Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Nepkabinet blijft burgerhaten: Tapwet gaat door

metadatatapsgehoorapparatentapsterk.jpg Scoop van de Volkskrant: "Het kabinet zet de plannen voor het op grote schaal aftappen van internetverkeer ongewijzigd door. Daarmee trekt het zich niets aan van de kritiek van de telecomsector en maatschappelijke organisaties. Inlichtingendiensten kunnen straks datacentra die e-mail, sms, internettelefoon en apps verwerken structureel in de gaten houden." Plasterk haat privacy. Rutte is bang voor burgers. Het kabinet vindt iedereen verdacht. "De diensten" krijgen tientallen miljoenen extra budget in de komende jaren en gaan daarmee vier enorme stofzuigers bouwen waarmee ze alle persoonlijke data van gebruikers van het hele Nederlandse internet kunnen opzuigen. Behalve de dood van de privacy van alle Nederlandse burgers, gaat er geen aanslag mee voorkomen worden. Waarom niet? Omdat gratis toegang tot álle data alleen maar leidt tot luie diensten. Ze oogsten al het internetverkeer, dus niet ontgaat hen nog, is de theorie. Stofzuiger aanzetten, achterover hangen. Toch? Nope. Want je hebt kundige experts nodig die false flags van echte dreiging kunnen onderscheiden. Als je die lui bedelft onder álle internetdata, dan verzuipen ze. Goeie diensten werken andersom op basis van ouderwets handwerk: als er rimpels in de Matrix opduiken, gaan ze via gerichte opsporing kijken waar die rimpels vandaan komen. Met human intelligence kunnen ze vervolgens zoeken in hoeken waar dreiging vandaan komt. Daarbij hoef je écht niet alle onschuldige internetters in het verdachtenhoekje te drukken. Het simplisme van Tapsterk is zó stupide, dat het door een veiligheidsdeskundige in 1 tweet gekraakt kan worden: "Meer data leidt niet per se tot betere informatie. Dit valt écht onder de categorie 'drinking from a fire hose', nog los van privacy-issues." Op die privacy-issues komt natuurlijk ook van alle kanten kritiek: "Fundamentele problemen in de wet worden niet aangepakt" (Bits of Freedom), leidt tot "gigantische inbreuk op privacy" en dat leidt weer tot "het stalken van burgers" (internetprovider A2B), citeren we uit het moetlees Volkskrant-artikel. De hele wet (hierrr in - lol - uitgelekte versie te lezen) moet nog ter advisering langs de Raad van State, die bij dezen de laatste hoop op privacy, meer rationele wetgeving en een rem op de burgerhaat cq -vrees van de doodenge en volslagen debiele regering-Rutte zijn. Deze wet is een oorlogsverklaring aan het gezond verstand, de rechtsstaat, de vrijheid en de privacy van alle Nederlandse burgers. #StopdeTaptwet

Reaguursels

Inloggen

Mijn god, we kunnen wel referenda blijven houden.

teevee | 30-04-16 | 09:35

Het is allemaal heel k@t, maar aan de andere kant, NSA en GCHQ tappen alles van ons natuurlijk allang, misschien kunnen we het dan beter ook zelf maar doen?

Maar kut is het, ik vrees echter onomkeerbaar?

En verder wat Sjonie zegt:

Ze doen dit natuurlijk al lang alleen nu mag het dadelijk ook van de wet en kunnen ze het tegen je gebruiken in een recht zaak ofzo.
Sjonie01 | 29-04-16 | 13:39

Hemmenaar7 | 30-04-16 | 03:42

Net terug van een heerlijk diner.@VerenigingVanDieven | 29-04-16 | 15:12 Het is toch echt Amerikaans grondgebied (check Google).===Google kan alles beweren, maar dat is geen feitologie. Burgemeester Henk Helleger(Uden), maar ook zijn voorgangers, hebben altijd gezegd niet op de hoogte te zijn van de situatie op de vliegbasis omdat het hier om Amerikaans grondgebied gaat. Zij zouden nooit officieel een bevestiging gehad hebben over aanwezigheid van kernwapens op de vliegbasis.http://www.volkel.nl/vragen-cda-over-kernwapens-volkel.-Ik denk dat die burgemeester (zoals zovelen) uit de befaamde nek lult.-Zie echter nl.wikipedia.org/wiki/Vliegbasis_Volk... Nergens lees ik dat het hier VS-grondgebied betreft. Zie ook nl.wikipedia.org/wiki/Arrest_Vliegbas... Zou het VS-gebied betreffen dan had de HR een niet-ontvankelijk laten blijken. De rechtbank acht de officier van justitie ontvankelijk. Zij acht het feit bewezen, verklaart de Staat schuldig zonder overigens straf toe te passen. De rechtbank geeft dus aan dat er jurisdictie is. Hiertegen gaat de landsadvocaat in sprongcassatie. De Hoge Raad vernietigt de bestreden uitspraak d.w.z. de rechtbank was wel bevoegd maar nam een onjuiste beslissing. Ook reporter.kro.nl/seizoenen/2013/aflever... Hieruit blijkt overduidelijk dat we sinds mei 1945 bezet zijn door de VS zonder dat er formeel sprake is van VS-grondgebied, anders dan de ambassade, in Nederland.We worden al jaren als slaven voorgelogen en misbruikt en we blijven naar idioten kijken die per jaar 10.000 loonsverhoging krijgen en mede daardoor ons voorliegen.

gnor | 29-04-16 | 22:48

@ing. B | 29-04-16 | 22:06
Het is u gelukt om op GeenStijl te reageren, als u dat kan, lukt u de rest ook. Google is uw vriend. Moet u wel willen.
Er is natuurlijk ook altijd zoiets als de analoge methode. Echt belangrijke dingen bespreek je van aangezicht tot aangezicht. Op afspraak. Met een prettig muziekje op de achtergrond.
Dingen blijven niet shit overigens. Als er een ding constant is, dan is het verandering. Als iets onze redding is, dan is het wel internet. Zonder internet hadden 'ze' allang gewonnen. Want dan wisten wij niet.
Vrienden zijn overigens in alle leeftijdscategorieën te maken. Ik spreek uit ervaring.

VerenigingVanDieven | 29-04-16 | 22:20

@VerenigingVanDieven No disrespect either maar ik heb er gewoon geen zin meer in, in boeken uit de jaren 1960 lees ik amper andere dingen [Margaret Mead] als jaren later hetzelfde [Frédéric Beigbeder] en www.amazon.com/Between-World-Me-Ta-Neh... maw. : dingen veranderen gewoon niet. Dingen blijven gewoon shit, en hoewel ik nooit te oud ben om te leren heb ik er nu gewoon geen fiducie meer in.
Jij wel ?

ing. B | 29-04-16 | 22:06

@ing. B | 29-04-16 | 20:40
Ik ben geen jongere meer. Je bent nooit te oud om te leren. Als je je deel gedaan had was je nu dood. No disrespect.

VerenigingVanDieven | 29-04-16 | 21:25

En ook hier is weer het probleem "handhaving".
Net als in de echte wereld wordt er niet gehandhaafd op cybersecurity. Oppakken die klootzakken die ransomware versturen ipv eerzame burgers controleren.

CarelJan7937 | 29-04-16 | 21:02

@VerenigingVanDieven Dat is dan weer lullig, ik heb geen vrienden van die leeftijd.
Man, snap je het dan niet? Wij ouderen [hoe kut het ook is dat ik dit moet zeggen maar ik ben nou eenmaal oud] hebben niet allemaal vrienden van 20 die ons uit gaan leggen wat vpn, Truecrypt, Veracrypt, custom router firmware, Linux distributies etc. allemaal is.
Het kind is 14 en pubert en wil nix, dus daar heb ik ook nix aan. Ik wil gewoon dat jullie 'jongeren' de straat op gaan of anderszins protesteren tegen dit soort shit. Ik heb mijn deel al gedaan. Snap je?

ing. B | 29-04-16 | 20:40

Heel mooi al die data maar wat moet je er allemaal mee dat weten ze zelf ook niet 1 ding is zeker heel wat leden krijgen hier straks een bezoekje van de blauwe pet meneer zo mag u niet over booslims praten dat is niet lief wat een land dit echt niet meer normaal

Poldergek | 29-04-16 | 20:40

@ing. B | 29-04-16 | 18:31
Maak vrienden met iemand die wel die skills heeft.

VerenigingVanDieven | 29-04-16 | 19:34

Watching the Wheels Nou, ik ben dus zo'n 'huisvrouw', ik draai door, niet omdat ik verward ben, maar omdat ik boos ben. De overheid moet met zijn poten van van mijn internet afblijven en van mijn vrijheid. Ik wil mezelf beschermen tegen zo'n overheid maar ik kan het niet, ik heb geen computerskills en snap niet wat men bedoelt met vpn. Het zou me waarschijnlijk teveel tijd kosten om het op eigen houtje uit te zoeken en dan nog ben ik 47, vrouw en dus niet capabel.
Maar ik ben wel slim genoeg om te zien dat overheden ons om de tuin leiden met hun terrorisme kaart, om het maar even zo te noemen. Godverdomme. Oh, dat had ik al gezegd.
Sorry.

ing. B | 29-04-16 | 18:31

Wel fijn natuurlijk dat we er straks ook een hoop server capaciteit hebben. Want ik neem aan dat die lijntjes van amsterdan gelijk richting Brussel worden getrokken. Want u dacht natuurlijk. Nou gaan ze het terroisme aanpakken. Nee hoor nu gaan ze kritische eu burgers monitoren. De ultieme droom van Brussel net als hun eu FBI en het Europesche steelclub leger. Ja de aanslag kwamen de pvda en VVD weer mooi uit. Je gaat bijna denken ze hoopte er op. Was toch iets met extreme die gwoon in nederland werd verwelkomt als fijne vent. Om daarna half zaventem op te blazen. Joh als ze zelfs al niet met brief zien dat het een terrorist betreft waarvoor zouden ze dan de gewone nederlander moeten zien en hacken onder het mom terreur bestrijding. Pure onzin!!Drogredenen!!Dat wil je enkel om de burgers onder de duim te houden. Zeg maar zoals de pVVDa zou zeggen het gepeupel. Nee die VVD en pvda worden werkelijk met de dag enger en zelfs gevaarlijk voor onze democratie die ze aan het opheffen zijn voor de EU dictatuur. Of dacht u dat ze de bui al niet zien hangen. Die doen alles voor die steelclub nu om hun toekomst veilig te stellen omdat het volk ze uitschijt ondertussen. Ik zeg geef zo'n duidelijke VVD op een verjaardagsfeestje een rotschop tegen zijn ballen. Als hij dan zegt waar voor doe je dat als hij bijkomt zeg je. Ja ik wilde je juist geen schop voor je ballen geven. Maar ik heb van u grote leider begrepen dat als je dat juist niet wil je het juist wel moet doen. Zeg maar precies het omgekeerde dus.Nou dat moet u toch bekend in de oren klinken.

tweetybird | 29-04-16 | 18:29

@ben kokhals Sorry, er zijn teveel reakties dus ik heb na de jouwe even een offtopic vraag: je verwijst door naar een site [het vrije volk?] waar staat dat "bleek dat het CDA tegen het plan van VVD en PVV was om politici te vrijwaren van vervolging wegens groepsbelediging"
Ik vraag me af of het acceptabel is bij nederlandse partijen dat er verschil wordt gemaakt tussen mannen en vrouwen. Dat is in mijn ogen apartheid, sinds wanneer moeten we aparte ingangen voor mannen en vrouwen zien als acceptabel?
Is trouwens wel wat makkelijker, het verschil tussen mannen en vrouwen is in de regel goed te bepalen. Zullen we alle vrouwen dan maar afmaken? Die deugen toch nergens voor.

Sorry, stomme opmerking.

Maar godverdomme. Wat een klootzakken zijn het toch daar in Den Haag. Misschien moeten we mannen maar afschaffen, zij zijn het [in de meerderheid] die me mijn internet vrijheid afpakken. Zakkenwassers.

[Ik heb nog nooit zulke grove woorden gebruikt , zou ik nu weggejorist worden?]

ing. B | 29-04-16 | 18:11

Zo cliché, ambtenaren zijn je grootste vriend zodra je blauwe enveloppen ontvangt/betaalt en elk 4 jaar een mandaat geeft. Staats-pooiers pur sang met burgers als VOC slaaf. Voor de rest interesseert dit volk zich om....niks.

Sweetlakecity | 29-04-16 | 18:02

En mag het volk nu ook de overheid hacken?

knerf | 29-04-16 | 17:51

godverdomme

ing. B | 29-04-16 | 17:42

Met de zorgvuldigheid van onze autoriteiten ligt voor je het weet je data op straat voor kwaadwillenden.

vagerehein | 29-04-16 | 17:08

@Watching the Wheels | 29-04-16 | 16:16
Er komen steeds meer verwarde mensen iig:
nos.nl/artikel/2085817-aantal-incident...
Daar zijn tal van oorzaken voor aan te wijzen, maar ik denk zeker dat bovenstaande zaken hier invloed op hebben.

SyntaxError | 29-04-16 | 16:40

@SyntaxError | 29-04-16 | 14:22
Zou me niet verbazen als binnenkort iemand zo paranoia wordt van het systeem dat hij of zij juist rare dingen gaat doen. Dan hebben ze het helemaal voor elkaar hoor :). Slimme meters, NXP-chips in nummerborden, elke beweging gemonitord en een of andere huisvrouw die doordraait waar ze even niet op hadden gerekend.

Watching the Wheels | 29-04-16 | 16:16

@SyntaxError | 29-04-16 | 14:22
Het systeem moet groeien (anders is de rente niet op te brengen uit alle investeringen, zie filmpjes positivemoney.org/videos/introduction/ ). Infrastructuur is nodig voor groei, dus best logisch wat ze doen alleen is de vraag of er enige mate van vrijheid over blijft. Ze lijken momenteel al die infrastructuur zodanig vorm te geven dat je je niet aan hun surveillance kunt onttrekken. Mooier zou zijn als je (lokaal) nog enige mate van vrijheid zou kunnen behouden, maar ze richten het systeem zo in dat je hun infrastructuur wel zult moeten gebruiken en dat laatste is "eng". Belastingaangifte voor oudjes kan alleen nog digitaal (of je moet 10x bellen), slimme meter wordt verplicht of je moet actief weigeren, dat soort dingen. Dus accepteren of niet meer mee doen aan het leven en dat is "eng".

Watching the Wheels | 29-04-16 | 16:10

De enige reden is controle van de burger. De elite verliest op dit moment controle door het internet. Maar wat dacht je van Windows 10, keylogging en de mic staat permanent aan, maar dat is bij Android en IOS ook zo.

Volgens mij wordt er nu veel geld betaald aan NSA/USA om de data te krijgen, immers alle hubs zijn amerikaans, door deze wet, kunnen ze zelf slurpen.

Met een keylogger en mic heeft encrypten geen zin meer, immers de gegenereerde data is unencrypted al op zijn plaats van bestemming vóór dat jij op de zendbutton hebt gedrukt!

Maar hopen dat ze louter goede bedoelingen hebben...

verlangnaaranders | 29-04-16 | 16:03

Maar ff serieus, ik heb nog nooit met een demonstratie meegelopen of iets alleen ehhh... waar meld ik me aan?

Dutchman420 | 29-04-16 | 15:35

Dus als ik dadelijk met wat vrienden naar een festival ga, en ik zou van te voren wat geestverruimende middelen kopen (middels whatsapp/deep web bv.) dan ben ik de lul?

Heb ik even encyclo.nl op los gelaten:
"Vrijheid is het Gevoel dat geen enkel ander mens je gedrag bepaalt."

Dutchman420 | 29-04-16 | 15:33

@gnor | 29-04-16 | 14:41
Het is toch echt Amerikaans grondgebied (check Google) en zodoende heeft de Nederlandse regering niet gelogen toen ze zei dat er zich geen kernwapens op Nederlands grondgebied bevonden.

VerenigingVanDieven | 29-04-16 | 15:12

@ batvoca2 | 29-04-16 | 12:07 Je gaat me toch niet vertellen dat de PvdA voor deze wet gaat stemmen? Van de VVD kan ik het me wel voorstellen, die hebben niets met vrede, vrijheid en democratie enzo==Na WO2 niet meer buiten geweest, TV, radio, internet enz.? Denk aan de intrekkingswet Oekraïne en Samsom de leugenaar met de glimlach. @tweetybird | 29-04-16 | 12:48 Dank. Maar ik denk dat de verkiezingen niet door gaan wegens een of andere k-smoes zoals terrorismedreiging waardoor dit kabinet de zaak kan afronden/afmaken.

gnor | 29-04-16 | 14:51

@VerenigingVanDieven | 29-04-16 | 11:03 Dat geldt enkel voor ambassades. Het zou anders wat worden, dan heeft S-Arabië via oliegeld zo Nederland opgekocht en is men onschendbaar. alles alle Turkse woningen in Nederland tot Turks grondgebied worden verklaard, idem Maroc, dan zijn de rapen al gaar.

gnor | 29-04-16 | 14:41

@Watching the Wheels | 29-04-16 | 14:00
"Ladies and gentlemen: this is why reinforcing trust and confidence in handling data is a fundamental part of the EU's strategy to build a Digital Single Market in Europe."
europa.eu/rapid/press-release_SPEECH-1...
Ook:
ec.europa.eu/growth/single-market/inde...
Broadband voor iedereen, gereguleerd door de EU.
Of dit ook in de pas loopt met het vergroten van de mogelijkheden van de diensten .. ?

SyntaxError | 29-04-16 | 14:22

@Alexander Pechkop | 29-04-16 | 11:43 "Dit is niet best Resolutie 1743 (...) What the f**k gebeurt er toch allemaal???????"
.
Toen ik dat indertijd las dacht ik hetzelfde. De staat is te groot & machtig geworden, en de politiek te afstandelijk en een doel op zich. De "kosmopolitische" EU heeft dat nog vele malen versterkt, en dan zijn de burgers een last, die alleen nog nut heeft als arbeidende klasse. Al met al vormt het globalisme (waar de EU onderdeel van uitmaakt) een grotere bedreiging van de mensheid dan terrorisme. Zie ook de "duurzame" Agenda-21 van de VN www.democratsagainstunagenda21.com/ wat tot niets minder leidt dan wereldwijd neo-feodalisme. Het is te hopen dat de grote BRICS lidstaten de voet dwars gaan zetten, want vanuit het ooit vrije westen zal dat uiteraard niet gebeuren.
Weg met de oude politiek en hoog tijd voor een tribunaal zou je welhaast gaan denken...

ben kokhals | 29-04-16 | 14:12

En het enige dat ze hoeven te doen, voor ons om onze privacy op te geven in ruil voor zogenaamde veiligheid, is wat bommen gooien op syrie en irak zodat al die haatbaarden deze kant op komen en de bevolking gaat roepen;
"Wat gaan ZIJ doen om ONS veilig te houden?"

byzantium1453 | 29-04-16 | 14:12

@Dr. Oplul | 29-04-16 | 14:08
Werkt alleen in het Arabisch :) !

Watching the Wheels | 29-04-16 | 14:09

Vanmiddag ben ik even naar de winkel gegaan voor wat weekendboodschappen.
Ik was voornemens om een slaatje te maken dus had redelijk wat ingrediënten nodig waaronder; aardappelen, sla, zalm, zilveruitjes en zure BOMMEN
Mijn boodschappentas was kapot dus ik besloot om een RUGZAK mee te nemen waar ik alles in kon doen. Een rugzak is sowieso beter dan een boodschappentas omdat deze nog wel eens tussen de spaken van mijn wielen komt. Dus voor mijn eigen VEILIGHEID had ik dus die rugzak meegenomen.
In een ONBEWAAKT ogenblik had ik mijn portefeuille in mijn boodschappenkar laten liggen, maar gelukkig kwam er een meneer naar me toe die vroeg; IS deze portefeuille van u? Er zijn gelukkig toch nog eerlijke mensen! Jammer alleen dat, bij thuiskomst, een AANSLAG van de Belastingdienst op mijn deurmat lag. Ben je alsnog zo van je zuurverdiende centen af…..

Dr. Oplul | 29-04-16 | 14:08

@SyntaxError | 29-04-16 | 13:15
Dat verklaart ook wel waarom bedrijven als VolkerWessels grootste ontvanger van overheidsopdrachten zijn. Wessels verdiende ooit 600 miljoen of meer met de gebakken lucht van "WorldOnline" retro.nrc.nl/W2/Lab/WOL/000318-b.html van Nina Brink (die toevallig enkele uren voor de aanslagen in 2001 al haar aandelen zou hebben verkocht en kalkoen snijdt met Madeleine Albright www.volkskrant.nl/archief/nina-brink-e... ). Overheden en diensten werken gewoon met dit soort lui samen en dan zogenaamd "Europees aanbesteden". VolkerWessels trekt alle kabels in Nederland, glasvezelnetwerk KPN ook aangelegd door Reggefiber van dezelfde club.

Watching the Wheels | 29-04-16 | 14:00

Schandalig. Collectivistische vrijheidshaters. De individuele rechten van 17 miljoen Nederlanders verkwanselen omdat een paar individuen gevaar opleveren.

DutchLibertarian | 29-04-16 | 13:59

Watching the Wheels | 29-04-16 | 13:04
Dat is mij toevallig bekend, maar met VPN ben je toch wel wat veiliger, niet dan?

watmagjenogwel | 29-04-16 | 13:53

@opbokkennu | 29-04-16 | 13:47
.
Het ligt eraan wat je schijnveiligheid noemt. In de voorwaarden van de VPN-aanbieder staat dat je er geen illegale dingen mee mag doen en dat ze je gegevens doorgeven als je dat wel doet (een DVD downloaden die je al legaal hebt gekcoht is niet legaal). Voor legale zaken is zo'n VPN-aanbieder gewoon een veilige oplossing.

Bytemaster | 29-04-16 | 13:51

Kunnen we niet een dag alles op zwart gooien als protest? Gewoon even een hele dag iedereen z'n computers en mobieltjes uit laten als protest? Of een uur :) ? Of 2 minuten op 4 mei?

Watching the Wheels | 29-04-16 | 13:49

@opbokkennu | 29-04-16 | 13:41
Moet je ook elke maand een nieuwe telefoon kopen, de IMEI is nl ook te achterhalen.

Eigenaar_IJsland | 29-04-16 | 13:48

@BananaMonarchy | 29-04-16 | 13:40
Meeste commerciele VPNs zijn scheinveiligheid.
Gewoon een mail van DMCA gehad met aanklacht na downloaden van een film die ik notabene al eens op DVD had aangeschaft. VPN provider (in mijn geval VyprVPN) is verplicht je data aan Hollywood of welke claimer dan ook te verstrekken hiervoor. En dan is TTIP nog niet eens ingevoerd...

opbokkennu | 29-04-16 | 13:47

@Mark_D_NL | 29-04-16 | 13:16
.
Dus voordat Whatsapp de ETE invoerde was het beter gesteld met de beveiliging?

Bytemaster | 29-04-16 | 13:43

Volgende maand verloopt mn abbo en ga ik lekker anoniem over op eoa gratis SIM. En dan elke maand een nieuwe. Want dat is een maatregel waar deze Stasi honden om vragen, "Das leben der Anderen" is er klein bier bij.

opbokkennu | 29-04-16 | 13:41

Iedereen zal toch wel aan de VPN gaan met TOR en iedereen zal toch van nu af aan eindelijk weleens zijn of haar email gaan encrypteren en in het vervolg gaan weigeren om nog mails te sturen of the ontvangen van luie flikkers die geen zin hebben om OpenPGP of PGP te installeren?
Daarnaast worden berichten tegenwoordig standaard al versleuteld door bedrijven als Whatsapp en Skype kan keurig vervangen worden door Facetime, Whatsapp of silent circle. Een grote dikke middelvinger naar Plasterk.Vergeet ook uw firewall niet te updaten en full disk encryptie te gebruiken.

BananaMonarchy | 29-04-16 | 13:40

Ze doen dit natuurlijk al lang alleen nu mag het dadelijk ook van de wet en kunnen ze het tegen je gebruiken in een recht zaak ofzo.

Sjonie01 | 29-04-16 | 13:39

Gewoon zoals de VSEU het graag wenst. Orwelliaanse praktijken waar de Patriot act bij verbleekt. Waren paar valse vlagjes voor nodig maar dan heb je ook wat. En we keken ernaar en deden 0. Dit soort meuk is onontkeerbaar luitjes

opbokkennu | 29-04-16 | 13:36

Corrupt zooitje, die schijt hebben aan wat het volk, het electoraat wil! Allemaal kleine erdogan-etjes!

Lexus01 | 29-04-16 | 13:27

blessent mon coeur d'une langueur monotone

man en paard | 29-04-16 | 13:26

@Bytemaster | 29-04-16 | 13:13
Nee het is een stap achteruit. Whatsapp maakt gebruik van tech die geen toekomst heeft. Dus het is geen goede eerste stap. En nogmaals Whatsapp is van Facebook.
--
Aardig wat linkjes nu die het probleem vertellen, toch?

Mark_D_NL | 29-04-16 | 13:16

Nou iedereen maakt zich hier druk. Niet doen. Die sukkels kunnen zelfs de lekker uit de commisie stiekum niet vinden. Dus waar maak je je zorgen om. Als ze daar allemaal van aertsens neerzetten die de IS vlag nog niet eens ziet als ze aan alle kanten om hem heen staan zijn er geen zorgen. Ja hooguit dat ze ook terroristen over het hoofd zien. Iets wat ook regelmatig gebeurt. Van het aftappen wordt het dus waarschijnlijk niet veiliger. Maar het is wel handig voor als je eens je vakantie foto's delete. Mailtje naar de staatspostbus met het verzoek of ze effe een kopie willen sturen en ze zijn weer gered. Leuker kunnen we het niet maken wel makkelijker!!

tweetybird | 29-04-16 | 13:16

@Mark_D_NL | 29-04-16 | 11:59
.
Ik heb de kennis zeker wel en wil me ook wel laten overtuigen, maar aan een comment met "sucks compleet" zonder verdere onderbouwing heb je zo weinig.
De huidige encryptie van Whatsapp is verre van compleet maar een eerste stap in de goede richting.

Bytemaster | 29-04-16 | 13:13

@watmagjenogwel | 29-04-16 | 12:55
Het gaat bij computers niet om de letters die je intikt, computers werken met cijfers. Elke verbinding die je maakt, maak je met een bepaald IP-adres (vraag maar aan Ton Elias wat dat is). Daarnaast heeft je apparaat een chip met ook een uniek nummer ;).

Watching the Wheels | 29-04-16 | 13:04

@DerUnterMensch | 29-04-16 | 11:50
Sterk geschreven.

Ik denk dat het alleen maar gaat om het innen van belastinggelden en het onderdrukken van het volk in algemene zin. Niets meer of minder.

De echte terrorist blijft gewoon vrij rondlopen evenals de andere criminelen tenzij je een beledigende tweet verstuurd ( www.powned.tv/nieuws/binnenland/2016/0... ) dan staan ze direct op je stoep.

ProAsfalt | 29-04-16 | 13:02

Betreffende het uitgelekte stuk : De terugkerende kreet in het stuk "Onze betrokken Ministers".
Slaat dat op de ministers die betrokken zijn bij feiten gepleegd in het Mosteiro dos Jerónimos en zoals omschreven in artikel 93 w.v. str.?
"De aanslag ondernomen met het oogmerk om het Rijk geheel of gedeeltelijk onder vreemde heerschappij te brengen of om een deel daarvan af te scheiden, wordt gestraft met levenslange gevangenisstraf of tijdelijke van ten hoogste dertig jaren of geldboete van de vijfde categorie"
Onee! want de huidige exemplaren zitten er namens en ten gunst van de vreemde mogendheid EU.

All databases van de EU-junta lack a license key.

hallevvezool | 29-04-16 | 13:00

De providers zonder een aftaplijntje werpen de eerste steen.

rechtsdwalendeautist | 29-04-16 | 12:58

Goh, wat waren we allemaal onthutst toen na de val van de muur bleek dat de stasi zoveel informatie over onschuldige burger verzameld had! Schande spraken we ervan.
.
Rutte & Co: Stasi 2.0

LieberLiber | 29-04-16 | 12:57

Xirdalan | 29-04-16 | 10:44
Hoewel ik Facebook zelden gebruik, vindt dat getwitter maar niks, log je natuurlijk in met een pseudoniem, en niet met je eigen naam, met hotmail accounts is het niet anders.

watmagjenogwel | 29-04-16 | 12:55

We hebben het bonnetje gevonden.
Ik herhaal.
We hebben het bonnetje gevonden.


We hebben de radar beelden gevonden.
Ik herhaal.
We hebben de radarbeelden gevonden.

We hebben het tegen gevonden.
Ik herhaal.
We hebben het voor gevonden!!

De deksel van de doofpot zit er nog stevig op.
Ik herhaal.
De deksels van de doofpotten zitten er nog stevig op!!!

tweetybird | 29-04-16 | 12:55

"Ook staat in het voorstel dat de inlichtingendiensten vanaf 2017 jaarlijks één groot toegangspunt tot het internetverkeer gereed zullen maken waar de diensten van kunnen aftappen."
www.nu.nl/internet/4254311/kabinet-zet...
Wat zal het eerste toegangspunt zijn?
ams-ix.net/ ?

SyntaxError | 29-04-16 | 12:52

Beste mensen, vertel nou eens eerlijk, wie zou er met zo'n regime nog in NEEderland willen wonen?

watmagjenogwel | 29-04-16 | 12:49

Ik mis alleen "pedofilie" in het rijtje waar het kabinet de motivatie om de Tap wet in te voeren weergeeft. Standaard worden Rijksaanslagen op jouw privacy namelijk benoemd als zijnde goed tegen Terrorisme, Criminaliteit (nadruk op drugshandel & diefstal)& Pedofielen. Nu ontbreekt de laatste.

Misschien iets met het proces rondom Demmink te maken?

moutardeaprèslerepas | 29-04-16 | 12:48

batvoca2 | 29-04-16 | 12:07

Huh en u dacht de pvda wel dan. Nee want we hebben nu de partij de pvvda. Want die pvda is opgegaan in de vvd. Die hebben al twee en half jaar geen eigen beleid meer maar voeren VVD beleid uit en zijn soms zelfs nog erger als die VVD. Zie een manke kleinsma. Ook zo'n treurig wijf dat zich voordoet als pvda'er maar puur een VVD-er is. En constant al net zo hard liegt. Naar voorbeeld van pinokkio Rutte. Maar ja het schiet lekker op. Het is zo 2017 en dan houd in elk geval de pvda wel zo'n beetje op te bestaan.

tweetybird | 29-04-16 | 12:48

Net als in de VS zijn er natuurlijk ook enorme 'black budgets' in de EU aan het ontstaan.
Potten geld die geheime projecten (zoals het EU project zelf) en de puppets in diverse landen kunnen beinvloeden, sturen.
Deze algehele aftapwet is daar een voorbeeld van.. maar ook de aanschaf (ieder jaar) van enorme supercomputers voor 'weer' berekeningen.
Maar die afgetapte data.. waar gaat die naartoe, waar wordt die (voor latere analyse' opgeslagen.. in ons eigen land.. of gaat eea toch naar VS/EU 'verwerkingscentra ?
Schaduwregeringen met schaduwbudgetten.. en puppets zoals Plasterk

(c)ZWITSUL | 29-04-16 | 12:48

@Mark_D_NL | 29-04-16 | 12:27
Ik maak me vooral zorgen om die enorme systemen. Ze willen alles maar koppelen en clusteren en vergeten bijna 100% zeker links of rechts ergens de boel te beveiligen. Het is een kwestie van tijd, totdat het mis gaat. Je kunt beter kleine systemen bouwen en voldoende ruimte houden. Beetje te vergelijken met een bos met of zonder brandgangen (brede lanen die voorkomen dat vuur kan overslaan). Patientendossiers, schakelpunten, gemeenten, burgerservicenummers, slimme meters, Digid, betaalgegevens, positie van mobiele telefoons, contactloos betalen (jaja), het is wachten op ellende. En dan kletsen ze wat over "metadata" en dat ze "alleen bijhouden welke nummers met elkaar bellen" en dat zogenaamd nog niet eens van iedereen (wat gel*l is, kijk maar op je telefoonrekening), terwijl dit www.youtube.com/watch?v=uP1qEKbv1hA al jaren mogelijk is. We worden voor de gek gehouden, 1984 big brother.

Watching the Wheels | 29-04-16 | 12:47

eerstneukendanpraten | 29-04-16 | 10:30
Je vergeet kunstmest en dieselolie, ik herhaal dieselolie en kunstmest ik herhaal d....

watmagjenogwel | 29-04-16 | 12:44

chicago river | 29-04-16 | 10:44

Het bier is getapt.
Ik herhaal.
Het bier is getapt!!

tweetybird | 29-04-16 | 12:41

Iedereen op straat gaan fouilleren?
Dutchbeaurouge | 29-04-16 | 10:25
Dat recht hebben ze zich al toege-eigend.

watmagjenogwel | 29-04-16 | 12:40

Dus we krijgen eindelijk een staats in de cloud service. Ik ben benieuwd hoeveel terrabytes ruimte ik krijg op dat ik nooit meer wat kwijt ben. Zal effe wat foto's maken waar ik een gekke bek trek. Wat trouwens niet zo moeilijk is. En effe eentje met een middelvinger en 1 van mijn sterretje waar de zon weinig komt. Zal ze leren die boefjes. Maar ja wie nog denkt dat je anoniem op het internet kan zitten is een beetje naief. Want dat is al heel lang al niet meer. Voor al degene met windhoos 10 niet. Plaserk is dus nog redelijk laat. Want microsoft deed dat al jaren. Zo zie je maar dit kudtkabinet lopen toch altijd weer achter!!!

tweetybird | 29-04-16 | 12:38

Bij de Rijdende Rechter de overheid in het piepklein: een hele buurt wil unaniem bomen weg hebben vanwege overlast. De gemeente (Duiven) wil dit niet. Gemeente wint (uiteraard). De gemeente is er om de belangen van de burgers te dienen en wordt daar ook voor betaald door de burgers. Eh?

Maria.1 | 29-04-16 | 12:38

deraderendraaien | 29-04-16 | 10:20
Helemaal mee eens, gaat u door voor de 1000 gulden?
Maar zonder gekheid, het is inderdaad angstaanjagend, niets wijst er op dat het om terrorisme gaat.Elke keer een stapje verder, en wellicht in opdracht van die viezerikken in Brussel.
En ja, ik ben me er van bewust dat al dit soort plembsels wel eens opgeslagen kunnen worden, en ja ik weet het, dat gebeurt al bij GS.

watmagjenogwel | 29-04-16 | 12:38

@Mark_D_NL | 29-04-16 | 12:27
Je maakt op een server een private key aan en een Certificate Signing Request (CSR) met daarin de naam van de website en naam van je organisatie enz. Dat is een setje, waarbij je die private key geheim moet houden en dat CSR dat erbij hoort gebruik je voor de aanvraag bij het bedrijf dat het certificaat uitgeeft. Vervolgens vindt er (bij een groen Extended Validation certificaat) controle plaats (KvK controle, telefonische controle of het bedrijf bereikbaar is enz.), waarna door het SSL bedrijf een certificaat wordt verstrekt dat op de server die je wilt beveiligen moet worden geinstalleerd. Bij Networking4all.nl wordt het redelijk goed uitgelegd www.networking4all.com/nl/ssl+certifi... . Die gasten bij Diginotar hadden volgens mij een kopie van de private keys en certificaten van al hun klanten centraal opgeslagen en dan ook nog op een netwerk met WIFI dat ook nog slecht beveiligd was daardat een paar malloten als wachtwoord ofwel niks ofwel "wachtwoord" of "password" of zoiets hadden gekozen :).

Watching the Wheels | 29-04-16 | 12:37

Criminelen, spionnen en terroristen, en zelfs grote boeven zoals hoge ambtenaren, verzenden alles versleuteld, wie of wat wil ome Roon eigenlijk vangen? Roddels? Moppen? Vieze verhalen?

Guido | 29-04-16 | 12:28

@W_F | 29-04-16 | 12:15
letsencrypt.org/

VerenigingVanDieven | 29-04-16 | 12:28

Wat die wet betreft ... de terroristen van Brussel hadden al gevangenisstraf opgelegd gekregen, er was een mail van Erdogan gestuurd met de waarschuwing dat de terrorist op het vliegtuig naar Amsterdam was gezet, de mail werd niet gelezen. Al die maatregelen zijn onzin als ze misdadigers niet gewoon in de gaten houden en die misdadigers gaan ze nooit in de gaten houden, het komt ze best uit zo nu en dan een aanslag die weer leidt tot draagvlak voor meer controle. En altijd wel een vriendje die er miljonair mee kan worden.

Watching the Wheels | 29-04-16 | 12:27

@Watching the Wheels | 29-04-16 | 12:21
Dank je, je legt het wat beter uit dan ik. Het gaat om de keys, wie die heeft is de baas. Dat zie je eigenlijk bij alle veel grote hacks.
--
Niemand geeft zijn huisleutel aan onbekenden Maar voor onze data beveiliging rekenen we erop dat organisaties die we niet kennen wel goed op onze huissleutels passen. Niet dus. Daarom zijn de huidige crypto oplossingen niet bruikbaar.

Mark_D_NL | 29-04-16 | 12:27

@Mark_D_NL | 29-04-16 | 11:59
Eigenlijk zag je op kleine schaal in Nederland al "hoe het werkt". Nederland had voor overheden het bedrijf Diginotar van CDA'er Tony de Bos (destijds tevens bestuursvoorzitter CDA Zuid-Holland en lid van het landelijk bestuur van het CDA). Overheden mochten alleen met certificaten van dat bedrijf werken, totdat die andere CDA'er Donner midden in de nacht een persconferentie moest geven www.youtube.com/watch?v=8sqHRIcFdLI (Donner noemde het "ingebroken". Diginotar had een kopie van de private keys onbeveiligd op het eigen netwerk bewaard met openstaande WIFI verbindingen zonder wachtwoord (als ik goed ben geinformeerd). De CDA'er is overigens gewoon een nieuw beveiligingsbedrijf begonnen (bord voor z'n kop, hondsbrutaal en misschien wel weer gesteund door z'n CDA) en zijn bedrijf is verkocht aan de Amerikanen www.computable.nl/artikel/achtergrond... en www.item-c.nl/9025/5895/Piet-Hein_zijn... het is een kliek.

Watching the Wheels | 29-04-16 | 12:21

Amerikaanse praktijken, stukje bij beetje ontnemen ze ons meer vrijheid terwijl wij roepen in een vrij land te leven??!!

Hoe lang accepteren we dit nog van "de elite"?

rowe | 29-04-16 | 12:20

Het is de ambtelijke kliek die hier achter zit, figuren a la demmink, en wat dacht u van de kliek daar in Brussel.
Allemaal aan de VPN, dat zal ze leren, het geteisem!

watmagjenogwel | 29-04-16 | 12:15

Een mooie gelegenheid voor Geenstijl om de http servers op zwart te zetten, en over te stappen op http_s_, net als de rest van de wereld. Ik ga bijna alu hoedjes vouwen, zo lang doet GS er over om even de encryptie aan te zetten op de server.

W_F | 29-04-16 | 12:15

Behalve privacy, is de kans natuurlijk levensgroot dat ze doelbewust personen, bedrijven en/of instanties NIET selecteren en er uit filteren.

SapperDeFlap2166 | 29-04-16 | 12:14

Plasterk heeft wel goed naar de kameraden in de DDR gekeken. Walgelijk figuur.

niks mis mee | 29-04-16 | 12:13

Je verwacht het niet...
.
Leuk ander nieuws voor deze mooie vrijdag; "mogelijke" (als in, bijzonder goed mogelijk) terroristen-cel opgerold in Roosendaal: www.bndestem.nl/regio/roosendaal/cel-m...

automobilaterealist | 29-04-16 | 12:12

Ok zeg vpn met end to end encryptie op een spoofserver die een verdwaal routering volgt.misschien kunnen ze er nog bij maar ik kan het wel zo lastig mogelijk maken

hakbarry | 29-04-16 | 12:09

Ja, dit kan niet mis gaan mensen, de overheid zal nooit uw gegevens misbruiken, of laten rond slingeren op staart, ook is de overheid een expert op het gebied van computer veiligheid, het is een feit dat overheden de beste bescherminging hebben wanneer het aankomt op het internet....
Maar mochten criminlen deze gegevens nu wel weten te bemachtigen dan vrees niet beste burger, want de staat zal niet ingeven op chantage, want niets van dit kan hun raken. En voor de gewone burger, wel als u niet het doelwit bent dan wat maakt het u dan uit.

Fosite | 29-04-16 | 12:08

Je gaat me toch niet vertellen dat de PvdA voor deze wet gaat stemmen? Van de VVD kan ik het me wel voorstellen, die hebben niets met vrede, vrijheid en democratie enzo

batvoca2 | 29-04-16 | 12:07

Plasterk: Opper Stasi commandant

Methylfenidaat | 29-04-16 | 12:06

Cyclus van de politiek. Blijf de burger maar lang genoeg pesten en het zal uiteindelijk de hooivork uit het vet halen. De slimme politicus buigt deze agressie om in externe problemen en jij hebt een conflict lees oorlog.

cees2025 | 29-04-16 | 12:05

Ik verheug me op verkiezingen. Voor het eerst in mijn leven!

Heisessie | 29-04-16 | 12:02

@Mark_D_NL | 29-04-16 | 11:57
"en nogmaals Whatsapp is van Facebook"... dat moet mensen al achterdochtig maken.

Mark_D_NL | 29-04-16 | 12:00

@Bytemaster | 29-04-16 | 11:51
Goed begin... Doorlezen en nadenken.
--
Zie volgende comment. Ik dacht al dat je niet de kennis hebt om dit soort dingen te begrijpen.
--
Crypto is niet makkelijk. Maar het is wel een onderdeel wat iedereen moet gaan begrijpen. En dan ga je NIET met crypto bedrijven uit de US, Rusland of China in zee.

Mark_D_NL | 29-04-16 | 11:59

als de zeer wantrouwende overheden de beschikking hadden over een gedachtenmeeleeschip dat zou die bij geboorte verplicht ingeplant worden.
Dit komt allemaal uit de EU koker en de lijntjes lopen nu al naar de VS.. de google en FB data centers komen naar U toe deze zomer.

ICT'ers.. de nieuwe volksverraders

(c)ZWITSUL | 29-04-16 | 11:58

@corbiere | 29-04-16 | 11:42
Moet je wel je pincode in zijn oog intoetsen. Die 4 mei app gaat nog eens heel groot worden.

Watching the Wheels | 29-04-16 | 11:58

Hier het Joint Statement wat is samengesteld na de aanslagen in Parijs;
"our action must continue to be part of a comprehensive approach, based on the
fight against radicalization, notably on the Internet, and on the strengthening of resources to
thwart the action of the different forms of terrorist networks and notably to hamper their
movement of" (pdf):
ec.europa.eu/dgs/home-affairs/what-is-...

SyntaxError | 29-04-16 | 11:58

Als het verschil tussen de behandeling van verdachten en onschuldigen wegvalt, komen we akelig dicht bij Orwells doemscenario.

Roderick Random | 29-04-16 | 11:58

Piet Karbiet | 29-04-16 | 10:16 en u/ik bent als hoer al kort na geboorte de verplicht aangegeven aan de pooier.
(bij te laat aangifte doen wordt het OM ingelicht en kan u een boete krijgen).

Wat er gebeurt bij géén aangifte doen staat er dan weer niet bij.
Misschien bestaan er niet bestaande wielhuismensen die weten hoe dit werkt.

En of een aangifte vernietigd kan worden omdat deze is gedaan door ouders die om de tuin zijn geleid ten aanzien van het doel van de aangifte en de entiteit van de verwerrker van de gegevens.

BSN = stamboeknummer en we kunnen boe!roepen tot we een onsje meer of minder wegen.
De gele oormerken zijn een al feit en de meeste kalfjes weten niet beter.
Hen wordt de mogelijkheid onthouden om beter te weten te komen.
Onderwijs plaatst mensen onder een wijze.
Hoe begaat men andermans gebaande pad.
Het dient niet om mensen op te leiden om zelf een wijze te worden.
(drone choir)
All in all you're just another brick in the wall (binnenbocht speelt L af)
All in all you're just another brick in the wall (buitenbocht speelt R af)
(drone choir)
Einde bekende plaat.
De naald maakt nog wat spikkeltjesgeluid in het rondje om het midden.

Dhr.de Wit toch zeker nog eenmaal eens terug van weg geweest dit jaar?

hallevvezool | 29-04-16 | 11:57

@Bytemaster | 29-04-16 | 11:38
PKI = Public Key Infrastructure is het probleem.
--
Een bekend hack waar ze de CA hebben gehackt, dus de "geheime"keys hebben gestolen is Ashley Maddison. Dat verhaal lezen waarom de huidige Encryptie Scheme's geen heil biedden. Dus ook niet het Whatsapp verhaal.
--
Tevens zie je nu onder invloed van het IoT dat er zoveel devices online komen dat het onmogelijk is om all die public keys goed te bewaren.
--
Hier heb je een goe uitleg tussen PKI en IBE (identity based encryption) https://www.linkedin.com/pulse/eve-magician-presents-ibe-v-pki-where-gets-laughed-off-buchanan
--
En nogmaals Whatsapp van Facebook.

Mark_D_NL | 29-04-16 | 11:57

O ... een update ...

Watching the Wheels | 29-04-16 | 11:56

@Bytemaster | 29-04-16 | 11:38
Bron? Gezond verstand.
.
Volgende stap is dat je antivirusprogramma een update aanbiedt als je op www.geenstijl.nl reaguurt. We're doomed!

Watching the Wheels | 29-04-16 | 11:55

ben kokhals | 29-04-16 | 11:31
Dit is niet best Resolutie 1743:
Raad van Europa (onder voorzitterschap van Turkije);
Ook dringt het erop aan de niet-moslim bevolking van Europa te onderwerpen aan “levenslang voordurende educatie” over de islam.[4]
What the f**k gebeurt er toch allemaal????????
Alexander Pechkop | 29-04-16 | 11:43
---------------------------------------
Ja, eerst alles zo duur maken dat de vrouw ook mee moet gaan werken om de lasten te kunnen betalen, dan alle kindertjes verplicht en gratis op de crèche en zo kan de volledige islam-indoctrinatie zijn beslag krijgen.
De hooivorken zijn echt uit de tijd hoor !!!

A3an | 29-04-16 | 11:52

@Bytemaster 11:35
.. en zo is het.

compitaal | 29-04-16 | 11:51

@Mark_D_NL | 29-04-16 | 11:47
.
Op je link staat dat het een goede start is. Jij noemde het "sucks compleet". Dat vind ik wel wat anders.
Als iemand om een bron vraagt en je antwoordt: "zoek zelf maar in Google", laat je jezelf wel erg kennen.

Bytemaster | 29-04-16 | 11:51

Referendum afdwingen zou ik zeggen. Ik ken alle voor en tegenargumenten nou wel maar hier een voorbeeld dat altijd tot directe privacy schending zal leiden. Stel iemand wilt opzoeken hoe hij een bom moet maken, niet omdat hij een terrorist is maar puur uit interesse of omdat hij een propper is en dat soort informatie graag in een archief heeft voor als ‘shit hits the fan’. Dan moet hij instaat daartoe zijn zonder ineens als potentieel terrorist gezien te worden.

Met de huidige wetgeving, of die eraan zit te komen, gebeurd het volgende. De stofzuiger filtert hem eruit, vanaf dat moment zal die persoon onder scherp toezicht staan. Een agent vraagt toestemming om in zijn PC binnen te dringen en krijgt dat want ja hij zoek op hoe hij een bom moet maken.

In feite heeft die persoon nog niets fout gedaan, maar alle privacy is al tot in de details getreden. Dus veel verder dan het “We kijken niet werkelijk overal in mee.” wat ze als argument gebruiken. Dat doen ze in dit geval namelijk wel, en de officier van justitie die hier toestemming moet geven is daarbij ook geen barrière waar je wat aan hebt. Daarbij vind ik het argument dat ze toestemming nodig hebben ook al niet zo sterk, want echt niet elke officier van justitie zal daar even streng mee zijn.

Nou mogen veel mensen hier (want Nederlandse kleinzerigheid) het al niet zuiver vinden dat iemand op zoekt hoe je een bom maakt, en het dus prima vinden dan zo iemand zijn privacy wordt verkracht. Ook al doet hij feitelijk nog niets fout.

Bekijk het dan wel even in perspectief. Nederlandse kleinzerigheid vind dat misschien niet zuiver, echter heeft bijvoorbeeld de VS voor de 9/11 gekte (waarna ze net zo’n rare wetgeving erdoor drukte) boeken met dit soort informatie uitgegeven. Dit omdat ze vinden dat hun burgers zo’n dingen moeten weten voor als ‘shit hits the fan’.
Daarbij komt nog dat als iemand op zoekt hoe hij een bom maakt, hij niet veel meer weet als iemand die een paar lessen scheikunde heeft gevolgd. Dus zijn die dan ook direct niet meer zuiver? Komt nog bij da de filter nu misschien ‘bom’ is, maar dat kan net zo goed “Rutte” en “idioot” worden. Want ja, iemand die Rutte een idioot vind wilt hem mogelijk iets aan doen. De filters kunnen dus heel gemakkelijk worden opgetrokken. Het is niet voor niets dat juist dictatoren dit soort systemen gebruiken. Wat dan weer een signaal voor elk weldenkend mens zou moeten zijn dat het misschien geen goed idee is.

Maar bent u dan als standaard kleinzerig huisje beestje boompje mens wel veilig? Je hebt nooit commentaar op de overheid en zoekt al helemaal niet op hoe je een bom maakt. Dan heb je niets te vrezen toch?

Nou dan kan ik me nog een mooi voorbeeld herinneren in de VS van vlak naar de aanslagen in Boston. Ik kan moeilijk verifiëren of het klopt, maar was toen in het nieuws dus zal wel kloppen. Daar viel een zwaarbewapend arrestatieteam bij een net gezin binnen. Zeg maar de Amerikaanse versie van het Nederlandse kleinzerige huisje beestje boompje mens. Waarom? Nou vaderlief zat op internet te zoeken naar kunstmest voor zijn planten. Moeder zat in de zelfde periode op internet te zoeken naar een nieuwe snelkookpan. Vieze terroristen!!!

Maar goed, van de andere kant, als je echt alles filtert dan verkracht je misschien wel onterecht de privacy van iedereen flink, en van een substantieel deel van de bevolking extreem. Echter we zien ook alle terroristen. Uhhm.. nee, alleen de hele domme misschien. Een terrorist die zo’n informatie wilt opzoeken kan dat prima ‘ongezien’ doen. Dat wilt zeggen, die filter ziet hem wel.. maar hij ziet alleen een IP. Pakt hij dus een schone laptop en gebruikt hij een open wifi niet in de buurt van zijn woonplaats dan weet geen een inlichtingendienst hem te pakken. Als hij het goed doet is het onmogelijk hem te pakken, al heb je de beste inlichten dienst ter wereld.

Het enige wat je met deze wetgeving doet is dus de privacy van iedereen verkrachten en een extreem gevaarlijke situatie creëren waarbij de overheid (de organisatie de die meeste doden op hun geweten hebben!) alles van de gewone burger kan controleren. Zeker op de langere termijn is deze wetgeving gevaarlijker dan wat loslopende terroristen. Maar we zitten dadelijk dus met deze gevaarlijke wetgeving en loslopende terroristen.

DerUnterMensch | 29-04-16 | 11:50

Agent Smith: As you can see, we've had our eye on you for some time now, Mr. Anderson.

postmodernismisdead | 29-04-16 | 11:48

@Bytemaster | 29-04-16 | 11:38
Je kan zelf zelf googlen. Maar PKI... sure.
--
Hier ene uitleg over WhatsApp encryption - https://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0ahUKEwjwrdP3x7PMAhUJC8AKHcJMB34QFggdMAA&url=https%3A%2F%2Fwww.whatsapp.com%2Fsecurity%2FWhatsApp-Security-Whitepaper.pdf&usg=AFQjCNEOpRMLVxsra63KXjaaiDrXMlTnYA&sig2=0rcFMt-xkfHIBHTPEvLX3g&cad=rjt
--
https://threatpost.com/whatsapp-encryption-a-good-start-but-far-from-a-security-cure-all/117230/

Mark_D_NL | 29-04-16 | 11:47

Lupuslupus | 29-04-16 | 11:37
Dat gevoel kreeg ik wel mooi meteen bij die ex-bekeerling Dennis Honing, met z´n Syrie maatje als logeerpartijtje. En dan een boek schrijven met ´hulp´ van ene Nikki Sterkenburg. Laat ze die dan ook maar flink aftappen.

We tappen hier
We tappen daar
We stampen
op de hoofden
van onze burgers
Onze leren laarzen
die staan klaar

chicago river | 29-04-16 | 11:47

Dat moet helaas wel, want er wordt steeds meer islam geïmporteerd, door diezelfde overheid natuurlijk.

Maar waar hebben wij het over eigenlijk?! De meerderheid van het volk stemt graag op linkse islam-knuffelende partijen, dus eigen schuld dikke bult, dom volk verdient ook niet beter.

Wonderful-Life | 29-04-16 | 11:43

ben kokhals | 29-04-16 | 11:31

Dit is niet best Resolutie 1743:
Raad van Europa (onder voorzitterschap van Turkije);
Ook dringt het erop aan de niet-moslim bevolking van Europa te onderwerpen aan “levenslang voordurende educatie” over de islam.[4]

What the f**k gebeurt er toch allemaal????????

Alexander Pechkop | 29-04-16 | 11:43

En we schijnen allemaal heel graag te willen dat er contactloos betaald gaat worden, dus je loopt langs een roemeen/ bulgaar en je saldo is gone. Zoiets toch, en dat las ik van de week "willen we allemaal heel graag".

Zoals we ook nog steeds met zijn allen naar Turkeije op vakantie gaan, ondanks al het gezeik met Erdogan. Geloof je het zelf?

corbiere | 29-04-16 | 11:42

@dwarsedwazigheid | 29-04-16 | 11:18
"Privacy policy Windows 10-preview wijst op bestaan keylogger"
tweakers.net/nieuws/98850/privacy-poli...
Zie ook het wetsvoorstel uit 2013 van Ivo O.:
"Andere dingen die de politie met dit soort software kan doen is gesprekken afluisteren of toetsaanslagen registreren en wellicht zelfs de camera aanzetten."
www.bof.nl/2013/05/03/vijf-vragen-ove...

SyntaxError | 29-04-16 | 11:39

@Mark_D_NL | 29-04-16 | 11:35
.
Bron?

Bytemaster | 29-04-16 | 11:38

Tja die veiligheidsdiensten weten nog steeds niet dat ik abu bakr al-baghdadi ben die hier op GS reaguurt.
Dr. Frambozenjam | 29-04-16 | 11:12
.
Lol. Nou dan schrijft u wel perfect Nederlands hoor, of laat u dat doen?

Lupuslupus | 29-04-16 | 11:37

@enra | 29-04-16 | 11:31
Onzin, Whatsapp encryptie sucks compleet. en Tevens wie is de eigenaar van Whatsapp...

Mark_D_NL | 29-04-16 | 11:35

Resultaat: internet communities zullen steeds meer en betere veiligheidstools gaan bouwen, zoals Truecrypt, Veracrypt, custom router firmware, Linux distributies voor het grote publiek, waardoor opsporing steeds lastiger wordt en de veiligheidsdiensten achter de feiten aan gaan lopen. Gericht opsporen is "the way to go". Daarnaast moet het probleem gewoon benoemd worden zodat je daarop maatregelen kunt treffen om terrorisme tegen te gaan. We weten allemaal uit welke hoek het komt, maar men schendt liever de privacy en vrijheid van iedereen dan het beestje bij de naam te noemen.

Bytemaster | 29-04-16 | 11:35

Geenstijl zal wel een stuk langzamer worden. Want reken maar dat al het dataverkeer van onwelgevallige sites absoluut eerst via de servers van de veiligheidsdiensten gaan.

sinar2 | 29-04-16 | 11:35

@McPhart | 29-04-16 | 11:26
VPN's zijn al kapot. En meeste Encryptie scheme's hebben backdoors. Success... ;-)

Mark_D_NL | 29-04-16 | 11:34

VPN gaat nog eens héél groot worden.
McPhart | 29-04-16 | 11:26

dat, en encryptie zal verboden worden.. wait and see.
anoniem postbussen kunnen huren .. lijkt me wel een aardig business model, ' handgeschreven encryptie voor dombo's' heet toevallig mijn nieuwe boek.

(c)ZWITSUL | 29-04-16 | 11:31

@Alexander Pechkop | 29-04-16 | 11:16 "... zoveel mogelijk dubieuze wetten en regels in te voeren, die de EU na verkiezingen in elk land de mogelijkheid geeft tot op het allerhoogste niveau in te grijpen.:
.
Mee eens. En dat is gericht op de gewone burger, om die af te richten en pootjes te laten geven wanneer Brussel dat wil. Er staat daartoe al jaren een complete sixpack aan stasi-wetgeving klaar om op de nietsvermoedende burgers losgelaten te worden: web.archive.org/web/20101206115914/ht...

ben kokhals | 29-04-16 | 11:31

De afluister-dienst van de politie haakt al af als het gesprek via whatsapp gaat.
Laat ze lekker, ze kunnen meer dan de helft niet ontcijferen.
Lekker achter windmolens aan laten jagen, don quichot 2.0

enra | 29-04-16 | 11:31

Ik vind het allemaal schandalig.
Ik ga Peter RRRRRRRRRRRdogan de Vries inschakelen.

Alexander Pechkop | 29-04-16 | 11:29

Die Plasterk, dat was toch die intellectueel die op zondag weloverwogen woorden sprak in Buitenhof?

Joris Draaksteker | 29-04-16 | 11:28

Bedrijven en instanties weten zich al geen raad met Big data, wat voor chaos moet dit dan al niet geven.

Timmaayy | 29-04-16 | 11:26

Remember Patriot Act. Dit is een regelrechte kopie van wat kort na 9-11 plaats vond. False flag of niet, de Amerikaan kon wel mooii zijn/haar privacy inleveren voor zogenaamd meer bescherming. En als klap op de vuurpijl kan de overheid je zonder enige vorm van proces, bij verdenking op terrorisme (breed begrip) gewoon oppakken en veroordelen. De natte droom van veel politici, die liever geen kritiek dulden.

Betweetert | 29-04-16 | 11:26

VPN gaat nog eens héél groot worden.

McPhart | 29-04-16 | 11:26

@corbiere 11:18
Hun grootste wens idd, tegen die tijd moeten we iets bedenken met ruilhandel; bijv.radicaal 1 koopt levensmiddelen, radicaal 2 hamstert spullen, radicaal 3 doet klusjes.. een parallelle economie opzetten.

compitaal | 29-04-16 | 11:24

en daarom MOET de PvdA helemaal kapot !

zag gisteren Wouter Bos lonken naar GL ' ja zo moet het we hebben veel dezelfde ideeen blabla Samsom moet veel weggeven aan rechts blabla en wij verraden het volk ook weer met deze tapwet blabla'

(c)ZWITSUL | 29-04-16 | 11:24

@gnor | 29-04-16 | 10:58 "als de overheid ze toevallig wel heeft gezien [dreigingen], dan doet ze er niets mee "
.
Goed voorbeeld is de moord op Van Gogh. Dat had mogelijk voorkomen kunnen worden als ze niet een vertaler met dubbele loyaliteit op de afluister-data hadden gezet; De onderbroek-terrorist kon in het vliegtuig stappen omdat hij dat mocht van de "security", enzovoorts. Ze kunnen dus beter loyale vertalers opleiden en bijvoorbeeld reservethuisland-boefjes uitzetten naar dat reservethuisland. Maar dat past niet in de Brusselse "bave new world", wel het criminaliseren van alle onschuldige burgers.

ben kokhals | 29-04-16 | 11:22

Let op, binnen een paar dagen komt er weer een mooi bericht dat de Apocalyps is voorkomen door het aftappen van internetdata. Heel SBS-kijkend Nederland roept dan in koor "meer, meer, meer aftappen!" en we kunnen weer een jaartje vooruit.

Makro777 | 29-04-16 | 11:21

-weggejorist-

dwarsedwazigheid | 29-04-16 | 11:18

Daarom ook het contante geld weg, één druk op de knop, en je kan niets meer, volledige controle van de burger.

corbiere | 29-04-16 | 11:18

ben kokhals | 29-04-16 | 11:05
Ben bang dat je gelijk hebt/krijgt.
Is ook allemaal opdracht uit Europa.
De EU heeft ook wel door dat in steeds meer landen rechtse partijen het voor het zeggen krijgen , en dat al deze linkse EU in stand houders, dan niets meer te zeggen zullen hebben.
Nou... dat wordt koste wat kost voorkomen en zal ook echt niet gebeuren, dus de hoogste tijd om zoveel mogelijk dubieuze wetten en regels in te voeren, die de EU na verkiezingen in elk land de mogelijkheid geeft tot op het allerhoogste niveau in te grijpen.

Alexander Pechkop | 29-04-16 | 11:16

.. oftewel, bekogel de Stasi met prut.

compitaal | 29-04-16 | 11:15

Er komt een belasting-AANSLAG aan.
Alexander Pechkop | 29-04-16 | 11:02
Hoe zit het met bedrijfsgeheimen, ach zolang ik nog een netto betaler ben zullen ze me wel met rust laten. Zo niet ben ik weg uit dit land want ik kan mijn poen vanuit elk land verdienen (en belasting betalen). Ik kom wel terug als de pleuris hier uitbreekt want die verantwoordelijkheid neem ik wel.

hurenisvoorpaupers | 29-04-16 | 11:13

wet is geen hengel om vis te vangen maar een sleepnet om alles en iedereen in te vangen
gnor | 29-04-16 | 10:58
Mooi- mooie metafoor. Die gaat bij mij direct in het achterhoofd om hem zo van tijd tot tijd te citeren. (als ze dan zeggen ´mooi verwoord´ zal ik zeggen: het komt van gnor) ¨Van wie?¨ zullen ze dan zeggen. Zoek het maar op, zeg ik dan, op een felroze site met verschillende invalshoeken.

Dat over die telefoons trouwens is helemaal lachwaardig. Net alsof Ali El Bomgordel niet elke dag een nieuwe pre-paid sim koopt en na gedane gesprekken in de bosjes of in de rivier flikkert. Wat een niveau van onze ´regering´. Weest trots op jezelf, glas-plas-was-sterk!

chicago river | 29-04-16 | 11:12

Tja die veiligheidsdiensten weten nog steeds niet dat ik abu bakr al-baghdadi ben die hier op GS reaguurt.

Dr. Frambozenjam | 29-04-16 | 11:12

Fake zoekopdrachten, nepdata uploaden, reisplanner regelmatig raadplegen met fopbestemmingen..

compitaal | 29-04-16 | 11:11

@ben kokhals 11:05: "Create a nation of law-breakers, then cash in on guilt".

Muxje | 29-04-16 | 11:08

Oh ja, in de joe es eeee maken Ze nu gecodeerde pornofilms, heb ik mijn handen vol aan.... roflol.

A3an | 29-04-16 | 11:06

@A3an | 29-04-16 | 10:18 "... Op het moment dat ze jou als een obstinaat, recalcitrant en/of min of meer opruiend persoon beschouwen, dán pas gaan ze eens al je data lichten en kijken of ze je niet ergens goed op kunnen pakken..."
.
Dit is de beste verklaring voor die fanatieke massale datacollectie: een beoogd 'slachtoffer' (zoals een politieke dissident) met terugwerkende kracht als het ware 'de nek omdraaien'. Wat vandaag onschuldig lijkt (tot en met een schilderijtje kopen zonder bonnetje), kan je morgen in een Plasterk-kerker doen belanden. Mensen zullen voor de zekerheid steeds verder aan preventieve correctheid en -zelfcensuur gaan doen, en voor je het weet is de val van de Berlijnse muur helemaal voor niks geweest. Met dank aan het quasi democratische VvdPvda-regime.

ben kokhals | 29-04-16 | 11:05

@chicago river | 29-04-16 | 10:54
De geblokte moet uit de kast, ik herhaal, de geblokte moet uit de kast, over!

deraderendraaien | 29-04-16 | 11:03

@gnor | 29-04-16 | 10:58
Het lijkt me dat dat Amerikaans grondgebied is waardoor de Nederlandse wet niet opgaat.

VerenigingVanDieven | 29-04-16 | 11:03

Er komt een belasting-AANSLAG aan.

Alexander Pechkop | 29-04-16 | 11:02

Ethan2k | 29-04-16 | 10:05
Ja, na deze wet zijn "de diensten" eindelijk vrij...

frank87 | 29-04-16 | 11:02

Je pc volplempen met valse inlogcodes, elk jaar een nieuwe simkaart, je haar regelmatig een ander kleurtje, verdacht ophouden bij straatcamera's..

compitaal | 29-04-16 | 11:02

Het lijkt hier godverdomme Turkije wel.

KayakFun | 29-04-16 | 11:01

@nieuwsflits | 29-04-16 | 10:58
HAM-radio??

Eigenaar_IJsland | 29-04-16 | 10:59

Ome Roon is gonna party like it's 1984 blijkbaar...

#boem
#itaca
#hooivorken
#fakkels
#revolutie
#detiefesmetjestasiplannen

beschuitfluiter | 29-04-16 | 10:59

Het blijkt dat het concept van het wetsvoorstel dat ter consultatie aan o.a burgers werd voorgelegd, waar ook ik op heb gereageerd, zonder enige aanpassing verder de lijn is ingegaan. De dictatuur is zich aan het vervolmaken en de burger; slaapt verder bij eenvoudig vertier via de kijkbuis.Het kabinet noemt de bevoegdheden volgens de Volkskrant echter noodzakelijk, omdat "cyberbedreigingen" en "terroristische dreigingen" niet op tijd zouden worden onderkend. Ook stelt het kabinet dat zonder de wet de samenwerking met buitenlandse diensten onder druk komt te staan. Twee punten.1. Dreigingen zie je normaal niet aankomen en als de overheid ze toevallig wel heeft gezien, dan doet ze er niets mee c.q. aan.De broers Abdeslam waren al vanaf 2014 bekend met terrorisme. Deze wet is geen hengel om vis te vangen maar een sleepnet om alles en iedereen in te vangen.2. Samenwerking is ook zonder wet mogelijk hetgeen blijkt uit de datacenters in bijv. het noorden van ons land; waarmee uitgebreid informatie met de VS wordt gedeeld. Er liggen op Volkel, publiek geheim, kernwapens van de VS zonder wet om dit toe te staan.

gnor | 29-04-16 | 10:58

@A3an | 29-04-16 | 10:55
Kijk uit, je gebruikt nog de oude codering.
antwoord:
567780 115298 348987
400971 995521 096600
233408 552109 654453

Eigenaar_IJsland | 29-04-16 | 10:58

Ik ga mijn nummer zender maar weer eens van zolder halen.

2345672238893777489373627819937400037461600373661
2747373828655163773883894748263638837637772765528
3736161828474838382626618939484747363637827737747

nieuwsflits | 29-04-16 | 10:58

@Eigenaar_IJsland | 29-04-16 | 10:42
In de herhaling zit ook een boodschap. Meer wil er hier niet over zeggen :)

sinar2 | 29-04-16 | 10:58

@A3an | 29-04-16 | 10:49
Ik zoek me al jaren een ongeluk. Jij hebt dus die andere helft!!
Eigenaar_IJsland | 29-04-16 | 10:52
7288674860888577075977449685595896988879797807887

A3an | 29-04-16 | 10:55

Ondertussen mag Mohamed B. verhuizen naar een luxe longstay. Heeft zich prima ontwikkeld!
s.ad.nl/4291692

de Voorzittert | 29-04-16 | 10:55

deraderendraaien | 29-04-16 | 10:50
Alexander Pechkop | 29-04-16 | 10:48
Ik huil naar de witte wolf voor de laatste vuile afwas.
Ik herhaal:
Ik huil naar de witte wolf voor de laatste vuile afwas.

chicago river | 29-04-16 | 10:54

Zoveel maniertjes om de SStaat te misleiden; soms anoniem reizen en bellen, cash afrekenen, aandacht trekken op internet, enz..

compitaal | 29-04-16 | 10:54

@mallekater. Dat is het voordeel van even snel reageren zonder eerdere posts te lezen. sorry.

bergsbeklimmer | 29-04-16 | 10:52

@A3an | 29-04-16 | 10:49
Ik zoek me al jaren een ongeluk. Jij hebt dus die andere helft!!

Eigenaar_IJsland | 29-04-16 | 10:52

terug haten. Als we met z´n allen afspreken onder elke email jihad, allah, bomb, aanslag, sharia, kunstmest en dat soort woorden te zetten slaat de boel gegarandeerd op tilt.

bergsbeklimmer | 29-04-16 | 10:51

Wet of geen wet: uw kinderen, collega's, schoonouders of de hulpvaardige buurman worden vroeg of laat een keer opgeblazen door een narcistische ROC-dropout. Tot die tijd kijken we vrolijk weg en oefenen we af en toe een moeilijk gezicht voor de spiegel.

de Voorzittert | 29-04-16 | 10:51

@chicago river | 29-04-16 | 10:44
De kar zal op het plein verschijnen. ik herhaal, de kar zal op het plein verschijnen, over!

deraderendraaien | 29-04-16 | 10:50

@Maaiveld | 29-04-16 | 10:46

Natuurlijk. Het is een knooppunt. En ze gaan de data ongetwijfeld ook uitwisselen met hun 'partners'.

SapperDeFlap2166 | 29-04-16 | 10:49

Toen ze, al jaren geleden eens achter mij aan zaten en zowat alles gehackt hebben wat ze konden hacken, ben ik eens ad hock berichten in alleen cijfers gaan versturen. Gewoon op je toetsenbord honderden willekeurige cijfers erin geramd.
Zoiets als 18283675647567849287758596060, pagina's vol.
Denk dat ze zich daar ontzettend de tanden op stuk gebeten hebben, heb me kapot gelachen aangezien er dus echt helemaal nada, noppes, niets in verborgen zat.
Dacht bij me eigen, zo, "een bericht is ook geen bericht", of is het nu andersom -)
Zelfs in buitenlanden werd mijn telefoon gepeild.
Terwijl ik een doodonschuldige jongen op een ziekbed ben.
De mafklappers. Weten jullie nog hoe ze contacten legden voor die hele grote aanslag met die torens? Dan kwam er eentje met een half bankbiljet uit het M.Oosten en die zocht dan degene met die andere helft in de joe es. En dan ging het verder mondeling.
Vond ik trouwens een leuk ideetje.

A3an | 29-04-16 | 10:49

Mijn computer is al gehackt door de overheid.
Ik weet echt niet wie al die negatieve reaguursels van mij hier plaatst. Want zelf vind ik deze regering de aller-allerbeste sinds de 2e wereldoorlog, en Rutte een staatsman met een stalen ruggengraat.

Schmalz | 29-04-16 | 10:49

Hopelijk gaan partijen zoals de PiratenPartij ook eens dusdanig groot worden dat ze echt invloed krijgen.

Ethan2k | 29-04-16 | 10:49

Ohja, en kunstmest spijkers snelkookpan

Pot Vol Koffie | 29-04-16 | 10:48

chicago river | 29-04-16 | 10:44
De aardappels zijn geschild en liggen in het water.
Ik herhaal:
De aardappels zijn geschild en liggen in het water.

Alexander Pechkop | 29-04-16 | 10:48

@Eigenaar_IJsland | 29-04-16 | 10:42
Maakt niet uit als je de champignons maar niet vergeet toe te voegen, over!

deraderendraaien | 29-04-16 | 10:48

@panadol | 29-04-16 | 10:18
20 jaar geleden? 40 jaar geleden pas beter in mijn herinnering.

Rest In Privacy | 29-04-16 | 10:47

Ze zullen wel meer dan alleen nederlandse data tappen, denkt u niet?

Maaiveld | 29-04-16 | 10:46

@Eigenaar_IJsland | 29-04-16 | 10:42
Herhalen is voor de dove AIVD luisteraar die in z'n eerste schrikreactie van een vreemd bericht een deel van de gesproken tekst zal missen, vandaar een beetje service naar de diensten toe. ;)

deraderendraaien | 29-04-16 | 10:46

Ook Facebook is deel van de New World Order die probeert de burger verder in een wurggreep te krijgen: deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/20...

Facebook werkt intensief samen met de Duitse politie als een soort van super-NSB.

Iedereen die nog een Facebook account heeft en het regelmatig gebruikt voor chats en zijn/haar hele leven deelt is dus eigenlijk knettergek! KNETTERGEK!

Xirdalan | 29-04-16 | 10:44

Vertrek naar een ander wel vrij land. Meer zit er niet uuhhh nooit meer in.

duitse herder | 29-04-16 | 10:44

Piet Karbiet | 29-04-16 | 10:39
De bieten zijn gerooid door de parkiet
Ik herhaal:
De bieten zijn gerooid door de parkiet

chicago river | 29-04-16 | 10:44

@Eigenaar_IJsland | 29-04-16 | 10:42 :
Zeg, ga eens bier halen!

Piet Karbiet | 29-04-16 | 10:44

En gisteren toevallig nog op het journaal meneer vna der Steur die zei dat ze zich aan checks and balances gingen houden...

Man man man.

Pot Vol Koffie | 29-04-16 | 10:43

@sinar2 | 29-04-16 | 10:36
@deraderendraaien | 29-04-16 | 10:39
@Piet Karbiet | 29-04-16 | 10:39

Waarom herhalen jullie de berichten? Het is toch gewoon te lezen :-)

Oh ja: mijn haas is net uit de vriezer? Moet ik nu doorgaan of het paard delen?

Eigenaar_IJsland | 29-04-16 | 10:42

Referendum doen dan maar weer?

Rest In Privacy | 29-04-16 | 10:40

Als ze dan nog tijd over hebben gaan ze ook de urgente mailberichten over binnenvliegende terroristen nog lezen.

Schmalz | 29-04-16 | 10:39

@sinar2 | 29-04-16 | 10:36:
De flamingo is geland op de blanke vla
Ik herhaal:

De flamingo is geland op de blanke vla

Piet Karbiet | 29-04-16 | 10:39

@sinar2 | 29-04-16 | 10:36
De Haas zal zijn wortel delen.. ik herhaal, de Haas zal zijn wortel delen, over!

deraderendraaien | 29-04-16 | 10:39

Dan wil ik ook dat alle data die binnen de Kamers / Kamerleden electronisch of anderszins worden uitgewisseld, openbaar worden gemaakt aan de burger. Misschien raakt er dan minder vaak "een bonnetje kwijt".

Escovanity | 29-04-16 | 10:39

Wat zijn wij toch een geweldig land *snif*

Referendum?

kweethetooknietbeter | 29-04-16 | 10:38

En daarna mag belastingdienst meekijken en daarna je zorgverzekering of je niet teveel alcohol drinkt (en op facebook plaatst) en daarna je bank en daarna je hypotheekverstrekker en daarna je werkgever en daarna je eigen familie wanneer ze denken dat je labiel begint te worden van al het voorgaande wat met jouw meekijkt.

Sluipenderwijs komt de Overheid er wel hoor.

Ik zal het maar zeggen: vlak voor het einde van dit kabinet zullen ze nog proberen door te pushen dat IEDEREEN met GPS transponder in kentekenplaat moet rijden onder mom van "als je een ongeluk krijgt kunnen we je sneller helpen" of "als je auto gestolen is" of "als je alibi nodig hebt" etc.
Dat zal de eerste paar jaar ook zo lijken, daarna zullen ze een wet doorvoeren waarin ze jouw GPS data mogen bekijken en je op mogen bekeuren als je te hard rijdt, op elke meter van de weg en die data uiteraard ook doorsturen naar je autoverzekeraar.

Let maar op...

LangeTijdGeleden | 29-04-16 | 10:38

"Dit is Radio Oranje. Hier de berichten voor bezet gebied. De paarden zijn los, ik herhaal, de paarden zijn los."
Zo en nu mag Tapsterk gaan uitzoeken wat daar mee bedoelt word.

sinar2 | 29-04-16 | 10:36

Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten...

spuitje11 | 29-04-16 | 10:35

Ze laten allerlei raarpratende mensen ons land binnen met slechte bedoelingen en wie moet in de gaten gehouden worden?
WIJ JA.
Stelletje debiellen

Melfs | 29-04-16 | 10:35

De "uitgelekte versie" is een .pdf

SyntaxError | 29-04-16 | 10:35

Blij dat pvda gluiperd Plasterk niet langer hier Ome Roon wordt genoemd. Want dat was hij voor mij toch al nooit. Man had beter in z´n lab gebleven.

Als al die ´diensten´ (hoeveel zijn dat er dan) denken dat ze Hofstadgroep-Tristan vander Vlis en soortgelijke malloten denken op te sporen door spioneren op mail en sociale media, man. Dan ben je goed bezig met een war on terror van het niveau kleuterklas langzaam op weg naar groep 3. Gaat niks opleveren deze mensenschending. Maar dit alles had Van Rossem al gezegd, sorry voor mn copy paste onderbuik. Lees maar fijn mee, AIVD!

chicago river | 29-04-16 | 10:34

Wat is derhalve de volgende stap, het openen en censureren van je brievenpost? Iedereen op straat gaan fouilleren?
@Dutchbeaurouge | 29-04-16 | 10:25
.
Euh, dat gebeurt al.

Piet Karbiet | 29-04-16 | 10:32

Het Kabinet Rutte II leidt aan extreme paranoia en vertrouwt zijn burgers niet.
NL is het enigste land ter wereld waar elke burger id gaten wordt gehouden: gestalkt dus!

Maar zodra je een boef die jouw smartphone heeft gejat met foto, naam etc op internet zet wordt je aangeklaagd!

NL krijgt de regering die ze verdienen, dan hadden jullie maar niet op die imbecielen van VVD en PvdA moeten stemmen.

MRF2739 | 29-04-16 | 10:32

Gelukkig heb ik niets te verbergen, anders zou ik mij zorgen gaan maken.

Teen | 29-04-16 | 10:30

Bomgordel. Semtex. Aanslag. AK47. Parlement.


Nou, laat het AT maar komen.

eerstneukendanpraten | 29-04-16 | 10:30

Waarom zelf analyseren als ze het in een paar milliseconden de grote plas over kunnen sturen? Daar is alles al ingericht en staat alles al lang klaar voor de ontvangst en analyse.

SapperDeFlap2166 | 29-04-16 | 10:29

Ik ben er van overtuigd dat ze nu al via je telefoon, of laptop of zelfs TV je gesprekken binnenshuis kunnen afluisteren, (indien ze dat nodig achten), je zelfs kunnen bespioneren.
Je moet er van uit gaan dat de meest ongeloofwaardige zaken gewoon kunnen gebeuren, iemand wordt namelijk gewoon voor gek verklaard als je het over zo iets hebt. Alu-hoedje etc.
Ze zijn al lang veel verder als dat wij weten / ons verteld wordt.
Daar kun je maar het beste rekening mee houden.
De DDR was hier niets bij.

A3an | 29-04-16 | 10:29

-weggejorist-

henk voedselbank | 29-04-16 | 10:26

-weggejorist-

henk voedselbank | 29-04-16 | 10:26

-weggejorist-

henk voedselbank | 29-04-16 | 10:26

waar gaat de overheid capabele ambtenaren vandaan halen om de incapabele snotneus volksvertehenwoordiging van ifo te voorzien die ZIJ kunnen behappen

vergeet het maar
KOMT weeer niets van terecht met die wurmnenexpert en snoepreisje naar verre oosten moslimn land

henk voedselbank | 29-04-16 | 10:26

En natuurlijk mag de belastingdienst over een paar jaar ook meekijken. Fuck You Rutte II.

Dutch_Holland | 29-04-16 | 10:26

Hier spreekt alleen maar paniek uit, een zwaktebod van jewelste. Het is ook in grote mate een nutteloze exercitie. Als overtreder in spe wéét je toch dat je niet moet gaan googlen op 'hoe maak ik een bom' of noem maar een ander willekeurig trefwoord. Het moet in dat verband dan toch ook geweldig zijn om iemands Wifi te kraken en vanuit je veilige witte busje voor de deur via dát netwerk fijn je 'verboden' internet ding te gaan doen. En dan denk ik nog heel simpel er zijn tientallen manieren om, als je tenminste een serieuze slechterik bent, dit soort flutcontroles te traineren. Het opent JUIST hele enge deuren voor mensen met slecht in de zin. Zoveel kansen om overheden, en dan vooral de Nederlandse die bekend staat om haar knullige en naieve IT beleid en kennis, in de war te maken. Zoveel mogelijkheden om de controles te omzeilen. Wat is derhalve de volgende stap, het openen en censureren van je brievenpost? Iedereen op straat gaan fouilleren?

Dutchbeaurouge | 29-04-16 | 10:25

Wordt gewoon tijd voor postduiven, gelukkig zijn er veel postduiven-verenigingen die dit hebben zien aankomen dus de know-how is er nog. Hulde aan de duivenmelkers en verder een ophokplicht voor dit kabinetnie.

stroopa | 29-04-16 | 10:23

het wordt en is al erger dan het communisme vroeger.
Ik hoop dat ze allemaal een enge ziekte krijgen in den Haag en brussel. De controlfreaks zullen zichzelf wel uitzonderen.

blanke pool | 29-04-16 | 10:23

Het is nu echt wel tijd om een hele grote politieke partij op te richten. Als iedereen meedoet hier op GeenStijl, vergen we zo het gajes uit Den Haag de Noordzee in.

ugur | 29-04-16 | 10:21

Jullie denken toch zeker niet dat dit gaat om het opvangen van terroristische activiteiten he?
Dit is crowd control nummero uno.
U en ik zouden eens via deze kanalen plannen kunnen maken voor groter protest dan de overheid aankan, en dat willen zij dan graag weten om de mensen met het voortouw in handen op te pakken, zodat de organisatiestructuur wegvalt. Zelfde hebben ze al gedaan met de vakbonden,die al een gewaardeerde luis in de pels organisatie waren in de openbaarheid, maar die om zeep geholpen is door er bobo's in te zetten met politieke ambitie en belust op geld. Het ziet er met deze wet naar uit, dat wie in protest 2.0 wil dit moeten doen op de oude manier van fysieke aard.

deraderendraaien | 29-04-16 | 10:20

Edward Snowden riep al dat de inlichtingendiensten zoveel data oogsten dat ze er bijna niks meer mee kunnen doen. Meta data analyse geeft vaak te laat resultaat, meestal nadat het kwaad al is geschied.

Hiesjes | 29-04-16 | 10:20

Big Brother is watching you

beerboeloe | 29-04-16 | 10:19

Ik heb een betere hashtag: #ontslahetkabinet

Kunnen we dat grijze tuig niet bij het bontkraagjestuig zetten? In dezelfde cel bijvoorbeeld? Want je schijten je nog net niet letterlijk in de bek met hun minachting voor de democratie, privacy en welzijn.

kanon0503 | 29-04-16 | 10:19

Persoonlijk denk ik dat er (mede) nog iets héél anders achter zit.
Op het moment dat ze jou als een obstinaat, recalcitrant en/of min of meer opruiend persoon beschouwen, dán pas gaan ze eens al je data lichten en kijken of ze je niet ergens goed op kunnen pakken.
Bv. Iedereen heeft wel eens iets wat niet 100% deugt, denk aan een "zwart" werkster, belastingzaken die niet 100% cosher zijn etc.etc.etc.
Daar kunnen ze dan je leven behoorlijk mee gaan verzieken, je aan gaan pakken.
Het Nederlandse datacircuit wordt overigens al jaaaaren gescreend op trefwoorden.
Ook daar kun je dan zelfs lastig mee worden gevallen, zelfs met inbreuk en berichten op je eigen pc.(met een goede beveiliging)
Leuk, die berichtjes als je dan je computer opstart en verder nog niets hebt aangeraakt.
Weet er alles van.
Zeker als je wat al te fanatiek schrijft.

A3an | 29-04-16 | 10:18

Fuck you kutkabinet. Landsvernielers. We hadden zo'n mooi land hier 20 jaar geleden.

panadol | 29-04-16 | 10:18

Er is geen gebrek aan data maar aan mensen die er iets verstandigs mee kunnen doen.

burgermoedt | 29-04-16 | 10:17

Tapsterk moet het doorvoeren van zijn Bilderberg vriendjes, anders is zijn politieke carrière ten doden opgeschreven.

r04drunn3r | 29-04-16 | 10:17

Telefoon uit op 5 mei

Bokito ergo sum | 29-04-16 | 10:16

Na 2000 jaar gooien we de praesumptio innocentiae ook maar overboord.
U bent reeds bij geboorte schuldig, kudtburger.

Piet Karbiet | 29-04-16 | 10:16

Mogen we bij de 1e terrordaad dan ook meteen de regering en in deze Plassterk aansprakelijk stellen en voor de rechter brengen.

fikkieblijf! | 29-04-16 | 10:16

Na elke aanslag bleek dat de daders bekend waren maar dat er niks met de informatie gedaan was ondanks meerdere duidelijke red flags.
Misschien ligt daar de oplossing daar, ipv door de data het bos niet meer zien.

Harry Turtle | 29-04-16 | 10:15

Geen wonder dat er niet 'duidelijker'tegen Erdogan wordt opgetreden. Terecht dat Erdogan zegt, kijk naar jezelf!

fikkieblijf! | 29-04-16 | 10:14

"Drink from a firehose!"; precies wat ik altijd tegen m'n ex-vrouw zei.

Taggart | 29-04-16 | 10:13

Dacht dat het over bier ging...

gestopt | 29-04-16 | 10:13

Ik ben toch bang, dat er niets tegen te ondernemen valt. De bandieten in Den Haag lachen om protesten en leggen daarom ook grijnzend het referendum naast zich neer. Je moet taal spreken die ze verstaan, die van het geweld en het geld. Geweld, dat verlies je toch, blijft ver: geld. Trek jaarlijks een forfaitair bedrag af van de belastingen (€ 1000 bijv.) omdat ze je auteursrecht en beeldrecht schenden.
Plak deze tekst onder elke mail: "NOTICE: this message is private, intended for the addressee only and copyrighted. Reading, copying and/or storing of this message by unauthorized third parties (including especially governments and government organizations) will be charged with € 2.50. An additional fee of € 10.00 is charged for each year of storage."
Juridisch geen speld tussen te krijgen.

A.Vis | 29-04-16 | 10:12

En het gaat maar door. Het is niet dat de middelen die momenteel ingezet worden niet toereikend zijn, want elke keer als er weer eens een ploflim in het nieuws komt dan lezen we dat de dader een bekende van justitie was en al een tijdje op de radar stond van bijvoorbeeld de AIVD. Kortom, voor de doeleinden waar dit soort 'maatregelen' voor worden ingezet, worden deze afluisterpraktijken niet benut. Wel voor Jan Modaal die zo nu en dan eens een torrentje downloadt. Dat, en het feit dat de overheid in het verleden al meermaals heeft geblunderd met data en (persoons)gegevens op straat kwamen te liggen. Des te meer deze roverheid in mijn gegevens mag snuffelen, des te onveiliger en ongemakkelijker voel ik me.

Le Roi | 29-04-16 | 10:12

Zolang er geen grenscontroles zijn is het niet te doen om veiligheid.

van stampij | 29-04-16 | 10:12

@Ethan2k: Treffend...

tegekvoorwoorden | 29-04-16 | 10:10

@Ethan2k | 29-04-16 | 10:05
Ironie kan dit kabinet niet ontzegd worden.

Rest In Privacy | 29-04-16 | 10:09

De postduif branche gaat weer groot worden. Honderden gigabytes aan data in het postringetje is tegenwoordig geen probleem meer. De overheid gebruikt een sleepnet van 200 honderd meter voor 1 garnaal.

Hiesjes | 29-04-16 | 10:08

Hallo Plasterk: George Orwell schreef 1984 als waarschuwing, niet als handleiding.

Guy Veropzoudten | 29-04-16 | 10:07

Brieven zijn zo slecht nog niet

** aandelen PostNL kopen doet **

Eigenaar_IJsland | 29-04-16 | 10:07

Als response komen er wellicht hackers die terug slaan naar "den haag" en alles op straat gooien... steeds maar weer.

larie | 29-04-16 | 10:07

Maar eens uitzoeken hoe ik alles kan encrypten...

superniffio | 29-04-16 | 10:07

Ze houden alles en iedereen in de gaten, maar als ze zichzelf in de gaten moeten houden, zoals dat belastende telefoontje van Fred Teeven, dan blijkt de apparatuur ineens uit te staan.

Osdorpertje | 29-04-16 | 10:07

"En op 5 Mei vieren wij onze vrijheid"

Juist..

Ethan2k | 29-04-16 | 10:05

Paar miljoen er bij voor gemeentes, paar miljoen erbij voor dit, paar miljoen er bij voor andere zaken, paar miljoen er bij voor andere burgerhatende zooi.

Waar halen ze dat geld vandaan?! Dit kabinet heeft onze staatsschuld verdubbeld, heeft de economie om zeep geholpen en blijft als een trein door gaan om nog verder dingen te vernielen. Waarom mag dit?! Even nog vlak voordat ze weten dat de verkiezingen hen de nek om zal draaien nog doorzetten met de zelfdestructie om dat ze zelf toch wel lekkere baantjes in Brussel/EU kunnen krijgen???

LangeTijdGeleden | 29-04-16 | 10:05

Kom, kom, dit gaat écht wel helpen: moet je eens opletten hoeveel reaguurders op GS er plotseling worden uitgenodigd om een middagje in de gangen van een overheidsgebouw te wachten tot het de OvJ behaagt om hen aan te spreken op hun uitingen alhier.

bisbisbis | 29-04-16 | 10:04

Ideetje: Allemaal even wat verdachte mailtjes of posts op facebook en/of twitter zetten.
Maar dan ook állemaal, dus iets met rugzak, springstof, ontsteker, centraal station, Arena, Kuip, Binnenhof, verzin het zelf maar.
Dan gaat ome Roon het toch nog druk krijgen op de valreep.

mallekater | 29-04-16 | 10:04

*zet alles uit*

knier | 29-04-16 | 10:03

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken