Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Googelen! GeenPeil presenteert Stemkastjeslijst

Overzicht-kandidatenlijst-random-3.jpg Zo. Daar zijn ze. Kop boven het maaiveld en vrij in het zicht van de meningenmitrailleurs. Onze internet-achtige constructie had al bestuurlijke breekijzers Beryl en Ahmed aan boord. We gooiden de 21-jarige wizkid Damiaan voor de leeuwen. En we presenteren nu ook Alptekin en Niels, die als gouden referendumvrijwilligers ditmaal de hele vrijwilligerskar trekken. Op 2³ staat Geert-Johan, die de teken-app bouwde waarmee GeenPeil door de referendumdrempel van 300.000 handtekeningen heen knalde en die nu het stem- en debatplatform voor de leden bouwt. We geven u Chantal & Vivienne, zelfstandige onderneemsters in respectievelijk duurzaamheid en media. 14 namen in totaal die de GeenPeil kieslijst compleet maken. Diverse mensen (Turk! Mocro! Vrouwen! Rolstoel! Jong! Ouder! Diverser dan GroenLinks!), met 1 grote gemene deler: allemaal willen ze het democratische vernieuwingsplan van GeenPeil de Kamer in krijgen. En nee, we gaan geen 14 zetels halen op 15 maart. Maar van lijsttrekker Jan Dijkgraaf hebben ze allemaal 1 opdracht meegekregen: Ga je gang. Kaap mijn kansen maar. Haal die 15.000 stemmen en campaign jezelf de Kamer in. Het gaat namelijk niet om wíe er in de Kamer komt, het gaat er om dát we in de Kamer komen. Zodat we 15 maart kunnen doen wat GeenPeil belooft: de leden de baas maken. De macht teruggeven aan de kiezer. Het dode hout uit het Binnenhof breken, op de brandstapel flikkeren en de democratie uit de achterkamertjes redden. En vooral: een experimentele start-up de Kamer in knallen om de analoge democratie naar de digitale tijd te trekken. Volgende Ronde: Klaar met googelen? Dan gaan we nu ondersteuningsverklaringen ophalen in alle 20 kieskringen! Wil je helpen om ze te verzamelen? Mail dan naar campagne@geenpeil.nl met in de onderwerpregel het woord 'Ondersteuningsverklaring'. 1-JanD-2.jpg

Reaguursels

Inloggen

Welke debiel stemt er op een foto of op een uit zijn nek zwammende lamlul/truttebol ?
Antwoord: 90% van Nederland.
Conclusie : Triest.

alshetware | 16-01-17 | 05:40

Ali Baba en zijn 40 zeteltjesrovers gaan 'm niet worden. Dit kan maar beter een 1 april grap zijn. Godnon wat een niveau nihil.

medusa324 | 15-01-17 | 20:48

Bezuinigen op de GGZ heeft zo z'n repercussies.

Rest In Privacy | 15-01-17 | 20:37

Veel negatieve geluiden over GP hier. Met de PVV gaan we het echt niet redden. De PVV wordt aan alle kanten geboycot. Al is het nog zo waar wat Wilders roept, de andere partijen gaan er 180 graden tegenin. Nadat de PVV de grootste partij geworden is, en ik geloof best dat dat ook gaat gebeuren, dan nog zullen ze alleen staan. Er zal een mengelmoes van allerhande partijen ontstaan met allemaal hun wensen die ze in vervulling willen laten gaan. Met als gevolg één grote puinhoop. Hiddema is een prima kerel bij het FvD, maar deze man zal zich helemaal uitleven op Pechtold en hij zal de kant van Wilders kiezen. Voor de rest schieten we er met z'n allen niets mee op.
Het idee van GP is zo slecht nog niet. Het is iets nieuws en nog nooit eerder vertoond. GP de luis in de pels van die arrogante kwasten die denken dat ze het plebs van alles wijs kunnen maken.
Zonder GP in de kamer zal alles weer gewoon gaan zoals het gaat, Rutte weer premier en die klootzak lacht ons allemaal uit. Dus mijn stem gaat naar GP.

poisonivy | 15-01-17 | 20:24

ik geef geen stem aan Ali ahmed of abektebil of ze ook mogen heten.

grauwelaar | 15-01-17 | 20:15

Dit gaat compleet floppen, mark my words.
En dat gekat richting FVD slaat nergens op.

Jullie claimen democratisch te zijn? Luister dan ook naar de overweldigende negatieve reacties, svp. Of gaan jullie net zoals de "oude" politiek ook je vingers in de oren stoppen en keihard: i can't hear you roepen?

Werkelijk, het laatste lijkt de waarheid.

Alpengeist | 15-01-17 | 19:53

Eigenlijk zou iedereen gewoon 2 stemmen moeten kunnen hebben. Dan krijg je een veel beter beeld van wat mensen willen. Gewoon iedereen de mogelijkheid geven om een tweede partij te kiezen die de richting aangeeft waarin de eerste partij zich volgens de kiezer moet ontwikkelen.

Watching the Wheels | 15-01-17 | 19:33

Ik heb 1x de blunder gemaakt voor het oekraine referendum te stemmen. Die fout ga ik niet nog een keer maken. Weg met geenpeil

peter1953 | 15-01-17 | 19:18

Dit is gewoon k*t en ook nog eens net wanneer wilders, die 1-op-1 de mening van deze website verkondigd, enorme kans maakt de grootste te worden.

een maffiabaas | 15-01-17 | 18:56

Dank je Merfralex. "Het beste in de mensen wordt door democratie als het ware uitgelezen,geselecteerd,want wij zien minder goed onze eigen zwakheden dan de zwakheden bij de ander. De democratische weg is de weg waarlangs selectief het maatschappelijk waardevolle zijn weg naar de samenleving kan vinden.Zonder democratie zullen moreel waardevolle aspiraties zich niet kunnen verwezenlijken".
Parlementariers die de rol van stemhokje willen vervullen zijn een vooruitgang want we hebben meer democratie nodig.
Het partijkartel weet zich gesteund door een feodale grondwet.
De nachtmerrie ziet er zo uit: Als rechts aan de macht is wil links referenda en als links aan de macht is wil rechts.Daarom is GP bindend om bovenpartijdig ons onze stem te laten gelden.
Ik lachen om die heerlijke tijd die komt en eindelijk: ik doe er toe!

William Shakespeare | 15-01-17 | 18:47

Waarom googelen? Ze doen toch wat ik wil?

Papa Jones | 15-01-17 | 18:33

Zijn jullie helemaal gek geworden?
Hebben jullie soms "het licht" uitgevonden?
Nee. Daar waren grote mensen voor nodig. Mensen als Albert Einstein.
Wat de GeenPeil mensen verweten wordt (zowel organisatie als leden) is het ontbreken van een (lange termijn) visie en een compleet horrordesduivelsedood scenario voor extreem links en rechts etc. etc.
Niet alleen loopt dat al mank, want links-rechts denken is zoooo 1999, maar daarbij is dit èchte zuivere directe democratie. Hoe meer mensen lid worden, hoe beter! Hoe meer mensen stemmen, hoe beter! Lutsers. Dat is de kracht van het systeem. Geen onwerkbare kutcompromissen. Omdat de meerderheid heeft besloten. En geen moeilijke stiekeme deals vooraf bekonkelen uit vrees voor te weinig draagvlak, omdat de meerderheid heeft beslist en er dus draagvlak is.
Maar beste mensen; GeenPeil is die nieuwe weg die nu zo keihard nodig is om onze vrijheid te heroveren en verzekeren voor de toekomst!
Zowel terugziend als vooruitblikkend kunnen we concluderen -en dat doen we allemaal en masse- dat het huidige systeem kapot is. Iedereen is het er over eens dat de regering af is. Alle partijen en de PVV zijn of bij voorbaat af of worden na de "verkiezingen" afgemaakt door bijv. het cordon sanitaire. Oftewel schoolpleinpraat voor "jij mag lekker niet met ons meespelen omdat wij jou stom vinden"
Dat betekent dus, dat er sowieso niet een echt lekker werkbare regering aan zit te komen, en in het slechtste geval worden we zelfs door de naaiers van nu nógmaals breedlachend genaaid.
Albert Einstein zei derhalve al:
Insanity; doing the same thing over and over again, expecting different results.
Met andere woorden; of je nou GW stemt, MR, AP of, of, of, of, DAARMEE GEDOOG EN ENABLE JE HET ZIEKE SYSTEEM! Net als de bekende fiets kopen van een junk. Zodat hij weer kan gebruiken. Je weet dat je het eigenlijk niet moet doen, maar toch... Lekker makkelijk, goedkoop, snel en dat hij (ergo ons land) uiteindelijk een lange pijnlijke dood sterft; soit.
Het is overduidelijk dat er al jaren hetzelfde gebeurt in DenHaag, of nou paars, rood, groen of wat voor fantastische labels ook regeren. We worden gepiepeld! "The illusion of choice"
Als je iets anders wilt dan nu, dan zul je iets anders moeten gaan doen!
Kom van die luie klagende reet en steun GeenPeil. Maak GeenPeil de grootste!
Als je democraat bent tenminste. Anders ben je alleen uit op het doorduwen van je eigen agenda en narrowminded topics. Net als onze marionetten in Den Haag, maar dan zonder persoonlijk gewin. Lose-lose dus voor iedereen...

Samenleven is samen spelen. Samen delen.

Merfralex | 15-01-17 | 18:05

@Dutch_Holland | 15-01-17 | 17:40
Zodra VNL, FvD, of de PVV met goede voorstellen komen, zal ik als lid van GP voorstemmen. Hoe is dat!

atheïstisch stemvee | 15-01-17 | 17:56

Samenwerking lijkt mij toch beter. VNL, FvD, GeenPeil en de PVV onder één paraplu.

Dutch_Holland | 15-01-17 | 17:40

Samenwerking lijkt mij toch beter. VNL, FvD, GeenPeil en de PVV onder één paraplu.

Dutch_Holland | 15-01-17 | 17:39

Succes... maar PVV zet toch net iets meer zoden aan den dijk.

IJsKnijn | 15-01-17 | 17:22

STEM PVV, als je jezelf te dom vind om zelf beslissingen te nemen!
Mocro070 | 15-01-17 | 10:10

Komt voor elkaar, mocro.

accijnstoerist | 15-01-17 | 17:20

Beste Geenpeil,

Echte democratie is een geweldig idee. Maar jullie hebben een basisprincipe volledig vergeten. Iets over het hoofd gezien wat een gigantisch probleem is. Maar het is wel oplosbaar.

Waarom stem je op een partij? Vanwege de standpunten. Om wat je denkt dat ze zullen doen. Of als je dom bent (en dat er er best veel) om wat ze beloven.

Als je geen standpunten hebt hoe krijg je dan stemmen? Dat is het probleem. Dus, om in de kamer te komen zul je je standpunten duidelijk moeten maken. En als je die niet hebt omdat je de wil van de stemmer wil uitvoeren, moet je dan maar die wil van de stemmer laten zien. Ik ga bijvoorbeeld niet op jullie stemmen als er ineens een hoop kaalkoppige nazis of bebaarde moslimterroristen (het verschil is best klein) de overhand krijgen.

Voorlopig ga ik er vanuit dat dit niet gebeurt maar let op: we hebben 2 miljoen buitenlanders en een hoop jeugd die autochtoon genoemd wordt vanwege 3e generatie, maar in feite ook allochtoon is. Als die allemaal hier gaan stemmen zijn wij hen een platform aan het geven.

Hoe los je dit op? Gewoon door NU al pre-verkiezingen te doen. Zet standpunten op, laat mensen stemmen en krijg duidelijk wat de democratische wil van het volk is. Het voordeel is dat dit de wil van de meerderheid is en dat daarmee de meerderheid hier ook op kan stemmen. Dat levert zeker stemmen op.

Dus: begin NU met uitzoeken wat wij willen. Laat ons alvast stemmen. Dan gaan we nu al aan de gang. Dan loopt het stemmencircus al en gaan veel mensen enthousiast worden. Dan kom je in het nieuws, dan gaan mensen pas echt actief meedenken over politiek.

Start NU!

Patatter | 15-01-17 | 17:02

Baudet, waar ben je?
Carmelita | 15-01-17 | 15:07
Die ligt ergens op een piano zoals alle dandy's dat plegen te doen.

Graaf_van_Hogendorp | 15-01-17 | 16:33

Kan die meid die met dat Chineesje zit te flyeren ook op de lijst? Die krijgt nl. zeker mijn stem.

roze_bril | 15-01-17 | 16:32

@Muskatnuss!!! | 15-01-17 | 15:07
Ook die Chantal Klaver van personeelszaken niet? Die zou ik doen in het kopieerhok tijdens de vrijdagmiddagborrel.

Osdorpertje | 15-01-17 | 16:21

Volstrekt kansloos. Naast dat er niet 1 lekker wijf bij zit zie ik ook geen enkel persoon met een donkere huidskleur.

DeSjeik | 15-01-17 | 16:20

"... Je zou dan kunnen zeggen 'dat die 70% dan maar had moeten stemmen Right. Maar zonder een werkelijk draagvlak voorzie ik dan toch spanningen ontstaan..."
@ Carmelita | 15-01-17 | 12:09
=
Een ‘blanco volmacht’ is ook een mandaat. Hét voorkeursmandaat zelfs voor de politiek: ‘Je gaat je gang maar, hoor, wij vinden het allemaal best’. Veel te makkelijk wegzakken in lamlendigheid, omdat ‘ze toch doen wat ze willen’, omdat het ‘toch nooit wat wordt met die democratie’.
Strategisch gokken bij de container, en vervolgens vier jaar lang mokken en kankeren over gemis aan inspraak en medezeggenschap

telelezer | 15-01-17 | 15:34

Er zit geen één lekker wijf bij...

Muskatnuss!!! | 15-01-17 | 15:07

Ik heb ze nog es even nader bekeken. Maar nee, IK zou ze niet doen.
Baudet, waar ben je?

Carmelita | 15-01-17 | 15:07

Haha, succes met zo'n lijst vol radiohoofden.

Binnenbaan | 15-01-17 | 14:58

GeenStijl heeft een grote fout gemaakt door niet eerst aan de achterban/reaguurders te vragen hoe een eventuele politieke partij vorm en gestalte zou moeten worden gegeven. Nu moeten zij nog tot aan maart topics maken en lezers vervreemden met een initiatief waar niemand op zit te wachten.

The cat strikes back | 15-01-17 | 14:49

Behangdelul | 15-01-17 | 14:15 die ene met dat petje is nou net de enige die ik zou doen. Met petje en al. Los daarvan, waarom moeten volksvertegenwoordigers pakkiedeftig komen opdraven? Ze zijn toch de stem van het volk? Laat ze er dan ook uitzien als het volk. Juist in dit GP geval zou ik die doorsnee van de bevolking graag ook zien als teken dat ze nou precies niet meedraaien in het Haagse circus.

BokoHalal | 15-01-17 | 14:44

Behangdelul | 15-01-17 | 14:15
Resultaten uit het verleden zijn niet erg positief, wat betreft stemmen op een stropdas. Als je dan toch op uiterlijk wil stemmen, kijk dan eens naar de leeftijd. De huidige 2e kamer gaat voor het grootste deel richting de 50+, die kunnen best meekomen maar blijken niet ideaal voor het nemen van beslissingen voor de lange termijn, zoals EU, migratie, milieu, etc.

W_F | 15-01-17 | 14:30

Stemmen is vaak meer een emotionele dan rationele afweging; slimme strategen weten dat uiterlijk 70% invloed heeft op het stemgedrag.
Dat kun je middels deze 'revenge of the nerds lijst' negeren, maar dan faal je straks dus.
Neen, deze kneuzenlijst bestaat vast uit lieve slimmeriken, maar ik heb nog geen goede redenaar (zonder slissen of ander spraakgebrek) onder haar of zijn bril door een vlammend betoog horen houden.
En vlammend moet!1!

hfakker | 15-01-17 | 14:17

Krijgen we tot aan de verkiezingen iedere dag dat zelfde gelul over GeenPeil. GeenStijl heeft het goed gedaan met die verkiezing Ja/Nee, heb het van harte gesteund. Maar daar had het bij moeten blijven, of t.z.t. daar een vervolg op. Dat stomme gedoe met Jan Roos, Thierry Baudet en Jan Dijkgraaf met hun politieke aspiraties heeft totaal geen toegevoegde waarde voor niemand. Ga terug naar je roots GS en blijf daar.

Boy Cot | 15-01-17 | 14:16

Inhoudelijk even daargelaten, kon er nou geen een even jasje dasje doen? Er staat er notabene zelfs eentje met EEN PET op de foto, wat een triest zooitje zeg.

Behangdelul | 15-01-17 | 14:15

Jullie hebben nog niet genoeg controverse. Jullie hebben publiciteit nodig, daarvoor heb je acties nodig die eruit springen. Mensen moeten jullie leren kennen. Haat en liefde moet je hebben. Kijk naar Trump.

Upendo | 15-01-17 | 14:02

@donjon | 15-01-17 | 11:59

Inderdaad, deze zien er te braaf uit. Ik wil een anti-establishment uitstraling.

Schoorsteen Piet | 15-01-17 | 13:51

Ik wil de mensen die zich hiervoor opofferen niet bij voorbaat affakkelen maar dit is wel een erg bleke 'kieslijst'
Je hebt ook smoel nodig, en een visie. Zelfs de Partij vd Dieren heeft die ingredienten. Jammer, dit leidt er alleen maar toe dat de gevestigde orde in het zadel blijft.

LJBrinkhorst | 15-01-17 | 13:51

Ik heb Geen Peil destijds niet gesteund om met policor flauwekul als "diverser" aan te komen. Mijn stem ben je kwijt. Mijn steun ook.

Tux1337 | 15-01-17 | 13:49

Ben al lang lid van FvD. Voor over vijf jaar verder voorspel ik een D66 scenario wb directe democratie. Baudet zal een uitstekende politicus zijn. In de valkuil van het kartel.
Daarom is GP van heel groot belang.Hoop wel dat ze een lijstverbinding aangaan.

William Shakespeare | 15-01-17 | 13:45

William Shakespeare | 15-01-17 | 12:49
FvD heeft wel meer te bieden qua programma dan alleen de referenda.
Kijk eens op de site naar het programma

Goatboy2014 | 15-01-17 | 13:35

@Gele Beer | 15-01-17 | 13:29
Op dit punt helemaal met je eens. Casual hoort niet in de Kamer.

atheïstisch stemvee | 15-01-17 | 13:33

En ze hebben hun kledingzaak met Hans Spekman gemeen.

Gele Beer | 15-01-17 | 13:29

@W_F | 15-01-17 | 12:27

Uitgangspunt is nu juist dat ze hun eigen opvattingen niet mogen/kunnen uitdragen. De enige reden om op GP te stemmen is nu juist de volstrekte neutraliteit van de aspirant-kamerleden.
Maar zoals Brecht ooit zei "erst komt das Fressen, dann kommt die Moral." Wat gebeurt er met zo'n onbeschreven blad dat tot eigen verassing in de kamer komt en daar voor een riant salaris in het meest corrupte instituut van Nederland mag meedraaien? Juist, zo iemand gaat eens goed nadenken hoe hij of zij die paar jaar in de Kamer als opstapje naar een leuke luxe-carrière kan gebruiken.
En grasgroene PVV-er heeft tenminste nog de sterke partijdiscipline om op terug te vallen. Bosma en Agema slepen je er wel doorheen. Maar zo'n "Mann ohne Eigenschaften" van GP? Kanonnenvoer.

Leipniz | 15-01-17 | 13:14

Uw analyse is wat onvolledig. VVD rechts? Hebben vier jaar lang bijkans hetzelfde als de PvdA gestemd. Wellicht rechts op papier? De VVD sloopte ondernemers.
de Voorzittert | 15-01-17 | 11:41
De VVD wordt door 'mainstream' nog altijd gezien als rechts ja. Als een verkiezingsuitslag voor de VVD wordt omgeroepen op een gemiddelde SP of GL verkiezingsbijeenkomst, wordt er nog altijd 'boe' geroepen. De ironie is natuurlijk dat vooral GL grotendeels mee stemt met de VVD op de belangrijke zaken.

Maar leg dat mainstream maar eens uit. Over het algemeen zijn ze gewoon tevreden over het huidige beleid (meer globalisering, meer federaal EU, meer milieubelasting, meer multiculti, minder westerse waarden, minder democratie), met hier en daar een kanttekening afhankelijk van het politieke spectrum.

'Wij' weten wel beter ja over de VVD. Deze is volledig inwisselbaar met PvdA, CDA en D66. Met GL en CU als wormvormige aanhangsels.

Helaas is het alternatieve geluid op rechts nog een bescheiden minderheid en vooralsnog vooral op het internet te vinden. En het alternatieve geluid is versplinterd helaas, met name door Roos, Nijman en Baudet die allen een plekje in de zon willen.

ps ik zou 'basket of deplorables' eerder als geuzennaam zien, wanneer een corrupte digibete cult-aanhangende elitevrouwtje iedereen die ook maar waagt kritiek te hebben op haar, in een fascistenhoek wil duwen.

Graaf_van_Hogendorp | 15-01-17 | 13:08

Wat een onbetrouwbare koppen. Eenmaal in de Kamer stemmen ze gewoon wat ze zelf willen en is er niemand die ze kan tegenhouden.

Soturi | 15-01-17 | 13:07

Het had zo een lokaal PvdA clubje goes AA kunnen zijn, wat een treurige figuren.

Balletje Mayo | 15-01-17 | 13:06

Wat geen neger? Ik help wel!

Halveneger | 15-01-17 | 13:03

-weggejorist-

King of the Oneliner | 15-01-17 | 12:58

De grondwet bepaalt dat er een tweederde meerderheid nodig is voor bindende referendums. Dat halen we nooit. Baudet geeft daarom een loze belofte. Hij wordt een compromispoliticus en FvD glijdt D66 achterna. Daarom GP. Creatief en realistisch.

William Shakespeare | 15-01-17 | 12:49

het eerste wat men aan het kiesvolk kan gaan voorleggen is de vraag of er nat danwel droog moet worden geschoren door de kiesmannen!!!

Heer Zwad | 15-01-17 | 12:48

Het ziet eruit als GroenLinks
Het voelt als GroenLinks
Het gedraagt zich als GroenLinks
HET IS GROENLINKS (vermomd als GP)...

ZwarteDag | 15-01-17 | 12:47

Het idee is goed, de politiel komt terug bij de kiezer. Toch wst twijfels aangaande beveiliging. Een andere reaguurder had het al gemeld met een fake profiel kan je de boel beïnvloeden. Niet alle voorstellen kan je op stemmen etc. Nogmaals goed idee maar de uitwerking heeft me nog niet overtuigt. Ik ga wel stemmen op geenpeil omdat dit het beste alternatief is. Een stem op een andere partij is toch zonde.

EmilioEsteves | 15-01-17 | 12:44

-weggejorist-

Sven Hoek | 15-01-17 | 12:42

Kan die Damiaan even een nieuwe bril halen? Ik snap het dat je op Stephen Hawking wilt lijken, maar je kunt ook te ver gaan.

Lefgozer | 15-01-17 | 12:37

Was ff bij uitzendbureau Models at Work binnengelopen en had wat eyecandy (m/v) gescoord. Levende stemkastjes soit, maar dan moeten ze er wel goed uit zien. Als ik een kast koop, wil ik ook de mooiste die ik kan vinden. Deze verzameling brandhout was zeker in de uitverkoop.

medusa324 | 15-01-17 | 12:35

-weggejorist-

kezie | 15-01-17 | 12:34

Ik vind het een interessant experiment. Parlementaire democratie is hopeloos verouderd, vertegenwoordigt het volk niet en iedereen vindt het geloof ik wel best zo. Naar mijn idee is dit een intelligent platform, waar mensen kunnen discussiëren over oplossingen en vervolgens worden vertegenwoordigd. Ik overweeg serieus om hierop te stemmen. Wilders was voor mij toch al nooit een serieuze optie.

teevee | 15-01-17 | 12:32

@ vanBarchum | 15-01-17 | 12:27
Nee nou-wortie-mooi zeg; als we allemaal zo rigide redeneren krijgt GP geen zetels

telelezer | 15-01-17 | 12:31

Dandruff | 15-01-17 | 11:57
.
Verdeeldheid is wel het juiste woord m.i.z. Van een rete-sterk 'rozeplatform' naar rete-verdeeldheid, ongeloof en soms zelfs afschuw. GeenPeil had absoluut gèèn platform hoeven zijn om èèn partij te pluggen, maar gewoon een onafhankelijk medium om de partijen in de 2ekamer bij sturen indien nodig. Nu ze zelf aan het circus gaan meedoen verliezen ze die onafhankelijkheid, onpartijdigheid en veel steun.
.
GeenPeil kan m.i.z. nooit aan een regering meedoen aangezien hun standpunten afhankelijk zijn van de uitslag van de stemmingen onder de leden. Niks vastomlijnde vergezichten maar vloeibare waan van de dag stemmingen. Dit is al vaker gezegd: GeenPeil is door elke GeenStijl-achtige beweging te kapen indien ze genoeg mensen op de been kunnen krijgen om lid te worden. Dit is JUIST hèt idee achter GeenPeil, directe inspraak door de leden, wie die leden of wát hun meningen ook zijn.
.
GeenPeil is niet 100% links, niet 100%rechts, het is niet 100% anti EU, het is niet anti Islam, het is wat de meerderheid van de stemmers bij elke stemming bepalen. Het is vlees of vis als de leden zeggen dat ze vlees of vis moeten zijn.
.
Ik ben benieuwd wat er gebeurd als er een uitslag van een stemming is waar een GeenPeil 2ekamerlid totaal niet achter kan staan. Als er bijv. een anti-Islam standpunt ingebracht moet worden door GeenPeil 2ekamerlid Ahmed Aarad. Krijgen we dan bijv. een DENK2.0 met een of meerdere zetels?
.
Dè kracht van GeenPeil is tevens hèt zwakke punt.

Veni_Vidi_Vici | 15-01-17 | 12:31

0 zetels, zonde van het geld. Toch leuk even politiekje gespeeld.

Inflammatorist | 15-01-17 | 12:28

@namensmijnhond | 15-01-17 | 09:09
Maarreh.. die Chantal Klaver is toch best "Te Doen"..

telelezer | 15-01-17 | 12:28

Leipniz | 15-01-17 | 12:15
De mensen op de GeenPeil kieslijst blijken zelf ook wel een mening te hebben, alleen dat betaald niet hun stem. U kunt nog steeds op een specifiek persoon stemmen, en hopen dat die persoon voor zichzelf begint.

W_F | 15-01-17 | 12:27

Ik ben lid van GeenPiel, en stem Bosma (PVV) of Hiddema (FvD). PvdD valt af omdat ze niet zichtbaar genoeg zijn. Ik stem niet op GP, want ik heb er te weinig vertrouwen in dat GP genoeg stemmen gaat krijgen.

vanBarchum | 15-01-17 | 12:27

"Ga je gang. Kaap mijn kansen maar." Wat nobel zeg, van die Stemkast Van Vlees. Wat een sneu initiatief is dit geworden. Geen programma, geen idealen. En zelfs als het toch niet uitmaakt wie de Kamer inkomt moet het blijkbaar nog met zo'n droevige lijst. Ipv een lijst vol lekkere wijven hebben jullie een handvol arabieren en nerds m/v. En Jantje Dijkgraaf. Lol. Zet maar vast nul zetels klaar.

Gerry van Daalen | 15-01-17 | 12:23

Ik heb m'n 12,00 Eypootjes voor lidmaatschap al gestort. Nu jullie nog mensen, kom op, dit is onze kans op echte democratie!!

telelezer | 15-01-17 | 12:22

Wat-Zien-Ik: 3 vrouwen en 3 moezzliems op de lijst..?

telelezer | 15-01-17 | 12:21

*2925

W_F | 15-01-17 | 12:20

Raad_maar_raak! | 15-01-17 | 12:05
Ik denk dat twee ook wel gaat lukken, zeker als andere partijen niet inzetten op het vergroten van de inbreng van hun leden. Je kan zeggen dat GP stemmers een extra reden hebben om ook partij lid te worden, maar het lidmaatschap kost net zo veel als dat van de partijen en daar moet je ook lid worden om mee te mogen stemmen (en kan je ook lid worden en toch op een andere partij stemmen). En die partijen hebben gemiddeld maar 1905 leden per zetel. Nu al 1925 leden getuigt niet van een gebrek aan belangstelling.

W_F | 15-01-17 | 12:19

Ik hoop dat Wilders in staat zal zijn met het FvD samen te werken.
Ik zie die bereidheid wel vd kant van het FvD. Bij monde van Hiddema in dat programma van Harry Mens.
Hiddema sprak als een Wilders-adept ("maar Wilders heeft mij niet gevraagd en FvD wel").

Carmelita | 15-01-17 | 12:16

Ik stem niet op iemand die zegt geen eigen opvattingen te willen uitdragen en alleen doorgeefluik wil zijn. Maar die (indien gekozen) wel de macht heeft om voor zichzelf te gaan beginnen, met god weet wat voor politieke ideeën. Dan heb je dus op iemand gestemd, die vervolgens solo gaat en een VVD/PvdA/CDA/GL/D66 coalitie aan meerderheden gaat helpen. No way.

In ons kiesstelsel stem je op personen, niet op partijen. Zolang dat niet verandert (en laten we hopen dat dit nooit verandert - partijen hebben al veel te veel macht!) werken initiatieven als GP averechts.

Leipniz | 15-01-17 | 12:15

Ik zou niet gaan stemmen ,maar door GP ga ik dat wel doen. Niet op GP natuurlijk. Net zoals ik wil dat een bakker mijn brood bakt, een hoer mij afzuigt en een loodgieter mijn kraan maakt, wil ik dat een politicus mij bedriegt.
#Zit aan CDA te denken#

kadoendra | 15-01-17 | 12:12

Geen lekkere wijven op de lijst. Jullie zijn helemaal de weg kwijt.

TyrionLannister | 15-01-17 | 12:12

Want kan een maatschappij nog functioneren als bv 30% vd bevolking ergens vóór stemt en 70% niet stemt (maar eigenlijk tegen is)?
Je zou dan kunnen zeggen 'dat die 70% dan maar had moeten stemmen'.
Right. Maar zonder een werkelijk draagvlak voorzie ik dan toch spanningen ontstaan.

Carmelita | 15-01-17 | 12:09

@Graaf_van_Hogendorp | 15-01-17 | 11:37
Met alt-right als in Breitbart of anderszins extreem, heb ik niets van doen. Tevens zie ik niet waarom mijn inhoudelijke kritiek op de huidige gang van zaken, mij in the basket of deplorables plaatst. Eigenlijk is GP nu juist een poging het oude en achterhaalde links-rechtsdenken te overstijgen.

Tot slot nog een overdenking. Een gevleugelde uitspraak op dit weblog is: dit land is ons land! Wie zijn 'ons'?

atheïstisch stemvee | 15-01-17 | 12:08

Dit geneuzel speelt Rutte en Klaver in de kaart.
Afijn, ik hoop nog op de 'tada, het is was maar een grap'. Laat ik daar maar vanuit gaan.
Voor de rest, ik stem Hiddema en Baudet.

Lafayette | 15-01-17 | 12:08

Als je kijkt naar 2012 heb je tussen de 65.000 en 70.000 stemmen nodig voor één zetel.
Gaan we halen!

Rest In Privacy | 15-01-17 | 12:05

Voor beleid moet draagvlak zijn. True.
Stemmen per besluit echter, maakt het werkelijke draagvlak voor een beleid niet duidelijk.
Velen zullen niet van hun stemrecht gebruik maken (ouderen, mensen die het niet snappen, digibeten, mensen die er aardigheid in hebben dwars te liggen enz.).
Dus het wordt geen meter voor democratie. Het zal het draagvlak voor beleid niet duidelijk maken.

Carmelita | 15-01-17 | 12:00

W_F | 15-01-17 | 11:47
Zo, dus de gemiddelde PVV reaguurder is volgens u jonger dan 18, en vindt het niet de moeite waard om te gaan stemmen.
Houdt die gedachte vast.
Verder zal ik u met liefde in maart aan uw uitspraak herinneren.

Roadblock | 15-01-17 | 11:57

Veni_Vidi_Vici | 15-01-17 | 11:42,

Ik weet niet of "verdeeldheid" het juiste woord is.
Er is niks mis met enigszins afwijkende meningen, zolang men bereid is met iedereen samen te werken; ondanks die andere mening. De gevestigde partijen hebben ook nooit in hun eentje geregeerd, ze moesten ook altijd samenwerken.

Dat ze de PVV bij voorbaat uitsluiten kan de vernietiging van Nederland versnellen als de PVV weer aan de zijlijn staat. Aan de andere kant kan het ook positief voor Nederland uitpakken; als VNL, FvD, GeenPeil en PVV groot genoeg zijn voor een regering. Het zou buitengewoon mooi zijn als alle partijen die Nederland ten onder willen laten (PvdA, D'66, GL en VVD) in de oppositie zitten.

Dandruff | 15-01-17 | 11:57

Dommelsch | 15-01-17 | 11:33
Ben het 100% met je eens.
Al dat gepraat over leden de baas maken staat in tegenstelling met de inspraak betreffende de samenstelling van de kandidaten/stemkastjes lijst.
Een donatie tegen de zittende partijen is geruisloos een donatie voor een nieuwe partij geworden.
Dat zegt mij genoeg over de mate van inspraak in de toekomst.

Roadblock | 15-01-17 | 11:50

Pierke Smulders | 15-01-17 | 11:34
Ik denk dat een groot deel van de PVV reaguurders in maart nog geen stemrecht blijkt te hebben, of de 25% gaat vertegenwoordigen die het niet de moeite vind om te gaan stemmen. De PVV zal best een flink aantal zetels halen, mischien zelfs wel iets meer dan dat ze nu hebben, maar daar blijft het bij.

W_F | 15-01-17 | 11:47

Ik geloof niet dat dit het gaat worden. Geen aansprekende kandidaten en Jan Dijkgraaf heeft dezelfde tekstschrijver als Jan Roos, Thierry Baudet en Geert Wilders maar mist achtereenvolgens het olijke neusje, de capaciteit om op een piano te liggen en verbeten humorloosheid.

Donkersloot | 15-01-17 | 11:46

Ik vind het een goed initiatief; meer zeggenschap voor het volk.
Toch gaat mijn stem hoogstwaarschijnlijk naar de PVV omdat die groot genoeg zijn om decennialang structureel klootviolen aan te pakken. Liever nog zou ik VNL of FvD stemmen, maar dan moeten ze eerst op 20 zetels staan.

Want dit land gaat razendsnel naar de afgrond, is nu al flink verziekt. Zelfs een PVV-regering met ruim 100 kamerzetels zal er jaren over doen om de vele door de PvdA veroorzaakte problemen aan te pakken.
Dus hoe eerder de herstelwerkzaamheden beginnen, hoe beter.

Dandruff | 15-01-17 | 11:45

Als we er nu nog een paar van die ludieke kutpartijtjes bij krijgen, dan wint de VVD deze verkiezingen gewoon weer. Ze hoeven ons niet te verdelen om te heersen; dat doen we namelijk zelf.

McSnor | 15-01-17 | 11:44

Geenpeil (afkomstig uit Geenstijl) heeft een groep van aanhangers van voornamelijk jonge hoogopgeleide mannen.
.
Laten we even voor het gemak er vanuit gaan dat dit de grootste partij wordt. Dan bepaalt deze hele deelgroep voor de total bevolking wat er gaat gebeuren. Dat lijkt me niet wenselijk, Geenpeil zal niet breedgedragen worden.

kovariant | 15-01-17 | 11:43

Wat voor mij het meest steekt aan GeenPeil is de absolute verdeeldheid die dit onder de reaguurders heeft veroorzaakt. Er is geen roze leger meer, geen bataljon, slechts een roze peloton wat nog geen deuk in een pakje boter gaat slaan 15maart.
.
Die ruggengraatloze 2ekamerleden, die dagelijks GS lezen en die werkelijk schrik hadden voor een vacuumbommenvoorjaarsoffensief, lachen zich nu de ballen uit de broek om deze LPF-achtingen taferelen in de panelen.
.
Ik heb uit betrokkenheid en geloof flyers gelopen en gedoneerd, maar stem uit volle overtuiging Fleur. Het enige waar ze in den Haag nog schrik voor hebben is een PVV met meer dan 40 zetels, daar kunnen ze 100% niet omheen. VNL, FvD, GeenPeil lachen ze gewoon weg. Hoe goed de intenties en bedoelingen ook zijn.

Veni_Vidi_Vici | 15-01-17 | 11:42

@Graaf_van_Hogendorp | 15-01-17 | 11:15
Uw analyse is wat onvolledig. VVD rechts? Hebben vier jaar lang bijkans hetzelfde als de PvdA gestemd. Wellicht rechts op papier? De VVD sloopte ondernemers. De VVD tornde als eerste partij aan de hypotheekrenteaftrek (mark my words, dat wordt vanaf nu elke 4 jaar ellendiger waarvoor dank), de VVD holde het leger uit en liep slaafs Brussel achterna.

de Voorzittert | 15-01-17 | 11:41

Mij een beetje in de hoek van alt-right duwen en me een deplorabel noemen, want dat heeft Hillary ook zo goed gedaan.
Elitaire kwast dat je er bent.
atheïstisch stemvee | 15-01-17 | 11:22
Ik ben geloof ik een brenger van slecht nieuws.

Weet niet welke partij je precies stemt, maar als je niet op 'regering' stemt (VVD, PvdA, CDA, D66, GL) word je al snel in een hokje gestopt. En je bent zeker niet 'mainstream'.

Of alt-right een negatieve lading heeft (zoals jij denkt kennelijk) ligt er maar aan wie je spreekt en hoe je het definieert. Je kan het definiëren als extreem rechts, maar ook als personen die op het internet kritiek uiten op het huidige globalistische, multiculturele beleid.

Wat Hilary de das om deed was overigens niet die uitpraaak, zij negeerde tientallen miljoenen blue-collar Amerikanen in de fly-over states, en ze kreeg niet voldoende de oudere latino achter zich in Florida.
De elites (en de klassen die ermee associëren) aan de kusten had ze prima in the pocket, maar ze vergat average working joe.

Graaf_van_Hogendorp | 15-01-17 | 11:37

Een vrije paling | 15-01-17 | 11:26
Het is jammer dat de FAQ op geenpeil.nl zo weinig aandacht krijgt (en zo lang is). Als je hem helemaal leest dan blijkt dat er al veel nagedacht is over de technische en menselijke uitdagingen, en bijbehorende oplossingen.
.
Een blog schrijven en van alles beloven kan iedere nieuwe partij, maar laten zien dat je er nu al echt werk van maakt is een ander verhaal. GeenPeil wacht niet tot de verkiezingen met het opzetten van een praktisch en goed werkend systeem.

W_F | 15-01-17 | 11:37

Laat je niet afleiden door zure PVV reaguursels. De meesten daarvan gingen sowieso wel voor de PVV en zijn blijkbaar op zoek naar bevestiging. Ik wens de stemkastjes ieder geval veel succes!

Pierke Smulders | 15-01-17 | 11:34

Tot nu toe zie ik een hoop oude politiek:
1. Leugens -> zie valse voorwendselen crowdfund voorjaarsoffensief.

2. Achterkamers en nepotisme -> zie samenstelling en totstandkoming kieslijst

En verder heeft het Powned debacle mij genoeg geleerd in het verleden.

Dommelsch | 15-01-17 | 11:33

Quincy Jones | 15-01-17 | 11:21
Je achterban mee laten stemmen zat/zit ook in het programma van de Piratenpartij, maar ze maken er tot nu toe weinig werk van. GeenPeil doet het echt.

W_F | 15-01-17 | 11:30

Daegranos | 15-01-17 | 10:07
Dat is ook een van de eerste dingen waar ik naar kijk, de blik in hun ogen, dat zegt ALLES!

Radijsje | 15-01-17 | 11:26

Wij Vrije Palingen juichen iedere vorm van eigen initiatief van harte toe. Intelligent en voortvarend waren deze van GS en GP bij de verkiezingsuitslagen en het referendum, welke ook een eclatant succes waren en zelfs van/bij de opponenten bewondering oogstten. Nu volgen wij als Liber-Alen het besluit van de pijprokende kunstschilder Terpen Tijn uit de verhalen over Heer Olivier B. Bommel van Maarten Toonder, welke de legendarische woorden sprak: "Hier waag ik mijn kwast niet aan". Indien wat GS/GP nu naar voren brengt een uitvloeisel is van haar huidige intelligentiepeil, ontbeert zij de kwaliteit van die bij de voornoemde acties. Kennelijk zit die weggevloeide kwaliteit nu ergens anders. Kortom deze escapade van GS/GP is een miskleun. Tijdverspilling dus! Over tot de orde van de dag. Cheers!

Een vrije paling | 15-01-17 | 11:26

@ van stampij | 15-01-17 | 09:45
"Voor al de pvv-stemmerts,die zitten nu nu al 10 jaar in de tweede kamer uw belastinggeld te verbranden.Resultaat 0."

Voor al de stemmers op de gevestigde partijen; die zitten al >40 jaar in de 2e en 1e kamer, regering, gemeentes, provincies en waar nog meer allemaal uw belastinggeld te verbranden. Resultaat < -miljoenmiljard.

Elessir | 15-01-17 | 11:24

Nul uitstraling

crankshaft | 15-01-17 | 11:22

@Graaf_van_Hogendorp | 15-01-17 | 11:15
Mij een beetje in de hoek van alt-right duwen en me een deplorabel noemen, want dat heeft Hillary ook zo goed gedaan.
Elitaire kwast dat je er bent.

atheïstisch stemvee | 15-01-17 | 11:22

Hulde voor het initiatief! Verfrissend! Mijn keuze van de afgelopen 2,5 decennia kiesrecht is altijd een kwestie geweest van de minst slechte van de alternatieven eruit te selecteren.
Voor het eerst in die tijd moet ik mijn best gaan doen de beste eruit te selecteren; wat een luxe!
En of ik nou GP ga stemmen of niet, ze is in ieder geval 100X meer het vertrouwen van de kiezer waard dan alle bestaande gevestigde partijen, die allemaal al meermalen bewezen hebben de kiezer trouw in de bek te spugen zodra de stemmen binnen zijn.

jemagookniksmeer | 15-01-17 | 11:22

Twee voormalig leden van de Piratenpartij.

Quincy Jones | 15-01-17 | 11:21

-weggejorist-

merel veld | 15-01-17 | 11:21

Een partij zonder programma . What possibly could go wrong ?
Kleurloze kandidaten maar wat maakt het uit als je geen programma hebt?
FvD heeft nu 1 zetel in de peiling van Maurice de Hond.
Ik denk dat veel folderaars voor het Ukraine referendum er goed aan doen om voor het FvD te gaan. Hier het warme geverandering en goede kandidaten . Dat laatste is een probleem bij Wilders het is geen partij .

Goatboy2014 | 15-01-17 | 11:20

Het lijkt wel of jullie van de eerste reacties schrokken en nu zitten te fukken. Ik had t krachtig gevonden als van rossem op 1 had gestaan, Kaas op 2, Necrosis op 3, watching the weels op 4 Und so weiter.. en dan ook echt met de nicks. Nu is het belachelijk. Wij gaan echt niet op Ali en achmed stemmen met het idee dat we op onszelf stemmen... toedeledokie geenpeil, welkom geenstijl 2.0

merel veld | 15-01-17 | 11:20

-weggejorist-

HoogToontje | 15-01-17 | 11:20

GS bedoelt, willen jullie ons helpen aan het gegarandeerde basisinkomen van een kamerlid.
Helaas GS. Met de gang naar de kamer zijn jullie recalcitrant weblog af, jullie zijn nu een partij cq partijdig dus stop of met je 2e kamer ambities of stop met dit weblog. Allebei is corruptie, staat transparantie in weg.
Uiteindelijk zal blijken dat het ageren tegen de politieke plucheplakkers pure afgunst was, jullie zullen niet anders blijken ondanks mooie woorden. Geen van deze beloften zullen jullie nakomen.
.
ook bij jullie splinterpartijtje ontbreekt het net als bij de andere partijen aan een lange termijn visie die tenminste 5 decennia bestrijkt.

General McAuliffe | 15-01-17 | 11:20

Ik zie al weken veel comments zeggen dat GP "rechts" (wat is rechts en wat is links tegenwoordig) versplintert.

GP versplintert hoogstens de 'basket of deplorables'. De "alt-right".

Echt "rechts" stemt nog op CDA en VVD. Nu zijn deze partijen niets meer of minder dan PvdA-lite, regentenpartijen in dienst van ongekozen technocraten in Brussel, dansend naar de pijpen van welke multinational of rijke zakenman ze wil fêteren. Maar conservatieve, huidige systeem behoudende lieden (lees gegoede provincialen, medewerkers in de financiele sector, hogere ambtenaren, hogere middenklasse). De 'basket of deplorables' partijen hoeven niet aan te kloppen bij conservatief rechts. Deze stemmers vinden 'alt-right' onfatsoenlijke schreeuwers en zien totaal geen probleem met het huidige beleid en de staat van de democratie.

"Links" (PvdA, D66, GL, CU, PvdD, SP) heeft veel om uit te kiezen. Toch is de keuze lastiger geworden, want links heeft zich in verschillende kampen verdeeld (ga er nu niet op in). Maar hier hoeven de 'basket of deplorables' partijen ook geen stemmers van te verwachten, om obvious reasons.

En dan is er nog de PVV. De partij voor boze roomwitte mensen die, vanuit hun vinex-hutten locaties, hun oude volkswijken hebben zien veranderen in klein-Marakesh, klein-Adana, klein-Mogadishu, klein-Jalalabad en klein-Paramaribo.
Maar deze mensen behoren niet tot 'alt-right' en komen van oorsprong uit zowel de linker als rechter zijde van het plebse spectrum (personen afstammend uit de hogere klassen vinden over het algemeen het huidige beleid prima en vinden de PVV vulgair).
Ik zie juist weinig overlap tussen de PVV en de 'basket of deplorables' partijen.

Het enige wat ik zie versplinteren zijn de 'basket of deplorables' partijen zelf. Je kan kiezen nu uit team Roos, Piratenpartij, GP en lijst pianoliggers. Als je identificeert met 'alt-right' dan zie je inderdaad met lede ogen aan dat geen van deze partijen realistisch gezien de kiesdrempel haalt. Maar dat komt niet door een versplintering op "rechts". "Rechts" is niet versplintert maar steunt het huidige beleid. "Links" haat de 'alt-right' per definitie, ongezien.

De 'alt-right' is juist versplintert omdat er teveel partijen tegelijk een alternatief willen vormen.

Graaf_van_Hogendorp | 15-01-17 | 11:15

Op zich vind ik het principe goed. Je gebruikt een app om te kiezen voor wat er gezegd gaat worden.

Het doet me denken aan deze dingen;
www.telegraph.co.uk/technology/news/11...

Nacho_Vidal | 15-01-17 | 11:12

Kansloze exercitie. Dit gaat 'm niet worden.
Jammer van al die moeite - en die aandacht die het krijgt...

EefjeWentelteefje | 15-01-17 | 11:11

Veel succes maar ik ga toch voor PVV.

obzzcure | 15-01-17 | 11:10

Necrosis wilders zei voor de verkiezingen in 2010 dat de aow op 65 moest blijven en dat werd meteen maar overboord gegooid. Neem ik dat hem kwalijk nee want het was al vrij onrealistisch. Ik wil daarmee alleen maar aangeven dat de pvv ook niet zaligmakend is.
Gaat GeenPeil het redden ik denk het niet want ik krijg de indruk dat mensen wel verandering willen maar niet zelf de handen uit de mouwen willen steken. Dan wordt het wel makkelijk afgeven dat er niets verandert

Sjoerd5288 | 15-01-17 | 11:09

Ik ben wel bereid om 50 robotarmen te doneren. Dat helpt tegen de schijnbaar onvermijdelijke vleeskeuring hier. Alhoewel ik vermoed dat een aantal reaguurders zelfs die robotarmen zouden willen doen. Verder ben ik toch benieuwd welke democratisch gekozen kiescommissie de stemkastjes heeft gekozen. Want op dit moment heb ik binnen GP nog geen democratische processen mogen ontwaren.

Nivelleermarionet | 15-01-17 | 11:09

www.kiesraad.nl/verkiezingen/inhoud/t...
Hoe het precies zit zie de link

GP heeft 580 ondersteuningsverklaringen nodig en dan nog voor 30 1 17
Niet online maar gewoon met je luie lijf op werkdagen naar het gemeentehuis
Ben benieuwd

Goatboy2014 | 15-01-17 | 11:07

@helder groentje
Als iedere partij dit intiatief zou gaan uitvoeren gebeurt het helemaal niks meer in de kamer. Dat er niet direct veel invloed zal zijn, is logisch maar doet daar niks aan af. Ik ben niet op zoek naar een paar man sterk die voor of tegen stemmen op basis van een ledenraadpleging. Daar schiet helemaal niemand iets mee op. Als er op termijn wel standpunten zullen worden ingenomen, beoordeel ik dan wel of ik daarop wil stemmen. Dat kan ik nu niet beoordelen dus ik zal nu ook niet voor GP stemmen.

Olive | 15-01-17 | 11:05

Forumvoordemocratie.nl

Joostmochtnietsweten | 15-01-17 | 11:05

WitteGrunneger | 15-01-17 | 10:51
Ik dacht dat de mossel-import iets was waar alleen Zeeuwen zich druk over maakte.

W_F | 15-01-17 | 11:03

-weggejorist en opgerot-

-edit zwaait terug naar Amsterdam...-

joost_niemoller | 15-01-17 | 11:02

Ik ben wel benieuwd naar de reaguurdersnamen van deze mensen ....

J. Jarig | 15-01-17 | 11:00

Het zal me een worst zijn, gun dijkgraaf wel een zetel, die zie ik wel goed werk doen vanuit de oppositie.
Dat zowel GP, FvD en VNL meedoen vind ik ook prima, vind het wel interessant hoe de 'visvijver' zich zal verdelen over deze 3 partijen. De lijstverbindingen, een manier om rest stemmen/zetels binnen je eigen hoekje van de kamer te houden.. als die er niet komen zal dat voor mij een teleurstelling zijn.
Vooralsnog overweeg ik GP niet bij mijn keuze, vanaf het begin grote twijfels bij het systeem van interne polls. Dat valt niet 1 op 1 te koppelen aan de daadwerkelijke kiezers op 15 maart. En hoe zorg je voor voldoende response bij de 100en onbeduidende stemmingen, anders voorzie ik zeker polls die vlak voor het sluiten ineens een tiental stemmen krijgen en omslaan. Kost een andere partij maar 1200,- per 100 stemmen. Een alternatief is mensen dwingen op meerdere onderwerpen te kiezen als ze aan een populaire poll meedoen, maar dat lijkt me ook niet wenselijk.

noerg | 15-01-17 | 10:59

Als ik het bovenstaande zo lees denken veel reaguurders dat ze zeer veel verstand van politiek hebben.
Bijna elke partij kraken ze af omdat het programma in hun ogen niet haalbaar is en vervolgens dreigen om op de PVV te stemmen.
Dat is mij een raadsel.

botbot | 15-01-17 | 10:59

Veel reaguurders hebben niet zoveel met nieuwe ideeën en verandering zie ik. Mijn steunverklaring kunnen jullie krijgen. Mooi initiatief.

atheïstisch stemvee | 15-01-17 | 10:58

Ik stem Forum voor Democratie. Die hebben wel een verhaal. En de mensen die het kunnen realiseren. Geenpijl wordt na de verkiezingen gegijzeld door Joop.nl en je stem, als ze al een zetel krijgen, is weg gegooid.

Joostmochtnietsweten | 15-01-17 | 10:56

Goatboy2014 | 15-01-17 | 10:39
30 per kieskring (vaak een hele provincie!), niet 20 of 30 per gemeente.

W_F | 15-01-17 | 10:54

@GeenDweil | 15-01-17 | 10:19
Volgens mij heb je nog niet geheel door waar GP over gaat. Ze gaan bevolking vertegenwoordigen. Niet hun eigen standpunten uitdragen. Als je iemand vertegenwoordigt moet je de mening van degene kennen en zijn belangen weten. Dat weten de mensen zelf het beste. Dus als ze zelf kunnen stemmen over wat zij belangrijk vinden is hun vertegenwoordiging veruit het beste gediend.
.
@Olive | 15-01-17 | 10:45
Elke nieuwe partij heeft zeker in het begin nog helemaal niets in te brengen. Ook voor GP zal het zeker in het begin vooral stemmen zijn over plannen van anderen. Ik neem aan dat in de loop van de tijd GP ook met hun eigen plannen kunnen komen die ze eerst door leden laten goedkeuren. Plannen voor vragen te stellen, plannen voor informatie te verzamelen, plannen voor te spitten daar waar het pijn doet. Dan is het gezamenlijke volk die als lid zijn bijdrage levert heel waardevol.
.
Daarbij gaan ze naar ik begrepen heb alle stemmingen de informatie erover helder formuleren en zodanig samenvatten dat leden goed geïnformeerd kunnen stemmen. Dat zal voornamelijk een enorme klus worden waar ze veel tijd en energie in moeten gaan steken. Want met 4000 stemmingen per jaar is er heel wat samen te vatten en door te spitten.

Helder Groentje | 15-01-17 | 10:52

Geert Wilders blijft voor mij de redder van Nederland: Uit de EU, stop de islamisering van Nederland en geen mossel meer naar binnen. Dat zijn voor mij de allerbelangrijkste redenen om op de PVV te stemmen.
GeenPeil: Ik hoop dat jullie het redden maar ik laat Geert Wilders niet vallen. Het is een grote schande dat hij 24/7 bewaakt moet worden tegen agressieve mossels. Onvoorstelbaar dat men nu al tien jaar de bedreigers van Geert niet oppakt.
Daar waar ik kan helpen daar help ik GeenPeil maar mijn stem blijft naar de PVV gaan.

WitteGrunneger | 15-01-17 | 10:51

Het maakt neem ik aan niet uit op wie je van deze lijst stemt?

Rest In Privacy | 15-01-17 | 10:50

-weggejorist en opgerot-

mooiweer-prater | 15-01-17 | 10:49

Ik sluit me helemaal aan bij de reaguurders die GP een onvolledig plan vinden. Geen ideeën, geen wetsvoorstellen, geen amendementen, alleen stemmen op door andere partijen aangereikte plannen. Zien jullie dat lek dan zelf niet? Het is heel jammer dat er op deze wijze geen sprake is van een prettig rechtse stemmogelijkheid.

Olive | 15-01-17 | 10:45

Ik denk dat Geenpeil er goed aan zou doen een lijstje met kernwaarden te formuleren om wel aan te geven in welke richting de zij denken dat de democratie moet gaan.
De vraag, Oekraïne: "Ja / Nee" is vrij eenvoudig.
Maar er zijn veel vraagstukken die in Nederland die niet eenvoudig met Ja ofte Nee beantwoord kunnen worden. De nuance die daarvoor nodig is kun je niet zomaar in een enquête of 1 vraag formuleren.
Ik denk dat de input van de leden zeker bij deze complexe vraagstukken niet voldoende concrete sturing opleveren of dat er gewoonweg geen sturing komt.
Desondanks wens ik jullie zeer veel succes in de jacht naar meer democratie.

Andersdenkend | 15-01-17 | 10:44

@slipsniffer | 15-01-17 | 10:36
Links versplinterd niet?
PvdA, Denk, Artikel 1, en nog een hele rij nieuwe namen die mee willen gaan doen met de verkiezingen.
81 partijen maar liefst.

necrosis | 15-01-17 | 10:43

Zou ik dan toch gaan stemmen deze keer? denk t wel.

Dick Amenaat | 15-01-17 | 10:41

*iets over het beloofde voorjaarsoffensief mompelt*
Ik zal me is inlezen op alles geenpeil gerelateerd, maar voorlopig zal mijn hart er niet sneller van gaan kloppen. Zoals eerder aangegeven, geen fragmentatie op het anti-establishment/ nieuw-rechts front; eerst moet het falende zooitje weg.

HaatAth3ist | 15-01-17 | 10:41

Als GP nu nog vrijwilligers moet ronselen om ondersteuningsverklaringen te regelen dan is dat behoorlijk laat. Het is ook geen internet dingetje , je moet voor de ondersteuningsverklaring naar het gemeentehuis in persoon . Dus achter je pc vandaan, overdags en bij de gemeente van het kastje naar de muur. Je hebt behoorlijk wat ondertekenaars nodig.
30 in grote gemeenten 20 in middelgrote en 10 in kleine gemeenten

Goatboy2014 | 15-01-17 | 10:39

@Kazango | 15-01-17 | 10:31
Dat kunnen ze nou toch ook?

Rest In Privacy | 15-01-17 | 10:39

keestelpro | 15-01-17 | 10:06
Het probleem van een castingbureau is dat ze een zetel kapen als een andere partij meer betaald, en het CDA heeft een groter budget dan GeenPeil.

W_F | 15-01-17 | 10:39

@Sjoerd5288 | 15-01-17 | 10:06
Volgens mij wilde Geert de pensioenleeftijd naar 66 hebben.
En kijk eens onder Rutte II, ik (1969) moet door tot mijn 69ste, mensen van na 1980 tot hun 70ste en daarna moet je door tot ze je met een wit laken over je hoofd op een brancard afvoeren van de werkvloer.
Maarrrrr.... we worden allemaal ouder.

necrosis | 15-01-17 | 10:37

GP had zich moeten beperken tot buitenparlementaire acties, daarin is/was het uiterst sterk. Dat Rutte het referendum negeert en bijna alle partijen zullen proberen hiervan de regels te veranderen komt voor mij niet als een verrassing. Het CDA wil kiesdrempel opwerpen om zo nwe partijen geen toegang te geven tot de kamer. De elite probeert wil zich met alle macht in dekken om de status quo te bewaren. Ik juich elk initiatief om e.e.a. open te breken toe, ook dat van GP. Verder hoop dat bijv. FVD stemmen weghaalt bij D66. Ik ken mensen die helemaal niet blij zijn met de huidige gang van zaken maar niet op Wilders willen stemmen en het is goed dat daarvoor alternatieven zijn. Ik heb trouwens afgelopen week gekeken naar The Tudors en het gekonkel, verraad en de leugenachtigheid van de toenmalige elite kan 1 op 1 naar deze tijd worden getransporteerd ..........

vlijtig liesje 50 | 15-01-17 | 10:37

En zo helpt rechts zichzelf om zeep......
Teveel versplintering straks om echt het verschil te kunnen maken straks, zo maken ze het wel erg gemakkelijk voor die linksen.

slipsniffer | 15-01-17 | 10:36

Sjoerd5288 | 15-01-17 | 10:06
Right you are !!!
Een stem voor de PVV is een stem voor CDA en VVD.

boccelullus | 15-01-17 | 10:36

zonder_moeite | 15-01-17 | 10:00

Helemaal eensch. En als het even kan Pieter Omtzigt bij het CDA weghalen. Dan ga je punten scoren.

zwartzondersuiker | 15-01-17 | 10:31

Wat als een van die figuren denkt. Ik heb een andere mening, dus ik stem wat ik wil? Of erger eenmansfractie start.

Kazango | 15-01-17 | 10:31

General Dripple | 15-01-17 | 09:19
Beschrijft perfect hoe ik er ook over denk. Was gisteren bij het FvD, belangstelling overweldigend, goed programma, goede kandidaten en Baudet maakt prima indruk.
Genoeg mensen beschikbaar die ondersteuningsverklaringen tekenen behalve in Zeeland. Zeeuwen? Zoek contact met FvD

Goatboy2014 | 15-01-17 | 10:28

HMCuiteraard | 15-01-17 | 10:18

Ik juichte het burgerinitiatief toe. Van meet af aan geroepen dat een partij beginnen niet de juiste weg was. Dat veel mensen op GS daar hetzelfde over denken leest misschien minder lekker weg. Dat is jammer voor je, begrijp ik best.

63116114 | 15-01-17 | 10:28

Een excuus De Zwart omdat er geen negert tussen zit? Twijfel tussen GP en FVD dus doe jullie best dames en heren!

Pi Mol | 15-01-17 | 10:27

"Nu is het tijd voor een volgende stap. Er gebeurt zo veel, er is zoveel informatie, dat 150 mensen en wat onderbetaalde fractiemedewerkers het allemaal niet meer aankunnen. Resultaat: Schijn van democratie, Tweede Kamer die naar de pijpen danst van grote bedrijven, geen echt debat meer maar totale polarisatie.

Dat valt niet meer te repareren, in deze tijd is de volgende stap nodig: Verplaats het debat naar het volk, en de beslissing ook. Met 17 miljoen zijn we wél in staat om tot de juiste beslissingen te komen."

Expert | 15-01-17 | 09:51

Een interessante insteek. Hier ga ik even over nadenken. Bedankt.

Promedio | 15-01-17 | 10:26

GeenDweil | 15-01-17 | 10:19
Dan moet je echt de FAQ op geenPeil.nl doorlezen. Het plan is juist om niet alleen te stemmen, maar ook de mogelijkheden van tweedekamerleden (kamervragen, toegang tot informatie, toegang tot andere leden, etc.) te benutten om politiek eerlijker te maken, uit de achterkamertjes te trekken, en de debatten openbaar te houden, zodat het voor partijen moeilijker wordt om tegen hun achterban een ander verhaal te houden dan wat ze in de achterkamertjes zeggen.

W_F | 15-01-17 | 10:26

De goede bedoelingen zijn duidelijk, en aan de rakkers op deze kieslijst is weinig aan te merken. Als ze voor een bestuursfunctie van de lokale sjoelclub gingen. Of iets creatiefs wilde gaan presenteren op een ouderavond.
.
Best leuk als Dijkgraaf daadwerkelijk in de kamer komt, al is het maar om de doofstomme interviews voorafgaande aan een debat omdat Jan eerst de stemming van GP moet afwachten.
.
Maar met een daadwerkelijke -aangekondigde- blitzkrieg vs de gevestigde partijen heeft het weinig meer te maken. De feeling met de achterban is verdwenen. Meningloos de kamer bestijgen behelst op geen enkele manier de tendens van anti-Europa en anti-Islam faciliteren. En juist dát is wat nodig is in Nederland of op zijn minst wát stemmen gaat opleveren in maart.
.
Blijft over een nobel experiment. Een daadwerkelijke drang tot meer democratie wat an sich prima is maar tamelijk vermoeiende opgedrongen wordt in een omgeving van reaguurders met een iets mindere drive tot democratie doordrammen. Enfin, succes verkiesbaren. Dat de Voorzittert maar historisch mag blunderen in zijn analyse van GP.

de Voorzittert | 15-01-17 | 10:25

En dat terwijl er met FvD eindelijk een fantastisch alternatief voor de PVV bestaat. Goeie mensen, goeie standpunten, doordacht en onderbouwd.
FvD krijgt mijn stem en GP niet. Nooit.

De echte Stolwijker | 15-01-17 | 10:25

GeenDweil | 15-01-17 | 10:19

Wat is er mis met Geert?

Nelis SplitBloes | 15-01-17 | 10:25

Heeft die Dijkgraaf wel eens van een scheerapparaat gehoord?

plaszak | 15-01-17 | 10:25

@keestelpro

Ik zal je eerlijk zeggen.. dat was voor mij misschien nog juist een reden geweest om voor geenpeil te kiezen.

Claude Jacque | 15-01-17 | 10:25

@HMCuiteraard | 15-01-17 | 10:18
.
daarom moet GS ophouden over GP, en die reclame achter de betaalmuur doen.
Dan kan mijn ADblocker zorgen dat ik deze bulshit niet meer lees.!!

cheiz | 15-01-17 | 10:22

Significant veel kandidaten uit de randstad. Mijn stem gaat dit jaar absoluut niet naar Geenpeil.

dogbitedog | 15-01-17 | 10:21

Wel grappig dat er op GeenStijl in de we-vorm wordt gesproken inzake GeenPeil, terwijl het gescheiden zou blijven.

J4mie | 15-01-17 | 10:20

Ik verwacht van parlementariërs veel meer dan alleen meedoen aan de stemmingen. Met alleen inbreng in de stemmingen doe je niet volwaardig mee aan de parlementaire besluitvorming. Dat vind ik echt een minpunt aan het concept van GeenPeil.
Waar ik op zit te wachten is een politicus die gewoon eerlijk, helder en duidelijk over de besluitvorming is. Politiek is het maken van keuzes. Iedere keuze heeft consequenties. Ik wil graag een eerlijk een duidelijk overzicht van de consequenties en de standpunten van de partijen in zake deze consequenties. Even een voorbeeld: ik hoor veel mensen die zeer voor het opnemen van asielzoekers zijn... tegelijkertijd zijn ze woedend over het verhogen van de zorgpremies.
Ik wil graag een politicus die duidelijk maakt dat het opvangen van meer asielzoekers o.a. de consequentie heeft dat de zorgpremies omhoog gaan (en andere lasten). Helaas is er niemand die zo transparant wilt zijn omdat dit haaks staat op de politieke agenda (kleur) die de partij wilt uitstralen. Men regeert liever op gevoel dan op ratio :-(

GeenDweil | 15-01-17 | 10:19

63116114 | 15-01-17 | 10:03

Eerst zeiken dat GS een eigen partij moet beginnen en dan is het zover en dan daarover zeiken. Als je het niets vindt stem je op PVV of PvdA, kan mij het schelen. Ieder GP stuk hier krijgt hetzelfde commentaar. grijsgedraait.

HMCuiteraard | 15-01-17 | 10:18

waarom mogen wij als reaguurders de richting van geenpeil niet bepalen?
wij hebben gelobbiet en geflyert en gedoneerd

cheiz | 15-01-17 | 10:17

Jullie enthousiasme is omgekeerd evenredig aan mijn teleurstelling over jullie de stap om de polletiek in te gaan.

Baardvansinterklaas | 15-01-17 | 10:17

Forum voor Democratie, VNL en Geenpeil hadden geen losse partijen moeten worden. Deze versplintering zorgt voor gemiste zetels, eeuwig zonde!

Mr Moore | 15-01-17 | 10:16

Gezien en denk er het mijne van .

blauwe zander | 15-01-17 | 10:15

@keestelpro
.
ik naar een castingbureau gegaan en had de allerlekkerste wijven uitgezocht voor de lijst.
Dat was een mooi statement geweest.
keestelpro | 15-01-17 | 10:06
.
helemaal mee eens

cheiz | 15-01-17 | 10:12

ik zie geen indo, geen surie, of antilliaan, geen lekkere wijven, geen chinezen. Kansloos project dit.

xtree | 15-01-17 | 10:11

STEM PVV, als je jezelf te dom vind om zelf beslissingen te nemen!
.
Mooie lijst, leuke mensen en dat een voortbrengsel uit GeenStijl met een diversere lijst komt dan GroenJessel, D666 en PvvdA bijelkaar.
.
Awesome gasten! :)

Mocro070 | 15-01-17 | 10:10

@zonder_moeite: hear hear!

woestijnvos | 15-01-17 | 10:08

-weggejorist en opgerot-

Ripzaad | 15-01-17 | 10:07

Leuk lijstje, de zus van Jesse, wat kleurtjes, een minderbegaafde op 1, en enkele uitkeringstrekkers toe. Goede lijst. Jammer alleen dat geen enkele naam een belletje doet rinkelen behalve die van Dijkgraaf. Heb ik niks mee, en dan ook nog geen idee hebben wat de persoonlijke standpunten zijn en dus hoe groot de kans is dat ze gefrustreerd worden. Stop er gewoon mee GP. Dit wordt nooit iets.

ho4x | 15-01-17 | 10:07

Ze hebben allemaal een levenloze blik, alsof ze geen ruggengraat hebben. Wordt leuk debatteren met de kneusjes van geenpeil...
Alsjeblieft zeg, laat dit een slechte grap zijn.

Daegranos | 15-01-17 | 10:07

@dubbelq | 15-01-17 | 09:15
Zij gaan voor ons stemmen. Zij gaan er voor zorgen dat onze mening rechtstreeks in de kamer meetelt bij stemmingen.
Het is een geniaal plan.

Echter als de persoonlijke mening van de kandidaten er totaal niet toe doet was ik naar een castingbureau gegaan en had de allerlekkerste wijven uitgezocht voor de lijst.
Dat was een mooi statement geweest.

keestelpro | 15-01-17 | 10:06

Leuk voor al die pvv stemmers hoor maar wat Wilders met de moslims wil gaat nooit gebeuren men moet wel realistisch blijven. En vergeet niet dat wilders meteen de pensioen leeftijd weggaf bij de onderhandelingen nogmaal ook al zo'n onrealistisch plan. Voor de rest spreekt het stemgedrag van de pvv in de kamer voorzich. Mij best dat je erop wil stemmen maar lees je in voordat je je stem geeft aan een vvder met een anti islam sausje.

Sjoerd5288 | 15-01-17 | 10:06

Oops, het lijkt er op dat de waarheid nogal hard binnen komt.
Jullie kunnen jorissen wat je wil, den reaguurder is niet gek, dat zal 17 Maart wel blijken.

zwellevertje | 15-01-17 | 10:05

Die 580 ondersteuningsverklaringen moet lukken (maar 10 stuks nodig in kieskring Bonaire).
Ook mooi om te lezen dat er ZZP'ers op de lijst staan, en ze niet voor het karretje van de lijsttrekker gespannen worden.

Jan Dijkgraaf:
"Met alleen ‘levende stemkastjes’ kan GeenPeil haar tweede belofte aan de kiezer, het controleren van de regering, niet naar behoren uitvoeren. Het is dan ook met grote blijdschap dat ik de rest van de kandidatenlijst mag presenteren. Allemaal mensen met, in figuurlijke zin, heel grote hoofden. Veel zzp’ers, veel IT’ers, veel projectmanagers, veel bestuurlijke voet-tussen-de-deur-stekers en natuurlijk onze mascotte Damiaan. Én twee helden uit het Legers des Peils, Alptekin Akdogan en Niels de Swart. Het is een heel gemêleerd gezelschap met één grote bindende factor: we willen allemaal dat het debat weer gaat plaatshebben in de samenleving en dat de kiezer aan de macht komt."

W_F | 15-01-17 | 10:05

Overigens blijft het onverminderd pijnlijk te zien hoe het krachtige burgerinitiatief GeenPeil zichzelf vrijwillig ritueel slacht. Het sprankje hoop dat GP bood met het succesvolle referendum is razendsnel gedoofd, en verworden tot een doffe splinter.

63116114 | 15-01-17 | 10:03

Never break up a winning team. Als de democratie zo belangrijk voor jullie is, waarom springt het succesvolle Geenpeil team dan niet over hun schaduw heen om de krachten te bundelen? VNL heeft de ervaring, FvD de sterkste lijst, en Geenpeil de technologie!

zonder_moeite | 15-01-17 | 10:00

-weggejorist-

zwellevertje | 15-01-17 | 09:59

ik ben.. out

vergelijk de verkiezing met een busreisje.
de bestemming word democratisch bepaalt door degene die instapt.
Maar ik heb geen flauw idee wie er instapt.
De meerderheid van de reaguurders was/is PVV. Die stappen niet in.
Ik wil ook minimaal een aantal dingen zien ... Block de islam, geen oekraine... uit de EU..
De rest is niet zo interessant.
Minder islam, dan heb je keuze uit PVV of SGP..... joden of gereformeerd.
Das dus niet zo moeilijk..... sgp heeft op zondag geen mening... haha... website op slot.
Wou nog snel ff wat checken.... no way... ze zijn bidden..

ik ben PVV

cheiz | 15-01-17 | 09:54

Politiek iets voor elkaar krijgen bereik je door met initiatiefwetsvoorstellen of amendementen te komen en door coalities met andere partijen aan te gaan om ze achter jouw voorstel, amendement of motie te krijgen. Als je alleen maar als een stemkasje gaat optreden wat een aantal anoniemen op een forum hebben gestemd zet je minstens de helft van waar onze democratie om draait bewust buitenspel. Dit gaat 'm niet worden, mensen. NEXT.

PietGeniet | 15-01-17 | 09:53

Voorspelbaar, jullie reacties. De geschiedenis herhaald zich, en GeenPeil heeft die geschiedenis aan haar zijde.

Toen in 1848 de macht van de adel verhuisde naar het volk (dank Thorbacke!) vond het volk Thorbecke jarenlang een vreemde snuiter. De mensen van adel waren immers veel beter in staat om het land te besturen?

Thorbecke dus onze huidige Tweede Kamer waarbij eens per vier jaar volksvertegenwoordigers werden gekozen door de verstandige, rationele burgers. Destijds waren dat overigens alleen mannen, vrouwen werden niet in staat geacht belangrijke beslissingen te nemen.

Nu is het tijd voor een volgende stap. Er gebeurt zo veel, er is zoveel informatie, dat 150 mensen en wat onderbetaalde fractiemedewerkers het allemaal niet meer aankunnen. Resultaat: Schijn van democratie, Tweede Kamer die naar de pijpen danst van grote bedrijven, geen echt debat meer maar totale polarisatie.

Dat valt niet meer te repareren, in deze tijd is de volgende stap nodig: Verplaats het debat naar het volk, en de beslissing ook. Met 17 miljoen zijn we wél in staat om tot de juiste beslissingen te komen.

Expert | 15-01-17 | 09:51

van Oeffelen | 15-01-17 | 09:37

Wordt momenteel met fluwelen handschoentjes gestreeld door Rick Niemann bij WNL. WNL, u weet wel, het broodnodige rechtse geluid op de publieke omroep.

63116114 | 15-01-17 | 09:46

Voor al de pvv-stemmerts,die zitten nu nu al 10 jaar in de tweede kamer uw belastinggeld te verbranden.Resultaat 0.

van stampij | 15-01-17 | 09:45

Fijn. En dan hebben wij straks één, mogelijk twee mensen in de kamer die PRECIES doorgeefluiken wat de achterban wil.
-
Nou, dáár zullen ze bij D'66 en GL van wakker liggen....
-
Stop.de.versnippering.op.rechts!

bisbisbis | 15-01-17 | 09:42

Met de Dood op 13 is het net een pak Tarotkaarten. Daar betekent het: het eind van een tijdperk, een nieuwe start. Veel geluk!

Ravissant | 15-01-17 | 09:42

Dat referendum was pret, POWNED en geenpeil zuigen als een dame van lichte zeden uit de Thaise hoofdstad.

BozeKater | 15-01-17 | 09:41

Opvallend: GeenPeil heeft de enige lijst waarbij de kandidaten niet op numerieke volgorde staan.
Verfrissend.

necrosis | 15-01-17 | 09:39

Die snotneus uit Roosendaal wordt al een tijdje geplugd als de premier van links.

van Oeffelen | 15-01-17 | 09:37

Verbazingwekkend dat dit topic zoveel negatieve reactie heeft gezien de politieke onvrede die er heerst. Gaat GeenPeil wat bereiken ik weet het niet. Maar niet op VVD, PvdA, CDA, PVV, D66 of GL stemmen is ook wat waard

Sjoerd5288 | 15-01-17 | 09:36

Sympathieke mensen hoor. Maar ik had het leuker gevonden als er wat zwervers van straat waren geplukt.

Schoorsteen Piet | 15-01-17 | 09:35

Niet alleen Marcel wordt de dood van GeenPeil, zoveel is duidelijk.

Kapitein Stijlvol | 15-01-17 | 09:33

Is Chantal familie van?

Maya de Blij | 15-01-17 | 09:31

namensmijnhond | 15-01-17 | 09:09
Vind ik ook. Baudet is tenminste wel een lekker wijf.

aardappelninja | 15-01-17 | 09:31

Ben er niet van onder de indruk.

IJzervreter | 15-01-17 | 09:30

Excuses

hatsaflats! | 15-01-17 | 09:30

Ik zou ze geen van allen doen

marcoplarco | 15-01-17 | 09:29

Ik ga wel voor FvD als jullie het niet erg vinden...

Hufter | 15-01-17 | 09:29

Sjee, is het dubbelpostzondag vandaag?

Jos Tiebent | 15-01-17 | 09:28

-weggejorist-

Oeloeboeloe | 15-01-17 | 09:28

Het is allemaal een stap te ver. Je bent opeens (geen) partij geworden. De politici lachen in hun vuistje, denk ik. Kalt gestellt.

Bernhard de II | 15-01-17 | 09:27

Het doet er dus helemaal niks toe wie er op die lijst staan als ze maar doen wat de leden zeggen. Misschien kan Damiaan gekloond in Noord-Korea?

Simon_GS | 15-01-17 | 09:25

Na de knop zenden te hebben ingedrukt, nog een foutje in de tekst herstellen levert een dubbelpost op, nou ja.

hotnot | 15-01-17 | 09:25

-weggejorist-

hatsaflats! | 15-01-17 | 09:24

Team Baudet.

hatsaflats! | 15-01-17 | 09:24

Maar met wie hebben ze een lijstverbinding? Naar wie gaan reststemmen? Of nog erger, ze halen misschien de kiesdrempel niet, naar wie gaan dan die paar duizend stemmen die ze, hopelijk , toch gekregen hadden?
Vragen, vragen.
En ja, ik heb me zojuist even ingelezen, maar het is niet eerlijk dat in geval van reststemmen, deze bij toeval terechtkomen bij een partij wiens gedachtegoed totaal aan de andere kant van het politieke spectrum zit, bijvoorbeeld de VVD, die van die mogelijkheid af wil.

hotnot | 15-01-17 | 09:23

Mar met wie hebben ze een lijstverbinding? Naar wie gaan reststemmen? Of nog erger, ze halen misschien de kiesdrempel niet, naar wie gaan dan die paar duizend stemmen die ze, hopelijk , toch gekregen hadden?
Vragen, vragen.
En ja, ik heb me zojuist even ingelezen, maar het is niet eerlijk dat in geval van reststemmen, deze bij toeval terechtkomen bij een partij wiens gedachtegoed totaal aan de andere kant van het politieke spectrum zit, bijvoorbeeld de VVD, die van die mogelijkheid af wil.

hotnot | 15-01-17 | 09:23

-weggejorist-

Koning BongoBongo | 15-01-17 | 09:21

Mijn stem gaat naar Ali Bal.
Dat jullie dat vast weten.
Veel succes jongens en meisjes! Ga zo door.
Dit worden nog momenten op geen(pei/stij)l de komende maanden.

Corpus-Alienum | 15-01-17 | 09:20

-weggejorist-

herman4298 | 15-01-17 | 09:19

Ik pak de 3 folders erbij die ik bewaard heb en niet heb bezorgd. Een kleine herinnering voor later dat ik kon zeggen dat het hiermee begon.
Die folders ga ik weggooien.
Wat deze folders hebben voortgebracht daar schaam ik mij nu voor. Hier wil ik niet meer bijhoren.

General Dripple | 15-01-17 | 09:19

-weggejorist-

gm40 | 15-01-17 | 09:18

@droogkloot

Precies, een paar goede secretaresses zijn genoeg. Lijkt me duidelijk dat ze ook geen 5k per maand hoeven te verdienen met het indrukken van knopjes.

gm40 | 15-01-17 | 09:18

Maar als deze mensen nou inderdaad niet meer zijn dan stemkastjes die blind de opinie van de achterban moeten volgen. Dan maakt het toch geen moer uit wie de kandidaten zijn en wat hun kwalificaties zijn? Ze hoeven alleen maar voor of tegen uit te kunnen spreken. Dus, who cares?

Dr00gkl00t | 15-01-17 | 09:15

Ik denk dat niks wordt, mensen willen ideeën voor verbeteringen. Waar stem je dan nu op? Met welke plannen komen jullie waar we dan op mogen stemmen?

Sorry voor al jullie harde werken maar ik denk dat jullie de plank misslaan hiermee.

dubbelq | 15-01-17 | 09:15

Bosma of GP? Zucht. Het leven is vol van moeilijke keuzes.

HMCuiteraard | 15-01-17 | 09:15

Multicultureler dan groenslinks

RenHoek | 15-01-17 | 09:12

Maar wat nou als ze meer dan 14 zetels winnen? Dan hebben ze kandidaten te weinig.
Of is het dezelfde optimisme als de Partij van de Acht die 80 kandidaten op haar kieslijst zet?

Osdorpertje | 15-01-17 | 09:12

-weggejorist-

Koning BongoBongo | 15-01-17 | 09:12

Waarvan akte. Ik ben echt vol-led-ig bekoeld van Geenpeil. En de infomercials helpen niet.

TheBurnerMan | 15-01-17 | 09:10

-weggejorist-

gestopt | 15-01-17 | 09:10

Komt geenpeil eindelijk met een fotolijst staan er geen lekkere wijven op. Dit natuurlijk niet redigeren! Je kunt je stem overigens beter uitbrengen op Baudet of Wilders.

namensmijnhond | 15-01-17 | 09:09

Ik vind dit hele project zó teleurstellend. Van búiten de politiek kan je het instituut beter beïnvloeden. We hebben een ceremoniële democratie.

wingload | 15-01-17 | 09:07

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen