Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Wilders klikt per ongeluk op print, denkt: fuck it

"FLEUR?!? JA GODVERDOMME HIJ BLIJFT GAAN! HET LIJKT HARRY POTTERS BRIEVENBUS WEL, WAAR BLIJF JE?!" "JA DRUK DAN OP ANNULEREN LUL!!" "JA DAT KAN IK GODVERDOMME NIET VINDEN, FUCK IT IK JANK DE STEKKER ERUIT!" "Omfg Greet, hoeveel printjes zijn dit?" "1933.000 en alle begrootte toners zijn voor het komende jaar op. Fuck it." Greetje had de nacht van z'n leven. Alles en iedereen dat bericht over z'n A4'tje kreeg een dikke RT. Zelfs de Germanen met hun "Niederlande: Rechtspopulist Geert Wilders will Koran verbieten". Fijn dat hij het in ieder geval naar z'n zin heeft, wij zijn in rouw. Greet, je bent onze favoriete gekke oom in dat verstikkende politieke kudtgezin. Maar maak het nou godverdomme niet elke keer weer zo moeilijk om een beetje van je te houden. We voelen ons nu als Hans Teeuwen die een tekening van z'n zoontje krijgt: "Wat is dit voor'n shit?!" Alle Moskeeën sluiten? Daar is een grondwetswijziging voor nodig waar in twee opeenvolgende parlementen een 2/3 meerderheid voor moet zijn. Bovendien druk je een gehele ideologie vervolgens ondergronds en romantiseer - en legitimeer - je die verdorven 'zaak' van ze zelfs. Hetzelfde geldt voor een fucking Koranverbod. Weet je wie boeken verbieden? Inderdaad, moslims. Toegegeven, de rest van de punten valt heus iets voor te zeggen, maar waarom dwing je mensen er nou altijd toe te moeten zeggen: "Ja ik stem op Wilders, MAAR...". Als je nou met een iets meer zindelijk "de-islamiseringsprogram" zou komen, kun je die 40 zetels halen man. Dit stoot mensen terecht af. Dan maar VNL of SGP.

Reaguursels

Inloggen

"Ja ik stem op Wilders, MAAR..." Dat hoor je inderdaad vaak.. maar, laten we eerlijk zijn. Dat is toch bij elke partij zo. Het is eigenlijk raar dat je bij de PVV erbij moet vertellen dat er punten zijn waar je het mee eens bent en punten waar je het niet mee eens bent. Nogal logisch. Echter heeft dat niets met de PVV te maken, eerder met de sfeer die er om de PVV gecreëerd wordt.

Persoonlijk ben ik ook tegen het verbieden van de Koran (wat de PVV overigens al jaren roept), daar ben ik te liberaal voor. Of moskeeën verboden moeten worden.. nouja je kunt je wel afvragen waarom men niet gewoon in een buurhuisje (dat dan als moskee voldoet) hun geloof kan beleven. Sterker nog, genoeg moslims kunnen dat wel. Dus vanwaar de nootzaak om een imposant gebouw neer te zetten dat dat geloof zo moet weerspiegelen?

Dat er een grondwetswijziging voor nodig is zie ik ook niet als reden om het niet in je programma op te nemen. Als je een grondwetswijziging wilt dan moet je dat toch ook kenbaar maken? Zijn punt over directe democratie betekend ook een grondwetswijziging. En als je voor afschaffing van Artikel 1 bent, mag je dat dan ook niet in je programma opnemen?

Het valt allemaal dus wel mee, men (inclusief GeenStijl) maakt er dus weer meer van als dat het is. Juist dat meer ervan maken is waarom men het idee heeft dat ze moeten zeggen… “"Ja ik stem op Wilders, MAAR..."”. Dus Spartacus, in feite dwing (onder andere) jij mensen daartoe, niet Wilders.

En waarom zou dit mensen afstoten? Het stoot mensen terecht af? Alsof het een feit is. De grap is dat veel mensen PVV stemmen omdat juist de andere partijen ze veel meer afstoten, niet omdat ze de PVV heiligmakend vinden.

DerUnterMensch | 29-08-16 | 08:57

TP 1984 | 26-08-16 | 20:23 Die kwestie islam volg ik al sinds ongeveer 1995 en het valt mij op dat er in de afgelopen jaren steeds beter wordt uitgelegd wat islam eigenlijk is en wat voor gevaar het brengt. Hoewel die uitleggers over het algemeen nog steeds totaal genegeerd worden door de grote en politiek correcte media. Maar in Youtube zijn bijvoorbeeld uitgebreide islamkritische college’s te volgen over de islam, gegeven door bijvoorbeeld Hamed Abdel-Samad, Bill Warner, Robert Spencer, David Wood, Sabatina James, enzovoort. Soms dan denk ik weleens dat bepaalde kopstukken van de politiek correcte linkse kerk, verplicht zouden moeten worden deze college’s, lezingen en interviews te bekijken en te bestuderen. Maar waarschijnlijk zitten zij dermate vast in hun waan van ‘islam is lief’, dat bij hen het kwartje pas valt als de islam op het punt staat hen de kop af te zagen.

notamused | 27-08-16 | 12:41

Mooie basis voor een andere richting.

ReligionSucks | 27-08-16 | 09:57

Goed verhaal, lekker kort ook. Zo kort dat iedereen wel moet weten dat het niet uitgevoerd kan worden zoals het er staat.

pe4444 | 27-08-16 | 08:00

Het is wel erg gefundeerd, niet tendentieus en broodnodig kwetsend voor sommige Finnen.

Breinbrouwsels | 26-08-16 | 21:40

TeeJee | 26-08-16 | 14:20
"Overigens is deze BV bekend bij de Tweede Kamer, mogen TK leden bijverdiensten hebben en is de jarrekening van deze BV opvraagbaar bij de KvK.
Dus; heeft u nog een feitelijk punt, of bent u slechts suggestief bezig?"
.
Zeker TeeJee, er is een duidelijk punt. De jaarrekening is maar een beperkte jaarrekening omdat het een kleine vennootschap is, je ziet alleen netto resultaat en eigen vermogen. Je kunt dus niet vaststellen waar geldstromen vandaan komen en waar ze naar toe gaan. Wilders rekent zichzelf 3.000 Euro inkomsten toe uit zijn BV voor de Tweede Kamer. Maar wat gebeurt er met opbrengsten uit speeches, zijn film Fitna en ander intelectueel eigendoem?
.
P.S.; Naast een paar VVD'ers ken ik maar twee Tweede Kamerleden met een eigen B.V.: Wilders en Agema.

Harry uit Rotterdam | 26-08-16 | 21:29

Zorg maar dat dit programma uitgevoerd gaat worden anders zijn we zo erg F**KED en zal het nooit meer goedkomen.

Accident_Prone | 26-08-16 | 21:13

Prima programma! Ik kan niet anders zeggen. Ik ga ervoor.

_kees_ | 26-08-16 | 21:00

@Ofzo2 | 26-08-16 | 19:32
Ik ben het niet met je eens op punt 5 en 7.

Punt 5: Huren kun je wel marktconform maken, maar het bedrijfsleven zal dan echt niet naar de voorsteden gaan trekken. Wonen en werken zullen zich dan juist meer gaan scheiden. Kijk maar eens naar de kaalslag in de binnensteden: Alles wat beter via het internet te bestellen is trekt uit de binnenstad en gaat naar industrieterreinen zo dicht mogelijk bij de grote stad of de wegen ernaartoe. Het enige wat je overhoud is een buurtsupermarkt, een paar snackbarretjes en cafeetjes waar je liever niet wilt eten, soms een pinautomaat en dat is het wel zo'n beetje. Toeristische trekpleisters zoals pittoreske binnensteden en grote winkelcentra op industrieterreinen nemen alle bedrijvigheid tot zich. Dus de goedkoopste woningen komen in niemendal te staan. Dit is vragen om gettovorming. Kijk maar eens in België rond wat voor desastreuze gevolgen dat heeft. Daar is immers een zeer liberaal bouwbeleid.

Punt 7: Investeren in innovatie is nooit water naar de zee dragen. Innovatie is immers investeren in economische groei. Soms moet een overheid wel investeren, omdat het bedrijfsleven op te kleine schaal denkt. Denk maar aan onze waterwering, spoorwegen, afval- en energiecentrales, Lelystad Airport (omdat anders iedereen op Schiphol wilt zitten), supercomputers, zo'n beetje al het R&D op universiteiten en hogescholen, etc... Of bezuinigen op kunst en de omroepen. Ja, dan weet je tenmisnte echt zeker dat er alleen geïnvesteerd wordt in propaganda! De commerciëlen gaan echt het gat niet opvullen van de publieke omroep. Ontwikkelingshulp wat mij betreft inderdaad weg. Dat standpunt delen we dan wel weer samen. Immers Defensie kan ook ontwikkelingshulp.

Alexander des Burgus | 26-08-16 | 20:45

notamused | 26-08-16 | 18:40

De islam is het gevolg van het ngegeren van die olifant, want er is altijd al voor gewaarschuwd geweest en zorgen geuit vanuit het volk. Maar ach wie houdt ik ook voor de gek, we hebben allebei gelijk. Waar het uiteindelijk op neer is gekomen is money talks & bullshit walks, want het zal me niets verbazen als alles hiermede op gang is gekomen via omkoperij en afpersing. Het beste wat we kunnen doen is wat creatieve bewapening inslaan bij de bouwmarkt. Wie weet kan het ooit nog eens van pas komen. Al blijf ik hopen op betere tijden eveneens geweldloos.

Rest In Privacy | 26-08-16 | 20:23

Wat moet ik nou toch kiezen? Investeren in innovatie en groen, maar dan wel in de toekomst moeten leven onder de sharia of investeren in veiligheid en nationaliteit en dan ons ook naar de gallemiezen helpen door misinvesteringen te doen in zaken zoals zorgmanagers, verzekeringsfraudeurs (geen eigen risico = heerlijk frauderen), meer vervuiling in de steden door groene zaken niet meer te subsidiëren en (waarschijnlijk door het lobbyen van de olielobby) zelfs tegen te werken, ironisch genoeg meer Big Brother in de samenleving, die zichzelf wel probeert zijn bestaansrecht probeert te rechtvaardigen en de terugkeer van de pensioengevangenis, waarbij 65+-ers die door willen werken verplicht thuis worden gezet. We moeten juist doorwerken promoten, dan komen vanzelf wel meer handen beschikbaar aan het ziekenbed, hetzij met behulp van bijstandsuitkeringsslaven zoals ProAsfalt, hetzij door oudjes die wel graag hun buren helpen verzorgen, hetzij door stijgende lonen vanwege extra vraag naar verzorgers. Ik heb al eerder gezegd dat Geerts plannen voor de economie desastreus zijn. Het verkiezingsprogramma van 2012 was net zo'n pleuriszooi. Wilders zou zich buiten de zorg en veiligheid zich veel meer op duuzame innovatie moeten richten en de corruptie van de linkse baantjescarroussel aan te pakken.

Alexander des Burgus | 26-08-16 | 19:50

Helemaal mee eens. Waarom nou de- islamiseren en dan een verbod, feitelijk, op die religie. het is een geloof waarvan de aanhangers in grote getale achtelijke en onverdraagzame overtuigingen er op na houden. Verbod is te ver en werkt eerder averechts. Het lijkt wel of hij zijn PVV niet groter wil hebben.

Ietsje meer nuance Geert, en je bent nog steeds radicaal, maar dan met meer realiteitszin.

Nuuk | 26-08-16 | 19:33

1)
Mee eens. Islam heeft niets te zoeken in Europa. Het is niets voor niets dat we ze al twee keer uit Europa hebben gebonjoured. De derde keer lukt ook nog wel. Ze willen niet integreren en hebben ook niets toe te voegen.
2)
Prima. De EU heeft niets bijgedragen bovenop de EEG behalve crisis, oorlogszucht richting Rusland, armoede, democratisch verval en regelzucht. Het is een mislukt project. Verschillende economieën en verschillende politieke geaarde stelsels kun je gewoon niet samenvoegen tot een grijze massa. En liever ook niet.
3)
Ook prima. Het is niet dat onze volksvertegenwoordigers nu zo kundig en overal bovenop zitten. Zie ook Oekraiene en Pensioenwetregelingen. Niemand had het van voor tot achter gelezen laat staan een duidelijk beargumenteerd standpunt. Schaf anders ook de kieswet af want alsof elke burger alle verkiezingprogramma's leest en dan een weloverwogen keuze maakt.
4)
Nee, een beetje eigen inbreng schrikt mensen met een verkoudheid die naar de eerste hulp willen af. Sowieso wordt het merendeel van de rekening door anderen betaald (of je nu chronisch ziek bent of niet). Niet zo zeuren dus.
5)
Nee, huren moeten marktconform zijn. Als je perse in Amsterdam wilt wonen betaal je de hoofdrpijs en in Drenthe niet. Je kan niet voor 100 euro in een huurwoning in een appartement van 100m2 zitten in hartje Amsterdam. Als je het vrijlaat zal het positieve effect zijn dat bedrijven ook naar provincies zullen gaan waar het goedkoop wonen is omdat lage loonbanen dan mensen zoeken die niet veel kunnen opbrengen. Daarmee wordt ook uiteindelijk Drenthe weer interessant.
6)
Mee eens. Ik heb bijna nul productieve 65+'ers gezien. Het is nobel ze aan het werk te houden maar de productiviteit is meestal ver te zoeken. Liever dan die werkloze jongere aan een baan helpen.
7)
Mee eens, meerdere onderzoeken hebben uitgewezen dat het water naar de zee brengen is. Wie herinnert zich overigens nog de noodkreet van de BTW verhoging dat niemand meer naar het theater zou gaan of welke voorstelling dan ook. Bleek ook absolute onzin te zijn. Als je niet iets kan maken waar het publiek op zit te wachten dan hoeft er ook geen overheidsgeld in.
8)
Mee eens, zorg moet altijd bereikbaar zijn (met dan alleen de eigen bijdrage). We zijn immer een fatsoenlijk land en zorg moet gewoon geregeld zijn. Wel afgezien van onnodige behandelingen en te veel luxe behandelingen voor geestelijke zorg. En begrijp me niet verkeerd. geesteszieke mensen moeten geholpen worden maar niet iedereen de volle mep die zich even niet lekker in zijn vel zit.
9)
Mee eens. De overheid heeft de taak ons te beschermen. Nu is het zo dat burgers zichzelf maar willen gaan beschermen. Dat is een teken dat de overheid aan het verzaken is. Doe gelijk die rechterlijke macht opschonen. Ik denk dat de meeste mensen (in ieder geval de slachtoffers) hun vertrouwen in de rechtstaat allang kwijt zijn.
10)
Als het kan, zeker! Goed voor de economie. Meer consumptie en meer tevredenheid. Wie wil er nu 52% van zijn inkomen afdragen aan een staat die niets voor je terugdoet.
11)
Mottorijtuigenbelasting moet net als andere belastingen kostendekkend zijn. En dus niet een melkkoe zijn voor andere zaken. Elk potje zijn eigen belasting of via de inkomstenbelasting. Liever gewoon één belasting en niet tig belastingen. Ook geen gemeentebelasting, provinciebelasting (via de waterbelastingen) maar gewoon flat-tax belasting op inkomsten.

Ofzo2 | 26-08-16 | 19:32

NLEXIT referendum en klaar is Geert.
rmstock | 26-08-16 | 19:13
En het bindend referendum niet vergeten.

Sjonie01 | 26-08-16 | 19:27

De SGP? Wee ons zondaars, die op de dag des Heeren uit winkelen gaan!
*pepermuntje pakken doet*

atheïstisch stemvee | 26-08-16 | 19:14

NLEXIT referendum en klaar is Geert.

rmstock | 26-08-16 | 19:13

He went full retard. You never go full retard.

Japannert | 26-08-16 | 19:07

-weggejorist-

rmstock | 26-08-16 | 19:06

Ja, zo is het wel duidelijk dat Geert liever aan de zijlijn hard wil blijven roepen voor een dikke vergoeding zonder enig risico ergens verantwoordelijk voor gesteld te worden. Nu hebben 20 zetels PVV ineens geen zin meer, niemand werkt daar mee samen, dus 20 weggegooide salarissen. Geert is echt niet zo dom dat hij niet snapt dat dit programma geen meerderheid oplevert, dus is het bewust opgesteld om veilig in de oppositie te blijven, zo doorzichtig dit, PVV valt door de mand.....

Martec001 | 26-08-16 | 19:05

-weggejorist-

rmstock | 26-08-16 | 19:04

Keurig en net verkiezingsprogramma hier kan ik wat mee.
Op de andere zijde voor ons niet zichtbaar staat natuurlijk de financiële onderbouwing en haalbaarheid.
Maar alle gekheid op een stokje je geloofd toch zelf niet dat je met zo'n vodje papier Nederland kunt regeren!!
Op het eerst volgend leden congres zal ik mijn ongenoegen uiten.

botbot | 26-08-16 | 18:48

Geert maak je niet meer zo druk om die Hollanders hoor . Ze vreten graag Shoarma en een bakje Murkenzaad erbij . Ze komen er van zelf wel eens achter. Die Linkse kliek verkankert lievers dit Land als dat ze jou gelijk geven omdat je de waarheid spreekt.

liegende lippen | 26-08-16 | 18:42

TP 1984 | 26-08-16 | 17:53 De gevestigde elite en de linkse kerk worden zeer geremd in het erkennen van het probleem – de olifant, de islam – doordat ze er jarenlang sussend over gesproken hebben en ervan hebben weggekeken, met strijdkreten als: ‘integratie met behoud van eigen identiteit en cultuur’, ‘islam is religie van de vrede’ en: ‘de islamcriticus is een minderwaardig mens’. En op die manier zullen we nog veel meer islamellende beleven, totdat mensen teneinde raad massaal op Wilders gaan stemmen. En wel zodanig massaal dat het praktisch crimineel wordt om Wilders NIET in de regering op te nemen. Maar misschien is Pechtold volgend jaar wel minister van binnenwuiven van nog veel meer islamellende.

notamused | 26-08-16 | 18:40

Van de andere partijen weten we nu wel dat ze een mooi lijstje maken alleen om onze stem te krijgen, om daarna weer hun eigen gang te gaan want niemand kan ze toch tegenhouden.

Ikreaguuralzesjaar | 26-08-16 | 18:14

"Nederland weer van ons". Wie zijn 'ons'? De blanke Nederlander? Dat wordt dus je spullen inpakken Spartacus en teruggaan naar Sri Lanka. Nederland is van de blanke Nederlander. Altijd zo geweest, totdat die hippies in de jaren 60 zijn begonnen met de import van niet-blank volk.
Denderend | 26-08-16 | 15:54

Dus het primaire criterium voor volwaardig Nederlanderschap is blankheid?
Je weet toch wel dat Wilders Indo is?

koter | 26-08-16 | 18:00

Een ding geef ik 'm na, het is wel begrijpelijke taal. Je moet wel een complete a-sociale egocentrische idioot zijn als je met zo'n duidelijk actielijstje nog op deze leider gaat stemmen.

Maakten de andere partijen maar zo'n duidelijk lijstje...

Pret pook | 26-08-16 | 17:54

Waarom jammert iedereen dat Geert minder islam wil? Het vast niet politiek correct maar het is gewoon een enge gewelddadige sekte en verantwoordelijk voor heel veel leed en ellende in de wereld.
Wake Up!

voldemort | 26-08-16 | 17:54

Heerlijke tactiek, lekker iedereen die het er niet mee eens is lekker laten steigeren. Net zoals Trump ook doet.

De gevestigde orde meent altijd het gelijk in pacht te hebben en neemt dit pamflet nog serieus ook? LOL

Het is gewoon een manier om de gevestigde tumoren uit de tent te lokken. Als je al decennia lang gepest/ genegeerd wordt dan hou je degenen die je pesten gewoon een spiegel voor tot ze vroeg of laat zelf in gaan zien dat ze er een potje van gemaakt hebben, zonder medelijden. (Hoi Alexander)

Wilders loopt gewoon te trollen omdat dit de juiste manier is om juist ook al die mensen aan te spreken, danwel attentie weg te kapen van de leugenaars en pestkoppen in Den Haag die er veelal slechts voor eigen gewin zitten ipv. daadwerkelijk het volk te vertegenwoordigen.

Echter lukt het ze (Den Haag) gewoon niet het volk te overtuigen, omdat je dat nou eenmaal niet kan met verkondigen van halve/ valse waarheden. Je ziet Wilders openlijk de spot daarmee drijven. Dat is wat Wilders zo geliefd maakt onder de bevolking. Want hij benoemt daarbij ook de echte problematiek. Alsook regelmatig concrete doch rigoureuze oplossingen wat links via moeilijke omwegen en constructies (lees valse beloften en holle frasen) alsmaar blijft proberen.

Boodschap aan links: Vertrouwen van het volk is nou eenmaal moeilijk om terug te winnen zonder het inwilligen van verkiezingsbeloften.
PVV heeft op dit gebied nog steeds een schoner geweten dan nagenoeg iedere andere partij. (weliswaar een korter trackrecord, echter is het in ieder geval een meer zuivere wind die door Den Haag waait)

In de debatten hoor je in de betogen van Wilders veel beter de ernst en onderbouwing dan bijv. een Rutte of Pechtold die alle kritiek alsmaar blijft weg lachen en kritische vragen tenenkrommend probeert te ontwijken of uit te stellen.
Wilders heeft al zo lang zijn standpunten duidelijk proberen te maken zowel goedschiks als kwaadschiks terwijl de gevestigde orde naar hem steeds meer keihard vingers in de oren stopt en LALALALALA blijft roepen, door Wilders altijd maar uit te lachen en te negeren. En dat is precies de reden waarom Wilders met de PVV exact hetzelfde terug reageert in de TK en de media, oa. ook de kamer uit loopt etc.

Dit is echt een bewuste tactiek omdat dit juist tegen het zere been van de gevestigde orde is die alles altijd perfect onder controle denkt te moeten hebben en ook zo netjes en elitair/ politiek correct mogelijk.
(want: ons soort mensen redenatie;
en ons soort mensen heeft altijd een oordeel en ons oordeel klopt altijd want dat wijzen onze cijfers uit want wij hebben de beste cijferfetisjisten in dienst en daar geloven we blindelings in. (LINKS heeft altijd gelijk, want die heeft er voor gestudeerd en de rest is een een domme kudtburger zonder recht van spreken, want wij hebben dat monopolie)

Ik las vanmorgen op DK dat de Zeeuwen (*kuch Zeelanders) en Friezen als domste volk van NL worden bestempeld.
Volgens een clubje Europese cijferwonderaars die zich slechts laten leiden door statistieken alvorens een kijkje te nemen op het plaats delict.
Papier zegt inderdaad het een. Maar de werkelijkheid altijd het ander. En zonder eigen/ 1e hands ervaring is 2e hands info van derden altijd slechts een mening van van horen zeggen en derhalve geen zekerheid en slechts een fractie van een kleine momentopname in een veel groter geheel.
Kortom, een hele risicovolle analyse met nog steeds meer vraagtekens dan antwoorden.

Dit is ook hoe Den Haag al decennia ons regeert. en is niet de manier!
Wilders weet dit als geen ander en steekt juist de draak met de kliek die hem het liefst onder het tapijt weg moffelt, door juist in het tegenovergestelde te handelen en daardoor express extra olie op hunnie vuur gooit. Hoe heet die term ook alweer, reversed psychology.

En daarom mevrouw de voorzitter, zal Wilders eens aan de macht geraken.
Hoe lang zijn tijd zal duren laat ik in het midden, maar dat er een grote verandering komt met grote gevolgen is zo duidelijk zichtbaar als het citaat van Mark Rutte: "Visie is als een olifant die het zicht belemmerd."

Weet je Markie, die olifant is het volk welke je al die tijd hebt genegeerd en die olifant komt je halen.
Je had ook gewoon naar die echte problemen van die olifant kunnen luisteren en kijken wat er voor nodig was om die olifant achter je te scharen tijdens je ambtstermijn. Dan hadden we nu al een hoop toekomstig leed allang kunnen voorkomen.

Rest In Privacy | 26-08-16 | 17:53

Terugsturen van criminelen naar land van oorsprong zou fantastisch zijn alleen is het in strijd met artikel 1 ("Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.") van de grondwet... gaat dus nooit gebeuren. Voor de meeste andere punten geldt min of meer hetzelfde. Leuk documentje dat voor 95% onuitvoerbaar is.

koter | 26-08-16 | 17:53

Haha normaal hoor je altijd gezeur dat het allemaal te moeilijk is voor de burger nu staat het gewoon duidelijk op een A4tje in jip en janneke taal en dan is het ook niet goed.

Sjonie01 | 26-08-16 | 17:45

Een soort Nigel Farage met een blonde pruik. Ieder weldenkende NL-er zal Wilders uitlachen met dit papiertje. Helaas zijn dat er tegenwoordig niet meer zo veel...

Fervent | 26-08-16 | 17:43

OudeNederlander | 26-08-16 | 17:19:
Onze grootste vijand zijn wij zelf.
Vanwege gebrek aan tijd en teveel vertrouwen in politiek als oplossing (van wie dan ook), revolutie dus.
Waarbij een enorme onoverzichtelijke laffe burgeroorlog onvermijdelijk lijkt.
Ik deel je donkere toekomstbeeld.
Geen prettig vooruitzicht.

LuckyGirl | 26-08-16 | 17:26

LuckyGirl | 26-08-16 | 17:15
Dat is het wat mij betreft: niet snel genoeg.
Er is eenvoudigweg geen tijd meer om nog 4, 8, 12 jaar achterover te leunen en te wachten op de ideale verlosser die ons gaat redden.
We zullen het via Wilders moeten doen, ook al is de man geen Fortuyn.
En anders via revolutie.

OudeNederlander | 26-08-16 | 17:19

Serieus Wilders? Na jaren lang ons in spanning gehouden, op wat er nou gaat komen.... Is dit een grap?

Wat een niveau. pff

staples | 26-08-16 | 17:19

Tietmier | 26-08-16 | 09:57
Je geeft eigenlijk aan dat er principes moeten worden gecorrumpeerd om een samenwerking te smeden en de macht te kunnen consumeren. Laat dat nu net hetgeen zijn waar we een beeeeeetje schoon genoeg van hebben. Op naar de 76 zetels!

Claude_Vieaul | 26-08-16 | 17:16

Geen geld meer naar 'innovatie'. Alsof de rest van z'n programma niet al destructief genoeg is voor Nederland, wil hij dus ook stoppen met investeren in dat waar Nederland goed in is, namelijk innoveren (in de academische wereld, dienstensector et cetera).

Supermuis | 26-08-16 | 17:16

OudeNederlander | 26-08-16 | 17:01:
Dvrijheid van alle Nederlanders staat op het spel.
Dat diskwalificeert elke huidige politieke partij.
Degene die dit wel weet te communiceren, en zo moeilijk is dat niet, moet nog opstaan.
En dat maakt Wilders voor mij dus ook helaas ongeschikt.
Natuurlijk moeten we van een hoop rotzooi af, maar we moeten ook ergens naar toe.
Alleen dat laatste kan een grass-roots beweging teweeg brengen, niets anders.
Maar we lijken er gewoon niet toe in staat, of niet snel genoeg.

LuckyGirl | 26-08-16 | 17:15

Wat bijvoorbeeld veel zinniger zou zijn is een voorstel om de kinderbijslag na het 2e kind af te schaffen, een voorstel om opvang in de regio voor vluchtelingen te regelen en daar dan ook de knip voor te trekken ( z.b. de grijze regio in Syrie ) en onderscheid te maken tussen vluchtelingen ( geen definitieve status, geen kans op naturalisatie dus ook geen recht op sociale voorzieningen buiten de opvang ) en arbeidsmigranten ( zak geld + papieren voor een eigen toko of een ondertekend arbeidscontract ) waar we dan inderdaad een beperkte WW kunnen regelen tot aan het nieuwe contract of gedwongen vertrek.
Effectief zit je dan op de lange termijn met hetzelfde resultaat als wat Geert beoogt, het is dan alleen op economische gronden ipv religieuze en het klinkt een stuk vriendelijker...

Graaisnaaiert | 26-08-16 | 17:12

Hoog inzetten en dan kijken wat ervan terecht kan worden gebracht. Op zich niet verkeerd.

Willibald von Klúúúk | 26-08-16 | 17:08

Om maar enkele dingen te noemen: De demografische ontwikkelingen in Nederland laten het simpelweg niet toe om de AOW-leeftijd te verlagen, de pensioenen te indexeren, de bezuinigingen in de zorg terug te draaien en de inkomstenbelasting te verlagen.
Knettergek is die vent.
Bharata | 26-08-16 | 16:29

Is niet per definitie waar. Nederland heeft/had dusdanige inkomsten, dat dit wel opgevangen kan worden. Je moet alleen keuzes maken waar het geld naar toe moet.
Daarnaast, de werkloosheid van de groep 60+ is niet terug te dringen in de praktijk, dus je kunt wel anders willen, maar er zal toch geld naar toe moeten.
In de zorg valt genoeg te bezuinigen op de grote graaiers, te weten de verzekeringsmaatschappijen. Dat zijn namelijk de lachende derden bij het hele systeem. En de mensen die alles gratis krijgen, en er ook nooit in het verleden voor betaald hebben.
He, dat is grotendeels diezelfde groep die Wilder sin punt 1 al noemde...
Verlaging inkomstenbelastingen werkt in het buitenland prima, met als klap op de vuurpijl Zwitserland. 25% belasting in sommige kantons...
Wat een ellende is het daar...
Het is allemaal een kwestie van keuzes maken. En die keuzes zijn overduidelijk anders dan wat iedere andere partij de afgelopen 50 jaar gedaan heeft, en waardoor we nu in de ellende zitten. Of in rap tempo naar afglijden.

Nuchternederland | 26-08-16 | 17:03

notamused | 26-08-16 | 16:53
Alhoewel ik nog steeds (op mijn manier) probeer te vechten voor een beter Nederland, zie ik het net als jij erg somber in.
We hebben, net als in het voetbal, net zoveel ideeen en meningen als we inwoners hebben. En alleen als je nu al buiten de boot valt, of van nature geinteresseerd bent in het waarom, zie je hoe Nederland er werkelijk aan toe is.
Ik geef het alleen geen 14 jaar meer tot 2030. Er komen 2 events aan die ons zullen dwingen om keuzes te maken: de ondergang van de petro-dollar, en de golf aan terreur van de islam die ik binnen afzienbare tijd verwacht in Europa.
Er worden nu al busjes van de weg gehaald vol met kalashnikovs, en bij een moskee bezoek in Duitsland werden ook al grote hoeveelheden wapens gevonden. Dat duidt op voorbereidingen voor een gewapende strijd.
Gecombineerd met rapporten van undercover journalisten die aangeven dat er talloze terroristen zitten onder de gelukszoekers, wijst alles erop dat we binnenkort hard zullen worden wakkergeschud.

OudeNederlander | 26-08-16 | 17:01

Ik ben Greet zeer dankbaar voor dit vod. Het profileert hem zoals hij is. Flinterdun. En lachwekkend als het niet zo treurig was. Beetje Basil Fawlty.

Bicycle_Repairman | 26-08-16 | 16:59

OudeNederlander | 26-08-16 | 14:37 Met de voortgaande islamisering (grote gezinnen, immigratie, kettingmigratie, criminaliteit en terreur) zie ik vooral twee partijen steeds meer het politieke spectrum domineren: DENK en PVV. Met ergens in 2030 een burgeroorlog in Nederland die sterk lijkt op wat eerder is gezien in Libanon, Joegoslavië en Syrië. En dit alles met dank aan het jarenlang volgehouden strak en volhardend wegkijken, niet geïnformeerd willen worden, demoniseren van afwijkend denken, enzovoort, zoals gepraktiseerd door de politieke correctheid en linkse kerk en heel die weg-met-ons-knuffel-de-islam-maffia van: PVDA, NRC, Groen Links, JOOP, D66, DWDD, PAUW, VARA, De EO moreel autistische Nieuwe Wereld (alle grenzen open, wereld is van iedereen), enzovoort.

notamused | 26-08-16 | 16:53

dat gedoe van elke moskee en islamitische school sluiten is in mijn ogen onwenselijk, dan moeten we ook kerken en dergelijke sluiten
BozeHenk | 26-08-16 | 09:57
-
Klinkt te mooi om waar te zijn.

speash | 26-08-16 | 16:34

Haha die vent is echt achterlijk en staat veeeer van de realiteit in Nederland. Iedereen die een beetje weet wat voor land Nederland is, weet al meteen dat het overgrote deel van zijn punten niet haalbaar zijn.
Om maar enkele dingen te noemen: De demografische ontwikkelingen in Nederland laten het simpelweg niet toe om de AOW-leeftijd te verlagen, de pensioenen te indexeren, de bezuinigingen in de zorg terug te draaien en de inkomstenbelasting te verlagen.

Knettergek is die vent. Dan krijg je dus bejaarden die 20+ jaar AOW + pensioen trekken en een grote aanslag zijn op de zorgkosten en het krimpende (want laag geboortecijfer) actieve gedeelte van de bevolking mag dit betalen. Ik snap het intelligente gedeelte van Nederland wel dat ze steeds meer afstand nemen van dit tokkieland. Hij heeft alleen gelijk wat betreft de import van parasitair volk uit het Midden-Oosten en Afrika.

Bharata | 26-08-16 | 16:29

Ik zeg: Geef de man een kans, laat het 'm maar proberen.
@LuckyGirl | 26-08-16 | 15:49
Arrogander en beloftes houden. -proest-

Hollander01 | 26-08-16 | 16:23

Niemand vindt het vreemd dat het zoveelste plan van onze redder in nood, ondertussen uitgevoerd zou moeten worden door de vele moslim infiltra…, euhm, moslim ámbtenaars, welke ons land rijk is? Denk nu toch eens na.Dit programma was vooraf aan 2010 al als ongeloofwaardig te bestempelen, we zijn verdomme ruim een half decennia verder. Uw betoog? “Andere doen het ook zo?” Nee, dan snap je echt niet hoe deze kliek werkt. Er is meer nodig, verandering, verse gewetens. We doen gewoon weer hetzelfde? Nou, welterusten dan! U heeft weeeeeeer op onze afleiding gestemd en kunt veilig gaan slapen! Tot over vier jaar. (- u hoort bah-rutte ontiegelijk hard schaterlachen op de achtergrond -)

EatSleepSlaveRepeat | 26-08-16 | 16:21

@drs. KJ | 26-08-16 | 16:10:
Bij hoge uitzondering copy/paste ik een eerder reaguursel van mijzelf:
.
Ik mis de Bernie Sanders-achtige benadering:
Er moet veel gebeuren en dit kan alleen lukken wanneer het overgrote deel van de gemeenschap er achter staat en meewerkt.
De tijd om te stemmen op "grote mannen" en hun holle en visieloze retoriek, om vervolgens vier jaar toe te kijken is voorbij.
Eerst maar eens als volk herdefiniëren waar Nederland voor staat middels referenda over werkelijk alle wetten, rechten, plichten, uitgevoerd met helder zicht op prioriteiten en als meest belangrijk: innovatie.
Aan deze voorwaarden voldoet bij mijn weten geen enkel partijprogramma.
Een nieuwe partij met slechts een paar punten op het programma: Heldere soevereiniteit, bindende referenda (tevens met terugwerkende kracht), wettelijk vastgelegde ruimte/plicht voor volksinitiatieven, politici zijn beperkt tot uitvoerende macht.
Daarmee pareer je rechts/links demagogie, verkiezingsbeloften, bestaande partijsystematiek, anarchie en dwing je bij de burger interesse voor politiek en beleid af.
Iedere burger krijgt daarmee een tweede baan: het land besturen.
Gaat het land kapot, dan hebben we het in ieder geval zelf kapot gemaakt.
(Dit zal in mijn beleving nooit werkelijkheid worden:
Wie staat in de rij om politicus voor het volk te worden?)
.
Aï, nog vergeten:
Nooit meer oorlog, slechts verdediging.

LuckyGirl | 26-08-16 | 16:18

Een keuze wordt vaak gemaakt omdat je het ermee eens bent, of bij een gebrek aan een alternatief. Indien je dit PVV programma affakkelt, kom eens met een alternatief dan. Een idealistische splinterpartij kan een alternatief zijn, alleen is democratie de dictatuur van de meerderheid, en daarom verdwijnt je (ideologische) stem dus.
Ergo, omdat je ervoor kiest, of omdat je ervoor kiest wegens gebrek aan alternatief, in beide gevallen breng je wel gewicht aan met je stem op een grotere partij.
Dat er wat moet gebeuren in dit land is iedereen wel duidelijk. De vraag is dus, hoe zorgen we ervoor dat er wat gebeurd.
Tijd en ambtenaren nuanceren deze partijpunten toch wel als het zover is.

drs. KJ | 26-08-16 | 16:10

Ik mis alleen het Mega bedrag wat het kost om weer onafhankelijk te worden dan de EU
Datzeijijalja. | 26-08-16 | 15:28

Dat wordt weggestreept tegen het nog veel grotere megabedrag om lid te blijven.

accijnstoerist | 26-08-16 | 16:08

@Lollita | 26-08-16 | 14:34 "... dus conclusie; Pak dit een voor een aan, gebruik goede spreektaal..."
.
Inderdaad, "first things first". Maar het betreft inmiddels een overbelast schip dat zinkt temidden van klippen en ijsbergen, met een corrupte, "evil" bemanning, elkaar wantrouwende klassen waaronder een primitieve kapersklasse en immer verse verstekelingen.

ben kokhals | 26-08-16 | 15:59

Met de meerderheid van zijn lijst kan ik het helemaal eens zijn. Er moet nog onderhandeld worden, en als de helft het uiteindelijk haalt ben ik al gelukkig. En meer is mooi meegenomen.

Maar hij heeft hier wel een mooie kern te pakken. Natuurlijk nog even de praktische uitwerking doen, maar he, daar heeft de overheid voldoende mensen voor in dienst. Hebben die ook eens zinvol werk te doen.

drs. KJ | 26-08-16 | 15:55

-weggejorist-

Denderend | 26-08-16 | 15:54

Vrolijke noot: ik hoef alleen maar niet op Pechtold te stemmen en dan blaast hij zijn eigen partij op.
Wanneer hij zich aan zijn belofte houdt, dat dan weer wel.
*zet champagne nog even niet op ijs*

LuckyGirl | 26-08-16 | 15:49

@Lewis Lewinsky | 26-08-16 | 13:59
Neuh hoor, dat hoeft niet. Alleen zijn dit weinig realistische / haalbare maatregelen als je daar echt wat aan wilt doen.

inferno | 26-08-16 | 15:46

@Graaisnaaiert | 26-08-16 | 14:37 "... jammer dat Geert zich met dit -concept-programma zichzelf al dusdanig in de voet schiet..."
.
Wie schiet wie in de voet? De media schiet in ieder geval meteen op iedere uitgestoken voet zodra het de islam nadert, dat is nu wel duidelijk. Je kan je als uitheemse kolonist geen betere partner wensen dan de Hollandsche Media.

ben kokhals | 26-08-16 | 15:36

OudeNederlander | 26-08-16 | 15:15

Leuk artikel, bedankt.
Alles wat bij ons op de noordzee wordt gezet moet golven van 25 meter kunnen weerstaan. De noordzee is nu eenmaal de ruigste zee ter wereld.
Daar wij voor tientallen mijlen uit de kust maar een waterdiepte hebben tot 20 meter zijn de molens op de zeebodem een stuk goedkoper en veiliger voor ons.
Japan heeft nu de 7 Mw, bij ons Is 6Mw de Max momenteel maar in de praktijk kiest iedereen nog voor de betrouwbaarheid van de 5 Mw molens.
Tevens zijn er molens in ontwikkeling die naar 200 meter gaan met halverwege nog een rotor, oftewel minimaal 10Mw.
En tussen het Schotse vasteland en de shetlands draaien nu molens onderwater.
Ik vermoed dat in de toekomst dit allemaal gekoppeld gaat worden, en we straks molens hebben staan die over de 15 Mw produceren.
Mocht je geïnteresseerd zijn, even googlen op german bight windfarms.
En dit is ook wel interessant: www.google.dk/url?sa=t&source=web...

Tuborg øl | 26-08-16 | 15:33

Daarom SGP

nerugaer | 26-08-16 | 15:32

OudeNederlander | 26-08-16 | 15:11:
Daar emoties en gevoel (vooral warmte, betrokkenheid en mededogen) niet getolereerd worden in de Nederlandse politiek, heeft Fleur (en ik noem haar, voor alle duidelijkheid, liefkozend bij haar voornaam) zichzelf buiten de arena geplaatst.
Maar Bosma's stempel zou bijna alle twijfel bij bijna-Wilders-stemmers weg kunnen nemen.
De grote vragen zijn dus inderdaad:
-waarom geen gebruik maken van overduidelijk aanwezig hoogintellect van Bosma en de humane warmte van Fleur
(2 eigenschappen die ondervertegenwoordigd zijn in Wilders' presentatie)?
-Is er tekort aan vertrouwen van de PVV in haar eigen potentiële kiezers?
-waarom zou "onderbuik" en "intellect" elkaar uitsluiten?
Waarom die stemmen laten liggen, zou het bewuste strategie van uitstel zijn?

LuckyGirl | 26-08-16 | 15:29

-weggejorist-

Datzeijijalja. | 26-08-16 | 15:28

Ik doe helemaal niet meer mee met die socialistische 'democratie' flikker maar op. Nederland is één grote technocratische heilstaat geworden onder 'democratie' en dat gaat nooit veranderen onder 'democratie'. Welkom in de compleet dooie van begin tot eind door de 'overheid' gerunde vinexheilstaat..
Plus dat het alsnog een letterlijk een dictatuur is als het belangrijk wordt. Nederland is uitgeleverd aan de wannabe wereldstaat VN en de EU onder 'democratie' hoe ironisch.. Ik wil radicale decentralisatie. Ik ga alleen nog maar lokaal stemmen.

JensDensen | 26-08-16 | 15:22

Men verschuilt zich maar al te makkelijk achter : "Het kan, of mag niet volgens de wet", en bla bla over conventies! De wetten en dus ook de grondwet is voor ons en door ons bedacht! Niet meer dan luxe monopoly Spelregels!
Nu wij worden overlopen worden door achterlijk woestijn volk, die hier komen moorden en verkrachten en onze maatschappij ontwrichten, moeten wij de spelregels maar eens herzien!
Ik stem PVV, Wilders heeft gewoon gelijk!

Lexus01 | 26-08-16 | 15:22

Hahaha GS is erg voorspelbaartikel, wederom suggesties voor kleine partijen zoals oa SGP en VNL, LOL. Paar jaar geleden was het toch artikel50, we weten allemaal hoe dat is afgelopen...

First Contact | 26-08-16 | 15:17

Tuborg øl | 26-08-16 | 15:05
Ik zag laatst een documentaire over windmolens die in Japan worden ontwikkeld. Die drijven op het water en zijn mobiel, kunnen meters hoge golven aan, en hadden een behoorlijk vermogen.
gizmodo.com/this-huge-wind-turbine-flo...

OudeNederlander | 26-08-16 | 15:15

LuckyGirl | 26-08-16 | 15:03
Bedankt voor het compliment. Vwb Bosma, van mij mochten hij, en Fleur, eens wat meer op de voorgrond komen. Ben benieuwd waarom dat niet gebeurd.

OudeNederlander | 26-08-16 | 15:11

Tsja, en waar hebben we het over, en wat willen de mensen in het algemeen, want de klok tikt door: "In het jaar 2020 zal de eerste fase van ondergang zijn voltooid--de Nederlandse antropologische cultuur zal teloor zijn gegaan. Voortaan zullen de Nederlanders, als een lichaam zonder ziel, jaar na jaar voortleven in rouw en spijt om het verlies van wat in eeuwen was opgebouwd, en om de klok die van geen terugdraaien weet." (Uit het door regressief linkse rakkers verboden boek "De ondergang van Nederland")

ben kokhals | 26-08-16 | 15:09

Een schop onder de kont heeft Nederland nodig.
De partijen die nu steeds in de regering zitten zijn vastgeroest en kontknuffelaars van de EU.
Ben daar wel klaar mee.
.
Ik twijfel echter of de PVV het antwoord is op dit probleem.

Draak uit Brabant | 26-08-16 | 15:08

Tostiman | 26-08-16 | 11:29

Dat zijn de private molentjes op land. De zeeparken worden voor 25 jaar neergezet en dat getal kan nog oplopen.
Het oudste (deense) park heeft van het jaar de 24 of 25 jaar gehaald en stopt voorlopig nog niet met produceren.
Maak alstublieft een onderscheid tussen de gigantische parken op zee en die paar flutdingen op land.
En ja, opslag is nog niet echt ideaal. Maar daar wordt nog wel wat op verzonnen, we zijn slim genoeg.

Tuborg øl | 26-08-16 | 15:05

@OudeNederlander | 26-08-16 | 14:42:
Al jouw reaguursels zijn top, mijn complimenten voor het feit dat de kwantiteit op geen enkele wijze de kwaliteit van je reaguursels negatief beïnvloed, hulde!
.
Waar ik naar uit zou zien is wanneer Martin Bosma elk punt uit dit programma zou onderbouwen en praktisch uit de doeken zou doen.

LuckyGirl | 26-08-16 | 15:03

@Lagonda | 26-08-16 | 09:48 Wat is jouw oplossing dan?

Frans Bierings | 26-08-16 | 14:58

-weggejorist-

IndoFortuyn | 26-08-16 | 14:55

Ik bedoel te zeggen: @ OudeNederlander | 26-08-16 | 14:42
Precies, goed gesproken!

Schaaldier | 26-08-16 | 14:51

Precies, goed gesproken!

Schaaldier | 26-08-16 | 14:50

Wat jammer dat Nederlanders van die bange mensen zijn.
Hier ageren tegen de PVV maar zelf nooit een poot uitsteken.
Heb verschillende reorganisaties meegemaakt waarbij OR,bonden en werknemers een grote mond opzetten maar een paar doorzetters het vuile werk moeten opknappen.
In de Nederlandse politiek is het niet anders tenzij we zelf een partij oprichten zoals de M5S beweging van Beppe Grillo.
Er is in dit land nog steeds geen gekozen burgemeester!
Met het referendum van Geenpeil is niets gedaan.
Dit land is nog niet rijp voor een politieke omwenteling pas onder druk wordt alles vloeibaar.

polderaar | 26-08-16 | 14:46

Graaisnaaiert | 26-08-16 | 14:37
OK, als je kwalificatie "puinhoop" voor de zittende clubs gelezen moet worden als "debiel", dan zijn we het wat dat betreft eens.

Vigil | 26-08-16 | 14:46

Cruyffje | 26-08-16 | 14:34
Vele hier waaronder ik zijn hoog opgeleid.
Niet dat het wat uitmaakt, want iedereen die eens de moeite neemt om de afgelopen 50 jaar in kaart te brengen ziet dat al die gelikte verkiezingsprogramma's met het wc eend keurmerk van het CPB ons 500 miljard staatsschuld hebben opgeleverd en een rokende puinhoop.
Hetzelfde doen en dan een andere uitkomst verwachten is de definitie van waanzin. Vertaald als, stem weer op de gevestigde orde en je weet wat er gaat gebeuren.

OudeNederlander | 26-08-16 | 14:42

@OudeNederlander | 26-08-16 | 14:37 "... Het is óf dit programma uit kunnen voeren, óf niks"
.
Zo is het. Goed betoog.

ben kokhals | 26-08-16 | 14:41

Ruchhouwer | 26-08-16 | 14:25:
Oh, ironie...

LuckyGirl | 26-08-16 | 14:40

Dus in de kern gaat het de PVV om drie hoofdthema's: onafhankelijkheid, leefbaarheid & betaalbaarheid. En dat allemaal "budgetneutraal". Zou een goed begin kunnen zijn van de wederopobouw, na de schandelijke wederafbraak van de afgelopen decennnia onder leiding van de bendes van Van Agt, Lubbers, Kok, Balkenende en Rutte.

ben kokhals | 26-08-16 | 14:39

dijkbewaker | 26-08-16 | 13:38:
+1
.
OudeNederlander | 26-08-16 | 13:49:
+1
Het CDA zou zich in deze eens flink achter de ezelsoren mogen krabben.
Vrijheid van religieuze overtuiging is wat anders dan vrijheid van religie.

LuckyGirl | 26-08-16 | 14:38

Vigil: beter kijken, die serveer ik in mijn openingspost al af... Daarom is het juist zo jammer dat Geert zich met dit -concept-programma zichzelf al dusdanig in de voet schiet dat het ruim baan voor de gevestigde orde is, en daar zit volgens mij geen hond hier op te wachten. Ik iig niet.

Graaisnaaiert | 26-08-16 | 14:37

Ik denk dat het Wilders niet uitmaakt of hij 25 of 60 zetels haalt, als er geen coalitie mogelijk is die zijn programma steunt.
Wilders snapt dat je uit de EU moet om Nederland te redden. Op VNL en wat splinterpartijen na is niemand daartoe bereid.
Wat heeft het dan voor zin om te regeren. Immers, dan moet je nog meer water bij de wijn doen, en voor je het weet ben je net zo'n marginale kantlijnpartij als D66.
Het is óf dit programma uit kunnen voeren, óf niks.

OudeNederlander | 26-08-16 | 14:37

Dit plan is nog best realistisch. Geert Wilders pleit altijd voor deze punten in de afgelopen 11 jaar, waar Pim Fortuyn overigens heel veel effect in had, maar als Geert en de zijne dit echt zouden uitvoeren, zou er polarisatie, verdeeldheid komen in het land, waar menig mens niet op zit te wachten, dus conclusie; Pak dit een voor een aan, gebruik goede spreektaal, gebruik geen ''minder Marokkanen'' want dat zorgt afsplitsing van de aanhangers PVV.

Lollita | 26-08-16 | 14:34

Wat een flauwekul, vooral veel belastingen omlaag want daar geilt iedereen op, en ook het eigen risico van de zorg schaffen we af, dat geld vinden we wel ergens anders (O ja waar dan?, zoveel betalen wij netto niet aan de EU!). We moeten uiteraard wel meer handjes aan het bed, én fors meer geld naar politie en defensie, kost gelukkig ook niks natuurlijk dus ik vraag me af waar de kennelijk onbeperkte hoeveelheid geld van Geert vandaan komt, heeft ie gespaard ofzo? En ja laten we vooral alleen nog naar commerciële omroepen kijken want we zijn allemaal debiel en denken liever niet na (daarom ben ik ook juist zo bang voor de geopperde directe democratie, het gehalte debielen in ons land, ondanks de mogelijkheid tot goede scholing......), en laten we vooral uit de EU stappen want onze interne markt is net zo groot als die van de UK dus daar merken we vast niets van in onze industrie.... Vooral ook geen innovatie meer belonen zodat we over 20 jaar allemaal in Polen kunnen gaan werken i.p.v. andersom.

Jongens er valt genoeg aan te merken op de huidige maatschappij, het functioneren van de EU en de problemen met de Extremistische idioten, maar als je in dit soort populistisch gelul trapt heb je echt een IQ waar je naar moet graven (dus helaas zullen er veel aanhangers zijn in Nederland ben ik bang......:-()

Cruyffje | 26-08-16 | 14:34

Graaisnaaiert | 26-08-16 | 14:17
Ja, ik heb je andere tegels gezien. En die ene, waarin je iets zegt over het persoonlijk aansprakelijk stellen van politici.Dat lijkt aardig.
Maar over andere politici, die op een of andere manier ook weleens "debiel" zouden kunnen zijn, zie ik toch niets.

Vigil | 26-08-16 | 14:29

Graaisnaaiert | 26-08-16 | 14:19
Hahaha kom jij even bedrogen uit! And we've got news for you! Sinterklaas is dood en de Kerstman bestaat niet!
Veel succes met het vinden van geloofwaardige hedendaagse politici. Met hart voor hun bankrekening... eh de zaak!

Cobalt bomb | 26-08-16 | 14:26

idd, minder islam verbieden en hij krijgt meer zetels. Wie maakt hem dat even duidelijk?

deluiegriek | 26-08-16 | 14:25

-weggejorist-

Ruchhouwer | 26-08-16 | 14:25

Geen geld voor innovatie is vrij logisch je hebt er niks aan op dit moment moet eerst de-islamiseren anders is het weg gegooit geld(dat uit lucht bestaat).
Als dat niet lukt laat wat mij betreft de dijken maar klappen zien we vanzelf wel wie nog ze hoofd boven water kan houden.

Sjonie01 | 26-08-16 | 14:21

Sommige onderdelen zullen helaas nooit gerealiseerd kunnen worden, hoe hard het ook nodig is.

Uw Psychiater | 26-08-16 | 14:21

@Harry uit Rotterdam | 26-08-16 | 14:08
Ga naar KvK.nl, type Grotestraat 64, Borne in, en krijg 27 pagina's aan resultaat.


Business Center Twente zit daar feitelijk; is een dienstverlener voor kleine bedrijven die een registratieadres nodig hebben.


Overigens is deze BV bekend bij de Tweede Kamer, mogen TK leden bijverdiensten hebben en is de jarrekening van deze BV opvraagbaar bij de KvK.

Dus; heeft u nog een feitelijk punt, of bent u slechts suggestief bezig?

Rest In Privacy | 26-08-16 | 14:20

@Dr. Ka wo lo | 26-08-16 | 14:08 "Als compromis het aantal wettelijk toegestane Korans in Nederland gelijk maken aan het aantal officieel geregistreerde Bijbels in Saudi Arabia..."
.
Kijk, hier is al een prachtig compromis. Verander alleen nog dat "officieel geregistreerde" in "wettelijk toegestane", en pas deze wederkerigheid dan ook toe op moskeebouw, enzovoorts. Dan is het ineens een algemeen redelijk voorstel.

ben kokhals | 26-08-16 | 14:19

Fake edit: Ik wens namelijk als potentieel kiezer in ieder geval tot aan de verkiezingen zelf serieus genomen te worden door willekeurig welke partij dan ook. Dit vodje van Greet is lachwekkend, sorry, en dient alleen maar de gevestigde orde.

Graaisnaaiert | 26-08-16 | 14:19

@Spartacus
Als je de bredere nuance zoekt, zul je nooit een punt kunnen maken.

Cobalt bomb | 26-08-16 | 14:18

Vigil: lees ook even mijn andere tegels in dit topic, dan heb je het antwoord.

Graaisnaaiert | 26-08-16 | 14:17

Wat betreft de PVV en het verbod op de koran: Waarom is de islam zo gevaarlijk? Omdat de islam al 14 eeuwen er blijk van geeft te zijn als een leugenachtige en moordende aanval op de mens en de menselijkheid. Waarom moet de islam verboden worden? Omdat anders de cultuur in Nederland wegzinkt in een overlevingsoorlog tegen de islam. Mag een samenleving zich verdedigen tegen een vijand die er op uit is die samenleving te vernietigen? Ja dat mag. Politieke vertegenwoordigers van die samenleving zijn zelfs verplicht alle mogelijke maatregelen te nemen om die samenleving te beschermen tegen vijanden van die samenleving. En doen zij dat niet, dan worden zij zèlf als vijanden van die samenleving die te berechten wegens misdaden tegen de mensheid. Is de islam een vijand van de Nederlandse samenleving? De islam is in doctrine, geschiedenis en recente daden overduidelijk wat betreft de intenties jegens niet-islamitische cultuur. Die intentie is namelijk al 14 eeuwen samen te vatten in één woord: etnocide. Dat wil zeggen, de uitroeiing en vernietiging van alle niet-islamitische cultuur. Als Wilders en de PVV te kennen geven de islam te willen verbieden, dan geven zij daarmee uiting aan de enig juiste handelwijze die er in de huidige tijd is in te nemen ten aanzien van de islam.

notamused | 26-08-16 | 14:17

Lewis Lewinsky | 26-08-16 | 13:59
Mijns inziens ben je dan laag opgeleid of niet opgeleid. Van een hoge opleiding is dan geen sprake.
In geval toppie joppie saus.

Cobalt bomb | 26-08-16 | 14:15

Graaisnaaiert | 26-08-16 | 14:01
Blijkbaar ben je expert in het opsporen en benoemen van "debielen". Maar zijn er nog meer of spoor je ze alleen op als ze van de PVV zijn?

Vigil | 26-08-16 | 14:14

Eens met Spartacus. Greet heeft zeer valide punten maar verpest het weer door die onzinnige punten.
Mahatma | 26-08-16 | 09:52
Dit reaguursel somt het mooi op, dit geldt namelijk ook voor alle andere partijen.
Pechtold is wellicht ook wel te betrappen op een goed punt maar hij weet het altijd zo goed te verpesten.
PVV lijst is helder en duidelijk. Can't win'em all!
Ik hoop alleen niet dat Lagonda | 26-08-16 | 09:48 gelijk krijgt.
Alle sukkelaars die vallen over de wens van het "stopzetten" van innovatie, think again.
Geen geld over de windmolen gooien, als je geld over hebt, wel geld in richtige wetenschap pompen.
Ga anders maar eens kijken of je een F1 team kan managen en al je geld gelijk op innovatie inzetten. Good luck!

Cobalt bomb | 26-08-16 | 14:11

Dat de gansche hypomedia zich weer verslikt in dat ene element van het eerste punt, is net zo boeiend als het weerbericht.

ben kokhals | 26-08-16 | 14:11

Gekke Geett heeft, vrees ik, nu even zijn hand overspeeld.
niet om het een of ander, maar de ongenuanceerde manierwaarop hij immigranten benadert.... er komt een moment dat fatsoenlijk denkende mensen dat niet meer pikken, ook al waren ze het lang met hem eens.

Maar ja, fatsoenlijk denken is niet iedereen gegeven.

mallekater | 26-08-16 | 14:09

tijdens de coalitie onderhandelingen kan Wilders altijd nog wat water in de wijn doen over het Koran verbod. Als compromis het aantal wettelijk toegestane Korans in Nederland gelijk maken aan het aantal officieel geregistreerde Bijbels in Saudi Arabia lijkt uw Dr. wel haalbaar.

Dr. Ka wo lo | 26-08-16 | 14:08

Vredige libertariër | 26-08-16 | 10:37
"Ja, maar wat er niet staat is dat hij ook het onderwijs vrijwel in zijn geheel wil afschaffen. Zo bezuinig je ook veel, en het feit dat je daarmee de toekomst van het land op langere termijn volledig ten gronde richt, dat is niet relevant. De verkiezingen gaan immers over nu, niet over 2050."
.
Helemaal met je eens, Greet is niet van de lange termijn. Wanneer hij zijn zakken maar kan vullen in de Tweede Kamer en met zijn privé onderneming 'OnLiberty B.V.' (vrij naar het boek van filosoof John Stuart Mill). Grappig dat hij trouwens zijn postbus voor dit bedrijf in Borne heeft op hetzelfde adres waar Fleur Agema ook haar onderneming heeft: FleurageMA B.V. Beiden geven geen inzicht in de financiële stromen die door deze ondernemingen gaan, niet echt parlementair.

Harry uit Rotterdam | 26-08-16 | 14:08

@Badderbeest! | 26-08-16 | 12:01

Over een paar jaar zijn de auteursrechten verlopen en is het beschikbaar voor iedereen.

kortebroek | 26-08-16 | 14:02

@inferno | 26-08-16 | 13:57
Ik bekijk het van de andere kant;
De overige programma's hebben de afgelopen decennia steeds minder goeds gebracht, ik durf zelfs wel zo ver te gaan dat het kantelpunt is overschreden en dat deze steeds schadelijker worden voor Nederland.


De opties zijn op.

Rest In Privacy | 26-08-16 | 14:01

Ach, wat de Wilders-fans hier weigeren in te zien is dat Wilders met dit A4-the effectief gepromoveerd is - in PVV-speak - van Useful Clown tot Bedrijfspoedel van Rutte/Merkel/Draghi/Juncker en Soros.
Wat een debiel...

Graaisnaaiert | 26-08-16 | 14:01

@inferno | 26-08-16 | 13:57
Want als je hoog opgeleid bent, vind je de islam helemaal toppie-joppie?

Lewis Lewinsky | 26-08-16 | 13:59

@OudeNederlander | 26-08-16 | 13:49
Het zou helpen als de veroorzakers tot inzicht zouden komen. Dit inzicht is er nog steeds niet. Et Voilà! Het vermoeden van kwade opzet is geboren.

Slogra | 26-08-16 | 13:59

Wilders maakt het mensen zo moeilijk om PVV te stemmen. Op deze manier gaat het mij niet lukken en is voor mij de beste optie niet stemmen. Jammer. De andere politieke partijen mogen in hun handen wrijven met zo'n knullige 'populist' als Wilders.

Jippie | 26-08-16 | 13:58

the Jackdawn | 26-08-16 | 13:35
Polen zijn blank, rooms-katholiek en werken hard.
Het is een land waar ik naar toe kan vluchten, mocht het zover komen.
Liever blijf ik in Nederland, op mijn voorwaarden. Liever leef ik met mensen die mij in mijn waarde laten. Geniet ik van musea, landschappen, weer en wind. Liever loop ik door oude steegjes, veilig, ook 's avonds laat. Liever zit ik aan de haven en kijk ik naar de vissersboten die binnen varen. Of voel ik me gelukkig als ik de zon onder zie gaan.
Dit alles is mogelijk in een maatschappij waar mensen elkaar respecteren. Waar je christen kunt zijn. Of kelt. Waar je kunt geloven wat je wilt.
Dit alles is niet mogelijk in een maatschappij waar de islam een prominente plaats inneemt. En steeds sterker zal worden.
Wilders neemt een duidelijk standpunt in. Of hij het waar kan maken weet ik niet. Maar weinigen in de politiek begrijpen waar het écht over gaat. Over het overleven van onze cultuur, onze normen en waarden. Niemand anders durft er duidelijk over te zijn. Wilders heeft die moed wel.

onnosel | 26-08-16 | 13:58

dat er hier mensen zijn die deze belachelijke opsomming daadwerkelijk een goed programma vinden...*zucht*

en ik dacht dat GS door veel hoog opgeleiden werd gelezen... blijkbaar valt dat erg mee dus.

inferno | 26-08-16 | 13:57

Niets mis mee!

Spare Rib | 26-08-16 | 13:57

Ben met Spartacus eens!

lanexx | 26-08-16 | 13:57

Wilders heeft het weer eens gesnapt: in plaats van een dik programma te presenteren dat a- nauwelijks door iemand wordt gelezen en b- de dag na de uitslag alleen nog goed is voor de kattenbak, houdt hij het kort en bondig.
Dat dit ene A4tje werkelijk overal te lezen is, onderstreept maar weer eens de oersimpele effectiviteit van die aanpak.
Op The Post Online staat een even helder als vermakelijk stukje van Chris Aalberts dat ik eenieder ten zeerste kan aanbevelen. De titel luidt: 'Zeven keer ja maar over het PVV-verkiezingsprogramma'.
politiek.tpo.nl/2016/08/26/zeven-keer-...

De Vrijlansier | 26-08-16 | 13:55

dijkbewaker | 26-08-16 | 13:38

Goede ideeën inderdaad, mee eens.

Schaaldier | 26-08-16 | 13:53

De tijd voor subtiele politiek is voor mij voorbij. Tijd voor de botte bijl.

Mijn stem hebben ze.

quantumcollider | 26-08-16 | 13:50

We hebben dit moslimprobleem mede dankzij de EU.
Alleen de islam bestrijden komt neer op alleen gevolgen bestrijden en niet de oorzaak.

OudeNederlander | 26-08-16 | 13:49

Alle moskeeën dicht die geen integratie bevorderen zou mij al genoeg zijn, maar dat komt gewoon op hetzelfde neer natuurlijk als 'alle moskeeën dicht".

me,myself and IK | 26-08-16 | 13:44

Noem mij 1 partij die 100% van 'hun' programma ooit heeft kunnen verwezenlijken??? Het is allemaal wisselgeld voor de onderhandelingen wie wat waar gaat doen.
Als hij 10% gedaan krijgt is het veel, en liever een onhaalbaar programma en het toch proberen, dan een veel belovend programma vol loze beloften (oa. €1000,-) en vervolgens lachend het toch niet doen...

verlegenmaarlief | 26-08-16 | 13:43

dijkbewaker | 26-08-16 | 13:38
Goed gezegd! Daarmee geef je meteen aan, dat velen hier niet over de intelligentie beschikken om dat soort dingen te begrijpen.
Ik verwacht ook niet anders, want er staat het woord Wilders in de titel, dus... (vul zelf maar in).

Vigil | 26-08-16 | 13:42

Slogra | 26-08-16 | 13:35
Terechte constatering!

Vigil | 26-08-16 | 13:38

Dan nogmaals de term innovatie.
Het gaat om BELASTINGGELD!!
Bedrijven kunnen net zo innovatief bezig zijn als anders alleen subsidie voor onzin projecten. En daar wemelt het van (CO2 handel Bijvoorbeeld) moet nodig op de schop.
Dus op zinvolle innovatie is niets tegen alleen dan is er vraag naar waarom subsidie niet nodig is.
Er is niets tegen als er aan particulieren een bijdrage gevraagd wordt. Dan gaat er geen belastinggeld naar toe.
De overheid hoort haar kerntaken niet te veronachtzamen.
Wat nu gebeurd. Overal wordt met geld gesmeten omdat het geen eigen geld is. Rupsje nooit genoeg verhoogt de belastingen als er tekort is of gaat snijden in essentiële zaken waar men nou net vanaf moet blijven.
Dus subsidieland Nederland die voor elke drollenvanger en windpakker een paar miljoen uittrekt moet op dat gebied wat zuiniger aan gaan doen en haar kerntaken zoals veiligheid weer prioriteit maken. De wensen van de burger moet op 1.

dijkbewaker | 26-08-16 | 13:38

@Spartacus, inderdaad, dat houden van maakt ie zo wel lastig. Dat vond ik overigens gisteren ook al in een ander topic, maar dat mocht ik blijkbaar niet zeggen. En u wel omdat van de GeenStijl is. Dank dus.

Schaaldier | 26-08-16 | 13:37

Zou de enigste oplossing en laatste kams zijn

ag-kansloos | 26-08-16 | 13:36

onnosel | 26-08-16 | 13:15
"Wilders haalt niet uit naar boeddhisten, naar hindoes, naar christenen of atheisten. Niet naar Chinezen, niet naar mensen met een witte of gekleurde huid."

Jij denkt dat Wilders in de veronderstelling is dat Polen niet christelijk en blank zijn.

the Jackdawn | 26-08-16 | 13:35

Ik proef nogal wat koudwatervrees. Een beetje lachwekkend na al die grootspraak, dagelijks terugkerende 'islamofobische' artikelen, een zomer vol aanslagen op Europees grondgebied en zowel gedwarsboomde als geridiculiseerde referenda.
Wees op z'n minst blij dat het debat weer wordt opengebroken en de vastgeroeste paradigma's weer 'ns op losse schroeven komen te staan.

Slogra | 26-08-16 | 13:35

Je kunt ook hele boekwerken volschrijven met beloftes en die later aan je laars lappen, nietwaar Mark?

bruin1 | 26-08-16 | 13:33

@dijkbewaker | 26-08-16 | 13:25
+100

Mark_D_NL | 26-08-16 | 13:27

Sommigen vinden het A4 tje opgesteld door een 16 jarige om de eenvoud. Dat lijkt me een compliment omdat het zelfs voor een 16 jarige duidelijk is.
---
Dan het is niet intellectueel genoeg.
Goed dan is E =MC2 intellectueel genoeg of 1+1 =2.
Of wil je de hele theorie er achter lezen waarom E-MC2 is. Sommigen hebben aan een boek van 1000 pagina's nog niet genoeg om uit te leggen wat er bedoelt wordt. En komen nog geen stap verder
De PVV doet het op 1A4 tje als een simpele elegante natuurwet waarachter 40 jaar wanbeleid teruggebracht is tot 1A4 met fundamentele oplossingen.
Geniaal!
Geen ander antwoord mogelijk.

dijkbewaker | 26-08-16 | 13:25

Jofeljoh | 26-08-16 | 13:07
Met "gebedshuizen" worden moskeen bedoeld, waar mogelijk wapenarsenalen te vinden zijn, waar "haatpredikers" (fascisten) in een andere taal oproepen ons vrije westen te haten en ongelovigen te bedreigen of vermoorden en de sharia in te voeren en daarom elk ding aan te grijpen om een juridische jihad te beginnen.
Maar Wilders is een potentiele fascist?
Vrijheid en democratie wordt bedreigd door de islam. Dus wie vrijheid en democratie wil behouden, moet bereid zijn die ook te verdedigen.
Maar Wilders is een potentiele fascist?
Prioriteiten stellen meneer, daar gaat het om en dat schijnt voor bepaalde figuren nogal moeilijk te zijn.

Vigil | 26-08-16 | 13:24

@Mossadeq | 26-08-16 | 13:04
In uw ghetto wellicht niet meer, maar in het grootste deel van Nederland nog wel.
Tevens hebben we het over taal, niet cultuur. Pak het woordenboek er maar eens bij, wellicht leert u dan nog eens iets.

Rest In Privacy | 26-08-16 | 13:24

Dit geeft wel aan hoe ver we al heen zijn.
Iedere keer zullen de enige oplossingen die ook daadwerkelijk effectief zijn steeds draconischer worden...
Islam loskoppelen van de religieuze status en we zijn al een heel eind op weg.

Desmoulins | 26-08-16 | 13:23

Hou toch op met dat dagdromen over Nederland zoals het 50 jaar terug was en wat we ervan zouden hebben kunnen maken mits geen EU/Islamimport.
De enige manier waarop Geert dit programma erdoor krijgt is namelijk als hij de komende 8 jaar elke verkiezing met een absolute meerderheid wint. ( 2x 2e Kamer en 2x 1e Kamer ). En dan nog moeten er geen dissidenten zijn. Zie je het voor je bij die partij?
Ga er maar vanuit dat bij het bekend worden van dit programma bij de overige fracties de champagne rijkelijk heeft gevloeid.
Beter kun je soevereiniteitsoverdracht - bindend - referendabel maken, politici hoofdelijk aansprakelijk stellen voor de gevolgen van de door hun genomen beslissingen en migratie voorwaardelijk maken. Maar dat zal wel weer te genuanceerd zijn voor velen...

Graaisnaaiert | 26-08-16 | 13:22

Eén A4-tje over de-islamisering.
Geert hoeft er he-le-maal niets voor te doen, steekhoudende argumenten worden hem dagelijks door moslims zelf aangereikt.
www.telegraaf.nl/binnenland/26483665/_...

gescheurdrubber | 26-08-16 | 13:21

@RupertDeBeer | 26-08-16 | 12:58
Maakt uw Godwin er nog steeds niet intelligenter op, trollemans.

Maar goed, schijnbaar bent u tevreden en volledig bekend met uw eigen niveau. Dat stukje zelfreflectie ontbreekt nog wel eens, dus leef u uit!
In ieder geval tot Joris het zat is.

Rest In Privacy | 26-08-16 | 13:17

@onnosel | 26-08-16 | 13:15
Goed gezegd. Hulde!

Lewis Lewinsky | 26-08-16 | 13:17

Wilders haalt niet uit naar boeddhisten, naar hindoes, naar christenen of atheisten. Niet naar Chinezen, niet naar mensen met een witte of gekleurde huid. Niet naar Papoea's of Amerikanen.
Hij heeft het louter en alleen over moslims. Elke dag, al jaren lang, wordt er gesproken over mensen met dat speciale geloof, of liever gezegd: met die ideologie. Wilders heeft een punt.
Ik wil reizen in het OV, in heel Europa, zonder angstig om me heen te hoeven kijken. Ik wil shoppen in een winkelcentrum en slechts op de winkels hoeven te letten. Ik wil naar muziek luisteren, dansen en plezier maken zonder voor hoer uitgemaakt te worden.
Ik wil leven, met respect voor andere mensen, zonder me bedreigdd te voelen. Ik wil van de door God geschapen natuur genieten zonder behangen te worden. Ik wil de wind in mijn haren voelen en de regen in mijn gezicht.
Dan kan blijkbaar alleen maar door de islam te verbannen uit mijn woon- en leefgebied. Ik zie geen andere optie. Voor mij, voor mijn vrienden, voor mijn nageslacht.

onnosel | 26-08-16 | 13:15

@Jofeljoh | 26-08-16 | 13:07
PVV wil geen gebedshuizen verbieden. PVV wil moskeeën sluiten. Alleen moskeeën. Jeweetwel, die haathutten waar op de volgende aanslag gehoopt wordt.

Lewis Lewinsky | 26-08-16 | 13:11

Roadblock | 26-08-16 | 12:56:
Vroeger was men op straffe van een boete verplicht te stemmen.
Maar wat nou als je je eigen waarden in geen enkel partijprogramma vertegenwoordigd ziet?
Voor deze groeiende groep is niet stemmen de enige mogelijkheid, of blanco stemmen.
Dit is een serieus probleem en kent geen simpele antwoorden of oordelen.

LuckyGirl | 26-08-16 | 13:11

Allen die niet op de PVV stemmen, werken mee, zijn debet aan de toekomstige ondergang van Nederland. Je moet het maar op je geweten willen hebben hè?
.
"Opa, oma, pappa, mama, waarom hebben jullie NIETS gedaan toen het nog kon en toen géén PVV gestemd?"
Antw.:
De toon van het debat stond ons niet aan
De PVV is geen democratische partij
Ze hadden wel goede standpunten maar ja, de rest van het programma was te links...
enz. enz.
.

Lupuslupus | 26-08-16 | 13:11

Grappig dat D'66 200 pagina's nodig heeft, en PVV maar 1. Dat zegt iets over inzicht. De vinger op de zere plek ligt er al op.

Wat ik al eerder zei: zijn puntje 'innovatie' behoeft meer toelichting. Als de wetenschap/universiteiten/bedrijven dit kunnen blijven doen is dat prima. Als het een overheidsbemoeienis is snap ik wel zijn punt, als hij bedoelt dat GL niet moet meedenken over windmolens, overheid over ICT en SER (en consorten) over privatisering van overheidsdiensten.

Jos Tiebent | 26-08-16 | 13:11

Wilders is als een autoverkoper die een onzinnig bod op de inruiler doet met het idee daarna te kunnen gaan onderhandelen. Als vervolgens de koper, die serieuze belangstelling heeft, resoluut de zaak uitloopt staat de verkoper alsnog met lege handen. Gemiste kans. De enige reden om PVV te stemmen is uit protest.

A.S. Perien | 26-08-16 | 13:10

Donkersloot | 26-08-16 | 12:16
compitaal | 26-08-16 | 13:03

"Carré ombouwen tot een permanente show voor de Toppers"

www.ad.nl/show/strontjaloerse-rutte-ei...

Daar heeft Rutte al patent op.

vanvandaag | 26-08-16 | 13:09

Oke, dan ben je in elk geval niet liberaal. Maar als je dan ook niet als fascist wenst weggezet te worden, kom dan vooral niet aanzetten om gebedshuizen en boeken (!!!) te verbieden. Hoe giftig deze ook moge zijn.

Jofeljoh | 26-08-16 | 13:07

mysteryposter | 26-08-16 | 12:52
Gatverdamme dat tuig. Ik ben blij dat het Iraakse leger samen met de Koerden aan de poorten staan te rammelen.
Ons probleem hier is dat dat tuig daarna voor de onze staat en Malek ze dan binnenlaat onder het gezang "Welkom,welkom" in de denkkronkel "vluchteling" voor "open grens". Dat moet stoppen. De naïve zak hooi.

Oktoberfest | 26-08-16 | 13:05

DirkIII: " en als hij dan water bij de wijn moet doen is het altijd nog beter dan nergens op inzetten en water bij de wijn moeten doen en echt met niets overblijven qua standpunten."
.
Er komt geen water bij de wijn. Met dit programma komt Geert het restaurant niet eens binnen maar zal hij in zijn uppie een kroket uit de muur moeten trekken. Hele domme actie dit, hij had Rutte, Juncker en Spekman hiermee geen grotere dienst kunnen bewijzen.

Graaisnaaiert | 26-08-16 | 13:05

Goh... iedereen heeft wel een duidelijke mening over deze beste man. Maar laten wij is kijken wat er afgelopen 4 a 8 jaar is gebeurt en daar wordt ik ook niet vrolijk van. Dit keer geef ik de beste man zijn kanslechts en benieuwd hoe dat uitpakt.

Extra.Paracetamol | 26-08-16 | 13:04

-weggejorist en opgerot-

Mossadeq | 26-08-16 | 13:04

Donkersloot 12:16
Lol!

compitaal | 26-08-16 | 13:03

@Roadblock | 26-08-16 | 12:56
Das onzin. Ik ben juist een zeer geëngageerde burger. maar ik kan helaas niet de partij vinden die mijn visie en denkbeelden vertegenwoordig. Ik had even hoop op VNL... maar ja. nuff said. Daar heb ik me in vergist.
--
Ik geloof ook niet in God, maar heb wel de bijbel gelezen... ;-)
--
Ik kan, helaas, niet op PVV stemmen aangezien ik het niet eens ben met dat hele softe linkse gedoe van ze. Dus .

Mark_D_NL | 26-08-16 | 13:02

@RupertDeBeer kijkt weg | 26-08-16 | 12:58
Zeg eens iets over de aanslagen gepleegd door moslims uit naam van hun godsdienst, wegkijkert.

Lewis Lewinsky | 26-08-16 | 13:02

Want Nederland de-Islamiseren levert 7.2 miljard op. Ja hoor. Misschien dat de SP nog een programma kan schrijven waarin staat dat de uitkeringen verhogen 10 miljard oplevert, dan hebben we aan beide kanten van het spectrum evenveel gekken.

rekennietmachine | 26-08-16 | 13:02

Tja, koranverbod is onhaalbaar, moskeeën, elke moskee die buiten de pot pist(die haat prediken zouden dicht moeten, zonder pardon haalbare kaart), religie als fundament uit het onderwijs. Verbieden van islam lijkt me gewoon ook een optie, door de grondwet aan te passen. Innovatie is de enige uitweg naar een betere samenleving, dus onzinnig punt om daar op te bezuinigen en laat wilders toch zien niet al te slim te zijn. Hoe hij het brengt, werkt ook niet. Tot nu toe heeft hij nog helemaal niets bereikt en zijn partij is niet democratisch, nog steeds niet. Met andere woorden kan je dit nog serieus nemen, terwijl er toch een echt serieus probleem is. Jammer dat de pvv te vaak niet intellectueel uit de hoek komt.

Datkanjenietmenen | 26-08-16 | 13:02

Mark_D_NL | 26-08-16 | 12:50
Met je eens.Teleurstellend.
En over de pvv, als partij, ze moet als een haas een aantal zaken veranderen: (o.a) meer openheid, meer kader en het griezelige van een eenmanspartij zal naar een vereniging met leden moeten.

vanvandaag | 26-08-16 | 12:59

-weggejorist en opgerot-

RupertDeBeer | 26-08-16 | 12:58

@Mark_D_NL | 26-08-16 | 12:30
@mijzelf, doe eens rustig met scheldwoorden, tokkie. even rustigggg.

Mark_D_NL | 26-08-16 | 12:58

Hoe kan je niet gaan stemmen en dan zoveel commentaar hebben op de politiek?
Door niet te stemmen zeg je toch dat het je koud laat?

Roadblock | 26-08-16 | 12:56

@Mark_D_NL | 26-08-16 | 12:52
Dank voor je antwoord. Excuses voor mijn vergeetachtigheid.

Lewis Lewinsky | 26-08-16 | 12:56

@Radicalimero | 26-08-16 | 12:46
Ik lig altijd dubbel als mensen gaan mekkeren over "een ondemocratische partij".

Alsof bij de andere partijen de leden het echt voor het zeggen hebben. Dat is niet meer dan een show voor de bühne. Vertelt u mij maar wanneer een partij heeft "gekozen" voor een leider die niet allang door het bestuur naar voren was geschoven.
Rest In Privacy | 26-08-16 | 12:56

Donkersloot | 26-08-16 | 12:38
Wanneer je een verzoek indient aan het kabinet hoeveel een bepaalde groep de samenleving heeft gekost wordt je monddood gemaakt, genegeerd en gebagetaliseerd.
Bedoel je die verantwoording voor begroten? Bedoel je die intelligentie?
Is dat de PM die aangehaald wordt door het kabinet? Zo zijn er nog wel andere zaken die érg onduidelijk zijn zoals de begroting van de EU, een vliegende Fyraïaanse miljardenstrop, de stroom Sorosmiljoentjes enz. enz.

Oktoberfest | 26-08-16 | 12:55

@Mark_D_NL | 26-08-16 | 12:30
Op welke partij ga je dan stemmen, Mark?
Lewis Lewinsky | 26-08-16 | 12:51
Ja daar wordt ik ook nieuwsgierig naar.

Roadblock | 26-08-16 | 12:55

@Lewis Lewinsky | 26-08-16 | 12:51
Niet, Lewis. Maar dat wist je volgens mij al. Wij hebbend daar ooit een paar reaguursels aan besteed.

Mark_D_NL | 26-08-16 | 12:52

Mooi dan weet ik dat ook weer. Ik ga NIET stemmen op een Zionist die leider is van een ondemocratische partij die geen leden heeft maar een alleenheerser is en geen tegenspraak duld.
Radicalimero | 26-08-16 | 12:46
Iets in uw tekst zegt mij, dat u dat sowieso niet van plan was, maar dat u alleen hier uw gedachtenscheet wilde laten.
Op Joop.nl zitten ze vast met spanning op uw terugkeer te wachten.

Roadblock | 26-08-16 | 12:52

Radicalimero

u bedoeld 'ViZionist'??

Vedor | 26-08-16 | 12:52

@ZI | 26-08-16 | 11:49
Heb je ook eigen ideeën of doe je gewoon copy/paste van de NOS slaven. Of ben je een NOS slaaf?

Mark_D_NL | 26-08-16 | 12:51

@Mark_D_NL | 26-08-16 | 12:30
Op welke partij ga je dan stemmen, Mark?

Lewis Lewinsky | 26-08-16 | 12:51

Maak je niet dik. De andere partijen maken 0 % van hun beloften waar, als Geert ook maar een kwart waar kan maken ben ik al dik tevreden.
Olieboer | 26-08-16 | 12:31
Het probleem van de gevestigde partijen is dat ze heel veel doen en doordrukken waar met geen woord over gerept wordt in hun programma's... zeker aangaande de EU. Ge gevestigde partijen houden eens in de 4 jaar een wedstrijdje koekhappen voor het volk en blazen op een fluitje in TV programma's en gooien er nog een paar leuke zinnen tegenaan zoals 'iedereen krijgt duizend Euro' en 'wij vertellen het eerlijke verhaal' en hebben dan hun zeteltjes weer binnen. Om daarna vervolgens 4 jaar lang het land en het (inheemse)volk niet te vertegenwoordigen, maar de belangen van de elite dienen (zie het fop-referendum). Al die partijen willen helemaal geen democratie, laat staan directe democratie, die willen eens in de 4 jaar een wedstrijdje koekhappen over zoethoudertjes en onbelangrijke zaken die geen invloed hebben op het systeem en andere vergaande wetten en verdragen die ze in die 4 jaar door douwen. Democratie in ons land is een leugen. Nep van het begin tot het eind.

XaleX_2 | 26-08-16 | 12:50

Echt goede innovatie komt ook zonder (zware) subsidiëring van de grond en vindt zijn weg. Crowdsourcing iemand?
.
Het GROTE probleem van het westen is alle ISLAM gerelateerde ELLENDE. Zie o.a. Opsporing Verzocht en nu de lange arm van Erdogan.
.
Je kunt er lang over lullen of kort; Niet alles is haalbaar uit het programma, maar wat heeft ons de afgelopen decennia van VVD/CDA/PvdA/D66 etc. ons voor een ellende opgeleverd?
Het antwoord van onze politici in deze tijd op alle lastige vragen is:--> MEER EU!
.
Waarom constant over de toon of wat wel of niet haalbaar is? Met zijn allen de schouders eronder en Nederland wederom weer voor de Nederlanders incl. alle mensen die zich Nederlander voelen en zich daarnaar gedragen uiteraard.
.
#beken kleur stempt Fleur of moge in de toekomst alle over u en uw geliefden heen gekieperde ellende vanuit Den Haag/Brussel & islam u welgevallen.
.
Kan niet ligt op het kerkhof en wil niet ligt ernaast! Go Greet!

Veni_Vidi_Vici | 26-08-16 | 12:50

Prachtig om te zien hoe die de NOS is geïnfiltreerd in de geesten van de meeste reaguurders. Zeiken over de lengte van een partij programma. Wilders zorgt voor keuze, de rest voor mist. Vervelend om te zien dat veel reagurders ook gewoon verloren zijn. Waardeloos!

Mark_D_NL | 26-08-16 | 12:50

Radicalimero | 26-08-16 | 12:46

stam + t

vanvandaag | 26-08-16 | 12:49

Geertje is slim. Geertje weet dat hij geen capabele ministers kan vinden. Daarom overschreeuwt hij zich. Met puntje 1 is hij direct van tafel voor alle mogelijke coalitiepartners, terecht overigens.

Hij kan straks schreeuwen dat hij in de regering moet, maar hiermee gebeurt dat niet. Slachtofferrol... Weet je wie zich die rol ook altijd toe-eigenen?.. Precies.
ZI | 26-08-16 | 11:49

Mijn god, wat een intellectuele armoe!
En dan dat "schreeuwen" en "overschreeuwen" en "Geertje" en "slachtofferrol".
Antieke PvdA- en AFA-papegaaientaal.
Maar goed, horken als jij mogen ook krankzinnige dingen roepen.

Vigil | 26-08-16 | 12:49

Mooi dan weet ik dat ook weer. Ik ga NIET stemmen op een Zionist die leider is van een ondemocratische partij die geen leden heeft maar een alleenheerser is en geen tegenspraak duld.

Radicalimero | 26-08-16 | 12:46

@Donkersloot | 26-08-16 | 12:38
Ik vind het ook prachtig dat u alleen maar loopt te foeteren en slingert met termen als "dom", "lui" en "vodje".


Dat zal hem leren!

Rest In Privacy | 26-08-16 | 12:46

We kunnen praten wat we willen op blogjes maar hij doet het maar. Hij weet dat er een radicale wijziging nodig is om NL leefbaar te houden. Hij weet dat veel punten niet haalbaar zijn maar hij zet wel hoog in en als hij dan water bij de wijn moet doen is het altijd nog beter dan nergens op inzetten en water bij de wijn moeten doen en echt met niets overblijven qua standpunten.

Dirk III | 26-08-16 | 12:45

Het verkiezingsprogramma van de PVV is
- tendentieus
- ongefundeerd
- nodeloos kwetsend

Goedgekeurd!

Lewis Lewinsky | 26-08-16 | 12:44

Mossadeq | 26-08-16 | 12:33

Ga eerst eens Nederlands leren zwitsal.

vanvandaag | 26-08-16 | 12:42

Het is dat ik er niet bij was maar je zou bijna een deja vu naar 1932/1933 krijgen.

Aeque | 26-08-16 | 12:41

Wilder's grootste probleem is dat hij probeert te binden op negativiteit en verboden.
We moeten meer oog hebben voor de geldstromen naar "journalisten" en ze daar op afrekenen.
Laat politieke correctheid een schone dood sterven en we zijn al een heel stuk verder.

LuckyGirl | 26-08-16 | 12:40

er staat helaas nergens specifiek minder Marokkanen? Die zijn duidelijk niet islamitisch maar meer van de "kleine" criminaliteit en dat is ook erg vervelend.

decepticon | 26-08-16 | 12:40

Weten jullie wat pas echte vrijheid zou zijn? Zendtijd voor anti-Religieuze programma's en ik denk dat die er wel gaan komen.

tattooboer | 26-08-16 | 12:39

@Mossadeq | 26-08-16 | 12:33
Uw taalgebruik doet me denken aan eerdere zwitsalletjes. Gaat u straks ook schelden op de kaaskoppen en pochen met uw moeders Range Rover?

Rest In Privacy | 26-08-16 | 12:38

@Donkersloot | 26-08-16 | 12:16
Ik vind het echt prachtig om te lezen wat voor belachelijke aannames en conclusies iedereen aan dit A4'tje verbindt.

Het bekschuim vliegt alle kanten op. Ik lach me rot.
TeeJee | 26-08-16 | 12:19

Tja; dat krijg je als je zo dom bent om een term als 'enz.' te gebruiken of 'PM' (=geen idee wat dit gaat kosten) in je 'begroting'. Het is een lui en dom vodje geworden en met dit gebrek aan intelligentie maakt Geert het de andere partijen alleen maar makkelijk om op zijn gewauwel te schieten.

Donkersloot | 26-08-16 | 12:38

Eigenlijk is het ook nergens voor nodig alles opnieuw uit te werken. Dit 'verkiezingsprogramma' is namelijk al jaren bekend. De standpunten zijn niet veranderd. Zie bijvoorbeeld dit stukje van Wilders uit 2007: www.volkskrant.nl/binnenland/-genoeg-i...

Soturi | 26-08-16 | 12:38

Mossadeq | 26-08-16 | 12:33
Zou je met hem willen ruilen meneer de Iranier?

Roadblock | 26-08-16 | 12:37

Donkersloot | 26-08-16 | 12:16
En natuur; Geert HAAT natuur; asfalteren die hap! Vijfbaans wegen DWARS over de Posbank! Optiefen met die dure beverkolonies en linkse hobbies als scholeksterkijken en kieviten tellen. Grachtengordel dempen en er een parkeergarage plannen. Carré ombouwen tot een permanente show voor de Toppers;
-----
Scholekster kijken??
Ha, ha.... Gaat uw verbeelding niet een tikkie over de top.
En wat is er trouwens mis met scholekster kijken te verbieden. Wat heb je er aan? Heel irritante vogeltjes hoor met dat nare gekwetter en dat irritante getrippel op de zandplaat voor het huis.

dijkbewaker | 26-08-16 | 12:37

Lagonda | 26-08-16 | 09:48

Dit dus. Jaren geleden filosofeerden mijn broer en ik al over deze optie en het kan mijn inziens bijna niet anders.

Iedere keer als je denkt dat het de goede kant op gaat gooit dhr. Wilders er weer zulke achterlijke, niet te realiseren, ideëen uit waar hij weldenkende fatsoenlijke rechts georiënteerde stemmers mee wegjaagt.

Wilders is een stroman die de rechtse kiezers voor de gek houdt en daarmee een serieuze rechtse stroming in de weg staat.

Kopvoddentax.
Polen meldpunt.
Minder, minder, minder.
En nu dit..

Miles From Home | 26-08-16 | 12:33

-weggejorist-

Mossadeq | 26-08-16 | 12:33

Ik schrok ook een beetje. Is dit wel slim, Geert?

Maar als ik de punten 1 voor 1 bekijk, ben ik met al zijn punten eens. Op 1 punt na. Na een vertrek uit de E.U. is Nederland juist afhankelijk van hoogwaardige goederen/diensten.
Dus innovatie is een must.

Ik kan me ook niet voorstellen dat Geert dit soort innovatie bedoeld.

Vedor | 26-08-16 | 12:32

"kan niet want grondwetswijziging"... eeeh, duh.. de grondwet wordt nooit gewijzigd?... sufferds. Domme, domme, domme NOS adeptjes Kom eens met betere argumenten..

Mark_D_NL | 26-08-16 | 12:32

leuke promotie stunt - aangezien de PVV in de eerste kamer geen meerderheid heeft en de tweedekamer verkiezingen en GS verkiezingen niet synchroon lopen kleine kans dat dit echt gebeurd. Beetje ballon oplaat werk kijken wat de peilingen doen

lasttango2016 | 26-08-16 | 12:32

Nederland weer van ons! Prachtige slagzin ook. Dit gaat scoren mensen.

accijnstoerist | 26-08-16 | 12:31

Maak je niet dik. De andere partijen maken 0 % van hun beloften waar, als Geert ook maar een kwart waar kan maken ben ik al dik tevreden.

Olieboer | 26-08-16 | 12:31

Dat gevloek vergeef ik m wel, de stress in die functies is enorm. Maar dat programma, zucht. Dan wel onuitvoerbaar, dan wel lost het niets op. Neem een voorbeeld aan Farage of Fortuyn!

Wilders blijft het gevoel geven dat hij meer op aandachtsgeilheid zit dan op echte oplossingen. Werk dat Australische migratiebeleid nou eens uit voor Nederland/Europa. Vertel concreet hoe je de belastinginkomsten verlaagt en hoe je dat anders terugverdient/bezuinigt (alleen ontwikkelingswerk en windmolens opdoeken is echt niet genoeg). Presenteer hoe je normaal met moslims omgaat ipv de koran verscheuren. Kortom wees ff concreet. Dit is zo zonde.

van heinde en verre | 26-08-16 | 12:30

Mossadeq | 26-08-16 | 12:26

"Hij geilt erop om iedereen op te fokken en rond te reizen meer beveiliging als Obama."

Ongepast.

vanvandaag | 26-08-16 | 12:30

Duidelijk Program van Wilders. En alle zeikers zoals Bart Nijman die hebben echt teveel NOS koolaid gedronken. PVV zorgt voor een keuze, duidelijke punten. ander partijen komen weer met 78 a4tjes met allerlei onduidelijke bullshit. Wat de PVV doet is de toekomst van Politiek. Geen Partijtjes, maar issues en mensen.
--
Ik had graag op alle Tweets van Bat gereageerd want er klopt geen kut van wat hij tweet. Maar ik ga het hem nog wel leren. Wat een vooruitstrevende partij de PVV wel net is. Prik eens door je NOS indoctrinatie heen en kijk naar wat de PVV historische gezien aan het presteren is.
--
Ik stem overigens niet op de PVV. Maar dat terzijde. Anders krijg je weer alle sukkels die gaan zeggen dat Wilders mijn god is. Nee, losers, ik kan de zaken schatten op hun waarde.

Mark_D_NL | 26-08-16 | 12:30

Mensen kunnen wel massaal nu op de PVV gaan stemmen, maar er zal niets veranderen omdat alle andere partijen de PVV gaan tegenwerken in de eerste kamer. Probleem is dat veel mensen dit niet begrijpen of het geduld er niet voor hebben.

De echte genadeklap voor al die natte dweilen in de eerste en tweede kamer, inclusief die rovers in Brussel zou zijn als de PVV nu 67%> van de stemmen haalt en over twee jaar dat geintje bij de eerste kamerverkiezingen ook flikt. Dan heb je de poppen echt aan het dansen.

Voorbeeldige | 26-08-16 | 12:29

@RupertDeBeer  | 26-08-16 | 12:05

Wat BCage | 26-08-16 | 10:18 zegt.

Oktoberfest | 26-08-16 | 12:28

Vraag me immer af in welke mate zijn zeer beperkte vrijheid bijdraagt aan zijn wereldbeeld en persoonlijkheidsontwikkeling. Punten die aanspreken heeft men best wel bij PVV maar de communicatieve vaardigheden liggen ongeveer op het niveau van een 16-jarige en de doelmatige, planmatige aanpak eveneens. Begin nu eerst eens om godsdienst uit de grondwet te krijgen. Daar is vast veel meer animo voor. Vergeet niet dat sektarisch geweld een onderdeel is van de Nederlandse geschiedenis en dat de vrijheid van godsdienst uiteindelijk tot stand is gekomen om daar een eind aan te maken. We zijn dan tot bijna 400 jaar terug in de geschiedenis. Heden ten dage is er een nieuwe religie geïmporteerd die haaks op de bedoelingen staan van de uiteindelijke wetgeving. Daarnaast is het inmiddels 2016 en heeft de wetenschap de kerk links en rechts ingehaald. Dat mensen willen geloven is mij prima maar als belijdend atheïsten hebben wij ook het recht om van de godsdienst van anderen verstoken te blijven. Dat lijkt me een valide uitgangspunt waardoor wettelijke bepaling wellicht kan blijven bestaan maar grondwettelijke bepaling zeker niet.

netniet | 26-08-16 | 12:28

Bigi Bana Boy | 26-08-16 | 11:23
Wat je aangaf waren dit bij mij en de mijnen ook de twee onderdelen waarbij de wenkbrauwen omhoog gingen.
Niet haalbaar dus.
Voor de rest ben ik het overal wel mee eens.
Ik moet nu de beslissing nemen op een partij te stemmen die op twee niet haalbare punten alles benoemt waar ik het mee eens ben, en de andere partijen die geeneens 1 punt...
Het is eigenlijk niet zo moeilijk.

Roadblock | 26-08-16 | 12:27

RupertDeBeer | 26-08-16 | 12:05 Er ist wieder da.

Een politiek leider die gebedshuizen wil sluiten, boeken verbieden en mensen uitzetten op basis van afkomst/geloof.
---------
Nein er ist nie wieder da.

Gebedshuizen??? Haatpaleizen bedoel je zeker. Kazernes waar de islam fundamentalisten hun instructies opgelepeld krijgen.
Mensen uitzetten op basis van afkomst/Geloof....
Je bedoelt criminelen met dubbel paspoort daar naartoe sturen waar ze thuishoren. De zandbak en schorpioenen.
----
Als dit beleid 40 jaar geleden was ingevoerd hadden we al een groot deel van de dagelijkse islam misère en scooter misdadigers die opa en oma in elkaar slaan voor 3 euro kunnen voorkomen.

dijkbewaker | 26-08-16 | 12:27

Het is wachten op de volgende aanslag door jihadisten in Nederland.

Ow, wacht. Dat kan helemaal niet. Daar is een grondwetswijziging voor nodig. We zijn veilig!

Lewis Lewinsky | 26-08-16 | 12:26

-weggejorist-

Mossadeq | 26-08-16 | 12:26

Geweldig programma. Make the West great again.

pluk-87 | 26-08-16 | 12:26

Hoe dan, Spartacus? Schrijf je eigen program eens.

Worst_kaas_scenario | 26-08-16 | 12:23

@ J. Jarig | 26-08-16 | 12:06

Volgens mij is het niet verboden het boek te hebben of te verkopen, tenminste: zo staat het niet in de wet. Vroeger zijn wel eens mensen veroordeeld wegens verkoop van het boek, maar dat was wegens het verspreiden van haat.

IslamPislam | 26-08-16 | 12:20

Het zou alleen maar goed zijn als Wilders premier word.
Het moment dat hij echt met een anti-moslim wet[burka- koran of whatever] komt half beschaafd Nederland misschien eens in opstand tegen de politiek en realiseren we weer eens dat als ons het volk iets niet zint we gewoon in opstand kunnen komen.
Want nu met Rutte en al het geld dat verdwijnt naar de eu en wie weet wat voor BS nog meer word alles maar met een beetje gechagerijn aan de koffietafel vermeld en daar blijft het bij.
Ik denk echt dat als Wilders premier word het een de slechtste premiers van Nederland ooit word. Maar dat wij er als Nederland beter uit komen wanneer hij afgezet word en iedereen zich realiseert dat als de premier na hem net als Rutte ons land constant naait en het halve kabinet door
Soros word gepaait , wij die ook gewoon kunnen afzetten.

Daarom stem ik Wilders , om ons land op te fucken zodat we daarna misschien weer eens het goede pad op kunnen.
Maarja als ik daar volgend jaar in de stembus sta (en mijn geweten toch begint te kraken) zijn er niet veel andere opties bijna elke partij zegt toch ja en amen op alles uit de eu. Behalve dan misschien de piratenpartij.

Kami sama | 26-08-16 | 12:19

@Donkersloot | 26-08-16 | 12:16
Ik vind het echt prachtig om te lezen wat voor belachelijke aannames en conclusies iedereen aan dit A4'tje verbindt.

Het bekschuim vliegt alle kanten op. Ik lach me rot.

Rest In Privacy | 26-08-16 | 12:19

Debiel plan. Ik had gedacht dat Geert voor deze ronde iets minder zou doen alsof hij dom was, maar dat is niet gelukt.
DE "PM"-en in zijn 'begroting' zijn hilarisch. Als een boekhouder zo aan het werk zou gaan, stond hij binnen de kortste keren op straat. En dat 'enz' staat voor 'andersdenkenden', natuurlijk. En voor wat Geert niet welgevallig is. Professoren bijvoorbeeld. Deskundigen, mensen met verstand. En natuur; Geert HAAT natuur; asfalteren die hap! Vijfbaans wegen DWARS over de Posbank! Optiefen met die dure beverkolonies en linkse hobbies als scholeksterkijken en kieviten tellen. Grachtengordel dempen en er een parkeergarage plannen. Carré ombouwen tot een permanente show voor de Toppers; opdonderen met dat linkse Mozart en Bach-gedoe, gewoon weer gewone muziek voor het Volk!

Donkersloot | 26-08-16 | 12:16

Inter arma enim silent leges: In tijden van oorlog zijn de wetten stil. Welnu, de islam is per definitie sinds het ontstaan daarvan in oorlog met alles en iedereen. Geert probeert dat al vele jaren ondanks grote persoonlijke vrijheidsbeperkingen duidelijk te maken en zijn waarschuwingen zijn profetisch te noemen. Wie gelet op alle feiten en omstandigheden op iets anders dan de PVV stemt zal daar later veel spijt van krijgen. Een tweede kans om het wassend tij van barbarisme te keren zal er niet zijn.

isitsoornot | 26-08-16 | 12:16

*Toch nog een woordje vergeten...

Greisaart | 26-08-16 | 12:15

Tsja, als mensen echt willen dat er iets veranderd...

youtu.be/6K7YXaNw2CU

Pieter Bas | 26-08-16 | 12:15

LuckyGirl | 26-08-16 | 12:09:
.
Aï, nog vergeten:
.
Nooit meer oorlog, slechts verdediging.

LuckyGirl | 26-08-16 | 12:12

" Dan maar VNL of SGP. "

Uhhm nee. VNL zijn ordinaire zeteldieven die onterecht in de Kamer zitten (ook al heb ik een zwak voor Bontes). En de SGP lijkt lekker degelijk en te vertrouwen, maar rijdt tegen de been van ieder zittend Kabinet aan (net als een CU) om maar dat een partijpuntje binnen te kunnen halen, klein kutpartijtje dat altijd net die paar zetels heeft om iets te kunnen blokkeren of juist doordrukken. Verder maakt het me eigenlijk geen reet uit waar de PVV mee komt aanzetten, de politieke orde haat de PVV en gaan van ze schuimbekken, dat is een prima reden om op de PVV te stemmen.... wetende dat de PVV verder helemaal niet capabel is en het een partij is die alleen maar roeptoetert zonder werkbare oplossingen aan te dragen.

XaleX_2 | 26-08-16 | 12:12

Mijn god. Dat we er überhaupt nog over moeten discussiëren dat dit fout is.
RupertDeBeer | 26-08-16 | 12:05
Het gaat bij jou duidelijk over god, über en haupt.
Brrrr.

Hartgrond | 26-08-16 | 12:12

Partijprogramma op 1 A4 is heel goed. Dan is er tenminste nog een reële kans dat veel kiezers het lezen.

Mordax | 26-08-16 | 12:11

@Hommel | 26-08-16 | 12:07
Denk eerder dat de PVV doelt op het kunstsubsidie riedeltje. U weet wel, dat circuit waar iemand duizenden euro's kan krijgen voor een show waar in totaal 150 man op af komt.


Al is dan wel de vraag; waar ligt de grens?

Rest In Privacy | 26-08-16 | 12:11

deonbekendebekende | 26-08-16 | 11:27
Het maakt geen reet uit op wie je stemt, uiteindelijk komt het op het zelfde neer. Het volk bepaalt niet daar zijn de elite voor.
-------
Ook al is het maar een A 4 tje, toch niet goed gelezen.
Punt 3: Directe democratie Invoeren van BINDEND referenda, Burgers krijgen de macht.
-----
Nogmaals: Als er genoeg burgers zijn die een referendum willen over een bepaald onderwerp. Dat kan ook in het nadeel zijn van wat de PVV wil is dat mogelijk.

Daarnaast het Punt innovatie. Ja, Innovatie, of vernieuwing is zeer belangrijk. Maar het het gaat om belastinggeld wat aan onduidelijke projecten gespendeerd wordt. Natuurlijk blijft de markt en technologie zich verbeteren, maar is het nodig om er belastinggeld in te stoppen omdat er een Europese regel is die het voorschrijft. Moeten we in CO2 handelen. Moeten we Windmolenparken subsidiëren of Zonnepanelen? Nog meer geld in de afkoeling stoppen om de opwarming tegen te gaan? Het gaat om onzin projecten waarmee belastinggeld verspilt wordt terwijl het zonder ook kan.
Als het zinvol is gebeurd het toch. Omdat er vraag naar is.

dijkbewaker | 26-08-16 | 12:10

BTW, grenzen sluiten was ook onrealistisch en nu doet iedereen het behalve wij, want wij zijn te intellectueel om te overleven. Nee wij blijven gewoon doorgaan met kinderbruidjes importeren want dan kunnen wij ruggengraatloze goedvolk onszelf schouderklopjes geven voor ons gebrek aan populisme en ons 3-cijferig IQ. Wat een zwakte, wat een domheid...

MaartKomtEraan | 26-08-16 | 12:10

Ik mis de Bernie Sanders-achtige benadering:
Er moet veel gebeuren en dit kan alleen lukken wanneer het overgrote deel van de gemeenschap er achter staat en meewerkt.
De tijd om te stemmen op "grote mannen" en hun holle en visieloze retoriek, om vervolgens vier jaar toe te kijken is voorbij.
Eerst maar eens als volk herdefiniëren waar Nederland voor staat middels referenda over werkelijk alle wetten, rechten, plichten, uitgevoerd met helder zicht op prioriteiten en als meest belangrijk: innovatie.
Aan deze voorwaarden voldoet bij mijn weten geen enkel partijprogramma.
Een nieuwe partij met slechts een paar punten op het programma: Heldere soevereiniteit, bindende referenda (tevens met terugwerkende kracht), wettelijk vastgelegde ruimte/plicht voor volksinitiatieven, politici zijn beperkt tot uitvoerende macht.
Daarmee pareer je rechts/links demagogie, verkiezingsbeloften, bestaande partijsystematiek, anarchie en dwing je bij de burger interesse voor politiek en beleid af.
Iedere burger krijgt daarmee een tweede baan: het land besturen.
Gaat het land kapot, dan hebben we het in ieder geval zelf kapot gemaakt.
Dit zal in mijn beleving nooit werkelijkheid worden:
Wie staat in de rij om politicus voor het volk te worden?

LuckyGirl | 26-08-16 | 12:09

@RupertDeBeer | 26-08-16 | 12:05
Nice. Godsdienstige moslim vermoordt 84 mensen om te laten zien hoe geweldig zijn godsdienst is. Hij krijgt hiervoor twee vrijkaartjes voor het paradijs van zijn godsdienst. Wat vind jij daar goed aan?

Lees je eens in, wegkijkert.

Lewis Lewinsky | 26-08-16 | 12:09

@RupertDeBeer | 26-08-16 | 12:05
Ach kijk, een verse Zwitsal met een domme Godwin.

Zou het een troll zijn? Hmm. Ik geef het 80% kans dat het een troll is.

Rest In Privacy | 26-08-16 | 12:08

Over de top.
Zullen we ook die Katholieke pedo praktijk gelijk maar sluiten dan?

ruud-topper | 26-08-16 | 12:07

Zomaar wat puntjes: Geen geld meer naar kunst? En het onderhoud en restauratie van de klassieke kunstwerken dan? De musea? Hoort dat allemaal niet bij de Nederlandse cultuur die bewaakt moet worden? Natuur staat er niet bij maar dat Wilders ook wel fout vinden. Maar moet het typisch Hollandse landschap niet beschermd worden? Binden referendum? Spelen met vuur. Lijkt wel leuk, maar wat als er nu opeens een meerderheid is voor de hoofddoek?

Hommel | 26-08-16 | 12:07

Bij het begroten van de grote begrotingen begrootte De Groot de grootte het gros van de begrote begrotingen te groot, maar die grote De Groot was er groos op.

Greisaart | 26-08-16 | 12:06

Wie interesse heeft : Mein Kampf is gewoon digitaal verkrijgbaar. Ik heb het ook op m'n pc staan. Ben er nog niet aan toe gekomen het te lezen, weet ook niet of ik het ga doen. Maar het idee dat een boek van staatswege verboden is, maakt dat ik het juist wil hebben.

J. Jarig | 26-08-16 | 12:06

Islam is etnocide jegens alle niet-islamitische cultuur. Hoe meer islam in Nederland, hoe meer druk vanuit de islam tot afschaffen / onderdrukken / uitroeien van:
• de moderne rechtsstaat, de wetenschap
• zelfstandig denkende mensen (sapere aude)
• alle niet-islamitische kunst en cultuur
• alle popmuziek, klassieke muziek, Jazz, Rock&Roll, Rap, Soul, Hiphop, enzovoort
• alle alcohol, honden, varkensvlees, sport
• alle geëmancipeerde vrouwen
• alle verboden op seks met kinderen en dieren en doden
• alle homo’s, lesbo’s, niet-moslims, ex-moslims
• de universele mensenrechten, humane cultuur
• betrouwbare informatie over de Holocaust
• betrouwbaar onderwijs over de geschiedenis van Europa
• deugdelijk onderwijs over de evolutietheorie
• algemeen onderwijs gericht op leren denken en vragen stellen
• de geest van verwondering, onderzoek en creativiteit
Het is slechts vanuit de bereidheid een vijand te zien en te begrijpen, dat er een begin ontstaat van het in staat zijn die vijand te overleven. Daarbuiten is men kansloos. Wilders is een van de heel weinige politici die weten hoe de vijand er tegenwoordig uitziet en hoe die vervolgens bestreden moet worden.
-
“Verkrachting, diefstal, afpersing, oplichting, georganiseerde misdaad, pooierij, pedofilie, necrofilie, slavernij, psychologische oorlogvoering, moord, terrorisme en systematische genocide, leidend tot de dood van meer dan 270.000.000 mensen.” J.K. Sheindlin, The people vs. Muhammad. The trial which challenges the founder of islam’s authority over all mankind. Psychological analysis, p. 304.
-
“Alle moskeeën en islamitische scholen dicht, verbod koran.”
Verkiezingsprogramma PVV 2017.

notamused | 26-08-16 | 12:06

-weggejorist-

RupertDeBeer | 26-08-16 | 12:05

@ Badderbeest! | 26-08-16 | 10:33
Als ik het goed heb is het niet verboden, maar heeft de overheid de auteursrechten en zorgt er daarmee voor dat het niet uitgegeven wordt, etc.
TheseDays00 | 26-08-16 | 10:46
-
De rechten zijn in handen van Duitsland (deelstaat Beieren) daardoor is (legale) herdruk niet mogelijk. Maar (onder andere)in Nederland is het boek officieel verboden. Het mag niet verkocht worden.

historiek.net/mein-kampf-blijft-verbod...

Badderbeest! | 26-08-16 | 12:01

@Bin Bash | 26-08-16 | 11:59
Ik zie al dat ik voor historisch besef niet bij u hoef te zijn.

Rest In Privacy | 26-08-16 | 12:01

Begin maar gewoon met directe democratie en referendeer de rest van de punten. Zie je vanzelf wat er mogelijk is.

knutsel | 26-08-16 | 12:00

@Meeroever | 26-08-16 | 11:48
Wat ALS mensen nou eens niet weer in die domme beloftes van de gevestigde orde trapten?


Als ik de loterij win ben ik rijk. Ook de schuld van Wilders zeker?

Rest In Privacy | 26-08-16 | 12:00

Ik stem op Wilders. PUNT.

Lewis Lewinsky | 26-08-16 | 12:00

U doelt op het communisme, het controlfreak broertje van de socialisten.
Aanzienlijk verschil.
TeeJee | 26-08-16 | 10:47

Nee, er is geen aanzienlijk verschil. Comunisme begint altijd met nationaal socialisme.
De horror en destructie die dat brengt is met geen pen te beschrijven.
Stem op Wilders al je wil but be careful what you wish for.

Rest In Privacy | 26-08-16 | 11:59

Dit gaat hem niet worden, Geert. Diep in je hart wil je helemaal niet regeren, lijkt het. Dan Bontes maar.

quigg | 26-08-16 | 11:58

Met dit programma wordt Geert lachend de grootste.

accijnstoerist | 26-08-16 | 11:57

Ik wilde bij de volgende verkiezingen PVV gaan stemmen. Dat gaat dus mooi niet door. Wat een populisme.

Cheeky Bastard | 26-08-16 | 11:56

Ben het niet op alle punten met hem eens, maar van mij mag tie het proberen.
Het zooitje wat er nu zit, zit er niet voor ons.
Geert is bereid om puin te ruimen, ondanks dat ie zelf geen normaal leven kan leiden.
11 Jaar beveiligers om hem heen vanwege bedreigingen door islamisten en links.... alleen dat is al reden genoeg om hem die kans te geven.

Schietmijmaarlek | 26-08-16 | 11:56

Ik heb zo moeten lachen om de intro. Geweldig, ik zie het zo voor me. Verder eens met de meerderheid hier: Prima programma, alleen ga nou niet aan de grote klok hangen wat je met de haathutten en sprookjesboeken gaat doen.

funkyd | 26-08-16 | 11:55

Je kan niet marchanderen met de islam. Dat heeft al 1400 jaar niet gewerkt. Ten koste van miljoenen onschuldige doden (precies zoals satan dit wenst). De islam ongewenst maken lost veel problemen op. Op allerlei gebieden. Het is gewoon laaghangend fruit.

watergeus | 26-08-16 | 11:54

Ik zie een aantal goede punten. Punten die ik niet bij andere partijen zie. Voor de rest weer lekker kort door de bocht gelul en geroeptoeter, weinig details, zoals we van Greet gewend zijn. Ook leuk, maar niet voor een verkiezingsprogramma.

T0matenplukker | 26-08-16 | 11:53

Vredige libertariër | 26-08-16 | 10:18
was de (tegen)begroting van de PVV bij de vorige verkiezingen niet een van de best doorgerekende?
kaplaarzenverkoper | 26-08-16 | 10:20
.
Sterker nog, het was de beste. Doorgerekend door het CPB. Maar ja, PVV haters denken wat ik niet zie (wil zien) is er niet.

Lupuslupus | 26-08-16 | 11:52

exkoppijn | 26-08-16 | 11:42
Nu ja de dag na de verkiezingen moeten alle partijen water in de wijn doen willen ze met elkaar door een deur en dat weet Geert Wilders ook. Als hij dan blijft bij zijn meest radicale standpunten kan hij alleen maar in de oppositie en ik denk dat PVV dit keer echt niet die intentie heeft.

Simon_GS | 26-08-16 | 11:51

@ TP 1984 | 26-08-16 | 11:44
++

kaplaarzenverkoper | 26-08-16 | 11:51

Geertje is slim. Geertje weet dat hij geen capabele ministers kan vinden. Daarom overschreeuwt hij zich. Met puntje 1 is hij direct van tafel voor alle mogelijke coalitiepartners, terecht overigens.

Hij kan straks schreeuwen dat hij in de regering moet, maar hiermee gebeurt dat niet. Slachtofferrol... Weet je wie zich die rol ook altijd toe-eigenen?.. Precies.

ZI | 26-08-16 | 11:49

@ TP 1984 | 26-08-16 | 11:44

Hear hear

IslamPislam | 26-08-16 | 11:49

Prima plan Geert, en geen woord Spaans, Nederland teruggeven aan zij die het na de oorlog hebben opgebouwd. Wat is er verkeerd aan een stop voor Gelukzoekers en handophouders die hier illegaal het land binnen komen. Natuurlijk staat Links op hun achterste benen, het is namelijk hun nieuwe stemvee. De meeste Nederlanders weten inmiddels waar de Linkse Politiek voor staat, en dat is niet voor de Arbeiders.

FreeVogelaar | 26-08-16 | 11:49

ja ik vind ook dat christelijke scholen mogen blijven bestaan. Ook al ben ik atheist.
Ik ben zelf opgegroeid op een katholieke school.
Daar creeer je geen tweedeling in de maatschappij mee.
Dat zijn Nederlandse onderwijs instituten die er altijd waren. Die zorgen niet voor problemen.
Alleen dat mag dan weer niet want als je alleen moslim scholen verbied is dat discriminatie.
Als het niet anders kan dan maar allemaal openbaar.
Hetzelfde geldt voor Nederlanders die bv een vrouw uit een ander land hier heen willen halen.
Dat is maar een heel klein percentage.
Maar omdsat al die Marokkanen en Turken en andere islamieten met schering en inslag hun wijf uit de zandbak willen halen waar ze vandaan komen gaan ze streng doen tegen iedereen die in Nederland woont en het vuur aan de schenen leggen van de Nederlanders.
Het gros is nog steeds islam materiaal wat er binnen komt maar de anderen moeten eronder lijden.
Een vriend van mij met een christelijke Afrikaanse vrouw waar hij een kind mee heeft werd op alle manieren gesaboteerd haar hier zelfs voor korte tijd heen te halen.
Weer zijn degenen, die hier met hordes ook nog, ons land binnen komen die het klimaat verzieken voor de normale Nederlander die sporadisch iets doet wat zij standaard bijna altijd doen.
Ik zie bijna die hele groep nog steed als te gast bij ons ook al zijn ze derde generatie en niet als Nederlander want ze gedragen zich er ook niet naar.
Zij blijven zich willens en wetens afscheiden van ons en daarom mag je ze ook als zodanig behandelen.
Aanpassen aan onze vrijheden en niet andersom.

klinkklaar | 26-08-16 | 11:48

Er bestaat geen perfect liberaal politiek systeem dat alle problemen kan oplossen, en doen alsof zachthandig ingrijpen nog kans heeft is zowel onrealistisch als immoreel. Een PPV-achtige toekomst is zogezegd een offer you can't refuse.

MaartKomtEraan | 26-08-16 | 11:48

@TeeJee | 26-08-16 | 11:20

Wat als Wilders dingen als een kopvoddentaks en koranverbod achter zich zou laten? Als hij niet langer voor een totaal verbod op de moskee, maar enkel voor een minaret (oproep tot gebed) verbod streed?

Als hij eerlijk vertelde dat dit land meer rechercheurs ipv agenten nodig heeft?

Als hij inzag dat reclassering wel degelijk zorgt voor minder criminaliteit?

Als hij de AOW leeftijd wel liet stijgen naar 67 of 70?

En als hij wel eerlijk vertelde dat we niet minder geld kunnen betalen zonder dat de overheid ook minder geld vraagt? En daarvoor is meer nodig dan de bijl in de cultuursubsidies en het asielbeleid.

En als hij nu eens de EU probeerde te hervormen op een constructieve manier ipv direct met gestrekt been een vertrek eisen?

Dan zou hij niet alleen meer bereiken qua beleid, hij zou ook een stuk meer stemmen trekken en makkelijker tot een regering toe kunnen treden.

Meeroever | 26-08-16 | 11:48

Ik ga, denk ik, voor het eerst van mijn leven geen gebruik maken van mijn stemrecht. Ik vind ze allemaal even eng, egotripperig en vooral leugenachtig.

ukuppes | 26-08-16 | 11:48

Heerlijke tactiek, lekker iedereen die het er niet mee eens is lekker laten steigeren. Net zoals Trump ook doet.

De gevestigde orde meent altijd het gelijk in pacht te hebben en neemt dit pamflet nog serieus ook? LOL

Het is gewoon een manier om de gevestigde tumoren uit de tent te lokken. Als je al decennia lang gepest/ genegeerd wordt dan hou je degenen die je pesten gewoon een spiegel voor tot ze vroeg of laat zelf in gaan zien dat ze er een potje van gemaakt hebben, zonder medelijden.

Wilders loopt gewoon te trollen omdat dit de juiste manier is om juist ook al die mensen aan te spreken, danwel attentie weg te kapen van de leugenaars en pestkoppen in den haag die er veelal slechts voor eigen gewin zitten ipv. daadwerkelijk het volk te vertegenwoordigen.

Echter lukt het ze (Den Haag) gewoon niet omdat je dat nou eenmaal niet kan met verkondigen van halve/ valse waarheden. Je ziet Wilders openlijk de spot daarmee drijven. Dat is wat Wilders zo geliefd maakt onder de bevolking. Want hij benoemt daarbij ook de echte problematiek. Alsook regelmatig concrete doch rigoureuze oplossingen wat links via moeilijke omwegen en constructies (lees valse beloften en holle frasen) alsmaar blijft proberen.

Boodschap aan links: Vertrouwen van het volk is nou eenmaal moeilijk om terug te winnen zonder het inwilligen van verkiezingsbeloften. PVV heeft op dit gebied nog steeds een schoner geweten dan nagenoeg iedere andere partij. (weliswaar een korter trackrecord, echter is het in ieder geval een meer zuivere wind die door Den Haag waait)

In de debatten hoor je in de betogen van Wilders veel beter de ernst en onderbouwing dan bijv. een Rutte of Pechtold die alle kritiek alsmaar blijft weg lachen en kritische vragen tenenkrommend probeert te ontwijken of uit te stellen.

Wilders heeft al zo lang zijn standpunten duidelijk proberen te maken zowel goedschiks als kwaadschiks terwijl de gevestigde orde naar hem steeds meer keihard vingers in de oren stopt en LALALALALA blijft zeggen, door Wilders altijd maar uit te lachen en te negeren. En dat is precies de reden waarom Wilders met de PVV exact hetzelfde terug reageert in de TK en de media, oa. ook de kamer uit loopt etc. Dit is echt een bewuste tactiek omdat dit juist tegen het zere been van de gevestigde orde is die alles meent altijd perfect onder controle te hebben en ook zo netjes en elitair mogelijk.
(want: ons soort mensen redenatie;
en ons soort mensen heeft altijd een oordeel en ons oordeel klopt altijd want dat wijzen onze cijfers uit want wij hebben de beste cijferfetisjisten in dienst en daar geloven we blindelings in. (LINKS heeft altijd gelijk natuurlijk want die heeft er voor gestudeerd en de rest is een slaafse kudtburger) )

Ik las net op DK dat de Zeeuwen (*kuch Zeelanders) en Friezen als domste volk van NL worden bestempeld.
Volgens een clubje Europese cijferwonderaars. die zich slechts laten leiden door statistieken alvorens een kijkje te nemen op het plaats delict. Papier zegt inderdaad het een. Maar de werkelijkheid altijd het ander. En zonder eigen/ 1e hands ervaring is 2e hands info van derden altijd slechts een mening van van horen zeggen en derhalve geen zekerheid en slechts een fractie van een kleine momentopname in een veel groter geheel. Kortom, een hele risicovolle analyse met nog steeds meer vraagtekens dan antwoorden.

Dit is ook hoe Den Haag al decennia ons regeert. en is niet de manier.

Wilders weet dit als geen ander en steekt juist de draak met de kliek die hem het liefst onder het tapijt weg moffelt, door juist in het tegenovergestelde te handelen en daardoor express extra olie op hunnie vuur gooit. Hoe heet die term ook alweer, reversed psychology.

En daarom mevrouw de voorzitter, zal Wilders eens aan de macht geraken.

Hoe lang zijn tijd zal duren laat ik in het midden, maar dat er een grote verandering komt met grote gevolgen is zo duidelijk zichtbaar als het citaat van Mark Rutte: "Visie is als een olifant die het zicht belemmerd."

Weet je Markie, die olifant is het volk welke je al die tijd hebt genegeerd en die olifant komt je halen.

Je had ook gewoon naar die echte problemen van die olifant kunnen luisteren en kijken wat er voor nodig was om die olifant achter je te scharen tijdens je ambtstermijn. Dan hadden we nu al een hoop toekomstig leed allang kunnen voorkomen.

Rest In Privacy | 26-08-16 | 11:44

@Bass Trouble | 26-08-16 | 09:57
Nee de andere partijen zijn lekker bezig. En welke goede mensen. Ik denk dat goede mensen bij default geen politici worden!
Zitten er buiten misschien Omzigt dan ergens goede mensen in de landelijke politiek of zijn het allemaal ego's op weg naar een dik betaalde baan na hun loopbaan bij de EU of een ander groot bedrijf?
Als ik de boel nu een keer kan wakker schudden door op de PVV te stemmen dan lijkt me het een goede zaak, alleen het grote probleem wordt om de echte beleidsmakers weg te krijgen. Dat zijn de topambtenaren die niet gekozen worden maar wel de echte bazen zijn

Tostiman | 26-08-16 | 11:42

Ik zie de PVV ook niet als een serieuze regerings/coalitiepartij, maar het is wel een partij die ervoor zorgt dat een belangrijke stem gehoord kan worden, namelijk de mensen die zich zorgen maken over het voortschrijdend islamisme in Nederland en Europa. Wat voor opties om die stem te laten horen zou je zonder PVV hebben? VNL kent niemand en de rest van de partijen zit zoveel islamitische reet te zoenen dat ze er bruine lippen van hebben gekregen. Ik zeg: als je het met de PVV eens bent, ga er dan gewoon op stemmen en luister niet naar die zeikerds die zeggen "maar het is niet haalbaar". Geen enkele partij kan hun hele verkiezingprogramma waar maken. En dan die zeikerds die zeggen "maar innovatie is heel belangrijk." Ja, het is belangrijk; als bedrijven het doen. Als overheden innoveren is het meestal gericht op onzinprojecten die hun eigen geld nooit terugverdienen. PVV als regeringspartij of niet; mijn stem hebben ze in ieder geval. Ook al zitten ze met een groot blok in de oppositie, dat vind ik ook prima. Het gaat er namelijk meer om dat een stem gehoord wordt die hopelijk ook andere partijen aan het denken zet.

IslamPislam | 26-08-16 | 11:42

Blonde Dolly heeft nu een wereldbaan. Onhaalbare zaken nastreven, af en toe tegen de schenen schoppen, liefst ongepast. Nadenken hoeft niet (liever niet). Op deze manier haal je voldoende stemmen om enkele malloten / ja-knikkers in de banken om je heen te verzamelen en gelukkig te weinig om ook maar ergens verantwoordelijk voor te worden.

exkoppijn | 26-08-16 | 11:42

Bigi Bana Boy | 26-08-16 | 11:31
De meelezers reken ik ook mee. ;)
Hallootjes Arrogander, Jesse, Asscher en de rest van t zooitje.

kaplaarzenverkoper | 26-08-16 | 11:41

@Homer P. Simpson | 26-08-16 | 09:56
Tja, ik wil dus niet terug naar vroeger. In ieder geval niet het vroeger van wat de SGP voor ogen heeft. De SGP is voor mij bijna net zo erg als de islam. Ook zij willen mij regels uit een religie gaan opleggen van wat ik wel of niet mag uit naam van een sprookjesfiguur. Nee laat maar. Ik blijf PVV stemmen in de hoop dat de islamisering van NL gestopt wordt.

Tostiman | 26-08-16 | 11:38

En waar is de poll?

Rest In Privacy | 26-08-16 | 11:38

Wilders heeft wel gelijk, het met zachte hand proberen te reguleren, met een kopje thee erbij, heeft ons gebracht waar we nu zijn.
En geen enkele reaguurder, afgezien van een Berbaar of Eurotokkie is daar blij mee.
Iedere andere reaguurder wil dat er wat verandert.
En ziet u dat de VVD doen, als meest invloedrijke voormalig-rechtse partij?
Die beloftes zijn niets waard, dat is alom bekend.

Nuchternederland | 26-08-16 | 11:37

Geert Wilders en de PVV.zijn.niet.rechts.... zijn... niet... rechts
Het is nationaal socialisme, en toegegeven, dat is in ieder geval nog minder erg dan internationaal socialisme, maar met vooruitgang, creativiteit, vrijzinnigheid, innovatie en welzijn heeft het in ieder geval geen reedt te maken. Maar ja we willen macht aan het volk....
en toegegeven, de huidige generatie volksvertegenwoordigers zijn zo achterbaks, dom of opgeleid in verkeerde studierichtingen dat ik mijn stem, als ik het er maar 1, niet meer wil afstaan

kadoendra | 26-08-16 | 11:37

Lastig dit. Geert lijkt heel extreem, maar als ik vandaag in de krant lees dat een man in Overvecht moeilijk doet omdat zijn vrouw niet op de basisschool in niqab mag verschijnen en hij wil dat zijn kind niet in een gemengde klas komt, dan twijfel ik toch. Nu zal de man waarschijnlijk niks voor elkaar krijgen, maar hoe zal het over een aantal jaren zijn als dit zo doorgaat?

Maria.1 | 26-08-16 | 11:36

@Drenthie | 26-08-16 | 11:21
Welke compromissen?
imgur.com/a/Y3fxm

Slogra | 26-08-16 | 11:36

PVV, goed idee,ik doe mee!

iBear | 26-08-16 | 11:36

Wat zijn Islamitische hoofddoekjes? Mogen vrouwen dan wel 'niet Islamitische' hoofddoekjes dragen in publieke ruimtes? En hoe kun je het verschil zien tussen een Islamitisch en een niet Islamitisch hoofddoekje?
Ik wil minder Islam in Nederland. Ik wil een Nexit. Ik wil geen gelukzoekers. En toch twijfel ik of ik op de PVV ga stemmen. Uit programma blijkt dat Geert echt niet wil regeren. Maar ja, waar moet ik dan op stemmen? Ik weet het niet meer.

catomar | 26-08-16 | 11:35

-weggejorist-

vanvandaag | 26-08-16 | 11:34

Dit program lezende , we wisten niet dat de NL-economie op dit moment zo booming was?
iets verbieden is natuurlijk niet fraai en onnederlands maar helaas een noodzakelijk kwaad.
niet op de pvv stemmen betekent een stem voor de zelfdestructieve dwaze EU-lijers en hun volkomen van de potgerukte bevolkingsbeleid van islammigratie.
punt 12 : puntje van Dion Graus ?

nemeton | 26-08-16 | 11:33

Goed programma, geen bladzijden vol zalvend gelul, to the point. Natuurlijk vraagt hij te veel. Als hij de helft krijgt is zijn programma geslaagd en dat weet hij ook. Hij kan natuurlijk ook 1000 € beloven of afblijven van de HRA, maar dat heeft al iemand voor hem gedaan.

bergsbeklimmer | 26-08-16 | 11:33

Zyprexa20mg | 26-08-16 | 11:25
Ghehehehe. De vergelijking die je maakt slaat als een lul op een drumstel. Hopelijk weet je dat zelf ook. Zo niet dan raad ik je aan je eens te verdieppen in de significante verschillen tussen de ideologie van de haat en het christelijke geloof zoals dat heden ten dagen beleden wordt.

kaplaarzenverkoper | 26-08-16 | 11:32

kaplaarzenverkoper | 26-08-16 | 11:21
Niemand hier is een islamgoedprater.

Bigi Bana Boy | 26-08-16 | 11:31

Prima programma.
*stempt allen pvv*

Lewis Lewinsky | 26-08-16 | 11:31

@keestelpro | 26-08-16 | 10:26
Klopt, er zou een waarschuwingssticker op moeten staan wat mij betreft aangezien het een klassieke vorm van hersenspoeling is, het constant erin stampen van haat, weerzin en agressie richting "de ander" terwijl de eigen groep wordt opgehemeld mits ze kritiekloos hun identiteit en menselijkheid onderwerpen. Als je dit dagelijks leest zonder een fundering van rationaliteit en kritisch denken, vreet het je van binnenuit op. Vandaar dat ze ook altijd achter de kinderen en zwakkeren aangaan. Verbieden gaat me te ver, maar het zou niet gebruikt mogen worden bij minderjarigen.

WimCock | 26-08-16 | 11:30

@Tuborg Øl | 26-08-16 | 10:51
Alleen jammer dat ze windmolens al binnen 3 jaar vervangen voor nieuwe omdat er weer een subsidie is. Nee wind energie is niet de oplossing. Denk dat het wel met mate gebruikt kan worden net zoals getijden en zonne-energie. Opslaan van energie is een grotere uitdaging. Wat ik begreep zijn ze bezig met een ammoniak veld om energie in op te slaan. Soms waait en schijnt de zon niet dan moet je toch ergens je energie vandaal halen. Om dan een hele tijd een kolen centrale standby te laten draaien is ook niet echt handig

Tostiman | 26-08-16 | 11:29

Dr.Tatta.Macamba | 26-08-16 | 11:19
Het blijven HAVO klanten daar bij de PVV. Het intellect van een Pim Fortuyn ontbreekt. En helaas is dat de reden van een aantal van die rare standpunten. In grote lijnen sta ik achter de partij, maar ik zal mij nooit comfortabel bij die club voelen. Te dom en radicaal. Zal blijven twijfelen tot in het stemhokje. Zucht, was Pim nog maar in leven ....

Bigi Bana Boy | 26-08-16 | 11:29

Helaas is ook Wilders een politicus. Ik heb meer vertrouwen in een makelaar en die liegen al als ze ademhalen.

Zure prak | 26-08-16 | 11:29

Op zijn Facebook stond het een heel stuk ingetogener.
Was een linkje naar een artikel van de Nederlandse Oemma Stichting die ik zelf nog doorgekwetterd heb naar @geenstijl (gisteren, dus check jullie TL even)

nos.nl/artikel/2128155-pvv-presenteert...

Bijtendehond | 26-08-16 | 11:29

@deonbekendebekende | 26-08-16 | 11:27 Zoek jij eens op wat "bindend referendum" betekent!

Dát is he belangrijkste aan dit programma. Met een bindend referendum bepaalt het volk wél.

Vogelbeest | 26-08-16 | 11:29

Ik stem PVV totdat de nieuwe mesias opstaat, de opvolger van Fortuyn.
Tot die tijd is PVV het beste signaal dat je kan afgeven.

Astroturfer | 26-08-16 | 11:29

Alleen dat "geen geld voor innovatie" slaat nergens op. We moeten juist innoveren...

NL is in de basis een van de beste landen ter wereld. Innovatie zit in ons. Maar sinds de systeembanken, de beurzen, aandeelhouders en hedgefunds winstmaximalisering en haar eigen bonus BOVEN continuïteit van onze samenleving hebben gesteld, en politiek zich als ondernemer (of zelfs ***proest*** topsporter) is gaan profileren is de beer los.

Het grote geld-rondpomp-circus samen de wij-regulieren-alles-omdat-u-daarvoor-te-dom-en-onverantwoordelijk-bent houding kent geen grenzen. Het resulteert steeds meer in een gang naar het afvoerputje. Een samenleving bestaande uit apathische burgers met een financieel waterhoofd en politici die alleen nog maar navelstaren.

sickworld | 26-08-16 | 11:28

Teeweetwee | 26-08-16 | 11:25
Sorry voor die enkele echte vluchtelingen, maar Nederland kan zich geen enkele assielzoeker meer veroorloven.
Eerst puinruimen.

OudeNederlander | 26-08-16 | 11:28

Het maakt geen reet uit op wie je stemt, uiteindelijk komt het op het zelfde neer. Het volk bepaalt niet daar zijn de elite voor.

deonbekendebekende | 26-08-16 | 11:27

Jos Tiebent | 26-08-16 | 11:12
Mijn stem gaat dus waarschijnlijk naar Reinette Klever (als ze verkiesbaar is). En ja, zij is van de PVV. Zoek nog wel even verder naar kandidaten die de verstikkende klimaaat / energie consensus doorbreken....

Gerard de Boer | 26-08-16 | 11:27

Eeeh, islam verbieden... hmm... dan hoef je de grondwet wellicht niet te wijzigen, maar moet je eerst laten vaststellen dat de islam geen religie maar een fascistische veroveringsideologie is, dus dat kan pas in 2 stappen.

Het killen van innovatie en bijbehorende kennis is Polpotteriaans, zoals een echte linkse partij als de PVV betaamt.

En dan te bedenken dat alle andere politieke partijen nog slechter zijn.... dus...

GO PVV

kadoendra | 26-08-16 | 11:27

Mijn stem heeft ie, hij wordt inderdaad wel wat radicaal... Maar de leftie's zijn in de realiteit totaal radicaal bezig... Dus tijd voor geerts realiteit.

rattenvanger XL | 26-08-16 | 11:26

Voor wie dit programma goed vindt.... Er komen ook échte vluchtelingen uit islamitische landen die niet islamitisch zijn.... Die zouden een warm welkom moet blijven krijgen aangezien ze wél een verrijking van de samenleving kunnen zijn. Mensen uit het midden-oosten die niet door de islam zijn gehersenspoeld en vergiftigd zijn vaak hele warme mensen die het prima doen in onze sociale context.

Teeweetwee | 26-08-16 | 11:25

SGP, sjonge. laten we theocratische inteeltmoslims vervangen door theocratische inteeltprotestanten, Boerkini's vervangen door lange zwarte rokken met zwarte kousen op het strand.

Zyprexa20mg | 26-08-16 | 11:25

Geert zou er goed aan doen zijn (potentiële) achterban hier op GS in acht te nemen. Intelligenter en subtieler (jajaja ...) dan de gemiddelde Henk en Ingrid kan GS een perfect klankbord voor de PVV zijn. Luister naar wat er hier gezegd wordt Geert en schrap een aantal standpunten die notabene je eigen achterban als achterlijk beschouwen. En als je hier leest dat een flink aantal reaguurders best een drempel over moet om op je te stemmen, dan weet je dat je niet helemaal lekker zit met dit programma. Haal dat koranverbod eruit en herformuleer je moskeestandpunt en je bent al een stuk beter bezig.

Bigi Bana Boy | 26-08-16 | 11:23

Goed verhaal Spartacus. Precies wat ik dacht.
En idd... dan liever VNL

Teeweetwee | 26-08-16 | 11:23

@keestelpro | 26-08-16 | 10:11
De grootste slachtoffers van de islam zijn namelijk moslims zijn. Die moeten wij als intellectueel superieuren bevrijden.

Goed idee! Ik stel voor om ze per direct naar islamitische landen (naar keuze) te sturen. Zij blij, wij blij, dus win win. Of ben ik iets vergeten? O, ja gratiez geld enzo

Tostiman | 26-08-16 | 11:22

Het leest als een sprookje.

Piet Karbiet | 26-08-16 | 11:22

Voor positieve discriminatie is ook eerst een wijziging van art 1 van de grondwet nodig, dus positief discrimineren kan helaas helemaal niet.

O... wacht....

Angel_eyes | 26-08-16 | 11:22

@TegenBeterWetenIn | 26-08-16 | 11:17
Lekker ver gezocht, zoals het een goede Godwin betaamt.
Zeker een top drie notering in dit draadje!

Rest In Privacy | 26-08-16 | 11:21

Ik ben best bereid om PVV te stemmen, maar wie gaat er dan regeren? Alle kopstukken uit de "partij" zeker. Ik zie dat niet gebeuren zolang het Wilders niet lukt om daadwerkelijk mensen aan zich te binden die echt iets kunnen. Naast Fleur en een enkel ander "partijdlid", is er niet zo veel soeps in huis. Helaas, maar waar.

andrew1972 | 26-08-16 | 11:21

Geert zet hoog in. In een coalitie, als ie er al in komt, krijg je compromissen. Bij een slappe inzet houd je niks over. Bovendien zal dit de gemiddelde PVV stemmer niet afschrikken denk ik.

Drenthie | 26-08-16 | 11:21

Citaat: Als je nou met een iets meer zindelijk "de-islamiseringsprogram" zou komen, kun je die 40 zetels halen man. Dit stoot mensen terecht af. Dan maar VNL of SGP.
-------------
O ja? De laatste aangenomen motie was: Tegen de islamisering gaan we helemaal niets doen. Dus nu is het: Tegen de islamisering gaan we wel wat doen, en is het weer niet goed.
Nee, het moet mooier verpakt worden als: We gaan de moskee in de gaten houden. We gaan islam scholen beter controleren. Van het zoetsappige: we gaan zeggen dat we iets doen maar houden het lekker vaag omdat we er toch niets aan gaan doen. Merkwaardig waarom het recht voor zijn raap zeggen wat je streven is door sommigen niet gewaardeerd wordt. Daar gaat het toch om Helder en duidelijker kan het niet gezegd worden. Details voor een zindelijk de- islamisering programma kan altijd nog. Tijd genoeg. Dus bij deze hoe ziet het GS zindelijk de- islamisering pappen en nathouden dweilen met de kraan open program er uit?... Wil je wat bereiken zal je de kraan om te beginnen dicht moeten draaien lijkt me. Wil je een vijandelijke horde bij de grens tegenhouden zal je de grens dicht moeten doen.

dijkbewaker | 26-08-16 | 11:20

kaplaarzenverkoper | 26-08-16 | 09:55
Als mensen de koran hebben gelezen kunnen ze niet meer roepen "dit zijn geen echte moslims" of "dit gaat in tegen de islam".
De reformatie bij christenen ontstond toen mensen in staat waren de bijbel te lezen in plaats van alle informatie kritiekloos te slikken van de kerk. Hetzelfde zie je ook bij moslims, veel ex-moslims hebben het geloof verlaten nadat ze daadwerkelijk de koran en hadith zijn gaan lezen.

WimCock | 26-08-16 | 11:20

@Meeroever | 26-08-16 | 11:15
Alles is de schuld van Wilders.
Dat de KIEZER elke keer weer in de valse beloften trapt en heel stupide elke keer dezelfde partijen kiest heeft er vast niks mee te maken.

Rest In Privacy | 26-08-16 | 11:20

Dit idiote gedrag van Wilders geeft aan dat die man totaal niet serieus te nemen is. En echt elke keer dat hij de macht voor het grijpen heeft doet hij dit trucje. Dit is gewoon bewust de boel saboteren, om maar in de positie te kunnen blijven waarin de pvv nu zit. Waarom de mensen in de partij van Wilders niet bij machte zijn om dit totaal kansloze gedrag van de man te voorkomen laat zich raden. PVV is establisment, wake the fuck up mensen. Heeft Wilders het voorzetje van GeenPeil, het zwijgen van Rutte over het referendum, ook maar proberen in te koppen? Of stond meneer angstvallig aan de andere cornervlag stilletjes te hopen dan niemand hem zag! CDA'er Omtzigt valt Rutte keer op keer aan, Wilders blinkt uit in onzichtbaar zijn. Wilders is onderdeel van het steeds verder islamiseren van Europa, door elke keer de dialoog bij voorbaat uit te sluiten door kansloos gezwam. Islam verbieden, alsof dat juridisch, in de nabije toekomst, ook maar enigzins mogelijk zou kunnen zijn! Schei toch eens uit met dat debiele gedrag joh! Wilders is anti democratie, want dit gedrag van hem toont aan, dat hij zijn ego laten botvieren verkiest, boven de dialoog aangaan over de richting waarin onze maatschappij zich de komende jaren zou moeten gaan ontwikkelen. Het is volkomen terrecht dat Wilders, als hij zichzelf zo gaat lopen overschreeuwen zoals hij hier nu ook weer doet, door zijn collega's totaal genegeerd gaat worden. Ik zou namelijk ook niet met hem in discussie gaan als hij zo zou staan te tetteren in aanloop naar de dialoog over dit onderwerp. Is gekke Geert van de denk politie of zo! Gaat gekke Geert even bepalen dat mensen niet meer in sprookjes (islam, christendom, boedisme, enz) mogen geloven! Geert Wilders is het slechte kadootje van die in en in zieke Volkert van der Graaf. Het wordt ondertussen echt hoog tijd voor een waardige opvolger op rechts, van de politieke ideeën van Pim Fortuyn.

Dr.Tatta.Macamba | 26-08-16 | 11:19

Met een oproep tot versplintering door VNL of 'n andere onbeduidende partij te stemmen schiet je jezelf zeker niet in de voet.
In een perfecte wereld had een of andere zusterpartij zo'n programma te berde gebracht om een signaal af te geven en een alternatief te bieden.
Het momentum help je hier in ieder geval niet mee. Softe meuk.

Slogra | 26-08-16 | 11:18

Wat een totaalmongool. Laten we alle innovatie wegbezuinigen. Weg met de universiteiten. De wens tot het onderdrukken van vrije denkers op universiteiten is wat alle mensen met dictatorambitities verenigt. Weten jullie wie er ook niet van universiteiten hield?

TegenBeterWetenIn | 26-08-16 | 11:17

Tsja, het blijft toch behelpen met die PVV. Verbod op de Koran bijvoorbeeld. Typisch weer zo'n idioot standpunt. Ik bepaal zelf wel wat ik lees en daar heb ik de overheid niet voor nodig. Als ik de Koran, Das Kapital, Mein Kampf of gewoon Ludlum wil lezen dan heeft niemand het recht mij tegen te houden. En wat moskeeën betreft, we hebben vrijheid van godsdienst hier. Zolang het geen salafistische haattempels zijn en zolang ze niet vanuit het Midden-Oosten gefinancieerd wordt, moeten we dat accepteren. Iets anders is dat migratie uit islamitische landen moet worden tegengegaan. Maar goed stemmen op de PVV, het blijft een pijnlijke affaire.

Bigi Bana Boy | 26-08-16 | 11:17

De koran verbieden? Alle azc's dicht? Economische punten vergelijkbaar met de SP?

Met wie denkt hij te kunnen regeren? De VVD zal alle economische punten afwijzen, het CDA idem. Dus is de enige kans op een regering met de PVV, eentje waar bijna geen enkel economische standpunt wordt overgenomen, Nederland gewoon in de EU blijft (hooguit kans op een referendum zoals in het VK) en de meeste anti-islam punten de prullenbak ingaan.

Het is eigenlijk de schuld van Wilders dat juist de andere partijen blijven regeren. Daarmee bedoel ik PvdA, CDA en VVD.

En iemand die op GeenStijl de SGP als eventuele mogelijkheid om op te stemmen accepteert, hoort op staande voet ontslagen te worden. Gadverdamme Spartacus.

Meeroever | 26-08-16 | 11:15

Joh, je zou bijna denken dat Spartacus niet beseft dat de SGP bij 99% van de EU-shit kritiekloos voorstemt. Denk eerder dat het een intrinsieke Wilders-haat is. Het hele jaar hetzelfde roepen maar zodra de PVV het roept, snel de rafelrandjes zoeken en heel hard boe gaan roepen. Waar zie je dat meer? Treurig.

stoomloc | 26-08-16 | 11:14

Uit de EU hoeft van mij niet per direct maar als er idioten als Merkel, Verhofstadt en Juncker aan de macht zijn, die vluchtelingen niet als een gevaar maar een noodzakelijk kwaad zien, hebben wij geen keus. Veiligheid (ook voor onze kinderen) komt boven die paar extra centen die wij zouden kunnen verliezen. Ook het gerommel met de Euro is levensgevaarlijk: Het beleid van overstimulering heeft nergens gewerkt: Kijk maar naar de Abenomics in Japan en de maatregelen in de VS. De schuldenberg is als enige gegroeid. Wil je een gezonde economie dan moet je zorgen voor een grote middenklasse: Deze produceert en consumeert veel. De bovenklasse consumeert veel minder dan het inkomen/vermogen toelaat. Als je van alles al het beste hebt, houdt het natuurlijk een keer op. De onderklasse heeft helaas geen geld om dingen te kopen.
Wat was het beleid van de afgelopen jaren: Relatief steeds hogere lasten voor de middenklasse, waardoor een deel tot de onderklasse is gaan behoren. De onderklasse die er al was, werd gecompenseerd door het toeslagencircus. De bovenklasse lachte natuurlijk om de lastenverzwaringen.
Onderwijs die er voor zorgt dat men vanuit de onderklasse kan opstromen naar een hogere klasse, is door studiebeurzenmaatregelen, beperkt. Ipv dat men voor bepaalde studierichtingen, b.v. techniek (waar altijd een tekort aan is geweest), een uitzondering maakt en wel beurzen bleef verstrekken, schafte men gewoon alle beurzen af. Hierdoor worden toekomstige belastinginkomsten weggegooid en de toekomstige groei van de middenklasse beperkt.
Wat zou de overheid dan wel moeten doen? In ieder geval niet ladingen bijstandstrekkers naar NL halen / laten komen. Mensen in de onderklasse hebben we al genoeg, en westerse samenleving vijandigen zitten wij niet op te wachten.
Ook het verkleinen van de overheid zou een topprioriteit moeten zijn. Niet alleen zou de overheid dan minder belastingen nodig hebben, dezelfde mensen die nu nog de andere mensen met onnodige regeltjes dwarszitten, zouden zelf een positieve bijdrage aan de economie van NL kunnen leveren in het bedrijfsleven. Het voorstel van Annemarie van Gaal, voor een basisinkomen van 60plussers, is daarom misschien nog niet zo'n gek idee: Minder ambtenaren nodig en per saldo misschien nog wel voordeliger.
Kort gezegd: Het beleid van de afgelopen decennia qua immigratie was al desastreus, maar wordt door toedoen van de EU en DE met het jaar slechter. Het Euro project, met Draghi aan het roer, is een groot gevaar voor onze toekomstige welvaart: Afspraken over begrotingstekorten worden niet nagekomen en overheidsschulden van zuidelijke landen worden indirect via de ECB gefinancierd. Oftewel misschien zijn de verkiezingspunten van de PVV wel domweg noodzakelijk, willen wij onze samenleving behouden. De PVV is in ieder geval voor mij een optie voor de komende verkiezingen.

kortebroek | 26-08-16 | 11:14

Wat betreft die grondwetswijziging voor het sluiten van moskeeën: Dat moet toch mogelijk zijn onder dezelfde argumenten als waaronder nu clubhuizen van motorclubs worden gesloten?

Mastermattie | 26-08-16 | 11:13

Alleen dat "geen geld voor innovatie" slaat nergens op. We moeten juist innoveren, daar is Nederland ook goed in. Genoeg innoverende bedrijven, moet juist gestimuleerd worden. En windmolens? Als die echt meer opbrengen dan wat ze kosten zeg ik: doen. Wel in gebieden waar er geen bezwaar tegen kan zijn, dus niet direct bij wooncentra. Voor de rest eensch. Vooral uit de EU: doen, doen, doen! Nexit, laat hij dat maar groot in zijn program zetten.

broodjemetkaas | 26-08-16 | 11:12

Gerard de Boer | 26-08-16 | 11:01

Ik snap je eerste zin niet. Stem je nu wel of geen PVV in maart?

Jos Tiebent | 26-08-16 | 11:12

Men moet in dit land nu eenmaal hoog inzetten om in het midden uit te willen komen. Zo werkt de Nederlandse politiek.
Succes Geert!

Dommelsch | 26-08-16 | 11:11

@tuborg 10:59
Wilders gokt op milieuhaters, een misrekening want dat volk stemt niet omdat iedereen liegt in den Haag en het niet uitmaakt of je door de hond of de kat wordt gebeten, je kent ze vast wel..

compitaal | 26-08-16 | 11:11

@HeinzKetchup | 26-08-16 | 11:04
Als u het partij programma af wenst te serveren, doe het dan inhoudelijk. Nu bent u gewoon sneu.

Rest In Privacy | 26-08-16 | 11:09

Ik word heel verdrietig van dat partijprogramma. Het gaat te ver om echt mainstream kiezers aan te spreken ( of dat nou de opzet van Geert was of niet ) dus zitten we automatisch weer met meer van dezelfde puinhoop opgescheept ( VVD/CDA/PVDA/D66 met een of 2 pluchegeile kuttenlikkertjes als GL/CU/SGP eromheen ). De SP neemt natuurlijk niemand serieus als coalitiepartner.
En natuurlijk moet je innoveren, natuurlijk moeten er meer handen aan het bed maar dan moet je de zorg hervormen ipv er meer geld naartoe drukken. Marktwerking & bestuurslagen eruit bijvoorbeeld. Minder rondpompen van geld.
En hoezo migratie verbieden? Maak het voorwaardelijk en inkomensafhankelijk, en beoordeel van iedereen of hij/zij ons iets te bieden heeft of niet. Een Irakese hoogleraar Babylonische cultuur kun je niet weigeren als autoriteit aan een universiteit, zeker niet als hij de meest geschikte kandidaat voor die post is. En de kans is vrij klein maar als ik op vakantie in Iran een lekkere seculiere Fatima tegenkomt die juriste is neem ik haar mee, Geert of geen Geert.
Vrijheid van religie tenslotte, een groot goed. Moet je niet aan tornen, wel moet je zorgen dat kerk en staat gescheiden zijn en blijven en daar ook naar handelen.
Probleem in ons land is niet het gebrek aan regels en handvatten om ongewenste ontwikkelimngen tegen te houden, het zijn de dictaten uit Brussel, hun Haagse paladijnen en de befehl ist befehl-mentaliteit waarover de stempelzettende ambtenaar of uitvoerende knopendrager beschikken. Daar moet eens diep in gewroet worden wmb.
Partij voor de Vrijheid? Wellicht, maar wel een heel beperkte vrijheid voor een heel select groepje.
Boeken verbieden, bah!

Graaisnaaiert | 26-08-16 | 11:09

Prima programma. En voor ieder die gaat van mag niet/kan niet/wil niet én links heeft gestemd heb ik twee woorden: "maakbare samenleving". Voor de rest zien we het wel. Als het niet linksom kan dan maar rechtsom.
Daarnaast is het geweldig om alle gutmenschpartijen volledig in een kronkel te zien schieten en Vooral.Niet.De.Echte .Problemen.Benoemen.
Ten derde is de lijn van de huidige partijen (VVD/PvdA en kornuiten D'66/GL/CDA (excl. De heer O.) zo onzinnig buiten de werkelijkheid dat deze partijen niet serieus kunnen worden genomen:
Lekker vrouwelijke toiletering in mannen urinoirs zetten, meer EU blaten wanneer EU het probleem is, ruzie zoeken met Rusland en Syriëgangers knuffelen, "pinda, pinda", open grenzen en "asielzoekers", verwaarlozing zorg ouderen, liegen over verdwenen bonnetjes, geld aan Griekenland lenen met rente, instemmen met ESM, referendum kleineren/negeren etc. etc. De lijst van onzinnig en onverantwoordelijk regeren is een klein lelijk boekwerk.
Daaruit kan ik zeggen dat Wilders' partijprogramma in het licht hiervan het beste programma is van de afgelopen decennia.

Oktoberfest | 26-08-16 | 11:09

Inderdaad, een mooi streven maar vast niet haalbaar. Maar dat was "Geen cent meer naar de Grieken", "Elke werkende Nederlander 1000 euro" en "Hypotheekrenteaftrek staat als een huis" ook niet. En de leugenaar die dat beloofde is al een tijdje MP...

DasNouJammer | 26-08-16 | 11:07

De Koran is allang verboden. Als ik de tekst van de Koran publiceerde, en overal "moslims" en "ongelovigen" omgewisseld had, dan draaide ik genadeloos de bak in.

Een Koranverbod is dus eigenlijk geen nieuwe wetgeving, maar handhaving.

Angel_eyes | 26-08-16 | 11:07

Er zijn ook landen in de wereld waar het in bezit hebben van een bijbel strafbaar is. Toch zijn er plenty landgenoten die lekker met TUI die kant op gaan om met hun vette luie kadaver 14 dagen all-in aan het bounty strandje te gaan liggen. De zelfde personen die met het grootste gemak bij thuiskomst Greet voor gestoord uit maken omdat hij de koran wil verbieden. Groetjes uit de Malediven.

Texacoballletje | 26-08-16 | 11:07

GW wordt al weer afgekraakt, er zijn een aantal punten die discutabel zijn, innovatie bijvoorbeeld. Aan de andere kant laat hem het maar proberen. Erger dan dit kabinet kan het niet worden.
Als deze ideologie zich doorzet met de hulp van de overheid dan heeft de elite een makkelijk stel idioten bij elkaar. Die lastige en mondige blanke mag dan verdwijnen.

Implants | 26-08-16 | 11:06

Het interesseert mij geen ruk wat andere zeggen of schrijven over een paar punten van wilders waar ze het niet mee eens zijn , ik stem op deze partij omdat ik de andere grote partijen uit kotst met dat eeuwige correcte gelul van ze , er moet drastische verandering gaan komen in NL , Niet dat wilders ons dit gaat brengen maar we kunnen er wel voor zorgen dat het een kolere zooi gaat worden .

Jetstream | 26-08-16 | 11:05

Die arme man, begint ook steeds meer zn verstand te verliezen. Helemaal de realiteit kwijt.

HeinzKetchup | 26-08-16 | 11:04

@ General McAuliffe | 26-08-16 | 10:24 ... GS begint ook steeds meer linkswegkijkerig te worden.

Huh? verklaar je nader svp.

sickworld | 26-08-16 | 11:04

@nStilgar | 26-08-16 | 10:59
Inderdaad, dan was het heel verdedigbaar geweest.

hoevenpe | 26-08-16 | 11:03

We choose to ban the Koran and do the other things, not because they are easy, but because they are hard!

wezen | 26-08-16 | 11:02

Toch bungelt de PVV nog steeds onderaan mijn lijstje partijen waar ik absoluut NIET op ga stemmen. Tekent een beetje de armoede van het politieke klimaat waarin we verkeren. Als ze op de kieslijst komt te staan gaat mijn stem naar Reinette Klever. Al hoop ik dan wel dat ze wat centjes over heeft voor de ontwikkeling van Thorium centrales. Zonder innovatie gaat het niet...

Gerard de Boer | 26-08-16 | 11:01

Greet heeft het nu al voor elkaar, geen regeringsdeelname voor de PVV. Kan hij weer gezellig met zijn jaknikkers vier jaar in de tweede kamer zitten en geld beuren. Ondertussen ook zijn permanente beveiliging weer veilig gesteld.
.
Hij maakt duidelijk dat hij niet echt wat wil veranderen in Nederland als volksvertegenwoordiger. Wat motiveert deze man wel? Geld en bekendheid?

Harry uit Rotterdam | 26-08-16 | 11:01

Nou Spartacus , richt een eigen partij op en kijken of je het beter kan,maar de PVV krijgt mijn stem.

endtotrolling | 26-08-16 | 11:01

@MarinusWA | 26-08-16 | 10:11

Even in reactie op jouw "weet je nog": Wilders kon dat punt (AOW op 65 jr.) op dat moment ook makkelijk laten vallen ten gunste van een kans op regeringsdeelname. De Sociale Partners waren immers de dag daarvoor al met elkaar overeengekomen dat het naar 66 jr zou gaan. Hij heeft wel altijd aangegeven er zelf voor te blijven pleiten om dat weer terug te draaien en weer op 65 jr. te zetten. Die "draai" gaf overigens aan dat Wilders dus wel degelijk verantwoordelijkheid wilde dragen, in tegenstelling tot hetgeen zijn tegenstanders iedereen altijd graag wijs willen maken.

De dekking die Wilders nu aanvoert zal vermoedelijk niet anders zijn als in het eerdere programma, dat destijds door het CPB als uitstekend werd beoordeeld en zelfs als beste uit de bus kwam. Dat wiel hoeft niet elke keer opnieuw te worden uitgevonden.

Geen geld naar innovatie klinkt merkwaardig, eens, ik vermoed echter dat hiermee wordt bedoeld dat slechts de term "innovatie" niet langer als standaard subsidieargument zal gelden. daar lijkt mij wel wat voor te zeggen.

Geld dat niet langer aan allerhande gevolgen van immigratie en islamgerelateerde onderwerpen hoeft te worden uitgegeven levert behoorlijk wat besparing op. Volgens berekeningen van bv. Elsevier kan dat zomaar rond de 7.2 miljard per jaar uitkomen. Daar kun je aardig wat mee aanklooien lijkt me, dus ook richting zorg kun je dan iets doen.

My 2 cents...

Wolveshead | 26-08-16 | 11:00

@joepiedepeopie | 26-08-16 | 10:44
Geweld valt niet te tolereren. Als ze massaal in gewelddadig/gewapend verzet vervallen heb je je punt bewezen dat de islam no good is.

Slogra | 26-08-16 | 11:00

J. Jarig | 26-08-16 | 10:55

Amen. Godverdomme mooie puntjes maar stoppen met windenergie???
Wat dan, eeuwig aan het zandbakolieinfuus blijven hangen. Verdomme wilder nu sta ik na jaren 100% blind de pvv gepromoot te hebben ineens 50/50.
Gelukkig heb je nog een halfjaar om dit puntje aan te passen

Tuborg øl | 26-08-16 | 10:59

Had het woordje radicale voor moskeeën gezet en de Koran weggelaten en je had 50 zetels gehaald. Idioot.

nStilgar | 26-08-16 | 10:59

Tis een mooi plan en zeer zeker uitvoerbaar.
Maar dan zal de PVV toch minimaal 76 zetels moeten halen in maart want geen enkele andere eurofiele dhimmi partij wil daar natuurlijk aan mee werken.
En dan hebben we nog de dhimmi kiezers die nog steeds denken dat de islam een religie is inplaats van een totalitair systeem die alles en iedereen als varkens beschouwen die niet tot de islam behoren.Zelfs de moslims zijn nog geeneens veilig in de islam laat staan de ongelovige honden.
En dan hebben we nog de bezuinigingen in de oudere zorg.Schande dat de meerderheid van de kiezers daar voor gekozen hebben.
En dat ze vooral niet zeggen dat ze het niet geweten hebben,want ze hadden het kunnen weten als je op de haagse maffia stemt.Zie de lasten verzwaringen van de haagse maffia van pakweg de laatste 30 jaar.
En de dhimmi bevolking stond erbij en keek ernaar en stemde elke weer vrolijk op de haagse maffia door wie ze dagelijks verneukt worden en werden.Komt het allemaal nog goed in maart?Ikzelf denk van niet.Zie het stemgedrag in het verleden.

komtdatschot | 26-08-16 | 10:57

Koran verbieden en Moskeen dicht is super dom en stom. Islamitische scholen dicht is daarentegen iets wat gisteren al had moeten gebeuren.

En iedereen hier die alle scholen met een religieuze grondslag willen verbieden: Waarom moeten goed georganiseerde én goed presterende christelijke scholen lijden onder de kwaadaardige islam. Het doet me echt pijn dat er gehakt wordt in de Nederlandse christelijke roots omdat we een Islam-probleem hebben.

Bvdb | 26-08-16 | 10:57

Als je kan bewijzen dat islam geen religie maar een sekte is of een staatsondermijnende ideologie — en dat kan, allebei — dan kun je een zaak hebben.

Slogra | 26-08-16 | 10:56

Volgens mij wil hij helemaal niet regeren, dit plan heeft zeker goede punten maar slaat door waar het een koranverbod betreft of het sluiten van alle moskeeën. Verbied salafisme en wahabisme, dan ben je al een heel eind.

hoevenpe | 26-08-16 | 10:56

Joh, Spartacus, kan jij in mijn hoofd kijken ofzo!
Precies mijn idee wat je zegt.
Ik krijg steeds meer het vermoeden dat Blonde Greet het er gewoon om doet om niet te hoeven regeren. Vanaf de zijlijn roepen is natuurlijk ook veel makkelijker.
Of het is om te testen of de bevolking het met hem eens is.
Ik was zo zeker van m'n zaak: ik zou PVV stemmen. Schudt die ingekakte bende aan het Binnenhof maar door elkaar. Erger kan het niet worden. Maar dan komt ie met dit....
Misschien toch VNL stemmen dan maar?

J. Jarig | 26-08-16 | 10:55

... het plaatsen. Nu heb...

Tuborg øl | 26-08-16 | 10:53

Justitie probeert al jaren op basis van weinig concreet bewijs bepaalde motorclubs als criminele organisatie aan te laten merken en burgemeesters sluiten clubgebouwen op grond van openbare orde. Gevolg: vergaderingen gaan ondergronds. Een moskee is een gebouw waarin mensen samenkomen die een boek vereren waarin letterlijk wordt opgeroepen tot geweld tegen niet-of andersgelovigen, homosexuelen, etc.. Het verbieden van het prediken van een gewelddadige ideologie en de clubhuizen waarin dat gebeurt is niet eenvoudig, maar onder omstandigheden als noodzakelijke signaalfunctie wel na te streven. Het bestrijden van islamitisch extremisme behoeft een extreme aanpak. Ook zonder grondwetswijziging is veel mogelijk.

isitsoornot | 26-08-16 | 10:52

sinar2 | 26-08-16 | 09:55

Dat is wel mogelijk, denemarken draait al over de 50% op windenergie en hoopt dat binnen 9 jaar op 100% te krijgen.
Ze zijn lekker op weg.
Mensen moeten eens stoppen met schreeuwen zodra ze het woord windmolen horen vallen.
Het bouwen kost inderdaad even geld. Maar een 5Mw molen is tegenwoordig met zeven jaar draaien al uit de kosten van het plaats. En nu heb ik het wel over de parken van 80 molens die denemarken in zee zet.

Tuborg øl | 26-08-16 | 10:51

De wet hoeft niet aangepast te worden om de koran te verbieden. Art. 137d Sr. stelt aanzetten tot haat en geweld al strafbaar. Die bepaling hoeft "alleen maar" gehandhaafd te worden ...

Dino Z. | 26-08-16 | 10:51

Het afschaffen van de NPO lijkt me ook goed. Vanochtend, Radio 1, item over "slecht nieuws" en hoe we daarop reageren. Dramatische horrormuziek. Fragment Brexit. Fragment aanslag Nice. Fragment aanslag München. Deskundoloog aan het woord. Volgens de NPO staat *dus* Brexit gelijk aan Nice, althans: impliciet. Walgelijk, abject en infaam. Afschaffen die tent.

FustViking | 26-08-16 | 10:51

Simpel programma, maar de enige die het probleem erkent en benoemt. Ik ben niet voor het pappen en nathouden van moslims, negers en anderen achtergestelden uit de rest van de wereld voor miljarden euro's van ons belastinggeld, zoals PVDA, D66, GL en die andere slappe zooi dat altijd voorstellen. Wie niet mee wil doen als allochtoon, en ons alleen maar kapitalen kost en overlast veroorzaakt, daar is de deur. We moeten ook niet bang zijn om die mensen gewoon keihard uit te zetten als het niks is en niks wordt. Vandaar dus een duidelijke stem op de PVV.

Banana008 | 26-08-16 | 10:51

Het afschaffen van de NPO lijkt me ook goed. Vanochtend, Radio 1, item over "slecht nieuws" en hoe we daarop reageren. Dramatische horrormuziek. Fragment Brexit. Fragment aanslag Nice. Fragment aanslag München. Deskundoloog aan het woord. Volgens de NPO staat *dus* Brexit gelijk aan Nice, althans: impliciet. Walgelijk, abject en infaam. Afschaffen die tent.

FustViking | 26-08-16 | 10:51

Voor de bak ellende die de zittende partijen de laatste 10-15 jaar over ons uitgestord hebben was toch ook geen grondwetsherziening nodig. Veranderingen in de maatschappij moeten van dit soort acties komen. Pappen en nat houden helpt niet. Correcte politieke oppositie evenmin.

Lichtstadfan | 26-08-16 | 10:50

sinar2 | 26-08-16 | 09:55
Vogelbeest | 26-08-16 | 09:58
In technisch opzicht ben ik het 100% met jullie eens dat kernenergie een efficient en schoon alternatief is. Maar wie gaat de innovatie daarvan betalen als Wilders geen geld over heeft voor 'innovatie etc'?
En hoe wordt de veiligheid ervan gegarandeerd? Kost trouwens ook een hoop geld. Dan heb ik toch liever veilige windmolens en zonnepanelen die wel terugverdiend moeten worden (in tegenstelling tot olie, vandaar de subsidie) maar gelukkig steeds goedkoper worden. Er is bovendien meer dan genoeg zon en wind in NL.
Als je helemaal niks doet dan blijft de economie gewoon doordraaien op goedkope olie en daarmee islamterreur direct financieren.

Rest In Privacy | 26-08-16 | 10:50

Moslim zijn is een keuze, het is geen ras. De Islam heeft nare, racistische trekjes en er is veel voor te zeggen om de Islam aan banden te leggen. Zeker nu er zoveel Moslims blijken te zijn die de radicale punten uit de Islam en de Koran ten uitvoer brengen.

Asimov6 | 26-08-16 | 10:49

Hé.. psss.. die Geert heeft gelijk, weet je dat..

compitaal | 26-08-16 | 10:49

Ik ben voorstander geweest van directe democratie.
Sind Brexit ben ik voor het systeem dat David van Reybrouck in 'Tegen verkiezingen' uitlegt.
Een dwardoorsnede van de samenleving maakt geinformeerde besluiten.
Dus geen foto's van boten vol vluchtelingen die Britse boomerprovincialen een doorslaggevend besluit doen nemen!!!!!!

Einde van de Domheid | 26-08-16 | 10:48

Nou, dat wordt in ieder geval geen regeringsdeelname voor Geert.

Nightmarokaan | 26-08-16 | 10:48

VNL. Als we die 40 zetels nou eens kunnen verplaatsen naar VNL? Wilderiaans geluid met noodzakelijke nuance. Waarom doet VNL het zo slecht in de peilingen ?
Nee ik heet niet van Klaveren of Bontes en mijn schoonfamilie ook niet.

weledelgestrenge_mrP | 26-08-16 | 10:47

@ General McAuliffe | 26-08-16 | 10:24
Van Rossem heeft op zijn flikker gekregen. De vraag is van wie?

Thomas333 | 26-08-16 | 10:47

Het is exact datgene waar de PVV voor staat. Hier kan niemand verbaast over zijn. Misschien op een enkel punt nog wat scherper. Europa is Europa niet meer met de horde islamieten die Merkel opgeroepen heeft om naar hier te komen. Er zijn aanslagen geweest. Moskeeën die haatzaai predikers uitnodigen en velen worden gesubsidieerd door Arabisch fundamentalisten die maar 1 doel hebben. Islamisering en sharia. Om dat ooit nog terug te draaien moet je hoog en scherp inzetten. Er is geen andere weg. We zijn al jaren in oorlog met de islam en we verliezen de strijd door de vele landverraders die ons land en Europa gewoon weggeven.
Een wereld zonder islam is een betere wereld. Een veel betere wereld zelfs. Wie van deze beleidsvoornemens schrikt heeft niet opgelet. De enige juiste weg voor minder islam is daar beleid op toepassen. Simpel toch.

dijkbewaker | 26-08-16 | 10:47

Vrouwenbesnijdenis verbieden.
Mannelijke voorstanders zelf laten besnijden, niet de voorhuid, maar de gehele eikel.
Wat? klik ik nu twee keer per ongeluk op print?

RickTheDick | 26-08-16 | 10:47

@Bin Bash | 26-08-16 | 10:35
U doelt op het communisme, het controlfreak broertje van de socialisten.

Aanzienlijk verschil.

Rest In Privacy | 26-08-16 | 10:47

@ Badderbeest! | 26-08-16 | 10:33
Als ik het goed heb is het niet verboden, maar heefft de overhead de auteursrechten en zorgt er daarmee voor dat het niet uitgegeven wordt, etc.

TheseDays00 | 26-08-16 | 10:46

Geert moet het frame voor de verkiezingen beter neerzetten.
Uit de EU
Anders doet het er niet toe wat een partij in haar programma heeft omdat Brussel overal over beslist.
Het programma past dan zelfs op een bierviltje:
1. Uit de EU!
2. Uit de EU!
3. Uit de EU!
etc.

gestopt | 26-08-16 | 10:46

Een partij die boeken verbied moet je sowieso nooit op stemmen.

Simon_GS | 26-08-16 | 10:46

'geen geld meer naar innovatie'.
Wilders, sukkel!

Einde van de Domheid | 26-08-16 | 10:45

-weggejorist-

toolate | 26-08-16 | 10:45

Een goed programma, maar ik vind dat moslims met enkel de Nederlandse nationaliteit ook gedenaturaliseerd moeten kunnen worden OF op z'n minst gesteriliseerd.

Slava Putinu | 26-08-16 | 10:45

Dit is meer een oorlogsverklaring dan een verkiezingsprogramma. Ben bang dat we dat toch echt nodig hebben. Want het wordt de islam eruit of wij eruit.

joepiedepeopie | 26-08-16 | 10:44

Geef maar een rood potlood, ik ben voor.

Balletje Mayo | 26-08-16 | 10:44

Ik stem lijst 99. AZC Nationaal heet die kliek.

verbanden | 26-08-16 | 10:44

Nederlandse compromis politiek;
Debiel hoog inzetten en beschamend laag eindigen.

Rest In Privacy | 26-08-16 | 10:44

@Libertarianism | 26-08-16 | 10:14
Juist vanwege punt 1 zal ik 100% zeker op Wilders gaan stemmen. Want, de islam is een zeer extreem probleem en extreme problemen moet je ook met extreme oplossingen aanpakken. Wij hebben al gemerkt, dat juist pappen en nathouden het probleem alleen maar erger maakt. Dus, keihard aanpakken die islam, verbieden.

Wonderful-Life | 26-08-16 | 10:44

Misschien wat radicaal om moskeeën verbieden. Maar wellicht is het een goede strategie.

Eerst allemaal verbieden.
Vervolgens kijken onder welke voorwaarden je een moskee zou kunnen openen. Bijvoorbeeld:
- in Nederland opgeleide imam (veiligheid)
- Nederlandse voertaal of verplichte vertaling in het Nederlands (integratie)
- Elke preek verplicht - en in de Nederlandse taal - op de website plaatsen (transparantie)
- Verplichte vermelding van buitenlandse sprekers die worden uitgenodigd

Je kunt natuurlijk ook 'polderen' en proberen stapje voor stapje hervormingen door te voeren...

Boeken verbieden... lijkt me niet zo'n goed idee. Een verplichte 'disclaimer' op de kaft van een dergelijk boek is misschien meer zinvol. Vergelijkbaar met de tekst op een pakje sigaretten....

Molderman | 26-08-16 | 10:43

Bill Cosby | 26-08-16 | 10:38
Al die andere partijen hebben heel gelikte programma's, met het wc-eend keurmerk van het centraal planburo erop.
En wat heeft dat ons de afgelopen 50 jaar gebracht?
Een staatsschuld van inmiddels bijna 500 miljard euro.

OudeNederlander | 26-08-16 | 10:43

@MarcS | 26-08-16 | 10:10
Het is natuurlijk allemaal niet zo zwart/wit. Wat als je aardig bent tegen sekreten en onaardig tegen lieverds? Dat is nepotisme, blinde patronage, met de hakken in het zand staan; en dat is wat er nu op nog grotere schaal gebeurt dan ooit. Dan wordt het tijd voor straffe maatregelen, een schone lei, weer in een soort van status quo belanden en dan 'ns gaan beginnen met normaal doen.

Slogra | 26-08-16 | 10:43

Ik hoef niet perse een verbod op Islam. Ik zou eerder iets zien in een wet die vastlegd dat geloof GEEN zwaarwegend belang kan / mag / zal zijn bij besluiten. Dat je je daardoor niet kan beroepen op je geloof om zaken wel of niet te doen of te eisen. Oh u bent moslim en wilt gescheiden zwemmen? Fuck it! Oh u bent kathloiek en wilt zondag geen winkels open? Fuck it! Je hebt de vrijheid je geloof uit te voeren, maar als je geloof er voor zorgt dat je niet gelijk behanded kan of wilt worden heb je pech. Daarom ook geen religieus onderwijs, geen uitingen van geloof (kleidng of anders) in publieke / openbare ruimtes, is het weigeren van zaken (zoal bv handjes geven, een vrouw als arts of niet erkende feestdagen) geen racisme en kan je je lekker beldigd voelen, we dont give a shit. Als jouw geloof je belemmert normaal deel te nemen aan deze maatschappij dan is dat alleen maar reden genoeg om de vrijheid van religie aan te passen.
En ja, flink snoeien in top slaraissen en bonussen, geld eerst bestend in Nederland, daarna de grens over, asielbeleid versoberen (dus geen Mile in je villa, nee lekker in zalen slapen met de nodige basis behoeftes), EU rigoreurs op de schop (ons laten stemmen op EU politici en dus ook ze weg kunnen stemmen) en eigen wettn gaan boven die van de EU.
Oh, en ik wil schoolzwemmen en EHBO verplicht op scholen zien, meer daadkracht en bevoegdheden bij de politie (inc hardere straffen en minder "ja maar de politie" jankers) en voor migranten pas na 5 of 7 jaar de mogelijkheid de Nederlandse nationaliteit te krijgen (bij geen delicten, anders retour zenden) en geen recht te hebben op sociale voorzieningen zolang men er zelf niets voor heeft gedaan. Niet je klauw ophouden zodra je er bent zonder maar 1 dag gewerkt te hebben.

Super Grover | 26-08-16 | 10:42

@wie zal het zeggen | 26-08-16 | 10:30 Moslims zijn geen ras.

Moslims zijn wél racistisch.

Vogelbeest | 26-08-16 | 10:42

-weggejorist-

toolate | 26-08-16 | 10:40

Wat een ontzettende bagger. Staat ook weer genoeg wisselgeld in: punten 3, 4, 5, 6 (wisselde Wilders ook in tijdens hun vrijage in Rutte 1 met de VVD), 8, 10 en 11.

ODF | 26-08-16 | 10:40

Briljant. Geert snapt dat het onderwijs dusdanig dramatisch en egalitair is dat het geen zin meer heeft om in dit land geld aan innovatie uit te geven.

kadoendra | 26-08-16 | 10:40

Nog even over subsidie van innovaties, die dienen alleen maar de gevestigde orde, die dan na de nodige commissies, bepaalt welke sectoren, speerpunten etc de subsidies mogen verdelen. Gericht op het uit de markt houden van nieuwkomers. Hetzelfde waar de regelgeving van de EU ook goed voor is. De subsidies op kunst heeft ons ook weinig goeds gebracht.

bijna_raak | 26-08-16 | 10:39

Soms denk ik dat er bewust een stroman wordt ingezet door hogere machten. Want elke mongool begrijpt toch dat sommige punten domweg niet mogelijk zijn. Scheiding van staat en godsdienst is de meest beste oplossing voor alle ellende. Geen vrijheid van godsdienst op de aspecten onderwijs en publieke functies. Geert kom op, je bent voor sommige (ja, ook bij de hoger opgeleiden) de laatste hoop en ga dan niet zulke domme dingen verkondigen.

Bill Cosby | 26-08-16 | 10:38

Harry uit Rotterdam | 26-08-16 | 10:21
Ja, maar wat er niet staat is dat hij ook het onderwijs vrijwel in zijn geheel wil afschaffen. Zo bezuinig je ook veel, en het feit dat je daarmee de toekomst van het land op langere termijn volledig ten gronde richt, dat is niet relevant. De verkiezingen gaan immers over nu, niet over 2050.

Vredige libertariër | 26-08-16 | 10:37

Lekker kort, kraakhelder en financiële onderbouwing. Misschien is niet alles haalbaar maar laat het hem maar proberen.

_Fly66_ | 26-08-16 | 10:37

-weggejorist-

Imprimatur | 26-08-16 | 10:36

Ben teleurgesteld, ik haak af

Imprimatur | 26-08-16 | 10:36

Kansloos

Mannes | 26-08-16 | 10:35

Oftewel, stem op Geer Wilders als je voor National Socialismus bent.
Kijk naar landen als oost europa voor de russen kwamen en wat er van die landen over is gebleven na het national socialismus!!

Rest In Privacy | 26-08-16 | 10:35

Puntje 7 gaat er volgens mij over om een einde te maken aan subsidies die een industrie op zichzelf zijn geworden zonder dat het echt iets toevoegt. Windmolens zijn niet rendabel, de enige reden waarom er steeds meer komen is de subsidies en de illusie dat het goedkoop moet zijn omdat wind gratis is. Het maken van een windmolen kost net zoveel energie als de gemiddelde windmolen ooit oplevert.

Er wordt ook ongelofelijk veel innovatiesubsidie geld uitgeven aan "innovatieve" projecten die bedrijven hoe dan ook toch al doen. Daar omheen is een hele industrie van adviseurs ontstaan die een deel van het gratis WBSO geld mogen opstrijken als zij de administratie van denkbeeldige projecten voor hun rekening nemen. Uren die IT-bedrijven aan klanten factureren, en voor de volle mep betaald krijgen, worden hergebruikt als "innovatieve projecten" om voor diezelfde uren ook nog eens geld van de overheid te vangen.

Bij ontwikkelingshulp is het bekend dat het niet werkt en het enkel een subsidieindustrie overeind houdt en regimes in stand houdt.

Kunst, echte kunst, komt uit een drang die een kunstenaar voelt om zich te uiten, niet omdat hij daar subsidie voor kan scoren. Kunst als dienstverlening/entertainment (bijv. cabaret) is een commerciële activiteit en een overheid hoort zich niet in marktwerking te mengen.

Subsidie van omroepen slaat eveneens nergens op. Er zijn genoeg commerciële zenders die aantonen dat het ook zonder subsidie kan. Enige reden om als overheid een bijdrage te leveren zou moeten zijn om geluiden en ideeën te laten horen die in een commerciële omgeving te weinig aan bod komen. Onze staatsomroepen doen precies het tegenovergestelde: Ze dragen heel nadrukkelijk een ideologische/politieke boodschap uit en verzwijgen of ridiculiseren andersdenkenden. Ze moeten wel omdat ze zo zwaar aan het subsidie-infuus hangen. Wiens brood men eet, diens woord men spreekt.

Subsidie zou altijd een TIJDELIJKE maatregel moeten zijn en daar waar het structureel wordt zorgt het voor problemen en economisch perverse toestanden.

Doe_eens_normaal_man | 26-08-16 | 10:34

Helderheid wordt gevraagd, maar je kunt ook overdrijven. Man man. Een basisschoolopstel is vaak beter dan dit. Misschien een voorzetje, bijvoorbeeld over het punt van innovatie : geen EU meer, sterkere handelsbanden met landen als China, die steeds meer voorlopen pp productie en innovatie, lijdt tot innovatie binnen het NL bedrijfsleven. Daarom zullen we de belastingen verlagen.. Zoiets

deministerpresident | 26-08-16 | 10:34

Wilders zou het boek "Something new under the sun" eens moeten lezen dan zou hij mischien inzien hoe dom,naief en zelfs gevaarlijk zijn uitspraken voor een klein klein landje als Nederland zijn. Een landje dat niet meer zelfvoorzienend kan zijn maar volledig afhankelijk zal zijn van de rest wereld in energie, kennis en voedselvoorziening.
Hij onderschat ook de opkomende economien, ook dicht bij huis zoals bijv. Roemenie. Totdat de russen / comunisme die landen volledig verwoestten waren dat landen die Nederland al ver vooruit waren. Mensen als Wilders maken nogal eens de fout te denken dat dat achtelijke landen zijn maar hun armoede / achterstand is alleen van de laatste decennia en nu hebben ze het voordeel dat het onderwijs systeem, veelal gratis, veel beter is dan de onze en arbeid is goedkoop.
Nederland weet nu nog dmv. markt protectionisme het hoofd boven water te houden maar dat zal niet lang stand houden.

En dan nog het ONS... wtf is dat? Cultuur is vergankelijk, ik zou niet meer kunnen leven in een cultuur als die van mijn voorouders. Die was compleet anders dan de nederlandse cultuur zoals we die nu beleven.

Rest In Privacy | 26-08-16 | 10:34

WimCock | 26-08-16 | 09:50
-
Ach, Mein Kampf is ook een verboden boek in dit land. Daar zie ik ook het nut niet van in, maar het is wél zo. Je kunt het overigens heel erg eenvoudig downloaden. (best een slecht boek overigens, ik ben na een paar hoofdstukken afgehaakt) Dus op papier is alleen het papieren boek verboten. Het helpt natuurlijk niets, maar ach het is wel een kraakhelder signaal van hoe de PVV de toekomst van de Islam in dit land ziet. Zeer onwenselijk en zeer onwelkom.
-
Enfin, Greet begint nu wel een beetje sterkere nationaal-socialistische trekjes te vertonen met dit concept program, maar mijn stem heeft ie komende lente en dat van mijn eega ook denk ik. er moet een ruk aan het roer komen en die ruk gaat de VVD niet geven want die geven blijkbaar geen fuk. Daar heb ik jaren mijn stem aan toevertrouwd en daar hebben ze niets mee gedaan. C'est Ça!

Badderbeest! | 26-08-16 | 10:33

Zeg Spartacus, boeken verbieden doen ze ook in Nederland, in België, Frankrijk, Duitsland en andere EU landen. Mein Kampf bijvoorbeeld (recent nog een schandaal met een Amsterdammer die het boek in de etalage had) is verboden. Probeer het maar eens te bestellen in de boekhandel. Het werk van Faurisson is verboden dankzij gezanik van de Anne Frank stichting. In België ook, evenals het werk van Léon Degrelle. Nee, het verbieden van boeken is weer normaal geworden onder Hitler en is dat altijd gebleven ook nadat Europa "bevrijd" is door verlichte democratische geesten.

Wilders wil van alles afschaffen en veranderen en blijkbaar ook met de nodige dwang. Dat is evenmin vreemd: we leven in de "EU" in een verderfelijk dwangsysteem.

Ik zou zeggen: "plus ca change, plus c'est la même chose," of zoals Don Fabrizio, de Prins van Salina het zegt in Il Gattopardo: “Se vogliamo che tutto rimanga com'è, bisogna che tutto cambi.” (als we willen dat alles bij het oude bijft, moet alles veranderen).

A.Vis | 26-08-16 | 10:33

Heel begrijpelijk waarom hij zo rigoureus is, wij zijn namelijk al gewend aan de huidige situatie. Wilders kijkt af en toe nog in de jaren 80 dat is zijn vertrek punt.

S802 | 26-08-16 | 10:33

Wat zou het toch fijn zijn als er al 50% van het programma uitgevoerd zou worden.......

Taxi!! | 26-08-16 | 10:32

Laten we dan ook even de achtergrond belichten van het idee om de koran te verbieden. Van alles wat we de laatste jaren meegemaakt hebben weten we dat er niet veel leuks in dat boek staat. Wat is dan wel leuk hoor ik je vragen? Dat zal ik je vertellen. Wederzijds respect voor de inwoners van een land en haar cultuur. Westerse waarden in hun waarde laten. Vrijheid van gedachten en uitdrukking. Kinderen onderwijzen en niet uithuwelijken en/of vermoorden omdat ze niet willen luisteren. Vrouwen de vrijheid geven en niet opsluiten waardoor ze vitamine d tekort komen. Geen minderheden als homo's bekritiseren of erger.
Dit zijn leuke dingen en staan haaks op het gedachtegoed uit voornoemd boek. En een verbod zal er idd niet inzitten maar een goede discussie hierover mag eindelijk weleens gevoerd worden.

tejootje | 26-08-16 | 10:32

Punt 1 lijkt mij vrij ver haalbaar als je gewoon subsidie aan bijzonder onderwijs afschaft en inderdaad die rare AZCs sluit. Koranverbod ben ik niet voor en lijkt me ook niet uitvoerbaar.

Punten 2 en 3 prima.

Punten 4,5,6 zou je aan de markt over moeten laten en hier ben ik dus in alle 3 het niet met Geert eens.

Punten 7,8 en 9 alleen na renovatie. Ergens rucksichtlos geld in steken of uithalen is populistisch gewauwel dat geen structurele verbeteringen sorteert. Over 10 jaar roept ie precies het omgekeerde.

10 en 11. Eens, hoe minder belasting hoe beter.

Al met al geen programma waar ik het merendeels mee eens ben, maar dat zijn de andere partijen ook niet. VNL blijft een amateuristische backstabbersclub die weinig (nog minder dan denk) aandacht genereert. Dan zal het toch maar pvv worden (2e keer na 2006).

Lambertus Lamstraal | 26-08-16 | 10:32

Wat overigens een uitstekend punt van dit programma is, is omdat het alle gütmensen tot schuimbekkende razernij brengt. Is me toch ook wat waard.

Vredige libertariër | 26-08-16 | 10:18 Ja lieden als Draghi zijn heel goed in het rekenen terwijl ze de EU richting Zimbabwe helpen, dat is echt verantwoord beleid. Of mutti Merkel die de hordes verwelkomt, kost helemaal niets, helpt ons BNP omhoog, hilarisch als het niet om te huilen is, maar Wilders kan niet rekenen. Je hoeft niet te kunnen rekenen om te zien wat voor een idioten nu aan het roer staan in NL en wat erger is in de EU.

bijna_raak | 26-08-16 | 10:32

Tjeetje, Geert!
Laat Martin of Fleur toch eens het woord doen. Iets gematigder van toon, ietsjepietsje afzwakken (dat verbod koran - zeg, ik heb 'm ook in de kast staan, hoor - wil namelijk weten wat er in staat), iets diplomatieker en kijk: het dubbele aantal stemmen.
PVV moet toch zeker geen partij worden waar je stiekem op stemt?

nemoj me jebat | 26-08-16 | 10:31

Niet elk punt kan mijn goekeuring vinden maar dat hou je altijd. In grote lijnen zeer mee eens dus mijn stem heeft hij

Waakvlam | 26-08-16 | 10:30

Ach Wilders sorteert alvast voor met zijn vooruitziende blik. Ik denk namelijk dat de hele islam en zijn aanhangers Europa uitgebonjourd worden op den duur. Iedereen wordt het namelijk zat.

Ofzo2 | 26-08-16 | 10:30

Als een ideologie, religie, partijprogramma en het nieuws niet meer op 1 A4tje passen dan is het al te complex voor velen inclusief mijzelf. Dat is ook het enige aardige aan dat PVV-ding.
De PVV maakt weinig kans met dit ding behalve als dit het programma voor de komende dertig jaar is, dan kan je stapje voor stapje iets bereiken. Zoals bekend kijkt de politiek niet verder dan een paar maanden. Kansloos verhaal.

Medianix | 26-08-16 | 10:30

De PVV is echt links, dom, ongenuanceerd en racistisch. Kijk eens bij VNL deze partij pakt problemen ook op. Maar zonder de extreem rare foute denkbeelden en plannen van gekke Geertje.

wie zal het zeggen | 26-08-16 | 10:30

Tis nie waar! | 26-08-16 | 10:21
Mein Kampf is helemaal niet verboden. Je kunt het gewoon in je boekenkast hebben. Na de oorlog heeft de staat der nederlanden het auteursrecht genationaliseerd en verspreiding en openbaarmaking verboden. Op de vogeltjesmarkt in antwerpen kan je al jaren exemplaren op de kop tikken, en evengoed wanneer je buiten je all inclusive in turkije bent want in het midden oosten zijn de schrijfsels van de corporaal uit bohemen al heel lang een bestseller.
waarom iemand het zou willen lezen - echt van kaft tot kaft - is me een raadsel, want het is saaier dan het telefoonboek.

Glasgow Argus | 26-08-16 | 10:29

Het is natuurlijk vreselijk te hoog inzetten. Maar als hij het slechts bij de basis gehouden zou hebben (uit de EU, grenzen dicht en de puinhopen opruimen) had de PVV te weinig programma te bieden om de kolk draaiend te houden.

Echter, innovatie heeft Nederland erg groot gemaakt de afgelopen eeuwen, dus bezuinigen daarop is wat tegenstrijdig als je een soevereine status wilt uitroepen voor Nederland (en wat mij betreft Benelux behalve de Walen en Brussel).

Verder lijkt het me een recht-toe-recht-aan programma wat we al jaren kennen. Maar waarvan de wens om het echt te realiseren steeds groter wordt. Als we in Nederland van vrijheid willen genieten moeten alle soorten van onderdrukking verwijderd worden.

Jos Tiebent | 26-08-16 | 10:29

Tja een verbod op de koran is natuurlijk onhaalbaar, zeker als er wetswijzigingen voor nodig zijn. Daarnaast ben ik juist niet voor een verbod: iedereen moet kunnen zien wat voor rottigheid er in dat boek staat. Om dezelfde reden dat "Mein Kampf" ook niet verboden moet worden. Het programma kan dan wel super populistisch zijn, maar ben het er verder wel helemaal mee eens. Ook die miljardenstroom die jaarlijks richting Afrikaanse dictators gaan onder het mom van ontwikkelingshulp moet een einde komen. We kunnen het geld wel beter gebruiken! Maar alleen al vanwege die barbaarse middeleeuwenreligie de islam zal ik PVV stemmen. Zeker weten.

broodjemetkaas | 26-08-16 | 10:28

Wil de PVV in een coalitie regeren dan zal het toch een hoop gematigder moeten zijn. Misschien is dat wel de reden voor de extremiteit van het partijprogramma. Hoog inzetten en bijschaven naar je werkelijke wil.

heldheino | 26-08-16 | 10:28

Lagonda | 26-08-16 | 09:48

Dat zou inderdaad best wel een kunnen kloppen. Iedere keer als Wilders dik in de plus staat komt er een uitspraak of programma dat over de top is en een groot aantal mensen weer afstoot. Ondertussen gaat de elite gewoon verder met haar programma en koesteren wij valse verwachtingen.
GS doet altijd wel enigszins laatdunkend over complotten maar de huidige politieke ontwikkelingen - die moeten leiden tot een Nieuwe Wereld Orde - kan men beter plaatsen in de context van de Westerse onlogische politieke besluiten dan dat deze gebaseerd zouden zijn op z.g logisch voortschrijdend inzicht op basis van politieke en/of sociologische ontwikkelingen.

matrixbluepill | 26-08-16 | 10:28

Ik ga gewoon weer voor de SGP. Net zo lekker rebels.

lillendvleesch | 26-08-16 | 10:27

Maakt geen reedt uit wat hij zegt/ schrijft. Iedere andere partij komt met complete boekwerken waar ze nog geen 5% van kunnen waarmaken. Dit is precies zo. Daarnaast stemt het gros van de kiezers op de PVV als proteststem tegen het establishment (alt-right) en de rest omdat ze werkelijk denken dat 'als Geertje aan de magt komp' het ineens anders wordt en hij in zijn eentje wel even de bezem er doorheen haalt.
-
Kortom; al had hij een bierviltje ingeleverd met 'BOEH!' erop was het nog prima geweest.

PopperFlopper | 26-08-16 | 10:27

LOL, het niveau van dit plan is te simpel om aan te zien. Is dit wat Nederland moet gaan 'redden'? Islam weg en als Dagobert Duck geld uitgeven? Waarom denk iedere simpele populist altijd dat burgers nergens voor willen betalen? Burgers willen best betalen, als daar maar wat tegenover staat en het geld goed wordt beheerd. Het is een uiteenzetting van een korte termijn'visie'. Niet investeren in duurzaamheid en afschaffen van alle ontwikkelingshulp (ben het er mee eens dat dit nu niet optimaal wordt besteed) is het vooruitschuiven van problemen naar onze kinderen. Laten we het over een bindend referendum maar niet eens hebben als ik hier zo de reactie al lees. Maar goed, als dit is wat straks de meeste Nederlanders willen dan moeten ze niet gaan klagen als het verkeerd uitpakt. Want zoals altijd, bij tegenslag zijn de 'zwakkeren' in de samenleving als eerste het slachtoffer, de meeste van zijn toekomstige stemmers.
Het grootste probleem voor de andere partijen is dat zij hopelijk ook de shit erkennen waar we nu mee te maken hebben en met een antwoord komen waar geen Wilders fans tenminste iets mee kunnen. We zullen het zien.

Pieleke | 26-08-16 | 10:27

@WimCock | 26-08-16 | 09:50
Ergens heb je gelijk.
Ik heb uit interesse de koran ook gelezen.
Helemaal! Niet omdat ik het zo'n boeiend boek vond maar omdat ik zeker wilde zijn dat ik ieder woord ook echt onder ogen had gehad.
Dit heb ik natuurlijk vanuit sceptisch oogpunt gedaan.
Maar als je 1½ dag malend koranverzen leest, wat ik dus gedaan heb, kan er een moment komen dat je opeens een van die regels gaat geloven. Ik heb het boek dus af en toe weg moeten leggen om bij zinnen te komen. Er gaat namelijk een grote hypnotiserende kracht uit van het repetitieve herhalen van strofen. Dat is de kracht achter vele religiën.

Daarom ja en nee.
Ja omdat dit boek een duidelijk wervend karakter heeft zeker voor tere zieltjes.
Nee omdat het openbaar moet blijven welke oproepen tot geweld er in dit boek staan.

keestelpro | 26-08-16 | 10:26

Dat het roer om moet is duidelijk. Dat de PVV niet de oplossing is lijkt me ook wel duidelijk.
Helaas is dit momenteel de enige weg die niet regelrecht de afgrond in rijdt.
Het is gewoon zaak om alle sprookjesverenigingen over een kam te scheren en met terugwerkende kracht te verbieden en buiten te sluiten van politiek, openbaar bestuur en Vereniging in het algemeen. Dat anti-moslim sentiment is gewoon erg hypocriet.
Dat Nederland een politieke reboot nodig heeft staat buiten kijf. Heel Europa eigenlijk, een toekomst zonder religieus- culturele haat!

Antitheïst | 26-08-16 | 10:26

Beetje stennisschopperij aan het begin van je verhaal Spartacus, is dat nodig? Ik denk dat het gros van de mensen best begrip kunnen opbrengen voor deze voorstellen. Veel mensen verlangen toch naar een rustige tijd waar "geluk nog heel gewoon is" want de onrust, onveiligheid en onzekerheid is iets wat m.i. alle échte Nederlanders niet willen. Dat niet alles binnen te halen zal zijn weet iedereen met een beetje verstand. Dus door in eerste instantie grof inzetten om de boel wakker te schudden kan je later nog altijd water bij de wijn doen.
Nederland is weer wakker, dat heeft Geert in ieder geval wél bereikt.

pa_niek | 26-08-16 | 10:26

Mooi lijstje. Ik stem wilders. Beter dan het lijstje van Rutte of Pechtold. Of Groenlinks.

Rest In Privacy | 26-08-16 | 10:25

Het is een jpg van Geert zijn bidplaatje! Allemaal dooddoeners. Doe eens een ander plaatje op. Iets met bierspreuken of zo.

Spastcommando | 26-08-16 | 10:25

Zo kansloos maar wel goed voor wat aandacht in de media.

Komt er misschien ooit nog eens een politicus die het allemaal wat realistischer kan verwoorden?

spoilerfreak | 26-08-16 | 10:25

@Vredige libertariër | 26-08-16 | 10:18 Linkse partijen die rekenen????
De praktijk bewijst dat linkse partijen structureel meer uitdelen dan er binnenkomt, en daar dan vervolgens een belastingverhoging voor verzinnen.

Vogelbeest | 26-08-16 | 10:25

GS begint ook steeds meer linkswegkijkerig te worden.

General McAuliffe | 26-08-16 | 10:24

@Lagonda | 26-08-16 | 09:48
Ik werd een tijdje geleden nog voor gek verklaard toen ik dit opperde maar het lijkt me vrij duidelijk. "Ok heren, we laten Pim omleggen door een blanke man en vangen zijn achterban op met een vermomde VVD'er. Strak plan toch? En nu een sigaar". Wel jammer dat Volkert nu keer op keer dreigt z'n bek open te trekken, maar nu z'n enkelband weg is en Steur een heuse fotoshoot heeft georganiseerd houdt hij zich nog enigszins koest.

Makro777 | 26-08-16 | 10:24

Mister Farage, Mister Trump en ook dhr Wilders zij willen nooit regeren het zijn mensen die , met grote eigen risico, de vingers op de zere plek leggen.

Hettiet | 26-08-16 | 10:24

Ik vraag me af, waarom 'grenzen dicht', bij punt 1 achter de 1e zin staat. Dat zou eigenlijk bij/achter punt 2 moeten staan. En nu ik het toch over heb.

Punt 2 zou eigenlijk punt 1 moeten zijn. Zolang Nederland aan de EU vastzit, krijg je andere punten niet eens voor elkaar.

Punt 3: 'burgers krijgen macht'. Burgers hebben die macht feitelijk al. Ik geef toe, een groot aantal volksvertegenwoordigers en heel veel ambtenaren menen dat ze er voor zichzelf zitten in plaats van het volk/de burger te dienen.

Rest In Privacy | 26-08-16 | 10:23

Wilders heeft gelijk. Alleen in het multiculturalisme zijn alle culturen gelijk en gelijkwaardig en geldt artikel 1 grondwet 1983. Maar draai de zaak niet om. Artikel 1 grondwet is nu juist de bevlogen uitvoering van dat verdoemde multiculturalisme.

We zijn er zo aan gewoon geraakt dat alle culturen gelijk behandeld moeten worden dat wij Wilders nu als over de top beschouwen. Maar er kan maar één kapitein op het schip zijn en dat is de Westerse cultuur. En bedenk dat het boeddhisme niet wordt verboden wat betekent dat de leidende cultuur wel degelijk verstandige keuzes maakt.

Moet de koran verboden worden die keihard de ondergang van de Westerse cultuur predikt? Natuurlijk, omdat dit een gevaar vormt voor onze samenleving. Wilders heeft daarom volkomen gelijk.

Dat is nu wat ik bedoel met de verwaterde kringen rond policor die wij voor het gemak non-policor noemen. Het voormalige christendom zit zo sterk in onze cultuur dat wij er allemaal mee besmet zijn. Nieuwe generaties die niet meer met het christendom zijn geïndoctrineerd zullen eerder geneigd zijn een harder standpunt in te nemen.

Wilders neemt ook helemaal geen extreem standpunt in, 50 jaar geleden was dit de officiële lijn. Wij moeten terug naar een nieuw te formuleren kern van normen en waarden. Ga zo door Geert!

Basic Dimension | 26-08-16 | 10:23

Nou, Greet gaat weer los en zal zonder meer met een stijve zijn opgestaan vanochtend toen hij zijn Twitter zag. Wat een onzin staat er ook in het financiële paragraafje, neem punt 1. Een paar puntjes waarvan er één geld zou kunnen besparen; het sluiten van alle AZC's. Dit zou 7,2 miljard moeten opleveren. Waarschijnlijk een typefout; de totale kosten van het Centraal Orgaan Asielzoekers bedragen in 2015 0,722 miljard. Greet zit er een factor tien naast en wat gaat het kosten om zogenaamde "radicale" moslims op te sluiten?
.
Een kansloos programma dat lijkt bedoeld haat en verdeeldheid te zaaien. #EPICFAIL

Harry uit Rotterdam | 26-08-16 | 10:21

"Hij die een geschrift of afbeelding waarin tot enig strafbaar feit of tot gewelddadig optreden tegen het openbaar gezag wordt opgeruid, verspreidt, openlijk tentoonstelt of aanslaat of, om verspreid, openlijk tentoongesteld of aangeslagen te worden, in voorraad heeft, wordt, indien hij weet of ernstige reden heeft te vermoeden dat in het geschrift of de afbeelding zodanige opruiing voorkomt, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste drie jaren of geldboete van de vierde categorie."

Hierboven staat artikel 132, eerste lid, van het Wetboek van Strafrecht. In feite geldt er dus al een verbod op het verspreiden van de Koran, maar wordt dat verbod momenteel niet gehandhaafd.

Stel dat er enig ander boek zou zijn, dat een deel van de lezers ertoe aanzet om geweld te gebruiken, dan zou iedereen het vanzelfsprekend vinden dat dat boek niet meer verkocht mag worden. Waarom zouden we de koran een status aparte willen geven? Omdat het een 'heilig' boek is? Houd toch op. Het is gewoon een door mensen geschreven boek en mensen die het lezen raken geneigd om andersdenkenden uit te roeien. Zo simpel is het. We zijn gek dat we toestaan dat jonge kinderen in de moskee en nota bene op school geïndoctrineerd worden met alle haat uit dat boek.

Soturi | 26-08-16 | 10:21

Nou inderdaad het is een volslagen onrealistisch vodje.
Berbaar | 26-08-16 | 10:18
We weten al langer dat jij in een andere wereld leeft.

accijnstoerist | 26-08-16 | 10:21

@Bokito ergo sum | 26-08-16 | 10:15
Het boek "Mein Kampf" is verboden . . waarom de koran niet? in de koran staan ergere dingen dan in "Mein Kampf"!

De Laureaat | 26-08-16 | 10:21

Vredige libertariër | 26-08-16 | 10:18
was de (tegen)begroting van de PVV bij de vorige verkiezingen niet een van de best doorgerekende?

kaplaarzenverkoper | 26-08-16 | 10:20

Parel van het Zuiden | 26-08-16 | 10:10
Religie verbieden kan inderdaad niet. Of niet eenvoudig. In ieder geval weinig effectief, immers ondergronds enzo.
Krijg je wel automatisch de discussie inhoeverre de islam naast een religieus systeem ook een vorm van maatschappelijke ordening in zich heeft. en welk van deze twee onderdelen een belangrijkere rol in het geheel speelt. zo vermoed ik dat binnen de kringen van de eu ook naarstig naar een religieuze invulling is gezocht, zij het in de vorm van eurofilie, of van klimatologie. Omdat systemen met een religieus sausje als voordeel hebben dat er nou eenmaal makkelijker een beroep op de mystiek kan worden gedaan.
Ontdaan van de sjaria blijft er van de islam ook maar een armzalige religieuze bloedpoep achter. Islamieten weten dat ook heel goed en daarom zullen ze met hand en tand verdedigen dat het geheel van hun woestijnideologie als religie bestempeld zal worden. Inclusief achterlijke gebruiken als bedekking van haren, de praktijk van genetische mutilatie en hun voedingswetten.
Parallel met de denazificatie na de tweede wereldoorlog zal er ook een de-islamisering moeten komen. En dat duurt een paar generaties. Goede duitsers heb je er genoeg van, tegenwoordig. Kreeg pas nog een fiets aangeboden van een van hen.

Glasgow Argus | 26-08-16 | 10:20

Thomas333 | 26-08-16 | 10:13
Nederland, en de wereldeconomie, heeft geen 8 jaar de tijd meer.
We gaan voor die tijd afscheid nemen van de petro-dollar, en dat wordt de grootste shit-show in de geschiedenis van de mensheid. En dat is geen dramatiek.
Volgens de Rothchilds zelf, al in 2018.
socioecohistory.wordpress.com/2014/07...

OudeNederlander | 26-08-16 | 10:20

Nu ben ik het niet eens met een koranverbod, maar ook niet met het verbod op mein kampf, hoewel de mening over joden in beide boeken ongeveer hetzelfde is en je kan stellen dat beide oproepen tot geweld. Dat gezegd hebbend worden in NL wetten niet getoest aan de grondwet wel aan verdragen. Verdragen bijvoorbeeld het EU verdrag kun je opzeggen.

bijna_raak | 26-08-16 | 10:20

Zou bijna gaan stemmen als nog enig geloof in NK politiek, nutteloos EU overruled.
Zou dab bijna gaan stemmen op Wilders, helaas is onze nationalist veel te veel bezig met het hielenlikken van Isramerika en propagandeerd hij fabeltjes als 8-11 en what not else false flags.
Al tien keer geroepen: Controlled opposition van de VVD. En mocht PVV groter eindigen dan VVD dan gaan ze een coalitie aan en worden alle VSEU ongewillige harde randen direct overboord gegooid.

opbokkennu | 26-08-16 | 10:19

Wilders weet ook wel dat de helft van zijn plannen volstrekt onhaalbaar is. De Islam is here to stay en dat zeg ik nadrukkelijk met minder vreugde dan Wouter Bos toentertijd.

Geloof vind ik overigens een privézaak. Het bijzonder onderwijs mag er wat mij betreft helemaal aan, te beginnen met Islamitische scholen. Die zorgen er namelijk hoofdzakelijk voor dat kinderen geen eigen oordeel kunnen vormen.

LJBrinkhorst | 26-08-16 | 10:19


SanderEvers | 26-08-16 | 10:18
Ik bedoel 1 en 7

SanderEvers | 26-08-16 | 10:18

Heeft iemand bij de PVV wel eens gekeken hoeveel zorg daadwerkelijk kost?
MarinusWA | 26-08-16 | 10:11
Ja, alsof de PVV ooit een begroting, laat staan een tegenbegroting heeft gemaakt. Rekenen is elitair, net als innovatie, dat is wat de linkse kerk doet. Natte-vingers is wat echte patriotten gebruiken om de financieën te regelen.

Vredige libertariër | 26-08-16 | 10:18

Ben het met alles behalve 2, 7 eens. (Alhoewel de NPO van mij afgeschaft mag worden)

SanderEvers | 26-08-16 | 10:18

@Enter Yeti | 26-08-16 | 09:59
Nou inderdaad het is een volslagen onrealistisch vodje.
Volgens mij heeft Dion Graus in de "denktank" gezeten die dit opgesteld heeft.
Anyway dat wordt weer 4 jaar brallen vanaf de zijlijn.

Berbaar | 26-08-16 | 10:18

Ik zie vele reaguurders het argument geven dat je niet de moskeeën en islamitische scholen kunt sluiten, omdat dat zou betekenen dat je dan ook de kerken en christelijke scholen moet sluiten.

Nou zou ik daar persoonlijk niks op tegen hebben, maar ik vind dit een non-argument. Dit gaat namelijk uit van het principe dat de islam en het christendom op gelijke voet staan. Als de islam slechts een religie zou wezen, dan gaat dit inderdaad op. Maar de islam is veel meer dan dat, het bevat ook een "wetgeving", staatsinrichting en vele andere ge- en verboden die in strijd zijn met de wet en de westerse samenleving. Het is in de verste verte niet hetzelfde als het christendom of andere religies. De islam heeft veel meer kenmerken van een totalitaire ideologie dan wel een sekte.

Het gelijkheidsbeginsel gaat alleen maar op voor zaken die ook daadwerkelijk gelijk zijn. De eerste stap is dan ook om de islam niet langer te bestempelen als religie, maar als ideologie of sekte. Dat is volledig gerechtvaardigd en maakt bovendien de weg vrij om moskeeën en islamitische scholen te sluiten.

BCage | 26-08-16 | 10:18

Nu hij van een aanslag is ontsnapt in de USA snap ik hem wel. Zonder de islam heb je de sores niet.

Islam is (on)vrede.

stekelvarkentje | 26-08-16 | 10:17

Maar wat vindt de heer Wilders van TTIP? En dat boren in de grond naar schaliegas, ook wel fracken genoemd?

ridder pompompom | 26-08-16 | 10:17

OT, volgens mij telt de geenpeil teller niet.

catomar | 26-08-16 | 10:16

@Parel van het Zuiden | 26-08-16 | 10:10

Islam een religie? Heeft een religie een compleet wetssysteem (sharia). Ga even ergens anders de boel bevuilen. Het is niets anders dan een ideologie.

roze_bril | 26-08-16 | 10:15

Twee keer 2/3 klopt niet, dat is pas tweede ronde. Koran verbieden is idioot en alle moskees sluiten ook, maar de rest, tja

Bokito ergo sum | 26-08-16 | 10:15

Wilders doet er weer alles aan om niet de grootste te worden. Snap het dan jongens, hij WIL niet regeren.

Stijlicoon | 26-08-16 | 10:15

Er is geen andere alternatief voor de noodrem als: PVV

Bentzat | 26-08-16 | 10:15

BRILJANT a4tje, ik ben het op alle fronten eens!
Kom maar op 17 maart.

Briljante idioot | 26-08-16 | 10:15

Enorm positief is natuurlijk de Islam een halt toeroepen. Je kan anno 2016 niet meer op een partij stemmen die dit niet wil.

de Voorzittert | 26-08-16 | 10:15

@Kris | 26-08-16 | 10:07
Es riecht, niet richt, als je zo nodig de liedjesteksten van BAP wil gebruiken.

miff | 26-08-16 | 10:14

2, 3, 7, 10 en 11.. ben ik voor. Punt 1 hier en daar te extreem voor mij. De rest.. weet het niet.

Al is uit de EU wil een grote wens...

Libertarianism | 26-08-16 | 10:14

@ accijnstoerist | 26-08-16 | 10:04
Nog minder geld voor onderwijs blijkbaar. Aan de andere kant spellingcorrector is innovatie, hmm.

TheseDays00 | 26-08-16 | 10:13

Hoezo. Noodtoestand afkondigen en per direct Moskee sluiten. Zo moeilijk is dat niet.

roze_bril | 26-08-16 | 10:13

Soms zijn extreme maatregelen nodig om een goede balans te krijgen.

Hettiet | 26-08-16 | 10:13

@keestelpro | 26-08-16 | 10:11
zijn = zelf

keestelpro | 26-08-16 | 10:13

@MarinusWA | 26-08-16 | 10:11 "Al die belasting verlagingen en zorg wijzigingen kunnen betaalt worden door afschaffen ontwikkelingshulp en de-islamisering (waarom zou dat geld opleveren???)?"

Als islam hier verboden wordt en dat actief gehandhaafd wordt, dan begint de grote uittocht van parasiterende nep-Nederlanders vanzelf. Reken maar dat dat geld oplevert.

marcoplarco | 26-08-16 | 10:13

@Vogelbeest | 26-08-16 | 09:50
Begrijp met niet verkeerd. Ik zelf ben atheïst. En zeker geen pacifist. Ik heb vrijheid hoger in het vaandel dan vrede.
Vroeger, voor de komst van de islam werd ik al ziedend van de zelfverrijking en de poppenkast van het christendom.
De progressieven van toen, waar ik mij ook toe rekende, hebben goed werk verricht en de macht van kerk aangepakt.
Alleen ze hebben niet doorgepakt.
Men had toen al de grondwet moeten wijzigen en dat achterlijke 'vrijheid van religie' moeten schrappen.

Een eenzijdig verbod op de koran kan simpelweg niet.
Een totaal verbod op religieuze privileges wel.
En hoe realistisch is punt 1 van het PVV programma eigenlijk als je het chronologische anders leest?

-Een verbod op de koran, alle moskeeën dicht, hoofddoekjes TOEGESTAAN buiten publieke functies. Want dat staat er.

De PVV strijd de juiste strijd. Daar is veel moed voor nodig. (en beveiliging gvd) Waarvoor respect. Maar ook iets meer intellect en mensenliefde. Dat mis ik vooral in de norse toon van Greet.
De grootste slachtoffers van de islam zijn namelijk moslims zijn. Die moeten wij als intellectueel superieuren bevrijden.

keestelpro | 26-08-16 | 10:11

Islam verbieden. Daart is een grondwetswijziging voor nodig. Of een staatsgreep. Ik gok op het laatste.

marcoplarco | 26-08-16 | 10:11

God, wat een programma. Alleen maar verkiezingsgebral. Al die belasting verlagingen en zorg wijzigingen kunnen betaalt worden door afschaffen ontwikkelingshulp en de-islamisering (waarom zou dat geld opleveren???)? Wie gelooft dat? Heeft iemand bij de PVV wel eens gekeken hoeveel zorg daadwerkelijk kost? Als je daar iets aan wil doen moet er structureel ingegrepen worden met harde maatregelen. Niet wat geld heen en weer schuiven en het een oplossing noemen.

En verder zijn er de usual suspects zoals het AoW standpuntje. Hetzelfde standpuntje dat de heer Wilders een breekpunt noemde in de aanloop van de verkiezingen van 2010. Weet u dat nog? Wat u misschien niet meer weet is dat 'breekpunt' koud een dag nadat de buit binnen was alweer overboord werd gekieperd. Je zou als oudere maar om die reden op de PVV gestemd hebben toen.

Dit is het soort shit dat mij altijd meewarig mijn hoofd doet schudden als mensen roepen dat onder de PVV alles anders wordt. Wilders is van hetzelfde laken een pak als een Rutte of een Pechtold, alleen met een andere snit. Hoop dingen roepen, beetje met geld schuiven en uiteindelijk concreet niets oplossen.

MarinusWA | 26-08-16 | 10:11

@Homer P. Simpson 09:56, ik sluit me aan bij uw woorden. Tijdens de laatste twee verkiezingen hebben ze mijn stem gehad, in maart wederom.

Febofiel | 26-08-16 | 10:11

"Alle moskeeën en islamitische scholen dicht, verbod koran". EINDELIJK, ja ik zeg eindelijk, want dat riep ik sinds 16 jaar geleden al en roep ik het nog steeds, maar ik voelde me altijd als een roepende in de woestijn, gelukkig veel naïeve Westerlingen beginnen EINDELIJK toch langzaam maar zeker wakker te worden, dus er is nog hoop.

Wel, alleen vanwege dat standpunt van Wilders, het verbieden van de islam, zou ik 100% zeker op hem gaan stemmen, de rest is wat mij betreft bijzaak, want de islam is de grootste dreiging voor onze vrijheid, democratie en welvaart, de islam is ellende, terreur, dood en verderf thereligionofpeace.com/pages/quran/vio...

Als het niet meer veilig is, dan is er geen vrijheid meer, geen economie meer, geen onderwijs meer en dus geen leven meer, de veiligheid is het allerbelangrijkste. Hoe meer islam, hoe gevaarlijker het wordt. Dus Wilders, ik ga zeker op jij stemmen, want de islam moet verboden worden.

Als wij de islam niet gauw verbieden, dan zal de islam op termijn onze vrijheid en democratie gaan verbieden, dat gaat gebeuren, zodra de islam de overhand krijgt. Dus ik hoop van harte, dat er nog meer mensen wakker zullen worden, voordat het te laat is.

Wonderful-Life | 26-08-16 | 10:11

Geert, geen geld meer voor innovatie?

Santtulainen | 26-08-16 | 10:11

@d' 8høker | 26-08-16 | 09:58
Zal wel een frustratie vanuit strategisch oogpunt zijn. Kijk om je heen: de babyboomer heeft geen flauw benul, met dank aan onze traditionele media die expres te druk bezig zijn met bebloede en verdronken jongetjes en zielige boerkinidraagsters. En dan later als de smeulende veenbrand aan de oppervlakte komt en uitslaat zeggen:'De kiezer heeft het toch zo gewild'?

Slogra | 26-08-16 | 10:10

Kris | 26-08-16 | 10:07
hmmm, misschien niet helemaal de juiste historische parallel. Ging toen Mein Kampf op de brandstapel ?

Glasgow Argus | 26-08-16 | 10:10

-weggejorist-

Admiraal_de_Ruijter | 26-08-16 | 10:10

@Slogra | 26-08-16 | 09:49 - in de kern, heeft ze uiteraard gelijk. Met meer aardige mensen, wordt de wereld een stuk aangenamer. Het probleem, zoals altijd met dit soort politieke uitspraken, iedereen heeft een eigen kijk op WIE er aardiger moeten doen maar vooral hoe wij de moet aardige mensen gaan 'bekeren'.

Maar in de kern heeft ze gelijk, Trump ook, Geert ook.

MarcS | 26-08-16 | 10:10

Het grondwetsargument gaat natuurlijk niet op.
De Nederlandse politiek schendt die aan de lopende band. Een beetje arbitrair om dan nu wel te willen toepassen niet?
.
Net zo sterk als dat verdragsargument wat altijd valt voor OSW, om dan vervolgens het NATO-verdrag in zake budget te schenden.
.
Ik ben overigens tegen een Islamverbod. Je kunt een religie helaas niet verbieden. Werkt gewoon niet. Wat je wel kunt is ridiculiseren, educeren, en frusteren. Naast de Islam-immigratie, sowieso massa-immigratie afkappen.

Parel van het Zuiden | 26-08-16 | 10:10

Niveautje GroenLinks begroting met uitleg van Jesse Klaver zelf. Nul verstand (ik heb het bedrag aan zorg op mijn white board staan, maar het gaat niet alleen om getallen) en proberen oma's via Linda de Mol (die voor alles staat wat je haat en veracht) stemmen winnen. Wilders via de andere kant, maar dezelfde manier.

TheseDays00 | 26-08-16 | 10:09

Je hoeft echt niet zoveel te doen! Gewoon alle bijstandsuitkeringen onmiddelijk compleet stop zetten. Bad, bed, brood en eenvoudig onderdak ipv wat voor financiële bijstand dan ook. Dan zullen er velen vrijwillig vertrekken en in ieder geval niet meer komen!

Mariolo | 26-08-16 | 10:09

Een uitstekend concept dat helder de richting aangeeft die de PVV op wil. Bovendien erg goed dat de PVV een eerste concept van het verkiezingsprogramma deelt en een ieder in de gelegenheid stelt om mee te denken en input te leveren. Dat is nog eens volksvertegenwoordiging. Maak daar allemaal ook vooral gebruik van door een mail te sturen met je feedback, in plaats van je twijfels alleen in de reaguurderspanelen te plempen. Uit ervaring weet ik dat de PVV goed luistert naar de inbreng van (potentiële) kiezers. Ben benieuwd naar de precieze uitwerking van het programma.

Nederland weer van ons!

Soturi | 26-08-16 | 10:08

Hmmm boeken verbieden.... es richt wie kristalnacht....

Kris | 26-08-16 | 10:07

Wilders zou snel hoger opgeleiden achter zich kunnen krijgen en aan invloed kunnen winnen als hij van stijl verandert. Zie Farage.

Bolhoed | 26-08-16 | 10:06

Ik vind het een goed verkiezingsplan.
Punt voor punt.

MyCatIsDoingThis | 26-08-16 | 10:06

Ja zo schud je eventuele stemmers met een IQ boven de 80 wel van je af ja. Vooral speerpunten als 'Geen geld meer uitgeven aan innovatie' klinkt als een briljant vooruitstrevend plan.
De gevestigde partijen ontkennen dat er uberhaupt een probleem is met de islam, dus in die zin zou PVV een logische keuze zijn, maar op iemand die dit soort debiele lijstjes maakt kan ik ook niet stemmen. Dan maar weer blanco stemmen vrees ik.

panadol | 26-08-16 | 10:06

Ach, om de Islam in Nederland te verbieden hoef je de grondwet niet te wijzigen en de vrijheid van godsdienst uit de wet te schrappen; je schort de vrijheid van godsdienst tijdelijk op. Tijdelijk, zoals bij het kwartje van Kok

miff | 26-08-16 | 10:06

De komende 15 maart wordt het voor mij - onge'maar'd - P V V, de enige club die het mohammedanisme ziet voor wat het is: een totalitaire, fascistische ideologie overgoten met het sausje van agressieve soldatencultus.
heil-hitler en alla-hakbar vormen samen een onscheidbare Siamese tweeling.

Thomas333 | 26-08-16 | 10:06

Puntje Islamisering tegen gaan is gewoon helder en goed. Je kan niet - zoals dat nu wel gebeurd telkens - willekeurig zijn om gedrag (dingen die je doet) te accepteren door het te kaderen binnen de term cultuur. Waardoor een hele discussie uit zijn verband kan worden getrokken. En bij anderen, vaak etnisch Nederlanders deze cultuur kadering onmogelijk te maken door het veinzen van zelfsprekenheid.

ofzo iets...

Pompenkoning | 26-08-16 | 10:06

Waarom geen geld naar innovatie???? Dom! Dom! Dom!

Hobbykip | 26-08-16 | 10:06

Ik zie in ieder geval al weer waar dit op uitdraait: na 2 Geenstijl topics zijn veel zogenaamde Wilders stemmers al weer serieus aan het nadenken over andere partijen.
En zo zijn we straks weer 4 jaar verder.
Met dezelfde discussie.
Werkelijk - als we op deze blog al geen eensgezinde vuist kunnen maken, dan is het over en uit.

OudeNederlander | 26-08-16 | 10:06

Geen geld meer voor innovatie vind ik een beetje dom. Een beetje erg dom. Dat verdient zichzelf namelijk terug. Verder allemaal een beetje onhaalbaar, vrees ik. Maarja bij welke partij is dat niet ? Maar de PVV krijgt toch mijn stem al had ik dat 5 jaar geleden nooit gedacht.

Barbarous_Relic | 26-08-16 | 10:05

huren omlaag betekend dat hypotheekrente afschaffen Geert!!??!!
Petroselinum crispum | 26-08-16 | 09:56

Leren lezen en spellen. Er staat hoe het gefinancierd gaat worden.

accijnstoerist | 26-08-16 | 10:04

Na zoveel jaar links liberale kliek die het land aan de hordes heeft overgegeven en uitverkoop heeft gehouden mag het tij wel eens keren.
De epistels van Spartacus zijn overigens meestal van een wat hoger nivo dan dit plempsel?

Eppo | 26-08-16 | 10:02

Geld uitgeven aan de Nederlander in plaats van met het geld van deze brave Nederlanders hun eigen ondergang te financieren is werkelijk een uitstekend plan. Het is raar dat de andere partijen dat anders zien en Wilders daarom zo verloochenen.

Rheia | 26-08-16 | 10:02

Lagonda | 26-08-16 | 09:48

Dat gevoel bekruipt mij ook. Dit schrijfsel is op een aantal punten weer over de top, zodanig dat het als tegensturen in een slip voelt. GW bewijst zichzelf, de partij en het land geen dienst. Tenzij dus, tenzij hetgeen jij schrijft waar is. Een "kwade-krachten-VVD-afleider" zeg maar.

sickworld | 26-08-16 | 10:02

Het is ver gekomen met de hedendaagse politiek als een rechts politicus zieltjes wint door te zeggen dat hij alles gratis wil maken...

pandalicious | 26-08-16 | 10:02

Wat mij betreft een hard, maar ook hard nodig programma. Deislamiseren is een must als we over 75 jaar nog iets terug willen kunnen zien van alle mooie Europese culturen.

R.E.Lee | 26-08-16 | 10:01

Dus als ik Spartacus goed begrijp moet alleen dat laatste puntje uit artikel 1 er uit? En verder denk ik dat je peop praat. Met dit programma gaat sub-modaal nederland van flaming links tot besmuikt rechts keurig het vinkje bij de naam van de heer Wilders zetten. Geen gelul over geld overhouden, duidelijk alle sociale knelpunten aangetikt en door het kunst- en omroepverhaal nét afstotend genoeg voor extreem-links. Want mark my words, dat hele islamgezeik is óók voor AFA en Inyernationale Socialisten een hoofdpijndossier, maar die kunnen daar vanuit principiële en ideologische standpunten niets mee aan.

Mr Dixit | 26-08-16 | 10:01

@Nebuchednezzar | 26-08-16 | 09:55
Precies wat ik dacht. Dit lijstje is gewoon wat veel mensen willen. Het is net als mijn verlanglijstje voor kerst. Ik zet gewoon alles erop wat ik graag zou willen. Maar als ik maar een paar van de dingen op de lijst krijg ben ik al tevreden. Ik denk dat deze lijst van Wilders gewoon een verlanglijst is van heel veel Nederlanders. Al zou hij 3 punten op de lijst kunnen verwezenlijken, dan zijn we al een stuk opgeschoten. Kortom, ik stem PVV.

Mika6101 | 26-08-16 | 10:01

Op alle punten sta ik volkomen achter hem,hij steekt zijn kop tenminste niet in het zand, maar durft te zeggen wat de meeste van ons zouden willen Nederland vrij van die gevaarlijke Islam .

blauwe zander | 26-08-16 | 10:01

Goed om te zien ook wat onze eigen islamisering, ontwikkelingshulp en klimaatminaretten ons kosten ook.

accijnstoerist | 26-08-16 | 10:01

Helder en duidelijk. De programma's van de andere partijen hoef je niet eens meer te lezen want ongeacht wat daar in staat, die partijen hebben al lang aangetoond de burger te bedonderen waar ze bij staan.
Verder is het misschien handig om dat links - rechts denken los te laten en er gewoon pro islam, pro EU (anti Nederland) of anti islam en anti EU (voor Nederland) van te maken. Want dat is waar het tegenwoordig om draait.

Rheia | 26-08-16 | 10:00

Wederom een gemiste kans, zoals de schrijvert al heeft aangegeven.

deEerlijkeLeugenaar | 26-08-16 | 09:59

Geen geld meer naar innovatie. Goed plan. Gaan we regelen. Manmanman, is dit het niveau van een volksvertegenwoordiger? Dit is niveautje dronken oom op een verjaardag. Uitstekend uitgewerkte financiële paragraaf ook. Complimenten.

Enter Yeti | 26-08-16 | 09:59

@Zeepvrij | 26-08-16 | 09:52 Thoriumreactors of Kernfusie. De eerste van de 2 die we volledig onder controle krijgen moet het worden.
Alz zonnepanelen en windmolens zo geweldig waren hoeft er geen subsidie bij.

Vogelbeest | 26-08-16 | 09:58

Een tegengeluid was altijd goed, maar Geert gaat nu echt te ver. Ook niet meer innoveren.... Geert wil terug naar de jaren 50 ofzo. Lijkt wet....'Toen was geluk nog heel gewoon'.

Rob Ronalds2559 | 26-08-16 | 09:58

Hmm, Geert zou 'begrote' en geen 'begrootte' gezegd hebben.

Jos Tiebent | 26-08-16 | 09:58

Oh, en mocht er weer een bijdehandje zijn die echte oplossingen wil, komt hij:
Openbare scholen horen uberhaupt niet religieus te zijn. Geen subsidie meer naar scholen met religieuze grondslag. Zo pas je de wetgeving aan aan de zwakste schakel.
Geldstromen vanuit buitenlandse salafistische groeperingen stoppen, zodat moskeeën niet meer door radicale sheiks worden gefinancieerd. Dit betekent dus helaas een handelsverbod met een aantal Al quaida steunende landen (Qatar, SA, etc.)

Vredige libertariër | 26-08-16 | 09:58

-weggejorist-

d' 8hØker | 26-08-16 | 09:58

Lagonda | 26-08-16 | 09:48
Ons hele kiesstelsel is fake, daar heb je de PVV niet voor nodig.

OudeNederlander | 26-08-16 | 09:57

Eigenlijk wil Greet helemaal niet regeren. Zijn A4-tje levert het bewijs. Je kan mij niet wijsmaken dat iemand die al zo lang in Den Haag meedraait niet in de gaten heeft dat zijn huidige opstelling ervoor gaat zorgen dat elke andere politieke partij zich van hem gaat afkeren. Met wie denkt hij na de verkiezingen een stabiele coalitie te gaan vormen?

Tietmier | 26-08-16 | 09:57

tjah hij gaat hier in elk geval wel veel zieltjes mee winnen, als hij standpunt 1 nou eens een beetje afzwakte dan was het best wel een leuk idee. dat gedoe van elke moskee en islamitische school sluiten is in mijn ogen onwenselijk, dan moeten we ook kerken en dergelijke sluiten, haatbolwerken mogen natuurlijk wel dicht. En standpunt 7 daar zou ik wel eens van willen horen wat ome geert onder innovatie zou scharen, universiteiten en dergelijke korten op subsidie lijkt me een akelig stom plan. Voorlopig hou ik het maar gewoon op SP maar ik moet zeggen er zitten behoorlijk wat punten tussen die mij heel erg aanspreken

BozeHenk | 26-08-16 | 09:57

Greet blijft een one-trick-pony. Hoor al tijden niets van hem, en nu dit. Wat een achterlijkheid, had opgesteld kunnen worden door de schreeuwerigste loser in een achterstandwijk. En dat dan 'de stem van het volk' noemen.
Eerst de eigen partij democratiseren, en dan de goede mensen op de kandidatenlijst. Als de PVV nu gaat regeren gaan er slechte, maar vooral heel veel goede dingen verloren.

Bass Trouble | 26-08-16 | 09:57

Voor een grondwetswijziging is maar één keer een tweederdemeerderheid nodig (in eerste lezing namelijk een gewone meerderheid). Het blijft desondanks een zware procedure, maar ik zie totaal niet in waarom je geen maatregelen zou moeten bepleiten waarvoor een grondwetswijziging nodig is. De grondwet is ook maar een wet, dus mensenwerk, dus kan gewijzigd worden. Het probleem is voornamelijk dat onze grondwet nog maar weinig betekenis heeft. Ieder onzinregelingetje van de EU, dus ook bananenrichtlijnen etc., staat in rang boven onze grondwet. Dus het belangrijkste is dat eerst punt 2 uitgevoerd wordt, pas dan kunnen we verder.

Het is een programma met krachtige maatregelen, die uiteraard niet binnen een paar jaar gerealiseerd kunnen worden. Dat neemt niet weg dat het noodzakelijke maatregelen zijn. We kunnen wel blijven faciliteren dat er uit de Koran gelezen wordt in moskeeën en islamitische scholen, maar dan bestaat ons land op termijn voor een tweederde meerderheid uit vergiftigde geesten en wordt op termijn de grondwet helemaal vervangen door islamitisch recht. Het is al twaalf uur geweest: een groot probleem los je niet op met een makkelijk uitvoerbaar verkiezingsprogramma.

Go PVV!

Soturi | 26-08-16 | 09:57

Snap nou eens dat Wilders gewoon bij de kliek hoort, hij is een gecontroleerd instrument. Waarom zouden mensen smeken om een nieuwe onafhankelijke partij?

NLvoorwat | 26-08-16 | 09:57

huren omlaag betekend dat hypotheekrente afschaffen Geert!!??!!

maar kom op zeg dit hakken met een botte bijl kennen we nu wel wanneer gaat de PVV eens echt iets serieus doen ipv roepen in een woestijn

de protestpartij der protestpartijen we zijn hier GVD niet in de US of fucking A

Petroselinum crispum | 26-08-16 | 09:56

Behoorlijk geniaal. Jammer dat er teveel mensen te weinig intelligentie hebben om dat te begrijpen.

Rheia | 26-08-16 | 09:56
-weggejorist-
Sinister-President | 26-08-16 | 09:56

SGP dus, en toch ben ik niet gelovig. Zondag mogen winkels best gesloten zijn van mij en voor de rest hebben ze een prima programma. Als u echt terug wilt naar vroeger is dat de beste gok.

Homer P. Simpson | 26-08-16 | 09:56

WimCock | 26-08-16 | 09:50
Ik heb de koran gelezen maar waarom zou je dat mansen aandoen? kijk wat er dagelijks in de wereld gebeurd en je weet waar de islam en het haatboek voor staan.
duidelijker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.

kaplaarzenverkoper | 26-08-16 | 09:55

@Zeepvrij | 26-08-16 | 09:52
Met allemaal windmolens en zonnepanlene gaan we het niet redden. De enige echte innovatie en vooruitgang is te behalen met kernenergie, iets waar de groene maffia nu juist erg op tegen is.

sinar2 | 26-08-16 | 09:55

Wilders begrijpt heel goed dat je veel moet roepen om minder binnen te halen. Met een genuanceerd verhaal, haalt hij geen zetels binnen. De kiezer anno 2017 heeft alleen nog maar oog voor extreme beloftes, omdat ze weten dat 80% toch niet waargemaakt wordt. Kijk naar Rutte, die heeft meer beloofd dan in dit programma staat, maar ook niets waargemaakt. Dus als Wilders 10 beloofd, realiseert hij waarschijnlijk 2. Als hij 2 beloofd, realiseert hij waarschijnlijk bijna niets.

Deze inflatie van beloftes is niet direct zijn schuld. Dat is in de jaren 70 al begonnen met Den Uyl die voor iedereen gouden bergen beloofde zonder zich druk te maken over wie het moest betalen. Daarna werd het steeds erger, steeds meer beloftes, steeds meer loze kreten. Rutte's "geen extra geld naar Griekenland" was net zo ongeloofwaardig als het sluiten van Islamitische scholen door Wilders. Beide zijn niet realistisch, maar ze beseffen dat de kiezer niet afrekent op wat gerealiseerd wordt, maar zich vooral laat leiden door de beloftes in verkiezingstijd.

Nebuchednezzar | 26-08-16 | 09:55

@Vogelbeest | 26-08-16 | 09:46:

Dat is nu juist mijn punt: je hebt inderdaad dat referendum nodig, maar OOK het initiatief.

Balsaq | 26-08-16 | 09:55

Geen geld voor innnovatie. Weet je welke landen ook niet innoveren? Klap van een windmolen gehad.
Nog meer geld voor zorg? Weleens naar de begroting gekeken wat voor geld daarin omgaat? Ik gun het mijn ouders van harte en iedereen die ziek is, maar daar moet iets anders veranderen dan er meer geld in pompen.
Rijksbegroting 2016 (miljarden):
Sociale zekerheid: 78.1
Zorg: 74.6
OCW: 34.0
De eerste twee zijn goed alleen voor 58%. daar zit het probleem van elke begroting. Niet in de kruimels. Je kunt van kleine bedragegen wat vinden en het ook doen (omroepen enzo), maar ga je het niet halen.

TheseDays00 | 26-08-16 | 09:55

Met een onuitvoerbaar partijprogramma stelt Wilders zijn boekverkoop boven het partijbelang. Laakbaar, zeker gezien get feit dat je aardig het momentum hebt.

de Voorzittert | 26-08-16 | 09:54

Lagonda | 26-08-16 | 09:48

Helemaal na het verschijnen van de Soros-documenten. Achter de hele EU zit zelfs een eng draaiende machine die de regie in handen heeft.

halfvolle glas | 26-08-16 | 09:53

Gewoon hem er keihard inrammen.
Geschokt? Wil niet, kan niet, mag niet?
Wen er maar aan.
Verandering bereik je niet met steeds hetzelfde blijven doen.

pjotr nicknaamtov | 26-08-16 | 09:53

Ik weet het niet hoor Geenstijl, maar bij punt een kreeg ik toch echt een goed gevoel. Dat iets onmogelijk lijkt, wil nog niet zeggen dat het onmogelijk is.

TempusEdaxRerum | 26-08-16 | 09:53

Wilders solliciteert naar de hoofd-marketing functie bij marktplaats.nl? Deze hebben namelijk een uitspraak over zeer gunstig lijkende deals die hier wel een-op-een kan worden overgezet.

Pompenkoning | 26-08-16 | 09:52

Eens met Spartacus. Greet heeft zeer valide punten maar verpest het weer door die onzinnige punten.

Mahatma | 26-08-16 | 09:52

Wilders wil niet dat er geld gaat naar innovatie of duurzame energie. Maar hoe komen we dan wel zsm van die Saudische aardolie af? Wie het weet mag het zeggen.

Rest In Privacy | 26-08-16 | 09:52

hoop gratis geld puntjes....

Satria | 26-08-16 | 09:52

Nou, en dit is dus waarom ik niet voor de PVV kan stemmen. Heb verder weinig toe te voegen ook, spartacus legt het prima uit. Je kunt mensen moeilijk wegkijkers noemen, en ondertussen pleiten voor een koranverbod.

Vredige libertariër | 26-08-16 | 09:52

Soms moet je dingen goed duidelijk maken. Ieder verstandig mens weet dat zo'n verbod hem niet nooit zal lukken maar als 80% wel lukt ben je al een heel eind.

Rest In Privacy | 26-08-16 | 09:52

Kunnen we toch een keer proberen? Erger dan nu kan het niet. En mocht het niet lukken, kunnen we altijd weer terug naar PvdA/VVD/D'66....

marielle | 26-08-16 | 09:52

Goed plan. Onkruid moet je met wortel en al verwijderen!

Roto | 26-08-16 | 09:52

Punt 1 is onder de huidige wetten voor terrosimebestrijding al per direct uit te voeren.

sinar2 | 26-08-16 | 09:51

Ontroerend, een stralend oedipuscomplex in de Wilders-Spartacus-vader-zoon-relatie.

Zyprexa20mg | 26-08-16 | 09:51

nu nog daad bij woord

J.J.Pride | 26-08-16 | 09:51

Alleen jammer van dat verbod op de koran, niet alleen onhaalbaar en onwenselijk, maar het is juist belangrijk dat mensen de koran lezen in plaats van zich te laten leiden door mierzoete propaganda van de media en politiek. De beste remedie tegen islam is om iedereen de islamitische geschriften in hun gezicht te wrijven totdat ze er niet meer omheen kunnen.

WimCock | 26-08-16 | 09:50

@keestelpro | 26-08-16 | 09:49 Tenzij Geert 76 zetels haalt (wat met dit programma zou kunnen lukken) wordt het toch een coalitie. Er zullen punten sneuvelen.
Hoog inzetten is goed.

Vogelbeest | 26-08-16 | 09:50

-weggejorist-

MiloYiannopoulos | 26-08-16 | 09:49

Moskeeën dicht, islamitische scholen dicht en de koran verbieden is je hand overspelen. Rest, GIGA goed man!

Sabotage | 26-08-16 | 09:49

Kijk waar de goedzak spelen je gebracht heeft: respect 0 met trucks die op boulevards over 100 mensen rijden.
'The world needs more love and kindness', volgens heks Clinton. Aan de sfeer op zijn rallies te zien heeft Trump meer love and kindness in zin pink zitten dan Clinton in d'r gehele rigide lichaam.

Slogra | 26-08-16 | 09:49

Ik ga nog 1 keer tegen beter weten in stemmen, en wel op de PVV.
Zal nog een hele toer worden om ook mijn vrouw te overtuigen, want zo fatsoenlijk.
Wordt het niks, dan ben ik net zoals Pechtold er klaar mee.
Dan ga ik leuke dingen doen met mijn vrije tijd.

OudeNederlander | 26-08-16 | 09:49

Dat zou te mooi zijn om waar te zijn.
Men heeft toch ook nooit verplicht alle kerken afgeschaft.
Dit is meer een verlanglijstje van een verwend kind dan een realistisch partijprogramma.
Met alle respect.

keestelpro | 26-08-16 | 09:49

Ik heb 't altijd al vermoed, maar nu weet ik 't zeker: de PVV is fake. De PVV is er alleen om de post-Fortuynistische veenbrand te managen, en de van de politiek walgende burger het idee te geven dat er hoop gloort aan de horizon, zonder dat er ooit een inlossing komt van alle beloften. We worden gebrainfucked als een ezel die achter een wortel aanloopt.

Lagonda | 26-08-16 | 09:48

Iets gematigder en je regeert decennialang. Spartacus raakt de kern.

de Voorzittert | 26-08-16 | 09:48

Ben na de 2e vloek gestopt met lezen.

Lupuslupus | 26-08-16 | 09:48

@Tirade | 26-08-16 | 09:45 Tja, ik heb 25 jaar VVD gestemd. Denk niet dat dat ooit nog gaat gebeuren.
Ik twijfel nog tussen PVV, VNL en Piraten. Dit programma ziet er wel héél goed uit.

Vogelbeest | 26-08-16 | 09:47

@Balsaq | 26-08-16 | 09:44 als dat bindend referendum er is komt de rest vanzelf.

Vogelbeest | 26-08-16 | 09:46

Geen gezeik, iedereen reik!

landlopertje | 26-08-16 | 09:46

Het komt misschien wat extreem over maar laten we niet vergeten dat dit de enige manier is om Nederland van deze maatschappelijke kanker te genezen

kaplaarzenverkoper | 26-08-16 | 09:46

Wat een fantastisch programma. Ik hoef niet meer verder te kijken.

accijnstoerist | 26-08-16 | 09:45

Dan maar een grondwetswijziging.

Conan de Rabarber | 26-08-16 | 09:45

Misschien heel erg kort door de bocht, maar qua richting ziet het er best goed uit. Eenvoudig, solide, sociaal, zinvol.

Rommelende Onderbuik | 26-08-16 | 09:45

Ik doe m'n ogen dicht, ik ga het niet lopen rondbazuinen, maar na 30 jaar links en midden te hebben gestemd, zal het rode potlood de eerstvolgende keer de pvv inkleuren

Tirade | 26-08-16 | 09:45

Er is maar 1 grondwetswijziging nodig voor alles wat hij wil:

Voer zowel bindende volksinitiatiefen en referenda in.

De rest komt dan vanzelf.

Wel jammer dat hij alleen referenda, en niet ook initiatiefen noemt. Die laatste zijn eigenlijk nog belangrijker, omdat je daarmee de politiek kunt dwingen in een richting waarin ze niet willen, in plaats van dat je alleen maar reactief kunt zijn (referendum).

Balsaq | 26-08-16 | 09:44

Ik zeg geef die man een kans en laat het hem proberen. We weten allemaal hoe het de afgelopen jaren is gegaan met de huidige regerende partijen.... ik ben daar wel klaar mee.
Tijd dat we als volk laten zien dat we zoals het nu gaat ECHT NIET meer willen!

Sluweslager | 26-08-16 | 09:44

Punt 5 en 6 heeft hij niet van mij. De rest wel.

Verder: Beste programma ooit!

Vogelbeest | 26-08-16 | 09:44

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl