Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Daar was Rutte eindelijk. En hij heeft geen idee

Zo. Alstublieft. 36 minuten en een paar seconden lang lege whiteboard-retoriek met hier en daar een poging tot geacteerd optimisme. Verwacht verder nul moraal, geen greintje leiderschap en vooral géén begin van een antwoord op grote vraagstukken die onbeantwoord op tafel liggen, over onderwijs, arbeid, uitkeringen, taalbeheersing, begrip van grondwettelijke basiswaarden en nou ja, alle overige zaken die bij een goed geïntegreerd Nederlanderschap van pas zouden kunnen komen en waar we dringend een aanpak voor nodig hebben als we mensen uit vreemde culturen met tienduizenden tegelijk in dit land willen gaan huisvesten. De verzamelde parlementaire borrelpers vroeg er uiteraard ook niet naar, dus dan moet u dat niet ineens wél gaan doen natuurlijk. Bovendien had Holman gisteren de samenvatting van vandaag al op papier. MinPres Mark neemt liever alles zoals het komt, stuurt als het moeilijk wordt Kolonel Klaas de Haagse koloniën gemeenten in met wat decreetjes en een boel gratis woningen, en verder heeft Chef Coca-Cola eigenlijk maar 1 boodschap: U moet niet zo zeiken Blijft u toch alstublieft rustig met z'n allen, ik heb meer te doen. Dank voor uw aandacht, prettig weekend en tot de volgende aflevering van Geen Idee, Met de VVD.

Reaguursels

Inloggen

Zoals iedereen met gezond verstand al zag aankomen escaleert dit vluchtelingen vraagstuk met de dag. En dit is uiteraard nog maar het begin. Duizenden asieleisers en gelukszoekers komen elke week aan, in dit al overvolle land. Vorige maand 12.800.
.
En de linkse kerk weet maar van geen ophouden, continue wordt de vluchtelingen instroom aangezwengeld, verheerlijkt en gefaciliteerd door de bekende oikofobe sujetten als Frau Merkel, Hollande, Cameron, Verhofstadt en alle andere EU adepten.
.
Het gevolg daarvan is dat mensen zich steeds meer bedreigd voelen door de massale, en ongelimiteerde instroom van deze 'vluchtelingen'. Autochtone inwoners zien voor hun ogen machteloos toe hoe de toekomst van hun kinderen op de mestvaalt wordt geworpen. Vanaf dat moment krijgt men te maken met een eeuwig bestaand natuurlijk concept. Territoriumdrift; de drang tot bescherming van het eigen leefgebied en het nageslacht. Zeker de snelle toewijzing van 10.000 woningen aan de asieleisers deze week heeft veel kwaad bloed gezet.
.
Onze regenten willen structureel niet luisteren naar deze zorgen van een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking. Mensen worden dan emotioneel en kunnen dan overgaan tot afkeurenswaardige en domme acties zoals het aanvallen zo'n AZC. Toch is dit nog slechts het begin van nog veel meer ellende, zolang deze invasie niet stopt en de regenten doof blijven voor de zorgen van deze mensen.
.
Onze ervaringen uit het verleden met de multiculturele maatschappij zijn al zeer slecht te noemen, met de gefaalde integratie van Moslims in het algemeen en uitwassen als:
parallelle samenlevingen, loverboys, roofovervallen, haatpredikers, vrouwenhaat, homohaat, Jodenhaat etc.
.
Nu met deze massale instroom van "Syriërs" verwachten veel mensen dat dit helemaal definitief gaat ontsporen. Heel reëel als je kijkt naar:
- Massale vechtpartijen in ACZ's in Duitsland.
- No go areas in de Franse steden, Banlieues.
- Enorme islamitische misdaadkartels in Bremen.
- Het sponseren van moskeeën door Saoudi Arabië.
- IS terroristen onder de "vluchtelingen"
- Kinderverkrachtingen Rotherham UK door Pakistanen.
- Onthoofdingen, en andere barbarij in IS gebied.
- Zweden afgezakt van Eurpees voorbeeld naar 2e
verkrachtingsstaat ter wereld.
- Waar dames hun haren zwart verven, om geen
aanstoot te geven naar moslimmannen.
- Demo's in Den Haag waar men ongegeneerd met
IS vlaggen wappert.
- islamitische terreur in Europese steden.
- openlijke Jodenhaat.
- Vlucht van Europese Joden naar Israël.
- etc. etc. etc...
.
En dan toch deze angsten structureel negeren en drammerig TEGEN de wil van het grootste deel van de bevolking ingaan en dit vluchtelingen probleem verder aanwakkeren en ondemocratisch erdoor drukken. En dan gaan sommige mensen domme ondoordachte dingen doen, hoe afkeurenswaardig ook. En als klap op de vuurpijl komt die Rutte ook nog eens de barmhartige Samaritaan spelen voor de zeer "zielige" asieleisers. Hij had beter een bezoekje kunnen brengen aan die vrouw uit Oranje, of dat aangerande meisje van 18. Nee wegmetons staat ook bij de VVD hoog in het vaandel..

Gaul Shaarad | 10-10-15 | 22:06

Chefsache wird schnell Volkssache. Zumwohl!

Kaiser Wilhelm XV | 10-10-15 | 20:34

Rutte heeft nederland naar de klote geholpen op grond van de woningmarkt en zorgmarkt,en en en nu mag u kwaad zijn maar u moet niet gaan dreigen omdat wij het in de EU het aankunnen.Deze MP draait harder om de nederlandse belangen heen als ooit tevoren EN zal keihard onderuit gaan omdat zijn positie nu wel heel erg zwak is geworden.

poetsnoet | 10-10-15 | 15:22

Dat is een kwestie van beschaving.. beschaaft zowel voor de (echte) vluchtelingen, als naar de burgers van Nederland.

Daarbij is opvang bij vluchtelingen ALTIJD tijdelijk.. inburgering is dan ook helemaal geen onderwerp bij echte vluchtelingen. Ze zijn dan tenslotte op de vlucht voor iets en hebben als doel zo snel als de toestand dat toe laat, weer terug te keren.

DerUnterMensch | 10-10-15 | 14:31

Wie zegt dat we deze gelukzoekers niet gewoon het land uit kunnen gooien, strooit mensen zand in de ogen!

DerUnterMensch | 10-10-15 | 14:26

Binnen de grenzen van de wet en het betamelijke te blijven..? Als de overheid nou eens de zelfde wetten die voor burgers gelden ook op zichzelf toepassen en uitvoeren, en hun eigen acties ook binnen het betamelijke houden... zou dat niet een goed idee zijn? Ja dat zou het!

Betamelijk is sowieso een waardeoordeel. Persoonlijk vind ik in een geval als dit het blokkeren van wegen acceptabel en betamelijk, maar of het wettelijk ook in orde is, geen idee? Misschien als je het onder het mom van “actie voeren” doet? De wet kan ik helaas ook steeds minder serieus nemen, en met bijna elke regel die erbij komt word dat alleen maar erger.. dit omdat veel wat de wetten... hoe zal ik het noemen... niet bepaald 'betamelijk' zijn. Te veel gericht op de macht van de overheid. Mag ik die mening hebben? Ja dat mag ik!

Maar wat echt niet betamelijk is, is het geld uitgeven aan gelukzoekers en daarmee onze maatschappij schade aan richten. Dat vind ik persoonlijk weer alles behalve betamelijk. Allemaal meningen dus. Al die oproepen van “hou het netjes, laten we rustig blijven” die ben ik ondertussen wel meer als zat. Feitelijk zeggen ze “gewoon alles accepteren”, want alles dat Rutte ziet als “binnen de grenzen van de wet en het betamelijke” zijn de dingen waar de overheid zich toch geen flikker van aan trekt.

Daarom bij deze mijn oproep aan de overheid om het betamelijke te doen, en al deze gelukszoekers die zich als vluchteling melden, per direct het land uit te gooien. Als de overheid zo betamelijk is dat te doen, dan zijn de burgers vast ook bereid zich 'betamelijk' te gedragen.. Is de overheid niet bereid zich zo 'betamelijk' te gedragen dan kun je ook niet van de burgers verwachten dat ze zich 'betamelijk' gedragen. Ik heb bij deze dus de bal bij de overheid gelegd.

DerUnterMensch | 10-10-15 | 13:53

-weggejorist-

Kaiser Wilhelm XV | 10-10-15 | 11:33

In het stripverhaal "Tom Poes en de krakers" kiest een volk Ollie B.Bommel nieuwe leider. Bij dit volk hebben de onderdanen geen namen maar nummers. Hoe hoger iemand in aanzien is, des te lager is zijn nummer. Bommel krijgt dus als nieuwe leider het nummer nul (0). Door het volk wordt hij liefkozende "De Grote Nul" genoemd. Waarom moet ik toch altijd hieraan denken als ik Min pres Rutte zie?

Kaiser Wilhelm XV | 10-10-15 | 11:32

In de regio is er totaal niets aan de hand, het zijn dus allemaal gelegenheids-vluchtelingen of preciezer gezet, het betreffen ALLEEN maar gelukszoekers. Er is geen een echte vluchteling hier.. geen een!

Als vluchteling (of asielzoeker) vlucht je naar een veilige plaats in de regio, met de bedoeling weer zo snel mogelijk terug te gaan. Dan ga je niet de halve wereld over. Dat betekent dat we hier dus geen vluchtelingen hebben.

Deze mensen kunnen we dus prima terug sturen. Wel ben ik ervoor om hulp in de regio te bieden.. al zal dat minder hard nodig zijn omdat je dan zult zien dat er ineens veel minder echte vluchtelingen blijken te zijn.

DerUnterMensch | 10-10-15 | 11:19

-weggejorist-

benavra | 10-10-15 | 10:43

Rutte: Geweld en discriminatie in AZC's zijn ontoelaatbaar en anders wordt er ingegrepen.

Zonder de Syrische instroom werden reeds in 75% van de AZC's christenen door moslims gediscrimineerd. De overheid weet hiervan, het COA weet hiervan, maar het probleem sukkelt zich al jaren voort.

Iedereen moet zijn conclusie maar trekken.

Angelica | 10-10-15 | 08:40

De geschiedenis herhaalt zich.

LetTheSunshine | 10-10-15 | 07:48

Ik hoor alleen maar wat er moet gebeuren, maar geen enkel concreet plan wat men er dan daadwerkelijk aan gaat doen.

- Economische vluchtelingen die meeliften op de oorlogsvluchteling, moeten terug naar eigen land. VLuchtelingen waarvan het land nu, of later, weer veilig is, moeten ook terug naar eigen land.
Die zin alleen al… goeiemorgen zeg. Hoeveel jaar wandelen hier al "vluchtelingen" of illegalen rond, die al lang en breed terug hadden gekund en gemoeten naar hun eigen land? De overheid heeft daar niks nada noppes aan grip op. Dus leuk geprobeerd Rutte, maar die opmerking is dus niets waard.

- We debatteren wekelijks om elkaar te helpen de juiste beslissingen te nemen.
En vervolgens is er na al die weken nog stééds geen concrete beslissing genomen, en wachten burgers nog steeds af wanneer er een gecontroleerde instroom van deze "vluchtelingen" geregeld gaat worden. Je zegt dat de grenzen niet dicht kunnen en dat dat "zand in de ogen strooien" is. Maar hoe ga je ooit economische vluchtelingen herkennen als je geen controle neemt over de instroom zelf?

- Asielzoekers worden doorgeplaatst.
Die hebben we gister gezien. Een brief van een huurder die ergens al 20 jaar woont, en die binnen een week verwacht wordt z'n huis vaarwel te zeggen ten behoeve van een paar 100-tal vluchtelingen. Maarrrrrrr, hij krijgt na 4 jaar (48 maanden) wel de eerste keuze voor terug/aankoop van een nieuwe woning. En die 4 jaar dan? Leeft hij dan op straat, omdat jullie zo nodig vluchtelingen willen huisvesten?

Met alle opmerkingen heb ik altijd dezelfde gevoelens:
- te laat met oplossingen
- te weinig concrete oplossingen
- te slappe houding van Rutte tegen gedrag van vluchtelingen
- te minachtend tegen burgers die zich zorgen maken.
.... al met al, een totaal nutteloos en slappe "overheid", die we beter kwijt dan rijk zijn.

kanon0503 | 10-10-15 | 07:43

@Banno22 | 10-10-15 | 06:46
Je kan er weinig aan doen. Het enige wat je kan doen is iedere vvd'er die je kent uitlachen dat ze op die oetlul stemmen en hopen dat de VVD nog vele zetels gaat verliezen.

Freezzz | 10-10-15 | 07:20

Het is de smerige kunst van het liegen, de enige kwalificatie die je moet bezitten om politicus te worden, die hier staat de oreren dat het meerendeel van NL het allemaal genuanceerd benaderd. Gelul. Deze afgelopen week heeft aangetoond hoe de NL bevolking reageert als het asiel probleem opeens heel dichtbij in hun eigen wijk, dorp, stad etc. komt.

Aan het eind van dit borrelpraatje benoemt deze leugenaar nog even de economisch gevolgen die velen in de recente jaren hebben moeten doorstaan en nog dagelijks voelen: baan kwijtraken, aan de kant staan etc.

Spiegel dat eens aan de komst van hoogopgeleide Syriërs??? Geen eens een nader duiding aan het belang van hun komst voor de arbeidsmarkt.
Ik zal het kort houden: gelul!!

Banno22 | 10-10-15 | 06:46

Dit is de trek naar het beloofde land, Nederland dus !!!!!
.
De pers is zichzelf al aan het sensureren, maar Waarom ??

elcidisback | 10-10-15 | 05:24

@smdyasc | 09-10-15 | 19:39
"De mimiek en bewegingen zijn duidelijk onnatuurlijk, wie zit hier aan de touwtjes van deze trekpop te trekken?"
Ex-premier Van Agt, zo te zien aan Rukke's handen waar de vingertoppen op een bepaalde wijze elkaar vinden.

Rest In Privacy | 10-10-15 | 04:45

@Beroep = Boerenlul | 10-10-15 | 03:40
Europa gaat dus even heel de wereld opnieuw indelen? Het kleinste pietluttigste probleem kunnen ze al niet aan maar de hele wereld opnieuw indelen wel?

Freezzz | 10-10-15 | 03:50

@ab1802 | 09-10-15 | 20:13
Waar heb je dat geript?

lilluke halve hoan | 10-10-15 | 03:44

@Freezzz | 10-10-15 | 03:36
Nou is niet zo moeilijk, in Turkije is genoeg vrije ruimte. Koop een stuk Turkije op en begin daar een stad te maken liefst tegen de grens met Syrië aan.

Beroep = Boerenlul | 10-10-15 | 03:40

Hoe er ook altijd zo lacherig gedaan wordt over de makkelijkste oplossing: Geen vluchtelingen meer toelaten, ze terug over de grens zetten, ze geen verblijfsvergunning meer geven. En dan komen die klunzen met "veilige regio's creëren". Als het sterkste leger van de wereld al geen veilige regio's in Irak en Afghanistan kan creëren hoe denken die Europese hippies dat dan voor elkaar te krijgen?

Freezzz | 10-10-15 | 03:36

@Snap je!? | 09-10-15 | 20:03
Als je ziet wat de TK poll doet, is t al wel redelijk duidelijk geloof ik.

lilluke halve hoan | 10-10-15 | 03:32

@JohannGambolputty | 09-10-15 | ben bang dat zich dat pijnlijk duidelijk gaat maken

lilluke halve hoan | 10-10-15 | 03:29

Ik kan die man niet meer uitstaan. Hoe dom denkt hij dat we zijn? Hoe dom kan je zijn door te denken dat we in al die onzin van hem trappen?

Freezzz | 10-10-15 | 03:27

@francisca van jole | 09-10-15 | 19:38
dat is een zg "Condoomoloog... of, een eind lullen zonder een vruchtbaar gesprek te produceren

lilluke halve hoan | 10-10-15 | 03:23

Mark ga toch Coca-Cola drinken in de USA,Slappe zak!
Zelfs het linkse sociale spectrum, begint nu door te krijgen dat deze demografische volksverhuizing van bijna uitsluitend islamitisch cultuur verrijkers slecht is voor hun uitkeringen en veiligheid!
De PvdA heeft er al voor gezorgd dat er al complete sharia wijken in NL zijn ontstaan en is al ruim 10 jaar bezig de boel te verdoezelen met nieuwbouw projecten om de groep overlastgevers nog meer te verdelen over het land!
Wat wil je al deze Nederlanders vertellen, die noodgedwongen zijn verhuist naar buitensteden omdat ze in hun eigen wijk zijn weg gejaagd, door links binnengehaald islamitisch stem vee?

Landsbelang | 10-10-15 | 03:19

Beroep = Boerenlul | 10-10-15 |

Rutte gaf vroeger een keer per week op een vmbo (kanslozen opleiding) maatschappijleer. Dat vak was en is polderen op en top. Heb het vroeger eind jaren '80 op de middelbare school ook gehad. Totaal waardeloos zijig geleuter. 1x perweek, 6e uur vrijdag, 50 minuten naar policore onzin luisteren en aan het einde van het trimester een test waar niemand een onvoldoende voor kon krijgen want alle antwoorden waren open voor interpretatie... Huh wtf? Dus wat verwacht je van deze man? En dat moet ons land vertegenwoordigen.. facepalm!

Basil Fawlty | 10-10-15 | 02:53

Zelfs het onderwerp "scheiding van huisafval" is niet ter sprake gekomen en dat maakt mij bloedlink. Heb ik straks compost met afgerukte voorhuidjes en weggesneden kittelaartjes in mijn bloempotten voor het raam. Gadver de gadver. Nou aan cola-tic kun je het wel toevertrouwen hoor... Dus niet.

Rennend Vuur | 10-10-15 | 02:45

Rechts Kadaver | 10-10-15 |

451.666

Basil Fawlty | 10-10-15 | 02:43

Het is eigenlijk diep triest dat wij leven in een land waar als de premier spreekt of een belofte doet je zeker in je achterhoofd weet dat hij weer liegt. En na Balkenende was het al zo moeilijk om erop achteruit te kunnen gaan kwa premier.
Het verschil met andere landen waar de premier per definitie liegt is dat NL zogenaamd een democratie is weliswaar zonder inspraak. Alle andere landen waar politici en staatshoofden louter liegen zijn een dictatuur.

Beroep = Boerenlul | 10-10-15 | 02:42

-weggejorist-

Rechts Kadaver | 10-10-15 | 02:10

Ongeloofwaardig figuur zonder verhaal met echte inhoud, das onze premier. Lachwekkend mannetje, hahaha en verder niks.
Wie dit ventje nog gelooft, is labiel.

klote land | 10-10-15 | 02:00

Bovenop alle eerdere koeienkak die Rutte ons eerder al aanmeerde danwel door de strot duwde.

saidnowomanever | 10-10-15 | 01:46

Je zou toch zeggen dat er niemand in Nederland over is die Rutte nog serieus neemt nu blijkt dat hij liever jolige kiekjes met de MH17 club neemt en hamertje tik speelt op de Amerikaanse beurzen dan dat hij zich om Nederland bekommerd. Helaas...

saidnowomanever | 10-10-15 | 01:44

Is ie vroeger gepest ofzo, dat ie de hele bevolking terugpakt in plaats van alleen Jan Hein Pieter Michiel van der weet ik veul wat. Kiezen tussen twee kwaden,hijg, hijg. Hij weet het niet meer.Ik denk dat ma Rutte hem een flinke oorvijg gaat geven, van mij kan hij er ook een paar krijgen, m'n grootouders zouden zich omdraaien in hun graf, en wat denk je van alle andere verzetsstrijders, en de veteranen die ons verdorie gered hebben in 1945. En niks als Europa zus en zo... wij zijn Nederland, het kleinste land van, en niet heel Europa! Wat is dat voor een dom geleuter dat wij als Europa zus en zo, wij zijn heel Europa niet Rutte, wij zijn het kleinste land van Europa,en kunnen al die gelukszoekers hier niet kwijt en willen ze hier niet. Hij blijft maar doorgaan over wij als Europa... FOUT!!! Ben er helemaal klaar mee weer.

Koffieleut | 10-10-15 | 01:40

@Vageling | 10-10-15 | 01:18
Helemaal mee eens.
Naar mijn idee moeten we weer terug naar de situatie zoals ie was voor het verdag van Maastricht. Wel Europees samenwerken, uiteraard, maar geen aparte bestuurlijke bureaucratie er om heen. En al helemaal geen Europese munt. We zijn er met zijn allen ingetuind want het uiteindelijke doel lijkt de Verenigde Staten van Europa. Maar dat gaat niet lukken want Europa is niet als de VS. Teveel cultuur- en taal-verschillen.
Brussel gaat vallen, dat kan bijna niet anders.

Dhr. de Wit | 10-10-15 | 01:33

Als een klein betrapt jongetje dat nu braaf wil zijn, legt hij de schuld van het falen van het vluchtelingenbeleid van dit kabinet bij zijn vriendjes van Sneuropa. Rutte is de Calimero van Brussel

Baronwater | 10-10-15 | 01:20

@Dhr. de Wit | 10-10-15 | 00:46
Alleen met NL uit de EU kunnen wij grenzen dichtgooien. Nadeel. Wij isoleren er onszelf mee. Draagvlak voor opheffen EU huidige staat. Weg met monsters uit Brussel. En waar maken! Ratificeren van het huidige Genève verdrag. Hetgeen waar wij nu blind achteraan lopen maar wel met mensen die er op schijten. Dat gelul wat wij in 1848 aangemaakt hebben moderniseren.

Vageling | 10-10-15 | 01:18

Die ken alleen aftrekken, niet vermenigvuldigen..

Neut | 10-10-15 | 01:01

5 seconden heb ik gekeken. Deze man moet het beetje eer wat hij misschien nog heeft aan zichzelf houden.

Cootgie1 | 10-10-15 | 00:59

VVD = Vooral Veelzijdig Debiel! (Denk niet dat die al benoemd was). Aanschouw het debet van Nederland. Na zijn coca-cola en in de ballenbak gespeeld te hebben. Wat wezen slijmen hier en daar want TTIP in de US. Is het weer gesignaleerd in Nederland en komt hij met deze slappe hap aan. Stomme kleuter!

In principe durf ik te zeggen dat het gebrek aan leiderschap weergeeft wat in Nederland speelt. Neem mee dat links en rechts lopen te katten op elkaar (PVDA en VVD) - weliswaar in achterkamertjes (waar de rest van de collaborateurs ook graag aanschuiven, toch Arrogander?) - en dat reflecteert terug op de Nederlandse gemeenschap. Tot op het bot verdeeld!

Voeg daar de hatende sprookjesfiguren die ons minachten en in de hoekjes afwachten gesteund door die gristen gekkies. Want een gezamelijk doel is weer een God of Allah die domineert (niet wetende dat het daarna elkaar weer moet gaan ten strijde trekken). Dat wordt een complexe burgeroorlog. Voeg daar eens aan toe dat het zelfs een wereldoorlog wordt. Rusland lacht ons uit en voert druk op. Met Iran China en whatever in de kielzog.

Inderdaad welkom in de zandbak van Europa. Iedereen tegen iedereen! Geen touw aan vast te knopen straks. Net zoals in de zandbak.

Iets eraan doen kunnen wij niet. ASiel beleid is kudt. Moet anders. Niet nodig zeggen zij want men is er maar tijdelijk. De typhus hun geloven ook al in sprookjes. Of bagatelliseren zij gewoon het gebrek aan goede asiel beleid ermee? Retorische vraag natuurlijk. Liegen aankutten en vooruit schuiven.

Iedereen weet waar dit toe leidt. Emmertje is bijna vol en begint straks over te lopen. Kraan blijft open staan. Dus dweilen met de kraan open.

Ik vind het knap als zij 2017 redden. ZOlang gaat het niet duren. Zelfs ik merk de spanningen op straat zoals andere reaguurders al opmerkten in een ander draadje. Moet er wel bij zeggen dat ik het kan relativeren want als ik weer 020 gaza ontvlucht is het minder. Maar het speelt waar de sprookjesaanhangers in de meerderheid zijn. Sluit vooral u ogen. Luister vooral naar deze Pinokkio in zijn ivoren toren. Komt goed toch? Hah... We zullen zien.

Vageling | 10-10-15 | 00:57

ik heb niet langer naar deze sukkel kunnen luisteren
is dit nu wat nederland vertegenwoordigt ,deze pinokio heeft in smeltrein vaart nederland in de uitverkoop gedaan in opdracht van brussel ,die gestapohond van een schulsh ,heeft hem allang een baantje aangeboden ,op dit zinkende schip wat eu heet !!binnenkort in dit theater het kalifaat Europa met imam timmerfrans met vazal rutte ,hofnar van dronkenlap junker ,mooi stel he landgenoten!!!!

geeratz8217 | 10-10-15 | 00:55

Met leiders als Rutte verlang je naar de ijzeren hand van Poetin. Dat is ook een klootzak maar hij Poetin komt er tenminste zonder blikken en blozen voor uit. Rutte is een slap moederskindje. Bah.

Dhr. de Wit | 10-10-15 | 00:55

Schijnbaar wordt nu overal in de EU waar asielzoekers binnenkomen, ook meteen met verlening van burgerschap gezwaaid, om hiermee voor het Europese parlement en de diverse nationale verkiezingen in lidstaten een nu nog zekere verkiezings nederlagen in de komende jaren te voorkomen.

rmstock | 10-10-15 | 00:52

"Ik vind als Europa...", "Europa...", "Europa".
Hij zit al helemaal klaar voor z'n nieuwe positie he? Na Nederland verkocht te hebben. Klootzak.

Liroy | 10-10-15 | 00:47

Subliem stukje tekst hr van Rossem! Het filmpje toont (wederom) de onnozelheid, het totale gebrek aan leiderschap, aan inzicht en vaardigheid van Mark teflonRutte.
Foei, wat een zielig lulletje rozenwater. Dat moet dan leiding geven in deze postzegel aan de Noordzee? Geef deze kneus een Big Mac voor de genomen moeite en stuur hem rap terug naar z'n moeder, kan ie pannenlappen breien of haken.
Heeft de VVD iemand met kennis en kloten? Gaarne Mark teflonRutte vervangen dan!
Er komen nog honderdduizenden gelukszoekers richting onze honingpot met gouden lepel, tw gratis huis en levenslang gratis geld, gratis zorg, gratis rechtsbijstand, kindertoeslag enz.

appelvink | 10-10-15 | 00:46

@Mastermattie | 10-10-15 | 00:34
Te erg voor woorden... Er zitten vast en zeker meer moordenaars en (oorlogs-)criminelen tussen de stroom. Ongecontroleerd mensen toelaten is gewoon pure waanzin. Niet zo gek dat landen als de VS en Australië zulke strenge eisen stellen.
Nederland uit de EU en Grenzen Dicht NU!

Dhr. de Wit | 10-10-15 | 00:46

Met andere woorden mocht er morgen een enorm incident zich voortdoen, bijv. een kerncentrale die het begeeft in Belgie waarbij duizenden Belgen op de vlucht slaan, dan heeft Rutte alle opvangmogelijkheden weggegeven aan economische gelukzoekers?

mooi geluld man | 10-10-15 | 00:41

Met deze mam win je de oorlog niet zou mijn goede vader gezegd hebben. Nerveus, zonder charisma, op de automatische piloot, risico's vermijdend, een belerende schoolmeester, een trekpop, geen leider, bang! Geen woorden meer aan vuilmaken. Hij heeft zijn visitekaartje afgegeven. Wij weten het nu. Laat'm z'n ritje maar uitzitten. Daarom herhaal ik het nog maar eens; "Met deze man win je de oorlog niet".Als er echt stront aan de knikker komt redt Nederland het echt wel.

Een vrije paling | 10-10-15 | 00:36

Zeg redactie, ik weet dat het al laat is maar is dit geen nieuws? Eritrese crimmigrant vermoord vrouw in Duitsland om vervolgens onder valse naam asiel aan te vragen in NL. www.spitsnieuws.nl/binnenland/2015/10/...

Mastermattie | 10-10-15 | 00:34

stutz | 09-10-15 | 22:52
Ze zijn beide door Chef Sache geinstrueerd.
Maar wie is de Chef?

de honden blaffen... | 10-10-15 | 00:33

Chefsache MinPres Rutte en het slepen (schleppen) met vluchtelingen. Onze oosterburen van COMPACT TV hebben een vooruitziende blik gehad met hun uitgave van sept 2015 :
COMPACT 10/2015: Schlepper-Königin Merkel www.youtube.com/watch?v=9OQHesG24I0

rmstock | 10-10-15 | 00:26

Ik hoop dat Bart Nijman en andere journalisten constant vragen blijven stellen. Krijgen zij geen bevredigend antwoord? Gewoon de vraag opnieuw stellen. En opnieuw. Net zolang tot ze er schijtziek van worden. Laat ze zich maar schuldig voelen. Gebruik emotionele chantage, want dat is het "racistische| volk ook jarenlang aangedaan, die chantage.
Vragen, vragen, vragen, Ad Infinitum!
www.geenstijl.nl/archives/images/grati...

Dhr. de Wit | 10-10-15 | 00:20

@JackRyan Raar bijgeloof dat de waarheid altijd in het midden ligt. De waarheid kan overal liggen.

De Geus | 10-10-15 | 00:17

Rutte is samen met de Amerikanen druk met het uitstippelen van de MH17-strategie. Nu even geen tijd voor bijzaken als de migratie.

De Geus | 10-10-15 | 00:13

De Borrelpers, ook zoiets. Jarenlang willens en wetens het volk voorgelogen om in de gratie van de Haagse kakkers te komen zodat er mooie persvoorlieger-functies door hen opgevuld kunnen worden. En maar kruipen, en maar likken. Maar iedere halve zachte met ook maar een beetje verstand kan op zijn vingers natellen dat dit kleine land deze stroom van islamieten gewoon niet kan hebben.
Gelukkig heeft internet een goed collectief geheugen, zodat we prima kunnen achterhalen wie ons leugens heeft verkocht.

Dhr. de Wit | 10-10-15 | 00:12

@Antitheïst | 10-10-15 | 00:02
Ook Volkert heeft vandaag in vrijheid doorgebracht. Wat een land.

koosnaam | 10-10-15 | 00:09

@Dhr. de Wit | 10-10-15 | 00:08
verkiezingen afschrijven = verkiezingen uitschrijven
*stop de tijd*

Dhr. de Wit | 10-10-15 | 00:09

Heb geprobeerd het hele filmpje te kijken maar het lukt mij niet. De duiding van van Rossem zegt eigenlijk al voldoende.
Dit kabinet is de grip op de situatie en de werkelijkheid totaal verloren. Het is hoog tijd voor actie.
Mijn hoop is gevestigd op het leger, politie en diensten. Laat zij dat zootje in de Tweede Kamer alsjeblieft afzetten en nieuwe verkiezingen afschrijven, want zo kan het niet langer!

Dhr. de Wit | 10-10-15 | 00:08

"5 a 6 procent van de vluchtelingenstroom"
5 a 6 % van wat? 8 miljoen? 40 miljoen?
in beide gevallen kunnen we het niet aan.

--sql error-- | 10-10-15 | 00:06

Bij de eerstkomende verkiezingen voor de 2de kamer zullen waarschijnlijk alle asielzoekers ook nog versneld stemrecht krijgen, een bewezen Obama truck van tijdens zijn herverkiezing in 2012, om de nu nog onafwendbare verkiezings nederlaag dan in 2017 te omzeilen.

rmstock | 10-10-15 | 00:04

Plat=play

koosnaam | 10-10-15 | 00:04

Wat is hij toch een ongelofelijke windvaan. Wordt al onpasselijk van het zien van een still van hem, dus maar niet op plat drukken.

koosnaam | 10-10-15 | 00:03

“Geweld en racisme zijn ontoelaatbaar”...
Waarom worden in vredesnaam islamieten toegelaten tot dit land?
Islam: de racistische geweldsverheerlijkers. Nu nog segregerender.

Antitheïst | 10-10-15 | 00:02

Tizzum | 09-10-15 | 23:32
Zoals altijd ligt de waarheid altijd ergens in het midden, de wereld is niet zwart wit.
Ik probeer alleen maar te zeggen dat we maar beter zuinig kunnen zijn op de cultuur die hier in vele jaren zorgvuldig is opgebouwd en gepolijst, aangezien het nog heel wat moois in petto kan hebben voor de toekomst (in de zin van wetenschap, technologie, verkenning van de ruimte, etc.).
En uiteraard, in navolging van mijn vorige comment en als kanttekening, uiteraard is niet alles in West-Europa uitgevonden, ook Egypte, Mesopotamië, China, Islamitische gouden eeuw, etc. hebben natuurlijk een belangrijke rol gespeeld.
Maar zoals van Duyvenbode het zojuist mooi verwoordde, weer genoeg open deuren ingetrapt voor vandaag.

JackRyan | 09-10-15 | 23:58

@Osdorpertje | 09-10-15 | 22:57
Hulde voor je tegel!

Lewis Lewinsky | 09-10-15 | 23:56

@#enpassant | 09-10-15 | 23:25
Zien we hier de geboorteakte van Bilderberg?

deraderendraaien | 09-10-15 | 23:55

@mysteryposter | 09-10-15 | 23:29
Idd! Als het niet de ergerlijk trieste waarheid was zou je dat gerust kunnen denken.

deraderendraaien | 09-10-15 | 23:42

Logisch natuurlijk, de EU gaat niet aan iedere uitvoerder in detail uileggen wat de bedoeling is.

Oerkoendoe | 09-10-15 | 23:41

Dear JackRyan,

Als ik van binnen voel dat je een werkelijke oorlogsvluchteling altijd moet helpen, ben ik dan een linkse gutmensch en daarnaast vind dat je een straf altijd volledig moet uitdienen of misbruik van een uitkering als misdaad moet bestempelen, een rechtse bal ? Volgens MIJN verdeelt (lekker makkelijk in linksch und rechts) en heerst, buiten en ook binnen de Nederlandsche en internationale, politieke gevestigde orde, de lobby van het bedrijfsleven (kapitaal is linksch). Wij zijn ofwel onderdeel van die lobby of moeten iets DOEN. Referenda ofzo.

Macht corrumpeert wie utok heef (behalve den daila lama en dien goeien zuster, tog) :-)

"Throw out the recipe, it's not about you and me, cause in the good life, the good bits are 4 free" neuriënd, lekkur bakkie griesmeelpap maken.

Tizzum | 09-10-15 | 23:32

@ deraderendraaien

Het lijkt op een trieste B-lach film die je het liefst na 5 minuten uitzet

mysteryposter | 09-10-15 | 23:29

De MP was niet alleen op handelsmissie maar ook bij de kapper.

jwjg | 09-10-15 | 23:28

Rutte weet donders goed wat hier gaande is, het betreft de uitvoering van de filosofie van Coudenhove-Kalergi, één van de grondleggers van de EU in haar huidige vorm. Dit is beschreven in zijn pamflet Praktisch Idealisme (1925). Het idee is dat massa-emigratie één van de lange termijn instrumenten moet zijn voor de Europese eenwording. De nationale en culturele identiteit zal daardoor verdwijnen en door de onderlinge verdeeldheid zal Europa beter beheersbaar worden voor de bestuurlijke elite (nieuwe adel). Het volgende citaat van Peter Sutherland, voormalig CEO van de Goldman Sachs bank sluit daar uitstekend op aan: "The EU should "do its best to undermine" the "homogeneity" of its member states" www.bbc.com/news/uk-politics-18519395 Coudenhove Kalergi was de eerste die Karelsprijs voor de EU-integratie gewonnen heeft, Merkel en van Rompoy kregen hem later ook. Dit jaar was het de beurt aan Martin Schulz. Geheel in lijn met de lange termijn politiek, staat president Porosjenko van de Oekraïne ook op de groepsfoto:
en.wikipedia.org/wiki/Charlemagne_Pri...
Tot slot, over de financiers van dit plan voor Europa, waarvan een deel nu realiteit is: "Coudenhove-Kalergi in his autobiography:
At the beginning of 1924, we received a call from Baron Louis de Rothschild; one of his friends, Max Warburg from Hamburg, had read my book and wanted to get to know us.
To my great surprise, Warburg spontaneously offered us 60,000 gold marks, to tide the movement over for its first three years ...."

#enpassant | 09-10-15 | 23:25

Het is niet meer uit te leggen.
Eerst wordt ons een heel scala aan bezuinigingen en extra verhogingen door de strot geduwd om de banken,de Grieken en de Euro te redden.
Dan moeten we participeren om elkaars broek op te houden,en gaan we de verwarden de staat op schoppen,en de bejaarden erachteraan.
Dan verkopen we vrijwel ons hele defensieapparaat,en sturen de laatste goedgetrainde soldaten naar Malie,onze tegenwoordige achtertuin.
Dan gaan we op bevel van Brussel en USA staan schreeuwen in de achtertuin van Rusland om de boel op te hitsen,waarna we daardoor 200 landgenoten in stukken laten verdwijnen in een rapport waarin de onderste steen verstopt blijft.
Kort geleden lieten we toe dat een hysterisch stuk Oost-Duits schuldgevoel de grenzen open zette van alle lidstaten die ze onder de duim houdt in een onrechtmatig wurgcontract dat wij in 2005 afwezen.
Mensen die kritisch,boos of bang zijn door deze ontwikkelingen worden beschimpt,bedreigt,benoemd en bedrogen in alle mogelijke verwerpelijke vormen die je kunt bedenken
En nu gaat zo'n sokpop die zich onze MP noemt,maar al sinds enige tijd geen meerderheid meer heeft zonder gedoogpartners als D66,GL.CU en SGP ook nog een proberen om dit goed te praten?

deraderendraaien | 09-10-15 | 23:23

donjon | 09-10-15 | 22:58
Wat is dat voor een site. Zie geloofs forum. Beetje eng. Is wat voor Quid.

nightwish | 09-10-15 | 23:11

@ hfakker

Dat komt omdat hij van een schermpje leest ... op die manier brengt hij intonatie in hetgeen hij opleest.

mysteryposter | 09-10-15 | 23:11

Ik weet niet wat ik er allemaal van moet denken. Als leek verneem je van alles uit de media, en krijg je wel een indruk, maar deze is gebaseerd op twee keer niks. Met de resultaten van heb je echter wel te maken, zeker als je dorp plotseling overspoeld wordt met vreemdelingen. Maar een goed zicht op de situatie in Syrië bijvoorbeeld heb je als leek niet. Wie wel trouwens. Om nog maar te zwijgen van de situatie in heel het Midden-Oosten. We weten maar weinig. En dat maakt het ook zo beangstigend. Want gezien de aantallen mensen die hier naartoe komen, vraag je je af: wat is er aan de hand, en hoevelen komen er nog?
Blijft overeind dat een overheid die voetstoots zoveel vluchtelingen opneemt, terwijl de multikulle maatschappij al een fop is gebleken, geen overtuigende indruk maakt. En dat bij ongewijzigd beleid de onrust alleenmaar zal toenemen.
Er zal echt iets moeten gebeuren, want op deze voet doorgaan zal door de bevolkingen van Europa niet worden geaccepteerd.
Zo, en nu genoeg open deuren ingetrapt voor vanavond.

Rest In Privacy | 09-10-15 | 23:09

Ik zou zweren dat hij in de USA een Obama-speech training heeft gevolgd. Bepaalde hoofd-trekjes, schokschouderen, arm gesticuleren, pauzes....

hfakker | 09-10-15 | 23:09

JackRyan | 09-10-15 | 22:27
Het is een botsing van culturen. Europa zegt nu elke cultuur is gelijk, maar dat is het niet en ook nooit geweest. Daarom winnen partijen die wel opkomen voor hun cultuur. Ik heb uw bijdrage met plezier gelezen.

sterke koffie | 09-10-15 | 23:08

Laatste tijd worden steeds meer worden steeds meer topmensen in organisaties aangehouden voor corrupt gedrag. Topman Fifa, Topman uefa, hoge politie functionaris die met motorbendes samenwerkte, de ivoren koningin opgepakt (leidster van ivoorhandel wereldwijd), VN functionarissen die steekpenningen hebben aangenomen etc ... ik ben benieuwd wie nog volgen.

mysteryposter | 09-10-15 | 23:07

Het Westen integreert uitstekend in de religie van de wrede en de peaces met rapalje als manager Prutte en Angela "Pandora" Merkel aan het roer.

Slogra | 09-10-15 | 23:05

Watching the Wheels | 09-10-15 | 22:34
Rutte is al de weg kwijt sinds hij klakkeloos, zonder blikken of blozen, met de PvdA in zee ging. Iedereen kon op zijn klompen aanvoelen dat daar een beleid van niks uit zou voorkomen. Wat wil je, met twee tegenpolen, die ook nog eens (van nature) heel graag op het pluche zitten.

JackRyan | 09-10-15 | 23:03

Tizzum | 09-10-15 | 22:38
Beetje lang verhaal inderdaad (was even goed op dreef), maar ik wil ook absoluut niet pretenderen dat ik alle wijsheid in pacht heb. Maar ik denk dat het een redelijk realistisch verhaal is waar heel veel mensen het grotendeels mee eens zullen zijn.
Laten we eerlijk zijn, de huidige Nederlandse politiek is gewoon zeer armoedig. Altijd netjes VVD gestemd, maar het is de laatste jaren gewoon totaal 'bij gebrek aan beter'. Misschien dat ik nog eens heroverweeg om op ze te stemmen als Rutte eens een keer opkomt voor de hardwerkende Nederlander (niet veel hoop op). Met de nadruk op 'misschien'.
Het zou beter zijn als de hele regentenkliek van VVD, CDA, PvdA, D66 eens in de prullenbak ging en overnieuw begonnen wordt.

