Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Air-Holland: zo wit als coke

drugsaapieZoals bekend werd Air-Holland gefinancieerd met drugsgelden. Lijntjes naar de Antillen en Suriname werden opgezet door een Surinaams drugskartel waarvan leiders 'net gangsterrappers, behangen met goud' in Rotterdam verbleven. De directie en aanverwanten maakten zich schuldig aan witwasserij. Vanochtend bracht De Telegraaf ook wat nieuwe feiten: directeur van Q-International, Peter Vesseur is nu eveneens verdachte: hij waste 2,5 miljoen gulden wit, pleegde fraude en valsheid in geschrifte. Peter is beter bekend als de baas van Pedo-Air: Q-international organiseerde goedkope seksreizen naar Fortaleza: hele vliegtuigen vol met mannen die naar Brazilië gingen om wat minderjarig spul kapot te trekken. Dit liep zo de spuigaten uit dat de zelfs de Braziliaanse overheid Q-International verbood te landen. Willibrord, wakker worden! Verder wordt nu ook Normann Kleine, de ex-minister van Financien van Suriname genoemd: Tjonge, waar lazen we dat al eerder? oja, een half jaar geleden al...

Reaguursels

Inloggen

Die Eric de Vliegenier vertrouw ik ook niet, met z'n slimme manier van snel zaken doen en bedrijfjes opkopen, van naaimachinereparateur tot multi multi miljonair, de onderhandelaar met krakers, de directeur in spijkerbroek..... Je maakt mij niet wijs dat je zo naief bent dat je niet in de gaten hebt dat er stront aan de knikker is,als je zo'n slimm"eric" bent.....

bondje33 | 08-05-05 | 18:36

'Belgium Exel'? Wat vreten jullie eigenlijk allemaal uit bij ons? We hadden de grens moeten afsluiten toen jullie nog gewoon kwamen kathedraalpissen...

veest van pim | 08-05-05 | 10:38

update belgium exel wordt legt morgen de boeken neer , weer een stukje van de Vlieger zijn vleugels af

web_grazer | 08-05-05 | 09:52

Q-International.

Wie goed zoekt zal veel vinden. Ook de ervaringen van gezinnen met kinderen die in een schietparadjs belanden. Als zij een ander hotel wensen, dan loopt Q-International samen met hen naar een pin-automaat om tegen woekerkoersen het hotel te wijzigen. Dit betreft Q-International richting Brazilië, maar ook op de andere bestemmingen zijn reisverslagen te vinden waar de honden geen brood van lusten.
Peter Vesseur is een grote kleautchaque en mag nu eindelijk wel eens afgerekend worden op zijn "prestaties".
Volgens mij is er op de TROS-site ook nog veel jankwerk terug te vinden van reizigers met Q-International. Maar daar verdiep ik mij niet in; dat is de verantwoordelijkheid van de "individuele reiziger".....

WhYnotDanWel | 08-05-05 | 08:49

Ik begrijp MARTINAIR niet meer.

Door Q-International is MARTINAIR al eens diverse malen door de strond gehaald. Op het moment dat de Braziliaanse autoriteiten een verbod oplegden aan Q-International, verscheen op de website van laatste-genoemde de clausule dat reizen alleen doorgang konden vinden als MARTINAIR toestemming zou krjigen van de Braziliaanse regering (volgens Q-International zou momenteel een verbod gelden voor MARTINAIR).

Q-International heeft inmiddels een naam opgebouwd (destijds door Zembla "beschadigd"), in zowel Brazilië als in Nederland. De 7 hoofdingrediënten:

1. aanbieden van "goedkope" sexreizen
2. hoofdtransporteur voor pedofielen
3. medepartner in drugsdelicten
4. niet betalen van de hotels in Fortaleza
5. altijd alles ontkennen
6. oplichterij (nu reizen aanbieden via TAP --> die al zijn prijzen aanbiedt inclusief alle luchthavenbelastingen vanaf en naar Amsterdam etc., en vervolgens nog eens diezelfde taxes separaat in rekening brengen bij de Nederlandse boeker).
7. Een reisleider die middels een TV-uitzending (Netwerk) en een boek beweert voor niks 16 maanden in de bajes te zijn beland door een vervelende toerist die iets met drugs had te doen. Vervolgens is diezelfde reisleider in Nederland voor hetzelfde delict veroordeeld.

Ik zou als ik MARTINAIR was niets, maar dan ook niets meer met Q-International te maken willen hebben. Kost mischien een paar maanden omzet, maar als de bestemming trekt zijn er zo weer nieuwe partijen waar een deal mee is te sluiten. Air Holland heeft zijn vingers al lelijk gebrand, Holland Exel idem dito. En straks Martinair ook??????????

Kom op Martinair, ik weet zeker dat dit soort berichten ook bij jullie aankomen.

Q-International moet nu maar eens helemaal kapot.

En Peter Vesseur helemaal.

WhYnotDanWel | 08-05-05 | 07:58

Onschuldig volgens eigen zeggen, maar de rechtbank in Dordrecht veroordeelde hem tot een gevangenisstraf die gelijk stond aan de tijd die hij inmiddels in Venezuala in de gevangenis had doorgebracht..... www.rijnmond.nl/?pid=4&item=17199

Raar allemaal. Onschuldig veroordeeld in Zuid-Amerika en vervolgens in Nederland veroordeeld tot een straf die gelijkstaat aan de reeds uitgezette tijd in Venezuela.

Hetzelfde als dat door een fout van de het consulaat in Rio de Janeiro twee Nederlandse kinderporno handelaren op een een extra verstrekt paspoort Brazilië weten te ontvluchten, iets wat "per ongeluk" net daarvoor ook al in een ander Zuid Amerikaans land was voorgekomen.

WhYnotDanWel | 08-05-05 | 06:22

Grove fout van mijzelf!!!!!!!!!!
Het betreft niet Marco Haringa, maar Marco Harinck !!!

citaat:
Henk ten Berge
Hemel en hel in Venezuela
Reisleider Marco Harinck zestien maanden onschuldig in de cel

Prijs Euro 12.50

Hemel en het in Venezuela is het onthutsende en waargebeurde verhaal van de enthousiaste Nederlandse reisleider Marco Harinck. Hij was verliefd op het Zuid-Amerikaanse continent, vooral op de Venezolaanse binnenlanden. Hij kende de ondoordringbare jungle, de fascinerende savannen en de mysterieuze Tafelbergen als zijn geboorteplaats en trok er rond met groepen avontuurlijke toeristen. Op het populaire vakantie-eiland Isla Margarita bezorgde hij duizenden Nederlanders een droomvakantie. Zijn leven was een en al romance en blijspel.

Maar door één valse streek van een Nederlandse reiziger veranderde Marco's hemel binnen enkele minuten in een hel. Een drugssmokkelaar luisde hem er op geraffineerde manier in en maakte gebruik van de corrupte justitie.Voordat hij het besefte, werd hij als 'het brein achter een internationale bende' onschuldig veroordeeld tot tien jaar cel.

Opeens leefde hij als in een angstaanjagende nachtmerrie in een Zuid-Amerikaanse gevangenis, tussen ratten en kakkerlakken en in het gezelschap van gewetenloze moordenaars en meedogenloze misdadigers. Marco kwam terecht in een samenleving die met niets te vergelijken was. Roof, verkrachting en martelingen waren er aan de orde van de dag. Hij werd voortdurend met de dood bedreigd, was getuige van weerzinwekkende taferelen en moest uit lijfsbehoud meewerken aan mensonterende acties. En dat op precies hetzelfde Isla Margarita waar het leven hem ooit zo toelachte, als in een nooit eindigende mooie droom...

Extra informatie:
Ingenaaid, 159 pagina's
Met illustraties
Verschenen: november 2003
Gewicht: 208 gram
Formaat: 201 x 126 x 16 mm
Bzztoh

WhYnotDanWel | 08-05-05 | 06:03

Die Willibrord is inmiddels ook al enige malen in Natal en omgeving gesignaleerd.

Gevlogen met Air Holland (bussines clas) en met een reisbureau wat toen bestond uit oudmedewerkers van Q-International.

De wereld is wat dat betreft erg klein.

Overigens heeft een huidige medewerker van Q-International (gestationeerd in Fortaleza) eens een tijdje vastgezeten in Venezuela. Volgens de betreffende persoon onterecht, want het ging om een drugskwestie van een "lastige" reiziger (Peter?). Het boek is overigens gewoon overal te koop en het betreft hier Marco Haringa. Is destijds ook aandacht op TV aan geschonken.

Een klein beetje meer zoekwerk en dan vallen alle puzzelstukjes zo in elkaar.

Maar dat dit wereldje stinkt is inmiddels zonneklaar.........

WhYnotDanWel | 08-05-05 | 05:46

In maart 2005 is meneer Aiwan Gulzar in Brazilië veroordeeld tot 8 jaar en 8 maanden celstraf. Zijn Belgische kameraad kreeg zelfs 10 jaar, 10 maanden en 10 dagen. Deze laatste is ongeveer 8 jaar geleden in België al eens veroordeeld wegens een drugsdelict.

Wat ik nog steeds niet begrijp is het feit dat Aiwan, die wordt gezien als één van de "financiers" van de drugstransporten, via Natal met Air Holland naar Belem afreist met ruim 58.000 XTC tabletten en nog wat LSD en andere troep. Of had hij zijn vrouw willen verrassen met een luxe presentje?

www.infojus.gov.br/portal/ultimaver.as...

WhYnotDanWel | 08-05-05 | 02:26

we zijn tenslotte allemaal geflest door de regering met hun euro , om het hoofd boven water te houden moeten sommige mensen zich gewoon in de onderwereld vestigen

smurfina | 08-05-05 | 01:30

Je mag tegenwoordig ook niks meer als jonge, ondernemende kerel om wat bij te verdienen.

Conan de Rabarber | 07-05-05 | 23:38

Van Gaever kocht volgens mij gammele luchtvaartbedrijven op om zo staatssteun in zijn zakken te kunnen steken. Nu heeft hij die omweg niet meer nodig, als volksvertegenwoordiger voor de Belgische kaalkopjes. Ik vraag me af bij hoeveel van die kleine luchtmijtjes hun trafiek honderd procent zuiver is - legaal bedoel ik dan.

veest van pim | 07-05-05 | 22:45

@redactie

Het verbaast mij dat in de berichtgeving niet is aangegeven dat Iwan G. vorig jaar september in Brazilië is aangehouden, samen met de Belg M. v.d. B., nadat Iwan G. met een grote hoeveelhedi XTC Brazilië kwam binnen vliegen.

WhYnotDanWel | 07-05-05 | 20:24

tja.... ze zullen toch wel weer worden vrijgesproken. En daarna krijgen ze een mooie schadevergoeding en een nieuwe naam.

Chinuk | 07-05-05 | 20:02

Ik heb ook last gehad van TIP. Was een gratis proefabonnement. Of zoiets iig. Lang geleden. Gezeur kan ik me nog wel herinneren. Hoge rekeningen enzo. Heb ook niet betaald toen. Alleen een briefje gestuurd naar het incassobureau en toen niks meer gehoord. Rare gasten.

blawablawa | 07-05-05 | 20:01

Dus toch...

puntennel | 07-05-05 | 19:34

Ja eigenlijk was de naam Air Holland dus
Snuif Air Holland,Coke-air Holland,Pusherman Air,Suriname Snuif-fair,Bouterse lucht&neus Service,Witgoed Air Netherlands,DE Witte Reus Holland,
Ach hoeveel bedrijven werken met drugsgelden?merendeel van de Surinaamse cafes,coffeeshops zijn gekocht met die drugsgelden,laten wij elkaar geen mietjes noemen!
Ons land vaart wel met nederwiet en coke,vergeet ook de hoerenindustrie niet,de condooms fabrieken,de koffieboeren in Columbia,immers alles verdient geld met deze drugs,zelf de doodbegravers en munitie fabrikanten bij afrekeningen in het millieu,denk dat Holleeder en consorten vast aandelen hebben toch?

nummertje | 07-05-05 | 19:03

Als ik zo eens naar de link van willibrord kijk ga ik opeens anders naar 'suiker'witte stranden kijken.En wat deed hij daar bij die pedo's,ze allemaal confronteren met uitspraken ;He viespeuk ... is dat normaal ed.Mag je echt hopen als je daar zit dat je een goede reisverzekering hebt.

rn1970 | 07-05-05 | 18:52

Die Van Gaever heeft trouwens ook de Belgische luchtvaartmaatschappij VLM opgericht, alsmede het inmiddels VG Airlines.

CrazyBob | 07-05-05 | 18:36

@rn1970 "alleen maar verdachtmakingen.Ze zijn pas schuldig als ze worden vrijgesproken.Zo werkt dat hier in nederland." hehehehe

Draaitafel Demagoog | 07-05-05 | 18:28

zeer toepasselijke reclame rechts in beeld. chillen op de Antillen... whahahahaha

Filthy Habits | 07-05-05 | 18:24

Ik vind dus dat ze Air Holland moeten terug sturen naar Marokko... oh nee! Of kan die Peter V. z'n Nederlanderschap niet worden afgenomen? :-) Overigens "Lijntjes naar de Antillen en Suriname werden opgezet(...)"...<grin>

auldslapper | 07-05-05 | 17:54

Over stormfront gesproken: Een parlementario van de Belgische kaalkopjes, Freddy Van Gaever, zat ook in het management van Air Holland. Weten we gelijk waar ze al dat geld halen en waarom die meetings zo hard op technofuiven lijken (zij het dan met klotemuziek): opgefokte sfeer, doldraaiende gabbers en veel opeengepakt volk. Allemaal snuifluizen.

veest van pim | 07-05-05 | 17:28

@frozenhenk:
Ja we waren niet de enige, het ging om honderden (ex-)klanten, maar laat daar toch altijd een paar goedgelovigen of angstigen wél intrappen: kassa voor TIP! En de lachende derde is natuurlijk de Incasso Unie. Hoewel ik een zeer aardig juffrouw aan de telefoon had, die direct bekende dat ik de meest vreemde klant uit haar loopbaan was, omdat zij nog nooit een verzoek had gekregen om de kosten zo hoog als mogelijk op te laten lopen.

Chiant | 07-05-05 | 16:53

Nights in white satin..... never reaching the end... Ha ha

Anyway. Delano wordt al weer een dagje ouder. Jullie kunnen beter de stoute Dino wat meer in de gaten houden GS.

azurnieuws | 07-05-05 | 16:49

internet plaza, ik heb gewoon die incasso brieven genegeerd, nooit iets van gehoord.

frozenhenk | 07-05-05 | 16:47

Die Normann Kleine heeft ooit eens toen hij nog directeur van The Internet Plaza was onterecht een incassobureau op mijn dak gestuurd. Hij dacht nog een paar honderd Euris van mij te kunnen beuren wegens het feit dat ik mijn abonnement bij die boevenbende enkele jaren daarvoor niet zou hebben opgezegd. Gelukkig had ik destijds een schriftelijke bevestiging gevraagd en gekregen. Dus belde ik het incassobureau met het verzoek om de incassokosten zo hoog als mogelijk te laten oplopen. Dat verzoek vond men nogal hilarisch en men verzocht mij de opzegbevestiging te faxen. Uiteraard deed ik dat niet. Helaas nooit meer iets van gehoord. Later zijn enkele lotgenoten nog bij "Kassa" en "Ook dat nog" geweest om hun verhaal m.b.t. de oplichtingspraktijken van dit heerschap uit de doeken te doen.
Zijn betrokkenheid verbaast mij dus niet en ik hoop van harte dat ie nu hangt!

Chiant | 07-05-05 | 16:40

Dan snap ik niet dat air-holland failliet is gegaan, ze zouden toch wel een centje aan die handel en reisjes over hebben gehouden.
Don't get high on your own supply.

gavrillo | 07-05-05 | 16:32

Die lachfilm Soulplane met Snoop Dogg is er zeker niks bij...
@Boktor.
Zijn dat de stormfront toppers? Zo zal "hardcore" nooit internationaal gaan hé...

MAXIMO | 07-05-05 | 16:31

Met coke moet je onwijs uitkijken... voor je het weet denk je dat je kan vliegen...

Plonk | 07-05-05 | 16:26

ik dacht dat het was coke, de witte sloper ;O

MarkJan | 07-05-05 | 15:46

Ik kijk tegenwoordig toch altijd anders naar die mooie witte lijnen in de lucht

Thygros | 07-05-05 | 15:17

@blawa... Brandde zeker wel.

rn1970 | 07-05-05 | 15:16

Ik heb een keer 14 kilo coke in het plasgaatje van me pik verstopt. Ja, dat soort dingen doe ik gewoon.

blawablawa | 07-05-05 | 15:07

@boktor 07-05-05 @ 14:51
Hahaha. Die is droog.

Nieuwe slagzin:
Met een paar lijntjes coke vliegen jullie ook!

Framoes | 07-05-05 | 14:59

De blingbling groenteboeren!

..zapper | 07-05-05 | 14:48

Tsja,.. Ik zei het een half jaar gelden al. En het is nog geen eens alles

Fanatic | 07-05-05 | 14:44

alleen maar verdachtmakingen.Ze zijn pas schuldig als ze worden vrijgesproken.Zo werkt dat hier in nederland.

rn1970 | 07-05-05 | 14:42

half jaar geleden al gelezen, oud nieuws dus.

frozenhenk | 07-05-05 | 14:37

Coke, de witte motor.

Koos Smakeloos | 07-05-05 | 14:37

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl