achtergrond

Geenstijl

Fritsvlog: Lachengierenbrullen om Plan Steunzender

Het geinige van onze overheid is dit: Steeds als je bijna gaat denken dat 'Den Haag' een gewetenloze doomsday machine is die onschuldige burgers opvreet en weer uitkotst, gebeurt er iets waaruit blijkt dat onze overheid eigenlijk een hele logge olietanker met een amateurbemanning is, die zich onbeholpen vooruit ploetert op de wilde baren van de publieke opinie. Vanmiddag bleek dat weer eens, toen het PR Plan Ja-Knikkers & Steunzenders uitlekte. De propaganda waar Rutte mee op campagne gaat voor 6 april is een lief-naïef ivorentorentheorietje dat is opgesteld vanuit een totale onwetendheid over wat er zich op de begane grond van de burgersamenleving afspeelt. We zitten nog steeds na te grinniken, zoals ook Frits & Roel in hun sketch hierboven de lach nauwelijks kunnen inhouden. Maar toch: er wordt weer duchtig op los gelogen in de staatspropaganda over het samenwerkingsakkoord associatieverdrag. Het kabinet mag van de PR-lijn alleen over de handelshoofdstukken praten, niet over de (geo-) politieke en militaire aspecten van een verdrag dat de weg moet bereiden voor NAVO- en wellicht EU-lidmaatschap. Maar juist dat handelsgedeelte is al lang in werking! De EU maakte het nota bene zelf wereldkundig in een jubelberichtje: "The trade part of the EU-Ukraine Association Agreement becomes operational on 1 January 2016." (cache-link want bericht foetsie?) Als het inderdaad, zoals Rutte wil dat we denken, 'slechts een handelsverdrag' zou zijn, dan zou er nooit een referendum over kunnen zijn, omdat de EU exclusieve bevoegdheid op handelsgebied heeft. Een 'ja' van de regering (zonder instemming Tweede Kamer) is genoeg om het in te voeren. En prima ook, er is niks mis met handel #VOCmentaliteit. Pas bij een gemengd verdrag, waarin ook politieke en militaire hoofdstukken staan en wat dit verdrag dus is, moet de Kamer meebeslissen en kan de burger een referendum afdwingen - precies wat GeenPeil gedaan heeft. Kortom. Rutte's PR-plan is gestoeld op leugens en verdraaiingen, niet op feiten. U wordt belazerd. Hieronder legt een MA Europese Unie Studies het glashelder uit: Zo. En nu dit lijstje met namen van Steunzenders naast uw TV hangen en iedere keer als er iemand in beeld verschijnt die daarop genoemd wordt, weet u dat-ie liegt. Kun je een leuk drankspelletje van maken, ook. Met shotjes wodka.
"HAHAHAHAHA" Je verwacht het niet van onze MinPres, maar Rutte lacht het lek natuurlijk hartelijk weg. Voor zover je een boer met kiespijn 'hartelijk' kunt noemen. "Het is om hopeloos van te worden. Echt niets blijft geheim."
(Nou ja, behalve die radarbeelden van MH17 dan. En de bonnetjes van Teeven. Of de Teeven Tapes van Jos van Rey. De naheffingsdocumenten. Eigenlijk blijft het meeste gewoon wél geheim. Zucht.)

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.