Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Volkskrant: "Media VS schoothondjes van Hillary"

clintonnewsnetwork.jpgDe Ontmaskering van de Amerikaanse media. Léés dat artikel van Derk Jan Eppink in de Volkskrant, en huivert om de NoordKoreaanse toestanden in het Land of The Free. Over CNN, dat het Clinton News Network genoemd wordt. Over journo's (ABC) die jaarsalarii aan de Clinton Foundation doneren, over journo's (Politico) die hun artikelen over de Democratische Partij aan Democratische Perschefs overleggen ter fiattering (wtf). Voor de mensen die vinden dat staatscourant Volkskrant zelf ook een ja&amen-keffend schoothondje van de Samsomeske bestuurselite is, en principieel weigeren op de link naar Volkskrant.nl, te klikken hierrrr een stiekeme screendump. Zo zijn we dan ook weer. Plaatje Boven. Abby Phillip, chef Hillary van de Washington Post, wordt ontmaskerd. Pwnt.

Reaguursels

Inloggen

@Nehemia | 04-08-16 | 01:58
Uit al die Wikileaks heb ik niet één mail gevonden die belastend is voor Hillary. Er blijkt alleen uit dat de DNC een voorkeur heeft en er alles aan heeft gedaan om de debatten te sturen, de bijeenkomsten zo te plannen dat ze in het voordeel zijn van Hillary, persberichten zijn herschreven en stukken aangepast. Maar in geen enkele mail is er rechtstreeks iets belastends of zelfs maar iets dat neigt naar fraude. Jammer, want ik zie die heks liever ook niet in het Witte Huis. Dus dat gelul dat Assange dirt heeft, zal wel... Ik moet het eerst nog zien. In de wikileaks staat gewoon niks. Kun je zelf lezen, heb je geen propaganda website voor nodig.

@Nehemia | 04-08-16 | 02:36
Je doet een aantal aannames en legt me woorden in de mond die ik niet heb gebruikt en je zegt dan dat ik iets zeg over jouw lijstje bookmarks. Maar ik wil het lijstje wel even bij langs hoor, om mijn mening te geven, ook is het weinig zinvol. Het is een leuke reorische truc, die stroman, maar het leidt zo ontzettend af van de inhoud wat ik zeg.

"Zerohedge.com is onzin"
Als het over politiek gaat wel. De economische analyses zijn ok, hoewel er vaak verkeerde conclusies uit worden getrokken.

"Wij willen het weten.nl is onzin"
Voornamelijk ANP feed met overgenomen stukken (vaak ook nog zonder bronvermelding en zonder auteursvermelding). Beroerd gedocumenteerd. Tja. Ik zou mijn informatie er niet vandaan halen of een mening op baseren.

"Jihadwatch.org is onzin"
Nee, maar ook niet erg relevant. Als je eenmaal weet wat de islam is en waarom de ideologie uitgeroeid moet worden hoef je daar niet meer verder te lezen voor duiding.

"Debka.com is onzin"
Nee. Maar wel staatspropaganda. Moet je altijd bedenken. Zelfde geldt voor RT, TRT etc.

"Joost Niemoller is onzin"
Nee. Maar irrelevant. Ik heb geen opiniemaker nodig om mijn mening te vormen.

"Langleveeuropa.nl is onzin"
Tja... Een Wordpress site, dat wekt meteen achterdocht. Geen idee wie erachter zitten, waar ze hun stukken vandaan halen (alweer: slecht gedocumenteerd, kritiekloos op bronnen en een wonderlijke verzameling "interessegebieden". Neigt inderdaad naar complottheoretici.

"Barenakedislam is onzin"
Ja.

"Monkeynews.be is onzin"
Alle websites met .be topdomein kan ik niet serieus nemen. Maar je bedoelt waarschijnlijk newsmonkey. Monkeynews is nieuws van of over apen. Veel meer dan een verzamelput van persbureau's is het niet. Beetje hetzelfde als Nu.nl. Goed genoeg om even te scannen wat er in het nieuws is, meer niet.

"Breitbart.com is onzin"
Grotendeels. Neocon platform. Net zo irrelevant als HuffPo. Veel ideologische duiding. Heb ik niet nodig. Jij wel blijkbaar. Breitbart is voor mensen die denken dat ze conservatief zijn en willen weten wat ze moeten denken. Als je zelf kan nadenken heb je dat soort websites niet nodig.

"Marketupdate.nl is onzin"
Goudgekkies. Er is niets wat je niet ook elders kan lezen.

"Thepostonline is onzin"
Nee.

"Xandernieuws is onzin"
Ja.

"Wikileaks is onzin"
Als het zich laat gebruiken voor politieke doeleinden wel. Het lijkt zich een beetje te verwijderen van de oorspronkelijke doelstelling als klokkenluiders site. Als het criminele hacks gaat publiceren begeef je je op een slippery slope. En ze doen ook niet meer aan redactie om privé gegevens van onschuldigen uit de leaks te halen. Dan schiet je je doel voorbij. Begon ooit goed, maar de huidige koers wordt dubieus.

"Blikopnosjournaal is onzin"
Ik kijk zelden tot nooit NOS journaal. Zou niet weten wat ik daar zou moeten. Alweer, lik,t me een typische site voor mensen die niet zelf kunnen nadenken en willen weten wat ze moeten vinden van iets.

"Elsevier.nl is onzin"
Nee.

"Arutz.com is onzin"
Nee, maar waarom je daar je nieuws vandaan moet halen ontgaat me.

"Infowars is onzin"
Ja. Voor het grootste gedeelte wel. Paul Jospeh Watson is de enige op dat platform die nog wel eens wat zinnigs zegt. Alex Jones is paranoide waanzinnige. One flew over the cuckoo's nest. Goed voor de aluminium industrie. Dat dan weer wel.

"Americanfreepress.net is onzin"
Ja. Conspiracy galore. Schurkt tegen racisme en antisemitisme aan. Wat wel grappig is, gezien je voorliefde voor Israëlische staatsmedia. Ironisch. Maar goed, dat is slechts een toevallige observatie.

"Liberty newswriters.com is onzin"
Ja. Met 'Liberty' en 'news' heeft het niks te maken. Amusant hoor. Dat wel.

Het geeft een interessant inkijkje in je gedachtenwereld en je nieuwsconsumptie. Het is wel heel eenzijdig allemaal, allemaal zorgvuldig geselecteerd om je gedachten in één richting te duwen en zelf niet te hoeven nadenken.
Ik doe precies het tegenovergestelde. Ik lees alle MSM shit, alle linkse blogjes en idioten en ik denk dan gewoon zelf na om na te gaan wat er niet klopt. Heb ik bovenstaand lijstje niet bij nodig; afgezien van TPO en Elsevier. Ook die heb ik niet nodig, maar lees ik gewoon graag.

Maar goed, wat al die sites gemeen hebben is dat het vrijwel uitsluitend de waan van de dag is en vrijwel alleen maar ideologische duiding. Wat er mist is gewoon keiharde basiskennis, en daar wees ik je op. Gewoon feitenkennis over bijvoorbeeld de contitutie in de VS. Basiskennis over recht werkt, hoe het kiessyteem werkt, hoe economie volgens gangbare theorieën werkt. Degelijke feitenkennis die noodzakelijk is om überhaupt te kunnen beginnen met duiden. Als die kennis ontbreekt, dan liggen de complottheorieën op de loer. Goedgelovigheid is een gevolg van te weinig feitenkennis. Mooi dat je het zelf met je lijstje bookmarks aantoont.

Stormageddon | 04-08-16 | 15:14

ZIE je wel dat de Volkskrant een KUT-krant is.... Beste Volkskrantmensjes, je hebt de keuze:
Trump of Clinton.
Ik merk dat jullie voor Trump kiezen.
Ik weet genoeg.

mallekater | 04-08-16 | 07:10

Waar ik zei nog tientallen andere bronnen, bedoelde ik honderden andere bronnen. Neem daarin mee de 'social media ' en regionaal nieuws dat vaak diametraal ingaat tegen het agitprop staatsjournaal.

Nehemia | 04-08-16 | 02:47

Herstel - uw oogkleppen.

Nehemia | 04-08-16 | 02:39

Stormageddon
Wat jij feitelijk zegt is dit
Zerohedge.com is onzin
Wij willen het weten.nl is onzin
Jihadwatch.org is onzin
Debka.com is onzin
Joost Niemoller is onzin
Langleveeuropa.nl is onzin
Barenakedislam is onzin
Monkeynews.be is onzin
Breitbart.com is onzin
Marketupdate.nl is onzin
Thepostonline is onzin
Xandernieuws is onzin
Wikileaks is onzin
Blikopnosjournaal is onzin
Elsevier.nl is onzin
Arutz.com is onzin
Infowars is onzin
Americanfreepress.net is onzin
Liberty newswriters.com is onzin
Zo zijn er nog tientallen andere bronnen die niet meemarcheren op de muziek van de main stream media.
Jij zet het allemaal weg als onzin.
Begrijpt u een klein beetje hoe dik u oogkleppen eigenlijk wel niet zijn?

Nehemia | 04-08-16 | 02:36

Stormageddon
Het is vervelend misschien om te horen, maar Assange gaat Hillary roosteren. Hij gaat haar tentoonstellen. De beerput is al heel diep van de Clintons en hun corrupte Foundation. Dit zijn monsters, maar je wil er gewoon niet aan en iedereen die er gewag van maakt doe je af met aluhoedjes om elke discussie dood te slaan. Beetje jammer en Assange brengt gewoon glasharde feiten over deze slang met mascara naar buiten. Niks meer en niks minder.

Nehemia | 04-08-16 | 02:05

Stormageddon
We gaan het niet eens worden. Dat je al die shitload van belastende informatie over de Clintons (ook van Wikileaks) zo makkelijk terzijde schuift verbaast me. Zelfs al zou in het meest gunstige geval slechts 1 procent waar zijn dan verdient dit kwaadwillende serpent direct de doodstraf. Alles wat niet uit de burelen van de MSM komt doe jij meteen af als aperte onzin. Een beetje de modus operandi van de slet. Hillary is een duivelin. Spijtig dat je dat niet wilt zien. Ik en vele andere reaguurders kunnen met duizend bronnen komen. Punt blijft. Je wil het niet horen. Je wil het niet zien. Ik heb al vaker aangegeven waarom Trump voor de mondiale stabiliteit een betere optie is. Jij haat Trump, dus als dat betekent dat je de satan moet kussen. Het zij zo. Zolang het Trump maar niet wordt. Waarom negeer je die hele beerput die over de Clintons rondzingen op het internet? Werkelijk.

Nehemia | 04-08-16 | 01:58

@Nehemia | 03-08-16 | 19:56
Nee. Hoe vaak moet ik het nog herhalen? Ik ben libertariër.
www.johnsonweld.com/
www.lp.org/
En ik heb een grondige hekel aan Trump, zijn isolationisme en zijn narcistische sociopathische inslag. Bij hem vergeleken is George W. verdomme een heuse intellectueel. Amerika verdient beter dan die mafkees. En Geenstijl verdient betere reaguurders dan de kritiekloze, slaafse juichaapjes voor de grote Leider. Het is al potsierlijk bij de Wildersianen, maar bij de helige Donald (vzhm) neemt het groteske vormen aan. Enfin, heel amusant allemaal, dat was het punt helemaal niet...

Het feitenvrije geblaat, zonder kennis van wat dan ook en met linkjes van websites waar zelfs een volslagen idioot als Alex Jones nog om zou schaterlachen is werkelijk te ridicuul voor woorden. Daar ging het me om. Geen kennis van het kiessysteem en toch gewoon blaten dat er fraude is en met name van 1 partij, dat is belachelijk. Dat je kritiekloos achter een huisjesmelker met een voorliefde van kitsch en klatergoud aanloopt zal me worst wezen; Frans Bauer is ook populair, begrijp ik ook niet. Maar die stellige meningen over iets waar je geen reet van afweet, daar verweer ik me tegen.
Sue me.

Stormageddon | 03-08-16 | 22:40

En dat beweert een krant die sinds jaar en dag het schoothondje van de PvdA is.

Der Schnitzeljäger | 03-08-16 | 20:26

Stormageddon
Aha - u is democraat? Verder zie ik dat je reactie nou niet direct ingaat op de inhoud van mijn tegel. Geeft niks hoor. Voorts - aangezien zowel Obama als Clinton zoete broodjes bakt met CAIR (Amerikaanse moslimbeweging) zal er vol worden ingezet op verdere import van de muzelman. Leuk vooruitzicht voor Amerika. Toch?

Nehemia | 03-08-16 | 19:56

Mijn cliché-indrukken blijken helaas te kloppen.
Over gelijkenissen met Hillery.
Heeft u die boze moeder-fee, die vliegende fairy godmother, gezien in de tekenfilm Shreks2?
Heeft u die rare blik gezien van 'Elsa' in de tekenfilm 'Frozen'?
Dat noemen die Amerikanen geloof ik 'a strong women'.
Daarom snappen ze maar niet, waarom die zelfvoldane zelf-goedkeuring ook heel erg weerzinwekkend is.
Velen zijn blijven steken tussen egocentrisch en autistisch. Je mag ook zeggen: crazy.
Bij bepaalde vrouwen zie je 't wat sterker; dat zodra ze menen, hun goede bedoelingen te hebben, ze daarmee iedere kritiek kunnen negeren.
Engerds als griezel Hillary zijn van 't padje af.
Die verwarren onaantastbaarheid met sterk-zijn.
Hillary is, echt waar, 'n platte persoonlijkheid; 'n niet-empathische vrouw.
Kunnen mannen dan niet net zo goed psychopaat zijn (?), oh jazeker, de meeste wereldleiders zijn gestoorde machtspolitici. Maar Hillary is daarbij ook nog eens 'n enge neurotica. (heeft niets met vrouw zijn te maken)
Eh, in de tekenfilm kan die ijskoningin 'Elsa' nog gered worden, tja, in de tekenfilm wel.

Der Paulie | 03-08-16 | 18:17

Eigenlijk hetzelfde als de NOS, alleen doen zij er nog een schep boven op door gefinancieerd te zijn met belastinggeld.

StarFox | 03-08-16 | 18:01

Ik ben helemaal afgeknapt op de Clintons en die zgn. democraten in de USA.

Wat een verschrikkelijke vertoning was de van tevoren goed geregisseerde, tot in details uitgewerkte speech van die arme meneer Khan, die zijn zoon in de oorlog verloren had
( wat natuurlijk verschrikkelijk is ) en die daar nu emotioneel over sprak ten behoeve van de firma Clinton, arrogante, op macht en geld beluste mensen ( met miljoenen dollars op hun fondsen rekening ). Khan werd misbruikt om Trump te demoniseren.

Een linkse truc die men ook in Nederland t.o. Wilders toepast.

Trump is een zakenman, geen politicus, maar hij weet wel hoe het corrupte wereldje in de USA thans in elkaar steekt, met hun Walstreet mensen, terwijl er miljoenen dorpen en steden verpauperen, de werkeloosheid en criminaliteit extreem hoog is.Verschil tussen arm en rijk is daar nog nooit zo hoog geweest.
Zeg Ned. staatsomroep:scheiden jullie in Nederland er nou eens mee uit die Clinton "heilig" te verklaren.
Onbetrouwbaar en arrogant.
De democraten onder Obama deden daar niks aan de afgelopemn jaren./
Trum benoemd het, maar hij nu eenmaal geen diplomaat die gemakkelijk liegt.

joost2 | 03-08-16 | 17:51

@tostimaker | 03-08-16 | 14:09 "Ik vind het niet vreemd dat de media tegen Trump is. Dat zijn gestudeerde mensen. Voor de republikeinse partij moet je conservatief, dom of rijk zijn."

De zogenaamde "Intellectuals Yet Idiots" van Nasim Taleb? twitter.com/nntaleb/status/7468795056...

DolfWeerwolf | 03-08-16 | 17:30

@tostimaker | 03-08-16 | 14:09 "Ik vind het niet vreemd dat de media tegen Trump is. Dat zijn gestudeerde mensen. Voor de republikeinse partij moet je conservatief, dom of rijk zijn."
.
LOL! :)

ben kokhals | 03-08-16 | 16:40

@ pejoar | 03-08-16 | 14:33

Goede info over de tax plan.

Kleine nuance omdat er onderhandeld dient te worden met het congres (o.a. met democrats). Zijn plan is dus een optimum waarmee hij de onderhandelingen ingaat (art of the deal. De middenklasse zal uiteindelijk minder belasting betalen en de top verdieners uiteindelijk waarschijnlijk wat meer belasting.

youtu.be/xzcT9NN0wXU?t=396

mysteryposter | 03-08-16 | 16:37

@TuurlijkNiet | 03-08-16 | 14:13
Goed commentaar.
Voor "ons" is natuurlijk het buitlenand'beleid' het belangrijkst. De kans op oorlog wordt verkleind (Trump) of vergroot (Clinton). Sterker nog, wordt het Clinton, dan kunnen de necons helemaal los, en het hangt nu al aan een zijden draadje, dank zij de liegende en dreigende NAVO: "The endless lies about Russia have convinced the Russian media that Washington is mobilizing its NATO vassals for an attack on Russia. (...) Does it make you feel safe that the arrogant warmongering imbeciles in Washington have convinced a nuclear power the equal of the United States that America is going to attack? (...) Does anyone, even stupid Americans, think that once Russia and China are convinced that they are targets for attack that they will just sit there and await the attack?
Do peoples as guilty of dereliction of duty as Western peoples are have any right to survive?" www.paulcraigroberts.org/2016/07/29/th...

ben kokhals | 03-08-16 | 16:32

Hillary gedraagt zich meer en meer als een soort `Manchurian Candidate'. Het laatste interview bij FOX was een compleet fiasco. Waarom naast Bernie Sanders en Martin O'Malley b.v. John Edwards zich niet beschikbaar heeft gesteld is een goede vraag.

rmstock | 03-08-16 | 16:31

@Nehemia | 03-08-16 | 15:07
Niet zo dom lullen. Een groot deel van de democraten wil al jaaaaren een systeem als in Nederland, waarbij iedereen die 18+ is automatisch stemgerechtigd is en automatisch een stempas krijgt, zonder te hoeven registreren. Het zijn altijd de Republikeinen geweest die dat in het congres in meerderheid hebben tegengehouden omdat het een bevoegdheid van de staten is, en in de staten zijn de Republikeinen tegen dat systeem, zodat het moeilijker is voor burgers om te stemmen. De staten zijn vernatwoordelijk voor het kiessysteem en hebben eigen regels die niet zijn terug te voeren op 1 partij, laat staan 1 persoon. De regels waren er al toen Heks Rodham nog geboren moest worden.
Corruptie in het kiessyteem bestaat met dank aan de GOP.
Lees eens een boek. Deze kan ik aanbevelen.
James A. Michener, The Presidential Lottery. (1968)
www.amazon.com/Presidential-Lottery-R...
Eerst studeren hoe iets zit, dan commentaar leveren.

Stormageddon | 03-08-16 | 15:51

Pff, nog nooit was het zo moeilijk om een favoriet te kiezen: Een idiote rantende, veel te bruine en overduidelijk empathie missende gek versus een vrouw die echt geen enkele kwaliteit heeft behalve dan dat haar achternaam "Clinton" is. Ik zou echt nooit op Trump kiezen vanwege zijn overduidelijke egocentrische gedrag en ik zou ook nooit Clinton kiezen wegens totaal gebrek aan charisma, rare opvattingen, het op straat gooien van staatsgeheimen en het feit dat ze een vent tolereert die sigaren in stagiaires steekt.

2x ongeschikt, ik ben benieuwd of de Amerikanen nu massaal niet gaan stemmen...

Homer P. Simpson | 03-08-16 | 15:40

"Hitlary" Clinton en Kim Juncker-IL... dezelfde geest en ziel

nik777 | 03-08-16 | 15:25

De ophef rondom Trump zegt genoeg over het beleid en succes van 8 jaar Obama (Yes, we can!). Geen wonder dat veel Amerikanen geen enkel vertrouwen hebben in de vrouwelijke variant.

First Contact | 03-08-16 | 15:15

Fukallaholland 14.55
Sodemieters. Het toont aan dat de globale elite daar volledig gecorrumpeerd is. Hoeveel ammunitie heeft men nog nodig om te begrijpen dat Killary een meedogenloze trekpop is van de op macht beluste heksenkring die met list en bedrog hun agenda er doorheen willen rammen? Hier is Trump ook bang voor. Hij houdt er nu al rekening mee dat er grootschalig gefraudeerd gaat worden met de verkiezingen. Man, man, man. Amerika is totaal verduisterd en op de NPO kunnen ze er geen genoeg van krijgen.

Nehemia | 03-08-16 | 15:07

#demexit (gemiddeld 45% van de geregistreerde democraten heeft zich sinds "Sanders endorsementgate" uitgeschreven als geregistreerd democraat)

gezien de berekeningen van vele, echt super rekenkundige, mensen blijkt dat Clinton de nominatie niet eens heeft gewonnen maar dat Sanders met "landslides" in letterlijk alle staten had gewonnen.

electionfraud2016.wordpress.com/

US citizens petition UN to observe elections in the US

www.change.org/p/u-s-citizens-officia...
<- Legt het even uit.

Voor mensen die echt willen zien wat er gaande is google deze namen en woorden & namen:
-J. Comey
-L. Lynch
-H.R. & Bill CLinton
-HSBC bank scandal
-Tarmac meeting Bill & Loretta.
-Clinton foundation connections & investigations
-Clinton death list & Seth Rich (CIA rule of thumb "there is no coincidence") nee geen aluhoedje.
-DNC plant staffer in Sanders campaign to leak Sanders DNC email list.
-Sandersforpresident Shills
-Correct the record
-Google Clinton coverup
-Facebook Clinton coverup
-Twitter Clinton coverup
-Mass media AP Clinton Coverup
and it goes on and on and on and on..

iaw.. Deel van de Amerikanen word eindelijk wakker.

fukallahalhollandi | 03-08-16 | 14:55

nickolaas | 03-08-16 | 13:24 Je wordt voor de gek gehouden zeg maar.

Willianus Wortelus | 03-08-16 | 14:54

-Maar in mijn regio en die van mijn ouders daalt de criminaliteit nog steeds ieder jaar

-straatroof, etc - da's ook bijna verdwenen net als overvallen heel erg gedaald is).
nickolaas | 03-08-16 | 13:24

Dat is CBS bullshit.

De criminaliteit daalt niet, ze stijgt. Elk jaar weer wordt het gekker. De reden dat "de criminaliteit daalt" is gelegen in het feit dat steeds minder mensen aangifte doen.

Dat zeg ik niet, dat zegt de politie zelf nieuws.tpo.nl/2015/10/19/politiebond-c...
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/06/...
925.nl/archief/2016/07/21/cijferanalys...

Etc. Etc.

Willianus Wortelus | 03-08-16 | 14:53

Jostifiel | 03-08-16 | 11:57
Wat is hier niet democratisch gegaan in het proces dan?
Omdat ik beide kandidaten niet zo hoog heb staan (het is overigens campagne, weet ik veel of ze bijtrekken als ze daadwerkelijk in het Witte Huis terecht komen) is toch geen reden om aan te nemen dat mensen zelf niet ervoor gekozen hebben?

Draak uit Brabant | 03-08-16 | 14:37

Als Trump wint is de Koude Oorlog voorbij. Kunnen we weer volop handel drijven met grootste land ter wereld. Met Hillary is het niet of, maar wanneer we de nucleaire paddenstoelen in de lucht kunnen ontwaren. Ik noem nog maar één aspect hier waarom Trump de meest gunstige optie is. Afgezien van het macabere trackrecord van de Clintons waar zelfs satan zijn petje heel diep voor afneemt. De MSM houdt ze volledig uit de wind. Assange gaat haar slopen en terecht. Zo een zielloos monster moet je niet als hoeder over deze planeet willen. Ze zal de wereld in bloed dopen. Geen enkel probleem voor Killary en ze al kan leunen op heel veel ervaring.

Nehemia | 03-08-16 | 14:33

Trump wil ook de belastingen voor iedereen met een inkomen van meer dan 1 miljoen dollar per jaar flink verhogen en de meer common taxes verlagen.
TuurlijkNiet | 03-08-16 | 14:13
Dit is een leugen. Hij wil de top bracket verlagen van 39 naar 25 procent. www.donaldjtrump.com/positions/tax-re...

Vredige libertariër | 03-08-16 | 14:20

Washington DC is al decennia heel erg Democratisch ingesteld en het verbaasd mij dus absoluut niet dat WP de Democratische Partij in positiever daglicht zet dan de Republikeinen.

Kijk als je geld hebt en niet in de echte wereld woont, is het heel eenvoudig om politiek correct te zijn. Echter in de zuidelijke staten van de VS waar men last heeft van de illegale Mexicanen doen de Republikeinen het heel erg goed. Republikeinen hebben toch een rechts conservatief karakter. Eigen land eerst (zie ook de slogan Trump) viert hoogtij deze dagen.

Beide kandidaten zijn zeg maar de best of the worst. Echter denk ik dat Trump zich meer bezighoud met de belangen van Amerikanen dan de rest van de wereld. Het is niet voor niets dat Trump al een flinke tijd gesprekken heeft met Poetin. De Russen kunnen namelijk een hoop troepen van de VS overnemen zodat de Amerikaanse mankrachten even rust kunnen krijgen, want die zijn al 15 jaar lang (sinds 9/11) aan het oorlog voeren en dat heeft een flinke wissel getrokken. Vergeet niet dat een groot deel van de Amerikaanse soldaten vooral Republikeins stemmen (meer dan 75%) en erg patriottisch zijn. Obamacare loopt nog steeds niet lekker. Ja, bijna iedereen is nu verzekerd, maar dat betekend niet dat diezelfde mensen geen grote zorgrekeningen krijgen simpelweg omdat hun behandelingen niet vergoed worden door hun zorgplan.. Echter door de premie hebben diezelfde mensen elke maand wel minder te besteden en armoede is onder die groep dan ook gegroeid. Voor wie is Obamacare (Affordable Healthcare Act) dan wel goed. Vooral mensen met wat meer geld is Obamacare een uitkomst. Onder Obamacare betaal ik elke maand 180 dollar minder dan onder het oude HMO plan, overigens betaal ik elke maand nog steeds ruim 1100 dollar aan de zorgverzekering (family plan)..

Trump wil ook de belastingen voor iedereen met een inkomen van meer dan 1 miljoen dollar per jaar flink verhogen en de meer common taxes verlagen. En daar zit dan ook de grootste reden waarom celebraties Trump niet zien zitten en elke kans aangrijpen om hem af te kraken. Daarnaast wil Trump veel meer geld uitgeven aan de opvang van veteranen en de verdeeldheid tussen blank en zwart verkleinen. Ironisch is de kloof tussen blank en zwart in de laatste 50 jaar nog nooit zo groot geweest als onder Obama. En dat is ook de voornaamste reden waarom zoveel zwarte leiders achter 'racist' Trump staan..

Maar we zullen het zien op 8 november. Nog maar drie maandjes tot de verkiezingen en ik verwacht een aantal flink verhitte debatten. Hillary zal het dan al snel proberen te gooien op de wereld politiek, terwijl Trump vooral het belang van de VS zal proberen te benadrukken..

TuurlijkNiet | 03-08-16 | 14:13

"Het is toch allang bekend dat veruit de meeste media zo links en politiek correct is als een roodborstje.
ProAsfalt | 03-08-16 | 11:30"
Heb je dat krantenstukje uberhaupt wel gelezen? De media zijn voor Hillary, maar ook tegen Bernie Sanders. Bernie Sanders is een stuk linkser dan Hillary. Hij is zeg maar de Emile Roemer van Amerika.
De democratische partij wordt daar links genoemd, maar je kunt het vergelijken met het CDA/PVDA hier.
Ik vind het oprecht erg dat je geen kans maakt als atheist daar! Al die stomme toneelstukjes dat je op de bijbel moet zweren en je inspiratie uit de bijbel haalt...
Ik vind het niet vreemd dat de media tegen Trump is. Dat zijn gestudeerde mensen. Voor de republikeinse partij moet je conservatief, dom of rijk zijn. In Nederland zou zo'n partij het niet beter doen dan de SGP.
doe maar eens een stemwijzer!
www.trouw.nl/tr/nl/4868/verkiezingen/i...

Rest In Privacy | 03-08-16 | 14:09

Waarom Trump wint.
De weerzin tegen corrupte politici is enorm.
Alle politici.
Dus willen de mensen niet meer luisteren naar wie de meest redelijke argumenten aanvoert.
De mensen reageren met hun gevoel.
Trump spreekt vanuit 'n protesterende meerderheid.
Clinton spreekt namens de Obama-politiek.
De mensen willen hoe dan ook wat anders.
Trump wint.

Der Paulie | 03-08-16 | 14:08

@Vredige libertariër
ik ben van beiden geen supporter maar ik zie wel dat de politieke correctheid dominant is.
hier in NL is er alleen positief nieuws over Hillary.
de grote Amerikaanse kranten doen hetzelfde net als de netwerken.
objectiviteit is ver te zoeken.
dan is het toch niet vreemd dat velen advocaat van de duivel zijn.
net als bij Obama die als een halfgod wordt aanbeden terwijl hij weinig tot niks heeft gepresteerd (de eerste 2 jaar had hij zelfs de meerderheid in beiden huizen)

pejoar | 03-08-16 | 14:04

We zijn weer eens geshockeerd.
Gelukkig zijn ook in het land der dapperen de ¨alternatieve¨ (niet doorsnee, niet corrupte) media in stevige opmars. Met hun hulp kan je zelf weer een mening vormen of een gooi doen naar de meest waarschijnlijke waarheid.

squadra | 03-08-16 | 13:55

@Leipniz | 03-08-16 | 12:01
Ik zie dat ook wel als een reële mogelijkheid ja. We gaan 't zien.

Makro777 | 03-08-16 | 13:51

Heerlijk om te zien hoe die regentjes zichzelf langzaam maar zeker kapot maken met hun jaren 60 misleidingstechnieken.

Makro777 | 03-08-16 | 13:42

Aaaah wat schattig, Trump heeft duidelijk je safe space aangetast en dus ga je totaal los. Prachtig.
MrShadow | 03-08-16 | 13:34
"Geenstijl liegt niet. Als het je niet bevalt rot je maar op naar joop"
En JIJ hebt het dus nu over safe spaces? Hahahahaha, je maakt het te makkelijk. Jij bent degene die meningen die jou niet bevallen hier weg wilde hebben en zo een safe space voor jezelf probeerde te creeëren. Jullie maken er wel een echte wedstrijd van he, wie is hier de domste Trumpsupporter?

Vredige libertariër | 03-08-16 | 13:38

mallekater | 03-08-16 | 13:21
.
Aaaah wat schattig, Trump heeft duidelijk je safe space aangetast en dus ga je totaal los. Prachtig.

MrShadow | 03-08-16 | 13:34

Och, je wordt zelf gepakt op leugens en nu is het ineens irrelevant. Jij bent af.
Mark_D_NL | 03-08-16 | 13:32
Lul niet slap. Welke leugens heb je het over? Hoe laf kun je zijn zeg. Alles wat je gedaan heb is zeggen dat ik lieg, zonder uitleg of argumentatie erbij. Je confirmeert precies wat ik net al zei, jullie lopen als schapen achter jullie leider aan.

Vredige libertariër | 03-08-16 | 13:34

@Vredige libertariër | 03-08-16 | 13:29
Och, je wordt zelf gepakt op leugens en nu is het ineens irrelevant. Jij bent af.

Mark_D_NL | 03-08-16 | 13:32

@mallekater | 03-08-16 | 12:47
Het is een column, geen hoofdredactioneel commentaar. Een column van Derk Jan Eppink, voormalig schoothondje van Guy Verhofstadt c.s.
Nepliberaal. En nee, dat is geen tikfout.

Stormageddon | 03-08-16 | 13:31

nou nou.. dit komt eindelijk 6 maanden later de oceaan overwaaien..

reddit: hillaryforprison
reddit: jill stein
reddit: kossacks for sanders
#imnotwithher
youtube: HA goodman / anonymous
electionjustice.net/
#wikileaks

kan je dagelijks genieten van hoe america in een totalitaire staat veranderd

fukallahalhollandi | 03-08-16 | 13:31

@mallekater | 03-08-16 | 13:21
Wat een haat tegen Trump toon jij hier. Veeg je mond even af, het schuim staat op je mondhoeken.

Mark_D_NL | 03-08-16 | 13:31

Je bent er van op de hoogte dat zeker 80% van de Clinton bezoekers betaald worden om daar te zitten? Ook dat is bewezen, zoals jij MOET weten.
Mark_D_NL | 03-08-16 | 13:26
Volslagen irrelevant. Ik claimde het tegendeel nergens, ik claim alleen dat dit hele geenstijltopic aan leugens aan elkaar hangt, en dat heb ik met 3 minuten surfen kunnen aantonen.
Overigens, net als elke claim, geloof ik die van jou ook niet zomaar, kan het niet vinden, dus als je wilt dat ik je serieus neem moet je toch echt een linkje plaatsen (en niet naar WND of Breitbart oid, ik heb i.t.t. de geenstijlredactie wel een standaard voor journalistiek.

Vredige libertariër | 03-08-16 | 13:29

jawor36 | 03-08-16 | 11:56

Steeds meer scholen, overheden en uitgaansgelegenheden in de VS schaffen het verbod op het dragen van een verborgen vuurwapen af maar blijven wel streng controleren op steekwapens.

De "shootings in de VS vinden vooral daar plaats waar het de leerlingen of bezoekers verboden is om vuurwapens te dragen.

De schutter in Orlando zocht lang naar een grote homo tent die een stringent wapenbeleid handhaafde en schoot eerst de portiers dood.

TriestGeval | 03-08-16 | 13:26

@Vredige libertariër | 03-08-16 | 13:21
Je bent er van op de hoogte dat zeker 80% van de Clinton bezoekers betaald worden om daar te zitten? Ook dat is bewezen, zoals jij MOET weten.

Mark_D_NL | 03-08-16 | 13:26

Ik heb de tijden nog volop meegemaakt dat niemand zijn huis op slot deed.
Hoe gaan we dat oplossen?
Willianus Wortelus | 03-08-16 | 12:43
Dat van niet op slot heb ik ook wel gehoord in de jaren '80 (waren mensen die roots hadden in de Noordelijke provincies en daar nog vakanties doorbrachten - bij ons in het midden was je toen al tot 3 autoradio's per jaar kwijt aan oa herioneverslaafden.. en je fiets kon je toch ook beter op slot zetten - wat daar ook nog niet nodig was).
Maar in mijn regio en die van mijn ouders daalt de criminaliteit nog steeds ieder jaar (in de grensstreek is autodiefstal nog wel een dingetje en als je de krant mag geloven heeft iedereen en de buren een wietplantage daar, maar woninginbraken zijn bijvoorbeeld jaar op jaar gedaald.. en hier heb ik ook meegemaakt dat je ieder jaar bijna wel met iets het haasje was of iemand uit je omgeving - straatroof, etc - da's ook bijna verdwenen net als overvallen heel erg gedaald is).

nickolaas | 03-08-16 | 13:24

Excuses: "Topicplaatje is ook manipulatie."

Stormageddon | 03-08-16 | 13:22

Waarom is het nou zo moeilijk om dat toe te geven als iemand dat aantoont?
van_the_man | 03-08-16 | 13:16
Omdat de Trump-movement een personalitycult is. Omdat MrShadow een useful idiot is die als een blind paard achter zijn grote leider aanhobbeld.
Als Trump (of Wilders) op straat iemand neerknalt morgen (gewoon, zomaar) dan staan ze ook gewoon klaar met hun excuses, en zal het op één of andere manier ook de schuld van de MSM of van zijn politieke tegenstanders zijn.
"Die verrekte kutmoslim liep tegen de kogel van Trump aan, wat een hond, en alleen maar om hem zwart te kunnen maken".
Dit is hoe fascisten rollen.

Vredige libertariër | 03-08-16 | 13:21

Mr. Shadow.
Doe even net alsof je slim bent en hoor dan nog even aan wat de varkenskopklootzak zei..... ik weet niet of het helpt en of het tot je doordringt maar de man is een onvergeeflijke idioot.
Een weerzinwekkende drol die geen enkele vorm van last heeft m.b.t. Empathie, fatsoen, beschaving, die het godverdomme flikt om mensen die WEL iets hebben gedaan voor het algemeen belang in de VS negatief weg te zetten.
De LUL durft godbetert nog te zeggen dat hij arbeidsplaatsen heeft geschapen..... welnu, dat is godverdomme de kloteplicht van elke ondernemer.
Daar hoef je jezelf niet voor op de borst te kloppen, en al helemaal niet wanneer jij degene bent die daar het meeste voordeel van heeft opgestreken.
Laten we wel zijn, varkenskop Trump heeft geld verdiend over de ruggen van US burgers.
Zoals elk weldenkend mens weet, of zou kunnen weten, is dat NOOIT op een zuivere manier gegaan.

mallekater | 03-08-16 | 13:21

van_the_man | 03-08-16 | 13:16
.
Hij toonde niks aan.

MrShadow | 03-08-16 | 13:19

Mr.Robot777 | 03-08-16 | 13:12
.
Dat Trump af en toe iets te kort door de bocht is heeft te maken met dat hij geen politicus is.

MrShadow | 03-08-16 | 13:18

Vredige libertariër | 03-08-16 | 13:13
.
Jij hebt niks aangetoond. Door jou aangeleverde foto laat zien dat de zaal net zo leeg is als op de foto dat geenstijl toonde.

MrShadow | 03-08-16 | 13:17

-weggejorist-

van_the_man | 03-08-16 | 13:16

Daarom snap ik niet zo goed waarom mensen tegen Sanders of Trump zijn, er is iets goed fout zodra er zoveel leugens verteld moeten worden om een specifieke kandidaat te pushen. Dan kies ik voor het alternatief, ook al is deze nogal vol van zichzelf.

Lyin Ted | 03-08-16 | 13:16

Geenstijl liegt niet. Als het je niet bevalt rot je maar op naar joop
MrShadow | 03-08-16 | 13:11
Ach ja, uitgeluld, dus daar komt de persoonlijke aanval weer. Ik heb aangetoond dat geenstijl liegt (of extreem slecht fact checkt) en als het jou niet bevalt dat je weerwoord krijgt, ipv je eigen persoonlijke propagandadraadje, dan rot jij maar lekker op.

Vredige libertariër | 03-08-16 | 13:13

MrShadow  | 03-08-16 | 13:05

Mee eens. Misschien had ik het iets anders moeten formuleren. Trump schoot wel in de verdediging en begon vervolgens over mevr. Khan. Ik neem het overigens op geen enkele wijze op voor Khan, alleen had Trump slimmer moeten zijn. Wat Khan riep is namelijk onzin. Stelde Khan de "wat als vraag?". M.a.w: was Khan als moslim zijnde niet het land binnengekomen als Trump toendertijd president was geweest of bedoelde Khan dat Trump de familie Khan het land uit zou zetten gezet als Trump president is? Trump heeft in ieder niet gezegd dat hij alle modlims wil uitzetten. Wel wil hij betere controle m.b.t. "binnenkomende" moslims.

Mr.Robot777 | 03-08-16 | 13:12

Vredige libertariër | 03-08-16 | 13:03
.
Geenstijl liegt niet. Als het je niet bevalt rot je maar op naar joop

MrShadow | 03-08-16 | 13:11

@Banana008

"Politiek
Politiek gezien beschouwen de journalisten zich bijna zonder uitzondering als links (32 procent) dan wel links van het midden (47 procent), hoewel vele journalisten opmerkten dat dergelijke classificaties toch 'niet meer van deze tijd' zijn. Slechts 20 procent situeert zichzelf in het politieke midden en maar 1 procent noemt zichzelf 'rechts'."

Dank voor de link, de cijfers zijn nog extremer dan ik al dacht.

Fappelmoes | 03-08-16 | 13:09

@His Lordship | 03-08-16 | 12:47
En dat "fatsoenlijk" is aan mode binnen elitaire netwerken onderhevig, dus risicovol.

Watching the Wheels | 03-08-16 | 13:05

Mr.Robot777 | 03-08-16 | 13:00
.
Hij viel haar helemaal niet aan, hij vond het raar dat zij geen woord zei.
Dus volgens deze Pakistaan ben je alleen nuttig voor het land geweest als jij of iemand uit je familie zogenaamd voor het land gestorven is.
.
Dat is een dikke vette onzin.
youtu.be/GV7xApqrym8

MrShadow | 03-08-16 | 13:05

Mag allemaal best wezen, er is altijd nog Michael Savage! En hij heeft de verreweg de best beluisterde radio talk show in Amerika.

Rest In Privacy | 03-08-16 | 13:04

-weggejorist-

Vredige libertariër | 03-08-16 | 13:03

Vredige libertariër | 03-08-16 | 12:58
.
Stelt duidelijk geen zak voor. Trump trekt veel meer mensen.

MrShadow | 03-08-16 | 13:01

Het aller-aller-slechtste interview van Trump:
youtu.be/hhy-xQbQ14s
.
Ik was in zoverre voor Trump omdat ik anti-establishment ben maar met dit interview maakt hij zich volkomen belachelijk. Dat lulverhaal van die Khizr Khan had hij moeiteloos kunnen tackelen in plaats daarvan valt hij mevrouw Khan aan. Want Khan vraagt Trump welke offers hij heeft gemaakt, referend aan zijn zoon die in Irak is omgekomen, maar dat kan Khan net zo goed aan Hillary of Obama vragen.

Mr.Robot777 | 03-08-16 | 13:00

De Volkskrant noemt de Amerikaanse media schoothondjes? Dat ze hun eigen verleden eens een keer stevig onder de loep nemen, ze waren via PCM jarenlang tot 94% eigendom van de zuiver uit PvdA-bobo's bestaande Stichting Democratie&Media. Op de Telegraaf na zaten alle nationale titels onder hun knoet. En maar klagen over Berlusconi destijds.
sevenxseven.wordpress.com/2009/06/23/...

Abject | 03-08-16 | 13:00

Blijkbaar kan zij het zaal dus niet vullen.
MrShadow | 03-08-16 | 12:53
HET zaal? Serieus? Het zaal.
Ik heb al uitgelegd hierboven, de tweet die geenstijl plaatste is een leugen. Zie hier beelden van een lokaal station:
www.ketv.com/news/hillary-clinton-visi...
En een plaatje voor de volledigheid:
ktiv.images.worldnow.com/images/111527...
De bron van geenstijl is 1 tweet van een rabiaat rechts typetje. Hoe durf jij kritiek te uiten op de pers?

Vredige libertariër | 03-08-16 | 12:58

Postcodeloterij heeft ook een zak geld overgemaakt aan dat wijf ,hoe kan zoiets bestaan, verplaagtehuizen worden hier gekort en het liefst opgeheven .

fleurtje | 03-08-16 | 12:57

@Pieter V | 03-08-16 | 12:36
Dat waren toch werkgerelateerde*kuch*ongelukken en conflicten, op die militaire bases? Allemaal.

Piet Karbiet | 03-08-16 | 12:55

Vredige libertariër | 03-08-16 | 12:31
.
Blijkbaar kan zij het zaal dus niet vullen.
Oh en het is nogal raar dat de hele pers Trump probeert zwart te maken vanwege die Pakistaanse Trojaanse paard van een vader die over de rug van zijn dode zoon politieke agenda bedrijft en totaal niet willen uitzoeken wat er allemaal in de e-mails van de democratische partij stond.

MrShadow | 03-08-16 | 12:53

8 november 2016: de laatste stemmen in Florida worden geteld. Winst in Florida betekent president. De stem die de doorslag geeft blijkt van een Nederlandse Amerikaan te zijn die nog net op tijd de Volkskrant via de ouderwetse post (uiteraard) binnenkrijgt, en nog net op tijd door de Volkskrant erop wordt gewezen dat hij op Clinton dient te stemmen, om daarmee de 1968 cultuur in leven te houden.

kadoendra | 03-08-16 | 12:52

Verkiezingen die oneerlijk worden gespeeld. What else is new?
Just in: water is nat!

Martinspire | 03-08-16 | 12:51

Na het bekijken van deze 2 video's is het onbegrijpelijk dat Hillary Clinton überhaupt nog in de race is voor het presidentschap.
.
youtu.be/wbkS26PX4rc
.
youtu.be/bC1Mc6-RDyQ

Mr.Robot777 | 03-08-16 | 12:49

... normaal niet...
@Dutch_Holland | 03-08-16 | 11:30
Je bedoelt "niet normaal" ;)

Martinspire | 03-08-16 | 12:49

Wat apart, dat out of all shitmedia de Volkskrant de kant van Trump kiest.

mallekater | 03-08-16 | 12:49

Wat apart, dat out of all shitmedia de Volkskrant de kant van Trump kiest.

mallekater | 03-08-16 | 12:49

Wat apart, dat out of all shitmedia de Volkskrant de kant van Trump kiest.

mallekater | 03-08-16 | 12:47

nickolaas | 03-08-16 | 12:16

Ik heb de tijden nog volop meegemaakt dat niemand zijn huis op slot deed. Er werd toch niet ingebroken. En het was wel handig. Als de buurvrouw aardappelen nodig had dan kon ze die gewoon pakken uit de kelder. Toen had je geen idioten op straat.

Nu wel. Hele massa's agressieve bewapende mongolen die elke nacht weer op rooftocht gaan. Met een totale minachting voor de weerloze mensen die ze mishandelen en beroven.

Daar zit iets scheef. Sterker nog: het wordt elk jaar schever. Aan de politie heb je helaas niets. Want op het moment dat er 4 man in je slaapkamer staan te schoppen en slaan neem ik het opa niet kwalijk dat het hem niet lukt de politie te bellen.

Hoe gaan we dat oplossen?

Willianus Wortelus | 03-08-16 | 12:43

Ja, ja, die Hillary Clinton die in de in de 80er jaren voor Lafarge cementmakers werkt en later toetrad tot het Board of Directors.

Toen Bill gekozen werd, daalde een boete die Lafarge moest betalen behoorlijk. Dat bedrijf is eeuwig dankbaar voor Bill & Hill.

Stiekt Hillary met donaties en ook donaties aan de fundatie van Hill & Bill.

Lafarge heeft lekker hulp verleent aan CIA "covert operations" om Saddam indertijd van wapens te voor zien.

Ook lekker geld verdient aan doorwerken in Syrië, waartoe ze "belasting" betaalden aan ISIS/Daesh en ook nog eens olie van ze afnamen.

Kortom da's Hillary Clinton, zeer foute vrienden, zeer fout geld, oorlogswinst-maken geen probleem. Bergen dooie mesnen is allemaal bijzaak, hooguit Beileid waardig met holle woorden.

Oh, ja en onze goede doelenclub geeft ook geld aan de stichting van het tweetal. Goed geld naar smerig geld gooien... Ach geld stinkt niet denkt men of is totaal onwetend of beiden.

Zit natuurlijk een fantastische Nieuwsuur reportage in die we nooit zullen zien, want Twan Huys en consorten zijn zo bevooroordeeld als de pest.

Leuk detail de zomerstranden in Parijs worden voorzien van zand door... U raadt het reeds: Lafarge. Mooie deal met de huidige burgemeesteres van Parijs, Anne Hidalgo.

Bul Super zei het al: Zaken zijn zaken. Ik parafraseer: Politiek is politiek en "always the twain shall meet"

Check zelf het topje van deze stinkberg:
Le Monde
The Canary
Zaman-alWasl

Sow koffie en de boterhammen zijn op, moet weer haastig aan het werk op mijn oude dag om de centen bijeen te schrapen.
Salut! Evocatus

Evocatus | 03-08-16 | 12:42

Ach, we hadden het er gisteren al over: Het uitgebreide, min of meer op elkaar afgestemde, mondiaal 'verlichte netwerk'.
Doel:
'gelijkschakeling van de wereld op politiek, economisch en religieus niveau' naar hun verheven maar onmogelijke New Age-achtige ideaal: "alle mensen worden broeders".
Middel:
Alles wat mensen verdeelt elimineren.
Oplossing:
Iedereen in het blauwe pakje van Mao hijsen en alle neuzen in dezelfde richting (cynisch grapje).
Persoonlijke mening:
Maar dat gaat niet lukken. Nooit niet. Tja, dan blijft er maar 1 ding over: liegen en de zaken mooier afspiegelen dan ze zijn.
Nationale klokkenluiders:
We vinden onze media klokkenluiders ook op nationaal niveau terug, maar het zijn de eenlingen, de helden maar ook de niet-gehoorden, de seculiere "johannes de dopers" die als 'roepende-in-de-woestijn' hun veelal onbeluisterde boodschappen uitdragen.
Zie o.a. :
www.gewoon-nieuws.nl/2015/12/in-gespre...

matrixbluepill | 03-08-16 | 12:42

Maar dat is in Nederland toch niet anders tbv de PVDA?
DWDD is niet voor niets rood.

Behangdelul | 03-08-16 | 12:37

Het is al jaren bekend dat de media in de VS in handen zijn van een kleine elite achter de schermen. Deze machtsconcentratie maakt mogelijk dat allerlei smerige buitenlandse oorlogen op een hele smakelijke manier aan het amerikaanse electoraat worden opgediend. De les die de Amerikaanse elite uit het Vietnam-echec heeft getrokken is, dat je volstrekte beheersing moet hebben over wat het thuisfront te zien krijgt, wil je de steun niet verliezen. En wanneer is CNN ook weer groot geworden ? Precies, ten tijde van de eerste Golfoorlog, de perfect door de Amerikanen geregisseerde show. Sindsdien is het alleen maar erger geworden. De misdaden van de tweede golfoorlog en de amerikaanse aanwezigheid in Afghanistan zijn helemaal aan het zicht van het grote publiek onttrokken. Natuurlijk is extreem islamisme verwerpelijk, maar door de controle over de media wordt voor ons hier in het Westen het feit dat het westen zelf met decennialange misdadige interventies de voedingsbodem heeft gecreëerd, aan het zicht onttrokken. De elite verdient eraan (Dick Cheney was bijvoorbeeld oud-directeur en aandeelhouder van Halliburton, de grootse subcontractor van het amerikaanse leger) en de Europeaan is de pisang (enorme vluchtelingenstroom van agressievelingen met een haat tegen het westen). Hillary Clinton zit tot over haar ellebogen in het establishment, en heeft sterke banden met Goldman Sachs. De Amerikaanse democratie is een farce. Feiten : 1) de Amerikanen hebben meer bommen op Irak gegooid dan er door alle strijdende partijen van de Tweede Wereldoorlog SAMEN zijn gegooid 2) Er lopen veel meer getraumatiseerde veteranen rond in de USA dan de 'beperkte' oorlog in Irak statistisch zou rechtvaardigen. Trek je conclusies.

CeesCloosd | 03-08-16 | 12:37

@quantumcollider | 03-08-16 | 11:50

Dat verhaal over de vader van die gesneuvelde moslim militair is te dol voor woorden.
Trump stelde eerder geen moslims in Amerika meer te willen gezien hun gewelddadig gedrag dat wij allemaal nu wel gezien hebben.
De reactie van die vader, dhr. Kahn trok dat in de persoonlijke sfeer en kwam met het verhaal over zijn gesneuvelde zoon die moslim was en nog een een behoorlijk achterlijk verhaal over het al dan niet bezoeken van de militaire begraafplaats Arlington om te kijken wie daar allemaal begraven liggen.

De Amerikaanse strijdkrachten hebben in het verleden te maken gehad met een aantal incidenten waarbij Amerikaanse militairen van de islamitische soort hun medestrijders op een gruwelijke manier hebben vermoord uit puur jihadistische motieven.
Daar hoor je meneer Kahn en uiteraard niemand van de linkse bende rond Clinton dan over.
Wie wil er eigenlijk een dergelijk risico lopen?
Het verbaast mij trouwens dat Trump dat niet heeft genoemd.

Pieter V | 03-08-16 | 12:36

Je naam zegt meer dan genoeg.
MrShadow | 03-08-16 | 12:27
Waarom zegt mijn naam genoeg? Het maakt niet uit wat klopt, of waar is, of wel? Als het tegen Hillary is, dan is het waar, hoe debiel het ook klinkt. Ik zeg het gewoon vast, niemand zal toegeven dat dit glasharde leugens van geenstijl zijn, en dat Hillary echt wel een gymzaaltje kan vullen met debielen die als robots haar naam scanderen.

Vredige libertariër | 03-08-16 | 12:31

@jawor36 | 03-08-16 | 11:56
Nee, hier is het lekker, criminelen lopen rond met allerlei verboden wapentuig maar owee als een burger of juwelier een pang pang heeft. Dat moeten we toch niet willen dat een boefje bij zijn zware werk misschien letsel oploopt. Nee ik ben niet voor wapens, maar als de popo cq (r)overheid niet is staat is om het geboefte aan te pakken dan is het fijn om jezelf te kunnen verdedigen. Vooral straks als onze lieve kalifaat leider Erdo de macht komt overnemen. Zijn soldaten zijn al ter plekke en bewapend

Tostiman | 03-08-16 | 12:31

Victoria Woodhull was de eerste vrouwelijke presidentskandidaat in Amerika:

www.isgeschiedenis.nl/sterke-vrouwen/v...
In 1872. En niet Hillary. Dat lees je ook nergens in die hosanna-artikeles in de pers over Emalda Clinton.

Piet Karbiet | 03-08-16 | 12:30

@MrShadow | 03-08-16 | 12:27
Geen inhoud, geen weerwoord, draadje overduidelijk niet gelezen.
Man, man, man, quelle tristesse!

Berbaar | 03-08-16 | 12:29

MrShadow | 03-08-16 | 12:20
Ach ja, de ´peilingen´. Peilingen gaan inderdaad hand in hand met de MSM.

Ben geen Donald fan (ook niet van die eend met z´n drie neefjes) maar laat Trump het maar proberen. De Hillary dynastie heeft al ver voor haar machtspolitieke spelltetjes bewezen meer dan 1 continent naar de gallemiezen te helpen. Amerikanen verdienen beter. Iemand die niet met aardappels in de strot praat en naar goed Amerikaans gebruik gewoon gaat voor de real deal. Maakt mij niet uit of dat duizenden losers daar in de kou zet.

chicago river | 03-08-16 | 12:28

Vredige libertariër | 03-08-16 | 12:24
.
Je naam zegt meer dan genoeg.

MrShadow | 03-08-16 | 12:27

@knerf | 03-08-16 | 11:52
It's all about olie en gas, daarom zijn ze nooit kritisch richting onze machthebbers. Ze hebben allemaal aandelen (of pensioenbelangen) naast de belangen van de baantjes in het netwerk. Ze zitten allemaal in die elitenetwerkjes die begrijpen waar het om gaat (Shell, Halbe en de rest). PvdA doet het "humanitaire" deel, VVD het zakelijke deel (Shell, Unilever, Oekrainse olichargen, belasting ontwijking zuidas enz. Aangezien er geen verschillend belang meer is tussen PvdA en VVD hebben de media het makkelijk, follow the leader leader leader. Is de nieuwe Ben Knapen bij Bilderberg al bekend? Hebben "terroristen van IS" toevallig weer een aanslag gepleegd in Libië vandaag? Even zoeken op de kaart ... pijpleiding in aanleg zoals altijd www.mappery.com/map-of/Europe-Proposed...

Watching the Wheels | 03-08-16 | 12:25

MrShadow | 03-08-16 | 12:20
Jij gelooft dus werkelijk dat er in Omaha geen 3000 useful idiots te vinden zijn die in een gymzaaltje 3 uur lang hillary gaan roepen? En jij gelooft dat omdat één of andere koekwaus één foto heeft getweet, en dat genoeg informatie is om dat te kunnen concluderen?
Godverdomme, jullie verdienen dit soort 'journalistiek'.

Vredige libertariër | 03-08-16 | 12:24

van_the_man | 03-08-16 | 11:46

Weet jij het verschil tussen MSM media en alternatieve media?

blokje om | 03-08-16 | 12:23

Trump's speeches worden iedere keer uitverkocht en Clinton kan nog geen 100 man trekken. Iets zegt mij dat de peilingen gruwelijk vals zijn puur ten gunste van Clinton.

MrShadow | 03-08-16 | 12:20

necrosis | 03-08-16 | 12:10
Dank. Wil je wel geloven dat ik geen idee meer heb wat mijn Twitter-nick was? Kom er nooit meer, ben trouwens ook de inloggegevens kwijt - vind GS dan ook stuk leuker, plus en dat want je ook meer kunt 'nuanceren' of hoe heet het.

Vaak is er niet meer dan een enkele keuze: zet ik m'n auto in z'n vooruit of achteruit. Kan een mens dagen zoet mee zijn, maar je hebt er niks aan.

Ichneumonidae | 03-08-16 | 12:20

@BeunDeHaas | 03-08-16 | 11:55

Compleet gestoord dus!
Megalomane criminele machtswellustelingen.
Helaas ins meer dan 90% van politici dat.

Dit soort crimineel tuig dat bezig is van de EU landen een dictatuur te maken en om dat doel te bereiken hebben ze de poorten wijd opengezet voor de knokploegen die dat voor hen gratis gaan oplossen omdat ze nu eenmaal een hekel hebben aan kufars.

Pieter V | 03-08-16 | 12:19

-weggejorist-

Vredige libertariër | 03-08-16 | 12:19

Leipniz | 03-08-16 | 12:01 Bij steeds meer mensen groeit het besef dat Trump een "ringer" is. Een nep-tegenstander, een boeman die door zijn excentrieke gedrag en uitspattingen de negatieve trekjes van de gewenste kandidaat van het establishment uit de wind houdt:
------------
Wel dat doet hij dan al vanaf 1980!!
Dus beetje onzin.
Nogmaals het blijkt keer op keer dat men Trump totaal niet kent of waar hij mee bezig is.
Dus nogmaals wat echte info:
www.youtube.com/watch?v=OCabT_O0YSM

dijkbewaker | 03-08-16 | 12:18

Begin steeds meer op een anti-Clinton campaign te lijken bij GeenStijl. Hopelijk verlaagd deze website zich niet tot het niveau van een FOX news. Voor de rest zijn de Amerikaanse presidentsverkiezingen 1 grote show, waar van beide zijde met flinke modder word gegooid. Ook beïnvloed men de kiezer via alle mogelijke wegen zoals hier gebeurt. Blij dat Nederland toch nog redelijk beschaafd is als je het afspiegelt tegenover de USA.

Indoneesje | 03-08-16 | 12:18

"Hoe gestoord is het dat je hier in Nederland als opa en oma van 80 overvallen wordt in je eigen huis en helemaal naar de klote wordt geslagen en geschopt door 4 lichtgetinte idioten en je je niet kunt verdedigen?"
@Willianus Wortelus | 03-08-16 | 11:41
Zelfs in de bezette gebieden van Israël zijn ze zo streng mogelijk met wapenvergunningen en als de situatie het toelaat krijgt soms bijna niemand er een.. dat heeft de te maken met toch wel een fors aantal ongelukken met die dingen en huiselijk geweld. Ik denk niet dat er minder 'goede' mensen zullen doodgaan als wapenbezit algemener zou zijn.
En al ben ik in principe tegen eigenrechting, in praktijk kunnen mensen zo getreiterd worden door mensen die met een goede advocaat zich onaantastbaar wanen - dat ik zolang dat soort verschillen bestaan, ook wel enig nut zie in dat iemand misschien een beetje zich matigt - wetende dat iemand die verder vrij machteloos kan zijn toch een keer verhaal komt halen met zo'n blaffer en zo'n tiran dan alsnog een kolommetje ergens midden in de krant wordt. Alhoewel dat hier volgens mij ook wel iedere vijf jaar een keer voorkomt met een huisjesmelker, die even wat twijfelachtige waarden teruggespiegeld krijgt met een klauwhamer.. ik zie liever een ander soort rechtvaardigheid, maar de praktijk is ook zo dat ik ook weer moeilijk vind dat mensen daar in negatieve zin daar blind op kunnen vertrouwen - en er is nu eenmaal best wel wat in deze wereld dat amoreel,maar strikt genomen wel legaal en bovendien lucratief is als iemand zich een beetje indekt.
Maar de ongelukken en huiselijk geweld doen het toch, dat ik dat wapenbezit niet zo zitten - en dienstwapen mee naar huis, eigenlijk ook niet tenzij er echt wel iets zwaarwegends zou spelen (maar dus ook weer zo snel mogelijk terugdraaien dan).

nickolaas | 03-08-16 | 12:16

@Vredige libertariër | 03-08-16 | 12:09
Haha busted!!

Berbaar | 03-08-16 | 12:16

Hier een video van Ben Shapiro - Practical Tactics For Fighting The Left youtu.be/sL3SQyK7H5E Het klopt precies wat hij beschrijft hoe links mensen anders denkenden behandelen. het is in Engels, duurt een uur, maar echt de moeite waard.

Fapfap | 03-08-16 | 12:14

Leipniz | 03-08-16 | 12:01
Denk dat je het geheugen van de gemiddelde Amerikaan nogal overschat. Verkiezingen zijn over maand of 3.

Daarin verschillen ze niet van NL-kiezers. Paar nieuwe schandalen tussendoor en de wind staat weer uit andere hoek. Enfin, piskijken is alles wat we kunnen. Ik gok er op dat Trump gaat winnen. Lijkt me overigens ook het beste. Al dat gelul op diverse fora over 'kiezen uit twee kwaden', manmanman wat een gezeik. Place your bets.

Ichneumonidae | 03-08-16 | 12:13

Tja, jongens, onderzoeksjournalistiek is iet helemaal jullie ding he? Daar baal ik best wel van, ben geen super actieve reaguurder, maar wanneer er onwaarheden worden verteld vind ik ook dat jullie je ongelijk moeten erkennen.
Als het om ander media gaat wordt er alleen maar met poep gegooid en van enige zelfreflectie is geen sprake.

ktiv.images.worldnow.com/images/111527...

CrazyB | 03-08-16 | 12:12

Leipniz | 03-08-16 | 12:01
hoe de RNC ten opzichte van kandidaat Trump staat is voer voor speculatie. Establishment Republicans hebben hard geprobeerd om Trump uit het zadel te wippen voor de conventie en iemand als Mitt Romney ("I am not running for president") alsnog als kandidaat te nomineren.
De Republikeinen hebben daarmee echt op het punt gestaan om de partij op te blazen. Net als de democraten, waar Sanders Hillary uiteindelijk aanbeviel als kandidaat om daarna zijn lidmaatschap van de democraten op te zeggen en als independent voor Vermont verder te gaan.
Een van de grootste problemen in de amerikaanse politiek is uiteindelijk de versmelting van belangen van staat, grootbedrijf en partijpolitiek. Federale politici, verenigd in de DNC of RNC hebben uitwisselbare standpunten. Standpunten die vooral te koop zijn. De amerikaanse politieke partijen zijn eigenlijk een tweekoppige draak. Twee koppen, met maar een gigantisch lichaam. Ryan is speaker of the house namens de republikeinen, maar hij collaboreert met Obbema. Net als zijn voorganger John Boehner dat deed. Vergelijk het met de manier waarop Mark Rutte en Wouter Bos een partijtje kwartetten met principes van VVD en PvdA hebben gespeeld. en alleen de slechtste standpunten overbleven.
Trump en Sanders zijn allebei voorbeelden van anti-establishment. Daar waar Hillary staat voor het cronyism van grootbedrijf en big state. En bovendien aan de leiband zit van Goldman Sachs.

Glasgow Argus | 03-08-16 | 12:11

Na gister tot 3 uur snacht hier door te discusieren over hoe de MSM de Amerikaanse verkiezingen manipuleren, ben ik in shock dat dit artikel vandaag wel te zijn in de Volkskrant staat.

heldheino | 03-08-16 | 12:11

Trump is een wat botte boer - ik hou daar wel van.
@Ichneumonidae | 03-08-16 | 12:03

Dat doet me denken aan je voormalige twitter ava: net zo genuanceerd als bot.
Ik mag jou wel.

necrosis | 03-08-16 | 12:10

de Voorzittert | 03-08-16 | 11:35
Ben geen Hillary fan maar de Republikeinen zitten echt op SGP standpunten hoor. Dat in combinatie met de idiote wapenwetgeving, compleet in de greep van de NRA maakt dat je gewoonweg niet op Trump kan stemmen.
------

Kom op voorzitter. Nederland met de VS vergelijken (sgp) lijkt me een beetje maf. Omdat een grote meerderheid in de VS nog in religie sprookjes geloofd is het bijna een moetje om als kandidaat het ook te zijn. Bij mijn weten is er geen atheïst of vrijdenker ooit president geweest. Wat niet is kan nog komen. Trump en Hillary zijn beiden gematigd vergeleken met andere kandidaten. Met Wilders en de PVV is het een geval van de wal die het schip keert. Nemen partijen niet meer PVV beleid over dan zal de PVV blijven groeien omdat er geen alternatief is. De urgentie om hardere maatregels zal met elke aanslag en islam probleem dicht bij huis toenemen. Daar kan geen media leugen verandering in brengen. Rutte en Merkel zijn zo goed als afgeschreven dankzij hun desastreus beleid.
Hoe het na de verkiezingen eruit gaat zien wordt ditmaal wel erg interessant. Niemand kan om een partij heen die tweemaal zo groot is als nummer 2...

dijkbewaker | 03-08-16 | 12:09

-weggejorist-

Vredige libertariër | 03-08-16 | 12:09

Nou jeetje er bestaat zoiets als media bias, poe poe wat een schok. Volgens mij leerden mijn Berbaartjes dat al in de brugklas.
Verder sterkte ermee beste Amerikaanse vrienden, als dit het beste is dat jullie partijen te bieden hebben.
Man, man, man wat een armoede.

Berbaar | 03-08-16 | 12:07

@de honden blaffen... | 03-08-16 | 11:32

Inderdaad! En dan hebben die EU-zeloten in Brussel wat te mekkeren over de pers in Polen die niet onafhankelijk zou zijn van de regering daar.

Pieter V | 03-08-16 | 12:07

Ik hoop met elke vezel van mijn bestaan dat Trump 4 President gaat. Anders heeft Amerika straks ook haar eigen Merkel. "We Schaffen That!"

PandaBeep | 03-08-16 | 12:05

Ik herinner me nog het policor gezeik over Reagan. In feite een van de betere presidenten die de USA gehad hebben. Belangrijkste klacht was eigenlijk dat hij geen academicus was en nog rechts ook. Je kon trouwens ook lachen met die Reagan. Zei ooit tegen zijn medewerkers: je kunt me altijd wakker maken, zelfs tijdens kabinetsberaad. Geh.

Trump is een wat botte boer - ik hou daar wel van. Hoppa, fris van den leverT!

Ichneumonidae | 03-08-16 | 12:03

volautomatisch AR-15 machinegeweer
jawor36 | 03-08-16 | 11:56

LMAO!
Het is misschien handig als je eerst weet waarover je praat.
Je komt nu namelijk nogal dom over (Vrij naar Hans T.)

Willianus Wortelus | 03-08-16 | 12:01

Laten we niet vergeten dat Trump gedurende het presidentschap van de Clintons een goede vriend van de familie was, en persoonlijk geld doneerde aan de Clinton Foundation. 4 jaar geleden prees hij Hillary nog de hemel in.

Bij steeds meer mensen groeit het besef dat Trump een "ringer" is. Een nep-tegenstander, een boeman die door zijn excentrieke gedrag en uitspattingen de negatieve trekjes van de gewenste kandidaat van het establishment uit de wind houdt:
www.thedailysheeple.com/saving-america...

Bij een "ringer" past dat hij op gezette tijden zijn best moet doen om de sympathie van de kiezer te verliezen. Zie Trump's domme uitspraak over die Irak-veteraan, die hem nu al miljoenen kiezers heeft gekost.

Dit is Amerika: onthullingen over bedrog, fraude, leugens en zelfs moorden door een Democratische kandidaat wegen niet op tegen de zweem van racisme, die over de tegenstander hangt.
Een aardig inkijkje in de denktrant van de Amerikaanse kiezer: i.imgur.com/dSeb76C.jpg

Voorspelling: vlak voor de verkiezingen schiet Trump zichzelf zo grandioos in de voet en maakt zichzelf zo onmogelijk dat Hillary met een monsterzege wint. De paniek in het Republikeinse kamp over zijn nominatie was begrijpelijk: men besefte dat er een koekoeksjong in het republikeinse nest gelegd was, dat de partij effectief door de tegenstander gekaapt was.

Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn altijd tot op zekere hoogte gemanipuleerd, maar dit keer is er werkelijk helemaal niets meer te kiezen. De elite heeft haar keuze al gemaakt.

Leipniz | 03-08-16 | 12:01

@Piet Karbiet | 03-08-16 | 11:36
Roderick schrijft wel vaker gezondrechtse kop-spijker-raak stukjes. En voor hen die zich bij het stukje van Eppink op vk.nl afvroegen: "Maar Volkskrant, wat doet u nu??" - Derk Jan typt ook wel eens een stukje voor Elsevier. Vandaar.

Professor Superhirn | 03-08-16 | 11:59

@Draak uit Brabant | 03-08-16 | 11:49
Amerika brengt toch overal democratie in de wereld? Misschien wordt het tijd dat we het weer bij hen gaan terugbrengen.

Jostifiel | 03-08-16 | 11:57

jawor36 | 03-08-16 | 11:56
+aanschaffen.

jawor36 | 03-08-16 | 11:57

Willianus Wortelus | 03-08-16 | 11:41

Hoe veel stront moet je wel niet in je ogen hebben om te blijven roepen dat wapenwetgeving in de VS een goed idee is. Een van terrorisme verdachte idioot mag in de VS niet in een vliegtuig stappen, maar wel een volautomatisch AR-15 machinegeweer.

On topic: De media is biased, dat wisten we, de republikeinen gebruiken FOX met veel genoegen. Trump leeft in zijn eigen universum, zijn kandidaatschap is niets meer dan een spelletje voor hem en hij is volkomen incapabel om president te worden.

jawor36 | 03-08-16 | 11:56

@ Draak uit Brabant | 03-08-16 | 11:49
Precies. Het is kiezen tussen Dumb and Dumber. Als je probeert te kijken zonder politieke denkbeelden kun je toch nooit stellen dat een van de twee ooit president zou moeten worden? Wat een treurnis voor het land dat zich de grootste politieke macht noemt.

Je zou van beide hoogstens kunnen zeggen dat ze eens een psychologische test af moeten leggen. Volgens mij zijn ze allebei dol in de bol.

BeunDeHaas | 03-08-16 | 11:55

Het blijft armoe troef dat de VS, een land met 324 miljoen inwoners, met presidentskandidaten Trump en Clinton op de proppen komt. In 2012 was de opkomst een 'whopping' 54.9%. Als de opkomst komend jaar onder de 50% uitkomt, hebben ze hopelijk in 'the land of the free, and the home of the brave' ook wel door dat het systeem aan het falen is. Zoals iemand hier als schreef, Gary Johnson van de Libertarische Partij is op zich een redelijke kandidaat (heeft het goed gedaan als gouverneur van New Mexico), echter de LP zit vol met knettergekke wappies. Maar goed, of je nu door de hond of door de kat gebeten wordt, we zullen het wel zien, op 8 November 2016...

Enter Yeti | 03-08-16 | 11:54

@de Voorzittert

Als ik inwoner in de VS zou zijn, zou ik desondanks nog steeds Trump stemmen. Hij is (nog) geen onderdeel van het establishment (evenals bijvoorbeeld een Wilders) en is daardoor de beste kans op eventuele veranderingen. Een stem op Clinton (en op partijen als PvdA, VVD, CDA, etc…) is een stem om de status quo te behouden. Met Clinton blijft waarschijnlijk de vijandige houding tegenover Rusland. En Clinton zal ook blijven pushen voor meer Westerse invloeden in Oekraïne, gezien verschillende Amerikaanse bedrijven hier belangen hebben (o.a. een bedrijf waar de zoon van Joe Biden een belangrijke functie heeft). Ik heb er weinig vertrouwen in dat de wereld vrediger wordt met Clinton. Trump daarentegen heeft eerder aangegeven op vriendschappelijke voet verder te willen gaan met Rusland, wat veel beter is voor de stabiliteit in de wereld en Europa in het bijzonder. Hij is (of lijkt) minder vervlochten met de bestaande machtsstructuren in de VS en daardoor kan hij misschien onafhankelijkere keuzes maken in zijn beleid.

Dat zou mijn hoop zijn als ik kiezer was in de VS.

DolfWeerwolf | 03-08-16 | 11:53

piong yang ligt in Hilversum ,woordvoerder twan huys ,,de linkse kliek bepalen de media in nederland ,met leugens en wegkijken ,,het is alleen maar hossana voor dat kakelende kraaienwijf van die sigarenroker ,,heeft zijn hele ambtstermijn volgemaakt met rechtzaken en leugens !!!!!

geeratz8217 | 03-08-16 | 11:53

Klopt.

Totaal niet kritsch over Obama die ging golfen i.p.v. naar de begrafenis van de doodgeschoten agenten te gaan.
Ook is men mild over bitch Hillary in zake de Benghazi-kwestie.

knerf | 03-08-16 | 11:52

En de VK is een schoothondje van de PvdA. Dus laat het VK de mond maar houden over anderen.

Tijl U | 03-08-16 | 11:52

Trump gaat gewoon winnen, al was het maar omdat veel Amerikaanse vrouwen Hillary 3 x niks vinden. Veel mannen ook niet trouwens.

Maar beter ook zo, ben wel klaar met die Clinton's. Hup Trump!!!

Ichneumonidae | 03-08-16 | 11:51

De opkomst in 2012 bij de herverkiezing van Obama was maar 59%, van de jongeren stemde meer dan de helft niet. Ik luister wel naar de thuisblijvers. Doen we in EU ook, toch? www.usatoday.com/story/news/politics/2...

Piet Karbiet | 03-08-16 | 11:51

Het is natuurlijk niet de eerste keer dat dit soort praktijken gebeuren, wel prachtig dat het juist nu gebeurd.

XverderNix | 03-08-16 | 11:51

In de media wordt breed uitgemeten hoe Trump de vader van een gesneuvelde moslimmilitair schoffeerde. Er is echter geen enkel bericht over de ouders van een militair die in Benghazi is gesneuvelt die Clinton keihard verantwoordelijk stellen voor de dood van hun zoon, en die Trump van ganse harte steunen.
.
Ik ben geen fan van Trump. Zijn plannen voor isolationisme en het inkrimpen van het Amerikaanse leger in deze tijd zullen de vijanden van het westen alleen maar aanmoedigen.
.
Maar het is Clinton die bloed aan haar handen heeft. Zij is medeverantwoordelijk voor de situatie in Libie waardoor het land in chaos is gestort, zodat ISIS daar wortel heeft kunnen schieten, en dankzij haar is de aanval op het Amerikaanse consulaat uitgelopen op een moordpartij. Zij heeft ervoor gezorgd dat 'gematigde rebellen' in Syrie van geavanceerde antitankwapens werden voorzien, waardoor nu (veelal buitenlandse) Islamisten dood en verderf zaaien onder de Syrische bevolking.
.
De Amerikaanse verkiezingen is kiezen tussen twee kwaden, maar naar mijn mening is Trump het mindere kwaad.

quantumcollider | 03-08-16 | 11:50

Zal dan toch the USA het eerstvolgende land worden met een burgeroorlog?

kadoendra | 03-08-16 | 11:49

Dit is voor het eerst dat ik me zorgen maak over de beide presidentskandidaten. Bij beide vraag ik me af of ze geen stommigheid gaan uithalen wanneer ze eenmaal president zijn.
Voorheen had ik nog het idee dat Clinton wel weet wat het klappen van de politieke zweep inhoudt, terwijl Trump gewoon veel geld heeft en zoveel campagne kan voeren dat 'ie altijd wel stemmers trekt.
Maar nu twijfel ik aan beide.

Draak uit Brabant | 03-08-16 | 11:49

Probeert de Volkskrant/ PvdA/GroenLinks-dagblag meer lezers voor zich te winnen?

Uw Psychiater | 03-08-16 | 11:48

Als van Trumpenstijn te hard gaat wordt hij uit zijn Gucci's gekogeld door een dierenactivist.

Pedronegro | 03-08-16 | 11:48

situati van de foto komt me bekent voor zo worden ook al die marginale demonstraties bij mij in amsterdam gefotografeerd

plf | 03-08-16 | 11:47

Volkskrant = schoothondje PvdA

Vogelbeest | 03-08-16 | 11:47

-weggejorist-

Mark_Pugner | 03-08-16 | 11:47

Gelukkig is de Nederlandse media zoals Geenstijl volkomen neutraal en zal een site als Geenstijl nooit bij bijvoorbeeld een referendum over het associatie verdrag met de Oekraine haar standpunt publiekelijk bekend maken en hierover volkomen neutraal verslag doen.

van_the_man | 03-08-16 | 11:46

W.J. Hilderink is ook schoothondje van Hillary.

Vogelbeest | 03-08-16 | 11:46

Dus het ene schoothondje van de media blaft nu tegen het andere schoothondje van de media? Aantal Amerikaanse Folkskrant abonnees zal door dit artikel vast en zeker stijgen van 0 naar 0.

verbanden | 03-08-16 | 11:45

Je ontkomt er niet aan. Of Clinton of Trump.
Betreffende de analyse over die partijdige media. Lijkt west-europa wel. Clinton? Moet er niet aan denken.
Blijft Trump over, of je stemt niet.

oostermoer | 03-08-16 | 11:45

Ze gaan hun gang maar, Wikileaks gaat Hillary omver blazen.

menzo | 03-08-16 | 11:44

-weggejorist-

Malleus_Maleficarum | 03-08-16 | 11:42

Niet dat ik een stem heb natuurlijk, maar ik ben een beetje op onderzoek. Net als bij andere dingen: Als ik Hillary door mijn strot geduwd krijg, ga ik even op zoek naar de waarheid, voor zover mogelijk. Dan is die film Clinton Cash, en Hillary's America (van wat ik gezien heb) werkelijk schokkend. Dat doet me op zoek gaan naar alternatieve kandidaten. Nog eens, ik eb geen stem, maar is er een redelijke kandidaat. Dan moet ik zeggen dat Gary Johnson, de kandidaat van de Libertarian Party bij mij wel goed aankomt. Maar goed, zit er net een paar dagen op. Moet het allemaal nog een beetje verteren.

Alexis de T. | 03-08-16 | 11:41

.. idiote wapenwetgeving..
de Voorzittert | 03-08-16 | 11:35

De USA heeft de meest fantastische wapenwetgeving ter wereld.
Hoe gestoord is het dat je hier in Nederland als opa en oma van 80 overvallen wordt in je eigen huis en helemaal naar de klote wordt geslagen en geschopt door 4 lichtgetinte idioten en je je niet kunt verdedigen?

Moet je in de USA eens uitleggen.

Willianus Wortelus | 03-08-16 | 11:41

The Greatest Country in the World. En dan kun je kiezen uit Dumb en Dumber. Echt...

WernerT | 03-08-16 | 11:39

Wanneer is de Azijnbode aan de beurt? Ik denk namelijk dat dit hier ook wel een beetje speelt. De VPRO-uitzending met Aboe Jaja was volgens mij hier de druppel.

Jostifiel | 03-08-16 | 11:39

@Glasgow Argus | 03-08-16 | 11:33
I did NOT have a sexual relationship with that woman.
*steekt nog een dikke sigaar op*

necrosis | 03-08-16 | 11:39

@i-Wonder | 03-08-16 | 11:37
Je vergeet toch de VVD en het CDA.

Rest In Privacy | 03-08-16 | 11:39

In Nederland is het niet anders. De NPO, RTL en de volkskrant grossieren in PvdA politici. Bekende Nederlanders zijn vrijwel allemaal links, anders krijgen ze geen baantje. En als je de PvdA grote diensten bewijst mag je burgemeester van Hilversum worden. Zonder enige relevante ervaring.

i-Wonder | 03-08-16 | 11:37

De Clintons zijn levensgevaarlijk. Moorden, fraude, drugshandel, staatsgrepen organiseren, geen wonder dat de Clintons het lichtend voorbeeld zijn van de linkse staatsmedia.
www.youtube.com/watch?v=BPX1G--iE3Q

PrachtigeHorizon | 03-08-16 | 11:37

@de Voorzittert | 03-08-16 | 11:35
Bedoel je niet het hemelse Jeruzalem?

Rest In Privacy | 03-08-16 | 11:37

"wat vlekjes..."
@ Glasgow Argus | 03-08-16 | 11:33
He, dat pak heb ik laten stomen, niks meer van te zien.

TheseDays00 | 03-08-16 | 11:37

dat vermoeden was er al lang.
en niet alleen de media daar,ook in Europa viert politiek correct de boventoon wat inhoudt dat alles wat niet aan hun norm voldoet slecht is.
ander voorbeeld is die hypocriete Belgische krant die vandaag met een zwarte voorpagina komt over racisme.
deze krant die altijd alles bagatelliseert wat niet politiek correct is en ook doet alsof er geen problemen met minderheden en moslims zijn, slaat zichzelf trots op de borst.kijk eens hoe goed wij zijn.
jammer dat de grote media een eenheidsworst zijn.

pejoar | 03-08-16 | 11:37

99% van de journalisten in Nederland omschrijft zichzelf als links, links van het midden, of midden. Daarom lees ik geen kranten meer en kijk ook niet meer naar het nieuws op de msm.
www.villamedia.nl/journalist/n/dossie...

Banana008 | 03-08-16 | 11:37

Roderick Veelo schreef ook al over de schaamteloze partijdigheid van de Nederlandse media:

politiek.tpo.nl/column/nederlandse-med...
En dat nog maandenlang, dagelijkse in alle media. Wie kan er drie namen noemen uit het huidige Chinese kabinet? Hoe heet hun president? Nou dan.

Piet Karbiet | 03-08-16 | 11:36

Ben geen Hillary fan maar de Republikeinen zitten echt op SGP standpunten hoor. Dat in combinatie met de idiote wapenwetgeving, compleet in de greep van de NRA maakt dat je gewoonweg niet op Trump kan stemmen.
.
Feitelijk is het net als in Nederland: er valt niks te kiezen. Alle partijen op PVV na kijken weg en faciliteren zoveel mogelijk Islam in Nederland. De PVV gaat de komende 100 jaar niet regeren dus zitten we in een status quo waar ons land volgens EU koers wegglijdt naar een stadswijk in Groot-Jurazalem.

de Voorzittert | 03-08-16 | 11:35

&#127926; The devil went down to Philly
He was lookin' for a soul to steal
He was in a bind
'Cause he was way behind
And he was willin' to make a deal &#127926;

twitter.com/Newsroom070/status/758926...

Prof. D.A.H. Vintik | 03-08-16 | 11:34

De linksche globale elite hebben vrijwel alle media in handen en wie de media beheerst - beheerst de wereld. We zien hetzelfde in Nederland. Een rood gifdruipend monster die de waarheid onder het tapijt veegt met flagrante leugens, halve waarheden en selectief winkelen. Wij zijn de echo's van Brussel en Washington. Heb ik het nog niet eens over de ongekende lügenpresse van Duitsland. Man, man, man. Wat worden we belazerd en genoeg MSM schapen die er in tuinen.

Nehemia | 03-08-16 | 11:33

een opiniestuk van Derk Jan Eppink, geen redactioneel stuk van De Volkskrant. de artikelen "tussen aanhalingstekens" zijn alleen maar bedoeld voor de lezers van De Volkskrant om zich te verwonderen over rare mensen, zoals Derk Jan Eppink. Immers, in de wondere wereld van De Volkskrantlezers, is er maar een waarheid en dat is het evangelie van links. Met in de rol van De Slechterik een middelbare, bemiddelde boze blanke man. Donald Trump is de ideale vertolker van die rol. En Sinte Hillary, de "Historische Kandidaat"? Daarover niets dan goeds. In geen van de Nederlandse media een ander beeld hierover, trouwens. En dat terwijl, met enig doorvragen, er toch wel wat vlekjes op het verleden van Hill en Bill te vinden zijn. Daarover later meer.

Glasgow Argus | 03-08-16 | 11:33

Media NL schoothondje van PvdA en Groen Links.

de honden blaffen... | 03-08-16 | 11:32

Wel verdorie, hoe is dat volkskrantstuk door de pvda/GL-censuur gekomen?

TheseDays00 | 03-08-16 | 11:31

Moet niet gekker worden, een fotograaf die het mooiste plaatje wil schieten onder de (mindere) omstandigheden. Foei, stoute media!

Anarcist | 03-08-16 | 11:30

Het is toch allang bekend dat veruit de meeste media zo links en politiek correct is als een roodborstje.

ProAsfalt | 03-08-16 | 11:30

Trump zou best wel eens kunnen winnen, mensen die normaal niet gaan stemmen, zouden wel eens de doorslag kunnen geven.

Dutch_Holland | 03-08-16 | 11:30

De MSM in Nederland zijn ook Hillary's bitches. Wilders wil Trump, dus moet Hillary winnen. Want "booee Wilders"...

Alcoholic | 03-08-16 | 11:28

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl