Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Porosjenko: GeenPeil ‘koren op molen Poetin'

porooooooo.jpgVandaag en morgen in 't land: de Oekraïense president Porosjenko. Het NRC mocht hem even aan z'n jasje trekken voor wat kwoots, en uiteraard koppen ze deze als volgt: "Porosjenko: GeenPeil is ‘koren op molen Poetin’". Poro is een professional en opent gelijk met gestrekt been: "Iedereen moet weten dat een stem in het referendum ook een stem is voor of tegen de Oekraïeners die hun leven hebben gegeven voor Europese waarden." In grote mensentaal staat hier dat je bloed aan je handen hebt als je nu nog tegen durft te stemmen. Bangmakerij, werkte in 2005 ook al zo goed. Maar soit, blijkbaar stierven ze voor Europese waarden. Dat het wel meevalt met hoe sterk die Europese waarden in Oekraiïne zijn, bleek toen het parlement in Kiev twee maal in een week tegen anti-discriminatie-wetten voor homo's op de werkvloer stemden. En de wetten uiteindelijk toch pas schoorvoetend aannam, nadat Porosjenko ze op het hart drukte dat deze wet toch wel echt een heel belangrijke voorwaarde is als je voortaan ongehinderd van Kiev naar Scheveningen wilt kunnen wandelen. Porosjenko laat er overigens geen twijfel over bestaan of Oekraïne uiteindelijk bij de EU moet. "Na mijn eerste of tweede termijn als president, droom ik ervan om lid te worden van het Europese Parlement namens Oekraïne." Als het aan Porosjenko ligt, is dat dus uiterlijk 2024. Boekie, De Wijk, overige D66-gnomen, letten jullie op? Wel verzekert Porosjenko Nederland in al zijn goedaardigheid dat het helemaal niet om geld gaat. "Allereerst politieke steun. Let wel: geen geld, geen militaire noch technische hulp, zelfs geen adviseurs, nee, eerst steun voor de Europese waarden in Oekraïne. Financiële steun en militaire hulp komen op de derde en vierde plaats." Right, dat is makkelijk gezegd, zeker wanneer er al 1,8 miljard EU-euro's in je achterzak zitten.

Reaguursels

Inloggen

President Porosjenko heeft gelijk. Of het nou wel of niet zo bedoeld is door de initiatiefnemers, het referendum speelt president Putin in de kaart. Ik vermoed trouwens dat ze het niet zo bedoelden, maar wel de strekking van hun actie onvoldoende overzien hebben. Of het mogelijk wel overzien hebben, maar als razende reporters vol bravoure het risico nemen dat ze meer overhoop halen dan ze zelf beseften.

Er past trouwens een onderscheid tussen GeenStijl en Thierry Baudet. De laatste heeft de eerste op dit spoor gezet. GS hobbelt mee.

Want GeenStijl moet als poot van TMG (De Telegraaf) constant aan de weg blijven timmeren om zich commercieel waar te maken. Net winstgevend of zelfs net verliesgevend -daarover verschillen de verklaringen van TMG- moet GS de vlucht naar voren nemen om zichzelf waar te maken. Ten koste van alles wat zich voordoet. Thierry Baudet probeert zich te profileren als conservatieve denker. Beide grepen het referendum aan ter eigen profilering. Daar is niets mis mee, maar het is jammer dat GeenStijl en Baudet dat niet gewoon toe willen geven en met ingewikkelde verhalen over democratie, invloedssferen en Rusland hun ware bedoelingen verhullen. Echte mannen zijn oprecht en komen eerlijk voor hun motivatie uit.

Inhoudelijk was de campagne van GeenPeil gebaseerd op verkeerde aannames waarvan het vanaf het begin duidelijk was dat ze niet klopten. Zoals het idee van een Russische invloedssfeer waarin Oekraïne zou liggen en waaraan het niet zou mogen of kunnen tornen. Klinkklare onzin. Een land van meer dan 40 miljoen inwoners wordt op deze manier mentaal aan een ander land overgeleverd. Wat zouden Nederlanders ervan vinden als andere landen zeiden dat ze zich in een Duitse invloedssfeer bevinden en dat Den Haag maar moet doen wat Berlijn over Nederland beslist? Net als de Oekraïners zouden Nederlanders een dikke middelvinger laten zien.

En een associatie-overeenkomst is geen lidmaatschap. De EU heeft vele associatie-overeenkomsten met vele landen, maar dat leidt niet automatisch tot een lidmaatschap van de EU zoals GeenPeil suggereerde. Zo’n houding van wantrouwen toont ook weinig zelfvertrouwen. Want Oekraïne kan nooit lid worden van de EU als de Nederlanders daar niet mee instemmen. En als ze het een slecht idee vinden dan blokkeren ze een aanvraag voor lidmaatschap. Maar met een associatie-overeenkomst heeft dat niks te maken.

Ik ben trouwens -zoals de kaarten nu liggen- voor een associatie-overeenkomst van de EU met Oekraïne, maar fel tegen een EU-lidmaatschap van Oekraïne. Want ik ben van mening dat de EU zich eerst moet hervormen door verdieping, dan naar verbreding te streven.

George Knight | 27-11-15 | 11:19

Voor wie nog terug wilt luisteren: BNR, De Wereld van 26/11, vanaf 6 minuut 20.

Ridocar | 27-11-15 | 04:48

Hebben jullie die Hubert Smeets nog bij BNR gehoord over Geenstijl/Nijman/Geenpijl etc.? Die mag ook in het register van na-oorlogse NSB leden.
funkyd | 26-11-15 | 19:06
Hij kwam net nog voorbij als herhaling. Wat een treurnis. Samenvatting: Ome Vlad krijgt wat 'ie hebben wil en het is de schuld van 'de initiatiefnemers van het referendum', zoals GeenPeil consequent werd genoemd.
'GeenPeil' was het verboden woord van de uitzending.

Ridocar | 27-11-15 | 04:33

WAt bij mij vooral bleef hangen na lezing van dat interview: dat P. droomt van EU lidmaatschap. Dat zegt alles. En dat moeten we niet willen. Dus Nee.

Poes Fiep | 26-11-15 | 23:49

Steun van mijn middelvinger kan die krijgen.

Sjakkie van de Hoek | 26-11-15 | 22:57

@Toon de Kort79348490 | 26-11-15 | 21:21
Jaja, nazi's blabla.
Als GB de joden niet hadden tegengehouden in Palestina (onder druk van de moslims) hadden de nazi's geen genocide gepleegd en woonde jij nu in een nazi-land en was je er zelf een groot voorstander van.

Punt is: doe niet zo dramatisch met je godwins.

Walter E. Kurtz | 26-11-15 | 21:37

Geenpeil/geenstijl mag dan wel heel fel tegen de toetreding van Oekraïne zijn bij de EU en NATO. Ik ben lekker voor. Lekker puh.
Waarom? Omdat Oekraïne een militair-strategisch interessant land is om erbij te hebben, enorme economische potentie heeft als rusland geen invloed meer heeft en gewoon een mooi land is met een decennialang onderdrukt volk (denk aan de genocide die de Russen hebben gepleegd in dit land).
Oekraïne staat aan onze kant, Rusland is onze vijand.

Walter E. Kurtz | 26-11-15 | 21:34

Wat is er aan de hand met de NRC?

Niet alleen dat flut interview met Poroshenko. Kijk ook eens naar dat commentaar nav het neerschieten die Russische kist. Ik sta paf.

www.nrc.nl/handelsblad/2015/11/25/dras...

Paljas | 26-11-15 | 20:30

Hebben jullie die Hubert Smeets nog bij BNR gehoord over Geenstijl/Nijman/Geenpijl etc.? Die mag ook in het register van na-oorlogse NSB leden.

funkyd | 26-11-15 | 19:06

Oekraïne klaar maken voor de EU kost 15 miljard volgens EU begin vorig jaar. Ofwel minimaal het dubbele, 30 miljard. Mega schulden wegwerken, land inrichten met goed bestuur, alles wat kapot is vervangen en economische hulp.
BETAALD door eu burgers zodat BP en anderen er schaliegas voor minstens 125 miljard kunnen halen en Exmar het LNG waar Verhofstadt commissaris is als ook bij SUEZ die er ook zaken willen doen.
Van Baalen en co laten zich voor karretje multinationals spannen die hun winsten afromen en wegsluizen via brievenbusfirma’s. De politici krijgen later mooie posten en mogen dikke advies facturen sturen. Ofwel afrekenen komt later wel. EN de burger betaald zonder dat er iets voor terug komt omdat de winsten wegvloeien.
Figuren als Verhofstadt die dergelijke vieze spelletjes spelen over rug burgers zouden moeten worden verbannen en voor mijn part euh... weggewerkt.

Moneytron | 26-11-15 | 17:51

En zo wordt het naieve Nederlandse schapenvolk (alweer) langzaam maar zeker belazerd.
Een NEP referendum dat net zo NEP is als het Lissabon referendum waarmee Balkie zijn democratische achterwerk afveegde.
En zo zal het helaas weer gaan.
-
Maar toch ga ik lekker (nee) stemmen want als een meerderheid nee stent, dan kunnen ze in Den Haag tenminste niet zeggen "Wir Haben Es Nicht Gewusst" en laaghartig huichelen dat ze dachten dat het volk het WEL wilde. Ze hebben ons dan tenminste niet stilletjes belazerd maar openlijk.
-
zoals ik al eerder opmerkte:
Juncker zei het reeds:
"We besluiten iets, laten het dan even rusten en kijken wat er gebeurt. Als niemand dan herrie maakt en er geen opstand uitbreekt, omdat de meeste mensen sowieso niet begrijpen wat er besloten is, dan gaan we weer verder. Stap voor stap, tot er geen weg meer terug is." (bron: Der Spiegel 1999)

telelezer | 26-11-15 | 17:28

Deze man leidt een van de meest corrupte landen in Europa en durft nu met onze democratie te bemoeien. Hij moet bij Guy en Hans zijn, de schreeuwers van de Maidan. Wrong place meneer Porosjenko en nu gauw terug.

robstijlloos | 26-11-15 | 16:38

-weggejorist-

fuckfaceDH1969 | 26-11-15 | 13:59

Zat nog te twijfelen, maar ik ben er uit. NEIN!

Binnenbaan | 26-11-15 | 13:29

Kan meneer niet meteen vastgezet worden totdat de primaire radardata is 'teruggevonden'?

Artikel 221 Wetboek van Strafvordering

1. Indien de getuige bij zijn verhoor zonder wettigen grond weigert op de gestelde vragen te antwoorden of de van hem gevorderde verklaring, eed of belofte af te leggen, beveelt de rechter-commissaris, zoo dit in het belang van het onderzoek dringend noodzakelijk is, hetzij ambtshalve, hetzij op de vordering van den officier van justitie of op het verzoek van den verdachte, dat de getuige in gijzeling zal worden gesteld totdat de rechtbank daaromtrent zal hebben beslist.

Rest In Privacy | 26-11-15 | 13:22

Porosjenko is natuurlijk een corrupte boef, maar in dezen heeft hij 200% gelijk. GeenPijl en gewoon een beetje puberaal jennen tegen de EU. Omdat de maffiabaas,ex KGB-er en neo-Stalinist Poetin een veel gevaarlijker figuur is dan de verder irrelevante Porosjenko, is het wel even iets om rekening mee te houden als je gaat stemmen tegen het referendum. On onze veilighied is gediend met een zwak maar stabiel Rusland.

bdn01 | 26-11-15 | 13:06

Poro, hier nog meer koren op de molen van Poetin. Ik ben tegen de expansie/zendings drift van de EU-bureaucraten. Zeker in de richting van een "failed"state als de Oekraine.

Goedzo | 26-11-15 | 12:53

en als 'ie nu tekent voor EU lidmaatschap doen we Schengen erbij. Je hoort het Rutte de autoverkoper al zeggen. Bah Bah Bah.

Rico den Hollander | 26-11-15 | 12:52

Ach, de Europese Unie is toch een failliete boel. Met Oekraine erbij is het sneller gedaan denk ik maar zie ze liever niet erbij. Kost alleen bakken met geld en die hebben we niet beter aan eigen mensen geven bejaarden enzo Wie verdient eran als ze wel bij europa komen? Daar zitten de witte boorden criminelen. Dus associatieverdrag is toch lidmaatschap? Zeiden eerst van niet. Allemaal leugenaars.

BrusselseGraaiers | 26-11-15 | 12:31

enge man deze kerel.

franck7020 | 26-11-15 | 12:17

Hij mag bij WimLex op bezoek, het ongekozen staatshoofd dat we nog steeds financieren, want 'goed voor de buitenlandse handelsbelangen'.
Nou, bedankt.

Tyromancer | 26-11-15 | 12:12

De boodschap van Porosjenko, als het dit aangaat, is een eufemisme voor:

Daar waar wij enigszins moeten toegeven aan de EU (o.a. door die met kiespijn aangenomen anti-discriminatie-wetten voor homo's) doen we voor het overige tóch lekker waar wij zélf zin in hebben.

Wat de Europese burger daar verder aan heeft mag ''Joost'' weten! Als de eurofiele EP'ers in Brussel maar het idee hebben dat wij er maar al te graag bij willen horen en de referendum-NEE-stemmers de spelbrekers (Joost) zijn in deze.

HypoPseudo | 26-11-15 | 11:56

@Rotisseur | 26-11-15 | 09:18
Ja daar hebben zij hun leven voor gegeven ,en het heeft er alle schijn van dat ze diezelfde idealen nu aan het nastreven zijn .

iopeth | 26-11-15 | 11:54

Zijn woorden is gewoon lucht voor mij.

sercencer | 26-11-15 | 11:53

(En in Rusland heerst ook een kl*tzak natuurlijk)

hotmint | 26-11-15 | 11:42

Dikke neus voor jou, Porosjenko.
GeenPeil is goed voor *Nederland* en het fastoenlijke deel van Europa.
Jullie zijn daar, helaas, nog niet klaar voor.

hotmint | 26-11-15 | 11:41

Wat me leuk lijkt: Nederland, UK en mischien nog 2 of 3 andere staten met een redelijke financiële en democratische basis uit de EU. Grenzen dicht en dan over het hek meekijken wat de overgebleven kneuzen er van bakken. Ik voorspel slaande ruzie (letterlijk want zo gaat dat in de Oekraïne) OH wat verheug ik mij op de uitslag van het referendum in April. Joepie ! Kanniewachten.

Lichtstadfan | 26-11-15 | 11:36

Hij droomt van gratis geld. Ja, lutser, dat snappen we allemaal. Geen enkele waarde blijft overend bij dat EU parlement want die plucheluizen denken en doen alles in euro's. Mijn uitslag is alvast NEEN.

belo | 26-11-15 | 11:33

Wat een lul. Niet voor het geld, maar hij wil wel graag later een baantje in het euro parliament. Ja dat wil ik ook wel, en ik haat de EU. Maar het geld he... Als ik nog iets van mijn belastinggeld terug wil zien, moet ik bijna wel euro parlementarier worden.

Mika6101 | 26-11-15 | 11:25

@ HoerenSloep | 26-11-15 | 10:54
Lees aub de artikelen van Arno Wellens op 925.nl...
 
Lang, lang geleden meldde de Belgische gangster Dirk Trioen al dat het wat slimmere, West-Europese geboefte zich helemaal had teruggetrokken uit de traditionele criminaliteit – ze waren overgegaan op fraude met EU-regels. Frauderen via EU-regels levert meer op dan bijvoorbeeld drugshandel, het wereldje is minder gewelddadig en áls je gepakt wordt, zijn de straffen lager.
Tegenwoordig lijkt het wel of die criminelen de EU-regels mogen mee bedenken, zodat ze er zoveel mogelijk misbruik van kunnen maken.

simpelman | 26-11-15 | 11:24

-weggejorist-

Van der Merwe | 26-11-15 | 11:21

Die Porosjenko is een vooruitdenkertje : omgerekend 15 miljoen Grivna ( 630.000 euro) in het EU parlement? Dat kan niet waar zijn!

daytripper | 26-11-15 | 11:17

@rechtsdwalendeautist
En dan rest je niets anders dan spiegelen naar een ander wat naar jezelf zou moeten. Uitgeluld dus. Jij bent af.

Ongeblustekalk | 26-11-15 | 11:08

Zzzzooooffff | 26-11-15 | 10:37
Geen angst zaaien en geen geld halen.

HotPotato | 26-11-15 | 11:03

Ongeblustekalk | 26-11-15 | 10:42
Totaal ongeloofwaardig, dat opgeheven vingertje van je.

precies

rechtsdwalendeautist | 26-11-15 | 11:01

Mag die man wel een visum krijgen? Moet hij zich niet eerst in Ter Apel melden?

Nuchternederland | 26-11-15 | 10:56

Lees aub de artikelen van Arno Wellens op 925.nl/archief/2015/11/25/spreekt-onze...
Deze man heeft al zoveel onderzoek gedaan naar de EU-Oekraïne connectie.
(vergeet niet regelmatig uw onderkaak van het toetsenbord te rapen)

HoerenSloep | 26-11-15 | 10:54

Russia ftw

Brainder | 26-11-15 | 10:46

Waarom ruilen we niet met hunnie?
Nederland uit die EU-gekte, Oekraine erin.
Met gesloten beurzen.

squadra | 26-11-15 | 10:42

@rechtsdwalendeautist
En of jij voor een boven jou gestelde op de knieën gaat, waar ik mij niet toe verlaag. Je doet maar. Totaal ongeloofwaardig, dat opgeheven vingertje van je. LutserT neem ik terug, niet gepast.

Ongeblustekalk | 26-11-15 | 10:42

@Krombach | 26-11-15 | 10:38
Europa moet zich sowieso schamen.

Watching the Wheels | 26-11-15 | 10:40

Europa zou zich inderdaad moeten schamen als ze Oekraine, nadat het door Rusland is toegetakeld, ook nog eens een trap na geven door ze geen association agreement te geven. Laf en principeloos.

Krombach | 26-11-15 | 10:38

Voor een charmeoffensief komt hij wel agressief uit de hoek. Zo win je niet bepaalde hearts and minds van de NL bevolking. Althans dat hoop ik. We laten ons toch niet intimideren door een corrupte despoot? Niet dat Poetin een mindere corrupte despoot is maar die komt gaan angst zaaien.

Zzzzooooffff | 26-11-15 | 10:37

Ik heb niets tegen Oekraïne, alleen wanneer realiseert onze 2e kamer en ook Brussel zich dat wij de uitbreiding van de EU helemaal niet kunnen betalen. Dat is al een reden om tegen het verdrag te stemmen.

Beroep = Boerenlul | 26-11-15 | 10:37

Dat chocoladevarken zegt ook dat MH17 de relatie met Nederland heeft verbeterd. Wanneer krijgen we de communicatie met de verkeerstoren? In het bijzijn van premier Rutte sloot Shell een schaliegasdeal van 10 miljard. Wat een smerige lui. Allemaal.

Watching the Wheels | 26-11-15 | 10:35

Porosjenko: GeenPeil ‘koren op molen Poetin'

Tsja, in principe heeft hij daarmee wel gelijk.

Chow | 26-11-15 | 10:34

@Ongeblustekalk | 26-11-15 | 10:27
ik heb geld van mijzelf en ik kruip niet voor de elite maar jij kruipt dus gratis voor de oranjes. Wie is nu de lutsertz?

rechtsdwalendeautist | 26-11-15 | 10:30

-weggejorist-

heilig varken | 26-11-15 | 10:30

Zwevende kiezer hier (hoewel als het referendum vandaag gehouden zou worden, wist ik het wel, maar ik ben nog ff neutraal tot ik echt ga stemmen). Wat een hoop argumenten toch weer om voor te stemmen, wow indrukwekkend hoor. Wat een campagne. Ik ben bijna om.

Doper | 26-11-15 | 10:30

@rechtsdwalendeautist
Ik kruip niet dus wordt ik daar niet voor betaald.
Wel weet ik dat jij graag op je rug ligt voor een baantje, wat betaald dat nou? ;)

Ongeblustekalk | 26-11-15 | 10:27

Ongeblustekalk | 26-11-15 | 09:58
ik weet dat je graag voor de oranje elite kruipt,
wat betaalt dat nou?

rechtsdwalendeautist | 26-11-15 | 10:20

De oligarchen zijn bang dat ze hun zakken niet verder kunnen vullen. Zelfs Bertje Koenders (PvdA) heft gezegd dat Oekraïne een corrupte zooi is. Daar zouden wij ons dan mee moeten associëren? Nee, dank u.

Fijnstoffer | 26-11-15 | 10:13

@TheStef | 26-11-15 | 09:58
Dat de homo-emancipatie wetgeving is aangenomen, wil niet niet zeggen dat die gehandhaafd wordt.
Je hebt vooralsnog géén argument!

necrosis | 26-11-15 | 10:07

Weet je wie het ook over Europese waarden had?

postmodernismisdead | 26-11-15 | 10:06

NRC; "Ik verafschuw het idee dat de Nederlanders gijzelaars worden van een politiek spel”, aldus Porosjenko."

Gebakken lulkoek, want wij, de gewone mensen, zijn ALTIJD de gijzelaars van welk politiek spel dan ook en zeker van het smerige spelletje dat door diverse hufters betreffende Oekraïne gespeeld word.

Dus praatjes voor de vaak van Porosjenko.

Voor ons valt het nog mee, maar voor de Oekraïners zelf is 't andere koek, daar kunnen ze met hun leven betalen, dus niks te gijzelaren aldaar.

Gadgodverdommenogantoe
Salut! Evocatus

Evocatus | 26-11-15 | 10:06

@FnurkY | 26-11-15 | 09:53
Die was recht op de bakkes van de Oekraïne-vriendjes!
*naaais*

necrosis | 26-11-15 | 10:03

Porosjenko en de gebruikelijke eurocraten doen alsof de associatieverdragen al jaren geleden geratificeerd zijn. Alleen al daarom zou er tegen gestemd moeten worden.

Min-of-meer | 26-11-15 | 10:03

Leg de agenda van de EU naast die van de Nazi's.
De overeenkomsten zullen u doen schrikken.

Mastermattie | 26-11-15 | 10:02

"Het gaat nooit om geld" dat zeggen ze bij de PvdA ook altijd, vervolgens plukken ze ons helemaal kaal.

Dutch_Holland | 26-11-15 | 10:02

Hoe zou die Rob van Wijk zich nou voelen? alle argumenten die je hebt gebruikt keihard onderuit gehaald door de president zelf.
Die zagen ze niet aankomen. Nog even en we hebben geen budget voor het referendum nodig. Gaat lekker allemaal vanzelf.

zwartzondersuiker | 26-11-15 | 10:02

Wat bijzonder frustrerend moet zijn voor meneer Porosjenko is dat de meeste tegenstemmers helemaal niet pro-Putin zijn of zelfs anti-Oekraïne. Maar alleen maar een anti-EU middelvinger naar de eigen landelijke politici willen opsteken. De gemiddelde Nederlander geeft geen fuck om Oekraïne.

koeberg | 26-11-15 | 10:02

"Oekraïeners die hun leven hebben gegeven voor Europese waarden." Ik neem aan dat hiermee de kinderlokkers, wapenhandelaars, paspoort vervalsers en fascisten bedoelt worden die met Guy Verhofstadt en Big Mac van Baalen op het podium stonden te oreren? Of zijn dat de mensen die bij Dynamo Kiev al die racistische/anti Semitische FC Utrecht leuzen staan te schreeuwen?

Ach de Ukraine vergist zich wel meer ind e Europese waarden zo steunden zij de Nazi's tezamen met de Baltische landen altijd van harten gedurende WWII.

BananaMonarchy | 26-11-15 | 10:00

De situatie is te complex om Poetin louter als vijand te zien. Zowel in het Russisch-Oekraïense conflict als in Syrië. De vijand van mijn vijand is mijn vriend gaat hier zeker niet op. Je kan nogal wat vraagtekens zetten bij Oekraïne als vriend.

Een maand geleden werd ons toch vooral verzekerd dat het associatieverdrag met Oekraïne niets te betekenen had. In de praktijk wil de EU overduidelijk dat Oekraïne onder zijn invloedssfeer komt te vallen. Oekraïne op zijn beurt hoeft de russen niet zo nodig en wil vooral ons geld hebben. Wat EU-burgers opschieten met dit schaakspel? Helemaal niets.

KapiteinClaus | 26-11-15 | 09:59

@Wakkere_Nederlander

Een puppy? Normaal gesproken laten die despoten zich alleen maar fotograferen met kleine kinderen.

Blijkbaar werkt het Associatieverdrag wel, gezien het feit dat deze homo-emancipatie wetgeving is aangenomen. Dat is eerder een argument vóór het verdrag.

TheStef | 26-11-15 | 09:58

@rechtsdwalendeautist
Het enige verschil tussen de oranjes en jou is dat je veel minder geld hebt. Verder is het complete pakket hetzelfde. LutserT.

Ongeblustekalk | 26-11-15 | 09:58

In Oekraïne weten ze wel wat ze met dat EU geld moeten gaan doen. Dit land is zo door en door corrupt daar is de FIFA kinderspel bij. Maar een ding is nu wel al duidelijk, als je zo reageert loopt de stront kennelijk waterdun door de broek en geeft over duidelijk aan hoe fout die EU wel niet is.

Therapietje | 26-11-15 | 09:56

De enigste oligargh die afgelopen jaar bij een steeds verder instortende economie, zijn vermogen met meer dan 20% zag groeien was Porochenko, niet vreemd dat hij ons de les komt lezen, hij wil nog wel even doorgaan zo.

gebrokenvleugel | 26-11-15 | 09:55

de gemeente Den haag heeft de aankondiging van het referendum aan niet in nedelrand wonenden stemgerechtigde verzonden ter aanmeling

henk voedselbank | 26-11-15 | 09:55

Mensen met dubbele agenda's. Doodeng.

Driewerf Hoezee | 26-11-15 | 09:53

Grappig, ik zie steeds meer een trend ontstaan die eigenlijk lachwekkend is als het niet zo waar zou zijn.
Pro-EU mensen schermen altijd met dood en verdoemenis als iets Pro-EU niet doorgaat. Tegelijkertijd wijzen ze naar de anti-EU / anti-Moslim mensen en lachen ze uit omdat ze bang zijn voor iets dat onbewezen is.

Echt grappig, ik zit hier echt te LOL'len

MarcS | 26-11-15 | 09:53

@necrosis | 26-11-15 | 09:40
Afzetten is niet genoeg. Rutte is slechts een vervangbare "useful idiot", je moet degene hebben welke zijn beleid bepalen.

Mastermattie | 26-11-15 | 09:53

Krijg steeds meer een tyfus hekel aan de walgelijke gedrocht de EU. Als ik die koppen zie van Verhofstadt, Schulz, Poroshenko, Tusk, van Baalen, Timmermans en noem maar op, wordt ik al kots misselijk. Uit hun mond komen alleen maar leugens, manipulatie en bedrog.

forcone | 26-11-15 | 09:52

"Allereerst politieke steun."
Voor bepaalde EU pro partijen alleen neem ik aan
Antidemocratisch, betere reden om tegen te stemmen dan om het geld.

niemand specifiek | 26-11-15 | 09:52

Wie gaat zoeken moet ergens nog opnamen vinden van Timmermans, vlak na de omwenteling Ukraine en de 'successen" van de hitsers van Baalen en Verfopstadt, waar ons Franske zit te oreren bij Pauw en Witteman dat Ukraine in geen 25jaar nee 50jaar bij de EU zou kunnen komen, wegens niet kunnen voldoen aan toelatings criteria.
En nu moeten we straks de fascisten broeders binnen 5 jaar al gedogen.

gebrokenvleugel | 26-11-15 | 09:52

Btw ik speel Putin graag in de kaart, een nieuwe onhebbelijkheid die me best bevalt.

compitaal | 26-11-15 | 09:52

Als het toch niet om geld en militaire steun gaat, kunnen we die pararafen dan even schrappen uit het associatieverdrag, Poro? Nee zonder gein, NL moet zich helemaal niet willen associeren met een door en door corrupt land. Gaat niet om het geld of militaire steun Poro, gewoon om het principe.

accijnstoerist | 26-11-15 | 09:51

Laat "jullie man in UA" (zit bij Kyiv Post toch?) nog eens goed uit de doeken doen hoe verschrikkelijk in en in corrupt het land is en dat deze choco-koning behoort tot een kliekje oligarchen dat het hele land compleet heeft leeggeroofd! Met veel zeer smerige praktijken; hoe kan dat ook anders.

Zij hebben nu IMF en EU-gelden hard nodig om hun praktijken voort te zetten, maar deze man hoort in het cachot. Plundering van (staats-)eigendommen in diverse functies. Walgelijk!

Zolang dezelfde kliek aan de macht blijft moeten we er ver vandaan blijven. Dit moet de bevolking zelf oplossen, daarna zien we wel weer.

En dan te bedenken dat Moldavië ook een verdrag heeft; zelfde laken een (glimmend maffia-)pak.

FnurkY | 26-11-15 | 09:51

@Abu al Uitkering | 26-11-15 | 09:42
Snap dat je met een uitkering tijd zat hebt dus kijk ook eens wat anders dan de door slechts 6 met politieke agenda aangestuurde media-conglerateb.
Uit het archief: moneycrisis.wordpress.com/2014/07/24/...

opbokkennu | 26-11-15 | 09:50

Big Brother waarschuwt tegen grote boeman Poetin.

compitaal | 26-11-15 | 09:49

Hij gaat nog wel even op bezoek bij de oranje zetbazen.

rechtsdwalendeautist | 26-11-15 | 09:48

Raar! Volgens porochenko is het associatie verdrag toch al klaar! En nu komt hij ons de les lezen met, een stem tegen het verdrag , is een stem op poetin, en tegen de europese waarde!
Nou mr porochenko. De ATO ( anti terrorist operation) met het bombarderen van burger doelen met sub munitie, zijn natuurlijk europese waarde!
Het opjagen en verbranden van tegenstanders in odessa is natuurlijk een oekrainse / ss traditie overgenomen uit de 2 de wereld oorlog , maar jammer genoeg geen huidige europese waarde!
Het sturen van nationals gardes batallions die overduidelijk geinspireerd zijn door de SS met hun wolfs angel om uw eigen burgers te vermoorden is natuurlijk ook een voorbeeld van europese waardes!
Om maar niet te spreken over het leveren van wapens aan ISIS , en het gebruik maken van moslim ISIS elementen round mariopul
Dus steekt uw europese waarde maar in een plek waar het licht niet schijnt!
Persoonlijk zal Ik alles aan doen om mijn omgeving te overtuigen van de juistheid van ons referendum !

pietka | 26-11-15 | 09:47

@Abu al Uitkering | 26-11-15 | 09:42
Handel met Rusland levert geld en banen op.
Handel met Oekraïne levert wanbetaling op.
Vraag maar aan Gazprom!

necrosis | 26-11-15 | 09:46

Feit dat hij hier is en dat soortuitingen doet geeft mooi aan dat het hem toch niet helemaal lekker zit met dat referendum.

MyCatIsDoingThis | 26-11-15 | 09:44

En dan zijn er nog steeds sheeples die erin geloven dat MH17 opzet door Rusland was of een foutje door "pro-Russcische" terroristen. Dusdanig gebrainwashed dat elk historisch besaf na 2 maandaden wipe-outed. De tichste - al dan niet corrupte - premier va een verder soureine staat afgezette premier. Private corp Blackwater die op voor en tegenstanders schoot om het vuurtje op te stoken. Geen loos gebral, alles vindbaar via tich sources. En nog steeds blijven wij slaafs aan de United States of Terror.

opbokkennu | 26-11-15 | 09:43

Was Poro niet die bankier die door amerika op de presidentsstoel is gezet en dat de staatskas plotsklaps leeg bleek?

bodemloos | 26-11-15 | 09:43

@kanon0503 | 26-11-15 | 09:40
Porosjenko is een trekpop van Verhofstadt.
*boekt vlucht naar Moskou en gaat morgen biertje drinken met Poetin*

necrosis | 26-11-15 | 09:43

Ik wist het wel. GeenStijl heeft een dikke envelop van Vladimir P. gehad om GeenPeil te pluggen. Nu wordt alles duidelijk.

Abu al Uitkering | 26-11-15 | 09:42

Een stem tegen homorechten is een stem tegen de Europeaan die zijn/haar leven heeft gegeven voor onze waarden. Oh, die zin is nog steeds zwak zonder enige inhoud?
Dat dacht ik al.
Dag Porrie, je maakt jezelf weer belachelijk na die tweet afgelopen week. Prettige reis nog hè en tot ziens.

Kiha | 26-11-15 | 09:41

@Maria.1 | 26-11-15 | 09:16
Uit de EU?
Rutte afzetten?

necrosis | 26-11-15 | 09:40

Ik heb de helft niet eens gelezen, maar de arrogantie en manipulatie droop er weer van af. Wat dat betreft is Porosjenko echt EU-materiaal: liegen, bedriegen en draaien. Bij deze: oprotten en terugbetalen. Turkije ook trouwens. 3e wereld landen die geld willen maar de boel verdraaien waar ze willen hebben we al genoeg.

kanon0503 | 26-11-15 | 09:40

Amusant te constateren dat Geen Peil de politieke elite zo gemakkelijk in de wielen kon rijden: simpelweg de mening van het volk vertalen in stemverhoudingen, die, zoals verwacht niet helemaal overeenstemmen met de idealen van onze Europese vrienden. Wie je ook hoort, iedereen vindt dat de uitbreidingsdrang van Europa getemperd moet worden en zich vooralsnog haar échte taken eindelijk serieus moet gaan nemen. De grenzen zijn zo lek als een mandje, de inlichtingendiensten werken niet of nauwelijks samen, en er worden honderden mensjaren gestoken in een verdrag waar -in ieder geval- de burger niet op zit te wachten.

josef kuijpers | 26-11-15 | 09:39

Staat niet ook ergens in dat verdrag dat het (officieel) pas kan ingaan als de Oekraïense overheid in het hele land rust en orde kan handhaven?
Dat zit er deze eeuw niet meer in, lijkt me.

simpelman | 26-11-15 | 09:39

Tegen de tijd dat Oekraïne de EU in gaat, bestaat de EU niet meer. Dan hebben alle Spartanen, Tartaren, Perzen, Huzaren, Zulu's en Babyloniërs dit gebied helemaal leeggeroofd.

heldheino | 26-11-15 | 09:39

Een stem tegen Oekraïne is een stem voor Putin.
Maar dat vind ik niet erg. Iets met provoceren ofzo.
Iets met MH17 ofzo. Nee dank je.

GateKeeperNL | 26-11-15 | 09:39

ze zullen alles doen en niets nalaten om ons waanbeelden voor te houden. NEE, wij zijn niet achterlijk.

langzullenweleven | 26-11-15 | 09:38

Nou, mijn stem heeft hij!
Proest.
/-Vrolijk zwaait naar de verborgen camera.

MyCatIsDoingThis | 26-11-15 | 09:34

Oekraiene heeft MH17 neergeschoten

gestopt | 26-11-15 | 09:33

Die dikke is die vent die passagiersvliegtuigen boven oorlogsgebied liet gaan. Wat een schurk.

Cidiood | 26-11-15 | 09:32

democratie is a bitch he

voor mij staat het al vast wat ik ga stemmen.... NJET... NEE... NEIN... NO... NON... opzouten dus!

de gele raaf | 26-11-15 | 09:30

Typisch de uitspraak van aan anti-democraat.
En oekraieners die hun leven hebben gegeven voor europese waarden? Oekrainers zijn nog steeds bij uitstek antisemieten die trots zijn op hun grootvaders die als kampbewakers dienden voor de nazi's.

sinar2 | 26-11-15 | 09:27

De enige waarde welke Europa heeft, is de dalende waarde van de €uro

Mastermattie | 26-11-15 | 09:27

Wie zich een beetje verdiept, zal er niet van opkijken dat Porosjenko het niet zo op heeft met democratie. Hij zal zich denk ik enorm thuis voelen in de Brusselse kleptocratie.
Dat de Nederlandse MSM zich laat lenen als spreekbuis van de anti democratische krachten in NL en daarbuiten is al wat zorgwekkender.
Dat een meerderheid van de Nederlanders straks weer op de anti-democratische partijen in Nederland gaat stemmen, is het meest zorgwekkend.

jemagookniksmeer | 26-11-15 | 09:27

CIA asset Poro (voor wie nog niet weet, check Wikileaks). Nazi supporter en vriend van mister EU 'ik heb aandeel in schaliegas te Oekraine' Verhoerstad. Schandaling hoe NL zich in deze laat ringeloren.

opbokkennu | 26-11-15 | 09:25

En wat is precies het probleem met "voor" Poetin zijn? Die hele kritiekloze demonisering komt me helemaal de strot uit.

Nietvoordekat | 26-11-15 | 09:23

Gestorven voor Europese waarden waar ze zelf overduidelijk niet achter staan. Slecht dreigement.

Janloel7282 | 26-11-15 | 09:22

Drogredenen van de oligarch om zich bij de zelfgeilers in het EU parlement in te lullen. Ik snap overigens niet hoe de berichtgeving telkens naar Putins Rusland verlegd wordt, alsof iedere Nederlander die wat tegen het corrupte Oekraïne zooitje RIDF is?! Misschien hebben we zowel geen zin in engnek Putin als in nog een bankrupt ex-Oostblok land binnen de EU.

HaatAth3ist | 26-11-15 | 09:22

In de naoorlogse jaren waren arbeiderseisen ook altijd communistische uitspattingen, volgens de rechts zakkenvullende kliek.

gebrokenvleugel | 26-11-15 | 09:21

Nee, bedankt, we hebben al wat moeite om de rekeningen van Griekenland te betalen. Meer failliete landen hoeven we er echt niet bij te hebben.

Vogelbeest | 26-11-15 | 09:20

De firma List en Bedrog & Zn is volop in bedrijf.

Rest In Privacy | 26-11-15 | 09:19

De Oekraïners die hun leven gegeven hebben voor de Europese waarden? Hij bedoelt zeker al die Oekraïners die bij de SS zaten..

Woef! | 26-11-15 | 09:18

Ze hebben gestreden voor de Duitse wasrden. Ze waren in de 2e Wereldoorlog allemaal voor de Nazi's. Zijn ze nog. En ze werkten of als kampbewaker, of als kampbeul, of in de Wehrmacht/SS

Rotisseur | 26-11-15 | 09:18

Als ze volgens Europese waarden willen leven hebben ze dan een associatieverdrag nodig?

uninvited guest | 26-11-15 | 09:18

Erdogan heeft afgelopen dagen goed duidelijk gemaakt welk risico EU en NAVO lopen als je nauwe betrekkingen aangaat met een land dat ver af staat van westerse waarden.

Simon_GS | 26-11-15 | 09:17

Nou en?! We moeten doen wat het beste voor Nederland is!

Maria.1 | 26-11-15 | 09:16

Oekraïne is te anarchistisch om ooit in Europa te kunnen passen.
Wensdenken is hier ronduit gevaarlijk.

Madame Poitiers | 26-11-15 | 09:15

die hun leven hebben gegeven voor Europese waarden.....
Hij is echt knettergek!
Levensgevaarlijke idioot....

Oetiohnegentechnik | 26-11-15 | 09:13

Dat is al eerder door gewone in Nederland geconstateerd. In de gretigheid als een lolletje, wat ons nodeloos al tientallen miljoenen kost, een beetje dwars te kunnen doen verliest men uit het oog welke schade men verder veroorzaakt.
Het is vooral tamboereren alsof het een referendum over iets belangrijks is. Dit is het niet.

DreHa | 26-11-15 | 09:13

Waar is een Nationale vlag van Donesk te koop?

daddys hatchet | 26-11-15 | 09:11

@Spartacus | 26-11-15 | 09:04
Oekraïne kreeg al eerder geld van de EU, en als bonus betaalde de EU hun rekening aan Gazprom.
OekraiNEE!

necrosis | 26-11-15 | 09:10

Poetin is dat die vreselijke man die als steunbetuiging voor de dood van politiehond Diesel een puppy geschonken heeft?

wakkere_nederlander | 26-11-15 | 09:07

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl