achtergrond

Geenstijl

Tuut tuut tuut de groetjes van Ruud (2)

Vanuit een regenachtig Italië doet onze SlamDunk! op dit moment verslag van de Giro. Maar het nieuws dat Gullit er bij Feyenoord uit is gewerkt, is ook daar ingeslagen als een bom. De zwarte tulp wordt in Italië nog altijd als een soort halfgod gezien. Dat hij nu is gebruikt door het bestuur om hun eigen falen te maskeren, steekt onze vaste sportcolumnist. De bezem door de Kuip! Oprotten Jorien en co! Het is Feyenoord onwaardig allemaal. Wim Jansen, Co Adriaanse en Willem van Hanegem moeten van Feyenoord weer een topclub maken... UPDATE: Als we het dan toch over 010 hebben. Kent u een van deze types toevallig? Bel dan even met de pliesie... UPDATE 2: Als we dan toch aan het opsporen zijn. Wie kent deze 010-aanhangers. Ik zou ook ontkennen...



De bezem door de Kuip!

Ruud Gullit is geen goede trainer, Jorien van den Herik is geen goede voorzitter meer en Feyenoord is geen topclub meer. Tot zover de harde feiten. In de winterstop kon iedere voetballiefhebber al zien dat het niks meer ging worden met Feyenoord. De club leunde te zwaar op Kuyt en Kalou en Gullit was toen al machteloos. Gullit kwam naar 010 omdat hij dacht daar een topclub aan te treffen. Maar de kas bleek leeg, belangrijke spelers vertrokken en het legioen verwachtte extra veel van Gullit. Maar zonder geld bleek ook Gullit niet tot wonderen in staat.

De glamourboy dacht terug te zijn in Hollywood, maar belandde in een B-film met slechte ongemotiveerde acteurs uit tientallen verschillende landen. Aan de bel trekken bij voorzitter Jorien van den Herik was zinloos. Ook De Zonnekoning van de Kuip toverde nergens geld vandaan. Wel sleutelt hij al twee jaar aan een spelersinvesteringsplan. Voor nu moest Gullit genoegen nemen met koopjes, spelers uit de grabbelbak van Zeeman of Wibra. Spelers Feyenoord onwaardig.

Maar wel voerde De Zonnekoning in zijn traditionele nieuwjaarsfulminade de druk nog eens schaamteloos op. "Feyenoord zal altijd en zeker binnen onze landsgrenzen toonaangevend moeten zijn. Daar hebben we ook een organisatie voor staan met heel goede mensen die daar op alle niveaus dagelijks met hart en ziel aan werken." Dat eerste klopt, het laatste zeker niet.

De mislukte trainer Mark Wotte, de trouwe oud-speler Sjaak Troost, de uitstralingsloze cijferneuqer Jan Willem van Dop, dakdekker Jorien zelf en laten we die vreselijke volgevreten propagandamachine Jan D. Swart niet vergeten. Nee, dit is niet het kader van een topclub. Feyenoord is afgegleden naar bedenkelijk niveau. Bij het aantrekken van spelers concurreert de club tegenwoordig met clubs als Roda JC, Heerenveen en FC Twente. Rotterdam verdient beter. Ook een betere trainer. Gullit blijft wekelijks maar lachen. Hij zegt dat moedeloos is, maar slaagt er achter de schermen niet in iets te forceren. Vergelijk dat met Co Adriaanse die ondanks een fantastisch seizoen nog de pest in zijn lijf heeft over een verloren pot tegen RBC.

De roep om Wim Jansen gonst al jaren door de Kuip en is nu weer aangewakkerd. Maar de bij het legioen immens populaire Jansen is veel te slim om zomaar terug te keren bij zijn oude liefde. Wim weet hoe rot de organisatie is en hoe kansloos een trainer dan is. Jansen was Technisch directeur in de tijd van Van Hanegem, maar kreeg ruzie met Van den Herik en diens rechterhand, Swart. Vandaar dat hij nooit meer is teruggekeerd bij zijn cluppie. Maar nu wordt het toch echt tijd voor aktie.

Toevallig hebben alle falende bestuurders vanavond een onderhoud met vertegenwoordigers van het trouwe supporterslegioen. Ik hoop echt dat ze daar eens de waarheid wordt gezegd. Oprotten! Allemaal. De bezem erdoor. Van Dop is al gevlucht naar FC Utrecht, de kwetsbare Jorien staat deze week weer voor de rechter in de slepende fraudezaak en het trainersduo is dus al weg. Tijd voor revolutie. Als Jorien werkelijk meent dat: "het belang van Feyenoord prevaleert" dan stapt hij op. Met Wim Jansen als nieuwe technisch directeur en Co Adriaanse als nieuwe trainer komt de rest vanzelf. Hopelijk kan Co nog onder de deal met FC Porto uit. Uit het Jansen-kamp komt dan wel een goede voorzitter en Co neemt wat jongens mee van AZ die het niveau wél aankunnen. Jan D een enkeltje naar de bodem van de maas en Wim van Hanegem als de nieuwe woordvoerder. "Hebben de gozerts van de pers nog wat te zeiken?" Goh, wat zal Feyenoord dan weer snel de oude zijn...

SlamDunk!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.