Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Reddit nerds lachen Hogeschool Rotterdam uit

liev!Ha ha, sukkels. De Hogeschool Rotterdam heeft besloten dat ze meer meisjes-inschrijvingen willen voor hun opleiding Programmeren voor Dummies, en dus hingen ze DEZE poster overal in hun gebouw op. Even een kleine uitleg, hier wordt dus in de programmeertaal C# naar het geslacht van de lezer geïnformeerd, en als dit 'man' is volgt een afwijzing met de mededeling 'Sorry boys, this is a girls club now!'. Kennelijk is het programmeer-wezen een nogal mannelijke aangelegenheid, hetgeen resulteert in (1) mateloos seksistische codes op websites, (2) web scripts van het niveau 'bier en tieten' en (3) bijna geen #FF00FF op ons internet (een enkel blog daargelaten). Welnu, er zijn dit keer twee zaken waar u zich boos over kunt maken aangaande dit nieuws. Zo is dit geneuzel natuurlijk schaamteloze discriminatie van de mannelijke medemens, het geforceerd pushen van een kennelijk matig geïnteresseerde bevolkingsgroep, EN het promoten van foutieve code. De poster klopt namelijk niet, zo betoogt men al dagen in de reacties op dit bericht op Reddit. Lees de commentaren hierrr (ook geinig als je het niet snapt), en weet waar u (m/v) zich in ieder geval NIET moet melden om te leren programmeren. Schoenmaker blijft bij je leest, man.

Reaguursels

Inloggen

panadol | 12-04-16 | 15:18
Helaas zijn dat de studenten die de meeste moeite hebben om alle foute ideeën die ze hebben over nette code en goed ontwerp af te leren. Laat staan dat ze een schaalbaar algoritme kunnen bedenken.

Wat moet je met iemand die weliswaar in een dag goed werkende, snelle code maakt, maar met variabelen die beginnen bij a, dan b, etc, en naa z komt aa, ab, ac,.... Of die denkt dat OO hetzelfde is als functioneel programmeren, maar dan met puntjes erin. Of waarbij blijkt dat de lus over een array van 10x10 best snel is, maar bij de produktiedata met 1.000.000 x 1.000.000 toch niet zo soepel draait.

Bruine Beer | 13-04-16 | 13:22

Nabrander over the Ariane-5:

"The launch failure brought the high risks associated with complex computing systems to the attention of the general public, politicians, and executives, resulting in increased support for research on ensuring the reliability of safety-critical systems. The subsequent automated analysis of the Ariane code was the first example of large-scale static code analysis by abstract interpretation."

Dure plof met leer-effect!

Bezorgde_Burger | 13-04-16 | 00:43

Het ontwerpen van de besturingssoftware van een complex proces in b.v. een chemische fabriek vraagt om veel meer achtergrondkennis dan administratieve software. De gevolgen van slechte programmeurs of management zijn dan ook drastisch in de fysieke wereld.

Airane-5 met 4 Cluster satellieten, 320 miljoen dollar, jaren wetenschappelijk en onderzoekswerk, *plof*, na 37 seconden vlucht waardeloos. James Gleick schreef indertijd:

"All it took to explode that rocket less than a minute into its maiden voyage last June, scattering fiery rubble across the mangrove swamps of French Guiana, was a small computer program trying to stuff a 64-bit number into a 16-bit space."

around.com/ariane.html

Dat is pas echt foutief casten!

en.wikipedia.org/wiki/Cluster_%28spac...

Bezorgde_Burger | 13-04-16 | 00:35

frank87 | 12-04-16 | 23:41

Er zijn waarschijnlijk nog steeds opleidingen waar je als vrouw "gratis" wat extra punten krijgt, alleen misschien niet meer zo opzichtig als in de jaren 80. Genoeg paarse broeken in alle lagen van het onderwijs om dergelijk "diversiteitsbeleid" nog in stand te houden in ieder geval.

Ik heb dat zelf nooit begrepen. Waarom zou je die punten willen hebben, want dat klinkt voor mij meer als een troostprijs omdat je het eigenlijk niet (helemaal) kan... en wat kan een ander dan nog van je verwachten, als je scores niet je daadwerkelijke capaciteiten laten zien? Dan val je vroeger of later toch een keertje door de mand?

Tot nog toe heb ik in ieder geval beter kunnen presteren dan mijn collega's, en of ik dat in andere situaties ook kan zal ik vanzelf wel merken. Er zullen ongetwijfeld situaties zijn waarin een ander (m/v) beter presteert dan ik, en dat is ook prima. Ik zoek dan gewoon verder naar de volgende kans, eentje die misschien beter bij mijn vaardigheden past.

IntegereVoorzitter | 13-04-16 | 00:19

Even een vraagje van een complete digibeet: programmeren, wordt dat nog steeds door mensen gedaan? Hebben ze daar geen appje voor?
*schiet niet echt op met de technologie*
Graaf van Egmont | 12-04-16 | 15:29
Het is eigenlijk hetzelfde als wiskunde; een symbiose tussen wiskundige en rekenmachine.

automobilaterealist | 13-04-16 | 00:06

IntegereVoorzitter | 12-04-16 | 21:09
Ik begreep dat je bij mijn studierichting begin jaren 80 nog automatisch "cum laude" kreeg als je een meisje was. Maar in mijn jaar (10 jaar later) waren de twee beste studenten vrouw (van de 3 vrouwen, de derde deed het ook niet slecht).

Je verhalen dat je al je collega's te goed af bent, geloof ik direct: er zit echt gigantisch veel bluf in de functies voor hoger opgeleiden. Dus als je inderdaad een bovengemiddelde leerling was op het VWO, dan zal je al gauw een hoop collega's achter je laten met zo'n test.

frank87 | 12-04-16 | 23:41

Van een korte vraag om enige duiding naar TL;DR posts over het moderne feminisme en vrouwenquota gegaan... oeps? :)

IntegereVoorzitter | 12-04-16 | 21:16

frank87 | 12-04-16 | 19:21

Ik ben zelf eerlijk gezegd ook allergisch voor dit type poster en initiatieven. Ik kan ergens de motivatie en het doel nog wel waarderen, alleen is de praktijkuitvoering over het algemeen gewoon waardeloos. Diversiteitsquota werken niet, en zoals u zelf aangeeft, als ze al werken dan eerder averechts.

Het blijft natuurlijk een tweeledig probleem: voor sommige disciplines bestaat er nogal een stigma dat vrouwen het per definitie niet kunnen (wat veelal totale onzin is), en voor die disciplines zou het goed zijn als die mindset doorbroken kan worden. Een quotum is daar echter niet het middel voor.

Ik ben zelf ook weleens tegen stompzinnige vooroordelen aangelopen, en meestal waren die niet berust op disciplines of beroepen waar het verschil in fysiologie tussen man en vrouw echt relevant was.

Zo had ik bijvoorbeeld een scheikundedocent die echt een hekel aan vrouwen had en van mening was dat vrouwen dom waren en betavakken al helemaal niet aankonden. Mijn klasgenoten waren ook bijna allemaal van het andere geslacht, maar goed, ik had altijd goede cijfers gehaald voor mijn betavakken en zag dus niet in waarom ik die vakken niet gewoon kon blijven doen. Mijn docent was niet alleen verbaasd dat ik consequent de hoogste cijfers haalde, het zat hem en zijn wereldbeeld ZO dwars dat hij lange tijd heeft volgehouden dat ik wel MOEST spieken bij al mijn proefwerken. Uiteindelijk heeft hij het opgegeven (ik spiekte niet, dus al zijn pogingen mijn vermeende fraude te bewijzen ten spijt was er niets aan te tonen), maar het heeft mijn interesse in het vak voorgoed verziekt. Een dergelijke docent motiveert natuurlijk voor geen meter.

Zo heb ik ook een aantal jaar informatica als bijvak gedaan. Ook hier vooral het andere geslacht als klasgenoot, en toen ik voor het eerst het lokaal binnenkwam kreeg ik van allemaal een "wat doe jij hier" behandeling, want meisjes en techniek zou niet samen gaan ofzo. Dat duurde tot het eerste tentamen, toen onze docent de uitslag op het prikbord hing en de heren, op twee na, allen een onvoldoende hadden gescoord... en ik dus niet. Ik ben er zelf niet op ingegaan (vond ik niet nodig), maar het gevolg van die publicatie (en mogelijk het feit dat ik het er niet in wreef bij de heren) was wel dat de heren daarna allemaal een stuk positiever over/tegen mij waren. Dat spreekt overigens ook van een positief zelfreflecterend vermogen bij deze heren, waarvoor kudo's. Ik heb het vak verder met veel plezier gevolgd.

En in een recenter verleden... het selectieproces voor een promotie. Het was een aardig traject met een flink aantal kandidaten (m/v) en het bestond uit een aantal rondes. Ik ben op basis van kennen en kunnen door alle rondes gekomen en heb uiteindelijk de functie gekregen. Doorslaggevende factor was dat ik op de analytische toets ruim 10 procentpunt hoger had gescoord dan de dichtsbijzijnde volgende kandidaat, en zo'n 20 procentpunt hoger dan gemiddeld. Dat heb ik verder voor mezelf gehouden, maar zoals u begrijpt was ik daar best een beetje trots op, want het was een mooie score. Totdat ik dus een van de andere kandidaten (m) tegenkwam, en die me vroeg of ik de baan had gekregen "omdat ze meer vrouwen nodig hadden ofzo". Erg jammer omdat het een bijzonder eerlijk traject was (ik was oprecht en positief verrast), maar ook omdat ik andersom ieder ander inclusief hem de functie ook zou hebben gegund als was gebleken dat zij geschikter waren.

Het is maar een greep uit mijn persoonlijke ervaringen, en ik deel ze slechts ter illustratie, maar het geeft hopelijk aan dat een klassieke man-tegen-vrouw mentaliteit in veel gevallen gewoon onzinnig is. Tegelijkertijd geeft het hopelijk ook aan waarom ik persoonlijk tegen quota ben: het is net zo stigmatiserend als het man-tegen-vrouw denken zelf en het doet afbreuk aan de gevallen waar het selectieproces wel gewoon eerlijk is verlopen, ongeacht of de "winnaar" uiteindelijk een man of vrouw blijkt te zijn. Op die manier verliezen we allemaal.

Als kanttekening wil ik graag even toevoegen dat ik het niemand kwalijk zou nemen als ze mij afwijzen voor een functie als militair of in de bouw. Daar ben ik fysiologisch gezien gewoon niet geschikt voor, maar alle respect voor het groepje vrouwen die het wel aankunnen. Ik heb gelukkig het gezonde verstand om niet op dat soort functies te solliciteren, want ik weet dat ik bij voorbaat kansloos ben.

Intussen is mijn huis in aanbouw en heb ik daar ook nog geen vrouwen aan de arbeid kunnen treffen, dus het zou best kunnen dat het desbetreffende groepje vrouwen niet heel groot is. Kan ik eerlijk gezegd niet om wakker liggen en heeft naar mijn idee ook geen paarse broeken posteractie nodig. :)

IntegereVoorzitter | 12-04-16 | 21:09

Programmeren begint bij een goed ontwerp van de gegevens-verzameling en van de functies van het programma zelf, niet bij het geslacht van de programmeur!

F Cobben | 12-04-16 | 21:05

Reddit en humor is altijd een twijfelachtige combinatie geweest. Toch klikken, want Tofik wil lachen. Wat een autistisch gezever van een stel maagden.

T. Dibi | 12-04-16 | 20:58

adanteh | 12-04-16 | 17:38

Modern feminisme is dan ook eigenlijk gewoon totaal de weg kwijt, of zou eigenlijk geen feminisme mogen heten. Dat er mensen (m/v) bestaan die niet snappen dat er een wezenlijk verschil is tussen gelijkheid en gelijkwaardigheid is dan ook iets waar ik me oneindig aan kan storen.

Ik weet soms ook niet zo goed hoe ik mijn geloof in gelijkwaardigheid het beste kan noemen- "feminist" is inmiddels zo vervuild als term dat er dan direct een beeld ontstaat van verwarde, ongeschoren, kort-pittige tuinbroeken. Brrrr. Maar ben ik dan een "echte" feminist? Een "klassieke" feminist? In ieder geval geen "moderne" feminist... is die term eigenlijk nog wel te redden en zo niet, moet er dan misschien een nieuw, onvervuild woord komen voor waar ik in geloof? Ik durf het echt niet te zeggen.

Ik ben het verder absoluut met u eens- gelijke kansen en gelijke beoordeling hoeven natuurlijk helemaal niet tot gelijk resultaat te leiden. Ieder individu is immers anders en beschikt over eigen kwaliteiten, en die kwaliteiten zullen niet in alle situaties even goed tot hun recht komen. Sommige kwaliteiten zullen misschien zelfs vaker bij mannen voorkomen, en andere bij vrouwen, wat natuurlijk niet uitsluit dat een individuele vrouw of kleinere groep vrouwen alsnog zal uitblinken in een doorgaans meer "mannelijke" kwaliteit, en vice versa. Het betekent al helemaal niet dat er een groep per definitie "beter" is dan een ander.

Eigenlijk moeten we gewoon openstaan voor het idee dat iedere rol door zowel man als vrouw zou kunnen worden vervuld, maar tegelijk accepteren dat dit niet bij iedere rol 50/50 verdeeld zal zijn... en dat dit echt niet erg is, zolang de mannen en vrouwen met dezelfde kwaliteiten maar de kans krijgen die rol te vervullen.

En wat betreft de "gefeminiseerde" maatschappij, te merken in onderwijs en elders... tja, wat kan ik daarover zeggen? Misschien in de eerste plaats dat ik het jammer vind dat het moderne feminisme zo'n vervuilde beweging is dat "feminisering" nu dus enkel een negatieve lading heeft, terwijl het juist een blijk van een positieve ontwikkeling zou moeten zijn.

Er zijn inderdaad te weinig mannen overgebleven in (onder andere) het onderwijs, en aangezien hier zo'n enorm deel van onze vroege ontwikkeling plaatsvind is dat een enorm gemis. Waar zijn die mannen allemaal gebleven? Heeft onderwijs nu zo'n vrouwen-stigma dat mannen bang zijn verwijfd gevonden te worden als ze die richting opgaan? (Nee toch?) Worden de opleidingen teveel aan vrouwen gericht? Gaat het bij recruitment mis, of ligt het ergens anders aan?

Mannelijke rolmodellen zijn net zo belangrijk voor onze ontwikkeling als vrouwelijke rolmodellen, ongeacht of we jongen of meisje zijn. Als je uit een gezin komt waar moeders de opvoeding doet (want vaders is werken of afwezig wegens scheiding) en vervolgens alleen maar in aanraking komt met vrouwelijke docenten, dan is dat gewoon schadelijk voor je wereldbeeld, ongeacht of je een jongen of meisje bent, en uiteindelijk is dat schadelijk voor onze maatschappij als geheel. Het verklaart inderdaad een hoop.

IntegereVoorzitter | 12-04-16 | 20:28

@sinar2 Het is Assembly niet Assembler en nee, ook veel meer dan 100 bytes. Oprotten met je buzzwords.

Mozes Langebroek | 12-04-16 | 20:22

@eerstneukendanpraten | 12-04-16 | 15:15
Er is niks mis met basic. Het is toegankelijke taal maar daar wordt door de punt;komma neukerts op neergekeken.
Het moet het liefst zo ingewikkeld mogelijk.

voldemort | 12-04-16 | 20:02

Ach, gelukkig is het zo geprogrammeerd dat er altijd 0 studenten zullen zijn...

Stephan Bijzitter | 12-04-16 | 19:57

Net als Guy Verhofstadt nu opeens wakker lijkt te zijn geworden wat betreft terrorisme, is in ons land ook de jongerenimam Yasine Elforkani aan het alarmbellen geslagen. Mooi dat hij waarschuwt voor de gevaren van het gewelddadige islamisme, maar zijn eigen Moslim broederschap heeft ook een errug gevaarlijke agenda. opiniez.com/2016/04/12/de-agenda-van-...

benavra | 12-04-16 | 19:49

Zonder reddit de lezen:
De URL zweeft in het luchtledige, is geen C#.
De lijst van studenten zal zo immer leeg blijven.
(Dus het volgende is niet erg:)
.
Het *kuch* algorithme van de code is om alle manspersonen af te wijzen. Lijkt me niet helemaal de juiste boodschap en niet erg realistisch...
.
Toevallig vandaag 2 ontwikkelaars een baan aangeboden. Onder de sollicitanten zat helaas geen enkele vrouw. Come on girls!

hotmint | 12-04-16 | 19:32

IntegereVoorzitter | 12-04-16 | 16:29
Ik denk dat deze groep nogal op vrouwen zit te hakken juist vanwege dit soort posters. Hoe harder er paarse broeken gaan zitten die roepen om meer meisjes in exacte vakken, hoe harder je als man de neiging krijgt om te roepen dat ze het helemaal niet kunnen.
Vroeger had je twee Hongaarse schakende zusjes die best goed waren, en de hemel in geprezen werden. Moest die schakers eens horen genieten als ze weer eens verloren. Vanwege hun vrouw zijn was het plotseling belangrijk dat ze 1000e werden op de wereldranglijst.
Maak er niet zo'n punt van, ik hoor ook nog geen vrouwenquotum gevraagd worden voor de bouw. We hebben een nieuwbouwhuis: bij de hele bouw, geen enkele vrouwelijke werknemer gezien.

frank87 | 12-04-16 | 19:21

-weggejorist-

neuzhaar | 12-04-16 | 19:16

@QuelleFromage | 12-04-16 | 18:47
Je mist volgens mij een klein beetje de essentie van waar het artikel over gaat.

Nietvoordekat | 12-04-16 | 19:10

Toen ik 100 jaar geleden bij de afdeling internet van de NOS werkte, gebruikten we precies dezelfde truuk om programmeurs te werven. Poster campagne op de NS stations. Werkt uitstekend.

QuelleFromage | 12-04-16 | 18:47

-weggejorist-

grapo | 12-04-16 | 18:41

Vrouwendiscriminatie is niet goed
want discriminatie is niet goed
dus mannendiscriminatie ook niet.
Of telt dat opeens niet?

Het is helemaal geen discriminatie als vrouwen zelf niet willen. Idem topfuncties.

Er is geen glazen plafond
Er is geen mannenkartel
Vrouwen krijgen niet minder betaald.

Vrouwen zijn minder ambitieus
Vrouwen werken massaal in collectieve sector waar de salarissen lager zijn
Vrouwen nemen 4 dagen weekend per week en laten hun man lekker 5 dagen werken tot z'n pensioen cq graf. Dan hebben ze een leuk huis, een leuke vakantie en een lekker leventje.

En waarom moeten er wel 50% vrouwen in topfuncties maar niet 50% in lagere functies aan het werk? Gelijkheid toch?

Dus een vrouwenquotum is een vorm van discriminatie, in dit geval van mannen.

En het komt allemaal voort uit zwaar gekleurde elkaar napratende feministische-vrouwenstudies die blijkbaar vinden dan vrouwen pas meetellen als ze hetzelfde zijn als mannen. Gaat niet gebeuren. Vrouwen zijn geen mannen.

Met alle respect voor alleenstaande ouders -man en vrouw- met een minimumloon trouwens. Die hebben en te weinig geld en te weing tijd.

kloopindeslootjijook | 12-04-16 | 18:36

He, als die wijvon niet willen dan willen ze niet. Mogen vrouwen aub zelf bepalen wat ze met hun leven doen?
Krijgen we nu ook pro-man posters bij wijvonstudies?

kloopindeslootjijook | 12-04-16 | 18:24

Learning a computer language alone does not a programmer make.

Algorithmic thought, mastery of data structures and suchlike are really what it's about. The language is just a tool.

Waarvan akte.

The worlds smartest | 12-04-16 | 18:12

Ik lach de H.V.T. uit.

Neut | 12-04-16 | 18:10

Le Roi | 12-04-16 | 17:51
Ik ken mensen die op hun twintigste leerden programmeren omdat ze een baan wilden en die nu op universitair niveau programmeren en in een mooi huis met grote tuin wonen. Dan heb je het in mijn ogen ver geschopt.

Rest In Privacy | 12-04-16 | 18:04

C# werk ik tegenwoordig het meest mee als back-end / server-side taal. Meer vrouwelijke collega's in het vak heb ik ook niks op tegen. Ervaring leert echter dat programmeren gewoon helemaal geen vrouwenberoep is. Het is om te beginnen een hartstikke ondankbaar en doorgaans niet-sociaal beroep tenzij je al projectleider, lead developer of een ander aansturend, leidinggevend of klantgerichte rol in je functieomschrijving hebt. Vrouwen willen doorgaans niet ergens in een hoekje weggestopt worden; die staan graag in de belangstelling en krijgen graag een veer in de reet. Die krijg je als developer doorgaans niet. Ook is en blijft het natuurlijk een abstract, logisch en vaak wiskundig beroep. Dat trekt vrouwen simpelweg niet.
.
En wat hierboven al iemand schreef. Als je pas gaat leren programmeren op een HBO dan ga je het al niet ver schoppen. De echte diehards zijn voor hun puberteit al minstens met een HTML website`je met wat PHP rommel bezig.

Le Roi | 12-04-16 | 17:51

Dit is wel erg slechte code. Beetje jammer als je je daarmee wilt profileren. Zo veel moeite kost het immers niet om dit syntactisch correct neer te zetten.

En afgezien daarvan: wat is nou precies het hele probleem? Vrouwen hebben minder interesse in STEM-wetenschappen, en doen dus minder STEM-wetenschappen. Dat komt niet omdat ze gediscrimineerd of uitgesloten worden, maar is het gevolg van een patroon aan persoonlijke keuzes op basis van niets anders dan persoonlijke interesse.

Het is ronduit discriminerend (en daarmee IMHO duidelijk in strijd met Artikel 1) om vervolgens mannen uit te sluiten van deelname aan die studie. Hoezo is het de schuld van een man die die studie wil gaan doen, dat er niet genoeg vrouwen aan die studie deelnemen?

Nietvoordekat | 12-04-16 | 17:47

@IntegereVoorzitter.
"Eigenlijk ben ikzelf ergens ook wel een feminist- ik geloof namelijk heilig in gelijkwaardigheid".
.
Eigenlijk kan je hier je verhaal al afsluiten. Modern feminisme gaat niet over gelijkwaardigheid; het gaat over gelijkheid.
.
Het idee dat met dezelfde soort kansen er nu eenmaal niet altijd hetzelfde resultaat uit gaat komen gaat er daar niet in, dus passen ze liever de omstandigheden in hun voordeel aan om zo toch een gelijk resultaat tussen man en vrouw te krijgen. Dat begon bij het basis- en middelbaar onderwijs: Jongetjes van een jaar of 8 die wat druk zijn is onacceptabel. Stoeien op het schoolplein kan natuurlijk niet! Meesters zijn er nauwelijks dus begrip voor jongensgedrag is er niet (Sowieso jammer, want zeker met de vele gescheiden gezinnen tegenwoordig is een rolmodel in de vorm van een leraar zeker niet weg). Zelfs bij gym gaat alles gemixt tegenwoordig. Heel lief, modern en protestants verantwoord, maar ook godvergeten saai als jonge jongen. Ik ga niet een ellenlang verhaal ophangen over het extreem gefeminiseerde onderwijs in Nederland (En de meeste andere Noord-Europese landen), maar het verklaart veel over de staat van onze maatschappij.

adanteh | 12-04-16 | 17:38

Ik verbaas me er ook altijd over.. promotie miepjes (m/v) die posters e.d. laten drukken zonder even langs een collega te lopen die daadwerkelijk verstand heeft van zaken.
Zo weet ik nog wel een poster waarop twee tandriemschijven tegen elkaar zijn gelegd, als ware het tandwielen. Geen hond zal het zien, behalve het technisch personeel dat ze proberen te werven.

noerg | 12-04-16 | 17:35

Waar is die zalige tijd gebleven toen ik een PDP-8 programmeerde door de switchjes in te stellen en dan in het geheugen te laden door een andere switch omhoog te duwen.

BBmetR | 12-04-16 | 17:31

Als echte #000000 kijker zie ik het somber in voor de Hogeschool Rotjekonr

moutardeaprèslerepas | 12-04-16 | 17:11

Niks mis met C#. Probleem is wel dat C# ook leesbaar is voor managers, wat we natuurlijk niet willen met z'n allen. C++ is voor sado-masochisten die kicken op declareren. Zelf programmeer ik in scriptcode, namelijk batchfiles in TRS-DOS 1.0.

Nivelleermarionet | 12-04-16 | 17:06

Press play on tape..............
...........
syntax error in line 420
Altijd hetzelfde gezeik met die cassettebandjes als je zaxxon of wizards of wor wil spelen.

99Z28 | 12-04-16 | 16:50

Overigens doet opa lingo star ook een gratis online cursus html, nee niet om te leren programmeren, maar om code te leren begrijpen.

Rest In Privacy | 12-04-16 | 16:50

De geeks kunnen weer vol op het orgel.

Rest In Privacy | 12-04-16 | 16:46

Bijna geen #FF00FF ?? Hoe zit het dan met dit weblog?

Mubbenschonster | 12-04-16 | 16:42

"bijna geen #FF00FF op ons internet (een enkel blog daargelaten)."
LOL

Rest In Privacy | 12-04-16 | 16:35

Volgens mij behoeft een namespace geen brackets. Maar ik kan het mis hebben. Ik blijf lekker bij PHP.

sinnedsawereh | 12-04-16 | 16:30

Agent Orange | 12-04-16 | 15:53

Ik geef vaak genoeg tegengas tegen doorgeslagen feministen en ben nog nooit uitgemaakt voor vrouwenhater... maar misschien komt dat omdat ikzelf ook over twee x-chromosomen beschik en zelfs de meest verwarde tuinbroek dus ook wel weet dat ze als een totale debiel overkomt als ze daarmee zou komen aanzetten.

Eigenlijk ben ikzelf ergens ook wel een feminist- ik geloof namelijk heilig in gelijkwaardigheid en ik ben van mening dat dit ook echt niet iets raars of negatiefs hoeft te zijn... het is alleen zo jammer dat de Asha's van deze wereld die discussie inmiddels dusdanig hebben verziekt dat ik me totaal niet kan vinden in wat tegenwoordig voor feminisme moet doorgaan. Wat mij betreft zijn dergelijke types dus ook een lost cause, en in dat opzicht ben ik het wel met u eens: het heeft weinig zin om met ze in discussie te gaan want er komt hoe dan ook toch geen zinnige reactie.

Dat neemt natuurlijk niet weg er nog steeds vrouwenhaters in allerlei vormen op deze wereld rondlopen, en ook daar zitten varianten tussen waar geen enkele vorm van zinnige discussie mee mogelijk is. Dat kan een Roosh V. zijn, maar ook een religekkie of weer iets totaal anders. Vandaar dat ik benieuwd was- Joris begon over vrouwenhaters en ik vroeg me af waar deze club zich ongeveer op de Schaal van Gekkie moest bevinden.

Maar om even wat meer on topic terug te komen: Two wrongs don't make a right, en positieve discriminatie is nog steeds discriminatie. Daarbij zou ik persoonlijk liever geselecteerd worden op mijn vaardigheden in plaats van de inhoud van mijn ondergoed. Er zijn ook niet heel veel beroepsgroepen waarbij die inhoud relevant is. Als ik het niet nodig heb om mijn werk uit te voeren, hoort het dus ook niet thuis in de beoordeling of selectie. Klaar.

IntegereVoorzitter | 12-04-16 | 16:29

Daar hebben we het weer... kom er maar in dames... jullie moeten ook een kans krijgen. Adagium: meer kut dan kennis.

geeftnix | 12-04-16 | 16:13

@Een paard | 12-04-16 | 15:49 "Het is toch ook crimineel dat hogescholen zich university of applied sciences mogen noemen."
.
Universiteit zou sowieso net als Hogeschool een "beschermde" aanduiding behoren te zijn, anders weet niemand meer waar die aan toe is. Tevens zou de bezem door de wildgroei aan quasi wetenschappelijke faculteiten moeten. Media, cultuur, humanties enzovoorts, hoppa, allemaal naar de Hogeschool.

ben kokhals | 12-04-16 | 16:06

Ik spreek het dialect C# niet, maar met wat ik als C-spreker zie is dat die studentenlijst leeg blijft (ik zou verwachten dat het een parameter bij de acceptatiefunctie zou zijn), en mocht die buiten de class toch gevuld worden (hij is public), dan krijgt niemand die na de eerste jongen (of transgender) op de lijst staat nog bericht.

frank87 | 12-04-16 | 16:04

Sjonie01 | 12-04-16 | 15:37
StackOverflow FTW!

Mastermattie | 12-04-16 | 16:03

Codereview from hell...

MeReet | 12-04-16 | 15:59

Vervang CKV, Algemene natuurwetenschappen of maatschappijleer gewoon door programmeren 101. Probleem opgelost.

His Lordship | 12-04-16 | 15:56

LOL: "Easy to boycott. Just apply as a boy and they won't be accepting any new students as the entire for-loop crashes from the looks of it."

ben kokhals | 12-04-16 | 15:56

De URL geeft compile errors, moet commentaar zijn of een string (waar de url tussen quotes komt te staan), dan kan deze in een WebClient geopend worden maar op deze manier kan de code idd niet werken.

Mastermattie | 12-04-16 | 15:55

IntegereVoorzitter | 12-04-16 | 15:30
Nee, ze hebben niks met Roosh.
KiA zijn meer types die terug duwen tegen policor en dubieuze games-journalistiek en voor vrijheid van menigsuiting.
En je weet denk ik wel hoe het gaat als je tegengas geeft aan feministen: Dan ben je een vrouwenhater.

Ik kom er graag. Een mild aluhoedje gehalte maar verder een bont en vrolijk gezelschap.

Agent Orange | 12-04-16 | 15:53

Ofja studeerde studeerde studeerde.

Een paard | 12-04-16 | 15:50

Het is toch ook crimineel dat hogescholen zich university of applied sciences mogen noemen. Het heeft immers met universiteit noch wetenschappen van doen. Ik heb dat een keer proberen uit te leggen aan een Oost-Europees wijfje dat in Nederland studeerde. Dat ging lastig. Niet in de laatste plaats omdat ik mijn tong in haar mond had.

Een paard | 12-04-16 | 15:49

@Piet Karbiet | 12-04-16 | 15:29


27191B5A

omanders | 12-04-16 | 15:45

Zo zie je maar weer: C is voor kerels, C# voor wijven.

omanders | 12-04-16 | 15:43

Graaf van Egmont | 12-04-16 | 15:29
Jawel. Alles wat mensen bedenken aan programmatuur wordt door "apps" (yugh) in elkaar gejast.
Net als met apparaten. Alle nieuwe apparaten, noem het maar, televisies, radio's, fietsen, auto's, vliegtuigen, raketten, smartphones, bruggen, worden instantaan door robots gemaakt die precies weten wat wij willen.
Ik dacht dat dat algemeen bekend was.

Draak uit Brabant | 12-04-16 | 15:39

Als je C# wil leren hoef je toch geen dure opleiding te volgen kan alles op het internet opzoeken tegenwoordig.

Sjonie01 | 12-04-16 | 15:37

*zucht*
Mekkeren over hoofddoekjes of lichtgetintiers en daarop selecteren: Ophef, huilen en aanklachten.
Selecteren op geslacht omdat gewoon weinig meiden trek hebben in een IT opleiding (ondanks vrije keus hiertoe): No fucks given?

Artikel 1: Geld alleen wanneer het een minderheid uitkomt. Blijkbaar.

EOF(rant);

Aetje | 12-04-16 | 15:36

#FF00FF ? #0BABE5 !

JohannGambolputty | 12-04-16 | 15:35

Wacht eens even. Heeft dit te maken met het wereldwijde internet?

Teen | 12-04-16 | 15:34

Gravin v Kippenbouth | 12-04-16 | 15:26
Je zou de buurman zó doen ..... dus?

Graaf van Egmont | 12-04-16 | 15:31

Joris von Loghausen | 12-04-16 | 15:15

Nu vraag ik mij oprecht af in welke context ik de heren op /r/KotakuInAction moet plaatsen... is het dan een soort clubje kansloze passief-aggressieve Roosh V.-achtige types ofzo?

IntegereVoorzitter | 12-04-16 | 15:30

Piet Karbiet | 12-04-16 | 15:29
Wat doet die punt daar tussen?

Graaf van Egmont | 12-04-16 | 15:30

Er zijn 10 soorten mensen:
-diegenen die binaire code begrijpen
- diegenen die dat niet begrijpen. ..

Mr.Nuance | 12-04-16 | 15:29

Even een vraagje van een complete digibeet: programmeren, wordt dat nog steeds door mensen gedaan? Hebben ze daar geen appje voor?
*schiet niet echt op met de technologie*

Graaf van Egmont | 12-04-16 | 15:29

Euh...0100111000110010001101101.011010
Zo, dat zal ze leren.

Piet Karbiet | 12-04-16 | 15:29

Mijn buurman doet het met Python. Hij is nog godvergetens knap ook en zijn huis zit vol domotica.

Gravin v Kippenbouth | 12-04-16 | 15:26

Echte mannen schrijven in assembler. Kan je dit hele verhaal kwijt in 100 bytes en niet in een C# gedrocht van 4 Mb.

sinar2 | 12-04-16 | 15:25

Ah daarom heb ik programmeren pas ná mn schooltijd geleerd :X

Lalala Geld! | 12-04-16 | 15:22

robert1 | 12-04-16 | 15:07: hear hear

sufkut | 12-04-16 | 15:22

Beetje spijkers op laag water zoeken en dan van een mug een olifant maken.
Iedereen weet dat de poster niet door de professor gemaakt of gereviewed is.

fail | 12-04-16 | 15:19

Qua internet vertrouw ik volledig op Joris.
Hoi Joris!

Maya de Blij | 12-04-16 | 15:19

Wie naar school (zeker HBO) gaat om te leren programmeren, zal vrijwel zeker sowieso geen echt goede worden. Echte talenten leren het zichzelf al aan als ze 12 zijn en zijn tegen de tijd dat ze klaar zijn met de middelbare school volleerde programmeurs met een niveau waar informaticastudenten alleen maar van mogen dromen.

panadol | 12-04-16 | 15:18

@Andiamo | 12-04-16 | 15:11
maakt niet uit, de List wordt leeg (new) aangemaakt, dus er zit geen enkele student in. Dan maakt de afvang Male/Female geen zak meer uit.

CaseIf | 12-04-16 | 15:17

Dit snap ik niet. Ik heb alleen WordPerfect.

Teen | 12-04-16 | 15:17

@eerstneukendanpraten | 12-04-16 | 15:09
Jij kijkt alleen maar naar reguliere porno?
Beter zoeken.

koeberg | 12-04-16 | 15:16

Ach, het gaat wel over /r/kotakuinaction, daar hebben ze sowieso een hekel aan vrouwen.

Rest In Privacy | 12-04-16 | 15:15

Wat was er nu mis met BASIC dan?

eerstneukendanpraten | 12-04-16 | 15:15

@lijn5 | 12-04-16 | 15:09
Niks mis met specialisatie.

special-k | 12-04-16 | 15:12

"en als dit 'man' is volgt een afwijzing met de mededeling 'Sorry boys, this is a girls club now!'."

Die mededeling krijg je als het student.gender geen 'Female' is. Er wordt in de code niet gekeken of het resultaat 'Male' is.

Andiamo | 12-04-16 | 15:11

Ik werk nog prima in Fortran54. Moet nix hebben van die C#.

lijn5 | 12-04-16 | 15:09

Kunnen die reacties ook in het Nederlands a.u.b. Als Fransoos snap ik er geen reedt van.

Graaf van Egmont | 12-04-16 | 15:09


Kaas de Vies | 12-04-16 | 15:06

Heb op xhamster nog nooit een video met een hamster kunnen ontdekken dus dat moet een zionistisch complot zijn!

eerstneukendanpraten | 12-04-16 | 15:09

Maar 2 genderkeuzes... man man man wat een discriminatie.

Makro777 | 12-04-16 | 15:07

C# is toch ook gewoon een wijventaal?

robert1 | 12-04-16 | 15:07

Mij is er verteld dat er ook een geheime code is ergens in een filmpje op www.xhamster.com. Wie helpt mee zoeken?

Kaas de Vies | 12-04-16 | 15:06

Eerstejaarsvak: programmeer een digitale keuken.

Kapitein Stijlvol | 12-04-16 | 15:05

Vraag en aanbod blijft lastig, ook voor Hogescholen.

special-k | 12-04-16 | 15:04

Zoals altijd wordt de blanke man gediscrimineerd

Vogelbeest | 12-04-16 | 15:02

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen