Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De Exitstrategie van GeenPeil bij GeenStijl

Tijdlijn-GS-GP-1068.jpgGeenPeil is een politieke beweging die voortkomt uit GeenStijl. GeenPeil voert nu campagne om de Tweede Kamer te vernieuwen met directe democratie. En daar vindt u wat van, maar wij vinden daar ook wat van. Het lijkt ons handig als u tot aan de verkiezingen weet wat u aan ons hebt wat betreft GeenPeil. Dus dit topic is een belangrijke update van een plan dat begon op 24 juni 2005 om 15:28 uur onder de titel 'Wereldheerschappij'. Dat is al wat jaren geleden dus tijd voor uitleg. Ja, GeenPeil is begonnen met directe democratie in 2005. Dit plan is dus vóór Facebook, voor Social Media en vóór de PVV, de Piratenpartij, voor VNL en ná de Moord op Fortuyn en de Moord op Theo van Gogh. Toen Geert Wilders nog bij de VVD zat en daar vooral bekend was als ‘die gast van die lekkere varkenssaté’. Of zoals wij hem kenden, reaguurder KudtjeBef met email pinda@vvd.nl. Tweeduizendvijf was de tijd dat je op de werkvloer elke ochtend ‘HE GOEDEMORGEN KUTHOMOOS’ riep, zonder dat je direct op gesprek hoefde bij een trien van HR. Het was de tijd dat *alle* snowflakes van nu speelden met ultragenderspecifiek plastic jongens- of meisjesspeelgoed van bij de Blokker. Ja dat jaar 2005.

Ergo. Zijn wij fucking entitled om deze shit te pushen totdat wij vinden dat het karwei af is?

Ja, dat zijn wij. En het karwei is bepaald nog niet af. Na 15 maart 2017 pas. Aan de andere kant, waar Den Haag de NPO en de persgroep heeft, heeft GeenPeil slechts uw favoriete roze blog en aanverwante publicaties. Het gaat erom dat u begrijpt dat dit GeenStijl ís. Beetje campagnevoeren. Thermometer in de reet van de samenleving, enzovoorts. En daar komt na 15 maart 2017 een bescheiden vorm van directe democratie binnen ons unieke Nederlandse parlementaire stelsel bij. We zorgen dat de route er naartoe leuk wordt.

Meer duidelijkheid

Om dit alles voor u wat duidelijker te maken zullen we boven elk GeenPeil-topic het ‘een ingezonden propagandalabeltje’ plakken met een link naar dit artikel. Wij zuigen verder lekker door, ook bij de Patatbalie met draaiende camera.

Follow the leader

Een nadeel van GeenPeil en iets wat het succes een klein beetje in de weg kan staan is dat je meer moet lezen dan een campagnezin of een tweet. We passen met dit plan geeneens in de StemWijzer/Kieskompas websites. GeenPeil gaat over zelfbeschikking, over meer verantwoordelijkheid over vertrouwen en niet zomaar achter iemand aanlopen. En eerlijk is eerlijk, dat past velen van jullie niet. We weten alleen nog niet precies hoeveel. [hartje teken] dd7hox1.jpg
Wij [GeenStijl], zijn de angel investors van het project dat u meer democratie gaat geven. Omdat het nodig is, dat vinden we dan weer wel.
Het stemsysteem dat nu gebouwd wordt, willen we graag zien evolven tot een Open Source Democratisch Softwarepakket. Je gebruikt het voor je Padvinderijvereniging of je kickstart er een nieuwe democratie mee in een ver stom land. Moeten we alleen nog even bewijzen dat het werkt. Nederland weer eens als gidsland vóór meer democratie. Het kan nu! En helemaal toppie is dat Nederland de democratische verbeteringen bij zichzelf begint in plaats van te vingerwijzen. vingertjegifgif.gif

Of ingewikkelder samengevat

GeenPeil is Democratische SaaS (Software As a Service). Een abonnementje Democratie+ via GeenPeil kost je 12 euro per jaar. Je wordt lid van een stemclub met een eenmalige ID-plicht bij registratie op het platform als dat straks af is. Nederlandse nationaliteit & stemrecht is een vereiste. Je krijgt hiermee direct invloed op de democratie. De details staan verder op GeenPeil.nl.

Geheime politieke giften

Een donatie tot 4.499 euro kan ook. GeenPeil mag de herkomst voor altijd geheim houden. Die regeltjes hebben wij niet bedacht, maar het kan dus maak er gebruik van, ja jij met je dikke BV! Tot 4.499 euro No Questions Asked, zo rolt de #polletiek. Meer geven kan natuurlijk maar dan ga je met je (bedrijfs)naam in een openbaar register, wat ook geen probleem meer is met GeenPeil lijkt ons. Want transparant. Met je sponsorbijdrage steun je het software development proces en de verkiezingscampagne. Je hebt geen recht op deelname in het democratische proces van GeenPeil ná de verkiezingen. Dan moet je gewoon lid worden. Waarom we dit roepen? Alles zelf doen trekt Bruintje* niet qua financieel geld en dat is ook niet de bedoeling. We moeten het samen doen. dd7hox2.jpg Natuurlijk is dit project niet langer de traditionele wereldheerschappij.html uit 2005 (lol - Flash alert, hier als PDF). GeenPeil de politieke partij, en de nerds er omheen zijn anno 2017 inmiddels in staat dit systeem te bouwen. Wij van GeenStijl krijgen geen echte aandelen voor deze investering. En ons rendement is alleen maatschappelijk relevant. Het is iets voor ons allemaal dus. Om het interessant te houden, het is voor de hele wereld! Open Source uiteraard, dat betekent dat iedereen de software die GeenPeil cs. gaat produceren, mag gebruiken. Ondertussen zijn de GeenPeil devs begonnen aan hun techblog en er is een Github. Sla dit gerust over. [Afbeelding Geheime ideologische agenda voor Nederland :“Meer Hobbitstee, minder Mordor”]

De exit strategy

Waarom wij van GeenStijl GeenPeil kunnen en willen steunen, is omdat jullie de richting van GeenPeil bepalen zodra het af is. Word lid en stem wat JIJ WILT. De afstandsbestuurbare Kamerleden volgen het democratische antwoord van de leden op. GeenPeil is niet links, het is niet rechts, het is Meer Democratie, en dat past precies in ons straatje. Vrijheid, zelf blijven denken en iets cools doen van algemeen maatschappelijk wereldwijd belang.
FACT. GeenPeil gaat GeenStijl verlaten. Na de verkiezingen van 15 maart 2017 hebben we een wereldprimeur en gaat deze hele rambam elders verder.

Maar tot die tijd

Tot die tijd voelen we ons verantwoordelijk. We steunen GeenPeil met exposure, we helpen ze met de boekhouding, het opzetten van een keigoede, soepel werkende back-end. We geven ze alles wat nodig is zodat we jullie een bestuurlijk sterke organisatie opleveren. Geen shortcuts. GeenPeil wordt gerund als een hypermoderne start-up met een rock solid security met veel van dat scrum en agile gedoe. De kans is groot dat je geen idee hebt hoe gigantiloos veel resources, hardcore brainpower en kennis het vergt om een stemsysteem te bouwen waarvan de beveiliging echt zonder dollen en overdrijven beter is dan de beveiliging van het Amerikaanse kernwapenarsenaal (*). De plannen zijn niet definitief, maar kan je voorstellen dat de levende stemkastjes vrijwillig een deel van hun vergoeding afdragen zodat development en security door kan gaan, maar dat terzijde. De bouw van GeenPeil is geen vrijblijvend iets, want de audits (onafhankelijke diepgaande onderzoeken en penetratietesten door externe bedrijven en instellingen red.) zullen volgen. Steeds. Maar. Weer. Dit hele gedoe kost ons dus bakken met geld. Wij (van GeenStijl dus) dragen als moeder van dit project flink ons steentje bij en ook ons moeders doet haar ding. Waarschijnlijk onder de noemer maatschappelijk verantwoord ondernemen of iets dergelijks. We spelen al internetbedrijf sinds 2005. We hebben specifieke kennis over efficiënt werken en het organiseren van mensen in huis. Kennis die je lang niet altijd aantreft bij typische overheids- en politieke organisaties die al van de subsidiekraan lurken sinds ze ‘m uitvonden. Kan het allemaal fout gaan? Ja dat kan. Maar wij doen aan risicomanagement en gezien de lijst, de mensen die allemaal meewerken achten wij het risico zeer laag. Investeren is gewenst! Biedt gigantische kansen op maatschappelijk rendement in de toekomst.

Wat gaan jullie doen als het mislukt?

Vrijheid van meningsuiting en meer democratie. Er zijn slechtere zaken om voor te strijden. Dat blijven we lekker doen. Onze vraag is, wat gaan *jullie* doen als er geen zetels komen? Wat ga je doen nadat je talloze nerds en de rest van de wereld hebt teleurgesteld? Wil je straks honderd teleurgestelde developers die opeens weer bakken vrije tijd hebben. Wil je dat? Wil je echt een onfeilbare adblocker-blocker? Of de Perfecte Facebook Chatbot die leuker is dan je echte vriend(in). Wil je wel écht een 3D-bril die de wereld omzet naar 8-bit werkelijkheid. Wil je wel meer Mr. Robot of LOTR-referenties op internet? Dus wil je meer of minder beschaving? Gewoon maximaal vijf zetels, als we in de peilingen té succesvol worden, stoppen we met campagnevoeren. Daarna stem je lekker op jezelf. Bij vijf zetels beloven we plechtig dat ons volgende project iets met interplanetaire ruimtevaart gaat worden. Maar nu: CAMPAGNETIJD!

Actiepunten voor NU

1. Op en neer naar het gemeentehuis. Vul deze ondersteuningsverklaring in en laat ‘m bestempelen bij je gemeente. Dat moet voor alle nieuwe politieke partijen die mee willen doen met #TK2017 (Tweede Kamerverkiezingen van 2017). 2. Lid worden natuurlijk. Word Lid van GeenPeil, kost dus 12 euro dus dat gaat nergens over. 3. Doneer tamelijk anoniem geld als je rijk en succesvol bent. Bitcoin mag ook. 4. Volg de Facebookpagina van GeenPeil. Check wat ze nog nodig hebben aan resources, kennis en kunde. Stuur ze een mailtje als je je aan wilt melden als vrijwilliger. Alle hulp is nodig, op 15 maart 2017 zijn de verkiezingen. Dus niet langer wachten maar nu in actie komen zou ideaal zijn. 5. Stem op 15 maart 2017 op GeenPeil. Niet allemaal tegelijk. Maar ook niet op iemand anders. Geert en de andere grote jongens komen toch wel aan hun stoelen. Wij moeten d'r eerst nog in. Maak je geen zorgen als je de datum niet kunt onthouden. Hier komt GeenPeil nog wel een paar keer op terug. 6. Helemaal gratis en makkelijk: Vertel uw vrienden familie, collega’s buren en vage facebookkennissen over GeenPeil en hoe dat precies zit. Lees hierrr hoe GeenPeil precies werkt en filosofeer er bij een haardvuur lustig op los, hoe dit gaat werken in de praktijk, wat de voordelen zijn, wat de nadelen zijn, hoe dit je leven en dat van anderen kan verbeteren. Overhoring volgt. *Bruintje trekt het niet is een spreekwoord en Bruintje is een populaire benaming voor een paard memberwereldheerschappij.gif

Reaguursels

Inloggen

Het is nodig 'n goed helder weerwoord te hebben op de bezwaren van de conservatieve partijen die hun politiek bedrijven via representatieve democratie.
Want zij zeggen: 'Kijk maar, die referenda dwarsbomen onze besluitvorming in 't parlement'; 'dus' is onze democratie niet te combineren met 'n beslissend referendum.
Dan moet je 'weten' dat representatieve democratie en referenda prima te combineren zijn.
1e- laat 'n referendum het percentage bepalen over één speciaal onderwerp. (bijvoorbeeld wel of niet strafbaarstelling van illegaliteit)
Als de uitkomst van 't referendum is, dat 60% vóór is, wordt dat de sleutel voor besluiten daarover in 't parlement.
2e- dan moet het parlement met 60% van de tweede/eerste kamer daarover eventueel anders besluiten.
3e- zou het referendum 70% vóór zijn geweest, dan zou het parlement pas met 70% daarover anders kunnen besluiten.
Prima combinatie van referenda en representatie democratie in 't parlement.
Het enig waar men in Nederland aan moet gaan wennen is, dat 't behalen van de 50% plus één stem niet meer de vaste verdeelsleutel is voor besluiten.
(en dat is ook helemaal niet zo vreemd; want bij grondwetswijzigingen is er (o.a.) ook 'n ander percentage nodig voor besluiten)
Kortom, er hoeft staatkundig weinig te veranderen om referenda en representatieve democratie te combineren.
Maar ja, de oude politieke partijen zullen hun macht niet willen delen met 't volk waarover zij volhouden, dat zij die 't beste representeren; zelfs béter dan 't volk zelf kan aangeven in 'n referendum. (schandalig hooghartig regentesk dus; die oude politieke partijen; wel óver u, maar vooral ook zonder uw inmenging daarbij; dan kunnen wij onze besluiten door onszelf 't beste bedisselen)

Der Paulie | 20-01-17 | 00:10

Goed artikel. Geeft mij antwoord op veel vragen en twijfels. Bij deze gaat mijn stem in maart 2017 naar GeenPeil.

Promedio | 19-01-17 | 22:36

De Koreaanse Slet | 18-01-17 | 21:14
"Daarom kies 'het beste voor jou' en het blijft sowieso een gokje. Zo doen we het samen, al decennia."

Een zeer conservatieve gedachten, ik zie als liberaal stilstand als achteruit gang en vind dat er getracht moet worden om systemen voortdurend te verbeteren.
Zoals ik eerder zei, niet elke kastanje wordt een boom maar dat moet ons niet beletten om ze niet te planten.

Nathan R Jessup | 19-01-17 | 10:04

Ik blijf het een mooi concept vinden en als de ambtenaren [vzmh] het willen, morgen ondersteuningsverklaring tekenen. Ik hoop wel dat er voldoende sympathisanten komen van buiten de panelen. Hier is de meerderheid alleen maar boos en tegen. Tegen alles wat nieuw is en boos op iedereen die niet met Geert mee kwaakt. Zo lijkt het

Het is dan ook een spijtige constatering dat de PVV achterban deze site aan het overnemen is. Misschien niet de absolute meerderheid, maar wel zeer luidruchtig en bepalend. Jullie verdienen een site waar alleen nog maar staat wat jullie willen lezen. Ik gun het jullie. Boze PVV'ers (want dat zijn jullie; boos) mogen nu lekker losgaan op mij, stomme achterlijke troll. Ik zal het niet lezen en ga niet langer in discussie. Dat is beter voor mijn gezondheid en welbevinden.

atheïstisch stemvee | 19-01-17 | 08:53

BokoHalal | 19-01-17 | 03:15

De PVV heeft geen oplossingen. Geert benoemd slechts problemen en haalt die zelfs door elkaar. En 45 zetels? Nee. Ongeveer 20% zal maximaal PVV stemmen. Misschien 30 zetels en met de versplintering de grootste. Maar dat wordt niets. Erdogan kan winnen in het Turkse systeem. Poetin wint sowieso want hij heeft het zo geregeld. Trump won met 75 miljoen die niet voor hem stemden waarvan 65 miljoen voor Hillary en slechts 62 miljoen stemde voor Trump waarvan het leeuwendeel republikeins stemde uit traditie. Hij heeft nu al een lagere 'approval rate' met 40% dan Bush had na zijn rampzalige optreden na Katrina met 44%. Nu al. Hij is nog niet eens president. En terecht. Kennelijk in Turkije, uiteraard in Rusland maar in het westen willen we dat soort mensen niet. Niet zolang geleden stemden linkse Fransen voor Sarkozy om Le Pen te laten verliezen. Waarom?

We zijn nogal gek op onze vrijheden en die zijn niet goedkoop maar niemand wil dat verkwanselen aan een leugenachtige populist. Althans de meesten niet.

De Koreaanse Slet | 19-01-17 | 05:06

Schuurrechts | 18-01-17 | 23:51

Reaguurders zijn aandachtshoeren en stellen veel minder voor dan ze denken. Toegegeven ik vind dit project driemaal niets. Waarom? Omdat ik simpelweg niet geloof in directe democratie.

Maar ik juich het wel toe. Zoals ik ook het Oekraïne referendum toejuichte - ik was het er niet mee eens - maar dit is onze vrijheid en het zijn onze westerse waarden en GeenPeil doet het keurig met de beste intenties voor iedereen. Wat klaag je? In tegenstelling tot wat veel reaguurdertjes denken is dit geen clubhuis voor PVV-fanboys of aluhoedjes maar een mooi plekje. Wel is typerend voor de PVV-fanboys dat ze in de diarree schieten als ze denken dat ze dit keer weer niet winnen.

Luister jongens. Jullie gaan niet winnen. Waarom niet? Omdat jullie grote blonde leider alles en iedereen al schoffeerde. Omdat alle plannen niet aanwezig zijn. Omdat niemand wil samenwerken met de PVV. Niemand.

Als VVD mannetje was ik relatief positief over de gedoogsteun van de PVV met het CDA. Helaas schoot Geert dat snel af. Dus bereid je maar voor. 80% van Nederland wil niet eens met de PVV praten. Los dat op en dan praten we weer. Als Geert wint, en dat denk ik wel, dan heeft hij zichzelf overtroffen. Dat kan hij dan mooi gaan oplossen. Ik kan niet wachten.

De Koreaanse Slet | 19-01-17 | 04:54

large4e4 | 19-01-17 | 01:50. Dankjewel. Je hebt me het licht laten zien. Ik ben om! GP gaat met maximaal één, maar met waarschijnlijk helemaal geen zetel, natuurlijk veel en veel meer voor elkaar krijgen dan die geblondeerde gekke Greet met zijn slechts vijfenveertig, waarschijnlijk meer, zetels. Dat ik dat nou toch niet zag hè. Stom, stom, stom.

En realistische oplossingen. Die moet je natuurlijk niet verwachten van die pvv'rs die maar wat in de kamer staan te roeptoeteren. Nee, de dappere strijders van GP die op ja of nee gaan klikken gaan er voor zorgen dat jouw eigen realistische wereldbeeld er komt! Echt helemaal.

Tenminste, als de meerderheid hetzelfde aanklikt als jij. En oja, als die ene zetel in de Kamer meer invloed heeft dan die andere heleboel zetels bij elkaar, waar natuurlijk ook nog een paar andere van die vervelende andere partijen op zitten.

Nogmaals, ik ben om. Dank voor je heldere visie. En sorry dat ik het allemaal niet eerder zag!

Gewoon uit nieuwsgierigheid: klik jij straks op meer of op minder islam?

BokoHalal | 19-01-17 | 03:15

Joseph-Marie, comte de Maistre (1 April 1753 – 26 February 1821. zei
Toute nation a le gouvernement qu'elle mérite.
Every nation gets the government it deserves.

Als zovelen verandering tegengaan, vooral blijven roepen dat peroxide vergiftigde alles is kut roeper zonder oplossingen Geert de oplossing is, dan verdient NL niets beter. Gewoon volledig naar de klote gaan, dat is het enige dat rest.

Het oude establishment blijft aan de touwtjes trekken, want die hebben hun schaapjes inmiddels op het droge.

Niemand die nog waarde hecht aan democratie, want de PVV heeft een nog minder democratische structuur dan het oude USSR politbureau.

Dus NL, verguis je weblog wat je onvrede zolang verwoord heeft en keer je rug toe aan diegenen die kritisch zijn en die eindelijk iets doen om de gevestigde orde omver te gooien. Ga gewoon lekker door met zeiken en alles afkraken, dat is precies wat de gevestigde orde wil.

Peroxide Greet heeft geen realistisch wereldbeeld, hij is slechts een entertainer, die overigens wel erg gevoelige kwesties voor het voetlicht brengt en vervolgens niet met realistische oplossingen komt. Hoe makkelijk is het schreeuwen van de zijlijn. Wees eens integer en ga er iedere week voor zitten om te bedenken en online te bespreken wat er gestemd moet worden.

Wees niet die ongelooflijke looser, die bankaardappel en doe iets met je onvrede, ga aan de slag!!!

Fuck you, die zegt dat GeenStijl zich niet zou mogen ontwikkelen, fuck you die tegen GeenPeil zijn!

Dit is waar iedereen met een grote bek en die alles beter weet een natte droom van moet krijgen. Maar ik zie enorm veel sneu impotente looser hier...

large4e4 | 19-01-17 | 01:50

Ik verwacht op z'n minst een GeenPeil partijprogramma met als punt • Het vliegdekschip komt er.
Dan hebben jullie mijn stem.

Hemelloper | 19-01-17 | 00:57

-weggejorist-

Schuurrechts | 18-01-17 | 23:51

Ik ben blij met en trots op GeenPeil. Ik was even zwevend wat betreft mijn mening over de politieke richting die het uitging, maar concluderend: goed idee. Gewoon doen. Als je iets wil veranderen aan de huidige politiek zul je ergens moeten beginnen en de manier van GeenPeil is zo slecht nog niet, dus al dat gezeur erover in de panelen begrijp ik niet.

Ook de zgn. versplintering op rechts hoeft niet problematisch te zijn. Er blijkt in elk geval heel duidelijk uit dat er een brede beweging aan het ontstaan is van mensen die verandering willen in de politiek. In die zin zijn FvD, GeenPeil, VNL etc golven van dezelfde stroom.

Een van de dingen die al een tijdje uit vrijwel alle reaguurders/reaguursels dampt, is dat er voldoende animo is om iets te gaan doen EN voldoende overtuiging dat er iets moet gebeuren om de loop der dingen te veranderen, maar dat er iemand het voortouw moet nemen en de reaguurders moet, zo men wil, 'verenigen'.

Komt het soms te dichtbij nu? Dat men daadwerkelijk actief moet worden in plaats van het bij reaguursels te houden? Beetje laf hoor. Na 15 maart 2017 is geenstijl weer gewoon geenstijl en gaat GeenPeil zelfstandig verder. Lijkt me duidelijk en niks mis mee.

Braboblanke | 18-01-17 | 23:28

-te- naar boven gooit.

Rest In Privacy | 18-01-17 | 22:01

@Blofeld | 18-01-17 | 12:49
ik ook waar zijn de helden van vroeger weggejorrist Bakito nonkel frituur kom op dit forum voor een juiste opinie niet om gemotiveerd te worden naar de stembus te gaan voor geen peil.
het idee is goed maar het zieltjes winnen staat mij niet aandaar lees en hoor of zie ik te weinig over de nageboorte van geen stijl die gepoogd wordt leven in te blazen .

Hvb De draaideur | 18-01-17 | 21:59

Wat als het technisch mogelijk was om via de leden/reaguurders een wet voor te stellen? En daar weer een poll over te houden.Reageren op het nieuws, en continu een issue van alle kanten doorlichten ,wegen ,beoordelen en beslissen. Dat doen we hier toch? Dit is toch 1 grote discussie site?! Wij zijn toch het volk?

Rest In Privacy | 18-01-17 | 21:39

@Dommelsch | 18-01-17 | 14:49
GeenPEIL is anti-establishment. Als je dat niet toen snapte zal je het nooit snappen. Wat dat betreft hulde voor GeenPeil!

Ik ben het er niet mee eens, het initiatief, maar ik wens ze alle succes. Waarom niet?

De Koreaanse Slet | 18-01-17 | 21:18

Allemaal bange boze blanke pvv stemmende reaguurders hierboven. Greet krijgt straks stemmen genoeg dus maak je niet druk. Altijd kankeren over de huidige politiek. Komt er eens iets nieuws, iets unieks in de wereld zelfs, weer niet goed. Allememaggies.

Politicusincapabelus | 18-01-17 | 21:18

@Nathan R Jessup | 18-01-17 | 19:43
"Ik moet eerlijk bekennen dat het VVD-PvdA beleid goed voor mijn persoonlijke situatie is geweest dus als ik kon kiezen voor, en de VVD en de PvdA dan had ik het gedaan maar onafhankelijk kan ik me in beide programma's niet 100% vinden."

Persoonlijk, als het toch moet, zie ik het liefst een coalitie van VVD/D66 desnoods aangevuld met CDA. Maar VVD/PvdA is over het geheel gezien niet slecht geweest voor de meeste mensen.

En niemand kan zich voor de volle 100% in een partijprogramma vinden. Ik hang rechts aan de VVD en links op D66. Het is niet anders. Daarom kies 'het beste voor jou' en het blijft sowieso een gokje. Zo doen we het samen, al decennia.

De Koreaanse Slet | 18-01-17 | 21:14

@ ZI | 18-01-17 | 16:03
"Grappig is dat grofweg 80% van de reaguurders niet positief tegenover GeenPeil staan én met goede inhoudelijke argumenten. Het zou GeenPeil sieren (en wellicht krediet geven) als er wel eens voor de grap ingegaan wordt op wat inhoudelijke kritiek van de achterban. "
99.90% van alle kritiek is al beantwoord voordat de vragen gesteld werden. Kan je allemaal zien op www.geenpeil.nl/standpunten :-)

Prof. Hoxha | 18-01-17 | 20:52

Niet dat ik niet wil meedoen. Maar ik wil weten waar ik op stem. Ik wil niet stemmen in een partij waarin iedereen iets fouts stemt, alhoewel me dat sterk lijkt. Maar toch, het gaat om het principe. Waar stem ik voor?

Begin NU dus met voorverkiezingen, maak de wensen van deze kiezers duidelijk zodat ik weet hoe dit gaat lopen. En met mij veel anderen.

Patatter | 18-01-17 | 20:50

sinds 2005 dus.. jullie hadden na 9 jaar diep nadenken alleen even een klein duwtje nodig van baudet&co.
Ik geloof niet in digitaal stemmen en ook niet in referenda over alles.
3 of 4x per jaar meerdere (bindende) referenda op 1 dag (ook gecombineerd met de reguliere verkiezingen) met daarnaast volksvertegenwoordigers om alle minder cruciale vraagstukken af te handelen, dat is wat ik zou willen zien.

noerg | 18-01-17 | 20:02

-weggejorist-

Ceauceausneaut | 18-01-17 | 19:48

Basil Fawlty | 18-01-17 | 14:41
"GP heeft geen eigen standpunten. GP leeft van de standpunten/ideeën die anderen aanbrengen en oordeelt/stemt daarover. Voegt dus helemaal niks toe. "leeching" noemt men dat op z'n Engels."

Dat is juist de kracht, goed beleid kan gesteund worden slecht beleid kan veroordeelt worden. "Having the cake and eat it" noemen ze dat in Engeland.

Nathan R Jessup | 18-01-17 | 19:47

@De Koreaanse Slet | 18-01-17 | 15:03
"Mensen die niet kunnen kiezen voor een koers moeten niet stemmen. Stemmen is vrij simpel je leest een partijprogramma "

Juist door alle programma's te lezen vind ik het zelf moeilijk om een keuze te maken. Mijn persoonlijke eisen, en laten we niet vergeten breekpunten, liggen verspreidt over de verschillende programma's. Het gevolg is een compromis partij die zelf ook weer compromissen gaat maken in de formatie waar ik het dan mee eens moet zijn maar wat een beleid uitvoert waar ik me niet meer in herken. Dit is de democratie die je omschrijft en hoe die nu werkt.
Geenpeil geeft de mogelijkheid om het beste van alle partijen te promoten en de negatieve punten te veroordelen, een protest of promoot stem waar rekening mee gehouden moet worden. Op dit moment verzamelen de PVV en de SP proteststemmen die vervolgens kaltgestellt worden in de oppositie. Geenpeil mits niet groter dan 10% van de Kamerzetels is een goede temperatuurmeter over de gevoerde politiek waar de stem van de kiezer ook na de verkiezing geldt.
Ik besef dat Geenpeil niet de koers kan bepalen om al mijn problemen op te lossen maar het geeft me wel het gevoel dat er meer met de stem wordt gedaan dan bij de SP of PVV.
Ik moet eerlijk bekennen dat het VVD-PvdA beleid goed voor mijn persoonlijke situatie is geweest dus als ik kon kiezen voor, en de VVD en de PvdA dan had ik het gedaan maar onafhankelijk kan ik me in beide programma's niet 100% vinden.

Nathan R Jessup | 18-01-17 | 19:43

In de huidige vorm wordt geenpeil een onvoorspelbaar ongeleid projectiel. Daar is geen behoefte aan. Daar zit niemand op te wachten. En zal zeker niet leiden tot een stevigere democratie.

Dan kun je je afvragen voor wie dit moloch dan wel wordt opgericht ? Enige antwoord dat ik kan bedenken is: "nou gewoon omdat het kan".

Prima, lekker doen, maar niet zeuren, niet huilen, als daar kritiek op komt. Als je altijd alles en iedereen op de hak neemt, dan had je deze reacties kunnen verwachten.

Bovendien, het is al 'n paar keer gezegd, zit er een verdienmodel achter geenstijl. Stel dat rtl of sbs een politieke partij opricht. Dat zou ook raar zijn. Schoenmaker blijf bij je leest.

Tirade | 18-01-17 | 19:22

Het grote probleem is de afspiegeling zoals er gestemd is.
Als 80% voor is en 20% tegen dan wordt zo ook gestemd.
Je moet dan 100% voor stemmen.
Anders konden ook het oekraine verdrag voor 30% laten doorgaan.

HaaiBaai | 18-01-17 | 18:58

BlowingBubbles | 18-01-17 | 18:49
"Stijlloos. Kunnen we geen reaguurders staking organiseren voor GeenPeil topics?"

Een paar dagen zonder PVV-adepten, waarom niet voor goed!!

Nathan R Jessup | 18-01-17 | 18:57

-weggejorist-

Sven Hoek | 18-01-17 | 18:57

Stijlloos. Kunnen we geen reaguurders staking organiseren voor GeenPeil topics?

BlowingBubbles | 18-01-17 | 18:49

Verschil? 1.0: Daverend succes. 2.0: Daverend succes. 3.0: Lacher van het decennium.

Jelle. | 18-01-17 | 18:40

oning één oog | 18-01-17 | 12:49
Goh, daar gaan we dus al:
Als je niet staat te juichen en kritiek hebt, ben je een stelletje schapen en doe je aan zure stemmingmakerij, en moet je je mond houden.
Zo lust ik er wel een paar.
Er is om te beginnen geen enkele inspraak geweest of dit wel een idee is waar draagvlak voor is onder de meerderheid der reaguurders.
Er komt verder geen enkele reactie op de terechte kritiek dat giften, die gegeven zijn om de zittende kliek te bestrijden, zonder enige ruggespraak ge(mis)bruikt zijn voor het oprichten van een politieke partij.
Verder mis ik ook elke democratische inspraak bij het samenstellen van kandidatenlijsten.
Het is weer het bekende: Wij weten wel wat goed voor jullie is, wat Geenstijl in het verleden altijd de zittende politiek verweten heeft.
Roadblock | 18-01-17 | 13:01

Toestemming hoeft toch ook niet gevraagd te worden? En GeenPeil is zeker niet brandschoon. Maar je moet het toch met me eens zijn dat Nederland zich hier op zijn smalst laat zien als het gaat om een stukje loyaliteit naar in dit geval GeenPeil / Geenstijl.

Die jongens hebben gewoon een valide punt en hebben het gewaagd om iets nieuws te proberen. Het valt me zwaar tegen dat hier in de panelen zo denigrerend wordt gedaan over een beweging die in potentie zo belangrijk is om de gevestigde orde weer in het gareel te krijgen. Ergo.. de Stem van het volk weer wil/moet/kan horen.

Wat hier gespuid wordt heeft niks te maken met loyaliteit, steun of warm bad. Dit zijn gewoon reaguurders die of mee huppelen met de rest van de kudde of het niet kunnen laten om hun negatieve mening keer op keer te verkondigen met als enige effect de afbraak van bereidwilligheid van mensen die zich hier wel voor in willen zetten te vergroten.

Gewoon zonde en het hoeft niet zo denk ik..

Koning één oog | 18-01-17 | 18:26

Goed bezig. Ik ondersteun het initiatief nog steeds volledig en ben overtuigd lid. Niet de poppetjes moeten veranderen maar de structuren. 1 zetel is daarvoor al genoeg. Zelf nadenken en voor jezelf opkomen is niet voor iedereen weggelegd. De reacties alhier wijzen daar ook op. Wat een armoe.
Niet getreurd. Rome en Aken zijn niet op dezelfde dag gebouwd. Echte verandering wordt door de massa pas achteraf begrepen.

Hedge_it | 18-01-17 | 18:12

Het initiatief van GS/GP m.b.t. de Oekraïne-Referendum was prima, niks dan lof, maar daar had het bij moeten blijven, tot een volgende gelegenheid zich voordoet. Maar de kartrekkers van het initiatief was het succes blijkbaar naar de resp. koppen gestegen en moesten zo nodig ook de politiek in. Het resultaat, Jan Roos naar VNL, gelijk maar lijsttrekker met geen enkele politiek ervaring. Thierry Baudet met z'n FvD ook één van de 81 politieke partijen en dan nog GeenPeil met alleen maar onbekenden. Je kunt het deze figuren kwalijk nemen dat ze nog geen eens kans zagen gezamenlijk iets nieuws te bedenken en hun schouders daaronder te zetten. Mark Rutte lacht zich de ballen uit z'n broek die verdeeldheid op rechts kan hem enkel maar ten goede komen, hij hoeft daar niets voor te doen.

Boy Cot | 18-01-17 | 18:01

Mijn stem hebben ze! Als ze in 2005 eerder zijn opgericht dan Facebook in 2004, dan moet het wel een daverende partij zijn. Volgens die beredenering leefde Theo van Gogh zelfs nog tijdens de oprichting van de directe democratie.

Droefsnoet | 18-01-17 | 17:52

Waanzinnig en moedig initiatief. Maar vooral naief. Zo halen we nog geen 10% van het huidige ledenaantal van de PvdA..... terwijl we meer invloed op het proces beloven dan een traditionele partij.
In het GeenPeil inititief wordt vergeten dat het uiteindelijk om de inhoud gaat, zeker in het geval van de GeenPeil doelgroep. Inhoud betekent in het concept van GeenPeil het toekomstige stemgedrag van de leden. Hier zal dus zo snel mogelijk een forecast op moeten komen. Het huidige gebrek aan transparantie van het toekomstige stemgedrag van GeenPeil, zullen velen doen twijfelen of hun mening uiteindelijk überhaupt wel door GeenPeil zal worden gesteund. Doe er wat aan of word een zielig expiriment.

Icing | 18-01-17 | 17:27

Als je het systeem wilt veranderen, kun je natuurlijk VNL, FvD stemmen. 1 a 2 zetels. Gaat dat verandering brengen? Kan Geert Nederland verlossen van het kwaad zodra hij 33 zetels heeft ipv 30? Ik denk dat die 1 tot 3 zetels van Geenpeil wel voor meer beroering kan zorgen dan bij die paar andere. Zeker wanneer bijvoorbeeld een krappe kamermeerderheid nodig is voor een of ander. De leden hebben dan de laatste stem door middel van een referendum. Alleen dat is al een reden om mee te doen. Is GeenPeil ideaal? Nee dat niet, maar het mag wel eens een keer anders na een financiële crisis, een euro crisis, een vluchtelingen crisis, en dat de verantwoordelijken lekker mogen blijven zitten. Alleen de poppetjes veranderen is niet voldoende. Ik wil directe democratie en wachten tot de huidige politiek gaat veranderen werkt niet!

Pierke Smulders | 18-01-17 | 17:27

@gnidegna
Durfde je ooit met losse handen te fietsen....?
Meer van hetzelfde brengt je de verandering niet
Bakschuif | 18-01-17 | 15:27

Niet helemaal met je eens, het is een combinatie van bestaand met iets nieuws.
GP helpt mij met opinie vormen, d.w.z. dat ze mij ingrediënten en argumenten geven die mij helpen mijn mening te vormen. Niemand kan dat zelfstandig, ook al denken ze van wel, je hebt daar media, input meningen en argumenten voor nodig.
het nieuwe is dan dat als je je mening gevormd hebt dat je dan je stem effectief kunt laten gelden.

gnidegna | 18-01-17 | 17:20

Jammer dat al die pvv tokkies hier hun gebral zo pushen. Dit initiatief verdient beter.

Blootkapje | 18-01-17 | 17:02


Dommelsch | 18-01-17 | 14:49. +999

Denk er precies zo over. De VVD cs zouden gebashed gaan worden. Nu zijn de donaties daarvoor eigenlijk gewoon gejat, vetduisterd of anderszins weggejorist. Plus dat er in de commercial hierboven je nog even een trap nakrijgt. Niks mis met stijlloos, maar er zijn grenzen.

BokoHalal | 18-01-17 | 16:46

Als de GeenPeil kandidaten alleen stemkastjes zijn, dan maakt de volgorde op de lijst niet uit, en is een modaal salaris voldoende. De rest kan in de kas.

VerenigingVanDieven | 18-01-17 | 16:45

En misschien een leuke partij naam voor de coalitie: GroenRechts. Sluit de kans niet uit dat veel mensen daar wel op zitten te wachten.

drs. KJ | 18-01-17 | 16:45

Heeft GeenPeil lef en een vernieuwde aanpak? Ja. Als je het dan ook nog voor elkaar krijgt om samen met Roos en Baudet 1 partij te vormen dan heb je al bewezen dat je een belangrijke vaardigheid van de politiek beheerst: Een coalitie vormen. Als je dat met drie splinters nog niet eens lukt, blijf dan uit de echte arena. En dan is het Nee, Geenpeil.

En zou je aub willen stoppen met het gebruiken van het geenstijl blog voor de eigen wc eend aanbeveling. Het is namelijk best irritant. Mijn vermoeden is dat de meeste reaguurders hier echt geen tokkie zijn. Behandel ze dan ook niet zo.

drs. KJ | 18-01-17 | 16:37

@De Troet | 18-01-17 | 16:20

Hear hear! Zet'em op dames en heren!

Mocro070 | 18-01-17 | 16:34

Grappig hoe de meeste reaguurders door de mand vallen. "Geef ons standpunten anders weten we het niet". "Geef ons een sterke leider anders raken we in paniek". Sneu zeg.
Waanzinnig en moedig initiatief.

De Troet | 18-01-17 | 16:20

Ik ben wel lid omdat het bijna niks kost
Ik stuur gewoon een ondersteuningsverklaring op, omdat het geen moeite kost.
Ik doe gewoon lekker mee, omdat van alle opties dit de leukste lijkt.
Raad_maar_raak! | 18-01-17 | 13:05

Precies deze mening ben ik ook toegedaan.

de euro middenweg | 18-01-17 | 16:17

Jammer, maar ook hiermee niet overtuigd. Doe aub democratiche punten, en doe niets anders. Ga aub niet 4 jaar verspillen met forumdiscissies en standpuntbepaling. Eis vergaande democratisering van allerlei overheid. Geef ons een gekozen burgemeester, een parlementaire enquete over de stage van T. Elias' dochter te Parijs. Etc etc.
En inmiddels mn stokpaardje. .laat zien dat het niet om de poppetjes gaat. Na iedere drie maanden en 1 dag vervanging van de kamerleden.
Nihilistisch en destructief? Zeker, maar ook erg duidelijk. We hebben er gewoon genoeg van. We zijn dol op mensenrechten, maar wat minder van toepassing voor zij die onze vrijheden bedreigen. We zijn wel klaar met 70-80 % belastingdruk terwijl multinationals vrijuit gaan. We snappen dat vele, willige, soms kundige en blablabla mensen al tientallen jaren de bekende problemen proberen op te lossen, maar allemaal gefaald. Wij hoeven niet zo nodig meer pogingen, wij willen grote schoonmaak en dan eens kijken wat voor uitdagingen overblijven.

Alquest | 18-01-17 | 16:10

Zo, en wanneer storten jullie mijn bijdrage van €150 terug?

Dit is niet waarvoor ik mijn zuurverdiende geld heb uitgegeven.

Alpengeist | 18-01-17 | 16:10

Iedereen en zijn moer boos omdat ze door de flappies van geenpijl (kom maar op hmc) luie flikkers zijn genoemd omdat die wel even geenstijl moeten blijven lezen.
Het is zo dat het momentum gemist is en veel mensen nog vast zitten in oude dogma's dus nu niet zien dat het een mogelijkheid is voor het introduceren van iets nieuws binnen de dooor en door verrotte politieke machine.
Ik kijk met positief oog naar de beslommeringen van geenpijl maar maak geen illusies. Er lopen nu al weer een stel bange poeperds rond in de panelen die denken dat hun vaste stekkie ze ontnomen wordt. Go Geensteil!

Cobalt bomb | 18-01-17 | 16:04

Grappig is dat grofweg 80% van de reaguurders niet positief tegenover GeenPeil staan én met goede inhoudelijke argumenten. Het zou GeenPeil sieren (en wellicht krediet geven) als er wel eens voor de grap ingegaan wordt op wat inhoudelijke kritiek van de achterban. Uiteindelijk gaat het ook om 'gehoord' worden. Dat is wat anders dan een rooie of een groene knop indrukken in een Appje om die turk en stabiele vrouw opdracht te geven iets te doen in Den Haag. De kritiek is toch helder?

Dit wordt niks. Dit is van heel andere orde dan het referendum. Dat was een prachtige manier om aan te tonen hoe ondemocratisch europa is. Ik vind de TK niet ondemocratisch. Ze zijn gewoon niet integer en hebben niet het vermogen mensen te verbinden en moeilijke dingen goed uit te leggen. Maar dat is anders dan niet-democratisch.

ZI | 18-01-17 | 16:03

@Graaf van Egmont | 18-01-17 | 14:13
Oow oké, zou dat niet met een bepaalde ondertoon bedoeld zijn?
.
@Graaf van Egmont | 18-01-17 | 14:49
Mee eens, van mening dat ze met die scheiding niet tot na de verkiezingen zouden moeten willen wachten. Juist daarna zou niemand ermee zitten dat die verbinding er weer zou zijn. Wat mensen niet prettig vinden is dat we tot de verkiezingen elke dag zo'n item krijgen. Ze lopen het risico dat ze niet alleen het merk GeenPeil maar ook het merk GeenStijl ondermijnen. Weet niet of dat verstandig is, maar begrijp wel dat het de enige manier is om veel mensen te informeren. Denk dat ze het beste een columnist onafhankelijk van de redactie zo nu een dan een column kunnen laten schrijven, dan hebben ze nu alvast die scheiding enigszins voor elkaar. Net als bij die Honingmeneer of Feynman, dergelijke columns staan toch wat meer op zichzelf. Ga weer aan het werk, later!

Watching the Wheels | 18-01-17 | 15:56

Tirade | 18-01-17 | 15:26 Wat een aannames en ook nog allemaal fout tot en met de boze witte man.

ukuppes | 18-01-17 | 15:56

Zet alle politieke propaganda dan onder een eigen tab neer, laat ons kiezen of we het willen lezen.

Op de mobiel is het makkelijk, daar vouwt alles zich op tot alleen titels, hoogstens twee regels tekst kun je lezen zonder de titel uit te vouwen. Op de PC echter werkt dat niet zo, dus maak het daar ook opvouwbaar, zodat ik die titel kan overslaan zonder iets uit te vouwen.

En anders, als je echt politiek wilt propageren, laat dan de ongewijzigde propaganda van de andere partijen ook door. Kan iemand als ik die nog geen keuze heeft gemaakt al die troep lezen om de beslissing te maken.

Op dit moment ergeren jullie mij met alleen de GP propaganda, dus die wordt het zeker niet.

Ageless | 18-01-17 | 15:55

Ik als minarchist en geenpeil-vrijwilliger van het eerste uur, ben erg teleurgesteld in jullie verkiezingsdeelname. De overheid is het probleem, niet de oplossing.
dedemocratievoorbij.nl/

mygfisbrazilian | 18-01-17 | 15:53

OT: als ik te hard scrol komt die rotkop van Peggold voorbij. Gatver...

Bakschuif | 18-01-17 | 15:47

@apollo
Eens; beter een kaars te ontsteken dan alleen maar de duisternis te vervloeken

Bakschuif | 18-01-17 | 15:44

@grotesmurf
Wel gesmurfd ... die kan hij in zijn smurf smurfen

Bakschuif | 18-01-17 | 15:41

Ik vind dit een fantastisch intiatief, velen maar roepen en klagen vanaf de zijlijn over de hedendaagse politiek maar iets doen, ho maar. Ik vind dit juist een echte ouderwetse GS actie, heerlijk stijlloos. Met gestrekt been erin of het nu succesvol wordt of niet. 1 Zetel zou mooi zijn en een fantastische reclame voor mensen die niet op GS komen, op deze manier wordt een grotere groep mensen bereikt. Velen maar zeiken dat Geensteil veel schrijft over Geenpeil, in het stukje staat dat na de verkiezingen Geenpeil een eigen leven gaat leiden. Heeft iedereen wel het hele stuk gelezen?

Apollo | 18-01-17 | 15:38

@Tirade | 18-01-17 | 15:32

iedereen hier reageert om aandacht te krijgen. De Koreaanse slet is in ieder geval in staat om zijn gedachte gang te onderbouwen.

Grote Smurf | 18-01-17 | 15:38

Gemiste kans geenpeil helaas

bon | 18-01-17 | 15:33

-weggejorist-

Tirade | 18-01-17 | 15:32

@gnidegna
Durfde je ooit met losse handen te fietsen....?
Meer van hetzelfde brengt je de verandering niet

Bakschuif | 18-01-17 | 15:27

Ah een nieuw Geenpeil is kut draadje voor reaguurders. Geen idee waarom ieereen het alleen blijft herhalen dat het kut is. Daarmee maak je het des te relevanter.

Kimmmmm | 18-01-17 | 15:27

ukuppes | 18-01-17 | 15:10

Ik denk nu komt het, nu komt het, maar nee hoor. Probeer volgende keer eens inhoudelijk in te gaan op de bezwaren die er leven. Op deze manier kwalificeert u uw eigen reactie tot die van een boze wellicht witte man die knarsetandend aan de wal moet blijven, maar wel denkt dat ie 'n betere schipper is. Gemiste kans. Veel geblaat mèèh mèèh, waar is de wol ?

Tirade | 18-01-17 | 15:26

De gemiddelde reaguurder heeft geen mening maar vormt die tijdens het lezen van ge goede stukjes op GS.
Zelfstandig een mening vormen gaat niet lukken.
Het is m.i. minimaal nodig dat GP per politiek (stem) onderwerp moet uitleggen en schrijven wat de consequentie is van voor of tegen. zeg maar de bekende redactionele stukjes die we allemaal zo leuk vinden.
Als dat in het model wordt ingebouwd, bestaat er nog een klein kansje van slagen. Maar dan zal er dus nu toch al een soort van partij programma moeten zijn.
Dus: nu een partij programma en daarna beloven dat de leden mogen meestemmen, begeleidt door een partij advies. Dat advies gebaseerd op de uitgangspunten van de partij.
Dat kan misschien wel werken.

gnidegna | 18-01-17 | 15:24

-weggejorist en opgerot-

FvDstemmert | 18-01-17 | 15:20

CoJoNes | 18-01-17 | 14:21

Anarchisme leidt tot sociale onrust en ellende met als eindresultaat totale ineenstorting van een maatschappij. De grootste verliezers zijn overigens juist de kapitalisten. Als jong rebels ventje ging ik ook keihard in tegen mijn vader zijn liberalisme en vrijheid en democratie preken met als argument anargo-kapitalisme (lees libertarische overtuigingen). Zijn argumenten waren hard en zeker dus ik ben ook na wat levenservaring volwassener geworden. Het leven is niet gratis het is niet zo zwart / wit. Dus de gulden middenweg geldt.

De Koreaanse Slet | 18-01-17 | 15:18

-weggejorist-

FvDstemmert | 18-01-17 | 15:16

@ graaf van egmont
Ik zal niet bestrijden dat een scheiding van GS en GP nodig is. Denk dat iedereen dat vindt of gaat vinden. Zonder dat kunnen we op GS niet kritisch volgen wat GP ervan bakt. Om daartoe te geraken moeten we eerst wel iets op gang helpen wat kans heeft om het tij te keren. Wat me daarbij steekt is het totale gebrek aan energie en commitment in heel veel reacties om tenminste bij te dragen aan iets positiefs wat kan helpen. Ik hou dat tegen de berichten uit de samenleving aan en ontwaar overeenkomsten die ertoe leiden dat we collectief verneukt worden door de politiek. We laten het gebeuren. Inderdaad: dode vissen drijven met de stroom mee. Helemaal waar.

Bakschuif | 18-01-17 | 15:11

Dat handjevol reaguurders wat constant loopt te zeiken over dit initiatief tief eens een eind op. Dit blog wordt door veel mensen gelezen en jullie met dat anonieme negatief geklaag zijn niet representatief voor de hele groep maar lopen wel elk item te bevuilen. Die gasten van GeenPeil steken hun nek uit voor een nieuwe manier van politiek bedrijven en als je dat niet aanstaat ga je je ontevreden dikke wijvengelul maar bij het viva of libeleforum kenbaar maken weinigen zullen je missen. Enge klaagbekken.

ukuppes | 18-01-17 | 15:10

Een tot mislukken gedoemd project, stop ermee GS en ga terug naar je Core business.

Boy Cot | 18-01-17 | 15:10

Carmelita | 18-01-17 | 14:33

Inderdaad. Maar vooralsnog en waarschijnlijk voor altijd stemt de overgrote meerderheid voor liberalisme of sociaal-democratie of christen-democratie. Recentelijk breekt dit af naar socialisme, nationaal-socialisme, en andere splitsing. Sharia zie ik de komende duizend jaar geen schijn van kans maken. Zelfs niet onder de relatief kleine groep moslims die hier wonen.

De Koreaanse Slet | 18-01-17 | 15:08

Dit gaat het niet worden, dus hou het maar lekker bij geenpeil.nl
Beetje onzin om alles dubbelop te gaan plaatsen. Het meerendeel van de reaguurders heeft overduidelijk al aangegeven dat het een flut-idee is.
En dat scheelt ook weer een hoop scrollen.

Bloggertjes hebben nou eenmaal niks in de Tweede Kamer te zoeken.

Pipo | 18-01-17 | 15:08

Slechts 1 topic was nodig om deze ellende te voorkomen ....
Eentje maar, hoegaan we die vacuumbom vorm geven?

Zo jammer om al die comments te lezen op mn favoriete forum. Een scheiding tussen reaguurders en GS zelf is miz funest, tis de combi die werkt, aub geen solo acties

BenHetZoZat | 18-01-17 | 15:06

Zou mooi zijn als GeenTeil wat zou worden. Maar transparantie had gewerkt: uitleggen waarom jullie het niet liev vonden van matroos en Thierry, omdat jullie hier al sinds 200x mee bezig waren etc, en waarom dit GeenTeil zo mooi zou kunnen zijn.

Dat kinderachtige meisjesgejank heeft het momentum om zeip geholpen imo.

Zou mooi zijn als het experiment beloond wordt met een of enkele zetels, maar het stijgt inmo niet boven de piratenpartij uit.

Door de enorme kwaliteit bij Thierry's FvD Forum voor Democratie zie ik daar wel kansen, met potentieel stemmenkanon als Hiddema, en overall veel sterke niet-poloitici met inhoud. Mooi programma ook... Ik denk: DE kans voor goede rechtse zetels van mensen die gewoon liever niet/absoluut niet op Wilders willen stemmen, maar inmiddels ook kotsbeu hebben van Rutte. En ook van echte liberale old-school D66-ers die a la HAFMO democratische hervormingen willen. In Nederland zelf. En mbt de EU.

Hemmenaar7 | 18-01-17 | 15:04

Nathan R Jessup | 18-01-17 | 14:28

Mensen die niet kunnen kiezen voor een koers moeten niet stemmen. Stemmen is vrij simpel je leest een partijprogramma of als je te lui daarvoor bent luister je naar het verkooppraatje van de lijsttrekkers cq. duwers en daarna mag je hopen dat binnen onze polderpolitiek jouw belangen het best behartigd door de partijen die in de regering zitten en zo niet dat de oppositie gebruik maakt van haar macht om te controleren en initiefwetten in te dienen.

Het beste voorbeeld zijn de initiatiefnemers van de referendumwet. De VVD was uiteraard tegen, de PvdA stond op de grens maar uiteindelijk is dit er toch door gedrukt door de meerderheid.

Meer kan je toch niet wensen? De grote winnaar van de verkiezingen moet buigen voor de meerderheid. Toch?.

De Koreaanse Slet | 18-01-17 | 15:03

Vanaf 2005 of zo loop ik aan jullie zijde. Beter gezegd: Geenstijl loopt voorop en ik wandel er achter aan. Vaak verzorg ik de koffie en de Grappa.

Dit is voor het eerst dat ik niet meedoe.
Het is geen slecht idee, maar een slechte timing en een verkeerde gevoel, vooral na de vechtscheiding van Jan Roos, Thierry Baudet en Bart Nijman.

Succes en doe jullie ding.

GeenStijl per sempre!

ristretto | 18-01-17 | 15:03

neuh, bedankt.

stenenbeen | 18-01-17 | 14:55

Dommelsch | 18-01-17 | 14:49
Mij hebben ze op die manier ook geld afgetroggeld. Voor een ander doel. Hoewel ik het bedrag best kan dragen, neem ik het GP nog steeds kwalijk.
Als ik genaaid wil worden, wil ik ook kussen.

Graaf van Egmont | 18-01-17 | 14:52

Van mij enkel wat hartjetekens dit keer. 💙💚💛💜

vanBarchum | 18-01-17 | 14:49

Bakschuif | 18-01-17 | 14:43
Levende vissen zwemmen tegen de stroom in en dode vissen drijven met de stroom mee. Je hebt tegengas en tegengas. Ik vind het niet zo verwonderlijk dat menig reaguurder het een slecht idee vindt. Want dat is het gewoon. En meer nog, de reaguurder wenst geen vermenging van GeenPeil met GeenStijl. Een legitieme wens lijkt me. Nou ziet GeenStijl dat ook wel in, gezien dit topic, maar totdat de scheiding geëffectueerd is, blijf je deze klachten houden.

Graaf van Egmont | 18-01-17 | 14:49

Prof. Hoxha | 18-01-17 | 13:29
Get a fucking liFe? Misschien hebben deze zogenaamde 'huiliereaguurders' wel in goed vertrouwen een donatie gedaan aan wat werd gepresenteerd als een anti-establishmentcampagne en voelen zij zich bekocht en belazerd. Dus hebben zij GVD alle recht van spreken omdat de doofstomme autisten van GeenPeil hun onzalige plan er maar doorheen blijven drammen.

Dommelsch | 18-01-17 | 14:49

@graaf van egmont
Tegengas. Ben van nature niet echt meegaand.

Bakschuif | 18-01-17 | 14:43

Nathan R Jessup | 18-01-17 | 14:28

Nathan, Nou misschien begrijp je niet wat ik bedoel (of ik heb me verkeerd uitgedrukt, kan ook). GP heeft geen eigen standpunten. GP leeft van de standpunten/ideeën die anderen aanbrengen en oordeelt/stemt daarover. Voegt dus helemaal niks toe. "leeching" noemt men dat op z'n Engels.

Basil Fawlty | 18-01-17 | 14:41

Uit de Eu en het feit dat Pvv compleet weggezet gaat worden met weinig zetels.
Daarom toch Pvv stemmen.
Geen kabinet met de gevestigde partijen is misschien eens verfrissend.En misschien kunnen ze dan wel naar de burgers luisteren.
Sorry... Geen peil.
Misschien over 4 jaar als het jullie lukt omveen zetel te krijgen

Lilia2 | 18-01-17 | 14:41

Bakschuif | 18-01-17 | 14:18
Vlug geld overmaken dan maar. Nu je nog leeft. Morgen kan het helemaal anders zijn.
Wat wilde je bereiken met deze tegel trouwens?

Graaf van Egmont | 18-01-17 | 14:41

Zoals ik het zie staat het huis in brand en we hebben een aantal (matige) emmers om te blussen. Geenpeil stelt voor om eerst een nieuw blusvliegtuig te ontwerpen en bouwen. Het ontwerp is nog niet af en er is genoeg discussie over de deugdelijkheid ervan. Ik zeg pak die emmers en blus het vuur. Daarna kunnen we het over preventie hebben.

Joffri | 18-01-17 | 14:40

Sharia is religieus gestuurde rechtspraak zoals het christendom dat ook kent. Romeins recht is dat niet. Ik bespaar u het hele verhaal. Als u bedoelt dat er een terreur van de meerderheid kan ontstaan, dan wijs ik u erop dat dit kabinet al zijn blunders en gore rotstreken heeft kunnen uitvoeren op een Kamermeerderheid van slechts 1 zetel. Dat heet democratie. Het is en blijft second best zonder beter alternatief. Lees er vooral de oude Grieken op na.

Bakschuif | 18-01-17 | 14:38

Ehh, redactieraad : Wilders stapte in augustus 2004 uit de VVD fractie en in 2005 was groep Wilders al druk bezig met z'n partij op te richten, de PVV dus.

Keyboardspeler | 18-01-17 | 14:38

@pluk-87 | 18-01-17 | 14:10

nee, ik denk juist niet dat die representatief zijn.

Ik denk dat een grote groep hier komt om te kijken wat Geenstijl te melden heeft omdat ze dat ergens anders niet kunnen zien maar dat ze voor een groot gedeelte de reakties hier te zwart/wit vinden.

Maar ik kan er natuurlijk helemaal naast zitten.

Grote Smurf | 18-01-17 | 14:36

Bakschuif | 18-01-17 | 14:28
En democratie is Sharia als de grote meute dat wil.

Carmelita | 18-01-17 | 14:33

Vraagje. Waarom staan er veertien mensen op de kieslijst, als jullie maar maximaal vijf zetels willen? Of is dat laatste een grap? Of is heel GeenPeil een grap?

Het zou mij overigens niet verbazen als GeenPeil de vele negatieve reacties positief uitlegt als grote betrokkenheid, en als bevestiging van dat dit onderwerp leeft. Maar dat is niet zo. Het is een slecht uitgewerkt slecht idee. En GeenStijl wordt er ondertussen niet beter of leuker op. Stop alsjeblieft.

Een paard | 18-01-17 | 14:31

*Wereldheerschappij memberen doet*
No no, not those wereldheerschappij, the actual real wereldheerschappij.

Standpunt over stemcomputers:
Klik dan Kudtburgert! Het is écht geen sorosmachine hoor, noch is enig betrokken systeem gebaseerd op technologie afkomstig uit het land dat zichzelf de rol van hoeder van de wereld toedicht.
De leader of the free world is een begrip in tegenspraak met zichzelf.
Vooral wanneer we óók kijken naar de manier waarop deze wereld free is gemaakt van de indianen die er al woonden. Maar ik digresseer alweer.

Klik dan! Nee een hertelling met papieren bonnetjes is niet mogelijk, de ingevoerde gegevens zijn strikt vertrouwelijk en niet terug te leiden tot een natuurlijke persoon die inlogt en op een ongewenste partij stempt.

If you can't beat them, join 'em. Niet andersom.
Een geenpijl doet afbreuk aan 308964 stijlloze en onbezoldigde parlementariërs die met méér zijn dan de ingeteelde voorstelling te EU-kantoortje-Denhaag.
Zonder een standpunt over de rechtsgrondelijkheid van de situatie Post-Lissabon is een geenpijl een capitulatiepartijtje.

hallevvezool | 18-01-17 | 14:29

Om vertroebeling te voorkomen graag alle GS-nicks van de GP-stemkastjes openbaren.

dogbitedog | 18-01-17 | 14:28

Zet eens een democratische poll op:

1) Moet Geenstijl, Geenpijl steunen?
2) Moet Geenstijl de strijd aangaan, in aanloop van de verkiezingen, tegen de VVD/PvdA/D66/GL?
3) Moet Geenstijl zich onpartijdig houden.
4) Anders........

Denk dat de uitslag verrassend zal zijn...... voor de GS redactie, maar wel een democratische uitslag

19Moi55 | 18-01-17 | 14:28

@Tirade
Een verschil tussen een klagende zombie en een idealist is de hartstocht om er voor te willen vechten.

Bakschuif | 18-01-17 | 14:28

@Basil Fawlty | 18-01-17 | 13:20
"Hear hear! Probleem van GP is inderdaad, door jullie en menig andere reaguurder hier aangegeven, dat ze zelf met geen enkel voorstel of standpunt komen."

Je benadert het verkeerd, er zijn mensen die hun wensen over verschillende partijen verdeeld zien, voor deze mensen is Geenpeil een uitkomst omdat ze zelf kunnen bepalen hoe ze stemmen wanneer hun persoonlijke punten aan bod komen.
Hierdoor kan men een directe invloed uitoefende op het gevoerde beleid.

Nathan R Jessup | 18-01-17 | 14:28

Politiek is een groepje gelijkgestemden zoeken en koers uitzetten. Hoe kan ik stemmen voor geenpijl indien er geen koers/richting is? M.a.w. hoe krijgen wij belangrijke dingen ter stemming in de kamer zonder zelf zaken aan te dragen? Wachten tot de andere partijen dit doen?

Ik ben voor elektronische referenda , maar iemand moet toch iets ter referen in het hoenderhok gooien?

MarcS | 18-01-17 | 14:26

Wel mooi om te zien dat alle oude poep uit 2005 weer even getriggerd is om te reageren.

CoJoNes | 18-01-17 | 14:23

Bakschuif | 18-01-17 | 14:18

U begon heel mooi, tegen het literaire aan. Maar u eindigde in een tirade, wellicht omdat u een paar slokken nam en snel bijschonk om het te camoufleren. Uiteindelijk bent u geen haar beter dan het gespuis waarop u fulmineert.

Tirade | 18-01-17 | 14:23

Het succes van het referendum, de expertise waar mee het was opgezet, de organisatie en medewerking van reaguurders, de opkomst, was zeer groot en bijzonder.
Het zal wel naar meer, meer, meer smaken.
Maar de koek is helaas op.

Carmelita | 18-01-17 | 14:22

Mijn grootste en enige probleem met Geenpeil is, dat ik niet vind dat democratie een goed systeem is. Als irritante anarcho-kapitalist stem ik dus ook nooit.
Maar als ik mijn stem dan toch een keer ga uitbrengen, dan doe ik dat wel op Geenpeil. Niet omdat ik geloof dat mijn standpunten en ideeën dan in beleid zullen worden omgezet, maar omdat het de grootste fuck you is naar de parlementaire compromisdemocratie die we nu hebben.

CoJoNes | 18-01-17 | 14:21

Heeft nou de hele linkse kerk trollenbrigade als aasgieren in de boom gezeten om dit verhaal stuk te zeiken? Zij er echt reaguurders die jarenlang met hun zure en zuinige zinloze gemekker de panelen vervuild hebben en die er zo mee vergroeid zijn geraakt dat ze alleen nog maar fysiek hoeven te sterven om echt dood te zijn? Tegen hen zou ik in stijl willen zeggen "ga 's gauw deaud" !
Als je enige reden tot leven bestaat uit het klagen erover en je de kracht en de wil niet meer hebt om er wat beters van te willen maken, hoeft er niemand droevig van te worden als je omvalt.
Of je nou op Geert, Hiddema of Baudet stemt, ik reken het allemaaal goed, maar het zure pleidooi om GS te houden zoals het ooit was is de uiterst droevige erkenning dat je zelf kennelijk in die jaren geen ontwikkeling gekend hebt en zo selfcentered bent dat je het verkiest te ontkennen. Prima. Steek je kop in je reet, dan heb je hiervoor de juiste visie. Stelletje levenloze lafbekken.
Ik wil godverdomme mijn land terug van die gore maatschappelijke parasieten die al jaren sinterklaas spelen van mijn centen en die ons allemaal in de bek scheiten als we er wat van durven zeggen.
Ik vind het een goed afgewogen verhaal van GS en ik ga er aan bijdragen wat ik kan. Uit principe. Omdat ik nog Leef. Ik wel.
Bakschuif | 18-01-17 | 14:18

Exact.

Vogelbeest | 18-01-17 | 14:19

Geenstijl is door de jaren verandert van een plaats waar vrijdenkers de wapens kruisten tot een plaats waar PVV adepten elkaar ontmoeten. Ik juich het toe dat Geenstijl terug probeert te keren naar het oorspronkelijke format en wens Geenpeil dan ook alle succes.
Niet elke kastanje wordt een boom maar het is goed dat er kastanjes zoals Geenpeil, VNL, FvD of artikel 1 geplant worden.

Nathan R Jessup | 18-01-17 | 14:18

Heeft nou de hele linkse kerk trollenbrigade als aasgieren in de boom gezeten om dit verhaal stuk te zeiken? Zij er echt reaguurders die jarenlang met hun zure en zuinige zinloze gemekker de panelen vervuild hebben en die er zo mee vergroeid zijn geraakt dat ze alleen nog maar fysiek hoeven te sterven om echt dood te zijn? Tegen hen zou ik in stijl willen zeggen "ga 's gauw deaud" !
Als je enige reden tot leven bestaat uit het klagen erover en je de kracht en de wil niet meer hebt om er wat beters van te willen maken, hoeft er niemand droevig van te worden als je omvalt.
Of je nou op Geert, Hiddema of Baudet stemt, ik reken het allemaaal goed, maar het zure pleidooi om GS te houden zoals het ooit was is de uiterst droevige erkenning dat je zelf kennelijk in die jaren geen ontwikkeling gekend hebt en zo selfcentered bent dat je het verkiest te ontkennen. Prima. Steek je kop in je reet, dan heb je hiervoor de juiste visie. Stelletje levenloze lafbekken.
Ik wil godverdomme mijn land terug van die gore maatschappelijke parasieten die al jaren sinterklaas spelen van mijn centen en die ons allemaal in de bek scheiten als we er wat van durven zeggen.
Ik vind het een goed afgewogen verhaal van GS en ik ga er aan bijdragen wat ik kan. Uit principe. Omdat ik nog Leef. Ik wel.

Bakschuif | 18-01-17 | 14:18

Tsja het is jullie site. Doe wat je wilt. Dit is mijn laatste reaguursel onder een GP topic.

roze_bril | 18-01-17 | 14:17

@Tirade | 18-01-17 | 14:15
Ik doe altijd 2 regels wit. Na posting wordt dat er 1. It's magic.

pluk-87 | 18-01-17 | 14:17

@ Roadblock | 18-01-17 | 13:59
*Verder denk ik dat je wat meer nodig hebt als stalen neuzen in mijn geval...*

.
U zit in een rolstoel?
Oh, en meer dan...

Maya de Blij | 18-01-17 | 14:17

Anderen hadden dit al ontdekt, maar vergeet de . (punt) als je alinea's wil maken. Een spatie volstaat ook

Kijk dan

Magie

Tirade | 18-01-17 | 14:15

Watching the Wheels | 18-01-17 | 13:58
Jij begrijpt kennelijk mijn uitgangspunt niet. GeenStijl oppert dat wij niet zouden moeten willen dat die ontwikkelaars teleurgesteld zijn in ons, door niet op GP te stemmen. Ik vind dit dus een valse voorstelling van zaken.

Graaf van Egmont | 18-01-17 | 14:13

Ik had al eerder gezegd dat GS in de politiek moest gaan, maar niet op deze manier.
Nu weet je niet wat je eraan hebt.

nonloso | 18-01-17 | 14:13

Is toch vreemd dat als ik 'n kritisch artikel wil lezen over geen peil politieke partij, ik bij joop moet wezen.

www.joop.nl/opinies/de-achilleshiel-va...

Dan moet er een lichtje gaan branden

Tirade | 18-01-17 | 14:13

@Tirade | 18-01-17 | 13:26
Het zou inderdaad wel goed zijn als ze potentiële kiezers nu al meer zouden betrekken. Dat zouden eigenlijk niet eens leden hoeven zijn. Het gaat vooral om het samen opbouwen gevoel en daar kunnen ze als ze slim zijn iedereen bij gebruiken. Wat maakt het uit of iemand VVD, GL, PVV, PvdA of dierenpoes stemt en daarnaast positief staat t.o.v. het idee van GeenPeil? Het succes valt of staat met voldoende steunbetuigingen voor het idee van meer directe democratie op zichzelf. Ze moeten juist mensen van andere partijen er ook bij willen hebben en ook betrekken in de stemmingen. Nou dan halen ze slechts 1 zetel en hebben wel uiteindelijk bijvoorbeeld 50.000 leden die sympathie betuigen, prima toch?
.
De "fout" die ze nu dreigen te maken is dat ze mensen dwingen om een harde keuze te maken. Laat mensen lekker PVV, VVD of D66 stemmen en laat diezelfde mensen de kans om toch ook lid te worden en mee te stemmen. Dan kan het een succes worden.

Watching the Wheels | 18-01-17 | 14:11

@Grote Smurf | 18-01-17 | 14:01
Dan is dit onderonsje van ons dus toch nog ergens goed voor :)
Maar ik bedoel, de reaguursels zullen toch wel enigszins representatief zijn? Ik denk zelfs dat veel sporadische bezoekers van GS juist minder geneigd zijn om op GP te stemmen dan de die-hard reaguurders.

pluk-87 | 18-01-17 | 14:10

Hey necrosis, vergeet de randjes niet;)

Desmoulins | 18-01-17 | 14:10

@Grote Smurf | 18-01-17 | 14:01
Dan is dit onderonsje van ons dus toch nog ergens goed voor :)
Maar ik bedoel, de reaguursels zullen toch wel enigszins representatief zijn? Ik denk zelfs dat veel sporadische bezoekers van GS juist minder geneigd zijn om op GP te stemmen dan de die-hard reaguurders.

pluk-87 | 18-01-17 | 14:10

Hubris.
Hoogmoed komt voor de val.

Desmoulins | 18-01-17 | 14:08

Ik stem gewoon op Wilders en dat zouden we allemaal moeten doen gewoon omdat de politieke elite die hem nu al uitsluiten dan met de billen bloot moeten. Gister bij een vraag aan Pechtold of hij premier van Nederland wilde worden;) "de grootste par... eh eh JA natuurlijk!" Dat zegt genoeg.

mierus | 18-01-17 | 14:08

We vallen in herhaling mensen. Stenen oprapen en wachten op de volgende geenpeil-intifada.

Tirade | 18-01-17 | 14:05

Volgens de mijne gaat GeenPeil het helemaal maken. Ai tel joe! Ik heb het allemaal al meegemaakt. We gaan een politieke landverschuiving meemaken waar zelfs Pim versteld van zou staan. Mark, Buma en Pechtold gaan komen bedelen of ze nog mogen meeregeren. Buma wil minder splinterpartijtjes, maar net dat laatste splinterpartijtje gaat de meerderheidsstem maken in Nederland. Dus hup GeenPeil, aan de slag, er moeten een zetel gehaald worden.

Ikreaguuralzesjaar | 18-01-17 | 14:05

Ik had het gaaf gevonden als GeenStijl zonder aanzien des persoons en des partijs de Nederlandse politiek haarscherp onder de loep had genomen, politici had aangesproken op hun beloftes en verantwoordelijkheden, en had aangegeven om welke inhoudelijke punten het echt gaat in maart. (En eigenlijk gaat het er natuurlijk maar om één.)
Zoals ik net al plempte, ik heb bewondering voor de bereidheid iets nieuws te willen proberen, maar de keerzijden zijn wel erg groot. De objectiviteit lijkt weg - dat kan de redactie wel anders zien, maar een groot deel van de achterwacht ervaart het wel zo, en dat is vrij funest.

Lewis | 18-01-17 | 14:03

admin44

Briljant!

Verder is dit een geweldig experiment. En toont namelijk gewoon keihard aan dat er zelfs onder de klaagbeesten van reaguurders geen animo bestaat voor directe democratie. M.a.w. ons parlementair systeem volstaat. Kennelijk, of klaarblijkelijk willen we een partij (beweging in het geval van Geert) met standpunten, liefs simpel en begrijpelijk en dat deze gekozen parlementairs hun best gaan doen.

Dat is ergens ook logisch want hoewel veel mensen graag jodelen dat ze ergens verstand van hebben en sommigen zelfs de moeite doen om iets te lezen blijft politicus zijn een loodzwaar vak. Je krijgt een portefeuille en daar moet je dan alles over weten en snappen. Kan iemand zich nog die lieve, aardige, sympathieke Richard de Mos herinneren die echt wel het hart op de juiste plek had maar gewoon de ballen snapte van zijn portefeuille? Iemand?

Directe democratie werkt niet omdat we allemaal een specialisatie behoren te hebben. Voor de één is dat kennis van een portefeuille, voor de ander straten maken of loodgieten, voor weer een ander brood bakken of een winkel runnen, voor weer een ander verkoop en marketing en voor weer een ander het sociale stelsel uitzuigen.

Maar enkel diegene wiens vak het is om alles te weten over bijvoorbeeld buitenlandse zaken of zorg dient en kan van verwacht worden dat deze genoeg snapt en weet om alle informatie op een manier te verteren wat in lijn ligt met de partijpolitiek die weer in lijn ligt met hun visie op ons landsbelang. Althans dient te liggen. Bij clubjes zoals de SP, PVV é.d. twijfel ik ten zeerste.

De Koreaanse Slet | 18-01-17 | 14:02

@pluk-87 | 18-01-17 | 13:54

haha, beschuldig jij mij nu over slecht reaguursel en dan zelf zo iets dumpen :D.

Die andere 499800 zijn dat mischien ook niet. Maar die van die 200 die hier klagen dat er aan hun niets gevraagd is zijn natuurlijk helemaal niet serieus te nemen. Elk reaguursel dat geplaats wordt is slechts een geld machine voor Geenstijl en een bijdrage aan de bonus voor de schrijver. Niets meer en niets minder.

Grote Smurf | 18-01-17 | 14:01

Directe democratie. Ik vind het nog steeds bullshit. Referenda hou je over buurtcafés, ringwegen en speeltoestellen op kinderspeelplaatsen en hondenuitlaatplaatsen. Ik heb geen mening over onzinnige onderwerpen als de breedte van het Pieterpad en het verhogen van dijken op plekken waar het me geen kont kan boeien of het onderloopt of niet. Ik ga al met pijn in mijn hart stemmen voor een fucking waterschap waarvan ik niet weet wat het doet. Of een provinciale staten. En nu zou ik voor elke scheet in Den Haag m'n appie moeten opstarten?

Ik denk het dus mooi niet. Zo werkt democratie ook niet. democratie werkt omdat je als partij staat voor een bepaalde visie (niet zozeer standpunten of beloften). Die visie wil je als burger uitgevoerd zien worden, dáár stem je op. Met die visie in de hand moeten die partijen stemmen. Het gaat er niet om of ik tegen of voor een Oekraine verdrag ben. Het gaat erom of ik voor of tegen Europese samenwerking ben. Die wollige visie hou je er op na.

Daarom gaat het niet over meer of minder democratie. Maar over betrouwbaarheid en over integriteit. Een stempkastje van GP lost niets op, als de rest van de TK niet integer is. Je krijgt dan namelijk de situatie dat niet-integere politici voorstellen indienen waar ik dan op moet stemmen. Je bereikt niet 'meer democratie' door een stemkastje voor het volk te installeren. Je bereikt het door de politici transparanter te maken. Hey, daar kan GS nou een rol vervullen. Licht de doopzeel van elk TK-lid of partij. Waar komen de geldstromen vandaan, wie bepaalt wat en waarom. Dat is de ziekte waar de democratie aan lijdt. Dat hele GeenPeil is symptoombestrijding.

ZI | 18-01-17 | 14:00

Grote Smurf | 18-01-17 | 13:48
.
Ook wel grappig om te zien dat gs denkt een inspraak-partij op te richten zonder hun doelgroep inspraak te geven bij de oprichting daarvan.
.
oeverloos redeneren meneer smurf, dat kan iedereen. Maar zachte helende handen van de nachtzuster die botte thermometer in uw reet duwt wordt naarstig onderschat..

Tirade | 18-01-17 | 13:59

Jankballen die vinden van niet, zouden door Joris over de schutting geschopt moeten worden.
En ik help hem graag.
*trekt schoenen met stalen neuzen aan*
necrosis | 18-01-17 | 13:17
Lees je weleens iets door voordat je het plaatst?
Als ik het goed begrijp moet volgens jou iedereen die kritiek heeft dus weg?
Is je account gekaapt of zo?
Verder denk ik dat je wat meer nodig hebt als stalen neuzen in mijn geval...

Roadblock | 18-01-17 | 13:59

@Graaf van Egmont | 18-01-17 | 13:49
Dat zal wel meevallen, goede ontwikkelaars kunnen overal dag en nacht aan de slag. Eén van die ontwikkelaars staat op de lijst op plaats 4 youtu.be/Zg8MUr6xIPY?t=14 die zal toch echt geen rekeningen gaan sturen, want dan gaat hij meteen voor schut in de publieke opinie.

Watching the Wheels | 18-01-17 | 13:58

F#ckingAwesome | 18-01-17 | 13:46
Ik vind het ook geen goed idee, maar het enige wat GeenPeil in mijn optiek zou kunnen doen om geloofwaardig te blijven

ikzalhandhaven | 18-01-17 | 13:55

Prof. Hoxha | 18-01-17 | 13:29

Wat je zegt over de eerste paar reaguurders geloof ik direct, wellicht een voortvloeisel van de pseudo-intellectuele 1st posts beloningssysteem op Dumpert. Ik krijg niet het idee dat de reaguurders zo zuur zijn, het is meer dat GeenStijl zich op deze manier aanhangig maakt aan een politieke partij. Dat had ik van het 'oude' GS nooit verwacht. Dan laat ik nog buiten beschouwing dat mocht het succesvol zijn het een versplintering van rechtse stemmers kan opleveren. Ik had persoonlijk GeenPeil liever gezien in de jaren na een crushing 'proteststem' overwinning van Greet. Goed concept, tegen de huidige politiek aantrappen +1, maar net te vroeg.

geepstra | 18-01-17 | 13:55

@Grote Smurf | 18-01-17 | 13:48
Want de andere 499800 zijn natuurlijk fanatieke voorstanders :D. Wat een slecht reaguursel plaats jij joh.

pluk-87 | 18-01-17 | 13:54

Hebben ze al een fractiekamer voor de PvdA gereserveerd einde van de gang links bij de restpartijtjes?

DitjaarkrijgikAOW | 18-01-17 | 13:53

Jammer. Ik voel me ook genomen met mijn gift(je) om de boel op te schudden. Was niet voor politieke partij.

svg | 18-01-17 | 13:53

GeenPeil is niet vernieuwend maar anders. Ook wij krijgen hier een lijst voorgeschoteld van kandidaten die door GP goed zijn bevonden en die we niet of nauwelijks kennen. Net als bij de oude traditionele partijen. Men wil directe democratie, maar is nog te beroerd om even te peilen of wij, de reaguurders, dit een prima plan vinden. GeenPeil wil vooralsnog alleen nog maar ons geld. Om mooie ICT dingetjes te doen.
Ja, ik wil wel dat al die ontwikkelaars in een zwart gat vallen, als GeenPeil niet in de kamer komt. Ze hebben dan ruimschoots hun gage binnen gehengeld. Niemand maakt mij wijs dat dit allemaal idealisten zijn.
GeenStijl is gewoon een commerciëel bedrijf en die ontwikkelaars kosten bakken vol met geld.
Ik heb het eerder als gezegd dat GP niks wordt. Je zet geen poppetjes in de 2e kamer die geen mening hebben en niet mee debatteren, noch verbindingen zoeken met andere partijen. Keert terug op uw schreden op deze heilloze weg.

Graaf van Egmont | 18-01-17 | 13:49

Ook wel grappig om te zien dat veel reageerders die hier af en toe een comment plaatsen denken eigenaar te zijn van Geenstijl en daarom van mening zijn dat zij inspraak in dit proces zouden moeten hebben.

Maar als je een half miljoen hits heb of zoiets dan stellen die 200 man die reageren (sorry dames, jullie reageren natuurlijk ook) natuurlijk weinig voor.

Grote Smurf | 18-01-17 | 13:48

Ik ga hier vanavond nog eens even voor zitten.
Of het kans van slagen heeft laat ik in het midden maar af en toe moet je nou eenmaal iets anders proberen om vooruit te kunnen komen.

Ik kan net als de rest wel lopen azijnpissen maar daar wordt uiteraard niemand wijzer van. Zoals de huidige politieke koers wordt gevaren is het namelijk eveneens geen porem. En ook de nieuwe partijen met de alom bekende traditionele aanpak hebben me een iets te hoog LPF gehalte want ze hebben allemaal een weinig vernieuwende aanpak en we weten allemaal dat dit al 20 jaar eveneens NIET WERKT!

zeg maar gerust met dat gevoel van: De bedoeling is goed, maar hij redt het niet!

In dit GeenPeil geval is er hullemaal niet bewezen dat het geen kans van slagen heeft. Eveneens: if you assumme, you make a ass out of you and me.

Hoe lang blijven we nu nog allemaal in die stationair stand van ontkenning draaien want het gros hier van de lezers beseft nog steeds niet dat ze over 20 a 30 jaar de babyboomers zijn die wellicht niets dan dezelfde egoïstische ellende achter zullen laten dan de ouderen waar men vandaag de dag altijd over loopt te mekkeren. En dan tegen die tijd is het ook janken met je nog kariger AOW-tje en nog minder handen aan bed in je ondergepiste luier die over 2 dagen pas wordt verschoond.

Rest In Privacy | 18-01-17 | 13:47

@Prof. Hoxha | 18-01-17 | 13:29
Fair enough, maar persoonlijk zet ik liever in op een partij en leiders met standpunten in plaats van een experiment dat "geweldig interessant" is om te zien. De nood is aan de man, hoe vernieuwd dit ook is. Misschien over 4 jaar, met een solide plan, een geteste machine en meer tijd om te testen.
Desalniettemin gaat het zeker gebeuren wat je zegt. Mochten er zetels veroverd worden zal het ledental (wie dat ook mag zijn) dat mee wil stemmen rap stijgen.

Lafayette | 18-01-17 | 13:46

ikzalhandhaven | 18-01-17 | 13:12

Je jury-duty idee is niet nieuw. Is in de geschiedenis al vaker gedaan in de vorm van at-random vertegenwoordiging i.p.v. gekozen, benoemde of meritocratsche. Maar op één of andere manier nooit blijven plakken. Vast gevolg van de afkeer die de mens heeft van zaken die hij niet kan beïnvloeden. Dat zou ook hier roet in het eten gooien. Ik denk niet dat wetgevende vertegenwoordiging at random lang zou kunnen bestaan. Random betekent namelijk ook dat er zomaar tien van tien haatbaarden uit de koker kunnen komen rollen.

F#ckingAwesome | 18-01-17 | 13:46

GeenPeil werkt alleen op een integere manier als er alleen mensen mogen stemmen die ook daadwerkelijk op 15 maart op GP hebben gestemd. Hoe kunnen jullie daarvan zeker zijn? Is dat niet praktisch onmogelijk en in strijd met de wet?
Anders is de kans groot dat GP door PVV-stemmers (op GS ruimschoots vertegenwoordigd) wordt gekaapt en daarmee tot een 5e colonne verwordt.
Kan GS niet beter ijveren voor een referendum stelsel zoals dat in Zwitserland bestaat? Of is dat onhaalbaar omdat vrijwel geen enkele partij dat wil en dat een (moeilijk haalbare) grondwetswijziging vereist?
Jullie vraag om "meer of minder beschaving" is ironisch, want wat is "tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend"? Of begrijp ik het verkeerd en is "minder beschaving" het doel? Dat zou wel weer aansluiten bij het "minder, minder" volk hier.

NoblesseOblige | 18-01-17 | 13:45

Wanneer kunnen we stemmen voor of tegen opheffing van geenpeil?
Misschien eerst daarmee beginnen en dan pas geld en tijd steken in iets nutteloos.

Russo | 18-01-17 | 13:43

Ok, leuk bedacht en zo, alleen jammer dat er geen hond op zit te wachten en nog minder die het daadwerkelijk steunen.
Het is vrij autistisch een plan door te blijven drijven waarover je nooit je achterban hebt gepolst en waarvan een duidelijke meerderheid van die achterban dat plan totaal niet ziet zitten.

zwellevertje | 18-01-17 | 13:43

@Plaktong | 18-01-17 | 13:29
In 2005...... en daarom heb je nu nog een zwitsal?

necrosis | 18-01-17 | 13:42

Oke, dus ik stem op jullie partij. Want ik denk dat de mederaguurders er fel op tegen zijn dat de sharia wordt ingevoerd. Maar wat gebeurt er nu? Erdogan stuurt z'n trekpoppen aan, alle (Nederlandse) Turken worden lid bij GeenPeil, en bij de volgende stemming stemt gans GeenPeil in de kamer VOOR de invoering van de Sharia.
Gefeliciteerd!

Flapuidt | 18-01-17 | 13:40

Het hele idee is al afgeschoten door de reaguurders. Daarnaast is het verschrikkelijk naïef om te denken dat zoiets via interwebs mogelijk is. Zeker nu met alle Russische hacks in het nieuws, hebben jullie de schijn al tegen. Kansloos.

rekennietmachine | 18-01-17 | 13:40

@miko | 18-01-17 | 13:30
In 2005 heette de 'partij' nog 'groep Wilders'.
Pas in 2006 was er sprake van PVV.
Wel blijven opletten, hè!

necrosis | 18-01-17 | 13:38

GS, Powned, Milo, P.J. Watson etc, worden het nieuwe establishment, en dat is een hele verbetering. Echter, de nieuwe revolutionaire en ideologisch goed gefundeerde globale beweging is the Altright. GS had een dergelijke rol in NL kunnen vervullen maar lieten dit na, al komen ze soms goed in de buurt. Kortom, GS en GP zijn niet het broodnodige en radicale antwoord op de problemen van deze tijd. Ik zou GS het liefst weer in een ideologische voortrekkersrol zien, en dat kan door Altright te omarmen. Als je te veel naar de meerderheid van je volgers luistert, kom je niet echt vooruit.

pluk-87 | 18-01-17 | 13:38

Op mij komt dit Geenpijl gedoe over als zetels afpakken van Greet. En hoewel ik eigenlijk zou willen dat Greet niet nodig zou zijn, ik had namelijk liever dat mijn geliefde VVD de problemen met immigratie en de EU tien jaar geleden had aangepakt, ben ik nu van mening dat Greet noodzakelijk is. Dus aan Geenpeil de taak om mij te vertellen hoe ze het beleid van Greet willen gaan steunen, dan wil ik best overwegen om Geenpijl te stemmen. Maar aangezien het vijf voor twaalf is, wil ik niet dat mijn Geenpijl stem de broodnodige revolutie tegen islam, immigratie en de EU in de weg staat.

Mika6101 | 18-01-17 | 13:38

Transparant zou zijn als je dan ook vermeld hoeveel geld jullie er in steken en hoeveel jullie moeder bijdraagt. Wel bonnetjes van broodjes voor de lunch publiceren maar niets over geldschieters?
Dat kennen we alleen van de corrupte partijen die we al hadden

gestopt | 18-01-17 | 13:37

De uitvinders van het pollfucken introduceren de ultieme fuckbare poll. Ironie is gaaf

sjaakdaak | 18-01-17 | 13:37

'Trump gaat winnen' voorspelde Geenstijl op 5-11-16. Deze conclusie trok GS omdat 'het in de lucht hing op het internet'.

Wat hangt er nu in de lucht GS? Gaat GP een hoop zetels pakken?

De mooie man | 18-01-17 | 13:35

Beste GS redactie,
Ik weet wel dat best veel mensen op de poll destijds hebben ingevuld dat jullie een politieke partij moesten beginnen. Daar ben ik er niet een van overigens. Maar ik vind dit toch een slecht plan. Tussen de regels door lees ik ook wel een beetje dat jullie dat eigenlijk toch ook met mij eens zijn. Ik hoop ergens nog altijd dat jullie vlak voor 15 maart rollend van het lachen een HAHA HOAX berichtje posten hierzo. Jullie hebben immers GeenPeil nog niet eens meegnomen in de TK2017? poll. Maar toch ben ik bang dat jullie het serieus menen. Was nu maar een GS-kroeg begonnen.

Qippie | 18-01-17 | 13:35

Maak bijvoorbeeld een soort kieswijzer voor je GeenPeil leden. Publiceer de resultaten hier op GeenStijl, trekt ongetwijfeld nieuwe leden. Verder eens met Een vrije paling: doe waar je goed in bent bij GeenStijl en dat is niet dezelfde GeenPeil boodschap 100x herhalen.

Icing | 18-01-17 | 13:35

Lafayette | 18-01-17 | 13:26

Ghehehe. Wat politiek betreft had je over-, over-, over-, overgrootvader Gilbert du Motier inderdaad duidelijkere standpunten. ;) :)

Basil Fawlty | 18-01-17 | 13:34

Prof. Hoxha | 18-01-17 | 13:29

De grootste kritiek zit 'm niet in het geenpeil idee an sich. Waar het volgens mij mis gaat is dat geenstijl alles en iedereen kwetst behalve geenpeil. Dat verwacht men niet. Dat pikt men ook niet. Vandaar deze zure regen aan reacties.

Tirade | 18-01-17 | 13:33

Ik stem Forum voor Democratie. FVD heeft tenminste gewoon standpunten.

Joostmochtnietsweten | 18-01-17 | 13:32

Even een rigoureus idee:
Waarom niet de reaguurders zonder zwitsal laten stemmen op alle standpunten en daarmee de boer op in de tweede kamer? 3 maanden later kun je je mening weer veranderen indien nodig en of weer stemmen op (nieuwe) standpunten.

Dit gaat mijn stem niet krijgen. En al helemaal niet als er een flapdrol met een petje op de kiezerslijst staat. WTF man. Er kan er geeneens eentje jasje dasje aandoen.

Behangdelul | 18-01-17 | 13:32

@ Prof. Hoxha | 18-01-17 | 13:29
*De huiliereaguurders van nu staan over drie maanden vooraan in de rij bij de plopkap*

Reaguurders komen niet buiten, dat weet je tog?

Maya de Blij | 18-01-17 | 13:31

Gaat hem niet worden.

swassannuf | 18-01-17 | 13:31

Eerst mijn IP-ban maar eens opheffen, dan zien we wel weer verder. En ook de bans van velen andere reageerders. Want het blijkt nu wel dat de kritiek op de onafhankelijkheid van GeenStijl niet meer dan terecht was...

Freelix | 18-01-17 | 13:30

PVV is trouwens ook van 2005 dus daar ga je al. Niet eens in de kamer en dan al liegen.

miko | 18-01-17 | 13:30

2005 deed ik ook nog weleens jaggle.nl

Plaktong | 18-01-17 | 13:29

Schoenmaker blijf bij je leest. Blijf dus tendentieus,ongefundeerd en nodeloos kwetsend. Daar hoort het aan een dood paard trekken dus niet bij. GS/GP geeft zichzelf hiermee een brevet van onvermogen. Van ons Vrije Palingen valt daarom geen donatie te verwachten. Blijf doen waar je goed in was/bent.

Een vrije paling | 18-01-17 | 13:29

1e paar reaguurders hebben stuk niet écht gelezen, gezien publicatietijd en reaguurtijd. Dat je kritisch bent, ja. Maar die boosheid en zware negativiteit? Get a fucking live. Gelukkig bewijst de oplopende ledenteller wat anders. De machine komt op stoom. Ik help zeker mee, vind het lachen. Iets vernieuwends, iets anders, iets fris.
.
Een paar zetels GeenPeil is goed voor Nederland.
.
Het is straks geweldig interessant om te zien wat de GeenPeil-groep doet bij stemmingen, media gaat dit onder vergrootglas leggen. Hoe gaan ze tegenstemmen, ook al winnen ze niet? Waar zijn ze voor, Waar trappen ze op de noodrem? Wat vindt de crowd van 'de dingen'. De huiliereaguurders van nu staan over drie maanden vooraan in de rij bij de plopkap.

Prof. Hoxha | 18-01-17 | 13:29

Laten we zeggen dat het een bewonderenswaardig streven is om het archaïsche politieke systeem wat door moet gaan als 'Democratisch' te willen omvormen van binnenuit, alleen geloof ik hier niet in, niet op de manier dat GeenPeil voorstaat! Maar veel geluk met deze poging.

BadLieutenant | 18-01-17 | 13:27

Watching the Wheels | 18-01-17 | 13:18

Dat heeft u fraai samengevat. ik lees vele comments die weliswaar hard zijn, maar opbouwend blijven. 90%+ is niet tevreden over dit systeem. Dan kun je idd goering-himmler-achtig een blabla verhaal gaan houden dat 't toch allemaal klopt, offf (aanhoudende fff), je begint bij waar het allemaal om zou moeten draaien. Een stem te geven aan jan piet de schaafkaas-reageerder, die ook over de vorm wil meepraten. Anders wordt dit project één grote contradictio in terminis.

Tirade | 18-01-17 | 13:26

Ik zit net naar Radio-1 te luisteren, de een of andere randdebiel beweert al kraaiend dat als je zo dom bent om niet op de PvdA te stemmen dat dit komt omdat je laag opgeleid bent en geen maatschappij leer hebt gehad en dus geen verstand hebt van de politiek, anders zou je vast wel PvdAfbraak gaan stemmen.
Vuige propaganda, en we betalen er ook nog verplicht voor via de belasting.
Zum Kotzen

telelezer | 18-01-17 | 13:26

Wellicht een idee om met de huidige leden een paar programmapunten op te zetten. Als oefening, en om iig standpunten te hebben.

strijpsestraat | 18-01-17 | 13:26

@Basil Fawlty | 18-01-17 | 13:20
I second that old chap.
Wat nodig is, is duidelijkheid en leiderschap.
In voorgaande GP projecten was dat er wel.

Lafayette | 18-01-17 | 13:26

@Kees de Vries8082 | 18-01-17 | 13:18
Kijk, JIJ snapt het wel, in tegenstelling tot nemoj me jebat.

miko | 18-01-17 | 13:24

@nemoj me jebat | 18-01-17 | 13:11
Jij hebt het stuk dus ook niet gelezen,duidelijk.

miko | 18-01-17 | 13:23

Succes!

Rest In Privacy | 18-01-17 | 13:22

Alexis de T. | 18-01-17 | 12:27 en
Ardbeg | 18-01-17 | 12:42

Hear hear! Probleem van GP is inderdaad, door jullie en menig andere reaguurder hier aangegeven, dat ze zelf met geen enkel voorstel of standpunt komen. Wat ze willen doen is zo gemakkelijk. We laten anderen de standpunten, plannen of ideeën maken en dan gaat GP via de levende stemkastjes er op stemmen. stel je voor de 2e kamer zou helemaal bezet zijn door levende stemkastjes en dan? Niemand komt meer met voorstellen. Als GS het over "wereldheerschappij" heeft dan moet je ballen tonen en zeggen waar je voor staat en niet alleen lafjes oordelen/stemmen over de voorstellen van anderen.

Basil Fawlty | 18-01-17 | 13:20

Mijn stem op de SGP blijft onveranderd. Desalniettemin juich ik het Geenpeil initiatief toe, al was het voor het experiment hoe dat uit zou kunnen pakken. Go GP, go!

klamme.vla | 18-01-17 | 13:20

@nemoj me jebat | 18-01-17 | 13:16
*pakt rol vuilniszakken en de stofzuiger*
En wat is je lievelingsdrinkie?

necrosis | 18-01-17 | 13:19

Die lange columns gaan niet werken om de massa enthousiast te krijgen.
.
Veel mensen zijn te boos, die willen Greet groot maken, al was het alleen maar om een statement te maken.
.
Dus wat GP nodig heeft is iets anders dan lange columns. Wat je nodig hebt is een nu al werkend stemsysteem voor leden, desnoods via een simpele poll te bereiken via een link uit een mailtje aan de leden.
.
Laat zien dat het werkt, laat zien hoe het werkt. Interessante vraag zou nu bijvoorbeeld zijn "welke tweede partij heeft uw voorkeur naast GeenPeil?" en dan elke week een nieuwe tussenstand laten zien (zoals bij peil.nl alleen dan alleen van de leden).
.
Dan heeft het ook zin om lid te worden, want je kunt je stem dan nu al laten horen.
.
Ben zelf al een tijdje terug meteen lid geworden, want het initiatief is heel goed en houdt al die andere partijen democratisch. Je zou eigenlijk op 2 partijen moeten kunnen stemmen, 1 hoofdstem en 1 stem om de richting aan te geven.

Watching the Wheels | 18-01-17 | 13:18

De GS redactie heeft heel veel woorden nodig om uit te leggen dat GeenPeil toch echt een briljant idee was.....
Quote uit bovenstaand redactiestatement: "Een nadeel van GeenPeil is dat je meer moet lezen dan een campagnezin of een tweet. En dat past velen van jullie niet."
.
Laat even op je inwerken. Ja, het staat er echt. Ze zeggen dus in feite: GeenPeil en ook de GS redactie zit vol met erudiete mensen, maar heel veel GS reaguurders zijn helaas domme losers en eigenlijk te ongeletterd om het te snappen.

Kees de Vries8082 | 18-01-17 | 13:18

Ardbeg | 18-01-17 | 13:01
Dat is ook iets waar ik benieuwd naar ben. Het politieke debat is -mits goed gevoerd, hetgeen nu al zelden gebeurt- van belang voor mijn stem.
Dat ging m.i. ook mis bij het Oekraïne Referendum; ik heb om de reden tegen gestemd waarop ook veel voorstemmers zich beriepen, nl.: oprechte betrokkenheid bij de inwoners van dat corrupte K-land.

Rommelende Onderbuik | 18-01-17 | 13:17

@nemoj me jebat | 18-01-17 | 13:09
Helemaal eens met je, GeenStijl schopt nog steeds kont!
Jankballen die vinden van niet, zouden door Joris over de schutting geschopt moeten worden.
En ik help hem graag.
*trekt schoenen met stalen neuzen aan*

necrosis | 18-01-17 | 13:17

Waarom geen partijprogramma schrijven op basis van de huidige meerdergeid van meningen van leden. Dit geeft een goede voorspelling van het uiteindelijke stemgedrag bij bepaalde onderwerpen in de kamer. Zo kan iemand kijken of hij zich voldoende thuisvoelt bij GeenPeil, want uiteindelijk heb je er als individueel persoon weinig aan als jouw mening bijna nooit gedeeld wordt door de meerderheid van de leden van GeenPeil.

Icing | 18-01-17 | 13:16

necrosis | 18-01-17 | 13:08
Gelukkig zitten wij op één lijn. Met een verschil: jouw woonkamer, jouw meubilair en ik kom gewoon af en toe op visite.
Kus!

nemoj me jebat | 18-01-17 | 13:16

-weggejorist-

drammerd | 18-01-17 | 13:15

"Zijn wij fucking entitled om deze shit te pushen totdat wij vinden dat het karwei af is?" Wat mij betreft praten we pas verder als jullie eerst normaal Nederlands gaan praten. Als je het nodig vindt om de Nederlandse taal te larderen met Engels betekent dit dat je eigenlijk niets zinnigs te vertellen hebt.

Gabr | 18-01-17 | 13:14

Jan Roos kreeg een hitlersnor opgeplakt toen hij overstapte naar de politiek. Dat was op zich lachen gieren brullen. Maar dan gaat geenstijl de politiek in, en dan is het over met de scherpe spot. Daarin gaat iets mis, en dat voelen de door u nodeloos kwetsend opgevoede reaguurders uiteraard haarfijn aan. Geenstijl is ongeloofwaardig geworden. Daar wringt de schoen. Maar wat helpen kaars en bril als de uil niet ziene wil.

Tirade | 18-01-17 | 13:13

Tirade | 18-01-17 | 13:06
Excuus, een tl;dr voor u:
Een directe en een representatieve democratie kunnen niet tegelijkertijd functioneren. GeenPeil moet met gekozen kamerleden actief politiek gaan bedrijven en streven naar een directe democratie. Dat voorkomt fraudegevoeligheid.
.
GeenPeil moet streven naar het volgende democratiemodel op basis van jury duty. Dwz een grote, representatieve steekproef van de NL bevolking. De gekozen jury moet bewijzen dossierkennis te hebben dmv een toets. Deze vragen zijn er op gericht aan te tonen dat zij het dossier hebben gelezen (of ze het begrepen hebben kun je niet objectief meten). Voor deze taak krijgen zij een aantal dagen vrij van werk op kosten van de overheid.

ikzalhandhaven | 18-01-17 | 13:12

Op zich een heel goed initiatief, maar er is iets mis met het momentum. Toch ben ik voor, maar als je er op stemt en er komt niet eens 1 zetel was die ene stem beter besteed geweest aan de PVV, VNL, FvD.

@redactie: hoe liggen de kansen om zelfs maar 1 zetel te halen?

Vogelbeest | 18-01-17 | 13:12

@necrosis | 18-01-17 | 13:08
hahaha. Mooi.
Maar vooralsnog zie ik weinig zure comments, tenzij je elke vorm van kritiek en tegenargumentatie als zodanig wil kwalificeren. Als het GP menens is, dat alles besproken moet kunnen worden alvorens te stemmen dan lijkt me dat juist eerder een voorwaarde, zelfs als die kritieken dan zuur zijn.

Lafayette | 18-01-17 | 13:11

miko | 18-01-17 | 13:10
Jij onderschat ze. Ga maar naar D66.

nemoj me jebat | 18-01-17 | 13:11

Het idee van een regering is dat wij hardwerkenden een stel minkukels in Kamers plaatsen, die vervolgens dingen voor ons gaan doen, zodat wij kunnen doen waar we het beste in zijn. Als ik me nou zelf ook nog met politiek moet gaan bezig houden, dan kan ik er ook zelf wel gaan zitten.

John McClane | 18-01-17 | 13:11

@redactieraad.
Zulke lange stukken worden hier niet gelezen. beter maak je er een feuilleton van. Hapklare brokken, je overschat je publiek.

miko | 18-01-17 | 13:10

'En eerlijk is eerlijk, dat past velen van jullie niet. We weten alleen nog niet precies hoeveel.'

Zo GS daar heb jullie lekker het ons-gevoel de nek omgedraaid. 'Wij' weten wel wat goed is voor 'jullie'. Sodemieter toch op zeg. Enig idee hoeveel (ex) reaguurders een academische graad hebben? En die ga je even lekker toespreken op de toon van de eerste de beste kleuterjuf? Het Politburo is er niets bij.

medusa324 | 18-01-17 | 13:10

@blikjegrolsch | 18-01-17 | 13:01
Die heeft hij al en heet Vara.

necrosis | 18-01-17 | 13:09

@TegenBeterWetenIn-12.55 Vroegah had je ook Hyves enzo. Tijden veranderen. Natuurlijk was Kouwes briljant, of Dreknek destijds, absolute eindbaas en ongekroonde koning uit de bloghosphere. Nu in 2017 is er een nieuwe tijd met nieuwe kansen, GS begrijpt dat en doet daar wat mee, ik vind dat bijzonder knap en het zou me niets verbazen als Geen Peil een aantal zetels gaat halen, mijn stem hebben ze.

R@ | 18-01-17 | 13:09

Ik ben meer teleurgesteld in de Reaguurders dan in GeenStijl. Getver wat een zurigheid, wat een negativiteit.
Iedereen die probeert iets aan het stelsel te veranderen: hulde! Driewerf!

nemoj me jebat | 18-01-17 | 13:09

Wat een zure comments.
Gelukkig ben ik er nog steeds om zwitsals te pesten en Joris wat werk te leveren.
En verder heeft GeenStijl waargemaakt wat ze beloofden: een omroep, een referendum en een politieke partij.
Voor mij blijft GeenStijl mijn huiskamer en blijf ik het meubilair!

necrosis | 18-01-17 | 13:08

En toch denk ik dat het een fundamentele fout is van GeenPeil-2eK om geen politiek programma te hebben c.q. geen politieke standpunten in te nemen. Het valt toch niet te ontkennen dat GeenStijl altijd wèl voor bepaalde - fundamentele - waarden stond.
Door het over een 'volledig programma-loze' boeg te gooien met het 'stemkastjes-'principe als uitgangspunt heeft GeenPeil zichzelf uitgehold omdat kiezers nu feitelijk in één partij worden ondergebracht met hun opponenten. Dat zet geen zoden aan de dijk.
Als DENK en de PvdA hun hele achterban oproepen om lid te worden van GeenPeil-2eK kan het gebeuren dat in de 2e Kamer GeenPeil gaat stemmen: 'Meer, meer, meer islam in Nederland'.
Dat gaat dus never nooit niet gebeuren, dat ik daar aan mee zou werken.
Dus GeenPeil: keer terug op je schreden en stel op z'n minst een basaal politiek programma samen en laat mensen binnen dat programma voor de nuancering van dat programma stemmen.
Linkse, islamitische en wat dies meer zij-partijen kunnen toch hun eigen stemkastjes-partij opzetten als ze dat willen.
#te_grote_ambities

Aristotalloss | 18-01-17 | 13:08

@Tirade

"Juist in de tweede kamer heb je talent nodig die het vuur aan je schenen kunnen leggen. Mensen die met passie hun standpunten uitdragen"

Twee dingen.

A. Die mensen zijn er niet. OF het mist talent, of het zit er voor het eigen ego en gewin. Van alle kamerleden kun je de écht bevlogen systeemdenkers op één hand tellen. De rest pusht wetjes en regelingetjes waarvan ze weten dat ze er weinig tot niets mee gaan bereiken, of nog erger: dat niet weten te herkkennen. Denk Ascher, het enige talent van die kerel is politiek bedrijven, maar problemen oplossen is 'm nog nooit gelukt. Toch is ie vice-premier. Waarom? Omdat talent er niet toe doet.

en B. Dat onze politici onderling, en binnen hun eigen directe omgeving die vergeven is van de insiders, lobbyisten (of verkapte lobbyisten), meelopers jaknikkers en andere narcissisten-enablers, met al hun passie, echt of niet, hun standpunten uitdragen in dat volgens achttiende-eeuwse gebruiken, waarden en tradities vormgegeven proces dat wij een 'kamerdebat', 'regering', of een 'kamercomissie" noemen, is nu net het probleem!

Ze moeten niet aan elkaar uitleggen waarom wat ze willen doen het juiste is, maar aan ons!
Ze moeten niet aan elkaar en elkaars juristen uitleggen hóe iets voor elkaar gekregen kan worden, maar het vragen aan degenen die met moeten dóen!
Ze moeten niet aan elkaar vragen, of van allerlei mensen met nadrukkelijk tegenstrijdige of niet passende belangen, wát er mis is in de wereld, maar het verdomme objectief vaststellen en er een debat over aangaan met de bevolking! In plaats van zich verlagen tot het niveau van sbs6, van misbruik maken van de domheid en desinteresse van de gemiddelde burger, om die wijs te maken dat écht, deze wet, hem z'n baan gaat terugbezorgen. Of z'n verkrachtte dochter gerechtigheid zal bieden, of eindelijk iets zal veranderen aan de financiële vrijstaat die Nederland voor de top 5% geworden is.

Het enige standpunt dat telt in onze politiek, is dat het systeem niet de uitkomsten produceert die we nodig hebben, en dan zit er maar één ding op: het systeem veranderen.

F#ckingAwesome | 18-01-17 | 13:07

ikzalhandhaven | 18-01-17 | 13:02
.
Probeer voortaan alinea's te gebruiken dmv dit enter-punt systeem. Want jezus wat een lap. Onoverzichtelijk.
.
Of schrap al uw overbodige zinnen en wees gewoon straight to the point.

Tirade | 18-01-17 | 13:06

Ben ik lid?
sinds 5 december check
Ondersteunverklaring?
verstuurd 18 januari check
Doneren?
ja tijd en inzet.
Ik ben het huidige (wan)beleid ook meer als spuugzat.
De keus is dan blijven kotsen en klagen of de oorzaak aanpakken.

captain-caveman | 18-01-17 | 13:05

Ik ben wel lid omdat het bijna niks kost
Ik stuur gewoon een ondersteuningsverklaring op, omdat het geen moeite kost.
Ik doe gewoon lekker mee, omdat van alle opties dit de leukste lijkt.

Rest In Privacy | 18-01-17 | 13:05

Oei... ;-)
Wij van GeenStijl adviseren GeenPeil.

Ik sluit me aan bij de mensen die snakken naar het oude GeenStijl. Mag best in een nieuw jasje.

Bernhard de II | 18-01-17 | 13:05

Er is niets mis met jullie visie en doorzettingsvermogen.

Ik baal er gewoon ontzettend van dat Nederland voor 99% bestaat uit mensen 'lukt toch niet', 'het is de wet', etc.

Als je NIETS doet gebeurt er ook niets.

Kaas de Vies | 18-01-17 | 13:05

Een infantiel concept op basis van een utopiaanse gedachte over hoe de democratie kan werken. Waarbij GeenPeil uitgaat van de behoefte aan dossierkennis van Jan met de Pet.
Een fraudegevoelig systeem dat niet de belangen van de meerderheid behartigt, maar de belangen van lobbykracht.
Immers kan elke actiegroep behalve haar gebruikelijke stemgedrag extra invloed op de democratie uitoefenen door tevens lid te worden van GeenPeil. Dat betekent een dubbele invloed in de democratie. Mensen die niks in een directe democratie zien (en GeenPeil niet willen steunen) hebben daardoor minder in te brengen in de politiek.
Conclusie:
Mensen met teveel eenzijdige belangen die niet een afspiegeling zijn van de maatschappij, kunnen voor relatief weinig geld gebruik maken van de lobbykracht van deze partij. Je kunt niet een directe democratie parallel laten lopen aan een representatieve democratie.
Het zou GeenPeil sieren als er wel representerende kamerleden werden gekozen die zich hard zouden maken voor een volledige directe democratie. Een one issue partij dus, die van het Nederlandse systeem het Zwitserse systeem probeert te maken.
Tevens moet er een oplossing gevonden worden voor de invloed die lobby kan hebben op het politieke keuzeproces.
Bijvoorbeeld een soort Jury duty (zoals er in de VS is, maar dan met een representatieve steekproef van de NL bevolking). Een soort mega taskforce die twee dagen vrij krijgen van hun werk om zich in het dossier vast te bijten en een beargumenteerde mening kunnen vormen. Zij moeten alvorens te stemmen een toets afleggen om aan te tonen dat zij de stof hebben doorgenomen (deze toets gaat dan over feiten uit het dossier en is vooral bedoeld om te testen of mensen het dossier volledig hebben gelezen. Het gaat dus niet om interpretatie van het dossier, maar kennis van hetgeen erin staat). Dit is heel schools, maar de enige manier om het eerlijk te laten verlopen.
Dat is de enige manier waarop een directe democratie kan werken.

ikzalhandhaven | 18-01-17 | 13:02

Rommelende Onderbuik | 18-01-17 | 12:55
Ik wil gewoon weten op wat voor partij ik stem en wie ze vertegenwoordigen. Je kunt toch eerst je achterban gebruiken om samen een basisprogramma bij elkaar te pollen en daarna gedurende vier jaar andere zaken voor te leggen? Campagnevoeren zonder programma is gewoon niet te doen.
Dit is pure oppositie opvulling want regeren met levende stemkastjes is onmogelijk, met de waan van de dag kun je geen beleid maken. Daarnaast doet Jan Dijkgraaf niet eens mee met de debatten dus mijn stem wordt ook al niet gehoord. Noem me ouderwets, maar doe mij maar een politicus die zijn mond opentrekt met een goede visie. En ja, die zijn er maar weinig, dat weet ik.

Ardbeg | 18-01-17 | 13:01

Toch is het raar dat Francisco van Jole niet met een partij komt.

blikjegrolsch | 18-01-17 | 13:01

Koning één oog | 18-01-17 | 12:49
Goh, daar gaan we dus al:
Als je niet staat te juichen en kritiek hebt, ben je een stelletje schapen en doe je aan zure stemmingmakerij, en moet je je mond houden.
Zo lust ik er wel een paar.
Er is om te beginnen geen enkele inspraak geweest of dit wel een idee is waar draagvlak voor is onder de meerderheid der reaguurders.
Er komt verder geen enkele reactie op de terechte kritiek dat giften, die gegeven zijn om de zittende kliek te bestrijden, zonder enige ruggespraak ge(mis)bruikt zijn voor het oprichten van een politieke partij.
Verder mis ik ook elke democratische inspraak bij het samenstellen van kandidatenlijsten.
Het is weer het bekende: Wij weten wel wat goed voor jullie is, wat Geenstijl in het verleden altijd de zittende politiek verweten heeft.

Roadblock | 18-01-17 | 13:01

Als tegendraadse anarchist vind ik het eigenlijk wel een mooi initiatief.
Uiteraard heb ik bedenkingen maar hoe meer negatieve reaguursels hoe meer sympathie ik voel.

Maya de Blij | 18-01-17 | 13:01

Overigens is de TK2017 poll al sinds de introductie van GP niet meer gereset... Zou toch graag eens willen zien hoe de stand van zaken nu zou zijn.

Lafayette | 18-01-17 | 13:01

@Koning één oog 12:49
Je stemt enkel op meer partijdemocratie van een partij zonder richting, die enkel stemkastjes heeft in de Tweede Kamer en niet elders, die monddood is (want niet spreekt) en die geen wetten initieert.

Je kan net zo goed op een zeehond stemmen.

tipo | 18-01-17 | 13:00

Het systeem is niet te veranderen vanbinnenuit (vandaar minerva papzakken,billenmaatjes, old boys pedofielen etc...)
Heeft u een alternatief ? Ik niet.

cat22 | 18-01-17 | 12:59

Dit artikel is geen stijl, maar geen GeenStijl. Ofzeau. Iedereen die het niet met me eens is een virtueel neqschot.

Kapitein Stijlvol | 18-01-17 | 12:59

Ik begrijp er geen bal van. 2005? de Redactieraad? van wat, geenpijl of geenstijl? 2005? who cares? suggereert u nu continuiteit vanaf die tijd op poltiek gebied met een plan? lachen. en dan dit verhaal. te lang, en te slick.
maar ik ga er nog wel even naar kijken als ik tijd heb.

Hè Bah | 18-01-17 | 12:57

Na het succes van het Oekraïne referendum las je veelvuldig op geenstijl dat reaguurders opriepen tot het oprichten van een politieke partij. Tot zover klopt het allemaal. Wij riepen, u deed. Maar tussen die 2 stappen is er een hoop mis gegaan. Te weten:
.
1) versplintering geenpeil kopstukken
2) geen inspraak reaguurders hoe zoiets op te richten
3) de neutraliteit bewaren voor geenstijl. Want nodeloos kwetsen okee, maar dan wel bij iedereen, anders verlies je geloofwaardigheid.
.
Bovenstaande waren mijns inziens grondvoorwaarden voor succesvolle stap richting meer invloed voor de 'gewone man'. Zonder deze garanties, krijg je natuurlijk gemor. Mag geen verrassing heten.

Tirade | 18-01-17 | 12:56

@F#ckingAwesome | 18-01-17 | 12:52

ja, mooi he, altijd zeiken dat er niet naar ze geluisterd wordt maar bij dit initiatief klagen dat er geen vooruit opgezet standpunt is zodat ze verder niet meer hoeven na te denken.

Grote Smurf | 18-01-17 | 12:56

Waarom staat er geen lekker kontje op de kandidatenlijst? Dat heeft de PvdA onder Wouter Bos extra zetels opgeleverd. Klaver lijkt die doelgroep (uitgebluste bakietsvrouwen) nu aan te spreken. Grijp die zetels voor snotneus Klaver's neus weg met een goeie reedt.

solcama | 18-01-17 | 12:56

Geen Peil afkomstig uit GS?
Jemig.

Ik moet even iets heroverwegen, nu, want ik vind Geen Peil echt helemaal niks.
Waardeloos , zinloos en kansloos.

mallekater | 18-01-17 | 12:56

Oei, zo te lezen is de partij niet ver verwijderd van de eerste afsplitsing. Mensen die vinden dat de Alibaba's rovers toch iets van een mening en een programma moeten hebben vs. doe maar gewoon die stemkastjes.

Rommelende Onderbuik | 18-01-17 | 12:55

2005. Legt u de stukjesschrijvers van toen eens naast die van nu. Dat waren nog 'ns kerels. Kerels die wisten dat kudtheaumeaux het meervoud van kudtheaumeau is. Vroeger hadden we Kouwes en de Chileen. En nu? Nu hebben we GeenPeil. Een marginaal politiek clubje, geleid door een opportunist die liever direct onder de kudtheaumeaux van 50-plus op de kieslijst had gestaan. Dat maakt geen indruk meer. GS smacht naar een goede auteur.

TegenBeterWetenIn | 18-01-17 | 12:55

Fuseren met het Forum voor democratie

Islamofiel | 18-01-17 | 12:54

Om nu te zeggen dat ik hier vrolijk van wordt? Nee.
Lange teksten boeten nu eenmaal snel aan kracht in. Desalniettemin dank voor de inspanning het een en ander te verduidelijken. Door de regels heen voel ik wel de bijna defensieve rechtvaardiging. Ik snap dat ook best. Toch denk ik dat dit een 'brug te ver is' en dat er strategische denkfouten in dit project zitten. De harde verbinding tussen GS en GP bijvoorbeeld. Als die radicaal doorgeknipt was, had er waarschijnlijk meer sympathie ontstaan... afijn koffiedik kijken achteraf.
Ik wil overigens helemaal niet meer democratie, maar vooral andere partijen aan de macht.
Desalniettemin succes.

Lafayette | 18-01-17 | 12:53

Jezus wat een stel kneuzen zijn die reaguurders geworden! Ik dacht dat jullie zelf een fucking mening hadden, maar nee hoor... standpunten moeten er komen. Stellingen ingenomen. Wat een fucking onzin, dan snap je er toch echt helemaal niks van als kutburger slash mislukte reaguurder.

F#ckingAwesome | 18-01-17 | 12:52

"Kan het allemaal fout gaan? Ja dat kan. Maar wij doen aan risicomanagement en gezien de lijst, de mensen die allemaal meewerken achten wij het risico zeer laag."

Greep op de werkelijkheid totaal kwijt. Hoezo: 'gezien de lijst'????? Hebben jullie wel eens goed naar dat stelletje losers gekeken? Zelfs de brievenbuspissers van Wilders zien er nog betrouwbaarder uit. Wie garandeert ons dat Ali Baba en zijn veertig zetelrovers keurig de wensen van de achterban uitvoeren? Enig idee wat 'zonder last en ruggespraak' betekent?

medusa324 | 18-01-17 | 12:52

Betekenis ' vergalopperen '

zich ver·ga·lop·pe·ren (wederkerend werkwoord; vergaloppeerde zich, heeft zich vergaloppeerd)

1. door onbezonnenheid of woede fouten maken

hStripe | 18-01-17 | 12:51

Stelletje schapen hier.. Eindelijk een paar man die zijn nek durven uitsteken voor alle (politieke)waarden die wij hier belangrijk vinden. Het politieke systeem is gecorrumpeerd tot op het bot.. Blijkens uit de verkiezingsbeloften van minimaal de afgelopen 15 jaar..

Wat doet het roze leger als het puntje bij het paaltje dreigt te komen? doorpakken? steunen? iets nieuws willen proberen? de status quo doorbreken?

Nope.. Lekker op zn oud-Hollandsch de kop boven het maaiveld afhakken..

Mijn god, Nederland op zn smalst.. Wat een oprechte teleurstelling hou ik over aan al deze zure comments hier.. Een deceptie is een groot woord maar jezus wie had gedacht dat de eigen achterban zo genadeloos zou reageren op een democratisch initiatief als GeenPeil..

Gebruik je redelijk verstand, steun die mensen die hun nek uitsteken voor het groter goed en hou je zure stemmingmakerij is voor je voor de verandering.

Rome is ook niet in 1 dag gebouwd he mensen.. En of GeenPeil nou relevant wordt of niet na de verkiezingen.. Een beetje steun en een duwtje in de rug hebben die jongens toch wel verdient lijkt me..

Ook ik heb zo mijn ideen bij dit initiatief, maar in essentie is dit het beste wat in tijden gelanceerd is door deze durfallen. Komop, gun ze een kans, een bijdrage of in ieder geval een stukje positiviteit om door te gaan en week jezelf alsjeblieft los van de kudde!

Koning één oog | 18-01-17 | 12:49

Jullie begrijpen toch hopelijk wel het risico wanneer er een site opkomt die tendentieus, ongefundeerd, en nodeloos kwetsend is, en zich niet actief met het promoten van een politieke partij bezig houdt?

Roadblock | 18-01-17 | 12:49

@ galiart | 18-01-17 | 12:42
Reaguur eens normaal man.

Maya de Blij | 18-01-17 | 12:49

Ik mis het Geenstijl van de beginjaren... Absurde vermakelijke non politieke wisjedatjes en top 50jes met af en toe een 'roeren waar het stinkt' rechts politiek artikeltje maar niet alleen maar politiek.

Blofeld | 18-01-17 | 12:49

-weggejorist-

sub zero ice cold | 18-01-17 | 12:48

-weggejorist-

meso1 | 18-01-17 | 12:48

Chapeau heren redacteuren, jullie hebben je ongetwijfeld door de meest vervelende redactievergadering uit je leven geslagen.

Zie je het voor je?

"De oude manier werkt niet. Niemand zit te wachten op GeenPeil en het lukt ook al niet om het er met GeenStijl stukjes doorheen te rammen. Heroische poging van Zentgraaff om de PvdA zwart te maken over de rug van een dode wiskundeleraar, dat wel."

"Hoe gaan we in hemelsnaam verder? Het plan zat vol met synergie en win-win: GeenStijl gebruiken voor een kamerzetel en de kamerzetel voor gratis publiciteit gebruiken. Nu lopen de lezers weg en staan we voor lul met iedere kritiek op maatschappij en politiek."

"Pritt geef nog eens een biertje door."

"We kunnen de stekker eruit trekken? Thierry aan een extra zeteltje helpen misschien?"

"En toegeven dat dit ons slechtste idee ever was? Nooit? Laten we er een propagandalabel op plakken en verder gewoon doorgaan."

"top"

progressief | 18-01-17 | 12:47

Ach 2005, toen Geenstijl nog tegen alle heilige huisjes aanschopte. Mooi was die tijd

TheStef | 18-01-17 | 12:47

Ik ben blij dat jullie dit doen. OK, het vervuilt dit blog voor een paar maanden, maar over reeds 2 maanden weten we waar we aan toe zijn. En dan zou de conclusie best kunnen zijn: right, daar is NL dus nog niet klaar voor, waarna een paar jaar later weer iemand anders hetzelfde probeert.
(Het initiatief doet me een beetje denken aan die Sport 7 zender van 15 jaar terug, die gast van de KNVB die toen zei "we gaan iets anders doen", lachen was dat).
Kortom, we zullen het snel weten, en ik wens jullie succes!
Ik denk trouwens dat ik op die vieze vuile pinda stem.

kadoendra | 18-01-17 | 12:47

Met Roos en Baudet erbij had het een kansje gehad. Nu niet meer. Het is teveel een nerdproject waar niemand iets mee kan. Te veel in te korte tijd. Aldus iemand met 43 jaar ict ervaring :-)en die zich het oorspronkelijke verhaal uit 2005 nog kon herinneren.. Een ouwe lul dus. En verder wordt het Wilders of Hiddema in maart, kwestie van een euro opgooien. Ik zeg het eerlijk: Ik hoop dat jullie een zetel halen maar ik vind het hoogstonwaarschijnlijk

jan-lul-de-behanger | 18-01-17 | 12:46

ik pas hiervoor.

deluiegriek | 18-01-17 | 12:46

en dan reageerders die roepen om dit te stoppen zodat het weer gezellig wordt. Haha, het is niet meer gezellig geweest sinds het cafe gesloten moest worden.

Grote Smurf | 18-01-17 | 12:46

GeenPeil kan met deze structuur geen enkel potje breken. GP kan niet meedoen in debatten want geen mening. GP kan nooit inhoudelijk meedoen aan het democratische proces. Het is ongeveer hetzelfde als je buurman een volmachtstem geven en dan maar hopen dat hij op de partij stemt van jouw voorkeur.

Palmares0 | 18-01-17 | 12:45

Trek je vandaag nog terug. Nu!. Direct!. GeenPeil=GeenStem. GeenStijl/Powned is een uiterst geslaagd en effectief communicatiemedium van kritische denkers met gezag in de politiek en economie. Gooi dat nu niet te grabbel omdat jullie ego's te groot zijn geworden. En zeker niet voor die opportunist van een Dijkgraaf. GeenStijl original 4ever.

ad melkert | 18-01-17 | 12:45

Ik vermoed, maar ik ben geen helderziende, dat het mee kunnen stemmen over technisch gedetailleerde zaken geen bevrediging zal opleveren. Daarom zijn er ook politieke partijen die vertegenwoordigen. Juist in de tweede kamer heb je talent nodig die het vuur aan je schenen kunnen leggen. Mensen die met passie hun standpunten uitdragen. Het laatste wat je wil zijn anonieme stemkastjes. Daar kan niemand zich mee identificeren.
.
Enige vraag die overblijft is: doen jullie dit nou omdat je er helemaal in gelooft of uit ijdelheid ?

Tirade | 18-01-17 | 12:45

Sorry mannen maar mijn stem staat al vast sinds een tijdje Go Geert.

Cupra4x4 | 18-01-17 | 12:44

-weggejorist en opgerot-

admin44 | 18-01-17 | 12:44

Like, maar hoe zit het met het moederbedrijf televaag?

am*dam | 18-01-17 | 12:44

Hoppa. Eerste 'guursel hier zeikt en snauwt en schrijft GeenPIJL. Niet serieus te nemen dat soort knakkers. Gewoon bannen.

HMCuiteraard | 18-01-17 | 12:43

-weggejorist-

galiart | 18-01-17 | 12:42

Maar wat krijg ik als ik Geenpeil stem? De standpunten worden achteraf bepaald. Ik zou van tevoren een eerste scan willen van de leden tot nu toe, en welke richting het opgaat. Vind de meeste tegels hier wel hout snijden, maar ben het lang niet overal mee eens. Als mijn afwijkende GS-mening verdwijnt in de meerderheid van Geenpeilers die er niet mee eens zijn... ga ik wel naar Peggold toe. Ofzo. O, en wat doe ik er zelf mee? Ik weet niet of ik naast mijn fulltime baan ook nog mijn eigen volksvertegenwoordiger kan zijn. Maar als ik werkloos, ziek of anderszins tijd zou hebben: mooi principe.

Bass Trouble | 18-01-17 | 12:42

Alexis de T. | 18-01-17 | 12:27
Precies, ik kies ook liever één kandidaat uit waarvan ik weet dat die 60-80% van mijn standpunten uit wil dragen dan dat ik iemand de kamer in help waarvan het maar afwachten is wat hij met mijn stem gaat doen. Doe het idd net als de Piratenpartij, maak samen met de leden een verkiezingsprogramma (net als iedere andere partij dat doet behalve de PVV) met daarin de speerpunten waar je voor staat. En dan is het verder prima dat je de komende vier jaar regelmatig stellingen voorlegt aan je achterban. Maar dan weet ik iig waar mijn stem min of meer naartoe gaat en wie de achterban uberhaupt is. Nu krijg ik er toch een beetje een heel conservatief ZuurRechts gevoel bij omdat ik denk dat de achterban daar vooral uit bestaat. Een stem op GP is dan een stem op 'ZuurRechts' want ik geloof niet dat GeenPeil de doorsnee Nederlander gaat vertegenwoordigen maar slechts de eigen rechtse conservatieve achterban die vooral Geenstijl leest. En hoe geweldig ik Geenstijl ook vind, ik behoor niet tot de conservatieve ZuurRechtse achterban. Daarnaast heb ik geen tijd om me te verdiepen in de Eemshaven of het handelsakkoord tussen Nederland en Guatemala, dat is een fulltime job. Serieus, blijf doen waar je goed in bent. Met heel veel geluk krijgt GP net 1 zetel en ik denk dat Geenstijl meer invloed heeft dan Norbert Klein. Dit project gaat echt grandioos mislukken. Ik hoop voor Jan dat de Metro straks zijn briefjes weer wil gaan publiceren.

Ardbeg | 18-01-17 | 12:42

Wauw, gewoon wauw. Nog een maand of 2 te gaan en er staat gewoon nog totaal niets anders dan wat placeholders qua software als ik de github zo eens bekijk. Veel succes, maar ik durf er geld op in te zetten dat het hem niet gaat worden.

DerFoehrer | 18-01-17 | 12:41

-weggejorist-

meso1 | 18-01-17 | 12:40

Ik ga wel een paar maandjes TPO lezen en kijk dan nog eens.

Svoboda | 18-01-17 | 12:38

Wat een gezeur.

Je bent niets verplicht. Daarbij is het nog steeds gratis om te reageren. Het is een goed initiatief.

Nacho_Vidal | 18-01-17 | 12:38

Het wordt van kwaad tot erger. Deze uitleg aan de door jullie beschreven kern van GP geeft aan dat jullie geen idee hebben wie jullie achterban is en wat zij weten of willen en hoe ze te bereiken voor dit project. Hou toch op en geef mij het blog terug.

deEerlijkeLeugenaar | 18-01-17 | 12:38

Nou ben ik geen fan van dat hele GP dingetje maar dit is een keurige uitleg waarvoor dank.
Had daar nu maar mee begonnen ipv met vacuümbommen en voorjaarsoffensief.
Verder succes ermee mannen!!

Berbaar | 18-01-17 | 12:36

je_schoonvader | 18-01-17 | 12:15

Weet wat mislukt is: PowNed, van Fleischbaum c.s. Die hebben zichzelf op een goudgerande subsidiezetel gepositioneerd maar slaan geen deuk in een pakje boter. Over en exit.

web_krijter | 18-01-17 | 12:35

Ik vrees dat de redactie deze negatieve reacties een beetje uitlokt door de apologetische manier waarop dit stukje geschreven is. Sta er helemaal achter of doe het niet, maar GeenStijl hoort geen blog te zijn die zichzelf ter verantwoording roept.

N.b. Mijn stem gaat naar Greet.

geepstra | 18-01-17 | 12:34

Haha, een stap richting wereldheerschappij. Volgens mij was de bedoeling toch echt dat Geenstijl over de wereld zou heersen. Nu moet je (indien jullie onverhoopt een zetel weten te bemachtigen) gaan luisteren naar een stelletje reaguurders en overige deelnemers van Geenpijl. Daarnaast is al meerdere malen door Geenstijl en Geenpijl gemeld dat de twee los van elkaar zullen bestaan. Ik zie het niet, dat wereldheerschappij van jullie. Misschien moet de huidige redactie eens wat stukjes uit 2005 gaan teruglezen, toen GS nog vermakelijk was.

Gbeg | 18-01-17 | 12:33

Het roze leger is niet geel/blauw, mijne heren.

DeZwaen | 18-01-17 | 12:33

Was ik de enige die meteen ging googelen naar de reaguursels van KudtjeBef?

Vlaan | 18-01-17 | 12:32

GeenPeil is een prima alternatief, niet iedereen is het eens met de opzet.. maar ja.. democratie zoals het hoort! Dat gezegd hebbende wil ik graag dat Geenstijl blijft bij waar het goed is, roeren waar het stinkt.

WellusNietus | 18-01-17 | 12:31

Stel: Ik wil hetzelfde referendumstelsel als in de statenbond genaamd Zwitserland en in de afzonderlijke Zwitserse Kantos. Brengt Geenpeil dat ideaal dichterbij?

Er is een nieuwe wet en een grondwetswijziging voor nodig.

Geenpeil dient geen nieuwe wetten in. (maar goed, dat zou PVV, VNL of FvD voor hen kunnen doen). Geenpeil garandeert niet vantevoren voor zo een wet te zijn (de kans is groot, maar niet 100%). Geenpeil zit niet in de Eerste Kamer (wat bij een grondwetswijziging nogal onhandig is).

Dus als ik het Zwitserse model wil, dan kan ik toch beter op een partij stemmen die zo een wet indient. die gegarandeert voor die wet stemt en die in de eerste Kamer zit?

Lieve Geenpeil, wat zie ik verkeerd?

tipo | 18-01-17 | 12:31

-weggejorist-

markruttos | 18-01-17 | 12:31

Vermakelijk en vermoeiend tegelijk,stelletje Pietje Bellen.
15 maart=gewoon PVV.

R.B.Scott | 18-01-17 | 12:29

Als je moet uitleggen wie 'Wij' is dan is dat in een notendop wat er mis is.

Geef GeenPeil een eigen website en alles wat daar bij hoort. En dan, laat het gaan... Het wordt vanzelf GeenPartij of een partij.

Dan blijft GeenStijl ouderwets gezellig.

Bernhard de II | 18-01-17 | 12:29

De negatieve reacties van de reaguurders (jullie achterban) op dit politieke avontuur vallen jullie zwaar tegen en dat doet zeer, dat snap ik.
Maar dan snappen jullie ook dat alles wat naar politiek stinkt wordt gewantrouwd, dus ook degene die na 15 maart namens Geenpeil wellicht die ene kamerzetel inneemt in de 2e kamer.
Voor bijna een ton per jaar lul ik ook met de gevestigde orde mee.
Gegroet...

alpha centauri | 18-01-17 | 12:29

je_schoonvader | 18-01-17 | 12:15
Wat GS niet begrijpt is dat je de politiek niet kunt veranderen. Integendeel: de politiek verandert jou. Sinds de invoering van de democratie hebben idealisten geprobeerd om de politiek te veranderen. Ze werden er vervolgens door opgeslokt. En in plaats van een oplossing te zijn voor de door hen geconstateerde problemen werden ze er een onderdeel van.
Desondanks wens ik GP veel succes. Jullie zullen dat hard, heel hard nodig hebben. Hoop op succes, maar bereid je voor op teleurstelling.

Admiraal_de_Ruijter | 18-01-17 | 12:29

Jullie bekijken het maar lekker met dat gepush van het volstrekt kansloze GeenPeil. Mijn stem gaat naar VNL.

stuyterkuycken | 18-01-17 | 12:27

Ik vind GeenPeil een prima idee, qua directe democratie etc. Maar kom alsjeblieft met een paar initiele uitgangspunten. Wat doen we met Europa, wat doen we met integratie, wat doen we met onderwijs, enz enz. Het is te gemakkelijk om te zeggen dat de leden dat gaan beslissen, later, een keer. In de gesprekken in het land heb je het daar toch ook over gehad? Je kan zeggen wat je wil, maar FvD, VNL en PVV hebben standpunten, ik kijk qua GeenPeil in een zwart gat.

Alexis de T. | 18-01-17 | 12:27

Wij eisen directe democratie. Wij willen een poll met de volgende stelling: 'GeenPeil moet de stekker er uit trekken.' JA/NEE

rudy_wzv | 18-01-17 | 12:26

Ik zou graag een nieuw actiepunt met stip willen opnemen: GeenPeilers bepalen de kandidatenlijst!

Rommelende Onderbuik | 18-01-17 | 12:25

Jeetje. Heb ik me dus al 3 x ingezet voor GP en dat was tevens ook de laatste keer.

Mr_Pikibelly | 18-01-17 | 12:25

Geenstijl gaat hard achteruit. Het word steeds meer een door politiek doordrenkt zure blog. Misschien is de naam "Blog tijd voor politieke partijen" meer passend.

@NL | 18-01-17 | 12:22

Leuk. De Digitale Stad Amsterdam was ook ooit met hetzelfde doel opgericht.

Petrus de Rewa | 18-01-17 | 12:22

Ik heb bewondering voor mensen die hun nek uitsteken en die daadwerkelijk proberen dingen te doorbreken, te veranderen.
Daarvoor hulde.

Lewis | 18-01-17 | 12:21

Begin nou eens met een referendum op GS met de Ja/Nee vraag "zit u hier eigenlijk wel op te wachten?". Of is GS/GP bang voor directe democratie?

Binnenbaan | 18-01-17 | 12:21

In maart stem ik anti-EU en anti-EU.
Mocht GP vijf of meer zetels hebben, dan dok ik €12 en stem nog een paar keer.

Princess_F.W.Bolkiah | 18-01-17 | 12:21

In elk geval duidelijk. Jullie zijn bereid een goede site in te ruilen voor een project wat gedoemd is te mislukken vanwege de manier waarop deze momenteel wordt ingevuld. Erg jammer.

Beter_Posz | 18-01-17 | 12:21

Toen Joost werd afgetrapt had ik er geen zin meer in, en vele andere met mij.

rechtsdwalendeautist | 18-01-17 | 12:20

Ik trap er niet in. Het is een kardinale fout. Net zoiets als een Joop die de PvdA gaat steunen ;-)

Big Poppa Pump | 18-01-17 | 12:20

Och jongens, jullie pushen maar. Maar als jullie jezelf verlagen -zoals enkele dagen geleden- toen Zentgraaaff het nodig vond om even politiek te scoren over de rug van een man die zelfmoord had gepleegd, dan pushen wij terug. Okay?

Admiraal_de_Ruijter | 18-01-17 | 12:19

Ik kijk niet elke dag op Geenstijl om deze onzin te lezen. Stop er aub mee!

Keutels | 18-01-17 | 12:19

-weggejorist-

Highway_61_Revisited | 18-01-17 | 12:19

-weggejorist-

aardappelninja | 18-01-17 | 12:19

- We hebben ons vergallopeerd

- Sorry

- Geef alsjeblieft geld cq. steun

- Hierna houden we er echt mee op, heus.

Vat ik het zo een beetje goed samen, redactieraad?

NB. Veel succes gewenst natuurlijk!

cucaracha | 18-01-17 | 12:18

Ik heb bewondering voor jullie acties, maar zie deelname aan de TK-verkiezingen toch als een mislukt experiment. Hopelijk zien jullie, na het resultaat van die verkiezingen, in dat dit niet de weg is waar GS op moet gaan. Mijn voorspelling is dat Artikel 1 meer stemmen krijgt dan GS...

Rest In Privacy | 18-01-17 | 12:18

Ik ben GeenPijl al zo beu. Blijf lekker bij je leest. Zo'n actie als het referendum af en toe is prima, maar ik zit echt niet te wachten op GS-redacteuren in de Tweede Kamer. Op wie ik wél ga stemmen weet ik ook nog niet, maar dat horen jullie op een later tijdstip ook niet.

je_schoonvader | 18-01-17 | 12:15

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen