Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

VIDEO! Man is woest op nieuwe pindasaus

Dit ziet eruit alsof iemand VVS een Jiskefet-sketch heeft opgenomen. Michiel Romeyn had het typetje 'Hans', die al 35 jaar in dezelfde snackbar komt, niet beter kunnen neerzetten. Wij zijn fan. De pindasaus is niet te hachelen. De troep die in de kaassouflé zit, heeft niks met kaas te maken. Denk je nou echt dat de smaak van Hans in twintig jaar veranderd is? En dan de sluitingstijden. Breek Hans de bek niet open over de openingstijden. Hans doet een Iens.nl-review live in de snackbar van Ron. Waar zijn al de mensen dan, Ron? WAAR ZIJN AL DE MENSEN DAN? Pak een man zijn pindasaus af, en het fundament wordt onder zijn bestaan weggeslagen. Zeg het ze, Hans.

Reaguursels

Inloggen

Ik ben helemaal niet van het vroeger was alles beter, maar ik vind eigenlijk wel dat hij een punt heeft.

Lydus | 27-10-15 | 15:23

Hans moet maar gewoon op zoek gaan naar een snackbar die z'n spullen zelf maakt en niet bij de sligro haalt.

Meneert | 26-10-15 | 11:54

Hij heeft groot gelijk ,de meeste snackbars maken niks zelf meer ,bakken(warmen op) in plantaardige olie,wat de motor van transvet is.het is een puinhoop.

pedro300 | 26-10-15 | 09:06

Hans heeft gewoon gelijk. De pindasaus is niet te haggelen en de zaak gaat daardoor naar de klote. Punt.

Yummy | 26-10-15 | 05:06

Automatiek AC de Boer in Alkmaar
Eten & drinken 4,2 Sfeer 7,1 Service 3 Prijs / kwaliteit 3,9

Bron; Hans (en Google, maar dat is logisch)

Lamme kringspier | 26-10-15 | 00:17

Spekman?

Obstiné | 25-10-15 | 22:56

Als er bij u een frietbakker om de hoek zit, ga dan niet even als een conflictschuwe autist 5km verderop rijden, zonder even beklag gedaan te hebben.

kovariant | 25-10-15 | 21:20

En dat noemt zich ondernemer, klantfeedback (al zij het wat brutaal) is gewoon goud waard. Het gros gaat weg zonder ooit iets te zeggen over kwaliteit.

kovariant | 25-10-15 | 21:03

Het is een vrije markteconomie mensen. Als je iets niet bevalt, dan koop je het niet meer en geef je je geld elders uit. Als meer mensen dat doen dan gaat zo'n tent failliet, zo simpel is het gewoon. En ook niet zeiken als andere mensen een andere keuze maken dan jezelf, die mensen hebben dezelfde vrijheid.

Egokiller | 25-10-15 | 21:02

SHIT! Hoe loopt het af??!

BillyLeeTuttle | 25-10-15 | 21:00

Pindapoep

Steenrijk | 25-10-15 | 20:22

@ Error 404
Zat er vit B1 in die postzegels dan?

MinAsPoppestront | 25-10-15 | 20:13

@Piet Karbiet | 25-10-15 | 12:42
Het enige voordeel van die 1 en 2 postzegels is dat als je een zooi voor langere tijd ervan hebt liggen je niet hoeft bij te plakken zoals dat vroeger wel moest met oude zegels.

Op een van mijn vorige werkplekken (bij een gemeentelijke instantie, was overigens geen ambtenaar maar ingehuurde kracht) moest ik veel brieven openen.

Ik merkte op dat vaak de stempels niet op de zegels stonden (vooral bij post waar meerdere zegels op stonden). Die heb ik dus van de envelop afgeknipt en in een zakje gestopt.

Dit was 5 jaar geleden maar ik ben nog steeds niet door die postzegels heen, al die tijd heb ik geen zegel meer gekocht (ook al omdat ik niet al te vaak brieven meer verstuur). Ik priegel ze los van het uitgeknipte velletje papier en plak ze met lijm op de envelop. Dus ik ben wel tevreden met dat 1 en 2 systeem.

Error 404 | 25-10-15 | 20:09

Het syndroom van Korsakov, ook wel de ziekte van Korsakov genoemd, is een blijvende geheugenstoornis die voornamelijk veroorzaakt wordt door vitamine B1-tekort, meestal het gevolg van het te weinig gevarieerd eten bij chronisch alcoholmisbruik. Het kenmerkt zich door desoriëntatie, vooral in tijd, stoornissen in met name het kortetermijngeheugen en confabulaties. Daarnaast treden vaak polyneuritis en andere lichamelijke klachten op die kenmerkend zijn voor chronisch alcoholisme.

MinAsPoppestront | 25-10-15 | 20:06

@Error 404 | 25-10-15 | 19:53
Met deze Hirschmann van 240 ekkies kun je een heel studentenhuis van kabelversterking voorzien (16 aansluitingen) dus het is wel zeker dat je met een goedkopere variant goed zit als Jan Modaal huishouden. UPC zijn dus naaiers van de eerste orde, no way dat zo'n ding 34 e per maand waard is.

Error 404 | 25-10-15 | 19:58

@Piet Karbiet | 25-10-15 | 10:54
WTF, de duurste variant kost bij allekabels.nl 240 euro.
www.allekabels.nl/antenne-versterker/1...
Dus als je meer dan 7 maanden zo'n UPC geval huurt ben je al meer kwijt dan als je die koopt. En wellicht kun je met een goedkoper model al goed uit de voeten. Stelletje afleggers.

Error 404 | 25-10-15 | 19:53

Het belang van een goede pindasaus moet niet gebagatelliseerd worden.

caspert79 | 25-10-15 | 18:38

De kunst van het patat bakken is trouwens ook behoorlijk verloren gegaan. Allemaal van die slappe half doorbakken bleekscheten die net 3 minute het vet hebben gezien, ipv effe een minuutje langer doorbakken.

DaZe | 25-10-15 | 18:26

De man heeft wel een punt. Snackbars zijn toch ook troosteloze Mora-outlets geworden.

DaZe | 25-10-15 | 18:21

Hans is besjt wel genuanceerd in zijn mening over de pindasjausj. Hij vertelt gewoon heel eerlijk, wand sjo is Hans ook wel weerj, dat het afgelopen twee jaar beter gaat met de sjmaak van de pindasausj.

Doper | 25-10-15 | 18:21

Hans is straalbezopen en dat zien we wat Hans probeert duidelijk te maken is dat de producten in zijn zaak met het jaar slechter worden. Hans geeft wat voorbeeldjes en refereert naar de tijd dat de uitbater nog zelf kwalitatieve producten in zijn vitrine had. Ik begrijp Hans wel een beetje. Bij ons in de buurt was ook een klassieke frietzaak met zelf vervaardigde producten zoals de gehaktbal uit de jus. Ja dat is lachen maar dat bestond en was uiterst smakelijk. Soms haal ik wel eens een kroketje bij de FEBO die is nog goed maar als je b.v.het gemiddelde fastfood voer ziet is het een diep tragische belediging voor een ieder met een beetje smaak. Dus al is Hans ladderzat maar ongelijk heeft hij niet als hij zegt en waar zijn al die mensen dan?

equal to condell | 25-10-15 | 18:00

Haha, lijkt wel een jiskefet opname? Waar is de tijd gebleven van de rood wit geruite papieren patatzak en de Nederlandssprekende eigenaar. Tegenwoordig alleen nog snackbar met Turkse of chinese eigenaren welke fungeren om zwart geld wit te wassen.... om maar niet te spreken over kwaliteit...

Slinkse Klerk | 25-10-15 | 17:38

Ik koop ook alleen mn friet bij frietkotten waar ze onbezoelde Wijko satésaus serveren. En ik heb serieus nog nooit van mn leven zo'n walgelijke kaassoufflé gegeten. Ben al afgehaakt toen ik jaaaaren geleden er iemand mee bezig zag. Droge kruim om halfgaar deeg met daartussen iets wat voor gesmolten kaas moet doorgaan. Non merci! Daarentegen ga ik niet lopen schreeuwen tegen de frietkothouder, ga gewoon naar de concurent als het me niet bevalt.

Badderbeest! | 25-10-15 | 17:30

Hans is een beetje anders.

Loempo | 25-10-15 | 17:24

Mensen mensen. .......
De "snackbar" van tegenwoordig is een met led verlichte, "wij snacken gezond", snobistische en trend gevoelige "kwaliteit" zeur bedoeling geworden.
Waar zijn de patatboeren van vroeger.....
Beetje donker, haar van de die blonde achter de toonbank nog vetter dan het frituurvet.....
De uitjes met de hand gesneden. ....
Pistoletje..... euh watte?
Pindasaus uit een bak met lepel.....
Tijdens het wachten een biertjuh. .....
Een specialiteit die geen andere patatboer had....
Pfffffff
Krijg dr honger van.

Dachthetal | 25-10-15 | 17:23

Als de FEBO de grilsaus zou veranderen, zou ik ook boos worden, de grilburger is zo'n beetje de enige nog te eten hamburger van een grote keten.

Osdorp79 | 25-10-15 | 16:28

2002 net voor de euro zijn de prijzen van patat nog flink verhoogt ivm mislukte aardappeloogst.
Daarna zijn de prijzen telkens iets verhoogt naar gulden=euro. Voor een gezin patat en snacks halen kost je tegenwoordig zomaar 23 euro= 50 gulden, daar was je vroeger ongeveer 12,50 gulden voor kwijt.
En inderdaad zijn de porties mayo en satésaus gehalveerd. Vertel het ze Hans.

hier openen | 25-10-15 | 16:07

Nog 1 tip. Voor echt lekkere friet en pindasaus ga je naar Jack Snack in Den Haag. Een Indo die een snackbar runt, een eerlijke ondernemer die het verdient om meer klanten te krijgen dan de eeuwige McDonalds.

Stonecity | 25-10-15 | 15:41

Ik weet natuurlijk niet wat er in dat tasje van Hans zit, maar dat wordt nu wel koud. En dat is toch wel weer zonde.

Maargoed als ik e.e.a. zo aankijk en aanhoor dan zie ik toch wel dat pindasaus een zeer belangrijke rol in het leven van Hans speelt.

En iemand al jaren voorzien van pindasaus schept natuurlijk verplichtingen voor wat betreft de receptuur.

De Nederlander als klager anno 2015.
Klagen , klagen en nog eens klagen over dat vroeguh alles beter was.
van_the_man | 25-10-15 | 10:04

Dat ben ik ten dele ook wel eens met de klager anno 2015. Echter trek ik het niet tot in het extreme door. Maar er zijn toch echt wel dingen die vroeger beter waren dan nu. En een meer dan sprekend voorbeeld daarvan vind ik moderne kunst. Dat was vroeger veel beter.

Als ik naar mijn persoonlijke situatie kijk dan zie ik dat het heden mij toch echt wel wat gebracht heeft t.o.v. van vroeger. Mijn bezoldiging bijvoorbeeld. Die is nu beter dan vroeger.

Die FAZ | 25-10-15 | 15:24

@BlowingBubbles | 25-10-15 | 15:04 ,

de indonesier hier om de hoek gooit er volgens mij in ieder geval ook nog wat kafferlimoenblaadjes doorheen, erg lekker

rode peper | 25-10-15 | 15:22

Claudia M. | 25-10-15 | 11:17
Ik ga uw recept doorgeven aan mevrouw Bubbles!

Overigens heeft klaagmeneer groot gelijk. Satesaus is vaak van belabberde kwaliteit en dito smaak. Van de week nog mogen ervaren. Bah.

BlowingBubbles | 25-10-15 | 15:04

Kan geen punt maken zonder te schreeuwen, leeft compleet in het verleden en heeft op basis daarvan absurde verwachtingen, en gaat er daarnaast automatisch van uit dat zijn mening die van de meerderheid is. Dames en heren, we hebben een reaguurder!

M.H.Roberts | 25-10-15 | 14:26

Arme Hans.
Ziet zijn favoriete en ooit druk bezochte snackbar afglijden en maakt zich daar zorgen om.
De zaak is leeg, de pindasaus en kaassoufflé's zijn niet te vreten wegens bezuinigingen op de inkoop.
Hans staat op het punt om weg te gaan en nooit meer terug te komen.
En de baas van dat saaie eettentje, wat eens een gezellig frietkot was, interesseert het geen f*ck.
Verloren zaak Hans. Als trouwe klant ben je tegenwoordig niks meer waard.
Het lijkt de burgers vs de politiek wel.
Iedere weldenkende Nederlander roept dat ons mooie land naar de kleauten gaat, maar geen enkele plucheplakker in Den Haag luistert. Op 1 na dan.
Maar daar heeft Hans nu niets aan. Naar hem luistert niemand.

Schietmijmaarlek | 25-10-15 | 13:50

Hans heeft gelijk, zelf al jaren geleden een frituurpan gekocht. Bevalt heel goed en sneller klaar als naar de frietboer en lauwe frieten eten als je thuis komt.

2863 | 25-10-15 | 13:46

@Piet Karbiet | 25-10-15 | 12:42
Nederland heeft bedacht dat het verstandiger is om de dienstverlening te verminderen en een leger werklozen te hebben.
Ik had een bouwvergunning nodig voor vervanging van mijn kozijnen. Toen we in mijn dorp nog een gemeentehuis hadden was dat zo geregeld. De mensen op het gemeentehuis kennen de situatie en willen graag meewerken aan het verbeteren van de leefomgeving.
Nu is mijn aanvraag behandeld door een stad in de buurt want zelf onze fusiegemeente kan niet meer beslissen over het vervangen van kozijnen.
Uiteindelijk zijn alle wettelijke termijnen verlopen en kreeg ik ambtshalve vergunning. De aanvraag is niet inhoudelijk beoordeeld.
Onze burgemeesters heeft wel veel tijd om zich te laten fotograferen met asielzoekers.
In een fatsoenlijk land, waar nog werk te doen is, hoort geen werkeloosheid te zijn.
Hoe kan je regering zijn van een land dat steeds verder verloedert en waar steeds minder dienstverlening is maar waar wel 600.000 werkelozen zijn en nog denken dat je het goed doet?

domheid regeert | 25-10-15 | 13:43

Gelukkig heeft het frietkot waar ik kom nog wel goeie pindasaus. Klein tentje, woensdag tm zondag open tot 9 uur. Draait veel omzet door bier te verkopen aan marginalen die er de hele dag zitten. En de friet en andere snacks zijn top, en zeker niet te duur.

ElChombo | 25-10-15 | 13:36

Klant is koning en de pindasaus is niet te vreten dus....

derRonald | 25-10-15 | 13:35

Lang geleden dat ik nog in een snackbar ben geweest, want voor het geld dat je voor die rotzooi moet betalen ga ik liever naar de toko voor een paar lekkere Surinaamse broodjes of een baka bana met echt lekkere pindasaus!

BadLieutenant | 25-10-15 | 13:35

Syrische raketgeleerden, letten jullie even op?

MyCatIsDoingThis | 25-10-15 | 13:34

Whaaaaaaaahaha, 't lijkt Jopie van Draadstaal wel :D

Jan6887 | 25-10-15 | 13:03

Ik ben er nog steeds niet over uit of het verschil tussen pinda- en satésaus nu de kruiden zijn of dat ze allebei hetzelfde zijn. Bij sommige frietboeren krijg je in ieder geval een soort met water aangemaakte pindasaus troep, die ontzettend smerig is.

kovariant | 25-10-15 | 13:02

Kijk maar naar dumpert! De reclamemaker moet betalen voor z'n k#treclame en als de kijker geen reclame wil mag hij ook nog even betalen!
Beetje jammer van Dumpert.. Ik adviseer een AD-Blokker die is gratis!
Zakkenvullers allemaal, en maar zeiken op de NPO hypocriet dat is het!

Padre Pio | 25-10-15 | 13:00

"Hai Pipo, wat krij je van me? Tientje? Nou hiero, is wel goed zo." ( Betaald met 25 Gulden)
youtu.be/6iebOa879b0

dysdiadochokinese | 25-10-15 | 12:59

Klant gelijk heeft. Klanten hebben altijd gelijk. En als je dan zo dom bent als ondernemer dat je deze klant uitlacht ga je het niet redden. En daar heb je het dan zelf naar gemaakt. Dom dommer domst!

Hypno2050 | 25-10-15 | 12:58

van_the_man | 25-10-15 | 10:04

Dat is ook echt zo! Het enige wat wij in NL nog te kort komen is schaarste.
Aan alle kanten word het geld slinks uit je zakken getrokken. Dus als je betaald voor pinnesaus mag dat qualiteit zijn! en geen smakeloze Alditroep! Je betaald er voor en net zo veel als voor goede saus..
Hans je hebt gelijk het zijn allemaal focking zakkenvullers!

Padre Pio | 25-10-15 | 12:55

Hans zit op hetzelfde niveau als de pindasaus zo te horen.

Drukvandaag | 25-10-15 | 12:54

De manier waarop daar valt iets over te zeggen, maar hij heeft en punt. Pay more for far less. En de schaapjes ...

defunct | 25-10-15 | 12:48

@Piet Karbiet, spaghetti wordt gemaakt van tarwemeel en water. Verder niks. En je moet spaghetti zolang koken tot die net niet helemaal gaar is. Dat controleer je door te proeven.

fredflange | 25-10-15 | 12:48

Hahaha, die man is echt een verschrikking voor zichzelf...

bwest | 25-10-15 | 12:46

kerel is toch nog vrij netjes, wellicht een borreltje op maar ok.
En hij heeft gewoon gelijk, het vreten in Nederland is de afgelopen 15 jaar veel minder geworden. Het moet allemaal zo goedkoop mogelijk. Ook niet raar met al die premies, heffingen en belastingen die een ondernemer moet betalen. Een fatsoenlijk frietje met een fatsoenlijke gehaktbal zou dan 11 euro kosten.

Henk de Vries2074 | 25-10-15 | 12:43

@necrosis | 25-10-15 | 11:05
Laat ik het zo stellen; heb de Beatles niet bewust meegemaakt. Mijn punt was meer dat postzegels nu '1' of '2' heten maar ze welk elk jaar fors duurder worden. En de Waakhond vindt het allemaal prima. Idioterie. Hier wordt de buslijnen en postkantoren in de dorpen en wijken opgeheven want te duur, niet rendabel. Terwijl je in ieder Frans gehucht naast de kroeg nog een kantoor van de Telecom hebt zitten. Naast vijf bankfilialen en een Tabac. Die wel allemaal dicht zijn van 12 tot 15.00 uur. Hier moet je de post en geldzaken maar ergens tussen de broccoli en uien regelen. In een dorp verderop.

Piet Karbiet | 25-10-15 | 12:42

De patatboer had verstandigen moeten wezen en niet in discussie moeten gaan en die meneer had ook verstandigen moeten wezen als daar niet te vreten is gewoon niet meer daar heen gaan, maar ik wed dat hij er nog steeds de deur plat loopt en ligt te zeiken. terwijl ze hij zelf wel geen baan zou hebben dus ook nooit wat fout doet.

jeroen8325 | 25-10-15 | 12:42

Toch netjes van de snackbarhouder dat hij die raaskallende boze tokkie niet met z'n kop in het hete frituurvet heeft gedouwd...

Peyronie | 25-10-15 | 12:40

@Botte Hork | 25-10-15 | 11:43
.
Ha ha. Of neem een willekeurig pak spaghetti. Daar staat in het kleinst mogelijke lettertype in 47 talen hoeveel e-nummers er in zitten, 200 EN normen, de houdbaarheid, productielocaties, alle bestanddelen, barcodes etc. Je hebt de Hubble telescoop nodig om het allemaal te lezen. Maar HOE LANG je die stengels moet koken staat er niet op.

Piet Karbiet | 25-10-15 | 12:34

Kortom,:"Wij van Geenstijl houden van Hans".

De nieuwe burgerman | 25-10-15 | 12:27

Is dit opgenomen in Steenbergen? Is hij voor of tegen AZC's?

HetOorAakel | 25-10-15 | 12:25

Ik kon nog niet de helft verstaan en wat ik wel kon verstaan was een beetje warrig. Ben deze eeuw nog niet in een snackbar geweest, is het echt zo slecht tegenwoordig? Vroegâh kreeg je een grote zak friet voor 4 personen voor 5 gulden. Nu kun je voor 5 euro zeker nog niet met één persoon eten in een snackbar?

Mike Gaatjeniksaan | 25-10-15 | 12:24

Hans heeft gewoon gelijk. Die fabriekstroep uit de standaard cafetaria's is niet te vreten. Hier nog een klein cafetaria dat met liefde wordt gerund en veel producten uit eigen keuken, ook de sauzen, van mayo tot pinda. Grote porties en super vriendelijke mensen. In het weekend staan de rijen tot buiten. Investeren in kwaliteit heet dat. In het cafetaria van 500 meter verderop is nooit een hond te vinden.

De Psychiater | 25-10-15 | 12:11

Nu nog een paar slecht Nederlands sprekende Chinezen achter de desk en deze meneer springt voor een trein.

Balletje Mayo | 25-10-15 | 12:11

@buurvanurk | 25-10-15 | 11:21
Een restaurant is wat anders dan een ongeschoolde snackbar medewerker in zijn trainingsbroek. Zoals je zegt Precies die zure Hollandsche calvinistische insteek om 2 totaal verschillende horecazaken met elkaar te vergelijken. Als je ergens kan zitten is het niet automatisch een restaurant ;)

Een kok is iemand met passie, in de snackbar vind je mensen die een frikandel proberen te verzuipen in de saus.

toetanchamon | 25-10-15 | 12:09

Dronkenmannen en kinderen spreken onverbloemd de waarheid.
Deze man heeft gelijk; het land is naar de kloten - zelfs de pindasaus.

McMarx | 25-10-15 | 12:06

Hans is wel een dronken flapdrol maar gelijk heeft ie.

Neil_ Skywalker | 25-10-15 | 12:03

Er zijn dus nog mensen die naar snackbars gaan. leuk om te weten. Nu weet ik weer waarom ik dit soort tenten ontwijk.

DanDatDus | 25-10-15 | 12:01

Kom sinds een paar jaar niet mij bij de frietboer. We maken het liever zelf. Veels te duur en bedenkelijke kwalitiet. Laats een keer in Belgie friet wezen eten dan weet je hoe het zit.

Ondanks de bezopen communicatie heeft mijnheer groot gelijk. Weer iets wat naar de klote is gegaan in de land. De good old snackbar.

drammerd | 25-10-15 | 12:00

Respect. Want het woord 'contreien' wist Hans dan toch maar mooi op te vissen uit z'n weggedronken geheugen.

woordgrap van de dag | 25-10-15 | 12:00

@buurvanurk | 25-10-15 | 11:21
Mee eens, prioriteiten stellen is beslist een voorwaarde voor hen die niet zo veel te besteden hebben. Roken of loterijen kunnen geen optie zijn als je geen geld hebt. Ondanks dat worden verpakkingen kleiner en blijven kosten evenhoog of worden hoger. Tezamen met achteruit gaande kwaliteit van de producten. En daar hebben de armen onder ons het eerste last van. Het probleem krijgt pas meer aandacht zodra de middenstanders en tweeverdieners het water aan de lippen staat. Pas dan gaat het belletje rinkelen en worden mensen hopelijk eens wakker.

Good Meuning | 25-10-15 | 11:57

Moet je hier eens kijken uit 2004: Worden ook prijzen van patatjes in genoemd.
forum.www.radartv.nl/viewtopic.php?t=...
Het lijkt wel of met de overgang van de gulden naar de euro alles in een keer flink opgeslagen is.
Wanneer ik dat vergelijk met de prijzen die hier genoemd worden, valt het na 2004 wel mee met de verhoging. Echter alles wordt minder waard dan zou je dus op den duur 5 euro voor een klein patatje met moeten betalen. Komt er helemaal geen kip meer, dan maar de kwaliteit van je bullen omlaag.
En ik ben het eens met nonkel frituur, vroeger (2004) kwam bijna ook alles uit de diepvries.
Een heel enkele keer had je eigengemaakte friet, hier stond een paar km vererop een oude tering caravan van een lokale aardappelboer (Piet Friet) en daar kon je eigengemaakte friet krijgen. Stond een hoogbejaarde moeke achter de vetputjes sprak zelfs 3 woorden Duits (mit oder ohne?). Alleen alle twee allang dood en begraven.

JdelaT | 25-10-15 | 11:52

100% gelijk, ook al zal die er eentje teveel op hebben.

Ik merk het overal, de Chinees gaat achteruit, diverse snackbars, Italianen, Griekse restaurants, zelfs de Indiase restaurants. Ik kan precies vertellen wat ze allemaal hebben veranderd in het nadeel van het menu en gerecht. Ik weet ook waar het aan ligt.

Maar dat hoef ik denk niemand uit te leggen met de opkomst van de eigen merken, de Lidl's, Aldi's, Actions etc etc. We worden voor meer dan 80% belast dus dan bezuinigd de Hollander en dat ga je uiteindelijk merken in de kwaliteit.

Tot de snackbarhouder zegt dat onze smaak is veranderd, dat klopt, we hebben onze eigen smaak verpest tijdens de race to the bottom en onze deelname daaraan.

Stonecity | 25-10-15 | 11:49

JI-HAAT | 25-10-15 | 11:37
Dat is nu de eerste keer dat ik aangenaam verrast ben door een reaguursel van u. Als het goed is zeg ik het ook. Hulde !
De meeste mensen weten al lang niet meer wat lekker is, of wat écht is, hun smaakpalet is afgestemd op alle rommel die de industrie op ons afstuurt.

Nonkel Frituur | 25-10-15 | 11:44

@Piet Karbiet | 25-10-15 | 11:34
Ze weten gewoon van gekkigheid niet meer hoe ze ons moeten belazeren.
Ik kocht gisteren een pak Chocomelk. 'Nu met verse melk' staat op de verpakking.
Dus voorheen dronk ik Chocomelk met verrotte melk? Man man man...

Botte Hork | 25-10-15 | 11:43

justtheblues | 25-10-15 | 10:44

Zelfs met bier op vindt hij het niet te nagelen, dat zegt genoeg! De grootste groep consumenten heeft gewoon een slechte smaak, zij laten zich troep voorschotelen en proppen het zo naar binnen. Laatst haalde ik bij een visboer een lekkerbek van heekfilet, zit ik dat ding op te vreten merk ik op dat het zo'n vieze gore kweekvis 'Panga' is, ik terug om verhaal te halen. Zegt die visboer: Ja de Heekfilet was op dus bla bla bla..... Maar je bent de eerste die het door heeft.....

Bedrijven zoals Unilever zijn grootverbruikers van smaakversterkers, toegevoegde troep die je zo min mogelijk naar binnen zou moeten krijgen.

JI-HAAT | 25-10-15 | 11:37

@Botte Hork | 25-10-15 | 11:13
Dat noemen ze Vooruitgang, is een uitspraak die in huize Karbiet veel wordt gebezigd.
.
Een andere is de Wet van Bob den Uyl; een product dat volmaakt is wordt door de producenten toch verder doorontwikkeld met een slechter resultaat. Bijvoorbeeld de oude glazen melkfles met aluminium dop. Was prima. Dat is nu een kartonnen doos met een klote opening. Om te zien hoeveel melk er nog inzit is er een venstertje, met ernaast een afbeelding van ... de oude melkfles.

Piet Karbiet | 25-10-15 | 11:34

Is die lul nu aan het klagen dat die snackbarhouder niet zeven dagen per week tot één uur 's-nachts werkt.
En wat die snackbarhouder wil, is waarschijnlijk dat die asolul oprot en nooits meer terugkomt. Dat die lul zijn eigen frieten maar bakt.

fredflange | 25-10-15 | 11:33

Frituren doe ik niet meer. Veel te duur en zonde van al dat vet of olie. Nu maak ik patat van aardappelstaafjes gewenteld in een eetlepel vloeibare echte boter of zonnebloemolie die 20 minuten gebakken worden op een bakblik in de oven. Even keren op 12 minuten of zo. En das lekker.
En de man heeft ook gelijk, denk ik. De zaken zien er tegenwoordig wel flitsend uit, maar die dure inrichting moet wel betaald worden. Geef mij maar een kleine ruimte met goede friet, die zaakjes zijn er nog.

AntiSoof | 25-10-15 | 11:32

@rode peper | 25-10-15 | 11:28 ,

ossewit is tegenwoordig trouwens gelukkig wel weer vaker in het assortiment van supermarkten te vinden na jaren van afwezigheid

rode peper | 25-10-15 | 11:32

Had 'ie ook maar eerst de Yelp-reviews moeten lezen.

His Lordship | 25-10-15 | 11:32

@roosvrij | 25-10-15 | 11:11 ,

te kwetsbaar en te veel gif nodig dus vrijwel geheel vervangen door andere rassen. Ik vroeg er laatst naar bij de Appie en het personeel keek alsof ze water zagen branden, bintjes nooit van gehoord...

rode peper | 25-10-15 | 11:28

Zeiksaus, de hit van 2016 in publieke vreetpercelen

Kaltsnautzige | 25-10-15 | 11:25

@buurvanurk | 25-10-15 | 10:56
3,50 voor een plakje deeg en een plakje fatsoenlijke kaas?

domheid regeert | 25-10-15 | 11:23

@Good Meuning | 25-10-15 | 11:01
Bullshit. Nederland is een van de rijkste landen van de wereld. Maar als mensen liever geld wegpissen aan loterijtickets en kankerstaafjes, moet je niet zeuren over de kwaliteit van je frieten. Prioriteiten.

@toetanchamon | 25-10-15 | 11:05
Precies die zure hollandsche calvinistische insteek. Gisteren nog bij een restaurant gegeten. De ingredienten waren misschien 4 euro bij elkaar. Met liefde 40e afgetikt, omdat er in de keuken 3 man staan te zwoegen om daar wat moois van te maken, mijn drank door een lekker wijf ingeschonken werd en ik geen afwas hoefde te doen. ARBEID moet ook betaald, niet alleen het product. Alleen Karl Marx snapte niet dat er verschil in kwaliteit van arbeid zou kunnen zitten...

buurvanurk | 25-10-15 | 11:21

@hurenisvoorpaupers | 25-10-15 | 11:12
Okee, stel, ik word niet zo oud; Ik heb tenminste niet (bij elkaar opgeteld) een paar jaar van mijn leven in de keuken doorgebracht. Met koken en afwassen.

VanBukkem | 25-10-15 | 11:19

@hurenisvoorpaupers | 25-10-15 | 11:10 ,

je moet helemaal niet frituren in olie, dat is niet alleen niet lekker maar olieen hebben vaak ook nog een veel lagere rookpunt dan vet waardoor er veel eerder kankerverwekkende nitrosaminen worden gevormd. Om het rookpunt te verhogen worden deze olieen vaak gehard waardoor transvetzuren gevormd worden, die zelfs 10x schadelijker zijn dan verzadigde vetten wat betreft risico voor hart en vaatziekten.

Frituren doe je in dierlijk vet: ossewit, dat is niet alleen veel lekkerder maar ook gezonder.

rode peper | 25-10-15 | 11:18

Pilsje voortaan maar laten staan.

JanJ | 25-10-15 | 11:18

Hans heeft gelijk, ik stem Hans voor het Europarlement, Mag Hans op mijn kosten elke dag zijn betoog houden tegen het Stalinistisch Bewind in Brussel.

Dhr. W. Anhoop | 25-10-15 | 11:18

Hans heeft gelijk, ik stem Hans voor het Europarlement, Mag Hans op mijn kosten elke dag zijn betoog houden tegen het Stalinistisch Bewind in Brussel.

Dhr. W. Anhoop | 25-10-15 | 11:18

Trouwens saté- of pindasaus maken doe je zelf.
Al naar gelang de benodigde hoeveelheid en smaak ingrediënten vermeerderen/verminderen. Men neme een gietijzeren pannetje, in wat olie een heel fijn gesnipperd uitje en uitgeperst teentje knoflook fruiten (lees, laag vuur!) tot het glazig wordt. Dan een paar eetlepels pindakaas (met of zonder stukjes), verdunnen met volle melk. Hier sambal, ketjap (zoet of zout) bij gieten.

Als dit een dag van tevoren lukt (misschien een goede tip voor Hans...), smaakt ie nog beter en hoef je 'm alleen nog maar op te warmen, ook graag op een laag vuur en als je het in de magnetron doet, doe er dan alsjeblieft een dekseltje op en tussendoor roeren!

Claudia M. | 25-10-15 | 11:17

@Good Meuning | 25-10-15 | 11:01
Dat natuurlijk ook. Zo lang ik een *kilo* friet kan kopen bij de super voor 1,50 zie je mij niet in een snackbar. Wanneer je zelf bakt kun je ook de olie op tijd verversen, dat is zéér belangrijk.
En als je slechts nu en dan een frietje eet zijn er ook nog oven-frieten.
Pindasaus is in allerlei soorten/smaken te koop en als aan de lekkerste nog iets mist, kun je die gemakkelijk zelf op smaak maken.
Ik ging alleen nog naar de snackbar voor een goulash kroket maar die is nu ook in de super (diepgevroren) te koop.

Lupuslupus | 25-10-15 | 11:15

@necrosis | 25-10-15 | 10:52
Een landelijke trend, dat alle snackbars overgenomen worden door allochtonen. Nogmaals: waarschijnlijk omdat het op de Nederlandse manier amper nog te bolwerken is, zo'n snackbar open houden.
'Mijn' snackbar is ook overgenomen door allochtonen. Chinezen in mijn geval. En de hele familie werkt mee. Waarschijnlijk tegen kost en inwoning.

VanBukkem | 25-10-15 | 11:13

@Piet Karbiet | 25-10-15 | 10:54
Tijdje terug heb ik een appartement gekocht in Amsterdam.
KPN gebeld op om door te geven dat ze het tv abonnement op mijn naam moeten zetten.
Wat krijg ik te horen? Op uw adres zit geen aansluiting. En dat terwijl er een keurig gemonteerde KPN centrale in mijn gangkast zit en aansluitingen (met signaal) in alle kamers. Ik heb ze er zelfs foto's van gemailed, met tv aan op de achtergrond maar ze blijven ontkennen dat op mijn adres een aansluiting zit. En mocht ik dit wel willen kan ik een monteur van ze inhuren. Te dom om te schijten die helpdesk.
Ongezien de typhus voor ze uiteraard.

Botte Hork | 25-10-15 | 11:13

domheid regeert | 25-10-15 | 11:04
Toen onze regering de "witte kassa's" deed invoeren, ook voor frietkoten, waardoor men geen zwart geld meer kan verdienen om er personeel mee te betalen, toen heb ik besloten dat het ook voor mij genoeg was.
En frieten met de hand snijden, dat lukt nog wel, maar eigen kroketten en stoofvlees maken, dat kan al eeuwenlang niet meer, niet tegen de prijs die de consument bereid is te betalen. Als u als friturist uw eigen kroketten zou maken, dan kruipt daar zoveel arbeid in dat u 5 Euro per kroket zo moeten vragen om dezelfde winstmarge te hebben als op diepvrieskroketten.

Nonkel Frituur | 25-10-15 | 11:13

En dat ik er nu nog steeds zo ontzettend jong uitzie(ik was 27 toen ze me vroegen 'ben jij wel 18?') wijt ik volledig aan al die conserveringsmiddelen die Unilever door mijn vreten gooit.
VanBukkem | 25-10-15 | 11:05

Zal wel door je groeiachterstand komen van die Unilever rotzooi. Wacht maar tot je 50 bent ( als je het haalt met die zooi)

hurenisvoorpaupers | 25-10-15 | 11:12

Bintjes(waar zijn ze gebleven?) zelf schillen en door de fritessnijder stampen, voorbakken en afbakken in Ossewit. Hans is welkom!

roosvrij | 25-10-15 | 11:11

*/ Rob Geus modus aan

" Hier word ik niet blij van "

\* blacklight uitdoen doet

KaiserSoza | 25-10-15 | 11:10

domheid regeert | 25-10-15 | 11:04

Juist goede olie is het belangrijkste. Maar ook hier zit de industrie te klootzakken want goede olie is stervensduur. 10 jaar geleden kon je top olijfolie kopen voor 8,- de liter. Tegenwoordig is dat 18,- per liter ( zo niet meer). Zo zal het ook wel gaan met het frituurvet.

hurenisvoorpaupers | 25-10-15 | 11:10

Thomas Acda met pruik?

langelus | 25-10-15 | 11:09

Verder maken wij hier de pindasaus zelf met o.a. verse volle boerenmelk en echte pindakaas en wat sambal.

Piet Karbiet | 25-10-15 | 11:06

@justtheblues | 25-10-15 | 10:44
Dat er met ons eten geknoeid wordt is evident. Maar of dat nou per definitie slecht voor ons is, waag ik te betwijfelen. Zo eet ik zelfs bijvoorbeeld nagenoeg alleen maar kant en klaar-maaltijden. En dat ik er nu nog steeds zo ontzettend jong uitzie(ik was 27 toen ze me vroegen 'ben jij wel 18?') wijt ik volledig aan al die conserveringsmiddelen die Unilever door mijn vreten gooit.

VanBukkem | 25-10-15 | 11:05

Het is jammer dat snackbars tegenwoordig én krankzinnig duur zijn geworden én steeds mindere kwaliteit leveren.
Die klant, dronken als hij is, bedoelt het wel goed en aan de snackbareigenaar: niet luisteren is inderdaad straks faillissement.
Nou ja, goed voor de volksgezondheid zeg maar. Maar het blijft jammer.

Ik heb tegenwoordig een airfryer, daarmee wordt het wel goedkoper, maar niet automatisch gezonder vanwege de acrylamides...

welatenheterbijzitte | 25-10-15 | 11:05

@buurvanurk | 25-10-15 | 10:56
3,50 voor een plakje kaas met ei/bloem/ei/paneermeel en dat even in het frituur? kun je heel duur over gaan doen, maar kost geen klote inkoop.

toetanchamon | 25-10-15 | 11:05

@Piet Karbiet | 25-10-15 | 10:54
Een postzegel van 10 cent?
Ik durf gewoon niet te vragen hoe 'jong' u bent...

necrosis | 25-10-15 | 11:05

Niets zo deprimerend als een frietkot waar ze ingevroren seperatorvlees in het vet gooien.
Deze man zegt gewoon wat iedereen wel weet.
Hoeveel frietbakkers zijn er nog die eer in hun werk hebben en zelf frieten snijden, goede olie uitkiezen en zelf hun kroketten en kaassoufle's maken?
Frikandellen kan je gewoon ingevroren kopen. Die horen nou eenmaal goor te zijn.

domheid regeert | 25-10-15 | 11:04

@hurenisvoorpaupers | 25-10-15 | 10:56
Ja maar dan kost een zak friet geen 1,50 euro maar 1,80 euro. En dan gaan mensen toch maar weer naar die goedkope tent verderop, al is het niet te vreten.

sinar2 | 25-10-15 | 11:03

Een halve liter Paulaner Hefe Weise Dunkelbier uit Beieren is net over de grens 69 cent. Hier bij de Appie 2 euri. Afzetter. Een een lokaal biertje van 33 cl. ook. Een flesje Skuumkoppe € 2,59 want de hop is duurder. Me reet.

Piet Karbiet | 25-10-15 | 11:02

@Guido | 25-10-15 | 10:57
Natuurlijk heeft de media altijd 'gelijk':
www.telegraaf.nl/binnenland/24657293/_...
Ik vraag me af waarom die Miltenburg niet per direct de laan uitgeschopt wordt.

necrosis | 25-10-15 | 11:02

@buurvanurk | 25-10-15 | 10:56
En hoe zou dat komen denk je, dat steeds meer Nederlanders niet meer dan EUR1,10 willen/kunnen betalen voor een kaassouflé? Zal een hint geven: misschien omdat ze het niet hebben?!

Good Meuning | 25-10-15 | 11:01

Deze man is dronken, en kennelijk richt hij zijn pijlen alleen op zijn eten... Kennelijk is die Heineken marinade nog van sublieme kwaliteit. Maar of Hans helemaal ongelijk heef??

Omefrenk | 25-10-15 | 10:58

Helemaal mee eens! Je kan die zooi het beste wegschieten met een kanon

pindasauskanon | 25-10-15 | 10:58

Een driewerf 'Hallal snackbar'. Hans for President!

Aristotalloss | 25-10-15 | 10:58

@Berthe | 25-10-15 | 10:21
Kennie. Alles is de schuld van Greet. Als ik de media mag geloven.

Guido | 25-10-15 | 10:57

Nederlanders zijn jankerds: Als je betere producten wilt, moet je niet ook meteen het goedkoopste willen. Als hij tegen die Patatboer zegt dat hij best 3,50 voor een ambachtelijke kaassoufle wil lappen, staat er volgende week weer echte kaassoufle op het menu. Maar nee, daar willen we wel maar 1,10 voor betalen.
If you pay peanuts...

buurvanurk | 25-10-15 | 10:56

Hans heeft 100% gelijk. Als ik nog geen miljonair zou zijn zou ik het binnen 3 jaar worden als je Zeeuwse bonken ging voorbakken en afbakken op de zelfde dag, geserveerd met een goede vette mayo ( en geen gezoet rotzooi) en natuurlijk echte zelfgemaakte pindasaus. Wat zeg jij Nonkel?

hurenisvoorpaupers | 25-10-15 | 10:56

@Botte Hork | 25-10-15 | 10:38
Zekers. En we hadden 1 PTT en een postzegel van 10 cent.
Laatst een nieuwe TV gekocht met kutsignaal. De helpdesk vroeg waar de kabel zat? Nou, in de gangkast. En de TV? In de huiskamer. Aha, die afstand was meer dan 12 meter, ik kon wel bij UPC signaalversterker huren a € 34 per maand. Vooruitgang, noemen ze dat. Heb nu wifi.

Piet Karbiet | 25-10-15 | 10:54

Vooralsnog komt de beste patat van het Vlaams Friteshuis, Voetboogstraat in Amsterdam.

Ik blijf dat volhouden!

godverdegodverdomme | 25-10-15 | 10:54

Een 2-tal jaar geleden deed ik mijn laatste frituur van de hand. En ik wist waarom.
Deze klant heeft gewoon 100% gelijk. De industrie gaat steeds verder met het gesjoemel, en er komt een punt dat de mensen het niet meer pikken.
Hulde voor Hans !

Nonkel Frituur | 25-10-15 | 10:54

Tegenwoordig ben je zomaar 15 euro kwijt, omgerekend is dat bijna 35 gulden... Daar kon vroeger de hele straat van mee-eten. En verder wat Claudia M. op 10:17 zegt!
Klik_hier | 25-10-15 | 10:34

Tegenwoordig verdient elke sukkel 100.000 gulden. In het gulden tijdperk moest je daarvoor nog directeur zijn.

Blootkapje | 25-10-15 | 10:53

Alexander Pechkop | 25-10-15 | 10:45
LOL, dat tasje is zijn wekelijkse 2 kaassouflees en een zakkie 10 euro friet voor hem en Bertje?

Harry Turtle | 25-10-15 | 10:53

Waarom heeft toch godverdomme 85% van de wereldbevolking na tien jaar smartphones nog steeds niet door dat je horizontaal moet filmen?!? Wat fucking achterlijk man!!

demagoog.en.atheist | 25-10-15 | 10:53

@VanBukkem | 25-10-15 | 10:44
Lollig dat je over Aziaten begint, de snackbar hier om de hoek is namelijk eigendom van een Turk, het personeel is inderdaad Aziatisch.
Toen ik nog een jonge necrosis was (zeg 20 jaar) stond er nog een Nederlandse vent met tattoo's achter de vetputten.

necrosis | 25-10-15 | 10:52

Wacht maar tot ie straks bij de allahu snackbar moet komen, dan denkt ie met weemoed terug aan de pindasaus van Ron .

Castor12 | 25-10-15 | 10:49

Sjoemel kabinet
Sjoemel software
Sjoemel saté
Sjoemel soufflé
ons hele land gaat naar de ratsmodee

Berthe | 25-10-15 | 10:49

Ander product: chocoladevla (loop ik thuis al jaren over te klagen dat ie niet meer is wat het is geweest.
Dunne troep tegenwoordig (Campina). Een paar maanden geleden Den Eelder tegengekomen (maakt nog echte ambachtelijke vla. Ingrediënten Den Eelder 5 stuks, waarvan GEEN verdikkingsmiddel. Campina stuk of 10, waarpnder WEL verdikkingsmiddel. Den Eelder blobt als een dolle en die van Campina lijkt bijna chocomel. Kun je nagaan wat een troep die Campina erin pleurt om het nog enigszins op vla te laten lijken. Grote fabrikanten kijken ieder jaar of ze voor 3% lagere kostprijs kunnen gaan. De kwaliteit en smaak gaat ook 1 of 2% naar beneden, maar is acceptabel t.o.v. vorige versie van het produkt. Wat ze niet in de gaten hebben is dat je dit geen 20 keer achter elkaar moet doen. Ik heb in ieder geval besloten nooit meer zuivel van de grote jongens te kopen. Den Eelder for life!! Zo, nu weer even een pilletje....

dildona | 25-10-15 | 10:49

Koekeloere, 10.10
Vluchten, tof idee, kan ie daar gaan emmeren over de kwaliteit van de "pinnekaas", of "pinnesaus".
Dien ze in de noodopvang hier ook

mallekater | 25-10-15 | 10:48

35 jaar fastfood maakt meer kapot dan je lief is...

medusa324 | 25-10-15 | 10:48

Koekeloere, 10.10
Vluchten, tof idee, kan ie daar gaan emmeren over de kwaliteit van de "pinnekaas", of "pinnesaus".
Dien ze in de noodopvang hier ook

mallekater | 25-10-15 | 10:48

Het is een klein drama, maar hij heeft gelijk. Ik kom al jaren niet meer bij een snackbar vanwege de erbarmelijke kwaliteit.

roosvrij | 25-10-15 | 10:47

Daar snijdt Hanssie met z'n dronken kop toch wel hout, gisteren toevallig sinds héééle tijd weer eens een frietje gehaald om thuis op te peuzelen, en inderdaad de satésaus is echt niet geweldig, en ook nog eens veel te weinig.

Spaansche Griep | 25-10-15 | 10:46

Op naar de volgende snackbar.
Dáág, Hans.

mallekater | 25-10-15 | 10:46

Bij de gemiddelde snackbar ben je €7,- kwijt en heb je niks (patatje/kroketje) vet vreten is het nieuwe roken, je betaalt veel en veel te veel om je vervolgens als en debiel te laten behandelen (vaak door iemand in een trainingsbroek)

toetanchamon | 25-10-15 | 10:45

Als ik goed luister, meen ik Hans Spekman te horen. Hahaha

Alexander Pechkop | 25-10-15 | 10:45

@JdelaT | 25-10-15 | 10:32
Ik zou Rutte wel eens dronken willen horen spreken, en Merkel en Juncker en die Belg met dat rotte gebit...

necrosis | 25-10-15 | 10:44

@yade | 25-10-15 | 10:15
Dat al die snackbars tegenwoordig gerund worden door
Aziaten komt volgens mij door het verstikkende ondernemersklimaat in dit land; de enigen die daar nog weerstand aan kunnen bieden, dankzij hun voorbeeldige werkmentaliteit en doorzettingsvermogen, zijn de Aziaten. Voor de Nederlandse (snackbar)ondernemer kan het eigenlijk niet meer uit, zo'n snackbar runnen; veel te hard werken voor veel te weinig geld. (En dan heb ik het nog niet eens gehad over de beroerde werktijden en die patatlucht de hele dag om je heen.)

VanBukkem | 25-10-15 | 10:44

Je kunt natuurlijk wel lachen om dit filmpje en grapjes maken over bier maar hij heeft wel gelijk.
Het meest trieste aan dit filmpje is dat mensen geeneens meer weten wat ze eten en er genoegen mee nemen dat grote bedrijven als Unilever knoeien met je vreten.
Totaal geen bewustwording was ons eten vandaan komt en wie het maakt

Rest In Privacy | 25-10-15 | 10:44

Misschien is het aanschaffen van een eigen frituurpan iets voor deze man. Maak je meteen je punt.

Digitaal Smoelwerk | 25-10-15 | 10:41

Als snackbars nou eerst weer overschakelden op lekkere ossewit ipv smerige kankerverwekkende plantaardige olieen zou dat een hoop schelen.

rode peper | 25-10-15 | 10:40

@DKP | 25-10-15 | 10:09
Hetzelfde geintje ken ik van de koffie-automaat op de middelbare school.
De oogsten in Brazilië waren mislukt en de prijs voor een bekertje koffie ging van 25 naar 35 cent.
Het jaar daarop was de oogst van koffie prima maar was er van prijsverlaging bij de automaat geen sprake
En bij de prijs van benzine zie ik precies hetzelfde.
Als de olie duur is, gaan de prijzen omhoog, maar zodra de olie flink zakt, kost de benzine nog steeds een vermogen wegens 'oude voorraden'.
Vreemd dat benzine binnen een dag met een dubbeltje kan stijgen omdat er schijnbaar geen 'oude voorraden' meer zijn.

necrosis | 25-10-15 | 10:40

Dat is volgens mij de plaatselijke snackbar in Nederhorst den berg.
Daar kom ik al jaren niet meer. Die satésaus smaakt naar koffiedik en die kaassoufflés.... hou maar op.

Halal gehaktbal | 25-10-15 | 10:39

@Piet Karbiet | 25-10-15 | 10:34
Gelukkig hebben we de foto's nog.. *plop! * *snik... * Op vroeger!

Botte Hork | 25-10-15 | 10:38

DeMaurice | 25-10-15 | 10:10

Yo, treursmurf !

Ergens voor betaald hebben en je mening geven omdat je de kwaliteit kudt vindt. Tuurlijk, geen probleem. Dik 4 minuten gaan lopen blèren over de mindere kwaliteit (in een snackbar of all places) dan ben je behoorlijk sneu.
.
Kwaliteit van je lokale vetschuur ondermaats (geworden). Eén keer gewoon zeggen. Blijft vervolgens nog steeds kudt ? Niet meer langskomen, niet meer daar bestellen en gewoon doorlopen.
.
Dit uitgebreide, pijpzeikende geklaag over trivialiteiten (pindasaus godomme, ik bedoel maar) is mij te groot geworden in 2015.

Grijskijkert | 25-10-15 | 10:38

Hans voor president! Wordt tijd weer eens de waarheid te vertellen!

BarneyBoner | 25-10-15 | 10:37

@VanBukkem | 25-10-15 | 10:32
Ons nepparlement is hierin nog de hoofdschuldige. Ik eis een tribunaal.

Botte Hork | 25-10-15 | 10:35

Sinds Hans dat nieuwe Kutbier is gaan zuipen is zijn hele smaak gewoon veranderd .

Castor12 | 25-10-15 | 10:35

Jetstream | 25-10-15 | 10:30
Idd , aardappeloogst mislukt hup 10 euro cent omhoog en dit gaat er noot meer af.
Pindasaus wordt ook niet meer zelf gemaakt, alles uit een emmer.

Eurotokkie | 25-10-15 | 10:35

@Botte Hork | 25-10-15 | 10:22
.
De strippenkaart, patat op de pof, zwemles op school, een rokende leraar, bier op je vijftiende, het ziekenfonds, oom agent, punk, geen ar en bee, Europacups 1 winnen, betaalbare huizen...

Piet Karbiet | 25-10-15 | 10:34

Het excuus dat wordt gegeven "Wij maken niks zelf, wij zijn ook maar afhankelijk van onze leveranciers" geldt niet. Als de snackbar er voor kiest om kwaliteitssnacks in te ruilen voor goedkope meuk is hij zelf verantwoordelijk voor de keuze. Hij kan de leverancier van de goedkope meuk niet verantwoordelijk houden dat ze inferieure spullen leveren. En als de satéhsaus niet te vreten is stap je over op een merk dat wel lekker is. Maar de Nederlandse middenstander kijkt eerst naar de prijs bij inkoop en waar hij alles voor de laagste prijs kan krijgen en dan pas naar de kwaliteit. Hier ook, stelletje Aziaten runnen een snackbar en verkopen ook maaltijden die niet te vreten zijn. Ze halen hun bestaansrecht helemaal uit de verkoop van bier. Het is eigenlijk meer een soort café geworden.
En Hans moet gewoon een friteuse kopen, ze zijn in de aanbieding bij de Lidl. En misschien wat minder drinken.

Osdorpertje | 25-10-15 | 10:34

Ik kom al jaren niet meer bij snackbars. De prijs die je voor een patatje mét en een kroketje moet betalen slaan helemaal nergens meer op. Kun je bijna voor naar een restaurant.

Ikdachthetniet | 25-10-15 | 10:34

Tegenwoordig ben je zomaar 15 euro kwijt, omgerekend is dat bijna 35 gulden... Daar kon vroeger de hele straat van mee-eten. En verder wat Claudia M. op 10:17 zegt!

Klik_hier | 25-10-15 | 10:34

Hans heeft wel gelijk, die troep is ook niet meer te hachelen. Waar Hans alleen een beetje aan voorbij gaat is dat deze problemen niet zo zeer worden veroorzaakt door de detailhandel, maar meer doordat ons geld steeds minder waard wordt. Dat zie bij alle producten. Laten we ermee stoppen om het elkaar kwalijk te nemen en het probleem neerleggen bij de bankiers en jawel daar heb je ze weer: de gl... gl... globa... Blurp! Goffe de Goffe, krijg het m'n strot niet meer uit! Globalisten! Ja, toch gelukt!

Good Meuning | 25-10-15 | 10:33

Ik begrijp dat meneer gefrustreerd is vanwege die nieuwe sluitingstijden: Vroeger kon je in noodgevallen nog snel effe naar de snackbar voor een paar blikken bier. Tegenwoordig zijn die klootzakken om 10 uur 's avonds al gesloten.
Willen ze nou godverdomme geld verdienen of niet?!

VanBukkem | 25-10-15 | 10:32

Arme man. En aardige, geduldige mensen achter die balie.

waskuip-admiraal | 25-10-15 | 10:32

Dronken mensen spreken altijd de waarheid!

JdelaT | 25-10-15 | 10:32

Buiten het stemverhef vind ik het niet eens zo'n slecht gesprek. Probeer gewoon weer een beetje ambacht terug te brengen Ron, dan praten de mensen op feestjes weer positiever over je toko, haha goede moraal van het verhaal wel.

pluk-87 | 25-10-15 | 10:32

... Hans heeft een punt. Hij kan het weten, is 35 jaar klant - Heeft twee jaar geleden al aangegeven dat de pindasaus niet te vreten was. Waarschijnlijk doet Hans min. 2x wekelijks een 'waren'-check om proefondervindelijk vast te stellen of de kwaliteit mogelijk verbeterd is.

Zaniksmurf | 25-10-15 | 10:31

Bah, verticaal gefilmd.

zeg maar jansen | 25-10-15 | 10:30

Hij heeft inderdaad een punt , alles wordt minder maar wel de prijs opschroeven zogenaamd de grondstoffen zijn duurder ,dikke veter en we trappen er met zijn alle in , ik heb nog een leuk voorbeeldje wel ander onderwerp maar leuk om te vertellen ,nieuwe set lichtmetalen velgen voor een auto kosten hier in NL 1200 euro zelfde velgen en zelfde merk haal ik in Rusland voor 110 euro ? we worden met z'n alle gigantische genaait zowel door de regering en zowel door de leveranciers.. ja.. ja grondstoffen duurder dikke veter .

Jetstream | 25-10-15 | 10:30

Hij doet het heel oprecht en hij heeft een punt. Steeds meer kom je gestandaardiseerde meuk tegen. Net als Mc Donalds wel vet of zoet maar verder geen smaak. Want niemand mag het vies vinden omdat het echt smaak hebt. Je moet verdomme al naar Duitsland of België om echt te kunnen genieten. Ik zeg meer Hansen die lef hebben en zich verzetten.

Graaier | 25-10-15 | 10:29

Valt me toch tegen dat Nonkel hier geen mening heeft.

Marral | 25-10-15 | 10:29

Haha, filmpje gekeken zonder de tekst te lezen. Michiel Romeyn was inderdaad het eerste wat in me opkwam. Vooral die Johnny en Wil sketches

Hank Nozemans | 25-10-15 | 10:29

Hans mag zich nog gelukkig prijzen; hier zijn de meeste frietkotten omgetoverd in hippe Berlijnse eettentjes waar een jongen met een baard moeilijk staat te doen bij een espressomachine. Bij de tafel allemaal verschillende houten stoeltjes en onduidelijke broodjes voor 5 euro.

Piet Karbiet | 25-10-15 | 10:28

@jemagookniksmeer | 25-10-15 | 10:16
fritueses en alcohol zijn een hele slechte en gevaarlijke combinatie

rode peper | 25-10-15 | 10:27

#Kom in Verzet!

atheïstisch stemvee | 25-10-15 | 10:26

Deflatie van kwaliteit en inflatie van prijs worden sluimerend als een hete kroket aan de consument door de strot geduwd door dit beste kabinet sinds de 2e wereldoorlog. Duidelijk zichtbaar aan de onderkant van de samenleving, de snackbar om de hoek. Drank laat gelukkig het eerlijke verhaal horen waarbij de mainstream media met alle gemak dergelijke zaken moedwillig niet bespreekbaar maken.

Imprimatur | 25-10-15 | 10:25

Wintertijd frieten... lekker koud enzo. Met pindasaus waar nu een koud donker vel op zit, jammie...

BSE rundfunk | 25-10-15 | 10:24

Klopt ergens wel wat hij zegt. Vroeger hadden de meeste snackbars eigen gemaakte snacks wat ze bijzonder maakte.
Tegenwoordig doet een snackbar alleen maar producten van sligro en makro opwarmen.

ET007 | 25-10-15 | 10:23

Lekker hoor, dat zuipen. En daarna lekker vreten en schreeuwen.
Ziet er bekend uit. Wij schreeuwden altijd tegen de shoarmaboer.
Met zn kleine bakjes saus... als ik eraan terug denk word ik al weer woest :p

Draaikontje | 25-10-15 | 10:23

Jeetje, waar maakt ie zich druk over. Er zijn mensen op deze wereld die te maken krijgen met een instabiele wifi verbinding. Gaat hij zich druk maken over de kwaliteit van de pindasaus?

Arnold9638 | 25-10-15 | 10:22

Kaas eten = moord!

Kaas de Vies | 25-10-15 | 10:22


Misschien heeft Hans iets teveel op maar hij heeft wel gelijk,
Ze verkopen alleen nog maar troep en die prijs die ze ervoor vragen is ook belachelijk, openingstijden zijn ook van brrr , gaan veel te vroeg dicht.
Heb nu zelf een frituurplannetje gekocht en dit bevalt met prima.
Hans veel sterkte.
* trekt een biertje open *

Eurotokkie | 25-10-15 | 10:22

@van_the_man | 25-10-15 | 10:04
Vroeger waren veel dingen ook beter. Minder regels, de Gulden, geen Rutte, grenzen, geen sluitingstijden in de kroeg, minder middeleeuwse import, en bier kon je nog gewoon bij de pomp halen. De lijst is eigenlijk oneindig.

Botte Hork | 25-10-15 | 10:22

GHans heb glijk

am*dam | 25-10-15 | 10:22

SOA-bonen in en deze konterijen!
Mooi, Hans!

nemoj me jebat | 25-10-15 | 10:21

Het is de schuld van Rutte

Berthe | 25-10-15 | 10:21

Toch heeft AC De Boer hier meer aan dan een rapport van een dure fingerfood trend consultant.

Harry Turtle | 25-10-15 | 10:20

mindless | 25-10-15 | 10:02
Analoogkaas maakt meer kapot dan je lief is. Je smaakpapillen om te beginnen.

seven | 25-10-15 | 10:19

Feitelijk heeft ie een punt; je krijgt inderdaad beduidend minder kwaliteit en kwantiteit voor je centen tegenwoordig en ook ik kan me daar soms kapot aan ergeren... Daarnaast houdt ie 't nog redelijk netjes, ik heb er voor minder veel erger te keer zien gaan.

Claudia M. | 25-10-15 | 10:17

Wie is hier nou de snackbar, gij of ik?

Mastermattie | 25-10-15 | 10:16

Hans heeft wellicht gelijk (ik kan de kwaliteit van AC de Boer in Alkmaar bevestigen noch ontkennen) maar de oplossing is gelukkig nabij:
koop.
een.
friteuse.

jemagookniksmeer | 25-10-15 | 10:16

Nou, met al die aziaten die nu snackbars runnen is de kwaliteit echt ver te zoeken. Alles is gebakken in pindaolie, de patat is gemaakt van rijst en de kaassouflé is gewoon een kaasloempia geworden.

yade | 25-10-15 | 10:15

De nederlandse horeca is gewoon heel slecht. En door de steeds langzaam doorgaande verslechtering valt het niet eens op totdat je in bijvoorbeeld Duitsland of België komt.

sinar2 | 25-10-15 | 10:15

Nou, met al die aziaten nu die snackbars runnen, is de kwaliteit echt ver te zoeken. Alles is gebakken in pindaolie. De patat is gemaakt van rijst en de kaassouflé is gewoon een kaasloempia geworden.

yade | 25-10-15 | 10:15

En Nonkel, wat zijn uw bevindingen m.b.t. de kwaliteit van het gefrituurde in de kotten?

Flink Ployd | 25-10-15 | 10:14

Hans heeft helmaal gelijk.. de pindasaus is tegenwoordig zoete meuk en de frieten zijn opgeblazen meelstaafjes.

horsteknots | 25-10-15 | 10:13

Ja ik hou ook niet van veranderingen,geef die man groot gelijk.

Eurotokkie | 25-10-15 | 10:13

Jeh pindaaahsauws smaakt naaaah schultenbrau!

Harry Turtle | 25-10-15 | 10:11

Ben benieuw of Eurodinges dit ook de schuld van Wilders vind, maar alles wordt beter want alle vluchtelingen zijn hoogopgeleide patatbakkers met een zeer fijn gevoel voor de juiste hoeveelheid pindasaus.

DKP | 25-10-15 | 10:11

Kind van mevr. Kaas?

toetanchamon | 25-10-15 | 10:10

Ik denk dat Hans de vulling van een kaassoufle heeft waar normaal hersenen horen te zitten.

rokertje | 25-10-15 | 10:10

Hij kan best gelijk hebben, maar om meer winst te maken gaan fabrikanten & ondernemers met de grondstoffen rommelen. Zo zit er op een diepvriespizza veelal geen echte kaas meer, en zo zijn er nog tig voorbeelden te geven. Ik begrijp de frustratie van deze man wel, maar gelukkig voor hem is het bier nog redelijk, haha....

JI-HAAT | 25-10-15 | 10:10

iets voor het collectief geheugen? Niet Hans maar de pindasaus.

Pimmetjes | 25-10-15 | 10:10

laten we ff wel wezen droeftoetertjes boven me, ieder mens dat ergens voor betaald ongeacht hun mentale conditie mag ook zijn of haar mening geven,

en het zou me niks verbazen dat de pinda saus kut is, bij de makro bijvoorbeeld verkopen ze pindasaus-pasta. die troep moet je eerst bewerken voor het enigzins eetbaar is

DeMaurice | 25-10-15 | 10:10

Ik zou vluchten, Hans. Is nu helemaal van deze tijd.

Koekkeloere | 25-10-15 | 10:10

Hij heeft wel een punt.

Jaren geleden werd de friet duurder door een slechte aardappeloogst. Het jaar er op was de oogst weer prima. Werd de friet weer goedkoper denk je?

En hier bij de patatkraam moet je tegenwoordig ook dubbel mayo dubbel pinda bestellen omdat je anders halverwege droge patat zit te vreten.

DKP | 25-10-15 | 10:09

-weggejorist-

Wesper | 25-10-15 | 10:08

Ik ga vanavond ook maar eens bij mn lokale frietkot langs om verhaal te halen, want de strekking van Hans snijdt wel hout. De patatboeren knijpen het gewone zakkie pinda inmiddels af tot een afgeteld bakkie met vingerhoedje prefab pindasausch...

Dr.Rotten | 25-10-15 | 10:08

"... is geen kaas meer! Is gewoon SOAboon! "
En die pinnesaus.

Grandioos! Erfgoed.

Driewerf Hoezee | 25-10-15 | 10:07

Met een snee(tje) in je neus (of mentaal niet helemaal waterpad, kan ook) gaan lopen klagen in een snèkbàrj over kwaliteitsverlies van de pindasaus, de kaassouflé alsook de openingstijden....
.
Dan ben je best wel sneu en ingesneeuwd.

Grijskijkert | 25-10-15 | 10:07

De Nederlander als klager anno 2015.
Klagen , klagen en nog eens klagen over dat vroeguh alles beter was.

van_the_man | 25-10-15 | 10:04

Is een ontwenningskliniek wellicht iets voor Hans?

roze_bril | 25-10-15 | 10:04

Drank maakt meer kapot dan je lief is.

mindless | 25-10-15 | 10:02

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken