Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Radioruzie: geloofsgekkies kiften over Israel

Debat! Powerrefo Kees van der Staaij (SGP) in gesprek met moslimbroertje Nourdin el Ouali (NIDA) bij De Nieuws BV over het boycotten van Israëlische producten bij 's lands grootgrutters. Langs mekaar heenpraten op een opgefokt toontje, idiote historische vergelijkingen en ontwijken van de vraag of Israël mag bestaan door de lichtgetintiër van dienst: het was weer een klassiek debatje over de "Albert Heijn-Judenrein"-acties. Van het weekend hadden we al de supermarktacties van DocP, vandaag debatteert de kamer over de labeling van producten de Westbank en de Golan. Lekker kiften over Israël, het onderwerp waar de partijen nooit, maar dan ook nooit, bij elkaar komen. Heerlijk tribaal middenoostenruziemaken by proxy en fijn Godwinnen - wat een cadeautje voor de opiniemakers weer dat de geruite sjaaltjes het onderwerp onder de aandacht brengen. De stellingen zijn al weer ingenomen: boosrechts doet verontwaardigd en Godwint, gehoofddoekt/besjaald Nederland (en hun Helper Whiteys) doen huilie om stenengooiertjes in het gevang. Er worden hashtags in het leven geroepen (#koopIsraëlisch) aan en de vriendelijke vriendjes en vriendinnetjes van de Profeet zijn opgeroepen om allemaal massaal kamerleden te mailbommen, getuige een screenshot van voormalig vredesduifje Han ten Broeke (VVD); zo lijken we langzaam toe te werken naar een tweestatenoplossing in het publieke debat waarbij beide kanten door een hoge muur van onbegrip, religieus geïnspireerde haat en duistere raciale sentimenten van elkaar gescheiden zijn. Mocht u trouwens nog 'schapjes doen van het weekend, na de breek een boodschappenlijstje, vriendelijk voor u opgesteld door de mensen van Greta met Zielige PlaatjesStop de Bezetting. topicbdssersbewerkt.jpg-large In Nederlandse supermarkten gaat het vooral om: Sinaasappelen (merk Jaffa), Avocados (merk Kedem), Mangos, Kleine tomaatjes, Selderij, Paprika, Zoete mais, Aardappels, Dadels Broodbeleg van het merk Sabra en Maza (humus en babaganoush) Vegetarische producten van het merk Tivall (is nu huismerk AH) Wijn van de Galil Mountain Winery, de Golan Heights Winery en de Dalton Winery. De Golan Heights Winery heeft veel wijngaarden op bezet gebied in de Golan Hoogte (in 1967 bezet van Syrië)

Reaguursels

Inloggen

De zelf ondermijnende linkse politieke correctheid vloeit voort uit het verleden, de nazi's en de droevige geschiedenis van de Joden. Net de niet door deemoed of consideratie gehinderde fascistoïde vijanden van de Joden varen daar wel bij.
En zo werkt de erfenis van Hitler door. Overwinnaars van Europa zullen niet Hitler of de EU zijn maar de boslims en de zich kapotfokkende, oorlogszuchtige en armlastige volkeren.

ThereseBeez | 27-05-16 | 20:22

Al geruime tijd koop ik geen producten meer uit moslimlanden. Ik ben het zat om dat geteisem nog te steunen. De supermarkten die ik bezoek verkopen geen halal producten. Zodra ze dat wel doen ga ik naar een ander.
Ik kom al lang niet meer bij AH. En dat zouden meer mensen moeten doen.

rijk | 27-05-16 | 14:13

En wanneer gaan we de STER weer invoeren?

NLseSlaaf | 27-05-16 | 13:42

Weer een staccato hakketakker die mij zal voorschrijven aan wat of wie ik mijn geld uitgeef. Flikker toch op.

Rien7847 | 27-05-16 | 10:38

Kees van der Staaij snapt het. Ik betrap SGP steeds vaker op goede ideeën.

nerugaer | 27-05-16 | 09:48

Het wordt tijd voor een Albert Heyn Moslimrein.
Geen enkel arabisch of arabisch aandoend product meer in de schappen en al helemaal geen halalproducten meer.
Basta.

mallekater | 27-05-16 | 09:42

De lijst van Israëlische producten waar we gebruik van maken van Intel tot vaccinaties is schier oneindig. Boycotten ervan zou betekenen dat geen enkele computer, tablet en mobiel gebruikt kan worden door de bedoekte wichten die rondneuzen in AH supermarkten.
men type : "Ah , vous voulez boycotter Israël ?" ( Israel News) en men krijgt het volledige overzicht van door Israël uitgevonden en geproduceerde apparaten, vaccinaties, medicijnen tegen Parkinson etc.
Ben benieuwd of de roomsche heren van Agt, Andriessen en van den Broek van The Rights Forum zelf deze producten ook gaan boycotten

Jan Boule | 27-05-16 | 08:34

Hi hi. Die zogenaamde "bezette" Palestijnse gebieden waren in 1967 in handen van Arabieren, in Gaza heerste de terreur van Egypte, op de Westbank die van Jordanie en op de Golan inderdaad Syrie. Hou een sop!

Piet Karbiet | 27-05-16 | 08:14

het labelen opzichtig van producten is weer een begin van onderscheid maken,straks een ster op de ramen en later weer op personen?
gaan we weer van voor af aan beginnen,hebben we nou echt niks geleerd van het verleden?

de_hendrik | 27-05-16 | 07:19

Kijk eens wat die Israëli's allemaal verbouwen en op de markt brengen. De andere landen in die regio zijn veel groter, maar komen qua export niet verder dan wat haatimams, jodenhaat en olie.

fail | 27-05-16 | 06:48

O, voor wie er onder u wel van een beetje contra-activisme houden, is er altijd nog de

www.israelwinkel.nl/

Lefgozer | 27-05-16 | 06:04

@necrosis, ja, want daar wordt ook zo lekker veel geproduceerd, in de westelijke sahara. Zullen we.. eh.. zand boycotten ofzo?

Lefgozer | 27-05-16 | 05:58

Je kunt helaas op een bepaalde manier het midden-oosten wel zien als midden aarde. Met Israël als de Shire (weelderig groen, vriendelijke mensen) en de Arabische landen overwegend als Sarumans landen..

Lefgozer | 27-05-16 | 05:53

@VanBukkem, dat is niet waar. De Arabieren produceren prima, ik had veel keihard werkende Arabische vrienden in Israël. Ik zal niet ontkennen dat er vaak een moeilijke relatie was tussen de Joden en de Arabieren, maar de Arabieren voerden hun bedrijven of hun werknemerschap graag onder Israëlisch gezag. En ik zal je vertellen dat ze heerlijke dingen maakten. Vruchten en groenten van een kwaliteit die hier de koning nog niet eet. Werd er een deel van een gebied overgedaan aan de zogenaamde "Palestijnse Autoriteit" dan zaten ze in zak en as, want dan wisten ze dat ze hun inkomen konden inleveren aan die intens corrupte gasten (denk Arafat, Abbas c.s.)

Lefgozer | 27-05-16 | 05:02

Wel verdomme trouwens, blijf met je poten van m'n lekkere Sabra-chumus af. In onze Albert Heijn kwamen steeds meer moslims te werken. Toen verdween ineens de Israëlische chumus uit de schappen, en werd er een speciaal halal-rek neergezet. Ik vroeg naar de chumus, werd ik brutaal daar naartoe verwezen.
Hoe ik heb moeten lobbyen om de lekkere chumus weer terug te krijgen. Is toch gelukt. En nou krijgen we weer zo'n stel jank-quasi-palestijnen, met "Koopt niet bij Jooden". Doodziek word ik ervan.

Lefgozer | 27-05-16 | 04:55

Ik ben dat gezeik over "bezette" en "geannexeerde" gebieden zo zat. Dat horen we nou al jaren in de meeste media.
Hoezo bezet of geannexeerd?
De logica is redelijk eenvoudig: Andere landen beginnen een oorlog met jou, jij wint terrein op hen, je wint de oorlog, oorlog voorbij, land is van jou. Had je maar geen oorlog moeten beginnen.
De Arabieren, of zoals die ene groep zieligerds zichzelf pleegt te noemen, de "Palestijnen", gedragen zich als een jongetje op het schoolplein dat huilend naar de meester toegaat omdat hij zijn knikkertjes heeft verloren bij een spelletje knikkeren, terwijl er afgesproken was, dat wie er won, ze zou krijgen.

Lefgozer | 27-05-16 | 04:50

Ah, die fijne Palestijnen en hun 'zaak'. Al decennialang een mooi goed doel waar proxy-progressieven zich op kunnen klaartrekken. Nederland gidsland staat uiteraard weer klaar om met het vingertje te wapperen, hun broeders heffen ondertussen de rechterarm en stoppen weer kwik in sinaasappelen.

Rest In Privacy | 27-05-16 | 04:29

@nakedbiker | 27-05-16 | 01:26
“Ze gebruiken Palestijnse kinderen als levend schild..?!” Je bedoelt toch echt dat Hamas dat juist doet? Zoals Hamas ook peuterscholen en ziekenhuizen als strategische bases gebruikt voor zijn raketinstallaties. Wat betreft het claimen van land aan de hand van een heilig boek, hebben de Palestijnen samen met de rest van de Arabische wereld en met Koran in de hand daar toch echt meer patent op. Diezelfde Arabische wereld overigens die en bloc het leeuwendeel van de VN resoluties tegen Israel entameert. Koop een satellietschotel en ga eens een dagje Palestijnse TV zappen en je zult de psyche van de Arabier in het algemeen en de Gazaan in het bijzonder beter leren doorgronden. Onderdeel van die psyche is namelijk een institutioneel pathologische haat tegen joden en een hunkering het water van de Middellandse Zee rood te doen kleuren met het bloed van iedere jood. Deze sentimenten liggen expliciet en ondubbelzinnig ten grondslag aan het even formele als compromisloze voornemen de staat Israel te vernietigen. Met zulke vrienden heeft Israel geen vijanden meer nodig, wou je zeggen? avalon.law.yale.edu/20th_century/hamas...

fehlschluss | 27-05-16 | 02:36

Nelis SplitBloes,
Klopt want Joden bombarderen doelbewust scholen, ziekenhuizen en vluchtelingencentra. Ze hanteren al jaren een zee-blokkade tegen de Palestijnen, ze gebruiken Palestijnse kinderen als levend schild, ze bouwen nederzettingen op Palestijns grondgebied, ze onthouden Palestijnen van vrij doorgang in West-Bank, ze houden vrijwel dagelijks razzia's in Gaza, ze vernietigen huizen van Palestijnen met bulldozers, ze schieten onschuldige Palestijnen neer, ze sluiten minderjarige kinderen op, ze veroordelen Palestijnen volgens militair gerecht, ze staan hulp-organisaties niet toe om medicijnen naar Gaza en West- Bank te brengen, ze verkopen vruchten onder eigen naam terwijl deze op Palestijns grondgebied zijn verbouwt, ze trekken zich niets aan van VN resoluties, ze hebben meer resoluties geschonden dan alle overige staten ter wereld bij elkaar, ze vallen hun eigen bondgenoten aan, ze vermommen zich als Arabieren en plegen terreuraanslagen En ze hebben het "beloofde" land verkregen door een smerige ruil tussen een Engelse politicus en een machtige bankeigenaar. Ze claimen hun "beloofde"land na 2000 jaar terug, gebaseerd op een religieus boek. Kan nog wel even doorgaan, maar ik hoop dat je over een gezond VERSTAND beschikt en inziet dat dit toch wel REDELIJKE argumenten zijn om Israel niet als een "geciviliseerd" land te bestempelen.

nakedbiker | 27-05-16 | 01:26

Nourdin el Ouali zet aan tot haat; haat tegen moslims

12pints | 27-05-16 | 01:04

Wat is er nou zo moeilijk aan 'nee donderstraal op stelletje jankebekken'

niemand specifiek | 27-05-16 | 00:54

nakedbiker | 27-05-16 | 00:01

Maar zover ik weet snijden die elkaar de keel niet af of plegen ze zelfmoordaanslagen. Toch? Of niet soms? Breng hier nou maar eens iets REDELIJKS tegenin.

Nelis SplitBloes | 27-05-16 | 00:35

-weggejorist-

Nelis SplitBloes | 27-05-16 | 00:31

Zo te lezen reageert hier heel gereformeerd en joods Nederland. Zijn het allemaal eens met de SGP'er Han ten Broeke en Netanjahu. Ben benieuwt hoeveel van de reaguurders straks daadwerkelijk ook echt op de SGP gaan stemmen. Of zijn ze dan te druk met het prevelen uit de torah en bijbel ? Tja dan raak je vrijwel elke vorm van realiteitszin kwijt. Die SGP'ers en joden...... geloofsgekkies

nakedbiker | 27-05-16 | 00:01

-weggejorist-

T0matenplukker | 26-05-16 | 23:12

Weet u 't nog uit de jaren vijfig?
Toen werd er gezegd, dat er veel nadelen zaten aan 'n verkokerde maatschappij.
Katholieken kochten alleen bij katholieken.
Hervormden kochten alleen bij hervormden.
Gereformeerden kochten alleen bij gereformeerden.
Socialisten kochten alleen bij socialisten.
En 't ging nog veel verder.
Je ging alleen werken binnen je koker.
Je studeerde alleen binnen je koker.
Je stemde alleen binnen je koker.
Je dacht alleen binnen je koker.
En vooral, je wantrouwde iedereen van buiten je koker.
Dat heet 'nu' segregatie.
Dat heet 'nu' wij/zij-denken.
Dat heet 'nu' impliciete discriminatie.
Door zoveel mogelijk je eigen 'kleur' promoten, en zoveel mogelijk onwetendheid bevorderen over de andere kleuren.
Want 'straks' gaan de islamieten ook weer gescheiden schoolopleiding eisen zodat jongens en meisjes apart worden gezet. *want islamitische identiteit*
En nu kunnen we 't tij nog keren, als er gewoon halt toe geroepen wordt.
Maar ja, kijk naar wat de PvdA-minister Koenders zegt.
Maar ja, kijk naar wat de PvdA zegt om de islamitische verkokering tegen te gaan.
De PvdA heeft de mond vol van 'samen' en respect.
Maar de PvdA verkwanselt álles wat de afgelopen halve eeuw is bereikt om de maatschappij niet meer te verkokeren.
Over tien, twintig jaar zou de verkokering weer compleet kunnen zijn. Dan bestaat de huidige PvdA niet meer. Dan kunnen we weer opnieuw beginnen.

Der Paulie | 26-05-16 | 23:02

-weggejorist-

T0matenplukker | 26-05-16 | 22:54

Een verstokte pedofiel zal altijd alles in het werk blijven stellen om in de buurt van kinderen te geraken of zal anders blijven proberen om beeldmateriaal van kinderen te bemachtigen. Moslims zijn precies hetzelfde als het op antisemitisme aankomt. Je kunt moslims honderd keer betrappen, vermanen en onderwijzen; het helpt geen ene sodemieter. Supermarkten controleren op Israëlische producten is het equivalent van de pedofiel die naar een speeltuin gaat om zich te verlustigen aan jonge kindertjes. Hij zal dan zeggen: “Maar ik deed niks, ik zat alleen maar op een bankje…” Zo zullen de hoofddoekheldinnen van DocP verklaren dat ze niks antisemitisch deden, dat ze alleen maar kritisch over Israel zijn. Blijf daarom kritisch en blijf solidair met Israel.

fehlschluss | 26-05-16 | 22:51

Het is wachten op de eerste supermarktketen die gaat buigen en Israelische producten uit de schappen haalt. Let maar op.

Daisy Cutter | 26-05-16 | 22:51

Van moslims snap ik hun antisemitische houding. Wat mij verontrust en misselijk maakt zijn de linkse gristenen van Sabeel, Kairos etc. die Israel verraden en voor de islam gaan! Ga hier niet met Bijbelteksten smijten maar die komen straks van een kouwe kermis thuis!

PrinsesStoepje | 26-05-16 | 22:42

ik heb de lijsten van andere sites gehaald, en ik zal kijken of ik zoveel mogelijk Israelische producten kan binnenhalen

Von Hindenburg | 26-05-16 | 22:40

-weggejorist-

T0matenplukker | 26-05-16 | 22:30

-weggejorist-

poisonivy | 26-05-16 | 21:56

Fijn, het islamitische antisemitisme burgert steedse meer in in de Nederlandse samenleving, zie je nou wel dat integratie gewoon wat tijd kost.

henkdekanarie | 26-05-16 | 21:37

Goed zo. Dat ga ik dus vanaf nu allemaal kopen en consumeren.
De dag dat ik me door een stel pinguins laat vertellen wat ik mag kopen, moet nog aanbreken.
Mohammedaanse mallootioos.

arc-en-ciel | 26-05-16 | 21:23

Nog even terugkomend op de Westelijke Sahara:
www.cmo.nl/conflictenbank/index.php?Af...

"Ook speelt de economie een grote rol. Marokko is voor een deel afhankelijk van grote natuurlijke rijkdommen van het gebied. De kustwateren van de Westelijke Sahara zijn rijk aan vis. Verder bevat de bodem grote hoeveelheden fosfaat en ijzer. Marokko is zelfs een van 's wereld grootste producenten van fosfaat, een grondstof voor kunstmest.

Het economisch belang van het gebied wordt groter als er olievelden voor de kust worden gevonden en in productie worden genomen. In 2001 tekenen buitenlandse oliebedrijven contracten met Marokko voor de winning van olie in die kustwateren tot ergernis van Polisario."

Als ik NIDA meneer zo beluister, dan moet bij ieder landbouw-, zuivel- en vleesproduct op het etiket duidelijk worden of bij de productie ervan, direct of indirect, kunstmest gebruikt is met fosfaat uit de Westelijke Sahara. En dat geldt ook voor producten waarin olie is gebruikt. En ijzer!! Want ja, betwist gebied. Benieuwd of hij daar zijn achterban ook voor in beweging krijgt.

BlowingBubbles | 26-05-16 | 21:06

Lupuslupus | 26-05-16 | 20:44
Wij stemden altijd GVP en later heb ik nog uit plichtsbesef RPF/Christenunie gestemd. Maar sinds die halfzachte Voordewind, GertJan Segers en die ver-schrik-ke-lijke Beatrice de Graaf helemaal klaar mee. SGP is wel zuiver maar niet moedig genoeg, omdat bv inperking van islamonderwijs ook nadelig is voor christelijk onderwijs. Voor mij dus gewoon PVV!

PrinsesStoepje | 26-05-16 | 20:53

Zie nooit hoofddoekjes bij de AH. Die zie ik alleen bij de Lidl, Aldi en vooral in de eigen turkse en arabische tokootjes in R'dam... Hebben ze daar al gelabeld of moet alleen de westerse consument hiervoor bloeden...

radbraker | 26-05-16 | 20:45

Van der Staaij; een politicus die helder de geschiedenis verwoord en zich niet om laat kletsen. Goh! Van der Staaij is een heel eind in mijn achting gestegen.
Maria.1 | 26-05-16 | 20:18
.
Van huis uit (mijn ouders waren betalend lid van de SGP) altijd op deze partij gestemd maar de laatste 10 jaar verruild voor de PVV. Want echt waar, Bas van der Vlies deed het vele malen beter dan Van der Staaij. Die is véél en veel te soft waar het de islam betreft. Kan hij misschien niets aan doen, is verder ook een prima kereltje en veel van de SGP-standpunten steun ik nog steeds van harte, maar ja, de islam krijg je niet klein, kun je nooit verslaan met dat softe gedoe.
De islam is zéér agressief en die moet je met gelijke munt terugbetalen; tegemoet treden. Anders verlies je.
Jammer dat je niet op 2 partijen kunt stemmen want dan kreeg zeker de SGP ook weer mijn stem maar voorlopig even niet, wat het zwaarst is - de bestrijding van de islam - moet het zwaarst wegen. Daarom PVV.

Lupuslupus | 26-05-16 | 20:44

-weggejorist-

Snap_het_ook_niet | 26-05-16 | 20:41

Ik hoop wel dat al die personen die de supermarkten checken op hun uitkering gekort worden. Ik vind het gewoon verkapt werken op staatskassen.

Snap_het_ook_niet | 26-05-16 | 20:41

Van der Staaij; een politicus die helder de geschiedenis verwoord en zich niet om laat kletsen. Goh! Van der Staaij is een heel eind in mijn achting gestegen.

Maria.1 | 26-05-16 | 20:18

Maar ja, dan voel ik me weer zo'n zeikerd.
XaleX_2 | 26-05-16 | 18:37
.
Niet schromen, gewoon doen. Zoals ik bij Deka. Sleur ze er maar bij en laat ze weten dat u het er niet mee eens bent.
We zijn véél te netjes, te soft tegen een niets ontziende vijand: de islam. Ze eisen (en krijgen) steeds meer ruimte. Wij Nederlanders moeten meer en meer onze stem laten horen, tegenwicht bieden. Echt waar hoor, want anders worden we onder de voet gelopen.
.
Keurig netjes de chef van de supermarkt te spreken vragen (zijn naam noteren) en uw grieven op tafel leggen. Desnoods ook nog even een verslagje van het gesprek emailen naar het hoofdkantoor van de supermarkt en vragen om een reactie.
.
Ik weet wel, het is echt om moedeloos van te worden maar het is de enige manier om onze(!) stem te laten horen.

Lupuslupus | 26-05-16 | 20:14

@am*dam, je vergist je, arabieren creëren geen olie en beton, olie zit vanzelf in de grond en het beton vernielen ze.

ing. B | 26-05-16 | 20:09

Van der Staaij heeft helemaal gelijk (nooit verwacht dat ik dat ooit zou zeggen).

Het gaat helemaal niet om consumenten voorlichting maar een boycot van Israël.

Een quote van www.docp.nl/over-docp/ :
De stichting Diensten Onderzoek Centrum Palestina, docP, is in 2012 opgericht en zet zich in om de boycot, desinvestering en sancties (BDS) in Nederland te ondersteunen, te bundelen en te versterken.

p3xxx | 26-05-16 | 20:06

Israël, een verlichte parel in een woeste, lege moslimwoestijn.

Jack Jersey | 26-05-16 | 20:05

De bezetting van grote delen van de Europese steden door islamitische kolonisten gaat onverminderd door en lijkt zich de laatste tijd met nieuwe invasies uit Syrië uit te breiden.

jochum1980 | 26-05-16 | 20:02

Oke maar dan wil ik ook vermeld zien worden of het product is geplukt door moslims of door een neger of door een blanke boer niet omdat ik een racist ben maar omdat ik daar recht op heb als consument JE MOET EEN KEUS kunnen hebben

Poldergek | 26-05-16 | 20:01

Heel goed, dan kan ik die Palestijnse producten boycotten en de Israelische producten kopen.

ing. B | 26-05-16 | 20:00

-weggejorist-

GameOverBro | 26-05-16 | 19:58

DocP gaat voor 100% Israel boycot, dus niet alleen over produkten uit "bezet" gebied.
www.docp.nl/over-boycot-bds/

PrinsesStoepje | 26-05-16 | 19:56

Goed idee. Het zal inderdaad helpen besluiten wat ik zal kopen. Alleen zal het precies het tegenovergestelde effect hebben als bedoeld.
Ik hou niet van boycots. Chantagepraktijken die ik nooit beloon.

Koos8173 | 26-05-16 | 19:48

Ik kies voor de enkele tong ipv de dubbele. anders mogen we straks ook nog de slavenschepen van de elite verklaren.

Kamervraag | 26-05-16 | 19:48

Nu we al jaren aankijken tegen de puinhopen die de islam wereldwijd creëert neig ik ernaar vanaf vandaag te pleiten voor een Groot Israël; hoe meer Israël in het Midden Oosten hoe beschaafder en rustiger me dunkt.

Aristotalloss | 26-05-16 | 19:45

necrosis | 26-05-16 | 17:59
Sorry, was even op de Joods-Israëlische toer.

nemoj me jebat | 26-05-16 | 19:39

-weggejorist-

Ruimedenker | 26-05-16 | 19:36

-weggejorist-

Ruimedenker | 26-05-16 | 19:29

Ik vind dat op elk pak Friesche vlag moet staan dat het uit bezet gebied komt. Friesland vrij!
.
Hebben die mensen niet iets anders om zich druk te maken? Laat ze werk zoeken, goed Nederlands leren, een extra studie doen, hun kinderen opvoeden, zorgen voor de armen en wat mij betreft de stoep aanvegen ofzo.. Maar dit oeverloos gezeik over hoe wij in Nederland dingen doen, kopen, verkopen hangt mij zo de keel uit. Ik ben tegen racisme maar dit gezeik van hele bevolkingsgroepen die in alle vrijheid kunnen en mogen doen wat ze willen en dan eenzijdig hun eigen ideeën en wetten in onze samenleving willen doordrukken moet echt maar eens afgelopen zijn. Als je geen deel wilt zijn van de samenleving dan maak je eigen mini getto, ga naar je eigen supermarkt, bid tot je eigen god, stuur je kids naar eigen scholen. Mag van mij allemaal in Nederland maar als je de Nederandse levenswijze wilt veranderen: krijg de TERING!

de-erfen-holland | 26-05-16 | 19:28

Maar over de illegale bezetting van de Westelijke Sahara door Marokko hoor je figuren als Nourdin el Ouali natuurlijk nooit.

Rest In Privacy | 26-05-16 | 19:27

De Westelijke Sahara is een door Marokko bezet land.

Producten uit de Westelijke Sahara mag dan ook niet staan dat het uit Marokko komt.

p3xxx | 26-05-16 | 19:27

Flikker nou toch eens een eind op met die islam.

bft | 26-05-16 | 19:16

-weggejorist-

Ruimedenker | 26-05-16 | 19:15

@franck7020 | 26-05-16 | 18:59 "Kijk een hypocriete Marokkaan op de radio die het over bezette gebieden heeft."
.
Eigenlijk zouden 'wij' met dezelfde volhardenheid eens goed moeten gaan zeiken over Constantinopel. Om te beginnen.

ben kokhals | 26-05-16 | 19:14

@macaroni&kaas | 26-05-16 | 18:54 "een organisatie die regelrecht ontkent dat de Tempelberg een Joodse geschiedenis kent kan ik niet serieus nemen."
.
Daar komt bij dat het christelijke 'westen' niet alleen die claim volop zou moeten steunen, maar ook een eigen 'claim' daaraan zou moeten toevoegen. Een religieus-historische claim, en dan met naduk op 'het Heilige Land', althans, het gebied ten westen van de Jordaan. Niet om het te besturen, maar om vernieling tegen te gaan en het veilig en toegankelijk te houden voor christenen (en archeologen).

ben kokhals | 26-05-16 | 19:10

-weggejorist-

Ruimedenker | 26-05-16 | 19:07

-weggejorist-

Ruimedenker | 26-05-16 | 19:01

Wij zijn voor labelen zo weten we zeker dat de gelabelde producten die we kopen voorrang krijgen bij onze aankopen.Best wel handig dus,makkelijker kunnen ze het niet voor ons maken.

tegenalles | 26-05-16 | 19:00

Kijk een hypocriete Marokkaan op de radio die het over bezette gebieden heeft. Positief praat over de VN mbt strenge regels over de bezette gebieden. Wat heel erg is wat daar aan de hand is. (En ik hoop dat het ooit echt goed komt.) Maar als het om zijn roots gaat, is deze meneer anti VN. En maar roepen internationaal recht geldt voor deze problematiek. Dit geldt ook voor de westelijke Shara. Dus neem de VN serieus.
Als ik een supermarkt manager zou zijn. Zou ik zeggen neem contact met het hoofdkantoor op en de EU. Maar loop niet hyprocriet stickers te plakken in een supermarkt. Jammer alleen dat van der Staaij er zat. Want de SGP is ook achterhaald.
nieuws.marokko.nl/40832/marokko-haalt-...

franck7020 | 26-05-16 | 18:59

@Simon_GS | 26-05-16 | 18:39 "Bevolkingsgroepen hebben daar altijd naast elkaar geleefd."
.
En langs elkaar. Maar na '48 weigerden de Arabische landen de mensen op te nemen die mede dankzij hun inspanning "ontheemd" waren geraakt. Dit terwijl ze tegelijkertijd ca 800.000 Joodse onderdanen uit hun landen hebben gezet die wél elders hun weg vonden (en merendeels door Israel zijn opgenomen). Dat zijn twee vluchtelingenstromen waarvan de een nog steeds kwestie is, en de andere in de vergetelheid is geraakt.

ben kokhals | 26-05-16 | 18:58

Israel bezet geen gebied, het werft het langzaam weer terug.

En de VN kan roepen wat ze wil, maar een organisatie die regelrecht ontkent dat de Tempelberg een Joodse geschiedenis kent kan ik niet serieus nemen.

macaroni&kaas | 26-05-16 | 18:54

-weggejorist-

Ruimedenker | 26-05-16 | 18:53

-weggejorist-

Ruimedenker | 26-05-16 | 18:51

Zelfs als ze gelijk hebben gewoon negeren die lui, laat ze het schompus krijgen

Berthe | 26-05-16 | 18:50

Waarom is heel Nederland nog niet Schijtziek van alles wat met Islam / Palestijnen / Arabieren / Marokkanen etc te maken heeft ? Nu dit weer. Ik ga er niet eens naar luisteren. Ze zoeken het maar uit en ik zal me richten op produkten uit Israël en zal alles wat riekt naar Arabisch / Palestijns / Mrocs/Turks mijden.

Zwizalletju | 26-05-16 | 18:49

@Van Duyvenbode | 26-05-16 | 18:10 "is Israël nu beter af, met isis in de voortuin, en Hezbollah op de stoep?"
.
Ja, het is een lastig en ook (terecht) gevoelig onderwerp. maar sla in ieder geval "A Clean Break" er eens op na, en dan is er nog het "Yinon Plan". Ik zei niet voor niets "mede", want er zijn meer reden waarom de neocons het MO omploegen. Verder is de verhouding met met ISIS dubieus: "a report from the UN Disengagement Observer Force (UNDOF) reveals that Israel has been working closely with Syrian rebels in the Golan Heights..." www.jpost.com/Middle-East/New-UN-repor... En niet alleen dat: "More than 500 jihadists cared for at the Ziv Medical Centre..." www.voltairenet.org/article189411.html...
Dit soort dingen maken het er allemaal niet eenduidiger op. Helaas.

ben kokhals | 26-05-16 | 18:47

Ik bevind me steeds vaker in 'bezet gebied' Nederland. Weg met de vijand!

OR-lid | 26-05-16 | 18:47

-weggejorist-

frisenfruitig | 26-05-16 | 18:45

Hartelijk dank voor het lijstje. Ik zal er rekening mee houden want ik draag juist deze produkten een warm hart toe. AH let op uw zaak.

frisenfruitig | 26-05-16 | 18:44

Oh, ik dacht dat AH voor Adolf Hitler stond. Weer wat geleerd.

Conan de Rabarber | 26-05-16 | 18:44

necrosis | 26-05-16 | 17:41
Er zijn zoveel oplossingen denkbaar. De staat is een jonge uitvinding. Bevolkingsgroepen hebben daar altijd naast elkaar geleefd.

Simon_GS | 26-05-16 | 18:39

oter | 26-05-16 | 18:33
.
Linkje? En dan nog, ze maken zelf wel uit wie ze bij een bijeenkomst binnen laten. Deze mevrouw zal daar vast van op de hoogte zijn geweest en is zeker weten géén SGP vrouw geweest maar een mol.
Bij de islam moeten vrouwen in aparte ruimtes, in aparte zwembaden, in een apart deel van de moskee, dus waar zeurt u eigenlijk over?
SGP-vrouwen mogen overal zwemmen, in elke kerk tussen de mannen zitten enz.
Zoek eens een andere stok om een hond te slaan.

Lupuslupus | 26-05-16 | 18:38

Lupuslupus | 26-05-16 | 18:31
Ik dacht er nog over om te klagen bij de Plus opperhoofd, want ik heb echt principiële bezwaren tegen halal eten en wil het in ieder geval gewoon gescheiden in de schappen zien met een groot bord 'halal' er voor. Maar ja, dan voel ik me weer zo'n zeikerd.

XaleX_2 | 26-05-16 | 18:37

-weggejorist-

VleeschNochVisch | 26-05-16 | 18:36

Ik las dat v.d. Staay in "debat" was met één of andere moslim. Deze v.d.Staay presteerde het enige tijd geleden om een vrouwelijk lid van zijn partij de toegang te versperren tot een bijeenkomst van zijn clubje, de SGP. Op een zéér onchristelijke manier werd aan die mevrouw "duidelijk" gemaakt dat zij niet welkom was, zij was/is n.l. een mevrouw ! Van der Staay heeft nog genoeg te doen in z'n eigen clubje.

oter | 26-05-16 | 18:33

Ik had wel nog vandaag per ongeluk halal worstenbroodjes in mijn handen die niet gescheiden lagen van de andere snacks, dat vind ik persoonlijk een stuk verontrustender.
XaleX_2 | 26-05-16 | 18:22
.
Heb hetzelfde bij Deka meegemaakt. Gelukkig op tijd gezien. En bij AH liggen de halal- noedels waar je alleen heet water bij moet doen - een favoriet van mijn zoon - ook tussen de "gewone". Hij had die per ongeluk gekocht en zei mam, kijk eens.... Ik heb het gelijk in de vuilnisbak gegooid. Maar helaas was het dus al wel gekocht!
.
Het is in één woord: SCHANDALIG hoe allerlei meuk door onze strot wordt geduwd. Gelukkig heb ik zeeën van tijd om alle etiketten te lezen maar dat kost echt uren voor een mandje boodschappen.!
.
Daarom juich ik de stickers maar dan op ALLE producten van harte toe.!~

Lupuslupus | 26-05-16 | 18:31

Bedankt voor het boodschappenlijstje. Als vegetarische klant van AH kocht ik toch al Tivali, maar ik zal verder ook nog wat beter uitkijken naar produkten uit Israel.

Ergea | 26-05-16 | 18:28

De Europese Commissie besloot dat dit ook duidelijk op de verpakking moet staan.
Sie sind wieder da.
crankshaft | 26-05-16 | 18:01
.
Alleen de gele ster ontbreekt nog maar dat zal vast nog wel komen.

Lupuslupus | 26-05-16 | 18:25

Het zal wel aan mij liggen, maar zo veel Israëlische producten liggen niet in de Nederlandse schappen. Het enige dat ik uit mijn hoofd weet is zeekraal, omdat ik dat zelf regelmatig koop. Ik had wel nog vandaag per ongeluk halal worstenbroodjes in mijn handen die niet gescheiden lagen van de andere snacks, dat vind ik persoonlijk een stuk verontrustender.

XaleX_2 | 26-05-16 | 18:22

Ik wordt zo moe van die moslims die niets anders kunnen doen dan haat verspreiden. Ze zijn overal en ze zijn allemaal hetzelfde. Het zijn robots.

wegrenner | 26-05-16 | 18:20

Er worden snel weer 1000-en dieren gemarteld om een religious feestje op te leuken. Prettige Ramadan...

Mark_D_NL | 26-05-16 | 18:15

't Is zo eenvoudig als maar kan zijn:
Koop de kwaliteitsproducten van de Israëlische Democratie en vermijd de spullen uit de Arabische dictaturen.

Thomas333 | 26-05-16 | 18:12

@Silent Scream | 26-05-16 | 17:58,

Let wel goed op wat er op het label staat.
Laatst kwamen de dadels uit Turkije en de verse kruiden uit Marokko en Egypte. Het verschilt dus per week.

basweetutwel | 26-05-16 | 18:12

Van der Staaij is helemaal de weg kwijt met zijn "bezetting van de Krim" waar 95% via een referendum Vóór - weer - aansluiting bij Rusland heeft gekozen! Maar ja, een referendum is - zoals we weten - "not done" in deze "democratische" (kots) EUSSR.
.
En mag ik dan nog even opmerken dat ik stickertjes plakken helemaal o.k. vind? Maar dan OOK stickertjes met halal rotzooi, zoals b.v. kaas die gefabriceerd wordt met stremsel uit de maag van doodgemartelde kalveren?!
.
P.s. Ik koop alleen nog kaas waarop vermeld staat: geproduceerd met PLANTAARDIG stremsel. En ik eet alleen (sporadisch) varkensvlees met een "beter leven" sticker. Het vlees van elk ander dier kan komen van doodgemartelde dieren. Dus nee, dank u!

Lupuslupus | 26-05-16 | 18:12

Tijd voor een boycotlijstje Marokkaanse producten, bezetting Westelijk Sahara vraagt ook om solidariteit.

Flatuleerder | 26-05-16 | 18:12

ben kokhals | 26-05-16 | 18:02

Het omploegen van het Midden-Oosten geschiedt toch in 1e plaats door de aanhangers zelf van de enig ware religie, de Mohammed-cultus. Let wel, van mij had Saddam niet hoeven verdwijnen, Khadaffi ook niet, en Assad ook niet. En vraag je maar eens af: is Israël nu beter af, met isis in de voortuin, en Hezbollah op de stoep? Ik denk het niet. En denk eens aan de rol van het land van Mekka en Medina, de boezemvriend van de USA, nl. Saoedie-Arabië? Denk aan de 28 pagina's van het 9/11 rapport die nog niet zijn gepubliceerd. Volde/volgt de USA de agenda van Israël, of die van... Saoedie-Arabië? Hier heb je je vraag.

Rest In Privacy | 26-05-16 | 18:10

als israel slim if produceren ze vanaf nu alle microchips, al hun computerspul en programma's in "bezet" gebied.

veel succes NL met het importeren van ook maar een compleet moederboard.

fukallahalhollandi | 26-05-16 | 18:10

Dit www.shopinpalestine.com/ is de keus die je hebt wanneer je "echte" Palestijnse producten wilt kopen. Wat een treurnis...

Mark_D_NL | 26-05-16 | 18:08

Van Route 99 naar Route Mozes

Rest In Privacy | 26-05-16 | 18:06

Er bestaat geen hypocrieter volk op aarde dan moslims. Vrouwen stenigen, homo's ophangen, schrijvers, intellectuelen en andere ontsnapte kuddedieren martelen, ongelovigen bedreigen, verkrachten, vermoorden. En dit is nog maar het begin van een lange lijst aan gruwelijke schendingen van mensenrechten die in elk moslimland de normaalste zaak van de wereld is.
Maar daar zijn de hoofddoekjes uiteraard niet in geïnteresseerd. Alle aandacht op Israël vestigen. Laf, leeg, extreem hypocriet, parasitair, achterlijk klootjesvolk.

Jack Jersey | 26-05-16 | 18:05

@Duifmans | 26-05-16 | 18:02
Vul dan aan met producten uit Noord-Cyprus, dat door Turkije bezet is. Watzeggik, illegaal geannexeerd.

ben kokhals | 26-05-16 | 18:05

En weer een discussie aangezwengeld door de boosmoslims laat die gasten aub vertrekken naar eigen zandbak als het hier in nederland zo racisties is.
En nou de vraag waarom is bijna iedereen die boosmoslims en haatpredikers en vooral denk helemaal zat ...... vreemd he

bruinerat | 26-05-16 | 18:05

Alleen als Turkije zn ISIS olie ook keurmerkt. En Afrika zn kinderslavernij producten, en zn bloed diamanten. Apple ook dat kinderslavernij label krijgt, etc enz.

Dit is puur 100% antisemitisme, dat het toegestaan word...

Rest In Privacy | 26-05-16 | 18:04

@Van Duyvenbode | 26-05-16 | 17:42 "Blijkbaar beseffen de policore idioten niet dat we allemaal Israël zijn, dat we straks allemaal hier gezien worden als de bezetters van ons eigen land!"
.
Goed punt. Ga die parkeerplaats bij de moskee maar eens voor iets anders bestemmen. Dat blijkt dan ineens moslimgrond, en volgt gedonder... Anderzijds is niet zo dat wij gevrijwaard kunnen worden van de consequenties van wat in het Midden-Oosten gebeurt. Zo wordt mede omwille van Israel het MO omgeploegd: "The neocons have never given up their dreams of overthrowing Mideast governments that Israel has put on its enemies list [zie ook "A Clean Break" (1996)]. Iraq was only the first. To follow were Syria..." (Robert Parry 11.04.2016)

ben kokhals | 26-05-16 | 18:02

Kunnen we alle producten uit Marokko gaan labelen of verbieden? Je weet immers niet of het uit de bezette Westelijke-Sahara afkomstig is.

Duifmans | 26-05-16 | 18:02

palestijnen kunnen niets. Die hebben zoveel geld gekregen en zijn niet eens in staat om hun kinderen een beetje normaal op te voeden. Israel daarentegen laat zien hoe het ook kan en moet. Van weinig heel veel maken. Die palestijnen moeten uit dat gebied geschopt worden. Die kunnen vast wel bij hun geloofsbroeders in SA gaan wonen.

Mark_D_NL | 26-05-16 | 18:01

De Europese Commissie besloot dat dit ook duidelijk op de verpakking moet staan.
Sie sind wieder da.

crankshaft | 26-05-16 | 18:01

Corsica vrij, Ierland voor de Ieren, Amerika teruggeven aan indianen, Australië aan aboriginals, Turkije aan de Grieken. Boycot!
Btw Israël is van joden, al millennia..

compitaal | 26-05-16 | 18:00

Ik had ze de winkel uitgeflikkerd en het halal rek erachteraan.

bubbl | 26-05-16 | 18:00

Die van der Staay is flink in mijn achting gestegen. Hij diende die Nida betweter van repliek met feiten. Iets waar de linkse volgers in NL hopelijk naar geluisterd hebben voordat ze weer gratuit hun palestijnensjaaltje omdoen. En daarbij... als zou Israël geen gelijk hebben, dan ben ik er nog voor. Het zijn mensen zoals wij, Westers georiënteerd. Al die isamellende om Israël heen is dictatoriaal, godsdienstwaanzinnig, niet verlicht, niet productief. nee, hoor, dat is niks en daar kan ik het nooit mee eens zijn. En al helemaal niet als ze die failed culture hier in Europa willen voortzetten en opdringen. Leve het baken van licht Israël en al haar lekkere producten.

Rest In Privacy | 26-05-16 | 18:00

@nemoj me jebat | 26-05-16 | 17:40
Ze hebben voornamelijk zand.
Enne... wil je mij geen gabber noemen?

necrosis | 26-05-16 | 17:59

De familie Scream eet als tegenactie voorlopig zoveel mogelijk produkten die afkomstig zijn uit Israël. Gevulde dadels, salade met minitomaatjes en advocado, gebakken aardappelen met paprika, peper en verse kruiden.

Fuck you stelletje racisten.

Silent Scream | 26-05-16 | 17:58

necrosis | 26-05-16 | 17:26
Graag! Vertelt u eens.

BlowingBubbles | 26-05-16 | 17:58

Ze zijn geen haar beter dan nazi's de moslims.

Meisje1985 | 26-05-16 | 17:57

Het blijven christenhonden maar (zonder schaamte): Ik sta aan de kant van de SGP in deze!

Hobbykip | 26-05-16 | 17:56

"made in disputed territory"
KOPEN dus.

tering! | 26-05-16 | 17:54

Alle producten uit Israël en de 'bezette' gebieden gaat kopen doet. Behalve dan die humus rommel.

Rest In Privacy | 26-05-16 | 17:53

Haberdoebas | 26-05-16 | 17:16
Dat doen ze al hoor, geen zorgen. De Internationale Socialisten en de Moslimbroederschap, dat zijn twee handen op één buik. Toch, SP en AFA?

BlowingBubbles | 26-05-16 | 17:53

De consequentie van het cultureel marxisme is dat de westerse mens geen enkel recht van spreken heeft, en zelfs geen bestaansrecht. Het vriendelijke verzoek van de policore gestapo is dat u zo snel mogelijk plaats maakt voor de verworpenen der aarde: kleurlingen, moslims. Dus. Take the death pill.

Rest In Privacy | 26-05-16 | 17:51

ik eet weleens avocado en hummus, ben ik nu racist? Sorry mijn kennis van het Israëlisch/Palestijns conflict reikt niet verder, en dat ik eigenlijk graag zo houden. Laat ze het lekker uitzoeken daar met z'n allen

eightfour | 26-05-16 | 17:51

Ik kan niet wachten tot alles gelabeld is... en vanaf dat moment, koop ik eerst die producten (met label) i.p.v. een goedkoper alternatief. Ik deed dit al andersom voor halal... zodra dat erop stond, laat ik het zeker staan. Ook als er geen alternatieven zijn.

EvT | 26-05-16 | 17:50

Toch fijn dat er nog VVD'ers zijn die durven te benoemen, ok, ok, de verkiezingen naderen, maar toch...

First Contact | 26-05-16 | 17:50

Label die bende maar dan weet ik alvast wat ik wel ga kopen. In een vervolg wil ik iedereen graag oproepen om de Nederlandse cultuur, normen en waarden in bescherming te nemen door nooit meer iets te kopen in een Islamitische winkel en nooit meer 1 Euro in de handen van een moslim te stoppen.

netniet | 26-05-16 | 17:46

@ReligionSucks haha doe ik al jaren.

santadomenica | 26-05-16 | 17:46

Prima stukje, en uiteraard weten we maar al te goed wat de niet-zo-heel-erg-verborgen agenda van onze booslims inhoudt. Ik zal er in de toekomst bijzonder op letten om als het eventjes kan Joodse tovve goederen aan te schaffen.

maarre... "boosrechts doet verontwaardigT"
't Kofschip, is dat nou ècht zo moeilijk? In de toekomst, graag met een 'd' schrijven. Er is (nog) geen reden om je taalvaardigheid aan te passen aan de import van onze raketgeleerden/astrofysici/orthodontisten.
Mag ik hopen.

EefjeWentelteefje | 26-05-16 | 17:45

Heerlijke Israëlische wijn
Betseda winery
Trek vanavond een fles je open

Ollie B. Bommel | 26-05-16 | 17:42

@endtotrolling | 26-05-16 | 17:23 "Nu al het halal vlees labelen met : Dit dier is ritueel geslacht koop het niet!!"
.
Sowieso zou duidelijk moeten zijn of vlees halal/kosher is geslacht. Sterker nog, als men consequent wil zijn, moet men dat religieuze gehak alsnog helemaal verbieden.

ben kokhals | 26-05-16 | 17:42

Blijkbaar beseffen de policore idioten niet dat we allemaal Israël zijn, dat we straks allemaal hier gezien worden als de bezetters van ons eigen land! Vergis u niet, de islam is uit op wereldheerschappij, en brandmerkt een ieder die Allah in de weg staat als de onrechtmatige bezetter van land dat de islam toebehoort. Vergist u zich niet. You are next.

Rest In Privacy | 26-05-16 | 17:42

Enig idee hoelang ik al niet meer islamietjes spul koop? Lang, heeeeeel er lang. Ik koop alleen nog spullen uit Israël! :p Wat een gezeik. uit mijn supermarkt en van mijn spullen afblijven. Acties tegen Israël voer je maar in je eigen zandbak! Of doe net zoals ik, koop het zelf niet!

Mr_Pikibelly | 26-05-16 | 17:41

@Simon_GS | 26-05-16 | 17:37
Israël zelf ligt op grond die door Engeland veroverd is op de Ottomanen, het tegenwoordige Schurkije.
Ook maar teruggeven?

necrosis | 26-05-16 | 17:41

Geef die bezette gebieden terug en je ziet de levensstandaard instorten, geweld en honger zullen enorm toenemen. Maar dat willen ze blijkbaar zelf.

sinar2 | 26-05-16 | 17:40

necrosis | 26-05-16 | 17:37
Joehoe, gabber!
Ik bedoelde producten uit de Westelijke Sahara en kustgebieden. Maar ik ben een beetje gehaast, want moet nodig aan de afwas.

nemoj me jebat | 26-05-16 | 17:40

Ga normaal nooit naar de appie, simpelweg omdat een andere super dichterbij is. Morgen of in het weekend maar even flink shoppen daar. Jammer dat ik dadels muf vind smaken ;)

Joffri | 26-05-16 | 17:40

Kees van der Staaij heeft in dit geval helemaal gelijk...

saintinel | 26-05-16 | 17:38

Aangezien vrijwel alle moslims braaf meedoen hier het land compleet (verder) te verzieken roep ik op tot een boycot van moslims. Allemaal.

ReligionSucks | 26-05-16 | 17:37

Doet verontwaardigt en godtwindt.

Rest In Privacy | 26-05-16 | 17:37

@nemoj me jebat | 26-05-16 | 17:32
Dat is ingepikt door Marokko.

necrosis | 26-05-16 | 17:37

Als onbesnedene ben ik het helemaal eens met Nourdin el Ouali en de VN. Israël werkt toch niet mee aan een oplossing en pikt steeds meer bezet gebied in door middel van de bouw van nieuwe gemeenschappen. De Gaza strook hebben ze aan de Palestijnen gelaten en wordt gerund door een stelletje reli-tokkies. Al met al geen fraai plaatje. Men doet niks om tot een oplossing te komen en hoopt op de verkiezing van Trump om vervolgens nog verder te kunnen gaan.

Simon_GS | 26-05-16 | 17:37

Mastermattie | 26-05-16 | 17:01
AH is tov (Hebreeuws voor goed)!
Het barst daar van de Israëlische producten.

nemoj me jebat | 26-05-16 | 17:35

Ik denk dat ik maar weer eens een vrachtwagen met jodenkoeken laat voorrijden. Ik ben dol op jodenkoeken.

Rest In Privacy | 26-05-16 | 17:33

Niet alleen halal maar ook nog eens jüdenrein, wat zijn we toch een prachtig land.

bijna_raak | 26-05-16 | 17:33

Selectieve verontwaardiging, het is zo overduidelijk als wat.

Plant77 | 26-05-16 | 17:33

Waar kan ik produkten uit Israel kopen?
Gazastrook ?
"Bezette" Westelijke Jordaanoever ?
Syrië?
Turkijë?

Bolder | 26-05-16 | 17:33

necrosis | 26-05-16 | 17:26
Dat wou ik net zeggen!
Hoe zit het eigenlijk met de Westelijke Sahara?

nemoj me jebat | 26-05-16 | 17:32

Ik moet ineens even denken aan de boycot van Zuid-Afrikaanse producten. Kwam ook van links.

Driewerf Hoezee | 26-05-16 | 17:31

Arabieren die Israël de maat nemen, het moet niet gekker worden.

Rest In Privacy | 26-05-16 | 17:30

Vooral stom van die van der Staaij dat hij niet eens een antwoord op dat bestaansrecht wil.

frank87 | 26-05-16 | 17:29

Kad Barma | 26-05-16 | 17:23
Dat is deze muts:
www.nporadio1.nl/over/willemijn-veenho...

Zo partijdig als het maar kan, maar daar kan zij niet heel veel aan doen. De rotte vruchten van het multiculti-onderwijs sinds eind jaren zeventig. Mensen weten niet beter of alle culturen zijn gelijk....

Pierrepoint | 26-05-16 | 17:28

Powergrefo, lol.

compitaal | 26-05-16 | 17:28

Ik wil ook alle meuk uit de Emiraten, en SA gelabelled hebben, en Turkije. En uit elke Afrikaanse dictatoriale staat. En uit Marokko, die bezetten immers nog steeds de West Sahara.

Stortkoker | 26-05-16 | 17:27

@Kad Barma | 26-05-16 | 17:23
Da's Willemijn Veenhoven.
Best een lekker ding trouwens. Ik zou haar zeker doen.

VanBukkem | 26-05-16 | 17:27

WTF
Paprika's uit Israël?
We produceren zelf riant meer dan 100 duizend ton per jaar.
Ja, dat is meer dan 100 miljoen kilo paprika.
Die prijs ervan is zo extreem laag, dat Nederlandse ondernemers koppie onder gaan en we dan vanuit verweggistan inkopen. Bizar!

Helder Groentje | 26-05-16 | 17:27

Zullen we het ook nog even hebben over de bezetting van de Westelijke Sahara?

necrosis | 26-05-16 | 17:26

Moe van dit gedoe. Ik trek mijn eigen plan.

Smept | 26-05-16 | 17:26

Sodemieter toch op met je lijpe kutreligies.

Een paard | 26-05-16 | 17:25

endtotrolling | 26-05-16 | 17:23

Precies! Dan staan de moslims ook te schuimbekken, zoals dat schorem altijd al doet.

Kad Barma | 26-05-16 | 17:25

Wat een bloed irritant wijf zeg, wie is die trut?

Kad Barma | 26-05-16 | 17:23

Ik wil informatie. Zo veel mogelijk. Dus ik ben totaal niet tegen een "made in disputed territory".

GateKeeperNL | 26-05-16 | 17:23

Nu al het halal vlees labelen met : Dit dier is ritueel geslacht koop het niet!!

endtotrolling | 26-05-16 | 17:23

islamisme, gewoon islamisme, een politieke stroming die verboden moet worden en inhoudelijk tegen het geloof van de Islam ingaat. (al hebben de islamisten het inmiddels voor elkaar dat de meesten het onderscheid niet meer maken......)

Einde van de Domheid | 26-05-16 | 17:22

'Made in Germany' bleek averechts te werken en als een kwaliteitslabel te worden gezien. Onnozelaars.

Harry Turtle | 26-05-16 | 17:22

Grootschalige boycotts en sancties jagen hier de kosten omhoog voor de consument. Kappen met die onzin. Laten ze hun onderlinge kwesties daarginds maar met elkaar regelen. Externe chantage door de een of de ander is geen bijdrage aan een oplossing.

ben kokhals | 26-05-16 | 17:21

-weggejorist-

John.Peterson | 26-05-16 | 17:21

@am*dam | 26-05-16 | 17:15

Op Fb zag ik al moslims die 'foute' dadels hadden gespot bij moslimwinkeliers. The Horror!

Prof. D.A.H. Vintik | 26-05-16 | 17:18

Misschien een ideetje om een duidelijk kenmerk op die producten te plakken, een gele ster bijvoo4beeld. Kan niet wachten om een mandje "gele ster" producten bij zo'n kopvod op de band te leggen.

Ben Hetzat | 26-05-16 | 17:18

Dus ook graag stickers met dit product komt uit Dictatuur Turkije ?

Rene046 | 26-05-16 | 17:18

Vragen en eisen. Maar geen werk verzetten. Waarom kan Israël wel groene gebieden creëren en de arabieren alleen olie en beton?

am*dam | 26-05-16 | 17:18

De redden dat moslims zo schuimbekken als het over Israël gaat komt natuurlijk HEUS niet door die zielige palestijnen in die 'bezette' gebieden. Nee, die hele staat moet verdwijnen, dat weet iedere moslim/antizionist. En DAT moet weer doordat de Koran zegt dat alle joden dood moeten. Waar we dus mee te maken hebben is gewoon onversneden jodenhaat, wat vrolijk verpakt wordt als 'activisme' (datzelfde activisme dat u uw vrijheden wil afnemen) en je reinste intimidatie en bruinhemdenacties in de supermarkt want alleen de aanwezigheid van die jodenhatende hoofddoekjes is toch al genoeg??

Adversary | 26-05-16 | 17:17

@Zentgraaff | 26-05-16 | 16:59

Maza moet je juist niet hebben, dan steun je docP/NIDA/Hamas.

Prof. D.A.H. Vintik | 26-05-16 | 17:16

Wanneer Socialisten en Mosims samenwerken dan gebeurt er ook wat. RAF en de PLO hebben samen verschillende EL-Al vliegtuigen gekaapt. En Adolf H. was dat ook geen socialist???

Haberdoebas | 26-05-16 | 17:16

Ik heb net bij de Appie Israelische krieltjes gehaald: kort koken, dan nog even op bakplaat in oven - besprenkeld met olie en dode-zeezout.
Smullen!

nemoj me jebat | 26-05-16 | 17:16

En dan al die Marokkanen die mailtjes sturen naar Kamerleden, o gruwel. Dat is geen solidariteit met een onderdrukt volk, maar een verkapte poging om islamitische aartsvijand nummer 1 (Israël) te verzwakken. Heeft namelijk niets met zielige Palestijnen te maken, maar alles met de grote antisemitische opdracht in de Koran.

Road to serfdom | 26-05-16 | 17:15

Leuk begin van de ramadan. Wie eet welke dadels.

am*dam | 26-05-16 | 17:15

Niet vergeten morgen even een kilo'tje aardappelen te halen bij de Allah Halal. En een pakje broodworst.

BlowingBubbles | 26-05-16 | 17:13

Koop dan

ministerSinister | 26-05-16 | 17:13

Dus BuZa gaat, consequent en onafhankelijk denkend zoals we dat al jaren van hen gewend zijn, ook olie uit de Golfstaten bestickeren? En knakenbaknamaak uit China? En spulletjes uit Turkije?

De Vrijlansier | 26-05-16 | 17:12

Ik zou trouwens best wel wat vaker Arabische producten willen kopen. Maar ja, die lui produceren niks. Ja, er komt olie uit de grond.

VanBukkem | 26-05-16 | 17:11

De Matzes worden ook aangepakt. Let maar op.

Want het gaat ze helemaal niet om bezette gebieden, het gaat hier om antisemitisme. Vraag maar aan de bewakers van iedere Joodse instelling.

Driewerf Hoezee | 26-05-16 | 17:11

Terecht toch dat de werkelijke afkomst van producten wordt vermeld? Ik hoef geen producten uit gebieden die door Israël zijn gepikt. Maar wil wel producten uit Israël.

Rest In Privacy | 26-05-16 | 17:10

Vergeet Sodastream niet als mooi Israëlisch exportproduct. Zelf bubbeltjes maken in een fles van je eigen kraanwater. Al dan niet voorzien van siroop.

De echte Stolwijker | 26-05-16 | 17:08

Niks bezet gebied.
Veroverd op de oorlogszuchtige Syriërs en Jordaniërs
Vergelijk het met Duitsland na de tweede wereldoorlog in het oosten delen moeten afstaan

Ollie B. Bommel | 26-05-16 | 17:07

Krijg je bij een volle bonuskaart dan ook een extra maagd? Of een gratis bomgordel?

kanon0503 | 26-05-16 | 17:07

Koopt Joodsche waar, dan helpen wij elkaar.

Road to serfdom | 26-05-16 | 17:06

Bij dezen beloof ik plechtig dat ik nooit meer dadels, vijgen, maïs, avocado's, mango's of biologische tomaten uit Israël zal kopen.

VanBukkem | 26-05-16 | 17:06

Do not import the problems of your home country to us.

Einde van de Domheid | 26-05-16 | 17:06

Sinaasappelen zijn dan wel weer niet halal geslacht dus dat scheelt. Heel die lijst eigenlijk niet! *keppeltje opzet en de islamitische slager inspecteren gaat*

sufkut | 26-05-16 | 17:04

Nu in de Allah Bonus!

Mastermattie | 26-05-16 | 17:01

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl