Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Brabo-PVV piswoest op subsidiehoer Rob Riemen

topicrobriemen.pngRob Riemen is een schaamteloze subsidieplurk. Hij vangt jaarlijks tonnen subsidie voor zijn "Nexus Instituut", dat zich richt op het "[bestuderen van] het Europese cultuurgoed in zijn kunstzinnige, levensbeschouwelijke en filosofische samenhang, om zo inzicht te bieden in eigentijdse vragen en uitdagend vorm te geven aan het cultuurfilosofisch debat." Klinkt moeilijk, maar meer dan een beetje mooie schrijvers lezen in een tochtige provinciale bibliotheek hoeft het niet te zijn, vooral niet omdat de leiding van het instituut bestaat uit Rob Rimmer zelf en zijn 24 jaar jongere hertje Eveline (zakelijk directeur). De grens tussen Europese denktank en zelfverrijkingsinstituut vervaagt dus al snel, vooral omdat het er alle schijn van heeft dat er voor zo'n €140.000 per jaar gereisd en gefuifd wordt op kosten van de taxpoetbetaler. Anywaytjes, de PVV Noord-Brabant is nu PISCHWOESCHT omdat Rob Riemen ze “de Brabantse fascisten” en “huisfascisten” heeft genoemd en vraagt daarom waarom de provincie geldjes (€84.000 stuks) geeft aan de beste man. Good busy PVV. Dat jullie nazi's zijn betekent niet dat jullie niet een goeie subsidieslurper op waarde weten te schatten. Schandpalen, die op andermans geld fuivende eurodemagogen!

Reaguursels

Inloggen

Bruine Beer | 01-12-16 | 07:22
Ik haal nationaalsocialisme en fascisme helemaal niet door elkaar. En Hilderink ook niet. Blijkbaar weet jij niet wat fascisme is. Geweldloos en niet tegen de democratie gericht fascisme bestaat niet. En Wilders wil juist meer democratie zoals Te Slaa, schrijver van het standaardwerk over de NSB, uitlegt. Jij snapt het verschil niet tussen manifestaties van iets en noodzakelijke kenmerken om aan iets te voldoen. Heb het al geprobeerd uit te leggen met de Hitler vergelijking, maar die snap je niet. Ander voorbeeld dan. Met hetzelfde gemak als waarmee jij criteria voor het fascisme bij elkaar shopt kan ik criteria bij elkaar shoppen om te bepalen dat iemand Dennis Bergkamp is: voetbalt, durft niet te vliegen, heeft blond haar, blauwe ogen, is getrouwd. Dus iedereen die ik tegenkom die voetbalt, niet durft te vliegen, blond haar heeft, blauwe ogen, getrouwd is Dennis Bergkamp? Nee, je hebt noodzakelijke criteria nodig om ergens aan te voldoen. Twee van de noodzakelijke criteria voor fascisme zijn geweld en afschaffing democratie. Maar goed ik heb het nu al drie keer uitgelegd. Of je snapt het niet of je wil het niet snappen omdat het wegzetten voor fascist nog slechts het enige argument is wat links rest...

freelux | 01-12-16 | 10:10

freelux | 30-11-16 | 20:35
Je gooit nog steeds nationaal-socialisme en fascisme op één hoop. Hilderink van je TPO link ook trouwens. Voor de tigste keer: GW is géén nazi, wél toont hij duidelijke kenmerken van de politieke stroming met de naam fascisme. Inclusief de bereidheid indien nodig geweld te gebruiken, anders gebruik je geen woorden als 'opstand'.

En zeker, Wilders heeft punten. Hij bereikt er alleen weinig mee door de extreme manier waarop hij er mee omgaat. En als je de 'culturele' moslim - niet gelovig, maar praat er niet over om niet uitgestoten te worden - , de liberale - de Koran geeft inspiratie, ik volg de hoofdregels naar mijn interpretatie -, de orthodoxe - alles naar de letter, maar de ongelovigen gaan maar naar de hel, bemoei ik me niet mee - en de salafistische - allen die niet geloven zoals ik moeten dood - op één hoop gooit, dan spoor je niet.

Overigens wil het communisme de macht bij een selecte groep leggen, die het volk op onduidelijke termijn klaarmaakt voor een echt arbeidersbestuur.

Maar goed, hier komen we niet uit. Let's agree to disagree. Dat ik GW niet vertrouw, betekent nog niet dat ik niet begrijp wat zijn kiezers in de weg zit.

@jorisit: ook een fascist kan moedig zijn. En als je de nazi's van het salafisme, wahabitisme en dergelijke ismes de waarheid zegt, ben je dat ook. Als ik moet kiezen tussen Wilders en Achmed Al-Boem, heb ik toch liever de blonde pruik dan de soepjurk.

Maar dat maakt hem nog geen democraat.

Bruine Beer | 01-12-16 | 07:22

Jorisit | 30-11-16 | 22:25
Ik zeg juist dat Wilders GEEN fascist is. Neem aan dat je opmerking dus bedoeld is voor reageerder Bruine Beer?

freelux | 30-11-16 | 22:43

Aan freelux, doe eens even normaal man , Wilders een facist, dan weet je toch echt niks van de kern en de bedoelingen van Mussolini, en het ontstaan en de redenen er van.

Wilders een facist noemen voor zijn eigen belang is rabiate onzin. Evenals hem een racist te noemen, ook dat is een belediging voor een man die met gevaar voor eigen leven het opneemt tegen een van de meest geweldadige religies ter wereld, iets waar we allemaal iedere dag mee te maken hebben.
Er gaat geen dag voorbij of er staan de verschrikkelijkste dingen die in naam van die religie gepleegd worden in het nieuws. En dan noem jij de moedigste man van nederland een facist en een racist, omdat hij ergens tegen in durft te gaan waar andere politici het af laten weten met name iemand zoals Pechtold. Waar haal jij toch dat rare idee vandaan, niet door de daden want Wilders heeft zich nog nooit over wat dan ook geweldadig uit gelaten.
Wel heeft hij zoals een goede politicus betaamt zich over e.e.a. bezorgd uitgelaten, mag dat misschien zonder een facist of racist genoemd te worden? Laten we vooral niet vergeten dat een politicus voor zijn land, in dit geval nederland, wordt gekozen en niet om de daden van Jan en alleman in de rest van de wereld te vergoeilijken, dus wees blij dat er iemand als Wilders is die wel perspectief daarover durft te geven.

Jorisit | 30-11-16 | 22:25

Bruine Beer | 30-11-16 | 19:59
Zoals ik al zei. Geweldloos en democratisch fascisme bestaat niet. Leuk die 10 puntjes van jou. Maar er zijn altijd essentiele punten die bepalen of je ergens aan voldoet of niet. Die 10 puntjes van jou hebben niet dezelfde weging. Zoals ik al zei, iemand met snor, zwart haar, blauwe ogen, een scheiding, Duits praat, is niet automatisch Hitler. Lopen wel erg veel Hitlers rond dan op de wereld. Daarnaast is het aan die puntjes van jou wel heel gemakkelijk om te voldoen. Stel je bent het niet eens met de manier waarop de huidige partijen regeren en je richt een nieuwe partij op. Dan ben je dus al tegen traditioneel links en rechts en anti-establishment. Wil je ook nog eens minder asielzoekers binnenhalen en ben je tegen steeds verdere overdracht naar Brussel (totaal rationeel beleid deze 2 punten) dan ben je al meteen nationalistisch en voor continue strijd voor behoud van de natie. Volgens jouw lijstje is elke nieuwe partij die je opricht dus bij voorbaat als fascistisch. Maar volgens jou bestaat er blijkbaar ook communisme dat niet de macht bij de arbeider wil leggen? Van mij mag je best blijven schreeuwen dat Wilders een fascist is, maar daarmee maak je je alleen volstrekt belachelijk. Hier nog wat leesvoer:
politiek.tpo.nl/column/waarom-wilders-...
www.kijkmagazine.nl/artikel/fascisme/...

freelux | 30-11-16 | 20:35

freelux | 30-11-16 | 16:31
Daarnaast is fascisme niet los te zien van geweld. Sterker dat is één van de meest karakteristieke kenmerken van fascisme geworden.

Nee, zoals ik laat zien, is het één van de 10 belangrijke kenmerken.

Bovendien valt het fascisme ook nauwelijks meer los te zien van de Jodenvervolgingen.

Hetgeen dus pertinent niet waar is, dat is nationaal-socialisme, een zeer extreme variant van fascisme. Mussolini, Franco, Pinochet, geen van de drie vervolgden Joden.

Kun jij door creatief shoppen wel enkele overeenkomsten gaan geven, maar dat maakt het nog geen fascisme.

Ik neem een vaak gebruikte checklist, scoor zeven van de tien met drie onduidelijk, en constateer dat ze hoog scoren. En dan ben ik mild, ik heb een scriptie gelezen waarbij de afstudeerder 9 1/2 van de 10 scoorde. Niets creatief shoppen, toegepaste wetenschap.

Daarnaast zijn de factoren waarom het fascisme in de jaren '30 bovenstaande standpunten had totaal anders dan de factoren waarom de PVV nu bepaalde standpunten heeft die volgens jou onder fascisme vallen.

Dat doet niet ter zake. Alle omstandigheden zijn anders dan 75 jaar geleden. Liberalen noemen we ook niet anders omdat ze algemeen kiesrecht prima vinden en geen arbeiders uitbuiten.

Uitstekende redenen en totaal andere reden dan het fascisme.

Mussolini had ook uitstekende redenen. Dat vonden anderen weer niet. Een vijandbeeld is een kenmerk van fascisme, en of dat beeld terecht is,kun je over debatteren.

dat gehuil dat het fascisme weer terug is en we allemaal dood gegaan totaal misplaatst, omdat er in deze tijd totaal rationele argumenten zijn om deze standpunten aan te hangen.

We gaan allemaal dood, maar het kan best lang duren. Niets om over te huilen. Fascisme is niet terug, het is een politieke stroming die in tijden van onrust en tegenslag groeit, maar nooit weg is geweest. En de NSB had bijzonder rationele redenen voor hun standpunten: crisistijd, rijken werden rijker, armen armer, de grote landen bepaalden de agenda, en we werden bedreigd door Engeland en Frankrijk.

Wat jij hier doet, is iemand die voldoet aan de beschrijving: een snor, zwart haar en een scheiding wegzetten als de nieuwe Hitler, terwijl hij niet voldoet aan de meest karakteristieke eis die van Hitler Hitler maakt.

Lezen. De PVV is geen naziclub. Wel is Wilders een fascist. Zijn kiezers neem ik serieus, die hebben reden op hem te stemmen. Hem niet, hij gebruikt zijn kiezers voor eigen gewin.

Zet je in je volgende tegel wat dingen als interpunctie en alinea's? Leest wat makkelijker.

Bruine Beer | 30-11-16 | 19:59

Waarschijnlijk de bek(ken)ook nog los over bijstandstrekkers,met name die,die echt niks kunnen?

Ben5570 | 30-11-16 | 19:24

Goh, een heus kouwe kak clubje waar je lid, vriend of patron kan worden; het is allemaal en kwestie van geld, natuurlijk. Geeft een tijdschrift uit wat voor E 25,- per exemplaar de deur uit mag.
Rob is een echte linkse drammer, overtuigd van zijn eigen gelijk. Mensen met een beslist andere kijk op de inrichting dan de maatschappij als Rob zelf? Op de trein, naar het Oosten. O nee. Het zijn fascisten. Daar hoef je niet eens een treinkaartje voor te kopen, die kun je gewoon 'mollen'. Zo gaat dat in die kringen. Raad van Toezicht ook erg voornaam, die verdienen onderling per jaar genoeg om die subsidie op te hoesten. Nog aftrekbaar ook, het kost ze echt geen drol.

Mooi moment om de 'schamele 6%' subsidie (zo noemt ons Rob dat) af te schaffen. De prijs van de patron en vriend lidmaatschappen en het tijdschrift wat verhogen. Zal de omzet niet raken. Zo veel geld voor, ja voor wat eigenlijk? Dan geven mensen net zo goed twee keer zoveel. Het zal tenslotte voor het Gutmensch gevoel zijn. Nou, daar heb je wel wat voor over!

DebraCadabra | 30-11-16 | 19:19

Dat stukje sla ik heel graag over.

Alpengeist | 30-11-16 | 18:21

Rob Riemen komt nogal graaierig, egoistisch en onbeschoft over. Maar dat zien we vaker bij dat soort "fatsoenlijke" mensen. Graaien, profiteren en frauderen tot ze er bij neervallen. Goed dat het beestje bij de naam genoemd wordt. Bij dit soort lui krijg je een behoorlijk PVDA/D66-gevoel. Ik hoop dat ze slecht slapen, dan krijgt de belastingbetaler er nog iets voor terug...

Rest In Privacy | 30-11-16 | 18:16

Er zijn inderdaad simpele zielen, ene Zentgraaf en Riemen zijn samen met enkele reageerders hier zoals o.a. een verward iemand als "Nuchternederland", er een voorbeeld van, om de PVV en haar stemmers graag als Nazi bestempelen.
Dat om andere simpele zielen te hersenspoelen om er net zo over te denken.

Sarcastisch bedoeld, zoals ook door sommigen beweerd wordt, kom op zeg, constant mensen voor Nazi uitmaken onder het mom van sarcasme is een poging opzettelijk een vals idee te implanteren.
Ook kinderachtige reakties zoals huilie, huilie, op mensen die het opnemen voor de PVV, raken kant nog wal, of mogen mensen hun ongenoegen niet meer kenbaar maken over wat zij vinden als misverstanden in de maatschappij. Als PVV stemmer kennelijk niet, nee dan spreken ze over stemvee, een duidelijke poging die PVV stemmers te denigreren.
Maar het zal de naïve, kinderachtige, tegenstanders van de PVV tegenvallen om te ervaren dat heel veel PVV stemmers wel degelijk hoog opgeleiden zijn die gewoon vinden dat het afgelopen moet zijn met het achterlijke gedrag van en bestuur door links nederland.
Noem een land in de wereld waar links de wereld verbeterd heeft, Cuba,Venezuela,voorheen Communistisch Oost-Duitsland, voorheen Communistisch Rusland,Zimbabwe? oh, jee , de zin wordt te lang met onderdrukte volkeren, met dank aan de socialistische heilstaat.

Helaas voor Zentgraaf en de zijnen bewijst hun gezeurpiet over Nazikenmerken bij de PVV alleen maar een gebrek aan kennis, historisch overzicht en inzicht in de huidige maatschappij. Dit geldt ook voor Geenstijl die maar door blijft gaan de PVV af te zeiken, zonder ook maar een geldig argument.

Jorisit | 30-11-16 | 18:13

De adel van de geest moet ergens van betaald worden

Rest In Privacy | 30-11-16 | 17:12

freelux | 30-11-16 | 16:31
"Daarnaast is fascisme niet los te zien van geweld. Sterker dat is één van de meest karakteristieke kenmerken van fascisme geworden. Is er dus geen sprake van geweld dan is er geen sprake van fascisme."
Dat is het wrange. Als we vandaag de dag ons afvragen welke groepen naar eigen zeggen (!) bereid zijn geweld te gebruiken, dat geweld ook werkelijk in de praktijk brengen, en er geen misverstand over laten bestaan dat ze de democratie omver willen werpen en willen vervangen door een eng dictatoriaal systeem, dan komen we niet meteen op de PVV-stemmers uit. Die zie ik voorlopig nog niet leuzen scanderend, in uniform en met vlaggen wapperend door de straten marcheren.
www.telegraaf.nl/tv/nieuws/binnenland/...

Schoorsteenveger | 30-11-16 | 16:57

Bruine Beer | 30-11-16 | 15:38
De term fascisme is dusdanig besmeurd dat hij in een fatsoenlijk debat zo veel mogelijk vermeden dient te worden. Daarnaast is fascisme niet los te zien van geweld. Sterker dat is één van de meest karakteristieke kenmerken van fascisme geworden. Is er dus geen sprake van geweld dan is er geen sprake van fascisme. Bovendien valt het fascisme ook nauwelijks meer los te zien van de Jodenvervolgingen. Kun jij door creatief shoppen wel enkele overeenkomsten gaan geven, maar dat maakt het nog geen fascisme. Daarnaast streeft de PVV helemaal niet naar een totalitaire staat, noch opheffing van bestaande klassen. Daarnaast zijn de factoren waarom het fascisme in de jaren '30 bovenstaande standpunten had totaal anders dan de factoren waarom de PVV nu bepaalde standpunten heeft die volgens jou onder fascisme vallen. Dat maakt het fascisme van de jaren '30 en de PVV als hedendaagse stroming al meteen onvergelijkbaar. De PVV is nu nationalistisch door dreiging van de Islam en de EU. Uitstekende redenen en totaal andere reden dan het fascisme. De PVV is nu tegen gevestige instellingen omdat er belangenverstrengeling is tussen bijvoorbeeld media en politiek. Uitstekende reden en totaal anders dan het fascisme. Oftewel de PVV heeft uitstekende redenen om standpunten te hebben die door selectief shoppen ook aan het fascisme toegeschreven kunnen worden en dat maakt meteen dat gehuil dat het fascisme weer terug is en we allemaal dood gegaan totaal misplaatst, omdat er in deze tijd totaal rationele argumenten zijn om deze standpunten aan te hangen. Wat jij hier doet, is iemand die voldoet aan de beschrijving: een snor, zwart haar en een scheiding wegzetten als de nieuwe Hitler, terwijl hij niet voldoet aan de meest karakteristieke eis die van Hitler Hitler maakt. Bovendien is er ook geen eenduidige omschrijving van fascisme, maar worden er naar gelang het degene uitkomt allerlei kenmerken aan toegeschreven om de tegenstander maar weg te kunnen zetten.

freelux | 30-11-16 | 16:31

-weggejorist-

maar_waarom_dan | 30-11-16 | 16:10

Nuchternederland | 30-11-16 | 14:32
Overigens is Mein Kampf niet verboden, alleen het verkopen ervan wordt vervolgd wegens aanzetten tot haat. Er is echter al een antiquair vrijgesproken omdat hij een historisch exemplaar verkocht, en dat mocht van de rechter vanwege de context.

Los daarvan mag wat mij betreft Mein Kampf best verkocht worden. Toch volkomen onleesbaar, ravings van een lunatic. Ik spreek goed Duits, maar die kost verteerde ik niet.

Bruine Beer | 30-11-16 | 15:54

Tja2 | 30-11-16 | 15:08
"Of u bent een charlatan, of u bent een onbenul" bijt hij Baudet toe. Daar kan GeenStijl een puntje aan zuigen.

Schoorsteenveger | 30-11-16 | 15:43

Nuchternederland | 30-11-16 | 14:32
Wilders heeft meermaals geeist dat iemand die kritiek op hem had ontslagen zou worden. Ik kan me zo uit mijn hoofd die hoogleraar herinneren in ik meen Noord-Holland die niet meer voor Provinciale Staten zou mogen werken want gemeen tegen Geert. Geen zin het op te zoeken.

De PVV heeft de macht niet censuur toe te passen, maar geeft in uitingen wel aan daar niet vies van te zijn.

Kenmerken van fascisme volgens Wikipedia:

1. Tegenstander van zowel de traditioneel linkse als rechtse politieke partijen. Check
2. Het fascisme minacht contemporaine conservatieve instellingen. Check
3. Het fascisme vereert machtsvertoon en het gebruik van geweld, voor zover dat is gericht op de omverwerping van de bestaande maatschappelijke orde. Onbepaald, GW roept wel dingen in de categorie 'dan heb je opstanden', maar blijft vaag.
4. Het fascisme kent een autoritaire structuur met aan het hoofd daarvan een leider aan wie charismatische eigenschappen worden toegeschreven. Check.
5. Het fascisme streeft naar de instelling van een politieke dictatuur. Onbepaald, Wilders zet zich af tegen alle 'elite', maar maakt niet echt duidelijk hoever dat gaat.
6. Het fascisme streeft naar een totalitaire staat — de volledige controle over het maatschappelijk leven en de sociale en culturele organisaties. Check, meestemmen met alle extra surveillance en alle organisaties die afwijken van hun beeld willen stopzetten.
7. Het fascisme is extreem nationalistisch. Check
8. Het fascisme pleit voor een continue strijd om de eigen natie te kunnen doen overleven te midden van andere staten. Check, we zijn in oorlog met de Islam, en de EU is ook slecht.
9. Het fascisme berust in hoofdzaak op de maatschappelijke middenklasse. Niet nagekeken, ik vermoed van wel.
10. Het fascisme streeft naar sociale eenheid en de opheffing van alle bestaande klassen- en belangentegenstellingen. Check.

Met zo vaak check denk ik wel dat ze er onder vallen.

Bruine Beer | 30-11-16 | 15:38

Ik heb nog even het debat bij Buitenhof tussen Riemen en Baudet teruggezien. Wat een pedant mannetje. Hij gaat niet in op argumenten en zwaait alleen met titels van filosofen, bekende auteurs, etc. Kijk mij eens erudiet zijn. Mag ik een teiltje.

Tja2 | 30-11-16 | 15:08

Hier kun je nog even zien hoe pedant, arrogant, hautain en walgelijk die Riemer is in gesprek met Thierry Baudet. Baudet laat zien hoe stom die Riemer eigenlijk is terwijl Riemer ongelooflijk tevreden met zichzelf is. Een afgang van Riemer. Ook speelt hij voortdurend op de man door de boeken van Baudet 'boekjes' te noemen waarna blijkt dat hij die 'boekjes' niet eens gelezen heeft. www.youtube.com/watch?v=SF7DiVkAzZg

namensmijnhond | 30-11-16 | 15:06

A.Vis | 30-11-16 | 14:39
Het grote verschil is de rol die men al dan niet de elite toebedeelt. Riemen is de man van een heilstaat waarin een -zelfverrklaarde- elite de dienst uitmaakt en het domme volk zijn bek moet houden en doen wat opgedragen wordt.
Een ander verschil is dat figuren als Riemen het niet zo hebben op nationalisme en volkscultuur maar op zoek zijn naar universele waarden die zij bij "het humanisme" menen te vinden.

Schoorsteenveger | 30-11-16 | 14:50

"Dat jullie nazi's zijn betekent niet dat jullie niet een goeie subsidieslurper op waarde weten te schatten."
Jammer dat het niveau van GeenStijl achteruit begint te hollen.

freelux | 30-11-16 | 14:49

Even wat rondgekeken op de site van dat Nexus Instituut, en ik kan werkelijk niet begrijpen waarom die Riemen iets aan te merken heeft op de PVV! De leermeester van Geert Wilders, Frits Bolkestein, zit bij die club in het bestuur. De toko van Riemen nodigt sinds jaar en dag sprekers uit, die helemaal met de PVV op één lijn zitten, inclusief een groot aantal gestudeerde Israëli's en Joden. Vergeet niet dat Wilders tot voor kort elke week een zakje met geld en wat adviezen kwam halen bij de Israëlische ambassade in Den Haag. Ja en Riemen heeft een boekje geschreven over "De eeuwige terugkeer van het fascisme" (2010). Als hij dat zo erg vind, moet hij ook luitjes als Paul Wolfowitz en oudgediende NATO-generaals uitnodigen om een praatje te komen geven in Tilburg.

Overigens, die Riemen, aan zijn kop te zien een oud-seminarist en afvallige priester, is een "gnadenloser Selbtsdarsteller." Een heel eng mannetje.

A.Vis | 30-11-16 | 14:39

Ja, de PVV is een fascistische partij, en ik lust dat niet. Bruine Beer | 30-11-16 | 12:34

Wat is fascisme? fascisme is een breed begrip, maar onder andere een politiek systeem wat gebruik maakt van censuur om politieke tegenstand de kop in te drukken en daarmee het bestaan van het systeem te waarborgen. Vaak worden in een dergelijk systeem de economie en de sociale maatschappij verregaand van bovenaf gecontroleerd en gereglementeerd. (van:wikipedia, dus waar)

Doet de PVV dat? Politieke tegenstand de kop indrukken door censuur? natuurlijk niet.
Ja, men wil wel censuur op die verzameling haatschriften die de Koran heet. Maar dat geldt in NL ook voor Mein Kampf, dat is ook verboden.
Is NL dan daarmee een fascistisch land?
Tuurlijk.

Nuchternederland | 30-11-16 | 14:32

@Lupuslupus | 30-11-16 | 09:24
Ook ik ga uw advies opvolgen, en Zentgraaff geen clicks meer geven.

VerenigingVanDieven | 30-11-16 | 14:29

Riemen, door de Witte Man aangekondigd als "oprichter van het vermaarde Nexus-instutuut, en Baudet aan één tafel.
www.youtube.com/watch?v=SF7DiVkAzZg
Opvallend is het continu opgeheven vingertje en de irritant neerbuigende houding van Riemen versus de open armen -als ware hij Jezus zelve- van Baudet.
Nou, GS, kies maar wie je het liefst de grond in wilt boren.

Schoorsteenveger | 30-11-16 | 14:14

@Tubantia83
De Brabantse PVV-fractie verzet zich al tegen Rob Riemen en het Nexus-Instituut sinds zij onderdeel uitmaakt van de Provinciale Staten. En Rob Riemen op zijn beurt fulmineert al tegen de PVV sinds de PVV bestaat. Uw opmerking slaat dus helemaal nergens op.

Stijlicoon | 30-11-16 | 13:10

Wat een op hol geslagen fatsoensrakker is die Riemen toch. Al jaren... Daar zat o.a. Lubbers ooit eens te instemmend te luisteren naar zijn verhalen. Om daar toch een beetje tegenwicht aan te geven stem ik als onweldenkend mens etc. op Wilders. Dus ook weg met die subsidies aan fatsoens Pauzen. Je betaald het maar lekker zelluf.

Goedzo | 30-11-16 | 13:03

Zentgraaf, mensen zomaar voor nazi's uitmaken, maakt jou een minderwaardig mens.

accijnstoerist | 30-11-16 | 13:01

Kim-Jung-Un | 30-11-16 | 11:57

Niet zeiken Kim, bijna 100% van Turkije ligt in Azie en Turken uit het Aziatisch gebied zijn en waren behoorlijk vertegenwoordigd in de 2de kamer.
Of doel jij speciaal op Mongolen, Buthanen, Nepalezen, Oezbeken, Tjetjenen, etc,etc.

etaleur | 30-11-16 | 12:52

@Rheia, Afgesproken! De PVV minstens 50 zetels? De komende maanden meer hierover. Hint: waar haalt onze Greet toch zijn centjes vandaan?https://nl.wikipedia.org/wiki/Landverraad

Rest In Privacy | 30-11-16 | 12:37

Vooralsnog houd ik het op sarcasme van Zentgraaff.

vanvandaag | 30-11-16 | 12:35

Fascisme is een politieke stroming. De nazi's waren tevens fascisten, maar lang niet elke fascist is / was nazi. Beter je huiswerk doen Zentgraaff.

Ja, de PVV is een fascistische partij, en ik lust dat niet. Maar de uitingen van Rob Riemen heb ik net gelezen, nou, al had 'ie Mussolini op die manier aangesproken was ik nog voor een stevig verhoor in een isoleercel geweest. Wat een totale debiel.

Bruine Beer | 30-11-16 | 12:34

atheïstisch stemvee | 30-11-16 | 12:10
Dat is precies het punt. Een al te naïef vertrouwen in de redelijkheid van de mens maakt ons blind voor waar het kwaad vandaan komt. Bureaucratie bijvoorbeeld gaat erg goed samen met dictatuur. Kijk maar wat er in Brussel gebeurt.
Veel van wat als rationeel, redelijk, weldenkend wordt verkocht is affect, is verpakte, gecamoufleerde drift en kan uiterst gevaarlijke vorm aannemen. En veel van wat als rationeel, redelijk, weldenkend wordt verkocht is moraal, norm, fatsoensregel en niks anders. De wetenschappen, bolwerken van rationeel denken zou je zeggen, staan in dienst van die drift en die moraal, en veel wetenschappers verworden tot driftige moralisten die de wereld naar hun hand willen zetten in plaats van onderzoeken.
"Het kan toch niet zo zijn dat..." klinkt uit de mond der redelijken. Wil je het verschijnsel Wilders snappen, dan kom je er niet met een simpel schema waarin je de wereld indeelt in redelijken en redelozen, jezelf voor het gemak maar tot de redelijken rekenend.

Schoorsteenveger | 30-11-16 | 12:22

Nazi is niet hetzelfde als hatsjie Zent. Iets vroeger opstaan en je neus snuiten voordat je gaat tikken is wellicht een betere gang naar succes.
Remember, je moet nog 80 jaar door.

Cobalt bomb | 30-11-16 | 12:21

"Nexus krijgt wel subsidie, maar een slurper is Riemen dus zeker niet. Dat is veel te onbeschaafd. Hij is een late echo van het cultuurpessimisme uit de jaren twintig en dertig."
www.nrc.nl/nieuws/2011/09/28/we-moete...

IncomingHuey | 30-11-16 | 12:12

Alles wat nu als fascisme en racisme, [..] teruggebracht tot een situatie waarin de ratio de controle over de driften is kwijtgeraakt,
@Schoorsteenveger | 30-11-16 | 11:32

Nu we toch in nazi sferen zitten. Ik kan zo een lijstje nazikopstukken opnoemen die hun gruwelijke praktijken uitvoerden enkel vanuit kille rationele motieven. Ook ratio heeft ankerpunten nodig; een goed en een kwaad (tenminste, als je een van beide richtingen op wil). Dus daar ga je al. Sowieso is er nog wel wat af te dingen op onze rationaliteit en vrije wil.

Terzijde; ik borduurde voort over Kinneging. De wonderlijke wereld van Rob Riemen heb ik mij nog niet in verdiept. Ik zou er dieper op in willen gaan nu, maar plicht roept. Het Vierde Rijk moet ook draaiende gehouden worden.

atheïstisch stemvee | 30-11-16 | 12:10

Eigenlijk is het heel simpel. Als ik een nazi zou zijn zou ik Riemen tegen de muur zetten.

Hij hoeft zich dus geen zorgen te maken.

knutsel | 30-11-16 | 12:04

Pvv-ers Nazi's noemen ? Heb je "Wie zijn wij" Pagina van het Nexus instituut al eens bekeken ? www.nexus-instituut.nl/nl/7-nexus-ins...
Welgeteld één verdwaalde afghani bij de "ambassadeurs"van nexus connect ! Voor de rest weer zo'n blank bolwerk !
En : Waar zijn de aziaten ? Geen één in de tweede kamer , RACISTEN !!!

Kim-Jung-Un | 30-11-16 | 11:57

Het sarcasme van Zentgraaff is niet overgekomen.

Sans Comique | 30-11-16 | 11:51

lanexx | 30-11-16 | 09:15

Zo iets ja.

doskabouter | 30-11-16 | 11:40

Het schuurt, dit stukje. Zentgraaf lijkt het oordeel van Riemen te 'ghostwriten' in zijn laatste alinea, maar het komt er eerlijk gezegd wat brak uit. Want dit is idd de mening van Riemen, zie bijv. www.geenstijl.nl/archives/images/nieuw...

Wat Zentgraaf hier doet, ongeacht zijn intenties, is het frame van de PVV'ers als gevaarlijke mensen versterken. En dat is op zich gevaarlijk, want weet GS nog van welke kant de kogel komt? Juist.

Realisties | 30-11-16 | 11:39

atheïstisch stemvee | 30-11-16 | 10:48
Dit gaat veel verder terug. Riemen heeft het over "de adel van de geest", en verwijst naar een wereld waarin een welopgevoede, welopgeleide en rationeel denkende elite als vanzelf aanspraak kan en mag maken op leiderschap. Het begrip "Bildung" speelt hierin een cruciale rol. Het uitgangspunt is dat rationaliteit ons inzicht verschaft in wie wij zijn, en dat wij als rationele wezens in staat zijn om onze driften in toom te houden. Zonder die ratio gaat het deksel van de snelkookpan en spuit de hete stoom alle kanten uit.
Men beroept zich hierbij al te gemakkelijk op het humanisme, om allerlei verwijzing naar eng Christelijk gedachtengoed uit de weg te gaan, maar dat is slechts camouflage. De idee dat zelfkennis en zelfinzicht nodig zijn om de driften in te perken is in veel meer filosofische stromingen en ook in religieuze moraalsystemen terug te vinden. De weg naar die zelfkennis en dat zelfinzicht kan uiteraard een andere zijn.
Het probleem mat deze overwaardering van de ratio is mijns inziens dat al te gemakkelijk een schema wordt gehanteerd waarin ratio, en dus ook menselijke redelijkheid, als vaststaand wordt genomen, en men er simpelweg vanuit gaat dat een redelijk mens een goed mens is, en omgekeerd. Er is niks mis met een rationele houding als zodanig, maar er is wel iets mis met het naïeve idee dat redelijkheid als een soort morele canon kan worden genomen, en dat het met de wereld goed gaat als alle mensjes zich ogenschijnlijk redelijk gedragen.
Sigmund Freud is naar mijn idee de uiteindelijke uitwas van deze manier van denken. Wat hij als wetenschap wist te verkopen is in feite een in quasi-wetenschappelijke termen gehuld manifest dat alleen maar verlammend heeft gewerkt. We zijn een kruitvat, zo betoogt Freud, we zijn wezens met ontembare driften, en het gaat alleen maar goed met ons als we de redelijkheid over ons neer laten dalen, als we onszelf in de hand kunnen houden met kennis en inzicht, en onszelf met regels en regeltjes in bedwang kunnen houden.
De "Bildung" van Riemer is het instrument. Wij zijn, zo vindt hij en zo vinden vele anderen, epigonen, we oogsten van de geschiedenis, en met behulp van de wetenschappen analyseren en interpreteren we, bouwen we een poel van kennis op van waaruit we onszelf definitief vorm kunnen geven. Uiteraard is het de elite, de groep van bestudeerden, die hier leiding moet geven, die bijvoorbeeld exact kan aangeven wanneer het gevaar bestaat dat de geschiedenis zich herhaalt.
He is "Bildung" versus "onderbuik". Alles wat slecht is in de mens heeft te maken met het driftmatige, de onderbuik die spreekt. Onderbuikgevoelens moeten in toom gehouden worden, en als ze zich tonen is dat slecht nieuws, betekent het dat de "Bildungs"-instituten hun werk niet goed hebben gedaan.
Alles wat nu als fascisme en racisme, als xenofobie en islamofobie geboekstaafd staat wordt door de Riemens van deze wereld teruggebracht tot een situatie waarin de ratio de controle over de driften is kwijtgeraakt, en alle oplossingen die worden aangedragen zijn die welke een appél doen op de redelijkheid.
Een PVV-stemmer is een onderbuikmens, moet tot rede gebracht worden en de media helpen daarbij, als onderdeel van de grote almaar sneller draaiende Bildungsmachine. De discussie tussen Shula en de boze witte man is er een waarbij Shula die boze witte man tot inkeer wil brengen, hem via Jeroen of Matthijs inzicht wil verschaffen, hem wil leren hoe hij in elkaar zit, en hem zo van de gedachte af wil brengen te kiezen voor de onderbuik, geen dialoog dus maar een preek, zoals de boeken van Riemen preken zijn, en zoals er in de middeleeuwse kerken reeds gewaarschuwd werd tegen de plannen van de Duivel om ons te verleiden tot het Kwaad..

Schoorsteenveger | 30-11-16 | 11:32

Ik verheug elke keer op de PVV-pissers, wat een krampachtige hoogstwaarschijnlijk super hoog opgeleide nono's die hun leven in gevaar zien komen. Geen zorgen maken nono's u soort zit met een over grote meerderheid in alle spelonken van de macht.
Zolang de laag opgeleide PVV nazi/fascisten (zo worden PVV stemmers dagelijks door u benoemd) afwachten tot dat iemand op gaat staan die rigoureus de bezem gaat hanteren zullen Pasen en Pinksteren op één dag vallen.

etaleur | 30-11-16 | 11:22

Ik heb er niet zo'n moeite mee om uitgemaakt te worden voor fascist of racist maar bij Nazi moet ik toch een grens trekken. Nazi impliceert immers dat ik een socialist zou zijn en dat gaat me toch echt te ver. En om dan dat verwijt te krijgen van een antisemitische communist, een sympathisant van Pol Pot, Mao, Stalin, Che Guevara, Fidel Castro en den Uil, nee, nee Zentgraaff. Er zijn grenzen zelfs aan het nodeloos kwetsen.

Elessir | 30-11-16 | 11:14

Er is al langer een richtingenstrijd gaande bij SteenGijl, maar blijkbaar trapt men elkaar nog niet de redactietent uit. We zien wel of en waar het schip strandt. We zijn tenslotte allemaal een beetje in de war en als tegengeluid is er nu eenmaal niet veel alternatief.
Ik heb Rob Riemen persoonlijk gekend. Zijn motieven zijn op zich best zuiver en hij is zeer gedreven, maar de rhetorica was altijd al heel slecht en is alleen maar slechter geworden (zie ook discussie met Baudet). Zijn kruistocht tegen de PVV is deels ingegeven door verblinding en qua verbetenheid doet hij niet onder voor Wilders. Zo schiet het debat niet op en dat is wél de taak van iemand als Riemen.

IncomingHuey | 30-11-16 | 11:14

Bakkeleures | 30-11-16 | 09:26
Goed idee, als het subsidie waardig is kan men ook wel met een renteloze lening af.

En overigens las ik in het stuk dat PVV'ers volgens Riemen nazi's zijn (althans, hij noemt ze fascisten, wat sowieso een andere lading heeft). Maar de meesten lezen alsof Zentgraaff het zelf zo stelt. Na herlezing zit daar zeker wel wat in, en de schrijver is daar zelf verantwoordelijk voor. Komt er een rectificatie? Je zuigt namelijk dingen uit je duim en bent ook nog eens onduidelijk. Als het grappig is bedoeld, komt dat op bijna niemand over.

Doper | 30-11-16 | 11:00

zo. ik reageer ook even. Zentgraaf moet ook reacties namelijk. bij dezen.

tipo | 30-11-16 | 10:58

dijkbewaker | 30-11-16 | 10:39

Als het optie één was dan zou het al aangepast zijn. Daarbij is het niet de eerste keer dat Zentgraaff deze tendentieuze, ongefundeerde en nodeloos kwetsende opmerking maakt. De vraag is of Zentgraaff het meent. De tijd zal het leren.

The_Challenger | 30-11-16 | 10:55

@Schoorsteenveger | 30-11-16 | 10:29
Ik ben geen kenner, maar wel uitgebreid rondgeneusd op Edmund Burke stichting. Men heeft het wel eens over terug naar de jaren '50 spruitjeslucht, dit gaat nog iets verder terug. Wel een tip trouwens voor als je je in wat conservatievere denkers wil verdiepen (artikelen en boekenlijsten).

De daar geschetste beelden komen op mij over als een hiërarchische maatschappij waarin christelijke waarden een belangrijke plek innemen, net als respect, gezag, orde en regelmaat. Zonder de vergelijking te willen maken, het zijn min of meer dezelfde beelden die Poetin probeert op te roepen; een streng doch rechtvaardig leider van een land, waar eenieder zijn plek kent. Of dichter bij huis; het CDA van Maxime Verhagen en Hans Hillen. Vreemd genoeg denk ik dat veel moslims zich met zo'n maatschappij makkelijker zouden kunnen identificeren, dan met onze huidige zachte wandjes samenleving waarin alles wordt vertaald naar DSM-V en rugzakjes.

atheïstisch stemvee | 30-11-16 | 10:48

Zentgraaff, waarom gelijk die Nazi vergelijkingen? DomRechts of GuurRechts of iets dergelijks had ook gekund.
Gelijk weer dat pedante neerkijken op de PVV stemmer en zijn politici. Dacht dat we daar nou juist vanaf wilden.

Rest In Privacy | 30-11-16 | 10:42

Citaat: Good busy PVV. Dat jullie nazi's zijn betekent niet dat jullie niet een goeie subsidieslurper op waarde weten te schatten. Schandpalen, die op andermans geld fuivende eurodemagogen!
------
Moet zijn: Dat jullie volgens Rob Riemen nazi's zijn.....
---
Of het is de kater... die er wel vaker inhakt.

dijkbewaker | 30-11-16 | 10:39

Man, man.. Hoeveel jaar moet dit duren? Woont zeker heel leuk.. verdient met, ja wat eigenlijk? Pret studie.. Subsidie harken.. Maar werken? Wie keurt al die subsidies steeds maar weer goed? Een miljoen?

diek | 30-11-16 | 10:38

@The_Challenger
Geenstijl: tendentieus ongefundeerd en nodeloos kwetsend

sigmoidaleRekspleet | 30-11-16 | 10:38

sigmoidaleRekspleet | 30-11-16 | 10:20

Je hoeft ook niets en niemand te ontzien als deze schuldig is. Dan mag het van mij zo hard mogelijk. Ook als het om de PVV gaat.
In dit geval is het ongefundeerd. Iets waar GeenStijl bekend om staat. Nergens op gebaseerd dus. Sterker nog, de PVV staat mijlenver van Jodenhaat, één groot Europa(EU) en anti-kapitalisme.

The_Challenger | 30-11-16 | 10:33

mad love is coming | 30-11-16 | 09:46

Ik denk dat u het juist ziet.
Zentgraaff bedoeld dit (hopelijk) sarcastisch en "borduurt" voort op de beschuldigingen van de subsidiedief.
Nemen met een lach en een knipoog.

rooie vogel | 30-11-16 | 10:32

Wat een smerig stelletje linkse hobbyisten. Hoog en lang aan de schandpaal nagelen dit soort smeerlappen!

DerFoehrer | 30-11-16 | 10:30

atheïstisch stemvee | 30-11-16 | 10:07
Precies, het is een oudbakken vorm van autoritair elitarisme, een houding overigens die door wat wij hier De Linkse Kerk plegen te noemen moeiteloos is overgenomen. De socialistische leiders, dat waren voorheen zelf onbehouwen lieden, ruwe bolsters die weinig of niets hadden met verheven cultuur en die het liefst met de grond gelijk wilden maken, maar met al die ideeën over het volk gaan verheffen wist het elitaire denken zich al gauw als een virus te verspreiden over de politiek der rode rakkers en verdwenen de materialistische denkbeelden al ras om plaats te maken voor een verwaterd humanisme, opgeleukt met romantische ideeën over authentieke mensjes die eigenlijk niets liever willen dan verheven worden.
Wat wij politiek correct noemen is wat Riemen in zijn boekjes propageert, de hoop en de verwachting dat wij allen best wel redelijke wezentjes zijn en ons ook best wel redelijk en braaf gedragen, als wij maar genoeg kennis en inzicht in onszelf en de wereld hebben. Figuren als Riemen leveren precies wat de elite nodig heeft om niet in de afgrond te hoeven kijken en vol te kunnen blijven houden dat alles wel in evenwicht zal blijven als het Über-Ich maar voldoende getraind wordt.
Het is, op de keper beschouwd, één groot neo-Freudiaans spektakel, waarin de journalistiek zich de rol van psycho-therapeutisch team heeft aangemeten.

Schoorsteenveger | 30-11-16 | 10:29

Nu op politiek24: Bosma sloopt de NPO!
Abject | 30-11-16 | 09:47

Toch heeft dat wel wat he ? Zo'n kamervoorzitter die je gewoon kunt verstaan. Ik ervaar het in ieder geval als prettig.

mr Fawlty | 30-11-16 | 10:27

Abraham83 | 30-11-16 | 09:39
Dank voor de link. Een mooi inkijkje in de zwarte ziel en de corrupte geest van een zg intellectuele profiteur en uitvreter pur sang.
Moeilijke vragen over subsidiegeld? Zet de vragenstellers neer als de goorste smeerlappen en de deugdzamen schuiven de moeilijke vragen aan de kant.
De vuile tactiek van varkens a la Rob Riemen. Kom niet aan hun buit want dan gaan ze bijten. Bah

appelvink | 30-11-16 | 10:21

John McClane | 30-11-16 | 10:17
Ja, tuurlijk. Gaan we lekker jij-bakken. Ook origineel.

catomar | 30-11-16 | 10:20

@alshetware | 30-11-16 | 09:45

Charlatan? Een gore crimineel want demagoog en oplichter want misbruik van gemeenschapsgeld dat hij krijgt van zijn linkse policor mede-oplichters bij de roverheid.

Wel uit veel verschillende potjes zodat niemand het overzicht heeft en de zwendel dus ongehinderd door kan gaan.

Pieter V | 30-11-16 | 10:20

solcama | 30-11-16 | 09:22

Die taak is al toebedeeld aan de Koreaanse slet.

The_Challenger | 30-11-16 | 10:20

Al die zielige reacties van 'gekwetst' PVV-stemvee als je de PVV associeert met nazi's. Ik dacht altijd dat DENK het monopolie had op het cultiveren van slachtofferschap en algehele zieligheid. De reacties op Zentgraaff laten zien dat het electoraat van DENK en de PVV eigenlijk veel gemeen hebben. Geenstijl ontziet niets en niemand. Als je daar niet tegen kan ga je maar uithuilen op het VIVA-forum of bij JOOP.

sigmoidaleRekspleet | 30-11-16 | 10:20

Mijn tante heeft in 1985 een nazi zien lopen in Polen. Had een kale kop, groen jassie, en een tatoeage. Heftig!
Vandaag de dag betekent een kale kop, een bomberjasje en tattoo, dat je modebewust bent, haar extreemlinkse dochter loopt er nu zo bij.

RickTheDick | 30-11-16 | 10:19

Veni_Vidi_Vici | 30-11-16 | 10:15
Het is nooit verstandig om, wie dan ook, blind te vertrouwen met je geld.
Ik kijk rustig de kat uit de boom en wacht op concrete plannen van GS. Als ik daar dan achter kan staan wil ik graag bijdragen. Maar niet op voorhand.

Petrus Poortwachter | 30-11-16 | 10:19

De reden waarom ik tegen elke vorm van subsidie ben.
.
Het maar herhaald gebruiken (slecht ruim 70 jaar aaneengesloten) van aan de 2e wereldoorlog gerelateerde namen, groepen, kwalificaties, kreten, zaken en gebeurtenissen, om deze vervolgens te projecteren op hedendaagse ontwikkelingen vind ik een blijk van intelligente armoede.
Zoals ik al zei, we zijn ruim 70 jaar verder en alles wat we kunnen doen is talloze mensen vergelijken met een nazi of voor Hitler uitschelden. Jemig hoeveel Hitlers zijn er inmiddels al de revue gepasseerd.
Als je belangrijk wilt zijn in de wereld, moet je kennelijk eerst een Hitler worden.
Kunnen we hedendaagse ontwikkelingen dan echt niet meer op een andere, meer contemporaine manier duiden.

Memek | 30-11-16 | 10:18

Je kan van Zentgraaff zeggen wat je wil. Het is in ieder geval tendentieus, ongefundeerd en kwetsend.
Voor de jankers hier dat de PVV aanhangers nu niks mogen zeggen aangezien zij D'66 ook voor nazi's uitmaken wil ik even kwijt dat die beschuldiging niet tendentieus, ongefundeerd en kwetsend is. Het is namelijk op feiten gebaseerd. Het stemgedrag van die partij is de laatste jaren namelijk antisemitisch en voor één groot Europa. En daar is sinds 8 november ook nog een intense haat voor Amerika bijgekomen.

The_Challenger | 30-11-16 | 10:18

Riemen niet kosjer. Zentgraaff ook niet met deze misselijkmakende vergelijking. Ga jouw Joop mond spoelen s.v.p. Het wordt tijd dat Joris heer Zentgraaff dist. gebeurde mij ook toen ik Joop den Uyl nazi (fan) noemde.

Jesses Klaver | 30-11-16 | 10:17

@catomar | 30-11-16 | 09:30
Sja zeiken over moslims is ook niet echt origineel meer, maar dan wordt het wel erg stil hier.

John McClane | 30-11-16 | 10:17

een alwetende intellectuele babyboomer..... Daar hebben we er meer van hier in NL

poldergeiz | 30-11-16 | 10:17

Wederom een nazi beschuldiging van onze Constanteyn, je bent af met je Godwin knul. Begin zwaar te balen van mijn donatie en aanmelden Geenpeil. Het Jan Roos effect x2.

Veni_Vidi_Vici | 30-11-16 | 10:15

Goed werk PVV !! om die dubieuse verantwoording van dat nep-instituut aan de kaak te stellen !!
Dit is waarvoor democratische controle bedoeld is. Alleen de PVV kwijt zich i.c. van haar taak.

krelus | 30-11-16 | 10:15

Zit die Zentgraaff mij nou voor nazi uit te maken?

Gags Beasley | 30-11-16 | 10:14

Weet niet wat er bij GeenStijl aan de hand is de laatste tijd maar het viel me laatst op dat de bookmark steeds verder begint weg te zakken uit de top 10. Misschien dat het komt het omdat de creativiteit waar GeenStijl ooit om bekend stond een beetje aan het wegzakken is. Dat GeenStijl stukje bij beetje wordt ingekapseld door de mainstream en anderen gretig in het ontstane gat springen. Dat men uit armoede Matthijs naast als Quid ook als Zentgraaff stukjes laat schrijven. Het wordt een beetje voorspelbaar allemaal.

Skeptic70 | 30-11-16 | 10:14

Riemen. Je zou er Stapel van worden.

bisbisbis | 30-11-16 | 10:12

Maarre, heeft die Riemen inmiddels al wat EU dan wel soros soepsidie weten te regelen? Om dat geschrapte half miljoen van de KUT te compenseren?

Gen. Maximus | 30-11-16 | 10:11

Dat kan toch allemaal, zolang de Linkse subsidiekraan maar onbegrensd blijft doorstromen. Dan stopt onterecht misbruik ook zeker niet. Nederland kent ontelbare stichtingen en organisaties die van hun hobby hun werkt hebben gemaakt. En even veel van die instellingen hangen aan het belasting infuus. Het is hoogtijd voor een andere Politiek, de wind moet stevig door subsidie land gaan waaien.

FreeVogelaar | 30-11-16 | 10:10

Als Trump, Wilders, Le Pen en Poetin dan toch fascisten zijn, kan ik daar prima mee leven, aangezien zij de komende jaren aan de macht zijn. Krijgt de eeuwige linkmensch gewoon hetgeen wat ze vragen: Tuigen wij de "protocollen van Soros" op, bestempelen we iedereen die hoe dan ook aan Soros te linken is als vijand des volks, en gaan we daar volledig Erdogan op. Onze grote vriend Poetin zal zonder twijfel willen werken aan het heropenen van de Goelags in Siberië. Mogen de treinen wederom naar het oosten rijden.
Mooi toch? Cultureel Marxisten in een Goelag, da's gewoon karma.

Abject | 30-11-16 | 10:09

De universtiteit heeft vorig jaar de subsidie stopgezet, een bedrag van een half miljoen. Een half miljoen! Van een universiteit; niet bepaald een instituut dat bulkt van het geld. Waar was dat voor, en hoe is dat in godsnaam ooit toegekend? Mag ook wel eens naar gekeken worden.

Muxje | 30-11-16 | 10:09

@necrosis | 30-11-16 | 10:02
Want ergens om kunnen lachen moet zeker beteken dat ik de PVV haat. Lekker simpel.

Panos88 | 30-11-16 | 10:07

We zagen het destijds bij die Kinneging, hoe flinterdun dat laagje Bildung is.
@Schoorsteenveger | 30-11-16 | 09:55
Wat ik zag is precies in overeenstemming met wat die man (en de Edmund Burke Stichting) propageert. Een soort conservatisme waarin hiërarchie en orde een duidelijke plek innemen. Je zou het ook weerbaarheid kunnen noemen. Het is mij te elitair en autoritair, maar het is precies waar veel reaguurders bewondering voor zeggen te hebben (behalve wanneer zij zelf lijdend voorwerp zijn). Daarnaast is Rutger natuurlijk ook wel een zuiger.

atheïstisch stemvee | 30-11-16 | 10:07

Bokito ergo sum | 30-11-16 | 09:48
Het is geen ironie. Het is vooral heel saai en stom en heel erg 2003. Niet vernieuwend en suf *gaap*.

catomar | 30-11-16 | 10:07

@Enter Yeti
Dan is het groot feest vanwege de uitslag van de verkiezingen op 15 maart.

Rheia | 30-11-16 | 10:07

Bakkeleures | 30-11-16 | 09:10
Ziehier de uitkomst van de zogenaamd in Nederland niet voorkomende corruptie. 1. Je kent mensen die invloed hebben op het verdelen van subsidies of ander overheidsbudget zoals aanbestedingen. 2. Je schrijft in hun straatje (en zowel jij als zij gaan het voor het gemak nog geloven ook). Je kan ze ook geldelijk omkopen. 3. Geld maakt blind, macht corrupt. 4. Profit.

Dat er ook nog een vijfde punt gaat komen waarbij de werkelijke betalers het helemaal zat zijn, komt niet door de dikke plaat voor hun kop. Maar het kookpunt zit er aan te komen.

De overheid, maakt meer kapot dan je lief is. De VVD en het CDA mogen dan wel aan de macht zijn sinds de oorlog, maar de overheid wordt alleen maar groter en duurder (terwijl op onderwijs, politie en defensie bezuinigd wordt...). Zijn dus in de praktijk ouderwets links, op de langere termijn. Het kan nog erger, met echt links.

Blijf alsjeblieft zzp'er want daar moeten we het van hebben, die verdienen tenminste zelfstandig geld. En je staat niet alleen. Zzp'ers en mkb hebben alleen niet genoeg in de gaten dat de VVD listig is. Komt door tijdgebrek: politici kunnen op onze kosten fulltime mooie verhalen verzinnen om je stem te winnen.

Het uitbesteden van politiek lijkt efficiënt, maar het is zo corrupt als de nete. Referenda zouden de boel een beetje recht kunnen trekken, maar daar wordt niet (zomaar) naar geluisterd. We zullen zelf het schip moeten keren. Dat kan alleen door er als individu wat kostbare tijd in te stoppen. Of door mensen/organisaties financieel te steunen waar je achter staat. Het parlementaire stelsel is mooi, maar zeker niet vrij van corruptie, het verkwanselen van lange termijn doelen of vrij van bijsturing (door zowel goede als kwade derden). Democratie is niet gezond als onze enige inspanning bij vierjaarlijks stemmen blijft.

Doper | 30-11-16 | 10:03

En zo kennen we de linksmens weer.
Grof graaien uit de subsidiepot.
Hadden we hier iets anders verwacht dan?
Nee toch zeker.

Dostranamus | 30-11-16 | 10:02

De beste stuurlui staan aan wal.

Roltong | 30-11-16 | 10:02

@Panos88 | 30-11-16 | 09:57
Ik zou even wachten tot 15 maart, kijken wie dan het hardste huilt.

necrosis | 30-11-16 | 10:02

Alexis de T. | 30-11-16 | 09:56
Je moet de fout niet maken GeenStijl als leidraad te nemen. Allemaal losse eindjes hier. Is maar beter ook. Er zijn er te veel in deze wereld die het allemaal voor ons in kaart hebben gebracht en daar zelfs hele instituten van overeind kunnen houden.

Schoorsteenveger | 30-11-16 | 10:01

Enter Yeti | 30-11-16 | 09:55
Dan vieren we de enorme verkiezingszege van de PVV. En prikken we de plucheplakkers met hooivorken eruit.

Wim Venijn | 30-11-16 | 10:01

Typisch mannetje, heel herkenbaar typje. Zie er veel in het zakenleven, 'mannetjes', bergen kletspraat, overtuigend en zogenaamd bevlogen gebracht, na een jaar of twee jaar vertrekken ze weer want door iedereen uitgekotst en nul prestaties geleverd, alleen salaris voor de gedane beloftes gekregen. Schijnbaar willen wij massaal belazerd worden. De charlatan is nog steeds ene lucratief beroep.

Dutchbeaurouge | 30-11-16 | 10:00

Zeker de oorlog niet meegemaakt dat je zo makkelijk het woord "nazi" in de mond neemt.

MoonBeebe | 30-11-16 | 10:00

Deze taxpoetcriminelen voor de rechter brengen en totaal tot op het bot strippen.

Solar666 | 30-11-16 | 10:00

Hahaha kijk al die PVV huilies hier, net moslims.

Panos88 | 30-11-16 | 09:57

Ik raak soms een beetje in de war van de Geenstijl. Dan weer Nazi's en fscisten, dan weer "hup PVV". Dan weer "Jeuh referendum", en dan weer "Jan/Thierry/VNL zijn sukkels". Ik weet niet meer wat ik moet denken, als mijn leidraad zo zwalkt.

Alexis de T. | 30-11-16 | 09:56

@ Rheia | 30-11-16 | 09:52

Wat is er 17 Maart?

Enter Yeti | 30-11-16 | 09:55

Rob Riemen, het stereotype van de omhooggevallen filosoof, of wat nauwkeuriger uitgedrukt, de in de filosofie afgestudeerde streber. Heb me altijd afgevraagd of het een kwestie van geestelijke armoede is, als een samenleving al te gemakkelijk iemand die een papiertje heeft gehaald allerlei kwaliteiten toedicht die niet op dat papiertje vermeld zijn. Iemand die braaf geleerd heeft wat denkers gedacht hebben en misschien, als het een beetje meezit, nog wat getraind is in logisch denken, en op basis van die inspanningen genoeg punten heeft gescoord om een papiertje te bemachtigen dat netjes vermeldt dat hij afgestudeerd is in de filosofie, is die persoon als vanzelf een filosoof, een denker, een wegbereider? Denk van niet, maar het werkt zo uit. Anders had Riemen zijn Nexus nooit kunnen schoppen tot wat het is, een door die samenleving gewaardeerd Instituut dat zich redelijk autonoom als epifiet of zelfs als parasiet in leven kan houden.
Adel van de geest, laat me niet lachen. Elitarisme vermomd als humanisme. Hij heeft het mooi voor mekaar, die Rob, heeft een burcht opgetrokken uit zelfgenoegzaamheden en is er, op kosten van de samenleving, in gaan wonen Als we als samenleving in alle duidelijkheid willen zien how weinig ons nog gelegen is aan denken,en hoe gemakkelijk wij onszelf wijsmaken dat we echte denktanks voeden, en geen luchtkastelen voor luchtfietsers, laten we dan een rondleiding bij Nexus aanvragen.
De journalistiek die de boze burger niet meer begrijpt zou de moeite eens kunnen nemen om Nexus in beeld te brengen. Of moet men daartoe teveel moed verzamelen? Bang als men is om enkel geestelijke armoede en decadentie aan te treffen?
Riemen is de man van de 'Bildung", precies zoals zo'n figuur als Andreas Kinneging. Riemen is de elitaire bureaucraat, de verzamelaar, degene die op basis van bestudering van de geschiedenis een receptuur denkt aan te kunnen dragen voor rust en vrede. De belezen elite, die zichzelf volledig in de hand heeft contra het gewone volk dat zichzelf niet kan beheersen.
We zagen het destijds bij die Kinneging, hoe flinterdun dat laagje Bildung is. Eén klein rimpelingetje in de vijver van weldenkendheid en het wordt meteen knokken.

Schoorsteenveger | 30-11-16 | 09:55

Had een bijbaantje in een hotel aan de gracht in Amsterdam waar mensen van Nexus/Riemen vaste gasten waren voor conferenties e.d. Was altijd wel leuk om die filosofen aan het ontbijt te zien. Maar ging om meerdere kamers van honderden euro's per nacht voor die club (van oprichter tot gast tot secretaresse - en de duurste suites). Vond ik al raar, maar vind ik nog vreemder nu ik lees dat het om subsidiegeld gaat. Hier is echt geld over de balk gesmeten.

HypodePipo | 30-11-16 | 09:55

Volgens OM ben ik rasist, volgens GS ben ik nazi?! Anyways, uitkering en subsidie hoeren zijn de larven in een maatschappij. Pak aub ook de beslissers aan die ons zuur verdiende geld als dunne poep door hun linkse vingertjes laten lopen.

metagod | 30-11-16 | 09:52

@Hetkanverkeren
Beste Hetkanverkeren, is het al 17 maart? Dan praten we verder.

Rheia | 30-11-16 | 09:52

Wat Petrus Poortwachter | 30-11-16 | 09:33 zegt.

knutsel | 30-11-16 | 09:52

@Inspektor Gurkenfick | 30-11-16 | 09:36
Volgens mij een mobiele telefoon van Huawei.....

necrosis | 30-11-16 | 09:52

-weggejorist en opgerot-

Ploeger | 30-11-16 | 09:51

Belachelijk dat zulke bedragen worden uitgekeerd aan instellingen zonder toegevoegde waarde, en al helemaal als er flink van gereisd/ gegeten wordt door een handjevol elitaire opvreters.
Zelf heb ik momenteel WW, en heb aangeklopt bij mijn gemeente voor een kleine 'subsidie' zodat ik mijn heftruckcertificaat kan halen voor minder dan €200.
Dat certificaat zou ik morgen al kunnen halen, 's avonds sollicitaties sturen en wellicht vrijdag a.s. al een baan.
Dan hoeft UWV weer minder uit te betalen.
Maar die krap €200 is schijnbaar te duur....
Mijn gemeente beseft schijnbaar niet dat ik volgend jaar (met mijn huidige inkomsten) de gemeentebelasting niet kan betalen (ruim €300) en dus vrijstelling ga vragen.
Rekenen kunnen ze schijnbaar niet!

necrosis | 30-11-16 | 09:51

Sommige dingen zijn nauwelijks grappig te noemen. Zoal PVV'ers wegzetten als nazi. Als dit het gevoel van humor van Zendgraaf is dan is het triest met hem gesteld.

Rheia | 30-11-16 | 09:49

Hahahaha... Alle D'66'ers zijn landverraders hier op GS. Nu worden PVV'ers een keer als nazi's geframed en het huis is te klein. Een beetje incasseringsvermogen jongens...

Enter Yeti | 30-11-16 | 09:48
-weggejorist-
Sinister-President | 30-11-16 | 09:48

Wees niet zo gevoelig mensen het was duidelijk ironie. Dat het zo vaak zonder enige ironie gezegd wordt is gewoon een gegeven waar je het maar gewoon mee moet doen. Een godwin wordt niet voor niks gezien als een zwaktebod, iets waar mensen die het écht menen maar niet aan kunnen wennen. En dat is grappig.

Bokito ergo sum | 30-11-16 | 09:48

F1802 | 30-11-16 | 09:32

Gekkie...

mad love is coming | 30-11-16 | 09:48

Zeg beste Rheia waar heeft u leren rekenen? 150/33=1/3?

Rest In Privacy | 30-11-16 | 09:48

Nu op politiek24: Bosma sloopt de NPO!

Abject | 30-11-16 | 09:47

Dat zijn toch aardige bedragen... Ik denk dat ik echt gek aan het worden ben.

Infidel66 | 30-11-16 | 09:46

Nuchternederland | 30-11-16 | 09:08

Rob Riemen vergelijkt de PVV met de NSDAP, misschien dat u het nu snapt.

mad love is coming | 30-11-16 | 09:46

Leer eerst eens schrijven Zentgraaf.
Sarcasme moet wel herkenbaar zijn en dit is een slecht geschreven stuk. Pro quo?

minik | 30-11-16 | 09:45

Is democratie : vreemde volkeren met volslagen vreemde culturen en waanzinnige religies in zeer grote getale je land binnenlaten , zorgen dat die volkeren zich uitermate snel kunnen vermenigvuldigen en zodoende over 2 generaties de authentieke bevolking op democratische wijze weg kunnen stemmen ??
En : Als je daar tegen bent , noem je de mensen die hun eigen Land en Cultuur willen behouden facisten ??
Rob Riemen is niet alleen een subsidiedief maar ook een smerige charlatan .

alshetware | 30-11-16 | 09:45

Van racist naar nazi. That escalated quickly.

Wim Venijn | 30-11-16 | 09:45

Ik vind de vragen van de PVV Brabant meer ruiken naar bezorgde burger - op alle niveaus van de samenleving - dan naar een ultra-rechts gezelschap. Hoog tijd dat ten eerste deze parvenue aan de schandpaal gaat (dank, GS), maar ook om het blazoen van de PVV op te schonen. Het gaat hier niet om ultra-rechts, het gaat om mensen die geven om Nederland, zijn waarden en tradities. Die nu met voeten worden getreden door ex-allochtonen, meestal van islamitische snit. Moet je het fijn vinden om plotseling je eigen woning te moeten delen met mensen die volstrekt andere, en vaak onaangename gewoontes hebben?
Ik zeg nee, en PVV houzee.

Worajai | 30-11-16 | 09:44

Mensen, mensen, laat dit nou niet uit de klauwen rukken.
Waar is de nuance?
Waarom zou je een PVV'er geen nazi mogen noemen?
De nazi's wilden ook slechts een betere wereld voor hun kinderen en kleinkinderen, net als PVV'ers, toch?
OK, de ene vermoordt 6 miljoen joden, de ander zet een varkensmuts op, maar daar gaat het niet om, het gaat om het principe, en daarom mag je best eens appels met het verdronken kalf uit de put vergelijken.

Anyway, over dat Nerus-institituut, de laagopgeleide tokkies staan weer op de barrista's te schreeuwen, maar ze beseffen niet wat zo'n instantie nou eigenlijk doet voor de samenleving.
Ik bedoel, zonder de Nexur, zouden heel wat oudere.. of ehm.. werkelo... of wacht, zonder de Nerus instantie dan, nou ja, ik kan er even niet opkomen, maar ze doen vast wel iets, toch?
Alleen PVV'ers zijn te laag opgeleid om dat te snappen, ze weten hebben de klok wel horen luiden, maar weten niet waar Sarah de mosterd haalt.

Daarom, Rob van Rimbergen, neem van de week als je ergens in Hilton Dubai, of whatever, zit met je veels te jonge vrouw, een extra glaase champoepels op al die haters.
Proost man, het is je gegund.

Cuyahoga | 30-11-16 | 09:43

Nexus-jaarabonnement: 65 Euro, voor 3 nummers.
En dan zijn de tijdschrijften ook nog gesubsidieerd.

orange pekoe | 30-11-16 | 09:42

Ja Zentgraaff, zoals hierboven al veelvuldig genoemd, is het weer een erg gekleurd beeld wat je schetst.
Dat je geen PVV stemt mag hoor. Maar wat niet mag is deze democratisch gekozen partij stelselmatig ongefundeerd wegzetten als nazi's of in wat voor politiek en maatschappelijk onwenselijke gedachtegoed dan ook.

Specimen 5101 | 30-11-16 | 09:40

Nazi s hebben de holocaust op hun geweten e n nog een aantal daden die hebben geleid tot een tribunaal Gebruik van die term is nogal beladen zelfs op GS .
Het voegt ook niets toe aan het verhaal EN het is ook gewoon niet grappig nog los van ieders mening over de PVV . Verder ongevraagd een enge ziekte toegewenst aan subsidiesleurpers. Mogen zij branden in de hel

Goatboy2014 | 30-11-16 | 09:39

De Harry op de pica is toch al gestopt met reauken?

mad love is coming | 30-11-16 | 09:38

Nexus is toch een auto?

Inspektor Gurkenfick | 30-11-16 | 09:36

Ik denk dat ik iets fout doe in Nederland...
Kennelijk kan je te makkelijk aan tonnen subsidie komen en er weinig voor hoeven te doen per jaar om vervolgens als een rijke pedante zak te leven en een klein beetje kunstzinning boekhouden om de schijn van nuttige subsidie besteding hoog te houden.

Je zal maar een loonslaaf zijn die vitaal is binnen een bedrijf dat de infrastructuur van het bedrijf bij elkaar houdt terwijl het bedrijf een impact op de wereldmarkt maakt... En dan tegen een modaal salarisje dit soort dingen lezen in de 5 minuten rook/koffietijd...

Bloed onder nagels...

LangeTijdGeleden | 30-11-16 | 09:35

Subsidies afschaffen? Maar de ambtenaren en politici ontlenen er hun gevoel voor eigen waarde aan dat zij UW geld mogen herverdelen. Voelt toch lekker als je als ambtenaar een tonnetje her en der mag weg geven? We moeten die perverse prikkel weg nemen.

Janneus | 30-11-16 | 09:35

Rob Riemen heeft z'n hautaine deugbek één maal te veel opengetrokken. Nu dus. En dat is mooi om te lezen. Lezen is ook cultuur, zegt Rob voor centjes.

Van Zessen Klaar. | 30-11-16 | 09:33

Misschien ben ik inmiddels helemaal afgestompt, maar het maakt mij helemaal niet meer uit hoe men mij wenst te omschrijven. Als ik in maart bij dat rode potlood kan komen, zal ik laten weten wat ik vind.

Petrus Poortwachter | 30-11-16 | 09:33

Le Roi | 30-11-16 | 09:26

Schaf alle vormen van subsidie toch gewoon af. Er wordt alleen maar misbruik van gemaakt!

Als dat zou kunnen!!

etaleur | 30-11-16 | 09:32

Geef die Zentgraaff eens een ban.

F1802 | 30-11-16 | 09:32

Ik zou me zomaar voor kunnnen stellen dat al die PVV'ers en de PVV zelf, piswoest worden op GeenStijl met je "nazi's"

Rheia | 30-11-16 | 09:31

John McClane | 30-11-16 | 09:24
Zeg hoepel eens op. Natuurlijk vallen we over "nazi's". Die term in combinatie met de PVV is nauwelijks origineel te noemen. Tendentieus en nodeloos kwetsend is prima, maar dan niet als het baard heeft zo lang als die van Mohammed. Moet wel een beetje pittig en een nieuwe insteek zijn. PVV'ers met nazi's vergelijken was een hit in 2003 denk ik of zo.

catomar | 30-11-16 | 09:30

Mensen, google eens "Sarcasme"

mlmn | 30-11-16 | 09:28
Dit is geen sarcasme, maar een grijsgedraaide langspeelplaat.

Nuchternederland | 30-11-16 | 09:29

Vreemde eenden bij GS. En ik dacht nog wel eindelijk verlost te zijn van warhoofden met foute ideeen.

ALLESANDERSSHOW | 30-11-16 | 09:29

Mensen, google eens "Sarcasme"

mlmn | 30-11-16 | 09:28

Riemen wordt jaarlijks beloond met subsidie omdat hij de PVV én Wilders als Nazi's wegzet, dat de Braber-PVVérs nu wegzet als Braber-Nazi's levert hem een extra toelage op.

etaleur | 30-11-16 | 09:28

Schaf alle vormen van subsidie toch gewoon af. Er wordt alleen maar misbruik van gemaakt! Draai het hele systeem gewoon om; laat instanties die recht op een potje met geld hebben dat zelf voorschieten, en dat vervolgens declareren waarbij die declaratie uitvoerig wordt gecontroleerd. Iedereen wéét dat al die zakken met geld die naar kunst- en cultuurclubjes gaan regelrecht verdwijnen in de zak van een of andere paarse broek.

Le Roi | 30-11-16 | 09:26

Subsidie als gratis geld is per definitie verkeerd. Best is om subsidie te verlenen in de vorm van een renteloze lening (dus volledig terugbetalen). Zo wordt een initiatief gesteund, maar moet het zichzelf wel op termijn kunnen bedruipen. Van kwijtscheling moet nooit sprake zijn.
Maar in Nederland smijten we geld over de balk alsof het pepernoten zijn, walgelijk.

Bakkeleures | 30-11-16 | 09:26

Lol @Pavlovreacties.

atheïstisch stemvee | 30-11-16 | 09:26

Wat gebeurt er als een reaguurder op GS een pvv'er voor nazi uitmaakt?
*Weggejorist*
All pigs are equal, but some are more equal than others blijkbaar.
Ik waardeer de vrijheid van meningsuiting, maar nazi is een dusdanig beladen term, dat dit mij te ver gaat.
Voor mijn part Constanteijn, noem je ze wat je wilt, maar alles wat in de richting van nazi-fascist gaat, gaat mij te ver.
Weet je trouwens wie ook voor nazi uitgemaakt werd?
(om maar in de stijl van GS te blijven)

Nuchternederland | 30-11-16 | 09:25

Gaat lekker GS.
Eerst Pritt aan het zwalken en nu zwitsalletje Zentgraaff met de nazi-frame.
Tis wel heul simplistisch. Zeker te moeilijk om echte stukkies te schrijven.

Not_again | 30-11-16 | 09:25

Dat Adolf Hitler een nazi was wil niet zeggen dat hij geen goede snelwegen heeft aangelegd.

keestelpro | 30-11-16 | 09:24

Fijne dag allemaal.
altijdfeest | 30-11-16 | 09:19
,
U ook een mooie dag gewenst want dit is meteen mijn enige bijdrage voor vandaag. Ik wacht wel op een normaal artikel zoals Van Rossem of Spartacus die schrijven.

Lupuslupus | 30-11-16 | 09:24

Oh gaat iedereen nu vallen over "nazi's"? Tendentieus & nodeloos kwetsend is alleen leuk als het anderen treft? Groei eens op zeg.

John McClane | 30-11-16 | 09:24

Schrap sowieso eens ALLE subsidies, en kijk wat er gebeurt. En ga op basis daarvan dan de NODIGE subsidies weer uitbetalen.

John McClane | 30-11-16 | 09:22

Waar blijft het OM, nu er een hele groep kiezers wordt beledigd?

maar toch | 30-11-16 | 09:22

Nazi-beschuldigingen zijn zó 20e eeuws, Zentgraaf. Neem een voorbeeld aan Hillary Clinton en beschuldig al je tegenstanders ervan Russische spionnen te zijn.

solcama | 30-11-16 | 09:22

Zentgraaff vindt mij een nazi, wat ik hem vind zal ik maar niet opschrijven, want dan krijg ik een ban.

bergsbeklimmer | 30-11-16 | 09:21

Jonge hertjes aanduwen met subsidie toe: Rob Riemen snapt hoe de Nederlandse geldtombola werkt. Moet toch heerlijk zijn om je als subsidie-made zo diep in het zieke vlees van onze maatschappij te kunnen invreten dat je kostje tot aan het eind der tijden is gekocht.

FrankVeer | 30-11-16 | 09:21

-weggejorist-

Ploeger | 30-11-16 | 09:21

Ze zijn zo bang van de PVV G Wilders zo bang .Dat ze hem overal af zeiken /Aan de tafels van de wegkijk elite.Bah Bah .En dat maakt hem alleen maar groter ,en dat past hen niet.En toch is het zo .Fijne dag allemaal.

altijdfeest | 30-11-16 | 09:19

Heb het wel gehad met die zentgraaf en zijn nazi gelul.

komtdatschot | 30-11-16 | 09:19

Zeg Zentgraaff: Ik had je in het begin redelijk hoog zitten, maar dit raakt natuurlijk kant nog wal. Als er 1 partij is die tegen allerlij achterlijksubsidie's is, dan is het de PVV wel.
En hoe definieer jij nazi's? In mijn definitie is dat gaskamers en volkerenmoord. Ik geloof niet dat ik dat gelezen heb in het programma vaan Geert. Wel iets over "aanpassen aan Nederlandse normen en waarden"
Als jij dat onder nazisme schaart kun je misschien beter voor een wegemetons-blog als joop.nl gaan schrijven.

Vogelbeest | 30-11-16 | 09:19

Je moet toch robben met de riemen die hebt

smeltendesneeuwpop | 30-11-16 | 09:18

Prima, blijf PVV'ers maar nazi's noemen. Hoe dommer dit wordt hoe meer zetels in maart. Je bent af.

catomar | 30-11-16 | 09:17

Vragen uit maart van dit jaar bestempelen als "De PVV Noord-Brabant is nu PISCHWOEST" vind ik 8 maanden later vreemd..

Allemamachie | 30-11-16 | 09:16

Inmiddels stemt bijna 1/3 van de bevolking PVV. Volgens Zentgraaf zijn die allemaal nazi. Dit klinkt toch wel heel erg als haatzaaien. Bovendien is het beledigen van een grote groep mensen op basis van nationaliteit, afkomst of politieke gezindtheid discriminatie. En dat mag niet. Vraag maar aan het Openbaar Ministerie. Knoops, kom er maar in.

Rheia | 30-11-16 | 09:16

Inmiddels stemt bijna 1/3 van de bevolking PVV. Volgens Zentgraaf zijn die allemaal nazi. Dit klinkt toch wel heel erg als haatzaaien. Bovendien is het beledigen van een grote groep mensen op basis van nationaliteit, afkomst of politieke gezindtheid discriminatie. En dat mag niet. Vraag maar aan het Openbaar Ministerie. Knoops, kom er maar in.

Rheia | 30-11-16 | 09:16

En iemand is in de positie om dat gratis geld uit te delen?

Vitayalin | 30-11-16 | 09:16

Idiote flauwekul alles wat PVV is nazi's noemen, kinderachtig.

lanexx | 30-11-16 | 09:15

Zentgraaf kan niemand anders zijn dan Quid, met z'n gefascist.

DonBasco | 30-11-16 | 09:15

Zentgraaff kan beter de column van Arnold Groenberg over nemen inde Volksproleet. Zijn stukjes zijn minstens zo warrig en altijd voorzien van de enige juiste boodschap.

LJBrinkhorst | 30-11-16 | 09:13

Bestaat er een handleiding "subsidiehoer worden" ?

Vogelbeest | 30-11-16 | 09:12

Je maakt van nazi nog een geuzennaam Zent.
Weet je waarom ik graag GeenStijl lees?
Onder andere omdat GeenStijl het Europese cultuurgoed in zijn kunstzinnige, levensbeschouwelijke en filosofische samenhang beschouwt zodat ik inzicht krijg in eigentijdse vragen. Zij geven op een zeer uitdagende manier vorm aan het cultuurfilosofisch debat. En nog veel meer natuurlijk.

Eigenlijk zou GeenStijl gewoon een paar miljoen subsidie moeten aanvragen om daar een heel leger van 24 jaar jongere vrouwelijke assistentes in te huren om daar dan negerzoenen en moorkoppen aan te trakteren.

keestelpro | 30-11-16 | 09:11

Afgezien van de reputatie van betrokkene(n), is het wel idioot dat PVV Brabant pas in actie komt op het moment dat men zich beledigd voelt... Dat had dan ook wel eerder gekund.

Tubantia83 | 30-11-16 | 09:11

Ik vraag me altijd af: hoe krijgen ze dat voor elkaar? Gratis geld, lalalalala. En niet zo'n klein beetje ook.
Ik probeer als ZZP'er mijn zaken goed voor elkaar te krijgen, zodat mijn boekhouding klopt en ik niet te weinig belastingen afdraag. Maar aan de andere kant druipt het geld dus weer uit de samenleving in dit soort bodemloze putten...
Waanzin.

Bakkeleures | 30-11-16 | 09:10

Zentgraaff, kap nou met die nazibeschuldiging.
Is niet leuk, en is niet grappig, en is niet waar.

Nuchternederland | 30-11-16 | 09:08

PVV-ers nazi's nomen. Je hebt echt reacties nodig om je baantje te behouden hè Zentgraaff?
Anyway: Godwin. Jij bent af.

TheEgg | 30-11-16 | 09:07

Rob Riemen. Enge man.

centre pompidoe | 30-11-16 | 09:07

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen