Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

BAMM. Gevoelige nederlaag Mutti Merkel

Een Wahldebakel, koppen de Duitse kranten. Bij de regionale verkiezingen in Bundesland Mecklenburg-Vorpommern heeft Mutti Merkel een krachtig signaal gekregen van de Duitse kiezer. De MecVor's dachten "dan maar liever de socialisten" en brachten de SPD weer aan de macht, maar de ogen waren zeker niet gericht op de DuitsvdA'ers. Nee, men was vooral benieuwd wat Alternative für Deutschland deed, de partij die zich tegen de EU en tegen de massamigratie keert. De cijfers liegen er niet om. De jonge partij is nu de tweede partij in de deelstaat. Saillant is ook het aantal niet-stemmers: analisten in Duitsland wijzen op het hoge percentage niet-stemmers (voor Duitse begrippen), wat aangeeft dat het vertrouwen in de politiek er niet bepaald op z'n best bijstaat. Een beetje zoals in de rest van Europa, dus: de traditionele partijen hebben de antwoorden niet meer, wat "bruinrechts" genoemd wordt rukt op en de verantwoordelijken voor de EU-ramp en de migratiecrisis krijgen de deksel op de neus. Ook de lijstverbinding tussen de christendemocratische CDU van Merkel en de CSU in Beieren (hetzelfde, maar dan meer Katholiek en meer Lederhosen) heeft een gevoelige tik opgelopen. De Generalsekretar, Andreas Scheuer, vertolkt in niet mis te verstane bewoordingen het sentiment van de Duitse kiezer en, belangrijker nog, van een groot deel van zijn partijgenoten: „Wir brauchen eine Obergrenze für Flüchtlinge, schnellere Rückführungen, eine Ausweitung der sicheren Herkunftsländer und eine bessere Integration.“ In het Duits staat daar dat het nu maar eens klaar moet zijn met de import van allerlei onrendabele asilio's. Is dit het einde van Wir Schaffen das? De CDU lijkt af te stevenen op een vechtscheiding met de CSU en de gewone Duitser is op zoek naar een alternatief voor de koers van de afgelopen jaren. Toch gaan dit soort bewegingen niet over één nacht ijs, of over één regionale verkiezing. Ondanks de nederlaag in haar thuisbasis staat de positie van Merkel in de CDU niet ter discussie, maar de Duitsers die hun stem tegen het beleid konden laten horen hebben het in ieder geval gedaan. LOLOLOL. GoedVolk deugt NIET (althans, de helft) en juicht het alternatief toe.

Reaguursels

Inloggen

De partijen die iedere asielzoeker nog heiliger verklaren dan Moeder Theresa moeten nodig eens de erkende statistieken doorlezen.Er zitten wel degelijk veel mensen bij die niet uit Syrie komen, zelfs uit landen waar helemaal geen oorlog is. Criminaliteit en sexuele aggressie is hoger onder vluchtelingen. Er zijn wel degelijk terroristen meegekomen in de vluchtelingenstroom. Werkloosheid is hoger onder ex-vluchtelingen, en verschilt per land van afkomst. En een veerdienst op afroep is geen grensbewaking, dat is medeplichtigheid aan mensensmokkel.

Laat de echte Syriers die de oorlog ontvluchten niet de dupe worden van economische vluchtelingen en profiteurs. Beperk de instroom, en gebruik het vrijgekomen geld voor betere integratie en begeleiding.

Voor de volledigheid: ik ben een zeer linkse stemmer, maar ik heb verstand van statistiek en sluit mijn ogen niet voor de realiteit.

KayakFun | 06-09-16 | 09:12

Ben kokhals 13.40;
Dat duurt nog 10-20 jaar, deze man heeft dat natuurlijk ook tegen zijn kinderen gezegd.
Daarom heb je ook zoveel gedonder met moslims, worden opgevoed met haat tegen het Westen, duurt generaties om dat te veranderen, heb oost-europeesche vriendin, die 18 was toen de muur viel, maar moet echt niets hebben van Russen.

corbiere | 06-09-16 | 07:03

Ernstig;
Precies, zoals veel Oostblokkers zien dat de EU de nieuwe communistische leiders zijn, en er dus ook uit wiilen .

corbiere | 06-09-16 | 06:52

Voor Duitsland is de Migratiecrisis de “perfecte storm”.
70 jaar geleden werden er door de nazi’s verhalen bedacht en in de kranten gepubliceerd over vrouwen die werden verkracht door joden.
Nu er daadwerkelijk een verkrachtingsepidemie plaatsvindt door „vluchtelingen“ durft niemand er wat van te zeggen.
De kranten zwijgen over de achtergrond van de daders.

70 jaar geleden werden mensen weggejaagd vanwege hun ethnische afkomst.
Nu durft niemand iets tegen de islam te zeggen uit angst voor racist te worden uitgemaakt.

70 jaar geleden werd de Duitsers verteld dat ze als volk ten onder zouden gaan als ze zich niet met geweld „verdedigden“.
Nu durft niemand de grenzen te verdedigen of gelukszoekers af te wijzen die zichzelf vluchtelingen noemen.
Het leger mag in het binnenland niet worden ingezet.
Nu wordt het Duitse volk inderdaad op afzienbare termijn ingewisseld voor een bevolking uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

De Duitsers hebben een blinde vlek vanwege de leugens van Hitler van toen.
Helaas gaat het dit keer om bittere werkelijkheid.
Niemand durft iets te doen uit angst de fouten uit het verleden te herhalen.

De realistische bedreiging van nu, wordt verwisseld met de propaganda van toen.
De fouten van toen verhinderen een natuurlijke reactie van een land dat wordt overstroomd door voornamelijk islamitische mannen, terwijl de echte vluchtelingen in de minderheid zijn.

1,5 - 2 miljoen asielzoekers op een bevolking van 80 miljoen klinkt nog niet dramatisch.
Er zijn circa 5 miljoen Duitse mannen tussen de 15 en 35.
Er zijn inmiddels naar schatting circa 2 miljoen mannelijke asielzoekers tussen de 15 en 35 bijgekomen sinds een jaar (officiele cijfers zijn niet betrouwbaar, omdat aan de grenzen niet werd gecontroleerd).
2 miljoen nieuwe mensen tegen 5 miljoen die er al waren (inclusief alle allochtonen die er al waren).
Je hoeft geen grote fantasie te hebben om te bedenken hoe Duitsland er over 20 jaar uitziet. (kleine tip: op dit moment krijgen Duitsers gemiddeld 1,2-1,4 kind met leeftijd van de vrouw bij het eerste kind ca. 27 jaar).

Het parlament mocht hierover niet meebeslissen. Dit was een beslissing van de regering Merkel zonder mandaat van het volk. Zonder dat ze dit voor de verkiezingen had aangekondigd.

De AfD werd als Nazi-partij in de media door het slijk gehaald. Dat de AfD 21% heeft gehaald is niets minder dan een wonder. De normale kranten berichten 80% positief gekleurd nieuws over asielzoekers. Slechts 6% van het nieuws is kritisch.
Mecklenburg-Voorpommeren ligt in de voormalige DDR. De mensen daar hebben meer ervaring in het interpreteren van onrealistisch jubelnieuws dan de voormalige West-Duitsers, die gewend zijn hun kranten te kunnen vertrouwen. Wat de Oost-Duitsers ook zeggen: „Het is weer net als toen, er wordt weer gefluisterd…“

Eindconclusie: Duitsland heeft niets dan pech met hun „Führungs“-personeel.

ernstig | 05-09-16 | 23:13

Vraag me af of je met dat type verdwaasden überhaupt kunt discussiëren.
daytripper | 05-09-16 | 13:08

Ik heb een poging gewaagd op Sargasso, en dat ging lang goed maar eindigde toch zoals verwacht. Het omslagpunt was toen ik de geboortepyramides van islamitische landen plaatste, zoals deze populationpyramid.net/nl/egypte-land/... om een video van ene Roslinga (uit Zweden, geen wonder dat het daar zo'n puinhoop is) die volledig het probleem miskent te ontkrachten. Maar al die jongeren gaan zeker niet veel kinderen krijgen.
Voor de belangstellenden: sargasso.nl/zelfverkozen-zijspoor/
Ook aardig is om de juridische haarkloverij te lezen over of moslims indien met 2/3 meerderheid staatsrechtelijk gezien de sharia kunnen invoeren. En de bijdrages van Flip die een beroep heeft gemaakt van zijn voorspellingen aanpassen.

SmilingBhudda | 05-09-16 | 21:10

Gevoelig, gevoelig... het is een beetje jammer dat 40% van het electoraat thuisblijft in deze tijden. Te druk met appen schijnbaar. En het is ook een beetje jammer dat de Duitse PvdA gewoon het grootste blijft. Maar goed, wij zijn dan ook een gidsnatie, en wat hier gebeurt, gebeurt 50 jaar later ook in Duitsland.

SmilingBhudda | 05-09-16 | 20:00

Goed nieuws, een lekkere oorvijg voor Merkel. Insiders noemen zij ook IM Erika (IM "inoffizielle Mitarbeiter", aanbrengers die DDR-Stasi bij het werk helpen)

nik777 | 05-09-16 | 19:50

Dexit. Nexit. Zodat het opbouwen weer kan beginnen. Het zal heel wat jaren duren voordat de schade die door de EU is aangericht teniet is gedaan maar hoe eerder we beginnen hoe liever.

Rest In Privacy | 05-09-16 | 18:16

Het lijkt erop dat we (ik hoop heel snel) de guillotine weer eens uit t vet kunnen halen... de hooivork en fakkel heb ik al n tijdje klaar staan...

*E*T* | 05-09-16 | 18:02

Merkel heeft al gezegd haar beleid niet te veranderen
Normaal is ze rationeel calculerend maar. Wie schaffen das is een geloofsartikel

Rest In Privacy | 05-09-16 | 17:37

-weggejorist-

Johnsatyricon | 05-09-16 | 17:27

Deze week zondag 11 september wederom een kans dit maal in de deelstaat Nedersaksen (Niedersaksen).

We gaan het weer volgen. Merkel muss weg!

oostermoer | 05-09-16 | 17:17

daytripper | 05-09-16 | 13:08

Helaas is dit bonton in Deitsland, lees maar "Junge Freiheit"of, nog duidelijker "politically incorrect", of de blog van Vera Lengsfeld, en zo kan ik er nog meer noemen, maar deze websites laten Duitsland diep van binnen zien.
Maar de meestre mensen in Nederland hebben totaal geen idee wat daar momenteel aan enorme veranderingen voltrekken.
Angstaanjagend te zien hoe " Antifa's" gesteund worden door SPD en Groenen in het diffameren van oa. de AFD, al jaren.

Foezela | 05-09-16 | 16:21

Het allermooiste bericht is dat de groenen niet meer in dat Landesparlament komen!
Dat is pas goed nieuws!!

Foezela | 05-09-16 | 16:10

FustViking | 05-09-16 | 14:40
lol.
Sterre 'clueless' Lindhout in de vk afgelopen zaterdag:
"heeft de vluchtelingencris de positie van Merkel verzwakt?" "De vele cijfers die het antwoord op deze vraag proberen te beantwoorden geven een wat diffuus beeld."
..
deze uitslag maakt het beeld voor onze Sterre hopelijk wat minder diffuus.

Bert Konterman | 05-09-16 | 15:48

@Feynman | 05-09-16 | 13:32

Misschien aan Erdogan vragen om onze Europese problemen op te lossen. Dat vindt Merkel toch een prima oplossing?

Pieter V | 05-09-16 | 15:36

@Berbaar | 05-09-16 | 13:48

Dat vindt Berbaar, zeg maar gerust Barbaar, natuurlijk weer prachtig. Toch weer 5 jaar gewonnen om de hele EU te vernietigen.

Pieter V | 05-09-16 | 15:33

roze_bril | 05-09-16 | 13:01

Nee hoor, geen boosmaker. Ik vind het juist heel plezierig! Ha ha ha!! Kijk eens! DIT is wat de duitse kiezers in Mecklenburg und Pommern vinden van al die partijen die steeds de oppositie uitschelden voor racisten. Kijk dan!
service.mvnet.de/wahlen/2016_land/date...

Alle partijen die de kiesdrempel hebben gehaald (en Afd 'rassisten' noemen) hebben verlies geleden. Allemaal!

Het racist!-gescheld en -geschreeuw werkt niet meer. Het wint geen stemmen meer. Aan de ene kant roepen dat ze 'tolerant' zijn en 'niemand uit wil sluiten', en tegelijkertijd hun politieke opponenten uitschelden voor 'racist' en ze uitsluiten van het politiek debat omdat ze een mening hebben die hun niet aanstaat ... het werkt niet meer! Het kost ze stemmen! En veel ook!


daytripper | 05-09-16 | 13:08

Met zulke mensen kan je wel discussiëren, maar alleen als je met ze mee lult, ze gelijk geeft en hun mening deelt. Zo niet, dan word je beledigd en uitgescholden voor racist, en lopen ze weg omdat ze niet met 'racisten' willen praten.

Zo rollen de mensen die steeds zeggen dat ze tolerant zijn en 'niemand willen uitsluiten'.

gaffelbaard | 05-09-16 | 15:31

@WirMachenMusik | 05-09-16 | 14:25

En de Nederlandse MSM doen dat beter? Nee hoor, dat zijn waardige concurrenten van de Pravda in het Sovjet tijdperk.

Liegen, bedriegen en misleiding, al decennia lang.

Pieter V | 05-09-16 | 15:24

Mutti Merkel heeft geen kinderen. In feite ben je dan per definitie ongeschikt om een land te besturen want dat soort eigenheimers hebben geen greintje voeling met de belangen van kinderen en kleinkinderen en negeren die belangen dan ook meestal volledig.

Omdat Mutti Merkel geen kinderen heeft viert ze haar Münchhausen by proxy syndroom maar bot op alle inwoners van de EU.
Dat mens is echt compleet geschift en moet z.s.m. worden opgebost.

Pieter V | 05-09-16 | 15:20

Voor het overige met - zeer tegen mijn gewoonte - een uurtje in de auto Radio 1 geluisterd. Ik verwachtte wel een itempje hier over. Wel een vrij uitgebreide reportage over een Gay-stelletje dat geen donor-ei kan krijgen, wat uiteraard zeer, zeer belangwekkende is, maar over deze verschuiving berichtte de NsdaPO dan weer niet.
.
Zoals 'Sterre' vandaag op de voorpagina van de azijnbode ook geheel objectief beoordeelde dat de AFD een 'problee'm is voor héél Europa. Ik denk dat ze de EU bedoelde maar leg die pijprokers van de VK het verschil maar eens uit.

FustViking | 05-09-16 | 14:40

Misschien is AfD niet de oplossing, Merkel is wel het probleem.
Feynman | 05-09-16 | 13:32

@Feynman. Klinkt wel wijsgerig, maar enige motivering zou leuk zijn.

daytripper | 05-09-16 | 14:39

In Brussel schijten ze nu 7 kleuren bruin. Nog gauw even meer macht toe-eigenen voor het te laat is.

Kunnen ze die linkse wegkijkgekkies en hun dochters niet verplichten om door zo'n invasiewijk met rapefugees te lopen?
Kijken of ze na 2 minuten nog steeds zingen "jullie zijn welkom, welkom in mijn land."

Uw Psychiater | 05-09-16 | 14:31

trip666 | 05-09-16 | 14:25
www.spiegel.de/politik/deutschland/lan...
SPD van 35 naar 30 procent van de stemmen. Dus dat is 1/7 of 14% minder stemmers.
En het is 'dat betekent'. Maar dat geheel terzijde.

trip666 | 05-09-16 | 14:27

Voor de goede orde hierbij de complete winst- en verliesrekening. Winnende partijen: AfD: +20,8%; FDP: + 0,2%. Verliezende partijen: Linke: -5,2%; SPD: -5,0%; CDU: -4,0%; Grüne -3,9%; NPD: -3,0%; de rest: +0,1%. Wat valt op? De partij van Merkel heeft flink verloren maar heeft niet het grootste verlies geleden. Opvallend is het enorme verlies van links. SPD, Linke en Grüne hebben gezamenlijk 14,1% ingeleverd. Een feit dat door onze pers vakkundig wordt weggemoffeld.

Ni fallor | 05-09-16 | 14:26

Bedenk ook dat de nu al twee jaar durende opeenvolgende verkiezingssuccessen van de AfD, behaald werden ondanks een voor Nederlanders haast onvoorstelbare demonisering door de Duitse MSM.
De ooit bijna absulute Macht van de MSM om kiezersgedrag te manipuleren schijnt nu ook in Duitsland zienderogen te slinken. De invloed van lezercommentaren in die Media en vanvia internet beschikbare informatie daarentegen fors toegenomen.
Op zich, een voor demokraten heuglijke ontwikkeling want een meerzijdig en symmetrisch aanbod von informatie over politieke partijen is een essentiële voorwaarde voor een functionerende demokratie. En aan die voorwaarde wordt door vooral de Duitse MSM bij verre niet voldaan.

WirMachenMusik | 05-09-16 | 14:25

paolo23 | 05-09-16 | 14:18
SPD wordt als winnaar geframed, terwijl ze alleen nog maar, 'net' de grootste zijn. Nergens wordt AfD als winnaar genoemd, terwijl de SPD toch 5% verliest (dat betekend dus ongeveer 25% minder stemmers dan bij de vorige verkiezingen) en de AfD op 20% komt (20% meer dan de vorige verkiezingen).

Een eerlijke journalist is tegenwoordig moeilijk te vinden.

trip666 | 05-09-16 | 14:25

Wat een opmerkelijke verslaggeving als je kijkt naar de verliezen in Mecklenburg-Vorpommern: Linke -5,2%; SPD: -5%; CDU -4%, Grüne -3,9% en NPD -3%. Dat lijkt me eerder een afstraffing van links tot rechts, met Merkel in de middenmoot.

paolo23 | 05-09-16 | 14:18

Eugenetisch marxisme. Met levens redden heeft asiel weinig te maken.

Angel_eyes | 05-09-16 | 14:10

Ik krijg steeds meer de indruk dat Merkel er geen zin meer in heeft. Ze oogt de laatste tijd behoorlijk uitgeblust en het zal me niet verbazen als ze zich niet kandidaat stelt. Dit in tegenstelling tot Mark Rutte, die nog wel tot aan zijn pensioen premier wil blijven. Dat zou dan wel weer passen in het streven weer meer vaste banen aan te bieden. En ik gun hem dat wel.

Mannes | 05-09-16 | 14:10

Markje?!

Huiver je al een beetje voor 18 maart?
Nu is het je moeder. De volgende keer ben jij aan de beurt met al jouw kamerleden. Jij hebt onder de rok van jouw moeder natuurlijk allang een carrière in Brussel geregeld.
Maar ik ga zo genieten van al die zure verliezers!
Dat ze er alvast maar slapeloosheid van mogen krijgen.

RRMerlin | 05-09-16 | 14:00

Deutschland wird Deutsch bleiben zegt Merkel .Nein Merkel das ist eine luge.In elke grote stad in Duitsland ziet t zwart van de mensen ,maar jammer genoeg weinig Duitsers.De straten staan vol overvol met verkeerd geparkeerde auto,s.De meeste staan op naam van medelanders.Ze parkeren gewoon wild waar net een plaatsje nog vrij is schots en scheef.Men ziet er alleen gesluierde of met kopdoeken bevolkte mensen.Nein Merkel Deutschland ist nicht mehr Deutsch.In die kleine dorpjes waar het zo proper was,waar de bakken met bloemen zelfs op de bruggen reling hingen zo mooi.en waar de kapelletjes langs de weg stonden vol met bloemen is nu een verpaupering gaande .Schandalig voor woorden ,wat een medelander alles kan omtwrichten .

altijdfeest | 05-09-16 | 13:58

@Brulboei_61SB | 05-09-16 | 13:32
Inderdaad alle partijen hebben een samenwerking met de AfD reeds uitgesloten.
Dus de SPD heeft de keuze rechtsom weer met het CDU of linksom met die Linke.
Desalniettemin een mooie uitslag voor de AfD maar men zal wel 5 jaar vanaf de zijlijn moeten roeptoeteren

Berbaar | 05-09-16 | 13:48

Alexis de T. | 05-09-16 | 13:00
Het was heel cynisch. Ik vind het zwaar schofterig dar Rutte er mee weg komt om het Oekraine referendum op een zijspoor te zetten, zogenaamd om recht te doen aan .....
.
En nu is die engnek al met de volgende verkiezingen bezig, zonder dit eerst af te handelen. Ongehoord! Waar zijn die democraten die hem eens alle hoeken van de 2e Kamer laten zien?

LieberLiber | 05-09-16 | 13:43

@corbiere | 05-09-16 | 13:27
Het wordt hoog tijd dat de Duitsers ophouden met zich schuldig te voelen, of zich schuld aan te laten praten. Het verleden (dat vol van schuldigen is) is voorbij en ze hebben te maken met de bedreigingen in het hier en nu.

ben kokhals | 05-09-16 | 13:40

Dunbevolkste deelstaat van Deutschland. Als je er door de diverse dorpjes rijdt is er nog steeds de uitstraling van de "ehemalige DDR", niet alleen de huizen maar ook het monument op het dorpsplein (Hamer, sikkel en passer) ademt nog steeds de DDR geest. Dus al ging de uitslag ten koste van CDU en Die Linke, SPD zal nog steeds blijven samenwerken met 1 van hen, ondanks dat voor een meerderheid in Schwerin ten minste 3 partijen nodig zijn. De DDR leeft nog steeds voort :-(

Brulboei_61SB | 05-09-16 | 13:32

Misschien is AfD niet de oplossing, Merkel is wel het probleem.

Feynman | 05-09-16 | 13:32

-weggejorist-

double punch | 05-09-16 | 13:31

Die verdomde feiten eh? Altijd weer roet in het eten gooien.

Rest In Privacy | 05-09-16 | 13:30

"…de traditionele partijen hebben de antwoorden niet meer, wat "bruinrechts" genoemd wordt rukt op…"
.
Misschien stoppen met marxisten na te praten, met dat "bruinrechts". Het is immers een ondergordelse hint van ultralinkse marxisten naar de nazis. Dit is niet alleen vals, maar ook een misser van jewelste. Die nazis waren namelijk niet "rechts", maar "links", dus is het "bruinlinks". Maar laat het nu juist de marxisten zijn, of boljewisten, die ooit de grootste gruweldaden hebben begaan biblicisminstitute.files.wordpress.co... en als een halve eeuw als globalisten de westerse samenlevingen ontwrichten. En die lui "framen" hun tegenstanders als halve nazis? Wat een grap.

ben kokhals | 05-09-16 | 13:30

Dan heb je wel evenveel beesten, ze geven alleen haast geen melk.
Per saldo ben je meer veevoer kwijt voor een lagere opbrengst per dier.
Vogelbeest | 05-09-16 | 13:13
.
Geiten geven net zo goed melk. Ja, minder dan een koe maar een geit eet ook veel minder dan een koe. :-)

Lupuslupus | 05-09-16 | 13:29

Het beleid en de uitspraak van Merkel, en het kritische geluid van de AfD-beweging, zal in West-Europa wel een paar brandende kerken en synagogen gaan opleveren, de geschiedenis toont echter aan dat in het verleden gepleegde incidenten geen garantie bieden voor een islam-vrije westerse samenleving.

hovawart | 05-09-16 | 13:29

Wir haben es nicht geschaft

merel veld | 05-09-16 | 13:28

Er zijn nog teveel duitsers die door hun ouders zijn ingeprent " alles besser dann wieder ein Krieg" , daarom slikken ze daar alles, had laatst een gesprek met een oudere Duitser ( 66) en die gaan niet meer naar grote evenementen in hun stad vanwege de apothekers aldaar, en hij vroeg serieus wat er dan aan te doen was..., toen heb ik hem heel gemeen aan AH herinnerd, en gezegd we kunnen ze ook gewoon terugsturen, ze hoeven niet helemaal te verdwijnen.De moefti van Palestina wou de Joden helemaal weg hebben anders zat hij er zelf mee, maar dat was een moezelman.

corbiere | 05-09-16 | 13:27

MeVo is de dunstbevolktste deelstaat van Duitsland...

F. von Zeikhoven | 05-09-16 | 13:18

@roze_bril | 05-09-16 | 13:01
Ha, de bekende Rassisten-reflex. Als die analist iets anders zou vertellen kwam ie niet in beeld. Ziek land.

Piet Karbiet | 05-09-16 | 13:16

Merkel is de German Wings piloot de de Westerse samenleving om zeep probeert te helpen omdat ze zelf niet spoort.

Het argument van sommige politici om de hordes barbaren binnen te laten een het lage geboortecijfer van de Europese burgers. Dat frustreert op langere termijn de economische groei.

Diezelfde politici weigeren echter in te zine dat ze zwakbegaafden/semi debielen aan het importeren zijn die helemaal niet geschikt zijn voor onze hoogontwikkelde arbeidsmarkt: www.google.com/search?q=world+iq+map&...

Vergelijk de EU met een zuivelboerderij: Het lage geboortecijfer onder de koeien wordt opgevangen door geiten te importeren. Dan heb je wel evenveel beesten, ze geven alleen haast geen melk.
Per saldo ben je meer veevoer kwijt voor een lagere opbrengst per dier.

Vogelbeest | 05-09-16 | 13:13

Deze dikke Merkelteef is zwaar over de datum en is af!

Gags Beasley | 05-09-16 | 13:10

@daytripper | 05-09-16 | 12:58
Vogende keer met mee rtypefauten proiberen%.
D'r staan er heel veeel van.

Piet Karbiet | 05-09-16 | 13:10

Dit is pas de echte boosmaker van de dag!
www.spiegel.de...
roze_bril | 05-09-16 | 13:01

Inderdaad ... heb het gedeeltelijk bekeken, want de maag kwam bijna in opstand .. wat een totaal-malloot!.Ik ben zoals dat tegenwoordig heet, hoog-opgeleid, maar kan me, met de beste wil, niet verplaatsen in dit soort blindgangers .. niet te geloven!
Vraag me af of je met dat type verdwaasden überhaupt kunt discussiëren.

daytripper | 05-09-16 | 13:08

Bij tages-schau kwam het woord angst denk wel 100x voorbij.
Dan ben je goed bezig.

rattenvanger XL | 05-09-16 | 13:06

Wir schaffen das.

Wir schaffen das für der basen.

ProAsfalt | 05-09-16 | 13:02

Wat ik met mijn eerdere comment bedoelde is dit:

duitslandinstituut.nl/assets/upload/a...

Er van uitgaande dat elke partij met elke andere partij wil samenwerken om AfD erbuiten te houden, wat moet er wel niet gebeuren voordat deze partij een serieuze bedreiging kan vormen?
Ik word daar ook niet vrolijk van, maar het is wel de realiteit.

menzo | 05-09-16 | 13:01

"dan maar liever de socialisten"?
SPD zijn sociaal-democraten. Zeg maar de Duitse PvdA. Zou zomaar ook in Nederland kunnen gebeuren dat veel mensen toch weer PvdA gaan stemmen als Wilders de grootste dreigt te worden. Laten we hopen van niet.

MultiPlex | 05-09-16 | 13:00

LieberLiber | 05-09-16 | 12:56 Ik hoop dat dat cynisme is. Anders zeg ik NEE LieberLiber: niet stemmen is niet meedoen. Die thuisblijver konden gisteren stemmen, nu is hun beurt voorbij en ze zijn af. Zo werkt dat.

Alexis de T. | 05-09-16 | 13:00

Tja, de gutmensch is een met uitsterven bedreigde soort, die zichzelf op sadomasochistische wijze over het randje duwt, met mantra's als "Ook Duitsland valt voor de roep van het racisme", Aldus Gerard Drieluis (HP de tijd) op zijn slechtgeinformeerdecirclejerk verkondigd.

Abject | 05-09-16 | 13:00

O", en de Telegraaf? U dacht van niet.
Als het maar een beetje niet in hun straatje past, wordt het niet geplaatst.
Daar heb ik het reaguren al jaren geleden op gegeven.
Allemaal dezelfde kliek "Mainstream".
watmagjenogwel | 05-09-16 | 12:41

Klopt. had ik ff vergeten .. onlangs weer een poging gedaan .. geen groffe taal o.i.d. Betrof artikel over Rutte, waarin ik in mijn reactie verwees naar het beruchte Youtube filmpje waarin Rutte volledig idioot flipt op een doortastende vragenstelster: www.youtube.com/watch?v=Dp-0H8mBp1Q
Trouwens, dit had de vrijzinnige propaganda radio omroep ( VPRO) in hun zendtijd voor politieke Zomergasten moeten laten zien en confronteren.
De Telegraaf antwoordde mij : U heeft gereageerd op een artikel op telegraaf.nl. Ons moderatingteam heeft uw reactie beoordeeld en afgekeurd voor publicatie.

daytripper | 05-09-16 | 12:58

De CDU zal nog veel verder inkrimpen aangezien Mutti nog veel meer achterlijke beslissingen gaat nemen.

Titje | 05-09-16 | 12:57

Wir straffen das!

Tjemig | 05-09-16 | 12:57

Merkel doet gewoon een ruttetje en gaat zelf recht doen aan het geluid van die 39% thuisblijvers. Die mensen moeten per slot van rekening ook gehoord worden.

LieberLiber | 05-09-16 | 12:56

Mooi om te zien. Het jammere van Duitsland is dat ze toch echt het sterkste land in Europa zijn en dat de kinderloze moeder echt veel invloed heeft. Ik zie haar graag met een nat haswandje op haar voorhoofd 'aber wir schaffen das' prevelen. Niet echt eigenlijk maar Duitsers beginnen wat eigenwijzer te worden en dat is goed. Dat rare mens moet gewoon weg.

Bokito ergo sum | 05-09-16 | 12:56

Dat gekozen regeringen na verloop van tijd de aansluiting met de kiezer verliest is duidelijk. Zeker in een tweede regeerperiode zie je dat alles zo wordt uitgelegd dat het past in hun eigen verwrongen wereldbeeld. Alleen daarom al zou het voor Nederland goed zijn als Rutte vertrekt naar Brussel. Ook Merkel heeft inmiddels laten zien niet meer aan te voelen wat er leeft onder de bevolking. Voor beide geldt, 4 jaar is genoeg, 8 jaar was teveel, maak plaats voor een ander.

Klik_hier | 05-09-16 | 12:55

Het gaat nog heel lang duren eer men in de Bondsdag niet om AfD heen kan. De positie van AfD is niet te vergelijken met bijvoorbeeld die van de PVV. Als er geen interne opstand uitbreekt of iets dergelijks blijft Mutti Merkel gewoon nog jaren Bondskanselier.

menzo | 05-09-16 | 12:54

Allemaal even stemmen op de Azijnbode-poll, mensen!

DonSwami | 05-09-16 | 12:54

Soepkip Merkel is over datum en kan vermalen worden tot ragout.

dogbitedog | 05-09-16 | 12:54

Zozo, lekkere oorvijg voor (de voormalige) DDR-ster Mutti - Merkel.Maar goed,'immer weiter machen' naturlich en schnell verder met Erdo en zijn tig miljoen rovers voordat de kiezers echt wakker worden. Zum Kotzen deze dikke dwingeland.

Jesses Klaver | 05-09-16 | 12:52

"Analisten in Duitsland wijzen op het hoge percentage niet-stemmers (voor Duitse begrippen)", uhm de opkomst was 61% gisteren, vorige keer 51%. Niet stemmers doen niet mee, en alleen sinds kort is dat een punt. Zoals hier met het referendum, en bij Brexit. Een punt wat word gemaakt door mensen die een duiding willen manipuleren. In het referendum hier "De opkomst was maar 31 %, en daarvan was 62% tegen, dus een meerderheid van ruwweg 80% van Nederland is niet tegen". Ga er nou niet in mee.

Alexis de T. | 05-09-16 | 12:51

Sinds wanneer is Merkel eigenlijk de Bondskanselier van de EU? Wie laat dit toe? Ik heb er niet voor gestemd. De Visegrad-landen doen in ieder geval niet aan deze waanzin mee. Zij zeggen gewoon; geen islamieten in ons land want dat wil de bevolking niet. www.geennieuws.com/2016/07/de-4-visegr...

Piet Karbiet | 05-09-16 | 12:51

De Duitse staatsomroep ligt (nog meer dan de Nederlandse?) aan de ketting van de overheid:
time2wakeup.me/?p=5260
Als zelfs de eens zo machtige MSM de kiezer niet meer met staatspropaganda kan overtuigen, is dat een teken aan de wand.

Leipniz | 05-09-16 | 12:50

In Brussel en Duitsland maken de gutmenschen zich al zorgen over de aantasting van de rechtsstaat.

komtdatschot | 05-09-16 | 12:50

Het begin is er, laten we hopen dat het doorzet!

Gags Beasley | 05-09-16 | 12:47

-weggejorist-

swanenburg | 05-09-16 | 12:47

-weggejorist-

Lot_van_Beek | 05-09-16 | 12:46

Het "mutti" van Merkel doet denken aan het toneelstuk "De Pelikaan": een zelfzuchtige moeder die niet naar haar kroost omkijkt omdat het alleen om haar zelf gaat.

(was overigens hele bijzondere en mooi uitvoering van TGA www.youtube.com/watch?v=NHNJGBPjCAE )

Tarak | 05-09-16 | 12:45

Duitsland loopt achter. Twee jaar geleden heeft de Dansk Folkeparti de verkiezingen gewonnen bij de landelijke verkiezingen. nl.wikipedia.org/wiki/Dansk_Folkepart...
Zie laatste alinea. Laat Wilders er maar eens stage gaan lopen.

duitse herder | 05-09-16 | 12:45

Het is bijzonder dat de SPD Merkel rechts inhaalt met een kritischer vluchtelingen verhaal.

Duifmans | 05-09-16 | 12:43

Leipniz | 05-09-16 | 12:41

De nederlandsche propaganda omroep is de aanjager van de tumor in de samenleving.

Tuborg øl | 05-09-16 | 12:43

daytripper | 05-09-16 | 12:29
"O", en de Telegraaf? U dacht van niet.
Als het maar een beetje niet in hun straatje past, wordt het niet geplaatst.
Daar heb ik het reaguren al jaren geleden op gegeven.
Allemaal dezelfde kliek "Mainstream".

watmagjenogwel | 05-09-16 | 12:41

Last het vanmorgen al op teletext:
"Exitpoll: populisten verslaan CDU"
Lekker suggestieve naamgeving weer, NOS.

Leipniz | 05-09-16 | 12:41

Oproer, radicaal omslaande exit-polls, rep & roer, panikerende 'moord-en brand' roepende analisten en ingewijden, aanstormende verkiezingensafrekeningen en nogal meer wat moeilijk te 'schaffen' wordt.

Héérlijk dit !

HypoPseudo | 05-09-16 | 12:39

-weggejorist-

nope | 05-09-16 | 12:38

Inmiddels zijn de asielzoekers ook de dupe. Het hele circus is alleen goed voor criminelen, zoals mensensmokkelaars en de vastgoedmaffia. Terecht dat de huidige politieke elite wordt gestraft en zij mogen hopen dat het zonder bloedvergieten gaat verlopen.

Bill Cosby | 05-09-16 | 12:37

Eens komt de afrekening... Volgens mij z'n zich daar niet van bewust. Maar de afrekening, die komt er.

Sceptic | 05-09-16 | 12:36

En de wegmetons elite volgend jaar ook wel weer massaal verbaasd kijken in Frankrijk en Nederland. Maar Oktober gaat ook nog een interresante maand worden met referenda in Hongarije en Italië. Tja, wie wind zaait zal storm oogsten..
.
The beginning of a new era staat voor de deur, hopelijk nog op tijd maar ik vrees het ergste.
De infiltratie en verrotting is al een feit, ons land is al in verre staat van ontbinding, letterlijk en figuurlijk.

Veni_Vidi_Vici | 05-09-16 | 12:36

Maar alle niet stemmers hadden eigenlijk op Merkel willen stemmen. Dus Merkel heeft de verkiezing gewonnen met meer dan 50% van de stemmen!

Roodneus | 05-09-16 | 12:36

Merkel staat ook binnen de CDU wel degelijk ter discussie, maar de discussie wordt - nog - binnenskamers gevoerd. Merkel heeft zelf destijds met een dolkstoot haar voorganger Helmut Kohl verjaagd en het wachten is vooral op een kandidaat die sterk en onomstreden genoeg is om te voorkomen dat het CDU niet alleen verliest in de bundestagwahl 2017, maar ook nog scheurt.
.
Angela Merkel had het visioen Duitsland als eerst en enig leider van De EU te maken, maar het gevolg van haar handelen wordt Europa in het onheil gestort. Het verschil in terminologie EU en Europa wordt hier met opzet gemaakt.
.
De autochtone Duitsers hebben de eenmalige en laatste kans om het Wahnsinns-beleid van Angela Merkel en wolfgang Schauble te stoppen. Ook Duitsland kan de toevloed van zwakbegaafde, onderontwikkelde, ongeschoolde cultuur-vijandige economische vluchtelingen niet aan. De sociale zekereheid, de volksgezondheid, de arbeidsmarkt, de veiligheid in Duitsland, alles wordt opgeofferd alleen om Angela Merkel een sociaal gezicht te geven na haar harde opstelling ten opzichte van Griekenland.

Glasgow Argus | 05-09-16 | 12:35

Terechte afstraffing, de ideologie van Merkel deugt niet. Zij denkt humaan te zijn met haar "helpen" en haar zogenaamde "solidariteit", maar multiculturalisme (Multi-samenlevingisme dus... een contradicti in terminus) is het recept voor burgeroorlogen. Het Duitse volk voelt dat beter aan dan Merkel of überhaupt de gehele elite in de Westerse Wereld.

Mensen zijn territoriale groepsdieren, mensen zijn geëvolueerd als groep door oorlog te voeren met andere groepen mensen (zie ook interessante video Jonathan Haidt www.youtube.com/watch?v=ONUM4akzLGE ). We zijn dus niet als individuen geëvolueerd, maar als groepen.

Waar Merkel mee bezig is, is het organiseren van de volgende oorlog die zoals elke andere oorlog zal gaan om "Wie is de baas?". Deze keer zal het dus een oorlog tussen verschillende etnische groepen zijn, een soort Midden Oosten wordt gerecreëerd in noordwest Europa. Hopelijk kan AfD het tij nog keren. Ik vrees echter met grote vreze. De politiek heeft met etnisch-culturele krachten gespeeld die zij nooit zal kunnen beheersen.

De waarheid is: Multiculturalisme leidt tot oorlog. Die zin moet en moet herhaald worden tot het establishment er helemaal van doordrenkt is.

Tarak | 05-09-16 | 12:33

Elite raus!
Wirs schaffen das

gestopt | 05-09-16 | 12:32

In ander nieuws, in een peiling door het ARD meent nog altijd 43% van de Duitsers dat migranten een verrijking zijn. Er zijn dus ook in Duitsland doofblinde D66-Vinexbewoners.
nos.nl/artikel/2129815-opmars-rechts-p...

Captain Pervert | 05-09-16 | 12:29

Indien de Duitse toekomst moet afhangen van de uitslag minus de non-stemmers is een verhuis naar een ander continent te overwegen.

Notenkraker | 05-09-16 | 12:29

De Volkskrant heeft een tijdje geleden het reageren online op artikelen stilletjes gestaakt .. het brave mainstream denken bleek namelijk door een meerderheid van de lezertjes niet gedeeld en dat kan natuurlijk niet. Alleen op de opinie pagina kun je nog reageren, maar dat kan de gemiddelde reaguurder hier rustig vergeten.
Voor de dode-bomen versie worden geselecteerde reacties gepubliceerd.
Trouwens ook het AD censureert er stevig op los.En wij maar denken dat alleen Erdogan censureert

daytripper | 05-09-16 | 12:29

Het lijstje is mooi aan het worden....
- Oekraïne referendum Nederland - Gewonnen
- Brexit UK - Gewonnen
- Presidents Verkiezingen Oostenrijk - Winst bijna binnen
- USA Presidentsverkiezingen - Trump staat ruim aan kop
--
Opzouten met die linkse policor weg met ons mensjes.

Mark_D_NL | 05-09-16 | 12:28

Weg met dat rare mens. Echte vluchtelingen helpen is ok, maar niet op die schaal.

Ruud5 | 05-09-16 | 12:27

En op dezelfde dag dat ze het nieuws van deze onmiskenbare nederlaag hoort, ontmoet ze Erdogan in China en maakt de deal betreffende visa-vrij reizen voor alle Turken in heel Europa rond met hem. Uit naam van alle Europeanen.. soort van.

Gerard | 05-09-16 | 12:27

Hallo! Al die thuisblijvers zijn juist zeer tevreden over Merkel en de massale verkrachtingen. Die hadden anders allemaal CDU gestemd. Echt wahr.

Piet Karbiet | 05-09-16 | 12:26

Tja, so goes that

Madrox | 05-09-16 | 12:18

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl