Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

'AIVD wist dat Theo zou worden vermoord'

ik zeg lekker niksVervelend nieuws voor minister Remkes. Zo beschikt het Openbaar Ministerie over een getuige die de inlichtingendienst AIVD heeft gewaarschuwd dat Mohammed Bouyeri Theo van Gogh zou gaan omleggen. Deze man, van Marokkaanse afkomst, kent Bouyeri sinds 1997, en kwam regelmatig bij hem over de vloer. Zoals gebruikelijk bij onze geheime dienst werd er niets met deze info gedaan. Justitie bevestigt het bestaan van de getuigeverklaring, de AIVD doet het af als een broodje-aapverhaal. Ze hebben in ieder geval de schijn tegen. Trouwens iemand nog zin om voor deze prutsers microfoontjes te plaatsen?

Reaguursels

Inloggen


De aivd is zo nuttig als tieten op een kruiwagen. Kunnen ze nou werkelijk helemaal niks.

Multikuli | 28-04-05 | 16:42

Is er eindelijk een Marokkaan die betrouwbaar is, luistert niemand naar hem. Het lijkt wel het verhaal van 'Peter en de wolf'.

Framoes | 28-04-05 | 02:39

En sommige hebben problemen met internet

gavrillo | 28-04-05 | 02:15

Over criminelen binnen de opsporings-en veiligheidsdienstten kan de Koninklijke Marechauche meepraten. Het is naief om te denken dat er binnen de aivd geen dubbele belangen zijn. Zij weten ook dat niemand hen controleerd. Sommige mensen kunnen met deze macht en vrijheid niet omgaan.

gavrillo | 28-04-05 | 02:14

Over criminelen binnen de opsporings-en veiligheidsdienstten kan de Koninklijke Marechauche meepraten. Het is naief om te denken dat er binnen de aivd geen dubbele belangen zijn. Zij weten ook dat niemand hen controleerd. Sommige mensen kunnen met deze macht en vrijheid niet omgaan.

gavrillo | 28-04-05 | 02:13

@ exarchos28-04-05 @ 00:40

Blinde schapen.

Ahum | 28-04-05 | 00:41

offtopic
Volgens mij is 'Ahum' een gereïncarneerde Kouwes die de afgelopen weken niets anders gedaan heeft dan alle afleveringen van 'The X-Files' duizend maal heeft gezien....

exarchos | 28-04-05 | 00:40

Het zou kunnen zijn dat aivd haar eigen onkunde en apathie probeert te verbergen. Wat een mens al niet doet om zijn eigen hachie te redden. Kijk maar naar die pedo's die hun slachtoffers vermoorden om de pakkans te verkleinen. En ze haten echt geen kinderen.
Maar andere scenario's zijn er ook. Misschien heeft een fundamentalistische olie-sjeik gedreigd om de olie kraan dicht te draaien als Van Gogh niet de mond werd gesnoerd. Omdat dat niet legaal mogelijk is in Nederland zou iemand de aivd opdracht hebben kunnen geven om een extremist vrijbaan te geven. De aivd moesten hem natuurlijk wel in de gaten houden om te weten of hij wel de juiste man was voor dit klusje.
Maar dat tweede lijkt mezelf een beetje vergezocht.

gavrillo | 27-04-05 | 22:25

Ik denk dat jullie op het goede spoor zitten!

Maar ik vermoed dat weinigen deze beerput durven open te trekken.

Na de moord op Fortuyn werd zijn woning na 2 uur al leeggetrokken...... dus ook de afluisterapparatuur werd verwijderd.

Pas een week later werd de woning van Volkert doorzocht.

Hoezo verkeerde prioriteiten?

Het lijkt allemaal onlogisch...... totdat je beseft dat hier een agenda aan ten grondslag ligt, waar de meeste mensen nachtmerries van krijgen.

Ahum | 27-04-05 | 21:16

gavrillo: "Eerst laten ze bandjes verdwijnen waar mogelijk (en nu dus zo goed als zeker) uit zou blijken dat de aivd op de hoogte was van de plannen van Mo B en zijn kornuiten. Vervolgens proberen ze degene dit het bovenstaande bevestigen kan af te schilderen als een leugenaar."

Zie ook de weblog van Leon de Winter:

Woensdag 27 april 2005, 10:49
De opslagcapaciteit van de AIVD
Een paar weken geleden zou de inlichtingendienst AIVD afgeluisterde gesprekken hebben gewist omdat ze te weinig opslagcapaciteit zouden hebben en dus harddisks of tapes moest wissen.

Dat is net zo'n geloofwaardig verhaal als het fotorolletje waarop indertijd de rampen in Srebrenica waren vastgelegd maar dat door een foutje zou zijn vernietigd.

Daar heb ik toen honend op gereageerd.

En van dat gebrek aan opnamecapaciteit bij de AIVD geloof ik ook niets.
Maar de politieke elite in Nederland laat dit allemaal gebeuren. Terwijl de positie van VVD-minister van Binnenlandse Zaken Johan Remkes op het spel moet staan, terwijl CDA-minister van Justitie Piet Hein Donner uitentreuren moet worden ondervraagd, heeft Den Haag zich in de Europese Unie-illusies gestort en worden discussies over onze veiligheid niet of nauwelijks gevoerd.

Maar de onrust neemt toe.

Signalen
Iets deugt er niet rondom de moord op Van Gogh. Alle signalen wijzen erop dat de moord toch door een groep was opgezet.

Het Algemeen Dagblad bericht dat de Syriër die de inspirator van Mohammed B. was op de dag van de moord heel makkelijk wist weg te komen.

En de Volkskrant brengt het opmerkelijke bericht dat de AIVD getipt zou zijn over de moord op Van Gogh door iemand uit de omgeving van Mohammed B.

Dit is te veel toeval, allemaal.

Als u of ik een opnameprobleem hebben, kopen we voor een paar tientjes een extra harddisk waarop we 100 GB kwijtkunnen. Kan de AIVD wanneer het om zoiets belangrijks gaat als het afluisteren van een cel die terrorisme wil bedrijven, niet ook een harddiskje aanschaffen?

Is dit echt allemaal geklungel of worden we voorgelogen?

Wat wil de AIVD bij ons weghouden? Waarom moest dat bericht over het wissen van gesprekken de wereld in gebracht worden? Data wissen uit ruimtegebrek komt in Nederland bij geen enkel bedrijf meer voor, maar kennelijk nog steeds bij de AIVD.
Ben je paranoïde wanneer je dat niet gelooft?

Getuigenverklaring
En dan nu ook nog dat bericht over de tip, bevestigd door het Openbaar Ministerie. Dit schrijft de Volkskrant: 'Het Openbaar Ministerie bevestigt het bestaan van de getuigenverklaring. De AIVD wilde in eerste instantie geen commentaar geven, maar een woordvoerder verklaarde in tweede instantie dat sprake is van een broodje-aapverhaal. "We hebben nooit of te nimmer contact gehad met deze getuige", aldus de AIVD-woordvoerder. In een feitenreconstructie die de ministers Donner en Remkes een week na de moord op Van Gogh naar de Tweede Kamer stuurden, is ook geen melding gemaakt van de waarschuwing van de getuige.'

De laatste zin vind ik ook intrigerend. Acht dagen na de moord had het spektakel van het Laakkwartier plaats, en we weten inmiddels dat de jongens die daar werden opgepakt met Mohammed B. een celletje vormden. In die 'feitenreconstructie' kan dus niet alles gestaan hebben. Ook niet de gewiste info, ook niet de verdwijning van de Syriër, ook niet de getuigenverklaring die zo belastend is voor de AIVD.

Het Srebrenica-fotorolletje heeft aangetoond dat de politieke elite tot op het hoogste niveau bereid is te liegen - dat zal nu weer gebeuren. We hebben een paar goede klokkenluiders nodig om deze zaak open te breken.

Bron: www.elsevier.nl/opinie/weblog/asp/webl...

(Je kunt er ook reageren)

Dr. Dr. Bartholdy | 27-04-05 | 20:30

Eerst laten ze bandjes verdwijnen waar mogelijk (en nu dus zo goed als zeker) uit zou blijken dat de aivd op de hoogte was van de plannen van Mo B en zijn kornuiten. Vervolgens proberen ze degene dit het bovenstaande bevestigen kan af te schilderen als een leugenaar. De aivd komt met geen enkel zinnig argument en het volk moet hun zomaar geloven. Het beetje krediet dat ze nog hadden na de moord op Fortuin hebben nu toch echt verspeeld. Remkes als verantwoordelijk minister kan wat mij betreft voorgoed vakantie gaan vieren, op eigen kosten dan wel. Geen enquetecommissie, we weten genoeg.

gavrillo | 27-04-05 | 20:14

RealShowStopper: "Dat wordt idd. het vraagstuk voor de komende 10 jaar: is the damage done beyond repair?"

Ik denk dat het inderdaad te laat is. Extrapoleer de ontwikkelingen in de Randstad in de afgelopen 20 jaar naar de komende 20 jaar..... Segregatie neemt alleen maar toe (denk aan dat rapport van laatst over Amsterdam) met als gevolg dat Nederland één grote etnisch-religieuze lappendeken wordt als Bosnie of Libanon.

De PvdA en de PvdA stemmers hebben dan hun zin gekregen: de multiculturele samenleving in praktijk gebracht.

Ik ben niet de enige gezien de vele Nederlanders die het land verlaten - zoals ze eerder Amsterdam, Rotterdam en Den Haag verlaten hebben en inmiddels ook Utrecht, Leiden, Gouda, Culemborch etc. verlaten.

Ik wens de achterblijvers veel sterkte - en hoop dat als hun manier van leven bedreigd wordt ze zich herinneren dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor deze situatie omdat ze zelf jarenlang CDA of - erger - PvdA en GroenLinks hebben gestemd.

Dr. Dr. Bartholdy | 27-04-05 | 20:01

@ FustViking27-04-05 @ 15:52

Ik ben blij dat er nog iemand wakker is.
De meeste idioten denken werkelijk dat het een stel terroristen met breekmesjes waren.
Nog daargelaten dat ze bij NORAD niet heeft ingegrepen en de meest hoogwaardigheidsbekleders, van tevoren gewaarschuwd zijn om op 9/11 niet te vliegen.

Inmiddels zijn er verschillende reddingswerkers die gezien hebben dat er 3 zwarte dozen uit de puinhopen zijn gehaald.
En die zijn uiteraard onmiddelijk door de FBI geconfisqueerd en de getuigen te verstaan gegeven hun mond dicht te houden "National Security".

Ahum | 27-04-05 | 19:54

@ Gladio77 27-04-05 @ 15:10

Jij moet wel echt iets mankeren.
Succes ermee!

Ahum | 27-04-05 | 19:50

Starf*cker; het parlement roept hier alleen spoedebatten bijeen als er een minister eens iets anders zegt dan een andere minister. Want dat is veeeeeeeeeeel belangrijker.

vanrechtsheeftvoorra | 27-04-05 | 19:49

@ Pannie27-04-05 @ 13:42

John Kerry en George Bush zijn neven.
Ook zijn ze beiden lid van Skull&Bones.

Ahum | 27-04-05 | 19:48

@ Pannie27-04-05 @ 13:37

De Israeli's hadden 3 verdiepingen in het WTC.
Ze hebben een week voor tijd de huur permanent opgezegd.

Ahum | 27-04-05 | 19:47

Zeemo27-04-05 @ 15:38

Ik vraag me af wie de stumper is........

Ahum | 27-04-05 | 19:45

@Dr. Dr. Bartholdy 27-04-05 @ 19:27

Dat wordt idd. het vraagstuk voor de komende 10 jaar: is the damage done beyond repair?

TheRealShowstopper | 27-04-05 | 19:42

Ex: "Laat staan Links, die sowieso toch niet hoort."

Nee, de PvdA komt met ludieke voorstellen om Lonsdale hoofddoeken en kostuums te gaan dragen. Ik denk niet dat dit voorstel bijdraagt aan het afwenden van de nakende burgeroorlog.

De 'eenmotorige mug' Wilders presteert op dit gebied dus gewoon meer dan een hele A330 vol met PvdA kopstukken.

Waarom is dat? Dat is omdat nu de huiveringwekkende ellende die voortkomt uit de door door de PvdA jarenlang wervend aangeprezen multicultuur voor iedereen zichtbaar wordt ze niet weten wat ze moeten doen.

Hun visie op de maatschappij blijkt ondeugdelijk - ja dan wordt het lastig oplossingen voor problemen te bedenken.

Dr. Dr. Bartholdy | 27-04-05 | 19:27

@ex Klein puntje voor Geert.

Starf*cker | 27-04-05 | 17:10

@starfucker
je moet nou toch ook wel toegeven dat GW toch wel de enigste in het Parlement die bovengenoemde vragen stelt aan leden van het kabinet. Die lulletjes van de VVD en CDA willen natuurlijk vooral geen afbreuk aan de coalitie door dit gezeur over de werkwijze van de AIVD. Laat staan Links, die sowieso toch niet hoort (behalve de SP dan).
Maak niet uit of je de rest van zijn punten 'simpel' vind, hij doet een poging om deze beerput open te trekken..... waarvoor hulde imo

exarchos | 27-04-05 | 17:04

@Dr. D. Geert is helaas maar een eenmotorige mug. Ik doel op de grote fracties. En wat nou schriftelijke vragen! Een spoeddebat!!! Dit moet godverdomme een bom onder het kabinet zijn. Een tikkende tijdbom. Ik zie hier een goed plot voor een nieuw boek van Tomas Ross.

Starf*cker | 27-04-05 | 16:36

@FustViking 27-04-05 @ 15:52

Toffe nick. Nu maar hopen dat je de medereaguurders niet per ongeluk je nick gaan omdraaien....

TheRealShowstopper | 27-04-05 | 16:13

Starf*cker: "Ik ruik hier een enorme doofpot. In echte grote-mensen-landen zou het Parlement nu de verantwoordelijke bewindslieden ter verantwoording roepen en bij een onbevredigend antwoord naar huis sturen."

Geert Wilders, at your service:

----------
Volgens de Volkskrant van woensdag bestaat er een getuige die de AIVD heeft gewaarschuwd voor de moord van Mohammed B. op Theo van Gogh. De getuige heeft de moord op Van Gogh voorspeld. In de feitenconstructie die de ministers Remkes en Donner maakten wordt geen melding gemaakt van de getuige. Wilders stelt Kamervragen.

Geert Wilders stelt schriftelijke vragen aan de Ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken.

1. Heeft u kennisgenomen van het bericht "AIVD getipt over aanslag Van Gogh"?1

2. Is het waar dat het Openbaar Ministerie heeft bevestigd dat er een getuigenverklaring bestaat van een Marokkaan die heeft verklaard dat hij de AIVD gewaarschuwd heeft voor de moord van Mohammed B. op Theo van Gogh? Wat is de precieze inhoud van de getuigenverklaring en berust deze getuigenverklaring op de feiten? Heeft de AIVD daadwerkelijk een tip gekregen dat er een aanslag door Mohammed B. op de heer Van Gogh zou worden gepleegd?

3. Zo ja, waarom heeft de AIVD dan nagelaten deze informatie tijdig - d.w.z. voor de moord op de heer van Gogh- te gebruiken en door te spelen naar politie en justitie zodat concrete actie had kunnen worden ondernomen?

4. Wilt u deze vragen nog deze week beantwoorden?

(1) De Volkskrant, 27 april 2005

Bron: www.geertwilders.nl
------------

Dr. Dr. Bartholdy | 27-04-05 | 15:53

@Ahum
Being paranoid does not mean you're not being followed. Toch? Ook mooi dat de zwarte dozen gesmolten bleken, maar dat paspoort was tiptop in orde.

FustViking | 27-04-05 | 15:52

@Ahum
Je en volgens mij kon je ook het portret van de duivel zien in de rookwolken die uit het WTC kwamen.

En voordat het vliegtuig het WTC raakte schoot hij eerst nog rakketten af op het wtc.

Je bent een stumper

Zeemo | 27-04-05 | 15:38

Ahum. je moeder is een hoer maar dat terzijde jij islamofascist.

Gladio77 | 27-04-05 | 15:10

Alle moslims moeten zich gewoon onder dwang bekeren tot het Christendom. Is het gezeik zo afgelopen.

Gladio77 | 27-04-05 | 15:08

Ik ruik hier een enorme doofpot. In echte grote-mensen-landen zou het Parlement nu de verantwoordelijke bewindslieden ter verantwoording roepen en bij een onbevredigend antwoord naar huis sturen. Ik vrees dat hier Remkes en Donner er weer mee wegkomen. Het parlement blijft oorverdovend stil. Wat een kutland ...

Starf*cker | 27-04-05 | 15:07

@brusselmans: Verdomme. Ik ben de Joden helemaal vergeten. Wat zijn ze toch sneaky!

bwahaha | 27-04-05 | 14:55

Moslimkindertjes? In Amerika?
Toch niet in dat Fascistenland?
Die moeten dat vast heel erg geheim houden daar, anders worden ze vast vervolgd/zonder proces opgesloten & gemarteld/het land uitgezet!

Pannie | 27-04-05 | 14:19

@Pannie 27-04-05 @ 13:37

Er werden vast ook gratis ijsjes uitgedeeld op de bovenste verdieping aan moslimkindertjes.

TheRealShowstopper | 27-04-05 | 13:45

Ahum had je al deze belangwekkende informatie eigenlijk niet naar het Kerryteam kunnen doormailen?
Of zat/zit John Kerry ook in het complot?

Pannie | 27-04-05 | 13:42

Ahum als wij die Amerikaanse propaganda nou wat minder geloven, beloof jij die linkse propaganda dan wat minder te geloven?
Ps was het niet ook zo dat alle 'Joden' die in het WTC werkten die dag vrijaf hadden genomen?

Pannie | 27-04-05 | 13:37

@Ahum 27-04-05 @ 13:30

Ga door! Ga door!

TheRealShowstopper | 27-04-05 | 13:35

TheRealShowstopper27-04-05 @ 12:27

Ze hadden bijvoorbeeld een paspoort van een van de terroristen in de puinhopen van het WTC gevonden.......
Behalve het feit dat het al absurd is dat een paspoort vliegtuigcrash en de instorting van het WTC zou hebben overleefd...... bleek 2 weken later dat de eigenaar van de paspoort gewoon nog leefde........ toen is het verhaal snel terug getrokken.

Op de passagierslijsten kwam geen enkele arabisch naam voor..... terwijl er toch 20 aan boord waren?

Ahum | 27-04-05 | 13:30

En de Goden waren kosmonauten niet te vergeten!

Pannie | 27-04-05 | 13:26

@TheRealShowstopper27-04-05 @ 12:27

Moet je voorstellen......... de daders blazen zich live op TV op, daders dood........ niemand die nog vragen stelt.

Of neem die enorme wolkenkrabberbrand in Madrid van afgelopen Februari...... een leger van camera's stond 48 uur lang te wachten tot de wolkenkrabber in elkaar zou storten........ want dat was toch immers ook op 9/11 gebeurd?

Maar hij stortte niet in...... de enige bekende instortingen door brand van zulke stalen constructies is 3 keer op 9/11 gebeurd. Nooit daarvoor........ nooit meer daarna.
De brand in de WTC torens had zo'n lage temperatuur dat mensen in het gat klommen die door de vliegtuigen veroorzaakt waren. Als je de beelden nog kunt herinneren: een enorme vuurbal komt er uit het WTC op het moment dat het vliegtuig naar binnen vliegt........ het merendeel van de kerosine is onmiddelijk buiten het WTC ontbrand.

Brandweermensen die de getroffen verdiepingen bereikt hadden, zeiden dat het merendeel van het vuur al gedoofd was en dat ze slechts 2 teams nodig zouden hebben om de verschillende brandjes te blussen.

Ahum | 27-04-05 | 13:25

En de maan is gemaakt van groene kaas...

Pannie | 27-04-05 | 13:22

@Brusselmans

Michael Moore doet in zijn documentaire voorkomen dat president Bush teveel op vakantie was en dat daardoor de aanslagen op 9/11 mogelijk zouden zijn geworden.
Daarnaast zouden de FBI, CIA, NSA ook volstrekt incompetent zijn geweest.

Daarmee zijn Bush en de veiligheidsdiensten vrijgepleit van betrokkenheid. Kan iedereen weer rustig gaan slapen.........

Terwijl bij de aanslag op het WTC van 1993 onomstotelijk is vastgesteld dat de FBI de explosieven heeft geleverd.
8 jaar later hebben ze de klus afgemaakt.

Ahum | 27-04-05 | 13:15

Ik geloof niet dat 'wij Nederlanders' zo goed zijn in inspecteurtje spelen maar meer in het droogleggen van waterplassen en bruggen bouwen , ja toch.......

Rest In Privacy | 27-04-05 | 13:13

De AIVD (vh BVD) hangt aan elkaar vast van amateurisme, ambtenarij (zelden iets goeds uit overheidsorganen zien komen) en doofpotpolitiek. Waar landen als Engeland en Frankrijk tenminste nog een serieus te nemen dienst hebben, klungelt & kloot Nederland dat het een lieve lust heeft. Waarschijnlijk met de instelling van voor WO II; het zal ons wel niet treffen & we blijven lekker neutraal (dat kost ook niet zoveel).

BummBumm | 27-04-05 | 12:53

@ Ahum

Vergeet je niet wat linkjes naar de hooggeleerde beschouwingen van Michael Moore?

Dan kan Bwahaha zijn vermoedens in het grote ingenieuze joods/blanke complot bevestigd zien worden.

Brusselmans | 27-04-05 | 12:52

Tja, met zulke salarissen hoef je ook niet veel te verwachten. Zit net iets boven het minimum?

Flierefluiter | 27-04-05 | 12:38

@Ahum 27-04-05 @ 12:16

Dat verkeerde namen van verdachten zijn gebruikt (om welke reden dan ook) is nog geen bewijs dat het een "inside job" was. Laat me raden, de aanslagen in madrid zijn ook gepland door de spaanse regering?

TheRealShowstopper | 27-04-05 | 12:27

Hmmm, ben je je pilletjes vergeten te slikken? Moet je niet doen hoor, straks zie je overal een samenzwering....

Qantrix | 27-04-05 | 12:25

@Qantrix.

De Nederlandse overheid is blij met burgers zoals jij.
Niet teveel vragen stellen....... gewoon alles slikken.

Ahum | 27-04-05 | 12:20

@therealshowstopper.

Als jij een beetje intelligent was, dan had je al snel kunnen vaststellen dat de officiële versie van 9/11 zo lek als een mandje is.

Maar ook jij kiest ervoor om de oogkleppen op te houden en blindelings op de overheid en media te vertrouwen.

Ahum | 27-04-05 | 12:16

@vraagstaart 27-04-05 @ 11:56

en dan dit:

"Redouan Al-I. is een asielzoeker uit Syrië die eind jaren 90 naar Nederland komt. Hij ontwikkelt zich tot aanhanger van Takfir Wal Hijra, de gewelddadige politieke islam."

Asielzoekers waren toch van die zielige mensen die in eigen land werden vervolgd? Hoe vaak heb ik nu al gehoord dat er verdachte oorlogsmisdadigers en criminelen tussen zitten? Conclusie: ieder geval apart onderzoeken en vooral geen generaal pardon. Gek trouwens, de partijen die in het verleden om het hardst riepen dat je elk verhaal van elke asielzoeker apart moet behandelen en onderzoeken (en terecht lijkt me) roepen nu om het hardst dat we dat vooral niet moeten doen en een generaal pardon moeten toepassen?!

TheRealShowstopper | 27-04-05 | 12:13

Alles in het leven hangt af van de energie die je er in wilt steken. Dat bepaald het succes. En of het nou in de sport, bedrijfsleven, mooie auto of wat dan ook is. Als je er zelf tevreden over bent is het toch prima?

tiswat | 27-04-05 | 11:58

@TRS Met valse papieren in het vliegtuig, kan allemaal. Wat een land.

vraagstaart | 27-04-05 | 11:56

.
Die VWO'ers leren toch maar mooi genoegen te nemen met dat benepen salaris van de AIVD. Een bedrag waarvoor de gemiddelde huurmoordenaar nog niet eens de fietsbanden laat leeglopen van zijn mogelijke slachtoffer.
Dat die geletterde VWO'ers geleerd hebben genoegen te nemen met zo'n fooi is mooi meegenomen.
.

Jonker Hacq | 27-04-05 | 11:55

@. tiswat 27-04-05 @ 11:46

Ok.

TheRealShowstopper | 27-04-05 | 11:55

generegeerd moet zijn genegeerd

knutsel | 27-04-05 | 11:54

@muxje

Nee, naar een situatie met liquidaties moeten we niet toe, maar kan er niet in de wet opgenomen worden dat als jij in alles te kennen geeft schijt te hebben aan de Nederlandse samenleving, dat je dan gewoon het land uitgedonderd kunt worden? Dat moet toch haalbaar zijn?

zum kotzen | 27-04-05 | 11:53

Leider Hofstadgroep kort voor dood Van Gogh land uit

Syriër op moorddag gevlucht

@http://www.ad.nl/artikelen/Nieuws/1114495929647.html

TheRealShowstopper | 27-04-05 | 11:53

kwam de aivd wellicht goed uit dat Theo de uitverkorene was bij Mo. Theo was al tijden een pane in the ass voor de spionnenbrigrade, en zeker met zijn film over Pim's moord waarin de aivd een smerig rolletje meespeeld.

polderklootzak | 27-04-05 | 11:53

Dus als ik het goed begrijp heeft een vriend van Mo B. de AIVD gewaarschuwd, wisten ze dat hij tot de kring rondom circa 150 verdachte personen behoorde, waren ze bekend met Theo's -in de media breed uitgemeten- denkbeelden en hebben ze het vervolgens generegeerd. Het wordt tijd dat hier eens wat (let wel figuurlijke) koppen gaan rollen.

knutsel | 27-04-05 | 11:52

@tiswat 27-04-05 @ 11:46 precies de doelstelling van Paradoxxxjes hormoonloze VWO-er? LOL!

vraagstaart | 27-04-05 | 11:50

Ik bedoel misschien te zeggen dat om leiding te kunnen geven je een compleet beeld moet hebben van een organisatie van alle taken en alle problemen die alle medewerkers op elk niveau kunnen tegenkomen. Dat leer je niet op het VWO je weet niet wat medewerkers die met de handen werken meemaken. Een aangeleerd meerderwaardigheidsgevoel is niet voldoende om goede leiding te kunnen geven. Gelukkig hebben oudere meer ervaren mensen de leiding in bedrijven en instellingen, maar die zijn dan weer minder flexibel en wantrouwen den jonge snuiters. Ach alles moet anders!

paradoxxx | 27-04-05 | 11:50

@neemjemoederindemali
Waar ik het meest een hekel aan had en heb bij de VWO-ers is de ongekende arogantie tov de "lager" opgeleiden. En dat noem jij kinderen met het meeste verstand. Dit gedrag zie je later dan ook terug zoals Paradoxxx @27-04-05 @ 11:30 al beschreef.

de bier | 27-04-05 | 11:49

@TheRealShowstopper
Lol...

HyBriD VorTeX | 27-04-05 | 11:48

Ach Real, huisje boompje beestje. Wat dat betreft heb ik alles goed voor elkaar.

tiswat | 27-04-05 | 11:46

@ tiswat 27-04-05 @ 11:43

"Nooit geen spijt van gehad."
= altijd spijt.

TheRealShowstopper | 27-04-05 | 11:44

Ja, en ik ben blijven steken bij MBO omdat ik op tijd de kroeg in wou. Nooit geen spijt van gehad.

tiswat | 27-04-05 | 11:43

echt een geval van broodje-kebabverhaal...

De Zuid-Limbabwaan | 27-04-05 | 11:43

/off topic @paradoxxx c.s. Welk VWO was dat? Ik heb er zelf op één gezeten waar het toch ff anders ging. Een enkele nerd, maar die tref ik liever dan Neanderthalers wiens zinnen altijd eindigen op "bek verbouwen".

vraagstaart | 27-04-05 | 11:42

Sorry Ventus je was me voor.

paradoxxx | 27-04-05 | 11:42

@ de bier wijde of weide wereld? Maakt eigenlijk geen fok uit als we het maar begrijpen niet.

paradoxxx | 27-04-05 | 11:40

@ahum: Wat een bullshit heb ik gelezen op die site, ahum ik had een pest humeur maar dankzij die sites heb ik even goed kunnen lachen.

Qantrix | 27-04-05 | 11:39

de bier ook een voorlichtingsdagje op het VWO gehad? Het niveau VWO is voor de kinderen met het meeste verstand, dat ook daar een zooitje wereldvreemde idioten tussen zitten wil niet zeggen dat ze achterlijk zijn. Op de lagere school heb ik wel veel dombo's meegemaakt maar op het VWO zaten er toch echt een hoop minder. Zucht, misschien word ik oud en is het VWO ook niet meer wat het geweest is.

neemjemoederindemali | 27-04-05 | 11:38

'Hij is een van de weinigen uit de kring rondom B. die voluit meewerkt aan het onderzoek'. Justitie tuint er duidelijk in; over een tijdje staan ze er versteld van wat de Hofstadgroep weet over Justitie.
@paradoxxx. Leer je op het VWO echt dat het de 'weide' wereld is?

ventus_aqualis | 27-04-05 | 11:38

@Muxje, Je kunt Israel toch niet met Nederland vergelijken? Zum Kotzen had het over een inlichtingendienst.

tiswat | 27-04-05 | 11:36

iedereen die vraag, wat had de aivd kunnen doen met deze info:
De AIVD had op zijn minst prioriteit kunnen leggen bij het opnieuw aftappen van MO B, nadat hij zn nummer wijzigde.

bwahaha | 27-04-05 | 11:35

@paradoxxx
Juist,
Ik heb zelden zulk wereldvreemd volk gezien dan op het VWO. Bij de Mavo-ers was het allemaal wat groffer maar 10 keer gezelliger.

de bier | 27-04-05 | 11:33

@ tiswat: Altijd dat gelul over opleidingen. Ik heb zelf het VWO gedaan en als ik terugdenk aan wat voor stripfiguren daar zaten. Slijmballen en jaknikkers te fantasieloos om zichzelf een middag te kunnen vermaken of onttrekken aan het toezicht van hun ouders. Altijd huiswerk op tijd af en vooruit werken. Hormoonloze boekenwurmen. Natuurlijk niet allemaal, maar toch, dat dat soort figuren dit land leiden is geen geruststellende gedachten. Na het VWO ben je een wereldvreemde boekenwurm daarom vertrekken er ook zoveel voor een jaartje de weide wereld in. Maar het gros duikt meteen weer de boeken in voor 4 jaar omm daarna te mogen heerschen over dat domme domme volk. Segregatie... Er moet nog veel veranderen (zucht)

paradoxxx | 27-04-05 | 11:30

@zum kotzen: of ik nou blij zou moeten worden van een AIVD die de Mossad gaat nadoen? Denk het niet.
Je hebt gelijk als je stelt "de Nederlandse wetgeving en mentaliteit zijn gewoon niet opgewassen tegen dit soort types.". Een rechtstaat is niet te verdedigen tegen gemotiveerde terroristen. Dat is geen reden om de rechtstaat dan maar overboord te zetten. Helemaal niet als je bedenkt dat Israël, ondanks de verregaande bevoegdheden van hun veiligheidsdiensten, ook zeer regelmatig met aanslagen te maken heeft.

Muxje | 27-04-05 | 11:30

ik heb nog een paar kruiskopschroeven, mag ik nu bij de AIVD werken?

neemjemoederindemali | 27-04-05 | 11:29

@. vraagstaart
Oh... ik dacht al ja :)... ok.

HyBriD VorTeX | 27-04-05 | 11:22

Wat had de AIVD kunnen doen aan de moordplannen van Mo Bouyeri? Als plattegronden met aantekeningen, wapens, ontstekers en geytenneuqerpropaganda nog niet voldoende zijn voor een veroordeling, waarom een moordplan dan wel? Mohammedje zou hooguit 2 weken zijn vastgehouden en vervolgens lekker verder gaan met zijn moordplannen, die gasten zijn toch niet te stoppen (alhoewel, ik heb begrepen dat een paar gram lood wonderen doet).
Nee mensen, de Nederlandse wetgeving en mentaliteit zijn gewoon niet opgewassen tegen dit soort types. We moeten naar een systeem toe waarbij dit soort types meteen het Nederlanderschap afgepakt kan worden, en meteen deporteren naar het land van herkomst. Of we richten een Nederlands Guantanamo Bay in, op een waddeneiland ofzo, en we sluiten ze voor onbepaalde tijd op, zonder proces, want dat leidt toch alleen maar tot vrijspraak. Of de AIVD kijkt even naar de Israëlische collegae, die wel daadkrachtig en slagvaardig op kunnen treden.

zum kotzen | 27-04-05 | 11:19

@Ahum 27-04-05 @ 10:56

Tja, als er zelfs een internetsite voor bestaat dan moet het wel waar zijn he?!
Dit is zeker ook een favoriet van jouw?

www.jomanda.nl/

TheRealShowstopper | 27-04-05 | 11:16

@HV Zweeds, voor "Ik geef er niets om" - tot ik de tekst goed las. Toen alleen afschuw en medelijden met Xuan. Geen typo dus, maar te snel gereaguurd. Sorry.

vraagstaart | 27-04-05 | 11:13

@. vraagstaart
Yag Tyker Om Det? Typo?

HyBriD VorTeX | 27-04-05 | 11:08

OK, dus er was een Marokkaan die de moord op van Gogh wou tegenhouden, maar de parodie op inlichtingendiensten had 'm liever dood dan levend!?

Als de reden is, zodat ze meer centjes krijgen, is dat iig gelukt. Volgens mij moet er maar eens een AIVD'er in de cel van MO'B worden geplaatst. En met hem mee worden veroordeeld. puke

bwahaha | 27-04-05 | 11:07

Wil je een betere inlichtingendienst? Dan zul je even bij de Israeli,s in de keuken moeten kijken. Best wel te doen. Alleen dan moet je hier enkele beklemmende regels afschaffen en het kost iets meer.

tiswat | 27-04-05 | 11:07

In ieder geval is de AIVD trouw aan de principes van ozne overheid. Eerst wachten tot het kalf veilig en wel verdronken is, eventueel nog een beetje helpen, en dan de put dempen met de grond waar een nieuwe put mee gegraven wordt. Vooral niet vooruit kijken, en zéker signalen negeren die de regenten onwelgevallig zijn. Want het is voor St. Job in Grootmokum wel lekker rustig, nu Theo geen lullige srtukkies meer schrijft. Wordt-ie toch nog premier van Nederland misschien. Kan hij fijn op landelijk niveau de boel bij elkaar houden. Dan moeten Wilders en Ayaan maar liever emigreren, want signalen over voorbereidingen van aanslagen op hun persoontje worden door Cohens persoonlijke bruinhemden verdonkeremaand. Hadden ze maar democratischer moeten zijn!

vraagstaart | 27-04-05 | 11:03

@Ndrangeta, De VMBO,ers krijgen in dit geval uitvoerende taken. Er zullen vast nog wel een aantal VWO,ers bovenstaan.

tiswat | 27-04-05 | 11:01

Tsjonge, en dit stelletje losers moet een nationale veiligheidsdienst voorstellen,
justitie zegt zus, de AIVD zegt zo..., de moord op van Gogh was met deze tip waarschijnlijk toch niet te voorkomen geweest, dan was er iemand anders geweest die dit geflikt had, maar dit prutswerk geeft aan hoe die gasten werken, neem nou bv dat ze Samir een weekje kwijt waren, ze hebben totaal geen grip op dit soort gasten, of het zijn een ongelooflijk stelletje amateurs....

brutus68 | 27-04-05 | 10:59

@ HyBriD VorTeX 27-04-05 @ 10:45
Yag Tyker Om Det!

vraagstaart | 27-04-05 | 10:56

Ze doen hun best , ze verwachten nu van hun nieuwe mensen "reslutaatgerichtheid"

Thygros | 27-04-05 | 10:56

@Ahum 27-04-05 @ 10:49

"9/11 was een inside job"

lijkt me een mooi voorbeeld van een uitspraak van iemand die door angst wordt gedreven.

TheRealShowstopper | 27-04-05 | 10:52

de bandjes met de gesprekken zijn gewist tijdens het ontwikkelen.... uuuuhhhh.... oh nee, wacht, het ging anders....

TheRealShowstopper | 27-04-05 | 10:50

De AIVD had er alle belang bij dat er een terroristische moord zou plaatsvinden.
Sindsdien wordt de privacy van de burger in alle dimensies aangetast. En de mensen vinden het nog goed ook.
Ieder volk krijgt de regering die ze verdiend. Nederlanders zijn blinde schapen die door angst worden voortgedreven.
9/11 was een inside job...... en deze moord hebben ze laten gebeuren omdat men nu niet zo moeilijk doet over allerlei strenge wetten.

Ahum | 27-04-05 | 10:49

@Ndrangeta
<flamebait>
Voordeel is wel dat MBOers wat dommer zijn en niet zoveel vragen stellen. Befehl ist befehl. Niet nadenken maar doen enzo.
</flamebait>

yumpie | 27-04-05 | 10:48

Maximum salaris: ? 2439 bruto per maand

dan VRAAG je toch om corruptie en bijklussen!

Thijzzz | 27-04-05 | 10:47

@yumpie

Misschien. Achteraf is het makkelijk praten.

Maar wat zou je zelf liever willen? De info zodat je zelf actie kan ondernemen of zie je liever dat ze het 'voor je eigen bestwil' stilhouden?

Lellebel | 27-04-05 | 10:46

"Functie-eisen:
MBO werk- en denkniveau, met een opleiding in de elektrotechniek of elektronica." ... Niet zo vreemd dat er zoveel geprutst wordt bij de AIVD als ze MBO-breintjes aannemen.

Ndrangeta | 27-04-05 | 10:45

Die fxckers van de AIVD hadden toch niks op met Theo. veel te kritisch.

Beau | 27-04-05 | 10:45

nou ik wou daar werken maar die vrekken betalen bar slecht

web_grazer | 27-04-05 | 10:44

Vind dit overigens een hele domme manier om zo personeel voor dit soort werk te gaan zoeken.

Bomber Jack | 27-04-05 | 10:44

@Yumpie>Wel eens van Echelon gehoord?

superjan | 27-04-05 | 10:42

Daarnaast is het natuurlijk wel weer zo dat een commerciële manager meer verdient dan Balkie. Dus dan zit direct met de volgende conclusie: -vrijwel alle prov? eh? adviseurs en ALLE andere verwante landelijk bestuurders zijn mislukt in het echte leven, vroeg of laat, en komen dan daar dus terecht. Kan toch niet anders?

HyBriD VorTeX | 27-04-05 | 10:42

@lellebel
eerlijk gezegd had onze Theo daar toch nix van aangetrokken. Eigenwijs genoeg.

yumpie | 27-04-05 | 10:41

moderne jongens daar bij de AIVD: "Het ingevulde en ondertekende formulier kunt u per post (dus niet via e-mail) sturen naar het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, t.a.v. het wervingsbureaux..."
per post? wasdah?

yumpie | 27-04-05 | 10:40

En natuurlijk was het ook te veel moeite voor de AIVD om Theo zelf even op de hoogte te stellen van Mo's moordplannen.

Lellebel | 27-04-05 | 10:40

Geloof persoonlijk ook niet dat het bij de AIVD van die slimmerikken zijn. Maar met alleen plannen kunnen ze niks dat is onlangs wel weer bij die rechtzaak van Shamir A. gebleken.

Bomber Jack | 27-04-05 | 10:39

Remkes verrijkt zichzelf en zijn naasten ten koste van de agenten die eerder mogen 'stoppen' etc.
.
Remkes is een domme boer die inziet dat hij faalt en nu nog ff snel wat appeltjes voor de dorst moet regelen. Eigenbelang. Dus echt gek vind ik het niet dat geen één goede Cop of AIVD-er deze man 'vertrouwt' met de informatie die nodig is. Opzouten.
.
Dit kabinet had moeten vallen. Stel prutsers. Heeft even geduurd voordat ook ik dit doorhad, maar na alles even rustig gerecapituleerd te hebben lijkt me dat het beste.

HyBriD VorTeX | 27-04-05 | 10:39

En als ze Bouyeri opgepakt hadden voor z'n rituele slachting hadden ze 'm wel weer in vrijheid gesteld; immers, 't was maar een plannetje.........

Burp

Zevenzeikerd | 27-04-05 | 10:33

Hee wat is er nou geheim aan geheime inlichtingen als je het zomaar aan iedereen gaat lopen vertellen!
Wees gerust, GS-ers; de AIVD kent ons allemaal, maar ze zullen het toch niet doorvertellen.
Het is goed om te weten dat we zo'n feilloze inlichtingendienst hebben. Ze weten alles van iedereen. Alleen kom je er te laat of nooit achter, maar daar kunnen ze nog aan werken.

inuk | 27-04-05 | 10:33

vind het salaris nogal tegenvallen. Ok, 'tis MBO niveaux, maar voor zo'n baan? Of mot je het hebben van de "Door het operationele karakter van de functie kunnen onregelmatige werktijden voorkomen, waarop een overwerkregeling van toepassing is."
tsssk, uitzuigers

yumpie | 27-04-05 | 10:33

Schrijnend:
Je ziet de notitie (opschrift vertrouwelijk) bovenop een stapel formulieren op een bureau liggen, ergens in een grijze toren in den haag, terwijl Theo fluitend op zijn fietsje de Linaeusstraat opdraait.

superjan | 27-04-05 | 10:31

Die "man van Marokkaanse afkomst" moeten ze het land uitzetten, de verrader.

Atlas | 27-04-05 | 10:31

Kun je ook solliciteren als je verstand hebt van podcasten?

Armageddon | 27-04-05 | 10:30

Hoewel het afdoen van het verhaal als broodje-aap verhaal een kutstreek is, kun je ze dit niet echt kwalijk nemen.
Als je als geheime dienst van één iemand iets hoort over een mogelijke aanslag, en je vindt daar geen bewijs over (wat overigens wél had gemoeten), kun je niet verwachten dat ze Bouyeri meteen oppakken.

Wadgem | 27-04-05 | 10:30

Ik vind de hele AIVD een broodje aap verhaal, ze kunnen en mogen niets

Burp201 | 27-04-05 | 10:25

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen