achtergrond

Geenstijl

LIVE. Nepparlement keuvelt over asielcrisis

Huizen te weinig. Migranten te veel. Geen zicht op een einde aan de instroom. Geen antwoord en geen idee bij onze politieke bestuurslaag. Dat is zo'n beetje de stand van de asielcrisis, die heel Nederland tussen moedeloos, machteloos en woede heen en weer slingert. Maar hee, we zijn gelukkig (nog) geen Zweden, dat in meerdere opzichten is uitgewoond door de migratiegolf en nu om noodsteun bedelt in Brussel. Zie ook de epic rant van Ome Pat, hierboven. Want het nepparlement mag dan wel weer wat idealistisch & empathisch gaan keuvelen over bootjes vol economische vluchtelingen, de Turkse wurggreep waar Merkel Europa in gewurmd heeft en de nationale tekorten op de huizenmarkt voor aangenomen nieuwelanders [sprekerslijst/onderwerpen], dat wil niet zeggen dat alles koek & ei is op het continent van melk & honing. De donkere dagen zijn nog maar net begonnen...
Livestream: Op wirschaffendas24
Update: Sjonge, zelfs D66, de grootste voorstanders van EU-expansie, zijn tégen versnelde toetreding van Turkije. Sjoerdsma: "Geen gesjacher met de strenge regels voor toetreding!" Andere partijen spreken zich in vergelijkbare bewoordingen uit.
Update 19u45: Stukje duiding: Wat het grootste probleem is van dit debat, en eigenlijk van de Europese democratie in zijn geheel, is dat Nederlandse parlementspoppetjes nu in de Kamer hun gratuite standpunten verkondigen over de (volstrekt afwezige) Europese "aanpak" van de vluchtelingencrisis, en dat Dijkhoff en Rutte in hun antwoord straks overal ja en amen op kunnen zeggen, maar dat het in het grote plaatje van de EU geen greintje verschil zal maken. Ziedaar het gevolg van het weggeven van soevereiniteit: de nationale regering kan alles afschuiven op de EU, de EU voorkomt op haar beurt dat Nederland nog zelfstandige beslissingen (over bijvoorbeeld het sluiten van de grenzen) kan nemen, en onder de streep is geen enkele bestuurder in dit democratische vacuüm nog politiek af te rekenen door de kiezer.
Update 20u23: Qua rationaliteit & gezond verstand is dit toch echt een gevalletje: Wat Dierenpoes zegt!1!!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.