Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

COA incidentcijfers 2015 zaterdag op GeenStijl

logovandetotalitairebureaucratie.jpg Op 29 oktober 2015 heeft GeenStijl dit Wob-verzoek (pdf) ingediend bij VVD-staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid & Justitie. Strekking: het opvragen van alle incidentcijfers op asielzoekerscentra van het COA vanaf 1 juli 2014 tot heden. De reden: omdat het COA alles verzwijgt, media vaak niet op azc's mogen komen en Dijkhoff transparantie had beloofd (maar niet geeft). De opgevraagde informatie hebben we donderdagavond, dus drie maanden later, eindelijk ontvangen. Gedeeltelijk, althans. En onder embargo tot zaterdagochtend, ook nog eens. Dat embargo gaan we netjes eerbiedigen. Dat hebben we zo hebben afgesproken en we houden ons daar niet aan omdat V&J dat wil, maar omdat een aantal andere Wobbende media op hetzelfde moment en onder dezelfde voorwaarden dezelfde informatie hebben ontvangen. We willen niet oncollegiaal zijn. We hebben echter wel grote moeite met de handelswijze van V&J, dat in deze constructie diverse media tegen elkaar heeft uitgespeeld in de strijd om een primeur en daarmee Wob-verzoeken in 'informatievragen' om heeft kunnen zetten. We hebben dat spel meegespeeld om niet buiten de boot te vallen, maar vooral om het mechanisme áchter die COA-cijfers bloot te leggen en te kunnen beschrijven. Daarmee slaan we twee vliegen in één klap: GeenStijl heeft de cijfers die het COA stil hield boven tafel gekregen en we kunnen als bonus ook nog laten zien hoe het schimmige ministerie van Veiligheid en Justitie (!) probeert om rechtsmiddelen (de Wob) uit handen van de pers te nemen om de controle over de eigen informatievoorziening te behouden. Een bijzonder kwalijke zaak. Maar nogmaals, om niet oncollegiaal te zijn naar twee landelijke media en een regionaal medium, houden we de details nog even stil tot het embargo om 06:00 uur verstrijkt. Behalve dan het totaalcijfer, dat gaan we alvast wel geven. Uit de cijfers van V&J blijkt dat er in 2015 in totaal ruim 8000 incidenten in asielzoekerscentra hebben plaatsgevonden. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2014. Alle details morgenochtend vroeg ongefilterd & met duiding op GeenStijl. Plus: V&J is nog niet van ons af.

Reaguursels

Inloggen

Persoonlijk vind ik dat we ons niet moeten laten verleiden tot schermen met statistieken, het is vrij irrelevant en plastisch, en laat je het grote geheel doen vergeten.
Al dat gescherm met cijfertjes doet afbreuk aan wat er werkelijk aan de hand is, nl. het ongebreideld openstellen van je grenzen en sociale stelsel voor hordes en hordes illegalen. Want ze zijn illegaal. Europese regels zijn voor de zoveelste keer overtreden, eigen landelijke regels worden ook overtreden. Men beroept zich op het verdrag van Genève maar er staat nergens in dat verdrag dat een land geen eigen beleid mag voeren, zie:
xandernieuws.punt.nl/content/2016/01/G...
Duitsland en Nederland zijn inmiddels de enige landen die onbeperkt toegang geven tot duizenden Islamitische immigranten. Ik benadruk in dit geval specifiek 'islamitisch' omdat niet-islamitische immigranten zoveel mogelijk worden geweerd. De Christenen die op uitroeiing staan in het Midden-Oosten komen hier amper binnen.
Dat Nederland een soort apartheidsbeleid voert m.b.t. immigratie is niet algemeen bekend. Ik ken legio voorbeelden in mijn omgeving (ik ben met een Filipijnse getrouwd) over hoeveel moeite, tijd en ook geld het kost om als Aziaat toegang te krijgen tot Nederland. Dat er een Nederlandse sponsor moet zijn, dat de persoon in kwestie in eigen land al een inburgeringstraject moet volgen (zelf betalen!) en dat de Nederlandse 'sponsor' financiëel borg moet staan voor de nieuwkomer.
Aziaten zijn meestal hoogopgeleid, die willen we blijkbaar niet in de kenniseconomie van Nederland. Nee, liever duizenden middeleeuwers die óf geiten en schapen kunnen hoeden, óf een kalashnikov afvuren in een vol café. Ze worden niet gescreend, komen met valse papieren over de niet meer bestaande grens en gaan vervolgens allerlei belachelijke eisen stellen.
Ik herinner me Vietnamese bootvluchtelingen, ik herinner me niet dat zij asielzoekerscentra op stelten zetten, met oud en nieuw aan groepsverkrachtingen deden of ons deden ertoe zetten carnaval te kuisen.
We weten allemaal hoe dit komt. Mijn Filipijnse vrouw zal het u perfect kunnen uitleggen, want op de Filipijnen zitten ook moslims. Als je jezelf zwak opstelt, gaan ze misbruik van je maken. Toon je angst, gaan ze voor je keel. Nederland staat inmiddels duidelijk in die kringen bekend als een zwak, soft en angstig land, dus komen ze in horden hiernaartoe met een grote bek, want dan krijg je altijd je zin in Nederland.
U kunt tellen en WOB-en zoveel u wilt, maar de grote vraag blijft waarom een regering bereid is zijn land en bevolking in chaos te storten. Nu de asielzoekerscentra, straks in uw eigen wijk, u kunt erop wachten.

Rest In Privacy | 31-01-16 | 12:28

-weggejorist-

Ruchhouwer | 31-01-16 | 10:20

-weggejorist-

Ruchhouwer | 31-01-16 | 09:25

AZC bij mijn werk naast de deur... langzaam aan is zo'n beetje het hele gebouw geblindeerd. Voorheen kon je nog in de ruimte met alle miele's kijken maar sedert kort dus alles potdicht gemaakt...

liggend_streepje | 31-01-16 | 00:53

@tattooboer | 30-01-16 | 03:11
Aan je tattoo's... ?
--
Morgen Tattooboer, lekker geslapen? Ik kom net terug van 10 kilometer door het bos, heb 150 sit-ups gedaan en 150 push-ups. En ga over een uurtje naar de schietclub? Goed?

Mark_D_NL | 30-01-16 | 12:26

Die 8000 worden al lekker ge-ge-downplayed in de MSM. Men noemt het daar voornamelijk kleine incidenten zoals geluidsoverlast.
--
Ook typisch, geluidsoverlast. Dat kan van alles zijn. Krijsende vrouwen en kinderen die verkracht worden, een joelende menigte bij een vechtpartij, keihard en luidruchtig bidden...

Mark_D_NL | 30-01-16 | 12:24

Als we nou eens gewoon stoppen met iedereen die voet op EU bodem zet een gratis leven aan te bieden is het probleem morgen opgelost.

Vogelbeest | 30-01-16 | 10:38

-weggejorist-

Vinkje | 30-01-16 | 06:17

Wordt leven in Nederland overleven ?

duitse herder | 30-01-16 | 06:08

Nog één minuut te gaan.
*Twee tripeltjes ontkroonkurkt en @nemoj me jebat lief in oor fluistert dat ze ze wakker moet worden*

necrosis | 30-01-16 | 05:58

-weggejorist-

Vinkje | 30-01-16 | 05:44

Chips en popcorn. Nog een stief half uurtje.

r@face | 30-01-16 | 05:27

@Feynman | 30-01-16 | 04:21
De zorg en veiligheid bestaat uit medische check up, met name op tbc, sanitair, onderdak, bed, beddegoed, wasmachines, zakgeld en voedsel. Maar een ordedienst zit daar niet bij.
Ik geef alleen aan dat die 8000 geregistreerd zijn omdat er hulpdiensten van buiten bij betrokken zijn. Zonder hulpdiensten: geen registratie. En als er al zonder hulpdiensten is geregistreerd dan gebeurt dat echt incidenteel en ad hoc per locatie.
Dat is het.
En die cijfers kun je niet vergelijken met een verzameling waar die cijfers óók inzitten en uit die vergelijking een conclusie verbinden. De cijfers zijn gemankeerd, sowieso, maar om heel verschillende redenen voor asielzoekers dan Nederlanders. En juist vanwege dat verschil is elke conclusie over "liever" of "crimineler" volkomen luchtfietserij.

Stormageddon | 30-01-16 | 05:06

@INH.30CL | 30-01-16 | 04:07
Leg uit want mijn verstand zegt van niet.

miko | 30-01-16 | 04:39

Ken iemand die in zo'n AZC werkt en een half jaar geleden ofzo letterlijk tegen mij zei: "Er gaan doden vallen."
... ben benieuwd...

Rest In Privacy | 30-01-16 | 04:34

Stormageddon | 30-01-16 | 03:36
Eerste:
Dan geef dus ook jij aan dat de 8.000 incidenten die WEL door gemeld zijn een stevige ONDERrapportage vormen. Precies wat ik hier direct stelde en tegelde om 22:06.

Ik stelde dat bij een eerlijk werkende COA en ministerie deze cijfers hoger BEHOREN te zijn als de normale populatie. Nu je ziet dat die er ver onder zitten kan je de conclusie trekken dat er wordt ondergerapporteerd. Welke cijfers ik VERWACHT ten opzichte van we kregen.

Als je kan aantonen dat AZC`s vrijstaten zijn op andere manieren is ook dat weer nieuws. Dat betekent namelijk aan de ene kant dat we vluchtelingen niet de zorg & veiligheid geven die ze nodig hebben en aan de andere kant dat we de orde niet handhaven, laten ronselen voor de jihad en zo verder.

Tweede:
Natuurlijk is een incident niet 1 op 1 gelijk aan een delict. Een incident kan bestaan uit meerdere delicten. Mijn theorie gaat pas manco op die scheve vergelijking als IEDER incident uiteenvalt in honderd delicten. Maar zo`n incident vereist massale politie inzet, dus die hebben we niet regelmatig gemist.

Zodra ik iets beters heb pak ik dat uiteraard. Ik deel door het aantal mensen in de populatie, dus daar gaan we netjes rechtdoor.

De problemen die jij opwerpt moeten een factor honderd aan afwijking gaan genereren voordat mijn kaartenhuis instort. En daarvoor heb je nog geeneens een schatting gemaakt. Je stelt dat er verschillen zijn in methodes, die zijn er ook zeker, maar dit zijn aan/uit rapportages. Je noemt iets een delict of incident, of je zwijgt. Daarmee kan je marchanderen, maar dit wordt echt geen coderings of waarderingsprobleem.

Uit die vergelijking volgt óók een aanwijzing richting onderrapportage. Dan wijzen beide compleet geschifte systemen in dezelfde richting. We krijgen over een paar uur wat zwartgelakte zooi waar wat nullen ontbreken.

Of je moet in je achterhoofd hebben dat de CAO incidenten aan het rapporteren is waar geen strafbare feiten zijn gepleegd. Gezien politieke belang tot onderrapportage ook geen haalbare kaart.

Feynman | 30-01-16 | 04:21

De Nos geeft zojuist een lager cijfer: nos.nl/l/2083759. 4500 ipv 8000

En het lijkt alsof de Nos nu cijfers geeft die gunstig zijn voor de asielindustrie: '55 zedenmisdrijven op 47.000 azc-bewoners'. En 'maar 2 zelfmoorden in azc's in plaats van 3 in 2014'!!11!.

Nog even wachten, ben benieuwd naar de werkelijke cijfers die hier straks openbaar worden gemaakt.

Vijfde Cologne | 30-01-16 | 04:15

en min d

INH.30CL | 30-01-16 | 04:10

@INH.30CL | 30-01-16 | 04:07
Haha kruid! Sorry hoor+T

INH.30CL | 30-01-16 | 04:09

@miko | 30-01-16 | 03:31
Het gegeven was dat het dodelijk kon zijn. Op grotere afstand doden maken is meer kruid gewenst dus groter kaliber altijd beter.Dat neemt niet weg dat een .22 ook zo effectief kan zijn. Afijn op korte afstand is een .22 dodelijker voor een menselijk lichaam dan een 45.... geloof je dat?

INH.30CL | 30-01-16 | 04:07

Het leek weer ergens op vanavond.

miko | 30-01-16 | 04:07

@Feynman | 30-01-16 | 03:43
Mooi.

miko | 30-01-16 | 03:59

-weggejorist-

lalalilo | 30-01-16 | 03:51

miko | 30-01-16 | 03:37
Iedereen die zich aangesproken voelt of zich daaraan ergert.

Feynman | 30-01-16 | 03:43

@Feynman | 30-01-16 | 02:20
Ik heb het niet alleen over particuliere personen maar dus ook over mensen die een zaak hebben,dan kom ik er nog niet aan. tja, de appie in een achterstandswijk zal dan het gemiddelde opkrikken.

miko | 30-01-16 | 03:43

@Feynman | 30-01-16 | 03:11
Wat fijn dat steeds meer burgers merken dat het niet om statistieken en cijfers gaat.... allemaal bullshit! Prachtig hoe jij zaken omschrijft en met feiten onderbouwd! Maar beste Feynman je gaat ten onder aan je eigen woorden waar straks het zwaard wordt geheven. Heb ik dan ook wat aan je, of kies je voor de schuilkelder?

INH.30CL | 30-01-16 | 03:38

@Feynman | 30-01-16 | 02:35
Die was voor wie?

miko | 30-01-16 | 03:37

@Feynman | 30-01-16 | 03:11
En daar ga je dus de fout in. Het allerlaatste wat het COA wil is trammelant, met name complicaties in de verhouding met omwonenden en gemeente. Het allerlaatste wat een asielzoeker wil is politie erbij, dat schaadt de asielprocedure. Maar de controle op een AZC is de facto nul. Het is een vrijstaat. Als er in een gewone wijk in Nederland wat gebeurt wordt er nooit geaarzeld om de politie erbij te roepen. Er gelden andere motieven en mores. Trust me, I know. Ik ben recent op meerdere AZC's geweest. De stelling dat er meer controle en dus meer registratie van misdrijven is op AZC's is gewoon niet waar. Er is niet meer controle, er is niet meer registratie. De controle is alleen wie er op of af het terrein gaat. Daar houdt de controle op. En als het gaat om wat er in de verblijfsvertrekken gebeurt: daar is nauwelijks tot geen zicht op. Reken maar dat er gestolen wordt als de raven. Daar waar er buiten van diefstal vaak wel aangifte wordt gedaan (al was het maar voor de verzekering) gebeurt dat binnen een AZC niet. En daar heeft het COA verder ook geen enkel zicht op.

En het tweede is, dat je twee onvolledige datasets waarvan de ene ook nog eens onderdeel is van de andere niet kunt vergelijken en daar conclusies aan verbinden. Signaficante verschillen of niet in de gecombineerde dataset, doet er niet toe. Het gaat om verschillende cijfers, die op een verschillende wijze bijeengebracht zijn en die beide zeker onvolledig zijn. Dat is het punt. Die kun je niet vergelijken om daar een algemene conclusie aan te verbinden. Dat is gewoon pure nonsens.

Stormageddon | 30-01-16 | 03:36

@Graaf van Egmont | 30-01-16 | 02:27
Statistiek is,mits goed gebruikt wel handzaam. Ze allemaal wegzetten als leugens is goedkoop.

miko | 30-01-16 | 03:33

@INH.30CL | 30-01-16 | 03:04
Zo een klein kaliber over die afstand?? Ik zou een maatje groter gaan.

miko | 30-01-16 | 03:31

@Mark_D_NL | 30-01-16 | 02:22
Nee tegen je kinderen zeggen dat ze moeten toegeven en thuis moeten blijven.
Terrorisme heeft vele gezichten.
Ik voed me kinderen weerbaar op,niet laf.

@tattooboer | 30-01-16 | 02:17
Zijn we het over iets eens. toegeven is de eerste stap.
Mijn zoon naar de Grebbelinie? Nee natuurlijk niet dat is gevaarlijk! Komop, ,je leven verdedigen betekent ook dat je doet wat je WIL doen.

miko | 30-01-16 | 03:27

tattooboer | 30-01-16 | 03:16
Ik vraag me nu echt af of op welke tegel je reageert en wat je nu met het bedoelt.

Bovendien hoef je echt niet los te melden dat ik iets fout zou hebben. Dat maak ik al op uit de aanwezigheid van argument en dergelijke.

Feynman | 30-01-16 | 03:23

@Graaf van Egmont | 30-01-16 | 03:09
Graaf, ik ben al geruime tijd schutter. 1500 meter doet een Anschutz. 22 ongeveer 2.8 seconden over. Er zijn testen, genoeg te vinden op internet, die bewijzen dat deze schoten op deze afstand dodelijk kunnen zijn. Met je eens dat je een soort sniper moet zijn om dat te kunnen bewerkstelligen maar dat geldt voor elk kaliber op zo'n afstand... toch?

INH.30CL | 30-01-16 | 03:22

De Graaf zijn oogjes vallen dicht en het wordt dus tijd om de sponde te frequenteren. Een goede nacht allemaal en later de op de dag de cijfers Feynman. Kijken of we er wat duidings bij krijgen.

Graaf van Egmont | 30-01-16 | 03:19

@Feynman | 30-01-16 | 03:11
Gheh, fout! het bestaat pas als jij en ik ervan weten en dat is juist de echte pijn. PS; natuurlijk nodigde je deze reactie uit maar awel... het moet zo zijn.

tattooboer | 30-01-16 | 03:16

tattooboer | 30-01-16 | 03:08
Inderdaad, jij hoort gewoon bij de mensen die er van doordrongen zijn dat je in geleende tijd leeft. Gebruik die tijd goed en met veel lol. Chagarijnen zitten er op de JOOP en hier al genoeg.

Graaf van Egmont | 30-01-16 | 03:12

Stormageddon | 30-01-16 | 02:46
Eerste:
Die controle die je omschrijft is al vele malen meer als aan het einde van een normale Nederlandse straat. Je mag de beveiliging op een AZC bagatelliseren wat je wil, je komt nooit onder het niveau van een normale Nederlandse ONbeveiligde wijk of dorp. En dat eerwaarde is die andere dataset.

Tweede:
Dat de ene dataset onderdeel is van de andere is in dit geval irrelevant. Ik rekende je dat zelfs met een praktijkvoorbeeld voor. Jij memoreert herhaling, ik memoreer een praktische berekening.

De grote dataset heeft driehonderd keer zo veel poppetjes als de kleine. De kleine is te verwaarlozen in de grote en vervuilt de grote dus niet. Zeker niet zonder eerst een trendbreuk met de grote dataset te laten zien.

Of je nu nul 8.000 of 80.000 incidenten op een AZC hebt, het verzuipt in de 1,200 of 1,208 of 1,280 miljoen geregistreerde delicten erbinnen en erbuiten. Het cijfer komt gewoon niet op een significante positie.

Je moet inderdaad waken voor die fout, maar niet klakkeloos aannemen dat het hier een relevant probleem is. Dat gebeurd pas als een gemeld incident bestaat uit gemiddeld honderd delicten.

Feynman | 30-01-16 | 03:11

@INH.30CL | 30-01-16 | 03:06
Ik ben jou en jij bent ik en wij staan voor 'ons' en 'ons' betekent een heel land. Maar mocht het ooit zover komen zul je me wel herkennen :)

tattooboer | 30-01-16 | 03:11

INH.30CL | 30-01-16 | 03:04
Wellicht. Dat die loden kogel rare dingen doet als hij het lichaam raakt is bekend, maar je moet wel heel goed mikken dan. En 1500 m vind ik een beetje overdreven. Wat is dan nog de kinetische waarde?

Graaf van Egmont | 30-01-16 | 03:09

@Graaf van Egmont | 30-01-16 | 02:57
Dank je waarde Graaf en word schoon, al is het het laatste wat je doet lieverd. Er word van je gehouden! Dank je voor je echte blijdschap en ik zal met mijn levenstijd nog doen wat ik kan.

tattooboer | 30-01-16 | 03:08

NH.30CL | 30-01-16 | 03:01
Ja ja, maar een patriot met weinig te verliezen. Dat maakt dat ik in ieder geval de dood niet vrees, net zoals de tegenstander, waarbij ik de oorlogvoering dan wel 10 keer beter dan die gasten zou doen. Ik geloof namelijk niet in die 72 maagden, dus ik heb de tijd.

Graaf van Egmont | 30-01-16 | 03:06

@tattooboer | 30-01-16 | 02:52
Ik hoop je ooit eens te ontmoeten irl broeder!

INH.30CL | 30-01-16 | 03:06

@Graaf van Egmont | 30-01-16 | 02:48
Klopt niet helemaal! .22 zoekt zijn rare weg in het lichaam waar een zwaarder kaliber erin en eruit gaat. .22 kan zelfs op 1500 meter dodelijk zijn.

INH.30CL | 30-01-16 | 03:04

@Graaf van Egmont | 30-01-16 | 02:55
Uw defensieve geneugten zullen u beter redden dan menig één 'ik wist het niet' stoelenheld. Want ja, als de kalasnikov-muslim in het huis komt Zullen de meesten TV kijken. Ze zullen als helden van de beeldbuis sterven terwijl niemand ze ooit zullen benoemen als strijders voor die beeldbuis. Zielig heh? Je leiders als Rutte praten je moed in via TV en die zelfde TV is het laatste krachtje dat je mee neemnt in je dood.

tattooboer | 30-01-16 | 03:04

@Graaf van Egmont | 30-01-16 | 02:45
Jij... jij bent een patriot! Jij bent iemand waarmee ik in het veld zou willen staan. Tatooboer ook wel vermoed ik. Er zijn reaguurders die veel dure woorden gebruiken en met allerlei statistieken aankomen waar we straks niets mee kunnen. Niet dat ze feitelijk onjuist zijn, integendeel, maar we blijven er maar mee koekhappen. Ik ben op zoek naar daadkracht, mensen die hun Nederlandse vlag durven te laten wapperen, mensen die er staan dit jaar,want dit jaar gaat het los geloof me, om hun waarden te verdedigen.

INH.30CL | 30-01-16 | 03:01

Vageling | 30-01-16 | 02:49
Nee je praat geen poep. Ik ga er ook altijd vanuit dat dit niet op eigen houtje kan. Ik ben geen prepper.

Graaf van Egmont | 30-01-16 | 02:59

tattooboer | 30-01-16 | 02:55
Goed om te horen. Daar ben ik echt blij om. Zelf denk ik niet dat ik nog ooit schoon wordt, maar het blokkeren gaat op dit moment goed. Het is rekken en erbij blijven.

Graaf van Egmont | 30-01-16 | 02:57

tattooboer | 30-01-16 | 02:48
Eigenlijk wil ik mijn oude FAL terug, desnoods de Garand M1 of de veel lichtere en handzame Winchester M1 karabijn. Meer heb ik in ieder geval niet nodig. Of het zou een 9mm pistool moeten zijn voor de laatste schoten voor de Gravin en mijzelf.

Graaf van Egmont | 30-01-16 | 02:55

@Graaf van Egmont | 30-01-16 | 02:45
Ik ben vorige week na 6 jaar 'schoon' verklaard. Hopelijk mag jij dat ook meemaken!

tattooboer | 30-01-16 | 02:55

@INH.30CL | 30-01-16 | 02:44
Je bent niet alleen. Dat is je kracht. Dus als jij mis slaat sta ik naast je en ik sla raak. Dan kijk ik je aan en we glimlachen en gaan door.

tattooboer | 30-01-16 | 02:52

@Graaf van Egmont | 30-01-16 | 02:42
U dacht dat ik poep praatte? Kan GS wel met Korps Mariniers komen. Ja enge gasten. Er komt dat moment dat wij onzelf moeten gaan beschermen. Ieder ex militair weet dat je in je uppie niks voorstelt. Zelfde als Magahallah agbar en kijken wat je mee neer brengt. Nope laten wij ons verenigen. Zolang die commandanten politiek volgen beschouw ik zij als vijandig element. Dat ik de goede gasten achter mijn reedt krijg doet ook pijn. Ooit vochten wij onder de vlag van NL. Absurd gewoon.

Vageling | 30-01-16 | 02:49

@Graaf van Egmont | 30-01-16 | 02:34
Onenigheid zal zich niet over uw doelmatigheid voltrekken. basale bevindingen als defensieve strategie mag en zal nooit worden achter en over gelaten worden aan willekeur. We zullen van de master studenten verwachten dat onder de knie te hebben. De Tavor; IWU Travor SAR 5.56NATO 16.5. word de standaart.

tattooboer | 30-01-16 | 02:48

INH.30CL | 30-01-16 | 02:47
Ja op de korte afstand en dan minstens 3 plaatsen. (Mossad)

Graaf van Egmont | 30-01-16 | 02:48

INH.30CL | 30-01-16 | 02:44
Is niet erg als je die misslag meteen laat volgen door iets meer dodelijkers.

Graaf van Egmont | 30-01-16 | 02:47

@Graaf van Egmont | 30-01-16 | 02:34
Waarom geen .22>? Zeer.zeer effectief!

INH.30CL | 30-01-16 | 02:47

@Feynman | 30-01-16 | 02:20
Er is amper beveiliging op een AZC. Toegangscontrole, meer niet. Het zijn namelijk geen gevangenen. men mag ook gewoon van het terrein af. De beveiliging/toegangscontrole is er namelijk niet voor hun, maar voor jou en mij. Wij mogen er niet in.
En die beveiliging registreert, zoals ik al schreef de inzet van hulpdiensten, maar is er niet om incidenten in de slaap- verblijfs- of eetvertrekken te registreren. Als het gortig wordt bemoeien ze zich er mee, maar meer doet die beveiliging niet.

Tweede punt: daarbij ging het niet om de beinvloeding van het totaal van de cbs cijfers, het gaat erom dat de geregisrteerde incidenten in een AZC daarin zitten. Plus dat een AZC/COA niet registreert wat er buiten het AZC gebeurt door asielzoekers maar die incidenten buiten het AZC zitten dus wél in die politie/cbs statistieken.
Het punt is dat je die twee datasets niet kan vergelijken, want de ene is onderdeel van de andere en allebei zeker onvolledig, om diverse redenen.
Maar goed... Geen zin om de eerdere discussie over te doen. Je veronderstelling over de volledigheid en super gereguleerde registratie van het COA deugt niet. Ze registreren niet, tenzij er politie/ambulance/brandweer moet komen. Dat zijn de geregistreerde incidenten, meer niet.

Stormageddon | 30-01-16 | 02:46

INH.30CL | 30-01-16 | 02:39
Ja mijn aanbieding om me in de strijd te werpen geldt natuurlijk zolang de natuur mij toelaat. Maar op dit moment heb ik weer drie maanden behandelingsvrij tegemoet te zien. Bovendien duurt het ook niet lang voordat de peuris uitbreekt.

Graaf van Egmont | 30-01-16 | 02:45

@tattooboer | 30-01-16 | 02:17
Dat doe ik al zo'n 15 maanden en mij is ooit verteld *Krav Maga* maar ik sla ook wel eens mis;-)

INH.30CL | 30-01-16 | 02:44

Vageling | 30-01-16 | 02:36
In Nederland hoef je geen coup te verwachten. Alhoewel ik in de mid jaren '70 wel ooit eens contact heb gehad met een heel eng clubje landmacht officieren. Slechts pure repressie hebben we tegenwoordig te verwachten.

Graaf van Egmont | 30-01-16 | 02:42

Dat na de verdubbeling van het aantal asielzoekers het aantal incidenten slechts verdubbeld is, betekent dat de verhouding incident per asielzoeker stabiel is gebleven. Wat an sich ook al verwonderlijk is, aangezien het niveau van de opvang door de toeloop en beleidswijzigingen is versoberd.

Als een sobere opvang van noodopvang naar noodopvang dezelfde verhouding incidenten opleverde als de duurdere, zorgvuldigere opvang met meer zorg, vraag je je toch af of die duurdere variant wel voldoende rendement oplevert.

Dit is een nagel aan de doodskist van de maakbaarheidsillusie.

Feynman | 30-01-16 | 02:42

@Graaf van Egmont | 30-01-16 | 01:59
Uw (medische) geschiedenis is mij bekend en ik hoop in dit geval over *toekomst* te kunnen spreken binnenkort want dat is jou en de mensen om je heen gegund vanaf deze zijde!

INH.30CL | 30-01-16 | 02:39

verbanden | 30-01-16 | 02:35
OP het AZC doen ze zich alleen zichzelf wat aan. Ik wil weten wat ze buiten het AZC onze samenleving aan doen

Graaf van Egmont | 30-01-16 | 02:37

Dus Eurostat is ook kudt!? Moet men het tegenwoordig WOB'en . Dat trek ik slecht en geloof ik niet zo. Mocht het wel zo zijn... Where's my militia & doodseskader at! Leger wordt klaargestoomd om los te gaan op de burger. Coupe? Oude debielen kijken wel uit. Zetten hun nog op een boot ook. Want wij hebben iets geleerd?

Vageling | 30-01-16 | 02:36

@Stormageddon | 30-01-16 | 02:29
Je leeft een erg sterk 'ík' leven stormagedon-opa. We houden wel veel van je maar je bent enorm ego bezig met aannames over andere reaguurders hier, heb je dat door? In essentie verschillen wij amper. Het jammerlijke is dat U denkt dat ik met mijn ego boven de uwe wilt staan, wat niet zo is. Mijn bewijs daarvoor is dat U niet eens probeert een balans tussen ons te vinden. Dat is schadelijk!

tattooboer | 30-01-16 | 02:36

Grappig dat als iemand iets zegt wat je zelf niet gelooft, je automatisch gaat zoeken naar een discipline die de spreker niet begrijpt. Om daarna ongefundeerde beschuldigingen en verwensingen te gaan uiten.

Terwijl mensen die je blind napraten meestal er geen snars van begrepen hebben omdat ze alleen kunnen reproduceren in plaats van produceren. Zelfs een redenatie met een foute conclusie kan opgebouwd zijn met waardevolle onderdelen, premissen en bronnen.

Alleen mensen die gefundeerd tegen je ingaan zijn interessant, of het nu je leraar of leerling is, is irrelevant. Behalve als winnen voor je belangrijker is dan het eeuwig verspreiden van kennis.

Feynman | 30-01-16 | 02:35

Tering. En dat zou dan alleen OP een AZC zijn? Wat de neuk doen we onze samenleving aan? K N E T T E R G E K.

verbanden | 30-01-16 | 02:35

tattooboer | 30-01-16 | 02:30
Dank u, ik wacht de bevoorrading af. Ik ga niet zeuren over kalibers als het maar geen .22 is. En volmantelpatronen graag. En ze moeten in het geleverde wapen passen, maar dat spreekt voor zich.

Graaf van Egmont | 30-01-16 | 02:34

@Graaf van Egmont | 30-01-16 | 02:23
Dan snap je de simpele taal van opdrachten en ben je pragmatisch en doelmatig ingesteld en zullen de juiste gegevens en opdrachten hun weg wel naar je vinden :). Klaar. Koffie moet warm zijn en de calibers moeten kloppen. Daar word voor gezorgd.

tattooboer | 30-01-16 | 02:30

@tattooboer | 30-01-16 | 02:21
Beter leren lezen. "Ze" refereert aan de woorden "wij" en "ons", die jij dwangmatig gebruikt als je meent namens anderen te moeten spreken. "Iedereen" geldt allen die hier lezen. Die kunnen je gewoon negeren, net als ik vanaf nu weer gewoon ga doen.

Stormageddon | 30-01-16 | 02:29

tattooboer | 30-01-16 | 02:25
"Gelukkig kan iedereen dat ook gewoon negeren" (dixit Stormageddon)

Volgens mij is negeren toch echt een handeling waar iedereen toe instaat is en niet alleen Stormageddon. Net zoals bewegen, ademhalen en drinken.

Feynman | 30-01-16 | 02:28

miko | 30-01-16 | 02:19
Nee dat is de uitspraak van iemand die statistieken beziet, niet weet hoe die tot stand zijn gekomen, maar die wel geduid worden. En in dat duiden zit hem het probleem. Wie duidt er en met welk doel? Het is als met de uitleg van een vers van de Bijbel. Er zijn honderden opvattingen over mogelijk.

Graaf van Egmont | 30-01-16 | 02:27

@Stormageddon | 30-01-16 | 02:19
Ik ben overtuig dat jouw 'iedereen' zich echt tot 'stormagedon' verhoud.... Er is geen 'íedereen' die jij graag wilt.... sorry. Is hier iemand die zich voelt geroepen als stormageddon zijn íedereen'? (meer dan twee aub)

tattooboer | 30-01-16 | 02:25

tattooboer | 30-01-16 | 02:19
Gewoon mij in de aanbieding gooien voor het goede doel. Ik heb militaire training gehad, kan goed met vuurwapens overweg en kan gezien mijn leeftijd en ervaring misschien beter op andere gebieden nog veel nuttiger zijn.

Graaf van Egmont | 30-01-16 | 02:23

@miko | 30-01-16 | 02:14
Wanneer je zoon nog de straat op moet gaan. Wanneer je dochter al wordt doorgegeven in het kringetje van getintiers. Dan zal hij te laat zijn.
--
Dus jij stuurt eerst je zoon en dan je vrouw? Of ga zelf ook nog je dochter redden?
--
Ik ben verkouden, dus ze zijn welkom.

Mark_D_NL | 30-01-16 | 02:22

@Stormageddon | 30-01-16 | 02:19 Wie zijn ze? Wie zijn fascitisch in jouw belevenis dan? En wie is jou 'iedereen'?

tattooboer | 30-01-16 | 02:21

miko | 30-01-16 | 01:11
Aangezien iemand in een jaar meerdere keren slachtoffer kan zijn, is jouw verhouding van 1 op 2 totaal onnodig. Een vijfde van de mensen rapporteert in de afgelopen 12 maanden met minimaal een delict te zijn geconfronteerd. statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?V...

Voor je idee, we zitten al op 1,7 miljoen winkeldiefstallen per jaar. www.rtlnieuws.nl/economie/toename-met-...

Stormageddon | 30-01-16 | 01:07
Een AZC heeft gewoon beveiliging rondlopen en hun werk is voor de helft zinloze bureaucratie, waaronder dit. Los daarvan, een normale woonwijk heeft de door jouw geschetste receptie zelfs niet.

Ik zie een kleinere afstand tussen bewoners en overheid in een AZC, dan erbuiten. Misschien is die in een AZC nog steeds ruk, erbuiten is die nog rukker.

Stormageddon | 30-01-16 | 01:18
In een AZC wonen tienduizenden mensen daarbuiten tientallen miljoenen. Denk je nu echt dat de kleine dataset de grote met meer dan een procent kan beïnvloeden? Dat kan alleen als de kleine dataset tien keer zo productief dan de grote. En dan nog zie ik keurig dat de kleine tien keer zo veel afgeeft als de grote. Dus nee, dat probleem zie ik niet.

Feynman | 30-01-16 | 02:20

-weggejorist-

miko | 30-01-16 | 02:19

@Graaf van Egmont | 30-01-16 | 02:09
Die uitspraak is dan ook van iemand die statistiek niet begrijpt. of niet?

miko | 30-01-16 | 02:19

@tattooboer | 30-01-16 | 02:11
Nee, ze zijn fascistisch - zeker op de wijze zoals jij het gebruikt. Gelukkig kan iedereen dat ook gewoon negeren, net als ik doe.

Stormageddon | 30-01-16 | 02:19

@Graaf van Egmont | 30-01-16 | 02:09
Maar denken en doen zijn twee dingen. Wat ga je doen dan?

tattooboer | 30-01-16 | 02:19

@miko | 30-01-16 | 02:02
Zolang als er een appje naar jou en de ouders toe gaat kan ik dit alleen maar toejuigen. Crav Maga mensen.

tattooboer | 30-01-16 | 02:17

Ik kan niet wachten tot Neurenberg 2.0
Dat alles onze kant op valt en dat realiteit weer de norm wordt en dat alle huigelaars terecht staan voor hun lafhartige kwaadaardige wanbeleid.

pluk-87 | 30-01-16 | 02:15

@Mark_D_NL | 30-01-16 | 02:06
Zwak? de meeste van hun vriendjes slaan jou het snot uit je neus.
En als de grenzen duidelijk zijn dan zullen die honderden reduceren tot een paar rauwdouwers en vele meelopers.
Ik laat mijn kinderen niet tot kannonvlees dienen in de strijd van onze 'leiders' geen zoon van me gaat in het huidige lger, maar hem de straat op sturen om zijn zus eventueel te helpen. Dat is zijn plicht!

miko | 30-01-16 | 02:14

@Stormageddon | 30-01-16 | 02:01
'Wij' en 'ons' zijn heus geen racistische belevingen, zieke meneer.

tattooboer | 30-01-16 | 02:11

@Stormageddon | 30-01-16 | 02:01 Mooi dan oude meneer. U bent zeker wel fascistisch juist om de reden die u etaleert. Verminking op bestelling is nog en plank te ver voor u in de bibliotheek van de mensheid. U snapt de bewegingen binnen de mensheid dus niet en ik lach u uit daar om. Aldus verklaar ik mij boven u want u snapt 1 op de 7 mensen niet. Dat is een heel hard nummer in de wetenschap kerel.
Hoe graag je ook mag denken dat jouw oude lul iets heeft mee gemaakt van uit jouw linkse rits, je weet nog niks vergeleken bij mensen die in pijn handelen. Onderschat ons nooit stormagedon. Je zult moeten leren buigen voor je meerdere, klaar.

tattooboer | 30-01-16 | 02:09

Jan Dribbel | 30-01-16 | 02:05
Je hebt natuurlijk leugens, grove leugens en statistieken.Bij elke statistiek die ik lees denk ik "het zal wel"

Graaf van Egmont | 30-01-16 | 02:09

@miko | 30-01-16 | 02:02
Ik wens je dochters en hun oppassers veel succes. Tegen 100-en opdringerige, hongerige, gestuurde, agressieve en waarschijnlijk gedrogeerde menselijke hyena's.
--
Ik kan niet helemaal begrijpen waarom je de zwakkere pionnen gebruikt als bommenvlees.

Mark_D_NL | 30-01-16 | 02:06

Eindelijk gaan enkele Duitse kranten de cijfers melden.
Het aantal werkenden van Syrische, Irakese en Afghaanse afkomst is schrikbarend laag.
Uit Die Welt, een kritische krant:
www.welt.de/wirtschaft/article15163745...
Kortom, Duitsland, Nederland, Zweden importeren kolossale hoeveelheden nuttelozen.

Jan Dribbel | 30-01-16 | 02:05

tipo | 30-01-16 | 01:02
De eerste opvallende correctiefactor is dat het alleen de incidenten op AZC`s betreft. Je mist dus al alle incidenten en delicten buiten het AZC door haar bewoners.

Aangezien er op een AZC weinig te jatten valt en de beoogde slachtoffergroep niet al te mak is, lijkt me dat simpele delicten als diefstal vooral plaatsvinden buiten het AZC, niet in de laatste plaats door een gebrek aan winkels en bezit op het AZC. Het gebrek aan vrouwen in een AZC geeft natuurlijk aanleiding tot onbevredigde seksuele driften, maar de slachtoffers lopen voornamelijk buiten de muren.

De meest voorkomende groep verdachten uit de Nederlandse populatie is tussen de 18 en 24. statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?V... Meer dan twee verdachten per honderd jaarclubgenoten. Dat is ook de dominante leeftijd in AZC`s. Mensen die te oud zijn om nog het slechte pad te bewandelen, waren ook te oud om hiernaartoe te wandelen.

Een Nederlandse jongvolwassene heeft een tien keer zo grote kans verdacht te zijn van een misdrijf dan een bejaarde. www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/dossiers/...

In Nederland hebben we 198.000 achttienjarigen, tegen 224.000 68-jarigen. Voor iedere jongere die af en toe een misstap maakt, is in Nederland ook een bejaarde, een kind en een ouder. Kijk je naar de bevolkingspiramide dan heeft een AZC ruwweg vier keer zoveel jong volwassenen dan een normale bevolking. www.cbs.nl/nl-nl/menu/themas/bevolking...

Die laatste twee linkjes samen brengen mij in de illusie dat een AZC nog voor culturele en praktische problemen vier keer zo crimineel hoort te zijn dan in Nederland gebruikelijk. Daarna kan je vanuit uitzichtloosheid, te veel vrije tijd en een ander normbesef nóg veel meer ellende tegemoet zien.

Dat in die 8000 nog een multiplier zit kan kloppen. Maar het is sowieso nog niet te veel. Er is drie maanden de tijd genomen om deze cijfers te bespelen voordat wij ze krijgen. Ik verwacht geen wonderen van het verlopen van een embargo. Wel een hoop nieuwe definities, zodat vergelijken lastig wordt.

Feynman | 30-01-16 | 02:03

@Mark_D_NL | 30-01-16 | 01:49
Denkfout, juist je kinderen, je meisjes jongens hoe jong ook zullen weerstand moeten bieden. tja waar ik woon, mijn kinderen zijn in verschillende landen op gegroeid waaronder ook plaatsen waar meisjes op moeten passen, maar binnenhouden? nee hoor mijn dochters bijten van zich af en zorgen dat ze een back up hebben. Samen met vertrouwde jongens uitgaan die nog wel bereid zijn een prettige avond te hebben maar niet schromen om er voor te zorgen dat als er een kink komt ze ingrijpen. En voor je informatie, ze gaan met verschillende kleurtjes om.
Ik gun niemand zijn kinderen iets toe maar soms moet er geweld gepleegd worden!
www.youtube.com/watch?v=kNDexFFiuWw

miko | 30-01-16 | 02:02

@tattooboer | 30-01-16 | 01:48
Er is niets fascistisch aan het negeren van iemand die stompzinnige teksten debiteert. Dit in tegenstelling tot iemand die het in die teksten dwangmatig over "wij" en "ons" heeft...
Alleen fascistoide dictators of wannabe dictators en koninklijke malloten doen dat.

Stormageddon | 30-01-16 | 02:01

INH.30CL | 30-01-16 | 01:40
Daar heeft de Graaf elke 3 maanden noodgedwongen een injectie voor. Ik kan je verzekeren, dat werkt prima op de driften. Ik word al niet meer horny van grote tieten, korte rokjes of parfum.

Graaf van Egmont | 30-01-16 | 01:59

@miko | 30-01-16 | 01:51
Zelfs op dun ijs zijn er technieken om onze cultuur te waarborgen. Of je deze technieken beheerst is onbekend.
Ik geef je het voordeel van de twijfel en benoem je tot waterloper en tot de meest force-sensitive in de panelen. Voel je je nu iets beter? ( alsnog een ruimte om inhoudelijk te zijn voor jou, lief heh, naast al die referenties naar fantasiefilms.)

tattooboer | 30-01-16 | 01:56

@INH.30CL | 30-01-16 | 01:42
Nee. Hij zit in de veminkingsbusiness.

Stormageddon | 30-01-16 | 01:55

@miko | 30-01-16 | 01:45
Ennn je loopt drie kwartier achter, rondjes zijn al gedaan. Zometeen gaat D**** rondjes hier, met deze wind word het een uitdaging maar toch doet hij het. Hij hoeft geen 'dankje' of een pepernoot. We doen wat we kunnen.

tattooboer | 30-01-16 | 01:51

@miko | 30-01-16 | 01:43
Jij of ik misschien wel. Kinderen, Meisjes etc. niet. En daarbij is er een kans, afhankelijk van waar je woont. dat het door de straten lopen gaat. Dan lijkt het mij ook verstandig dat je huis en haard kunt verdedigen. Dus in je woning aanwezig bent.

Mark_D_NL | 30-01-16 | 01:49

@CoJoNes | 30-01-16 | 01:16
Mag ik zeggen dat ik blij ben dan je hier weer eens rondhangt?

miko | 30-01-16 | 01:49

@Stormageddon | 30-01-16 | 01:38
Hoi opa. Een ander zijn mening op die manier te behandelen is fascistisch. Past dus precies bij jou. Ik hoop eigenlijk al jaren dat je inhoudelijk iets zou zeggen maar dat gebeurt maar niet.

tattooboer | 30-01-16 | 01:48

SVP ook een copy van de cîjfers in het postvakje van Sywert van Lienden leggen .

dogbitedog | 30-01-16 | 01:46

@Stormageddon | 30-01-16 | 01:38
Ik kan me niet herinneren dat @ tatooboer in de politiek bedrijvig is?

INH.30CL | 30-01-16 | 01:42

Ach kom op jongens, we moeten Amerika volgen!
imgur.com/gallery/ynnO4mx
Dit is dus de oplossing, moslims hun trouwerijen in kerken laten houden en keihard salsa spelen! dan lossen we alles op!
Stelletje azijnzeikers hier!

miko | 30-01-16 | 01:41

@Stormageddon | 30-01-16 | 01:36
Testosteron

Dit is het belangrijkste mannelijke geslachtshormoon. Het wordt in de testikels en de bijnierschors gevormd en zorgt voor de ontwikkeling van het zaad, maar ook voor de mannelijke vorm van het lichaam en de beharing. Het heeft zelfs invloed op het gedrag van mannen. Kortom, het zorgt voor het functioneren van de mannelijke geslachtsorganen.

INH.30CL | 30-01-16 | 01:40

Waar jullie nu eigenlijk wakker om moeten zijn op dit uur is het feit dat niet 'alle bekende media' nu druk rapporteren over het kleine simpele feit dat het er 8000 waren in dat jaar. Maar hey, geenstijl zei het dus het mag geen sensatie worden. Lol. Die blindheid zal nog tot veel onrust gaan leiden. Ghehe.

tattooboer | 30-01-16 | 01:40

@Driewerf Hoezee | 30-01-16 | 01:38
Ik ga met mijn slaapzak voor mijn computer liggen.

Mark_D_NL | 30-01-16 | 01:39

@CoJoNes | 30-01-16 | 01:21
Die malloot denkt dat hij namens anderen spreekt. Lekker laten gaan.

Stormageddon | 30-01-16 | 01:38

Wie belt mij even wakker om 5:59?

Driewerf Hoezee | 30-01-16 | 01:38

@CoJoNes | 30-01-16 | 01:27
Niet. Tenzij het opvalt. Als bijvoorbeeld Eritrese tienermeisjes die in Oranje wonen, naar de Eritrese kerk in Rotterdam gaan, om te "bidden" en dan een maand later zwanger blijken.
www.dvhn.nl/drenthe/Jonge-vluchtelinge...
Dan valt het op. Maar andere zwangerschappen in AZC's zijn zogenaamd allemaal liefdesbaby's.

Stormageddon | 30-01-16 | 01:36

@Mark_D_NL | 30-01-16 | 01:24
Ik wens ze veel kracht, ze zullen meer liefdevolle vuistjes moeten uitdelen dan tevoren, ach... schatten dat het zijn.

tattooboer | 30-01-16 | 01:35

@CoJoNes | 30-01-16 | 01:21
jouw'we'

tattooboer | 30-01-16 | 01:33

Ik kan het niet afwachten, maar ben nu al bang dat ik morgen nog tijdens m'n eerste bak koffie al strontchagrijnig word door de hoogte van de cijfers.

Koffieleut | 30-01-16 | 01:32

Zal dat zielige studentje het ook lezen?

edelweiss | 30-01-16 | 01:32

@Stormageddon | 30-01-16 | 01:18
achgossie.

tattooboer | 30-01-16 | 01:31

Mark_D_NL | 30-01-16 | 01:19
Het "immigratie verhaal" is etnocide.
Punt.
Als iedereen die zich de afgelopen tijd als Syrische vluchteling gemeld heeft aan welke grens dan ook, werkelijk afkomstig was uit Syrië, zou er zich niemand meer in Syrië bevinden...

de honden blaffen... | 30-01-16 | 01:30

Kolere , wat ben ik toch blij met GS !,,

edelweiss | 30-01-16 | 01:29

Gedwongen prostitutie dus. Met vrijwillige prostitutie kan een zinnig mens geen problemen hebben.

CoJoNes | 30-01-16 | 01:28

Ben wel benieuwd hoeveel meldingen van prostitutie en kindermisbruik er tussen die incidenten zitten. Of zou dat alleen bij onze oosterburen voor komen?

CoJoNes | 30-01-16 | 01:27

Die 8000 zijn slechts de officiële geregistreerde 'incidenten'.
wellicht ligt het aantal veel hoger maar is met de mantel der liefde bedekt door het COA.

Van incidenten is echter geen sprake het gaat over delicten of regelmatige voorvallen.
Vroeger heb ik geleerd dat een incident niet echt heel vaak voorkomt, ik spreek dan liever van regelmatig ongewenste voorvallen met een negatieve inslag.

mag ik ook nog ff | 30-01-16 | 01:25

@Mark_D_NL | 30-01-16 | 01:24
In Maastricht kunnen ze waarschijnlijk een heleboel 'Duitse' gasten ontvangen.

CoJoNes | 30-01-16 | 01:25

@CoJoNes | 30-01-16 | 01:19
Ik wens alle Zuiderlingen veel success tijdens carnaval. Ik zou het overslaan dit jaar, zeker in de grotere steden. Slecht voorbeeld doet volgen.

Mark_D_NL | 30-01-16 | 01:24

Incidenten buiten het AZC worden geregistreerd op adres en postcode alsmede het gepleegde feit. Dat is dus te herleiden mits het vakje asielzoeker aangevinkt is. Probleem is dat wij niet zeker weten of dat aangevinkt wordt, omdat het mogelijk als zijnde irrelevant aan de politie wordt verkocht vanwege politieke motieven.

Graaf van Egmont | 30-01-16 | 01:23

Met excuses voor de typo.@01:18 - "Vergelijken"

Stormageddon | 30-01-16 | 01:22

@tattooboer | 30-01-16 | 01:16
Wie is 'ons'?

CoJoNes | 30-01-16 | 01:21

@A.S. Perien | 29-01-16 | 23:17
Bekaa vallei? Wat gaan ze doen? Koperen hulzen sorteren

miko | 30-01-16 | 01:21

@Haloef | 30-01-16 | 01:13
makkelijk te herkennen aan het Spa-tje Rood.

CoJoNes | 30-01-16 | 01:19

@de honden blaffen... | 30-01-16 | 01:14
Structurele Problematiek?? Het hele immigratie verhaal is misdadig.

Mark_D_NL | 30-01-16 | 01:19

Hoe gaat zo'n rel in zijn werk? Personeel AZC ziet de zaak uit de hand lopen en belt de politie die terplaatse komt en iets doet of niet zal doen. Ëén van de dingen die de politie doet is de zaak platlullen. We hebben geen bewijs, het is een verklaring van één tegen één, dit is een civiele zaak. Blijft de vraag dus. Worden deze incidenten wel meegeteld? Dan nog het feit dat personeel van een ACZ strafbare feiten constateert, maar daar niet de politie voor belt en zelf afdoet. Tellen deze incidenten ook mee? Kortom, de cijfers die geleverd worden zullen niet kunnen kloppen. Ze zijn teveel vervuild, maar dan in gunstige zin.

Graaf van Egmont | 30-01-16 | 01:19

@Feynman | 30-01-16 | 00:02 & 00:26
En daarbij... Vergeet ik nog helemaal: in de totalen van de politie en het cbs zitten ook de incidenten in of bij een AZC of misdrijven gepleegd door asielzoekers/bewoners van een AZC buiten de poort. Die zitten gewoon in de totalen, en worden niet als zodanig apart geregistreerd in die cijfers.
Dus het is sowieso onzinnig om deze twee datasets (die sowieso al niet bestaan uit daadwerkelijke incidenten) met elkaar te verbelijken, want de één is onderdeel van de ander, en ze zijn beiden onvolledig, want ze bevatten alleen de geregistreerde gevallen, en het meeste worden niet geregistreerd.)
Dus.

Stormageddon | 30-01-16 | 01:18

de 8000 zijn dus "incidenten" binnen de AZC's, wat zijn de nummers in de directe omgeving? liefst met voor dat er een AZC was en nu, voor de context.

2Alabama | 30-01-16 | 01:17

@CoJoNes | 30-01-16 | 00:17
Raak je nu je vertrouwen in ons kwijt?

tattooboer | 30-01-16 | 01:16

Goddank, Stormageddon | 30-01-16 | 01:07
The voice of reason.

CoJoNes | 30-01-16 | 01:16

@Orman Bakal | 29-01-16 | 22:18
Objectief?? Nee dat zeker niet!

miko | 30-01-16 | 01:15

tipo | 30-01-16 | 01:02
Sowieso dient men bij een getal van 8000 niet meer over incidenten te spreken, maar over een structurele problematiek.

de honden blaffen... | 30-01-16 | 01:14

Het lijkt mij ook belangrijk om waar mogelijk deze cijfers af te zetten tegen de cijfers van Duitsland, Zweden, Denemarken, Finland, Oostenrijk en België. We hebben allemaal dezelfde mensen binnen, dus lijkt het mij aannemelijk dat het incidenten cijfer elkaar niet te veel mag ontlopen. (afhankelijk van de definitie van incident in de verschillende landen.

nietvaneergister | 30-01-16 | 01:12

@Feynman | 29-01-16 | 23:41
Ik zie jullie discussie en hoor 8 miljoen incidenten. Dat betekent grofweg een incident op twee mensen. Klein of groot.
Ik snap ook wel dat een nacht winkel in een grote stad vaker overvallen word dan de bakkerij in lutjebroek.
Maar kan in mijn eigen omgeving van familie en vrienden die leven in de grotere steden tot op het werkelijke platteland die cijfers herkennen.

miko | 30-01-16 | 01:11

Die 8000 incidenten bestaan o.a. uit:
- Diefstal
- Vechtpartijen
- Verkrachting en Aanranding
- Drugs/Drank overlast
- Drugs handel
- Afpersing
- Wapen Handel
- Brandstichting
- Bedreiging
- Pedofilie
- ?

Mark_D_NL | 30-01-16 | 01:11

@Mark_D_NL | 30-01-16 | 00:57
luister zonnegodaanbidder. Zuig die stralen op, verwerk ze. lekkere chikies gaan je loven en je zal je zonnebruine huidje showen hier en daar. Lil Kleine heeft niks op jou. Ga heen en geniet man. Wij letten op de zaak. (wel foto's sturen, nee, niet van jou, maar van de tieten!)

tattooboer | 30-01-16 | 01:10

@Feynman | 30-01-16 | 00:02 & 00:26
En dat allemaal met veronderstelling dat er in AZC's veel beter geregistreerd wordt of zou moeten worden omdat het bijna een gevangenis is. Dat is niet zo. Er wordt in reguliere AZC's helemaal niet geregistreerd, daar is helemaal geen mankracht voor. Er zijn 3 typen asielzoekerscentra. De centrale ontvangstlocatie - col (o.a. Ter Apel), de procesopvang locatie - pol (in oorlogstijden noemde de bezetter dat Durchgangslager) en de uiteindelijke opvanglocatie in afwachting van de procedure.
In de col vkndt registratie plaats. Wie, waar vandaan, en wat kom je doen. Dat idee. Intake. Dan gaan ze naar een pol en die krijgen dan de mensen voor tijdelijke opvang van een dag of 4 om te bepalen waar ze in een regulier AZC terecht kunnen. Daar wordt alleen maar geregistreerd wat ze aan zakgeld krijgen en verder registreren ze niets.
Incidenten waar de politie bij moet komen (of andere hulpdiensten) die worden geregistreerd, maar verder? Wordt niets geregistreerd. Knokpartijtje dat zich onderling oplost doen ze niets mee.
En een regulier AZC is niet veel meer dan een soort vakantiepark met een receptie om de toegang te bewaken, en daar registreren ze ook niets.

Dus je veronderstelling klopt al niet dat de cijfers van een AZC beter bijgehouden kunnen of moeten worden. Gebeurt niet, kan niet, is geen prio, hebben ze geen manuren voor. Alleen de oproep aan hulpverleners en tussenkomst van politie wordt geregistreerd en meer niet. Dat is dus het spreekwoordelijke topje van de ijsberg.

Stormageddon | 30-01-16 | 01:07

Karikatuurtje; Samsom,
imgur.com/0GJePAy
Mompelt iets van 200.000 na ingeving in het bovenste (lege) kamertje.

Dr. Frambozenjam | 30-01-16 | 01:07

Snap je!? | 30-01-16 | 00:44
.
Oost Europeanen bevolken dus het het AZC in Ter Apel.... WTF, wat doen die lui daar eigenlijk.... onderdak, gratis geld en ondertussen op rooftocht.... Dit land is waanzinnig geworden!!!

Fatwabuster | 30-01-16 | 01:06

TheRule | 29-01-16 | 23:53

Je kan wel zoveel mogelijk proberen de cijfers te middelen, of af te zetten tegen gemiddelde of de situatie... Maar het feit ik gewoond dat er 8000 extra incidenten zijn geweest in ons land, waarbij inzet nodig is geweest van onze politie en waar mogelijk onze burgers last van hebben gehad. Deze 8000 incidenten hadden we niet gehad als we niet zo achterlijk de grenzen open zouden zetten.

Nickname85 | 30-01-16 | 01:05

@Feynman 00:47
Als een vechtpartij met 100 mensen als 1 incident geregistreerd wordt, dan is het al een andere manier om het getal 8000 op waarde te schatten.

Zo een vechtpartij zou normaliter tot meerdere aanhoudingen moeten leiden, maar kan dus ook als 1 incident geregistreerd worden.

Wat ook kan, is dat enkel de aanhoudingen inclusief veroordelingen geregistreerd zijn. Ook dan is het getal 8000 weer van een andere orde.

Wat ook kan, is dat elke uitruk van een aantal politiewagens per keer als 1 incident geregistreerd is.

Ik heb daar geen flauw idee over en hoop dat daar na het verlopen van het embargo wel inzicht in komt.

Want mij zegt die 8000 niets. Zelfs niet dat het veel of weinig is in vergelijking met de Nederlandse norm.

tipo | 30-01-16 | 01:02

@Mark_D_NL | 30-01-16 | 00:59
Ik verwacht niks anders van Feynman.. het is namelijk even lekker om met een slim persoon te spreken.

tattooboer | 30-01-16 | 01:01

@Feynman | 30-01-16 | 00:35
Uw liefdevolle zoektocht naar axiomen in de door u gestelde woordelijke argumentering teneinde een ieder zijn strijd gunt u (en mij) een inkijk op cultureel niveau waardoor een aanname op mathematisch niveau een axioma op zich word. Helder en heerlijk hoor. U ziet mijn aanname correct, we zullen een tijd in gaan waar we onze waarden extremistisch moeten benaderen om ze uiteindelijk op een gematigde vorm te mogen beleven. Waarom? Omdat dat het plan is van de vijand! Een extreme indoctrinatie ons ten dele te laten vallen zodat een gematigde form van Islam onze leidraad zal vormen. Als3=2 en islam=3 zal de vijand tevreden zijn. Voor de kleinere wiskunde zal het volstaan om; 1-0,00001=verloren moeten voldoen omhet verlies in onze cultuur te beschrijven.

tattooboer | 30-01-16 | 00:59

@Feynman | 30-01-16 | 00:35
Knap hoe jij vaak en goed ingaat op comments/kritiek op je blogs.

Mark_D_NL | 30-01-16 | 00:59

@tattooboer | 30-01-16 | 00:41
Fuck, Tattooboer. Heb ik net een Vakantie geboekt naar de zon begin April. Kan ik die dus weer annuleren.

Mark_D_NL | 30-01-16 | 00:57

@Poesmobiel | 29-01-16 | 23:11
Misschien een idee om die gallemagallema taal eigen te maken.
Know your enemy!

miko | 30-01-16 | 00:57

Zorgen dat bevriende Geenstijl media verglijkbare dingen gaan doen in de ons omringende landen. Laat de bevolking maar zien waar onze 'leiders' ons willens en wetens instorten.
De politiek weet dit soort cijfers natuurlijk, maar zit al jaren in doofpottten te duwen.
Want Wilders, of zoiets.

Aantal weken geleden al gevraagd, toe geen bevredigend antwoord gekregen dus vraag het nogmaals.

Onze 'leiders' weten dit. Al jaren. Al decenia. Waarom sturen ze ons willens en wetens op die afgrond af? Waarom willen ze willens en wetens die burgeroorlog die eraan zit te komen? Waarom halen we willen en wetens het paard van Troje binnen?

Waarom? Waarom? Waarom?

Dick Luyenlomp | 30-01-16 | 00:54

8000 lijkt me nog erg laag, vast genoeg incidenten die niet geregistreerd mogen worden van de baas. of onder andere noemer weggezet zijn?

mmkk | 30-01-16 | 00:53

@Dubz | 29-01-16 | 23:45

Voor mij heb je geen stijl, want grof en arrogant. Het siert Feynman dat hij daar in nooit meegaat.

daytripper | 30-01-16 | 00:51

@GOEM | 29-01-16 | 22:11
inderdaad. Ik denk dat gemiddeld twee niet onrealistisch is. Cojones mag zijn cijfers dubbelen en zegt dan nog niets geks.

miko | 30-01-16 | 00:50

Lekker multiculti dit weer, loopt altijd op rolletjes

Mark van Leeuwen | 30-01-16 | 00:49

Ik vrees dat we morgen meer vragen dan antwoorden hebben.

nietvaneergister | 30-01-16 | 00:49

tipo | 30-01-16 | 00:39
Of het nu moorden of diefstallen zijn maakt niet uit voor de stelling dat het een belachelijk laag aantal is. Waarschijnlijk door afwezigheid, wegkijken & manipulatie en niet door voorbeeldig gedrag. Maar dat mag je hier niet te hard roepen, ieder delict is er eentje te veel.

Wat trouwens wel goed nieuws is, een delict plegen is goed voor einde asielaanvraag. Dus wanneer gaan de eerste duizend delinquenten terug?

Feynman | 30-01-16 | 00:47

Vluchtelingen opvangen is ėėn maar dan, Coa? Valt toch niet mee om dat te schaffen

Mark van Leeuwen | 30-01-16 | 00:46

@INH.30CL | 30-01-16 | 00:36
U en ik zijn al jaren gedachtengenoten. Ik hoef u niet te lezen ( al heb ik dat natuurlijk wel gedaan) om de zelfde boodschap te brengen. Met pijn....

tattooboer | 30-01-16 | 00:43

@Julia | 30-01-16 | 00:15
Twee maanden nog maximaal. De 100.000 burgers die nu wakker zijn en acties gaan ondernemen zullen nog de 'sterke' arm van de koning zijn wetten tegen zich voelen in de vorm van politie en ME maar dat zal opeens heel snel op zijn bekeer gaan en de schijnwerpers van de bescherming van de elite zal uiteindelijk dat zijn, schijn. Nep. Niet genoeg om de burgerij zijn hardbevochten land en inkomsten te beschermen. ( iedereen weet allang dat de politiemacht, het IT gerotzooi, de V&J corruptie alleen bestaat omdat duizenden werknemers hun loon daar kunnen blijven verdienen door hun mondje dicht te houden) Er komt snel genoeg een dag dat de bubbel barst. De mensen die ooit politie wouden worden omdat ze NL wouden beschermen gaan hun bloedzuigende profiteur bazen achter zich laten. Die dag ben ik pas Nederlander. Dat was namelijk beloofd. Een einde aan corruptie. We kunnen het niet winnen van de islam zolang we corrupte leiders hebben. Schoonmaken dus!

tattooboer | 30-01-16 | 00:41

@Feynman 00:26
Als die 8000 delicten allemaal moorden zijn, dan zijn het best veel delicten voor circa 50 duizend mensen.

Wacht dus even af, hoe die delicten zijn gerubriceerd. Er is gevraagd naar strafbare feiten. Maar komt de COA daar ook mee, of gaan ze elke brandmelder die af gaat ook meenemen?

Het cijfer 8000 zegt niets, als je niet weet wat een incident is en welke categorie er het meest voorkomt.

8000 rolletjes pepermunt die gestolen zijn, zijn het waarschijnlijk niet.

tipo | 30-01-16 | 00:39

CoJoNes | 30-01-16 | 00:33
Lastig hè, als mensen een discussie gewoon kunnen teruglezen?

Feynman | 30-01-16 | 00:38

@tattooboer | 30-01-16 | 00:30
U heeft mijn 2016 voorspellingen gelezen?

INH.30CL | 30-01-16 | 00:36

tattooboer | 30-01-16 | 00:08
Ieder zijn eigen strijd. Bovendien is de stelling 1+1=2 slechts een axioma der wiskunde. Een soort kruising tussen een afspraak en een aanname.

De cultuur waarover je spreekt wordt waarschijnlijk de eerste cultuur die we niet kunnen tolereren. Wat gelijk een enorm probleem geeft met onze eigen cultuur van tolereren. Als we onze cultuur van gedogen willen behouden zullen we dus moeten stoppen met gedogen. Een kern van onze cultuur.

Wat we ook kiezen om te doen, we blijven beschadigd achter.

Feynman | 30-01-16 | 00:35

Nou iedereen kan wel weer invullen hoe den haag de mensenrechtenorganisaties coa e.d. zullen reageren:

- trauma s want gevlucht
- te weinig ontspanningsmogelijkheden
- teveel culturen door elkaar heen
- onzekerheid mbt verblijfsvergunning
- hullie zijn racisten
- meer geld naar coa en minder persvoorlichting naar burger want doofpot
- we zijn een naief volk dus onze eigen schuld
- geen maaltijden op michelin niveau

* meerder3e keuzes mogelijk

gelachewoar | 30-01-16 | 00:34

@Feynman | 30-01-16 | 00:26
Gast.

CoJoNes | 30-01-16 | 00:33

Feynman | 30-01-16 | 00:26
.
Het betreft dus incidenten binnen de AZC's en de noodopvang:
.
twitter.com/BartNijman/status/6932049...
.
De werkelijke waarheid en getallen liggen dus een stuk hoger, dit is slechts het topje van de ijsberg

Fatwabuster | 30-01-16 | 00:30

@Julia | 30-01-16 | 00:15
Binnen 3 maanden gaat het al los. Ik ben een Israëlische staatsburger. Ik weet wat ik beaam. Dat het losgaat wil nog niet zeggen dat de zaak gewonnen is. De koningmet zijn invloedzal

tattooboer | 30-01-16 | 00:30

@Julia | 30-01-16 | 00:15
Binnen 3 maanden gaat het al los. Ik ben een Israëlische staatsburger. Ik weet wat ik beaam. Dat het losgaat wil nog niet zeggen dat de zaak gewonnen is. De koningmet zijn invloedzal

tattooboer | 30-01-16 | 00:30

@Julia | 30-01-16 | 00:15
Binnen 3 maanden gaat het al los. Ik ben een Israëlische staatsburger. Ik weet wat ik beaam. Dat het losgaat wil nog niet zeggen dat de zaak gewonnen is. De koningmet zijn invloedzal

tattooboer | 30-01-16 | 00:30

@Lewis | 30-01-16 | 00:18
Si vis pacem, para bellum
.
zat me laatst te oriënteren wat er in NL allemaal legaal aan zelfverdeding / wapens mogelijk was. GewoPuur informatief in dit stadium. Maar m'n vrouw zag m'n laptopscherm en schrok wel echt effies. Zo van "jezus als jij als nuchter menneke al op deze lijn zit...."

Gen. Maximus | 30-01-16 | 00:28

8000 in asielzoekerscentra.

Maar hoeveel van daarbuiten ?
Regelmatig staan er berichten in de media van mensen die bij georganiseerde diefstallen worden opgepakt, zonder initialen, maar toevallig altyd een samenstelling van plaatsen waar een AZC is !

Reden | 30-01-16 | 00:27

CoJoNes | 29-01-16 | 22:11
Hier geeft u aan niet te kunnen voorstellen dat in Nederland 8 miljoen delicten worden gepleegd.

CoJoNes | 29-01-16 | 22:13
Hier faalde u te lezen dat ik sprak over gepleegde delicten en komt met een bron over geregistreerde delicten door de politie. Als ik radioactieve straling zou meten met een Geiger Müller buis zou ik dit detectorefficientie noemen. Dat een waarnemer iets niet genoteerd heeft, betekent niet dat het niet gebeurd is. U vergelijkt appels met peren en blaast gelijk van de toren dat u gelijk zou hebben.

CoJoNes | 29-01-16 | 22:28
Hier stelt u voor in beide populaties uit te gaan van dezelfde kans tot detectie. En dus geregistreerde gevallen direct te willen vergelijken.

Feynman | 29-01-16 | 22:54
Hier leg ik uit dat de kans op detectie in een AZC veel hoger ligt. Het is immers een 24/7 bewaakte instelling. Bijna een gevangenis.

CoJoNes | 29-01-16 | 23:00
Hier verander je van onderwerp. Dat politie en COA beide niet willen registeren. Dat twee verschillende dectectoren verschillende detectie efficienties hebben klopt.

CoJoNes | 29-01-16 | 23:19
Hier beweer je dat ik niet lees wat je schrijft, en beweer je dat je gelijk hebt. Ik neem aan dat mensen meestal schrijven waar ze denken dat ze gelijk in hebben, dat hoef je niet appart te vermelden. Tenzij je veel trolt.

CoJoNes | 29-01-16 | 23:22
Hier stel je nogmaals voor om ervanuit te gaan dat het COA en Politie in dezelfde mate neuken met cijfers. Je geeft geen bewijs of argumenten voor die stelling. En dezelfde detectiekans hebben op een gepleegd delict. Ik probeer het verschil tussen die twee te herkennen en te duiden. En ik heb reeds uitgelegd waarom het COA dichter op de materie zit en dus meer mee moet maken. De politie mist een hoop delicten omdat ze niet samenwonen met slachtoffers en daders.

CoJoNes | 29-01-16 | 23:38
Hier introduceer je de stelling dat ik niet lees wat jij schrijft. Terwijl je zelf niet reageert op de stelling dat het COA meer kans heeft delicten waar te nemen omdat het altijd op de juiste plek is, in tegenstelling tot de politie.

CoJoNes | 29-01-16 | 23:41
Hier verander je een tweede keer van onderwerp.

CoJoNes | 29-01-16 | 23:45
Dit is de eerste comment van je die ik negeer.

Ik hanteer het model dat een deel van de delicten gedetecteerd kan worden, een deel daarvan wordt waargenomen en daarna een deel geregisteerd en dat daarna een deel wordt gerapporteerd. Beide partijen zullen in hun eigen mate zaken onder het tapijt vegen. Politie heeft meer fysieke afstand tot delicten en personen wat leidt tot een lagere kans op detectie. Lagere geometrische efficitentie.

Het viel me vervolgens op dat de cijfers die het CAO nu geeft over AZC`s veel te laag zijn ten opzichte van de cijfers over heel Nederland. Of ik nu reken vanaf totaal gepleegde cijfers, of ik reken met alleen geregistreerd cijfers gecorrigeerd voor voorkomende leeftijden.

Hebben zij bijvoorbeeld gekozen om alleen delicten te tellen die echt in een AZC gebeurd zijn, in plaats van alle delicten die door vluchtelingen zijn gepleegd, binnen en buiten de instelling?

Hebben zij bijvoorbeeld gekozen om alleen delicten te tellen die met name genoemd zijn in het WOB verzoek, en niet alle strafbare feiten zoals in het wetboek?

Die 8000 is zo laag, dat daar veel harder meer is gerommeld dan de platte pet doet.

Feynman | 30-01-16 | 00:26

Ik kan niet wachten van Rossem!

L. Hannes | 30-01-16 | 00:26

@Julia | 30-01-16 | 00:15
Het is al oorlog, Julia. Een guerilla-oorlog, die allang aan de gang is in Europa.

CoJoNes | 30-01-16 | 00:26

Stond er ergens plaatselijke tijd? Het is nu ergens op de wereld 6:00 uur.

Charles de Batz | 30-01-16 | 00:25

@ Julia | 30-01-16 | 00:15
Er zit veel tussen een regelrechte (burger)oorlog en vrede. Ik geloof op z'n minst in een explosie van geweld, al sluit ik grotere ellende (en dan heb je het toch over een soort van burgeroorlog, ja) niet uit. Zelfs nog vorig jaar rond deze tijd had je ook niet kunnen voorspellen dat het zó snel zou gaan met de aantallen.
Maar ik hoop uiteraard van harte dat je gelijk hebt en dat ik over vijf jaar kan vaststellen dat ik veel te zwartgallig was en me schromelijk vergist had.

Lewis | 30-01-16 | 00:18

Het meest tragische van dit hele topic vind ik dat met het eerbiedigen van het embargo, vast is komen te staan dat we in een totalitaire staat wonen. Nog nooit heeft GS zich geschikt naar eisen die tiranniek en pure chantage zijn. Ergo, GS is als de dood voor V&J. Laat dat vooral even bezinken.
Dit zijn openbare cijfers, voor iedereen toegankelijk. Onder embargo. Ik kan er maar moeilijk bij.

CoJoNes | 30-01-16 | 00:17

Lewis | 30-01-16 | 00:06
Niet zo zwartgallig zijn. Er zal hier binnen 5 jaar echt geen oorlog zijn. Misschien een aanslag... misschien minder welvaart.. misschien als autochtone meisje zijnde wat minder vrijheden en veilgheid hebben dan zoals het eerst hier was...
Maar echte oorlog lijkt me stug.

Julia | 30-01-16 | 00:15

Al die cijfers en grafieken wat moet ik er mee precies niks !! ik wil dat ze allemaal oprotten het COA en Den Haag er achter aan richting Africa kunnen ze daar een nieuwe mijn kamp op richten zij blij ik blij .

Jetstream | 30-01-16 | 00:13

@Feynman | 29-01-16 | 23:39 Geruzie om nummers is waar het romeinse rijk om viel, wijze nummertovernaars. Het gepriegel om feiten is waar dit gevecht om verloren word. De eeuwige drang naar correctheid. Wat een afgang. Bescherm je land, ook al is 3x5=16, de fouten van jou cultuur zijn geen reden om een andere cultuur te laten winnen! Kleine hersenen zitten we nu even niet op te wachten.

tattooboer | 30-01-16 | 00:08

@ BlowingBubbles | 30-01-16 | 00:00
Het is echt bizar, hè? Ik zat net ook even naar mijn jongste dochter te kijken, die lag ziek op de bank te slapen. Wat hou ik zielsveel van haar. Maar de kans dat ze de basisschool afmaakt (ze heeft nog een jaar of vijf te gaan) in een land dat vrede kent, acht ik klein. Heel klein. Het is bijna onvoorstelbaar dat de ellende zo snel zo concreet wordt. Maar wat ronduit bizár is, is dat nog steeds een heel groot deel van de Nederlanders, en zo ongeveer alle politici in het land, geen idee hebben waar je het over hebt als je dit soort dingen zegt. Of het niet *willen* zien.

Lewis | 30-01-16 | 00:06

très cool | 30-01-16 | 00:00
60k was toch alleen maar de nieuwe instroom in 2015? Vrees dat we veel meer AZC bewoners hebben landelijk. Wat voor de statistiek dan wel weer roodkleuriger uitpakt natuurlijk...

Gen. Maximus | 30-01-16 | 00:05

Het Ministerie van Verdoezelen en Jorissen slaat weer toe, en de hoernalisten lopen keurig mee aan de leiband.
Wat een heerlijk land leven we toch in.

rene p1438 | 30-01-16 | 00:04

Dubz | 29-01-16 | 22:12
Hier vroeg u om de cijfers, die kreeg u in
Feynman | 29-01-16 | 22:24

Dubz | 29-01-16 | 22:27
Hier lachte u het NRC uit als bron. Geen tegenbewijs, geen eigen linkjes, geen argumenten.

Dubz | 29-01-16 | 22:39
Hier geeft u aan een ander aan dat u het vak statistiek niet begrijpt, evenals een steekproef en de betrouwbaarheid daarvan. Ook niet dat jaarlijks tot en met 2013 dezelfde resultaten uit die steekproef komen.

Feynman | 29-01-16 | 22:54
Hier neem ik nogmaals de moeite om uit te leggen met voorbeelden van delictcategoriën hoe de afstand tussen aantallen geregistreerd delicten en aantallen gepleegde delicten tot standkomt. Hierop zijn nooit tegenargumenten gekomen.

Dubz | 29-01-16 | 23:13
Hier doe jij nogmaals afstand van de vakgroep statistiek.

Dubz | 29-01-16 | 23:39
Ik probeer je duidelijk te maken dat je niet het aantal geregistreerde delicten met een voorbeeld. Door aan te tonen dat het niet 100% is. Voordat je van 79% pakkans kunt spreken, moet je immers eerst bedenken aan welke grootheid je als 100% beschouwt. Iets wat jou helaas compleet ontgaat.

Dubz | 29-01-16 | 23:45
Er kwam vrij weinig uit mijn hoofd, meer uit het CBS, NRC en AD, Geenstijl.

Samengevat is jouw enige argument tegen de acht miljoen dat je sowieso niet gelooft in statistiek, en dan met name een steekproef. Door niemand. Terwijl het gewoon bewijsbare wiskunde is.

Ik heb er een hekel aan als politie, justitie en politici iedere keer met de ruim een miljoen geregistreerde delicten een mooie sier mogen maken, terwijl het werkelijke aantal sowieso een veelvoud is.

Feynman | 30-01-16 | 00:02

60000 man die 8000 incidenten op hun kerfstok hebben. Hoe krankzinnig wil je het hebben. En dat laffe onderkruipsel Mark Rutte doet helemaal niets.

très cool | 30-01-16 | 00:00

Ik verheug me geheel niet op wat er boventafel gaat komen morgenochtend. U en ik weten allemaal dat het niet fraai zal zijn. En dat de overheid de NPO + RTL al weer van voldoende munitie en draaiboeken voorzien zal hebben om het verraad te downplayen. Hiermee de woede alleen nog maar groter makend bij hen die al op het punt staan het heft in eigen hand te nemen. Mijn land, mijn samenleving is de afgelopen 25 jaar door en door verrot geraakt. Opgeslokt voor de belangen van marxistisch tuig en vuige, nietsontziende kapitalisten. Een homogene samenleving kapot gemaakt om ideologische luchtfietserij en schaamteloze zelfverrijking. Daarbij gebruik makend van massa immigratie door mensen met een sociaal culturele achtergrond die haaks staat op de onze, mensen die van jongs af zijn opgegroeid met het idee dat wij verderfelijk zijn, te misbruiken en zonder wroeging te doden.

Toen ik de navelstreng van mijn eerstgeborene doorknipte was ik de gelukkigste man op aarde. En beloofde ik dat hij het minstens zo goed, liever nog beter zou krijgen dan ik. We hebben ons best gedaan, mevrouw Bubbles en ik. Maar ik vrees dat nu het punt bereikt is dat de rede niet voldoende meer is om die mooie toekomst voor ons nageslacht te garanderen. In tegendeel, wellicht dat zelfs blinde furie niet meer voldoende is om de schade te herstellen. Ik ga slapen met de gedachte dat wat morgen onthult wordt ons weer een stap dichterbij een vreselijke ontknoping brengen van een conflict, veroorzaakt door het misdadig achterna jagen van extreem linkse waanbeelden en onvervalste hebzucht. *met buikpijn slapen gaat*

BlowingBubbles | 30-01-16 | 00:00

@Poesmobiel | 29-01-16 | 23:11
'kl thlk hw baldna' alles is van ons, ons beloofd.
'nhn ymkn an takhth kl shy'a' We mochten alles pakken en dat doen we.

Hun uitspraken bewijzen mij dat er berichten naar deze muslims zijn gestuurd dat ze hier echt het geld en de vrouwen mochten pakken. Door iemand hier!
12:19 'heb je je handdoek? ja die heb ik, maar ik ga met mijn hand slaan.. 12:23 allah geeft alles, we nemen alles, die viezen zijn van ons, vechtend zullen we Ze alles pakken'. En ga maar door. Dit hele filmpje is ziek en ziek en ziek., Jullie hebben geen kans, jullie liefde voor je land is niet genoeg tegen deze haat en seksuele hebberigheid. Ga maar in een hoekje huilen. NL; burgers, politici, politie en zelfs mariniers zullen geen kans hebben tegen deze 100.000. Straks meer. Nu klinkt het heel onmenselijk en helemaal niet Geneefs maar er komen dagen dat mariniers (want zogenaamd de hardsten) aan de grenzen muslims gewoon oprecht een hoofdschot rijker gaan maken. Met uw instemming! Jup, klinkt nu raar maar word realiteit. De linkste linksen die er nu staan te roepen zullen op deknieën bedelen dat we mohammed aan de poort houden. De toekomst, wateen onderschat beeld hebben de meesten toch. Is er echt nog een linkserT die binnenj 30 jaar van nu alles Buddha verwacht? Nee heh? gheh. Hallo, welkom in Israël en ik wil 100 push-ups, nu! Luie hansworsten die hun land niet eens willen behouden, laat staan beschermen. Drukken!

tattooboer | 30-01-16 | 00:00

xtree | 29-01-16 | 23:53
Minstens een moord. De rest wordt onder het tapijt geveegd.

Wim Venijn | 29-01-16 | 23:55

Ben eigenlijk meer benieuwd naar incidenten rondom azc's dan op azc's..... Wat ze elkaar daar aan doen vind ik minder relevant. Was al niet van plan om er vrijwilligerswerk te gaan doen.

Gen. Maximus | 29-01-16 | 23:55

Wat is de definitie van een incident in deze?

xtree | 29-01-16 | 23:53

Natuurlijk leuk, al dat wobben naar incidenten in azc's en kudo's voor de overheid onderwijzen in democratisch handelen; maar wordt de uitkomst dan wel even afgezet tegen het landelijk gemiddelde per -tig aantal inwoners? En vervolgens gespecificeerd in zoveel incidenten per -tig aantal inwoners in respectievelijk 'goede' buurten, middenstandswijken en vogelaarhuisjes?
Anders betekent de uitkomst van je wob niks natuurlijk.

TheRule | 29-01-16 | 23:53

honden blaffen... | 29-01-16 | 23:38
Als dat cijfer klopt, 10% politiecapaciteit (6000 agenten volgens de link) naar AZC gerelateerde werkzaamheden, dan lijken 8000 "incidenten" wel een beetje weinig.
Dat zou betekenen dat een "incident" bijna een manjaar werk oplevert.

de honden blaffen... | 29-01-16 | 23:51

Feynman | 29-01-16 | 23:47
Dat weten we, maar niet op basis van jouw BS cijfers =)

Anyways, ik stap er ook tussenuit. Ik hoop stilletjes dat we nu niet een discussie hebben gevoerd met de Feynman en feiten, want dan kan ik daar ook nooit meer op vertrouwen. Zucht.

Dubz | 29-01-16 | 23:50

-weggejorist-

Piet Karbiet | 29-01-16 | 23:50

Arkan Sonney | 29-01-16 | 23:45
Of allemaal. Een incident met 7 migranten, is maar 1 incident.

Wim Venijn | 29-01-16 | 23:49

Ik vind je nogal naief in je conclusie, en ik denk dat het COA nóg minder snel zal overgaan tot registreren van incidenten dan dat de politie aangiftes opneemt.
CoJoNes | 29-01-16 | 23:00

Hier heb jij dus kennelijk mijn belangrijkste stelling gemist. Het COA heeft ondanks haar continue aanwezigheid en door haar geregisseerde setting een LAGER cijfer gepubliceerd DAN in de rest van Nederland onder dergelijke bevolking gebruikelijk is.

Dan hoef ik dus niet te denken dat het COA nog minder rapporteert dan de politie, je ziet het gewoon in de cijfers. Dat is nou het verschil.

Feynman | 29-01-16 | 23:47

Dus om 06.00 uur het embargo opgeheven? Kudt, ik lees nog steeds de dode bomen Telegraaf. Die wordt rond 05.00 uur bezorgd. Grrrr, moet ik toch eerst Geen Stijl checken als ik wakker word. *verstoorde routine*

libidoos | 29-01-16 | 23:46

Laat maar.

CoJoNes | 29-01-16 | 23:45

8.000 van de 50.000. Dat betekent dat 1 op de 6 crimineel, verkrachter, salafist, terrorist is.

Boerkablaffer | 29-01-16 | 23:45

Feynman | 29-01-16 | 23:42
Ik gaf geen stelling prutser, ik laat je zien wat jij zegt. Wat voor debiele uitspraken er uit dat hoofd van jou komen,terwijl er letterlijk iets anders staat.

Dubz | 29-01-16 | 23:45

Dubz | 29-01-16 | 23:39
U hanteerde de stelling dat een delict alleen bestaan heeft als die door de politie geregistreerd is.

Feynman | 29-01-16 | 23:42

CoJoNes | 29-01-16 | 23:38
Nee ik geef je geen gelijk, maar dat is totaal niet anders.

Ik geef niet de gewenste reactie, dus ik heb niet gelezen wat je schreef?!? Wat een compleet losgeslagen aanname van uw kant is, aangezien ik toch echt eerst moet lezen wat je schrijft om erop te reageren.

Feynman | 29-01-16 | 23:41

Volgens het CBS is de inflatie in Nederland ook maar 0,9%.

CoJoNes | 29-01-16 | 23:41

Bananenrepubliek Nederland! Its funny 'cause it's true...

Harkstede! | 29-01-16 | 23:41

Dubz | 29-01-16 | 23:35
Ruim een miljoen delicten in onderzoek bij politie.
Ruim acht miljoen delicten in de samenleving volgens CBS.

Jij hebt kennelijk nooit geleerd een eenheid achter een getal te plaatsen.

Feynman | 29-01-16 | 23:39

Feynman | 29-01-16 | 23:32

"Politie beweert ook 79% van de geregistreerde drugdelicten op te lossen. statline.cbs.nl... Denk je nu echt dat de pakkans 79% is? Of denk je dat er toch echt meer drugsdelicten zijn? Blauwe pilletje, of rode pilletje."

Hier, voorbeeldje:
Feynman leest: 79% van de geregistreerde drugdelicten op te lossen
Feynman denkt te lezen: Pakkans is 79%

Joh, als je niet correct kunt interpreteren, hoe kunnen we dan überhaupt een gesprek op niveau voeren.

Dubz | 29-01-16 | 23:39

@Feynman | 29-01-16 | 23:35
Je leest niet wat ik schrijf. Maar dan ook echt totaal niet. Of je wilt het niet lezen en in dat geval houdt het hier gewoon op.

CoJoNes | 29-01-16 | 23:38

Inmiddels gaat 10% van de politiecapaciteit naar de AZC's en daarmee samenhang toestanden.
Volgens dit artikel:http://www.telegraaf.nl/binnenland/25079261/__Asiel_zet_politie_klem__.html

de honden blaffen... | 29-01-16 | 23:38

Omdertussen: Maan is de Mol! Of zo. Ze heeft iets gewonnen op TV, kan ook een boer zijn, ik weet het niet precies, ik kijk dat soort shit niet. Maar het schijnt wel heel belangrijk te zijn als ik de social media mag geloven.

Stormageddon | 29-01-16 | 23:38

8000... Hoeveel manuren zijn dat wel niet...

Mark_D_NL | 29-01-16 | 23:36

Feynman | 29-01-16 | 23:32
Maar gelukkig ben je er volledig van bewust dat je volledige argumentatie volgens je lieve lerares NL op het middelbaar foutief is? Zo niet, dan zou ik die studie journalistiek maar weer oppakken.

Bekende situatie, vergelijkbaar met empirisch bewijs, wordt opgevoerd als statistiek en opeens is 1.2mil, 8mil. Bam. Je weet toggggggg.

Dubz | 29-01-16 | 23:35

CoJoNes | 29-01-16 | 23:19
Oh, jullie hebben gelijk. Prima. Ik wist niet dat hier een scheidsrechter rondliep, en al helemaal niet dat u daartoe benoemd was. Mijn excuses.

Feynman | 29-01-16 | 23:35

Ben benieuwd!
Hup GS!

Schietmijmaarlek | 29-01-16 | 23:35

Dubz | 29-01-16 | 23:13
Zie boven, je kan ook even rustig wachten als je een bewijsopdracht weggeeft.

Feynman | 29-01-16 | 23:34

Overigens; hulde voor de Polen.
@de honden blaffen... | 29-01-16 | 23:24
Tja, inderdaad. Die immigreren tegenwoordig ook massaal hier naar toe. Brokkenpiloten in de auto en ogenschijnlijk permanent dronken mafklappers. Ik zal er niet snel vrienden mee kunnen worden, maar belangrijker is dat ik er geen last van heb. Tevens spugen en sissen ze niet naar mijn blonde deerne en adoreren ze geen middeleeuws, barbaars doctrine.

Le Roi | 29-01-16 | 23:33

8000. Neem het aantal straffen hiervoor, tel hierbij op het aantal personen die zijn uitgezet, tel hierbij aantal maatregelen die zijn genomen. Juist, 0.

Rest In Privacy | 29-01-16 | 23:32

Dubz | 29-01-16 | 23:00
1 enquête? Dit is er eentje uit een jaarlijks terugkerende reeks van het CBS. statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?V... Die in 2013 is stopgezet. Lang leve de doofpot. Toen dat nog wel netjes in kaart werd gebracht krijg je deze reeks:

TPO politiek.tpo.nl/2014/02/17/ahmed-marco... of gewoon hier www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/11/... NRC www.nrc.nl/nieuws/2012/11/16/criminali... CBS www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/veilighei...

En ik leg ook nog eens uit waar het verschil tussen het aantal gepleegde delicten en het aantal door de politie in behandeling zijnde delicten vandaan komt. Een delict wordt gepleegd, soms is er geen slachtoffers, soms durft een slachtoffer geen aangifte te doen, soms heeft het slachtoffer geen zin om aangifte te doen, soms heeft de politie geen zin de aangifte op te nemen. Het verbaast mij dit überhaupt te moeten bepleiten.

Politie beweert ook 79% van de geregistreerde drugdelicten op te lossen. statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?V... Denk je nu echt dat de pakkans 79% is? Of denk je dat er toch echt meer drugsdelicten zijn? Blauwe pilletje, of rode pilletje.

Deze focus op delicten waar ook in de bovenwereld een formuliertje van bestaat te beschouwen is letterlijk het topje van de ijsberg. Eronder zit de rest. De delicten die het bureau van de politie niet gehaald hebben. Wat mij ook de bedoeling lijkt van iedere crimineel.

Het is vervolgens de bedoeling van politie, justitie en politiek om jou alleen naar dat topje te laten kijken, en jou te laten gevolgen dat er niet meer is. Behalve natuurlijk die ene aangifte die jij zelf toevallig niet gedaan hebt. Zodat jij weer een veilig gevoel terugkrijgt in ruil voor al die belastingcenten.

Feynman | 29-01-16 | 23:32

Dat hele ministerie is schimmig met schimmige mensen die schimmige "dealtjes" sluiten puur uit eigenbelang en zelfverrijking.
Zo schimmig dat het eng word.
Gó geen stijl !!!

VakkieT | 29-01-16 | 23:31

vergelijkbaar met*

Dubz | 29-01-16 | 23:31

CoJoNes | 29-01-16 | 23:22

Ik twijfel over het belang van het maatschappelijk draagvlak. Zoals het COA zich gedraagt is vergelijkbaar als een speciaal overheidsteam met speciale privileges. Voor mij als burger komt het COA uit het niets. Als een paddenstoel stond er opeens een hele organisatie die uit het niets een volledige noodconstructie in heel het land weet op te bouwen, waarbij het omkopen (financieel gewin) van gemeentes niet wordt geschuwd, waarbij politie-inzet door zowel COA als gemeentes opeens tégen de wetgeving wordt ingezet (persvrijheid o.a.).

Ik denk dat het COA buiten de overheidssteun elders héél veel geld ontvangt. Ik ben er van overtuigd dat er heel veel mensen werken met de beste bedoelingen, maar ik ben er ook van overtuigd dat de top van de organisatie door en door corrupt is en een agenda heeft. die wij niet kennen.

Ik denk dat het belang van het COA de aanwezigheid van die kampen is. Ik denk dat COA alles doet om zo veel mogelijk kampen over heel Europa te plaatsen en ik denk dat het daarom in hun voordeel is om zo veel mogelijk onder het kleed te vegen.

Ik kan niet wachten tot een journalist de geldstromen van het COA bloot legt, want daar zit 't hem.

Dubz | 29-01-16 | 23:29

1 Burgemeester die door opdringerige pers een foutje maakt in het gebruik van zijn instrumenten wordt als een Sywert nagejaagd door het goedvolk. Maar als het COA iets onder de pet willen houden geeft de o.a. het journaal niet thuis. Wat een schijtvolk is dat zeg.

roze_bril | 29-01-16 | 23:27

@Feynman | 29-01-16 | 21:53

Dit jaar is dan ook het 25 jarig mediajubileum van Nederlandse regime. Dat halen Duda, Poetin en Berlusconi nog niet samen.
Berlusconi betaalde het tenminste nog uit eigen zak i.t.t. tot de PVVDA'66 hier.

The_Challenger | 29-01-16 | 23:26

Le Roi | 29-01-16 | 23:12
Overigens; hulde voor de Polen.

de honden blaffen... | 29-01-16 | 23:24

@Feynman
In het kort nog eens. De politie is niet eerlijk over het aantal incidenten, het COA is niet eerlijk over het aantal incidenten. Daar zijn we het over eens.
Dan mag je die cijfers dus 1 op 1 vergelijken, als je ervan uit gaat dat de politie en het COA even hard liegen.
Ik denk dat het COA nog harder liegt dan de politie, omdat maatschappelijk draagvlak voor het COA belangrijker is dan voor de politie. De politie is veel meer as-is.

CoJoNes | 29-01-16 | 23:22

Le Roi | 29-01-16 | 23:12
Ja, ze leren snel...

de honden blaffen... | 29-01-16 | 23:22

@Dubz | 29-01-16 | 23:13
In deze discussie lijkt het probleem te zijn dat @feynman moeite heeft met gelaagde interpretaties.

@Feynman
In meervoudige vergelijkingen graaf je je nu consequent in en je mist de punten die Dubz en ik proberen te maken. Lees ook eens wat wij schrijven, we hebben namelijk gelijk.

CoJoNes | 29-01-16 | 23:19

"De Nederlandse regering zal zich actief inzetten voor een 'ja'"
Bert Koenders 29 januari 2016
Waarvan akte.

Cuyahoga | 29-01-16 | 23:18

Nu bij Jinek wordt de ene leugen achter de andere leugen verkondigd over het referendum op 6 apr 2016.

ProAsfalt | 29-01-16 | 23:17

Haagse ambtenaren gaan vuil sorteren in Libanon:

DEN HAAG - Een aantal ambtenaren van de gemeente Den Haag gaat aan de slag in Libanon. Ze verruilen hun bureau aan het Spui voor de Bekaa-vallei aan de grens met Syrië.

Mensen hebben geen plek om hun huisvuil weg te gooien, dus dumpen ze het overal en nergens. 'Het is vies, het stinkt en het is slecht voor het milieu. Dat is een van de dingen waarbij onze mensen gaan helpen', zegt van Engelshoven. (bron:omroep West)

Zou hier ook wat openbaarheid aan kunnen worden gegeven?

A.S. Perien | 29-01-16 | 23:17

Feynman | 29-01-16 | 23:07

Wat jij niet lijkt te begrijpen, is, ongeacht je eloquente manier van omschrijven, dat niemand hier gelooft dat geregistreerde gegevens (zeker met (de zeer dubieuze) belangen zoals die van COA), maar dat ik vind dat jouw nummer van 8.2miljoen incidenten op 17mil bewoners (ik dacht inmiddels al meer, maar het zal) nergens gestaafd kan worden.

Het is heel erg gevaarlijk om iets te bewijzen, met een andere gefingeerde statistiek. We weten allemaal dat 8K waarschijnlijk 24K is. We eten ook dat 1.2 miljoen waarschijnlijk geen 1.2mil is. Maar we weten niet wat het wel is. Stel dat het 17miljoen is, dan zit je er 100% naast. Stel dat het 'slechts' 4miljoen is, dan zit je er nog steeds 4 miljoen naast. Dat is 4.000.000. Vind je het erg als ik daar niet op in ga? Een enquete is géén statistiek. Hoe graag ik de waarheid ook op tafel wil hebben, het cijfer dat we hebben is 8000 incidenten. Dat het meer is, duidelijk, maar het blijft giswerk.

Dubz | 29-01-16 | 23:13

In de omringende landen worden harde maatregelen getroffen om de instroom te stoppen. Denemarken,Duitsland,Verenigd Koninkrijk,Oostenrijk allemaal hebben ze dit jaar diverse wetswijzigingen doorgevoerd en wat gebeurt er bij ons;) Niets!
De ene na de ander komt met luchtballontjes en ideetjes en ze modderen maar aan. Deze zomer zal blijken waar dit toe lijd;) we krijgen er nog 10 duizenden bij.

mierus | 29-01-16 | 23:12

tattooboer | 29-01-16 | 22:27
Behalve dat obsessieve geallahakbar begrijp ik niks. Versta je ze echt? Ben namelijk wel benieuwd wat er aan de hand was daar en vooral ook waarom er een gedeelte van dat azc total loss gebeukt moest worden.

Poesmobiel | 29-01-16 | 23:11

Voor de liefhebbers van cijfers: taakstelling gemeenten eerste helft 2016: 20.000 statushouders huisvesting aanbieden.
Le Roi | 29-01-16 | 23:00
Ik mis in je rijtje de Somaliërs, 60% werkloos.

de honden blaffen... | 29-01-16 | 23:10

Koenders zit bij Jinek te lullen over oplossingen.
Hij.Is.Het.Fokking.Probleem.

Cuyahoga | 29-01-16 | 23:09

*Al = aldaar

Dr. Frambozenjam | 29-01-16 | 23:09

compitaal | 29-01-16 | 22:14
Zie
Feynman | 29-01-16 | 22:54
Dubz | 29-01-16 | 22:27
En ook een aanvulling.

Het is echt extreem gevaarlijk om alleen delicten waarvan proces verbaal is gemaakt te beschouwen en de rest te negeren. Het gaat dan lonen om aangifte zo moeilijk mogelijk te maken, zodat de staat de illusie kan wekken dat het veiliger geworden is.

De meeste mensen doen geen aangifte van delicten waar zij toch geen inzet van politie van verwachten. Aanranding door minderheden is daar een goed voorbeeld van. Komt dan niet terug in statistieken, beleid en debat. Totdat een keer de bom barst zoals in Keulen en je plotseling wel honderden aangiften van aanranding ziet komen vanuit een stad tijdens een enkel feestje.

Je zou dus niet alleen moeten vragen om alle geregisteerde delicten via de organisatie (wat wil het kabinet bekennen), maar ook een enquete moeten houden onder personeel en omwonende (wat is er echt gebeurd).

De hele opvangorganisatie is er van doordrongen van het belang om zaken onder de pet te houden en te verzwijgen. Op Nederlandse middelbare scholen zie je een vergelijkbaar effect. Men wil niet in de krant, belt de politie niet en gedoogd daarmee geweld.

Een incident kan plaatsvinden zonder geregistreerd te worden, registraties zonder een daadwerkelijk incident lijken mij een stuk minder waarschijnlijk. Ik verwacht alleen daarom al een stevige onderrapportage. In alle besproken dossiers.

Dat vermoeden wordt bevestigd als het ministerie nu met cijfers komt die ver beneden de benchmark van het Nederlandse deel van de bevolking liggen met een vergelijkbare leeftijdsopbouw.

Feynman | 29-01-16 | 23:07

necrosis | 29-01-16 | 22:26
Speknam, nivelleren is een feest:-).

Dus er zijn meer Wob-verzoeken ingediend? Zou het kunnen zijn dat bij een Wob-verzoek andere partijen door het ministerie van V&J op de hoogte gesteld worden hiervan. Om de andere partijen ook een Wob-verzoek te laten doen. Zodat dan er eigenlijk geen primeur uitgaat naar een partij die kritisch is ten opzichte van het betreffend ministerie maar een algemeen "informatie"ronde door verschillende partijen(dagbladen e.d.). Dit in het kader van neutralisatie van de openbaar gekomen (schokkend) info?
V&J spindoctor; "Het gelijktijdig inseinen van verschillende media, wanneer één ervan werkt aan een vervelende onthulling, waardoor het slechte nieuws geen primeur meer is." (Wiki.)

Lijkt wel op het inseinen van de andere partijen, al op 29 oktober een Wob-verzoek is ingediend door GS.

Dr. Frambozenjam | 29-01-16 | 23:07

-weggejorist-

Yvonne54 | 29-01-16 | 23:04

Wauw. 8000 incidenten. Nog even en je gaat het begin van een trend zien.
Want wanneer mag je spreken van een trend? Bij zeg 10.000?
Dus dat 1 op de 5 migranten statistisch betrokken is bij een voorval?

En nog wat, aangezien het jaar begon met circa 20.000 man in een AZC, is het gemiddelde circa 35.000.
Dus toch 1 op de 4...

Nuchternederland | 29-01-16 | 23:03

@Lewis | 29-01-16 | 22:51
Ik vind ik de cijfers schrikbarend. Houd er rekening mee dat immigratie vanuit die ene hoek opgesplitst is in Marokkanen, Turken en 'overig niet-Westerse allochtonen'. Tevens zijn maar op enkele plekken zijn eerste en tweede generaties in de cijfers opgenomen, en daarin zijn al forse stijgingen waar te nemen. "Derde" generatie bestaat statistisch gezien niet, dat zijn dan autochtonen cq. Nederlanders volgens het CBS. Zie de begrippenlijst op www.cbs.nl/nl-NL/menu/methoden/begripp...

Le Roi | 29-01-16 | 23:00

-weggejorist-

CoJoNes | 29-01-16 | 23:00

@Feynman | 29-01-16 | 22:54
Het COA heeft een vergelijkbaar belang als de politie: het aantal incidenten zo laag mogelijk houden. Voor de politie betekent dat hogere oplossingspercentages, voor het COA minder sociale onrust en dus meer bestaansrecht.
Ik vind je nogal naief in je conclusie, en ik denk dat het COA nóg minder snel zal overgaan tot registreren van incidenten dan dat de politie aangiftes opneemt.

CoJoNes | 29-01-16 | 23:00

Feynman | 29-01-16 | 22:54

Gast; Ik wil best met je meegaan in je aannames, maar ze blijven wat ze zijn. Aannames. van 1,2 naar 8mil, zonder een fractie van bewijs, OP BASIS VAN EEN FUCKING ENQUETE *Mept FACE een paar keer op DESK* is statistiek voor losers.

Misschien kunnen we die 200 verkrachte vrouwen vragen of 200 niet toevallig toch 200K is. Blijf vooral geloven in niet-bestaande nummers, maar jij staat nu tussen de UFO signaleringen en ANAL Probe experiences in.

Dubz | 29-01-16 | 23:00

COA kennende, met het weghouden van de pers. Met het stilhouden van negatieve publiciteit. Zal met die achtergrond een incident fysiek geweld betekenen. Messentrekkers, waar de ingehuurde particuliere beveiligers, de politie erbij moeten houden.
Kortom. Ben benieuwd. En goed bezig Geenstijl.

Wim Venijn | 29-01-16 | 22:58

Wees blij dat Opstelten en Teeven niet meer op V&J zitten, die hadden de cijfers niet eens gevonden.

Schuinsmarcheerder55 | 29-01-16 | 22:58

Nou willen ze 2000 agenten inzetten uit de EU om de grens te controleren Turkije/Griekenland.
Ik zie het al gebeuren: griekse agenten/bulgaarse agenten/poolse agenten/agenten uit de voormalige Oostbloklanden en agenten van westerse bodem.Die kunnen een extra bijverdienste wel gebruiken. Vooral de agenten uit de oostbloklanden. Verdienen toch al niet te veel. Mag hopen dat ze geen handel gaan zien in het binnen laten van vluchtelingen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wat ze ook proberen en doen het zal mislukken. Er is maar een oplossing en dat is de grenzen sluiten. Ene Wilders waar ik trouwens ook geen fan van ben heeft het gezegd en helaas ik moet m daar gelijk in geven. Je zet tenslotte je voordeur ook niet wagenwijd open voor mensen van buiten, waarvan je niet weet wie het zijn. Wat is het verschil? Juist. Macroniveau heeft niet veel verschil met microniveau.

Yvonne54 | 29-01-16 | 22:58

Dubz | 29-01-16 | 22:27
Als je 1,4 miljoen delicten hebt die geleid hebben tot een aangifte of een heterdaadje, is 8,2 miljoen waargenomen delicten voor slachtoffers niet zo moeilijk. Dat heet aangiftebereidheid. Bovenop die 8,2 miljoen delicten komen nog drugsdelicten zonder slachtoffer en delicten tegen de overheid waar geen aangifte van gedaan wordt.

"Volgens onderzoek in het AD worden er wekelijks 24 aangiften gedaan wegens verkrachting. En aangezien er acht keer zoveel verkrachtingen zijn dan er aangifte gedaan wordt, kunnen we dus concluderen dat er in Nederland bijna 200 vrouwen per week verkracht worden." www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/05/... op basis van www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article...

CoJoNes | 29-01-16 | 22:28
Het COA zou een beschermde setting moeten zijn, met continu toezicht en dus continue registratie. Het is immers een instelling, in plaats van een willekeurig dorp of wijk in Nederland waar de wijkagent is wegbezuinigd. Die zou dus 100% moeten kunnen registeren, al is het alleen al om de betrokken verdachte asielzoekers een pedagogisch bedoelde mededeling kunnen doen en slachtoffer asielzoekers in bescherming te kunnen nemen.

Je kunt de berekening ook uitvoeren zoals jij voorstelt. 1,4 miljoen aangiften op 17 miljoen Nederlanders. Tegen 8 duizend incidenten op tienduizenden asielzoekers. Dan lijken Nederlanders al twee keer zo lief als Nederlanders.

Zou je corrigeren voor leeftijd en geslacht kom je weer terug op mijn eerder punt. Immers, Nederlandse daders zijn meestal net volwassen, man en dronken. Die leeftijd en sekse is zwaar oververtegenwoordigd in AZC`s. Volgens deze cijfers zouden de illegale jonge mannen een stuk liever zijn dan legale jonge mannen.

Die cijfers kloppen al niet met het beeld wat asielzoekers zelf naar buiten brengen. En dat is eigenlijk het mooie aan gemanipuleerde cijfers. Dan wordt die zo erg verdraait dat het al niet klopt met de omliggende ervaring of omgeving.

Een soort mislukte fotoshop, maar dan met cijfers in plaats van pixels.

Feynman | 29-01-16 | 22:54

Le Roi | 29-01-16 | 22:45 Bedankt voor het rechercheren , dat moeten meer mensen doen.

ja,diedus! | 29-01-16 | 22:52

@Le Roi | 29-01-16 | 22:45
En weet jij of alle generaties in die cijfers verwerkt zijn? Ik dacht dat het stopte bij de tweede of derde - in dat geval zouden de cijfers natuurlijk nog véél hoger liggen. Maar ik hoop dat ik het mis heb. En als deze cijfers kloppen, moet ik heel eerlijk zeggen dat ze me zelfs nog meevallen...

Lewis | 29-01-16 | 22:51

Dan mogen jullie wel een extra server plaatsen

Hoe dan | 29-01-16 | 22:51

mooi zo!
Geenstijl to the rescue van Nederland, tenminste één kritisch medium met het gezonde besef dat alleen de waarheid van harde data telt.
Zo kan de burger ( lees hard werkende, belasting betalende Nederlander) zelf een oordeel vellen over hoe het echt in elkaar steekt.

Die (s)linkse blaadjes en websites zijn er alleen nog maar voor de Goebels-propaganda van onze heilstaat. .......... de kille waarheid mogen we van deze media niet horen, we zouden toch eens een gefundeerde mening kunnen vormen met deze informatie.

slipsniffer | 29-01-16 | 22:50

Sliptong | 29-01-16 | 22:49

Helaas hebben we het over de management versie van incident en niet die uit de van Dale. M.a.w. Vertaal incident naar serious fucking issue.

Dubz | 29-01-16 | 22:50

in·ci·dent (het; o; meervoud: incidenten)
1
onvoorziene gebeurtenis
2
storend voorval: er deden zich bij deze demonstratie geen incidenten voor geen relletjes
- See more at: www.vandale.nl/opzoeken?pattern=incide...

Sliptong | 29-01-16 | 22:49

Embargo tot morgenochtend, dan kan het niet in de kranten komen op zaterdag.
Dat wordt dus pas maandag.

ikkrijgjewel | 29-01-16 | 22:48

Dat zijn er 22 per dag.

duitse herder | 29-01-16 | 22:46

Tevens wapper ik linkse mafklapper al maanden om de oren met het jaarrapport integratie 2014 van het CBS, te vinden op www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/dossiers/... . Enkele schrikbarende cijfers en feiten die je daar in kunt vinden:
.
- Pagina 53: arbeidsparticipatie. "Niet-westerse allochtonen waren in 2013 bijna drie keer zo vaak werkloos als autochtonen en bijna twee keer zo vaak als allochtonen uit de nieuwe EU-landen. Ten opzichte van 2008 is de werkloosheid flink gestegen.". Zie ook de tabel met schrikbarend lage percentages van niet-Westerse allochtonen ten opzichte van autochtonen en westerse allochtonen.
.
- Pagina 54: werkloosheid in 2014. Marokkanen koploper met 25%, opgevolgd door Antillianen met 22%, op de derde plek Turken met 19%, vierde plek Surinamers met 17% en ten slotte de autochtonen met 7%. En dit zijn percentages ten opzichte van de volledige beroepsbevolking!
.
- Pagina 55: Werkloosheid in 2013, 15 tot 25 jaar. Autochtonen 13%, niet-Westerse allochtonen een whopping 33%!
.
- Pagina 60: Aandeel personen met een bijstandsuitkering, 15 tot 65 jaar, tot en met 2013. Marokkanen met 14,5% weer koploper. Gevolgd door Antillianen (12,5%), Turken (9,5%), Surinamers (9%) en ten slotte autochtonen (2%).
.
- Pagina 74: 3,2% van niet-Westerse Allochtonen zijn verdachte van een misdrijf (lees: geen overtreding). In de leeftijdscategorie van 12 tot 18 jaar is dit 4,6%, in de leeftijdscategorie van 18 tot 25 jaar zelfs 5,7%. Antillianen zijn daarin koploper, opgevolgd door Marokkanen, dan Surinamers, dan Turken. Opvallend is de opsplitsing tussen eerste en tweede generatie. Bij de koploper Antillianen is er in de tweede generatie een daling in het percentage, bij de Marokkanen, Turken en Surinamers is dit fors gestegen! Ook is er, uiteraard, een rubriek 'overig niet-Westers', waar de percentages goed aan het opkrabbelen zijn.
.
- Pagina 75: Recidive tot drie jaar na eerste misdrijf (nogmaals, geen 'overtreding'), ook hier zijn (niet-Westerse) allochtonen en in het bijzonder Marokkanen oververtegenwoordigd. Vanaf 2009 tot maximaal 2012, is maar liefst 47% van Marokkanen van nog geen 18 jaar (!!) recidivist van een misdrijf. Ik moet hierbij altijd denken aan het 'stageplekken-argument' van links. Die vlieger gaat, die cijfer in je achterhoofd houdend, niet op. Mijn conclusie: Marokkanen zijn al door en door crimineel VER voordat ze überhaupt een stageplek nodig hebben!
.
En zo kan ik nog pagina's lang doorgaan. Lees het rapport, en trek zelf uw conclusies. Een ieder die na het lezen van dit rapport ook nog maar denkt dat immigranten/vluchtelingen/asielzoekers uit de Noord-Afrikaanse cq. islamitische hoek een verrijking voor Nederland zijn heeft een gigantische plaat voor de kop. Tip: zoek eens naar Chinese, Japanse, Koreaanse, Finse, Noorse, Duitse, Spaanse vertegenwoordiging in soortgelijke cijfers in de tabellen en grafieken. Oh wacht...

Le Roi | 29-01-16 | 22:45

Dat worden waarschijnlijk een aantal zwarte a4-tjes.

de honden blaffen... | 29-01-16 | 22:45

Blijft over de vraag welke definitie van een incident gehanteerd is. Waar hebben we het over? Berovingen? Verkrachtingen? Inbraak? Gestolen appel? Scheldkannonade? Racisme? Er zal ongetwijfeld wel weer mee gesjoemeld zijn om de toch al schokkende cijfers verder de kop in te drukken...

Randiaan | 29-01-16 | 22:43

necrosis | 29-01-16 | 22:14
Mag ik dan op z'n PvdA's lekker een kopje thee?

nemoj me jebat | 29-01-16 | 22:42

Zeg het ze!

trenthopper | 29-01-16 | 22:41

kan dat COA inmiddels niet als staatsondermijnend bestempeld worden ?

Haloef | 29-01-16 | 22:41

ja,diedus! | 29-01-16 | 22:33

Precies, dus als Feynman komt met 'cijfers' die rechtstreeks uit 'enquêtes' komen, door 'bedrijven' en 'mensen', dan weet je dat je zo'n artikel geen fractie van een seconde serieus kunt nemen. Want nog vele malen kwalijker dan foute geregistreerde cijfers, zijn uit de duim gezogen collectie-statistieken.

Zelfde methodiek als een verkiezingspoll. Men neemt een collectie en doet alsof die collectie representatief is voor de hele bevolking. Daarom zijn ze ook vaak incorrect. Daarom is dat NRC artikel eigenlijk gewoon puur lachwekkend.

Dubz | 29-01-16 | 22:39

@necrosis | 29-01-16 | 22:26
Je betaald al jaren voor god, de mens betaald al millenia voor god.punt.

tattooboer | 29-01-16 | 22:39

Over een paar jaar gaat het nog maar om 1 ding: wie waren voor en wie waren tegen. Wie hebben de rottigheid er willens en wetens doorgedrukt en wie wilden de misstanden voorkomen. De gutmensch, ge van Joles en de van Muiswinkels komen niet meer weg met felicitaties; dat soort volk dient netjes gewoon verantwoording af te leggen voor de aanhoudende verrotting die ze een hele maatschappij hebben aangedaan.

Rest In Privacy | 29-01-16 | 22:38

@Dubz | 29-01-16 | 22:02
Ik moet eerlijk zeggen dat er nog een kans is. Als we vanaf vandaag alle wetten die we hebben gaan handhaven kunnen we het nog redden. Daar zijn we wel de burgemeesters voor nodig om die handhaving te bevestigen en de juiste burgers als deputy agenten in te laten schakelen. Als de commissarissen en de keuning niet bereid zijn dit bevel uit te doen gaan zal het een oorlog worden. Eerst zullen groepjes nog door politie, min of meer, in bedwang worden gehouden maar als krokussen in de lente zullen er zóveel burgers hun land gaan beschermen dat de politie een scheetje in de storm zal blijken te zijn. De keuning mag weer leuk spatzieren in Canada. Het was toch nooit echt een burgerfamilie, die nassau oranje telgen. Altijd als eersten het zinkende schip verlaten. (bel) 'shame' (bel) 'shame', (bel) 'shame'.

tattooboer | 29-01-16 | 22:35

Feynman | 29-01-16 | 22:24 Jij en ik zitten eigenlijk op dezelfde golflengte v.w.b het duiden van welk probleem dan ook . Alleen het selectief roeren en vissen in gepubliceerde cijfers herbergt het risico in zich dat als de geleverde gegevens niet correct zijn door b.v geen aangifte door burgers de cijfers geen betrouwbare basis meer kunnen vormen als ondersteuning bij een discussie. Dat is mijn punt.

ja,diedus! | 29-01-16 | 22:33

@sinar2 | 29-01-16 | 22:20
8000 incidenten zijn geen 'incidenten' maar een structureel probleem.
Maar als je dat durft te benoemen ben je een vijand van de Breedvelds en de Jole's van de huidige maatschappij.
Daarom lees ik graag op de GeenStijl en kunnen websites als Joop en FN ongezien de typhus krijgen!

necrosis | 29-01-16 | 22:32

Moet je bij een WOB verzoek niet binnen 4 weken antwoord krijgen? Anders in gebreke stellen en dwangsom beuren.

John nie | 29-01-16 | 22:31

Ook zo "benieuwd" ?

Rammstein | 29-01-16 | 22:31

Het tijd rekken is natuurlijk niet voor niets.
Overal in Nederland zitten nu burgemeesters, perschefs en woordvoerders te broeden op excuses en kutsmoesjes.
Maar ik zal ze even helpen. U kunt zeggen:
"de registratie methode is nu aangepast waardoor nu meer gevallen zijn geregistreerd dan destijds bekend waren."
Of "ik herken me totaal niet in het door u geschetste beeld" (werkt alleen met hele knappe woordvoerster)
Of "Valt wel mee toch? Persoonlijk had ik meer incidenten verwacht."
Of "Tjonge, wat erg. Ik wist niet dat er zoveel racisten rondliepen in Heesch."
Maar zelf iets bedenken mag ook. Succes.

Gavrilo | 29-01-16 | 22:31

Valt het feit dat je dit bericht niet kan delen op de socials ook onder dat dictatoriale embargo?

Acar_ketimun | 29-01-16 | 22:29

@Feynman | 29-01-16 | 22:24
Je zegt: Je komt met een linkje met de door politie geregistreerde misdrijven. Een beginnersfout.

In dit Wob-verzoek hebben we te maken met door COA geregistreerde incidenten. De vergelijking gaat dus wel degelijk op. Tenzij jij ervan uit wilt gaan dat Het COA betrouwbaarder is dan de politie.

CoJoNes | 29-01-16 | 22:28

Tijd voor een COA-Incident-O-lyzer

Standard | 29-01-16 | 22:28

Feynman | 29-01-16 | 22:24
Burgers en bedrijven ervaren jaarlijks 8,2 miljoen misdrijven, zo geven zij in enquêtes aan.

Hahahahahahahahahaha
HAAHHAAHHHAAAAAAAAAAAAA

Ik lig krom. Welke amateur heeft dat getal bedacht? Wat was de collectie van de enquête? Hou toch op.

Dubz | 29-01-16 | 22:27

@Poesmobiel | 29-01-16 | 21:54
Allemaal bommen die klaar staan om de straat op gesmeten te worden. Ik weet precies wat ze daar zeggen en de lichaamstaal verklapt me ook genoeg. Maak je borst maar nat europa. Je hebt 2 keuzes; Of,je word zoals Israël en doet wat je moet doen, of je word Aza! Klaar.

tattooboer | 29-01-16 | 22:27

@ja,diedus! | 29-01-16 | 22:13
Ik geef toe dat het vrij lastig is om confrontaties tussen Syriërs (die voor een groot gedeelte NIET uit Syrië komen) te verdedigen.
Als ik MinPres/ dictator van Nederland was, zou ik alle 'Syriërs' van Afrikaanse komaf gelijk met een Hercules terugvliegen naar zand van herkomst.
Syrië ligt namelijk niet in Afrika en de meeste Afrikanen komen uit gebieden waar geen oorlog is.
Ze komen echter wel naar gebieden waar iets 'te halen is'.
Misschien een speerpunt voor de regering NA Rutte dat we ons niet meer laten bestelen.
Ik betaal al jaren voor god en de hele wereld en ik ben het ondertussen spuugzat!

necrosis | 29-01-16 | 22:26

Orman Bakal | 29-01-16 | 22:20
Gezien de aard van de organisatie, heeft het COA belang bij zoveel mogelijk asielzoekers.

de honden blaffen... | 29-01-16 | 22:26

CoJoNes | 29-01-16 | 22:13
Je komt met een linkje met de door politie geregistreerde misdrijven. Een beginnersfout. Dat is natuurlijk maar een klein deel van het aantal gepleegde misdrijven. "Van die kolossale berg van 8,2 miljoen krijgt de politie dus maar kennis van 1,2 miljoen." www.nrc.nl/nieuws/2012/11/16/criminali...

Ik reken niet voor niets een oplossingspercentage ten opzichte van het aantal gepleegde delicten, in plaats van het aantal aangiften.

ja,diedus! | 29-01-16 | 22:13
Dat zeker ook, maar dat was mijn punt niet. De staatssecretaris komt waarschijnlijk met 8000 delicten die vrij ernstig zijn. En vergeet dus kleinere delicten en delicten die niet opgeschreven zijn. Daar wees ik op. Nu lijkt het alsof ze roomser dan de paus zijn.

Dubz | 29-01-16 | 22:12
"Een kwart van de bevolking boven de 15 werd in 2011 slachtoffer van één of meerdere delicten." Zelfde link.

Feynman | 29-01-16 | 22:24

@therealbraindump | 29-01-16 | 22:19
Exact. Precies dat.
En dat niemand anders dit doet is natuurlijk ronduit schandalig. Ken je wel mopperen op GeenStijl...

Lewis | 29-01-16 | 22:24

Goed zo, jongens. Openheid van zaken. Het land mag weten wat er speelt, sterker nog, dat móét, we kunnen niet puur op basis van de zwaar bevooroordeelde mainstream media ons oordeel vormen.

Lewis | 29-01-16 | 22:23

Al die mensen die hier zitten te zeuren over democratie... rot op met je democratie. Wij hebben in Nederland geen democratie, wij hebben een parlementaire democratie.. ofwel... we hebben geen democratie...

janken tot de ballen uit je broek vallen en veel huilie huilie doen.. wob verzoekje meer of minder is alleen maar fijn om idioten als ons te voeden met cijfers... alsof iemand ook maar de cijfers kan vertrouwen en/of veranderen...

Sigarenboer | 29-01-16 | 22:23

Dat Centraal Orgaan Autochtonenhaat (COA) kan inmiddels toch wel als een ernstig maffiose organisatie gekwalificeerd worden.

Optional Necessity | 29-01-16 | 22:22

Dit zijn alleen nog de cijfers van incidenten OP AZC's.
GS zal ook wel gewobd hebben bij diverse politie ter verificatie.
Kortom dat gaat morgen weer een feest van de democratie worden.

Astroturfer | 29-01-16 | 22:22

Goeie actie! Pak dat schorem van V&J maar goed aan.

Afgeschminkte Bassie | 29-01-16 | 22:22

8000 Incidenten valt me nog mee. Hier is het zo goed als dagelijks raak in het AZC en dat zal elders niet veel anders zijn.

sinar2 | 29-01-16 | 22:20

Trouwens, zien jullie ook veel gelijkenissen tussen COA en Jeugdzorg?
Ben er nog niet uit wie sluwer, gemener en feitenverdraaiender is....

Orman Bakal | 29-01-16 | 22:20

Toch nog één journalistiek medium die wel zijn journalistieke plicht vervuld. Tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend, soms op het botte af, maar meer dan ooit nodig. Hulde Geenstijl!

therealbraindump | 29-01-16 | 22:19

Geen Stijl: voor mij inmiddels één van de meest objectieve media
Complimenten, zowel voor jullie eerbiediging van het door V&J gegeven embargo alsook voor het vrijgeven daarna. Respect

Orman Bakal | 29-01-16 | 22:18

En het doofpotten gaat door. Eergisteren was het hier in de buurt bij het AZC in Weert ook alweer kassa. Traumahelikopter, 2 ambulances en 2 politiewagens ter plekke. Enige wat in de media wordt geschreven is dat het om een kind met ademhalingsproblemen zou gaan. Maar alleen voor dat zijn nooit 2 politiewagens ter plekke, hooguit een enkele politieauto of zelfs brandweerwagen omdat die als 'First responder' worden ingeschakeld omdat die dichter in de buurt kunnen zijn.
.
En dan hoor je er verder ook NIETS meer over. Pas als er echt de pleuris uitbreekt en er bijvoorbeeld een grote vechtpartij is die té veel opvalt om in de doofpot te stoppen, komt het in het nieuws. Dat is in geval van het AZC te Weer de afgelopen 2 maanden maar liefst 2 keer voorgekomen. Over alle andere 'kleine' voorvalletjes, hoor je niets.
.
Ook bij het AZC in Echt-Susteren, ook hier in de buurt. Is het regelmatig raak. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat er gemiddeld 2 wekelijks politie moet uitrukken omdat er weer eens een vechtpartij is uitgebroken, een bewoner wordt getreiterd/bedreigd of omdat er gestolen goederen zijn gevonden. In de direct aangelegen straten, kunnen mensen nog geen tuinkabouter meer in de voortuin zetten.
.
Dat hele zwijgen, dat hele bagatelliseren, dat hele doen alsof er niets aan de hand is door onze linkse fatsoensrakkers en de 'main stream media', daar word ik nog bozer van dan die haatbaarden die massaal deze kant op komen. Zij faciliteren deze hele witte genocide, het ontwrichten van onze maatschappij, onze economie, onze normen en onze waarden. Zij zijn de echte vijand.

Le Roi | 29-01-16 | 22:18

-weggejorist-

Neut | 29-01-16 | 22:17

-weggejorist-

Neut | 29-01-16 | 22:17

6:00 uur? Zal vast mijn wekkertje zetten. \o/

Silent Scream | 29-01-16 | 22:16

peterdh | 29-01-16 | 21:48
Het zijn de cijfers over 2015. Dus delen door 364. Is iets meer dan 20. Per dag dus. Incident x B = probleem x B = wijziging C.

lovekila | 29-01-16 | 22:15

@CJN
8 miljoen harde opiniedelicten, minstens..

compitaal | 29-01-16 | 22:14

@nemoj me jebat | 29-01-16 | 21:49
Beter dat het beloofde tripeltje veilig in mijn kluis blijft als je morgen vroeg wakker wil worden.
*schuift glaasje kraanwater toe*

necrosis | 29-01-16 | 22:14

Feynman | 29-01-16 | 22:06 Je gaat uit van Nederlanders. Je stelling begint dus met een aanname waar je vraagtekens bij kunt zetten. Voor de rest zijn de meeste Nederlanders niet te gast . Ik vind dat een wezenlijk verschil. Gasten ,en zeker degene die voorwenden of zeggen in hoge nood te verkeren moeten rond de nul uitkomen. Iets met respect en dankbaarheid ofzo.

ja,diedus! | 29-01-16 | 22:13

Feynman | 29-01-16 | 22:06

Mag ik die cijfers zien? Dat zou n.l. betekenen dat 1:2 Nederlanders statistisch gezien een delict moet hebben meegemaakt.

Of hebben we het nu over de draaideur dieven met 150+ keer diefstal per jaar? Dat vind ik n.l. niet vergelijkbaar met die 8000 knokpartijen (van klein naar groot; Duitsland recent 200, of was het 500 man op de vuist).

Dubz | 29-01-16 | 22:12

Ik vermoed nu al een artikel , morgenvroeg in de zaterdageditie van de Volkskrant , waarbij de sfeer is dat het allemaal wel meevalt en dat het vooral opgeblazen wordt door hellboy Wilders.

ad melkert | 29-01-16 | 22:12

Vraag ik me toch af of er bij de opsomming ook bij staat hoeveel er aangehouden zijn, hoeveel er voorlopige hechtenis hebben gekregen en hoeveel veroordeeld. Want ik hoor die politici altijd stoer beweren dat deze onruststokers hard aangepakt moeten worden.
Ik geloof er namelijk niks van. Ik vermoed dat een onruststoker gewoon wordt overgeplaatst. Period.

Graaf van Egmont | 29-01-16 | 22:12

@necrosis | 29-01-16 | 22:02
Herstel: ik betaal voor hun hun immer groeiende BMI.
Hun politieke intellect past met gemak in een Fiat Panda....

necrosis | 29-01-16 | 22:11

@CoJoNes | 29-01-16 | 21:53

U gaat er vanuit dat per incident 1 gelukzoeker gemoeid is?

GOEM | 29-01-16 | 22:11

Wat zijn delicten? Zijn dat ook verkeersovertredingen?
kan me niet voorstellen dat er 8 mln échte delicten plaatsvinden in NL

CoJoNes | 29-01-16 | 22:11

Weten is meten.

compitaal | 29-01-16 | 22:09

666 " incidenten" per maand , hoe duivels !

ja,diedus! | 29-01-16 | 22:07

Er worden per jaar 8 miljoen delicten gepleegd op 17 miljoen Nederlanders. Als er 8 duizend incidenten zijn gepleegd door 40 duizend asielzoekers zou dat inhouden dat asielzoekers meer dan twee keer zo lief zijn dan wij. Waarom doet Dijkhoff dan zo moeilijk over deze cijfers?!?

Ik heb dus ook niet echt meer vertrouwen in deze cijfers.

Feynman | 29-01-16 | 22:06

Good morning Vietnam.

gentle giant | 29-01-16 | 22:05

Jan-Joris-Jaap-Joop | 29-01-16 | 22:01

Iedereen weet al hoe dit gaat eindigen inderdaad. Helaas, zeg ik er bij, maar het is niet anders.

Dubz | 29-01-16 | 22:02

Het duo van der Steur/ Dijkhoff is net zo betrouwbaar als hun voorgangers Opstelten/ Teeven.
Wanneer krijgen we bewindslieden die MIJN veiligheid serieus nemen?
Tenslotte betaal ik mee aan hun dikke salarissen/ BMW.

necrosis | 29-01-16 | 22:02

Hoog tijd voor een root cause analysis, lijkt me?

De Klipper | 29-01-16 | 22:02

"... Wob-verzoeken in 'informatievragen' om heeft kunnen zetten. "

Ik ken dit niet. Is niet hetzelfde dus?

Driewerf Hoezee | 29-01-16 | 22:01

We mogen niet weten hoe hard we geneukt worden. Maar onze onderbuik weet beter. Nog even en we spuiten terug. Keihard!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 29-01-16 | 22:01

Benieuwd! Ook naar de beerput. Totaalcijfer is al om te janken natuurlijk. Aantal p2000-meldingen is ook hier en daar te vinden en dat is (ambu en brw) ook al meer dan je zou willen.

Driewerf Hoezee | 29-01-16 | 22:00

het ministerie van voorliegen & jokken?

sennholz | 29-01-16 | 21:59

"It's only a flesh wound", is ook hier van toepassing.

Dubz | 29-01-16 | 21:59

Dit is dagelijkse kost in Alphen a/d Rijn en wordt al weken sub rosa gehouden. Er is sprake van bendevorming en politie die het niet meer aan kan.
mobile.twitter.com/omroepwest/status/...

spekpater | 29-01-16 | 21:57

Kan nie wachte! Kdoe geen oog dicht vanacht.

Vic284 | 29-01-16 | 21:55

Vanmorgen ook al geplaatst. Nog een keer, omdat eigenlijk iedereen wel graag een indruk wil hebben van wat de apothekers uit Aleppo zoal doen op een dag of avond: www.youtube.com/watch?v=Djd4iCwuTuM&a...

Poesmobiel | 29-01-16 | 21:54

Een AZC is daarmee een ondemocratische zone. Er verblijven mensen zonder verblijfsvergunning. Geen toezicht vanuit de media. Volgens Timmermans is de helft daar aanwezig met een kansloze asielaanvraag uit een vredig land.

Niet alleen kan de Linkse kerk niet controleren of de mensen daar genoeg zorg, onderwijs, eten en onderdak krijgen, de Rechtse kerk kan niet controleren of het er veilig is, de dossiers snel genoeg behandeld worden en er effectief wordt uitgezet.

Om de discussie zo snel mogelijk te beëindigen... Weet u nog welke democratisch gekozen leider óók kampen had ingericht waar de media beperkt welkom waren? Hint, er reden treinen naartoe.

Ik wil uiteraard ons kabinet niet vergelijken met de zwartste dagen in de geschiedenis. Erger nog, ik wil dat die dagen niet meer terugkomen. Alleen daarom al heeft het volk totale toegang nodig om totaal toezicht te houden. Alleen dat is een democratie en alleen dat is een alternatief op een totalitair regime.

Ieder totalitair regime begint namelijk met een greep op de media. Zie Polen, zie Rusland, Zie Berlusconi.

Feynman | 29-01-16 | 21:53

Volgens ons plaatselijke sufferdje hebben wij een toppiejoppie AZC.
Alleen maar leuke gezinnetjes met kinderen die willen knutselen en in-spin-de-bocht-gaat-in spelen.
En die verhalen wat die mensen hebben meegemaakt, hemeltergend.
Die foto van dat jongetje op het strand is er niks bij.
Wij krijgen via de gemeentelijke voorlichtingsdienst prachtige verhalen over inzamelingsacties van Sterre en Judo die cupcakes hebben gebakken en de opbrengst van 14,95 hebben gespendeerd aan knuffels en Nopper.
Regelmatig komen er kortpittige kapsels van het COA op bezoek en die staan dan met hun blije bakkes in de krant met de SP-wethouder die het feest georganiseerd heeft.
Standjes met voorlichting over hoe je moet fietsen en mindfulnessen en waar de dichtsbijzijnde inloopmiddag voor Afghaanse transgenders met het syndroom van la Tourette, gehouden wordt.
Het ruikt er verrukkelijk naar heerlijke humus en fantastische falafel.

Nee, het is daar echt fantastisch, jammer dat ik niet wat dichterbij woon al was het alleen maar om een beetje van die sfeer mee t krijgen.

Cuyahoga | 29-01-16 | 21:53

In 2015 47.764 mensen in de asielopvang (cijfers COA), dus dat betekent dat 1 op 6 betrokken is geweest bij een incident. 16,6% dus. Wow.

CoJoNes | 29-01-16 | 21:53

@peterdh | 29-01-16 | 21:48
Nee, alleen 2015. Dus 8000/365= 22 incidenten per dag. Slaap lekker, straks.

CoJoNes | 29-01-16 | 21:51

Damn 8000 'incidenten' ... Is dat geen 'contradictio in terminis'?

Lekker bezig geenstijl. Ik ben benieuwd naar het volledige overzicht morgen, spannuhnd... Hoop dat ik kan slapen.!

Nickname85 | 29-01-16 | 21:51

Maak van die 8000 maar 12000, want het vastleggen van incidenten is net zo onbetrouwbaar als vd Steur zelf......

Wobbelplatte | 29-01-16 | 21:51

peterdh | 29-01-16 | 21:48
en dan nog de "incidenten" die niet gemeld zijn...

Glasgow Argus | 29-01-16 | 21:50

Mijn wekker staat vroeg.
(Sowieso)
En bedankt. Om dit soort stukken vind ik GeenStijl keigaaf.

nemoj me jebat | 29-01-16 | 21:49

1 julli 2014 tot vandaag. zeg +/- 600 dagen... 8000 incidenten gemeld bij politie:

8000 / 600 = 13,3 'incidenten' PER DAG ANDERHALF JAAR LANG!!!

Is dit een structureel probleempje misschien. Kutzooi, dat doe je je inwoners toch niet aan!!!

peterdh | 29-01-16 | 21:48

Een embargo op openbare informatie.. volgens mij heeft V&J geen ene poot om op te staan als jullie nu publiceren. En fuck die andere media dan maar, hun probleem niet dat van Geenstijl. Wet OPENBAARHEID van bestuur... zegt alles al, volgens mij.

CoJoNes | 29-01-16 | 21:48

@speash | 29-01-16 | 21:47
na 8 ?

tattooboer | 29-01-16 | 21:48

8000. Bij hoeveel is iets geen incident meer?

speash | 29-01-16 | 21:47

Van Rossum is Baas!

doskabouter | 29-01-16 | 21:46

Uw Psychiater | 29-01-16 | 21:40
je vergeet er eentje. kom, die partij van korthals, opstelten, teeven, demmink, steur en dijkhoff. welke partij is dat ook al weer?

Glasgow Argus | 29-01-16 | 21:46

Keep it up guys!

The more it snows, the more it goes, the more it keeps on snowing.

jahoorhebjehemweer | 29-01-16 | 21:45

8000! Ga maar na. En dat zijn geen kauwgumpjes die gestolen zijn. burgemeesters geven noodverordeningen en benaderingsverboden af naar burgers en pers maar doen niks! Nada! als ze echt moeten toegeven dat ze de veiligheid rond de azc's niet kunnen garanderen. U bent boksballen. Wegwerpvlees. U mag de klappen vangen. U burgemeester geeft niks, nul, nada, niets, geen drol om uw veiligheid. Ze beschermen dus alleen zichzelf omdat ze weten dat de burgers hier niet mee instemmen en als ze het democratisch niet kunnen behalen gaan burgers hun land wel anders beschermen. jammer maar dan maar zo. Het is nu dus een ordinaire rijken tegen midden en onderklasse geworden. Wie gaat het winnen? wat denk je! Het volk! Want die houd niet zo van dat gekut van de pennenlikkerTs.

tattooboer | 29-01-16 | 21:45

Hulde!!! Spannond!!

VanderSteen | 29-01-16 | 21:41

V&J is vuiligheid en jokkebrokken

Glasgow Argus | 29-01-16 | 21:41

Wir schaffen das...

Bubbels Jackson | 29-01-16 | 21:41

Het zijn maar incidentjes volgens de linkse wegkijkelite.... Deze incidentjes worden u aangeboden door de PvdA, D66, GroenLinks, SP en de CU. Weet waarop u stemt bij de nieuwe verkiezingen.

Uw Psychiater | 29-01-16 | 21:40

Vrijheid anno 2016, Wettelijk Onbehoorlijk Bestuur. Wat een grap. Keep the pressure on GS.

RobberenRukkie | 29-01-16 | 21:39

Hé. V&J weer ter sprake gekomen. Hadden jullie iets anders verwacht dan. Transparantie doen ze maar bij andere ministeries. Man,man ze hebben geen ene fuck geleerd.

Graaf van Egmont | 29-01-16 | 21:38

Go GS! Roeren waren het stinkt, trek die beerput maar open!

Eduardo- | 29-01-16 | 21:37

-weggejorist-

stinkslip | 29-01-16 | 21:37

Lekker bezig, zeg ik. Tot morgenochtend!

stinkslip | 29-01-16 | 21:37

Hulde, GeenStijl, voor het wobben! Prima, prima, prima.

En fuck dat embargo!
*in spanning afwacht*

Lewis Lewinsky | 29-01-16 | 21:37

Lekker dwangsom cashen als ze niet met de ontbrekende info over de brug komen, anders gaat dat toch alleen maar richting dienstauto's. Grappig hoe mevrouw Albayrak weggekomen is met belastingfraude voor 140 uurtjes schoffelen, maar dan rij je wel een dikke BM... Mercedes.

Ommie de HaatMoker | 29-01-16 | 21:37

Blijven roeren waar het stinkt. Het is helaas nodig. Nu meer dan 20 jaar geleden. Ondanks het internet.

Kale-Meester | 29-01-16 | 21:35

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland