achtergrond

Geenstijl

Linksmeisje schandpaalt Tindermatch publiekelijk

peturrrr534.jpgUit de mailbox! Amsterdams datingleed zoals zich dat alleen binnen de Ring voltrekt. Een deerne die haar erotisch kapitaal schromelijk overschat en haar existentiële paniek onmiskenbaar overschreeuwt, zag zich geroepen iemand met een andere mening aan de publieke schandpaal te nagelen. Niet na een ontmoeting op een debatavond of op een politiek forum, maar op Tinder. Enfin, Peter (man, hetero, blank, getalenteerd, prachtige stem, zeer gelaagde geest), wilde zich niet tot haar niveau verlagen en hield de dame het liefst anoniem. Waarvan akte. We laten hem maar gewoon aan het woord.
Een zondag, tinder en een progressieveling Zondagochtend stond ik vroeg op. Ik wilde die dag allemaal dingen doen. Ik douchte, kleedde me aan en poetste mijn tanden. Het moment van tanden poetsen is altijd even een moment dat je niets anders doet dan dat, met één hand. Daarom het perfecte moment om met de andere hand de telefoon te pakken, Tinder te openen en te swipen – in de immer voortdurende zoektocht naar de ware, of de ware voor één nacht. De meeste mannen kennen de strategie wel: gewoon alles liken en pas bij de match selecteren – dit is namelijk vele malen effectiever dan bij iedere potentiële match de tijd te nemen om een besluit ja of nee te maken. Toen ik eenmaal op de tram stond te wachten, kreeg ik een berichtje van iemand wiens naam ik niet zal noemen – dat lijkt me wel zo netjes-. Ze schreef me dat ze het een leuke match vond, maar wel graag wilde weten wat mijn mening omtrent racisme en intersectioneel feminisme was. (Intersectioneel moest ik eerst googlen, overigens). Ik zei haar wat ik van racisme vond en over feminisme zei ik haar dat ik er niet zoveel van vond. Laat mensen die het belangrijk vinden er maar wat mee doen. Mij doet het niet zoveel. Wel gaf ik als antwoord dat ik de notie van de patriarchale samenleving erg ongenuanceerd vond, vanwege wat redenen. Kort, een typfoutje hier en daar, zoals het nu eenmaal gaat op Tinder. Screenshots op Twitter Mijn kritiek op de mythe van de patriarchale samenleving was blijkbaar dusdanig, dat ze ineens de match verwijderde. Prima, dacht ik en ik ging verder met mijn dag. Plotseling kreeg ik allerlei whatsappjes van vrienden dat er een meisje op twitter had gezegd: “heb ik eindelijk een leuke match, hoort hij bij het clubje van Baudet en Nanninga” (later kwam ik erachter dat ze dit al gepost had alvorens ze mij de bovengenoemde vragen stelde. Kortom: ik werd in de maling genomen) Ook dat vond ik nog prima. Totdat vrienden mij vertelden dat ze onze hele gespreksgeschiedenis online had gezet, waarop bij één foto nog mijn voornaam stond. Enfin, Peter, Thierry Baudet, en het is duidelijk om wie het gaat. Toen ik haar account zocht op twitter, bleek ze me geblokkeerd te hebben. Ik logde in op een ander account en struinde even rond op haar twitter. En wat ik daar zag zal u verbazen. Ze had inderdaad screenshots geplaatst van ons gesprek. Daaronder juichten allerlei mensen (veelal voorvechters voor rechten die al lang bestaan in Nederland), werd ik weg gezet als een “creep” en lachten ze allemaal om hun morele superioriteit. En daar zit het hem nu in.
Totalitair progressivisme Er zijn bepaalde sociale parameters die men in acht dient te nemen: een tinderconversatie is privé. Die plaats je niet op twitter. Maar de conversatie voldeed volgens hen niet aan hun morele standaard. Dan maakt de etiquette gewoonweg niet meer uit. Iemand vindt iets anders dan wat zij vinden – ook nog eens in een privégesprek dat niet bedoeld is voor de openbaarheid – en diegene moet kapot. Als een roede wolven pogen ze die buitenstaander te verslinden, zodat zij door kunnen gaan op hun rooftocht. Dit is typisch voor de totalitaire status van het moderne progressivisme. Er is maar één juiste mening en dat is die van hen. Andere meningen mogen niet bestaan. Kritisch zijn op feminisme, op racismeroepers, kritisch op abortus of euthanasie, dat mag allemaal niet. Want iedereen moet mee in die vaart der volkeren, allen op weg naar die heerlijke wereld onder holle leuzen en lege vlaggen. In de reacties op haar post, was er niemand die haar zei dat het misschien niet zo sjiek was om een screenpost te plaatsen van Tinder. Betamelijkheden maken niets uit in de strijd van het progressieve leger. Dat de screenshot online staat, maakt in principe niet veel uit. Ik sta volledig achter wat ik zei. Het gaat me om de wijze waarop zij zich richten op de mening die niet de hunne is. Het feit dat ik gewoon een kortstondige visie gaf van het complexe vraagstuk van feminisme – waarin ik haar niet persoonlijk aanviel, en eigenlijk ook niemand aanviel – die hun niet beviel, was reden genoeg om mij publiekelijk op te offeren voor hun eigen bevestiging. In plaats van het gesprek – of het debat – aan te gaan op Tinder en mij niet te definiëren aan de hand van één standpunt omtrent een bepaald onderwerp, koos ze ervoor om het op twitter te plaatsen. Zodat alle hyena’s een verlaten hertje, op zoek naar wat liefde in deze harde wereld, konden omringen om vervolgens te verslinden. Enfin, het toont vooral weer aan hoe intolerant links is naar alles wat niet hun idee onderschrijft. En het toont aan hoe dun het laagje vernis is in de Beschaving waarvan zij vinden dat zij daar de enige belichaming van zijn. Was geschreven, Peter van Duyvenvoorde soort van publicist maar werkt ook op een bloemenveiling

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.