Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

PvdA-mevrouw Arib beledigt burgers bij Buitenhof

We moeten erkennen dat we er qua kritiek op Arib een beetje naast gezeten hebben: de PvdA-mevrouw is een uitstekende Kamervoorzitter en niet alleen omdat na stuntelkipje Van Miltenburg van de vvd echt *iedereen* die rol beter zou invullen. Maar bij Buitenhof maakte madame Arib zondag toch een behoorlijke uitglijder. Ze begon namelijk over de onvrede van veel burgers - waar de PvdA heel veel directe schuld en verantwoordelijkheid voor draagt - en zei toen dat burgers referenda organiseren 'omdat ze zich in de steek gelaten voelen'. Dat klopt, een van de redenen van GeenStijl om onder de vlag GeenPeil een referendum af te dwingen (een "plaag", volgens NSB Handelsblad), was omdat we bezorgd zijn over de groeiende onvrede, de groeiende kloof en de groeiende bestuurlijke arrogantie. Maar mevrouw Arib moet niet gaan doen of het signaleren van het probleem haar en haar partij ineens opwaarderen tot grote verlichte leiders die het vertrouwen van de kiezer verdienen. Vorige maand legde Rutte een leeg inlegvel zonder juridische waarde in het associatieverdrag, waarmee geen komma aan dat vermaledijde verdrag verandert. En de PvdA is het daar mee eens. Óndanks de belofte om de uitslag te respecteren. Óndanks de constatering van Arib dat 'burgers zich in de steek gelaten voelen'. In april mochten alle Nederlandse kiezers zich hoofdelijk uitspreken over het EU associatieverdrag met Oekraïne. Volgende maand stemt de Kamer over het lege inlegvel. Mogen alle PvdA- en vvd-Kamerleden dan hoofdelijk stemmen over dat velletje? Op basis van wat ze écht vinden van het verdrag, of gewoon omdat ze eigenlijk vinden dat de kiezer altijd gelijk heeft - zoals het hoort in een democratie? Of moeten ze stemmen volgens de ijzeren fractiediscipline van Attje Kuiken en Halbe Zijlstra? Mevrouw Arib is een uitstekende Kamervoorzitter. Maar als PvdA-politica is het net zo'n huichelachtige troela als Marit Maij, die namens de PvdA recht in onze camera's loog dat de PvdA de uitslag zou respecteren. We zijn niet gek, mevrouw Arib. We zijn klaarwakker. Heb het lef eens, vvd en PvdA, om volgende maand hoofdelijk en zonder fractiedwang te laten stemmen over dat lege, leugenachtige inlegvelletje van MinPres Marketing. Wel zo democratisch, nietwaar?

Reaguursels

Inloggen

Doet de Partij van de Armoede al jaren alles t.g.v. de zielige multiculti ideeën van de linke kerk

protonplof | 10-01-17 | 08:16

Mevrouw arib doet het zeker niet slecht. Maar iemand in dat ambt hoort slechts één paspoort te hebben.
Vooral omdat ze afkomstig is uit een nogal irritante, gevaarlijke bevolkingsgroep.
Nix racies, gaat om veiligheid. Tsja, beetje etnisch geprofileerd, dat wel.

pennestront | 10-01-17 | 08:07

Mevrouw Arib , het is niet :
"in de steek voelen gelaten" maar in de steek gelaten voelen.
Het is niet : politietsie maar politici.
Je kan de kamervoorzitter uit het buitenland halen , maar je haalt de buitenlander niet uit de kamervoorzitter.

alshetware | 10-01-17 | 06:44

-weggejorist-

Isman | 10-01-17 | 01:29

ze zegt het goed. ik voel me inderdaad" serieus genomen" , via een dp en een schep zand.

hakbarry | 10-01-17 | 00:47

-weggejorist-

ja hoor ! | 09-01-17 | 20:09

Na "pvda" ben ik gestopt met lezen. Ik snap nog steeds niet waarom er bijv. na 70 jaar gebrek aan betaalbare woningen er nog steeds op deze club gestemd wordt. Hetzelfde geldt voor vvd, cda en d66.

Anjin Mohammed | 09-01-17 | 18:48

@Gladiator Fap | 09-01-17 | 14:08
Je kunt natuurlijk je caravan op het parkeerterrein van je baas planten. Is ook een keuze. Dan weet je zeker dat je niet te laat komt.

Overigens gaat het toch die kant op gelet op de deportatieartikel in de participatiewet want a) betaalbare huurwoningen zijn er niet. b) een huis kopen met het minimumloon is onmogelijk. c) verhuizen kost geld en dat doe je normaliter niet voor een paar maand contractjes om vervolgens weer verder te moeten trekken.

Dan blijft alleen de auto met caravan over op het parkeerterrein van de baas.
Het zal wel leuk zijn als de sanitaire voorzieningen in orde zijn zodat je niet in de nachtelijke uren je behoefte op het naastgelegen weiland moet gaan verrichten. Dat is zelfs koe-onwaardig.

ProAsfalt | 09-01-17 | 14:32

Weet je wat? ik ben het gedeeltelijk met je eens: het is niet makkelijk en het wordt niet makkelijker in de toekomst. Kom je me tegemoet in een compromis door samen vast te stellen dat jouw redenering ook zeer zwart-wit en generalistisch is en dat de kans best groot is dat er uitzonderingen/alternatieven mogelijk zijn?

De handen initiatiefloos in de lucht heffen en verzuchten over hoe slecht alles is is namelijk net zo kansloos als automatisch iedere werkloze veroordelen...

Gladiator Fap | 09-01-17 | 18:28

Deze mevrouw gaat weg want volgens mij levert de grootste partij straks de kamervoorzitter en ik hoop dat het een persoon is met 1 paspoort.

bladerunner | 09-01-17 | 16:06

Ik heb helaas in het verleden het ongenoegen gehad om ongevraagd haar persoonlijke mening opgedrongen te krijgen. Fat chance natuurlijk. De klassieke PvdA is altijd tegen het feodalisme geweest. Nou als er iemand een feodale instelling heeft dan is het Arib wel. Vreselijk over het paard getild en blakend van elitistische zelfvoldaanheid. Gewoon een onsympathiek k-wijf. Braaaaaak!

chocolaatje-8 | 09-01-17 | 15:55

op kerosine (niet "of")

Watching the Wheels | 09-01-17 | 15:35

@ProAsfalt | 09-01-17 | 14:28
Het is een (piramide)spelletje. Het gaat nu weer even goed, omdat de rente kunstmatig laag gemaakt is. Alle bestaande hypotheken kunnen alleen betaald worden als er nieuwe leningen genomen worden, rente (en aflossing) verdwijnt na elke lening decennia lang richting bank en dat geld moet weer ergens via een andere lening ontstaan. De filmpjes op positivemoney.org/videos/introduction/... over geld en huizenprijzen zijn erg verhelderend. Benieuwd hoelang het goed blijft gaan. De elite kan in het buitenland blijven roven (VOC-mentaliteit), garnalen naar China vliegen en gepeld voor niet te veel terug vliegen en hier verkopen aan mensen wiens baan op de lange termijn op de tocht staat. En dan natuurlijk hier een milieubelasting opleggen aan die mensen die kapot geglobaliseerd worden, want ... ijsberen. Ze hadden wat belasting op kerosine moeten invoeren, dan was het allemaal wat trager geglobaliseerd. Het is nu een jungle. Hier nog een grafiek die toont dat werk met lenen te maken heeft, ze lenen jaarlijks iets minder voor nieuwe wegen. www.wegenwiki.nl/Bestand:Infrastructu... nou jij weet er alles van ;). Het geld dat er is investeren ze in robots en machines en arbeiders halen ze uit Oost-Europa. Korte termijn politiek en het dan vreemd vinden dat een groot deel van de mensen bezorgd naar de toekomst kijkt. Met name wat oudere mensen die niet zo makkelijk kunnen overschakelen op iets anders en die terloops ook nog even hoorden dat ze later met pensioen gaan. Op benzine en diesel belasting of kerosine niet, gij zult globaliseren. PvdArib heeft vrij weinig gedaan voor al die mensen afgelopen jaren en dat zie je nu in de peilingen. Ze geloven in de vrije markt en daar was al een partij voor.

Watching the Wheels | 09-01-17 | 15:32

Het is al een schande dat dit soort mensen met een tweede paspoort en dan ook nog van die linkse pvda voorzitter is van onze Nederlandse tweede kamer.
Deze en alle andere met twee paspoorten weg wezen.
Vele miljoenen Nederlanders hoeven deze tante niet stop vandaag nog.
Dan de pvda het zijn allemaal domme eenden die hier nog op stemmen het is de slechtse keus het blijven theedrinkers en niets anders.Ze durven geen standpunt in te nemen wat over de ellende die juist de ¨pvda ons land hebben binnen gehaald. De gevangenissen zitten vol getint agenten willen dat soort wijken niet meerin.
Wij hadden een kennis was adjudant van politie in rotterdam als er vroeger wat aan de hand was in een kroeg ging de moterbrigade er even heen sloeg die tent helemaal leeg en klaar was men.
Tegenwoordig mag een agent niets meer heeft die pvda ook dik aan meegewerkt zo snel mogelijk weg met die linkse partijen en zeker die pvda.
Wil niet zeggen dat ik al voor 100% pvv ben maar Geert Wilders heeft al jaren gelijk maar die hele linkse troep wil dit maar niet erkennen.Nu nog even een moment voor Blok je moet geen huren meer verhogen mensen zitten in de shit begrijp dit ook eens

Joop2768 | 09-01-17 | 15:21

@Mark_D_NL | 09-01-17 | 11:37
Ik heb eens zitten rekenen. Het heeft 3 uren geduurd maar dat komt omdat ik volledig ben afgestompt door Jetta Klijnsma (PvdA).

Maar goed, 1500 reaguursels á 5 minuten = 7500 minuten. Dit is equivalent aan 125 uren. Bij delen door aantal weken per jaar levert dit 2,5 uur per week op welke is besteed aan het reaguren. Dit valt best mee vooral als men dat in het volgende perspectief plaatst.

Een week telt 168 uren waarvan je slechts 56 uren slaapt. Dan blijven er nog 112 uren over. Haal de 2,5 uren per week eraf dan blijven nog 109,5 uren per week beschikbaar. Alle tijd om werk te zoeken, te solliciteren. Alleen jammer dat mijn toekomstige baan ten koste gaat van een ander. Maar goed, dat is een detail en levert de re-integratiebureaus een hoop werkgelegenheid op, welke goed betaalt op kosten van de belastingbetaler. Dat dan wel.

ProAsfalt | 09-01-17 | 15:20

voor degenen die zich inderdaad zorgen maken over de devaluatie van de hedendaagse Democratie: hier is de link naar het betreffende document uit 1966: d66.nl/content/uploads/sites/2/2016/0...
Na enig doorlezen zult U begrijpen dat er niets nieuws onder de zon is.

Brulboei_61SB | 09-01-17 | 15:18

Het is overdreven om iemand die het beter doet dan Miltenburg uitstekend te noemen. Dat zal pas blijken als ze voor een ongewone situatie komt te staan. Witteman de progressieve vara- journalist was welwillend want ze antwoordde alleen in clichés en slogans zonder op een vraag specifiek in te gaan.

J.Slavink | 09-01-17 | 15:04

We schrijven 30 April 1966: "Appel aan iedere Nederlander die ongerust is over de ernstige devaluatie van onze Democratie."
Met andere woorden: van Mierlo probeerde dit al 50 jaar geleden en er is niets, maar dan ook helemaal niets veranderd in dit land.

Brulboei_61SB | 09-01-17 | 15:02

Arib lijkt mij een sympathieke Kamervoorzitter, maar iemand leer je natuurlijk pas echt kennen als je er mee samen werkt. Het is mooi dat ook de PvdA de onvrede van de burgers begrijpt. De "politiek" zal daar iets mee moeten doen. Maar wat dan? Is de gemiddelde burger echt zo in de maatschappij en politiek geïnteresseerd dat men de moeite neemt zich ook echt in de vraagstukken te verdiepen? Wordt er niet gestemd vanuit onderbuikgevoelens? En kun je ingewikkelde onderwerpen wel terugbrengen tot een simpele referendum-vraag? Ik heb zelf ook tegen gestemd bij het Oekraine-referendum vanwege de Europese uitbreidingsdrift, maar eigenlijk had ik mij moeten beperken tot het echte onderwerp. Maar goed, misschien is straks een Tweede Kamer met tal van 1 of 2-mans fracties de oplossing om Nederland efficiënt te besturen. Als er dan maar genoeg te zeuren over blijft, want dit maakt dit forum en Nederland zo leuk.

Mannes | 09-01-17 | 14:38

@Gladiator Fap | 09-01-17 | 14:08
Je kunt natuurlijk je caravan op het parkeerterrein van je baas planten. Is ook een keuze. Dan weet je zeker dat je niet te laat komt.

Overigens gaat het toch die kant op gelet op de deportatieartikel in de participatiewet want a) betaalbare huurwoningen zijn er niet. b) een huis kopen met het minimumloon is onmogelijk. c) verhuizen kost geld en dat doe je normaliter niet voor een paar maand contractjes om vervolgens weer verder te moeten trekken.

Dan blijft alleen de auto met caravan over op het parkeerterrein van de baas.
Het zal wel leuk zijn als de sanitaire voorzieningen in orde zijn zodat je niet in de nachtelijke uren je behoefte op het naastgelegen weiland moet gaan verrichten. Dat is zelfs koe-onwaardig.

ProAsfalt | 09-01-17 | 14:32

@gaffelbaard | 09-01-17 | 13:18
Jouw stelling klopt, bovendien zijn er Gemeentes die mensen in de bijstand laten werken, daarmee verniel je de arbeidsmarkt. Ook zijn er Gemeenten die mensen in de bijstand hetzelfde werk laten doen als mensen met een taakstraf. Nou ben ik maar 1 kiesgerechtigde maar zo ga je in mijn beleving niet met mensen om.
.
Juist die mensen worden gepakt die geen grote bek maar het spel volgens de regels worden spelen. Triest dat de spelregels voor je ogen worden veranderd, dan kun je niet eens bezwaar maken.

Beroep = Boerenlul | 09-01-17 | 14:01

Ben het met je eens:
Ik geloof echt dat er een boel mensen zijn die terecht de naam "werkzoekend" verdienen. Ook geloof ik dat er een boel mensen zijn, die door pure pech en ziekte in de bijstand vallen, schrijnende gevallen. Ik betaal met plezier en liefde de helft van mijn loon aan belasting voor die groep. Over de overige "werklozen" heb ik een andere mening. Het zou een interessant stukje statistiek zijn, wanneer we eens ´zouden kunnen zien hoeveel "werkzoekenden" daadwerkelijk aan de bak willen en hoeveel "werkzoekenden" deze status met trots voeren terwijl ze op de bank nog eens proosten met de door de belastingbetaler betaalde Schultenbrau. Jammer genoeg is het systeem zo verrot dat het expres te moeilijk gemaakt wordt voor de goedwillenden en (veel!) te makkelijk voor de proleten onder ons.

Gladiator Fap | 09-01-17 | 14:29

@Watching the Wheels | 09-01-17 | 13:53
Dat klopt. Heb ik ook weleens aangehaald. Als je tot je nek toe in de schulden (hypotheek) zit, dan ben je vanzelfsprekend veel meer afhankelijk van de baas. Dan laat je het inderdaad wel uit je hoofd om de staken.

Maar volgens politici/ makelaars/ economen gaat het geweldig met de huizenmarkt. De huizenprijzen vliegen de lucht in. Dat is goed voor het vertrouwen zo wordt gezegd.
Ik zie niet in wat er goed aan is. Meer betalen voor dezelfde stuk steen. Dat geldt kan niet worden uitgegeven aan de lokale economie zoals de middenstand en de horeca.

Op termijn schaadt het juist de economie. Alleen diegene die meer hebben kunnen vangen voor hun woning zijn de gelukkige.

ProAsfalt | 09-01-17 | 14:28

Nehemia | 09-01-17 | 14:11

Hear hear!
Als er één ding is dat het afgelopen jaar heeft laten zien, dan is het wel dat juist de gevestigde partijen schijt hebben aan de burger en dat waar normaal het gecontroleerde media-apparaat in Staat is alles om te buigen naar model "wensdenken", de burger zijn eigen informatie via moderne kanalen haalt en via diezelfde kanalen zijn ongenoegen spuit over de genomen beslissingen in de politiek. De PVDA komt zogenaamd met oplossingen, terwijl ze zelf onderdeel zijn van het probleem!

Gladiator Fap | 09-01-17 | 14:19

Dat lege inlegvel. We wisten allemaal dat Rutte zo een Judasstreek zou leveren en de Nederlandse bevolking de dikke vinger zou geven. Het is allemaal supranationale besluitvorming. Rutte en zijn cronies zijn globalisten. Het landsbelang is ondergeschikt aan de Internationale agenda. Natuurlijk gaat de PvdA die lijn net zo hard volgen.

Nehemia | 09-01-17 | 14:11

Gladiator Fap | 09-01-17 | 13:06

Sorry, maar wat je schrijft klopt niet.

Sinds 2001 zijn er structureel meer werklozen dan er aanbod van vacatures zijn. Er zijn dus niet genoeg vacatures om alle werklozen aan een baan te helpen. Dat is al 16 jaar lang de harde realiteit.

www.cbs.nl...
www.cbs.nl...

gaffelbaard | 09-01-17 | 13:18

Leuke statistiek. Maar nooit een Argument om dus maar niets te ondernemen. Dat is zoiets als thuisblijven van werk vanwege de file op de snelweg. Vroeger opstaan is ook een keuze.

Gladiator Fap | 09-01-17 | 14:08

In ieder geval blij dat die hysterische controlfreak Anouchka van Milfenburg weg is. Arib valt me alleszins mee.

Nehemia | 09-01-17 | 14:06

Ach, ik kon het vorig jaar op de dag dat we stemden al zien. Ik moest mijn stembiljet door een gleuf duwen in het deksel van een als stembus vermomde kliko :(

zweeperover | 09-01-17 | 14:05

@gaffelbaard | 09-01-17 | 13:18
Jouw stelling klopt, bovendien zijn er Gemeentes die mensen in de bijstand laten werken, daarmee verniel je de arbeidsmarkt. Ook zijn er Gemeenten die mensen in de bijstand hetzelfde werk laten doen als mensen met een taakstraf. Nou ben ik maar 1 kiesgerechtigde maar zo ga je in mijn beleving niet met mensen om.
.
Juist die mensen worden gepakt die geen grote bek maar het spel volgens de regels worden spelen. Triest dat de spelregels voor je ogen worden veranderd, dan kun je niet eens bezwaar maken.

Beroep = Boerenlul | 09-01-17 | 14:01

Kadjia Arib heeft twee paspoorten. Zolang ze haar Marokkaanse paspoort niet heeft ingeleverd mag ze in mijn ogen geen voorzitter van het Nederlandse parlement zijn. Overigens geldt dat naar mijn mening ook voor alle functies in het publieke domein. Ook voor Abouthaleb. Dat geldt ook voor iemand die b.v. een Zweeds of Pools paspoort heeft.

ristretto | 09-01-17 | 13:59

De enige personen die onze democratie aan het uithollen zijn Bestuurders in De Haag en Europa.

En over experimenteren gesproken, wie gooide ons Pensioen in 1 een flits naar de wolven in Europa? Dan kan het wel? De goede daargelaten maar Politici zijn onbetrouwbaar, Egoïstisch en crimineel of tegen het criminele aan.

Ik weet zeker als een gewone burger of ondernemer dezelfde streken zou uithalen als die lutsers ze de prijs zou moeten betalen.

BigShow | 09-01-17 | 13:58

@ProAsfalt | 09-01-17 | 11:29
"Wordt tijd dat ..". Re: Die Fransen hebben geen veel te hoge hypotheek. Dat is juist het slimme van het vvd-beleid. Ze maken de binnensteden onleefbaar, jagen autochtonen een VINEX-wijk in gebouwd door hun bouwvriendjes, gefinancierd door Gerrit of een andere VVD'er die geld uit het niets krijgt van Draghi, vullen de steden verder op met vlucht(ellend)elingen, zodat de druk er lekker op blijft en genieten van lage lonen en hoge hypotheken, zodat niemand het in z'n hoofd haalt om te staken. Nog even het ontslagrecht aanpassen en de AOW-leeftijd omhoog en de box 3-belasting onredelijk hoog maken in de hoop dat zij die sparen voor hun oude dag ofwel in zo'n woekerproduct stappen, ofwel in aandelen, de bedrijven van diezelfde elite. Mooi systeem dat globaliseren! Ondertussen verplaatsen ze nog even met de "verdedigers" van de NAVO wat gekozen premiers en presidenten, Irak, Libië, Syrië, Oekraïne (Van Baalen en Guy: "we have won"), allemaal voor de groei en goedkoop aardgas. NWO, wat ik je brom. Hangt die bokkenkop van Balkenende nog in het torentje bij Rutte? Zet Piet-Hein de boeken nog periodiek recht youtu.be/jLqGkG_o-vM?t=12 ? Wat een club.

Watching the Wheels | 09-01-17 | 13:53

-een

Watching the Wheels | 09-01-17 | 13:36

ProAsfalt | 09-01-17 | 11:37

Ik vind je een topper! Blijf aandacht vragen voor dit wangedrocht 'het neo-liberaliseren van de arbeidsmarkt', 'het ontmantelen van de verzorgingsstaat', en daarmee het over de schutting te gooien bij de burger van zorg, werk en inkomen door een participatiesamenleving te introduceren en te implementeren..
die participatie die grof weg samen te vatten is in 'zoek het zelf maar uit, plebs, gepeupel en volk van Nederland'

Kabinet Rutte II heeft daarvoor de Werk Wet ZONDER zekerheid en een participatiewet bedacht om het allemaal mogelijk te maken.
Als slachtoffer van deze wetten heb je niets maar dan niets om bezwaar daartegen te maken..

aan dagelijkse reaguurders, laat Pro-asfalt petsen!!

fikkieblijf! | 09-01-17 | 13:36

Kijk niet vaak meer naar Buitenhof, maar als je dan kijkt (zoals hierboven) zie je meteen weer dezelfde koppen, bijvoorbeeld zo'n Philippe Remarque van de "Volks"hihikrant, die ik in al die interviews bij DWDD en Buitenhof nog nooit op een een visionaire gedachte heb kunnen betrappen. Waarom altijd dezelfde mensen? Hoe gaan die telefoontjes? "Zelfde bedrag weer? Gewoon weer 2000?". Wel zo makkelijk natuurlijk, "bestel opnieuw", het is toch gemeenschapsgeld dus wat maakt het uit, als er maar iemand zit.

Watching the Wheels | 09-01-17 | 13:35

Ach, burgers.

miko | 09-01-17 | 13:26

De NPO is PvdA en een beetje d666
Die propaganda hoort dus niet thuis in een open democratie.
.
Die arib kan ik niet goed verstaan maar ze is prima te doen.

Onderbuik2 | 09-01-17 | 13:16

-weggejorist-

Verhohnepiepeln | 09-01-17 | 13:16

Democratie nieuwe stijl. Alleen voorzitter willen worden. Ja dat kan dus niet. Oftewel, weggejorist van die pvda lijst.
Je komt in de kamer en dan wordt je eventueel voorzitter. Niet andersom.

Aangaande de ontevreden burger, ze snapt het dus niet. Net als de rest die het referendum negeert.

Verhohnepiepeln | 09-01-17 | 13:16

Het referendum was niet bindend dus stop met zeuren dat je plannetje mislukt is. ...
boomreactor | 09-01-17 | 12:53

Ho ho. Niet zo snel. U ziet iets over het hoofd.
Ik verwijs maar nog een keer naar de Memorie van Toelichting van het wetsvoorstel. Zie mijn tegel van 11:43 voor de link.
In het wetsvoorstel staat letterlijk: 'De uitslag is niet bindend, omdat de Grondwet dit niet toestaat. '
Dat verklaart dus waarom het referendum niet bindend is.

In de memorie van toelichting staat echter ook het doel van het referendum; de politiek corrigeren, als er besluiten zijn genomen waarvoor onvoldoende of geen draagvlak is, door deze te adviseren dat besluit te corrigeren.

Dat referendum is geweest. De uitslag is bekend.
Doordat Rutte niet heeft gehandeld overeenkomstig de uitslag is er een dikke vette streep gezet door het oorspronkelijke doel van de wet raadgevend referendum: de mogelijkheid de regering te corrigeren.

Hier is dus iets anders aan de hand dan een 'plannetje' dat 'mislukt' is.
Wat is gebeurd is dat Rutte heeft gehandeld tegen de geest en het doel van de wet raadgevend referendum.
Dat is iets wezenlijk anders!

gaffelbaard | 09-01-17 | 13:13

datzouzomaarkunnen | 09-01-17 | 11:52
Inderdaad !!

Ci Ty33 | 09-01-17 | 13:12

@mallekater | 09-01-17 | 12:58
Deze tante wil helemaal niet in de 2e kamer, dat heeft ze drie keer herhaald afgelopen zondag. Tenzij als Kamervoorzitter. Het scenario is dus als volgt: Arib wordt gekozen met de stemmen die de pvda nog over heeft en zij zal er best veel als persoon trekken. Wordt zij geen Kamervoorzitter dan gaat ze daarna voor het wachtgeld. Voor Asscher een win-win situatie.

Beroep = Boerenlul | 09-01-17 | 13:10

Iedereen die hier meent te zeggen dat er niet genoeg banen zijn om aan het werk te gaan is een leugenaar. Desnoods ga je Tomaten plukken, maar met een beetje moeite kan iedereen in Nederland aan de bak.

Het probleem voor de langdurig werkelozen (en dan bedoel ik niet diegenen die een ECHTE lichamelijke of geestelijke beperking hebben) is dat ze kieskeurig zijn/worden: nee, dat is toch niks voor mij? Of: nee, dan verdien ik maar een paar euro meer dan in de bijstand... Of: nee, dat is te ver weg... etc etc... het ligt altijd aan "de anderen" en accepteren alleen wanneer het om een "top-Job-op-dienblad-aangereikt" gaat. Wake up People, anno 2017 moet je toch echt zélf iets ondernemen en bereid zijn, zoals ieder ander, onderaan op de ladder te beginnen!

En maar zeiken op het systeem dat ze in leven houdt...

Sorry maar daarvoor kan ik geen begrip hebben. Als je dan toch die levensinstelling hebt: prima, maar hou dan wel je grote bek over werkend Nederland.

"Loonslaaf" vind ik een mooie Geuzennaam voor iemand die zijn eigen lot en leven in zijn/haar handen neemt en initiatief toont.

Gladiator Fap | 09-01-17 | 13:06

Ze is een top voorzitter. Ze mag blijven. Wel jammer dat de op de derde woensdag van september Geert Wilders voor het diner nog wilde. Scheelde veel jolijt. Iedereen had honger.

Moestuinier | 09-01-17 | 13:06

Ik voel me serieus GENOMEN door dit kabinet.

MyCatIsDoingThis | 09-01-17 | 13:06

@boomreactor | 09-01-17 | 12:53
Moldavië heeft sinds de verkiezingen een pro-Russische president.
Ik zou zeggen: ga je eens inlezen voordat je gaat lopen schelden.

necrosis | 09-01-17 | 13:01

Polietsiesie.

We hebben in Nederland dus een kamervoorzitster die de groep waar ze zelf deel van uitmaakt, politici, uitspreekt als polietsiesie.

Ikdus | 09-01-17 | 13:01

Beroep = boerenlul
Moppie, Mevr. Arib heeft zich dermate de partij ingewriggeld dat ze nummer twee op de lijst is.

Dus zelfs met twee zetels zit deze tante nog in de kamer.

mallekater | 09-01-17 | 12:58

Schrijven jullie nou met opzet de zelfstandige naamwoorden al met hoofdletters? Er zijn landen die dat 'schaffen' maar partijen die dat allesbehalve kunnen verdienen. Dus graag pvda voortaan.

Jos Tiebent | 09-01-17 | 12:57

Arib eindigt met de woorden 'zodat de burgers zich serieus genomen voelen.' Klopt als een zwerende vinger. Wel afhankelijk van waar je het accent legt.

chicago river | 09-01-17 | 12:55

Ach, het is geen onaardig mens, maar vraag niet van haar dat ze weet waar het allemaal over gaat.

mallekater | 09-01-17 | 12:55

Hulde voor de Arabische Liga die meerdere fantastische islamitische vertegenwoordigers het Nederlandse politieke huis hebben binnengesluisd via de etnisch-correcte PvdArabieri. Hier worden op kleinere schaal dezelfde idealen gerealiseerd als in het Midden-Oosten en Noord Afrika, de Liga probeert deze 'broedplaatsen'ṕrachtwijken' te laten uitgroeien tot zelfstandige islamitische gemeenschappen. Het ideaal is dat ook op andere plaatsen zulke groepen kunnen ontstaan.
Dat de schellen voor de ogen van velen mogen vallen en de waarheid en realiteit gezien moge worden, Nederlandse volksvertegenwoordiging heeft slechts tijdens de VOC-periode zo'n dergelijk mondiaal karakter gehad, (Balkenende), nu weet u waarom.

hovawart | 09-01-17 | 12:53

Het referendum was niet bindend dus stop met zeuren dat je plannetje mislukt is. Bovendien ubersukkel zijn Georgië en Moldavië nu gewoon geassocieerd zonder inlegvel. Omdat jullie niet eens weten waar dat ook aleer ligt.

boomreactor | 09-01-17 | 12:53

'omdat ze zich in de steek gelaten voelen'
Nou, beste @Arib, het is meer dat we ons minachtend genegeerd weten.
Met het referendum is *precies* gezegd wat we willen: Niet ratificeren.
Dus *alleen dat* hoeven jij en je partij maar te doen,
zodat ik me niet meer 'in de steek gelaten' voel.
.
Eenvoudig toch? Hebben we een deal?
Alvast zeer bedankt voor je democratische steun.

hotmint | 09-01-17 | 12:52

Berbaar | 09-01-17 | 12:12
Bezoldigd voorzitter, Frank vander Linde.

Rest In Privacy | 09-01-17 | 12:49

Ik denk als Arib na 15 maart geen Kamervoorzitter wordt zij de politiek verlaat, en voor het wachtgeld gaat. Ook Alexander Pechtold heeft al geroepen dat als hij na 15 maart niet minimaal minister wordt hij de politiek verlaat.
.
In feite zijn deze mensen lijstduwer en als ze hun zin gaan krijgen zijn ze bereid te blijven.

Beroep = Boerenlul | 09-01-17 | 12:49

Dus Nederlandse burgers zijn dom en dametje Arib is slim.

Met dat volk gaat de PvdA de verkiezingen winnen.
NOT.

mallekater | 09-01-17 | 12:46

Och, mevrouw is van de PvdA, die liegen al als ze ademen.

kommabijmebinnen | 09-01-17 | 12:46


ProAsfalt | 09-01-17 | 12:27
Dus eigenlijk voor je geen kont uit en blijf je maar klagen. En wanneer je het vuur na aan de schenen wordt gelegd red jij je eruit met een grappig bedoelde maar totaal niet gepaste opmerking.
--
Ga werken.... Pats, pats!

Mark_D_NL | 09-01-17 | 12:44

Les Propheties Nostradamus Pays-Bas maart 2017:
80+ parties voient la lumière ( 80+ partijen zien het licht)
les parties dissidentes brisent roses rouges et les libéraux (De splinterpartijen versplinteren de rode rozen en de liberalen)
va ressusciter un nouveau sauveur (Een nieuwe messias zal herrijzen)
et le lion néerlandais rugit à nouveau (en de Nederlandsche leeuw zal weer brullen)
une crise continentale sera ainsi empêché (een continentale crisis zal daardoor worden voorkomen)
Ne pas tomber dans de fausses nouvelles des agences de presse (trap niet in nepnieuws van de MSM)

HetOorAakel | 09-01-17 | 12:43

@Mark_D_NL | 09-01-17 | 12:23
Is werk, onbetaald werk, dat dan wel, want Mark Rutte schijnt alle reaguursels te lezen, dus vooral die van mij.

ProAsfalt | 09-01-17 | 12:27

Dus deze mevrouw was gisteren al vergeten wat haar partij verleden maand heeft gedaan. Maar de onvrede van uit april weet ze nog wel? Dan heb je wel een hele dikke plaat voor je kop.

Voor-de-5e-keer | 09-01-17 | 12:25

ProAsfalt | 09-01-17 | 12:07
Hoe kan je nou opkomen voor de minderbedeelden wanneer je zelf geen mogelijkheden hebt? Je hebt, schijnbaar, geen geld en doordat je al lang werkeloos bent heb je waarschijnlijk ook geen goed netwerk en geen relevante ervaring? Dus je kan eigenlijk helemaal niets doen voor de minderbedeelden. Want je hebt zelf niets te geven.
--
Heb je wel eens in een vliegtuig gezeten? Zo ja, waarom denk je dat je eerst je eigen mondkapje op moet zetten en dan die van je kinderen? Juist want dood kan je je kinderen niet meer helpen. Dat snap je wel denk ik.
--
Dus wanneer jij echt mensen wilt helpen zorg je eerst dat jezelf sterk bent. Dat je iets hebt om te geven. Want dan ben je echt in staat om je medemens te helpen. Met bijvoorbeeld een paar euro, je netwerk om een baan te vinden, een luisterend oor noem maar op.
--
Maar zolang jijzelf ook een minderbedeelde bent, ben je nauwelijks in staat om je mede minderbedeelden te helpen want je hebt niets, je hebt geen tools, geen geld en geen network. En reaguren is geen helpen. Dat is een hobby.

Mark_D_NL | 09-01-17 | 12:23

Zijn jullie helemaal gek geworden?
Hebben jullie soms "het licht" uitgevonden?
Nee. Daar waren grote mensen voor nodig. Mensen als Albert Einstein.

Wat de GeenPeil mensen verweten wordt (zowel organisatie als leden) is het ontbreken van een (lange termijn) visie en een compleet horrordesduivelsedood scenario voor extreem links en rechts etc. etc.

Niet alleen loopt dat al mank, want links-rechts denken is zoooo 1999, maar daarbij is dit èchte zuivere directe democratie. Hoe meer mensen lid worden, hoe beter! Hoe meer mensen stemmen, hoe beter! Lutsers. Dat is de kracht van het systeem. Geen onwerkbare kutcompromissen. Omdat de meerderheid heeft besloten. En geen moeilijke stiekeme deals vooraf bekonkelen uit vrees voor te weinig draagvlak, omdat de meerderheid heeft beslist en er dus draagvlak is.

Maar beste mensen; GeenPeil is die nieuwe weg die nu zo keihard nodig is om onze vrijheid te heroveren en verzekeren voor de toekomst!

Zowel terugziend als vooruitblikkend kunnen we concluderen -en dat doen we allemaal en masse- dat het huidige systeem kapot is. Iedereen is het er over eens dat de regering af is. Alle partijen en de PVV zijn of bij voorbaat af of worden na de "verkiezingen" afgemaakt door bijv. het cordon sanitaire. Oftewel schoolpleinpraat voor "jij mag lekker niet met ons meespelen omdat wij jou stom vinden"

Dat betekent dus, dat er sowieso niet een echt lekker werkbare regering aan zit te komen, en in het slechtste geval worden we zelfs door de naaiers van nu nógmaals breedlachend genaaid.

Albert Einstein zei derhalve al:
Insanity; doing the same thing over and over again, expecting different results.

Met andere woorden; of je nou GW stemt, MR, AP of, of, of, of, DAARMEE GEDOOG EN ENABLE JE HET ZIEKE SYSTEEM! Net als de bekende fiets kopen van een junk. Zodat hij weer kan gebruiken. Je weet dat je het eigenlijk niet moet doen, maar toch... Lekker makkelijk, goedkoop, snel en dat hij (ergo ons land) uiteindelijk een lange pijnlijke dood sterft; soit.
Het is overduidelijk dat er al jaren hetzelfde gebeurt in DenHaag, of nou paars, rood, groen of wat voor fantastische labels ook regeren. We worden gepiepeld! "The illusion of choice"

Als je iets anders wilt dan nu, dan zul je iets anders moeten gaan doen!
Kom van die luie klagende reet en steun GeenPeil. Maak GeenPeil de grootste!

Als je democraat bent tenminste. Anders ben je alleen uit op het doorduwen van je eigen agenda en narrowminded topics. Net als onze marionetten in Den Haag, maar dan zonder persoonlijk gewin. Lose-lose dus voor iedereen...

Samenleven is samen spelen. Samen delen.

Merfralex | 09-01-17 | 12:22

"Hoe kunnen we dat systeem zo verbeteren dat mensen zich serieus genomen voelen?"

Nou, je zou eens kunnen proberen om een afspraak na te komen. Heel simpel. Werkt in het dagelijkse leven ook uitstekend. Bijv. dat als je zegt dat je de uitslag van en volksraadpleging zult honoreren, dat je dat dan ook doet. Complexe materie he?

Wat ook zou kunnen is dat je recht in onze bek zegt "fok it, die referendumwet was een foutje, wat er ook uit het Oekraïnereferendum komt, wij herzien ons eerdere besluit niet". Dan voel ik me nog steeds niet gehoord, maar in ieder geval wel serieus genomen.....

Stelletje kuthypocrieten.

Gen. Maximus | 09-01-17 | 12:20

ProAsfalt | 09-01-17 | 12:07

Rutte is hier niet aan het commenten. Jij wel. En opkomen voor de achtergestelden is iets anders dan elke keer in nagenoeg dezelfde bewoordingen hier te lopen jankballen. Actions speak louder than words.

Prof. v.d. Neuq | 09-01-17 | 12:17

@ProAsfalt | 09-01-17 | 11:29
Ga eens solliciteren ipv reaguren.
Misschien helpt dat.

Eparchus | 09-01-17 | 11:43
Figuren zoals ProAsfalt zouden bij mij nog niet eens de schijthuizen mogen boenen. Totaal verkeerde mentaliteit want er zijn nu eenmaal "bazen". Meestal mensen die door hard werken verder gekomen zijn en niet de schuld voor het eigen mislukken bij een ander leggen. Zijn plaat is inmiddels grijs gedraaid en staat op auto repeat.

JanvandeBiertent | 09-01-17 | 12:16

Dit was geen interview, doch een ordinaire salespitch.
TPO maakt weer reclame...

Rico Tampeloerus | 09-01-17 | 12:16

en dan zullen we het maar even niet hebben over de rest van die uitzending van Buitenhof. Dat was weer een en al PvdA-propaganda. Vreselijk hoe men in Buitenhof invulling geeft aan het begrip “debat”. Hoezo debat ! Een gesprek tussen twee gelijkgestemde, linkse, politiek-correcte, anti-rechtse letterzetters van NRC en Volkskrant, met als gespreksleider P. Witteman (de lakei en de spreekbuis van Vara en PvdA) is geen debat. Het was weer linkse PvdA-propaganda en een zoveelste poging van Buitenhof NPO om het politieke veld te beinvloeden. Buitenhof/NPO is ongeloofwaardig, vooringenomen en bedrijft onzuivere journalistiek.

krelus | 09-01-17 | 12:15

@Martec001 | 09-01-17 | 12:07
Meh da's niks.
Bond van Wetsovertreders, lol die club is in 2013 failliet gegaan. Dit van de Wiki:
"Onderzoek van de Volkskrant suggereerde in 2014 dat de bond op dat moment voornamelijk of wellicht uitsluitend uit slechts één persoon bestond".
Next!!

Berbaar | 09-01-17 | 12:12

@ProAsfalt | 09-01-17 | 11:37
Ik heb zoiets gelezen, ging over het kraakbeen van mensen die fysiek zware beroepen hebben.
Dat kraakbeen gaat geen 65 jaar mee.
Ik doelde echter op je comments waarin je het tot in den treuren hebt over bazen, succesvolle reaguurders, Jetta, de zweep, etc.
Schrijf eens een comment waarin je (virtueel) de ventielen uit de tandem van Jetta draait en haar zadel pikt.
Dan verhoog je je humorgehalte.

necrosis | 09-01-17 | 12:11

@Prof. v.d. Neuq | 09-01-17 | 11:56
Rutte maakt daar wel vrienden mee want staat nog steeds veel te hoog in de peilingen. Wordt nauwelijks afgestraft in de peilingen. Dan weet je vrijwel zeker dat de VVD weer de grootste partij wordt. Daar zorgt de NPO wel voor. De PVV piekt waarschijnlijk te vroeg, jammer genoeg.

Verder is er één groot verschil: ik kom op voor de achtergestelden. Rutte is er alleen voor de Groene Khmer, de bazen, de multinationals en de elite.

ProAsfalt | 09-01-17 | 12:07

@Mark_D_NL | 09-01-17 | 11:54
haha 1 plus voor Mark_D_NL. Er is ondertussen ook iets aan de hand met die burgemeester Jos uit Weert, die man met dat dubbele gezicht... Iets voor een topic lijkt me?

Martec001 | 09-01-17 | 12:07

Ik krijg nu wel een beetje last van zure oprispingen van al die oude koeien die maar uit de sloot gehaald blijven worden. Zoek eens wat vers vlees om je tanden in te zetten GeenPeil. Doorjengelen over dat inlegvelletje wordt ooit repetatief.

DerFoehrer | 09-01-17 | 12:04

Flipus | 09-01-17 | 11:47

Het gaat niet om het gelijk hebben. Het is de constante herhaling die irritant is. Dat is de manier om mensen tegen je in het harnas te jagen los van het feitelijk gelijk. Op enig moment komt daardoor de boodschap helemaal niet meer over waardoor het geen enkele zaak dient behalve het spuien van de eigen frustratie. Maar dat interesseert meneer geen fluit, zoals hij zelf ook aangeeft.

Prof. v.d. Neuq | 09-01-17 | 12:03

@Mark_D_NL | 09-01-17 | 11:28
Ik had nog geen plannen om met reaguurderspensioen te gaan.

necrosis | 09-01-17 | 12:03

Schoorsteenveger | 09-01-17 | 11:59

Idd en het is een soort echo die ik van Arib hoor want haar parteigenosse Verbeet zei dat ook altijd en die wordt nog steeds op handen gedragen door de NPO. Dus oude wijn nieuwe zakken.

Basil Fawlty | 09-01-17 | 12:03

Een baan voor mij, betekent altijd werkloosheid voor een ander. Hoe gaat u die ander bejegenen? Net zoals u mij bejegent? Dat staat u netjes.
ProAsfalt | 09-01-17 | 11:45
Dit meen je niet.... Hahahahah.
--
Aan de slag kerel, want met het geld dat jij verdient en uitgeeft kan een andere weer een leven opbouwen. Snap je hoe dat een beetje werkt, waarde creëren?
--
Ik heb weinig respijt met mensen, die in basis in staat zijn om te werken maar die niet werken. En vooral wanneer ze de schuld bij de ander leggen. Kan ik nog maar weinig respect opbrengen voor deze mensen. Er is altijd een reden waarom je iets niet kan doen. Maar er zijn ook 100-en redenen om wel iets te doen. En zolang jij als slaaf opstelt zal je als slaaf behandelt worden.
--
Ik weet zeker dat ik jouw binne 4 weken aan het werk heb. Niet door een baan maar doe je ideeën te geven. Maar ik betwijfel of je gemotiveerd genoeg bent om nog iets van je werkzame leven te maken. EN heb je de ballen??? Maar kom maar een week tegenover me zitten. Dan zul je zien wat er zoals in een week gecreert kan worden. Dan leer je nog eens wat.

Mark_D_NL | 09-01-17 | 12:03

Als er één ding is dat onze democratie uitholt is het wel het huidige Kartel wat gevormd is in de kamer.

doskabouter | 09-01-17 | 12:01

datzouzomaarkunnen | 09-01-17 | 11:52
Arib is onderdeel van het marokkanenprobleem. Zo neemt ze deel in het neo-koloniale systeem dat de marokkaanse staat opgezet heeft in west europa, teneinde maximaal te parasiteren op de sociale systemen in die landen.
De stoottroepen bestaan uit die ettertjes op hun scooters, Arib doet de elitaire mantel der liefde. Maar alles onder de vleugels van de koning van marokko.

Glasgow Argus | 09-01-17 | 11:59

He,die mevrouw heeft dezelfde achternaam als de echtgenote van.Hoe zou dat nou komen?

kzegje | 09-01-17 | 11:59

Vond mevrouw "daar is niks mis mee" Arib als politicus bijzonder zwak overkomen. Holle frasen. Bedenkelijker nog dan deze klap in het gezicht vond ik haar opmerking dat er met de democratie niet te veel geëxperimenteerd moet worden, want gevaarlijk. Arib volgt de lijn van de partij, onderwerpt zich aan de kadaverdiscipline die voorschrijft dat er niks mis is met de PvdA, niks mis is met een partij die met "het eerlijke verhaal" de kiezer bedondert, niks mis is met een partij die zijn beloftes niet nakomt, niets mis is met een partij die schijt heeft aan zijn kiezers.
Mevrouw "daar is niks mis mee" Arib, daar is niks mis mee, voor de PvdA dan.

Schoorsteenveger | 09-01-17 | 11:59

Blijft vreemd dat de voorzitter van GeenPeil kritiek uit op ijzeren fractie discipline en kamerleden aanmoedigt een eigen koers te varen (twitter.com/bartnijman/status/8170973...) terwijl de eigen kamerleden van GeenPeil geacht worden gecontroleerde stemrobots te zijn.

Ravissant | 09-01-17 | 11:57

@ van Rossem,
Kunnen we door naar het volgende onderwerp? Dat inlegvelletje en Oekraine verhaal is nu wel genoeg besproken. Je creeert veel meer draagkracht om iets te veranderen door nieuwe onderwerpen aan te halen, in plaats van door te blijven drammen over 1 ding.
heinoo | 09-01-17 | 11:19
Eensch!
tostimaker | 09-01-17 | 11:33

NEE. Zowel met MH17 als tijdens de ratificatie schermutselingen is vertragen/traineren de tactiek van Rutte geweest, om het onderwerp uit de actualiteit te halen. Als er gebeurt wat u wenst, dan slaagt hij daarin.
NEE DUS.

arc-en-ciel | 09-01-17 | 11:57

"Interesseert mij geen fluit.."
ProAsfalt | 09-01-17 | 11:37

Ja, daar maak je vrienden mee, met zo'n instelling.

Prof. v.d. Neuq | 09-01-17 | 11:56

De NOS 'onderzoekt' nu die onvrede bij de burgers via een vragenlijst die de burger online mag invullen (wel even je postcode e.d. vermelden). De uitslag is natuurlijk (intern) desastreus voor de NOS dus geef ik geen cent om het waarheidsgehalte ervan.

Rest In Privacy | 09-01-17 | 11:55

-weggejorist-

siempie2696 | 09-01-17 | 11:55

Ze had duidelijk geoefend.

bisbisbis | 09-01-17 | 11:55

Flipus | 09-01-17 | 11:47
Het landverraad zoals jij dat noemt is niet gestart bij Rutte. Graag jezelf beter informeren voordat je reaguurt. Laten we zeggen dat Balkende en zijn verraad in 2005 de weg heeft geplaveid voor Rutte om Nederalnd nog verder weg te geven aan de EU/NWO.
--
Ik leer je wel de facts. Want jij moet werken begrijp ik van je. Nou lekkere loonslaaf aan de slag dan!

Mark_D_NL | 09-01-17 | 11:54

@Berbaar | 09-01-17 | 11:51
Ja dat viel mij ook op gisteren dat haar uitspraak sterk verbeterd was. Een compliment waard!

Beroep = Boerenlul | 09-01-17 | 11:54

'referende kunnen een middel zijn, maar die kunnen nooit een alternatief zijn voor onze parlementaire democratie'.
-
Kijk: - en dat 'nooit' - dáár moeten wij met z'n allen wat aan doen.
-
NIETS is democratischer dan één directe stem over één specifiek onderwerp van één persoon.
-
Afvaardigen verwatert en leidt tot slappe compromissen van clubjes die alleen maar bezig zijn met zichzelf in stand te houden.

bisbisbis | 09-01-17 | 11:53

"Ach mevrouw Arib, een Kamervoorzitter die slecht Nederlands spreekt en bovendien in haar taak zwaar overschat wordt."
joost2 | 09-01-17 | 11:46
Kritiek is prima, maar dit is natuurlijk volkomen overdreven. Nederland had geen marokkanenprobleem gehad als ze allemaal op Arib leken.

datzouzomaarkunnen | 09-01-17 | 11:52

Wat vooral stoorde was de het shot met Remarque achter Arib, en dan naar Witteman-Arib (en weer terug).
Nepotistischer kan het niet.
(Bijsluiter; helpt het om dit te melden? Neen. GS is een 'extreem rechts haatblog' en wordt verder alleen door de posters gelezen...)

Einde van de Domheid | 09-01-17 | 11:52

moeten

Oprisp | 09-01-17 | 11:52

@Langshetrandje | 09-01-17 | 11:39
Ja dat viel me ook op gisteren, die is op cursus geweest.
Valt te prijzen, dat dan weer wel.
Maar een hernieuwde aanstelling als kamervoorzitter?
Dat zie ik niet gebeuren.

Berbaar | 09-01-17 | 11:51

"Wat voor uitslag had u voor ogen?", is één van de eerste vragen die een onderzoeksbureau je vraagt. Wie betaalt die bepaalt. Dus kom niet af met "uit onderzoek is gebleken".
In dit land hebben we een ceremoniële democratie en dat weten burgers dondersgoed.

wingload | 09-01-17 | 11:48

Die reclame van GeenPeil mag wat mij aangaat er wel vanaf. De luis in de pels, zoals bedoeld is niet meer. Verder *zucht wat haar opmerkingen aangaat.

Mr_Pikibelly | 09-01-17 | 11:47

Ik heb dat interview van Arib bij Buitenhof door Paul Witteman ook gezien en er was nog iets het vermelden waard.
.
Aan Arib werd gevraagd wat zij ging doen in de 2e kamer indien zij na 15 maart geen Kamervoorzitter wordt. Daar kwam gewoon geen antwoord op, in een hoekje zitten huilen maar geen minister of zo. Conclusie gaat worden dat als zij geen Kamervoorzitter blijft je helemaal niets aan dit Kamerlid hebt na 15 maart, schandaal om zo iemand op je lijst te hebben staan.

Beroep = Boerenlul | 09-01-17 | 11:47

Mark_D_NL | 09-01-17 | 11:37
Lul op stuk onbenul, ik ben als werkende blij met mensen als ProAsfalt, ik heb namelijk niet zoveel tijd om te reaguren.
Hij heeft gewoon 100% gelijk, wat Rutte, en met hem onze regering, de meerderheid van de bevolking heeft geflikt grenst aan landverraad. Daar kun je niet over uitgepraat zijn zolang schuldigen niet bestraft zijn.

Flipus | 09-01-17 | 11:47

Prima punt van Arib. Initiatieven als GeenPeil waarbij de burger rechtstreeks inspraak krijgt op stemrondes is alsof aan een kippenhok vol kippen in Barneveld gevraagd wordt te stemmen voor bredere fietspaden in Venlo. Kortom: 't vertrouwen in de burger wordt schromelijk overschat.

klamme.vla | 09-01-17 | 11:46

Ik vind het een lieve dame, maar kleincaliber.
Ik praat mevrouw binnen 5 minuten onder het tafelblad.

arc-en-ciel | 09-01-17 | 11:46

Ik zou haar doen.
Of mag ik dat niet zeggen hier?

datzouzomaarkunnen | 09-01-17 | 11:46

@Sano | 09-01-17 | 11:40
Alles is tegenwoordig eigen schuld. Zo bijzonder is dat niet meer.

ProAsfalt | 09-01-17 | 11:46

Voor een vrouw van 56 ziet Arib we wel erg goed uit zeg. Of is dit geen 'ik zou haar doen' topic?

overdrijfnietzo | 09-01-17 | 11:46

Ach mevrouw Arib, een Kamervoorzitter die slecht Nederlands spreekt en bovendien in haar taak zwaar overschat wordt.
Als je met allemaal redelijk opgeleide Kamerleden moet omgaan is die functie niet zo zwaar. Niet overdrijven dus.

Buitenhof, waar zij optrad ( natuurlijk weer een pvda-er)is altijd links. Ik hoor daar nooit eens iemand die een ander geluid laat horen dan de leer van Marx.
Ook zondag weer door die linkse zakkenvuller en Wilders demoniserder van 72 jaar, die Witteman, die ook niet van TV is weg te slaan. Zolang die er zit krijgen jongeren geen kans en hij zit in het nepotisme netwerk daar.

Ik hoorde Thierry Baudet, zondag bij Harry Mens,
( die graag politici met een ander geluid uitnodigt en een podium geeft) prima zeggen, dat de NPO - Nederlandse-publieke-omroep, eens op de schop moet.

Nou dat mag van mij morgenochtend.
De NPO is een kartel, van ons kent ons figuren, die elkaar in stand houden, eenzijdige linkse journalistiek promoten en programma's als journaal, nieuwsuur, v.Nieuwerk en Pauw, etc. zijn kampioen vals eenzijdig voorlichten.

De miljoenen aan subsidie die deze geldsmijters krijgen vind ik schandalig.
Kom eens met wat andere, frisse, jongere en neutrale gezichten op onze vaderlandse TV , dat zou een verademing zijn.
En ook ophouden met al die kostbare en dure vakantie "documentatie" reisjes voor al die NPO medewerkers.

Nederland moet EEN grote publieke omroep krijgen, die met alle gevoelens en meningen van het Nederlandse volk rekening houdt en neutraal geleid moet gaan worden.
De rest, Ned. 2 en 3 opheffen.
En als de vara, vpro, kro etc. TV willen blijven maken, moeten zijn dat dan maar zelf gaan betalen met contributies van hun leden of sponsors.
Net als de commerciëlen.
Dus, geen gemeenschapsgeld meer daarheen .

joost2 | 09-01-17 | 11:46

@Mark_D_NL | 09-01-17 | 11:37
U heeft net zoals vele andere moeite met statistiek.
U dient te beseffen dat de werklozen, zeker de werklozen in de bijstand, onderaan de maatschappelijke ladder staan en derhalve niet aan het werk kunnen komen gelet op het feit dat er aantoonbaar te weinig banen zijn.

Dat u van mening bent dat ik 5 minuten per reaguursel verspeel komt mede door u omdat ik elke keer het verhaal van de statistieken aan u kennelijk moet verduidelijken.

Een baan voor mij, betekent altijd werkloosheid voor een ander. Hoe gaat u die ander bejegenen? Net zoals u mij bejegent? Dat staat u netjes.

ProAsfalt | 09-01-17 | 11:45

Ik ben geen fan van haar en haar dubbel paspoort cq dubbele agenda zit me dwars maar dat mens heeft nu best gelijk. Het democratisch systeem op zich is best ok. De politici zijn degene die schijt hebben aan democratie en niet luisteren naar berichten/referenda uit de samenleving. Maar ja wij hebben die klojo's zelf gekozen terwijl we dit goed wisten. Dit kunnen alle VVDPVDAD66 kiezers zich aanrekenen. Verleid door "strategisch stemmen" of niet. Tegen hen allen zeg ik : "Beterschap voor 15-3! "
Nieuwe ronde nieuwe kansen laat je geen stront in de ogen smeren.

Lichtstadfan | 09-01-17 | 11:44

-weggejorist-

Eparchus | 09-01-17 | 11:43

Liegen tegen burgers is een kamervoorzitter onwaardig, mevrouw Arib.

Zullen we even terug gaan naar het begin?

In 2005 werd door 3 kamerleden, waaronder ook Dubbelboer van de PvdA (!!!), het wetsvoorstel voor het raadgevend referendum ingevoerd.
Dat wetsvoorstel begint met een prachtige quote van Theodore Roosevelt, die de kern van het wetsvoorstel prachtig samenvat;

«Ik geloof in referenda, niet om het representatieve stelsel te vernietigen, maar juist om haar te corrigeren wanneer ze niet meer representatief is.»

In de inleiding staat vervolgens dit geschreven.
".. Op zich is er met de bovenbeschreven [lees: 1x per 4 jaar stemmen] democratische dynamiek niet zo veel mis, mits kiezers in staat zouden worden gesteld om wanneer ze dat willen in te kunnen grijpen wanneer er besluiten worden genomen die vermeend geen draagvlak in de samenleving hebben.

Het ontbreken hiervan verklaart volgens indieners voor een deel de vervreemding tussen politiek en kiezers. ... De representativiteit van de afzonderlijk genomen beslissingen is al met al niet gegarandeerd. .."

Kortom, mevrouw Arib, burgers organiseren geen referenda omdat ze - zoals u valselijk beweert - 'zich in de steek gelaten voelen'.
Nee, burgers organiseren referenda omdat soms afzonderlijk genomen beslissingen onvoldoende of geen draagvlak onder de bevolking heeft, niet meer representatief zijn en de burger dit wil kunnen corrigeren middels een advies aan de regering.
Dat is iets wezenlijk anders dan 'zich in de steek gelaten voelen'. En u zou dat moeten weten! Het was namelijk ook één van de PvdA leden die destijds een van de mede indieners was van het wetsvoorstel raadgevend referendum.

(bron: wetsvoorstel 30 372, MvT, nr. 3 zoek.officielebekendmakingen.nl/dossi... )

gaffelbaard | 09-01-17 | 11:43

Het zit zo:
Het kabinet heeft een baas: Het parlement.
Het parlement heeft een baas: Het volk.
Dan heb je nog Juncker. Die vindt zichzelf vooral een baas - van het volk. En Tusk. Die glibbert overal een beetje bazig door.
Dus we moeten het doen met een ongekozen Europese "premier", een ongekozen Europese president, een Europees fopparlement van presentielijstondertekenaars, een coalitie-akkoord waar niemand op heeft kunnen stemmen en een kabinet met een meerderheid in het parlement. Dit is een democratisch gehalte waar zelfs Zimbabwe op zou spugen.
Dus al dat verheven gezever over "luisteren" en "bruggenbouwen" moet je lekker in de anus steken. Er zijn fundamentele systeemfouten die hersteld moeten worden om Europa weer enig democratisch smoel te geven.
Lopende dat herstel zijn referenda een uitstekend middel voor de enige echte eindbaas - wij - om ongekozen zelfpijpers, achterkamertjesfluffers, NPO-zuigers en elleboogtikkers terug in het gareel te tikken. Zo.

Zeddegeizot | 09-01-17 | 11:41

@ProAsfalt | 09-01-17 | 11:29
Had je maar geen filosofie moeten studeren, eigen schuld dikke bult.

Rest In Privacy | 09-01-17 | 11:40

Wees eerlijk. Haar Nederlands verbetert snel.

Rest In Privacy | 09-01-17 | 11:39

Leuk hoor, de bestuurlijke elite is echt bang voor gewone, keurig, nette mensen.

Je vraagt je nu wel af wat er nog in de hoofden omgaat van het janhagel dat bij die elite aan de kont hangt. Zoveel tijd is er niet meer om nog tot inkeer te komen.

Jonkheer Wttewaall | 09-01-17 | 11:39

Mensuh! De verkiezingen komen eraan dus dan kun je dit van Arib verwachten. Onder het motto: "God (allah in haar geval) voor ons allen en iedereen voor zichzelf." Zou me overigens niks verbazen als ze zelfs na de aanstaande verkiezingsnederlaag op 15 maart blijft zitten als kamervoorzitster want die eeuwige kloterige consensus poldergedachte.

Basil Fawlty | 09-01-17 | 11:38

ProAsfalt | 09-01-17 | 11:29
Er zijn NIET te weinig banen. Er is te weinig creativiteit en drive in je hoofd. HOUD EENS OP de schuld voor je eigen onvermogen bij die ander te leggen in dit geval de NL overheid.
--
Je had in 2016 een kleine 1500 reaguursels. Per reaguursel is dat zomaar een minuut of 5. Dan mag jij uitrekenen hoeveel tijd je hebt verspeeld met het niet zoeken naar een goed idee (netwerk!!!) om zelf in je levensonderhoud te kunnen voorzien.
--
Snap dat er spelletjes gespeeld zijn/worden door de grote ondernemingen. Maar dat is geen levenslang excuus om niets te doen of niets meer te proberen.
--
Maar blijf lekker klagen. Daar kom je verder mee.

Mark_D_NL | 09-01-17 | 11:37

ProAsfalt | 09-01-17 | 11:17

Na meer dan 25 jaar loonslaverij laat ik voor me werken.

eerstneukendanpraten | 09-01-17 | 11:37

@necrosis | 09-01-17 | 11:31
Interesseert mij geen fluit zolang ik het land zie afglijden naar het neo-liberalisme waar alleen het recht voor de sterksten geldt, lees alles ten goede komt aan de elite, de bazen over de kapotte ruggen, knieën, versleten lichamen van het klootjesvolk.
Zelfs de bedrijfsartsen die ten dienste staan van de bazen waarschuwen vorige week al dat door het verhogen van de pensioenleeftijd het klootjesvolk die pensioenleeftijd niet eens gaan halen zonder versleten lichamen.

U mag het gapen vinden, ik vind het een groot, groot, groot schandaal dat dit gaande is.

The Race To The Bottom.

ProAsfalt | 09-01-17 | 11:37

Maar democratie is toch altijd de wil van de meerderheid? Wat loopt die gekke tante uit Marokko nou te bazelen?

RenHoek | 09-01-17 | 11:36

Het wordt steeds leuker met links, net op radio 1: de "elite"dat is een uitvinding van de Russen en wij, domme populisten, nemen dat zonder meer over.

Ko Ranzig | 09-01-17 | 11:35

@ van Rossem,
Kunnen we door naar het volgende onderwerp? Dat inlegvelletje en Oekraine verhaal is nu wel genoeg besproken. Je creeert veel meer draagkracht om iets te veranderen door nieuwe onderwerpen aan te halen, in plaats van door te blijven drammen over 1 ding.
heinoo | 09-01-17 | 11:19
Eensch!

Rest In Privacy | 09-01-17 | 11:33

d66 en barak klavers partij stemmen ook voor het velletje dus er kunnen best een paar pvdaerss tegen stemmen

gestopt | 09-01-17 | 11:32

Een PvdA-er bij buitenhof, je verwacht het..... wel

Apollo | 09-01-17 | 11:31

@ProAsfalt | 09-01-17 | 11:25
Kom eens met nieuwe tekst, ik weet het ondertussen wel.
Je comments hebben een hoog 'gaap' gehalte.

necrosis | 09-01-17 | 11:31

Ik vond haar aanstelling al een belediging voor het Nederlands volk. Zo'n vrouwtje met een dubbel paspoort...
Toevallig zit ik nu radio 1 te luisteren, waar D66'ers waarschuwen voor buitenlandse invloeden tijdens de komende TK-verkiezingen. Zou het niet een idee zijn om dan voortaan ook geen kamervoorzitters met een dubbel paspoort aan te stellen als je buitenlandse inmenging wilt voorkomen...

Amalrik | 09-01-17 | 11:30

Nepvoorzitster

Burpppp(sorry) | 09-01-17 | 11:30

@Mark_D_NL | 09-01-17 | 11:23
Nou, nou, nou, kunnen wij eraan doen dat er te weinig banen zijn.

Maar u begrijpende is er genoeg werk?

O wacht, u bedoelt de banen voor nop.

Iedereen voor nop aan de slag bij private bedrijven zodat de bazen er met de poen vandoor kunnen gaan op kosten van de belastingbetaler onder goedkeuring van Jetta Klijnsma (PvdA) & Lodewijk Asscher (PvdA).

Als iedereen voor nop aan de slag moet zal er wel werk genoeg zijn.
In de USSR en Noord-Korea is immers geen hond werkloos.

The Race To The bottom.

De bazen wrijven zich in hun handen.

Wordt tijd dat het land eens voor onbepaalde tijd wordt platgelegd. In dat opzicht kunnen wij nog veel leren van de Fransen.

ProAsfalt | 09-01-17 | 11:29

@ Sinar/PRo Asfalt,

Dat is duidelijk, maar het Oekraine verhaal is nu klaar, op naar een volgend Referendum of ander onderwerp, doorzeuren over iets wat afgehandeld is heeft heel erg weinig zin, en zorgt voor verlies van geloofwaardigheid. Nieuwe ronde nieuwe kansen

heinoo | 09-01-17 | 11:29

Kunnen deze filmpjes niet van ondertiteling worden voorzien? Ik versta er niets van.

Glasgow Argus | 09-01-17 | 11:29

necrosis | 09-01-17 | 11:24
Dank je.. je bent weer scherp.

Mark_D_NL | 09-01-17 | 11:28

De kiezer heeft helemaal niet altijd gelijk. Wat een onzin, onderbouw dat eens. De kiezer weet, godzijdank, niet alles. Daar kies je die sukkels in de TK toch voor?! Die moeten jou vertegenwoordigen. Doen ze dat niet goed, dan ga je met je hooivork en rotte tomaten naar het malieveld, of je rekent ze er 4 jaar later op af door een ander te kiezen. Niemand weet wat de gevolgen (voor- of nadelen) van zo'n Oekraine deal zullen zijn, je kunt het een goed of slecht idee vinden, maar wij weten er niks van. Gelukkig niet, dat is aan die zogenaamde volksvertegenwoordigers. Die hebben twee verantwoordelijkheden: a) wél op de hoogte zijn en b) uitleggen waarom je een bepaalde keus maakt. Dat geleuter van de meeste stemmen gelden, het volk heeft altijd gelijk, of de kiezer bepaalt. Wat een onzin...

ZI | 09-01-17 | 11:27

@Mark_D_NL | 09-01-17 | 11:23
Niet zo gemeen doen tegen @ProAsfalt, die is zijn verwondingen van de zweep van Jetta aan het insmeren met zalf.

necrosis | 09-01-17 | 11:26

@heinoo | 09-01-17 | 11:19
Het referendum is het enige dat de politieke partij Geenpeil heeft. Verder heeft ze totaal geen standpunten of inzichten. Of natuurlijk wel want het zijn tenslotte gewone mensen maar ze willen die niet vertellen.

sinar2 | 09-01-17 | 11:25

@heinoo | 09-01-17 | 11:19
Het punt is, is dat dat velletje precies zegt over hoe de elite denkt over het klootjesvolk.

Alles voor de bazen, multinationals en de Groene Khmer.

The Race To The Bottom.

Was gisteren ook weer perfect te zien in De Monitor (KRO/NCRV) over de gevolgen van de flexcontracten, de flexibilisering van de arbeidsmarkt.
Goed voor de economie als je de elite en de bazen mag geloven. Yep, het is goed voor de multinationals en de bazen maar niet voor het klootjesvolk.

ProAsfalt | 09-01-17 | 11:25

D'r zijn genoeg verbeterpunten hoor Arib.
Alleen kunnen wij burgers daar niks in veranderen:
-Gekozen burgemeester,
-Direct kiezbare 1e Kamer,
-1e Kamer die zijn taken niet uitvoert maar zich als senaat gedraagt terecht wijzen,
-Lokale partijtjes tellen niet mee bij het tot standkomen van de 1e Kamer,
-Monarchie ja/nee
-Brusselse invloeden,
-Invoering van bindende referenda,
-Rutte aan zijn belofte houden is niet mogelijk,
-Verplichte logopedie voor kamervoorzitters,
-etc etc etc...
Lül düs niet Arib!

Is dit nog nieuws? | 09-01-17 | 11:24

@Mark_D_NL | 09-01-17 | 11:21
Nope, die staat inmiddels op plek 2 op de kieslijst van PvdA.
Niet dat ze veel potten zal breken met die paar zeteltjes, maar we zijn nog niet van haar af.

necrosis | 09-01-17 | 11:24

-weggejorist-

Mark_D_NL | 09-01-17 | 11:23

Arib is toch weg in Maart. Dan kan ze een keer de tijd vrij maken om een taal cursusje te doen.

Mark_D_NL | 09-01-17 | 11:21

@ van Rossem,

Kunnen we door naar het volgende onderwerp? Dat inlegvelletje en Oekraine verhaal is nu wel genoeg besproken. Je creeert veel meer draagkracht om iets te veranderen door nieuwe onderwerpen aan te halen, in plaats van door te blijven drammen over 1 ding.

heinoo | 09-01-17 | 11:19

De werklozen reaguren het eerst!

Whoehahahahaha!

ProAsfalt | 09-01-17 | 11:17

De grootste partij bestemd,en dat wordt in dit geval de PVV.Een keer wat anders.

altijdfeest | 09-01-17 | 11:17

Mijn verwachting is dat Geenpeil het niet gaat redden, maar dat ze wel belangrijk zijn. Na volgende verkiezingen is de kans groot dat dit in een beperkte vorm ook mogelijk wordt voor VVD- CDA-, Groenlinks- en PvdA-leden. Misschien volgen D66 en de PVV ook nog wel.
Mijn stem hebben jullie dus niet, maar mijn zegen wel.

Bertie Wooster | 09-01-17 | 11:17

PvdA, VVD, D'66, CDA, GroenLinks en democratie.

Zij hebben niets met democratie te maken. Zij behartigen alleen de belangen van de bazen, de multinationals en de Groene Khmer.

ProAsfalt | 09-01-17 | 11:17

@Van Rossem
Mooi stukje, ik mis alleen nog de opmerking van Arrogander Peggold die 'het inlegvelletje' van Rutte ook niet gelezen heeft.
Ik heb nu al zin in maart!

necrosis | 09-01-17 | 11:14

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen