Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Shula van de NPO bij de NPO over de NPO

npo_vk.jpgPotverdriedubbeltjes, ze zijn zich daar toch een hoedje geschrokken bij de NPO. Dit zagen ze niet aankomen. Gerri gestuurd, Eelco Met De Lange Achternaam gestuurd, Eva gestuurd, Twan gestuurd, enfin, iedereen die nog een paar vakantiedagen had op te maken en het reisje kon declareren gestuurd, bleek allemaal geen zin te hebben. Die kut-Amerikanen met hun democratische rechten vulden gewoon het verkeerde vakje in en nou moet de NPO op de blaren zitten. Wat doe je dan, bij een organisatie die ondanks manmoedige pogingen van die ene roze omroep nog altijd meer 3x de Volkskrant is dan de Volkskrant van maandag, dinsdag en woensdag met een nietje erdoor? Dan kom je met een totaal onsamenhangend briefje waarin je roept dat het allemaal anders moet en dat daar de hulp van het publiek voor nodig is. En dat briefje, gericht aan de deplorables, waar plaats je dat? Op ThePostOnline? Als bijlage bij de PVV-nieuwsbrief? Je laat het voorlezen op 100%NL of Radio Oranje? Nee, joh! Je drukt het op een dode boom! In de Volkskrant natuurlijk! En uiteraard schuif je dan op dezelfde avond aan bij de spreekbuis van het Gesundenes Volksempfinden DWD-Trump-heeft-gewonnen-maar-wat-vindt-Bas-Heijne-er-eigenlijk-van-D. Bert Huisjes (PvdA), bekend van onderstaande tweet, schuift ook aan. TV niet op NPO1 zetten kan om om 7 uurrrrrrr. Doen we nog wel even een oproepje aan u, lieve reaguurder: goede ideeën voor de hervorming van onze NPO gaarne in de comments. Dan gaat Shula dat regelen. Kan ze meteen reageren op deze open sollersetaatsie om te laten zien dat ze het echt meent.

Reaguursels

Inloggen

Ja,ja. De nos discipelen voelen de hete adem in hun nek van de rechtse deplorabelen. Zij die hun mogelijk van hun koninkrijkje af gaan helpen. Maar nu is het te laat. Ze kunnen niet meer terug. Dat wordt straks genieten voor de modale deplorabele.

j.m.de graaff | 15-11-16 | 17:59

Veel commentaren komen wel degelijk van hoog opgeleiden.
Het eerste probleem is dat mensen die anders denken, worden gestempeld met 'rechts' of 'populist' of andere negatief overkomende typeringen. Rechts is soms links, en links is soms rechts, vertel dat maar eens. Maar ja, dan wordt het voor de laagopgeleide natuurlijk te ingewikkeld. Houd dus ook op met die paternalistische zelfingenomen houding.
Ten tweede: leg uit waarom je voor bepaalde items wel kiest en niet voor andere (zoals gisteren wel PvdA en DENK en niet 50PLUS).
Ten derde: laat al die bijvoeglijke naamwoorden waaruit je mening blijkt, en die nogal indoctrinerend overkomen, eens achterwege. Geef dus, vooral in de journaals, alleen verslag en geen mening.
Ten vierde: besteed meer aandacht aan de waarde van de opgebouwde cultuur in Nederland, in plaats van de polarisatie te benadrukken. Want waarom is er zoveel nieuws van actiegroepen zoals Wakker Dier, Greenpeace, Kick Out: dat zijn toch allemaal dwingelanden.

weeseensnuchter | 15-11-16 | 16:03

De enige juiste conclusie is: wij in Hilversum doen maar wat wij willen en hebben geen enkele voeling meer met de burger. De boodschap die wél aansluit bij de burger, die willen wij niet geven. Dus hef ons maar op.

Joris Draaksteker | 15-11-16 | 15:49

#DrainThePolder

Herr_Kalashnikov | 15-11-16 | 13:48

-weggejorist-

Jaquelien_Bloem | 15-11-16 | 13:07

-weggejorist-

pete68 | 15-11-16 | 11:41

Het hele probleem zijn mensen zoals Pauw & van Nieuwkerk en natuurlijk Rijxman zelf. Ze begrijpen het gewoon niet. Ooit was de VARA een linkse- en arbeider gerelateerde omroep. Dezelfde arbeider die nu met misselijkmakend dedain door Pauw wordt behandeld. Nee, misschien zijn ze verbaal minder sterk of misschien drukken ze zich wat simpeler uit maar meestal is het wel eerlijk & duidelijk en zonder allerlei poeha. Dit zijn de mensen waar de VARA & PVDA vroeger voor stond. Nu worden deze zelfde mensen als minderwaardig behandeld door Pauw en Rijxman zegt doodleuk dat Pauw en dat soort programma's niet bedoeld zijn voor dat soort mensen. En dat, mevrouw Rijxman is nu net het hele probleem waarom de PVDA geen stemmers meer trekt of waarom de NPO niet meer aansluit bij het gewone volk. Er wordt een andere taal gesproken onder het volk en bij de NPO of PVDA zitten mensen dit minimaal 5 keer zoveel verdienen als de mensen waarvoor ze menen te werken. Ze wonen in de betere wijken omdat ze zich dat kunnen veroorloven maar raken daardoor steeds verder vervreemd van het gewone volk, de mensen die met hun handen het geld verdienen en die niet 10 uur per dag zitten te vergaderen en in allerlei commissies zitten te ouwehoeren. Het probleem is dat heel links NPO & PVDA niet meer staan voor hun oorspronkelijke eigen achterban. Men denkt dat door dat linkse multiculti gelul, nivelleren en onzinnige discussies over zwarte piet de mensen wel terugkomen. De wereld is veranderd maar links heeft dat nog niet door en denkt dat het allemaal wel goedkomt door met elkaar te verbinden.

pete68 | 15-11-16 | 11:41

bergsbeklimmer | 15-11-16 | 06:11
"Wij herkennen ons hier niet in." Dat is niet enkel de wijze waarop de NPO reageert op reeds de mildste vormen van kritiek, nee, dat is überhaupt de wijze waarop de NPO in de wereld staat. Als men zich niet herkent in de wereld, dan is er iets wat die herkenning in de weg staat, iets wat troebel maakt.
Het is de taak van de NPO, vindt de NPO, om een voor ons onbekende, onbegrepen werkelijkheid te kneden naar een bekendere, meer te behappen en beter te verteren omgeving. Bij de NPO praat men zichzelf aan die wereld voor ons, argeloze kijkers, intelligibel te künnen maken, dus een extra zintuig te bezitten dat wij, onnozelen, geen van allen bezitten, een zintuig dat het NPO-gilde in staat stelt te duiden, verklaren, te ontmaskeren. In wezen zijn ze nergens anders mee bezig dan te pogen die wereld voor zichzelf te ontcijferen, in te vullen, te duiden.
Het is een groepsillusie. Men praat zichzelf en elkaar aan a priori het instrumentarium te hebben om te doorzien en vanuit die kwaliteit transparantie te kunnen bieden aan de kijker van wie men meent dat hij blind zou zijn en blijven als hem die transparantie niet bij voortduring zou worden aangeboden. Maar men doorziet helemaal niet, men is minstens zo blind als die geprojecteerde kijker, staat enkel wat méér vooraan als de laatste nieuwsfeiten en -feitjes komen binnenrollen.
"Wij begrijpen, wij doorzien, wij ontwaren, wij nemen waar" zo roepen de leden van het NPO-gilde elkaar elke dag weer toe. Wanneer je toegelaten wordt tot de kleine kring, word je meegezogen in een discours dat maar één taal spreekt, de taal van de begrijpende, de taal die woorden en begrippen aandraagt die de werkelijkheid in één beweging temmen, gladstrijken, inkleuren, straktrekken, glad maken, oppoetsen, behapbaar maken. Niet voor de kijker, maar voor het gilde zélf. Men denkt dat extra zintuig te bezitten en een bredere kijk te hebben, maar men vereenvoudigt volgens een vast stramien en bevestigt elkaar in dat vereenvoudigen.
Niets wordt aan ons uitgelegd door begrijpenden, nee, men legt uit aan zichzelf en schuift de interpretatie door.
Shula voelt aan dat dit discours niet meer als vanzelf veiligheid lijkt te bieden, dat die vanzelfsprekende transformatie van die weerbarstige werkelijkheid in een door de NPO gesanctioneerd wereld- en mensbeeld wellicht geen aanspraak op de waarheid kan blijven maken en zijnmonopoliepositie zou kunnen verliezen, al is het alleen al vanwege het feit dat die NPO niet meer altijd vooraan staat bij het uitdelen van het nieuws, en er geen middelen meer zijn om te voorkomen dat anderen dan leden van het gilde zich op datzelfde nieuws werpen, sneller vaak en vanuit een eigen onafhankelijke mens- en wereldbeeld een parallelle interpretatie ontwikkelen. Eerst waren er de commerciëlen die een bedreiging vormden, maar die waren voorlopig nog bezig te kopiëren en lijken vooralsnog tevreden met een goede kopie. Maar nu is er dat vermaledijde internet, met zijn ultrasnelle rondpompen van feiten en feitjes, hele en halve waarheden, leugens en bedrog, en ook nog eens ontelbare, onontwarbare meningen, mengen over meningen, en meningen over meningen over meningen.
En plots slaat de paniek toe bij de NPO. als de poging om al dit extra duiden zelf te duiden zichtbaar maakt hoezeer het gilde eigenlijk altijd al bezig was om te duiden, dat de hapklare brokken die elke dag de ether in geslingerd worden óók maar constructies zijn van niet begrijpenden, tentatief, voorlopig, idiosyncratisch.
"Wij herkennen ons hier niet in"
Shula probeert krampachtig terrein terug te winnen en te blijven geloven in dat extra zintuig. Het is, zo denkt zij, niet zo dat 'wij in Hilversum' slechts één interpretatie van de werkelijkheid construeren, een interpretatie die door allerlei machtseffecten als enig zaligmakende interpretatie kon worden opgedrongen, nee 'wij in Hilversum' moeten eventjes niet opgelet hebben, waardoor we een blind vlekje hebben, ergens in de periferie van het gezichtsveld, een vlekje dat weggepoetst moet worden en ook verwijderd kán worden. Slechts een kleine correctie moet voldoende zijn, zo maakt zij zichzelf wijs, om de positie te herwinnen en opnieuw in de zekerheid te verkeren beter dan ieder ander te snappen wat gaande is .
"Als wij onszelf weer herkennen in de wereld om ons heen, als die wereld ons inzicht opnieuw weerspiegelt, dan zijn we weer gerust, en kunnen we ons weer werpen op de grootse taak de blinden richting te geven."

Schoorsteenveger | 15-11-16 | 09:54

Genieten .... elke avond bijna... Twan Huis trekkend aan een dood paard moehaaaa.

Lichtstadfan | 15-11-16 | 09:39

NPO= Neder Politieke Omroep, toch !?
En hoor ik haar zeggen dat alleen laag opgeleide personen naar Radio 5 luisteren ? ga eens nadenken voor je wat zegt.

Winky | 15-11-16 | 09:39

Lieve kijkbuis kindertjes van het Jeugdjournaal, weten jullie wat terroristen zijn?
Dat zijn verwarde boze mannen die geen werk kunnen vinden.
Was getekend: de NPO.

Memek | 15-11-16 | 08:38

mallekater | 15-11-16 | 07:09
Deze zaken problemen hebben geen multicultureel component, dus voor de NPO niet terzake doende. De Zwarte-Pietdiscussie is daarentegen onnoemelijk veel belangrijker, want daar heeft Anna Steijn tenminste iets over te zeggen.

jochum1980 | 15-11-16 | 07:42

Ach, als de PvdA verliest is er altijd nog Jesse "Obama" klaver. Gaan "we" daarmee verder. Ik niet. Luister maar eens naar NPO1. Laatst moest Nadia de journaliste met duidelijke tegenzin twee Trump adepten interviewen vlak na de verkiezing. Bleken hele leuke gasten. Vreemd hè? Een van de twee was nog Surinamer ook. Huh? Een donkere man die op Trump stemt? Kan dat zomaar? Ze was geschokt.

ristretto | 15-11-16 | 07:41

Laat de NPO zich eens storten op:

De ouderenzorg, na beloofde verbetering geen spat verbeterd.

De banken, na de door ons hersteld schade zijn ze nog net zo goor bezig als voorheen.

Europa, waar Draghi ons allemaal met zijn zinloze non-rente beleid in de sores stort.

De gezondheidszorg, waar steeds meer geld naar toe moet terwijl bij de verzekeringsmaatschappijen de poen over de enkels klotst.

Het immigratiebeleid, waar tegen de zin van de bevolking in - vaak zonder enige informatie - ineens een zwik kansenparels voor de deur staat.

Het pensioenbeleid, waar men voortdurend jankt over het feit dat er steeds meer ouderen komen die door jongeren gefinancierd moeten worden( vraag: waarom haal je dan vele duizenden kanslozen het land in die straks OOK allemaal AOW en/of bijstand nodig hebben?, meer dan 50 % van die gasten gaat nooit of te nimmer werken) terwijl ook dat korte termijnplanning is, want ook na deze generatie ouderen komt er een volgende die nog groter is.

mallekater | 15-11-16 | 07:09

Wat de NPO kort samengvat zegt is: als Trump niet had gewonnen dan hadden we gewoon op dezelfde voet verder gegaan en hadden we de meters dikke stront in onze schedel en ogen gewoon laten zitten.
.
Ik hoop en verwacht dat maart 2017 de doodsteek inluidt voor de NPO.

Memek | 15-11-16 | 06:34

PietGeniet | 14-11-16 | 20:32
Verlind zegt:
De publieke omroep zegt te willen “verbinden”, maar doet regelmatig het tegenovergestelde door podium te bieden aan mensen die de samenleving besprenkelen met het gif van de polarisatie. Ze moeten wel gehoord worden, maar zo af en toe is voldoende."

Daar ben ik maar opgehouden met lezen. Meer van hetzelfde dus, is het voorstel van Verlind.. We weten allemaal wie de polariseerders zijn in Verlinds ogen, dat zijn niet de Anti zwarte Pieten met geweldsdreigingen, dat zijn de pro zwarte Pieten die kinderen willen laten genieten, dat is niet Sylavana maar Geert om maar eens 2 voorbeelden te noemen.

bergsbeklimmer | 15-11-16 | 06:29

geleauff ´s standaard reactie is toch "wij herkennen ons hier niet in" en over tot de nog linksere orde van de dag.

Hoe moet je nou in godsnaam reageren op arrogante dweilen die hun wijsheid in pacht hebben. paarlen voor de zwijnen.

bergsbeklimmer | 15-11-16 | 06:11

Rn dan Frans Bauer. Een opmerking over Frans. Ik hou niet van die muziek, wel vind ik hem wijzer geworden dan hij zelf ooit had gedacht te worden en dat waardeer ik in Frans, amen.

topsporter | 15-11-16 | 05:21

Ik zit nu naar de herhaling van Nieuwsuur te kijken, een volkomen gekleurd lul verhaal van de man in de USA Eelco huppelepup met de man met de brede kin, feitelijk geen journalist ook al in Amerika in dezelfde functie als Eelco gewerkt. Ons praat met ons.

topsporter | 15-11-16 | 05:17

@Peter Emile | 14-11-16 | 23:00
En niet te vergeten graties DEBIEL, sorry, 'denk'-reclame bij Pauw.

"Het houdt niet op, niet vanzelf"

EefjeWentelteefje | 15-11-16 | 01:03

En dan met Frans Bauer als voorbeeld komen. Hoe verzin je het... Hij denkt echt dat het alleen maar om SBS6 kijken campingvolk gaat. Wat een belediging van het grootste deel van het volk.

VaakKlaas | 15-11-16 | 00:57

Omdat die mensen de npo betalen, ongebluste kalk. Gek he?

piloot47 | 14-11-16 | 23:42

Dat mensen zich zo druk kunnen maken over de npo, hele epistels, echt ongelooflijk.

Ongeblustekalk | 14-11-16 | 23:20

Weldenkende Gutmenschen. Ze zijn werkelijk overal. En als het geen vrouwen zijn, dan zijn het wel wijven. Hun denken totaal verkokerd. Van de week een NRC journaliste uit proberen te leggen dat het sociaal isolement van de PVV'er (en de daarbijbehorende 'gordijnbonus') gevaarlijk, onwenselijk en ondemocratisch is. Kon ze wel-ke-lijk niet in meegaan. Iemand die bij zijn volle verstand PVV'er is kun je onmogelijk serieus nemen en heeft dat isolement helemaal aan zichzelf te wijten.
.
Waar moet je dan beginnen? De Waarheid zit er zo diep ingeramd, dat krijg je er gewoon niet meer uit. De oude media gaat het nooit maar dan ook nooit snappen.

FustViking | 14-11-16 | 23:17

Peter Emile | 14-11-16 | 23:00
Nederlandse Pvda Omroep, NPO.

de honden blaffen... | 14-11-16 | 23:04

Vanavond bij de objectieve NPO (PvdA) een programma van de neutrale NOS (PvdA): "Nieuwsuur". Met objectief PvdA-nieuws (PvdA) gepresenteerd door Twan Huys (PvdA). Namelijk het volledige PvdA-lijsttrekkersdebat van de PvdA-lijsttrekkerskandidaten Samsom (PvdA) en Asscher (PvdA).

Ik vraag me af of de onpartijdige NOS (PvdA) óók lijsttrekkersdebatten zou uitzenden van het CDA, de SGP, de PVV (kuch, haha) de SP of VNL.

Peter Emile | 14-11-16 | 23:00

Graag een NPO 4 zender erbij, als een soort paragraaf om "tegemoet te komen aan de bezwaren van de niet-NPO kijkers". Toch? Mark?

Steinway | 14-11-16 | 22:44

therealbraindump | 14-11-16 | 22:08
Klopt, en wat krijg je dan, de eerste 10 minuten van het NOS 10 uur journaal PvdA propaganda.
Over het CDA congres dit weekeind geen woord, over het proces Wilders, geen woord.
Schaamteloos.

de honden blaffen... | 14-11-16 | 22:14

lanexx | 14-11-16 | 21:49
En wanneer ik het partijprogramma van de PVDA mag geloven wil deze partij 100 miljoen Euro extra aan belastinggeld beschikbaar stellen voor de publieke omroep..

therealbraindump | 14-11-16 | 22:08

Ik zou wachten. Laat die kliek zichzelf zo onmogelijk maken bij de bevolking, dat de wal het schip gaat keren. Het zou zomaar kunnen dat de politiek gaat ingrijpen op het moment dat de bevolking heel duidelijk een anderen route kiest. Ik voorspel dat dat niet al te lang gaat duren.

L.E. Raar | 14-11-16 | 21:53

Sarcastisch varken | 14-11-16 | 21:45
Je zei:
Ik heb mezelf een jaartje verstoken van NPO-propaganda... en zojuist de fout gemaakt weer eens te kijken!

Ken de vijand en ken jezelf.... Sun Tsu.
Ik kijk daarom wel.

Roadblock | 14-11-16 | 21:52

Mij staat het voor dat politieke bewustwording voortvloeit uit dialoog en dat maakt van de teejveej - gesponsord of niet - per definitie een kansloos medium.
Met permissie, een twintig jaar oude kwoot van politicoloog Marc Hooghe:

"... televisie biedt een vorm van ersatz-interactie aan, en heeft daardoor een sterkere invloed dan andere activiteiten die solitair worden uitgeoefend. Wie een paar uur in angulo cum libro heeft doorgebracht, voelt daarna de behoefte om mensen op te zoeken om eindelijk eens te kunnen praten. Wie zich een paar uur lang heeft geïsoleerd voor zijn televisietoestel is afgestompt en heeft zijn behoefte aan dialoog op een kunstmatige manier bevredigd; hij zal veel minder de behoefte voelen om andere mensen te gaan opzoeken.
Het belangrijkste onderscheid tussen televisie en andere communicatiemedia lijkt dan ook het volgende: televisie biedt een valse schijn van dialoog, maar ontkent het belangrijkste element van die dialoog. Dialoog berust op een uitwisseling van argumenten, op tegengesproken worden en gedwongen worden de eigen argumenten te verfijnen of zelfs te verwerpen. Televisie daarentegen blijft in essentie eenrichtingsverkeer. Het medium antwoordt niet op onze eigen argumenten en dwingt ons niet onze mening eventueel te herzien. Het gaat dus om een valse bevrediging van onze behoefte tot dialoog."

Veel leuker: www.youtube.com/watch?v=VjUWGqrlDn0

Herbert_von_Caravan | 14-11-16 | 21:51

therealbraindump | 14-11-16 | 21:27
Die hebben we niet in Nederland, hier worden ze meteen opgeleid om eenzijdig een verhaal neer te zetten rechtstreeks van de overheid, is wel zo veilig.
Vorige week die journalist van de NY Times gehoord?, hoe hij zijn vakgenoten de les las over hun vreselijke vooringenomenheid en partijdigheid voor Clinton? Weergaloos, van hoge verbale kwaliteit en durf.
Vanavond voor RTL die journalist tegenover Trump Tower, lacherig alles te kleineren van de evt plannen van Trump om maar niet buiten de bevooroordeelde journalistieke bootje te vallen, sneu volk.

lanexx | 14-11-16 | 21:49

@Roadblock | 14-11-16 | 21:03

?

Sarcastisch varken | 14-11-16 | 21:45

@Dandruff | 14-11-16 | 20:51

Kijkt u uit dat u niet teveel DWDD inneemt? Een overdosis maakt van u een kasplantje hoor ;)

Sarcastisch varken | 14-11-16 | 21:43

Het lijkt mij het verstandigste dat ze gewoon op dezelfde manier verder gaan. Succes verzekerd.

knutsel | 14-11-16 | 21:41

Ook in de Volkskrant een heel lulverhaal waarom de opiniepeilers er naast zaten. Geschreven door "wetenschappers" www.volkskrant.nl/opinie/peilers-falen...
M.a.w. Lager opgeleiden geven geen eerlijke antwoorden aan de hoogopgeleide elitaire peilers omdat ze ze niet vertrouwen.
We blijven dus nog steeds deplorables. Hebben ze zich wel eens voorgesteld wat de consequenties als een hogeropgeleide zich tegen de elite keert?
Dan word je in het beste geval weggezet als een minderwaardig mens!

down | 14-11-16 | 21:38

Controllos | 14-11-16 | 20:57
Waar maakt u dat eigenlijk uit op? Argumenten?
En bij u is iemand een zeurpiet wanneer?
Bij mij bent u voorlopig iemand die zo maar wat roept.

Roadblock | 14-11-16 | 21:28

@Alexander des Burgus | 14-11-16 | 21:19
Ik zit helemaal niet te wachten op een rechts journaal. Waar het in Nederland aan schort is een onafhankelijk journaal. Bekwame journalisten die nieuwsgierig zijn, die kritische vragen stellen en die doorvragen, die niet redeneren vanuit een bepaald vooringenomen referentiekader.

therealbraindump | 14-11-16 | 21:27

Vega Mindy | 14-11-16 | 21:06
Dat verhaal is van Buitenhof overgenomen.
Daar waren ze ervan overtuigd dat Trump gewonnen heeft door de lelijke leugens op facebook en dat facebook deze zelf verspreid heeften dat deed om de advertentie inkomsten te verhogen.
Die Kay v/d Linde maakte het helemaal van eieren door te beweren dat Trump helemaal niet wilde winnen, en nu met de overwinning in zijn maag zit.

Roadblock | 14-11-16 | 21:22

Vega Mindy | 14-11-16 | 21:06
Schuld van Facebook! Dat concludeerde DWDD vorige week. Alsof er geen fopberichten over Trump waren. Zoals ja, Sylvana's flater, die moest helaas toch wel even genoemd worden natuurlijk. Maar 'daar trap je dan dus kennelijk in.' LOL nee Matthijs, je komt met even Googlen zo achter de waarheid, en als je het niet weet, gewoon niet op NPO1 als waarheid verkopen. 'Ik heb de beelden gezien'. Man man man. Maar de VARA rehabiliteert je weer hoor. Stakkers.

Bram van Ojik | 14-11-16 | 21:21

NPO hoeft wat mij betreft niet te worden afgeschaft. Er moet wel grondig gereorganiseerd worden. Wat er wel moet gebeuren is decentralisatie: Macht weer teruggeven aan de omroepen. De NPO moet een onafhankelijke organisatie worden met net zoveel visie als Mark Rutte die de subsidiezakjes met geld weggeeft en zorgt dat het niet in de verkeerde handen valt. NPO moet verder wat mij betreft ervoor zorgen dat alle omroepen en hun honderden websites en YouTube-kanalen overzichtelijk op npo.nl terug te vinden zijn en ervoor zorgen dat het beeldmateriaal goed bewaard wordt en blijft. Wat mij betreft moeten ze eens een keer het beleid loslaten zo zwaar in te zetten op npo.nl. Het streamen werkt nog steeds matig en is van lage kwaliteit. Ook kan ik niet reaguren bij de live-uitzendingen of dat moet dan weer via Twitter... Laat de STER lucratieve contracten sluiten met o.a. YouTube en Netflix, zodat de NPO via die weg extra inkomsten kan genereren en een goede streamservice kan leveren. Verder de NTR, de Nederlandse BBC, per direct ontbinden. Ze zijn te groot en 't slokt alle onafhankelijke omroepen op. Het is een manier van de PvdA-kliek om één omroep over te houden: NPO-NTR, een soort mega-VARA, dat 24/7 Soros-propaganda de ether in schalt. Dat motten we nie hebben. Tot slot moet er een rechtse tegenhanger van het NOS-journaal komen direct na het NOS-journaal. Het NOS-journaal heeft de neiging om links te zijn. Laat ze maar lekker links zijn, maar dan wil ik wel een rechtse tegenhanger hebben. Zonder podium voor rechts weet je ook niet wat er in de rechtse wereld speelt, waardoor het kon gebeuren dat die linkse struisvogels totaal niet doorhadden dat Trump met gemak kon winnen en dat Soros ons een nucleaire Arabische winter had bezorgd als Clinton POTUS was geworden. /consultatiemodus uit.

Alexander des Burgus | 14-11-16 | 21:19

De NPO kan beginnen met het besef dat degenen die geen vertrouwen in de politiek meer hebben niet slechts de PVV-stemmers zijn.

Het was in en in triest dat men alleen op de flanken terecht kon om van de EU-dictatuur af te komen.

Dat anti EU-sentiment zit echter gelukkig ook in het midden, alleen bij de gangbare partijen durft men er niet voor uit te komen, bang om van de kieslijst gedonderd te worden.

Leest u even mee, Arjan Noorlander?

Nationalisme is geen vies woord.
Alle te grote imperia vielen uiteen.
Ook de EU in deze vorm zal het niet gaan redden.
Hoogmoed komt voor de val.
Kies uw plaats in de geschiedenis.

Dus zoek ook eens naar de wat gematigde Nexit-voorstander, u hoeft heus niet lang te zoeken.
Sterker, ik vind in het echte leven nauwelijks nog EU-voorstanders. De mensen zijn het echt zat.

Dus Matthijs en Jeroen, nodig bijvoorbeeld Thierry eens uit.
Leer eens de lessen van de geschiedenis.

Doe eens wat goeds voor uw land, u wordt er ruimschoots voor betaald.

Voorbeeldfunctie, weet u wel?

Ben-Bataaf | 14-11-16 | 21:18

Het gesprek bij DWDD was in feite ontluisterend. "Die" mensen werden weggezet als laagopgeleid. Programma's van de NPO zijn kennelijk te moeilijk voor deze groep. Gelukkig zijn er dan nog de commerciële omroepen, die met programma's als The Voice of Holland, Ik hou van Holland etc. de mensen wel aanspreekt. De meest schandalige opmerking van Shula was de uitspraak dat NPO Radio 5 veel laagopgeleide luisteraars had. Over stigmatisering gesproken. En laat men eens ophouden mensen met minder opleiding weg te zetten als domme personen. Ze zijn niet dom, maar onwetend. Misschien is het een idee dat de groep laagopgeleiden een rechtszaak beginnen wegen belediging.

Mannes | 14-11-16 | 21:16

Wat een verkrampt stuk van van Shula. In plaats van de realiteit onder ogen te zien en een positieve houding naar pro-Trump stemmers te hebben, komt ze met een halfbakken analytische conclusie. Nodig eens in die praatbekkenshows als Dwdd en Pauw eens wat vrolijke pro-Trump en laat ze eens breed glimlachend in beeld hun verhaal doen zonder afgunstige interrupties. Dit is weer een zeer eenzijdig visie om de verliezen te verklaren, waardoor ook in een nieuw handvat de eenzijdigheid blijft doorsudderen en ze straks met een zuur gezicht van de veranderde maatschappij een keiharde schop tegen de reet krijgen dat het gebit uit de Npo in stukken valt op de grond.

Slechte verliezers!

Dr. Frambozenjam | 14-11-16 | 21:15

Het enige wat helpt om de eenzijdige gekleurde cultureel marxistische berichtgeving van de NPO te beëindigen is het dichtdraaien van de geldkraan. Uniek betaalde talenten zoals Pauw en van Nieuwkerk van de Vereniging Arbeiders Radio Amateurs, de hogepriesters van de linkse kerk, zoeken dan maar ergens anders emplooi. Daarbij kijken veel Nederlanders onder de 40 jaar toch amper meer naar de staatsomroep. Gewoon 1 publieke zender die gewoon feiten weergeeft is meer dan genoeg en wel prettig voor de belastingbetaler.

therealbraindump | 14-11-16 | 21:13

Controllos | 14-11-16 | 20:57,

Toch vind ik "wie niet met mij is, is links" een stuk minder bedreigend klinken dan het NPO-mantra "wie niet PvdA is, is een nazi-kampbeul-tokkie-die-in-zijn-vrije-tijd-bedreigde-diersoorten-in-brand-steekt".

Het is niet voor niets dat Wilders al 12 jaar moet onderduiken.
Ook Hirsi Ali moest onderduiken, en Theo van Gogh en Pim Fortuyn werden vermoord.
Dat zal iemand van PvdA, D'66, SP, GL of CDA niet overkomen.

Dandruff | 14-11-16 | 21:06

In de comments onder het Volkskrant-artikel kom ik een hypothese tegen over het verlies van Trump die ik eerder van een actief PVDA-lid hoorde: dat Trump gewonnen heeft komt door het verschijnsel dat Facebook en andere social media de opinies beïnvloeden.

Ze begrijpen het nog steeds niet. De NOS niet. De PVDA niet. En daar gaan ze in maart op een harde manier achter komen, als de verkiezingsuitslag bekend wordt.

Vega Mindy | 14-11-16 | 21:06

Sarcastisch varken | 14-11-16 | 20:44
Ken de vijand en ken uzelf.....

Roadblock | 14-11-16 | 21:03

Mensen op straat en het licht uit doen. Subsidie en overheidssteun werkt niet, nergens.
Scheelt weer geld en dat geld kan weer naar defensie zodat we richting de 2% navo eis gaan.

EmilioEsteves | 14-11-16 | 20:59

Wilders is wel een beetje van: "wie niet met mij is, is links.". Wel zou hij een goede piet zijn. Een zeurpiet.

Controllos | 14-11-16 | 20:57

gefaciliteerd.

dysdiadochokinese | 14-11-16 | 20:56

VerenigingVanDieven | 14-11-16 | 20:50
Als je het over het jeugdjournaal hebt dan zeker.
Wat een agitprop.En dan te bedenken dat de scholen die uitzendingen ook nog een paar keer laten zien.
Hoe bedoel je indoctrinatie.
Ze hadden een filmpje gemaakt van de overwinning van Trump met een raar uitvergroot hoofd.
De moesten de uitzendingen van de dag na de overwinning van Obama en Trump eens op twee schermen naast elkaar laten zien, en dan nog steeds beweren dat ze er voor iedereen zijn.

Roadblock | 14-11-16 | 20:56

Die verschrikkelijke mevrouw zegt; " Het is onze taak om alle geluiden en visies in de samenleving serieus te nemen en te laten zien en horen.". Ze vergeet er alleen bij te vertellen dat door wijven zoals zijzelf mensen met een migratie-achtergrond (heb ik dat niet netjes gezegd?) oververtegenwoordigd zijn in dit "alle-geluid - en visie" en dat hun zogenaamde slachtofferrol grenzenloos mede-gefaliciteerd wordt door deze " veelzijdige" media. Mensen met een ander visie zijn tokkies of racisten. Zo houdt de publieke omroep lekker het overzicht.

dysdiadochokinese | 14-11-16 | 20:54

Sarcastisch varken | 14-11-16 | 20:44,

Als ik de reacties zo hoor is het ook goed dat ik DWDD niet gekeken heb. Was niet zo moeilijk, want ik kijk nooit.
Behalve als ik langer dan een week obstipatie heb, dan wil DWDD nog wel eens van pas komen.

Dandruff | 14-11-16 | 20:51

Gelukkig leren ze er NIETS van:

"Over onze pretentie om alle groepen in de samenleving te bereiken en te verbinden, wordt soms lacherig gedaan. Ik zal de eerste zijn om te erkennen dat die opdracht om er voor iedereen te zijn soms moeilijk is."

Het dedain.
We moeten niet zo zeuren, ze zijn er toch voor iedereen?
Als je de rouwstemming na de Trumpverkiezing tot de nieuwslezeres toe gezien had, weet je wel beter.
Ze klinkt net zo verongelijkt als Pauw:
"We hebben allemaal boze mailtjes gehad, we schijnen het fout gedaan te hebben".

Ze worden gelukkig pas wakker als Wilders ze opheft.

Roadblock | 14-11-16 | 20:50

Verplichte banners over programma's van de Nationale Propaganda Omroep: "Dit programma bevat propaganda van de PvdA. Laat uw kinderen niet onbeheerd kijken".

VerenigingVanDieven | 14-11-16 | 20:50

Bij DWDD waren ze er snel uit: Franz Bauer moet een soort "town hall meetings" gaan leiden om het gewone volk meer aan het woord te laten komen in de media want Pauw en Matthijs zijn daar niet toe in staat.

Simon_GS | 14-11-16 | 20:47

De NPO? Bestaat dat nog?
Neem al ruim een jaar het nieuws tot me via internet.
Kan daar vrij kiezen voor links, rechts, midden.
Nieuws ... niet geplakt en geknipt volgens de staatsomroep normen.

papillon46 | 14-11-16 | 20:47

Hoezo onafhankelijke mediaas?? *mhoehahahahahaha koek-koek*

Sarcastisch varken | 14-11-16 | 20:47

@PietGeniet | 14-11-16 | 20:40
Ik maak zelf wel uit wat relevant is.

Lewis Lewinsky | 14-11-16 | 20:45

Eens met fleurtje | 14-11-16 | 19:26

Ik heb mezelf een jaartje verstoken van NPO-propaganda... en zojuist de fout gemaakt weer eens te kijken!

Wat een belachelijke shit poepen ze daar uit zeg! En dan hebben ze ook nog eens het geluid vertraagd bij het dicteren van de auto-kuu op... bejaarden-tempo!

Dat mensen daar nog intrappen zeg pfff!

Sarcastisch varken | 14-11-16 | 20:44

Hahaha, In alle afhankelijkheid - van commercie en politiek - bedrijven wij afhankelijke journalistiek... nou, dat hebben we de afgelopen 30jr. wel gezien, mevr. Shula.

En dan nog dit: HC wordt de nieuwe president van de Verenigde Staten, aldus de VK. Het woordje ‘niet’ vindt men een regel daarboven, knap staaltje ‘zetwerk’. Moest wel drie keer lezen voordat de werkelijke samenhang duidelijk werd, incluis grote 'H.

Overigens heeft de NPO ook best leuke, nuttige en mooie programma’s, maar op politiek vlak zijn het vooringenomen duivels. Dit zou niet moeten mogen.

Veluwse-Eikel | 14-11-16 | 20:42

De NPO/NOS... die alle Afrikaanse dobbernegers als zielige vluchtelingen labelt, het kan niet zielig genoeg vertelt worden. Plotseling komt er dan opeens uit de Duitse politiek de discussie om die zielige Afrikaanse dobbernegers niet meer per veerboot naar de EU te brengen, maar terug naar het vaste land van Afrika te brengen en vanaf dat moment benoemt de NOS al die voorheen zielige dobbernegers als 'migranten' die misschien terug gebracht gaan worden. Het staat natuurlijk een beetje raar als ze berichtten dat zielige vluchtelingen weer naar Afrika worden terug gestuurd, dan klopt die jarenlange verbale indoctrinatie van de NOS niet meer. Dus het begrip en de betekenis 'vluchteling' is afhankelijk naar het handelen van de gevestigde orde in de EU. Als de EU zegt 'kom maar zielige dobbernegers' dan zijn het vluchtelingen. Zegt de gevestigde orde 'wegwezen dobbernegers' dan zegt de NOS 'het zijn migranten'.

XaleX_2 | 14-11-16 | 20:42

@Lewis Lewinsky | 14-11-16 | 20:38
Waarom vermeld je het dan? Het is totaal niet relevant. Maar dan ook echt helemaal niet.

PietGeniet | 14-11-16 | 20:40

NPO hervorming? De zendmasten van de wereldomroep weer aanknallen en zorgen dat ik Radio Tour de France door heel Europa met mijn transistor op de AM kan oppikken van de zomer. Verder mogen ze het opdoeken wat mij betreft.

dugo | 14-11-16 | 20:39

@PietGeniet | 14-11-16 | 20:36
Nou niks. Maar het is beter dan katholiek en antisemiet.

Lewis Lewinsky | 14-11-16 | 20:38

Tenenkrommend. Alsof het een aparte diersoort betreft en dan ook nog een soort die pas ontdekt is. Die hele BS discussie was niet te hachelen met die Shula (lijkt trouwens net een omgebouwde) zo dom...; het leek wel een Jiskefet-sketch.
Uitsmijter: "Pauw is ook niet bedoeld voor deze mensen.."
Sjeesus, dan heb je er ook he-le-maal niks van begrepen..

Voorjaarsmoe | 14-11-16 | 20:37

@Bram van Ojik | 14-11-16 | 20:34
*zucht* Ik ben pro Israel.

Lewis Lewinsky | 14-11-16 | 20:36

@Lewis Lewinsky | 14-11-16 | 20:27
Nou en?

PietGeniet | 14-11-16 | 20:36

@PietGeniet | 14-11-16 | 20:32
Welnee. Verlind is zo politiek correct als wat. Hopeloos geval.

Lewis Lewinsky | 14-11-16 | 20:35

@keestelpro | 14-11-16 | 20:33
25 jaar...

keestelpro | 14-11-16 | 20:34

Maak je niet druk. De NPO gaat niet veranderen zolang er zoveel geld tegenaan gegooid wordt. Helemaal niets. Ze snappen het niet. Ze zien het niet. Ik troost mij met de incidenteel goede programma's die ze uitpoepen. En NOS-teletekst is geweldig voorbeeldmateriaal voor als ik framing probeer uit te leggen aan derden.

atheïstisch stemvee | 14-11-16 | 20:34

-ophouden met het oeverloos uitnodigen van PVDA en GL kamerleden/ministers. Haal de rest ook gewoon eens binnen, ook al past het niet in t VARA straatje.
-Ophouden met het overloos pluggen van je eigen prg's in talkshows. maak gewoon teasers, en gooi die voor prg's.
-Ophouden met het moraliserende vingertje. De verzuiling is exit en klaar. Internet versla je niet.
-diepgang. Ga voor een hoger niveau, laat het gordon/jantje smit werk aan RTL4 over. Vroeger deed RTL4 de NPO na, nu is t andersom. Dat is niet vooruitstrevend, maar volgend.
-Documentaires. Wederom diepgang. En geef dan geen geld ( voorkeur) als het ''over minderheden gaat''. Dat zijn geen reservaat diertjes, maar gewoon mensen.
-Radio 1. Stop met de EO van de islam en allerhande marginale types te zijn. Focus je op journalistiek, en belicht immer alle kanten. Wederom Diepgang.
Conclusie, Diepgang. Diepgang en diepgang. Daar kan de NPO winnen.
De ''zieligen'' hebben die de eigen zenders en omroepen. En die redden zich best, ook zonder de NPO.
Succes.

Stortkoker | 14-11-16 | 20:34

Lewis Lewinsky | 14-11-16 | 20:27
Het hoeft hier geen Stormfront te worden.

Bram van Ojik | 14-11-16 | 20:34

Als de Amerikaanse bevolking van zich laat horen heeft de NPO opeens WEL oren...

'Ook in Nederland speelt de vraag of de zogenaamde mainstream media wel weten wat er speelt op straat.'

No shit -Sherlock- Shula! Met je pluriforme omroep....
Ooops al meer dan 25 de eigen bevolking he-le-maal vergeten!
Schande!

keestelpro | 14-11-16 | 20:33

En waarom waren de zwarte Pieten in dwdd niet zwart maar een soort van lichtbruin getint. En er was een zwarte Sinterklaas in allaas naam.
De meeste Nederlanders leven niet in Amsterdam en willen gewoon een ZWARTE Piet!

Onderbuik2 | 14-11-16 | 20:32

Ton Verlind (de ouderen onder ons kennen hem ook nog wel van Brandpunt) heeft op villamedia een open brief aan haar geschreven www.villamedia.nl/artikel/open-brief-... Ben het lang niet in alles met Verlind eens, maar het is wel een doordacht stuk.

PietGeniet | 14-11-16 | 20:32

Volgens mij moeten we RTL + SBS subsidie gaan geven om een evenwichtiger beeld te krijgen. NPO van binnen uit te veranderen is al vaak geprobeerd, maar zal niet lukken.
Stocktrader | 14-11-16 | 19:04

RTL nieuws is ook zo gekleurd en policor als de pest en SBS6 Poldernieuws (HvNL) is net zo links als de NPO met hun berichtgeving. RTL Business Class met Harry Mens is af en toe verrassend genoeg soms een lichtpuntje waar het andere geluid soms hoorbaar is.

XaleX_2 | 14-11-16 | 20:30

Shula, ga anders op stage bij Alex Jones.

RickTheDick | 14-11-16 | 20:30

lol, de tweets van ebru. Denk niet echt dat dit gaat helpen..

noerg | 14-11-16 | 20:30

Franker | 14-11-16 | 19:40
Reacties als de uwe zullen ze terzijde leggen, wedden?

BlowingBubbles | 14-11-16 | 20:29

NOS 20.00 uur journaal, belangrijkste nieuwsbron voor hele volksstammen, geen woord over het Wilders proces.
Waar een hoogleraar mensenrechten er voor pleit Wilders niet te vervolgen.

de honden blaffen... | 14-11-16 | 20:29

Hier staat precies waarom de NPO achterhaald is, vandaar de paniek. De paniek bestaat uit onvolwassen pogingen het vege lijf te redden:

www.eerstekamer.nl/nieuws/20160202/be...

Medianix | 14-11-16 | 20:28

Powned is allang gecapituleerd. Wie Prem op zondagnacht luistert weet wat ik bedoel.

Bram van Ojik | 14-11-16 | 20:28

-weggejorist-

Lewis Lewinsky | 14-11-16 | 20:27

Ontluisterend stukje televisie. Alleen al om het fragment met die arme volksmensen bij Pauw. Waar komt het idee vandaan dat fatsoenlijk stemmend Nederland zich mag laten vertegenwoordigen door Spong, Pechtold, Sunny of Jesse, maar dat als de onderklasse zich roert, ze zelf het woord moeten voeren? Het is verdomme een beroep om een goeie talkshowgast of politicus te zijn. Je moet argumenten hebben, tegenargumenten hebben, elke holle frase in tien synoniemen kunnen herhalen en bij elke bewering minstens vijf keer concreet kunnen maken. Niemand kan dat zomaar. Maar als de teleurgestelde Nederlander teleurgesteld wil zijn, is het ineens heel gewoon. Het misselijke sarcasme van Pauw zal ik nog maar even laten voor wat het is.

Het is duidelijk dat het denken in Hilversum onveranderlijk paternalistisch blijft. Er bestaat nog steeds een tokkiemythe als zou alles buiten Hilversum het niveau van Frans Bauer niet ontstijgen. En dus moet een volkszanger de brug maar slaan. Wat maar niet wordt begrepen is dat als die tokkiemythe ook maar een beetje zou kloppen, dit land er stukken anders bij zou liggen. In bedrijfspaden loopt geen achterlijk, maar hoogstens onverschillig volk rond. Er staan geen dombo's in de file's, de dochter van de vakman gaat ook gewoon naar de universiteit. De mensen zijn alleen te druk met hun eigen leven, merken soms hoogstens dat de inkomsten wat achterblijven, horen een verhaal over een overval, staan te lang in de file, betalen te veel eigen risico, zien onredelijke beslissingen in Den Haag of krijgen geen contract. Het doet pijn, het word onthouden, maar zelden wordt het in een zinnig verhaal vertaalt, dat is hun werk niet. Hun leven niet. Het wordt pas aaneengeregen als er verkiezingen zijn. Dan kiest het publiek voor de man met de one-liners die de ergernissen het best echoot

En Bert HUisjes gaat ons in ieder geval geen ander debat brengen. Hij merkte nog wel op dat Pauw's vorm van een breed publiek aanspreken niet de juiste was. Maar direct daarna maakte ook hij zich weer onderdeel van het probleem, door dan maar voor te stellen om Rob Oudkerk de regio in te sturen. Alsof de zorgen van de gewone man het abstractieniveau van een lek riool of Tilburgse herriekerk niet ontstijgen.

Ook die Town Hall meetings gaan niets veranderen aan de dagelijkse ontevredenheid. Geen normaal mens gaat in een verdeeld land, waar je voor een geergerde fb-post al bezoek van de politie kan verwachten, waar steeds meer ergernissen door taboes aan het gezicht onttrokken worden, zich nog eens goed doordacht uitspreken in een townhallmeeting op de nationale televisie. Want de baas kijkt mee, je collega's kijken mee, de buren zien het en anders wordt er wel over geluld en liggen je spiegels naast je auto of ligt er een varkenskop voor je voordeur. Het debat kan maar op twee manieren goed en eerlijk gevoerd worden. Anoniem, in het stemhokje, of in de media, op onbesproken platforms door moedige denkers en politici. Ik ben blij dat Shula ons dat gaat bieden.

waskuip-admiraal | 14-11-16 | 20:26

Lol die Shula zegt tegen mathijs dat het anders moet, en mathijs kan zich geen voorstelling maken van "anders", de verbijstering spat er vanaf.
Alsof je een Jehova vraagt om niet uitsluitend vanuit de Here te denken. To much information - Overload.

Goatboy2014 | 14-11-16 | 20:26

Deze mea culpa verdiend -uiteraard- via de juiste, objectieve, deugende en onafhankelijke (proest) media verspreidt te worden. Het enige dat er niet NPO aan is betreft mevrouw haar salaris.

padbuffel | 14-11-16 | 20:25

Hier past maar een spreekwoord:

"Als de vos de passie preekt, boer pas op je kippen!"

Dick Luyenlomp | 14-11-16 | 20:21

Alleen al omdat ze de komende 10 jaar niet in 4K gaan uitzenden. Ook de naam NPO bevat een overduidelijke NLP hint. (In rebus taal "-P" )

Spek&Veren | 14-11-16 | 20:21

Voor een programma begint, komt eerst de business case van het programma in beeld incl de verwachte reclameinkomsten. Dit wordt verplicht. Doel: bewustwording en realiteitszin.

de Voorzittert | 14-11-16 | 20:18

Uit niets wat NPO Shula schrijft blijkt een doelstelling, alleen maar input, input en nog eens input met losse eindjes. We zijn van plan om, in plaats van: dat is over 2 weken gerealiseerd.
.
En dan dat woord "verbinden" dat is een PvdA kreet, zo uit het verkiezingsprogramma. Verbinden, het nieuwe toverwoord om iedereen die kritisch is af te serveren als populist of iets dergelijks.
Wat valt er nog te verbinden als de NPO alles heeft gedaan om eenzijdig op te treden. Shula wil alleen verbinden met de blinde, dove massa, die NPO jaren heeft geïndoctrineerd.
Wat houdt dat verbinden dan in? Zwarte Piet afschaffen? Moslims knuffelen? Wilders bashen? Brexit, Geen Peil en Trump afzeiken?
Zal ik u Shula een advies geven, kap met Joop.NL en knoop die Jole aan de hoogste boom, dan is de eerste stap gezet in de juiste richting.
.
Ik ken mensen die, tegen mijn advies, nog jaren Pauw zijn blijven kijken, maar sinds een maand of 6 eindelijk ingezien hebben, dat het een linkse sekte is. Steeds maar weer dezelfde figuren.
.
Tot slot. NPO, weg ermee, vandaag nog!

Memek | 14-11-16 | 20:17

komtdatschot | 14-11-16 | 20:05
“Ken uw vijand en u zult niet verslagen worden”
Sun Tzu.

de honden blaffen... | 14-11-16 | 20:17

Cuyahoga [14-11-16] 19:25
U is weer in topvorm vandaag.

brughslurph | 14-11-16 | 20:16

Mijn vraag aan het journaille zou kunnen zijn "waarom willen jullie het volk proberen wijs te maken dat het normaal is om een ideologie die haaks op de UNHR staat vrij baan te geven? Waarom bestrijden jullie niet diegenen die vinden dat in NL uit 'nieuwkomers' geboren meisjes best met wat minder vrijheden en rechten toekunnen en met wat meer inbreuk op de lichamelijke integriteit? Waarom leggen jullie de knuffelaars van religieuze dwingelanden en de haatbaarden zelf niet op de journalistieke pijnbank omdat ze onze vrijheden langzaam aan ter discussie stellen en afbreken, vooral die van vrouwen?"

BlowingBubbles | 14-11-16 | 20:12

Dwdd heeft niets geleerd van haar debacle met Trump. Ik heb er net 10 minuten naar gekeken maar er is geen afwijkende mening mogelijk in dat programma.
Zelfs Frits Barend kreeg uit de zak toen hij kritiek had over een Vara docu over Buch.
Die lui zijn enger dan Jehova's en dommer dan menig lbo-er.

Onderbuik2 | 14-11-16 | 20:12

Dus de lager opgeleiden ( arbeiders , lees : zij die met den handen werken ) onder ons rechts zijn en houden van Fransie Bauer, aldus de heilige Mathijs.
Ik was altijd opgevoed met het idee dat de arbeiders links waren en s avonds op de VARA afstemden.

pontius | 14-11-16 | 20:10

Misschien de NPO op stage sturen in Noord-Korea? Kan al een behoorlijke verbetering zijn.

Kromme Tenen | 14-11-16 | 20:08

Je zou ook niet kunnen kijken naar dat soort nsb progamma,s.
Al was het maar voor de kijkcijfers.

komtdatschot | 14-11-16 | 20:05

Ze zijn nog niet eens wakker geschrokken van de moord op Pim Fortuyn, die letterlijk voor de deur plaats vond op het Medinapark. Dus ook nu verwacht ik geen serieuze zelfreflectie. Op zijn best too little, too late.

BokoHalal | 14-11-16 | 20:05

Marie Curieux | 14-11-16 | 19:49,

Het zijn gelovigen.
Ze geloven heilig dat de corruptie van de EU, de criminaliteit van allochtonen en het extremisme van de islam nodig zijn om van Nederland een mooier land te maken.
Dat is hun drie-eenheid.

En het gepeupel dient alleen om het benodigde geld bij elkaar te harken. Als ze daar al eens mee in gesprek gaan dan is dat louter bedoeld om het "ongelijk" van hardwerkende mensen aan te tonen; "iemand die de hele dag hard werkt heeft geen tijd om diep na te denken, zoals de vele honderden gesubsidieerde PvdA-mantelorganisaties".

Van Nieuwkerk die ondertussen al heel wat XXXL-blikken Sint-haters over de vloer heeft gehad. Maar één keer per jaar iemand uitnodigen die weet hoe het werkelijk zit?
Dat durft hij niet en wil hij niet. Terwijl iedereen die meer dan 2 minuten onderzoek doet naar dat kinderfeest weet dat dat geen racistisch kinderfeest is.
Toch is er bij de NPO geen één journalist die zin heeft om die 2 minuten nuttig te besteden. Dan wordt hij immers geëxcommuniceerd. En zo zijn er nog zat onderwerpen waar geen enkele NPO-journalist zich aan waagt.

Dandruff | 14-11-16 | 20:04

'Die kut-Amerikanen met hun democratische rechten vulden gewoon het verkeerde vakje in ...'

Nou, nee dus. Ze hebben het goede vakje ingevuld.
Trump zal maar 1 dollar presidentensalaris nemen. Per jaar.

'He’ll only take a dollar per year in salary.

Trump doesn’t need the salary that comes with the office of president — around $400,000 a year — and he confirmed to Stahl that he’ll forego that salary: “I think I have to, by law, take one dollar. So I’ll take one dollar a year.” He didn’t even know how much the president makes, and had to ask Stahl. But he reiterated: “I’m not taking it.” The savings won’t pay off the national debt… but it’s a start.' (nr. 10 onderaan de pagina hier tvline.com/2016/11/13/donald-trump-60-... )

en

youtu.be/V39OafoRCFI?t=17s

gaffelbaard | 14-11-16 | 20:03

De stekker moet er uit bij de bevooroordeelde NPO, en de dan ex-werknemers zo lang in de steun pleuren dat ze daadwerkelijk een jaar of tien tussen de echte mensen komen te wonen.
Dan kan die onderbuik zich een beetje in de juiste richting ontwikkelen, en het wegkijken afgeleerd worden.

Jackanders | 14-11-16 | 20:03

Shula. Die voornaam kende ik niet. Betekent die soms "dom gansje"?

Lewis Lewinsky | 14-11-16 | 20:02

De NPO heeft meer dan genoeg kansen gehad, het zit er gewoon niet in dat deze zijn bedoelde functie naar behoren kan uitoefenen, opheffen dus.

smdyasc | 14-11-16 | 20:02

Het volk heeft het gewonnen van de media. Dus mijn advies is gewoon je verlies nemen en de zenders uitzetten. De Alex Jones' hebben het zaakje al lang overgenomen. Dus kappen maar met die NOS kots producties van mijn poen. It's game over baby.

logicavanhetgevoel | 14-11-16 | 20:01

Over de denkwijze van een NPO "journalist", gaat over Denk:
lichtgetinte vrouw verklaard dat zij hier in Nederland al jaren onderdrukt worden.
Reactie "journalist": "dus Denk is eigenlijk een emancipatiebeweging".
En waarom is dit geen groot nieuws:http://www.telegraaf.nl/buitenland/27013654/__Belofte_NY_Times_rond_Trump__.html
NYT verklaard dat zij nooit onpartijdig en fair over Trump bericht hebben, maar dat voortaan wel gaan doen.

de honden blaffen... | 14-11-16 | 20:00

Shula Rijxman en de complete Raad van Bestuur Publieke Omroep hun salaris laten inleveren van de afgelopen jaren. Anoniem laten solliciteren via het UWV en het komende jaar 24/7 met de camera er bovenop voor reality tv.

CleaudeSacke | 14-11-16 | 19:59

Geweldig commentaar van Bert Brussen op TPO. Met elk woord slaat hij de spijker op z'n kop.
NPO is al sinds jaren een zeer eenzijdig linksgeorienteerde organisatie, waar men framing, manipulatie en indoctrinatie niet schuwt. Zelfs kinderprogramma's zijn uitsluitend linkse meuk. De arrogantie waarmee de NPO bepaalt wat "goed" is voor de jonge en oude kijkbuiskinderen is beschamend.
Ik ben voorstander van het volledig afschaffen van de stroom overheidsgeld=belastinggeld naar deze organisatie. Het verkondigen van uitsluitend hun eigen mening bekostigen ze maar mooi zelf.

appelvink | 14-11-16 | 19:58

En de grootste sul in deze hele kwestie is natuurlijk VVD (!!!) Staatsecretaris van televee Sander Dekker. Hij had al lang de bezem door dat linkse, cultuurrelativistische VARA/VPRO/NOS/NTR-bolwerk kunnen halen. Maar hij heeft .... in zijn ogen volgens mij. Man, man, man, wat een slaapkop!

Aristotalloss | 14-11-16 | 19:58

@ti ta toverkuffar | 14-11-16 | 19:46
De NPO staat model voor Links denken, mee betalen aan hun hobby's ongeacht jou eigen behoefte daaraan. Je wilt geen linkse propaganda, maar krijg die toch via de Staat Omroep elke dag voorgeschoteld.

FreeVogelaar | 14-11-16 | 19:56

En natuurlijk grapjes over Trump.
Net zoals straks bij de Nederlandse verkiezingen over Wilders.
Niet over de inhoud maar over het haar waarschijnlijk.
Soms lijken juist de hoogopgeleiden zo dom bij de NPO.

Onderbuik2 | 14-11-16 | 19:54

Ah, beste NPO, wat zielig voor jullie, dat je er nu zo achter moet komen dan je niet echt (echt niet) de onafhanelijke, objectieve zender voor allemal bent.
.
Nou, droog je tranen en start opnieuw. Hier alvast 1 tip:
Geef evenveel zendtijd aan (vertegenwoordigers van) links *en* rechts op jullie kanalen.
.
Doe je best, en graag gedaan.

hotmint | 14-11-16 | 19:53

Npo weet, dat als greet mp wordt, de npo zal verdwijnen. Ik ben vóór.

Rest In Privacy | 14-11-16 | 19:52

Laat ze eens wat kritische veagen stellen

sinnedsawereh | 14-11-16 | 19:52

Die ene mevrouw had het over Radio 5 laagopgeleiden en ook Frans Bauer. En die meneer kwam als oplossing met rob oudkerk.
Dat iemand van de PvdA !!!
De PvdA en haar spreekbuis de NPO zijn nu juist het probleem!!!
Ongelooflijk hoe dom die gutmenschen zijn.

Onderbuik2 | 14-11-16 | 19:51

Zit even naar DWDD te kijken maar zowel Matthijs als die Shula Rijxman, voorzitter Raad van Bestuur Publieke Omroep, draaien flink om de hete brij heen. Geen enkele keer wordt de eenzijdige berichtgeving + het stelselmatig Bush bashen in alle NPO programma's en bij het staatsjournaal genoemd. Was overigens ook bij RTL het geval.
En Bert Huisjes van WNL zegt dan wel dat WNL een meer rechtse omroep is, maar daar is ook niets van te merken. In elk geval niet bij WNL op zondag. Hij probeerde nog wel enigszins te zeggen wat er anders zou moeten, maar dan had hijzelf andere mensen voor zijn programma's aan moeten trekken.

Wel goed van Huiskens dat hij een fragment van de uitzending van Pauw van vrijdagavond liet zien als voorbeeld van hoe het niet moet. 'Gewone' mensen die kennelijk waren uitgenodigd om te vertellen wat hen dwarszit aan de berichtgeving werden door Jeroen Pauw met misselijk makend dedain behandeld.

Het gaat gewoon niet gebeuren. Zelfreflectie ontbreekt totaal. Niks veranderd na de moord op Fortuyn.

Nooit meer kijken naar die kudtprogramma's is het enige dat wellicht nog helpt. Wij informeren ons zelf wel via de sociale media.

Hier nog een hilarisch fragment uit Business-class van gisteren: Willem van Hanegem over Trump en Pechtold, op 33:38

www.business-class.nl/nl/uitzendingen/...


Marie Curieux | 14-11-16 | 19:49

Linkse collectivisten hebben een propagandakanaal nodig om de samenleving te 'besturen'.

Rechts-libertarische mensen willen vrijheid voor zichzelf en anderen en hebben derhalve geen interesse in een staatsomroep, ze willen slechts met rust gelaten worden en zijn veel minder geneigd zich te organiseren.

De media trekt daarom links-autoritaire figuren aan, het is de aard van het beestje. Dat zal nooit veranderen.

Tijdreiziger | 14-11-16 | 19:49

Stekker uit: het sinterklaasjournaal, dwdd en die droeftoeterige humor-waar-je-niet-om-kan-lachen shows, daarnaast berufsverbot voor de ganse nos-redactie en een verplicht populisme-quotum. Ook minder amsterdamse grachtengordel-tv en meer normale-mensen tv. Om mee te beginnen...

Binnenbaan | 14-11-16 | 19:49

"Of ze het geluid van alle Nederlanders voldoende laten horen, of alleen dat van de hoogopgeleide kosmopolitische Nederlander."

Wat een dedain... Zum kotzen!

Rijxman, arrogante trut dat je daar bent, ga vooral door joh met het opdelen van de maatschappij in hokjes. Wit hier blank daar. Juist door dat te doen laat je blijken NIETS te hebben geleerd van Brexit en Trump. Opbokken met je diversiteit dom wicht fonkonline.nl/public//shula-app.png

Maak je borstjes maar nat meid. Het worden donkere jaren voor mafklappers met jouw gedachtengoed!

Honorificabilitas | 14-11-16 | 19:49

NPO hervormen? Trap er niet in!

Rest In Privacy | 14-11-16 | 19:48

Die afsluiter "Want de publieke omroep is niet van ons, die is van u."
Wat een aperte leugen. Iedereen weet dat het de staatsomroep is, EN wiens doel het dient.
Het is een beetje net als het COA. Je wilt beslist niet dat ze bestaan, maar betaalt er gewoon verplicht aan mee. Het verschil is dat die niet claimen van mij te zijn. Als een van de eerder genoemde daadwerkelijk van mij blijken te zijn hef ik ze direct op.

ti ta toverkuffar | 14-11-16 | 19:46

Men heeft zo'n 20 jaar geleden net op het tijd het kijk en luistergeld opgedoekt (iedereen juichen, hoi hoi geen kijk en luistergeld meer) en ingeruild voor ongebreidelde financiering via de belasting omdat men ook wel doorhad dat er uit vrije wil niet teveel betaald zou worden.

kadoendra | 14-11-16 | 19:44

De NPO sloop je van binnenuit. Kunnen jullie geen omroep oprichten?

Harry Turtle | 14-11-16 | 19:44

Uit de "Journalistieke Code voor de Redactie van NIEUWSUUR"
NIEUWSUUR streeft ernaar het nieuws en de achtergronden van het nieuws te brengen met een zo grote mogelijke nauwkeurigheid en precisie. Daarbij staan onafhankelijkheid en onpartijdigheid voorop. Beide zijn cruciaal voor de geloofwaardigheid van en het vertrouwen
in het programma. Voor de reputatie van NIEUWSUUR is de overtuiging van het publiek dat het programma zich niet door druk van buitenaf heeft laten beïnvloeden, en zijn oren niet heeft laten hangen naar één kant van de zaak of één enkele visie op een onderwerp,essentieel.
.
Tja.

CoffeePatch | 14-11-16 | 19:43

Het beste wat de NPO kan doen is de hele programmering van NPO 1, 2 en 3 binnenkort een avond schoonvegen en over de drie zenders een uitgebreid gesprek organiseren met alle betrokkenen: directie, presentatoren, producenten, minister, volksvertegenwoordigers, onrendabelen, laagopgeleiden en critici vanuit GS, TPO etc aan tafel waarbij iedereen evenveel tijd krijgt om te ageren en te reageren. Dit is een zaak die het hele land aangaat (jawel, uw en mijn 'belastingcenten'!) en die van groter belang is dan alle gala's en bedelacties waarvoor nu regelmatig een hele avond wordt ingeruimd. En geloof maar dat er gekeken wordt als alle tegenstanders van de huidige NPO ook aan tafel zitten en niemand kan uitwijken naar de sporrrrrt. Er moet een bindend advies uitkomen (weer eens iets anders dan een eindbedrag) waarmee men (jawel volksvertegenwoordiging)aan de slag gaat binnen een vastgestelde termijn. Lukt dat niet dan moet de zaak in het landsbelang op zwart en het belastinggeld terug naar de burger.

Maar dat gebeurt natuurlijk allemaal nooit. Bij DWDD zijn we ook al weer aan het hardfietsen.

piloot47 | 14-11-16 | 19:43

De NPO helemaal afschaffen. Er zijn nu zat middelen voor de overheid om de burger te (des)informeren ipv 3 zenders met staatssteun. En als er echt bepaalde programma's uitgebracht moeten worden tbv van het algemene nut, kunnen die individuele programma's met subsidie gemaakt en uitgebracht worden door commerciele zenders.
.
Geen cent belastinggeld meer naar een gesloten en ontoerekenbare kliek die er hun linkse propaganda mee financieren.

quantumcollider | 14-11-16 | 19:43

@Stocktrader | 14-11-16 | 19:04
RTL is al net zo erg als de NPO met linkse agitprop.
En SBS heb ik geen mening over want dat heb ik echt nooit gekeken.

sinar2 | 14-11-16 | 19:43

Ik ben bang dat de les die ze hier in Nederland gaan leren over "luistert de media eigenlijk wel genoeg naar het volk", er eentje is waarbij ze nog VEEL en VEEL meer van dat grootneus straattuig op TV gaan gooien.
Ik zie het al helemaal voor me hoe hij straks een eigen item tijdens het journaal heeft over "wat er speelt op straat". En oh, wat gaan de linksen, tot de verkiezingen, zichzelf op de borst kloppen dat ze nu toch echt met de neus midden in de samenleving zitten.

DaJonkel | 14-11-16 | 19:43

Wat de NPO fout doet?
Heel veel, maar laat ik het kort samenvatten.

Bij alle belangrijke kwesties van de afgelopen 30 jaar zat de NPO er naast. Feitelijk zat de NPO er steevast naast, door consequent de idiootst denkbare slogans zoals "islam = vrede" en "EU = welvaart" te blijven herhalen.
Maar de NPO zat er vooral naast door stelselmatig censuur en dictatuur toe te passen, zogenaamd omdat "democratie = Hitler = fout".

Dieptepunten van dat beleid zijn juist de "diepzinnig" bedoelde programma's zoals "het filosofisch kwintet" en "buitenhof". Daar gaan een paar intellectuelen met elkaar in gesprek over de vraag *waarom* sommige extreemrechtse racistentokkies niet hetzelfde denken als de PvdA. Die boze blanke mannen zijn dan zomaar ineens tegen antisemitisch geweld, potenrammers, massa-aanrandingen, rassenrellen en bloedige aanslagen; schandalig. Want de PvdA weet alles beter, dus die weten dat criminaliteit en extremisme onze eigen schuld is en alleen kan worden aangepakt door daders rijkelijk te belonen, en slachtoffers verder af te branden. Zoals Peter Repelsteeltje de Vries zo leuk deed, na de aanslagen op joden en Charlie Hebdo; "eigen schuld".

De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat in dat programma met Peterrrrt ("jouw vrijheid, mijn vrijheid") ook twee tegenstanders van islamitisch geweld mochten spreken. Maar tegen de stortvloed van drogredenen van een tiental stalinisten en isis-aanhangers konden ze niet op.

En wat veel erger is; het was al bijzonder dat er twee mensen aanwezig waren die islamitisch geweld simpelweg afwijzen.
Er wordt altijd gesproken *over* de tegenstanders van islamitisch geweld.
Nooit *met* de tegenstanders van islamitisch geweld.

Voor onderwerpen als de corrupte EU, de falende euro, de mislukte immigratie, de ongecontroleerde massa-immigratie, de afschaffing van onze soevereine democratie en andere belangrijke onderwerpen geldt precies hetzelfde. We horen altijd hetzelfde verhaal van dezelfde mensen. Dissidenten horen we niet; we horen alleen hoe ze stelselmatig en consequent worden belasterd.
Dan ben je als NPO best diep gezakt.

Dandruff | 14-11-16 | 19:40

De NPO daar waar alle moslim terroristen worden geduid als verwarde mannen. De massa immigratie nog steeds als een verrijking wordt verkocht. Men godsdienst neutraal is maar wel overal een gehoofddoekte moslima mag opdraven. Waar het sinterklaas journaal politiek correct is geroetveegd. Waar bij ieder discussie programma,als er een keer een rechts politicus mag aanschuiven, men zorgt voor minimaal vier linkse politici plus een linkse presentator aan tafel. Waar Obama 8 jaar lang geen woord van kritiek kreeg. Waar elke gedode aanslagpleger in Israël breed wordt uitgemeten maar die nog nooit een woord hebben gerept over de Marokkaanse bezetting van de Westelijke Sahara, de Turkse bezetting van Cyprus of de bombardementen van Saoedi Arabië op Jemen.
En die denken dan dat ze met dit zooitje linkse vooringenomen journalisten vanaf nu objectieve programma's kunnen maken?
Dat is net zo ongeloofwaardig als dat de Nederlandse rechters het belang van slachtoffers nu gaan dienen in plaats van die van de criminelen.

Franker | 14-11-16 | 19:40

eerste actie van Wilders als MP: NPO opheffen.

langzullenweleven | 14-11-16 | 19:39

Blijkt toch steeds weer weggegooid belastinggeld te zijn die,

Nederlandse
Postduiven
Organisatie.

FreeVogelaar | 14-11-16 | 19:39

Opheffen!

netniet | 14-11-16 | 19:35

Sorry, sorry & sorry

Guust Kadaver | 14-11-16 | 19:32

@Cuyahoga | 14-11-16 | 19:25
Haha! Prachtig. Mijn dank.

Verder: wat Osdorpertje | 14-11-16 | 19:21 al zei: stoppen met het uitdelen van bakken met belastinggeld aan veel te duur betaalde talking head-bobo's van de NPO. Kom bij mij niet aan met de smoes dat dan het 'niveau' van de programma's achteruit gaat; het RTL-nieuws, hoewel ook niet perfect, is inmiddels al van veel betere kwaliteit dan dat van de NPO.

EefjeWentelteefje | 14-11-16 | 19:32

Suggesties?
Meer marktwerking? Minder subsidies kan ook. Te beginnen bij de opruiende haatzaai-site Joop.

atheïstisch stemvee | 14-11-16 | 19:29

Eigenlijk is het meer een verkapte oproep. Wat in Amerika is gebeurt kan ons ook overkomen en dat wordt niet Diederick of Lodewijk de nieuwe POTUS van Nederland maar Geert Wilders en dat is echt heel erg en daarom moeten de media's alles op alles zetten om er voor te zorgen dat dit niet gebeurt, en alle ideeën zijn welkom zolang Marcel van Dam Geert maar geen buitengewoon minderwaardig mens hoeft te noemen want daar gaat ie geen tweede keer mee wegkomen maar alle andere vormen van Wilders bashen hoort de NPO graag van u.

Osdorpertje | 14-11-16 | 19:28

Begreep van die miep van NPO dar radio 5 wordt beluisterd door laag opgeleide mensen....... je wordt hier toch moe van. En naar Vara wordt zeker alleen door professoren, tandartsen en wetenschappers gekeken/geluisterd.............

Blonde Nel | 14-11-16 | 19:27

Opheffen die hele staatsomroep, weg ermee, allemaal eenzijdig gewauwel ,liegen en bedriegen .

fleurtje | 14-11-16 | 19:26

80 tot 90% van de Nederlandse bevolking wil volgens de Telegraaf Zwarte Piet in de huidige vorm behouden. Laten ze al die gekleurde, witte en roetpieten eens van het scherm flikkeren en alleen nog Zwarte Pieten in beeld brengen.
En laten ze 'Wild Geraas' eens uitzenden zodat iedereen kan zien dat bij de overgang van het 'zomerseizoen' naar het 'winterseizoen' in heel Europa mensen hun gezicht zwart maken als een symbool van deze 'omkering'.... Meer is het niet!

Aristotalloss | 14-11-16 | 19:26

Waldemar Verscrhreupelen, trainer van V.V. Rood-Lila-Turquoise Veteranen 2 is voor het tiende jaar achter elkaar gedegradeerd.
"En Waldemar, na tien jaar degradatie, heb je nu wat geleerd?"
"Nou goed dat je dat vraagt, ik kom nu toch tot de conclusie dat het lijkt alsof we niet goed gevoetbald hebben.
Wellicht is het een idee om door de week ook eens te trainen, en dan op een veld, in plaats van met een weefgetouw.
Ook geef ik grif toe, dat het handig was geweest als we de aanvangstijden bij de spelers bekend hadden gemaakt, dan hadden we meer kans gehad op een aantal mensen die daadwerkelijk binnen de lijnen stonden op het afgesproken tijdstip.
En natuurlijk, als we de spelregels hadden geweten dan hadden we misschien niet zoveel penalties tegen gehad, nu blijkt dus dat er maar één speler de puck in zijn handen mag pakken, en de rest niet, in plaats van andersom.
En over die puck gesproken, dat schijnt dus een bal te zijn, maar goed dat konden mijn spelers niet weten, want die keken eigenlijk nooit naar voetbal.

Dus samengevat, ja, ik snap de kritiek, maar wij konden er ook niet zoveel aan doen maar om eerlijk te zijn, ik hoor dit nu voor het eerst, dus ik kon het echt niet weten.
Want uiteindelijk spelen wij toch voor U, het publiek en V.V. Rood-Lila-Turquoise veteranen 2 gaat er alles aan doen om dat te verbeteren, maar ik kan niks beloven."

Cuyahoga | 14-11-16 | 19:25

Goed verhaal Shula. Dat zal jouw achterban geruststellen. Ik daarintegen kijk al zeker 10 jaar geen NPO meer. De Volkskrant lees ik ook niet meer, zelfs niet als ik hem gratis krijg.

Yeohan | 14-11-16 | 19:25

Goed verhaal Shula. Dat zal jouw achterban geruststellen. Ik daarintegen kijk al zeker 10 jaar geen NPO meer. De Volkskrant lees ik ook niet meer, zelfs niet als ik hem gratis krijg.

Yeohan | 14-11-16 | 19:24

-weggejorist-

Guust Kadaver | 14-11-16 | 19:24

-weggejorist-

Guust Kadaver | 14-11-16 | 19:23

-weggejorist-

Guust Kadaver | 14-11-16 | 19:23

Afschaffen, kan dat ook?

Guust Kadaver | 14-11-16 | 19:23

Als de New York Times het al deed, als CNN het al deed dan kunnen wij ook niet achterblijven zal ze gedacht hebben. Pauw wist al langer dat ze dit briefje ging schrijven en nodigde overijl 4 'gewone burgers' uit en plaatst die tegenover een Pechtold. Kansloos voor die 4 natuurlijk en zo blijven ze doorgaan met framen. Bij Pauw. Bij DWDD. Bij Nieuwsuur. Elke.Dag.Weer. Brussen briesend. En terecht.

Rest In Privacy | 14-11-16 | 19:22

Afschaffen subsidies voor NPO en alleen nog maar inkomsten uit reclames, dan kunnen ze zelf beslissen of ze hun geld gebruiken voor goede programma's of het salaris van Matthijs van Nieuwkerk

Osdorpertje | 14-11-16 | 19:21

NPO zegt dat meer NPO nodig is.
NPO concludeert dat met de huidige programma als DWDD en Pauw de PVV stemmer niet bereikt wordt om te bewerken. Er moet een programma komen voor de PVV stemmer om subtiel van visie te doen veranderen.

Rubberentegel | 14-11-16 | 19:21

"Wij in Hilversum..."
Nou, dan wéét je het al. Er is alleen een "wij", en "wij" zitten in het centrum. Het lijkt wel of je Juncker hoort praten over de EU en hoe het er in Europa aan toe gaat.
Ze formuleert het wel slim, die Shula. Wat ze eigenlijk wil zeggen is:
"Hoe heeft het zo kunnen gebeuren dat Trump kon winnen, en Clinton kon verliezen? Waar hebben de media in de VS gefaald? Hoe hadden die media kunnen voorkomen dat Trump er met de overwinning vandoor is gegaan? Dat mag ons niet gebeuren! We moeten op tijd onder de huid van die rechtse kiezer kunnen kruipen, hem begrijpen, hem aanvoelen, opdat wij kunnen voorkomen dat hij hier net zoveel invloed krijgt als in de VS.
Wij in Hilversium moetenhiervamn leren om te kunnen voorkomen dat ook hier de deplorabel de macht grijpen!"

Schoorsteenveger | 14-11-16 | 19:21

-weggejorist-

PookaE | 14-11-16 | 19:20

-weggejorist-

PookaE | 14-11-16 | 19:20

Geert moet niet zeuren. Hij vindt het hartstikke lekker om gebasht te worden.
Vooral door Eliane van Rens. Ouwe masochist.

Koos Knak | 14-11-16 | 19:20

Berouw komt altijd na de zonde.
Consequenties trekken uit je falen als (hoofd)redactie, dat is veel zeldzamer.
Wegwezen! Allemaal.

pjotr nicknaamtov | 14-11-16 | 19:20

Voorzichtigheid geboden bij het kijken want er blijft gevaar voor kotsneigingen en dat moeten we niet willen .

daytripper | 14-11-16 | 19:14

Slopen. Alle betrokkenen op de zwarte lijst. Opnieuw beginnen. Vrijwilligerswerk van maken.

Parel van het Zuiden | 14-11-16 | 19:13

Ik hoor het alweer. Ze hebben er geen flikker van geleerd. Het belerende toontje blijft.

brutus68 | 14-11-16 | 19:13

www.npo.nl/live/npo-1 bij DWWD krapt de Gutmensch zich op DIt moment op de kop of ze wel voldoende om zich heen hebben gekeken ... lol

daytripper | 14-11-16 | 19:12

Het is een circus

Mesmer | 14-11-16 | 19:11

Beste NPO, Laat de waan van de dag voor het internet en maak alleen nog maar mooie documentaires. ;-) Graag wel in HD online knallen, we hebben er al voor betaald.

WernerT | 14-11-16 | 19:08

Allemachtig, Ronaldo, wat een gekunsteld verhaal man...

F. von Zeikhoven | 14-11-16 | 19:08

NPO rechts en NPO links.Eventueel nog een NPO vrouw en NPO-religie voor op de schotel.

van stampij | 14-11-16 | 19:05

Volgens mij moeten we RTL + SBS subsidie gaan geven om een evenwichtiger beeld te krijgen. NPO van binnen uit te veranderen is al vaak geprobeerd, maar zal niet lukken.

Rest In Privacy | 14-11-16 | 19:04

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland