zijn eigen ras maar meer uit een soort 1960's ideologie die tegen grenzen is, voor vrijheid van verkeer en goederen waarbij hij uitgaat van een maakbare samenleving waar het merendeel van de mensen van goede wil is. En juist die 2 laatste punten hebben ervoor gezorgd dat ik van overtuigd SP-stemmer de ruk naar de PVV en anti-Islam heb gemaakt, want ik ben tot de conclusie geklomen dat dat naief wensdenken is; er zijn mensen die anderen niet respecteren maar willen domineren, vrijheid en veiligheid is niet gratis, maar dat vergt goede wil, inzet, tolerantie en gezond verstand, en daar mankeert het bij teveel mensen aan...

Graaisnaaiert | 29-01-17 | 16:24

Die Trump is goed bezig.
Er zijn immers de afgelopen 2 dagen geen aanslagen gepleegd door moslims uit die verdachte landen.

Koos Knak | 29-01-17 | 16:16

@Nathan R Jessup | 29-01-17 | 15:52
Als hij denkt dat Europa grondtroepen naar Syrië gaat sturen staat hij los van de realiteit. Hooguit de Britten , want die hebben na de Brexit nieuwe vrienden nodig. Meebetalen aan bommen op Syrië doen we nu al.
@Nehemia | 29-01-17 | 15:58
Graag bewijs voor uw bewering want anders is het lasterlijke onzin die naar antisemitisme riekt.

NoblesseOblige | 29-01-17 | 16:12

Lilia2 | 29-01-17 | 16:02
Die andere hoek waar u het over heeft, daar blijft het verdacht stil over. Gek genoeg valt overal te lezen wat voor monster Trump is, maar over bijvoorbeeld een Erdogan blijft het verdacht stil, terwijl die in grote, opzichtige stappen zijn dictatuur aan het opbouwen is.

Vage_eddie | 29-01-17 | 16:08

Nehemia 1558
Herstel - vertelt.

Nehemia | 29-01-17 | 16:07

Ruim vijf en veertig jaar lang, ruwweg sinds het eind van de jaren '60, is linksdraaiende politieke correctheid de mainstream geweest in heel het westen. En nog steeds zitten lieden die ooit als kwispelende hondjes aanliepen achter extreem-linkse massamoordenaars, cultuurvernietigers en dictators als Mao Zedong, Pol Pot en Fidel Castro, op allerlei sleutelposities in de politiek, het onderwijs en in allerlei bestuurlijke apparaten.
Of ze hebben zich inmiddels teruggetrokken achter torenhoge boekenkasten vol zelfbevestiging in de gegoede wijken van de steden, of op lommerrijke landgoederen.

Vijf en veertig jaar lang ontkenning van problemen.
Vijf en veertig jaar lang zelfhaat, dat verkocht werd als zelfkritiek.
Vijf en veertig jaar lang 'weg met ons'.
Vijf en veertig jaar lang kweken van links-christelijk geïnspireerde collectieve schuldccomplexen.
Vijf en veertig jaar van Derde Wereld-knuffelarij, volkomen voorbijgaand aan het rabiate machismo, de primitieve barbarij, de achterlijkheid, het domme bijgeloof en de corruptie in die Derde Wereld.
Vijf en veertig jaar van buigen & respect-betuigen naar een fascistische ideologie die zich vermomt als 'religie'.
Vijf en veertig jaar lang wegkijken, ontkennen en onder het rode tapijt vegen.
Vijf en veertig jaar lang elke medeburger die niet toevallig een studie sociologie, psychologie, andragogie, sociale geografie, andragologie, filosofie of politicologie heeft gevolgd, wegzetten als 'rechtse bal', 'domme Tokkie', 'racist' of 'nazi'.
Vijf en veertig jaar lang minachting en 'naming & shaming' van burgers die zich terecht en oprecht zorgen maken over de multiculturele catastrofe die zich al tientallen jaren in hun steden, wijken en straten voltrekt.

Geen wonder dat daar vroeg of laat een tegen-reactie van gaat komen. Een broodnodig herstel van het evenwicht.
Een tegenreactie met - begrijpelijk - in eerste instantie nogal ruwe nagelranden.

Die ruwe nagelranden heten Wilders, Le Pen, Farage, Petry, DeWinter, Blocher. En Trump. Het zijn de pijnlijke nagels aan de lange rechtse vinger in de reet van het politieke establishment.

Het extremisme is langzaam in onze samenleving geslopen; het extremisme van de verstikkende politieke correctheid. Het extremisme van een religie die niets anders is dan een vijandige, fascistoïde veroverings-ideologie afkomstig uit de achterlijke, primitieve macho-culturen van Noord- en Oost-Afrika en het Midden-Oosten. Het extremisme van een kliek niet-gekozen potentaten in Brussel die in hun niets ontziende ijver om een soort Europese superstaat op te richten, de democratie inmiddels in al haar lichaamsopeningen hebben misbruikt en voor dood in de goot achtergelaten.

Dat extremisme heeft de wortels van onze samenlevingen aangetast, tweedracht gezaaid en vooral: een extreme reactie gevoed, die zich nu laat voelen; extremiteiten kun je uitsluitend bestrijden met tegenovergestelde extremiteiten.
Trump is daar een exponent van. Trump is het kindje van de politieke correctheid.
Net als Wilders, Le Pen en al die anderen.

De slinger van de tijd is aan zijn beweging terug begonnen.
Wen er maar aan.

Peter Emile | 29-01-17 | 16:06

miko | 29-01-17 | 15:20
Denk niet dat het geld op is, maar er iets anders aan de hand is. Je weet denk ik wel wat.
Met de rest van je tegel ben ik het roerend eens.

Marie Curieux | 29-01-17 | 16:03

Eens met Demoulins.Links grijpt alles aan om te demonstreren en rotzooi te trappen.
Onder het mom van wij zijn zo menslievend.
Dat Mexico zelf de illegalen uit Guatemala hard aanpakt en niet wil dat ze de banen overnemen en het liefst een muur neerzet ontgaat ze dan totaal.
Bang voor derde wereldoorlog door Rusland ben ik niet nu Trump aan de macht is.
Die zal uit een heel andere hoek komen

Lilia2 | 29-01-17 | 16:02

telelezer | 29-01-17 | 16:00
ik bedoel niet dat hij Rusland moet bombarderen maar dat hij samen moet gaan tegen ISIS

telelezer | 29-01-17 | 16:01

@ NoblesseOblige | 29-01-17 | 15:43
U schrijft een mooi lang verhaal, maar zolang Trump ISIS (samen met Rusland) verrot bombardeert vind ik het prima wat hij daar doet

telelezer | 29-01-17 | 16:00

Een 'columnist' die geen artikel kan schrijven zonder er een Godwin bij te halen is rijp voor ontslag. Zentgraaff ziet in het expres morsen van de melk nog het eigenhandig vergassen van hele volksstammen.
Eerder deze week heb ik nog een paar keer mogen lezen dat er een paar miljoen Hitlers in de EU wonen en nu is Hitler ineens de president van de VS.
Eén Godwinnetje kan gebeuren, maar dit wordt zielig.
Ik hoop voor de beste typist dat er inderdaad een derde wereldoorlog komt met verdomd veel treinen naar vervelende kampen, want als t.z.t. blijkt van niet, komt hij namelijk nergens meer aan de bak.

Vage_eddie | 29-01-17 | 15:59

Nathan R Jessup 1549
Soros heeft in zijn jongelingsjaren vele medejoden aangegeven bij de nazi's. In latere interviews verteld hij zelfs voor de camera dat dit de mooiste periode uit zijn leven was.

Nehemia | 29-01-17 | 15:58

@NoblesseOblige | 29-01-17 | 15:43
"Trump wil binnen 30 dagen een plan van zijn generaals om IS te verslaan. Ik ben benieuwd hoe dat plan er uit gaat zien en wat Trump er mee gaat doen."

Hij wil dat Europa landtroepen gaat sturen naar de IS-gebieden en mee gaat betalen aan het bombarderen.

Nathan R Jessup | 29-01-17 | 15:52

Nehemia | 29-01-17 | 15:02
"Soros is een Hongaarse jood. Ergere landverraders ga je niet snel tegenkomen."

Waarom een antisemitische zin, wat heeft zijn geloof ermee te maken.

Nathan R Jessup | 29-01-17 | 15:49

Trump wil binnen 30 dagen een plan van zijn generaals om IS te verslaan. Ik ben benieuwd hoe dat plan er uit gaat zien en wat Trump er mee gaat doen. Hij heeft altijd gezegd dat hij IS tot overgave wil bombarderen. Probleem is dat dat niet zal lukken. Om IS definitief te verslaan zijn grondtroepen nodig en veel geld. De avonturen in Irak en Afghanistan hebben de Amerikanen tussen 4000 en 6000 miljard dollar gekost en meer dan 5000 doden en 50000 gewonden gekost. Het is zeer de vraag of het Congres daar toestemming voor zal geven, vooral omdat Syrië een nog veel groter "moeras" is dan Irak. Waar moet het geld vandaan komen (dat ze nu al niet hebben) als hij ook een muur wil bouwen, de infrastructuur wil verbeteren en de belasting wil verlagen?
Dan Steve Bannon. De man die jarenlang voor Goldman Sachs (wat zei DT daarover?) heeft gewerkt. De man die gezegd heeft:" darkness is good: Dick Cheney. Darth Vader. Satan. That's power. It only helps us when they get it wrong. When they're blind to who we are and what we're doing." (zie wikipedia). De man die Lenin (een ijskoude moordenaar) als voorbeeld heeft en de staat en onwelgevallige media wil vernietigen (zie www.thedailybeast.com/articles/2016/08... ).
En de man van het "alt-right" Breitbart, die net gezegd heeft dat de pers de oppositie is en z'n mond houden.
Dit bij elkaar opgeteld, doet inderdaad denken aan Goebbels.
En dat deze man nu bij militaire beslissingen betrokken zal worden, is zorgelijk. Want de kans is groot dat ideologie i.p.v. militaire overwegingen de doorslag gaan geven. Hitler heeft inderdaad gemerkt hoe goed dat werkt (Stalin aan het begin van de oorlog ook, maar die is daar later van afgestapt).
"Zij die de geschiedenis niet kennen, zijn gedoemd deze te herhalen".
Dit is een waarschuwing, die veel Trump aanhangers niet lijken te kennen. En als ze daarop gewezen worden beginnen ze te schelden ("Joop aanhanger!") en lijken ze hun vingers in de oren te stoppen. Daarbij lijken ze met 2 maten te meten: als GS "tendentieus en nodeloos kwetsend" is t.o.v. van D66/PvdA, is het prachtig. Als het tegen PVV of Trump is, deugt GS niet. Weinig consequent en precies hetzelfde waar een hoop "linksgekkies" ook last van hebben (maar dan andersom).
Verder doet me dat heel erg denken aan de jaren '60/'70. In die jaren werd door "rechts" Zuid-Amerikaaanse militaire dictaturen als minder erg gezien dan de DDR of Cuba. Terwijl "links" (met Cox Habbema, Harry Mülisch, etc.) het precies andersom deed.
Ik denk dat dictatuur=dictatuur, het maakt niet uit of het links of rechts is, want allebei fout. En menig dictatuur is democratisch begonnen. GS lijkt dat te beseffen, de vraag is wanneer het bij de Trump-aanhangers ook doordringt. Maar ja, "gelovigen" zijn meestal niet voor rede vatbaar; die gaan vaak tot het bittere eind door. Als DT gefaald heeft (en dat is alleen een kwestie van tijd), zal het wel weer de schuld van "links" zijn. De vraag is hoe groot de "Trumpocalypse " zal zijn.

NoblesseOblige | 29-01-17 | 15:43

Topgeneraal?

Nickbelane | 29-01-17 | 15:42

Ik heb geen Jodiumpillen, geen trapkast én geen moestuintje.
Ga ik nu dood?
necrosis | 29-01-17 | 11:48
-
Nee hoor Necro:... "just Duck and Cover" en dan komt alles goed.

telelezer | 29-01-17 | 15:38

* Aluhoedje modus * 30 april 2011 Counter-Zombie Dominance CDRUSSTRATCOM U.S. Government CONPLAN 8888-11
There are eight classes of Zombies addressed within this plan. Zombie threat summary:
PZ-Pathogenic Zombies
RZ-Radiation Zombies
EMZ-Evil Magic Zombies
SZ-Space Zombies
WZ-Weaponized Zombies
SIZ-Symbiant-Induced Zombies
VZ-Vegeterian Zombies
CZ-Chicken Zombies

HetOorAakel | 29-01-17 | 15:37

@Marie Curieux | 29-01-17 | 14:10
Ik denk dat de centjes een beetje op zijn. TPO doet het een stuk beter en heeft zinvollere bijdrage. Zal ook niet mee vallen om goede krabbelaars te vinden. Men zou kunnen beginnnen weer eens het nieuws op te zoeken en niet met topics te komen die ergens anders al vijf dagen eerder waren te zien.
De overeenkomsten met LGF word steeds duidelijker.
http://www.alternet.org/story/155309/meet_the_former_right-wing_blogger_who_realized_conservatives_are_crazy

miko | 29-01-17 | 15:20

Bekijk het eens van de zonnige kant. Dankzij Trump wordt "onze" JSF een stuk goedkoper. Houden we geld over om vluchtelingen een onbekommerde toekomst te geven.

squadra | 29-01-17 | 15:20

Blind rechts leest geen Guardian en weet niet dat Trump een tijdje uit mag razen van de GOP totdat hij een keer echt te ver gaat en het tijd wordt voor Pence. Tegen die tijd zijn de rapen gaar. #Trump_Regrets.
doedeljantje | 29-01-17 | 13:56
Pence heeft het nu al voor het zeggen. Trump dankt zijn overwinning aan de Teaparty. Dat weet Trump zelf heel goed. Kijk maar hoe hij naar god verwees in zijn inauguration speech. Goede tegel trouwens, want dan gaat het bij dit flutstukje tenminste nog ergens over.

radiatorknopje | 29-01-17 | 15:13

@Joffri: het zal hem ook op een schouderklopje van de AIVD komen te staan. Als hij zoiets zou schrijven over Juncker, Schultz, Verhofstad, Klaver, Pechtold etc. zou hij meteen minimaal 6 maanden vastzitten ( tenzij hij een vluchteling is, dan is hij zielig en heeft gewoon een huis, meer geld en nog meer hulp en begrip nodig, allemaal gratis uiteraard ).
All animals are equal, only some animals are more equal than others ;-).

Graaisnaaiert | 29-01-17 | 15:11

Jahaa, Zentgraaff...

"Sign o' the times mess with your mind'.

isn'it??

Peter Emile | 29-01-17 | 15:07

Een paar dagen terug werd hier in de comments gesteld dat Trump "kogelwaardig" zou zijn. Ons aller berbaar voerde ter verdediging nog aan dat Trump wel vergelijkbaar was met wat random massamoordenaars. Joris vond dat allemaal prima.

Dan is het einde niet zoek maar is het einde gevonden.

Joffri | 29-01-17 | 15:04

Lagonda 1437
Ha ha . LOL. Overigens er is al een beweging Stop Soros. Steeds meer landen zijn deze verknipte linkse miljardair zat met een geschat vermogen van 20 miljard, die landen wil ontwrichten door ze vol te gooien met migranten. Poetin heeft hem al het land uitgetrapt met al zijn ngo's. Viktor Orban is er mee bezig en ook Trump heeft lucht van hem gekregen. George Soros was trouwens de man die de campagne van Hillary mede heeft gefinancierd. Een belangrijk aandeel had in de Maidan coup. Er zijn zelfs urenlange documentaires van hem te zien op YouTube waaronder zijn duistere naziverleden die die omschreef als de mooiste periode van zijn leven. Hij heeft grote invloed. Niet voor niks wordt hij Soros de Octopus genoemd. Al een eind in de 80 maar hij gaat maar niet dood. Soros is een Hongaarse jood. Ergere landverraders ga je niet snel tegenkomen.

Nehemia | 29-01-17 | 15:02

@Circlont6A | 29-01-17 | 13:18
Waarschijnlijk precies waarom Zentgraaff het artikeltje zo schreef :)
Wel een mooie manier om erachter te komen welke reaguurders je wel, en welke je niet serieus moet nemen.

TheEgg | 29-01-17 | 15:00

-weggejorist-

Gen. Maximus | 29-01-17 | 14:59

Wil even in het midden laten of ik nu wel of niet voorstander ben van Trump en zo, maar wil wel even deze vraag stellen:
Zeg, een "gedesillusioneerde" IS-volger wil nu snel terug naar zijn/haar heimat, zeg NL. Moet die volger nu wel of niet gewoon weer hier ontvangen worden of niet?
Ik vind persoonlijk van niet en zou het zo waarderen als onze? politici (hoi Rutte, Pechie, Klavertje en zo), gewoon ballen zouden hebben en tonen en NEE zouden zeggen en DOEN, ongeacht wat alle Linksch-schreeuwenden dan aan protesten laten horen. Dus zeg maar methode Trump en Poetin: "het is mooi geweest zo, nu gaan wij het anders doen." Woorden en daden!
Want ik wil die IS-gasten niet meer in onze samenleving hebben en ik denk velen met mij. Al te goed is buurmans gek.

LaatmaarLu? | 29-01-17 | 14:58

Zentgraaf geeft me altijd het gevoel dat ik fout ben.

Rest In Privacy | 29-01-17 | 14:51

'Yeah, I can make up stuff too'

lalrs | 29-01-17 | 14:47

Lagonda | 29-01-17 | 14:37
LOL.
Wordt de hoogste tijd dat jij weer gaat bloggen Lagonda. Man wat was je goed!

Marie Curieux | 29-01-17 | 14:46

Dat de bewezen heks en alien lizard en aanstichtster van WW3 Clinton hier enigszins kritisch werd bejegend, oké. Maar president Pussygrabber verdient onvoorwaardelijke repsect!

simpelman | 29-01-17 | 14:45

-weggejorist-

Dostranamus | 29-01-17 | 14:44

-weggejorist-

Marie Curieux | 29-01-17 | 14:40

Kijk eens aan. Ik wist niet dat GS een afkorting was van George Soros. Duidelijk.

Lagonda | 29-01-17 | 14:37

Dat links-progressieve addergebroed die weer eens valselijk insinueren dat Trump hier juist op een voetstuk werd geplaatst en dat hij nu toch niet zo'n 'toffe peer' lijkt te zijn want... En dan blijft het verdacht stil. Hebben ze wel argumenten is het vaak via hear say. De gehele westerse MSM voert al maandenlang een grote haatcampagne en nog steeds denkt men hier dat dit komt omdat Trump echt een groot gevaar is. Niemand kan meer zelf nadenken.
Alles wordt lukraak overgenomen en hypocrisie kent geen grenzen meer.

De tyfus.

Desmoulins | 29-01-17 | 14:35

-weggejorist-

Vozz023 | 29-01-17 | 14:33

Goed stuk. Verder hoop ik dat dom rechts een beetje oplet deze dagen. Wellicht handig om even na te denken voor je op een pupulist stemt in maart.

erikrugzak | 29-01-17 | 14:29

Goh, Geenstijl doet ook eindelijk es zijn ogen open... Toch niet zo'n toffe peer als verwacht, hè? Laten we hier in NL nou van leren en NIET Greet stemmen. Iederen die Greet stemt omdat 'ie denkt dat alle asielzoekers/buitenlanders dan massaal uitgezet worden komen van een koude kermis thuis. Tuurlijk ben ik het er wel mee eens dat er VEUL strenger opgetreden en background check enzeau, absoluut, maar PVV is niet de grote verlosser, trap er niet in!

Granny_Weatherwax | 29-01-17 | 14:25

Marie Curieux | 29-01-17 | 14:10

Hear, hear!

Basil Fawlty | 29-01-17 | 14:23

@aight: Het is gebleken dat het geleid onder Obama ( en daarvoor Bush, Clinton en de oude Bush averechts heeft gewerkt en dus - hoewel ik nooit een fanboy ben, van helemaal niemand - sta ik open voor een andere aanpak, een zakelijke in dit geval, deal making & problem solving, we gaan zien hoe het uitpakt. Jammer dat de Europese bestuurslagen en media weer om het hardst staan te huilen en boe te roepen dat het zo gevaarlijk, mensomvriendelijk en in strijd met bladiebla is ipv er nuchter in te staan.
Wat mij betreft kun je die afgrijselijke ideologie die vijandig is aan alles waar wij in het Westen voor staan niet hard genoeg aanpakken, dus Trump heeft wmb een dikke thumbs up verdiend.

Graaisnaaiert | 29-01-17 | 14:22

@peterdh | 29-01-17 | 13:20
Er wordt al meer dan een jaar inhoudsloos geschreven over Trump. Zentgraaff doet leuk mee, geen woord over de ellende die Obama en Clinton in acht jaar hebben aangericht of laten aanrichten. Trump die nog niet goed en wel is begonnen wordt -weer- vergeleken met Hitler. Zentgraaff meldt niets nieuws en er gebeurt genoeg. Obama vertrouwde zijn generaals en de CIA en nu hebben we ISIS. Vraag je eens af waarom John McCain tegenover Trump staat, maar Hillary en Obama hem zijn gang lieten gaan. De neocons worden -hoop ik- na bijna 20 jaar op een zijspoor gezet door Trump. Obama had dat moeten doen, dat was waarom de hele wereld Bush zat was. Dat was Obama's change die nooit gekomen is.
En sinds wanneer is 'principals committee' hetzelfde als de veiligheidsraad?

bambi1970 | 29-01-17 | 14:18

Wat een heerlijke week is het geweest! De strategie lijkt momenteel wel om de linkse media elke dag iets nieuws te geven om kwaad over te zijn. Het worden 8 mooie jaren.

Svoboda | 29-01-17 | 14:15

iedereen die weet wat de NSC ongeveer is en het niet merkwaardig vindt dat de hoogste militair uit de hoogste vergaderingen wordt getjoept om daarvoor een ideoloog terug te plaatsen, is echt een stereotype trump-fanaat. en blijkbaar zijn er in dit draadje een hoop van. ik ben het vaker niet dan wel met zentgraaff eens, maar trump is echt de amerikaanse staat aan het ondergraven op het moment met dit soort acties.

aight.. | 29-01-17 | 14:15

@Corpus-Alienum | 29-01-17 | 14:00
Reality distortion is a good thing. The order has become too rigid. Time for some chaos magick.

VerenigingVanDieven | 29-01-17 | 14:12

Dus, Trump gaat even doordrukken wbt IS en Syrie. Helemaal niks mis mee toch, even de door henzelf veroorzaakte brandhaarden blussen/platgooien en om wraakacties te voorkomen een inreisverbod voor figuren uit die landen waar een hoop sympathisanten/begrip/steun voor IS vandaan komt. Lijkt mij gezond verstand, helemaal niks mis mee, al is hij Marokko en Saoedi-Arabie nog vergeten. Halvemaanmensen begrijpen maar 1 taal, namelijk die van diegene met de grootste knuppel en dat zijn we in het Westen sinds de dekolonisatie van die halvemaancirkel een beetje vergeten.
En voor die roze poezenmutsjes die het allemaal zo zielig vinden, pak een wereldkaart en kijk hoeveel landen er zitten ( + een niet onaanzienlijke oceaan ) tussen dat Islamitische Hellhole en de USofA. ZE HOEVEN die kant niet op voor een veilig heenkomen, sterker nog, ze HOEVEN ook de Bosporus c.q. Middellandse Zee ook niet over maar ja, zielig en gratis geld he...

Graaisnaaiert | 29-01-17 | 14:12

peterdh | 29-01-17 | 13:20
Tuurlijk moet Zentgraaff kunnen schrijven wat hij wil. Ook wat betreft de PVV, Trump of wie dan ook. Punt is dat zijn stukkies stilistisch en inhoudelijk van erbarmelijk niveau zijn. Als je alleen maar Godwins ter beschikking hebt en van anderen gejatte taalvondsten om je punt te maken, ben je niet alleen lui, maar ben je af.

Marie Curieux | 29-01-17 | 14:10

Het zijn weer veel 7's in het landelijke en wereldnieuws
Komt dat goed uit.
107

steekmug | 29-01-17 | 14:07

litebyte | 29-01-17 | 13:01
.
Zakelijke belang verhaal inmiddels gedebunked
.
The public should be suspicious of Trump’s policies and the media should speak truth to power and demand answers from the administration. But the media should also be truthful with the public and instead of claiming Trump singled out seven countries, it should note that the US Congress and Obama’s Department of Homeland Security had singled out these countries. It should have told us about theTerrorist Travel Prevention Act of 2015 rather than pretend this list was invented in 2017. Trump’s executive order said “countries of concern,” it didn’t make a list. That list was already made, last year and years before.
.
Bron: sethfrantzman.com/2017/01/28/obamas-a...

cocktailsmaak | 29-01-17 | 14:06

3 feiten;

- trump is een botte lul.
- trump wil de relatie met Rusland verbeteren.
- trump wil IS stevig aanpakken.

Ik zou niet met die man op vakantie willen, maar wat is er verder mis mee?

Toon Emmils | 29-01-17 | 14:00

Eindelijk wat welkom tegengas hier op Geenstijl mbt de nieuwe POTUS, al had dat ook wel zonder Godwin gekund Zentgraaff.

Trump is een gevaarlijke narcist met een ego groter dan zijn Trump towers en een Reality Distortion Field groter dan dat van wijlen Steve Jobs. Het recente interview met de man op ABC news is tenenkrommend en je hebt geen DSM-V criteria nodig om een psychiatrisch label op zijn persoonlijkheid te kunnen plakken.

Deze man staat nu aan het hoofd van de machtigste natie op aarde en verzameld in record-tempo ja-knikkers om zich heen. Daar zou je je inderdaad wel wat ongerust over kunnen gaan maken.

Voor de geïnteresseerden:
De info op alternativefacts.com is lezenswaardig en beschrijft het proces van desinformatie om meer controle te verkrijgen. Orwell's 1984 staat momenteel trouwens niet voor niets op 1 in de Amazon bestsellers...

Corpus-Alienum | 29-01-17 | 14:00

Blind rechts leest geen Guardian en weet niet dat Trump een tijdje uit mag razen van de GOP totdat hij een keer echt te ver gaat en het tijd wordt voor Pence. Tegen die tijd zijn de rapen gaar. #Trump_Regrets.

doedeljantje | 29-01-17 | 13:56

Hey Zentamateur aan het solliciteren bij Joop?

f.ck | 29-01-17 | 13:53

Berbaar | 29-01-17 | 12:18
"Zo werken die dingetjes hier, gelukkig!!"

Wat ik niet begrijp is dat iemand, wiens beleid slecht is voor de portemonnee van de Nederlanders, gezien wordt als vriend.

Nathan R Jessup | 29-01-17 | 13:50

De Vrijlansier | 29-01-17 | 13:38
"Sinds de misbaksels van Zentgraaff zorgt GS bij mij voor meer ergernis dan plezier.
Bannon = Goebbels, welja joh. Je moet je kapotschamen."

Beide gebruik(t)en alternatief nieuws dat door de volgelingen als uitvlucht voor hun problemen werd gezien. Wat hadden/hebben deze mensen te verliezen.

Nathan R Jessup | 29-01-17 | 13:43

De Vrijlansier | 29-01-17 | 13:38
"Sinds de misbaksels van Zentgraaff zorgt GS bij mij voor meer ergernis dan plezier.
Bannon = Goebbels, welja joh. Je moet je kapotschamen."

Beide gebruik(t)en alternatief nieuws dat door de volgelingen als uitvlucht voor hun problemen werd gezien. Wat hadden/hebben deze mensen te verliezen.

Nathan R Jessup | 29-01-17 | 13:43

Xirdalan | 29-01-17 | 13:17
Zerohedge is een interessante site, maar ik lees hem wel als de rechtse tegenhanger van Pravda. Om over de reageerders die overal de "Jews and their evil Juju" de schuld van willen geven of Obama als Baarlijke Satan zien nog niet te spreken. Ik vond hem zelf gewoon (weer) een slechte president. Bush\Clinton met een kleurtje. En ZeroHedge heeft duidelijk een taktiek om constant de Recessie\Apocalyps aan te kondigen (al jaren) zodat ze als die echt plaatsvindt kunnen roepen: zie je wel, wij voorspelden het al. Die stem in die video is trouwens een beetje irritant Amerikaans. Alsof hij een aankondiging van een action movie voorleest...

De Fed en Trump gaat inderdaad interessant worden. Kon me niet aan de indruk onttrekken dat ze Obama nogal aan het steunen waren met kunstmatige rente op nul. Maar die samenloop kan toeval geweest zijn natuurlijk, want ze begonnen al tijdens de nadagen van Bush in 2008. En ze zouden met het te hard hiken van rentes ook hun vriendjes op Wallstreet en in onroerend goed nogal raken.

Marie Curieux | 29-01-17 | 13:21
Dank je, alleen een tikje lang. ;)

Wol | 29-01-17 | 13:42

@Desmoulins | 29-01-17 | 12:48
"Sneue leugenaar.
Trump heeft gespeecht tijdens en ter ere van Holocaust Remembrance Day."

Maar heeft de joden niet genoemd!!!!!!
www.washingtonpost.com/politics/trump...

Nathan R Jessup | 29-01-17 | 13:40

@Berbaar | 29-01-17 | 12:18

U wilt met deze tegel gewoon even opnieuw bewijzen dat u iedere kritiek op het linkse leger van landverraders niet kun accepteren?
Daar zijn we hier wel aan gewend hoor.

Pieter V | 29-01-17 | 13:39

Sinds de misbaksels van Zentgraaff zorgt GS bij mij voor meer ergernis dan plezier.
Bannon = Goebbels, welja joh. Je moet je kapotschamen.

De Vrijlansier | 29-01-17 | 13:38

Zo te zie heeft @superjan zijn twitter ook opgezegd.
Hopelijk blijven de die-hards onder de reaguurders stug doortegelen, You know who you are.

necrosis | 29-01-17 | 13:37

Ik wacht gespannen op de twitterclash en de daaropvolgende ernstige spanningen tussen Donald Trump en Kim jung-un
Beide zijn recht voor z'n raap.

steekmug | 29-01-17 | 13:33

peterdh | 29-01-17 | 13:20

Ben het helemaal met je eens maar plemp dan als GS een stijlloos artikel en niet een dom artikel. ;)

Basil Fawlty | 29-01-17 | 13:26

@litebyte 13:01: De 7 genoemde landen staan op het lijstje omdat er rommelige conflicten lopen en/of omdat terroristische types er grote invloed hebben, niet omdat "er terroristen vandaan komen". In de andere landen zijn er min of meer reguliere overheden, die in staat worden geacht hun kant van de visumprocedure goed uit te voeren. Daarnaast is SA al sinds jaar en dag bondgenoot va de VS. Met de zakelijke belangen van Trump heeft dit verdomd weinig te maken, lijkt mij.

En hou eens op met die flauwe grap over zijn naam. Zijn grootvader voerde de naam Trump, en de familie heeft haar naam misschien al in de 16e eeuw gewijzigd. Nogmaals: hij blijft een flapdrol maar laten we wel bij de inhoud blijven.

Muxje | 29-01-17 | 13:26

De VS is samen met Rusland aan het bombarderen in Syrië sinds Trump er is. Zentgraaff moet lekker opdonderen met zijn kut stukjes.

ironpill | 29-01-17 | 13:24

Toen GS overging naar de Telegraaf, dat was het begin van het einde.

Nu is het einde daar.

Tijd om wat anders op te zoeken.
JorisGoedbloed | 29-01-17 | 13:12
.
Precies, de TeleLeugen is de 'krant' van het establishment. Leuk tokkienieuws (de papiervorm van Dumpertreeten zeg maar) om het domme kiesvee koest te houden. Voor elk wat wils; (fake)'nieuws' voor de PvdA stemmende arbeider, (fake)'nieuws' voor de VVD stemmende bal, (fake)'nieuws' voor de zelfbewuste D66 vrouw enz enz.
.
Het belangrijkste is dat 'het plebs' op een establishment partij blijft stemmen, en dus werd het anti-establishment GeenStijl ingelijfd om het langzaam de nek om te draaien.

Xirdalan | 29-01-17 | 13:24

Nederlandse leger genoeg groene onderbroeken heeft voor als alle weerbare mannen onder de wapenen worden geroepen.
-
Fuck you ik vecht niet voor dit moslimland.

hurenisvoorpaupers | 29-01-17 | 13:22

Wol | 29-01-17 | 13:06
Uitstekende tegel!

Marie Curieux | 29-01-17 | 13:21

@JorisGoedbloed | 29-01-17 | 13:12
Er zijn eervollere manieren om GeenStijl te verlaten.
Maar als je graag tegen enkels aanpist, liever niet tegen de mijne.....

necrosis | 29-01-17 | 13:21

Waar kun je opzeggen voor Geenpeil.nl?
Het is wel genoeg geweest met de waanzin jungs. Mijn allerlaatste restje sympathie zijn jullie kwijt. Have fun met John de Mol.

superjan | 29-01-17 | 13:21

@IJspaleis | 29-01-17 | 12:03

Hohoho IJspaleis rustig maar, GS heeft Zentgraaf al een tijdje en die is al een tijdje links en die steekt al een tijdje niet onder stoelen of banken dat ie tegen ongeveer alles is waar de gemiddelde guurder voor staat... Dat geluid mag hier toch ook gehoord worden? Ik zie hier momenteel 146 guursels die Zentgraaf tegenspreken met zijn opvattingen en niet 1 voor... Dus netzoals de MSM waar het 100% links is wat de klok slaat in zowel de comments (als die er al zijn) als de gasten als de presentatoren tot en met de camera- en geluidsman/vrouw/nietbinair aan toe...

Zentgraaf moet hier gewoon kunnen zeggen wat hij denkt, houd ons ook een beetje scherp ipv alleen maar preken tegen de parochie...

peterdh | 29-01-17 | 13:20

Behoorlijk over de top reactie. Trump zijn kritiek op het buitenlands beleid was een van de peilers van zijn campagne. Dan is het niet vreemd dat de gevestigde orde er uit gaat.

nStilgar | 29-01-17 | 13:18

Goed bezig Zentgraaff.
Alleen nog de stijl wat aanscherpen.
Maak ze gek.

Lafayette | 29-01-17 | 13:18

-weggejorist-

Circlont6A | 29-01-17 | 13:18

Is er een coup geweest bij Geenstijl? Lijkt een beetje op wat er bij Vice gebeurt is. #propaganda #angstzaaien

keihardertegenin | 29-01-17 | 13:18

Dus nee, ik blijf geen fan van Trump, maar tot nu toe heeft Agent Orange geen dingen gedaan waar ik werkelijk van wakker lig. Of hij echt veel gaat verbeteren is nog maar de vraag, maar in ieder geval wekt hij de indruk (of illusie) dat de jaren van Bush\Obama eindelijk achter ons liggen. En anders is het gewoon meer van hetzelfde, wat je onder Hillary ook had gekregen.
Wol | 29-01-17 | 13:06
.
Ik ga jouw hele lap tekst niet quoten, maar ik ben het er roerend mee eens. Ben ook geen fan van Trump, maar het Establishment heeft haar verdiende loon gekregen, om over Hitlary/Killary en die nep-neger die die Nep-Nobelprijs voor de Vrede gekregen heeft nog maar te zwijgen.
.
Ik vond het filmpje bij deze ZeroHedge topic wel interessant: www.zerohedge.com/news/2017-01-28/trap...
.
Het worden woelige tijden...

Xirdalan | 29-01-17 | 13:17

@spamzuiger | 29-01-17 | 12:55
Leg eens uit? De Baltische staten hebben een lange en niet bepaald gelukkige geschiedenis van overheersing van nu eens de Duitsers, dan de Polen of de Russen. Als je die mensen spreekt wordt één ding wel duidelijk: ze willen vrij zijn en zijn doodsbang voor de Russen. Niet in de laatste plaats doordat er vanwege de bevolkingspolitiek van de Sovjets nog altijd een grote Russische minderheid woont wat Rusland prima als casus belli kan aanwenden om daar binnen te trekken (niet zoals men in Abchazië, Zuid-Ossetië, de Krim en Oost-Oekraïne deed. Dat zijn overigens cultureel geen westerse gebieden maar ook daar dient Rusland zich buiten soevereine staten te houden).

PietGeniet | 29-01-17 | 13:17

Godwin alert Timmerfrans 'het aanwijzen van een zondebok is geen oplossing'

flat out | 29-01-17 | 13:16

@eerstneukendanpraten | 29-01-17 | 11:54
We zijn van ongeveer hetzelfde reaguurjaar (ik meen 2008) dus weet ik ondertussen wel dat je van mannelijke kunne bent en dus nooit een koe kan zijn.

necrosis | 29-01-17 | 13:16

-weggejorist-

Pedronegro | 29-01-17 | 13:15

Trump organiseert stoelendans.
Dat moet ons boeien, want?

Trekbeest | 29-01-17 | 13:14

Compleet van het padje af.Niet Bannon, niet Trump maar....

Zwizalletju | 29-01-17 | 13:13

Het lijkt inderdaad net of ik op Joop zit.

Toen GS overging naar de Telegraaf, dat was het begin van het einde.

Nu is het einde daar.

Tijd om wat anders op te zoeken.

JorisGoedbloed | 29-01-17 | 13:12

@mydogandmyself | 29-01-17 | 13:05
Ja geweest, en ook mensen gesproken. Die denken bepaald !NIET! westers!

PietGeniet | 29-01-17 | 13:12

Hé Nepgraaff,dat GeenPeil op 15 maart voor lul staat met 0 zetels is toch niet de aanleiding om te trappen naar een ambitieuze wereldleider die gewoon zijn woord houdt?
Housop.

R.B.Scott | 29-01-17 | 13:12

@flat out | 29-01-17 | 13:08

Meer een druppelend pisstraaltje gevuld met EU-poplisime.

Dezelfde holle frasen en drochredenen die we van Timmermans al jaren kennen.

litebyte | 29-01-17 | 13:11

Zentgraaff je valt in herhaling met je Godwins. In democratieën treden steeds nieuwe bestuurders aan. Trump is gekozen door zo'n beetje de helft van de Amerikanen. Blame them!
Heb je misschien nog wat zinnigs te melden? Zo niet, ga dan alsjeblieft weg man!

Aristotalloss | 29-01-17 | 13:08

Timmerfrans komt olie op het Trump vuur gooien bij Buitenhof nu

flat out | 29-01-17 | 13:08

Op zich goed dat GeenStijl haar kritiek niet alleen beperkt tot links, maar is dit niet een tikje overtrokken?
Ben geen fan van Trump (moet ik dat zeggen eigenlijk om serieus genomen te worden?) maar meer van hetzelfde van Bush\Obama(\Clinton) zat ik ook niet op te wachten. Als ik Amerikaan was geweest had ik waarschijnlijk ofwel uit principe Libertarian of strategisch ook op Trump gestemd. Ondertussen zie ik Trump nog niet als een sinistere evil Chancellor Palpatine door de telefoon lispelt "issue order 666". En ook nog geen voorstel voor een Ermächtigungsgesetz door de het Congres loodsen.
Sowieso heeft de federale overheid en de president in de VS veel te veel macht voor een land dat beweert om burgerrechten en vrijheid te draaien, maar hij heeft in tegenstelling tot Bush en Obama (nog) niet de hele regio van Libië tot Afghanistan in puin en chaos gestort, duizenden mensen laten dronen zonder vorm van proces, de Patriot Act uitgeroepen en de hele bevolking laten bespioneren. Hij keurt dat helaas ook weer niet al te openlijk af, maar Hillary had er sowieso niks tegen gedaan.
Wat hij wel heeft gedaan is lang niet allemaal wat ik zou willen, maar tenminste wel iets anders dan z'n voorgangers:
-Begin met inperken van het gedrochtelijke Obamacare. Prima idee. Hier in de EU zouden we ook niet accepteren dat Brussel een peperduur zorgverzekeringsstelsel over alle lidstaten uitrolt. Zeker niet eentje zo slecht ontworpen dat de één na de andere "non profit" coöperatie over de kop gaat en de premies de pan uitstijgen.
-Bouwen van muur met Mexico en importtax van 20%. Niet geheel mee eens (ben voor vrijhandel) en het is nog onbekend wie er nu voor gaat betalen (consument VS, producent Mexico of beide) of het misschien Amerikaanse bedrijven meer werk oplevert of niet, maar hij doet tenminste iets tegen illegale migranten. En de roep van Amerikaanse arbeiders om hun meer banen op te leveren. Nu heb ik persoonlijk niet zo'n probleem met Mexicanen en vindt dat ze net zoveel recht hebben op welvaart, maar Obama en zijn aanhangers lieten doelbewust toe dat de immigratiewet werd geschonden. Of je hebt een wet die migratie reguleert en handhaaft die, of schaf hem af.
-Benoemen van bepaalde personen in zijn kabinet en op hoge posten. Dat mag gewoon en kan iedere president doen. Of je het met de poppetjes eens bent is irrelevant. Dat hij oud-militairen kiest voor bepaalde posten is misschien zorgwekkend, maar hij heeft (nog) niet het leger de macht laten overnemen of zo. We hebben hier in NL ook nogal wat dubieuze keuzes qua ministers gehad, me dunkt...
-Inperken van migratie uit bepaalde risico-landen. Laat me koud eerlijk gezegd. Ik vind het niet echt reëel om burgers uit specifieke landen te weren alsof dat iets oplost, maar het is geen basaal mensenrecht voor iedere buitenlander om naar de VS (of NL) te reizen of er te gaan wonen. Je kunt als land best selectief zijn wie je toelaat. Saoedi-Arabië gaat ook niet duizenden Christenen toelaten (zelfs geen moslims uit Syrië die vluchten) en Israël laat bij de "gratie gods" nog net een paar honderd Syrische weesjes toe, terwijl ze aan dat land grenzen.
-Israëlische bezettingspolitiek steunen. Niet mee eens, maar Israël heeft er blijkbaar voor gekozen een eenheidsstaat te vormen met een niet-Joodse meerderheid onder een soort Apartheid met ongelijke rechten voor Joden en Palestijnen. Treurig, maar niet echt iets om als NL over wakker te liggen en ook geen teken van de Apocalyps (behalve voor Israël misschien).
-Vriendjes doen met Poetin. Gut wat erg. Dat is zoveel rampzaliger en leidt zoveel eerder tot WW3 met atoombommen dan een Obama en Hillary die hun domestic issues willen afleiden door slapende honden\beren te porren. En dat gedoe in Oekraïne, daar deed de VS en de EU vrolijk aan mee. Die hebben openlijk steun uitgesproken voor staatsgreepplegers tegen een democratische gekozen corrupte president en de eveneens corrupte nieuwe kliek van "Oekraïne alleen voor Oekraïners". En vervolgens met (gespeelde) verbazing geconstateerd dat de Russen in en buiten Oekraïne dat niet zonder slag of stoot accepteren...
-Verbod op lobbyen. Heel schattig, maar of het te handhaven is? Tegelijkertijd geen slecht streven om bepaalde extreme clubjes en grote bedrijven of bonden van overbezorgde moeders niet méér invloed of inspraak te geven dan de gemiddelde kiezer.

Dus nee, ik blijf geen fan van Trump, maar tot nu toe heeft Agent Orange geen dingen gedaan waar ik werkelijk van wakker lig. Of hij echt veel gaat verbeteren is nog maar de vraag, maar in ieder geval wekt hij de indruk (of illusie) dat de jaren van Bush\Obama eindelijk achter ons liggen. En anders is het gewoon meer van hetzelfde, wat je onder Hillary ook had gekregen.

Wol | 29-01-17 | 13:06

Hoe komt het dt ik bij de eerste regel al wist dat Zentgraaf dit geschreven heeft?
Verder: een NAVO-vliegtuig dat door NAVO-luchtruim vliegt: zeer mysterieus en verdacht. NOT

Bijtendehond | 29-01-17 | 13:06

@pietgeniet. En wat dacht je van Rusland, dat is niet westers? Wel 's in St Petersburg of Moskou geweest?

mydogandmyself | 29-01-17 | 13:05

@jemagookniksmeer 12:55: Helemaal mee eens. Ik ben niet bepaald een fan van Trump, maar ik ben het demoniseren, de flauwe grappen en de hysterische protesten ook meer dan zat. Ik beoordeel Trump op zijn daden.

Maar wachten op wat hij gaat doen hoeven we niet meer, hij is inmiddels beëdigd en al druk aan het werk. En zijn eerste week van benoemingen en decreten stemmen nu niet bepaald gerust.

Muxje | 29-01-17 | 13:03

@Berbaar | 29-01-17 | 12:18

Infantiele reacties hier van een aantal Drmmpf aanhangers.
Losstaande van de inhoudelijkheid van het Zentgraaff stukje.

Drumpf sluit vanwege zakelijke belangen het grootste terreurland Saudi Arabia al uit. Daarnaast had Trumptart het vele malen slimmer kunnen spelen door voor moslim-risico landen de inreisprocedures enorm te bemoeilijken. Geef de verschillende diensten bijv. minimaal een half jaar de tijd om te onderzoeken of de betreffende reiziger uit een risicoland geen risico vormt.

Ondertussen geeft de intrigante narcistische populsitsiche kwal Timmermans ook zijn eigen draai aan Drumpf zijn besluit.

litebyte | 29-01-17 | 13:01

U onderschast de macht van de EUSSR, Open Society en/of de Nederlandse regering heur.
Naast unlimited fondsen hebben de geselecteerde reaguurdertjes natuurlijk ook de beschikking over alternatieve identiteiten (net zoiets als alternative facts) en een trits aan bankrekeningen.
En helicopters natuurlijk, zwarte helicopters ;)
LOL
Berbaar | 29-01-17 | 12:51
.
Lul er maar weer overheen om je eigen domheid te verbergen... "LOL"

Xirdalan | 29-01-17 | 12:56

Lol. Ik zie dat @Zentgraaf niet voldoet aan de hooggespannen verwachtingen van het eigen gelijk.

atheïstisch stemvee | 29-01-17 | 12:56

Iemand van buiten de al decennia zittende politieke elite is verkozen tot president. Van de USA nog wel.
Ik begrijp dat dat best wel verwarrend en beangstigend is voor het onnadenkende deel van de bevolking dat al helemaal gecultiveerd is door de MSM waardoor zelfstandig nadenken allang niet meer binnen de mogelijkheden valt, maar zullen we eerst even afwachten wat deze president gaat doen voordat we hysterisch beginnen te gillen?

jemagookniksmeer | 29-01-17 | 12:55

@Roadblock 12:44: Het gaat niet alleen over het beleid van Trump maar ook over de uitvoering daarvan. Het doel is het beperken van immigratie uit bepaalde landen, en strengere achtergrondchecks bij het verstrekken van visa. Dat is prima. Maar om vervolgens per direct iedereen uit die landen te weigeren, ook mensen met een Green Card die soms al jaren in de VS wonen, gaat veel te ver. Dan ben je gewoon onzorgvuldig bezig, en verschillende rechters hebben dat ook beaamd.

Muxje | 29-01-17 | 12:55

@PietGeniet | 29-01-17 | 12:44

Zo simpel ligt het allemaal niet.

spamzuiger | 29-01-17 | 12:55

Klaas Knots, we sparen EN lenen te veel in Nederland. Huhh , de man is de weg kwijt.

1-2tjuh | 29-01-17 | 12:53

Laat je allemaal toch niet gek maken. Zentgraaff trolt een beetje in dit stuk, en iedereen ontploft.
Don't feed the troll.

TheEgg | 29-01-17 | 12:52

Merk dat ik ook steeds minder en minder op GS kom kijken. En veel sla ik zelfs over.

Speertjespunt | 29-01-17 | 12:51

@Xirdalan | 29-01-17 | 12:47
U onderschast de macht van de EUSSR, Open Society en/of de Nederlandse regering heur.
Naast unlimited fondsen hebben de geselecteerde reaguurdertjes natuurlijk ook de beschikking over alternatieve identiteiten (net zoiets als alternative facts) en een trits aan bankrekeningen.
En helicopters natuurlijk, zwarte helicopters ;)
LOL

Berbaar | 29-01-17 | 12:51

geenspam | 29-01-17 | 12:26

Wat nou moslims eruit of anti-moslim ban?
U heeft werkelijk geen idee waar u het over heeft.
Stuitende domheid.

Desmoulins | 29-01-17 | 12:50

Xirdalan | 29-01-17 | 12:24
Gewoon de shills negeren en alleen op inhoudelijke zooi ingaan, als het echt uit de hand loopt worden er wel maatregelen genomen.

HaatAth3ist | 29-01-17 | 12:50

Nathan R Jessup | 29-01-17 | 12:24

Sneue leugenaar.
Trump heeft gespeecht tijdens en ter ere van Holocaust Remembrance Day. Bannon is een ware vriend van Israel, misschien eens niet alles napapegaaien van de leugenpers.
Breitbart bijvoorbeeld is harstikke pro-Israel en trapt niet in het sprookje der palestijnen of de VN-waanzin.

Desmoulins | 29-01-17 | 12:48

@gatito | 29-01-17 | 12:02
Jij hebt mijn dag weer helemaal goed gemaakt!
Al gaat het sneeuwen, regenen of 20 graden vriezen, die grijns krijg je met geen tien bouwvakkers van mijn gezicht gebeiteld.

necrosis | 29-01-17 | 12:48

Verwarrende tijden voor mensen als Zentgraaff.

Carmelita | 29-01-17 | 12:47

Ja, ja, het is allemaal natuurlijk 1 groot complohot!!! LOL
€1 bijdrage is natuurlijk niets, dat is een druppel op een gloeiende plaat gezien de zakken met geld die reaguurdertjes, volgens U, van de EUSSR, Open Society en/of de Nederlandse regering ontvangen.
Koekoek!!
Berbaar | 29-01-17 | 12:34
.
Nee sukkel! Als iedereen €1 moet overmaken dan heb je die persoon zijn/haar ware identiteit + bankrekening details en kan die persoon niet zomaar ongelimiteerd dubbele (Zwitsal) accounts aanmaken. Duh!

Xirdalan | 29-01-17 | 12:47

Womens march against Trump. Is toch sneu dat er blijkbaar nog steeds honderdduizenden vrouwen denken dat ze een man kunnen veranderen ;-)

1-2tjuh | 29-01-17 | 12:46

-weggejorist en opgerot-

Voxlumen | 29-01-17 | 12:45

@spamzuiger | 29-01-17 | 12:39
Ben je daar wel eens geweest? Zijn gewoon westerse landen.

PietGeniet | 29-01-17 | 12:44

Berbaar | 29-01-17 | 12:28
Je mist the point Brabeer.
Kritiek heeft niets uitgemaakt in het verkiezingstraject van Trump.
Kritiek kan niets veranderen aan het feit dat hij gekozen is.
Kritiek zal niet verhinderen dat hij de punten van zijn verkiezingsprogramma uitvoert.
Jij en de NPO-ontkenners kunnen knarsetanden en mieppen, maar je kan er geen feiten mee ongedaan maken.

Roadblock | 29-01-17 | 12:44

@Moonwarrior 11:43: Er is wel een verschil tussen Trump en Obama op dit punt.

De president kan in principe alleen Executive Orders uitschrijven voor zaken binnen zijn mandaat in de Constitution, of voor zaken die aan hem zijn gedelegeerd door het congres middels wetgeving. Simpel gezegd: een Executive Order is een instructie aan federale instanties hoe ze de wet dienen te interpreteren, en waar hun prioriteiten dienen te liggen.

In de praktijk kan Trump echter doen wat hij wil. De rechters kunnen hem terugfluiten als hij de grenzen van de wet te buiten treedt (zoals nu gebeurt inzake het immigratie-decreet), en het congres kan de wetten aanpassen om het beleid van de president bij te sturen. Het vervelende is dat het congres op het moment nogal geneigd is om Trump te volgen, en dat blijft de komende 2 jaar ook wel zo. En veel zaken over Executive Orders komen voor het Hooggerechtshof, vandaar dat dat hof zo verrekte belangrijk is. En ook daar krijgen de republikeinen binnenkort de overhand.

Het verschil tussen Trump en Obama en hun Executive Orders is dit: Er zaten tussen de decreten van Obama wel een paar controversiële zaken en er zijn ook wel een paar zaken door de rechter teruggedraaid, maar hij ging er doorgaans erg voorzichtig mee om, en liet meestal eerst zijn juristen hun licht op de zaak schijnen, om zeker te zijn dat hij niet de facto zelf nieuwe wetten uitvaardigde. Trump heeft deze terughoudendheid niet.

Muxje | 29-01-17 | 12:44

@Merfralex | 29-01-17 | 11:59
Al Bundy (married with children) deed ooit de legendarische uitspraak: "I don't understand women, women understand woman and they hate eachother".

necrosis | 29-01-17 | 12:42

Het is geen verrassing dat ie met z'n beloftes aan de slag gaat.
Maar er zijn hier wel paar mentaal beperkte reaguurders die niet inzien dat Trump beetje raar bezig is.

Stijl-vol | 29-01-17 | 12:41

OT: Klaas Knot bij Buitenhof die met droge ogen zegt dat de Amerikaanse economie op volle capaciteit draait. Alternative facts van DNB waar 93 miljoen Amerikanen die niet aan het arbeidsproces deelnemen vast heel anders tegen aankijken.

Dr. Ka wo lo | 29-01-17 | 12:41

Klaas Knots (ECB) in Buitenhof. Trump begrijpt ut niet, maatregelen handelsbeperkingen zullen Amerikanen armer maken door stijgende prijzen. In koor met dezelfde "economen" die een doemscenario voor de UK voorspelden bij Brexit. UK groeide in afgelopen periode het meest van de ontwikkelde landen, duhh. Maar goed Trump pakt met name auto-industrie aan, belangrijkste industrie die er is, prijzen auto's gaan omhoog dus Amerikanen armer. Laat ik nu stellen dat voor de Amerikanen die een job onder Trump gaan vinden, de economische omstandigheden 300% verbeteren, en in het niet vallen met die paar procent dat een auto duurder wordt. Trouwens kijkend naar de ECB operaties, ondersteund door Knots, hoeveel armer zijn wij geworden als je alleen al kijkt naar de pensioenfondsen en spaarder.

1-2tjuh | 29-01-17 | 12:41

Hey Zentgraaff, wat zeg ik nou telkens?
Als je probeert te trollen besteed dan iets meer zorg aan de uitvoering. Dit kan echt veel kwetsender en ongenuanceerder. Je was de laatste post net zo goed bezig. Maar dit is weer veel te makkelijk. Afijn. Gewoon doen dus. Schrijf elk plempsel als ware de beste ooit, en houd zeker geen rekening met de tere zieltjes. Dan komt het wel goed. Desondanks je hebt toch de Facebook pagina van de TPO bereikt. Netjes.

Lafayette | 29-01-17 | 12:41

@PietGeniet | 29-01-17 | 12:28

Wat is de correlatie tussen het Westen en de Baltische Staten?

spamzuiger | 29-01-17 | 12:39

Zijn dit de voortekenen van de op handen zijnde overname van TMG door John de Mol?

Nelis SplitBloes | 29-01-17 | 12:39

two ball cane | 29-01-17 | 11:52

Het socialisme is op stervens na dood, identiteitspolitiek is het nu voor links helemaal. Niet de bourgeosie maar de blanke man is de nieuwe onderdrukker.

Zosima | 29-01-17 | 12:38

iedereen die loopt te zeiken dat trump per decreet regeert, waar waren jullie de afgelopen 8 jaar?!

sennholz | 29-01-17 | 12:38

zentgraaf, linkse rakker - ga is weg

Orman Bakal | 29-01-17 | 12:37

@geenspam | 29-01-17 | 12:26
Zijn het precies 7 landen waar geen TRUMP hotels staan? zoek ff uit iemand please?

Martec001 | 29-01-17 | 12:36

Opmerkelijk hoe verrast men is, dat Trump zijn verkiezingsbeloften binnen een week waarmaakt. Één daarvan is dat Europa zijn eigen broek moet ophouden op defensief gebied. Ook dat gaat hij waarmaken. En dus zal het defensiebudget van Europese landen omhoog moeten, misschien zelfs verdubbeld.

Doen we dat niet, dan wordt door deze president www.youtube.com/watch?v=qazVe6vXcfE 'duck and cover' niet zo www.youtube.com/watch?v=EiVSd1TTCvw maar zo www.youtube.com/watch?v=_6ZFkmloarg .

Hoen | 29-01-17 | 12:35

@Xirdalan | 29-01-17 | 12:24
Ja, ja, het is allemaal natuurlijk 1 groot complohot!!! LOL
€1 bijdrage is natuurlijk niets, dat is een druppel op een gloeiende plaat gezien de zakken met geld die reaguurdertjes, volgens U, van de EUSSR, Open Society en/of de Nederlandse regering ontvangen.
Koekoek!!

Berbaar | 29-01-17 | 12:34

Trump doet het uitstekend en voert uit wat hij heeft belooft. Relatie met Rusland aanscherpen, bepaalde moslimlanden op de black list, illegale mexicanen tegenhouden. Waarom mag je in de eerste plaats niet voor de veiligheid en welvaart van je eigen land kiezen? Ik zou hetzelfde doen. Overigens dacht ik dat ik joop.nl had ingetikt bij het lezen van dit zure artikel. What's up, GS? Carriereswitch aan het doen?

drekzooi | 29-01-17 | 12:33

@PeitGeniet, louter Ruslandfobia. Of zit jij ook nog in angst dat de Duitsers weer binnenvallen?

roze_bril | 29-01-17 | 12:33

Ik ben vóór de voorzichtigheid.
Ik ben er ook vóór, dat heel veel mensen zich realiseren, dat ze beter bang kunnen zijn van linkse moslimknuffelberen dan de Russische beer of de boe-en-bah-roepers over Trump, want die zien natuurlijk bij elke verandering van hun linkse nestgeur overál al beren op de weg en achter elke boom.
Dus ja, laat de mensen zich maar goed realiseren waar ze 't meeste bang van zijn.
Appelen en peren, zeker, maar mensen hebben ook 'n instinct voor wie ze 't meest vertrouwen.
Aan wie vertrouwt u, in geval van nood, 't liefst uw kinderen toe als u moet onderduiken, zoiets.
Bent u liever onder de vleugels van Trump, of onder de vleugels van Le Pen, of onder de vleugels van eh, (vooruit dan maar als gedachte-oefening) Wilders.
Of bent u liever onder de vleugels van Merkel, of de vleugels van Poetin, of de vleugels van één of andere Aboe-Sim-Salabim-el-Hasnoeï uit 'n Arabisch zandland. Kiest u maar met uw verstand; en kiest u maar met uw onderbuik. Gaat alles 'dus' goed in 2017 (?), jawel, want als Trump en Poetin vriendjes worden zie ik de Russen nog niet zo gauw Europa binnenvallen; en worden er misschien wel wat terroristen (uit.... of sorry ..... vult u maar in.....) met hun geloof*/ideologie* van de liefde tegengehouden. (hoezo 'dubbelspeak' in deze jaren (?), als zelfs 't woord liefde wordt misbruikt door godsdienst-absurdo's bij 't goedpraten van koppensnellen*/levend verbranden*/ van torens afgooien* van afvalligen/ongelovigen/homo's/hoerige vrouwen)
We worden niet bang van de engerdjes van buitenaf.
We worden bang van de engerdjes van binnenuit, onze regeringsleiders, die niets doen tegen de engerdjes van buitenaf, omdat ze liever bezig zijn met 'geldje-graaien' via de EU.
Hé, er komt 'n keer 'n moment, toevallig net voor de verkiezingen, dat voldoende mensen in de gaten hebben, via hun gevoel voor onveiligheid, 'onder welke vleugels te beter af zijn', om dan minder bang te hoeven zijn. Angst, heb ik altijd al 'n goede raadgever gevonden.

Der Paulie | 29-01-17 | 12:31

Zelfs de luizen in de pels gaan uiteindelijk op de weg naar inkapseling in het new world order sjw milennial koor. Het gaat wat snel maar niet onverwacht. Uiteindelijk zijn het er maar een handje vol die de rug recht weten te houden.

Professor Bacterie | 29-01-17 | 12:31

@de honden blaffen... | 29-01-17 | 11:55
Wacht maar tot ik weer een muzakje post, daar bestaat nog geen term voor.

necrosis | 29-01-17 | 12:31

-weggejorist-

1-2tjuh | 29-01-17 | 12:31

Zentgraaff artikelen zijn wat mij betreft net gaypron.

Ongetwijfeld zal iemand het leuk vinden maar ik vind er geen reedt aan.

Overigens begrijp ik niet zo heel goed waarom die jongen bij GS werkt. En velen met mij meen ik.

Don Bomgordello | 29-01-17 | 12:31
-weggejorist-
Sinister-President | 29-01-17 | 12:30

@Roadblock | 29-01-17 | 12:23
Hihi nou nou wat kan Donny Drumpf goed tegen kritiek he proest..........!!
Piepen over de MSM, jankeballen als ze een geintje over zijn tiny handjes maken, een alternative reality verzinnen omdat er minder mensen op je feestje waren dan bij de vorige.
Nee die kan net zo goed met kritiek ongaan als sommige van zijn juichaapjes in de panelen.

Berbaar | 29-01-17 | 12:28

@spamzuiger | 29-01-17 | 12:27
Ga eens informeren in de Baltische staten. Die hebben daar wel een bepaald idee bij.

PietGeniet | 29-01-17 | 12:28

@Roadblock | 29-01-17 | 12:23
Inderdaad, je vraagt je haast af welke psychische afwijking een multimiljonair bezit om naar een USA president baantje te verlangen en in welk belang?

Martec001 | 29-01-17 | 12:27

Gisteren nog in het NOS journaal gehoord waarbij de verslaggever het had over "de dreiging van Rusland".
Heb ik iets gemist, zijn we in het Westen nu in gevaar?

Ga vast beginnen aan een schuilkelder..

spamzuiger | 29-01-17 | 12:27

@Berbaar, haha jij noemt dit kritiek? Vergelijkingen maken met de Fuhrer. Ik noem dat fantasieloos.

roze_bril | 29-01-17 | 12:27

Las vanmorgen dat the Don ook z'n verkiezingsbelofte ambtenaren te verbieden te lobbyen heeft ingelost, kan mij niet aan de indruk onttrekken dat ook heel veel venijn richting Trump uit die hoek komt.

william7055 | 29-01-17 | 12:27

Trump is compleet van het padje af. Moslims eruit ok (en opeens moet heel EU moslims verdedigen, wtf), maar je hele administration volzetten met debiele samenzweringstheoristen lijkt me nou niet echt een move die tot een stabiele en productieve regering lijdt.

geenspam | 29-01-17 | 12:26

Hilarisch hoe geenstijl langzamerhand achter begint te lopen op de werkelijkheid. Het begint een instituut te worden. Straks is geenstijl niks anders dan dode-bomen-nieuws-2.0.

Kurtz2 | 29-01-17 | 12:25

Steve Bannon, de man die Trump adviseerde om de joden niet als slachtoffer te noemen tijdens de holocaust speech.

Nathan R Jessup | 29-01-17 | 12:24

-weggejorist-

Xirdalan | 29-01-17 | 12:24

@Roadblock | 29-01-17 | 12:18
Putin's / Rusland's strategie is altijd chaos creëren tussen twee en als derde grijnzend achter een boom staan en wachten... tot de chaos het grootst is en dan toeslaan. Praagse lente 1967, Krim Oekraïne, Syrië enz.

Martec001 | 29-01-17 | 12:24

Want kritiek op Trump kunnen ze niet verdragen.
Berbaar | 29-01-17 | 12:18
Om te gillen Brabeer wat je nu beweert.
Er is niets dan kritiek op Trump omdat jij en de NPO nog steeds in de ontkenningsfase zijn blijven steken.
Zal ik je eens wat vertellen?
Trump heeft schijt aan kritiek.
Wen er maar vast aan.

Roadblock | 29-01-17 | 12:23

Kapt. Kip 1216
Het grappige is, is het gegeven dat Breitbart zeer goed gevolgd wordt. Clickbait. Volgens Volkskrant hadden ze in oktober 37 miljoen unieke bezoekers. Zulke aantallen krijg je niet als je onzin verkoopt. Ook Drudgereport en Zerohedge worden met regelmaat bekeken. Voor alle sneeuwvlokken zijn dat natuurlijk regelrechte propagandasites waar louter onzin op staat. Hilarisch.

Nehemia | 29-01-17 | 12:23

liever een heldendood dan langzaam gaar gekookt

eriksweet | 29-01-17 | 12:20

Glasgow Argus | 29-01-17 | 12:08Indeed they are.
Wereldmachten botsen in eigen gelederen.
Op Joop waren zelfs minder linkse geluiden te horen dan in dit artikel,

medelmo | 29-01-17 | 12:18

Lees je eigenlijk wel je eigen verwijzingen Zentgraaff?
Ik lees niets anders als ontspanning en samenwerking tussem Putin en Trump.
Of ben jij van die club, die in alles wat Trump doet alleen de negatief uit te leggen zaken er uit pikt en de rest negeert?
Hij is president punt.
Eat yur heart out.

Roadblock | 29-01-17 | 12:18

@toetssteen | 29-01-17 | 11:59

Jezus Obama, aka Jesse Klaver weet helemaal niks.
Veronderstel dat je jezelf eerst informeert voordat je je grote scheur opentrekt.

Dat moeten wij als linkse wereldverbeteraars ook niet willen. De traditie om eerst kennis te vergaren hebben wij linkse Übermenschen dan ook nog nooit gehad.
Wij linkse Übermenschen zijn per definitie anarchisten en actievoerders die eerst geweld gebruiken en daarna pas .... helemaal niks want daar hebben we de hersens niet voor.
Zie o.a het gewelddadige AFA schorem en de criminelen die in de loop der tijd al door Groen Links zijn opgenomen voor een politieke carrière.

Pieter V | 29-01-17 | 12:18

Hihi heerlijk voorspelbaar, alle Trump juichaapjes in de vlekken geschoten want owee kritiek op Donny Drumpf dat kunnen ze niet verdragen.
Wen er maar aan boys, ze komen allemaal aan de beurt Drumpf, gekke Greet, Peggie, Rutte....
Zo werken die dingetjes hier, gelukkig!!

Berbaar | 29-01-17 | 12:18

Trump verandert de samenstelling van zijn veiligheidsraad. Ja dat riekt naar vriendjespolitiek. Nee dat rechtvaardigt paranoïde parallellen trekken met 1942 en een besnorde boosmeneer nog niet.

Wetenschopper | 29-01-17 | 12:17

Flutartikel, De bron is de "chicagotribune" die in het des betreffende artikel ook de media organisatie van diezelfde Steve Bannon al bestempelt als louter populair onder "white nationalists".

Kapt. Kip | 29-01-17 | 12:16

Met Hillary zou de kans op oorlog een stuk groter zijn geweest.
Als prepper heb ik allemaal VHS banden met porno voor het geval het internet er uit zou klappen, dan heb ik nog toegang tot de eerste levensbehoeften.
Overigens hoef je geen hondenvoer in te slaan, je kan ook bruine bonen nemen.
Na de apocalyps iedere dag BB&R eten en porno kijken, dat moet te doen zijn.

Osdorpertje | 29-01-17 | 12:16

Volgens de eigen regels van GS zou dit topic weggejorist moeten worden wegens slaapverwekkend vervelio inhoud.

roze_bril | 29-01-17 | 12:16

litebyte 1206
Trump is Republikein. Die liggen standaard in de vuurlinie van de pers. Ik had onlangs een column van Leon de Winter gelezen. Wat ze allemaal in het begin niet over Reagan schreven. Daar lusten de honden geen brood van. Trump is wat meer onbehouwen. Barack het oliemannetje dat overal doorheen wist te glibberen.

Nehemia | 29-01-17 | 12:15

Moonwarrior | 29-01-17 | 11:46

En de Grieken gaan nog blijer worden want de schuldenlast van de Grieken is explosief gegroeid en is onbeheersbaar, is inmiddels bekend geworden en dat noopt de EU tot nadere hulp aan de Grieken.
Lijkt me leuk zo in de verkiezingstijd. De deugders en de EU-knuffelaars gaan vol op het orgel om de kiezers te vertellen dat er geen euro extra naar de Grieken gaat.
Pechtold ziet zijn € 1.700 is rook opgaan.

Dinsdag Kamervragen? PVV en SP kom er maar in.

rooie vogel | 29-01-17 | 12:13

De teloorgang van Geenstijl in één artikeltje. Geenstijl is Joop 2.0 geworden. Jammer, het waren 14 leuke jaren.
o vos omnes | 29-01-17 | 11:52
.
Precies, maar dan met leuke filmpjes over Obama waar "Ik zal 'm missen" het topreaguursel is.

Xirdalan | 29-01-17 | 12:13

Trouwens op 1 biertje per dag kan je ook leven, niet jarenlang maar voor een paar weekjes prima.

gatito | 29-01-17 | 12:10

Statler en Waldorf | 29-01-17 | 12:07

Genau! Ik moest ook effe knipperen met de ogen zie mijn 12:00 tegeltje.

Basil Fawlty | 29-01-17 | 12:09

Gevulde voorraadkast, eigen stroom, eigen riolering, eigen voer uit de tuin, eigen water uit de grond. Je zal maar in de randstad wonen..

Mesmer | 29-01-17 | 12:09

Pieter V 1159
Het is zeer zorgelijk. Temeer omdat de linkse sneeuwvlokbeweging zoveel mediale invloed hebben. Ook al die celebs zetten zich ook graag weg als moeder Theresa voor hun imagebuilding. Trump doet feitelijk niks anders dan de-escalerend optreden.

Nehemia | 29-01-17 | 12:09

Wat een heerlijk over-the-top hysterieverhaal, zoals je het ook dagelijks op de NPO-kanalen, bij RTLUnilever, de volkskrant en in populistische media als het AD kunt lezen.
Het zit diep, bij de globalisten, dat ze ondanks het mediamonopolie, de ambtenarij en de universiteiten, voor het eerst in lange jaren hun de-wereld-is-van-iedereen leugens hebben zien falen in de verkiezingen.
Ondanks miljoenen illegale stemmen van geregistreerde doden en van illegalen met een ID heeft Hillary het niet kunnen winnen van een ongeleid projectiel. Ja, ongeleid, want the powers that be, de vertegenwoordigers van de 0,01%-ers die hun vermogen tot ongekende hoogte hebben zien stijgen, die powers that be hebben Trump niet in hun macht.
Hetbis een clash tussen de globalisten - de oorlogsmachinisten, die sinds begin jaren zeventig een situatie van voortdurend gewapend conflict hebben aangeslingerd, gesteund op een fiat-geldsysteem met ponzi-elementen - en de soevereine staat.
Interessante tijden.

Glasgow Argus | 29-01-17 | 12:08

@Eppo | 29-01-17 | 11:59

cognitieve resonantie = cognitieve dissonantie

Pieter V | 29-01-17 | 12:08

Het begint lichtelijk te irriteren, die slechte stukjes vergeven van de Godwins. Je verlangt bijna terug naar de overpeinzingen van Quid, daar zat tenminste nog wat humor in;)

Batavi Magistralis | 29-01-17 | 12:08

Een Randstedelijke Übermensch die het verschil niet weet tussen "Holland" en "The Netherlands" neem ik niet serieus.

Xirdalan | 29-01-17 | 12:07

pa_niek | 29-01-17 | 11:41 Ja denk dat ie daar beter op zijn plaats is.

bijna_raak | 29-01-17 | 12:07

Dus als ik het goed begrijp is het feit dat Putin en Trump met elkaar praten en blijkbaar een redelijk goede relatie met elkaar onderhouden een waarschijnlijkere aanzet tot een nieuwe koude oorlog, dan niet praten, spierballenrolen en beschuldigingen uiten?

Rechts wil vrede met Rusland en Links wil het vuur van oorlog aanwakkeren... inderdaad een vreemde wereld.

Statler en Waldorf | 29-01-17 | 12:07

@Diotima | 29-01-17 | 11:58

Het gaat er niet om dat hunnie het ook doen! Het gaat er om dat het linkse schorem er niks over te zeggen heeft als hun eigen jezusfiguren zoals Obama en Hillary het doen en als ratten uit hun holen komen als een ander het nadien ook doet.

Het gaat dus niet om het doen door A of B maar om de hypocriete reacties, zoals altijd, van de zelfverklaarde moreel superieuere Übermenschen.

Pieter V | 29-01-17 | 12:07

Ah GS doet mee aan het wereldwijd Breitbart bashen en in de hoek zetten,.Soros op bezoek geweest Zentgraaf.?
Baantje in Brussel beloofd gekregen? TMG groep ??DearMud | 29-01-17 | 11:54 correct en dan nog duizend meer van deze anti joods-christelijke handelingen.
Maar wel pro Islam dat dan weer wel.. van Barry ,die fijne landverrader en nakomer van beloften aan zijn echte baas in Mekka.

medelmo | 29-01-17 | 12:06

@Nehemia | 29-01-17 | 11:59

Nah, het is vooral de manier waarop.

Als een etterig rijk joch die mentaal niet helemaal ontwikkeld is tegen u zegt: "rot toch op" of een intelligente jongeman zegt: "u bent hier niet gewenst"

beide betekenen ongeveer het zelfde.

litebyte | 29-01-17 | 12:06

Desmoulins | 29-01-17 | 11:59

Excuus Joris.
Kudtserver.

Desmoulins | 29-01-17 | 12:05

Facebook is over 4 jaar deaud, www.facebook.com/zuck/posts/101034602... blaffen tegen de baas gaat maar zo-lang-goed totdat de hand die je voert de hand die je vloert wordt.

Handsomeboy | 29-01-17 | 12:04

Desmoulins | 29-01-17 | 11:59

Zie: theconservativetreehouse.com/2017/01/...

Terwijl onder Obama de NAVO half Oost-Europa heeft vol gezet met blauwhelmen en materieel, bleef het stil, heel stil, maar nu tracht men toch omdat ook in de schoenen van Trump te schuiven.
Dat globalistische tuig en vorige POTUS waren op oorlog uit met de Russen, niet deze president.

Desmoulins | 29-01-17 | 12:03

Tijdje terug moest ik van Mutti Merkel ook al aan het blikvoer toen ze ruzie ging maken met oom Putin. Ik heb er nog wel wat van staan.

Persoonlijk denk ik... Dat filmpje van herr Lübach met oproep Nederland second te maken... dat zal Trump wel hebben bereikt. Hij is daardoor geïnteresseerd geraakt in ons land en heeft persoonlijk een verkenningsvlucht verordineerd.

Rommelende Onderbuik | 29-01-17 | 12:03

Even kijken of ik de globalistenlogica begrijp: ruzie zoeken met kernmacht Rusland leidt NIET tot een nucleaire oorlog, maar een alliantie sluiten met kernmacht Rusland om gezamenlijk de barbaren van IS te verslaan leidt WEL tot een nucleaire oorlog. Yup, got it. 2+2=5

White_Trash | 29-01-17 | 12:03

-weggejorist en opgerot-

IJspaleis | 29-01-17 | 12:03

toetssteen 1159
Unglaublich. Dat is brisante informatie.
Het laat weer zien hoe ongelooflijk de media aan selectief winkelen doet.

Nehemia | 29-01-17 | 12:03

*help*
Ik heb geen Jodiumpillen, geen trapkast én geen moestuintje.
Ga ik nu dood?
necrosis | 29-01-17 | 11:48

Spiriluna is hetzelfde als Iodine, gewoon naar hema, kruidvat of andere onzin winkel.
Moestuin, niet gebruiken
Trapkast, flikker je altijd vanaf, dus je bent een happy person.

gatito | 29-01-17 | 12:02

Ik wordt knettergek van jou Zentamateur.
Eerst dacht ik dat je aan het trollen was maar ik kan geen greintje humor in je topics ontdekken.
Bah!

keestelpro | 29-01-17 | 12:00

Waar gaat dit over en waar zit de pijn, de afgezette generaal was een nazaat van Jezus en de nieuwe draagt een wit gewaad met puntmuts en Luger ?

Castor12 | 29-01-17 | 12:00

Dus Trump en Poetin hebben een uur gebabbeld, wat alleen maar goed is want dan is er dialoog en Zentgraaff ziet dat als een bedreiging? Mis ik iets? De verhouding VS en Rusland was ijskoud het afgelopen jaar maar dat men nu praat is dus ook weer fout. Ik heb liever dat mensen met elkaar praten dan terug naar de jaren '60,'70 en '80 maar toen was Zentgraaff waarschijnlijk nog niet geboren dus die heeft geen benul. Nou Zentgraaff neem het aan van iemand die in de koude oorlog is geboren en opgegroeid het is altijd beter om met elkaar te praten dan om niet te praten.

Basil Fawlty | 29-01-17 | 12:00

@Expert | 29-01-17 | 11:46

Idd, het is allemaal een zionistisch complot. Zelfs het aluminiumfolie waar u regelmatig op kauwt (tip: alleen om uw hoofd vouwen!) is onderdeel van dit complot.

litebyte | 29-01-17 | 12:00

@Zentgraaf: hoe loopt die gedachtengang? Generaal op diplomatieke positie vervangen door diplomaat = aansturen op Koude Oorlog II?

pvpb | 29-01-17 | 12:00

Als je politiek niet snapt, moet je er niet over praten

Merfralex | 29-01-17 | 11:59

Diotima | 29-01-17 | 11:47
In ons eigen land regent het 'alternative facts', als je dan af en toe sorry zegt vinden we het blijkbaar prima. Men beloofd en zegt maar doet vervolgens niets.
Wat zeuren we dan over iemand die blijkbaar wel doet wat hij zegt, ook al maakt hij hier en daar een uitglijder?
Zeg maar meer een soort van cognitieve resonantie.

Eppo | 29-01-17 | 11:59

Overigens niks per decreet in de zin van dat hij een bizar precedent schept.
EO's worden gebruikt waar de president die ook mag gebruiken. Niet zoals Obama dat deed. De beslissing van de rechter gisteren in NY ging niet over wie wel en wie niet binnenkomt, daar gaat namelijk de executive branche over een niet een of andere door Obama aangestelde rechter.

"And it has absolutely zero chance of being upheld. In Venezuela vs. Bernal the SCOTUS ruled: "The power to regulate immigration—an attribute of sovereignty essential to the preservation of any nation—has been entrusted by the Constitution to the political branches of the Federal Government.”

In case any of you leftist can't understand plain English that means the courts have no authority to interfere in Presidential or Congressional action regarding immigration under Section 1182 Title 8 of U.S. Code.

This judge is an Obama appointee and should be reprimanded by the higher courts besides being overturned which she will be."

Desmoulins | 29-01-17 | 11:59

@Nehemia | 29-01-17 | 11:49
De haat van de onnozele, naïeve, linkse, malicieuze. politiek correcte landverraders jegens iedereen die trots op zijn land is en hun linkse verraad niet steunt is onbeschrijfelijk.
Niet alleen in VS maar minstens net zo erg, of nog erger, hier in Europa.

Het zijn die achterlijke gekken die maar niet snappen dat ze een onleefbaar land achter zullen laten voor hun kinderen en kleinkinderen, zuchtend onder de dictatuur van de EU en de islam en dat ontsnappen daaruit vrijwel onmogelijk zal zijn.

Tegenwoordig noemen ze dat verwarde mannetjes maar het zijn vooral de geestelijk gemankeerde vrouwtjes die dit verschijnsel aanjagen.

Pieter V | 29-01-17 | 11:59

DearMud 1154
Obama kon zelfs Libië naar het stenen tijdperk terugsturen met tienduizenden doden als gevolg zonder dat er een haan naar kraaide. Het scheelt de wereld of je charisma aan je reet hebt hangen.

Nehemia | 29-01-17 | 11:59

Verwarde boze blanke man aan het woord!

Merfralex | 29-01-17 | 11:58

@Diotima | 29-01-17 | 11:47

Natuurlijk! Als Trump liegt is dat heel erg hoor.

Maar als Obama, de Clinton gang, Rutte, Samsom, Ascher en nog vele anderen liegen is dat uiteraard geen enkel probleem want die horen bij de Übermenschen.
Pieter V | 29-01-17 | 11:51
'Ja maar hun doen het ook'... Dit bedoel ik dus. Zoek op: tu quoque.

Diotima | 29-01-17 | 11:58

Overigens niks per decreet in de zin van dat hij een bizar precedent schept.
EO's worden gebruikt waar de president die ook mag gebruiken. Niet zoals Obama dat deed. De beslissing van de rechter gisteren in NY ging niet over wie wel en wie niet binnenkomt, daar gaat namelijk de executive branche over een niet een of andere door Obama aangestelde rechter.

"And it has absolutely zero chance of being upheld. In Venezuela vs. Bernal the SCOTUS ruled: "The power to regulate immigration—an attribute of sovereignty essential to the preservation of any nation—has been entrusted by the Constitution to the political branches of the Federal Government.”

In case any of you leftist can't understand plain English that means the courts have no authority to interfere in Presidential or Congressional action regarding immigration under Section 1182 Title 8 of U.S. Code.

This judge is an Obama appointee and should be reprimanded by the higher courts besides being overturned which she will be."

Desmoulins | 29-01-17 | 11:58

Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig.

Tjonge . na 1 week regeren zulk commentaar leveren.

gatito | 29-01-17 | 11:58

Ja hoor. NLse mannen onder de wapens? Schone onderbroeken van thuis mee en 'pangpangpang' roepen?
LOL!
Bij deze, aivd lees even mee, ben ik deserteur.
Wat zou ik moeten verdedigen? Lekkende grenzen? Zich hier comfortabel verschuilende jihadisten?
Als NL weer NL is, bel me dan maar!

pennestront | 29-01-17 | 11:56

Een ocalypse, dat moet wel heel erg zijn.

de honden blaffen... | 29-01-17 | 11:55

Ha ha . De hele wereld schreeuwt moord en brand nu Trump een inreisverbod heeft verordonneerd van 120 dagen voor zeven moslimlanden. Green card houders kunnen overigens wel naar binnen las ik zojuist op de NOS nieuwssite. Justin Trudeau - MP van Canada en tevens tweelingbroer van Jesse Klaver heet ze uiteraard van harte welkom. Dat heeft Zweden ook heel lang gedaan.

Nehemia | 29-01-17 | 11:55

@Moonwarrior | 29-01-17 | 11:46
Schop hem dan lekker naar Griekenland.
Ik heb Rutte inmiddels meer dan kotsbeu.

necrosis | 29-01-17 | 11:54

pa_niek | 29-01-17 | 11:41
Je hebt in weze gelijk, maar Zentgraaf mag schrijven wat hij wil waar hij maar wil. We hoeven het niet te lezen. Over het algemeen valt er ook niet veel zinnigs te lezen.
Wat ik wel amusant vond in deze rant is de opmerking "Per decreet. Dit is geen regeren, dit is een Führerbunker optuigen". Vreemd... Obama deed niet anders als per decreet regeren en daar heb ik Zentgraaf nog nooit iets over horen zeggen.
'Executive order', 'I have a pen and a phone'. Maar als het ging om Iran van fondsen te voorzien en nucleair te bewapenen, Israël een mes in de rug steken door o.a. direct zich te bemoeien met die verkiezingen daar, vriendjes worden met Cuba en de deur dicht te gooien voor dissidenten, veroordeelde moordenaars en terroristen in de laatste dagen van zijn regime los te laten, op de ochtend van de inauguratie nog een smak geld richting Hamas sturen, Obama deed het allemaal en Zentgraaf en de rest van de cheerleaders zwegen.
Ik heb eigenlijk maar één ding te zeggen tegen al diegenen die menen iets over Trump te moeten vinden zonder zich in de situatie te hebben verdiept: kijk naar hoe het andere kamp zich op dit moment gedraagt en misdraagt. Meer redenen om blij te zijn dat Hillary het niet is geworden, heb je niet meer nodig.

Rest In Privacy | 29-01-17 | 11:54

-weggejorist-

eerstneukendanpraten | 29-01-17 | 11:54

necrosis | 29-01-17 | 11:51

Ben geen koe!

eerstneukendanpraten | 29-01-17 | 11:53

Hee GS hou deen sop en word weer eens leuk?

FustViking | 29-01-17 | 11:52

Het nieuwe socialisme dient zich aan onder de vlag van bevrijding van de bourgeoisie (=bezittende klasse, big corporates).

two ball cane | 29-01-17 | 11:52

-weggejorist en opgerot-

o vos omnes | 29-01-17 | 11:52

Dit begint buitengewoon sneu te worden.
Breitbart werderom neerzetten als nazi's en een of ander lulverhaal plempen over Trump die een 'topgeneraal' dumpt uit de veiligheidsraad, wat geheel in de lijn der verwachting ligt aangezien dat een keuze van een andere administratie is geweest, en dat dan weer ziet als een 'teken aan de wand' of iets dergelijks. Jij hebt werkelijk geen idee waar je over schrijft Zentgraaff. No fucking clue. Overigens is Bannon niet zijn persvoorlichter of minister van propaganda.
Bannon heeft van Breitbart gemaakt wat Geenstijl nooit zal bereiken zeker niet sinds ze gekozen hebben voor een eigen politiek avontuur en tegenwoordig meevaren op de leugenachtige koers van de westerse MSM ten aanzien van buitenlandnieuws waar men verder nul tot geen aandacht meer voor lijkt te hebben. Mijn favoriete weblog steeds aan de zijlijn...

Desmoulins | 29-01-17 | 11:51

@eerstneukendanpraten | 29-01-17 | 11:43
Beter eet je gras, dan pis je later melk.

necrosis | 29-01-17 | 11:51

Trump is een nuttcase. Nadat 'ie wat verkiezingsbeloften per decreet heeft afgehandels is 'ie in feite uitgeregeerd. Mijn voorspelling is dat hij de 4 jaar niet volmaakt. Ofwel er komt een impeachment, ofwel hij treed zelf op een gegeven moment af: vanwege een schandaal dat we nu nog niet kennen of gewoon omdat hij er geen lol meer in heeft.

PietGeniet | 29-01-17 | 11:51

@Diotima | 29-01-17 | 11:47

Natuurlijk! Als Trump liegt is dat heel erg hoor.

Maar als Obama, de Clinton gang, Rutte, Samsom, Ascher en nog vele anderen liegen is dat uiteraard geen enkel probleem want die horen bij de Übermenschen.

Pieter V | 29-01-17 | 11:51

De Trumphaat zit diep

Nehemia | 29-01-17 | 11:49

Trump is vanaf het begin heel duidelijk geweest hoe hij denkt over het instituut de VN. Niet meer dan logisch dat hij capabele mensen daar weghaalt en onruststokers stationeert. Valt me nog mee dat ie Bolton niet gestuurd heeft.

atheïstisch stemvee | 29-01-17 | 11:49

Op de fiets naar het front met de kameraden onder de leiding van de Kolonel, Kolonel Kaas natuurlijk.

Mannen ter stalen ros verenigt u!

Kaas de Vies | 29-01-17 | 11:48

Heb je het wel over weerbare mannen. Zal nog een probleem worden een fatsoenlijk leger op te bouwen met al die hipsters tegenwoordig. Had je lang haar toen ik in het leger zat,was het niet ongewoon dat er een beroeps sergeant in je oor gilde ,mietje ga eens naar de kapper je lijk wel een wijf! Heb je nu een HR miep achter je aan en staat de vakbond op zijn achterste poten.

Bennie Boos | 29-01-17 | 11:48

*help*
Ik heb geen Jodiumpillen, geen trapkast én geen moestuintje.
Ga ik nu dood?

necrosis | 29-01-17 | 11:48

Trump heeft een generaal van Obama genegeerd,so what?
Alle moslims en EU gelovigen zijn boos,so what?
Soms veranderd er iets Zentgraaff,so what.

pejoar | 29-01-17 | 11:47

Trump makes my dreams come true.

Musset | 29-01-17 | 11:47

pa_niek | 29-01-17 | 11:41


Dat kan alleen als je allochtoon, lesbisch, zwart of omgebouwd bent.

eerstneukendanpraten | 29-01-17 | 11:47

Wat is dat met die Trump fanboys dat ze alles maar vergoelijken? Prima dat je het niet op links hebt, maar als rechts wordt vertegenwoordigd door een man die bijvoorbeeld openlijk liegt en dit 'alternative facts' noemt, wordt het tijd om te leren wat 'cognitieve dissonantie' betekent en hoe je het bij jezelf herkent.

Diotima | 29-01-17 | 11:47

Rutte in de afgelopen 6 jaar voor het zijne.
Prof. Pim Pam Pet | 29-01-17
Je kunt zeggen van Rutte wat je wilt, maar de Grieken zijn anders heel blij met hem!

Moonwarrior | 29-01-17 | 11:46

Per decreet regeren? Dan heeft Trump toch iets van die smeerlap Obama geleerd. Trump doet dat dan ook om de Bam Bam aanhang te plezieren.

Pieter V | 29-01-17 | 11:46

Koek en koffie

Bigi Bana Boy | 29-01-17 | 11:46

Weer zo'n treurig artikel op GS over iets wat Trump doet? Hij heeft er niemand uitgegooid, alleen sommige mensen hoeven niet meer bij elke meeting aanwezig te zijn.

Hans Gruber | 29-01-17 | 11:46

Trump is een karikatuur van de kwaadaardige president. De FEMA-camps zijn al gebouwd onder vorige presidenten. De USA democratie is een illusie, alles voltrekt zich volgens plan, en nadat de purificatie is uitgevoerd mag men de voor dat doel neergezette Trump er de schuld van geven.

Expert | 29-01-17 | 11:46

Trump heeft in zijn eerste week meer gedaan voor zijn eigen volk dan landverrader Rutte in de afgelopen 6 jaar voor het zijne.

Prof. Pim Pam Pet | 29-01-17 | 11:45

Doe alsjeblieft niet zo overdreven zeg, man man man

ikdrinkgeenbier | 29-01-17 | 11:44

Natural Born Prepper... Ik hem meer blikvoer dan het Hak distributiecentrum.

Plaktong | 29-01-17 | 11:44

Ik dacht even dat ik op Joop zat

hellothere | 29-01-17 | 11:44

Oboema heeft 8 jaar op deze manier geregeerd, gelukkig was dat toen geen probleem!

Moonwarrior | 29-01-17 | 11:43

Kattenvoer is ook eetbaar.

eerstneukendanpraten | 29-01-17 | 11:43

-weggejorist-

pa_niek | 29-01-17 | 11:41

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl