Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Wut? NAVO-chef: 'Putin en Assad gebruiken vluchtelingen om Europa te breken'

newHQnatiooi.jpgDe NAVO. Wat je noemt, een organisatie waar je nogal ambivalente gevoelens voor kan ontwikkelen. Want natuurlijk is het een uitvloeisel van de coalitie die de wereld van het Duitse nazisme, Italiaanse fascisme, het Japanse Keizerrijk en de Sovjet-unie ontdeed. Waarvan akte. Maar waar het draait om Europa, en meer specifiek de EU-uitbreidingsdrang naar het Oosten, zijn de NAVO en EU twee handen op een buik. De NAVO communiceerde hun intentie immers al in 2008 (§23): "NATO welcomes Ukraine’s and Georgia’s Euro-Atlantic aspirations for membership in NATO. We agreed today that these countries will become members of NATO." Een dergelijke inlijving zou betekenen dat er geen enkel buffer-territorium meer ligt tussen Rusland en NAVO-landen. En natuurlijk zijn de VS altijd al een voorstander geweest van dat verenigde Europa. Immers, "Who do I call if I want to call Europe?" dixit Kissinger. Maar steeds vaker regent het enge persberichten. "NATO and the EU working closer together than ever before", bijvoorbeeld. En waarom zit de NAVO op hun Facebookpagina - soms zelfs als sponsored content - van die emo-Maidan youth-propaganda te pushen? Enfin, vragen. Maar nu lijkt de NAVO-chef, Supreme Allied Commander Europe and the head of the US European Command, General Philip Breedlove, een lijntje teveel van een Oekraïens menshandelmeisje gesnoven te hebben. "Together, Russia and the Assad regime are deliberately weaponising migration in an attempt to overwhelm European structures and break European resolve. (...) These indiscriminate weapons used by both Bashar al-Assad, and the non-precision use of weapons by the Russian forces, I can't find any other reason for them other than to cause refugees to be on the move and make them someone else's problem." Ja, nou, misschien heeft-ie daar best wel een pu... KOEKKOEK. Dit is gewoon je reinste, leugenachtige aluhoed-achtige anti-Russische bangmakerij. Assad heeft 1 doel: aan de macht blijven. Rusland heeft 1 doel: Assad aan de macht houden. Vluchtelingen zijn voor hen bijzaak. Daarbij begon de Russische interventie in Syrië pas op 30 september 2015. De vluchtelingencrisis begon al in 2014, en verergerde - voor september - in 2015. En dan nog iets. Als er iets werkelijk debet is aan het "overwhelming of European structures", dan is het wel Merkels islamitische lokroep, haar unilaterale schendingen van zowel het verdrag van Schengen als Dublin III, en de EU's voltooide onvermogen de eigen buitengrenzen te bewaken tegen economische migranten. Dit is geen migratiecrisis, het is beleid. Maar goed, Breedlove, neem er snel nog eentje, straks zit ze in een visumvrij busje naar Scheveningen.

Reaguursels

Inloggen

In een artikel van The Guardian doet Breedlove een veel interessantere uitspraak: Nato commander: Isis ‘spreading like cancer’ among refugees www.theguardian.com/world/2016/mar/01/.... Volgens mij komt deze uitspraak niet aan bod in bovenstaand stuk en ook weet ik niet zeker of een reaguurder(s) dit punt wel heeft aangestipt. Ik was alleen niet van plan om 260+ comments na te lezen.

The_Observer | 04-03-16 | 02:46

@Ongeblustekalk | 02-03-16 | 23:12
Heten toch trollen?

Vageling | 04-03-16 | 01:19

@plaszak | 03-03-16 | 03:45
Ik zie dat jij levensmoe bent en ons allemaal (wat jij jouw volk wilt noemen) de dood in wil jagen. KNEUSJE! Even je vorm aannemen. Niemand sprak tot je! Niemand heeft jouw een fucking order gegeven! En jaren 70?... Zit je maar diep hè? Het doet iets en dan schrik je. Ga je met je plassertje! Joh ieder voordeel heeft een nadeel. Alles heeft een zwakte als sterkte. En jij bent de lul. Jij tegen mij?! YOU LOSE! Jij vertrouwt op technologie. Paar EMP bommen op je en je hele bevolking is in chaos. He troep is nutteloos. Jij bent nutteloos. Hoef alleen maar toe te kijken. Jij begrijpt het niet. Ohw je nuke. Ja knuffel hem maar. Die gaat nergens heen.! Want je hebt NIKS! Dimmen jij!

Vageling | 04-03-16 | 01:02

@plaszak | 03-03-16 | 02:41
Ons? Wij Nederlanders... #Doodswens
Weet niet waar jij over lult. Je komt ook met niks. Zoals gewent van trollen. Gewoon 'ons' en wij zijn de shit. Doe gewoon even mysterieus. Troll me shit. Vang me troll geld en wet er is geen ons! Ga Heen! Patriot vs S400. Ja hoor. Ons! Ja die kut stoerdoenerij wapentjes. Helemaal de shit gevechtsvliegtuig maken... Men heeft het in zijn bol en is alles vergeten over efficiëntie en kosten. Maar we hebben nukes en EMP... Echt waar shitlock?! De halve wereld ook. Waar is je zogenaamde voordeel? Beetje dreigen en raketten schieten... Jezus man leef je nog in 1980 ofzo. Succes daar! 2016 belde, ze willen jouw niet meer terug!

Vageling | 04-03-16 | 00:56

@plaszak | 03-03-16 | 02:23
Nope. Ik doe mijn boete muts op. Ik omdat ik links op zowel PC als laptop en tablet heb, niet gelinkt. Ik heb willekeurig een link gepakt. Na de kop gekeken en het zal wel (welke precies want er zat een fucking troll shit tussen)... Mijn fout! Ik geloof hun shit niet. Ik trek de boetekleed aan. Dit is *ZWAAR* opgeblazen inderdaad in hun vorm.

Ten eerste een Destroyer met 27 man crew? Natuurlijk hoor! Op een andere planeet, ja! Zijn er minimaal 300. Ten tweede geloof ik niks van uitgevallen systemen. Hi-Tech systemen die even gaan 'slapen'? Dat is niet wat EW doet. Het is storen. Verder, sinds wanneer zeg je even in het leger van... Mwah genoeg. Ik ga naar huis. Zo werkt het niet. Ja op oneervol verlof. Mijn fout om een willekeurige link te presenteren. ZOnder te bestuderen. Ik weet dat het zo ongeveer is gegaan. De diepte? Nee dat vertelt men ons!

Ik blijf van mijn tegel van *Vageling | 02-03-16 | 22:36* !!! Dat is waar ik in geloof. De foute link. Wilde naar mijn nest en deed een google. Te lui om de link uit me laptop te halen want dit is trollen ja wat hun doen! Mijn fout en doet mij geen goed. Erkent!

Verder bestaat Magrev gewoon. Rusland heeft het succesvol geimplementeerd en Frankrijk schijnt het ook te hebben. Ziijn meerdere maar de (succes/onsucces) dat is zo bladiebla dat ik mij er niet aan waag.

Obama probeerde het te verbieden! Heeft zijn executive order ertegen uitgesproken. Besef eerst eens Magrev opzich en de gedachte (RIP naar de vermoorde (geheime dienst stijl) uitvinder ervan en zijn vrouw). Hij heeft iets opmerkelijks gedaan. Namelijk in plaats van rijk worden bij deze tech heeft hij het 'open source' gedaan. Nobele man had de gedachte als je alles kon jammen wat heb je aan jachtvliegtuigen? Kruisraketten, etc? Snap je nu waarom Obama het verboden heeft in de VS?! Dat ondermijnt de VS!Al je speeltjes zijn opeens derderangs, zoals voor alle grootmachten.

Dat ze de USS Donald Cook weggejaagd hebben is omdat er blijkbaar een fout in AEGIS zit. Auch. Niet allen Rusland. Zoals ik al zei Frankrijk verdiepte zich er ook in. In een training heeft Frankrijk tijdens een NAVO training op een simulatie de USS Theodore Roosvelt het 'qua training dus simulatie' laten zinken door deze technologie.

Jij bent een luie klootzak. Zelfs Mysteryposter weet dat er een kern van waarheid in mijn shit zit. Nee het leger geeft je de details. Heel ongebruikelijk met USS Donald Cook. Jamming is er. Maar alu-hoedjes die beweren dat alle schermen er van uit gaan? Ach ga toch aluminium folie zoeken.

Obama heeft een fout gemaakt. Namelijk het is qua verdragen niet echt doen. Maar de VS die verdragen breekt ziet nu in dat hun nu eens genaait zijn en wel Magkrav ontwikkelt hebben.

Vageling | 04-03-16 | 00:45

@bdn01

Dus omdat ik de VS net zo haat als Rusland ben ik gelijk een Poetin-aanhanger, of doet de waarheid je pijn als er ook valide argumenten worden uitgesproken over de oorlogsretoriek en wereldheerschappij van het Westen en dan vooral de VS, je scheert te veel mensen over een kam. Ik heb een broertje dood aan Rusland.

eik796 | 03-03-16 | 21:43

Je moet toch wel jeel gefrustreerd zijn in je leven als je gelooft dat het heil van Poetin moet komen, 's werelds grootste maffiabaas (meer dan 10 miljard naar persoonlijke rekeningen in het buitenland weggesluisd), corrupteling (de hele familie wordt directuer van allerlei grote bedrijven en instellingen), massamoordenaar (MH17), sluipmoordenaar (politieke tegenstanders), totale lul (opsluiten Pussy Riot), anti-democraat, neo-Stalinist, oorlogshitser (Krim, Syrie), enz, enz, enz. Die zielepoten lopen de hele dag door de reaguurderskolommen van GeenStijl en Powned te bevuilen, want niks anders te doen. Elesevier heeft hier gelukkig nu een einde aan gemaakt en het reaguren beeindigd. El zichzelf respecterd medium heeft geen zin dit soort volidioten een podium te gunnen.

bdn01 | 03-03-16 | 11:21

Volgens mij bent u juist gefrustreerd, gezien het tijdstip van uw reactie. Overigens kunnen mensen gewoon weer reageren op de artikelen van Elsevier, daar was een tijdelijke stop vanwege de erg verhitte discussies rondom de asielcrisis.

Toxopeus | 03-03-16 | 21:12

NAVO is een organisatie van de VS, in het belang van deVS en voor de VS, en niemand anders wie denkt dat de EU onafhankelijk is heeft dat mis, de EU is een grote vazal van Amerika. Overigens VS begon de Koude Oorlog met een toespraak van Truman.

eik796 | 03-03-16 | 20:46

Nou ehhh daar heeft meneer van de NATO wel een punt hoor...
Oorlog in Oekraine, steunen van Le Pen en UKIP, avontuurtje met de vorige Griekse regering.
Daar lukte het allemaal niet, maar vluchtelingen! Dat wapen slaat wel aan!

mennie | 03-03-16 | 18:21

US European Command, General Philip Breedlove heeft gewoon alles over voor oorlogshitserij tegen Rusland.
- de NAVO bombardeert Syrië al zeker twee jaar met net zo lang al vluchtelingen
- de EU, Angela Merken, Diederik Samsom, D66, SP voorop, willen juist vluchtelingen naar Europa.
- Rusland heeft gewaarschuwd TEGEN die vluchtelingen opname in de EU.

Raider Twix | 03-03-16 | 17:00

@ wallenberg | 03-03-16 | 11:51

En who the hell is Wallenberg dat hij wel weet hoe het inelkaar zit? Breedlove heeft tenmiste nog bewezen dat hij de militaire academie met goed gevolg heeft afgerond, en carriere te maken in een grote organisatie. Wallenberg komt niet verder dan wat dom geinsinueer op een puberwebsite.

bdn01 | 03-03-16 | 16:38

Misschien doen America en Rusland wel gewoon good cop, bad cop. Of ik kijk teveel films. Dat kan ook.

Ohja | 03-03-16 | 16:36

@ amder | 03-03-16 | 16:13

Sterker nog, het is ontaard in een Sovjet propagandakanaal, alleen terwille van een succesje met dat puberale referendum dat alleen is bedoeld om de EU te zieken. Niet dat er aan de EU niet het een en ander vertimmerd moet worden, maar met dit referendum verwerft NL zeker niet meer internationale invloed.

bdn01 | 03-03-16 | 16:35

Begin te denken dat geenstijl iets te pro-Rusland is.

Als je niet ziet dat het handig is voor Putin om de EU te destabiliseren dan heb je je kop in het zand.

amder | 03-03-16 | 16:13

@Walter E. Kurtz | 03-03-16 | 08:40
Ben jij wel helemaal lekker?

VerenigingVanDieven | 03-03-16 | 15:28

-weggejorist-

sadeyes | 03-03-16 | 14:54

@ gaffelbaard | 03-03-16 | 10:18

Precies.
Dit verzand weer in een Rusland versus USA discussie, terwijl de EU moedwillig de eigen regels verneukt om het gespuis binnen te halen, en de Arabieren die achter dit islamitische Trojaanse paard zitten zich de ballen uit de broek lachen om zoveel westerse onnozelheid.

Ravian | 03-03-16 | 13:34

De NAVO is er alleen om:

- de Koude Oorlog's gevoelens in stand te houden
- Amerika de controle te laten houden over Engeland
- Duitsland niet te laten ontsnappen richting het oosten

Ik zeg zeker niet dat het een engel is, maar de basis voor alle onwil ligt niet bij Poetin (of bij Rusland):

Putin Crushes BBC Smartass INCLUDING BBC propagandist's question
www.youtube.com/watch?v=uwWMaJJ_MSg

Putin Tells Everyone Exactly Who Created ISIS:
www.youtube.com/watch?v=OQuceU3x2Ww

Hij is niet iemand van vrienden, maar hij denkt gewoon zakelijk over de belangen van Rusland. Verder willen ze voornamelijk met rust gelaten worden en geen gedoe in hun 'voor- en achtertuin' door geklooi van Washington/Wallstreet.

Ethan2k | 03-03-16 | 13:12

De NATO is een VS instituut, waar de general secretary meestal een Europeaan is. Dit om ze te laten denken dat Europa een stem heeft. Echt niet. En ik denk dat Generaal Breedlove niet eens weet waar hij het over heeft.

Rest In Privacy | 03-03-16 | 11:51

@Pieleke En hoeveel west Oerainers heeft Europa opgevangen? Zo kan ik ook beginnen. Mijn getal was al weer oud trouwens, In Rusland zijn ca. 1.000.000 Oekrainers aangekomen en 600.000 zijn momenteel gebleven.
Schijnt dat Syrische vluchtelingen helemaal niet naar Rusland willen. Ja, hooguit om doorheen te peddelen en fietsen naar Europa/Duitsland. In januari hebben 468 Syrische vluchtelingen de grens met Finland overgestoken vanuit Rusland. Totaal zijn het er ca. 5000 geweest in 2015.