JackRyan | 09-10-15 | 23:00

-weggejorist-

Rest In Privacy | 09-10-15 | 22:58

Zolang we met zijn allen alle partijen met visie danwel ruggengraat eng blijven vinden, zullen we het met dit soort slap visieloos geouwehoer moeten doen. Het enige jammere is dat ondertussen mensen steeds bozer op elkaar worden en problemen vooruit worden geschoven. Maar ach... dat doen we nu ook al jaren en alles went.

MultiPlex | 09-10-15 | 22:57

Alle premiers worden beoordeeld op hun nalatenschap.
Den Uyl om het verkwisten van de aardgasbaten.
Lubbers om het plunderen van de pensioenfondsen.
Kok om zijn kwartje.
Bos voor het verdubbelen van de staatsschuld om de banken te redden.
Balkenende dat hij Europese verdragen blind tekende en onze souvereiniteit verkwanselde.
En Rutte voor zijn afwezigheid en het weglachen van problemen. Met de kabinetten Rutte 1 en 2 zitten we al sinds de crisis in een status quo met een premier die of niks doet of zich laat leiden door de oppositie. Cola drinken in de U.S.A. was blijkbaar belangrijker dan een tsunami van economische migranten tegenhouden.

Osdorpertje | 09-10-15 | 22:57

Verbijsterend dit. Echt vreselijk slecht. Het is zoals Jan Roos zegt: de Tweede Kamer is gedegradeerd tot Stadhuis van Nederland. Eurofiel stemvee wordt bij EUkritiek gewoon en masse geimporteerd

Mijnbescheidenmening | 09-10-15 | 22:55

Waarom is zijn hoofd zo disproportinioneel in verhouding met zijn lichaam? Ach, het is vast een ziekte.

popo ketalo | 09-10-15 | 22:55

CoffeePatch | 09-10-15 | 20:48

Ja... terugsturen naar het land van herkomst, dat is makkelijker gezegd dan gedaan.
Volgens de bestaande regelgeving kan een overgrote deel linea recta terug naar het (EU)land van waar is ingereisd, voornamelijk retour Duitsland dus en dat weet deze directeur best.
amp.twimg.com/amplify-web-player/prod...

Zaniksmurf | 09-10-15 | 22:54

Pseudoniempje | 09-10-15 | 22:51
hulde voor uw reaguursel. Die bewaar ik.

postmodernismisdead | 09-10-15 | 22:53

Spreek je Moers taal, Rutte. Altijd die buitenlandse woorden in je gelul. We zijn in Nederland en we spreken hier Nederlands. Noch, wel. "Resettlement", "Rules of Engagement" en nu weer het woord "Chef Sache" overnemen van Mutti Merkel. Droplul!

stutz | 09-10-15 | 22:52

No. Fucking. Clue.

postmodernismisdead | 09-10-15 | 22:51

-weggejorist-

I left on time.. | 09-10-15 | 22:51

In Moralië doe je als de Moraliërs

'Kom maar binnen,' zei een bord aan de grens van het land Moralië. Toen we het land betraden, viel het ons op dat alle mannen huilden. 'Waarom huilen jullie?' vroegen we. 'We zijn voortdurend moreel verontwaardigd. En daarom huilen wij.'

's Lands wijs, 's lands eer, dachten wij. 'We willen graag naar het meest morele gedeelte van Moralië,' zeiden wij. 'O, jullie willen naar De Morele Hooggronden? Die zijn hier linksaf.'

'En wat is er rechtsaf?' vroegen wij. 'Ga daar niet heen. Daar wonen de Gevoelsarmen, en het Volk van Empathieloos. Die zijn erg gevaarlijk. Die nemen beslissingen. Echte beslissingen!'

'Brr,' rilden we. Want in Moralië doe je als de Moraliërs. Dus sloegen we meteen linksaf. Niet veel later kwamen we in de heerlijke Morele Comfortzone terecht. Het was duidelijk dat hier - precies zoals op de kaart stond - De Goeden woonden. Hier huilden de mannen ook hartverscheurend.

'Hoe gaat het met jullie?' vroegen we toch. 'Goed,' huilden ze. 'Als u ons maar niet uit onze Morele Comfortzone haalt.' 'Wat gebeurt er dan?' wilden we weten. 'Wat er dan gebeurt? Dan moeten er strenge beslissingen genomen worden. Dan moeten er oordelen worden geveld. Dan moeten we een beroep doen op ons verstand in plaats van ons gevoel. Dan loopt het mis.'

'Wat gaat er dan mis?' 'Nou... dan maken we misschien vuile handen. Dat is het laatste wat we willen. Vuile handen, dat kan echt niet. Wij zeggen hier: Liever sterven met schone handen, dan leven met een beetje vuile handen.'

In onze kamer in Hotel Nooitvol keken we televisie. Een zekere Matthijs e-mailde zijn interviewvragen naar ene Jan, Prem, Frenk en ene Felix. Ze gaven huilend commentaar op de oorlog in het buurland.
Daar werden beslissingen genomen. Daar zei iemand: 'Het kan zo niet langer, we gaan er zelf aan kapot, we moeten nu zeggen: jij wel en jij niet. Want het is vol.'

'Stelletje misdadigers,' luidde het commentaar bij Matthijs. De volgende dag verlieten wij Moralië. Net op tijd. Niet veel later werd Moralië onder de voet gelopen door de Neo-Moralisten. De Moraliërs die wisten te vluchten, nadat ze hadden geprobeerd hun land te verraden, zitten nu in Slapland. En ze keken naar hun handen die zo vuil waren dat ze nooit meer schoon konden worden.

T. Holman www.parool.nl/parool/nl/508/THEODOR-HO...

Pseudoniempje | 09-10-15 | 22:51

Veel beloven en weinig geven,
Doet een gek in vreugde leven:-)

Zathras | 09-10-15 | 22:50

@JackRyan | 09-10-15 | 22:27

C'est ça

zo simpel is het , meer dan 80 % van de Nederlanders is het daar mee eens denk ik

30 jaar P.C. geneuzel op scholen , kerken , media ,
echter heeft logisch nadenken en open spreken over dit thema echter onmogelijk gemaakt.

Lijkt nu eindelijk verandering in te komen , wal en schip - zoiets

enorme sukkelzak | 09-10-15 | 22:48

Rutte lijkt eigenlijk best wel op Benedict Cumberbatch. Veel minder mooie stem, maar zijn smoelwerk is heel gelijkend.

FrikandelSpeciaal | 09-10-15 | 22:46

Meneer Rutte, neem even de moeite om objectief te bestuderen hoe de islam zich ontwikkeld in de zogenaamde gematigde landen en zie wat ons (de burgers die niks met islam hebben) voorland is. U kunt dit niet menen ! Moslims HATEN de westerse ideologie en geven de voorkeur aan hun eigen WESTERS VIJANDIGE IDEOLOGIE. De import van moslims MOET stoppen ! 't Klinkt mischien hard, maar zo denk ik er over en gelukkig mag dat nu nog. Over een aantal mag ik dit zelfs niet meer denken.

Anjin Mohammed | 09-10-15 | 22:40

Rutte zal dit probleem even voortvarend aanpakken als het probleem met ISIS :p

Berthe | 09-10-15 | 22:39

Geweldige tekst, Van Rossem.

Lewis Lewinsky | 09-10-15 | 22:39

Tikkie Eurocentristisch JackRyan met aantal feitelijke onjuistheden en zelfs een oproep tot het verrijzen ener intellectueel leider die uw gedachtegoed nastreeft. Leuk wel lang. Maor das mijn mening.

Tizzum | 09-10-15 | 22:38

Wat een snotaap, die Rutte.
.
Welk mooie post is hem beloofd door Brussel voor al die Eurofiliteit? Lekeker dat GeenPeil hem weer met beide benen op de grond zet.
.
En nou dit weer. Iedere dag meer *kuch*vluchtelingen(MIGRANTEN!1!1!!!)
Rutte is een landverrader en moet met pek en veren worden verjaagd.

Faragefan | 09-10-15 | 22:37

@Haloef | 09-10-15 | 22:20
Met Balkenende is de ellende begonnen. Die is als schoothondje een oorlog begonnen in Irak en daarna heeft hij jarenlang een onderzoek dat de Tweede Kamer wilde tegengehouden tot het er uiteindelijk toch kwam nl.wikipedia.org/wiki/Commissie-David... . Daarnaast hebben zijn CDA-vriendjes bij het ABP wat lopen gokken met ambtenarenpensioengelden 925.nl/archief/2009/02/05/pensioenfond... en lijken ze blind mee gegaan in het Home Ownership Initiative dat Bush een half jaar na 9/11 presenteerde www.youtube.com/watch?v=kNqQx7sjoS8 Balkenende schroefde daarna die bokkenkop aan de wand van het torentje om Rutte erop te wijzen toch vooral door te gaan op dat fantastische pad. Balkenende en Bush hebben gezorgd voor de huidige puinhoop en honderdduizenden doden, Rutte heeft het voor een groot deel moeten herstellen dus begon met een enorme achterstand. Sinds MH17 is hij de weg kwijt.

Watching the Wheels | 09-10-15 | 22:34

Wat ik tussen de regels door hoor is "maar we zijn gebonden aan afspraken en verdragen".
Nou, dikke schijt!
Afspraken en verdragen gelden niet meer op het moment dat deze afspraken en verdragen worden geschonden.
Wie heeft bijvoorbeeld met wie de afspraak gemaakt om MILJOENEN asielzoekers binnen te laten? Niemand toch, mag ik hopen.
Dus... Conclusie. Opschorten en opzeggen die zooi!

Dhr. de Wit | 09-10-15 | 22:27

sterke koffie | 09-10-15 | 21:05
Zo is het maar net.
De mensen moeten zich eens afvragen hoe het nou eigenlijk kan dat Nederland (nog wel) één van de meest welvarende landen ter wereld is. Hoe is dat nou eigenlijk ontstaan? Wat lag daaraan ten grondslag? Kijk eens wat verder dan je neus lang is, zou ik dan zeggen tegen de mensen.
Schrik niet, onze welvaart is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Deze is het resultaat van meer dan 400 jaar (wellicht zelfs 2000 jaar) strijd (de verlichting) en constante evolutie (streven naar verbetering middels handel, wetenschap, etc.). Heel deze cultuur en mentaliteit zit in de Nederlanders ingebakken. Daarom is dit land (en de buurlanden) zo enorm succesvol.
Zonder de cultuur en mentaliteit van landen als Nederland, België, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Italië, Portugal, Griekenland had de hedendaagse samenleving (zoals die er nu uit ziet met al zijn vooruitgang, technologie, etc.) helemaal niet bestaan.
Het is compleet aan de West-Europese cultuur en mentaliteit van de afgelopen 4 eeuwen (en eigenlijk ook de middeleeuwen) te danken dat wij hier nu op een computer reaguursels kunnen tikken. En dat de veelal economische migranten met een (zeer geavanceerd) mobieltje in hun zak zomaar aanspraak kunnen maken op een gratis uitkering en gratis huis (met centrale verwarming, wc/douche, wifi, etc.).
Dan denk ik bij mezelf, is het wel zo verstandig om deze mentaliteit en cultuur om zeep te helpen door een complete volksverhuizing toe te staan van een land dat in burgeroorlog is en waar deze cultuur en mentaliteit duidelijk (nog) niet voorkomt.
Eeuwenlang is er gestreden om de rol van de kerk te marginaliseren, en dan zijn we bijna zo ver, gaan we een complete volksverhuizing van streng religieuze mensen toestaan.... het is net alsof je het Staphorst van het Midden-Oosten binnenhaalt. En waarvoor? Ik begrijp het gewoon niet.
Let wel, ik heb met iedereen op deze wereld het beste voor en ik gun iedereen zijn religie (achter de voordeur), maar landen die achterlopen moet je met alle mogelijkheden al je kennis en kunde aanbieden, zodat ze zichzelf ook deze (uiterst succesvolle) cultuur en mentaliteit kunnen aanleren. Met de nadruk op aanbieden, ze moeten er zelf om vragen en willen leren. Anders heeft het totaal geen zin.
En aangezien het Midden-Oosten voor zover ik weet nooit een Verlichting heeft meegemaakt zoals wij dat wel hebben meegemaakt, zullen ze zelf eerst het zeer moeizame proces van Verlichting moeten doorlopen, dat kunnen wij niet voor ze doen.
Landen uit Afrika en het Midden-Oosten zullen het toch echt zelf moeten doen, dat is de enige (duurzame) manier om vooruitgang te bereiken.
Je kunt ze niet allemaal hier naartoe halen, ze een uitkering geven en dan maar hopen dat het goed komt. Op die manier zou je alle 80 miljoen arme mensen (die er elk jaar bij komen op de wereld) hier naartoe moeten halen. Dat is gewoon niet te doen en niet realistisch, het moet andersom, ter plekke de omstandigheden verbeteren (uit zichzelf). Mensenrechten (vluchtelingen menselijk behandelen) zijn wat anders dan burgerrechten (zorgvuldig opgebouwd sociaal stelsel door de autochtone bevolking).
Hopelijk staat er eens een politieke partij op met een enigszins charismatisch (maar onomstreden) iemand die dit soort genuanceerde standpunten overneemt. Een goed geleide partij die intellectuele, capabele, realistische personen aan zich kan verbinden. Een partij waar elke Nederlander (zonder met de nek te worden aangekeken) op kan stemmen. Ik denk dat er voor zo'n soort partij een enorm electoraal potentieel is.

JackRyan | 09-10-15 | 22:27

@heldheino | 09-10-15 | 21:45
Op alle fronten, ook in de hoofden van de jihadis. Ik geloof steeds meer in die Poetin, het enige nieuws wat me opvrolijkt.
www.dailymail.co.uk/news/article-32616...

nuff said | 09-10-15 | 22:24

Als Mark Rutte daadwerkelijk het beste voorheeft met Nederland dan belegt hij morgen een persconferentie waarin hij verklaart dat Europa wel zo veel mag willen, maar dat Nederland er niet meer aan meewerkt zolang de EU zelf geen oplossing heeft.
Dan maar ruzie in de tent, dan maar geen voorzitter van de EU, dan maar geen gouden baantje. Maar een beetje staatsman komt op voor zijn land en niet voor een stel ondemocratische technocraten in Brussel.

Dhr. de Wit | 09-10-15 | 22:24

Nooit verwacht dat ik zou zeggen , maar dan liever Balkenende, als we toch tussen slappe knieën moesten kiezen.

Haloef | 09-10-15 | 22:20

In het 10 minuten gesprek bij de NOS werd hij aardig aan de tand gevoeld door dat vrouwtje,(voor NOS begrippen)duidelijk is wel dat ze geen enkel idee hebben hoe ze dit aan moeten pakken!

corver | 09-10-15 | 22:19

Voelt een beetje als 1671 dit. Radeloos en reddeloos hebben we al.

Hedge_it | 09-10-15 | 22:19

Gaat ie lekker er zelf naast wonen
Nooit meer stemmen voor vvd. Nep regering.....

ed1144 | 09-10-15 | 22:13

Zou deze door Unilever opgeleide dorpsidioot de commentaren hier wel eens lezen?
Hoogstwaarschijnlijk niet... anders zou hij niet zo uit z'n nek zwetsen.

Ommezwaai | 09-10-15 | 22:09

Alsjeblieft zeg wat een slappe zak,dien aub je ontslag in ,slechtste Premier OOIT!!!
Weg kijken goed praten nog maar weg kijken en goed praten.
Als de bom barst,dan ben JIJ de oorzaak Mark! Ga je schamen.

endtotrolling | 09-10-15 | 22:07

jezus. 36 minuten dat kan gewoon geen goed verhaal zijn. zeg gewoon wat in 36 seconden, maak een duidelijke statement. ik haakte naar 14.5 seconden af

Ir. Wilhelmus | 09-10-15 | 22:03

Sorry, ik ga niet kijken naar die waardeloze kerel...
Waar zat die trouwens, in z`n rukbunker misschien???

wiener mit pommes | 09-10-15 | 22:01

zucht... | 09-10-15 | 21:40
Waar is jouw diepgang dan? Heb jij een oplossing. Een oplossing was de bootvluchtelingen na aankomst direct weer de bootjes terugslepen. Mocht niet want gut wat zielig en inhumaan. Met als gevolg dat nog eens een miljoen vluchtelingen zich aangemoedigd zien om ook in dat bootje te stappen op zoek naar een economisch ticket naar Europa. Ze steken allemaal veilige landen over op zoek naar het land met de hoogste welvaart. Een oplossing is inderdaad bewaakte grenzen. Het kan. Maar de wil is er niet, want Europa wil het niet. Dat is de realiteit.

sterke koffie | 09-10-15 | 22:00

@ Dr. Oplul | 09-10-15 | 21:45
de sluwe truuk van de Haagse trawanten van Brussel is dat je alleen maar een referendum kunt aanvragen over een wet die pas is aangenomen maar nog net niet in werking is getreden.

Uiterst miniem, maaiveld dus!
-

telelezer | 09-10-15 | 21:56

gewoon lekker het volk negeren en idd de rechterarm van europa zijn.

Er was totaal geen besef meer in nederland zeker sinds de afgelopen verkiezingen.

Voor de jeugd is het al helemaal slecht, hoop dat deze mannen en vrouwen zeker gaan stemmen.

Heb nederland nl. nog wel hoog zitten, neem aan dat ze deze keer beter gaan stemmen!

We kunnen nu nog veranderen, profiteren zullen wij de komende 500 jaar binnen de eu niet doen.

nononse | 09-10-15 | 21:55

De asieleisers shoppen dus, Mark geeft dat zelf ook al aan.
zie hier hun boodschappenlijstje:
w2eu.info/netherlands.en.html

100monkeys | 09-10-15 | 21:47

451.666 handtekeningen voor een EU referendum...
Ik denk dat, wanneer je nu handtekeningen op zou halen om vervroegde verkiezingen te eisen, er minstens 4 miljoen handtekeningen worden opgehaald.

Dr. Oplul | 09-10-15 | 21:45

sterke koffie | 09-10-15 | 21:21
Bovenburen zijn vluchtelingen uit Irak. Op oudejaarsnacht maakte ik een praatje met de altijd stille buurman. Hij was alleen rotjes aan het afsteken en wilde niet met de rest van het gezin bij zijn vrienden zijn om oud en nieuw te vieren. Zijn ouders waren vijf jaar geleden op oudejaarsavond vermoord. Christelijke Irakezen. 2 deuren verderop moslim Irakeze vluchtelingen. Komen regelmatig over de vloer bij hun christelijke buren, blij dat ze dezelfde taal spreken. Dochter van zeven is de beste vriendin van onze blonde zoon met blauwe ogen. Eet hier twee keer per week mee, lieg soms dat het varken halal is. Tot dusver gaat het goed ;-)

broederbert | 09-10-15 | 21:43

Circus Ruttenz was toch failliet?

Watching the Wheels | 09-10-15 | 21:42

Pffff ik had iets meer diepgang van de gemiddelde reaguurder verwacht, het lijkt wel Facebook hierro. "Alles is de schuld van Rutte, hij maakt ons kapot bla bla"

De realiteit is dat er in de huidige kamer niemand zit die het ook (beter) zou kunnen...

zucht... | 09-10-15 | 21:40

@ JackRyan | 09-10-15 | 21:37

Amen

enorme sukkelzak | 09-10-15 | 21:40

Ik heb er niet naar gekeken/geluisterd; heb een enorme weerzin opgebouwd tegen deze charlatan.

Wobbelplatte | 09-10-15 | 21:39

neem de eerste zin en de laatste zin geeft perfect weer wat ie allemaal gezegd heeft:
"dames en heren, goeiemiddag... we werken er vreselijk hard aan, maar dat is nog niet gelukt"
35 minuten lullen en eigenlijk niets zeggen... typisch politici

kapitein_iglo | 09-10-15 | 21:38

Die parlementaire (nep)journalisten zouden eigenlijk maar één vraag moeten stellen, die luidt als volgt; meneer Rutte (en andere verantwoordelijke politici), kunt u uitleggen waarom de buitengrenzen van de EU (of Schengen) niet streng bewaakt worden? De Nederlandse grenscontroles zijn in de jaren 90 afgeschaft, onder strikte voorwaarde dat vanaf dat moment de buitengrenzen bewaakt zouden worden. De buitengrenzen zijn al jarenlang zo lek als een mandje (zie diverse krantenartikelen), waarom is er al die tijd geen actie ondernomen?
En kom a.u.b. niet aan met het slappe excuus dat de buitengrens van de EU niet te bewaken is. Het is met hedendaagse technologie zeer goed mogelijk om de gehele buitengrens hermetisch af te sluiten en alleen gewenste personen door te laten. Ook kan dit tegen redelijke kosten gebeuren, het staat in schril contrast tot de immigratiekosten waar we nu mee geconfronteerd worden.
Zie bijvoorbeeld de grens van de VS met Mexico (bewaking met hekken, muren, UAV's, radardetectie, etc.). Of het hek dat Saudi-Arabië momenteel aan het bouwen is.
De open grenzen van de EU zijn de kern van dit hele probleem. Sluit die hermetisch af, draai de uitkeringen-kraan dicht en het hele probleem is binnen een maand opgelost.
Vervolgens echte vluchtelingen deels in de regio opvangen en de meest schrijnende gevallen op een ordelijke manier selecteren voor (tijdelijk) asiel in de EU. Altijd met als vooruitzicht om uiteindelijk weer terug te keren naar land van herkomst.
Onbegrijpelijk dat deze chaos überhaupt is ontstaan, in een land waar altijd alles strikt volgens de regeltjes moet gebeuren.

JackRyan | 09-10-15 | 21:37

" Eh Landegenoten ,

Eh , ik heb geen flauw idee wat ik hier sta te doen en wat ik moet zeggen , ik ben ook maar gestuurd ,

maar , eh het gaat veel geld kosten en jullie
motte betalen.

Nog vragen iemand ? "

enorme sukkelzak | 09-10-15 | 21:33

Hij zei tussen neus en lippen door dat ze allemaal een uitkering en huurtoeslag / zorgtoeslag kregen. Maar door er meer in 1 woning te doen verdienen we omdat ze dan gekort worden. Dus zo verdien je volgens de VVD geld?? In je eigen zak liegen is dat. 10.000 uitkeringen en toeslagen aan mensen die hier nog nooit 1 euro belasting of premie hebben betaald. Man man man.

doskabouter | 09-10-15 | 21:32

Zelfs keurige D 66 academici krijgen de zenuwen en trappen niet meer in het gezwam van Rutte.
Vandaag een ouder echtpaar, chirurg en tandarts zijn pislink want ze denken echt dat hun te koop staande villa met een kamer of 10 wel eens gevorderd kan gaan worden.

Uw Verzekeringsadvis | 09-10-15 | 21:30

-weggejorist-

I left on time.. | 09-10-15 | 21:29

@Eurotokkie | 09-10-15 | 19:49

Mmhmm, dat kan, zo rond het jaar 1940 ??
Rare vogel die je er bent!!

holy.pig | 09-10-15 | 21:28

Mark Rutte, Diederik Samson en Alexander Pechtold zitten in een vliegtuig terug naar Nederland, uiteraard eerste klas, na een bezoek aan een arm dorp in Afrika.
Rutte zegt: Stel je voor dat ik een biljet van € 500,- uit het raam kon gooien, dan kan ik één mens echt gelukkig maken.
Samson antwoordt: Ik zou er dan vijf biljetten van € 100,- uit gooien, en vijf mensen gelukkig maken.
Pechtold zegt: Ik zou er vijfhonderd muntjes van € 1,- uit gooien, en vijfhonderd mensen gelukkig maken.
Waarop de piloot zich omdraait en zegt: Ik kan er drie uitgooien en 16 miljoen mensen gelukkig maken!

Rest In Privacy | 09-10-15 | 21:26

"En U krijgt allemaal 1000 euro, en Griekenland krijgt geen cent extra "

hansvanvoren | 09-10-15 | 21:25

In de typhoon van uitzinnige haat jegens Geert Wilders en de PVV is er gelukkig nog een reddingsboei zoals Theodor Holman. Het is opmerkelijk dat het Parool hem durft te handhaven. Misschien vanwege het verzetsverleden van die krant.

isitsoornot | 09-10-15 | 21:24

Jarenlang VVD gestemd, achteraf stom van mij. Rutte heeft totaal geen visie en is de controle volledig kwijt.

Landgenoten blijf kalm, we praten met Berlijn en alles komt goed. Heb ik zoiets al niet eerder gehoord rond 1940 ?

gringo-brd | 09-10-15 | 21:23

Slappe zak is het

white Condor | 09-10-15 | 21:22

broederbert | 09-10-15 | 21:10
Oranjetokkie? Je hebt het over 140 Nederlanders die rustig leefden in pais en vree wiens leefgemeenschap op zijn kop is gezet met een asielzoekerskamp naast de deur. Gewone Nederlanders. En misschien mogen daar allemaal geen astronauten of ict'ers wonen, ze hebben wel recht op dat rustige leven, maar daarvan zal met zo'n kamp naast de deur nooit meer sprake zijn. Zet ze maar bij jou in de achtertuin en als je zonodig wereldburger en Samaritaan wil uithangen en kom dan nog maar eens met de opmerking dat dit Europa 2015 is. Dan ben ik benieuwd of je er nog steeds zo over denkt.

sterke koffie | 09-10-15 | 21:21

Schandknaapje van Brussel, verder vinden hem een [afgeplakt]

holy.pig | 09-10-15 | 21:21

Schouder aan Schouder nou als het Bestuur dit zegt weet je al dat de Teringzooi voor het Plebs is .

liegende lippen | 09-10-15 | 21:15

Die Mark elk liedje past bij hem hahahaha.https://www.youtube.com/watch?v=KcVvi85p1lU

hebbuh | 09-10-15 | 21:13

-weggejorist-

broederbert | 09-10-15 | 21:10

Sjongejonge... wat verwacht je dan dat hij gaat zeggen? Vanaf morgen slagbomen en kraaienpoten bij Hazeldonk, prikkeldraad in de weilanden, lintje voor krijsende Oranje tokkie, Wilders direct op asielzaken?
Housop met dat getrut, dit is Europa 2015, niet op volle toeren 1974.

broederbert | 09-10-15 | 21:10

@ deraderendraaien | 09-10-15 | 20:55

Is de meest snelle en efficiënte manier om dit soort onzinnige / destructieve processen te stoppen - via de geld stromen

De burger wil dit niet , het is on-democratisch maar hij betaalt er wel voor

Als de financiering stopt zijn dit soort "projecten"
( EU / Multi kulti / Migratie gedoe ) heel snel over

enorme sukkelzak | 09-10-15 | 21:08

-weggejorist-

geenstijl7476 | 09-10-15 | 21:08

-weggejorist-

geenstijl7476 | 09-10-15 | 21:06

Grenzen hebben decennia lang voor veiligheid gezorgd in dit land en de handel nooit geschaadt. Pas sinds de grenzen zijn opengegooid voor vrij verkeer van personen is het een zooitje geworden. En als we de grenzen niet meer mogen bewaken omdat het in strijd is met de verdragen dan moeten die verdragen maar herzien worden of desnoods opgeheven. En als het vluchtelingenverdrag ertoe leidt dat er zoveel binnenkomt dat dit de draagkracht overstijgt, wat nu het geval is, dan moet dat verdrag worden herzien. Waar ligt de grens vraag Frits Wester en het antwoord van Rutte komt niet, er is geen grens, en iedereen kan zomaar in en uit wandelen. Dit land is lek en de dijk moet worden gedicht. Heel snel want er is een volksverhuizing op gang die de barmhartigheid van de weldoeners overstijgt. En dan hebben we het nog niet eens over de en normen en waarden die de nieuwkomers met zich meebrengen. Tribale woestijnculturen die mijlenver van de westerse beschaving staan.

sterke koffie | 09-10-15 | 21:05

-weggejorist-

geenstijl7476 | 09-10-15 | 21:04

Allemaal trouwens effe goed opletten met die 10.000 noodwoningen. Dat moet nog maar eens passen in het bestemmingsplan. En natuurlijk alle vergunningen in de gaten houden, van omgevingsvergunning tot bemalingsvergunning. Vergeet niet: tegen iedere beslissing is bezwaar en beroep mogelijk, en het is altijd een aanrader om daarnaast ook nog een paar brieven aan de wethouder te sturen.

wapster | 09-10-15 | 21:04

-weggejorist-

geenstijl7476 | 09-10-15 | 21:04

Mark Rutte knows nothing.

matatwork | 09-10-15 | 21:02

waarom riep iedereen eigenlijk dat Rutte moest terugkomen van CocaCola? Had iemand iets anders verwacht van deze limonadeverkoper?
In 36 minuten niets concreets.
Het ingestudeerde riedeltje van indammen van de toestroom, verdelen over de landen en goed opvangen wordt ongeveer per minuut herhaald (en later bij het gesprek met de mp nog eens tig keer).

Schmalz | 09-10-15 | 21:02

Tis een kwestie van geduld voor heel Holland Syrisch lult dat heel Holland Syrisch lult!

pinkelotje | 09-10-15 | 21:01

Pijnlijk om aan te hore hoe Rutte probeert te verbloemen dat hij niks in te brengen heeft in de besluitvorming on asielzoekers. Dat hij zelfs vocabulaire van Merkel overgenomen heeft is wel het dieptepunt.
Dit is geen leider. Ze moeten bij die pindakaasfabriek de vlag uitgehangen hebben toen hij naar Den Haag vertrok.

solcama | 09-10-15 | 21:00

Rutte en problemen oplossen. Iemand een voorbeeld?

wapster | 09-10-15 | 20:59

Rutte komt duidelijk over als iemand die het belangrijkste deel van de gebeurtenis gemist heeft. Ziets van een begrafenis bezoeken als de receptie al bezig is.

merallas | 09-10-15 | 20:59

Na 6 maanden een semi-permanent arrangement voor onbepaalde tijd. Ze blijven dus gewoon.
Maria.1 | 09-10-15 | 20:44

En ik neem aan recht op familiehereniging. Onze Syrisch Turkse voetballer uit het AD artikel zal dan ook een telefoontje naar zijn familie plegen dat de reis naar Nederland kan beginnen. Met de mededeling dat alles wordt geregeld en betaald dankzij Allah.

Graaier | 09-10-15 | 20:59

Een burgemeester in oorlogstijd. Rutte op zijn best helaas

Islamofiel | 09-10-15 | 20:57

@enorme sukkelzak | 09-10-15 | 20:46
Het zou de teleurgestelde of boze VVD stemmende ondernemers sieren als ze vanaf eind deze maand het salaris van hun uitgeknepen personeel weer in een fysiek loonzakje zouden uitbetalen.. dan komt er een eind aan dat belasting graaien voor doelen die ons,en die van de ondernemers geen goed doen.

deraderendraaien | 09-10-15 | 20:55

En dan maar volhouden dat Wilders geen oplossing en visie heeft die is tenminste concreet en zegt minder minder minder vluchtelingen en grenzen dicht sofort!

arretje | 09-10-15 | 20:51

Vreemd dat Rutte niet had afgestemd met Patrick van Schie, directeur van de Teldersstichting, het wetenschappelijk bureau van de VVD.
Die vertelde korte tijd later in EenVandaag:
"Syrische asielzoekers die zich melden in Nederland, vallen niet onder het Vluchtelingenverdrag en moeten daarom terug worden gestuurd naar het eerste veilige land waar ze aankwamen".
politiek.eenvandaag.nl/tv-items/62471/...

CoffeePatch | 09-10-15 | 20:48

Een paar weken geen zakgeld ( belasting geld ) aan Mark geven en hij is weer genezen.

Idem. voor zijn vrinden van de EU-club.

Zakgeld daar draait het hele circus op en daar stopt het hele circus ook mee (als het er niet is)

enorme sukkelzak | 09-10-15 | 20:46

Al je de houding ziet waarin hij staat te praten,constant kijkend op z'n papiertje,dan zie je een bange man die door de schande die hij meedraagt voor de rest van z'n leven,weet dat hij zijn ziel *en ons land* heeft verkocht aan de duivel die een jurk draagt en bij voorkeur Duits spreekt!
Zielig ben je Mark,maar wij zullen ons land redden... als e tijd daar is!

deraderendraaien | 09-10-15 | 20:45

Helemaal door de mand gevallen, wat een slappe leider heeft dit land!
Wat een zak, machteloze woede maakt zich van mij meester!

Foezela | 09-10-15 | 20:44

Reactief, geen visie, geen beleid, geen leiderschap.

80 | 09-10-15 | 20:44

Ook Rutte's antwoorden vandaag in "het gesprek met de minister president" waren weer van een infantiel 'kleuterje -luister' niveau, Steeds weer niet de vraag beantwoorden maar wel een brei van woorden - totdat de tijd om is. Zo doe je dat als gewiekste beroepspolticus.
Rutte is een heel bang mannetje zonder enige visie.

stutz | 09-10-15 | 20:44

Na 6 maanden een semi-permanent arrangement voor onbepaalde tijd. Ze blijven dus gewoon.

Maria.1 | 09-10-15 | 20:44

Ik verzoek den reaguurders dan ook om, wanneer zij straks hun legersteden opzoeken, even rustig te gaan slapen als zij dat ook andere nachten doen. Er is voorshands geen enkele reden om ongerust te zijn.

Rest In Privacy | 09-10-15 | 20:43

De tachtigjarige oorlog tegen Spanje begon omdat het (toen nog)dappere Nederlandse volk de "Tiende Penning" van Alva weigerde (10% omzet belasting; zeg maar een soort BTW).

En nu worden we tot op het bot beroofd door de Haagse trawanten van Brussel, en dat niet alleen van ons geld maar ook van ons vaderland en onze woningen, en als bonus ook nog van onze soevereiniteit en die van onze (klein)kinderen!

Een wat doen we..?? Juist: we doen niks!

Ik ben Nederlander; ik ben gek!

telelezer | 09-10-15 | 20:41

Hij doet me weer denken aan de persvoorlichter van Sadam Hoesein. Prediken dat alles in goede banen geleid wordt, terwijl op de achtergrond te zien is dat dat de boel volledig uit de hand loopt.

watazooi | 09-10-15 | 20:39

En tot slot; ik luister al niet eens meer naar wat Mark Rutte te zeggen heeft. Dat is net als luisteren naar Joran van de S. Je kunt totaal geen waarde hechten aan wat hij zegt.

Rest In Privacy | 09-10-15 | 20:38

@nightwish | 09-10-15 | 20:24 > "O ja en Quid deporteren". Nou nou, dat hoeft nu ook weer niet, hij zal graag worden binnengehaald door Jesse Klaver van GL, of bij D666 wellicht.

Democrates | 09-10-15 | 20:36

@ ab1802 | 09-10-15 | 20:13
""Als men niet vry tot zyne medeburgers kan spreeken, nog hen by tyds waarschouwen, dan valt het den onderdrukkeren des volks zeer gemakkelyk hunne rol te speelen(...)""
-
vry tot zyne medeburgers spreeken?.. ies raassiest!

telelezer | 09-10-15 | 20:35

-weggejorist-

geenstijl7476 | 09-10-15 | 20:34

Ik herinner mij nog een andere periode toen Nederland door duizenden vluchtelingen werd overspoeld. Ook toen kwam men via het water binnen.
Goh, wat hebben wij die mensen toen ontzettend goed geholpen, brachten ze zelfs onder in de concentratiekampen van de grootvader van Merkel.
Het enige verschil tussen deze en de huidige vluchtelingen is dat de eerste groep trouw Nederland heeft geholpen. www.vijfeeuwenmigratie.nl/term/molukke...

Rennend Vuur | 09-10-15 | 20:34

Mijn mening: Weet u wat het probleem is; Mark Rutte kan blijven roepen dat het goed gaat met Nederland om dat u niet staak/niet protesteert. En omdat u deze vreedzame middelen niet gebruikt, blijft de economie draaien, u zet uw schouders er wel weer onder. En ja, u bent bang, want wat als u de vakbonden niet meekrijgt? U bent bang om u baantje te verliezen, dus u werkt maar door en levert keurig uw centjes in. Uw centjes die worden gebruikt voor verkeerde dingen. En zolang die stroom met centjes keurig naar Rutte en Co rollen, gaat het goed met het land. En ja, alles is hier in handen gegeven van de overheid en/of instanties. Opkomen voor uzelf? Niet nodig. De overheid gaat daar voor zorgen. Heus, echt waar. Komt goed, hoor, heus. U bent afgestompt, u bent een gedresseerd hondje geworden. De nieuwelingen hebben een grote bek en eisen en zie; ze krijgen alles gedaan. Men holt en vliegt voor ze.

Rest In Privacy | 09-10-15 | 20:34

@Van Rossum

Blijf die lijst vragen spammen. Blijf 'm onder de neuzen wrijven.

omanders | 09-10-15 | 20:34

Ik schaam mij zo diep dat ik VVD gestemd heb. Ze doen niets en ze kunnen niets. Het gevolg is dat we hier straks met een overdosis kansloze islamitische gelukszoekers zitten. Het gaat er allemaal niet leuker op worden. En bedankt Rutte!

Jippie | 09-10-15 | 20:33

@mezelf asielzoekers (met 1 s, niet 2)

Gaz21 | 09-10-15 | 20:33

Nooit gedacht dat we nog eens met weemoed zouden terugdenken aan Harry Potter...

VanBukkem | 09-10-15 | 20:33

Lekker dan, wij moeten rustig blijven. Zij blijven alleen niet rustig en duwen ons met veel geweld*) al die assiel-/gelukzoekers door de strot.

*) Dijkhoff overruled burgemeester van Midden Drenthe.

Gaz21 | 09-10-15 | 20:32

@linksigheidnee 20:18
"n 2011 verliet Ahmed zijn woonplaats Aleppo. Hij verbleef in 2012 korte tijd in Turkije. ,,Daar kreeg ik bij een club een contract aangeboden, maar Turkije beviel me niet. Toen ik in Syrië voetbalde, was mijn droom om voor een club in Spanje, Frankrijk of Nederland te voetballen", aldus de 30-jarige Ahmed. Hij liet zijn ouders, vrouw en 10-jarige dochtertje achter in Syrië." www.metronieuws.nl/sport/2015/10/woerd...

Het klopt inderdaad dat het AD die passage gewist heeft van haar website. Oorspornkelijk stond die er wel, volgens een copy-paster van FOK: forum.fok.nl/topic/2255045?token=47838...

tipo | 09-10-15 | 20:32

Wat was ook alweer de reden waarom Arend-Jan Boekestijn uit de Tweede Kamerfractie was gezet? Oh ja.. hij vertelde dat de keizer geen kleren aan had.

Red shirt | 09-10-15 | 20:31

Artikel over effectief revolutie maken

Korte punten eruit
- Navo bommen en geweld hielpen niets
- Massa demonstraties zijn enkel effectief op het einde (als slot)
- effectiever zijn vele kleine initiatieven door heel het land met humor

ttp://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/4155656/2015/10/04/Revolutie-maken-doe-je-zo.dhtml

mysteryposter | 09-10-15 | 20:31

WTF????? 72 woorden in één zin (zin 2). GeenStijl doe s ff internet svp. 72 woorden inclusief juiste interpunctie. How about 'kort-door-de-bort-bondig ongenuanceerd?
Prutsrutte ofzo

JoyCee | 09-10-15 | 20:29

-weggejorist-

Knokloof | 09-10-15 | 20:28

Een ding heeft Rutte vandaag wel duidelijker gemaakt.
Gisteren zei hij nog "van mensen blijf je af", daaruit zou je abusievelijk kunnen afleiden dat onze premier vindt dat overheidsagenten niet de armen van demonstrerende burgers moeten breken. Vandaag drukte hij zich ondubbelzinniger uit: "geweld of dreigen met geweld TEGEN BESTUURDERS is uit den boze."
Dat we het maar weten.

simpelman | 09-10-15 | 20:28

Ik kan niet meer naar hem kijken zonder onpasselijk te worden.

nemoj me jebat | 09-10-15 | 20:26

Mark ,

Je geeft de boekhouders en kruideniers in dit land een
slechte naam met je gezwam

Straks denken de mensen nog dat alle boekhouders en kruideniers zo zijn

Kappe nou , je collega Jozef Droogstoppel

enorme sukkelzak | 09-10-15 | 20:25

Jezus ik hoop zo dat het stemvee dit allemaal nog weet in 2017 (hopelijk eerder). Straf die laffe drol af!!!!!!!
Maar dan? d66, grlinks, sp cda allemaal de typhus.
Dus PVV, maar dan moet daar ook wel wat veranderen. Zo wie zo
Bosma for president, Fleur als alles en Geert als min. buitenlandse zaken (we zullen ze leren). Maar waar haal je nog 73 goede mensen vandaan? Ja Kaas de vies, godsammekraken, eerstneukendanpraten, lupuslupus, tipo, vanbukkem, euro.. o kut nee, wakkere_nederlander etc. Ik zou daar mee kunnen leven, en nu maar verder dromen. O ja en Quid deporteren.

nightwish | 09-10-15 | 20:24

Bij Éénvandaag was er nog een VVD denktank figuur die zo'n beetje alle PVV standpunten verkondigde en dat graag als VVD koers wilde zien. De VVD en de rest van de politiek (zoals het CDA gisteren bij Powned) snappen echt niets van democratie en de wil van het volk. Totaal in paniek gaan ze nu opeens PVV retoriek uitslaan en PVV standpunten verkondigen. Niet omdat ze nu naar de wil van het volk luisteren en democratie in acht nemen, maar puur angstzweet om macht en invloed kwijt ter raken en de ontzettende nep-democratie die ze vanaf na de tweede wereldoorlog hebben opgebouwd te zien verdwijnen. Vergeet niet hoe ze Wilders uitlachten tijdens het APB toen hij het had over het opkomen voor en de belangen behartigen van het eigen volk.

XaleX_2 | 09-10-15 | 20:23

Chefsache.
Maar wie is de chef?
Rutte zeker niet.

de honden blaffen... | 09-10-15 | 20:22

@Dr.Rotten | 09-10-15 | 20:11
Het volksgeluid is ondergeschikt gemaakt aan de islam-invasie. Wij moeten netjes blijven, mogen ons niet eens *verdedigen* tegen hen die onze vrouwen en meisjes molesteren, ons voor hoer, varken, christenhond etc. uitmaken.
.
De premier van Nederland heeft zichzelf en het Nederlandse volk al overgegeven. Hij heeft al gecapituleerd zonder dat er ook maar één schot is gelost (overdrachtelijk gezien) richting de - niets en niemand ontziende - vijand: de islam.
.
Dank u wel premier van "alle" Nederlanders. Landgenoten, gaat u maar rustig slapen.

Lupuslupus | 09-10-15 | 20:22

Als die ambitieuze VVD staatssecretaris Klaas Dijkhoff nu echt slim is dan komt hij dit weekend nog met een persconferentie waarin hij aankondigt dat hij aftreedt als staatssecretaris omdat hij dit wanbeleid, waarbij de Nederlandse democratische rechtsorde met voeten wordt getreden en die gaat ontaarden in repressie jegens de eigen bevolking, niet meer voor zijn verantwoording wil nemen en niet meer met zijn geweten in overeenstemming kan brengen. Dan kan hij meteen ook Rutte uitdagen voor het leiderschap van de VVD om zo nog te redden wat er te redden valt van de VVD en van Nederland. Hij kan overnight van zero tot hero worden. Kom op Klaas, laat zien dat je echt ballen hebt.

Outsider-Inside | 09-10-15 | 20:22

Ik zeg het al een jaar of tien: Mark Rutte is een volbloed sociopaat. He doesn't give a single fuck. Zeer benieuwd hoelang hij zijn barstende masker nog op kan houden.

o)+ | 09-10-15 | 20:22

De Minster-President is duidelijk in een staat van een mismanagement-manager van een bijna failliet bedrijf.

De man is het spoor volledig bijster en is elke overtuigingskracht verloren.

Het is tijd voor nieuwe verkiezingen.

hunny | 09-10-15 | 20:22

6% zegt hij. Duitsland verwacht er 1,5 miljoen. Die zullen herverdeeld worden. Dat zijn er dus al 90 duizend voor ons. Dat maal 2,4 gezinshereniging, maakt alweer 225 duizend. Het feit dat hij in elke provincie Heumensoord wil herhalen (12 x 3000), geeft al aan dat we belazerd worden. Wat Merkel loopt te blehren geldt dus ook voor ons. De cijfers worden angstig weggehouden uit de media. En de media vraagt er ook niet eens naar. Deze waanzin is slechts de voorhoede.

nietvaneergister | 09-10-15 | 20:20

En wij maar lachen om die "domme" belgen. Moppen enzo..
Maar hunnie gaan wel de straat op. Met 100.000 tegelijk, als ze het er niet mee eens zijn!
En de NL'ers? Doen niks! Helemaal niks nada nothing.
Jullie laten Rutte en z'n panda beer maar gaan.
NL gaat naar de klote!

En wie wil vragen wat ik dan gedaan heb???
Ik stond op Malieveld tijdens breakthesystem!
Breakthesystem waar iedereen zo om moest lachen. Inclusief GS, die het nodig vond om alleen gekkies in beeld te brengen.
Ziek, ziek, ziekelijk!

Ik hoop dat dit land snel naar de klote gaat! Verdiende loon!

Melfs | 09-10-15 | 20:20

Dat we een slappe minister president hebben en prutsende ministers, dat kan gebeuren. Maar dat ze een nietszeggende pers tegenover zich hebben is echt zorgelijk. De apathie straalt eraf. Waarschijnlijk zijn er allerlei ongeschreven regels tussen de media en de regering, waardoor er geen kritiek is. Maar vreemd is het wel die apathie, als je bedenkt dat 4 op de 5 Nederlanders genoeg hebben van dit kabinet. Dan zou de pers toch voor de kil moeten gaan ?

Graaier | 09-10-15 | 20:20

Ik vraag me wel eens af; wat zou zijn moeder er van vinden?
.
En verder ben ik van mening dat Mark Rutte psychopathische trekken vertoont. Als ik het gedrag van Mark Rutte vergelijk met bijvoorbeeld die van Volkert van der G. of Joran van de S. dan zie ik opvallend veel overeenkomsten. Maar dat is slechts mijn indruk als simpele burger, ik ben geen psycholoog of psychiater.

Rest In Privacy | 09-10-15 | 20:19

Rutte heeft zelfs zijn hele leven of 'carriere' nooit een idee gehad, hij is tenslotte een Neoliberaal en wel de Volkert van der g. Der Neoliberalen. Wie bij volkert een lampje ziet branden heeft god gezien.
Net als neoliberalen geen visie hebben, hebben ze ook geen ideeen maar zijn wel allemaal multimiljonair. Mensenvlees is duur, betaalt per migrant toch meer als een karbonaadje. Rutte hoeft nog maar een jaar, dan komt zijn Goudschip binnen gevaren en is ie veilig. Zaak is dus dat goudgaljoen nog wat stormen te geven...

rejected | 09-10-15 | 20:18

www.ad.nl/ad/nl/36281/Vluchtelingenstr...

Vanmorgen verscheen dit artikel in ongecensureerde vorm. Toen stonden er passages in als: hij had een contract bij een club in Turkije, maar Turkije beviel hem niet. En "hij heeft zijn vrouw en dochter van 10 in Syrië achtergelaten". Zo iemand zet zichzelf duidelijk neer als een opportunist. De reacties op AD waren er ook naar, en zelf dacht ik ook: betaal ik belasting voor zo'n "vluchteling"? Wat doet het AD? Die haalt deze niet "feel good" passages weg. Zelfcensuur. Te triest voor woorden gewoon! De reacties zijn nog niet gecensureerd.

linksigheidnee | 09-10-15 | 20:18

Patriotten van Nederland, kom in opstand! Het kon in 1781 en het kan ook nu! Grijp de hooivorken!

"Verzamelt U elk in Uw steden en ten plattelande in Uw dorpen. Komt vreedzaam bijeen, en kiest uit Uw midden een matig aantal goede, deugdzame, vrome mannen; kiest goede patriotten, waarop gij vertrouwen kunt. Zendt dezen als Uw gecommitteerden naar die plaatsen, waar de Staten van Uw verschillende provincies vergaderen en beveelt hun, dat zij zodra mogelijk bij elkander komen om uit naam en op het gezag dezer natie, met en naast de Staten van elke provincie een nauwkeurig onderzoek te doen naar de redenen van de verregaande traagheid en slapheid waarmee de bescherming van het land tegen een geduchte en vooral actieve vijand wordt behandeld. Beveelt hun verder, dat zij insgelijks met en naast de Staten der bijzondere provinciën een raad voor Zijne Hoogheid kiezen, en hoe eerder hoe liever al zulke middelen helpen beramen en in het werk stellen als tot redding van het benauwde vaderland dienstig zullen worden geoordeeld. Laaten uwe gecommitteerdens u lieden van tyd tot tyd, door middel der drukpers, in het publiek openlyk verslag doen van hunne verrigtingen. Zorg voor de vryheid der drukpers, want zy is de eenige steun van u lieder nationaale vryheid. Als men niet vry tot zyne medeburgers kan spreeken, nog hen by tyds waarschouwen, dan valt het den onderdrukkeren des volks zeer gemakkelyk hunne rol te speelen: hierom is het, dat zy, wier gedrag geen onderzoek kan lyden, altyd zo teegen de vryheid van schryven en drukken yveren, en wel gaarne zouden zien, dat niets gedrukt en verkogt wierd zonder permissie."

ab1802 | 09-10-15 | 20:13

Hij zegt veel, maar eigenlijk helemaal niets of nieuws. Maar dat zijn we gewend van dat lachende windjack.

brutus68 | 09-10-15 | 20:12

@atheïstisch stemvee 20:08
Geloof me. Rutte en Dijkhof balen er enorm van dat er nog geen geweld is gebruikt tegen hen, want dan zouden ze het daar over kunnen hebben en niet enkel over hun eigen kortzichtigheid en non-oplossingen.

tipo | 09-10-15 | 20:12

10.000 woningen.... want de asielzoekers centrum moeten leeg...... Die zijn zo weer vol en want dan......
.
Binnenkort weer 10.000 woningen........
.
Er komen er 1000 + per week binnen.
.
Rutte is niet de regie kwijt.... hij heeft nooit de regie gehad. Die ligt bij Merkel en Holande... Daarom verwijst hij bij elke vraag naar Europa.

elcidisback | 09-10-15 | 20:11

-weggejorist-

Jeroen65 | 09-10-15 | 20:11

Alstenblaft...... In een paar simpele regels jouw en mijn wereld aangepakt.
"En burger.... Deal with it!"

Waar zit nou precies de vertaling van het volksgeluid van de grote groep mensen die nu wel klaar is met deze vluchtelingenkermis...

Dr.Rotten | 09-10-15 | 20:11

Deze man Rutte is zo gek op zich zelf dat als hij aan zich zelf denkt altijd klaar komt daarom heeft hij ook geen partner, volgens mij heeft hij een lekbakje in zijn broek zitten.

Beautycase | 09-10-15 | 20:09

Na het verraad van '68 nu dan het verraad van '15. Geweld zal ik nooit gebruiken beste Mark, daar hoef je niet bang voor te zijn (al leidt het lekker af daarover zorgen te maken). Vergeven doe ik dit echter nooit.

atheïstisch stemvee | 09-10-15 | 20:08

Wie kijkt die borrelpresentatie nu? Haalt uiteindelijk 30 sec van het staatsjournaal. Primetime op tv met een goed verhaal.

jip_86 | 09-10-15 | 20:08

Europa, Rutte plegen verraad. Zij importeren een parallelle samenleving. Zij dragen Nederland en Europa over aan vreemdelingen die ons vijandig gezind zijn. Zij maken Nederland en Europa kapot. Deze vreemdelingen nemen onze huizen, wijken en steden steeds meer in. In Zweden is het uit de hand gelopen, in Frankrijk, Duitsland, overal waar veel migranten wonen is de situatie oncontroleerbaar fout gegaan. Wijken, steden, straks landen, zijn onveilig geworden voor westerlingen en overgenomen door moslis.
www.youtube.com/watch?v=ygDk0EyhVt4&a...
www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/artic...

Thunderbird | 09-10-15 | 20:08

De oplossingen van Rutte zijn zo onwaarschijnlijk (sterke EU-grenzen, registratie buiten de EU, wereldvrede), dat je bijna zou denken, dat zijn enige doel het vervangen van Nederlanders met mensen die wellicht wel socialistisch van aard zijn is.

tipo | 09-10-15 | 20:08

Hij heeft een reet van rode pluche, en de strijdkracht van een witte vlag

onheil8957 | 09-10-15 | 20:07

Dit doet hij ook ieder donderdagochtend op die basisschool van hem. En toen kregen alle kinderen een 3. En toen zijn ze geslaagd.

Piet Karbiet | 09-10-15 | 20:07

Delen van dit nietzeggende verhaal zal de speech schrijver copy pasten voor de kerst toespraak van Wimlex.
Of u even uw sociale stelsel wil opgeven, toon medeleven anders bent U een nazi.

Ongeblustekalk | 09-10-15 | 20:06

Alleen nog maar bezig z'n periode uit te zitten om vervolgens richting Brussel te vertrekken. De migranten stroom dreigd daar nu doorheen te fietsen dus is Mr President onzeker, zwak, en uit het veld geslagen.

mierus | 09-10-15 | 20:04

Mark Rutte heeft geen kinderen en heeft liever een Marokkaan als buur als een halve Indo die loyaal is aan Nederland. En dat is dan uw minister-president.

VerenigingVanDieven | 09-10-15 | 20:04

Wordt het niet weer eens tijd voor een stijlloze poll over het voortbestaan van Rutte als MinPres

Snap je!? | 09-10-15 | 20:03

Ach, je kan het Mark eigenlijk niet meer kwalijk nemen...

Mark_D_NL | 09-10-15 | 20:01

Rutte is elke dag van zijn minpresschap het levende en actieve bewijs van het falen van de democratische rechtstaat.
Hij heeft ook bewezen dat elke nietszeggende en krachteloze minkukel minpres kan worden.
=
Thorbecke huilt in zijn graf dat onnozelaars als Rutte het ambt van minpres vervullen.
-
Zoals al heel vaak gezegd, de huidige PD werkt niet meer omdat het een concept uit begin 1900 is.
-
De burger moet politici kunnen terugfluiten en daar is het internet- met internet referenda- bij uitstek geschikt voor. Het mag niet meer zo zijn dat absolute non valeurs als Rutte, Dijkhoff en al dat ander tuig op hun plek kan blijven zitten zonder consequenties.
-
Nostradamus zag de legers uit het Oosten en Afrika komen. We weten nu wat hij gezien heeft: grote drommen gelukszoekers. En dan zal de 3e wereld oorlog aanbreken.
Amen.

appeltjesgroeneweide | 09-10-15 | 20:00

Begrip, begrip en nog eens begrip... Ga geen geweld gebruiken, sla geen Burgemeesters tot pap, van wethouders blijf je af etc. Enige wat ik hoor is dat je van al het bestuurlijke af moet blijven. het is een noodsituatie bla bla bla. Hun noodsituatie is onze noodsituatie aan het worden of is het al. Ik denk dat Dhr Rutte niet zo serieus meer word genomen. Feiten liegen immers niet en we hebben al wat ervaring opgedaan met dit zittend pluche. Doe ons maar Geert 2.0 en dat met 75+ zetels.

Mr_Pikibelly | 09-10-15 | 19:59

In juni nam de VN-mensenrechtenraad een resolutie aan die opriep een einde te maken aan kindhuwelijken en vroege of gedwongen huwelijken. Daarbij erkende de raad kindhuwelijken als schending van de mensenrechten.

misschien kan ie daar vanavond nog snel even met Klaas Dijkdoedel en Steuremans over praten. Zodat Nl niet opnieuw aangeklaagd gaat worden voor het schenden van de mensenrechten van vluchtkindbruidjes die wegkijkendachtereenachterlijkeNLwet bij hun "wettige" zeer veel oudere echtgenoten worden gevoegd. En alleen als ze aangeven het oneens te zijn met dat gedwongen huwelijk ze dan pas niet meer dagelijks zullen worden verkracht door hun 'wettige'echtgenoot.

fikkieblijf! | 09-10-15 | 19:57

Eigenlijk zielig. Ik denk dat ik hem duizend euro ga schenken om zo er iets beters van te maken.

aanalleskomteeneind | 09-10-15 | 19:57

@Eurotokkie | 09-10-15 | 19:53
Nee, ik denk aan mijn gezondheid. Ik wil geen Rutte, DWDD, Pauw meer zien of horen. Ik heb gezien hoe Rutte Nederland kapot maakt en hoe de juich aapjes die door de regering worden omgekocht het volk hersenspoelen door hen de realiteit te onthouden. Het zijn allemaal opportunistische bedreigers voor wei een plekje in de hel is gereserveerd.

Thunderbird | 09-10-15 | 19:56

Haaaahaa, faalhaas Marky Mark van de Funny bunch doet een 'Merkeltje', ;'... ik kan U zeggen dat achter de schermen dit soort grote thema's natuurlijk per definitie 'Chefsache' zijn' - Priceless.

Zaniksmurf | 09-10-15 | 19:55

Geen visie, geen plan.
Rubberen Rutte, neem aub per direct ontslag. Wat mij betreft met wachtgeld/zakgeld (infantiel moederskindje begrijpt het laatste waarschijnlijk beter). Maar stop met mijn land te verkloten voor ik echt pissig word.

Ons systeem heeft ten eerste niet voldoende draagkracht noch draagvlak om deze aantallen te kunnen herbergen.
Ten tweede is er geen enkel plan voor afvloeiing om op termijn de druk te verlichten.
Ten derde is er eveneens geen plan om na punt 1 en 2, deze keer integratie wel succesvol te laten verlopen.

Kortom, zet deze lijnen uit in een simpele grafiek, en zelfs de stagiaires van het CBS kunnen voorspellen dat dit binnen drie jaar uitmondt in een burgeroorlog. Een burgeroorlog waarin het Nederlandse volk zich niet mag bewapenen, maar de influx vrijelijk kan beschikken over elk gewenst wapen.
Rutte. Rot. Op!

koolteer | 09-10-15 | 19:55

die rutte ontplopt zich steeds meer als een marionet met kapotte touwtjes. hij weet het gewoon niet. bij 1vandaag echter een knalhard positief geluid uit de "denktank vd vvd". alles uit turkije bv terug want geen asielzoeker volgens verdragen. me-teen uit-voer-en.

verbanden | 09-10-15 | 19:55

1 minuut 17 en moet rennen naar de pot. Had André van Duin geen tijd om dit verhaaltje voor te lezen?

Jules de Korte | 09-10-15 | 19:55

Sorry maar langer dan 6 minuten naar deze dwaas luisteren heb ik niet gekund.
Hij heeft het over de buitengrenzen van Europa terwijl Frontex notabene transport biedt aan de "vluchtelingen" i.p.v. ze terug te begeleiden naar waar ze vandaan kwamen.
Deze minister president van zogenaamd alle Nederlanders is een puppet van Brussel. Hij geeft helemaal *niets* om de autochtone Nederlander. En blijft het maar hebben over "vluchtelingen" terwijl het *bezetters* zijn. ! Bezetters van Nederland, bezetters van Europa.!
.
Kijk naar onze grote steden waar de islamieten nu al de dienst uitmaken met hun *eisen*, hun moskeeën, verschrikkelijke dierenmishandeling: dieren bij volle bewustzijn de keel doorsnijden en onder vreselijke pijnen voor het dier laten leegbloeden etc. etc.
,
Echt waar, als ik kon (financieel en qua leeftijd) was ik misschien al vertrokken uit dit land dat *mijn* Nederland niet meer is! Maar dan zou ik mijn kinderen, mijn kleine familie en de graven van hen die ik zo liefhad moeten achterlaten. En ik denk niet dat ik dat psychisch had kunnen overleven.
.
Daarom blijf ik, kom ik om dan kom ik om. Mijn leven is in de handen van Hem Die hemel en aarde heeft geschapen.

Lupuslupus | 09-10-15 | 19:55

Thunderbird | 09-10-15 | 19:50
Als je een beetje wilt meepraten moet je Rutte wel zien , en de DWDD en Pauw .

Eurotokkie | 09-10-15 | 19:53

Niemand wil Wilders gelijk te geven in iets. Al heeft ie heeft een enorme stapel one-liners. Rutte herhaalt oude koeien. Maar hij legt bv niet uit waarom het zo vanzelfsprekend is dat je geen controles aan de grens kan hebben. Hij stelt het alleen.

kloopindeslootjijook | 09-10-15 | 19:53

Die man moet heel gauw wieberen, hij heeft zojuist een brevet van onvermogen afgegeven.

Snap je!? | 09-10-15 | 19:53

Na "dames en heren, goeiemiddag" ben ik afgehaakt.
Ik trok het gewoon echt niet meer.

VanBukkem | 09-10-15 | 19:51

Deze man heeft geen enkele inleving vermogen, in de politiek is daar trouwens ook een chronisch tekort aan.
Ze hadden hem terug moeten laten roeien met kapotte kompas.
Kan deze figuur niet horen of zien. BRRRRRRRRRRRR wat een smoel!

Radijsje | 09-10-15 | 19:51

Tee Of Cup | 09-10-15 | 19:47
Maar het zijn ook allemaal hoogopgeleide kennismigranten, he!

Dus de VVD houdt keurig woord. En die 1000 euro, die krijgt u ook nog, hoor!

Weet waarop u stemt, de komende verkiezingen!

Dick Luyenlomp | 09-10-15 | 19:51

Ma als ik hier mag blijven wonen krijg je 1000 euries per maand echt waar,dan kan ik vanaf het zolderkamertje even dit landje besturen..... ach... ach.. ach.

hebbuh | 09-10-15 | 19:50

Ik kan geen Rutte meer zien. Ik word echt onpasselijk van hem. Hij lacht in de camera en achter de schermen werk hij zijn plan uit om iedereen te vermoorden.
Rutte poort daadwerkelijk niet. Zijn lachen naar de camera staat haaks op zijn wrede tirannieke gedrag naar het Nederlandse volk.

Thunderbird | 09-10-15 | 19:50

Ja hoor in Nederlandse azc's gelden Nederlandse normen en waarden.. daarom plakken we alles maar af!! Fijn dat ie terug is, weer helemaal gerust dat politiek den haag de klus gaat klaren

El Muñeco | 09-10-15 | 19:50

van stampij | 09-10-15 | 19:41
Kan Nederland niet een provincie van Duitsland worden.

Eurotokkie | 09-10-15 | 19:49

Daar komt hij voor terug, ze krijgen 10.000 huurwoningen. geen tijdelijke. Want dit zijn plannen, maar er staat nog niks.
.
asielzoeker is idem Statushouder. Ze krijgen een urgentie of zomaar toegewezen. In alle grote steden... en de nederlanders maar wachten.
.
Rutte heeft 1 goed ding men mag niet dreigen met geweld, maar waarom komt de politie dan bij mensen op bezoek die een website over asielzoeker hebben waarmee zij het probleem aankaarten ??
.
Het is weer de oude regenteske retoriek: 1. ze komen uit oorlogs gebieden we moeten ze helpen.... nee ze voor 99 procent niet uit oorlogs gebieden. 2. Schouder aan schouder werken met de gemeente...... nee de regering heeft het gewoon doorgedrukt.....3. Asielzoeker, statushouder krijgen altijd en allemaal een huurwoning.....
.

elcidisback | 09-10-15 | 19:49

Blijf vooral rustig terwijl we je jouw bedrijfsterrein onteigenen en ombouwen tot moskee. Heb begrip. Was getekend; Uw gekozen volksvertegenwoordiging.

PureYak | 09-10-15 | 19:49

Wat ga je doen als NL aan zn tax zit. En heel Europa aan zn tax zit? Dan moet er iets gebeuren. Wat?

kloopindeslootjijook | 09-10-15 | 19:48

Rutte loopt alleen maar te kutte
vrij naar: Deetman kan er geen reet van.

Kan iemand dit gammele zootje lammen en blinden uitleggen dat de bevolking snakt naar een nieuw kabinet?

JohannGambolputty | 09-10-15 | 19:48

Verkiezingsprogramma VVD:

"Immigratie
De VVD wil een eerlijk en restrictief vreemdelingenbeleid. De VVD ziet kansen voor hoogopgeleide kennismigranten om ons land en onze economie te versterken. Maar de ongecontroleerde toestroom van kansarme en laagopgeleide migranten van de laatste decennia, leidde tot grote problemen in de wijken, op scholen, op de arbeidsmarkt en op het vlak van criminaliteit.
De aanhoudende toestroom van kansarme migranten werkt het oplossen van integratieproblemen tegen en moet daarom worden gestopt. Dankzij de VVD zijn vanaf 2002 belangrijke stappen genomen om het asiel- en immigratiebeleid streng, rechtvaardig en consequent toe te passen. Dit beleid wil de VVD voortzetten. Goede bewaking en controle van de Europese buitengrenzen zijn daarbij van belang.
Indien deze buitengrenzen niet voldoende blijken te zijn om onze doelstelling te bereiken moet Nederland ingrijpen door aanhouding aan onze landgrenzen mogelijk te maken."

Deze belofte kan alleen maar waar gemaakt worden met gecontroleerde grenzen.

De rust bewaren ? Rutte 2 en Brussel zijn toch echt de onruststokers en houden zich niet aan de normaliteit zoals verwacht mag worden !

Tee Of Cup | 09-10-15 | 19:47

Altijd fijn als iemand ook gewoon de lul accepteert te zijn die hij is...

Dat ik ooit op de VVD stemde...

*verder hoofdbonken gaat*

overVecht | 09-10-15 | 19:45

Balkenende was als minpres elke dag tot vervelens op tv, met allerlei irrelevante nonsens. Minpres Rutte zie je nergens. Hij heeft geen idee hoe het verder moet met dit overvolle kudtland. Hij weet alleen dat hij lekker aan het netwerken is zodat hijzelf snel het zinkende schip kan verlaten naar een leuk baantje in Brussel of bij de VN.

Bobbbe | 09-10-15 | 19:43

Rutte roept mensen op betamelijk te blijven terwijl hij Nederlanders uit hun huizen schopt om plaats te maken voor vluchtelingen. Hoezo betamelijk? Rutte kent zelf de betekenis van het woord niet eens. Hij doet niet anders dan het Nederlandse volk bedriegen en verraden. het woord betamelijk uit zijn mond gaat me echt te ver. Deze regering is ziek en moet weg.

Thunderbird | 09-10-15 | 19:43

Zetbaasje van Brussel zegt weinig met veel woorden.

Fijnstoffer | 09-10-15 | 19:41

Sharia invoeren!

seculiere turk | 09-10-15 | 19:41

Maar lachen dat die man kan !
(Vooral over mijn duizend euro..)

Wijze uit het Oosten | 09-10-15 | 19:41

De eu is begonnen met de herverdeling.De eu dus.Rutte heeft niets te vertellen.

van stampij | 09-10-15 | 19:41

Zeg gewoon de waarheid: Lieve Nederlanders, dit land is niet meer van U, wij hebben hier niets over te zeggen laat staan over andere zaken. EU bepaalt. Maar mogen wij aub onze dikbetaalde baantjes houden?

wakkere_nederlander | 09-10-15 | 19:41

Zodra het woord gremia voorbij komt krijg ik al de kriebels.
Dan weet je alweer genoeg.

Maya de Blij | 09-10-15 | 19:40

De mimiek en bewegingen zijn duidelijk onnatuurlijk, wie zit hier aan de touwtjes van deze trekpop te trekken?

smdyasc | 09-10-15 | 19:39

Hij is bang. Heel bang.
het waarschuwende toontje van een man die weet dat de bom elk moment kan ontploffen.
Daarom de nadruk over het oppassen met geweld. Nou Rutte, de geschiedenis die juist jij moet kennen heeft uitgewezen dat dit het enige is wat ons juist kan bevrijden van tiranie.

General Dripple | 09-10-15 | 19:39

Wel knap dat die man met zoveel woorden niets weet te zeggen.

francisca van jole | 09-10-15 | 19:38

Hij is ook nog heel druk met het zoeken van de onderste steen. Kun je die man niet kwalijk nemen.

Herr Knäckebröd | 09-10-15 | 19:38

Wisten we al lang toch, Van Rossum? Dat hij geen reet weet? Morgen weer even mijn VVD-stemmende collega pesten. Heerlijk!

Vrije Nator | 09-10-15 | 19:35

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland