achtergrond

Geenstijl

LIVE. Migranten bestormen grens Macedonie

Daar gaan we. Opstand in de migrantenstroom. Met een zelfgemaakte stormram (!) hebben vluchtelingen de Grieks-Macedonische grenshekken bestormd bij Idomeni. De politie zet traangas in, migranten gooien met stenen. In Griekenland wachten vele duizenden aangekomen ontheemdiërs op doorreis, herplaatsing of überhaupt zorg en onderdak. In de eerste twee maanden van 2016 kwamen al meer dan 112.000 mensen aan in Griekenland, dat dreigt te bezwijken onder de druk: in dezelfde periode vorig jaar waren het er slechts 4.600. Hier een LIVESTREAM in het Duits, want die kant willen de doorbraakdobberaars natuurlijk graag op.
Idomeni: Het plaatsje is de laatste stop voor de grens met Macedonië, dat maar mondjesmaat mensen doorlaat terwijl het opvangkamp (dat al maanden overladen is) uit zijn provisorische voegen knalt.
Opstand: De onrusten in het kamp begonnen gisteren met bezettingen van het spoor.
Stormram Hier beelden van de stormram waar de hekken mee open gebeukt werden. stormramgrenshekken.pngUpdate 14u50: Bestorming bedaard. Mensen worden geholpen aan 'traangasschade'. Een paar honderd mensen zitten nog steeds op het spoor.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.