Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ben je nou Nederlander of niet?

Cultural Learnings of the Netherlands for Make Benefit Glorious Nation of MoroccoNeemt u van ons aan. De discussie over dubbele paspoorten is nog lang niet afgelopen. Kunnen we met akela Gerdi "bek houden" Verbeet wel een belangenstrengelde kamervoorzitter hebben die het debat om zeep helpt nog voor er ook maar 1 argument geklonken heeft. Rita Verdonk gooide gisteravond nog even wat olie op het vuur door te stellen dat ook queen to be Maxima toedeledokie moet zeggen tegen haar Argentijnse paspoort. Dus we gaan het er toch nog even over hebben. Nu zijn het nog staatssecretarissen en prinsessen, straks zijn het ministers en koninginnen, die maar met een trits paspoorten in de binnenzak mogen rondbanjeren tussen de staatsgeheimen. Wat als het oorlog wordt? Of erger. Motie om Turkije te bombareren aangenomen met 149-1. Dat kunnen we natuurlijk niet hebben. Samen werken, samen leven. Om Geert Wilders nog maar eens aan te halen: Je MOET kiezen. En nu we het toch over democratie hebben. Doe es even stemmen op onze FeauteauF*ck. Vakje geheel aanklikken...

Reaguursels

Inloggen

Paspoorten zijn typisch iets voor achterlijke regio's buiten aan het einde van een van de spiralen van dit lullige melkwegstelseltje. Het is te merken dat men hier nog nauwelijks buiten de eigen planeet is geweest - stelletje primitieve kool-waterstof gebaseerde levensvormen...

Edie Hitler | 19-02-07 | 13:47

ik heb ook niet gezegd dat wij als NL gemeenschap dit moeten gaan oplossen... ik zeg alleen dat we het probleem wat duidelijk in kaart moeten brengen en dan pas naar een oplssing moeten gaan zoeken. Misschien is die oplossing dan idd alleen door de moslimgemeenschap zelf uit te voeren maar misschine moet daar her en der ook wel worden aangestuurd (dan wel hard dan wel zacht).

Dat je die imitatie niet zit.... tip; zet je persoonlijk frustraties aan de kant (ik heb ze ook) en kijk objectief en rationeel naar wilders en verdonk. Ze zijn maar op één ding uit en dat is niet jouw frustratie wegenemen of oplossen.... ze verwoorden het misschien maar ze lossen het niet op...

ydroj | 18-02-07 | 17:02

@ydroj 18-02-07 @ 15:33
ik denk dat het tijd wordt dat de moslimgemeenschap zélf haar problemen gaat oplossen, dit is wat er van je verwacht mag worden in een democratie. Tenslotte zijn moslims toch geen zielige mensen, al zijn ze in het verleden wél zo behandeld en voor een deel zo gemaakt. Hoog tijd dus dat o.a. Wilders hier tegenin gaat. Verder herken ik niet het Fortuyn-imiteren wat jij wilders en verdonk aanrekend, wél is het zo dat beide (wilders en verdonk) een grote groep aanhangers hebben, ook al zou je dat door de overwegend negatieve media-aandacht niet zeggen.

Onderbuik | 18-02-07 | 16:25

ik reageer nietvaak op geenstijl maar ik merk dat veel reaguurders hier een paar dingen over het hoofd zien ten aanzien van dhr Wilders.

Ten eerste zie ik geen enkele intentie vanuit de PVV om daadwerkelijk het probleem van politieke islamisering duidelijk te doorgonden en daadwerkelijk aan te pakken. Het benoemen van een incident is één ding, maar om het achterliggende probleem daadwerkelijk op te lossen vraagt toch meer inspanning en empathische vermogens. In feite is de PVV enkel en alleen bezig met het benadrukken van incidenten (Incidenten die voortkomen uit een groter onderliggend probleem die mijns inziens voortkomt uit de toenemende mate van globalisering). Zien dat er boom in de fik staat dooft geen bosbrand en kan mogelijk de bosbrand zelfs groter maken. Ik vind het een zwakte dat ze dus enkel en alleen individuele brandende bomen benadrukken en geeft mijns inzien dus ook aan dat ze absoluut geen concrete inschatting kunnen maken van het probleem hier in Nederland. Je zou dan toch ook meer intellectuele inspanning verwachten van parlementariërs en incidenten in een context plaatsen en niet alleen een polariserende zwart-wit (letterlijk) discussie voeren.

Ten tweede is Wilders een zeer (on)getalenteerde populist. Mijn ogen gingen open bij het debat een half uur na de uitslag van de vorige kamerverkiezingen. De sfeer was relaxed en iedereen feliciteerde elkaar met de overwinning. Echter Wilders, waarschijnlijk had hij het afgekeken van de beroemde Melkert-Fortuin clash, probeerde zichzelf direct in een underdog positie te zetten terwijl daar geen enkele duidelijke aanleiding was. Dit was trouwens fantastisch aangestipt door Rutte. Ik merk dat hij dit truukje keer op keer toepast. Deze man probeert op een plastische en overduidelijk manier zichzelf het charisma van Fortuin aan te laten meten. Echter één ding ontbreekt, Fortuin had dit charisma van nature en motiveerde de achtergrond van zijn argumenten duidelijk en helder. Wilders wil het charisma maar is niet helder, en dat maakt hem een voor mij onbetrouwbare man.

De hele discussie over de dubbele nationaliteit heeft voor Wilders (en Rita Verdonk) enkel en alleen de functie om zijn "Fortuin" charisma te vergroten. Immers in onze bevolking zijn er vele teleurgestelde Fortuinisten. Deze teleurstelling zorgt ervoor dat dit deel van de bevolking dan ook elke lichte gelijkenis met Fortuin met wie dan ook (te) graag steunt. Het is blijkbaar niet mogelijk om, door deze niet ondenkbare frustratie, dit eventuele structurele probleem rationeel onder ogen te zien. Zie Wilders commentaar in "goedemorgen Nederland" ten aanzien van de onmogelijkheid om van bepaalde nationaliteiten af te zien.

Ik hoop dat Wilders zijn ideaalbeeld van de "verlosser" van NL bijsteld en zich daadwerkelijk gaat bezig houden met de structurele onderliggende problematiek van de politieke Islam in Nederland en dus de bosbrand gaat zien en niet alleen de brande bomen.... dan pas kan deze polariserende brand worden geblust.

ydroj | 18-02-07 | 15:33

Ik ben geen vriend van de islam. Maar nog minder ben ik een vriend van mensen die (ongeboren) kinderen ombrengen omdat ze van het kindje afwillen. Ook ben ik geen vriend van politici die hieraan meewerken.

Fred V | 18-02-07 | 14:28

@Maaier
Heb het voor de zekerheid nog eens gelezen, maar nee, echt niet.
In die ene, die 1 comment blijft het bij de ophemeling van die rollator.
Raar hoor aangezien ie voor de rest wel als vanouds los gaat met zijn Islam/Moslim interval.

MAXIMO | 18-02-07 | 13:57

MAXIMO 18-02-07 @ 13:37

dat kan niet. Stond er niet eens een url in naar jihadwatch?

Maaier | 18-02-07 | 13:40

bottehond 17-02-07 @ 17:06
Ehh, dat is niet het antwoord op mijn vraag, is al de zoveelste keer maar goed; erg lang hoef ik er niet over na te denken om te concluderen dat je betoogje is gespeend van xenofobie en agitprop, helemaal gezien je andere 10.000 anti-islam reactie's.
Om te concluderen dat die post overbodig was kost me maar een paar seconden.
Wat ik wel ietsje origineler vond was de manier hoe je die gemobiliseerde pier een vinger in zijn reet stopte om de rijen te sluiten.
Kwam in die comment geen woordje Islam of Moslim bij te pas, dat is toch wel een hele prestatie voor onze botte.

MAXIMO | 18-02-07 | 13:37

.Brullio.. 18-02-07 @ 09:34

gaaaaaaaaaap. dat riedeltje kennen we al. Zeg eens wat nieuws, bij voorkeur iets wat wel klopt. Of kopieren u en bottehond gewoon elkaar?

Maaier | 18-02-07 | 13:20

@.Brulio
welkom terug onder je geuzennaam, K!

bejaarde op brommer | 18-02-07 | 10:55

@H.Naarzwijn 18-02-07 @ 04:12
ah, dus jij vind iemand die vraagtekens zet bij een gewelddadig kutgeloof 'oninteligent', en jij vind mensen, die zoete broodjes bakken met aanhangers van datzelfde geweldadige kutgeloof overlopen van 'wijsheid'? dezelfde 'wijsheid' die nsb ers hadden: heulen met de vijand, in de hoop dat ie jouw als laatste neerschiet...

VERMOORD ALLE MOSLIMS, WAAR JE ZE MAAR VIND
o, mag ik dat niet zeggen? heel slim van u! iedere imam, die uit de koran leest, zegt hetzelfde hoor. Wie zegt daar wat van? o ja, die 'domme' wilders!

wie doet net of de neus bloed, als er weer iemand vermoord word in naam van de 'vredige' islam? jan peter 'de islam is totaal geen gevaar' balkenende? piet hijn 'sharia moet kunnen' donner? snap je?

je kan aanhangers van een geweldadig geloof niet met knuffels en geld overhalen voortaan vredig te zijn, daar LACHEN ze om!

wie geld en knuffels geeft aan aanhangers van een geweldadige kutreligie, maakt zich medeschuldig aan de misdaden die in naam van die religie worden gepleegt. Het is, ik kan er niets anders van maken, een NSB mentaliteit: liever heulen met de vijand, dan je verzetten tegen het geweld, dat die vijand pleegt. Liever iedereen die wat van het geweld zegt de mond snoeren, desnoods zelf vermoorden (heh, volkert?), dan iets aan dat geloofsgeweld te doen..

dat, noem jij zeker 'heel slim'?

joh, je mag niet discrimineren. Een beetje respect graag, voor ONS geloof. Wij geloven, dat de islam hier niet is, om in vrede met ons samen te leven, maar om ons te onderwerpen aan de achterlijke misdadige regeltjes van de islam. Dus: als U zich fijn voelt bij een geloof dat vrouwen discrimineert, als slaven behandelt, homos slaat, of vermoord, dat afvalligen vermoord, en ongelovigen uit hun eigen land willen treiteren, doet U dan, wat Uw nsbhart U ingeeft: ga heulen met de vijand.

vind U, dat moord niet kan, dat vrouwen gelijk zijn, dat je homos niet mag discrimineren, dat je vrij bent je geloof te verlaten, dat je altijd mag zeggen wat je wilt, zonder bang te hoeven zijn dat er een jurk met een mes langskomt, bent U tegen geweld, smijt dan de islam zo ver mogelijk van U af.

islam staat voor onderdrukking. Geweld. Moord. Discriminatie. Geweld. Disrespect naar niet-moslims.

als ik maar EEN van de dingen zou roepen, die moslims als 'woord van GOD' beschouwen, tegen de moslims, zou ik direct worden opgepakt wegens haatzaaien/oproepen tot moord/discriminatie.

maar als een moslim het zegt, krijgt ie respect, knuffels, thee, geld, zendtijd. Het kan niet op. De islam word geen strobreed in de weg gelegt.

knap hoor. Heel slim. Wat ga jij zeggen tegen je kinderen, als we over 30 jaar hier onder de knoet van de sharia kreunen? dat pappie ALLES heeft gedaan om IEDEREEN die dat probeerde te voorkomen het zwijgen op te leggen?

knap hoor. Heel slim ook. Nsb'er. Landverader. Islamofacistenvriend.

een gematigde moslim, is een moslim, die niet in de koran leest. Een terrorist, is een moslim, die doet wat de koran hem beveelt, en de profeet hem voordeed: mensen vermoorden, in naam van GOD..... ALLAH AKBAR!

.Brullio.. | 18-02-07 | 09:34

'het is net zoiets als de koran uit je hoofd leren, als je daar jaren hebt ingestopt ga je niet meer zeggen dat het allemaal onzin is.'

tenzij je je eigen hersens gebruikt, natuurlijk... maar wie goed in de koran leest, leest daarin ook de straf voor het stellen van lastige vragen: de dood.

vandaar, dat je nooit een moslim een lastige vraag hoort stellen over de islam.

zelfkritiek ist verboten ien ieslaaaaam...

.Brullio.. | 18-02-07 | 09:01

@botte 159
daar raakte ik het spoor even kwijt.
(als ik in het vervolg weer eens doordraaf moet je me maar naar bed sturen)
klopt als een bus, die linkse gasten hebben op partijbijeenkomsten gezeten terwijl wij gezonde jongens *kuch* buiten speelden.
vandaar dat die linksjes zo zuur zijn en dat ze hun fouten nooit zullen toegeven.
hebben ze toch maar mooi hun jeugd weggegooid voor nep- idealen.
je zou toch maar felix rottenberg of sharon dijksma heten.
je hele leven verklooid aan de politiek, zielig gewoon, ik heb het echt met ze te doen.
het is net zoiets als de koran uit je hoofd leren, als je daar jaren hebt ingestopt ga je niet meer zeggen dat het allemaal onzin is.

bejaarde op brommer | 18-02-07 | 08:51

.. whatever
maakt niet uit, je verkeert kennelijk in een toestand zoals ik een paar uur geleden.
wel komisch, ook al is er geen touw aan vast te knopen.
poolbiljarten is voor mietjes, kan ik me wel iets bij voorstellen....

bejaarde op brommer | 18-02-07 | 08:32

Godgloeiendegodverrrr…, "diezelfde" dus… het leek verder aardig mooi.

..Whatever | 18-02-07 | 08:24

@zondebok
je maakt veel woorden vuil aan @naar zwijn, maar dat geeft niet.
we zijn elkaars voertuig, verder een mooi verhaal dus, over het met twee maten meten.

@mezelf.
tjeezus wat een onbegrijpelijke flauwekul hang ik hierboven soms op.
wel amusant, mag ik hopen.
nou ja , de daluren, zal ik maar zeggen.

bejaarde op brommer | 18-02-07 | 08:23

Politiek is een serieuze zaak, derhalve serieuze keuzes. Politiek bedrijven in een ander land is geen tijdelijk verdrijf, politiek zet een koers voor het betreffende land. Derhalve wanneer je meent de koers te moeten bepalen voor een land, zou je op zijn minst eerst moeten vaststellen of je de intentie hebt die koers zelf ook uit te wandelen. Ik heb het niet op gasten die de lijn zetten voor een ander en eventueel wijken wanneer men dat goed dunkt. In dat licht gezien zie ik niet wat een politicus met een tweede paspoort moet. Überhaupt wanneer je denkt het voortouw te moeten nemen, boven 99.999% van de bevolking zou je op zijn minst eerst die zelfde bevolking moeten laten zien dat je het meent.

Je komt ook niet met het kroegshirt van een kroeg twee straten verdrop een kroeg binnen om te vertellen waar het poolbiljart zou moeten staan. (poolbiljarten is overigens voor mietjes) Dat doe je als je frequent een maandje of wat aan de bar hebt gezeten één keer per maand afrekent, weet hoe de uitbater zijn vrouw het liefst neemt, in een shirt van diezelfde kroeg. (kroegen met shirt zuigen overigens, en gasten die ze dragen zeker)

..Whatever | 18-02-07 | 08:18

@ Naar Zwijn
Mijn voorvaderen zijn niet door die malafide imperialist gedoopt. Ze hebben de heiligschenner juist om zeep geholpen.
Mijn familie zat tijdens "de oorlog" - u bedoelt zeker die tweede - niet in "het verzet". Wel viel er een drietal doden te betreuren door een enkele granaatinslag. Als we alleen de nakomelingen van "de verzetshelden" niet het land uitschoppen, houden we hier niemand over. Mooie oplossing voor dat pseudoprobleem, "de vergrijzing".
Oorlogen werden ooit traditiegetrouw op velden uitgevochten door twee legers.
Zoiets heette destijds een veldslag. Burgers hadden daar niet zoveel mee te maken, behalve dan met eventuele plunderingen en verkrachtingen na afloop van de strijd door het overwinnende leger. Dat moderne oorlogen in steden worden uitgevochten was - op enkele belegeringen na - een nieuw verschijnsel in de lage landen van de twintigste eeuw. Dat het algemeen stemrecht opeens iedereen verantwoordelijk maakte, was ook nieuw. Voor mannen in 1917, voor vrouwen in 1919. Over die twee jaar verschil maken de feministen zich nog steeds druk. Overigens was er destijds een opkomstplicht. Op het platteland en in de buitenwijken drongen de implicaties van die noviteiten pas langzaam door. Ook daarom was er van verzet weinig sprake. In 1939 was de burger nog een stuk naiever dan u nu bent, meneer Naar Zwijn. En velen waren arm en hadden weinig zelfrespect. Die mensen hadden de jaren zestig niet meegemaakt. Toch hadden ze veel meer vaderlandsliefde in hun donder dan u nu hebt. Ferme jongens, stoere knapen. Hoe kunt u er zo zeker van zijn dat u niet lid zou zijn geworden van de NSB? U kunt brullen wat u wilt, maar u zult mij toch nooit van die zekerheid kunnen overtuigen. De een rolde naief in het verzet, de ander naief in de NSB. De een werd een naoorlogse held, en de ander kreeg de doodstraf, en daar was toen geen humanist op tegen, Saddam is immers zieliger dan Anton (Mussert).
In principe vind ik het niet eens bezwaarlijk als er een keer een loyale buitenlander minister-president van ons land wordt. Het wordt wel principieel bezwaarlijk als er volksverhuizingen plaats vinden, en een steeds belangrijker deel van de bestuursorganen wordt overgenomen door groepen afkomstig uit dezelfde gebieden. Je kunt hierbij het principe wel overboord zetten, en heel humanistisch alles op zijn beloop laten. Maar dat is vragen om moeilijkheden in een nabije of verre toekomst. Denk aan de holocaust - of je die nu wel of niet ontkent -, die kwam ook niet zomaar uit de lucht vallen. Daarom vind ik het niet onverstandig dat meneer G. Wilders een punt maakt van het kiezen voor het ene paspoort. U bent een anti-democraat meneer Naar Zwijn. Van mij mag u. Ik vraag me alleen af of u intelligent genoeg bent om dat feit zelf te beseffen. U lult nog maar een dom eind verder.

Adolf Zondebok | 18-02-07 | 06:03

Gaap !!! De PVV weer.
Wordt het niet eens tijd dat die eikels zelf met de billen bleaut gaan en eens bewijzen dat ze zelf wel goede Nederlanders zijn ?
Zijn hun voorvaderen door Bonifatius gedoopt ? Was hun familie tijdens de oorlog in het verzet ? En anders het land uitschoppen !

Die sukkels houden met hun domme gelul 9 plaatsen in het parlement bezet die toebehoren aan intelligente figuren..

H.Naarzwijn | 18-02-07 | 04:12

bottehond 18-02-07 @ 02:44.

mooie filmpjes net voor het slapen gaan.Dit zijn ook klassiekers !

miko | 18-02-07 | 03:12

bottehond 18-02-07 @ 02:44:
I'm no kippestront botte...
Als de tijd daar is zal ik mijn steentje bijdragen...
Keine frage..
Blij dat je het nu met me eensch bent wat betreft de angst als goede raadgever i.p.v. de territoriumdrang van ettelijke topics geleden...
Je schijnt het nog steeds leuk te vinden te fucken met m'n nick... hoe aandoenlijk... bontehond...

Cryptocheilus | 18-02-07 | 03:06

@miko 18-02-07 @ 02:52
Sterkte!
=out

Herman Flipsen | 18-02-07 | 02:54

bottehond 18-02-07 @ 02:48

Weltruste ,ik houd de wacht. :)

miko | 18-02-07 | 02:52

teveel gevraagd.
duik weer onder tussen het riet.

bejaarde op brommer | 18-02-07 | 02:52

@bottehond 18-02-07 @ 02:44
Ik wist wel dat het Zeeuwsche hardT in Botte daar sneller van gaat kloppen...

Herman Flipsen | 18-02-07 | 02:50

yah, idd.
angst.
al jaren achter me gelaten.
ze durven krimos niets te doen.
dus kom vooral.
laat je uit, en geen een sjit.
verder loze woorden.

bejaarde op brommer | 18-02-07 | 02:50

En ook je vriend Wilders maakt het er voor vrijdenkerTs niet beter op.

miko 18-02-07 @ 02:33

Kleine suggestie voor correctie: "beter" vervangen door "makkelijker" , want dát is de echte vraag imho. Sleep tight. Kijken of mijn teef nof gedekt kan worden. Out.

bottehond | 18-02-07 | 02:48

@ Phillipsen

Heftig.

@ Cryptofallus

vraag je eerst af wie en wat je wilt zijn en vraag je dan af wie laat zien dat hij dat ook zo wil. Dat is nadenken en je vrinden kiezen en niet op basis van een collectief trauma en schuldgevoel. Schuld is de slecvhtste raadgever. No slechter dan angst. Angst wordt door biologen en psychologen als een fundamenteel goede eigenschap van menschen beschouwd.

www.hawaii.edu/powerkills/RM2.N.SHOOT....

Durf eens te kijken.

www.youtube.com/watch?v=JQ66sD1WyWY

Durf nog een ste kijken. Misschien begrijp je Geert Wilders dan. En afkijken, chickenshit.

www.apostatesofislam.com/media/stoning...

www.hawaii.edu/powerkills/RM2.N.SHOOT....

bottehond | 18-02-07 | 02:44

bottehond 18-02-07 @ 02:26

Het gaat me meer om het stukje vanaf 3.50

miko | 18-02-07 | 02:35

bottehond 18-02-07 @ 02:22

Die christen inborst heb ik als 3de generatie athiest weinig mee van doen.De voorbeelden die je aanbrengt spreken voor zich en in dat punt ben ik het met je eens.maar de twee van Denhaag hebben nog geen oorlogsmisdaden begaan maar zijn al bestempelt als oorlogsmisdadigers.Bij het CdA waar er ook een paar die blasfemie en Id op de politieke agenda wilde plaatsen dus of het nou alleen de islamieten zijn die aan onze vrijheid knagen?En ook je vriend Wilders maakt het er voor vrijdenkerTs niet beter op.

miko | 18-02-07 | 02:33

botte 222
ja, en toen?
andere wangen zijn op.
btw.
in mijn jeuggg
'tamelijk lang geleden,
liepen (spreektaal) we nog vrolijk door het bosch met vuurwapens.
is dat daar nog zeau?
in dat geval kom ik snel langs, even kijken of ik mijn * vaardigheden* nog beheersch.
je weet maar nooit.

bejaarde op brommer | 18-02-07 | 02:30

Zwaar off-topic (in meerdere zin):
Nu iedereen zo leuk voor VJ aan het spelen is, hier even een dumpje van Flipsen: www.youtube.com/watch?v=tweVwF1X5AQ

Herman Flipsen | 18-02-07 | 02:27

miko 18-02-07 @ 02:17

Als ik in de spiegel kijk zie ik doe eaugen niet. Ik zie ze wel bij anderen, maar hey... ugliness is in the eye of the beholder.... de vraag is: wie zijn de ketters en wie is de inquisitie.

bottehond | 18-02-07 | 02:26

miko 18-02-07 @ 02:00

Daar houd ik je aan. Verders: als het zwitsers waren speelde de discussie ook. Dat neemt niet weg dat de "islamfrage" weer vet op de agenda staat, typisch 0031 tussen de regels onder het tapijt. Maar hij wordt gevoerd. Misschien is repressie van de islam een optie, maar dat betwijfel ik, vraag maar aan Mao en Stalin. Die weten daar alles van. Je kunt het kleinhouden, maar nimmer doden. Repressie van de islam heeft een naam in 0031. Dat heet hier te lande integratie. SStaatsbemoeienis met de islam. (Is er al iets van terecht gekomen? El moumni.... as sounna, incl. een liegende sympathisant die daarmee en passant twee hollandsche jongens in LEVENSGEVAAR brengt SStaatSSeccreatis maken. Alsof tariq ramadan en zijn vrinden dáár genoegen mee nemen)..... Die domme 0031 vredespolitici... Who do they think they are kidding? Moslims zijn goffedomme geen inboorlingen, laat staan de islamisten. De islam maakt gebruim van onze achilleshiel. En dat is onze gristelijke inborscht.

bottehond | 18-02-07 | 02:22

@bottehond 18-02-07 @ 02:04
Ik heb het niet zo op dergelijke peilingen, ik weet -uit ervaring- met welke mensen je te maken hebt..
.
Ik zal Wilders (als alle anderen) zeer zeker geen break geven, maar ik zal hem ook niet onnodig in de rug vallen, maar voor mij is de Wilders van nu, niet meer de Wilers die destijds uit de VVD vertrokken is (om legitieme redenen). Hij is erg radicaal, hij brengt geen oplossingen, hij draagt echter (dat moet ik nageven) wel problemen in de samenleving aan.
.
De oplossingen die hij (in zijn ogen) geeft, zijn alles behalve die van de vrijheid. Hij wil een geloof verbieden en alle daarbij behorende aanhangers van dat geloof het liefst het land uit zetten. Ik persoonlijk zou alle geloven het land uit willen flikkeren, maar of dat mogelijk is binnen een rechtsstaat?
.
Ik blijf trouwens van mening dat er wel degelijk een alternatief voor Wilders is, maar die is in het verleden (Bolkestein) en nu (Pastors) niet radicaal (c.q. uitgesproken) genoeg geweest om het "volk" te kunnen bekoren.

Herman Flipsen | 18-02-07 | 02:19

botte, je bent erg!
al die 80 ies.
gewoon erg, wat kan ik zeggen.
wel leuk, want ik ben er nog steeds.
zon over het water, en gek genoeg, in een drankroes, ian curtis.
na neil young en bob dylan.
daarna nick drake.
stevie wonder.
brian eno.
altijd.

bejaarde op brommer | 18-02-07 | 02:07

Herman Flipsen 18-02-07 @ 01:57

De aanval ingezet deur de PVV en gevolgd door vele anderen (48 % bij de één, 80 % bij de ander). Heel goed. Hoe lang wil jij soebatten en afwachten tot iemand iets doet aan die zorgen en klachten die we hier met een deel van zijn allen zitten te debiteren. 0031 zou Geert op handen moeten dragen, al was het alleen maar omdat hij de daardoor de woede die er leeft over de multikul en eventuele islamgroei kanaliseert. Heeft zelfingenomen 0031 een pispaaltje en die stem wordt toch gehoord. Geert rocks en hij heeft enorme invloed op het pubvliek discours. Wat kun je meer vragen van de man. Give him a f*cking break. Steun hem gewoon een beetje meer. Er is geen alternatief als jij je zorgen serieus neemt.

bottehond | 18-02-07 | 02:04

bottehond 18-02-07 @ 01:37

Ik wil zeker niet dat mijn kinderen of mijn vrouw hun vrijheden worden ontnomen.Ik schik me al helemaal niet aan religieus ge en verbod.Geloof me ik heb er waarschijnlijk meer mee te maken dan jullie en ga er nog elke dag tegen in.Maar als deze mensen een eeed af leggen en die naar behoren denken te kunnen uitvoeren waarom zo naggen op die dubbele nationaliteit.En denk je,en nou eerlijk botte,dat we deze discussie hadden gevoerd als ze beiden een zwitsers pasport hadden?En wat betreft de eerste vraag:Ik zou heel ver gaan!

miko | 18-02-07 | 02:00

@bottehond 18-02-07 @ 01:42
Je kent mijn standpunten t.a.v. de discriminatie (positief, of negatief) dus het antwoord op je vraag is;
Natuurlijk zijn ze niet dommer, of slimmer dan een ander. Het probleem is inderdaad dat men d.m.v. positieve discriminatie (troetelturk en knuffelallochtoon) te veel toelaat binnen bepaalde partijen.
.
Het zal ze totaal worst wezen, of iemand al dan niet een verborgen agenda heeft, of al dan niet volledig geschikt is voor het uitoefenen van het ambt, "haubtsache" het geeft een leuk sociaal-wenselijk plaatje af.
De principiële kwesties, worden meestal afgedaan met woorden als xeno- of islamofoob.
.
In onderhavig geval, zie ik mogelijke problemen qua vrijheid van denken en handelen door een staatssecretaris, echter de aanval die ingezet is door de PVV vind ik niet chiq, ze betrekken het teveel op de persoon.
De PVV had eerder moeten ageren, of moeten wachten op het volgende kabinet. Beleid en wetten behoren niet uitgevochten te worden over de rug van het individu.
.
Trouwens, Albayrak is bij (mochten PvdA, GL, SP, D'66 consequent blijven) de eerste de beste TBS'er op proefverlof die een kleuter aan stukken scheurt weg.

Herman Flipsen | 18-02-07 | 01:57

socialisten hebben een probleem.
hun wereldje valt uiteen, en niemand gaat ze helpen.
erg eenzaam voor ze.
niets meer aan te doen.

bejaarde op brommer | 18-02-07 | 01:50

Herman Flipsen 18-02-07 @ 01:31

De grootste grap is dat de appeasers allahtonen zien als dolende dommige zielen. Da's een grap zeg. Laten die menschen nou nét zo intelligent en op dit punt intelligenter zijn dan de 0031-ers. Denk jij dat die Turkei te dom is om te bedenken dat infiltreren in de pvda of gl héél makkelijk is? Die liggen al met de gleuf omhoog als je roept: ik ben turqs én nederlands. Men onderschat de allahtoon schromelijk door die menschen als enigszins achterlijkig te beschouwen (zal men niet zeggen, maar men behandelt die mensen als babies, zeg nou zelf).

bottehond | 18-02-07 | 01:42

miko 18-02-07 @ 01:27

Hoe ver zou jij gaan om onze way of life en Vrijheden te beschermen. Want dát is wat je nu denkt te doen cq doet. Maar wat mot er gebeuren voor je denkt: die Wilders heeft gelijk. We are in deep trouble. Wil jij dat je vrouw een hoofddoek MOET dragen. Dat je kids NIETS meer over de geschiedenis van ons landje leren dan aletta jakobs en pieter jelles ( dit laatste is al zo op de meeste scholen)... het zijn vreemde tijden en ik durf te beweren dat jij al ingeschikt hebt om wat meer met de gevoelige moslimziel rekening te houden. wees eerlijk. Ik ben net als jij gek op onze way of life. Religieuzen niet. De ene religie is effe brutaler dan de andere, dat dan weer wel. Maar allemaal willen ze hun zin. Jij en ik zijn bondgenoten en je moet niet bedekken wat onze toekomst en die van onze kinderen bedreigt. En dat is zéér ontopic.

bottehond | 18-02-07 | 01:37

122 botte
yep
en genade.

bejaarde op brommer | 18-02-07 | 01:34

@miko 18-02-07 @ 01:16
Het voorbeeld van het paspoort gaat bij mij niet op, ik ken het verschil tussen nationaliteit, identiteit en paspoort weldegelijk. Het gaat mij veel meer om de principiële kwestie van de (mogelijke) belemmering in het functioneren van een "dienaar van de kroon".
.
Albayrak, zou in het genoemde -hypothetische- geval moeten kiezen, niet (enkel) omdat zij zichzelf niet kan verenigen met het ingenomen standpunt, maar ook vanwege de strafbaarheid van het in te nemen standpunt, vanwege haar dubbele nationaliteit. Er blijft altijd een waas van de "schijn-onafhankelijkheid" bestaan...
.
Het zou voor eenieder dus veel makkelijker zijn dat zij, mocht zij als staatssecretaris aantreden, zij haar tweede nationaliteit zou opzeggen (kost €39,= die wil ik nog wel voor haar betalen), het is een kwestie van keuzes maken.
Zij wil de Kroon dienen, maar wil niet volmondig kiezen voor diezelfde Kroon...
Ik vind dat raar en buiten dat zie ik dus eventuele bezwaren op het bestuurlijke vlak, zij heeft immers een beperking die een ander lid van het kabinet niet heeft; de Turkse nationaliteit...

Herman Flipsen | 18-02-07 | 01:31

vander F 18-02-07 @ 01:24

Ik heb nergens gezegd dat ze de kwaliteiten heeft dat moet nog blijken.Als een van onze gristenen nu eens een probleem heeft met zijn geloof en een wet of uitvoering daarvan.Of kan dat niet gebeuren??

bottehond 18-02-07 @ 01:22
Leg uit??

miko | 18-02-07 | 01:27

bottehond 18-02-07 @ 01:13

iemand met goede intenties mag op mijn terrein komen.of hij met mijn vrouw neukt, ja of nee, ligt aan mijn vrouw en aan zijn capaciteiten om haar tevreden te stellen,Mijn kinderen maken zelf wel uit met wie ze voetballen.Doden in Sittard?Nee dat mag dan weer niet.Natuurlijk hebben we bepaalde verboden nodig alsmede bepaalde rechten.Ik denk aleen dat we er niet teveel van moeten hebben en GW wil dat wel.Sorry Geert ik denk niet hetzelfde ik wil niet hetzelfde,maakt me dat dan geen goede nederlander??
Als deze twee personen het beleid goed uitvoeren en de tweede kamer dat ook vind.Dan mogen ze wat mij betreft 10 paspoorten bezitten inclusief een limburgs

miko | 18-02-07 | 01:24

@miko 18-02-07 @ 01:16,
haha,
nu serveer je Albayrak hélèmaal af..

vander F | 18-02-07 | 01:24

miko 18-02-07 @ 01:16

Soms moet je over de grenzen van mensen heen gaan voor een hoger doel, ysco.

bottehond | 18-02-07 | 01:22

Herman Flipsen 18-02-07 @ 01:04

Precies dan zal het blijken.dan kan ze alsnog opstappen omdat haar gedachte haar meer waard is dan regeren(zou haar wat mij betreft weer sieren)Maar stel dat ze haar paspoort opgeeft zal ze dan daarom een andere mening geven??kortom jij krijgt gedwongen een Chinees paspoort ,denk en handel je dan als een chinees??

miko | 18-02-07 | 01:16

miko 18-02-07 @ 00:58

Wat verbied jij (qua Grondwet) allemaal om een ander iets te verbieden? Hij mag niet op jouw grondgebied komen, niet met je wijf neuken, niet voetballen met je kids, niet deauden in sittard... man o man... denk toch een seen stappie verder, yscootje. Menschelijke samenleving hangt van ge- en verboden aan mekaar, ook al voelt dat niet zo. En er worden fundamentele onderdelen daarvan bedreigd. De moeite waard tog?

bottehond | 18-02-07 | 01:13

knutsel 18-02-07 @ 00:50

Let's get filosofical. Je kunt het dus níet. Omdat je het niet doet. En je doet het niet omdat je het niet wilt. En je wilt het niet omdat het gewoonweg niet kúnt. En als hij gelijk heeft? Markeer een moment voor jezelf waarop je zegt: Geert Wilders heeft (had) gelijk. Ies heilzaam! Hehehehehe

bottehond | 18-02-07 | 01:10

@miko 18-02-07 @ 00:58
Wat zal Albayrak naar jouw mening moeten doen, mocht er (hypothetisch) een motie ingediend worden over de Armeense kwestie.
Zal ze die kunnen onderschrijven, in het licht bezien dat het kabinet altijd met één mond spreekt, of kan ze dat niet, omdat ze dan naar Turks recht in overtreding is en vervolgd kan worden...
Het blijft hypothetisch, maar volledig ondenkbaar is het niet, zie ook haar eerdere ontwijkende gedrag omtrent deze kwestie.

Herman Flipsen | 18-02-07 | 01:04

kan ik mee leven.
wie niet?

bejaarde op brommer | 18-02-07 | 01:03

bejaarde op brommer 18-02-07 @ 00:48

Als koning deug je niet, maar als hofnar zou je het prima doen, vroeg-over-rijpe!

bottehond | 18-02-07 | 00:58

Herman Flipsen 18-02-07 @ 00:11
Of ze der functie uit kan oefenen daar is nog geen antwoord op te geven.Denk alleen niet dat het veel van doen heeft met haar dubbele nationaliteit.Wat mij betreft is het de juiste persoon op de juiste plaats.

bejaarde op brommer 18-02-07 @ 00:09

Beter off/on dan compleet off.Kom leg jij het dan eens in een paar zinnen uit.Botte schreeuwt eerst over vrijdenken maar wil (in Wilders zijn traditie) dan meer weer eens wat gaan verbieden. C.I.T lijkt mij.Nee we gaan lekker de voorzitter legt het debat stil.De PVV wil in naam van devrijheid weer eens iets verbieden.In deze zaak word het weer duidelijk dat links en rechts elkaar niet veel toegeven.Toch maar de VVD dan??

miko | 18-02-07 | 00:58

Ik zou wel in Geert kunnen geloven, ik doe het alleen niet.

knutsel | 18-02-07 | 00:50

lekker hysterisch antwoord van je , botte, dus nu ga ik eens lekker verwaand doen.
ik ben lekker tog jonger dan jouw!

duh!

bejaarde op brommer | 18-02-07 | 00:48

bejaarde op brommer 18-02-07 @ 00:25

Typische reactie van een gelovige: als ik niet meer 100 % zeker weet of de Heere er ook aandeel in heeft als ik een flatus produceer stort mijn wereld in. Grow up, oud wrak. Het zal goffedomme tijd worden! Grijze tsunami! Doet anders maar Groen- Rechts oprichten. Kom je zeau in de kamer, zéker weten. Absoluut. Pro ouderen en pro middeninkomens en gezinnen. Geheid 5 zetels. Kan jij Verbeet lekker stangen, samen met Geert Wilders. Hij staat nu steeds alleen. Da's op termijn niet goed.

bottehond | 18-02-07 | 00:35

duidelijk, botte,
maar we gaan geen afstand doen van onze P's.,
net als pim, theo en louis, jawel, alledrie.
instinct is niet genoeg, inzicht ook niet, de derde factor geeft de doorslag.
als niet anders, dan maar dood.

bejaarde op brommer | 18-02-07 | 00:25

miko 18-02-07 @ 00:07

Helemaal niet off-topic. Ysco heeft gelijk: Het draait allemaal om de "islamfrage". Kom daar gewoon rond voor uit. Ies geen sjchande... Ies teken dat Oe kunt nadenken tegen de sjtroom in!

* zo dan botte... jij durft qua analogie *

bottehond | 18-02-07 | 00:21

bejaarde op brommer 18-02-07 @ 00:06

Die dingen weet ik niet door te denken, hetgeen ik nog uitstekend beheersch itt sommige oude van dagen wier naam ik maar niet zal noemen. Sommige dingen weet ik door mijn instinct. óf mijn sperneus. I know shit when I smell shit. Donder dat laatste houvast aan je gelijk van vroeger nou es overboord, ouwe. Geen nut meer, hooguit op zolder in een kist als herinnering aan je droomjeugd. 6 miljard menschen lossen dat allemaal heus op. zelfde schuitje enzeau. No need for Crikies! in de wereld.

bottehond | 18-02-07 | 00:15

mijn hemel, ik haak af.
wat zal mij die * uit * verder *
wat mij betreft, verder *!

bejaarde op brommer | 18-02-07 | 00:13

@miko 18-02-07 @ 00:07
jij denkt dus dat Albayrak haar functie volledig kan uitoefenen, terwijl zij ook op haar Turkse natonaliteit aangesproken kan worden?
(nog even los van het feit, dat zij inderdaad aan alle voorwaarden voldoet en niets en niemand haar kan dwingen afstand te doen van haar Turkse nationaliteit)

Herman Flipsen | 18-02-07 | 00:11

fijn miko, altijd weer off on topic, zoals usual.
maar verder ben je we oke.

bejaarde op brommer | 18-02-07 | 00:09

grappig wel dat GW en RV tegen de dubbele nationaliteit zijn en dat mensen met een zelfde paspoort en nationaliteit weer bepaalde rechten moeten worden ontnomen.Het afkappen door de voorzitter was absurd als mede de hel discussie.loyaliteit word inderdaad niet verkregen met een paspoort als dat zo zou zijn dan was poncke princen ook nooit overgelopen en hadden we in WO II ook geen landverraders gehad.Het verdere gelul hier over rechts en links doet weer helemaal niet ter zake en is off topic

miko | 18-02-07 | 00:07

botte
vrij- denk- T's hebben meer dan gedachten.
groen is geen deaudtmakert.
teveel cynio is dodelijk, kijk naar de linkse kerk.
denken is geen doel op zich.

bejaarde op brommer | 18-02-07 | 00:06

bejaarde op brommer 17-02-07 @ 23:50

Wattaf@k... wordt wakker, ouwe seniel. Groen leidt tot fanatisme en overmatig beschermend instinct, net als reaud en polikor. Allemaal deaudmakers. Ooit geheurd van een VrijdenkerT die iemand het leven benam? Dus.

bottehond | 18-02-07 | 00:00

bejaarde op brommer 17-02-07 @ 23:41

Inderdaad had ik niks te melden want zoals ik al zei kan ik ook heel ongenuanceerd doen. Zoals er wel meer van zijn hier op GS.
Eea neemt niet weg dat Verdonk haar stomme smoel eens een keer moet houden.

Bigi Bana Boy | 17-02-07 | 23:58

botte,
instinct weetjewel...
die kloothommels in kraekphanden waren /w.s./ van plan om rita neer te maaien.
is er niet van gekomen,
ze hebben dus hun medestander afgemaakt.
iemand met principipes is dood.
niet mijn p, maar toch.
lekker makkelijk, iemand afschieten zonder wapens.
de daders zullen branden.
en laat de groene khmer erbuiten graag.

bejaarde op brommer | 17-02-07 | 23:50

@Bigi Bana Boy 17-02-07 @ 23:37
Het ongenuanceerde antwoord is snel te geven, maar ga eens inhoudelijk in op het onderwerp, laat Maxima er maar buiten, want die kan geen afstand doen van haar pas (en ze heeft het überhaupt al zwaar genoeg; verplichte bezwangering door Wim-Lex).

Herman Flipsen | 17-02-07 | 23:48

Yo, axe-man... watv denk jij er van? Van die rifBorat?

bottehond | 17-02-07 | 23:47

MadDieu 17-02-07 @ 22:29

Lastig, he? De emancipatie van de provincialen... het blijkt datv de oudhollandsche Vrijheid in de provincie in betere handen is dan in de randstad. Voorstel: we maken van 0031 een federatie of beter nog: de oude 7 provincieen in ere herstellen, met de Brandstad als 8e. Mag iedere islam- vrezer, watcher, hater én uittrederT naar keuze naar een van de andere provincies en sturen we alle rifraf en al dan niet pseudoislamisten naar de randstad. Arrogante ezel. Jullie seaurt denkt al- tijd de baas te kunnen spelen. Botte zegt: let's get this over and done with. Deal?

PS: als je in de provincie woont (zal wel) dan mag jij president van de randstad worden. Kun je ons boeren laten zien hoe die HeilSStaat van jullie tot voorbeeld der Menschheid wordt. Lutser.

bottehond | 17-02-07 | 23:46

big banana boy.
terug in die boom.
jij niets te melden.
steek een banaan op....
of zo...
ghhhg
bob heeft gezegd!

bejaarde op brommer | 17-02-07 | 23:41

bejaarde op brommer 17-02-07 @ 22:30

Dat zei mijn instinct al, van die seveke. Zou hij plotsklaps tot inzicht gekomen zijn dat hij en zijn vrinden met hun subversieve acties uiteindelijk menschen (Pin en Theo en die ambtenaar en wie weet hoeveel meer... de heer Wolff in zijn verroeste astra?) het leven ontnamen en dat hij té fatsoenlijk was voor zoiets en dat hij toen naar de aivd is gegaan en de groene Khmer ook daar vrindjes heeft. En toen was hij deaud. Peng!

bottehond | 17-02-07 | 23:40

Kijk de zaken liggen eigenlijk heel makkelijk : ik fap liever op Maxima dan op Verdonk, dus laat die zure lelijke trol nu eindelijk eens haar stomme smoel houden. Ga je opkomende snor afscheren, ouwe heks.

Want ongenuanceerd doen kan ik namelijk ook.

Bigi Bana Boy | 17-02-07 | 23:37

knutsel 17-02-07 @ 22:43

You can't be carefull enough. Nu dubbele paspoorten afschaffen heeftv wél effect over v4 generaties, als je, net als jij, zo graag het goede in de mensch ziet. Ik heb iets minder vertrouwen in de Mensch. Dus nogmaals: je hebt gelijk, maar er is ook nog een toekomst. Besides: het is állemaal symboolpolitiek. Met een geloofwaardige Wilders, omdat hij dit thema sowieso aan de orde wil stellen. VerBAIT was de stragraties kersch op de taart. Hulde voor het politiek instinct van Geert Wilders. Naar verluidt heeft hij invloedrijke klankborden. Van andere partijen ook. Game, Set & Match: De Partij voor de Vrijheid.

bottehond | 17-02-07 | 23:36

bateman,
goede zeer oude medeguurder,
kosmisch is het.
met s.
knutsel is niet zomaar deja.
heeft een reden allemaal.
of is dit 1 van je beruchte 1 liners?
idatg,
nog, nog!

bejaarde op brommer | 17-02-07 | 23:19

@ knutsel 17-02-07 @ 23:09
Er zit maar één s in komisch...

Patrick Bateman | 17-02-07 | 23:13

@Bejaarde. Het is vast iets kosmisch.

knutsel | 17-02-07 | 23:09

tuurlijk niet knutsel, maar dat doet er ook niet meer toe.
altijd een deesjavuu gevoel bij jou, knutsel, hoor je dat wel vaker?

bejaarde op brommer | 17-02-07 | 23:00

@Botte en bejaarde. Maar Shiraz heeft wel gelijk. Stel je dwingt de tweepaspoortenhouders in Nederland te kiezen voor een. Voegt dat iets toe aan de ideeen die iemand heeft of het gedrag dat iemand vertoont?

knutsel | 17-02-07 | 22:43

ik ben trots op mijn beide paspoorten . Zolang men zijn amerikaanse paspoort mag houden ,mag ik het ook houden neem ik aan.

prins74 | 17-02-07 | 22:31

shiraz heeft geen idee, die roept maar wat, net als tuut tuut.
wist je al, botte, dat seveke door zijn eigen club is omgelegd?
hij wist teveel, die goeie oude actievoerder, hij wist teveel van z'n eigen club.
zo gaat dat, in die kringen.
moge bob ze halen.
er is nooit genoeg brandhout voor de hel.

bejaarde op brommer | 17-02-07 | 22:30

De PVV heeft een heel erg politiek links probleem.
<BR/>
Koloniale oorlogen eisten nationale trots en identiteit. De opkomst van het Marxisme zorgde voor sociale verbanden opgezet vanuit nationaal belang.
(Sociale collectieve potjes voor WW en bijstand).
<BR/>
De PVV is in doen en laten niet alleen contra islam, maar vooral xenofoob. Om maximale steun te trekken voor hun xenofobe ideeen (in een nationalistisch jasje) werpen ze zich op als verdediger van het nationaal sociale erfgoed.
Ik lach me rot als ik Limburger hoor ketteren dat Den Haag wel erg ver weg is en dan na de verkiezingen moet constateren dat dezelfde Limburger massal PVV stemt. Alsof Limburg heel Holland moet redden. Alaaf. alaaf, alaaf.

MadDieu | 17-02-07 | 22:29

Shiraz 17-02-07 @ 22:09

Geheel beside de punt, dude. of denk jij dat het een goed idee om een medicijnman uit oppervolta als staatssecretaris te hebben? Vast wel. jou kennende.

bottehond | 17-02-07 | 22:18

-weggejorist-

tuut tuut | 17-02-07 | 22:11

sinds wanneer is er eigenlijk een verband tussen paspoorten en competentie?

Shiraz | 17-02-07 | 22:09

Vraagje: hoeveel nationaliteiten heeft Willem Alexander, onze prins pils??
Zijn moeder heeft er minstens drie: Nederlands, Brits (en troonpretendent) en sinds 40-45 ook Canadees. Het zou mij trouwens niet verbazen als ze tevens de Surinaamse nationaliteit heeft 'gehouden'.

MadDieu | 17-02-07 | 21:54

shiraz
zeker weten, en ook nog eens wel dwars door z'n arafatsjaaltje heen....

bejaarde op brommer | 17-02-07 | 21:49

@ bejaarde op brommer 17-02-07 @ 21:31
Veest spuit jou van drie hoog zo van je brommer, denk ik

Shiraz | 17-02-07 | 21:37

tijd voor ontwikkeling, Veest zonder Pim, maar dat mag jij niet meemaken.
verkeerde kerk.

bejaarde op brommer | 17-02-07 | 21:31

Rabarberke 17-02-07 @ 21:03

Flauw, Babs, dear. Heel flauw. Waar zit je weerstand eigenlijk. Ben benieuwd.

PS: ik zal liev doen, as usual.

bottehond | 17-02-07 | 21:14

Nationaliteit is een ideetje uit de 18e eeuw en is toen ook best nuttig geweest. In de 19e eeuw kon je er ook nog wel wat mee als de overheid waar je onder viel je niet aan je rechten liet komen. In de 20 eeuw kwam er alleen maar gezeik van.
Eerlijk gezegd heb ik er geen flauw benul wat je er in de 21e eeuw nog mee kan aanvangen als westerling wiens grondrechten voorlopig (ondanks alle 'war on terror' bullshit waarmee ze worden belaagd) nog afdwingbaar zijn (onder meer dank zij de Sévèkes van deze wereld). Misschien is het, zoals Bill Hicks zei, 'time to evolve'.

veest van pim | 17-02-07 | 21:14

@ Rabarberke 17-02-07 @ 21:03
volgende keer even als eerste reageren, scheelt 351 onnodige comments

Shiraz | 17-02-07 | 21:09

Nou als ik dit zo lees is Aboutaleb absoluut een gevaar voor de samenleving. Met zijn dubbele nationaliteit! Levensgevaarlijk! Jarenlange infiltratie in de Amsterdamse gemeenteraad en de rampen die ons straks daar te wachten staan zijn niet te voorzien. Binnenkort blijkt het dat de helft van de amsterdamse ambtenaren infiltrerende moslimofielen zijn die allemaal gelieerd zijn aan Al Qaeda en onze identiteitsgegevens gaan lopen wetopenbaarheidbesturen naar de geheime intifadistische godsdienstfanatische ultrageheime dienst van de bekromzwaarde vijand!

Wilders help ons!

Nee, als aboutaleb zijn Marokkaanse reisvod aan de wilgen hangt, dan zijn we allemaal veilig.

Rabarberke | 17-02-07 | 21:03

Je bent Nederlander (eventueel met een buitenlandse afkomst) of niet. Het is mijns inziens van de zotte dat mensen twee nationaliteiten hebben. Als je Nederlander bent, kun je toch gewoon je andere nationaliteit wegdoen? Of mag je dan je oude vaderland niet meer in? Zeker als je de politiek van NL in wil gaan, dan zou het helemaal verplicht moeten zijn enkel en alleen de NL nationaliteit te behouden. Je moet dan laten zien dat je voor NL kiest! Anders moet je maar ander werk zoeken, vind ik.

Fred V | 17-02-07 | 20:52

Tijdens het debat beweerde Verbeet dat het afleggen van de eed, c.q. het beloven van trouw voldoende was om van de goede bedoelingen van de betreffende personen uit te kunnen gaan. Een beetje naief zou ik zo zeggen. Aan de andere kant kun je je afvragen wat het bezit van slechts een paspoort toevoegt aan de goede bedoelingen. Is net zo naief.

knutsel | 17-02-07 | 20:40

als iemand in een land gaat wonen definitief en zich overal aan aanpast, wat moet je dan met het paspoort uit je oude land? je gaat daar toch niet voor niks weg?!! INLEVEREN!! en Geert krijgt gelijk; Nederland gaat naar de klote!!

rectummus | 17-02-07 | 20:22

Wat ik @17.32 en q18 @18.07 zeggen. Laten we ons Volkslied vervangen.

Shareholder | 17-02-07 | 20:00

Hoi ik heb (uni.) gestudeerd en ben nu een linkse bastrad. ik probeer altijd mijn mening op te dringen en ik heb ALTIJD gelijk. Want wat ik doe is goed en links ook. De hele 2e kamer is links en wilders moet zn bek houden want die is rechts. De SP had gewonnen met de verkiezingen omdat ze omhoog gingen in het aantal stemmen. procentueel ging het Wilders even goed maar daar lullen we niet over. Ik doe wel wat maar niet teveel, 5 uur is de dag voorbij. Kom nou toch! Wel alles goedpraten en lief doen he. niet te rigoreuze maatregelen nemen want met iedereen moet je vriendjes blijven. Smerig achter de ellebogen k*tvolk is het! Eitje kwijt en appeltje geschild. doei!

Harley Quinn | 17-02-07 | 19:40

hey, tis donker buiten

aardt | 17-02-07 | 19:24

Officieel

russische kogelstote | 17-02-07 | 19:04

Je kan je paspoort wel inleveren MAAR JE BLIJFT EEN MAROKKAAN OF ARGENTIJN, het inleveren van een paspoort heeft geen enkel nut.

russische kogelstote | 17-02-07 | 19:03

Ze moeten luisteren naar deze signalen en dat niet proberen te negeren of te onderdrukken (zoals mw Verbeet dat heel amateuristisch als een schooljuf probeerde). Maar of ze dat inzicht hebben ? Denken het niet. Het regeerakkoord ademt teveel de visie uit wij weten wel wat goed is voor het land en elke burger. En luistert die niet dan laten wel merken war we toe in staat zijn. Zou wel ens tot heel veel onnodige spanningen kunnen leiden. Helemaal met zulke onbetrouwbare PVDA-ers, intellectuele uebermensen en ex-communisten in de regering.

nadenkeniseenkunst | 17-02-07 | 18:57

tegengas 17-02-07 @ 18:15

Wat is hier mis mee, dan. Ik lach me een kriek.

sjaak 1533
anja vuilnisbelt
doet me erg denken aan
MAXIMO de jodenhater,
DDR staatsretoriek, verwaand doen en dan weer schelden, iedereen voor leugenaar en racist uitmaken, nare vragen niet beantwoorden, comments verdraaien,
kortom echt landverraders-technieken.
ze zijn wel in paniek, die linksers, de hysterie druipt er af, want ze weten dat ze een probleem hebben.
er valt dus nog veel te genieten, de komende tijd, sjaak.

bejaarde op brommer 17-02-07 @ 15:39

Verders zou je met die bejaarde in debat kunnen gaan. Hij straft iedere gemakkelijke drogreden genadeloos af, dat dan weer wel. Hij plaagt je gewoon om je te laten nadenken. Don't take it personal. Als ik wakker mot liggen van iedere schimpscheut of aanval of op de man spelerij dan hing ik al lang aan een balk op zolder. En tsjek de huisregels nog eens: "niet voor mietjes". Dus: niet zo flauw doen, je lijkt gevallenverstand wel. Valt me wel tegen van je heur. Offday, zullen we maar zeggen.

bottehond | 17-02-07 | 18:54

@bejaarde op brommer 17-02-07 @ 18:38
Aardig gebaar, eerlijk.
Ook niet schelden op anderen, hè.

tegengas | 17-02-07 | 18:52

@tegengas 1815
het gaat hier niet precies volgens jouw regeltjes.
we hebben hier dan ook geen gerdi verbeet die iedereen de mond snoert,
het is niet anders.
Ik ben tot nu toe ook niet erg onder de indruk van jouw argumenten, vandaar dat geplaag. Aangezien je daar duidelijk niet tegen kan zal ik je verder met rust laten.
btw. huilebalken als jij horen hier eigenlijk niet thuis, maar ik vind het wel amusant.

bejaarde op brommer | 17-02-07 | 18:38

@bottehond 17-02-07 @ 16:58
Doe eens Ctrl+F op naam van BoB of klik op die links. Dit heeft niets met kritiek te maken wat hij schrijft. Dit is gewoon schelden op iedereen die 'm niet zint. Dat doet hij al weken of misschien nog langer. Tegenargumenten heeft hij nog nooit gebracht, netzomin als eigen bijdragen aan de discussie.
Dat is trollen en niets anders, en die lui horen hier niet.

tegengas | 17-02-07 | 18:15

waar maken al die mensen zich druk over ? Onze vader des vaderlands, de geweldige willem van oranje beheerste niet eens de nederlandse taal dus ga maar lekker slapen en alles zal goed komen. IN HET LANDSBELANG.

q18 | 17-02-07 | 18:07

Flodder 17-02-07 @ 17:36

Ik neem dus aan dat je het stuk niet begrijpt. Ook deze braakselpost van je bevestigt dat weer, waarvoor wederom dank. Beter om er dan maar niets over te zeggen. Je kunt wel blijven proberen jezelf bij de grote menschen te scharen, maar je evidente gebrek om je eigen blinde vlekken te erkennen en je pathetische anti- allesposts dienen duidelijk slechts ter meerdere eer en glorie aan jouw (desastreus gebleken) appeasementgedoetje. Menig linkserT wordt door mij met restecp bejegend, maar dan motten ze het wel verdienen. Jij produceert slechts egofappende anti islam- watchersposts. So boring. En dan kom je me nog vragen of ik je aub serieus wil nemen? Get a life zeg.

* ow ja... en doe daar een siets aan, dat je niet met sterke mannen om kunt gaan *

bottehond | 17-02-07 | 17:54

@bottehond 17-02-07 @ 17:36
Nee, dat zie je wel goed.. dan begrijpen we elkaar in ieder geval weer, hypocriet gedrag is in ieder geval het enige consequente van GL.

Herman Flipsen | 17-02-07 | 17:46

bottehond 17-02-07 @ 17:06

Je leest weer eens je eigen gelijk in een van mijn posts. Daar kan ik me niet meer over verbazen, Botte. Jij hebt immers altijd gelijk en iedereen die anders denkt is dom, een indymedia-troll, een landverrader, etc. Altijd even tolerant jegens andere meningen, zoals het een vrijdenkerT betaamt. En mij heb je een tijdje geleden al in je hoofd gelabeld als 'de vijand'. Bij die kleinzielige zwart-witte manier van discussiëren, heb ik me allang neergelegd. Maar deze keer, kan ik je gedachtengang niet volgen. Licht die onderstreping die ik volgens jou maak maar toe. En ik weet wel dat jij jezelf verklaard hebt als goddelijk genie, maar die hersenscheetjes van jou waarin je je islamofobie ten toon spreidt, zijn echt niet de moeite waard om meer dan een paar minuten over na te denken.

Flodder | 17-02-07 | 17:36

Herman Flipsen 17-02-07 @ 17:21

Het gaat om de combi van beide links, flip. Tamelijk inconsistent, lijkt me. Of zie ik dat verkeerd.

bottehond | 17-02-07 | 17:36

Joepie, lang leve de linkse kerk. Zodra je iets zegt dat tegen hun politiek correcte dogma's ingaat moet je je BEK HOUDEN. Kan nog fijn worden zolang die linkse-grefo regering er zit.
Je kan het ermee eens zijn of niet, maar je moet minstens kunnen discussieren over de wenselijkheid van 2 nationalitieten voor leden van de 031 regering.
Ik vind er wel wat voor te zeggen dat je alleen NLer moet zijn. Je afkomst mag er niet toe doen, maar alleen een NL paspoort is niet onredelijk. En zit je niet in de regering dan maakt het mij niet uit of je 2, 3, 4 paspoorten hebt. Is wel handig, met een paar aliassen. Maar ik dwaal af...

middleoftheroad | 17-02-07 | 17:33

Ben ik van Duitschen bloed
het Vaderland getrouwe
blijf ick tot in den doet

Shareholder | 17-02-07 | 17:32

Loop toch niet te zeiken over een dubbele nationaliteit stelletje lamzakken. Wat rukt het wat voor nationaliteit iemand heeft? Al heeft ie er tien!

Of Melkert nou Nederlander is of Nederlander en Luxemburger. Het blijft een lul de behanger. Of Aboutaleb nu alleen Nederlander is of Nederlander én Marokkaan. Hij blijft een Nederlander van Marokkaanse afkomst.

Big fucking deal.

Rabarberke | 17-02-07 | 17:27

Het laatste stukje ging imho over het eerste wetsvoorstel van Graus. Is toch politiek?

Traag | 17-02-07 | 17:24

@bottehond 17-02-07 @ 17:12
Je weet dat ik geen fan ben van GL, verre van zelfs, maar met die eerst gegeven link is toch niets mis?
Of het moet te maken hebben met de door koerbagh gegeven kleur....

Herman Flipsen | 17-02-07 | 17:21

solidstate 16:50
Het gaat helaas niet alleen om politieke macht. Het gaat ook om geld en bezit. Het is lang zo geweest, dat alleen al de kinderbijslag (Nederlandse guldens of nu euro's) voldoende was om een leuk huis of bedrijf in Turkije of Marocco op te bouwen. Mw. Albayrak kan met haar Turkse paspoort zonder enig probleem in Turkije een landgoed of paleis laten bouwen of hele wijken opkopen en veel verdienen aan doorverkoop of verhuur. Ook kan zij zonder enig probleem kapitaal, (onroerende) goederen erven of na een x-tijd van haar uitkering of AOW leven als god in Frankrijk, eh.. Turkije natuurlijk. Zonder Turks paspoort zou dat allemaal niet mogelijk of niet eenvoudig zijn. Uit ervaring weet ik dat er zo zeer velen zijn (waaronder veel Aziaten), die alleen al om die reden hun oorspronkelijke paspoort niet wensen kwijt te raken. Want met de Nederlandse euro's kun je in dat soort landen nog steeds ongelofelijke dingen doen...

Vigil | 17-02-07 | 17:14

Alibombalie@15.25. Sorry voor de late reactie. Misschien is er inmiddels iets veranderd. Tot voor ongeveer 5 jaar terug werden er nog Nederlandse jongeren met Turks paspoort opgeroepen voor de dienstplicht in Turkije. Ook zij die b.v. in het leger, bij de pliesie of waar ook werkten in 0031. Soms kon deze dienstplicht worden afgekocht. Je hebt inderdaad gelijk dat je niet zomaar ingezet zult worden. Maar het echt domweg weigeren was er volgens mijn niet bij. Ik hoop dat het nu anders is.

Contra | 17-02-07 | 17:11

Flodder 17-02-07 @ 12:56

MAXIMO 17-02-07 @ 12:58

En wie reaguren als door een wesp gestoken? Herleidt ze in mijn stukje, et voila! Dank dat jullie mijn betoog onbedoeld onderstrepen. You are now pinned down. Denk een sna over mijn stukje. En dat lukt je niet binnen een paar minuten, heur.

bottehond | 17-02-07 | 17:06

@bottehond 17-02-07 @ 16:58:
Als je rood en groen mengt krijg je (niet geheel toevallig) bruin.
www.groenlinks.nl/

koerbagh | 17-02-07 | 17:06

tegengas 17-02-07 @ 16:38

Jij bent gewoon niet bestand tegen een beetje kritiek. Jij haalt uit, hij haalt uit. Wat een enorme looserT ben je als je gaat klikken bij jeauris..... roze bij verraadt roze bij... welke politieke kleur had je ook weer? Boeeeeeee!

bottehond | 17-02-07 | 16:58

@Alibombalie 17-02-07 @ 16:41
Ik heb B op B tot gisteren genegeerd en toen uitgebreid en netjes antwoord gegeven. Dat heeft helaas een averechts effect gehad.
Van de opgesomde reacties van B op B zijn er overigens slechts drie tegen mij, waarvan een terloops via iemand anders. Hij flikt het al weken. Iedereen die hem niet bevalt gaat hij gewoon dom uitschelden. Zelf heeft hij nog geen ene regel bijgedragen aan welke discussie dan ook.

tegengas | 17-02-07 | 16:54

@bilo 17-02-07 @ 16:22

Ze kunnen er niets aan doen en dat dus interesseert me geen fuck.
Dus ze kunnen ook geen politieke macht hier hebben zoals in honderden landen wereldwijd. Dat krijg je als je perse een dubbel paspoort wil hebben.
Daar kies je voor.
Als ze toch politiek macht willen hebben kunnen ze altijd nog hun nederlandse nationaliteit opzeggen en dan in de regering van marokko zitting nemen.

solidstate | 17-02-07 | 16:50

@Traag 17-02-07 @ 16:01
Inderdaad zijn ook Graus en Agema hier aangepaakt. Van de laatste weet ik niet eens meer waar het over ging, maar van Graus wel. Het ging daarbij om privégedrag en niet om partijpolitieke standpunten.
Zelfs van de week toen 141 Kamerleden het gedrag van de PVV veroordeelden, presteren ze het hier op GS nog om te doen of de linkse partijen met Kamerleden van allochtone afkomst het op hun geweten hadden. Je moet maar durven.

tegengas | 17-02-07 | 16:47

tegengas 1638
je vergeet er een..
klikspaantje!
ga maar tegen ome Jan zeggen, dat ze bij GS lelijk tegen je doen.
En dank je voor de samenvatting, er zitten beste leuke comments tussen van mij, al zeg ik het zelf......
*bejaarde gaat borrel doen, dus niet meer huilen, gasje...*

bejaarde op brommer | 17-02-07 | 16:43

@ tegengas
Beste medicijn tegen trollen? Gewoon negeren.

Alibombalie | 17-02-07 | 16:41

-edit doe eens niet klikken lutser -

tegengas | 17-02-07 | 16:38

het schijnt nu zo te zijn dat ons aller Maxima, haar 2e nationaliteit niet kan afstaan omdat de argentijnse wet dat verbied, net als de marokaanse . maar als je dan toch nederlander bent ( word ) heb je toch niets meer te maken met de wetgeving van je oude vaderland ??? ik ken sowieso geen mensen met meerdere vaders( wel met meer mogelijke vaders , maar dat is weer wat anders )dus hoe kun je nu eigenlijk 2 vaderlanden hebben ?

bertone07 | 17-02-07 | 16:36

@ cloggie42 16:03

Nee, ben die fase al voorbij gluklich. ;)

@ solidstate

Als het geen symboolpolitiek is, dan is de timing toch wel heel toevallig gekozen. Dubbele loyaliteiten kan je niet meten aan de hand van papiertjes en prullaria. Ik heb liever ook geen politici die eerder loyaal zijn aan een goddelijke wet dan aan een natuurlijke wet. Maxima mag nu nog een lintjesknipper zijn, maar wat als ze straks koningin is en bij allerhande diplomaten Nederland moet vertegenwoordigen, meer dan Albayrak neem ik aan. Een dinertje bij de Japanse ambassadeur, je kent die poppenkast wel.

Alibombalie | 17-02-07 | 16:34

Solidstate,
Die mensen met een dubbele nationaliteit kunnen daar ook niks aan doen dus jij hebt niks te willen. Ik persoonlijk heb liever een kabinet vol dubbele nationaliteiten ipv het CDA en CU erin bijvoorbeeld. Maar ik heb ook niks te willen. Je moet je niet zo druk maken. De 2e kamer bestaat altijd nog dus je hoeft geen angst te hebben voor 5e colonnes.

bilo | 17-02-07 | 16:22

Grenzen, zowel figuurlijk als letterlijk, zijn en waren er niet voor niets. Ware dat niet het geval dan zouden er ook geen regeringen kunnen zijn en zou men zich ook niet in NL of weet ik waar kunnen bevinden. Immers, HIER krijgt men een uitkering en DAAR niet. HIER kan men als buitenlander in de politiek en DAAR niet. Het is een gotspe dat er uberhaupt een discussie gevoerd moet worden over een zaak als deze. En tegenwoordig moet er iedere keer weer over zaken waarover altijd algemene overeenstemming bestond gediscussieerd worden, terwijl dat helemaal niet nodig zou moeten zijn. In de loop der geschiedenis zijn grenzen verlegd en dat zal ook in de toekomst gebeuren. Maar grenzen zullen er blijven bestaan.
Dus hou op met dom geleuter over Wilderiaans en symboolpolitiek.
De politiek van de PvdA is rioolpolitiek. (met dank aan Hadjewat voor deze term).

Vigil | 17-02-07 | 16:19

@Alibombali: identiteitscrisis?

cloggie42 | 17-02-07 | 16:03

@ Alibombalie 17-02-07 @ 15:52

Nee dat is geen symbool politiek dat is een legitiem onderwerp die besproken dient te worden.

Ik wil geen mensen met dubbele loyalitieten die mij vertegenwoordigen.
Dat zou iedere nederlander moeten willen.
Maxima is een lintje knipper en heeft geen politieke macht.
Dus mensen met dubbele nationalitiet zoals in zoveel landen mogen geen deel uitmaken van de politieke macht.
Daar is absoluut niks mis mee.

Ze mogen hier wel blijven wonen. Het is niet het einde van de wereld tenzij jij en het andere land van herkomst er belang bij hebben dat je hun ook vertegenwoordigt binnen een andere regering.

Het is NIET acceptabel en kan gewoon niet.

solidstate | 17-02-07 | 16:02

@tegengas 17-02-07 @ 15:49
Hebt clubje van Wilders wordt ook afgeplast hoor. De stukjes over Dion Graus en Fleur Agema bijvoorbeeld.

Traag | 17-02-07 | 16:01

@tegengas 1553
linkse slapjanus,
kan je niets beters verzinnen?
deze ken ik al van je vriendin anja MAXIMO de jodenhater.
je sp/cpn kadertraining schiet echt tekort, zielig meelopertje.
btw.
heb je nog wat nietszeggende links uit de azijnbode voor ons, linkse druipeend?

bejaarde op brommer | 17-02-07 | 15:58

@bejaarde op brommer 17-02-07 @ 10:25
Trollen doe je maar bij FOK, ouwe lul.

tegengas | 17-02-07 | 15:53

@ solidstate 17-02-07 @ 15:46
Wij maken ook als volk uit wie ons vertegenwoordigt in het parlement, direct of indirect. Ik ben het met je eens dat er voorwaarden gesteld mogen worden, zoals verklaring van goed gedrag, geen criminele antecedenten, eed afleggen. Maar om een punt te maken van een dubbele nationaliteit op zo'n moment, is erg Wilderiaans en niets anders dan symboolpolitiek.

Alibombalie | 17-02-07 | 15:52

@bottehond 17-02-07 @ 11:22
Jij weet ook wel dat ik niet de commentaren, maar de redactionele stukjes bedoel.

tegengas | 17-02-07 | 15:49

@CoJoNes: voor de liefhebber, de wet de Rijkswet op het Nederlanderschap:

Artikel 15: Het Nederlanderschap gaat voor een meerderjarige verloren:

a. door het vrijwillig verkrijgen van een andere nationaliteit;

b. door het afleggen van een verklaring van afstand;

c. indien hij tevens een vreemde nationaliteit bezit en tijdens zijn meerderjarigheid gedurende een ononderbroken periode van tien jaar in het bezit van beide nationaliteiten zijn hoofdverblijf heeft buiten Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba, en buiten de gebieden waarop het Verdrag betreffende de Europese Unie van toepassing is, anders dan in een dienstverband met Nederland, de Nederlandse Antillen of Aruba dan wel met een internationaal orgaan waarin het Koninkrijk is vertegenwoordigd, of als echtgenoot van of als ongehuwde in een duurzame relatie samenlevend met een persoon in een zodanig dienstverband;

d. door intrekking door Onze Minister van het besluit waarbij het Nederlanderschap is verleend, welke kan plaatsvinden, indien de betrokkene heeft nagelaten na de totstandkoming van zijn naturalisatie al het mogelijke te doen om zijn oorspronkelijke nationaliteit te verliezen;

e. indien hij zich vrijwillig in vreemde krijgsdienst begeeft van een staat die betrokken is bij gevechtshandelingen tegen het Koninkrijk dan wel tegen een bondgenootschap waarvan het Koninkrijk lid is.

Paulusdebosbouter | 17-02-07 | 15:48

@Alibombalie 17-02-07 @ 15:40
Dank voor het antwoord op de eerste vraag, ik wist oprecht niet hoe eea in die tijd werd afgehandeld.
Voetbal is anders, weet ik. Het was inderdaad niet meer dan een gedachtenexperiment. Excuses daarvoor,
Met uw laatste alinea ben ik het volkomen eens (dat er inmenging bestaat) en volkomen oneens (dat er inmenging zou moeten zijn). Hierbij dacht ik als 070-bewoner inderdaad evenzeer aan dwaze USA-wetten die amfibievoertuigen onze tramtunnel in dirigeren zodra zij daar behoefte aan hebben (lees: Amerikaan ter verantwoording wordt geroepen voor oorlogsmisdaden). Ik ben dan ook zacht gezegd verbaasd dat wij uw ander voorbeeld, de verkrachtingszaak, met een glimlach uit handen geven. Ergens klopt dat niet met elkaar.
Ten overvloede: ik stelde mijn vragen in het algemeen, ik ken uw nationaliteit (NL) en andere nationaliteiten gaan me weinig aan. Het gaat me zeker niet om Turk, Marokkaan of wat dan ook uit sensatiezucht ofzo, de discussie is hetzelfde als uw andere nationaliteit Chinees of Amerikaans is.

HY78 | 17-02-07 | 15:48

@Alibombalie 17-02-07 @ 15:40

Dus het is zaak dat tot een minimum te beperken dus tweede paspoort inleveren als je zitting wil nemen in het landsbestuur.
Kan je of wil je dat niet dan is het pech gehad en gaat het feest van besturen niet door.

Wij maken als land uit wat wel een niet kan en dit kan dus duidelijk niet.
Alleen daar moet dus nog debat over gevoerd worden zonder gerdi secreet die het het debat wil onderdrukken.

solidstate | 17-02-07 | 15:46

*Zucht*
Staat dat Sealand nog te koop?

@CoJoNes 17-02-07 @ 14:27:
Dat was ook altijd zo. Mensen die bijv. in het Franse vreemdelingenlegioen dienden waren vanaf de dag dat ze de kazerne-poort inwandelden statenloos.

koerbagh | 17-02-07 | 15:42

@ HY78
Ten tijde van de NL'se dienstplicht konden Turkse Nederlanders hun dienstplicht ook in Nederland volbrengen, ik hoop dat hierbij je eerste vraag is beantwoord.
Met alle respect ga ik niet in op je vergelijking met voetbal, omdat ik dat een heel andere zaak vindt dan waar we over discussieren, natuurlijk het is een leuke gedachte-experiment maar meer ook niet.
En om een antwoord te geven op je laatste vraag, ja, vreemde mogendheden hebben ook een vinger in de pap van de Nederlandse wetgeving. Denk aan Europa, Brussel, International Crime Court, die Amerikaanse militair die hier een meisje heeft verkracht, etc, etc.

Alibombalie | 17-02-07 | 15:40

sjaak 1533
anja vuilnisbelt
doet me erg denken aan
MAXIMO de jodenhater,
DDR staatsretoriek, verwaand doen en dan weer schelden, iedereen voor leugenaar en racist uitmaken, nare vragen niet beantwoorden, comments verdraaien,
kortom echt landverraders-technieken.
ze zijn wel in paniek, die linksers, de hysterie druipt er af, want ze weten dat ze een probleem hebben.
er valt dus nog veel te genieten, de komende tijd, sjaak.

bejaarde op brommer | 17-02-07 | 15:39

@bejaarde op brommer 17-02-07 @ 15:00
Ik zit gewoon op haar blog, zijn grappige discussies omdat ze niet echt goed is in het voeren van een dialoog, allemaal eenrichtingsverkeer "Sjaak, ik leg het je nog een keer uit" en dan komt er iets wat ik nooit gezegd heb. Je moet alleen oppassen om haar in het nauw te drijven, dan gaat ze als een wilde tekeer.
Mijn moeder kent haar trouwens nog van vroeger en wij hebben ook een gemeenschappelijke kennis.

sjaakdeslinksesul | 17-02-07 | 15:33

@Alibombalie 17-02-07 @ 14:44
Hoe ging dat dan in de tijd dat we in NL ook nog een dienstplicht hadden? U zou twee keer het bokje geweest zijn ? Absurde gedachte.

De eerste de beste voetballer met twee paspoorten (de kleine Kalou bijna, Jordi Cruyff helemaal, noem maar op) die goed genoeg is voor een nationaal team, maakt ook een keuze. Het maken van een keuze impliceert, dat uitkomen voor het andere "paspoort" nooit meer mogelijk is. Simpel, doeltreffend.
Dienstplicht is geen keuze, het voorbeeldje is scheef, dat zie ik ook. Maar dat doet niks af aan de vraag, of een andere mogendheid mag bepalen wat nederlands staatsburgers conform de nederlandse wetgeving geacht worden te doen en te laten. Het kan honderd keer zo zijn dat (in dit voorbeeld) U eveneens verplichtingen hebt aan die andere mogendheid. Maar dat kan en mag toch geen gevolgen hebben voor de NL wetgeving cq de gelijkheid in rechten en plichten die we hier althans in woorden zo hard nastreven?

HY78 | 17-02-07 | 15:28

@ Contra 15:03

Ik weet niet wat je precies bedoelt, maar als je het hebt over een gewapend conflict waar ik zogenaamd ten alle tijde opgeroepen kan worden, ze hebben dan nix aan mij, omdat ik nog nooit een wapen vast hebt gehouden. En zowiezo, ik kan nog altijd weigeren, of ze het nou leuk vinden of niet.

Alibombalie | 17-02-07 | 15:25

Is Frau Gerdi 'Freisler' Verbeet al de laan uitgestuurd?

"Sie sind ja ein schäbiger Lump! Herr Wilders"

vander F | 17-02-07 | 15:05

Alibombalie@14.35. Je zal wel moeten. Je kunt ten alle tijden opgeroepen worden.

Contra | 17-02-07 | 15:03

@2 amazing
anja vuilnisbelt de vieze linkse hond is brandhout voor de hel.
ik zou mijn laarzen nog niet aan vuil maken aan die stinkzwam.

bejaarde op brommer | 17-02-07 | 15:00

@Eek-A-Turk 17-02-07 @ 14:42
Dat vragen wij ons ook af!
.
Paardenmest (in jouw woorden stront) is trouwens wel goed voor bloemen, als rozen en tulpen (waarvoor dank aan Turkije, want daar verdienen we nog steeds goed aan)

Herman Flipsen | 17-02-07 | 14:50

Eek at turk 1442
capslock open is hier verboden.
rot op, stumper.

bejaarde op brommer | 17-02-07 | 14:46

@ widtvoet 17-02-07 @ 14:39
Wat valt er te kiezen met een dienstplicht? Of je 4 weken propagandafilmpjes te zien krijgt, of 18 maanden in de modder ploeten.

"Als u na 't inleveren van uw Nederlands paspoort en nationaliteit er nog een overhoudt bent u eerstgenoemde bij deze kwijt. Maar wees welkom buitenlander..."

Ik kom in vrede?

Alibombalie | 17-02-07 | 14:44

-edit tsss -

Eek-A-Turk | 17-02-07 | 14:42

Verbeet blijkt TOTAAL ongeschikt als kamervoorzitter.

kruisridder | 17-02-07 | 14:41

@Eek-a-turk
Omdat het leger in Turkije een totaal andere functie heeft dan in 0031, dat zou jij toch moeten weten.

CoJoNes | 17-02-07 | 14:41

Trouwens die 3 mizerabele weekjes dienstplicht (lees: Vakantie) stelt toch ook geen ruk voor...

Eek-A-Turk | 17-02-07 | 14:40

Ik zie in Amsterdam een twee Cyprus aankomen. Straks heeft de meerderheid van de Amsterdammers de Turkse nationaliteit. En wat zegt dan de Turkse regering. Amsterdam is Turks grondgebied en wij pikken Amsterdam in als onderdeel van de Turkse staat. En ze sturen oorlogsschepen naar Amsterdam om hun grondgbeid te verdedigen tegen de Nederlanders. Dat wordt lachen.

bijtertje | 17-02-07 | 14:40

@Alibombalie 14:25

Mensen met ook een Nederlands paspoort die in vreemde krijgsdienst treden KIEZEN daarmee. En in 0031 zou zo'n keuze gerespekteerd behoren te worden.

Als u na 't inleveren van uw Nederlands paspoort en nationaliteit er nog een overhoudt bent u eerstgenoemde bij deze kwijt. Maar wees welkom buitenlander...

widtvoet | 17-02-07 | 14:39

Wat maakt het nou uit dat ik in een ander leger dan de Nederlandse mijn dienstplicht moet vervullen?

We zitten allebei in de NAVO, en we vechten toch allebei voor VREDE en *kuch* VRIJHEID

Eek-A-Turk | 17-02-07 | 14:39

@ CoJoNes
Ben ik niet geheel met je eens, Turkije en Nederland zijn vooralsnog bondgenoten, en naar verwachting zal dat binnenkort ook niet veranderen. Mindef is het met mij daarin eens: mpbundels.mindef.nl/33_serie/205/33_20...
Maar om je gerust te stellen, ik ben zowiezo niet van plan te gaan dienen, dus iedereen kan weer rustig ademhalen.

Alibombalie | 17-02-07 | 14:35

@CoJoNes 17-02-07 @ 14:27
Helemaal mee eens !

Hellsmurfje | 17-02-07 | 14:32

@Alibombalie
Dat vind ik dus pertinent niet kunnen, als Nederlander in een ander leger dienen. Hiermee zou je je Nederlanderschap moeten verspelen.

CoJoNes | 17-02-07 | 14:27

Oh ja, straks moet ik om mijn loyaliteit te testen ook nog eens op de PVV stemmen natuurlijk, en anders het land uit zeker. Muahahaha. Wilders de kamerkomiek.

Alibombalie | 17-02-07 | 14:26

Als er oorlog komt tussen Turkije en Nederland, ga ik wel ff lekker onderduiken bij Marcella.

@ cloggie42 17-02-07 @ 14:12
Als jij dat doet met je NL'se paspoort word je opgepakt wegens vernieling van rijkseigendommen.

@ ontopic
Ik heb zelf ook twee nationaliteiten, ik moet straks zelfs in een buitenlands leger mijn dienstplicht vervullen. Hoezeer ik ook afwil van mijn 'andere' nationaliteit, maar als het op zo'n manier moet gaan, dat Wilders en co. gaan zeggen dat men een symbolische daad moet stellen, dan is er toch iets verkeerds aan de hand.

Alibombalie | 17-02-07 | 14:25

@mezelf: leer eens type!
reservenderlander = reserve nederlander.

Hellsmurfje | 17-02-07 | 14:22

Lees ook even het commentaar bij Anja Meulenbelt.
anjameulenbelt.sp.nl/weblog/2007/02/17...

>Als ze die loyaliteit al hebben laten zien door staatssecretaris te worden en de eed af te leggen. Die 48% moet dan maar snel zorgen dat Wilders cs. de meerderheid in de kamer krijgen, liefst tweederde natuurlijk, zodat ze de grondwet kunnen veranderen en er legaal gediscrimineerd mag worden.<

Hiermee stelt ze dus, net zoals Verbeet, dat 48% van de mening van de burgers niet gehoord mag worden in de Haagse kaasstolp.

2amazing | 17-02-07 | 14:21

Het is heel simpel! Je verbrandt je buitenlandse paspoort in het openbaar en vraagt gewoon geen nieuw aan. Probleem opgelost, niet dan?

cloggie42 | 17-02-07 | 14:12

@Traag 17-02-07 @ 13:24
Eenvoudig, je bent een reservenderlander :) Netzoals de limbo's en de brabo's ;)

Hellsmurfje | 17-02-07 | 14:09

@Auke 17-02-07 @ 13:52
Lees dan ook even de andere uitzonderingen, o.a.:
-U bent geboren in Nederland, de Nederlandse Antillen of Aruba, en u woont hier nog steeds op het moment dat u uw aanvraag indient.
.
-U hebt voordat u 18 jaar oud werd 5 jaar of langer aaneengesloten in Nederland, de Nederlandse Antillen of Aruba gewoond.
www.ind.nl/NL/verblijfwijzer/verblijfw...
Albayrak voldoet dus wel aan de voorwaarden, onverlet blijft dat het haar zou sieren afstand te doen van haar Turkse nationaliteit.., al was het alleen maar vanwege de omstandifgheden, dat zij de Nederlandse Koningin gaat dienen en zelf geen enkel argument kon geven van de meerwaarde van haar Turkse nationaliteit.

Herman Flipsen | 17-02-07 | 14:09

Socialisten zijn vanwege hun historie ANTI-nationalistisch en marxistisch. De SDAP was de sociaal democratische arbeiderspartij, die in de vroege tijd haar nut heeft bewezen. Toen al werd het woordje sociaal vaak verward met socialistisch. "democratisch" betekende in wezen dat men zich bij de meerderheid zou neerleggen en geen revoluties (meer) zou ontketenen. (Denk aan het debacle met Troelstra en de socialistische revoluties in Rusland en Duitsland, waardoor o.a. in dit laatste land uiteindelijk Hitler aan de macht kon komen). De "sociaal-democratie" heeft altijd de neiging gehad om tweedracht en haat te zaaien om zodoende macht te krijgen of te behouden, dit volgens de methodieken van de Comintern (Communistische Internationale) tijdens de Koude Oorlog. Men ging ook in de leer bij socialistische heilstaten als de DDR, die een geweldig instituut in het leven hadden geroepen: de Stasi.
Frau (und Herr) Verbeet moeten zo te zien voortreffelijke leerlingen zijn geweest. En natuurlijk moet die tang door echte democraten gedwongen worden af te treden en wel met onmiddellijke ingang.
Politici die VOOR het aanblijven van Verbeet zijn, geven daarmee onverbloemd te kennen, dat zij geen of slechts schijndemocraten zijn.
En uiteraard horen er geen dubbele paspoorthouders thuis in ons publiek bestuur.

Vigil | 17-02-07 | 14:08

als het niet mogelijk is om afstand te doen van het 'buitenlandse' paspoort, pakken we toch gewoon de Nederlandse af? Gewoon hard er tegenin. Dit is altijd nog NL. Als hier mensen met dubbele nationaliteiten de dienst kunnen uitmaken prima, maar schaf dan gewoon de hele monarchie af en maak er meteen een soort van vreemedelingenlegioen van. Dan hebben we tenminste duidelijkheid. NL begint haar identiteit te verliezen langzamerhand zo

Nev | 17-02-07 | 14:01

@CoJoNes 17-02-07 @ 12:05
Graag gedaan.
Aha, censuur op GS, gaat de goede kant op.
-edit commenten zonder dodelijke ziektes kan ook. probeer het eens -

Ridge Forrester | 17-02-07 | 13:56

Ik merk dat er nog al wat onduidelijkheid heerst over of je in Nederland nou wel of niet een dubbel paspoort zou kunnen aanhouden. ik ga er daarbij maar even vanuit dat dubbel paspoort = dubbele nationaliteit. Volgens de website van de IND staat er dit:

Als je Nederlander wilt worden, moet je volgens de Nederlandse wetgeving afstand doen van je oorspronkelijke nationaliteit. Maar op deze regel geldt een aantal uitzonderingen. Bijvoorbeeld, mensen die getrouwd zijn met een Nederlander of samenwonen met een Nederlandse (geregistreerd) partner hoeven hun oorspronkelijke nationaliteit niet op te geven. Maar ook Marokkanen kunnen - volgens de Marokkaanse wetgeving - geen afstand doen van hun nationaliteit.

Dat lijkt me dus duidelijk. Die Albayrak gaat dus aan een club leiding geven waarbij ze zelf geen eens aan de voorwaarden voldoet!!!!!!! Aftreden dus!!!!

Auke | 17-02-07 | 13:52

@Boeddhi 13:32 schreef:

"De discussie over de dubbele nationaliteit mag best gevoerd worden, maar kien dan een tactisch moment, niet nu, niet op deze manier."

Mooie eindspirt. In de kont van een algemeen verhaal, als reaktie onder een diskussie over de dubbele nationaliteit.

Dáár gaat 't nou bv. mbt. die door de Hamerfeeks (per ongeluk) doodgeslagen diskussie ook om. Wie de neuq meent bindend voor te moeten schrijven hoe er over wat gereaguurd wordt in 0031?

Mondsnoeren in weinig geyl hoor. Beetje achterlijk zelfs... Beter een eventueel nutijds achterlijke diskussie dan geen diskussie.

(Maar mooie uitgangspunten btw. Wie kan 't daar niet mee eens zijn.)

widtvoet | 17-02-07 | 13:47

bottehond 17-02-07 @ 12:48 Helemaal met je eens. In principe gaat het helemaal niet om die twee paspoorten, het gaat om de loyaliteit aan de Nederlandse democratie en rechtsstaat. Aboutaleb heeft in de kweste Ewout Jansen/Assoena moskee voor eens en voor altijd duidelijk gemaakt dat als hij moet kiezen tussen zijn geloof en het Nederlandse recht op vrije meningsuiting dat voor hem dat geloof op de eerste plaats komt. HIJ ONDERSTEUNDE WILLENS EN WETENS DE LEUGENS VAN HET MOSKEEBESTUUR. Albayrak wil niet erkennen dat de Armeense genocide heeft plaatsgevonden en houdt dus ook niet haar zogenaamd Nederlandse rug recht ten opzichte van de mening van de fundamentalistisch/nationalistische Turkse overheid. Wat mij betreft bestaat er geen enkele twijfel over de loyaliteit van deze twee Nederlandse landsbestuurders: hun loyaliteit ligt definitief niet bij ons land en onze democratie.

Shani | 17-02-07 | 13:47

@ Chiant 17-02-07 @ 13:33
.
hahaha, ja precies. Dank voor de link!

verbaasme | 17-02-07 | 13:37

@ stuyterkuycken 17-02-07 @ 13:30
.
herhaal een boodschap maar vaak genoeg en iedereen gelooft 'm. Zeg maar vaak genoeg dat stuyterkuycken een VMBo dropout is en iedereen gelooft 't. Zeg maar vaak genoeg dat stuyterkuycken alleen maar slappe argumenten heeft en iedereen gelooft 't. Zeg maar vaak genoeg dat stuyterkuycken alleen maar wit brood eet en iedereen gelooft 't.
-
Ik zeg dit dus maar één keer: Je bent 100% stuyterkuycken, of je bent het niet, of je nu Abou of Maxima of wie dan ook bent.

verbaasme | 17-02-07 | 13:36

@ Traag 17-02-07 @ 13:29
Nee, en een grote vent die dat voorelkaar moet krijgen. Breng je wel je grote broer van 16 mee?
-
Een holpeut mt een maatje 48, het moet potdorie niet veel gekker worden ook met het verbale geweld hier...

stuyterkuycken | 17-02-07 | 13:33

@bejaarde op brommer 17-02-07 @ 13:31
Echt wel. Gewoon maatje 13,5 Nike`s hoor. Shitkickers haal je gewoon in de winkel.

Traag | 17-02-07 | 13:32

@ Traag 17-02-07 @ 13:29
Nee, en een grote vent die dat voorelkaar moet krijgen. Breng je wel je grote broer van 16 mee?
-
Een holpeut, het moet potdorie niet veel gekker worden ook met het verbale geweld hier...

stuyterkuycken | 17-02-07 | 13:32

Chiant 17-02-07 @ 12:59

Dank, dat je gelooft in onze goede intenties. Ik denk dat elke ideologie met dwang opgelegd faalt en corrumpeert. Maar het communisme, geen linkse reaguurder pleit voor de invoering daarvan dacht ik. Het gaat wel om democratie, vrijheid, tolerantie en solidariteit. Dat zijn mijn uitgangspunten die ik graag zie Nederlandse samenleving. De laatste twee komen in mijn ogen zeer onder druk te staan door de verrechtsing van de maatschappij. We leven nog steeds in een democratisch en vrij land (hoewel ik daar ook nog wel eens een boom over wel opzetten) maar worden inmiddels zo bang gemaakt door types als Wilders en Eerdmans dat we haast beginnen de geloven dat Nederland vol zit met moslim terroristen, loslopende TBS-ers en Pedo's die je kindje verkrachten. Als ik hun moet geloven kun je beter de hele dag Russisch roulette spelen dan de straat op gaan. Ik zie echt wel dat er fikse problemen zijn op gebied van integratie en maatschappij gerelateerde kwesties. Maar ik geloof niet in hakken en schoppen, daarmee splijt je de samenleving. Ik bedoel dat het geen zin heeft om alle moslims over een kam te scheren, alle criminelen hun rechten te ontnemen. Mijn angst, ik meen dit serieus, is dat door figuren als Wilders en Eerdmans net zo onder druk komt te staan als bij extremistische moslims. Ik ben niet bang voor Bolkestein, Wiegel of andere rechtse politici, ook was ik niet bang voor Fortuyn. Wel was en ben ik het oneens met hun ideeën. Maar mijn gevoel zegt dat mensen zoals Wilders niet inzien dat regeren en sturen meer is dan slaan en schoppen tegen de ziel van allochtonen. Het is ook voorbeelden van integratie laten zien en belonen. Daar gaat hij de mist mee in. De discussie over de dubbele nationaliteit mag best gevoerd worden, maar kien dan een tactisch moment, niet nu, niet op deze manier. Ik deel de wantrouwende visie van Botte Hond niet. Wilders en Eerdmans zullen altijd misbruik maken van die dingen die fout gaan, ze gebruiken die om de onrust te voeden en tweespalt te creëren, daarom vertrouw ik ze niet.

Boeddhi | 17-02-07 | 13:32

traag 1329 @
werk je soms in het circus?
maat 48, dat haal je niet in de winkel.

bejaarde op brommer | 17-02-07 | 13:31

@ verbaasme 17-02-07 @ 13:27
Aan verbazingwekkend veelgebruikte dooddoeners doen we hier niet, dude. Wees eens creatief...

stuyterkuycken | 17-02-07 | 13:30

@stuyterkuycken 17-02-07 @ 13:28
Snotneus? Heb je wel eens een holpeut met een maatje 48 ontvangen?

Traag | 17-02-07 | 13:29

@ Traag 17-02-07 @ 13:24
Een snotneus en een belg, da's dubbel pech...

stuyterkuycken | 17-02-07 | 13:28

LOL @ Chiant 17-02-07 @ 13:26

Traag | 17-02-07 | 13:27

@ stuyterkuycken 17-02-07 @ 13:20
.
Niet meteen gaan stuiteren kuyken. Ga nou eerst even wat knippen en plakken met je comment, (pak je scrabble woordenboek erbij voor wat nieuwe woordjes), en bedenk je dan dat het misschien niet je beste verzinsel was. Succes! Je kan het!

verbaasme | 17-02-07 | 13:27

@Traag
Een gore belastingontduikert.

Chiant | 17-02-07 | 13:26

@stuyterkuycken 17-02-07 @ 13:16
Ik woon in Baarle. De grens loopt door mijn huis. Door belastingtechnische redenen heb ik mijn voordeur verplaats naar de Belgische zijde. Mijn ouders hebben elkaar in het dorp ontmoet. Mijn vader komt uit Baarle-Nassau en mijn moeder uit Baarle-Hertog. Wat ben ik?

Traag | 17-02-07 | 13:24

Is sowieso te gek voor woorden dat dit allemaal kan, Nederland is niet meer van de Nederlanders, uitverkoop allang aan de gang eerst de grote bedrijven nu onze democratie, over koninghuis maak ik niets eens een woord vuil die moet gewoon afgeschaft worden.

lara | 17-02-07 | 13:23

@gerben 1309
volgende comment svp in één korte zin met een linkje, vervelio.
@CJN 1301
ben het helaas met je eens, ja.
de terreur van de domme meerderheid over de rest.
links heeft zoveel mogelijk idioten geïmporteerd om aan de macht te blijven, en dat is ze gelukt, met hulp van hun kristendimmies van het CDA, dat dan wel.

bejaarde op brommer | 17-02-07 | 13:23

@ verbaasme 17-02-07 @ 13:19
Je naam belooft dat je me verbaast, helaas houd je je daar niet aan. Slechts een ongefundeerde gratuite policorr reactie valt mij ten deel. Zoals ik kan verwachten van types als jij.
Ga toch buitenspelen snotneus...

stuyterkuycken | 17-02-07 | 13:20

@ stuyterkuycken 17-02-07 @ 13:16
.
*zucht* weer zo'n VMBO-redenering.

verbaasme | 17-02-07 | 13:19

kRiSdEcAp 17-02-07 @ 13:15
En nix over Administratie van IsdatGratiesz.

Traag | 17-02-07 | 13:17

herhaal een boodschap maar vaak genoeg en iedereen gelooft 'm. Zeg maar vaak genoeg dat een dubbele nationaliteit geen probleem is en iedereen gelooft 't. Zeg maar vaak genoeg dat het generaal pardon bij 26000 mensen blijft en iedereen gelooft 't. Zeg maar vaak genoeg dat GW een xenofoob is en iedereen gelooft 't.
-
Ik zeg dit dus maar één keer: Je bent 100% Nederlander, of je bent het niet, of je nu Abou of Maxima of wie dan ook bent.

stuyterkuycken | 17-02-07 | 13:16

Wat een gezanik over iets administratiefs...

kRiSdEcAp | 17-02-07 | 13:15

@CoJoNes 17-02-07 @ 13:05
Ja natuurlijk, maar als iedereen socialist zou zijn, dan was dat geen probleem. Socialisme kan derhalve ook alleen maar functioneren in een dictatuur waar de niet-socialisten gedwongen worden zich te conformeren. En dan ook nog maar voor een relatief korte tijd, want vanwege het ontbreken van prestatieprikkels wordt er ook nauwelijks geproduceerd. Een kraakpand verpaupert immers ook veel sneller. Enfin voorbeelden te over.

Chiant | 17-02-07 | 13:14

@gerbendeg 17-02-07 @ 13:09
Ja grappig, ga eens op fok commenten ofzo.

Hellsmurfje | 17-02-07 | 13:14

gerbendeg 17-02-07 @ 13:09

Mot je een neqschot?

bottehond | 17-02-07 | 13:12

-weggejorist-

gerbendeg | 17-02-07 | 13:09

De linkse dictatuur komt nu via de voorzitter van de Tweede Kamer. We hebben tot nu toe Jan Morijnissen ervan verdacht. Bos doet het niet omdat hij pluchegeil is. We moete nu kiezen voor een voorzitter die ook de Turkse Naionaliteit heeft dan is de kwestie over Armenie meteen taboe. De Turkse regering bepaalt nu al wat onze Koningin wel en wat ze niet mag zeggen bij haar bezoek aan Turkije. Turkije is welkom in de EU en levert gelijk de voorzitter. De rust keert dan weer terug.

bijtertje | 17-02-07 | 13:08

Paulusdebosbouter 17-02-07 @ 12:58

Ik pleit nergens voor. Ik was heel content met 0031 als tolerant en vrijzinnig voorbeeldlandje met onze wijze laid back manier van doen. Die tijd is voorbij en ik wensch daar ook niet over te zeiken. Nieuwe tijden: nieuwe uitdagingen. Wat duidelijk is, is dat de oude manier niet voldoet, hoe krampachtig en bijna sektarisch men die ouwe tijden wil vasthouden. Maar dat een probleem niet binnen de geldende context aangepakt of opgelost kan worden mag nimmer betekenen dat men terugvalt op de achterhaalde manier zoals we ons die ooit konden permitteren. Geen volk ter wereld zou zich laten koloniseren en knechten zoals wij dat gedaan hebben en wat velen nog steeds propageren als heilzaam voor de spruitjesboerensamenleving. Die tijd is voorbij. Deaud en begraven en dat betekent ook dat we nieuwe oplossingen zullen moeten zoeken. We zitten nu als ratten in de val en geheel volgens de biologische principes vliegen ratten elkaar aan als dat het geval is. Herkenbaar? Let's open the cage, is mijn devies. Ik zeg niet dat ik de antwoorden heb (hoewel), maar vragen onder het tapijt moffelen bij gebrek aan "aanvaardbare" antwoorden lijkt me het slechtse wat we kunnen doen. Toch is dát wat men op autistische wijze blijft doen. Dat kan niet goed gaan.

bottehond | 17-02-07 | 13:07

Dubbele paspoorten afschaffen nu!!

Kabouter Puntlul | 17-02-07 | 13:07

Mooi dat de PVV een open deur intrapt!
Laat die kl##tzakken met een dubbele nationaliteit nu maar eens echt bewijzen dat ze Nederlander zijn door hun andere paspoort in te leveren. Maar ze willen hoedanook van twee walletjes blijven vreten. Wel hier de dienst komen uitmaken maar niet kunnen kiezen tussen welke nationaliteit men wil. Kan het nog gekker?
Dat moeten wij eens in Turkije of Marokko proberen! Nog even en we veranderen de naam Nederland in Nederrokko.
En die Gerdi Verbeet moet gewoon opzouten! Wat een K#twijf zeg! Echt een rooie hond met vuige streken.
Trouwens wel mooi dat ze van alle kanten hierover aangepakt wordt.
Zou Geert geen kamervoorzitter willen worden??

Loopvogel | 17-02-07 | 13:05

@Chiant
het socialisme gaat helemaal niet uit van het goede van de mens. Het collectivisme is een misdaad tegen de menselijkheid, omdat het de rechten van het individu ondergeschikt maakt aan het collectief.

CoJoNes | 17-02-07 | 13:05

@CoJoNes: een niet partij gebonden regering zou inderdaad wel een verademing kunnen zijn. Wel onder controle van een parlement dat ook onder leiding van een niet partijgebonden voorzitter staat.

Paulusdebosbouter | 17-02-07 | 13:03

@CoJoNes 17-02-07 @ 13:01
De stemmers van Rouwklauw zullen het niet met je een zijn

Traag | 17-02-07 | 13:02

Ik ben dan ook eerder voor een technocratie in de meest zuivere vorm. Democratie zuigt, dat blijkt maar weer eens als je ziet hoe makkelijk de stem van de minderheid wordt afgehamerd.

CoJoNes | 17-02-07 | 13:01

* scrollt even snel de reaguursels hierboven door *
Ah, fijn! We zijn aan het flamen. Altijd leuk zo op zaterdagmiddag.

Ik heb helemaal niets tegen linkse mensen. Ik heb ook helemaal niets tegen links gedachtengoed. Linkse mensen zijn zeer ideologisch ingesteld en hebben het beste voor met de hele wereld. Zijn geloven veel meer in het goede van de mens. Sterker nog: ik zou zelf graag zeer links willen zijn! In theorie is het socialisme mooi. In theorie is het communisme prachtig. In theorie is progressief links fantastisch. In theorie.

Probleem is echter dat dat helaas onmogelijk is in de realiteit waarin we leven. Tests bewijzen het. Met bewondering en tegelijkertijd met melancholische weemoed neem ik dan ook kennis van de inhoud van de reaguursels van MAXIMO, maaier, boeddhi, Bwahaha, e.a. Bewondering voor de vastberadenheid waarmee zij de wereld willen verbeteren met een rotsvast vertrouwen in het goede van de mens. Met weemoed, omdat ik mij meteen realiseer dat zij zo rotsvast in hun eigen gelijk blijven steken, dat discussie of debat, met of zonder argumenten volkomen zinloos is.

Chiant | 17-02-07 | 12:59

@botte hond: leuke als filosofische discussie, maar in de praktijk erg gevaarlijk. Feitelijk pleit je dan voor een 'noodregering' die weet wat goed is voor de mensen. Daar ken ik dan toch weer zeer bedenkelijke voorbeelden van.

Paulusdebosbouter | 17-02-07 | 12:58

Ik heb geen paspoort

Traag | 17-02-07 | 12:58

bottehond 17-02-07 @ 12:48
Je bent paranoia man.
Aangezien je toch zo bezorgd bent over loyaliteit, waarom hoor ik je niet klagen over de loyaliteit van Wilders aan Israel?

MAXIMO | 17-02-07 | 12:58

@Traag 17-02-07 @ 12:54
Die hebben een internationale stempelkaart. Zo wind waait, waait m'n jasje is immers het motto van het koningshuis in tijden van conflict.

CoJoNes | 17-02-07 | 12:56

Er bestaat een eiland voor de Zuid-Franse kust dat de ene helft van het jaar Frans, en de andere helft van het jaar Spaans grondgebied is. Zou ook wel iets voor Nederland zijn als het aantal inwoners met dubbele nationaliteit de overhand krijgt.

silky | 17-02-07 | 12:56

bottehond 17-02-07 @ 12:48

Ja hoor, daar gaat ie weer. Aboutaleb wil zo snel mogelijk de sharia ingevoerd krijgen in jouw islamofobische gedachtegang. Je aandoening begint inmiddels zorgwekkende proporties aan te nemen. Die motie die de PVV in wilde voeren speelt natuurlijk precies in op deze onderbuikgevoelens.

Flodder | 17-02-07 | 12:56

Drie, een Nederlands, een Duits en een Argentijns?

Traag | 17-02-07 | 12:55

En de kiddo's van Max-Lex, hoeveel paspoorten hebben die?

Traag | 17-02-07 | 12:54

@ bottehond 17-02-07 @ 12:48
.
Tja, zo lust ik er ook nog wel een paar. Prince William loopt tijdens een feestje in een Nazi uniform, Iets waarvoor hij in Duitsland linea recta de bak indraait, en in NL levenslang van de CIDI krijgt.

verbaasme | 17-02-07 | 12:53

@bottehond 17-02-07 @ 12:48
Ik maak me meer zorgen over de zwartkous sharia

Traag | 17-02-07 | 12:51

DELIO FOR WINNER _O_ hulde aan achmed! maakt je dag weer goed hahaha

Alcoholic | 17-02-07 | 12:51

ik heb nog een nederlands paspoort in de aanbieding,ruilen tegen een andere leuk land mag ook.

skafloc | 17-02-07 | 12:50

Doe es even stemmen op onze FeauteauF*ck. Vakje geheel aanklikken...
---
Is links dan weer goed en rechts fout...

da wizard | 17-02-07 | 12:49

Bladieblabla.... het gaat helemaal niet over die paspoorten. Het gaat er om of men te allen tijde gevrijwaard is van eventuele belangen van een ander land of een staatsvijandig geloof, om maar iets te noemen. Abu heeft gelogen over die haatmoskee en albayrak zou in frankrijk een proces aan haar broek kunnen krijgen. Beiden hebben dus een problematische dubbele (of enkele, maar ik zal braaf zijn) loyaliteit, zoals blijkt uit hun gedrag. het probleem zit dus veel dieper dan de technische en wellicht zelfs semantische discussies over die stukjes papier met foto en nationaliteit. Natuurlijk zou abu zijn paspoort marokkaansch inleveren. De man dient een grotere zaak dan de belangen van marokko. Hij wil zelfs hier in de polderklei begraven worden. Wat hem betreft in geislamiseerde klei. Als je de thematiek consequent doordenkt betekent dat ook dat islamisten (ook de pradavariant abu de leugenaar) en turken niet in het parlement thuishoren, zodra er maar enige aanwijzing is dat zij gedreven worden door hun "andere" dande Nederlandsche achterban. En in beider geval zíjn die aanwijzingen er ook. Nog verder doordenkend rijst de vraag of iemand die hier een islamitsiche heilsstaat wenscht over 50 jaar überhaupt een vertegenwoordigende functie uit mag oefenen. Wat mij betreft niet. Democratische waarden zijn niet te allen tijde zaligmakend en zeker niet in alle gevallen toepasbaar. Nood breekt wet. Maar goed: ik drijf de discussie wel erg ver door. Maar mark my words: die discussie gaat (terecht) volgen.

bottehond | 17-02-07 | 12:48

Zelden heb ik ook zo'n enorm misbruik van voorzitterschap gezien ter ere van haar belangen en die van haar eigen PVDA... Het is een grof schandaal!

De Beste | 17-02-07 | 12:42

@De Beste 17-02-07 @ 12:40

Ik wacht daar nog even mee, tot m'n teruggave binnen is!

CoJoNes | 17-02-07 | 12:41

Het is de meest onredelijke rotstreek die Verbeet heeft gedaan.
De PVV heeft gelijk !
Dit Kabinet erken ik nooit niet , en ik stop met belasting betalen vanaf nu.

De Beste | 17-02-07 | 12:40

dlseth 17-02-07 @ 12:38

Luister lutser, ik ga niet weg. Ik reageer alleen niet meer op een flapdrol zoals jij...

Boeddhi | 17-02-07 | 12:39

@dlseth
Sorry, ik vind dat je maar ten dele gelijk hebt. Boeddhi is een linkse zeikerd, maar hij komt toch regelmatig met een onderbouwing van z'n mening. Hoe verwerpelijk je die ook mag vinden.

CoJoNes | 17-02-07 | 12:39

@Boeddhi 17-02-07 @ 12:36
Ik zal je scherpe en inhoudelijk discussies echt missen. Maar nu eerst even lekker kanen!

dlseth | 17-02-07 | 12:38

dlseth 17-02-07 @ 12:29

Op deze bullshit ga ik niet verder in. Wanneer jij stelt dat ik een hekel heb aan gelijkheid en democratie, lijkt het me zinloos met jou een discussie te voeren. Je geeft kwalificaties over mij die nergens op slaan. Losballos...

Boeddhi | 17-02-07 | 12:36

@Flodder 17-02-07 @ 12:32
Er zit een verschil tussen het er op na houden van een andere mening en het constant lopen zeiken op iets. Linkse types zoals Maaier en MAXIMO hebben een andere mening. Boeddhi zit alleen dag en nacht te zeiken en te mekkeren over hoe kut GWS wel niet is volgens hem. Laat hem 'es woord bij daad voegen en oprotten.

dlseth | 17-02-07 | 12:35

De zuiver juridisch vermeende werkelijkheid even daargelaten. Waarom zou mejuffrouw Albayrak nu zoveel zure schijt baggeren en een ongeevenaarde arrogantie tentoonspreiden mbt. de alom in 0031 gestelde "vraag" of zij bereid is, als aspirant-Staatssekretaris nog wel, haar EERSTE, TURKSE nationaliteit af te leggen?

Zo iemand is toch eigenlijk per definitie ongeschikt om een van de hoogste publieke ambten in Nederland te bekleden?

"Nee! Waarom zou ik..."

widtvoet | 17-02-07 | 12:35

CoJoNes 17-02-07 @ 12:33
Klopt, dat geldt niet voor haar.

MAXIMO | 17-02-07 | 12:34

@Cojones
Oeps, je laatste comment aan mij niet gelezen, je ziet gelukkig wel het verschil.
Gister op nieuwnieuws nog geprobeerd uit te leggen aan Flater , leek wel de klaagmuur, zoo koppig die gozer, die denkt nog steeds dat beiden 1 zijn.

MAXIMO | 17-02-07 | 12:33

@LAP en MAXIMO
Don't kick me when I'm down!

Overigens geldt eea niet voor Albayrak.

CoJoNes | 17-02-07 | 12:33

@CoJoNes 17-02-07 @ 12:29
Sorry ik las je post na mijn laatste verbetering.
Mijn respekt overigens voor je gracieus toegeven van een vergissing.
Een fijn weekeinde nog allemaal.

LoudAndProud | 17-02-07 | 12:32

Ik vind dat iedereen die, ook al zijn ze in NL geboren tot in de lengte der dagen aangeduid worden als 'van Turkse komaf' 'de Marokkaans-Nederlandse..' etc. zoals dat in Nederland altijd blijft (kijk maar es naar de Molukkers, wanneer worden die es als Nederlanders gezien? Ze waren het al voor ze hier kwamen, maar ja, ander kleurtje) en de joden (je familie kon hier zijn sinds 1492, maar zonder boe of bah op de trein ging je 60 jaar geleden, en nog moet je niet denken dat je als NL gezien wordt als je neus één slag te lang is of je haar een tint te donker of je één ringetje teveel aan je vinger hebt) enz. enz. het volledige recht behoud op de officiële dubbele nationaliteit.

Een paspoort is tenslotte een 'IDENTITEITSBEWIJS' nietwaar. en je identiteit IS DUBBEL. Zo niet vanuit je eigen gevoel, wordt je daar wel op gedrukt.

Met loyaliteit of je werk goed kunnen doen heeft dat niks te maken.

campion | 17-02-07 | 12:32

dlseth 17-02-07 @ 12:29

Niet iedereen wil alleen maar zelfbevestigende teksten lezen. Dus elk tegengeluid, links of rechts is welkom. En jij moet eens kappen met het constant roepen van oprotten als iemand een mening heeft over GS die niet met de jouwe strookt.

Flodder | 17-02-07 | 12:32

@Henk Hunk 17-02-07 @ 10:46
Parlementaire enquete? Denk je nou echt dat hier een ''complot'' is ofzo? Alleen maar omdat een Nederlands kabinet voor de verandering heeft bezuinigt ipv bakken met geld in de bodemloze put die de verzorgingsstaat heet heeft gegooit? En de VS is een ander land, daar hebben wij niks mee te maken. En het is ronduit egoistisch maar ook fascistisch om het Iraakse volk in de steek te laten, maarja, dat is socialistisch?

Stijlloos Superieur | 17-02-07 | 12:31

@Cojones
Je link gaat over iets heel anders ,namelijk een andere nationaliteit willen dan de Nederlandse.
Dat is hier niet het geval.
MArokko volgt voor haar nationaliteit de bloedlijn :geboren uit Marokkaanse ouders =je bent Marokkaan.
Nederlander ben je als je inNederland geboren wordt uit Nederlandse ouders.
Een Marokkaanse baby wordt hierdoor dus met 2 nationaliteiten geboren.
BuZa heeft daar verder niks mee te maken.
Luister dan naar Verdonk als je onsniet gelooft ,ze heeft gisteren in Nova zelf gezegd dat het voor een Marokkan niet mogelijk is zijn Marokkaanse nationaliteit te laten vallen.
Wilders wist dat ook heus wel, maar ja een beetje op onderbuikgevoelens inspelen heeft hem 9 zetels gebracht dus waarom zou hij een winning formula veranderen?

LoudAndProud | 17-02-07 | 12:31

CoJoNes 17-02-07 @ 12:25
Juist niet, die linkjes bewijzen mijn gelijk, het gaat daar ook voornamelijk om aangevraagde dubbele nationaliteiten en niet om automatisch verkregen dubbele nationaliteiten.
Zie je het verschil?
Heb je niet een ander linkje mbt de automatisch verkregen dubbele nationaliteit?(waar men in veel gevallen niet vanaf kan komen)
Plassterk heeft daar een goed stukje over geschreven.

MAXIMO | 17-02-07 | 12:30

Geweldige fotofucks heb echt gelache, die van PVV subtiel achteraan ;-)

Jack Shit | 17-02-07 | 12:30

Voor iedereen die wil weten hoe het zit met het al dan niet verkrijgen van de dubbele nationaliteit voor Marokkanen:
PDF-file: www.justitie.nl/images/kinderen%20auto...
-
Voor een Marokkaan is het dus onmogelijk, om zijn kind aan te geven als Nederlander, zonder het GBA, daar automatisch de Marokkaanse nationaliteit aan te laten koppelen.

Herman Flipsen | 17-02-07 | 12:30

Laat die riffers a.u.b. hun marokkaans paspoort houden.
Dat is beter als het tijd wordt voor uitzetting.

Islam hoort niet in vrije samenleving maar in de zandbak met de sharia en de koran als leidraad.

solidstate | 17-02-07 | 12:29

@Boeddhi 17-02-07 @ 12:17
Begrijpend lezen is moeilijk voor jou of niet? Ben je links omdat je een achterlijke kutmongool bent of andersom? Maar dat doet er niet toe, ik zal het voor jouw, als simpele ziel, nog eens uitleggen.
.
Ik heb bijvoorbeeld een tyfushekel aan Nijmegen. Dom dorp met nog dommere bestuurders en een tenenkrommend accent. Onlangs per ongeluk in Nijmegen terecht gekomen en ik voel me nog steeds vies. Dan ga ik natuurlijk niet in Nijmegen wonen en wanneer ik dan toch in Nijmegen terecht kom, alleen maar harder zeiken in plaats van zo snel mogelijk maken dat ik weg kom. Neen, in tegenstelling tot links heb ik principes en ben ik zonder een hele goede reden niet in Nijmegen te vinden.
.
En dan jij. Jij hebt een tyfushekel aan rechts, gelijkheid en democratie. Voor jou is het linkse ongelijke gedachtengoed geforceerd met geweld en intimidatie de gouden oplossing. Het lijkt me dus zo dat jij als toonbeeld van het linkse falen in Nederland juist niet op GS wilt zijn. Maar toch ben je hier op GS en zit je de gehele dag defensief om je heen te meppen en te zeiken. Je mag zeiken wat je wilt en zeggen wat je wilt van mij, maar het is gewoon heerlijk om te zijn dat links, zoals gewoonlijk, wederom heerlijk hypocriet uit de hoek kan komen. Zeiken op GS maar toch de hele dag reaguren. Als je het hier zo vreselijk vind, waarom ben je hier dan nog?

dlseth | 17-02-07 | 12:29

@LAP @ MAXIMO
Jullie hebben gelijk. My bad. Paspoort en nationaliteit zijn twee verschillende dingen.
En @MAXIMO ik had te laat ge-f5d dus die laatste post mag je schrappen.

CoJoNes | 17-02-07 | 12:29

@dlseth 17-02-07 @ 12:14
Ja ik krijg de kriebels van Wilders, omdat het een ex-VVD'er is (de belangrijkste reden voor me om niet op hem te stemmen overigens), nu omdat hij maar blijft moslim-bashen, terwijl je van een parlementarier toch wel wat meer mag verwachten. Maar het blijft vreemd, een zeer groot deel van de bevolking en vele intellectuelen zoals Scheffer, Ellian, Cliteur, Holman, Phillipsen, Ephimenco, Komrij en ga zo maar door, delen een reele en pragmatische visie op de samenleving, die imo helemaal niet extremistisch is en zij hebben gewoon geen enkele stem in het parlement, alleen Wilders komt er een beetje bij in de buurt. Nog even zo daar gaan en hij krijgt inderdaad mijn stem, bij gebrek aan beter.

sjaakdeslinksesul | 17-02-07 | 12:26

@fuckje 17-02-07 @ 12:22
Aboutaleb is absoluut niet "strafbaar"
Zelfs al zou dat onzinnige verhaal over de koning vanb Marokko kloppen dan is hij nog altijd niet "strafbaar" maar riskeert hij hoogstens zijn Marokkaanse nationaliteit kwijt te raken.
Hoe dan ook- hijzelf , Nederland, of Wilders heeft NIETS over zijn nationaliteit te zeggen ,dat bepaalt Marokko zelf.

LoudAndProud | 17-02-07 | 12:25

@MAXIMO
Als je mijn linkjes even klikt, eerder in het topic, zul je zien dat je ongelijk hebt.
Linkje naar buza bedoel ik

CoJoNes | 17-02-07 | 12:25

LoudAndProud 17-02-07 @ 12:20
Wat is dan het bezwaar van de huidige koning tegen het opgeven van de nationaliteit? Dient dat een belang? Nu hij geen bezwaar heeft tegen politiek actief zijn in Nederland?
Wil ik weleens weten

LibertasSimplex | 17-02-07 | 12:24

@Coyote, het is juist goed dat het proletariaat, zoals jij dat noemt, een spreekbuis heeft. Er zijn een hoop belangrijke zaken die in de maatschappij spelen maar in de politiek nauwelijks aan de orde komen. De laatste jaren is daarin wel een hoop verbeterd, maar met de nieuwe regering en de recente actie van de kamervoorzitster ben ik toch bang dat we weer ouderwets het debat uit de weg gaan en de boel onder het tapijt gaan schoffelen of doodzwijgen. Het is dus maar goed dat die debatten o.a. op GS door kunnen gaan, hoe laag-bij-de-gronds die discussies soms ook zijn.

@Loud&Proud: als de rest van de politiek doorgaat met de PVV te behandelen zoals ze tot nog toe gedaan hebben, denk ik dat ze hun zeteltjes wel houden.

Muxje | 17-02-07 | 12:23

@Libertas Simplex,
dat beweerde een Marokkaans schrijvert gisteren op radio 1.
@LoudAndProud,
inmiddels is er geen wetswijziging, dus de oude wet is nog steeds van kracht.
Amutaleb is dus strafbaar!!

fuckje | 17-02-07 | 12:22

CoJoNes 17-02-07 @ 12:14
Onzin, de gemeente waar het kind geboren wordt geeft alle gegevens door aan het andere land.
Dat geldt niet enkel voor Marokko maar voor alle landen die niet afwillen van hun burgers en diens nakomelingen.
Een 2e paspoort moet overigens idd wel aangevraagd worden maar dat heeft niets te maken met de automatisch verkregen nationaliteit.

MAXIMO | 17-02-07 | 12:22

@fuckje 17-02-07 @ 12:16
Dus? De vorige koning van Marokko is inmiddels dood, er zit al weer een tijdje een nieuwe en die heeft geen enkel bezwaar tegen Marokkanen in de politiek in het buitenland.

LoudAndProud | 17-02-07 | 12:20

fuckje 17-02-07 @ 12:16
Echt waar? Tjesis. Wist ik niet. Pleit trouwens wel voor Marokkaanse bewindslieden. Politiek actief zijn betekent dan ook een keuze voor loyaliteit

LibertasSimplex | 17-02-07 | 12:19

CoJoNes 17-02-07 @ 12:14
Mrokkanen krijgen WEL automatisch de Marokkaanse nationaliteit, zelfs Verdonk is daar inmiddels achter.
Of je je kind opgeeft of niet heeft daar geen zier mee te maken.
Doe je huiswerk eerst maar eens voordat je je net als Wilders belachelijk maakt met dergelijke uitspraken.
Het enige dat marokkanen kunnen vermijden is een Marokkaans PASPOORT.Daarvoor gaan ze namelijk naar het consulaat met hun kinderen :voor hun paspoort.
Het enige dat je van ze zou kunnen eisen is een symbolische daad- haal je poaspoort niet op, vraag er geen aan.

LoudAndProud | 17-02-07 | 12:19

dlseth 17-02-07 @ 12:10

Waarom word je geen lid van een sekte, die dulden nl. ook geen tegenspraak? Ik mag rechts toch net zo afbekken als zij dat met links doen. De meeste hier vinden dat OK, alleen zijn er soms domme gasten zoals jij die alleen maar “ja en amen” willen horen over het rechts gedachtengoed dat hier heerst. Jammer, dat gaat helaas niet door kneusje.

Boeddhi | 17-02-07 | 12:17

De voormalige koning van Marokko ( de voorganger van Mohammed 6 ) heeft bepaald dat je nooit van je marokkaanse paspoort af mag, maar nooit in de politiek van een ander land actief mag zijn!
Dus?

fuckje | 17-02-07 | 12:16

Vanuit het oogpunt gezien van migrantenproblematiek vind ik één paspoort ook beter. Maar in een globaliserende wereld is het toch allang achterhaald om daar over te mierenneuken. We zijn straks allemaal Europeanen en daarna kosmopolieten.

EnigeEchteGSRukker | 17-02-07 | 12:16

@sjaakdeslinksesul 17-02-07 @ 12:1
Ik wil met jou wedden dat Wilders volgende verkiezingen maximaal 1 zetel haalt.
90% van zijn partij programma is namelijk onuitvoerbaar, tenzij hij zo'n beetje elk Europees verdrag eenzijdig wil opzeggen en Nederland daarmee de risée van Europa zou maken.
Zelfs de Wilders stemmers zullen de komende vier jaar wel doorkrijgen dat dat er niet inzit.

LoudAndProud | 17-02-07 | 12:15

Geenstijl is zo langzamerhand verworden tot spreekbuis van het proletariaat. Hoogste tijd om te stoppen jongens.....
Groetjes.

Coyote | 17-02-07 | 12:14

@LAP
Marokkanen moeten toch echt langs het consulaat om hun kinderen aan te geven, bovendien kan dat alleen als ze een toegstane naam geven aan het kind. Volgens de wet, zouden de kinderen op dat moment de Nederlandse nationaliteit kwijtraken, waarom dat niet gebeurd is mij een raadsel.
Het is dus onzin om te zeggen dat marokkanen automatisch de marokkaanse nationaliteit krijgen.

CoJoNes | 17-02-07 | 12:14

@sjaakdeslinksesul 17-02-07 @ 12:12
Tsja, het is jammer dat Wilders nu voor liberalen de beste optie is. Niet dat Wilders ook maar enigzins liberaar is maar alle alternatieven zijn of erger of totaal niet serieus te nemen.

dlseth | 17-02-07 | 12:14

Twee polls waaruit blijkt dat de helft van de Nederlanders liever geen parlementariers en bewindsleiden met dubbele nationaliteit ziet (net als onze rechters, officieren van justitie en diplomaten overigens) en in de kamer mag er niet eens over gediscussieerd worden. En dan verbaasd zijn als Wilders bij de volgende verkiezingen 15 zetels haalt. "Hoe is het toch mogelijk? Waar falen wij als politiek? Wat wil de burger dan van ons?".

sjaakdeslinksesul | 17-02-07 | 12:12

"Moet kiezen"?
De wet bepaalt heel wat anders, en Wilders bepaalt de wet niet, never, nooit niet.
Dus jammer, helaas pindakaas.

MAXIMO | 17-02-07 | 12:12

En een hart onder de riem voor Boeddhi

LoudAndProud | 17-02-07 | 12:11

@Boeddhi 17-02-07 @ 12:04
Van mij mag je lopen bleren wat je wilt zonder op te tiefen; ik heb toch schijt aan wat je zegt. Ik wil je er gewoon op wijzen hoet hypocriet je bent door dag en nacht op GS en reaguurders te lopen zeiken... Maar er toch rond blijven hangen. Maar ja, linkse hypocritie is te verwachten. Zoals ik al zei, als je echt zo'n bloedhekel hebt aan GS als 'rechts bastion', dan laat je lekker de eer aan jezelf en ga je ergens anders je leugens verspreiden.

dlseth | 17-02-07 | 12:10

Ik heb gisteren Verdonk voor het eerst iets horen zeggen dat helemaal juist was.
"als je ervoor kunt kiezen om je tweede nationaliteit te laten vallen moet je dat doen. bij MArokkanen kan dat dus niet want dat staat de Marokkaanse regering niet toe..."
Rita heeft het al door ,nu haar volgelingen nog.

LoudAndProud | 17-02-07 | 12:10

Het beste is 3 nationaliteiten te hebben: 1 waar je residentie is en je belasting betaalt, maar waar je niet werkt en dus geen inkomsten hebt. De 2e is waar je werkt maar niet woont en dus geen belasting betaalt, als 3e neem je russische nationaliteit aan en laat je alle belastingpapieren daarheen sturen, die vervolgens in de bureaucratie daar zoekraken. Voordat ze zo aan je geld komen zijn je kleinkinderen ook al van ouderdom overleden.

woestijnvos | 17-02-07 | 12:09

lol

LibertasSimplex | 17-02-07 | 12:09

boeddhi @1204
je vergist je
finnen moeten zich aanpassen of oprotten, de linkse kerk moet oprotten.
@woestijnvos 1204
precies.
GS is dus wel objectief! Is mijn punt.
*ik ga ook wat knagen, goed idee holtor*

bejaarde op brommer | 17-02-07 | 12:09

@BoB
The one and only. Klaas 'medeplichtig' de Vries. De man met het gevoel voor humor van een gewassen grinttegel.

CoJoNes | 17-02-07 | 12:08

@Boeddhi 17-02-07 @ 12:06
Ah, toch weer die nobele ader van je...

Herman Flipsen | 17-02-07 | 12:08

Het was natuurlijk een grove schande dat Verbeet een discussie over het bezit van twee paspoorten niet toestond. Echter, de ophef die inn de media volgde was weer tenenkrommend. Het ging er op een gegeven moment over waar iemand dan begraven wilde worden. Als dat dan in Nederland is, kunnen we ze wat meer vertrouwen. De discussie moet zakelijk zijn en gespeend van valse emoties. Dus niet inspelen op onderbuikgevoelens door de integriteit van 'allochtone' staatssecretarissen in twijfel te trekken. Ook niet hysterisch reageren op een partij die ogenschijnlijk wantrouwen wil kweken en op valse motieven een motie wil indienen. Als de discussie zuiver wordt gevoerd, zal de democratie winnen. Dus Verbeek; sorry zeggen en niet meer partijdig stelling nemen. Dat doen anderen wel.

Flodder | 17-02-07 | 12:06

Ahmed Aboutaleb en Nebahat Albayrak zijn als HTler en Gobels met een Joods paspoort.

Uw minister van Bovenwijs.

Minister StrongPiss | 17-02-07 | 12:06

Nou gezellig hier zeg.

holtor | 17-02-07 | 12:06

Herman Flipsen 17-02-07 @ 12:02

Ja, en die heb ik samen opgedronken met de armen en kwetbaren..

Boeddhi | 17-02-07 | 12:06

@Ridge
Gelukkig is jouw comment van het verheffend nivo dat alles weer even in het juiste perspectief plaatst. Bedankt daarvoor, man!

CoJoNes | 17-02-07 | 12:05

@Boeddhi 11:57
Ja! Landverraders, dat zijn het! Opknopen met die lui.

* eet krassantje *

holtor | 17-02-07 | 12:05

@ Boeddhi

Je nick lijkt er op te duiden dat zelf ook vluchteling bent. Verrader!

Eurocanna | 17-02-07 | 12:05

dlseth 17-02-07 @ 12:01

Gelukkig is GS inderdaad toleranter dan sommige bezoekers. Mensen zoals jij kunnen maar 1 woord optiefen, zijn het niet de Finnen dan is het wel de linkse kerk. Maar argumenten heb je niet...

Boeddhi | 17-02-07 | 12:04

GS moet kiezen: roze of wit. Niet allebei.

LinksIsLeuk | 17-02-07 | 12:04

@verbaasme 1156
nogmaals, het gaat hier over dubbele nationaliteit op de verkeerde plek.
niet steeds alles verdraaien, drogje...
CJN
klaas de vries, is dat niet die linkse hond die als BIZA heeft nagelaten pim adequaat te laten bewaken, terwijl het vast stond (tenminste in mijn glazen bol) dat pim omgelegd ging worden?
of vergis ik me nu?

bejaarde op brommer | 17-02-07 | 12:04

Ik kan niet wachten op de eerste discussie in het parlement, omtrent de Armeense kwestie...
Laat het nieuwe Kabinet haar standpunt maar schriftelijk uitbrengen, met ondertekening door Ministers en staatssecretarissen.
Kan mevrouw Albayrak kiezen wat ze wil, maar of ze is haar baan kwijt (niet ondertekenen van het standpunt), of ze is in overtreding (erkenning van de genocide) in Turkije, wat haar daar dan weer tot persona non grata, in haar "tweede thuisland" zal maken, maar tevens problemen voor haar zal opleveren in haar eigen gemeenschap.
.
Als de PVV daar nou even om gevraagd had en niet een motie indienen, die niet hoort (dergelijke debatten horen los van individuen gevoer te worden).
.
Nog even los daavan, ik begrijp niet dat zoveel mensen Aboutaleb in dit verhaal willen betrekken, die man kán geen afstand doen van en is tegen de dubbele nationaliteit.
.

@boeddhi
Hoe was je verjaardagsfeestje gisteren, nog een flesje heilig water van de Grote Roerganger meegekregen?

Herman Flipsen | 17-02-07 | 12:02

-weggejorist-

Ridge Forrester | 17-02-07 | 12:02

@Boeddhi 17-02-07 @ 11:51
En toch zit je hier zelf, ongebanned, je dikke onzin te verkondigen. Als je GS zo bagger vind, doe 'es woord bij daad en tief uit eigen initiatief een eind op. We zullen je missen.

dlseth | 17-02-07 | 12:01

@ bottehond 17-02-07 @ 11:22
"Dat geldt ook voor die obsessie met Bush en de VS."
Mooi verhaal. Alleen is elke stem voor de PvdA een stem voor Bush. Maarja, de PvdA is natuurlijk slechts schijn-links. Vraag het onze oer-socialist Wim Kok maar.

Henk Hunk | 17-02-07 | 12:00

verbaasme 17-02-07 @ 11:56
Heb je het niet gezien? Dat er niet verder gedebatteerd mocht worden? Heb je wat gemist.
Het is wel zinnig om dubbele nationaliteit in dit verband te overdenken.
En die motie was vals, dat ben ik met je eens. Beetje lullig ook, zo net voor de benoeming. Maar toch. Moet toch besproken kunnen worden.

LibertasSimplex | 17-02-07 | 12:00

@yelloman 17-02-07 @ 11:54
omdat anders de indruk wordt gewekt dat wilders meer loyaal is aan israel dan aan nederland?

daskapitalist | 17-02-07 | 11:57

yelloman 17-02-07 @ 11:54

Is dat zo? Als dat waar is, is dat een schande. Trouwens, ik vind dat mensen die buiten Nederland gaan wonen om belastingtechnische redenen, ook hun stemrecht moeten verliezen. Het zijn nl. verraders.

Boeddhi | 17-02-07 | 11:57

@ CoJoNes 17-02-07 @ 11:44
.
Ja daar heb je gelijk in. Het is bovendien volkomen kolder en opperste misleiding om benzineprijzen en dus accijnzen te koppelen aan de prijs van een vat olie. Het percentage benzine dat uit een vat ruwe olie wordt gehaald is namelijk verwaarloosbaar. En dan heb ik het al helemaal niet over de koppeling die hier in NL ook nog eens plaatsvindt met de aardgasprijzen.
.
@ LibertasSimplex 17-02-07 @ 11:45
.
Nergens gezien dat dat niet mag. Maar daar gaat het volgens mij niet om. De kern van dat Fritsma debacle is de 'haat' van de PVV tegen de moslims. En die moeten volgens de PVV als het even kan uit het kabinet/parlement gehouden worden. En dat is een hele andere discussie. En een hele valse.

verbaasme | 17-02-07 | 11:56

Als wilders zo kiest voor één land , waarom staat zijn geld dan geparkeerd op buitenlandse rekeningen ????

yelloman | 17-02-07 | 11:54

@Botte

Dikke Boehoeeee..... lees geweaun eens wat je zelf schrijft, schuimbekkende "weldenkende". Tsjek: GS geeft, voor zover ik dat kan nagaan, ruimte aan álle geluiden

Alleen als het ze niet aan staat, verzinnen ze een zieke grap, bijv. dat je dood bent in het nieuws brengen. GS heeft ook last van grootheidswaanzin en geestesverenging

Boeddhi | 17-02-07 | 11:51

@ bottehond 17-02-07 @ 11:41
.
Mwahh, het uitroken van plofhanen zou best goed te praten zijn, maar dan moet je niet met Irak aankomen. Dan zou ik toch liever eerst een paar andere verzamelplaatsen aanpakken.
.
Olie zekerstellen is niet echt zoals het hoort maar wel dringend noodzakelijk helaas. Niet alleen omdat we wel erg snel door de voorraden dreigen te gaan, maar vooral omdat landen zoals China en India in een rap tempo aan een auto-revolutie begonnen zijn. We kunnen dus niet alleen een enorme explosie aan olieslurpende auto's verwachten in die landen, maar ook aan een gigantische hoeveelheden nieuwe asfaltwegen. Daar gaat nog iets meer olie inzitten. Als we dus aan landen zoals Iran zomaar toestaan gigantische contracten met de Chinezen af te sluiten, of zelfs hele olievelden weg te geven, dan heeft dat zeer onprettige consequenties voor onze economie ben ik bang.

verbaasme | 17-02-07 | 11:49

@Botte hond 11.22
Ik geloof dat 'ie nu wel genoeg inhoudelijk/verbaal onder het gras gestopt is :-) *doet het 2e bakkie na dit fraaie intermezzo*

HenkY | 17-02-07 | 11:46

@kabouter puntlul 1135@
exactissimo.
ga maar naar de wereldbank of zo met die linkse griezel,
ze stinkt naar de DDR.
oprotten en het liefst uit zicht.
@dirk tang 1135
heb je gelijk in, maar krista-bashen is zoooo links, daar doe ik dus niet meer aan mee, en van boeddhisten (niet verwarren met boeddhi's)
en van druïden heb ik geen last.

bejaarde op brommer | 17-02-07 | 11:45

verbaasme 17-02-07 @ 11:42
"Hoe Marokko zijn grondwet inricht moeten ze lekker zelf uitzoeken."
De spijker op de kop! Want hoe wij de Rijkswet inrichten moeten wij nu nog effe zelf zien uit te zoeken. En dat mag dus niet, kennelijk

LibertasSimplex | 17-02-07 | 11:45

CoJoNes 17-02-07 @ 11:36

Helemaal met je eens, dan vechten wij (de linkse en de rechtse kerk) het in ons knusse Nederland wel uit. Wel open naar het buitenland blijven maar wel soeverein blijven..

Boeddhi | 17-02-07 | 11:44

@verbaasme
Als Nederland bereid zou zijn de accijnzen op benzine te verlagen, dan kun je je best een instabiel Midden-Oosten veroorloven. Op het moment, dat een vreemde staat een rechtstreekse bedreiging vormt voor Nederland en de Nederlanders, wordt het een ander verhaal.

CoJoNes | 17-02-07 | 11:44

Meki gaat trouwens Wilders voor de rechter slepen (nou ja, via het MDI dan)

TRS | 17-02-07 | 11:43

we hebben trouwens een feauteauf*ck winnaar wat mij betreft

TRS | 17-02-07 | 11:42

@ LibertasSimplex 17-02-07 @ 11:37
.
Hoezo? We debatteren toch ook niet over het feit dat je in de VS geen president kan worden als je weliswaar over de Amerikaanse nationaliteit beschikt, maar je niet in de VS bent geboren?
.
Hoe Marokko zijn grondwet inricht moeten ze lekker zelf uitzoeken.

verbaasme | 17-02-07 | 11:42

verbaasme 17-02-07 @ 11:34

Daar heb je een goed punt. Die neokolonialistische oorlogen dienen echter wél een dubbeldraaiend doel: de ergste verzamelplaatsen van plofhanen uitroken én en passant de democratische rechtsorde opdringen. Niet dat dat laatste werkt, maar het klinkt wél leuk als je eigenlijk ook nog een sje verslaving aan olie in stand kunt houden door de baarden dwars te zitten....

bottehond | 17-02-07 | 11:41

verbaasme 17-02-07 @ 11:34

Yes!!! Das een goeie... Je weet toch dat de rechtse flank in de wereld, vrijheid en tolerantie predikt maar imperialistisch opereert. Eigenlijk draait het hun alleen om de controle te krijgen op het kapitaal en de bronnen (bijv. olie) van het kapitaal. Als je je daarbinnen netjes gedraagt en meedoet aan het (hun) systeem, mag je blijven en deelnemen. De NWO is daarbij een voorlopig einddoel...

Boeddhi | 17-02-07 | 11:40

Boeddhi 17-02-07 @ 11:34

Ja en verzekeringmaatschappijen en multinationals zijn ook allemaaaaaaaal slecht. Die linkse kerk-tekst die kenne we nu wel. Denk eens wat al die linkse kabineten gekost hebben aan al die uitkeringen aan dubbelle paspoorten.
Der moet toch geld verdient worden of niet soms.

white powder | 17-02-07 | 11:39

Hadjewat? 17-02-07 @ 10:30
Precies. Dat is wel een probleem. Zoiets moet opgelost. De politici zelf reageren dan wel braaf met 'Ik ben loyaal', maar zelfs als dat zo is is er toch een probleem.
Zijn we lekker mee.
Bovendien vind ik het bespottelijk dat zelfs over de consequenties van een al bestaande dikke strijdigheid, nl. dat Marokkanen niet wordt toegestaan voluit Nederlander te worden, in de Kamer niet eens gedebatteerd mag worden.
Echt bespottelijk.

LibertasSimplex | 17-02-07 | 11:37

@bottehond:
Duuhhh.... nee, wetten veranderen. Had ik gezegd dat dat niet zo was dan?

holtor | 17-02-07 | 11:37

Wat is erger een dubbel paspoort of een dubbele agenda, Rita's?

Jan Boel | 17-02-07 | 11:36

hehehe@Boeddhi
Zo ken ik je weer ouwe marxist.
Beetje onwenselijke situatie, toch? Laten we daarom vooral een soevereine staat blijven.

CoJoNes | 17-02-07 | 11:36

@bejaarde op brommer 17-02-07 @ 10:23

Elke godsdienst is er een te veel.

Dirk Tang | 17-02-07 | 11:35

Verbeet moet aftreden na haar schandalige, een democratie onwaardige, optreden!

Kabouter Puntlul | 17-02-07 | 11:35

@ bottehond 17-02-07 @ 11:30
.
Wat wil je dan? Het idee van een kosmopolitische wereldburger is achterhaald? Dus alles en iedereen assimileren binnen de eigen landsgrenzen? Maar wel kritiek hebben en eventueel militair geweld gebruiken ver over de eigen Staatsgrenzen als de denkbeelden niet matchen met de jouwe?
.
Da's pas hypocriet.

verbaasme | 17-02-07 | 11:34

CoJoNes 17-02-07 @ 11:32

In de NWO is iedereen de slaaf van de Industriëlen banken en luisteren we allemaal naar mr G. W. Bush en vrienden imperialisten...

Boeddhi | 17-02-07 | 11:34

@q18
Misschien kunnen we het landsbestuur outsourcen?

CoJoNes | 17-02-07 | 11:34

Prachtig toch. Dat is nou de ware democratie, straks een argentijnse koningin en een regering met turken en marokanen. Wat willen we nog meer straks op 7 maart?

q18 | 17-02-07 | 11:33

In de nieuwe wereldorde heeft niemand meer een nationaliteit nodig.

CoJoNes | 17-02-07 | 11:32

@bottehond 17-02-07 @ 11:22
Dank voor deze lekkere quoot op de zaterdagochtend.

L. Oser | 17-02-07 | 11:32

holtor 17-02-07 @ 11:27

Leuk bedacht, maar zo simpel ligt de zaak dus niet. Tsjek de geschiedenis van de nationaliteitenmaterie eens van de voorbije 20 jaar. "De Wet"? Wat is een wet dan? Is die statisch of zeau. Je weet het mooi te vertellen, maar dit zijn andere tijden, mister. Dreaumen over de kosmopolitische wereldburgerT is zeauuuuu 1990...... Misschien ben je al te lang weg uit 0031?

bottehond | 17-02-07 | 11:30

volgens mij heet ie Ahmed en geen Achmed

Kerby | 17-02-07 | 11:30

white powder 17-02-07 @ 11:23

Alweer een domme opmerking.. Maxima had en heeft een baan, verschillende voetballers die genaturaliseerd zijn hadden/hebben een baan. Lul nou niet zo dom, witte puntmuts!

Boeddhi | 17-02-07 | 11:29

@botte 1122
je verwacht toch geen antwoord van het laffe mietje tegengas?
komt hier alleen af en toe een scheet laten, net als Veest uit pim.
gewoon overheen stappen en niet onder je schoen krijgen.
Die verbeet:
ik zag het al meteen, zie de live debatten, dat mens dat deugt niet.
melkert deugt ook niet, dit was een adviseur van melkert.
zelfde rotkop ook.
Pim omgelegd, de staatskerk weer aan de macht, allemaal smoel houden.
het laatste opstapje naar HS.

bejaarde op brommer | 17-02-07 | 11:29

Ik zou na 10 jaar in Australie wonen ook wel 2 paspoorten willen hebben. Maar dat mag niet he, als ik een Australiese aanvraag moet ik het Nederlandse opgeven. Amerikanen, britten, zuidamerikanen, canadezen, en een hoop europese landen, allemaal geen probleem met 2 paspoorten, maar Nederland wel: www.netherlands.org.au/pages/page183_e...

Ik ben dan ook tegen het principe dat iedereen moet kiezen, dat is uiterst 19e eeuws en zeer kringspierknijperig. Ik ben ervoor dat iedereen 2 paspoorten mag hebben. Ies handig. Ook mag iedereen geloven wat hij wil. En verder moet iedereen zich aan de wet houden en zich fatsoenlijk gedragen. Kijk, nu wordt het pas echt duidelijk.

holtor | 17-02-07 | 11:27

white powder 17-02-07 @ 11:18

Natuurlijk mafkees, Die D in je naam zal wel voor de maskering van je echte identiteit zijn! Zoals je weet moet een wetswijziging door de 2e en 1e kamer heen en door de meerderheid goedgekeurd worden voordat hij aangenomen wordt, bij een grondwet wijziging moet er zelfs een 2/3 meerderheid zijn. Jij doet precies wat Wilders doet, mensen bang maken voor het onmogelijke.

Boeddhi | 17-02-07 | 11:26

daskapitalist 17-02-07 @ 11:21
ettelijk gezien niet. je kunt natuurlijk altijd proberen opnieuw een nederlands paspoort aan te vragen, dat kan werken of niet.

iemand die een nederlands paspoort aan moet vragen werkt zowizo niet.

white powder | 17-02-07 | 11:23

@ daskapitalist 17-02-07 @ 11:21
.
Ja je hebt gelijk.

verbaasme | 17-02-07 | 11:22

Verbeet, je weet het nu. Voortaan gewoon lekker laten lullen die crypto-racisten. Hun motie wordt toch verworpen en er wordt verder in de pers geen woord aan vuil gemaakt. Behalve bij Wilders' spreekbuis GeenStijl natuurlijk.

tegengas 17-02-07 @ 10:23

Dikke Boehoeeee..... lees geweaun eens wat je zelf schrijft, schuimbekkende "weldenkende". Tsjek: GS geeft, voor zover ik dat kan nagaan, ruimte aan álle geluiden, van dom rechts tot slim links. Sterker: politici van álle demoninaties worden door de redactie op de hak genomen. Durf jij de vliegende tackels en kruisknijperij door de redactie bij de gristenhundenbroeders "rechts" te noemen? Dat wijst eerder op Vrijdenkerij of andere anti- betutteling en vertrutting, right? Dan over de roze zwerm bijen. Ik heb er eerder op gewezen dat draadjes turven in links en rechts oplevert dat er meestal een ongeveer gelijk aantal reacties van slim rechts als van dom links gepost wordt. Je infantiele en rancuneuze irritatie dient dus ergens anders gelocaliseerd te worden. Ik heb zo'n vermoeden dat het volgende aan de hand is: in vrijwel ieder draadje krijgt "links" en politiek correct het steevast voor de kiezen. Ik zie jouw vrinden vaak alle hoeken van de draad opvliegen. Inhoudelijk stellen jullie NIETS meer voor. Of zoals Jos de Beus (eauk PVDA) het zei in Opinio:

quoot:

Jos de Beus: “Met ‘de onuitstaanbare leegte van links’ bedoel ik dat links niet met pragmatische oplossingen komt voor de dringende problemen van deze tijd. De hobby van links lijkt klagen en schelden op anderen, terwijl het toch om verheffing van het volk moet gaan, niet om verbittering. Stop bijvoorbeeld eens met die obsessie met Verdonk! Ook als Verdonk weg is, blijft het probleem bestaan dat Nederland niet alle migranten en asielzoekers kan opvangen, en dat er dus mensen moeten worden uitgezet. Maar daar heeft links het niet over, want links is in de ban van het sentiment om zichtbaar aan de goede en humane kant te staan. Links is zó verslaafd aan morele zuiverheid dat het wegloopt voor echte politieke keuzen. Dat geldt ook voor die obsessie met Bush en de VS. Ook als Bush weg is, en ook als de VS weer een isolationistische koers zouden gaan varen en zich terug zouden trekken, dan blijft het probleem van het internationale terrorisme en de proliferatie van kernwapens bestaan. Dus mijn boodschap aan links is: wordt eens volwassen, en neem je nationale, Europese en wereldwijde verantwoordelijkheid, in plaats van steeds te beginnen over hoe anderen het doen.

unquoot

Dus, beste tegengas..... als je nou een échte vent bent neem je die ondermaatse aantijging en haatzaaierij terug. Impress us. On your knees bitch. Repeat after me: ik- praatte- peop- sorry- dudes.

bottehond | 17-02-07 | 11:22

@verbaasme 17-02-07 @ 11:11
wettelijk gezien niet. je kunt natuurlijk altijd proberen opnieuw een nederlands paspoort aan te vragen, dat kan werken of niet.

daskapitalist | 17-02-07 | 11:21

Met moslim in justitie in de regering word de sjarija ingevoert. De tsunami is begonnen.

Geert is de stem van nederland, hij doet er wat an.

white powder | 17-02-07 | 11:18

@CoJoNes 11:05

Het heeft er alles van dat deze aspirant-Staatssekretaris persoonlijk te veel betrokkenheid heeft bij het (niet) laten passeren van voornoemd wetsvoorstel (zoveel heeft ze inmiddels wel laten blijken). Het komt danook voor dat ze mbt. bedoelde materie maar beter de beker aan zich voorbij laat gaan.


widtvoet | 17-02-07 | 11:15

Verbeet is DOM. Jammer, maar die mensen zijn er nu ook eenmaal. Ze had alleen dus nooit kamervoorzitter mogen worden.
Albayrak is wel hypocriet, en Wilders heeft gelijk. We hebben de laatste verkiezingen al gezien dat de Turkse regering hier kiezers ging opstoken.

waarheid_maakt_vrij | 17-02-07 | 11:14

@Henk Hunk 17-02-07 @ 11:11
Stel je verkiesbaar. Mijn stem heb je

Traag | 17-02-07 | 11:12

bilo 17-02-07 @ 11:08

Eigenlijk ben ik dat wel met hem eens. Ik vind het daarom ook wel een beetje gezeur van frau Verdonk.. Maar ja, ze zal op niet al te lange termijn waarschijnlijk PVV zijn, dus stemt ze mee met de PVV

Boeddhi | 17-02-07 | 11:12

Wat ben ik blij met een Albayrak in de regering. NOT! Ik vind dat alleen personen met alleen een Nederlands paspoort in een regering mogen. Dus Geert doe er wat aan, want de VVD hoor je toch niet.

Rommie | 17-02-07 | 11:12

@ daskapitalist 17-02-07 @ 11:09
.
Niet dus. Je behoudt gewoon je NL paspoort.

verbaasme | 17-02-07 | 11:11

De wereld is toch te klein. Nationaliteit is zeau 1890.

johnac | 17-02-07 | 11:11

Ik wil ook kamervoorzitter worden en elke keer als zo'n gristenhond z'n hobbies begint op te dringen, afbreken en in de microfoon schreeuwen: GOD BESTAAT NIET, KNEUS! Het zouden korte debatten worden met deze regering.

Henk Hunk | 17-02-07 | 11:11

Vertrekkend minister van integratie Verdonk???? Is het ANP (zie link nieuwsbericht) helemaal gek geworden? (Ohja 't ANP natuurlijk) Verdonk is helemaal geen minister meer maar gewoon kamerlid en 't viswijf dient in zulks uitsluitend geciteerd te worden als sprekend voor eigen parochie (Garnalenpellerij Verdonk BV)

Rabarberke | 17-02-07 | 11:10

@Hellsmurfje 10:56

axie van die voorzittert was idd crap, discussie had gewoon op argumenten door moeten gaan. correctie was op zn plaats maar dit ging veel te ver.

dekeurslager | 17-02-07 | 11:10

@Boeddhi 17-02-07 @ 11:08
yes.

daskapitalist | 17-02-07 | 11:09

@ bejaarde op brommer 17-02-07 @ 11:00
.
Een dubbele nationaliteit (dmv een tweede paspoort) geeft geen enkele garantie van een dubbele loyaliteit. In dat geval levert iemands afkomst veel eerder een loyaliteitsrisico. Maar als we daar aan beginnen te twijfelen zijn we voorlopig nog niet klaar met dit verhaal.
.
Die uitvoerders leveren wel degelijk een loyaliteitsrisico. Zeker bij militairen. Dat die NL-militairen die een dubbele nationaliteit inimiddels hebben getoond waar hun loyaliteit ligt (Joegoslavië, Irak, Afghanistan, etc) lijkt me duidelijk.
.
Vwb die juridische druk zitten we helemaal niet fout. Tenminste als we in dit geval een professionele politicus hebben. Bovendien hoef je helemaal niet een dubbele nationaliteit te bezitten om je als politicus in een fout vaarwater te laten drukken door een ander land (VS -> Balkenende -> Irak)

verbaasme | 17-02-07 | 11:08

@1103 billo
graag gedaan en opgerot.
ga maar plofkip doen in Palestina, dat land bestaat ook niet.
stuk vuil.

bejaarde op brommer | 17-02-07 | 11:08

Maar hoe zit dat wanneer een geboren Nederlander de Finse nationaliteit aanvraagt en krijgt, verliest hij dan vanuit de Nederlandse wetgeving het Nederlanderschap?

Boeddhi | 17-02-07 | 11:08

Uit een interview met Najib Amhali.

Drie jaar geleden vroeg je een Nederlands paspoort aan om van veel gedoe bij de douane af te zijn. Als het aan de regering ligt, moet je binnenkort je Marokkaanse nationaliteit opgeven.
'Weet ik. Maar je kunt je Marokkaanse paspoort niet inleveren. Heel veel mensen hebben het geprobeerd. Die kregen te horen: je bent geboren als Marokkaan en je gaat dood als Marokkaan. En daarbij: het is onzin te denken dat een Nederlands paspoort het integratieproces bevordert. Ik heb geen Nederlands paspoort genomen omdat ik ineens dacht: nu ben ik een Nederlander. Met mijn Marokkaanse paspoort had ik gewoon elke keer gezeik als ik op vakantie ging. Ik moest twee keer naar Rotterdam, naar het consulaat van Portugal, alleen omdat ik er op vakantie wilde. Zij dachten: die blijft daar werken. Ik moest een bankafschrift laten zien waaruit bleek dat ik genoeg geld had. Italië precies hetzelfde. En dan kom je daar eindelijk aan, word je bij de douane meteen uit de rij geplukt. Formulieren invullen. Waar ga je precies naartoe, hoe lang blijf je? Met dat Nederlandse paspoort, jongen, ze kijken het niet eens in! 'Maar ik zou precies zijn wie ik nu ben als ik alleen een Marokkaans paspoort zou hebben gehad. Ik zou alleen nog meer verhalen hebben gehad over hoe ik her en der uit de rij word gehaald.'

bilo | 17-02-07 | 11:08

dat stemmen op fotofucks.. vakje meest rechts is het best neem ik aan :)

marijn | 17-02-07 | 11:07

Doekle Terpstra over dat monddood gemaakte PVV-kamerlid nav. het gelinkte VK art.: "Deze man is gewoon gek!" (Tros Kamerbreed)

widtvoet | 17-02-07 | 11:06

En aangezien de Marokkaanse nationaliteit toch écht aangevraagd dient te worden bij het consulaat, lijkt me het probleem nog groter dan het lijkt.

CoJoNes | 17-02-07 | 11:05

Je heb gelijk Cojo!!

. de verzoeker die een andere nationaliteit bezit, niet het mogelijke heeft gedaan om die nationaliteit te verliezen dan wel niet bereid is het mogelijke te zullen doen om, na de totstandkoming van de naturalisatie, die nationaliteit te verliezen, tenzij dit redelijkerwijs niet kan worden verlangd;

Boeddhi | 17-02-07 | 11:04

Geregeld!
Uit schaamte NL paspoort ingeleverd en trots op mijn andere (europese) nationaliteit. Uitzetten kan niemand mij en NL bestaat toch niet meer.
Bedankt!

bilo | 17-02-07 | 11:03

Dubbel paspoort ies goed. Dat verhoogt de kans op terugkeer. Zonder finnen-paspoort altijd hierblijven!

Henk Hunk | 17-02-07 | 11:01

@verbaasme 1051
ach, een drogreden zo nu en dan is leuk.
kan links ook wat van...
dubbele nationaliteit is dubbele loyaliteit, kan niet goed zijn op deze plek, waar beslissingen (dus geen uitvoering, drogreden van verbaasme) worden genomen over dergelijke kwesties.
Als er juridische druk wordt uitgeoefend door dat andere thuisland zitten we helemaal fout (zie de geen-ocide kwestie)
btw. moslems zie ik helemaal niet zitten, maar gekozen of benoemd met één nationaliteit is het niet anders, dat is dus het punt niet.

bejaarde op brommer | 17-02-07 | 11:00

@dekeurslager 17-02-07 @ 10:53
Pardon?
@Boeddhi
Dat staat in het nieuwe wetsvoorstel.

CoJoNes | 17-02-07 | 10:59

@daskapitalist 17-02-07 @ 10:37
Dat is goed geregeld door onze Koningin man en dat maakt mijn vraag aan Zieke Hond meteen overbodig. Wat ben ik toch een beetje dom.

Traag | 17-02-07 | 10:58

@ Boeddhi 17-02-07 @ 10:51
Goed gezien. De VVD is nu tegen de dubbele nationaliteit van Maxima en tegen lastenverhoging. Jammer alleen dat de VVD de hele periode Maxima in de regering zat en Verdonk haar hele ambtstermijn er geen woord over heeft gerept. Onder datzelfde VVD bewind heeft de grootste inflatie sinds de 2e WO plaatsgevonden door invoering van de euro door een VVD minister en een ongeevenaarde explosie op het gebied van gemeentelijke en secundaie belastingen en accijns op zaken als vuilnis, energie en genotsmiddelen.

Henk Hunk | 17-02-07 | 10:58

CoJoNes 17-02-07 @ 10:24

"Albayrak is degene die de wet op het Nederlanderschap moet uitvoeren. Daarin staat dat iemand die de Nederlandse nationaliteit wil hebben, geen andere nationaliteit mag hebben, tenzij het onmogelijk is er afstand van te doen."

Waar staat dat dan?

Boeddhi | 17-02-07 | 10:58

@dekeurslager 17-02-07 @ 10:53
Mwoah, dat heb ik zonet al aangetoond (zie comment en links 10:51). Je kan het niet echt hebben over een democratisch debat als je mensen de mond snoert !

Hellsmurfje | 17-02-07 | 10:56

Hij ken niet eens goed nederlands hahahahahaha.
Go wilders go!!! Deruit met die dubbelle tongen!!

white powder 17-02-07 @ 10:53

Nee, dat lukt bij jou al een heel stuk beter!

verbaasme | 17-02-07 | 10:55

Waarom zoveel lieden zich laten opwinden door in de negentiende eeuw uitgevonden sentimenten als nationalisme en huwelijkssluiting en daaraan allerlei meningen denken te moeten koppelen, is mij een raadsel.
eskatee 17-02-07@ 10:45
.
In ieder geval stel je vast dat veel mensen zich druk maken om een dubbel paspoort. Of die zorg terecht is of niet doet niet terzake. Mij gaat het persoonlijk ook niet om het issue, maar op de ondemocratische manier van handelen van PvdA bewindslieden. Albayrak heeft volgens de wet niets fout gedaan maar heeft te kennen te geven schijt te hebben aan Nederlanders die problemen hebben met haar dubbele paspoort in combinatie met haar staatssecretarisschap. Verbeet heeft zich ontpopt als een stasi agente. Wat ik nou zo irritant vind is dat deze betweterige linksige mensen een standpunt vertegenwoordigen waar wel wat voor te zeggen is, maar dit op zo'n onbeholpen, arrogante manier verdedigen dat er niet meer naar ze geluisterd wordt. En eerlijk gezegd hebben ze dat compleet aan zichzelf te wijten.

Jeremia | 17-02-07 | 10:55

@widtvoet 17-02-07 @ 10:52
Dat was genesis : "Jesus he knows me"...

Hellsmurfje | 17-02-07 | 10:54

@JoJoNes 10:36

Elke bewindsmanvrouw doet zn werk, nl. beleid uitvoeren.
Wordt voortdurend door de Kamer gecontroleerd, daar
hebben we dat ding voor. Non-discussie if u ask me.

Suggestie is dat iemand met tweede paspoort onbetrouwbaar is.
En trouwens, dat verandert dan als 2e paspoort in de schredder verdwijnt?

dekeurslager | 17-02-07 | 10:53

Hij ken niet eens goed nederlands hahahahahaha.
Go wilders go!!! Deruit met die dubbelle tongen!!

white powder | 17-02-07 | 10:53

Die polls koop ik echt geen ene reet voor en al helemaal niet als ze van Maurice de Hond zijn.
Je kunt ook onder Indymedia-bezoekers een onderzoek houden en dan komt er geheid iets anders uit dan de poll uit de Televaag.

Chiant | 17-02-07 | 10:53

@CoJoNes 10:24

Schitterend staaltje Dubbeldenk idd. Of zoals de arts tegen zijn patient zei: "U moet niet doen wat ík doe, u moet doen wat ik zég!"

widtvoet | 17-02-07 | 10:52

@CoJoNes 17-02-07 @ 10:24
Hmm, dat wist ik nog niet eens. In dat geval is het helemaal huichelarij ten top. Dat belooft niet veel goeds, voor de x tijd. Ik vraag me af hoelang dit kabinet stand houdt met zo'n .
-
Over huichelarij gesproken :
"Aboutaleb zei in oktober zelf in het televisieprogramma Buitenhof dat hij het, net als minister Verdonk, niet eens is met de dubbele nationaliteit. "
www.elsevier.nl/nieuws/politiek/artike...
Hierin wordt verwezen naar :
www.vpro.nl/programma/buitenhof/afleve...
Ongeveer 21 minuut 40.

Hellsmurfje | 17-02-07 | 10:51

Rita de zieke hond Verdonk is een achterbaks kudtwijf! Waarom zegt zei ze dat! Omdat men bij Nova zelf over maxima begon. Regels zijn regels Rita had dit al veel eerder kunnen aanvoeren, maar nee dat deed ze niet. Rechts Nederland, ga eens DEAUD!!! Als dit de oppositie wordt, wordt het een zielige vertoning. Maar Rita heeft nog een optie open staan bij Wilders, daarom zal ze hem in deze discussie waarschijnlijk steunen. Inderdaad was het optreden van de Kamervoorzitter zeer verkeerd, Schande Verbeet!!

Boeddhi | 17-02-07 | 10:51

@ bejaarde op brommer 17-02-07 @ 10:47
.
Tja zo kan je alles wel proberen recht te lullen. Die dubbele nationaliteiten waar jij op doelt zijn niet eens in staat om een sollicitatieformulier van politie of leger foutloos in te vullen. Laat staan dat ze ooit een uniformdiploma gaan bezitten.
.
En dan heb ik het al helemaal niet over hun kansen om een behoorlijk politiek ambt te bekleden.
.
Drogreden dus. (en idd aanpakken die mafketels)

verbaasme | 17-02-07 | 10:51

verbaasme 17-02-07 @ 10:42

Kan een Nederlander Turk worden?Nee.Kan een Nederlander Marokkaan worden?Nee.Laat staan dat een Nederlander in de regering van een van deze landen door kan dringen.Nog iets,de islam wijst democratie af.Een echte moslim mag niet eens stemmen.

de honden blaffen... | 17-02-07 | 10:49

@verbaasme 1042
er lopen in mijn omgeving ook veel dubbele nationaliteiten met vuurwapens rond.
de knuffeltjes van de multikulsamenleving nog wel.
aanpakken zou ik zo zeggen.
of toch maar lekker doorpamperen?
te weinig kansen gehad, natuurlijk, dat zal het zijn.
@predman 1041: @onderbuik, kom er maar in!

bejaarde op brommer | 17-02-07 | 10:47

@widtvoet 17-02-07 @ 10:38
"Niet alles dat de wet (vooralsnog!) niet verbiedt moet maar als toegestaan en/of welkom gekwalificeerd worden"
Doe eens niet zo eng.
* Steekt joint op en aait zijn lieve Shetlander *

Traag | 17-02-07 | 10:46

Boeiend. Ik wil een parlementaire enquete naar Irak, en naar het feit dat we nu alweer een olieregering krijgen waarbij iedereen tot de 'socialistisch' leider goedgekeurd is door de ballotagecommissie van nota bene de slechste president uit de geschiedenis van de VS, die zijn land, het milieu en vele verpatst heeft voor een klein groepje rijke lui. Wat een schijnvertoning. Zo'n smurf als Verbeet of een starf*ckertje als Maxima zijn er alleen maar om de aandacht af te leiden van wat er werkelijk gaande is in deze bananenrepubliek.

Henk Hunk | 17-02-07 | 10:46

Waarom zoveel lieden zich laten opwinden door in de negentiende eeuw uitgevonden sentimenten als nationalisme en huwelijkssluiting en daaraan allerlei meningen denken te moeten koppelen, is mij een raadsel. Een paspoort is gewoon een reisdocument, waaraan je bepaalde rechten kunt ontlenen. Heb je een dubbele nationaliteit, dan heb je misschien enig voordeel hieruit. Voor de rest heeft het geen enkele invloed op de kwaliteiten die iemand in zijn leven aan kan brengen. @ if then, 10:33: Prinses Margriet is op Nederlandse grond geboren, hiertoe werd een stukje hospitaal tot Nederland verklaard, om je naar te lachen, wat een potsierlijkheid rond volstrekt abstracte begrippen.

eskatee | 17-02-07 | 10:45

Het gaat Wilders c.s. ook helemaal niet om de dubbele paspoorten. Hij vindt het 'onfris' dat er 2 moslims op dergelijke posten zitten.
.
Heb hem namelijk nog nooit horen zeuren over militairen en/of politiemensen met een dubbelpaspoort. En die lopen met vuurwapens rond.
.
De PVV heeft hiermee niet het initiatief genomen tot een 'gezonde' discussie, maar laat feitelijk zien dat het een karakter bezit dat nogal enge elementen bezit.

verbaasme | 17-02-07 | 10:42

Ik hoop dat we een keer allemaal wakker worden en beseffen dat de wereld (nederland) waar we in wonen anders is dan de meste nederlanders wensen en zich heerlijk laten voeden door onderbuik gevoelens opgeschept door Wilders.
Ik heb nog Wilders columns gelezen op deze site. Scherp hoor, te scherp. Lijkt wel dat hij stiekem een moslim is geworden en graag binnenkort een paar maagden tegenmoet wilt zien komen.

predman | 17-02-07 | 10:41

@Traag 10:19

Deze slechts half-Nederlandse Staatssekretaris kan net als Ahmed als gevolg van haar dubbelpaspoortigheid mbt. tal van zaken "shoppen" voor toepasselijk recht.

Zou zeg Aboutaleb van z'n wijf afwillen, de voogdij over zijn kinderen opeisen en het leeuwendeel van de te scheiden boedel klaimen, kan hij als Marokkaan eea. aanhangig maken bij een Marokkaans gerecht.

Wanneer Albayrak zich bv. expliciet uitspreekt voor een erkenning van de Armeense genocide, zondigt zij tegen het Turkse gebod de nationale eer niet te bezoedelen. Een gebod dat op haar als Turkse Staatsburger onverkort van toepassing is...

Vooral het feit dat zij zure schijt lijkt te hebben aan de mi. uiterst gerechtvaardigde roep om een keuze te maken stuit tegen de borst.

Niet alles dat de wet (vooralsnog!) niet verbiedt moet maar als toegestaan en/of welkom gekwalificeerd worden...

widtvoet | 17-02-07 | 10:38

CJN 1036
dat is ook helemaal niet de bedoeling, joh
weet je toch,
open deuren,
weg met ons!

bejaarde op brommer | 17-02-07 | 10:38

Damn, wat is die maxima toch een geil geblondeerd druipsletje. Fapperdefap!

HenkVolkers | 17-02-07 | 10:37

@Zieke Hond
en het vreemde is, je kunt nadat je je nederlanderschap opgegeven hebt, opnieuw een aanvraag indienen voor het nederlanderschap, waarbij je je andere nationaliteit -niet- hoeft opgeven, wanneer je in nederland geboren bent, en in nederland 5 jaar voor je 18e gewoond hebt.

daskapitalist | 17-02-07 | 10:37

Weg met die dubbele nationaliteit. Hier de boel lopen te zuigen en ondertussen in die snorrelanden ingeschreven staan, wat mij betreft geef je ze dan maar een tijdelijk visum hier. En daarna huppakee weer terug naar je rifgeiten. Als je kiest voor Nederland kies je ook voor een Nederlands paspoort alléén!

Den Heaupeleauze | 17-02-07 | 10:36

@tegengas @keurslager

Blijft het probleem, dat iemand met een dubbele nationaliteit anderen moet gaan verbieden een dubbele natinaliteit te hebben.

CoJoNes | 17-02-07 | 10:36

@Zieke Hond 17-02-07 @ 10:21
Vraagje uit persoonlijke interesse. Zou je ook dat locale paspoort willen als je afstand moest doen van het Nederlandse?

Traag | 17-02-07 | 10:35

Prinses Irene was getrouwd met de Spanjaard Carlos Hugo, Prinses Christana was getrouwd met een Cubaan, Princes Margriet is niet eens in Nederland geboren maar in Canada, daarbij kunnen de dames ook het Britse staatsburgerschap claimen (The Act for the Naturalization of the Most Excellent Princess Sophia, Electress and Duchess Dowager of Hanover, and the Issue of her Body) van 1705 , dus in feite heeft iedereen in het Nederlandse koningshuis een (op zijn minst) dubbele nationaliteit.

if-then | 17-02-07 | 10:33

dubbele nationaliteit is geen probleem,
want als we er een probleem van maken zal het een probleem gaan worden,
dus moeten we er geen probleem van maken.
Heb ik zelf in de Volkskrant gelezen, met dank aan tegengas.
(als de vk het zegt, dan is het waar, dat weet iedereen)
Gs is een spreekbuis van Wilders, want hij komt hier aan het woord.
de publieke omroepen zijn dus geen spreekbuis van Wilders.
de publieke omroepen zijn objectief!

bejaarde op brommer | 17-02-07 | 10:33

*kots* Ze noemen het debat weinig gelukkig, ik noem het gewoon poilitiek monddood maken. De voorzitter moet nog maar eens een lesje krijgen in DEMOCRATIE. Eigenlijk moet die per direct ontslagen wegens wanprestatie en daarna aangeklaagt worden wegens obstructie van de democratie!

Hellsmurfje | 17-02-07 | 10:31

euh nee he krijgen we weer een miljard wezenloze posts over die f*ing paspoorten. nog één keer dan:

-volgens de huidige NL grondwet is dubbel pasp. 100% legit: nix ad hand dus.
-voor een grondwetswijziging is tweederde meerderheid vereist (suxes).
-bewindslieden leggen een Eed af op de grondwet.

Firma Wilders c.s. is onfris bezig door te suggereren dat marrokaans/turks paspoort onbetrouwbaarhedi impliceert. Bij amerikaans paspoort hadden we deze discussie niet gehad. Discussie is goed, maar dan niet zo inzetten want nu op voorhand niet meer zuiver.

** next! **

dekeurslager | 17-02-07 | 10:30

Als ik een Turks paspoort had dan zou ik er ook geen afstand van doen. Scheelt je toch gauw een visum van een tientje op je strandvakantie.

Traag | 17-02-07 | 10:30

Niemand stelt de echt belangrijke vraag: zijn de wetten voor Turken in conflict met de wetten in Nederland? Wie dat ontdekt, heeft gelijk dynamiet in handen. Want stel: Turkije zou zijn onderdanen kunnen verplichten om dingen uit andere landen bekend te maken. Dan ben je als minister of staatssecretaris vogelvrij en daarmee is ons hele land vogelvrij.

Maar nog iets: niemand heeft mij nog kunnen vertellen waarom iemand hier in de regering wil en toch Turks staatsburger wil blijven. Dan geef je toch duidelijk aan dat je het werk als minister hier minder belangrijk vindt dan je Turkse staatsburgerschap. De conclusie lijkt me overduidelijk. Kijk maar naar wat de Turken op Cyprus hebben gedaan.

Hadjewat? | 17-02-07 | 10:30

Het is wel eng dat de kamervoorzitter een lid van die kamer de mond snoert. Zegt iets over het niveau van democratie in 0031.

Contra | 17-02-07 | 10:27

tegengas is socialist
tegengas is socialist
tegengas is socialist
heb je geen *gaap* boeiende links uit de azijnbode voor ons,
mietje?

bejaarde op brommer | 17-02-07 | 10:25

widtvoet 17-02-07 @ 10:15
Albayrak heeft dat inderdaad niet slim aangepakt. Of ze heeft geen flauw benul van wat er zo onder de bevolking speelt, of ze is echt arrogant en laat duidelijk merken dat niemand haar iets kan maken. Maargoed, laten we vooral onthouden dat dit een PvdA politica is. Net zoals kamervoorzitster Verbeet. Het lijkt erop dat de PvdA politieke correctheid boven het landsbelang stelt. Overigens deed de nedermocro Aboutaleb (ook PvdA) het in mijn ogen wel goed. Betere mediatraining gehad?

Jeremia | 17-02-07 | 10:25

Albayrak is degene die de wet op het Nederlanderschap moet uitvoeren. Daarin staat dat iemand die de Nederlandse nationaliteit wil hebben, geen andere nationaliteit mag hebben, tenzij het onmogelijk is er afstand van te doen.
Albayrak kán afstand doen van haar Turkse nationaliteit.
Welk signaal geef je, als de verantwoordelijke staatssecretaris zélf weigert haar Turks paspoort op tegeven, maar anderen wel verplicht dit te doen?

CoJoNes | 17-02-07 | 10:24

Loyaliteit naar je achterban en afkomst zit um niet in een paspoort, lijkt me.

Traag | 17-02-07 | 10:24

één verkeerde godsdienst is al teveel

bejaarde op brommer | 17-02-07 | 10:23

Verbeet, je weet het nu. Voortaan gewoon lekker laten lullen die crypto-racisten. Hun motie wordt toch verworpen en er wordt verder in de pers geen woord aan vuil gemaakt. Behalve bij Wilders' spreekbuis GeenStijl natuurlijk.

tegengas | 17-02-07 | 10:23

Wat een gezijk is dit toch. Ik woon in het buitenland met NLs paspoort. Ik gedraag me normaal naar de plaatselijke gewoonten en zeden. Ik zou best wel een lokaal paspoort willen om iig te kunnen stemmen over wat men van mijn belastingcenten doet. Maar ik zou dan direkt mijn NLs paspoort moeten inleveren. Een paspoort is zeau 2006. Hou s op met dat gezeir over paspoorten.

Zieke Hond | 17-02-07 | 10:21

@widtvoet 17-02-07 @ 10:15
Idd. Schandalig! Een Staatssekretaris van Justitie die zich aan de wet houdt!
Dat kan dus echt niet!

Traag | 17-02-07 | 10:19

1 paspoort, I like !!

Detox | 17-02-07 | 10:19

Blijft link zo'n dubbele nationaliteit....

verbatim et litterat | 17-02-07 | 10:18

Het linkse tuig nu aan de macht. De eerste signalen van het omzeep helpen van het democratisch process worden nu al duidelijk. En de boskaboutert is nog niet eens begonnen. Angstige tijden breken aan. Worden GeenStijl, PVV en Rita roependen in de woestijn of gaan we op 7 maart laten weten hoe het volk hierover denkt. Ik ben benieuwd.

ErachterKijkerd | 17-02-07 | 10:18

Ja Nederland op zijn smalst..... hoera een zinloze discussie is geboren.
Wel of geen dubbele paspoort, lekker belangrijk hoor.

halvezool | 17-02-07 | 10:17

Helemaal eens. Wat Verbeet liet zien was rampzalig.

Traag | 17-02-07 | 10:16

Een dubbele nationaliteit is lang niet zo erg als een dubbele moraal of erger 2 godsdiensten zoals boeddhist zijn en aanhanger van de radicale Islam.Welzeuren over de gastarbeiders hier maar niet de behandeling van kafir-gastarbeiders in moslimstaten willen veroordelen, zoals de dubbele moraal en 2 godsdiensten hebbende Abos.

ANTOON | 17-02-07 | 10:15

De reaktie van mejuffrouw Albayrak op de vraag van een reporter of zij bereid is haar Turkse nationaliteit af te leggen said it all: "Nee! Waarom zou ik? Wij doen niets dat bij wet verboden is..."

En dit moet de Staatssekretaris van Justitie worden?!? Die zich in het buitenland nog "minister" mag noemen ook.

Schande!


widtvoet | 17-02-07 | 10:15

AT5 POLL

AT5-poll (locale TV-zender A'dam)
› Bent u het eens met de stelling van de PVV: er is geen plaats in het kabinet voor mensen met een dubbele nationaliteit?

Ja 51.8 %

Nee 48.2 %


colonnecinco | 17-02-07 | 10:12

Da's snel, ik wilde net een verhandeling beginnen over het democratische gehalte versus de harde symboliek van niet-aanwezige aanklikhokjes.

Lepo | 17-02-07 | 10:08

Nederlander!

Jan Vlag | 17-02-07 | 10:02

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com