Dima Beeline | 03-03-16 | 11:25

Je moet toch wel jeel gefrustreerd zijn in je leven als je gelooft dat het heil van Poetin moet komen, 's werelds grootste maffiabaas (meer dan 10 miljard naar persoonlijke rekeningen in het buitenland weggesluisd), corrupteling (de hele familie wordt directuer van allerlei grote bedrijven en instellingen), massamoordenaar (MH17), sluipmoordenaar (politieke tegenstanders), totale lul (opsluiten Pussy Riot), anti-democraat, neo-Stalinist, oorlogshitser (Krim, Syrie), enz, enz, enz. Die zielepoten lopen de hele dag door de reaguurderskolommen van GeenStijl en Powned te bevuilen, want niks anders te doen. Elesevier heeft hier gelukkig nu een einde aan gemaakt en het reaguren beeindigd. El zichzelf respecterd medium heeft geen zin dit soort volidioten een podium te gunnen.

bdn01 | 03-03-16 | 11:21

Ik ben geen aanhanger van Poetin.
Maar als intern het democratisch tekort binnen de EU niet bijsturend kan worden ingericht, dan mag de EU op de schop. Laten die het maar weer met de ouderwetse EEG proberen, 'n mini-Schengen mét soevereine afweer om buitenlanders tegen te houden; ook vluchtelingen.
De NATO heef 'n zelfde weeffout. Die club is bruikbaar en nuttig geweest in tijden van koude oorlog en dreiging door de communisten.
Maar de NATO heeft géén intern bijsturingsmechanisme om zo'n dictatoriaal land als Turkije bij de les te houden. En ja hoor, daar maakt Turkije gebruik van. En Griekenland op haar chanterende manier ook overigens. Wat doet de NATO en de EU met zulke rare landen (?), die worden met veel geld gepaaid als ze er 'n puinhoop van maken.
Moeten wij van de oude NATO-structuur af (?) en moeten wij van de huidige EU-structuur af (?), ja dus.
En als Poetin ons 'helpt', die structuren van de lekke mandjes Griekenland en Turkije te verzwakken, dan is dat 'n paardenmiddel met hetzelfde mechanisme als bij inentingen; door de kwaal te verergeren ontstaat vanzelf de noodzaak een 'echt werkend' systeem op te zetten, en zwakke landen als Turkije en Griekenland op te offeren als ze niet vrijwillig willen bijleren. Doet nu eventjes pijn, maar is veel beter en gezonder voor de toekomst. Dus leve de vluchtelingenstroom, mede veroorzaakt door Poetin, om onszelf als ondemocratisch EU-moloch en lamlendige Nato te kunnen verbeteren. Op straffe van afgang voor 't oog van de wereld, als Turkije de Koerden aanvalt, en dat daarna de NATO niét Turkije gaat helpen, als Turkije uiteindelijk wordt verslagen door Rusland en Syrië. Bye Turkije, en bye Griekenland; jullie blijken té onbeschaafd en té onbetrouwbaar. Laat Poetin en de vluchtelingenstroom maar komen; we hebben 'n crises nodig.

Der Paulie | 03-03-16 | 11:21

Overigens geloof ik meteen dat de russen wel maximaal proberen te profiteren van de ontstane chaos om de EU te destabiliseren. Ze zouden ook wel stom zijn om zo'n kans te laten liggen.
.
(vooral via geenpijl, fnarfnar)

Gen. Maximus | 03-03-16 | 10:43

Ja, want we moeten ze allemaal opnemen! Er zijn geen andere opties. Ook dat heeft Putin geregeld via z'n ouwe intelligence komradski IM Erika, die russische mol en tevens duitse bondskanselier.... Come the fuck on! Mooie russische spotprent: img1.joyreactor.cc/pics/post/%D0%AF-%D...

Gen. Maximus | 03-03-16 | 10:40

Dima Beeline | 03-03-16 | 10:16
En hoeveel Syriers? Hoeveel vrienden dus eigenlijk. Blijkbaar is Rusland een vriend van Syrie, toch? Of niet?

Pieleke | 03-03-16 | 10:24

Onzin. Om 2 redenen.

1. Turkije en Saudi Arabië hebben de vluchtelingenvloed gecreëerd. sputniknews.com/politics/20150923/1027... Doel: EU destabiliseren en betrekken in een oorlog in het M-O.
2. Alle landen die weigeren afgewezen asielzoekers terug te nemen zijn lidstaat van het OIC, daar horen ook Turkije en Saudi Arabië toe (Organisation of Islamic Contries) ejbron.wordpress.com/2016/02/23/17-la... www.elsevier.nl/Nederland/achtergrond/...
3. Alle islamitische landen die weigerden (en nog steeds weigeren) Syrische vluchtelingen op te nemen zijn ook OIC-lidstaat. Toeval? Nee, geen toeval. www.breitbart.com/london/2015/09/05/gu...
4. Wie zijn de mensensmokkelaars die verdienen aan de vluchtelingen die naar europa willen en waar komen ze vandaan? Antwoord: de mensensmokkelaars zijn islamieten en ze komen uit islamitische landen die lidstaat van de OIC zijn. Bijvoorbeeld Turkije www.dw.com/en/greek-president-accuses-... ISIS www.dailymail.co.uk/news/article-29585...

en.wikipedia.org/wiki/Member_states_o...

p.s. wat is dat toch met die pavlov reactie die eruit bestaat dat alle ellende en onheil in de wereld alleen en altijd de schuld van het Westen en van Amerika moet zijn? Waarom willen mensen niet geloven dat de islamitische wereld een hekel heeft aan Amerika en het Westen en er oorlog mee wil? Dit is geen nieuws meer, dat is sinds we voor het eerst hoorden van Osama Bin Laden al bekend!

gaffelbaard | 03-03-16 | 10:18

@Pieleke In Rusland zitten op dit moment zo'n 200.000 gevluchte oost Oekrainers. Moskou zit vol met economische vluchtelingen uit Tajikistan. En meerdere vluchtelingen zijn op doorreis door Rusland richting Europa.
Ondertussens probeert Rusland IS weg te houden van haar zuidelijke grenzen. Na Tsjetjenie zit geen hond te wachten op nog een lading Islamitische waanzinnigen.

Dima Beeline | 03-03-16 | 10:16

Is Poetin zijn wraak op de EU sancties,denkt Europa werkelijk dat Poetin lijdzaam gaat toekijken,Breng dat Rutte maar aan het verstand.Poetin wil eventueel over MH17 praten als alle sancties van tafel zijn,en eerder stopt hij ook niet met bombarderen.

snoek3483 | 03-03-16 | 10:10

@watching the wheels 23:56 (of iemand anders)
Ik slecht in combi gezichten en namen, dus, zijn dit echt EU/NATO ministers van biza?
.
Indien, ja, dan is t echt te erg en wat mij betreft een superrrrrbijdrage

RoBD=Skullfucker | 03-03-16 | 09:56

Oh wat naïef van mij om te denken dat Brussel en zijn aanhang de grenzen open houden, dom van mij!

NB-Stb | 03-03-16 | 09:43

Al zou het waar zijn ....... WIJ laten het gebeuren

doskabouter | 03-03-16 | 09:43

Hoeveel vluchtelingen heeft Rusland inmiddels opgenomen? Wel de boel platgooien en niet de consequenties aanvaarden. Het is ongelofelijk wat er daar gebeurt. Het hele land wordt naar de klote geholpen en wat blijft er over? Een grote zandbak zonder bevolking met Assad aan het roer en een haventje voor de Russen. Schendingen van mensenrechten zijn aan de order van de dag. Ja, ook ‘wij’ hebben vuile handen, maar dat komt tenminste wel naar buiten. Niet de huichelachtige en leugenachtige methodiek van onze Oosterburen. En dat vinden sommige hier een voorbeeld? Ga toch weg. De tijd zal het leren en het aloude gezegde what goes around, comes around gaat nog wel uitkomen.

Pieleke | 03-03-16 | 09:36

Propaganda? Echt?
Dat meen je niet

Nuchternederland | 03-03-16 | 09:34

Europe is fcked.

alusion | 03-03-16 | 09:29

Zijn we al wakker?

time2wakeup.me/?p=2990

Ik ben toch eerder geneigd een paar knoflookvreters te geloven, dan "warmonging" Amerikanen.

Bijtendehond | 03-03-16 | 09:27

Soms is het best nuttig om naast een artikel zoals boven, ook te lezen op andere sites en ja dan ook de commentaren.
Zoals iedereen weet (of zou kunnen weten) is CNN een verlengstuk van Washington. Maar de commentaren zijn niet mis, zoals onderstaand;
.
"Obama is just another neocon like Bush, destroying countries allied to Russia in a quest for world domination. Unlike Bush, who struck countries in the face with our military, Obama is cowardly. He used NATO's humanitarian bombs on Libya and stabbed Syria in the back with CIA trained terrorists. Putin realized this reality almost too late, but many Americans now support Russia over the murderous and insane polices of DC. Unfortunately, our propaganda press still sleeps and dreams of empire. They still propagandize for the neocons and their cold war struggle, which is now on again and just as bad as ever."
.
edition.cnn.com/2016/02/23/opinions/ru...

Lupuslupus | 03-03-16 | 08:57

Europa in een notendop; in (ex) communistische staten hebben de oligarchen het voor het zeggen, gesteund door de mafia. Het grote geld blijft zo bij enkelingen. In Europa zit het grote geld ook bij rijke families, die hun kinderen laten doorstromen. Vaak hebben die daar helemaal geen zin in, maar het geld moet en zal in de familie blijven, evenals de macht om zaken naar de hand te zetten. Dat levert incapable leiders op, die het geld weliswaar prima vinden, maar weinig sympathy hebben voor de arbeider, omdat ze zelf moesten doen wat ze eigenlijk niet wilden. De macht (en het geld) blijft ook hier bij een selecte club. Types die je vervolgens teveel macht toebedeeld (Verhofstadt, van Baalen, Juncker, Schultz, maar ook een Rutte en Peggolt) veranderen in narcisten die eigenbelang belangrijker vinden dan die van het volk. Op het psychopatische af, als je ze wat in de weg legt. Ze zijn van huis uit geen "nee" gewend. Die erfenis dragen wij nu mee. En de US and A? Daar wil ik het niet over hebben, die hebben een dubieus verleden, welke op olie gedreven werd. Een wereldmacht die zich in de schulden stak om maar de wil aan de rest van de wereld op te leggen. Desnoods met geweld. En dat botst al decennia met het M-O. Wij krijgen nu die puinhoop over ons heen. Dollar en Euro glijden hierbij af. Omdat instabiliteit nooit goed is. Time will what will happen.

Betweetert | 03-03-16 | 08:54

Het hoofdkantoor in de vorm van ss naziletters, de toren van Babel in Brussel, het "hakenkruis" gebouw van de Navy Seals, etc.... toeval?

rowe | 03-03-16 | 08:53

RoBD=Skullfucker | 03-03-16 | 00:31
Dat gemiddelde loon van 200 euro per maand daar is echt een reden te emigreren. Altijd al een keer op vakantie gewild naar een land waar nog oorlog is. Volgens meer dan tien jaar Kazantip is een visum een koopbaar entreebewijs. Wij konden al heel lang visumvrij naar Oekraïne omdat we geld kwamen brengen.

Feynman | 03-03-16 | 08:45

Ich bin Poetin !!!! Oh, wacht.....

Betweetert | 03-03-16 | 08:44

@trenthopper | 03-03-16 | 08:34
GS-HQ staat in Amsterdam en maakt dus deel uit van het zionistisch complot ;-)

Rest In Privacy | 03-03-16 | 08:44

Wie zijn al die trollen hier die hun tijd gaan verspillen aan het opzoeken van russische documenten, artikelen, video's enzovoorts en ze hier klakkeloos plempen alsof het iemand interesseerd? Hebben die geen baan ofzo, of is dit hun baan?

Walter E. Kurtz | 03-03-16 | 08:42

Zolang Erdogans Turkije nog in de NAVO zit zijn Assad en Poetin niet de NAVOs grootste problemen.

quantumcollider | 03-03-16 | 08:41

@denoorman | 03-03-16 | 08:20
Russen zijn in de keuken het gezelligst.

Rest In Privacy | 03-03-16 | 08:41

Rusland heeft geen bufferzone nodig. Ze hebben niks te vrezen van navo. Daarnaast, het zou goed zijn voor ons als rusland onder de macht zou komen van het westen. Dit is geopolitiek, dat speel je hard en je buit alle macht uit die je hebt. Zo werkt het aan beide kanten.

Walter E. Kurtz | 03-03-16 | 08:40

Het komt hen goed uit en wie dat niet ziet heeft zelf andere bedoelingen. Zoals referendumsteun hosselen.

DreHa | 03-03-16 | 08:37

Hmm, ik word gejorist omdat ik zeg dat Israel een vinger in de pap heeft? Hoezo mag dat niet? of was het het woord Joden dat het hem deed?

Kan er best pissig om worden soms, waar staat GS eigenlijk als het komt op vrijheid van meningsuiting?

Ik roep niet op tot geweld, en als ik zeg Joden dan bedoel ik natuurlijk dat op een extreem groffe generaliserende manier, maar so what?

Als ik had gezegd "En de Christenen/Fransen hebben een vinger in de pap" dan was ik 100% zeker niet gejorist.. Ik lees vaak vurige betogen op GS die als controversieel en kwetsend ervaren kunnen worden, erg hypocriet dus dat GS zo krampachtig anderen jorist voor het woord "Joden"..

trenthopper | 03-03-16 | 08:34

Mensen die zeggen dat het Amerika is omdat EU niet machtiger mag worden zijn gek. Als Amerika dat wou zeiden ze dat gewoon, en dan tekenen alle Europese politici dezelfde dag nog dat het stopt.
Mozes Langebroek | 03-03-16 | 07:55
.
Mensen met een andere mening voor gek verklaren is een beetje triest, vindt u niet?
Vervolgens laat u zien helemaal niets van politiek te begrijpen. Nergens wordt méér gekonkeld dan juist daar. U hebt nog heel veel te leren.

Lupuslupus | 03-03-16 | 08:33

Wie het doet is niet zo relevant, feit is dat ze proberen de EU te kraken, de onvrede en het onbegrip onder burgers groeit dagelijks en het bestuur zit voor de helft volop te navelstaren en de rest rolt vechtend over de grond,
Dus wie het ook doet, het werkt!

1,2,tja,tja,tja | 03-03-16 | 08:25

Merkel dacht.... Willy Brandt, bouwde Duitsland weer op. Helmut Kohl brak de muur en stichtte Groot Duitsla^h^h^h^Europa. Wat kan Frau Merkel dan nog? Weet je wat, als ultiem goedmakertje voor de holocaust op semieten gooien we de grenzen vol open voor anti-semieten. Een soort anti-Entlosung en ultieme straf voor het Duitse volk.

Dima Beeline | 03-03-16 | 08:24

schande!

Wajong | 03-03-16 | 08:21

Liever een Rus in mijn achtertuin dan een Islamiet in mijn keuken!!

denoorman | 03-03-16 | 08:20

Vluchtelingen zijn geen bijzaak, maar wel degelijk een middel om Europa te breken. Past prima in een unrestricted warfare strategie. Duurt even, maar je tegenstander dondert vanzelf in elkaar, kijk maar naar Europa nu....

kolonel bromsnor | 03-03-16 | 08:20

De koude oorlog is begonnen. Niet vreemd met erkende rusland haters zoals Hans van Baalen en Frans Timmermans. Die zijn liever vrienden met Saoudi Arabie en Turkije en andere islamitische staten.. Liever een Rus in mijn achtertuin dan een Islamiet in mijn keuken!!

denoorman | 03-03-16 | 08:20

Europa breekt Europa, daar hebben ze heel Putin en Assad niet bij nodig.

Europa laat de deur open staan voor asieleisers.
Europa komt maar niet met goede oplossingen en gooit liever miljarden naar Turkije zonder dat die er echt wat voor terug doen.

a4p | 03-03-16 | 08:05

31.000 daklozen in Nederland. Dat zijn er 9.000 meer dan in 2009.Fijn bezig mijnheer Rukke.

Rest In Privacy | 03-03-16 | 08:00

Mensen die zeggen dat het Amerika is omdat EU niet machtiger mag worden zijn gek. Als Amerika dat wou zeiden ze dat gewoon, en dan tekenen alle Europese politici dezelfde dag nog dat het stopt.

Mozes Langebroek | 03-03-16 | 07:55

Situatie is duidelijk. Er is een Blitzkrieg gaande om de uithoeken van Europa te voorzien van Moslims. De ellende volgt hierna. En die komen niet binnen in Rusland. Dus verdeeldheid in de EU. Poetin pist in zijn broek van het lachen.

Kamervraag | 03-03-16 | 07:52

kloopindeslootjijook 06:30 "Want wat zijn grenzen nou helemaal?"
Onze voorouders zijn duizenden jaren bezig geweest gebieden te creëren met een duidelijke afbakening en waar alle neuzen enigszins dezelfde kant op stonden zodat we elkaar niet zoals b.v. in het Midden Oosten dagelijks naar de strot vlogen. Dit hadden we eindelijk een tiental jaren voor elkaar toen onze politici in alle wijsheid (gespeend van elk(e) historische besef/kennis) besloten de grenzen maar af te schaffen. Met alle gevolgen van dien.

Der Schnitzeljäger | 03-03-16 | 07:51

Intussen wil Samson vluchtelingen uit Turkije per vliegtuig ophalen: "Als de EU aan Turkije laat zien dat we serieus werk maken van een oplossing van de vluchtelingencrisis, komt Ankara in actie tegen de mensensmokkelaars."
Ik vind het zeer beangstigend dat dit soort naïeve figuren in onze regering zitten.

Der Schnitzeljäger | 03-03-16 | 07:45

Ja ja, geef de schuld Maar weer aan Putin. Het is de schuld van die braadworst. ,, wir schaffen das'' zonder eerst met de buren te overleggen. K u t Propaganda weer van die Nep EU en de waardeloze Navo waar de turkije ook bij hoort.

blanke pool | 03-03-16 | 07:28

Het plan, want dat is het, om landen te slopen zodat ze ten einde raad zich maar overgeven aan één heilstaat Europa, is al in 1922 in gang gezet door Coudenhove en Kalergi. In dit artikel (hoe is uw Italiaans?) wordt dat allemaal haarfijn uit de doeken gedaan : xn--identit-fwa.com/blog/2012/12/11/il...
De immigratie stroom is één van de middelen, maar ook de afbraak van het leger en politie, afbraak van sociale voorzieningen, en het steeds verder wegzakken in schuldenlast zijn de middelen.
En als dat allemaal niet het gewenste doel heeft, WW3.
Politici die nu en vroeger de macht hadden zijn dus niet dom of incompetent zoals ik helaas nog zo vaak lees, maar volgen het plan.
En hoe dit allemaal afloopt : zie deze site www.deagel.com/country/Netherlands_c01...
Nederland gaat in 2025 van 18 miljoen naar 10 miljoen inwoners door emigratie en andere gevolgen.

OudeNederlander | 03-03-16 | 06:39

plaszak | 03-03-16 | 03:45
We zijn inderdaad nog een heel eind van een mensheid als eenheid. Macht en geld van een kleine groep bepalen dat. Want wat zijn grenzen nou helemaal? Leftovers van de machtspelletjes van 1000 jaar geleden. Nu hooguit grenzen van opvattingen, maar nog steeds van bezit. De economie gaat er al lang over heen en de wetenschap is al globaal. En alle gewone burgers? Die worden lekker opgefokt en opgestookt in de loopgraven van de vrije markt en religies. Voor wie of wat eigenlijk. Man man man, we hadden het allemaal zoveel beter kunnen hebben. Maar we kunnen niet in het groot en klein tegelijk denken blijkbaar.

kloopindeslootjijook | 03-03-16 | 06:30

Er zijn maar 2 soorten dictators; levende en dode. Als ze hun macht kwijtraken lopen ze groot risico. Daarom zijn ze wantrouwig tegen alles en iedereen en gaan tot het uiterste uit zelfbehoud. Dus bouwen ze veiligheidsdiensten om zich heen die elkaar in de gaten houden en wantrouwen. En een echte psychopatische dictator weet hoe andere psychopaten werken; anderen zijn alleen een middel of hindernis, het effect op het welzijn van de ander doet er niet toe.

kloopindeslootjijook | 03-03-16 | 06:15

Om dezelfde redenen waarom Ukraine bij de EU zou moeten zou je overigens hetzelfde kunnen argumenteren voor het huidige Rusland, die bovendien als voordeel heeft dat er enorme bodemschatten worden ingebracht, naast goed opgeleide techneuten en wetenschappers en een welwillende grondhouding van het grootste deel van de bevolking.
Rusland is multicultureel, multi-etnisch en multi-religieus en heeft bovendien een charismatische Islamitische leider in de gelederen, Ramzan Kadirov, die richting zou kunnen geven aan de stuurloze Sunnitische Euro-moslims. Win-win zou je denken, toch lijkt er iets te zijn dat deze samenwerking tegenhoudt; de reden ligt in ieder geval niet in Rusland.

kindapaas | 03-03-16 | 06:13

ALs Assad niet het belachelijke plan had opgevat om niet te buigen voor Amerika's wens van Syrie net zo'n puinhoop te maken als de rest van de lentelanden was er natuurlijk nooit een vluchtelingenstroom gekomen, dus het is duidelijk Assads schuld, net als Saddam schuld is aan de Irakese uittocht, Taliban aan de Afghaanse en Ghadaffi aan de Libische.

VS en EU kunnen namelijk geen schuld hebben, dat zijn de slachtoffers, hebben ze geleerd van Mohammed. Putin en Assad, gewoon xenofobe racisten die haat zaaien.

bergsbeklimmer | 03-03-16 | 05:52

@ plaszak | 03-03-16 | 03:45

Het maakt mij tot een patriot. Iets wat ik bij jouw niet terugzie.
Geeft niet, maar kom er voor uit dat je je eigen volk HAAT.
----------------------

Wie haat zijn eigen bevolking? De naïeve oorlogsprediker, welke een conflict wilt met een niet te onderschatten buurland?

Of degene die met constructieve informatie een rem zet op die destructieve en zichzelf overschatte personen met oorlogsretoriek tegen een buurland, welke niet agressief is tegen ons?

Technisch noem je overigens alweer betere radar als het zogenaamde "superior techniek". Ik herhaal nogmaals dat in een straal van honderden kilometers de radar in de war gebracht wordt, en satelliet, en sonar etc.

www.youtube.com/watch?v=TM0aPtlA46E

Een usa schip is zelfs volledig platgelegd met 1 in de buurt vliegende vliegtuig (de communicaties, radar, sonar etc.)

www.youtube.com/watch?v=8s4sKAMgYsU

mysteryposter | 03-03-16 | 05:11

Wat maakt dat jou?

mysteryposter | 03-03-16 | 02:49
Het maakt mij tot een patriot. Iets wat ik bij jouw niet terugzie.
Geeft niet, maar kom er voor uit dat je je eigen volk HAAT.
De Russen lopen 20 jaar achter op ons om de simpele reden dat ze in al die tijd NIETS hebben geïnvesteerd.
De AESA APG-81 radar in een F-35 is een vierde generatie AESA radar en die brandt dwars door een Fly-By-Wire systeem heen met slechts 5 Watt. Dat kan door je stealth.
Heb je geen stealth, dan heb je het honderdvoudige nodig.
Dat is natuurkunde.
Om zoiets als een AEGIS plat te leggen is een kolossaal systeem nodig. Met een SU-24 met pods uit de jaren 70 ga je het echt niet redden.
Wat denk je zelf?
De Russen en de Chinezen moeten nog aan hun eerste generatie AESA beginnen...
(en dan zet ik mijn geld in op de Chinezen, die als eerste dat voor elkaar krijgen)

plaszak | 03-03-16 | 03:45

De Nato heeft belang bij een klassieke vijand aangezien het totaal niet is ingericht op asymmetriche conflict beheersing.
De Nato is destijds ein jaren '40 opgericht om de bolsewieken te stoppen in hun mogelijke opmars richting West Europa. Het bolsjewisme is echter inmiddels verslagen.
Het zou verstandiger zijn een noordwestelijke halfrond alliantie samen met Rusland te sluiten in plaats van steeds Rusland te demoniseren. Twijfels over naleving van mensenrechten verdragen en democratische structuren houden de EU en andere Westerse instituten tenslotte ook niet tegen nauwe banden te hebben met bijvoorbeeld Saudi Arabie.

kindapaas | 03-03-16 | 02:55

@ plaszak | 03-03-16 | 02:41

Je begint met 2 stellingen zonder feitelijke onderbouwing. Vervolgend met een indeling van anderen in een ons en een niet ons. Met daarbovenop persoonlijke aantijgingen.

Wat maakt dat jou? Ik laat die conclusie over aan andere reaguurders...

mysteryposter | 03-03-16 | 02:49

@mysteryposter | 03-03-16 | 02:28
De Russen lopen 20 jaar achter op onze systemen.
Als je het wil hebben over jammen dan moet je bij ons zijn.
Maar ja dat "ons" is natuurlijk een vies woord. Het liefst verkoop je je eigen moeder voor een halve fles Wodka aan de eerst de beste Rus.
#landverraad

plaszak | 03-03-16 | 02:41

@ plaszak | 03-03-16 | 02:20
Sukkeltje.
Links communistje en Putinistje.
-----------
Beetje bij de les blijven vriend. Rusland heeft het links communistische al decennia losgelaten. De huidige links communisten zijn anti Rusland, dus praat geen poep.

mysteryposter | 03-03-16 | 02:39

@ Vageling | 03-03-16 | 02:09

Het meest indrukwekkende is de jamming systems. In een 600 km radius kunnen ze alle vijandige communicatie storen, waaronder de vlieg en positionering techniek van raketten. (radar, sonar, satelliet gps etc). De volgende video begint met een commercial van usa aanval technieken, en daarna info over de Russische counter technieken.

www.youtube.com/watch?v=goPmdbBZetQ

mysteryposter | 03-03-16 | 02:28

@Vageling | 03-03-16 | 02:09
Wat een een zelf verzonnen bagger.
Is dat normaal om dingen uit je duim te zuigen?

plaszak | 03-03-16 | 02:23

@mysteryposter | 03-03-16 | 01:40
Sukkeltje.
Links communistje en Putinistje.
Wij hebben iets meer indrukwekkend dan het dingetje van jouw vriendje van de KGB.
www.defensie.nl/organisatie/landmacht...

plaszak | 03-03-16 | 02:20

Rusland -> Krim
Turkije -> Kyrenia

Rusland -> Vijand
Turkije -> Vriend

NAVO -> nutteloze resoluties.....

ox | 03-03-16 | 02:14

@Graaf van Egmont | 03-03-16 | 01:20
Reden ook waarom Rusland strategisch op een diplomatieke manier de Krim inlijfde. Ondanks een lease tot 2025 op Sebastopol, is dat nog maar te bekijken of die junta in Kiev dat zou nakomen. Mwah, niet dus. Inmiddels stikt het van de VN basissen maar Rusland foei. China foei. Tjah men ruikt zwakte bij de VS. EU is een lachertje, stelletje blaffende poedels. Het spelletje divide et imperia is zeer duidelijk. De beur is gepord en zijn reactie? Tot hier en niet verder! Militair kan hij optreden. Het is niet zomaar opeens. Hij heeft al laten zien beter ontwikkelde spulletjes te hebben. Bij de amerikanen moet als flashy en big. De Russen denken effectief. Economisch staat hij met zijn rug tegen de muur. Ook de reden dat hij niet op een oorlog zit te wachten. Maar daar heeft hij (economische) ook wel wat op gevonden schijnt. En wie hapt gretig om centjes te verdienen? Yup het westen (banken) wat hem boycot. Het is zo lachwekkend.

Vageling | 03-03-16 | 01:56

Als er een land is dat verantwoordelijk is voor de teringzooi in het MO waardoor al die mensen 'on the move' zijn dan is het Amerika wel. Dat Europa overspoeld wordt door moslims is in hun voordeel.

Zzzzooooffff | 03-03-16 | 01:51

De russen hebben een nieuw leger wagentje ontwikkeld. Iets indrukwekkender, groter en effectiever als de Amerikaanse Humvee...

www.youtube.com/watch?v=Es-NBSBIQlQ

mysteryposter | 03-03-16 | 01:40

@RoBD=Skullfucker | 02-03-16 | 23:21
Zijn wij het ergens over eens.

Vageling | 03-03-16 | 01:40

@RoBD=Skullfucker | 02-03-16 | 23:35
Het is maar hoe u het ziet. U hoort wat ziet wat. Zoals ik al zei... Complex? Voor jou ja. Het is gewoon belangenverstrengeling. Amerika is niet meer de supermacht die het beweert te zijn. Ook op te maken uit hun handelen en Rusland doet de stoute schoenen aan wat risico heeft. Dan hebben we het alleen over de SYrische kwestie. Waar Turkije de grote bobo wil uitmaken maar Rusland even niet mee akkoord gaan. Nou, nou... ingewikkeld hoor. Hoe het zich gaat ontvouwen is maar te zien. Het is gewoon een schaakspel. Mensen gaan hun belangen niet opgeven. En de enige die gek geworden is is Erdosnor die echt denkt dat hij wat kan maken en de rest kan meesleuren. Gewoon een blaffend hondje. En dat gelul over nucleair is zo 1990! Ik acht dat belachelijk. Ook bangmakerij. EW (Electronic warfare) is het nu. Ik ach een EMP groter dan een nuke als het zover gaat komen. Maar hey, het is zo ingewikkeld voor u allemaal dat u dat waarschijnlijk nog niet eens tot een optie had beschouwd. Want tjah NOS?! EMP? Huh... Vertederend u naïviteit te zien en niet begrijpen dat het actie reactie is. Ik heb gelijk in mij feiten. Over de uitkomst kan ik alleen mijn visie geven. Nee een destroyer rent weg voor een onbewapende vijand? Om zich er niet meer te laten zien... * zucht *

Vageling | 03-03-16 | 01:26

notamused | 03-03-16 | 01:09
Een beetje overdreven, maar als er in NL een "weg-met-ons" partij zou zijn, dan zou dat gelijk de grootste partij zijn.
De naiëviteit van de Nederlander als het om de islam gaat is verbijsterend.

Jan Dribbel | 03-03-16 | 01:25

Rusland wil inderdaad zijn marinebasis in Tartus houden. En wie bedreigt dat dan? Dat is eenvoudig. Die marinebasis wordt bedreigd door iedereen die Assad weg wil hebben en daarvoor de wapens opneemt. Is Assad weg, dan komt er een pro US trekpop te zitten en is die basis gone. Zo eenvoudig kan geopolitiek soms zijn.

Graaf van Egmont | 03-03-16 | 01:20

@Watching the Wheels | 02-03-16 | 23:56
Ik wou dat ik dit nooit had gezien. Au.
En tegelijkertijd:
Whoehaaahahahaha!
Ik weet niet of ik moet lachen of huilen.

nemoj me jebat | 03-03-16 | 01:18

@Watching the Wheels | 02-03-16 | 23:56
lol ! :)

ben kokhals | 03-03-16 | 01:12

Hèt grote probleem van Europa is de heersende politiek die weigert kritisch te kijken naar de islam en die zogenaamd moreel hoogstaand een cultuur importeert van grote vijandigheid jegens de moderne westerse cultuur. Hèt grote probleem is ook dat mensen nauwelijks iets weten van de islam, en als ze erover geïnformeerd worden, dat dan de informatie nauwelijks tot ze doordringt. Dus komt er zeer waarschijnlijk een zeer groot islamghetto verspreid over vele steden in Europa, en dit ghetto zal rap groeien en zal steeds meer de economie en kwaliteit van leven omlaag drukken. Vanuit dit ghetto zullen er bijvoorbeeld onaanvaardbare eisen komen, die onmogelijk zijn in te willigen, en waarvoor men dan een straatoorlog begint om die eisen ingewilligd te krijgen. Ook zal er een politiestaat ontstaan die op zich enorm veel kosten geeft. Een groot deel van Europa zal er waarschijnlijk uit gaan zien zoals Israël tegenwoordig. Met continu totaal waanzinnige ‘incidenten’, dat je bijvoorbeeld plotseling met een mes wordt aangevallen. Islam is een gevaarlijke sekte, die alleen te overleven is als inderdaad begrepen wordt dat de islam een gevaarlijke sekte is. Maar het grootste deel van de poltiek zit nog steeds in de waan van ‘religie van de vrede’. En dat terwijl er elke dag mensen vermoord worden uit naam van de islam.

notamused | 03-03-16 | 01:09

@Limlander60 | 03-03-16 | 00:25

Ik heb sterk de indruk dat je ten eerste Spartacus niet helemaal begrepen hebt en ten tweede dat je er zelf geen reedt van begrijpt.

Gekleurd Telegraph artikeltje (niet de moeite genomen om het te crosschecken bij Amerikaanse nieuwssites of andere, ach waarom?) Zelf maar geen interview met Assad ingezien! Leon de Winter heeft zich verdiept want het was inderdaad belooft dat ze zich niet zouden oprukken. Dat soort zaken ziet Spartacus goed in. Yeltsin zag het al en keek toe hoe hij genaaid werd en tegelijkertijd de VS gezinde oligarchen zijn land leegroofde. Daarom schoof hij Poetin naar voren. VS BEAUS! Weg met Poetin en een westerse sokpop. Gaat niet komen zelfs als Poetin valt. Die russen zijn gehard. De krim is ook zo'n mooi verhaal. Oekiboekies aasden op de Russische zwarte vloot. Probeerden Rusland hun vloot te isoleren. Rusland heeft gewoon via een diplomatieke weg de Krim geannexeerd. VS WEER Beaus! Dronebama is geen strateeg en weet zich geen raad met buitenland politiek. Waarom de krim? Man 12 april 2014! De VS is deaudsbang voor Rusland. Heb ik in een andere tegel al vermeld. Valt allemaal op te zoeken.

Spartacus zou dit ook moeten doorhebben en noemt het hele zaakje terecht bangmakerij. Belangenverstrengeling is het betere woord. VS/Turkije/SA: Assad weg, Rusland: Assad blijft. Poetin heeft weinig te maken met de vluchtelingen. Het is de westerse coalitie die de stroom op gang bracht door IS als een olievlek zich te laten uitbreiden onder hun zogenaamde coalitie. Assad dreigde prooi te vallen aan Westerse spelletjes en Poetin greep in. Rollen omgedraait. Nu is IS en hun terreur vriendje die zelf het kopje dreigen kwijt te raken. Tegen de wil van Washington/Ankara en Ryad in. De rest zijn sokpoppen overigens net zoals Nederland. Rutte bukt ook maar.

Vageling | 03-03-16 | 01:08

Tja, ik lees hier relatief geloofwaardige meningen, superb! Maar, als die 'minder-ontwikkelden, of racistisch ingestelde lieden, zo er zijn de adellijke typetjes en anderszins familiair nogal onderling betrokken met elkaar; de landveroveraars, nu eens een spel spelen? Eerlijk, ik denk dak er niet eens zo ver vandaan ben. En weet je? Ze hebben alleen maar een grote bek omdat ze de wapenen beheersen. Anders zijn het ook maar gewoon scheiterikken.

AntiSoof | 03-03-16 | 01:03

@Uw Verzekeringsadvis | 02-03-16 | 23:47
Ik dacht hetzelfde... LOL..

Slipsnifter | 03-03-16 | 01:02

Geweldige journalistiek ARD stelletje VS pijpers. Erdosnor wil zijn reedt nog gelikt hebben Merkel! Ga eens snel op een bepaald plekje likken zoals Poetin dat zo subtiel zei!
Vageling | 03-03-16 | 00:52
------------------

Die stelling kan bevestigd worden vanuit de bron, goed journalistiek werk dus. Hier is de video:

www.youtube.com/watch?v=FMXeYxiDK-A

mysteryposter | 03-03-16 | 00:59

@Ben7943 | 02-03-16 | 22:25 "Poetin is geïnteresseerd in Syrië omdat hij de Russische marinebasis in Tartous wil behouden."
.
Logisch, dat zal zeker meespelen. Maar je schrijft "wil behouden". Wie bedreigt dat dan? Volgens jou zijn dat de "gewone burgers", lees je eigen tiksel maar: "... verder is het inderdaad zo dat de Russen de gewone burgers van Syrië bombarderen ... zodat Assad aan de macht blijft en zo de marinebasis blijft ..."
Ach gut.

ben kokhals | 03-03-16 | 00:57

Question 19: You’re mentioning the elections in Syria, coming on in April maybe. Wouldn’t you just deal with a fraction of the Syrian people, because so many left, and they left because they wanted to avoid the chaos in Syria.

President Assad: Yeah, but for people to leave the country doesn’t mean the country doesn’t have its own population. I mean, in the end, Syria is not empty, and the majority of the Syrians still live in Syria, not vice versa, and that was the narrative before the presidential elections, and most of the world was surprised that those refugees participated in very high percentage in the elections outside Syria. So, I think every Syrian would like to see something new within his country, because this change will give hope to the people, and that’s natural in every culture, in every country.

Question 20: Appreciates the Syrian government the role of Germany in hosting so many Syrians?

President Assad: From a humanitarian point of view, of course, let’s say. We cannot say that it’s not good to accept refugees that left their country because of the hardship in this country. But wouldn’t it be more humanitarian to help those people stay in their country? Because if you ask any of them, he’ll tell I want to go back to my country. So, wouldn’t it be less costly to adopt, or to undertake, let’s say, more wiser and prudent policies regarding the crisis in Syria, to keep those people living in their country through working against the terrorism, working to provide stability, not interfering in their issues. This would be more humanitarian.

Question 24: To make clear, the most of the observers of war say that Syrian Army and Russian air force are responsible for that, not as a collateral damage, but as a war strategy, bombing schools and hospitals. Isn’t it a burden on your shoulders?

President Assad: The simple question you have to ask in front of such a narrative: what do we get if we do it? What’s our interest in doing this? Even if you want.. let’s put aside the values and principles… to say no, because the government have built these and the government needs those for the people and the government; if you want to bring the people to your side, you need to offer them basic infrastructure and services. That’s the simple thing. But if we put all that aside, the question is what do we get? We lose. We don’t get anything. So, we don’t have any interest in doing so. So definitely not, we don’t do it. This is our hospital, we know where it is and if there are terrorists, they won’t be in the hospital; you’ll have doctors in the hospital. And the same in al-Raqqa, as I said, we are sending vaccines to al-Raqqa, where there’s ISIS. Why to attack a hospital in another city? This is a contradiction.

Question 25: Like two years ago, there was a time when the Syrian Army was in the defeat, not very strong, in al-Qusair for example, at the Lebanese border, and then we saw that Hezbollah stepped in. Now, end of last year, you were about to lose Aleppo, and then we saw the Russians coming, helping you, and then we see a lot of fighters and advisors from Tehran, from Iran. So, what request these powers from you for their help?

President Assad: First of all, regarding what you call defeat, actually, every war is made of different battles; you lose battles and you win battles, so we were losing somewhere and we were winning somewhere else. It wasn’t about being defeated or winning. It’s not an easy war, we are fighting tens of countries who support those proxy mercenaries and terrorists. For our allies and friends who joined this war in different ways, some of them directly, some of them indirectly, they have a different vision; they didn’t come to Syria to help the Syrian president or to help the Syrian government and so on. Actually, they came because they know that terrorism, if it prevails in some area, it will have no borders. It doesn’t recognize borders, and the evidence is ISIS; from Libya to Iraq to Syria, there are no borders. So, if we have terrorism taking control in this region, it will spill over somewhere else, not only the neighboring countries. They have clear vision regarding this. So, they didn’t defend us – only us, they were defending themselves. They didn’t come to ask me for anything. All our friends respect our sovereignty and they don’t ask for anything in return.

Interview van ARD met Assad. Wat u NIET mag weten. ARD zij frame? Suggereren dat hij zegt dat het niet goedkoper is om Syrische vluchtelingen in Syrië te ondersteunen. Mwah ik lees toch ECHT anders! En waarom durft ARD net zoals El Pais het geheel niet vrij te geven? Pipo's van de NAVO kunnen lullen maar ik lees anders.

Of deze:
Question 7: So there is real amnesty you’re offering to all the rebels?

President Assad: And it worked. We did it, and it worked.

Question 8: Why the Syrian government cannot accept that there are two kinds of groups: one is the terrorist side, ISIS and al-Nusra, and on the other side the rebels, let’s say, more civilian. Why is always that you say we are just fighting terrorists?

President Assad: Whoever holds armaments against civilians or against private or public property, legally is a terrorist. I think the same in my country and the same in your country. You don’t accept something called rebels in your country. You don’t accept something called “moderate opposition,” while you have opposition, to hold the armaments in order to reach its goal. So, it’s not accepted in any country. So, this is one aspect of your question. The other aspect: we don’t say every militant is extremist; we say the majority now, who took control of the field, let’s say, are only those extremist groups. The other party, that’s been promoted as moderate, is irrelevant, is trivial, it doesn’t have any influence on the ground, that’s why most of its grassroots have to join the extremists; not because they’re extremists, either out of fear, or for the money or for the salary. So, that’s when we say that what we are fighting the extremists, because the real, let’s say, enemy now, which is terrorism, is made of those terrorist groups, mainly Daesh, and al-Nusra, and Ahrar al-Cham, and Jaish al-Islam.

Ja ja... NAVO heeft Turkije dingen belooft en Breedlove wordt ook geframed door zo'n bureaucraat van de NAVO want hij zei toch echt dat de immigratie crisis kudt (kankergezwel) is en uit de hand loopt zelfs een gevaar vormt.

Afsluiter:
Question 13: The overwhelming majority of countries, organizations of the world, say that there might be no solution for the Syrian question with you in power. Are you willing to step back?

President Assad: For those countries and those officials? No, of course not, because it’s not their business. That’s why I never responded. It’s been five years since they said that, and we never give a damn to what they say. It’s only our business, it’s Syria’s business. Only the Syrian citizens have the right to say who they want to be the president. As a German, you don’t accept me or any other one to tell you who is going to be your chancellor, and what sort of political system. You don’t accept it, and we don’t accept it. So, no, regardless of whatever they say, my political fate is only linked to the will of the Syrian people.

Geweldige journalistiek ARD stelletje VS pijpers. Erdosnor wil zijn reedt nog gelikt hebben Merkel! Ga eens snel op een bepaald plekje likken zoals Poetin dat zo subtiel zei!

Vageling | 03-03-16 | 00:52

Ze kunnen niet veel daar in de VS. Zijn wel goed in jatwerk en stelen al eeuwenlang andermans ideeën. Clemenceau zei het al: de VS'ers kunnen niet abstract denken en koffie zetten kunnen ze ook niet (zie Starbuck's). Nu die dikke pad van een Breedlove. Krijg zo'n domoor maar eens van z'n stoel af. Gaat niet lukken ben ik bang. Straks gaat ie aan de slag voor Killary. We gaan mooie tijden tegemoet.

A.Vis | 03-03-16 | 00:48

hoe je het wendt of keert, de VS , UK, Rusland, het midden oosten allemaal lachen ze om die sukkels in Brussel, ONZE ongekozen ´´leiders´´. De oost europese landen worden door het beleid richting rusland gedreven, de UK is brexit en de rest lacht om onze verdeeldheid en machteloosheid ook op militair niveau.

gelachewoar | 03-03-16 | 00:44

@Ben7943 | 03-03-16 | 00:21
Geeft u aub een linkje.

toetssteen | 03-03-16 | 00:40

@ Ben7943 | 03-03-16 | 00:21

Omdat je niet met info vanuit de bron kunt komen is hier een video opname van een speech van Putin waarin hij heel kritisch is naar het regime ten tijde van stalin...

www.youtube.com/watch?v=-pDtgWUtdUM

mysteryposter | 03-03-16 | 00:38

@RoBD=Skullfucker | 03-03-16 | 00:28
Dank voor de uitleg. Ik dacht gewoon aan schedelneuken :)

Lewis Lewinsky | 03-03-16 | 00:36

@Feynman 20:49
Maar u vergeet t goede nieuws. Zo meteen krijgen 17 miljoen Nederlanders ook visumvrije toegang tot Turkije en Oekraïne!!!

RoBD=Skullfucker | 03-03-16 | 00:31

Wat zou de NAVO moeten zonder Rusland als vijand???

de honden blaffen... | 03-03-16 | 00:30

Putin heeft het falen t.a.v. deze eerder veroorzaakte vluchtelingcrisis door de EU doorzien en constateerd de zwakte van dit Europa en buit dit uit. Net als de VS want zij willen ons losweken van Rusland en onze , tot voor kort, redelijke goede betrekkingen met hen. Maar onder aanvoering van de VS moeten wij Europa weer de rus als vijan beschouwen. Die putin is misschien een leider en een patriot er was echt geen reden voor hem voor MH17 en Oekraine om zich vijandig op te stellen naar Europa. Sterker Mutti Merkel en hij waren vaak aan de leut

gelachewoar | 03-03-16 | 00:29

@lewis lewinsky 00:01
U heeft een reden nodig om beleefd te blijven?
Over t skullfucker gedeelte, dat is slang voor iemand die dieper in je brein doordringt dan je zou willen. Met argumenten was de bedoeling. Hier wordt t, terecht, vaak gezien als iets beledigend. Ergo, domme keuze van me destijds, maar volgens mij kun je een eenmaal gekozen naam niet veranderen. Het is zoals het is, helaas.

RoBD=Skullfucker | 03-03-16 | 00:28

@ Ben7943 | 03-03-16 | 00:21

Je bevestigd mijn stelling door suggestieve krantenkoppen en artikelen uit het westen als een blinde zombie te herhalen. Voor bizarre aantijgingen is overtuigend bewijs nodig, dus graag een linkje naar de bron waar hij dat gezegd zou hebben met zulke aantijgingen...

mysteryposter | 03-03-16 | 00:26

-weggejorist en opgerot-

Limlander60 | 03-03-16 | 00:25

@mysteryposter
Je bedoelt die speeches waarin Poetin beveelt 200 Nederlanders af te schieten en duizenden Syrische gezinnen af te slachten ? Of bedoel je die speeches waarin Poetin zijn liefde voor Stalin (9 tot 20 miljoen doden) uit de doeken doet ?

Ben7943 | 03-03-16 | 00:21

@ baard van troje | 03-03-16 | 00:01

Klopt. Ruslands visie is een wereld waar soevereine staten gerespecteerd worden, en een internationale troepenmacht tegen terroristen en overtreders van soevereiniteit.

Putins internationale (vn etc.)speeches zijn een verademing om naar te luisteren, bijna tegenovergesteld aan de suggestieve krantenkoppen en artikelen die we in he westen lezen. Beter naar de bron gaan en volledige (liefst live) speeches luisteren.

mysteryposter | 03-03-16 | 00:11

@necrosis | 02-03-16 | 23:56
Krijg de ...... :)

Uw Verzekeringsadvis | 03-03-16 | 00:10

@Feynman | 02-03-16 | 20:49
Hulde. Goed gezegd.

Lewis Lewinsky | 03-03-16 | 00:10

Ik ben inderdaad wel bang dat het beleid is. Integratie op micro-niveau. Kinderen die vrienden worden van elkaar en kinderen krijgen etc. etc. in Erasmus+ en ander soortgelijke programma's. Daarvan is de trek van EU migranten van zuid-oost naar west ook een bijzaak. Ze gaan echt niet meer weg. Dat kan ik garanderen ;)

Pompenkoning | 03-03-16 | 00:10

@necrosis | 03-03-16 | 00:06
Ik zie nu dat jij een koekje van eigen deeg gaf aan de verzekeraar. Die zo door kan naar het viva forum, samen met de arts RobDingus.

Lewis Lewinsky | 03-03-16 | 00:08

@Lewis Lewinsky | 03-03-16 | 00:00
Ach, noem het ervaring.
Je weet wel....
*gne*

necrosis | 03-03-16 | 00:06

In al zn interviews zegt putin dat hij vrede wil,
Als je de moeite zou nemen ernaar te kijken..
Heel iets anders dat de oorlogszuchtige taal van de amerikanen.. amerika is een prachtig land,
helaas recentelijk overgenomen door de sith lords...

baard van troje | 03-03-16 | 00:01

@@necrosis | 02-03-16 | 23:56
Nog los van de vraag wat er beleefd is aan skull fucken.

Lewis Lewinsky | 03-03-16 | 00:01

@necrosis | 02-03-16 | 23:56
En met welk argument onderbouw je je aansporing om beleefd te blijven?

Lewis Lewinsky | 03-03-16 | 00:00

@Ongeblustekalk | 02-03-16 | 23:12
Dat soort playerTs zullen dan vast wel interessant zijn voor de aivd. En terecht. Foul play it is.

Gerard Leeflang | 02-03-16 | 23:58

@Uw Verzekeringsadvis | 02-03-16 | 23:47
Beleefd blijven!
Ook als je argumenten op zijn.....

necrosis | 02-03-16 | 23:56

@ Pompenkoning | 02-03-16 | 23:44

Haha, lache animatie filmpje! "Sye Ten Atheist" is ook een aanrader. Daar wordt wetenschappelijke correcte uitleg gegeven over de islam via animatie/teken filmpjes. Sinds een dag is er een nieuwe:

www.youtube.com/watch?v=hvQeLwlTf4k

mysteryposter | 02-03-16 | 23:51

@RoBD=Skullfucker | 02-03-16 | 23:35
Flikker toch op.

Uw Verzekeringsadvis | 02-03-16 | 23:47

@ Feynman | 02-03-16 | 20:49
Het is bizar. Ronduit bizar.

Lewis | 02-03-16 | 23:44

@Rob
En die nietszeggende arrogantie van jou jou is dezelfde als de retoriek waar de despoten uit Brussel en Den haag zich van bedienen. Het vernederen van het welwillende volk.
U is academische geschoold?
Nitwit.

Ongeblustekalk | 02-03-16 | 23:42

Volgens mij hebben we Putin en Assad helemaal niet nodig om Europa te gronde te richten, want wij hebben Merkel en Klaver en Pechtold & Geestverwanten. Allemaal mensen die vinden dat het moreel superieur is om via miljoenen moslims een agressieve ideologie in huis te halen. En het is die agressieve ideologie die zal maken dat er burgeroorlog komt in bepaalde Europese landen, en dat er misschien ook wel oorlog komt tussen bepaalde Europese landen. Een groot probleem is dat er nauwelijks iets gedaan wordt aan integratie van al die nieuwkomers, dat nauwelijks wordt uitgelegd waar ze eigenlijk terecht zijn gekomen, hoe die moderne cultuur in elkaar steekt, en wat de geschiedenis ervan is. Veeleer is het zo dat nieuwkomers geld en huis en zorg krijgen en dat het verder nog steeds gaat in de trant van ‘integratie met behoud van eigen identiteit en cultuur’. Wat dus betekent dat de totalitaire islam alle kans krijgt om zich breed te vestigen in alle uithoeken van de moderne open samenleving. Om uiteindelijk niets bij te dragen aan die samenleving maar om juist die samenleving uit te zuigen en af te breken en zo dood te islamiseren. Putin is geen cultuurrelativist. En dat is heel goed om te zijn in het zicht van steeds meer islam.

notamused | 02-03-16 | 23:41

@RoBD=Skullfucker | 02-03-16 | 23:26
Poetin heeft al eerder gedreigd de gaskraan dicht te draaien omdat Oekraïne niet betaalde en schijnbaar illegaal aftapte van gas voor de Europese markt.
De pijpleiding naar een aantal EU-landen loopt namelijk door Oekraïne.
De rekening werd door de EU betaald om leverantie aan de EU te verzekeren.

necrosis | 02-03-16 | 23:38

@vageling
@Uw verzekeringsadvis
@hebbuh
Daar waar verstandige mensen aangeven dat de geopolitieke verhoudingen tegenwoordig knap ingewikkeld zijn is het absolute vertrouwen in het eigen gelijk waarmee u de onderlinge strijd aangaat bijna vertederend om te zien. Chapeau!

RoBD=Skullfucker | 02-03-16 | 23:35

@bdn01 | 02-03-16 | 23:09
Ah de Kiev junta troll meld zich. Hoi!

Vageling | 02-03-16 | 23:34

@Uw Verzekeringsadvis | 02-03-16 | 23:20
Google naar wat? Man je loopt te zeveren. Heb jij al geggoled of staat je propaganda filter het niet toe?

Vageling | 02-03-16 | 23:29

@Necrosis 23:19
Helemaal mee eens, alleen t gaskraan gedeelte niet. Denk dat Poetin die maar wat graag zou dichtdraaien, maar het simpelweg niet kan. De Russische economie kraakt nu al onder de sancties en met name de lage olieprijs. Verder verlies van inkomsten, nog meer armoede, kan het risico op onrust in eigen land weleens te groot maken.

RoBD=Skullfucker | 02-03-16 | 23:26

@hebbuh | 02-03-16 | 21:46
Ach, hij herkent de geopolitieke wereldmacht status niet. Het is een blok. Dankzij Amerika wij tegen zij. Chian,India, Rusland en nog anderen vormen ook een blok. Net zoals Turkije ons zorgenkindje is is Noord Korea hun zorgen kindje. Ome Kim is een verwende vervelende kleuter. Maar geopolitiek van belang. Zuid-Korea zit niet op hereniging te wachten want dat kost ze een godsvermogen.

Vageling | 02-03-16 | 23:26

@bdn01 | 02-03-16 | 23:09
Wie zet wie nu een hak?! Verbalen en Verhofstadt vergeten in de Oekraïne?!

Maria.1 | 02-03-16 | 23:23

@Dostranamus | 02-03-16 | 23:16
Er is geen echte waarheid. Helaas zul je met die wetenschap moeten leren leven.

Mark_D_NL | 02-03-16 | 23:21

Ik meen toch hiero op GS ook bijna dagelijks sponsored content pro NATO te zien. In de vorm van filmjes die stoere jongens/meiden oproepen een baan te nemen in het Nederlandse leger, onderdeel van diezelfde op de Oekraïne gerichte NATO.

RoBD=Skullfucker | 02-03-16 | 23:21

Volgens mij is de vluchtelingencrisis voor Noord-Europa begonnen, toen Italie stopte met het tegenhouden (kort daarop gevolgd door bezuinigend Griekenland.
En over de Syrië-theorie: hoeveel promille komt nu uit Syrië?

frank87 | 02-03-16 | 23:20

@Vageling | 02-03-16 | 22:39
Beetje beleefd blijven, google maar ff krijg je de bevestiging.

Uw Verzekeringsadvis | 02-03-16 | 23:20

@bdn01 | 02-03-16 | 23:09
Als Poetin kwaad wil, draait hij de gaskraan naar Oekraïne en de EU gewoon dicht.
Die vluchtelingen zijn eerder het gevolg van de steun van het westen aan anti-Assad groeperingen.
Je weet wel, Arabische lente en zo....
Of denk je dat Poetin ook achter de verdrijving van Mubarak, die maffe kolonel en Saddam zit?
En nee, Breedlove heeft GEEN gelijk!

necrosis | 02-03-16 | 23:19

@Nelis SplitBloes
Nou wanneer je daar je hoop op vestigt ben je niet realistisch maar in paniek.

Ongeblustekalk | 02-03-16 | 23:19

Vertel eens wat nieuws... en het komt de VS ook niet geheel ongelegen.

Ronnie uit Helmond | 02-03-16 | 23:18

Voor de èchte waarheid moet je dit lezen ;http://curiales.nl/2015/10/24/coudenhove-kalergi-eu/

Dostranamus | 02-03-16 | 23:16

Nog geen begin van goede journalistiek gezien ivm Turkije IS, A'nusra het proxy leger der navo landen.
Breedlove komt met valse beschuldigingen,terwijl het staakt het vuren in Syrie aardig schijnt te werken.
Dat gaat natuurlijk wel tegen de PNAC plannen in,je zou bijna gaan denken dat de EU gas uit Qauter nodig heeft.
En dat heeft het ook daarom worden nu de meest walgelijke dingen geaccepteerd

hebbuh | 02-03-16 | 23:13

@bakoenin.
Die.mensen heb je hier ook die met verschillende nicks in 1 draadje de publieke opinie bewerken en hun propaganda/eigen agenda aan het pushen zijn.
Als je dat ziet geloof je dat dan?
Ik niet. Tuigh is het.
Ik kan er naast zitten hoor ;)

Ongeblustekalk | 02-03-16 | 23:12

Breedlove moet gaan muiten bij de sultan van NAVO lid Turkije. Dat land ondermijnt de stabiliteit van Europa door als draaideur voor bedelnomaden te fungeren en door Rusland te sarrren en uit te dagen onder dekking van NAVO. En Nederland bombardeert een beetje mee in Syrië. Terwijl er daar strijdgroepen mekaar bestoken waarvan de ene groep door het Pentagon wordt gesteund en de andere door de CIA. Je verzint het niet. Het begint er steeds meer op te lijken dat wij in het verkeerde kamp zitten. Ik vraag me zelfs wel eens af wie er in Nederland werkelijk aan de touwtjes trekt.
Want Rutte oogt steeds meer als een bang zetbaasje.

squadra | 02-03-16 | 23:12

De slappe houding van de EU werkt de migrantenstromen in de hand en met name dat slappe zooitje in Brussel. Gunstige uitzonderingen zijn uiteraard een aantal Oostbloklanden, die geen zin hebben om de islamisering te faciliteren en terecht de kont tegen de krib gooien. Dat is dan wellicht mooi meegenomen want dan kunnen die ons bevrijden van het islamitische juk waaronder wij straks zuchten.

Nelis SplitBloes | 02-03-16 | 23:11

@ Op NU.nl is de info war al begonnen. De diverse ingehuurde Eurofielen met een accountje of 10 zijn al weer druk aan het minnen geslagen en hun propaganda aan het pushen.
bakoenin | 02-03-16 | 23:01
-----------------

Elsevier.nl heeft commentaar gesloten op alle berichten sinds 2 dagen...

mysteryposter | 02-03-16 | 23:09

Breedlove heeft gelijk. De vluchtelingen zijn het enige drukmiddel dat Poetin ter beschikking heeft tegen de economische sancties. Geld heeft hij niet en zijn bewapening is inferieur. Dus veranderde Poetin de burgeroorlog in Syrie van een bedreiging van zijn holmaatje Assad in een kans om Europa een hak te zetten.

bdn01 | 02-03-16 | 23:09

'Putin en Assad gebruiken vluchtelingen om Europa te breken'
------

Gevalletje kleuterpolitiek, naar anderen wijzen voor wat degene zelf veroorzaakt heeft.

mysteryposter | 02-03-16 | 23:08

Laat NATO dan per direkt Merkel onder curatele stellen want zij is degene die de "brekers" toegang tot Europa verleent en deze stroom op gang houdt.
Het verhaal dat Assad en Putin aanstichters van dit drama zijn is natuurlijk gelul , zoals ieder weldenkend mens begrijpt. Putin en Assad reageren slechts op de door anderen georganiseerde chaos en doen dat , gezien de omstandigheden niet eens slecht.

enorme sukkelzak | 02-03-16 | 23:03

Op NU.nl is de info war al begonnen. De diverse ingehuurde Eurofielen met een accountje of 10 zijn al weer druk aan het minnen geslagen en hun propaganda aan het pushen.

bakoenin | 02-03-16 | 23:01

Het is zo lachwekkend doorzichtig. De EU en de NAVO ontpoppen zich als haatmachines, als betaalde propagandisten en marionetten van het amerikaanse grootkapitaal en MIC. Dit is aanzetten tot WOIII.

ad melkert | 02-03-16 | 22:52

Migranten die op de lijst staan, Brussel en het socialisme dat kapot wordt gemaakt en de uitwassen daarvan, de Russen onder schot dus die kunnen niet bewegen, de Saoedi's worden opgeruimd...
En de multicultuur gaat in 1 swoop mee.
En dan nog klagen. Denk eens na dit is een opruim operatie.
De yanks vinden dat perfect, ze spugen op links tuig en hoe ze daar mee om gaan maken we heel snel mee.

Ongeblustekalk | 02-03-16 | 22:46

Hoe klinkt een lokroep voor immigranten dan? Wapperen met geld, autosleutels en schreeuwen wir schaffen das?

Snap de drang naar globalisering ook niet. We zitten met enorm veel mensen op deze planeet, en we verbruiken meer grondstoffen dan ooit tevoren. Klimaatverandering is een feit. Waar zijn we toch mee bezig?

Anoguurder | 02-03-16 | 22:45

Haha. Hij is weer leuk. Dit is journalistiek vakmanschap. Wat een hufters ;) Maar als ik dit zo lees zou ik eigenlijk voor het associatieverdrag moeten stemmen. Immers als het louter 'elkaar aan de macht houden betreft' en de vluchtelingen een prettige bijzaak zijn voor Assad en Putin is het wijsheid de speelruimte voor deze dictators te beperken. Als een staatsman die aan volgende generaties denkt zeg maar. ofzow... Anders blijft het spreekwoordelijk dweilen met de kraan open.

Pompenkoning | 02-03-16 | 22:45

@Uw Verzekeringsadvis | 02-03-16 | 21:35
Droom door ongeïnformeerde kneus. Ook voor jou de USS Donald Cook en waarom de VS hun kop niet meer laten zien in de Zwarte zee. Naast dat de S400 geavanceerder is dan alle speeltjes van het westen. Ga Erdosnor ophitsen maar zelfs dan kan je je WW3 wel vergeten.

Vageling | 02-03-16 | 22:39

Als vluchtelingen wapens zijn... Waarom wordt er dan niets ondernomen om ons burgers tegen die wapens te beschermen?
.
Ik meen me te herinneren dat onze krijgsmachten en NATO om die reden in het leven zijn geroepen en gehouden.
.
Grenzen dicht, soldaten op de scheidslijn en wel onmiddellijk!!!!

Parel van het Zuiden | 02-03-16 | 22:38

Na al heel lang allerlei anti EU topics komen nu de eerste anti NAVO topics..

Chow | 02-03-16 | 22:37

Het verheugt me dat mijn medereaguurders wakker zijn en de leugens doorzien. De enkele verdedigers van Amerika's strategie laten zich wel heel erg kennen als (betaalde) trollen c.q. verraders.

VerenigingVanDieven | 02-03-16 | 22:36

NATO's top general warned that the mass influx of migrants to Europe is allowing ISIS to spread "like a cancer."

En...

"NATO's top general told a Pentagon briefing that ISIS was exploiting the migrant crisis.

Following testimony to the Senate Armed Services Committee, U.S. Air Force Gen. Philip Breedlove told reporters that mass migration spurred by the ongoing conflict in Syria and the threat of ISIS in the Middle East was allowing terrorists free entry into the continent."

Te politiek correct voor de telegraph? De oorkleppen gingen selectief in?

En generaal Breedlove je schijt 7 kleuren stront dat dun door je broek loopt voor Rusland. Ja ik weet het wel.

US-fanboys die geloven dat DOD superieur is hoeven niet verder te lezen.

Verder de geïnteresseerde ik heb huiswerk. Het was 12 april 2014. USS Donald Cook kwam Rusland even treiteren in de Zwarte Zee (DafuQ doen jullie daar yanks!) zoals ze dat sinds recent bij China doen om het betwiste eiland wat ze nu aan het opspuiten zijn en vermoedelijk een militaire basis van te maken. Afijn tot zover niks nieuws. Zou je denken.

Dus wel de USS Donald Cook wist niet hoe gauw het met de staart tussen zijn benen moest vluchten voor één SU-24 die géén raketten had! Een fucking destroyer gevuld met zoveel raketten!! 27 (Ja zeventwintig marine mensen) van USS Donald Cook ontslag hebben genomen vanwege dat incident!

Mompelt verder iets met Magrav technolgie. Iets waar Dronebama zich te superieur aan voelde met zijn executive order. Ha! www.deagel.com/Aircraft-Protection-Sys... . Dronebama you lost sucker!

Vageling | 02-03-16 | 22:36

Weer het dagelijkse pro-Poetin artikel. Poetin is geïnteresseerd in Syrië omdat hij de Russische marinebasis in Tartous wil behouden. Deze is van vitaal belang voor de Russen, anders zijn ze hun enige strategische haven in de Middellandse zee kwijt.
En verder is het inderdaad zo dat de Russen de gewone burgers van Syrië bombarderen en niet IS, zodat Assad aan de macht blijft en zo de marinebasis blijft behouden en de Europese landen tegen elkaar worden uitgespeeld door de gigantische vluchtelingenstroom.
De nieuwe generatie bruinhemden die hopen op een Russische overheersing gaan toch echt bedrogen uitkomen, uiteindelijk is de Russische verouderde defensie peanuts voor de Navo. Tel je knopen.

Ben7943 | 02-03-16 | 22:25

Wat is er zo raar aan? Er zijn genoeg motieven voor Putin om Europa een loer te willen draaien: zoals je zelf al schrijft; Nato expansiedrift vermomd als Europese uitbreiding wordt in Rusland gewoon gezien als wat het is: een herleving van de koude oorlog. Maar ook alle sancties die Putin en zijn kliek veel centjes kosten en onze, in hun ogen, selectieve verontwaardiging over de Krim & Oekraine. Europa moet zo snel mogelijk politiek los van de Nato. Die had eigenlijk tegelijkertijd met het Warschaupact opgeheven moeten worden. Nu wordt Europa misbruikt in een Amerikaans spelletje van verdeel en heers, (en giga-wapendeals while they are at it). We worden besodemieterd door onze 'vrienden'.

Dikr | 02-03-16 | 22:22

@Uw Verzekeringsadvis | 02-03-16 "NATO heeft 10 x meer fire power dan Poetin"
.
Die Russen hebben met ongeloof de NAVO afspraak- en verdrags-schendend en demoniserend en schuimend op zich af zien komen, en uitzonderlijk veel diplomatiek geduld getoond. Maar het houdt vast ergens op, en dat is wanneer ze het zat zijn, een aanval volgt op elementaire Russische belangen, of erger, een aanval op Rusland. De NAVO is de agressor, dus dat wordt dan een parkeerplaats. Tof hè, die fire-power van de NAVO.

ben kokhals | 02-03-16 | 22:21

een

Ommezwaai | 02-03-16 | 22:08

@McMarx | 02-03-16 | 21:39 "Er is helemaal geen buffer tussen Europa en Rusland nodig. Wel tussen Noord-Afrika en Europa. En ook tussen Europa en die achterlijke moslim Aziaten."
.
Zo is het. Wanneer Washington met de megalomane neocon-poten van Oekraine was afgebleven, net als van al die andere landen die het overhoop heeft gehaald, zoals Irak, Libië en Syrië, hadden we ons kunnen focussen op handel en goede betrekkingen. Daar hebben we veel meer aan dan rondrollende tanks en uitbreiding van wapenopslag-plaatsen. Zoals met de Chinezen aan tafel zitten voor de New Silk Road via Rusland naar Rotterdam bijvoorbeeld, en van daar naar de VS. Waar zijn we in godesnaam mee bezig...

ben kokhals | 02-03-16 | 22:08

De NS zuigt.

Thuisfluiter | 02-03-16 | 22:07

Nonkel Frituur | 02-03-16 | 22:01
Waar zeg ik dat ze geen visum nodig hebben?
Een visum nodig hebben betekent nog niet dat je hier niet naartoe mag.
Net zoals wij en visum nodig hebben voor vele landen.. Een toeristenvisum daarentegen is vaak zo voor elkaar.

Ommezwaai | 02-03-16 | 22:07

NATO heeft 10 x meer fire power dan Poetin, maar die heeft dan ook weer z n atoombommetjes.
Uw Verzekeringsadvis | 02-03-16 |

Van de NATO is na een kwart eeuw “vredesdividend” niet veel meer over, en Putin is inmiddels al weer een jaartje of 15 stevig aan het herbewapenen.
Als Putin besluit Parijs eens van dichtbij te gaan bekijken dan gaat het nog knap lastig worden hem zonder kernwapens tegen te houden.
Het is niet voor niets dat de verse “Oostblok” NATO leden al diverse malen aangegeven hebben dat de NATO/EU momenteel met vuur speelt.

Ravian | 02-03-16 | 22:02

Ommezwaai | 02-03-16 | 21:46
U bent duidelijk niet gehinderd door enige feitenkennis.
en.wikipedia.org/wiki/Visa_requiremen...
Op de Balkan na hebben Oekraïeners voor alle Europese landen een visum nodig. Dus zo eenvoudig is dat reizen niet.

Nonkel Frituur | 02-03-16 | 22:01

Het westen heeft totaal gefaald in Syrië. De Arabische lente zou en moest ook in Syrië plaats vinden. Op dat moment waren landen als Egypte en Libië bevrijdt van dictators. Het westen onderschatte echter de macht en aanhang van Assad, wat overigens geen lieverdje is. Daardoor kon er geen omverwerping van het Regime plaats vinden. Het westen ging diverse oppositie groepen steunen, doch zonder succes. Ook Isis werd in het begin gesteund om Assad maar omver te werpen. Dit was een fout, dezelfde fout welke in Afghanistan is gemaakt waardoor Al Queda groot is geworden. Rusland en China hebben zich redelijk afstandelijk gehouden en een reëler standpunt ingenomen. Die zagen wel in dat Assad meer macht en aanhang had dan dat het westen meende dat hij had. Toch hebben ze de toestand redelijk lang laten gaan met als gevolg een verwoestende burger oorlog wat miljoenen op de vlucht heeft doen slaan en vele mensen, ook veel burgers, de dood in heeft gejaagd. Rusland heeft altijd de vinger aan de pols gehouden en op een bepaald moment gezegd: En nu is het genoeg! Ze zijn het regime van Assad openlijk gaan steunen en hebben zich in deze oorlog geworpen. Met succes want ondertussen zijn er een soort van vredesbesprekingen gaande. Dat is wat we nodig hebben, vrede in Syrië. Het westen heeft daarin totaal gefaald door een vaag beleid. Natuurlijk probeert zo'n slapjanus van de Navo Rusland zwart te maken, hij heeft gefaald en zij hebben succes. Hij zegt natuurlijk nooit dat hij als opperbevelhebber fout is geweest want dan kan hij opkrassen namelijk. Dus een verhaal wat volledig lulkoek is. Oh ja, die vluchtelingen komen hier op uitnodiging van Merkel, welk meent dat zij de baas is van heel Europa, dus ook over ons.

Toetsiemonster | 02-03-16 | 22:00

ben kokhals | 02-03-16 | 21:46
Tja, de voorliefde voor Het Derde Rijk zit diep daar heel diep.
.
Het was niet voor niets dat de Oekraïne één van Hitler' s grootste en trouwste bondgenoten waren in WW 2...
Getuige o.a. het feit dat zeer vele Oekraïners bewakers waren van de concentratiekampen destijds.

Ommezwaai | 02-03-16 | 21:52

-weggejorist-

trenthopper | 02-03-16 | 21:52

Onlangs is een uitstekend boek verschenen over het probleem waaruit al die voortdurende ellende voortkomt, met name sinds de opheffing van de USSR en de "new Pearl Harbour" die 911 heet: "The Neoconservative Threat To World Order" www.paulcraigroberts.org/2016/02/29/re...

ben kokhals | 02-03-16 | 21:50

-t

Ommezwaai | 02-03-16 | 21:46

Nonkel Frituur | 02-03-16 | 21:40
U bent en blijft toch een naïeveling...
Verschillende "krachten" willen de Oekraïne zo snel als mogelijk binnen de EU hebben, met alle voorst -en tegens die de EU in huis heeft.
.
Enne... als "toerist" kunnen ze nu ook al gewoon komen.

Ommezwaai | 02-03-16 | 21:46

@Nonkel Frituur | 02-03-16 | 21:18 "... de Oekraïeners helpen om de laatste restanten van de USSR op te ruimen."
.
Vooropgesteld dat de mensen die aloude economische en culturele banden met Rusland hebben dat het beste zelf kunnen beoordelen, want en die USSR is alweer een kwart eeuw geleden opgeheven, kan het zeker geen kwaad voor hun lijf en leden als ze de heroplevende restanten van het Hitler-regime eens kritisch gaan bezien.

ben kokhals | 02-03-16 | 21:46

Die Breedlove is oa bekend van zijn zeer scherpe anti-Rusland uitspraken bij de Oekraine. Zo heeft hij een aantal keer Rusland beschuldigd van een militaire invasie met gefotoshopte beelden, helemaal niets van waar natuurlijk, wat het Rode Kruis en de OVSE ter plekke ook meteen ontkrachtten. Zo goed als alles wat deze man in het openbaar zegt is een verifieerbare leugen, een ergere exponent van de Westerse propaganda kan je niet vinden. Dus het tegenovergestelde is eerder waar, niet Rusland en Assad, maar Erdogan en de Saudi's (en afgeleid de VS) zitten hier achter. Dus.

Realisties | 02-03-16 | 21:46

Uw Verzekeringsadvis | 02-03-16 | 21:35 | | Reageer+ | 0

China en India niet vergeten in uw vergelijking.

hebbuh | 02-03-16 | 21:46

@General McAuliffe | 02-03-16 | 20:43
Nee, niet spontaan, maar zeker niet door Rusland of door Assad. Wel vanuit de EU zelf georganiseerd:
themolesite.wordpress.com/nl-migrants...

La Bailaora | 02-03-16 | 21:45

Doper | 02-03-16 | 21:20
Goeie tegel.

pluskukel | 02-03-16 | 21:43

@advis 21:40
Trump wordt geëlimineerd, derde wereldoorlog moet namelijk doorgaan.

compitaal | 02-03-16 | 21:43

Erdogan is bezig met herstel Ottomaanse Rijk.
We stinken erin.

boom-boom-baby | 02-03-16 | 21:42

De EU grijpt de burgeroorlog in Syrië aan om miljoenen ongewenste immigranten tot vluchtelingen te promoveren, om deze geheel tegen de zin van het merendeel van de Europese bevolking in toch Europa binnen te kunnen loodsen, en als de Russen dan een jaar nadat het hele spel van start is gegaan ook wat bommen op Syrië mikken dan is deze hele vluchtelingen ellende een “cunning plan” van Putin???

Hier zakt je toch echt de broek van af.

Ravian | 02-03-16 | 21:42

Tijd om dr. Strangelove weer eens in de videotapeplayer te proppen.

Mark_Pugner | 02-03-16 | 21:41

In deze discussie is er maar één getal dat er echt toe doet. Het aantal vluchtelingen dat Syrië verliet VOORDAT de Nato zich ging mengen in het conflict en de rebellen ging steunen.

Volgens objectieve gegevens van de UNHCR waren dat er: 0. Ja NUL. Syrië kende geen vluchtelingen voordat het FSA, door het westen gesteund de wapens oppakten. Dus als er een oorzaak is die de stroom van vluchtelingen heeft veroorzaakt dan is het: DE NATO

Nebuchednezzar | 02-03-16 | 21:41

Dr. Dr. Bartholdy | 02-03-16 | 21:24

Oke, daar had ik even een wtf momentje toen ik dat las!

Rest In Privacy | 02-03-16 | 21:41

Ommezwaai | 02-03-16 | 21:24
Ze krijgen hier toch geen "vrije toegang" zoals u het noemt?
Ze mogen hier als toerist komen, net zoals wij daar als toerist mogen komen. Verder gaat dat visumvrij reizen niet.
En van EU-lidmaatschap is helemáál geen sprake, daar zijn de Oekraïeners helemaal niet klaar voor. Er ligt nog een heel pak huiswerk op tafel voor er nog maar sprake van kan zijn. Dit krijgen ze de eerste 5 jaar niet voor mekaar, misschien zelfs niet binnen 10 jaar.

Nonkel Frituur | 02-03-16 | 21:40

Hoewel, zie al voor me dat Trump ff met Poetin aan tafel gaat, denk dat het binnen een uurtje wel opgelost is.

Uw Verzekeringsadvis | 02-03-16 | 21:40

Er is helemaal geen buffer tussen Europa en Rusland nodig.
Wel tussen Noord-Afrika en Europa. En ook tussen Europa en die achterlijke moslim Aziaten.

Rest In Privacy | 02-03-16 | 21:39

Het doel klopt, de rest is fout. Amerika probeert europa te breken. Ze willen geen sterk europa.
postmodernismisdead | 02-03-16 | 20:42

Heeft Amerika de vluchtelingen helemaal niet voor nodig. Zorgt Brussel zelf wel voor.

Ikhebeenvraag | 02-03-16 | 21:38

Mooie foto, dat gebouw in de vorm van SS-tekens. Navohoofdkwartier? Treffend hoor.

Pieter Breydel | 02-03-16 | 21:38

@Wacademicus | 02-03-16 | 21:33
Die "vluchtelingen" kunnen in de regio worden opgevangen, bijv. in Toerkai.
Het is Europa die de grenzen wagenwijd openzet en de rode loper uitrolt voor alles wat islamitisch is.
Het liefst zouden ze ze zelf op gaan halen met de koran in de hand..

Slipsnifter | 02-03-16 | 21:36

Nonkel Frituur | 02-03-16 | 21:18
Ik kies ervoor om de oeki's voorlopig op een armlengte afstand te houden. Wij hebben geen enkele verbondenheid met dit volk, en dat zou ik graag zo willen houden. Het gaat er niet om wat de oeki's willen, het gaat erom wat wij willen. Laat ze eerst hun eigen rommel maar opruimen. Dat heet financien zelf op orde maken, burgeroorlog beeindigen, nazi's buitenspel zetten, corruptie oplossen, kunstschatten terugbezorgen, gasschuld aan Rusland betalen en zorgen dat het uberhaupt een fatsoenlijk land wordt, wat het nu dus niet is. Op eigen kracht. Pas dan valt er eventueel te praten. Ik heb geen enkele zin om deze failliete landlopers te financieren, aangezien onze centen direct worden ingezet om de burgeroorlog te betalen. Wat de oeki's willen (en ook dit is voor discussie vatbaar) interesseert mij helemaal niets. Er vreten er al genoeg uit onze ruif en we hebben ze nergens voor nodig. #oekraiNEE

accijnstoerist | 02-03-16 | 21:35

Nonkel Frituur | 02-03-16 | 21:18
Beweert u nu dat de vroegere Sovjet invloed gerelateerd is aan corruptie? Waarom zouden naar uw mening die Oekraïners niet zelf schoon schip kunnen maken?.

Ci Ty33 | 02-03-16 | 21:35

NATO heeft 10 x meer fire power dan Poetin, maar die heeft dan ook weer z n atoombommetjes.

Uw Verzekeringsadvis | 02-03-16 | 21:35

In een Duitse kant lees ik dat Breedlove IS de schuld geeft. 'De brutaliteit van IS dwingt massa's uit Syrie en Irak naar Europa toe'.
Dus IS helpt als het ware de uitnodiging van mevrouw Merkel waar te maken, anders was er misschien niemand gekomen :-).

harlekeintje | 02-03-16 | 21:34

Wat een gelul...
Heeft niks met Putin en Assad te maken en alles met Merkel, EU, PvdA en alles wat verder kommunisties en soosjalisties is.

Slipsnifter | 02-03-16 | 21:33

-weggejorist-

Wacademicus | 02-03-16 | 21:33

The EU should "do its best to undermine" the "homogeneity" of its member states, the UN's special representative for migration has said.
www.bbc.com/news/uk-politics-18519395

Hobbykip | 02-03-16 | 21:31

Nonkel Frituur | 02-03-16 | 21:18

Dus jij jaagt graag een oorlog aan met Rusland? Je denkt toch niet dat putin het laat gebeuren dat die oorloghitser van een van baalen het straks voor het zeggen gaat krijgen over miljoenen Russen die in Oost Oekraïne wonen?
Naar mijn mening Is er maar 1 behoorlijke oplossing voor Oekraïne en dat is splitsen, democratisch welteverstaan.
Maar daar hoef je niet mee aan te komen bij de eu. Democratie.

Dan nog iets, zodra hun bij de eu komen met het "associatie verdrag" wat gebeurt er dan met de bevolking die gemiddeld 200 euro verdienen per maand!?
Ga maar vast thuis zitten want dan mogen er 47.000.000 binnenlopen die goedkoper frietjes bakken dan u.

Tuborg øl | 02-03-16 | 21:31

Frederick Kagan (AEI)
Robert Kagan (PNAC)
Victoria Kagan Nuland (Fuicktoria Nudelman)
Kimberly Kagan (Institute of war studies)
.
in plaats van Putin en Assad

Pimp my Voortuin | 02-03-16 | 21:28

@=Rätselhaft | 02-03-16 | 21:16 "... de oprichting van het Warschaupact in 1955, was een reactie op het oprichten van de NATO in 1949."
.
Precies, en tevens gemotiveerd door de afwijzing door de Gallieerden van het voorstel om de Duitslanden te herenigen als neutraal land (1952) en deel te nemen in de NAVO defensiestrucuur (1954).

ben kokhals | 02-03-16 | 21:28

Nonkel Frituur | 02-03-16 | 21:18
Door ze vrij toegang te verstrekken tot de EU zullen de laatste restanten van de USSR echt niet verdwijnen.
.
We moeten deze lui hier gewoon niet hebben, punt.

Ommezwaai | 02-03-16 | 21:24

Uit bovengenoemd artikel: "As you see, only 6,4% of all tweets with “#RefugeesWelcome”+Germany came from Germany itself. Almost half of them were originated from UK, USA and Australia! Looks like your remote planetmates are blushlessly inviting guests to visit your home without inquiring your opinion beforehand!"

Dr. Dr. Bartholdy | 02-03-16 | 21:24

Bewust beleid van Rusland en Syria... wat een nonsens. Het enige wat ze willen is keihard alles wat soennitisch is het land uit keilen. Als Europa daarbij door haar hoeven zakt, dan kan ze dat geen zak schelen. Dat mensen als Breedlove met hun tinfoil hat theorietjes op zo'n hoge plek zitten is kwalijk. Past wel weer bij de Merkels-van-dienst.
.
Enige goeie nieuws is dat dit soort opmerkingen laat zien hoe belachelijk de ideeën rondom Rusland-complotten zijn. En dus ook de vermeende Putin-Roos-Nijman connectie :p

thomas.hobbes | 02-03-16 | 21:23

Ik kan niet instaan voor de betrouwbaarheid. Wel een opvallend artikel.

"Who is twitter-luring refugees to Germany?" by Andrey Fomin Bron: www.voltairenet.org/article188774.html...

Dr. Dr. Bartholdy | 02-03-16 | 21:23

Je hoort niks over de gasrekening van Oekraïne, het was een zachte winter.

compitaal | 02-03-16 | 21:23

General McAuliffe | 02-03-16 | 20:43
Wellicht is het handig dat je dat hier even kort uitlegt.

Klompmans | 02-03-16 | 21:22

Er wordt geprobeerd ons over te halen om twee dingen aan te nemen.
1. Poetin doet dit expres, dus 'we' hebben zogenaamd een goede reden om een tegenactie ondernemen.
2. Dat de EU een puinhoop is zonder draagvlak, niet relevant is. (Dus vrij baan om de EU machtiger te maken en te framen als good guy zonder alternatief)

Slechts bewegingen met een verderfelijke agenda hebben bepaalde verborgen redenen om ons dit proberen aan te smeren.

Ik snap in dat geheel totaal de bezuinigingen op Defensie niet. Bezuinigingen die ik zelf trouwens een slechte zaak vind. Ik ben pro defensie en anti provocatie. Ook als dat laatste onder het mom van reageren op een provocatie gaat. Zoals acties door antifa zogenaamd tegen fascisme zijn (veel geloven het nog zelf ook).

Zoiets vrees ik ook met de EU en met Amerika. Dat ze net a la antifa een aggressieve actie naar het oosten maken, alsof ze reageren op groot onrecht. Waardoor het allemaal escaleert. En oorlog een self fulfilling prophecy wordt.

Doper | 02-03-16 | 21:20

Tuborg øl | 02-03-16 | 21:14
Wellicht dat ze in de Oekraïne ook verzot zijn op Vlaamse frieten?
Een andere overeenkomst kan ik niet maken.

Ommezwaai | 02-03-16 | 21:19

Tuborg øl | 02-03-16 | 21:14
De echte Oekraïeners zijn zoals u en ik. Er zijn er wel een hoop die "gerussificeerd" zijn, met name degenen die in dienst zijn van de overheid. In die bestuurslagen is inderdaad nogal wat oude, USSR-stijl-corruptie aanwezig.
En het is precies daartegen dat de Oekraïeners zo protesteren.
Je kan 2 dingen doen: aan de kant blijven staan en roepen dat het daar corrupt is, of de Oekraïeners helpen om de laatste restanten van de USSR op te ruimen.
Ik kies voor het laatste.

Nonkel Frituur | 02-03-16 | 21:18

Ook in Duitsland weet men al langer van de "US handwriting behind streams of refugees" vimeo.com/140656046

ben kokhals | 02-03-16 | 21:17

Nonkel Frituur | 02-03-16 | 21:11
Oh? U weet ook al waar ik allemaal al geweest ben?
Raaskal toch niet zo uit uw nekharen..
.
Datzelfde riedeltje hebben we over de Polen ook gehoord. Ja, er is een deel wat wil werken, maar als ze gratis geld kunnen krijgen, duiken ze net zo makkelijke een uitkering in.
Maar naïef als u bent, zal dat wel niet zo zijn....

Ommezwaai | 02-03-16 | 21:16

Het uiteenvallen van het Warschaupact, alsook het uiteenvallen de Sovjet-Unie was geen verdienste van de NATO. Integendeel, de oprichting van het Warschaupact in 1955, was een reactie op het oprichten van de NATO in 1949.

Rest In Privacy | 02-03-16 | 21:16

Het komt Poetin niet slecht uit, die vluchtelingen in Europa, maar het is inderdaad bijvangst en niet de eerste prioriteit.

Rest In Privacy | 02-03-16 | 21:15

Dat filmpje van van baalen, de oil man.
Aan zijn hoofd te zien, zit hij goed in de olie.

Maar wat een dom volk bij elkaar, deze mensen kan je niet serieus nemen.

nononse | 02-03-16 | 21:15

@Van Duyvenbode | 02-03-16 | 21:11
De NAVO zou inderdaad beter opgeheven kunnen worden, want het is echt volkomen op hol geslagen. Daarvoor in de plaats zouden Europese landen een eigen verdedigings-structuuur kunnen opzetten.

ben kokhals | 02-03-16 | 21:14

Nonkel Frituur | 02-03-16 | 20:51

Naar mijn idee hebben oekrainers vooral Russische waarden. Corruptie, Russisch orthodox.
leg mij eens uit welke waarden oekrainers hebben die gelijk staan aan westerse waarden/normen.
En nu niet met een npo link komen aub

Tuborg øl | 02-03-16 | 21:14

Die Breedlove gaat met zijn agitprop steeds meer trekjes vertonen van Strangelove. Het is de VS/NAVO dat al sedert vele jaren ook de regering van Assad omver wil werpen (PNAC, Clean Break) en uiteindelijk samen met coalitie-leden als Turkije een proxy heeft opgezet (ISIS) om dat te bevorderen. Daar is de oorsprong van de humanitaire ramp en vluchtelingenstroom. Versterkt met het opzettelijk vernietigen van de infrastructuur door de VS/NAVO-coalitie, zoals ook de Russen vorig jaar hebben aangestipt www.youtube.com/watch?v=21UQvvtYAIg#t...

ben kokhals | 02-03-16 | 21:11

Ommezwaai | 02-03-16 | 20:56
En dat zegt iemand die nog nooit in Oekraïne geweest is.
Was u er wél geweest dan kraamde u zo'n onzin niet uit.
Armoede, ja, inderdaad. Maar ze zijn wel bereid om zich uit de naad te werken. Handje ophouden, dat doen ze niet.

Nonkel Frituur | 02-03-16 | 21:11

Uit de EU, en uit de NAVO. Beide organisaties hebben geen bestaansreden, behalve "special interests". Herstel de grens,
voer de gulden weer in, krijg weer ruggengraat, handel met andere naties, sluit verdragen, maar ga niet verder dan dat.

Rest In Privacy | 02-03-16 | 21:11

En de russen en de amerikanen lachen, wat een prutsers daar binnen de eu.

nononse | 02-03-16 | 21:10

Well, never mind the bollocks, here's a British general explaining how the EU is a load of utter utter utter utter utter (thanks Rik Mayall)
www.telegraph.co.uk/news/uknews/defenc...
Een stukje van Maj Gen Julian Thompson voorafgaand aan het EU referendum dat in de UK gehouden gaat worden en waarvan onze regenboog multiculti vrindjes in ieder geval multicoloured kleuren schijt aan het poepen zijn.

Rest In Privacy | 02-03-16 | 21:08

Breedlove is een vieze oorlogshitser van het ergste soort. Hij gaat er bovendien even aan voorbij dat de cia de maidancoup heeft geinstigeerd en is van wapens heeft voorzien. De navo is zelf de foute partij in dezen en ik sta zeker niet aan de kant van de navo-aggressoren. Van mij mag de non-valeur Breedlove op non-actief worden gesteld voor deze uitspraken. Wat een koekwous.

accijnstoerist | 02-03-16 | 21:06

Breed is synoniem voor strange?

bijna_raak | 02-03-16 | 21:03

Breedlove? Breedhate zul je bedoelen.
Het komt mij voor dat de NAVO doelloos is zonder "vijand". Als we er geen meer hebben dan verzinnen we er wel een en lullen die kutburgers gewoon compleet bewusteloos tot ze het sprookje ook geloven.
Zo sterft het helaas in de samenleving van subsidiesponzen die zichzelf "nuttig" maken.

Kromme Tenen | 02-03-16 | 21:03

Societal collapse is the fall or disintegration of human societies
Toynbee argues that the breakdown of civilizations is not caused by loss of control over the environment, over the human environment, or attacks from outside.
He argues that, as civilizations decay, they form an "Internal Proletariat" and an "External Proletariat." The Internal proletariat is held in subjugation by the dominant minority inside the civilization, and grows bitter...

pjotr nicknaamtov | 02-03-16 | 21:03

Nou ja als dit zo is, dan worden de heren Verhofstadt en Van Baalen bedankt!

Bena | 02-03-16 | 21:02

Nee, de colonnes moslims die Europa in marcheerden deden hadden geheel toevallig nou net allemaal hetzelfde idee op dezelfde tijd. Uiteraard was dit allemaal georganiseerd. We weten alleen niet door wie en waarom.

EnNouJijWeer | 02-03-16 | 21:01

de top van de NAVO (en amerikaanse generaals) bestaat uit koude-ooorlog gekkies die achter elke boom een communist zien.

En Amerika wil vooral vooral voorkomen dat Europa te machtig wordt, dus men probeert het vanuit het zuiden en het oosten te verzwakken. ( want alleen dan zal Europa afhankelijk blijven van de VS). Ze proberen daarom oorlogjes te creeeren aan onze grenzen.

Wutbürger_ | 02-03-16 | 21:01

@Nonkel Frituur | 02-03-16 | 20:51
Laat ze dan maar naar België gaan! Maar ik zit niet te wachten op Oekraïeners, Roemenen, Bosniërs, Sloveniers enz. Laat ze lekker in hun eigen land en hun eigen cultuur.
Sluit nu eens de grenzen en laat het land dat dit veroorzaakt, deze mensen opvangen!
Hoeveel van die immigranten heeft de VS opgevangen? Maar wel een grote bek hebben dat wij al deze mensen moeten opnemen.

Tostiman | 02-03-16 | 21:00

De Europese Unie wordt niet aangevallen door vijanden, maar van binnenuit gesloopt door incompetente technocraten.

Kortsluiting. Krank im Kopf. Knol in de Kop.
Feynman | 02-03-16 | 20:49
Ja en dat wil er bij mij dus niet meer in. Dit is niet het gevolg van incompetentie, dit beleid is moedwillig. Het kan toch niet zo zijn dat wij als reaguurders het beter weten dan deze leiders? Alles verloopt volgens plan om Europa te verzwakken tot het punt dat er geschreeuwd wordt om een sterkere EU(SSR).
Dagelijkse herinnering dat Merkel een communist is.

pluskukel | 02-03-16 | 21:00

Geef het een paar maandjes en ze vinden bewijs dat Poetin hoogst persoonlijk achter 9/11 zit

Stel dat het echt nek aan nek word in de US Clinton vs Trump. Een paar weken later zal er vast iets zijn dat blondie eigenlijk een geheime agent is van Rusland.
Ohjah en hoogst persoonlijk opgeleid door Poetin.

Stel dat de het klimaat pushen wat tegenzit
Klimaat verandering komt door Poetin zijn geo engineering hightech super deluxe scary godrays of death doomsday agression apparaat.

J.T | 02-03-16 | 20:59

'Putin en Assad gebruiken vluchtelingen om Europa te breken'
Klopt. Er wordt 2x per uur gebombardeerd op locaties waar gevochten wordt.
Puur om iedereen gek te maken. Terreur, wat wij eerder hadden moeten doen. De vluchtelingen zijn een welkom bijproduct voor Putin.

GateKeeperNL | 02-03-16 | 20:57

Nonkel Frituur | 02-03-16 | 20:51
Oekraïners met Westerse waarden? Ik vraag mij in alle ernst af of u weet wat er speelt in de Oekraïne?
Straatarm en door en door corrupt... Zulks is geen goede voorbode voor succes binnen West-Europa.

Ommezwaai | 02-03-16 | 20:56

Als Philip Breedlove gelijk zou hebben
is Mutti Merkel een trawant van Putin om dit duivelse plan te laten slagen
Maar even los van Breedlove's aluhoedje-betoog,
wat let de EU om die Assad/Putin snode plannen tegen te gaan middels degelijke grenscontroles en een werkelijk daadkrachtig anti-asielplan
Oi Phil, beware of the enemy within, within the EU OKW, that is

Tobi | 02-03-16 | 20:55

En ik maar denken dat Turkije en IS daar achter zitten...

Abject | 02-03-16 | 20:54

Al in de Sovjet tijd had Rusland een maritiem steunpunt in het Syrische Tartus. en.wikipedia.org/wiki/Russian_naval_f... . De hele geschiedenis door heeft Rusland gestreefd naar de doorgang tot ijsvrij havens via de Zwarte Zee. Die toegang wordt nu bedreigd door het gedram van de EU in de Oekraine dat grenst aan de Zwarte Zee, met als oeverstaten Navo-leden zoals Roemenië en Turkije dat de Bosporus beheerst. En dus wordt Syrië voor Rusland steeds belangrijker.

Ci Ty33 | 02-03-16 | 20:54

Feynman | 02-03-16 | 20:49
Wat mij betreft duurt de sloop nog veel te lang.
Of de sloopkogel nu van buiten of van binnen afkomstig is, stuk gaat de boel.
.
Voordien moeten wij hier al aan onze stutten trekken, dunkt me.

Ommezwaai | 02-03-16 | 20:53

Feynman | 02-03-16 | 20:49
Oekraïeners zijn gewoon Europeanen zoals u en ik. Met Westerse waarden. Die mogen hier wat mij betreft vrij binnenwandelen.
Een hemelsbreed verschil met de Turken. Die wil ik géén visum geven. Nooit. Dat zijn géén Europeanen.

Nonkel Frituur | 02-03-16 | 20:51

@Musset | 02-03-16 | 20:40
Volgens mij probeert de heer Poetin vooral de oprukkende NAVO terug te dringen naar achter het voormalige ijzeren gordijn. En ook dat vind ik heel begrijpelijk.

De grootste bedreiging voor de vrede in Europa is de expansiedrift van de NAVO.

VanBukkem | 02-03-16 | 20:50

Volgens het associatieverdrag krijgen 45 miljoen Oekraïners straks visumvrij toegang tot Nederland. Volgens het laatste akkoord met Turkije krijgen 80 miljoen Turken straks visumvrij toegang tot Nederland.

Schengen krijg met twee pennenstreken een kwart meer potentiële economische migranten. Doen we gewoon zelf. Hebben we Assad & Poetin niet voor nodig. We laten ons niet breken door externe partijen. Merkel nodigt iedereen uit, en we doen het gewoon zelf.

De Europese Unie wordt niet aangevallen door vijanden, maar van binnenuit gesloopt door incompetente technocraten.

Kortsluiting. Krank im Kopf. Knol in de Kop.

Feynman | 02-03-16 | 20:49

De verdragsorganisatie van Amerika is al jaren op strooptocht in de satellietstaten van Rusland, en daarvan zie je alleen de gevolgen bij de NOS: zoals de roodaangelopen kop van de nieuwe tsaar.

Slogra | 02-03-16 | 20:49

*niets meer over causaliteit opschrijven durft*

compitaal | 02-03-16 | 20:48

Ja hoor, daar istie weer: "Poetin did it". Rusland bombardeert pas sinds een paar maanden (en met succes, terwijl het Westen in de afgelopen jaren het vuurtje alleen maar verder heeft opgestookt!!!) terwijl de asieleiserstromen er al veel langer zijn.
Poetin beschermt zijn eigen grenzen tegen de oprukkende NAVO en dat past de oorlogshitsers VS/EU niet.
ZO zit het en niet anders!

Lupuslupus | 02-03-16 | 20:48

@VanBukkem | 02-03-16 | 20:45
hoofdschuldigen *aan* . [Zucht.] Soms word ik zo moe van mezelf.)

VanBukkem | 02-03-16 | 20:47

Wellicht zijn het NATO-leden Turkije (probleem lozen) en Griekenland (Duitsland pesten) die ze bewust doorzetten? Ik heb van nog geen Turkse kustwacht gehoord.

omanders | 02-03-16 | 20:46

Iedereen snapt het, behalve de EU politici.

Vogelbeest | 02-03-16 | 20:45

Interessante uitspraak. Maar meer een uitspraak voor een politicus dan voor een militair die gewoon opdrachten moet uitvoeren.
.
Ik zou als militair alle politieke uitspraken aan mijn politieke bazen overlaten. Gevaarlijk terrein.

appelboor | 02-03-16 | 20:45

Als er iemand is die GEEN schuld heeft aan deze vluchtelingencrisis dan is het wel Vladimir Poetin. Vladimir Poetin helpt gewoon zijn kameraad Bashar Al-Assad. Dat mag. Dat zouden wij ook doen. En meneer Assad probeert gewoon zijn hoofd boven water te houden/op zijn nek te houden. Ook dat is heel begrijpelijk.
Nee, de hoofdschuldigen van deze vluchtelingencrisis zitten in Washington en Brussel. En de heren Poetin en Assad zijn de enigen die er een begrijpelijke en logische politiek/strategie op na houden in deze kwestie.

VanBukkem | 02-03-16 | 20:45

Ik denk dat hij zeker een punt heeft, en dat, nu Rusland ziet dat de EU niet weet hoe om te gaan met de vluchtelingen, dat meer dan alleen ''een bijzaak'' is geworden voor de Russen. Het was misschien niet hun intentie, maar oh wat is het voor de Russen mooi meegenomen.

Boobyphoto | 02-03-16 | 20:44

Kijk op youtube eens naar een interview uit 2008 met historicus Webster G. Tarpley, the man behind Obama. Bijna eng hoe zijn voorspellingen zijn uitgekomen deze tijd en wordt het NAVO/EU vriendjes gehalte wel heel duidelijk

K0fr@ | 02-03-16 | 20:43

Blijkbaar is GS ook van mening dat deze volksverhuizing geheel spontaan op gang is gekomen.
Ben ik benieuwd welke volksverhuizing uit de geschiedenis nog meer spontaan van aard was want voor zover mijn kennis reikt had elke volksverhuizing een regisseur.
.
Lees Machiavelli nog eens en kijk met die kennis eens wie er allemaal baar bij hebben. Let vooral op waar de stroom NIET naar toe gaat.

General McAuliffe | 02-03-16 | 20:43

Het doel klopt, de rest is fout. Amerika probeert europa te breken. Ze willen geen sterk europa.

postmodernismisdead | 02-03-16 | 20:42

Ze denken daar bij de NAVO misschien dat de halve wereld moeite heeft met een tijdslijn helder te onthouden, maar we zijn natuurlijk niet allemaal op ons achterhoofd gevallen. De vluchtelingen stonden allang in onze tuinen en keukens toen Assad op een haar na was afgezet en voordat Putin Assad actief met zijn luchtmacht ging steunen.

Weaponizing migration is ook een hele leuke vondst, alleen is het Westen en vooral de yanks meer debet aan grote wanorde in het Midden Oosten. Even goede vrienden wel verder, maar geen gelul aub.

moonshiner3519 | 02-03-16 | 20:41

Klopt helemaal, echter het zijn niet Putin en Assad, maar Victoria Nuland, Hillary Clinton, Obama, maar vooral George Soros die dit soort agenda's op de kaart zetten.

rmstock | 02-03-16 | 20:41

Putin wil, hoe dan ook, de oude USSR grenzen herstellen.

Musset | 02-03-16 | 20:40

Het is misschien geen doel maar toch wel mooi meegenomen. Nu ik het opschrijf: wat is het verschil?

Godsammekraken | 02-03-16 | 20:38

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl