Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

CNN-Debat: Trump, Thatcher en een blowende Bush

Met nog ruim vier maanden te gaan voor de eerste Republikeinen over hun presidentskandidaat mogen stemmen, was het vannacht tijd voor het tweede debat in de Republican Primaries op CNN. De vragen waren een stuk milder dan bij het vorige debat op Fox, en daar had vooral Donald Trump baat bij. Laten we er niet omheen draaien: het was weer de grote Trump-show. The Donald staat al weken bovenaan in de peilingen en was vannacht ook nog scherp, wist zich er vaak met een goed vallend grapje vanaf te maken, en zette iedereen die het waagde hem aan te vallen direct op z’n plek. Vooral Jeb Bush delfde keer op keer het onderspit bij zijn verwoede pogingen om Trump voor het blok te zetten. Zelfs die enkele keer dat het Bush lukte om een geslaagde kwinkslag aan Trump uit te delen, ging Trump er direct daarna overheen met een leuker grapje. Trump was dus lekker aan het shinen, tot hij zich tegen het eind van de avond ontpopte als anti-vaxxer. Bummer. De man weet tot nu toe met veel nonsens weg te komen, maar als je hem hoort raaskallen dat vaccinaties autisme veroorzaken, is de glans snel van zijn olijke opmars af. Voor Trump is het te hopen dat er op dat moment geen hond meer aan het kijken was, want er leek geen einde aan deze debatavond te komen. CNN heeft het voor elkaar gekregen om een 3 (!) uur durend debat neer te zetten, dus na 2,5 uur had zo’n beetje iedereen er wel genoeg van. Hoe dan ook was het weer smullen van alle hardcore Republikeinse standpunten die je nergens anders vindt dan in het land van de vrijen en het thuis van de dapperen. Highlights van het #NeverendingCNNdebate na de breek.
Neurochirurg Ben Carson (tweede in de peilingen) legt Donald Trump uit dat vaccinaties GEEN autisme veroorzaken. Te beginnen met het decor. Het debat werd gehouden in de Ronald Reagan Presidential Library in Californië – niet alleen een bibliotheek, maar ook de laatste rustplaats van Ronald Reagan. Laat het gerust aan Amerikanen over om megagroots uit te pakken voor een Republikeins voorverkiezingsdebat. En ja, dat daar op de achtergrond is inderdaad het presidentiële vliegtuig van wijlen Reagan hemzelf. Lol-momentje vlak voor aanvang van het debat: CNN spoort verkeerde Nancy Reagan op.
Ted Cruz sloopte Obama’s Irandeal, en voegde daar later nog de belofte aan toe de deal in stukjes te zullen scheuren als hij verkozen wordt tot president.
Rand Paul mocht wat zinnige dingen zeggen over de war on drugs. De senator maakte van de gelegenheid gebruik om het er nog even bij de 25 miljoen kijkers in te wrijven dat Jeb Bush stiekem gewoon een pothead is. Overigens is Paul inmiddels gezakt tot diep onderin de peilingen. Hij probeerde het tij gisteren te keren door de tax code helemaal kapot te schieten met een AR-15. Lol:
Over de tax code gesproken, terwijl meerdere kandidaten opperden om een federale vlaktaks in te voeren, sprak Trump zich juist uit voor progressieve belastingen. Hij vindt een vlaktaks namelijk niet eerlijk. Ben Carson diende The Donald daarop van repliek: progressieve belastingen zijn uiteindelijk niets meer dan ordinair socialisme, ‘and that doesn’t work too well.’
Voor meer sappige fragmenten uit het debat - over bloemisten, taartenbakkers en ambtenaren die hun service weigeren aan homostellen, cyberspionerende Chinezen, wel of niet lief zijn tegen Poetin, defunding Planned Parenthood, het bouwen van een muur aan de grens met Mexico, en welke vrouw er op het tien dollar biljet moet komen (Thatcher!) - verwijzen wij u door naar CNN. Vooruit, alleen nog dit Trump-gifje dan:

Reaguursels

Inloggen

@aight..
Bizar dat Nederlanders het voor elkaar krijgen niet door het gelul van Obama heen te prikken en in te zien dat die man z'n buitenlandse beleid een horror is en zijn binnenlandse beleid geleid heeft tot een nieuwe golf van rassenstrijd. En dat de steun in de VS zelf voor hem op een all time dieptepunt ligt.

Trump is inhoudelijk genuanceerder en helderder dan Bush was. Zijn retoriek blijft niet hangen zoals Yes, we can van Obama, wat mooie retoriek was maar meer ook niet. Bush was ook zeker niet intelligenter dan Trump, al blijft dat een kwestie van opinie. Hij heeft een hoop concrete plannen en een hoop genuanceerdere ideeën dan de media doen voorkomen. Een voorbeeld is dat hier gedaan wordt dat hij zegt dat autisme een gevolg is van vaccinatie, terwijl zijn werkelijke mening genuanceerder is: namelijk dat de hoge doseringen vaccinaties bij baby's ongezond is en die vaccinaties geleidelijker in kleinere doseringen over langere tijd verspreid moeten worden toegediend.

Arie1974 | 17-09-15 | 20:36

bizar dat nederlanders het voor elkaar krijgen om niet door het gelul van trump heen te prikken.

het enige wat hij zegt is: ik ben fantastisch, ik ben geweldig, iedereen vindt mij goed, elke interviewer vindt dat ik de beste gast ooit ben, ik kom met een geweldig plan, ik ga fantastische mensen om me heen verzamelen, alles wordt super.

over zijn tegenstanders: die is lelijk, die is dik, die is ongesteld.

donald gaat zelden in op de inhoud, en als hij dat al doet, zoals bij immigratie, komt er de meest onpraktische bullshit die mogelijk is uit zijn mond.

bush was heel rustig, heel helder, een stuk genuanceerder. zowel kasich als bush was een stuk presidentiëler dan trump en een stuk intelligenter. en geen van beide kwam met het goedkope geblaaskaak van trump. als je het op de inhoud met ze eens bent waren paul en rubio ook helemaal niet zo slecht, al kwamen ze weinig aan het woord (ik vind ze inhoudelijk maar niks)

trump is een schreeuwlelijk en weet niet waar hij het over heeft. "ik ga de overheid runnen als een bedrijf, en ik ga het fantastisch doen want ik ga geweldige plannen bedenken". noem een plan. "ja die heb ik nog niet". pffffffff

in de amerikaanse media wordt gezegd dat fiorina het zo fantastisch deed, maar dat zie ik ook niet. wat zij zegt is voor het merendeel net zo goedkoop: we moeten het beste leger in de wereld hebben. woep die doe, wat een fantastisch origineel plan.

de appeal van carson zie ik ook niet. aan alles wat de man zegt is af te zien dat hij misschien wel een dokter kan zijn, maar dat hij in de politiek geen idee heeft waar hij over praat.

aight.. | 17-09-15 | 16:20

Chtulhu | 17-09-15 | 12:39
-
Een veel grotere kans is dat onderzoekers zoals Brian Hookers door zijn vaak ook van big pharma subsidies afhankele werkgever onder grote druk is gezet om het rapport in te trekken.
-
Een onderzoeker verbindt vaak zijn naam en carrière aan een resultaten rapport en zal daar zelden lichtzinnig mee omspringen.
-
Als een ingetrokken onderzoek ooit gepubliceerd is geweest, dan zal zeer vaak een emeritus onderzoeker daarop voortborduren en zeer vaak worden de eerste onderzoeksresultaten door de tweede onderzoeker alsnog bewezen.

TriestGeval | 17-09-15 | 14:50

Fijn voor die malarialijders. Er liggen nog ziekenhuizen vol met kankerpatiënten, COPD-klanten, auto-immuungevallen en nog veel meer naargeestige kwalen dan je bedenken kunt. Ga daar eens langs met je marskramersmandje. Patiënten en familie zullen je snikkend in de armen vallen. Wat houdt je nog tegen als je zo overtuigd en begaan bent? De kosten zijn het blijkbaar niet. Laat het vooral vastleggen op camera zodat we mee kunnen oordelen.
Helpt het ook tegen psychoses, depressies, schizofrenie en andere kwalen uit de DSM-V? Ik werk toevallig in die branche, aan het bed. Ben dus zeer geïnteresseerd.

Zure Sigaar | 17-09-15 | 14:43

Zure Sigaar | 17-09-15 | 12:34
-
Het even geduurd maar er heeft zich toch nog een big pharma troll gemeld die zich zoals gebruikelijk vooral richt op ontkenning en demonisering en daarmee volledig voorbij gaat aan de fantastische ondersteuning die het nagenoeg gratis MMS en MSM (ca. €0,60,- per ziektegeval) aan het immuun systeem van mens en dier geven en dat wordt door geen enkel kostbaar big pharma preparaat geëvenaard.
-
Ik was erbij bij het experimenteel onderzoek van het Rode Kruis in Oeganda naar de bestrijding van ongeneselijke malaria en heb met eigen ogen gezien dat MMS bij 100% van de malaria patiënten de z.g. ongeneselijke malaria binnen 4 uur volkomen heeft genezen.
-
Big pharma trollen zijn in feite hersenloze huurmoordenaars die voor een paar Euro's, net als het Rode Kruis, het door 4 cameraploegen vastgelegde 100% positieve onderzoeksresultaat, blijven ontkennen en daarmee jaarlijks minstens 1.000.000 vreselijk lijdende onnodige malaria doden op hun geweten hebben.

TriestGeval | 17-09-15 | 13:47

@.11eurocentvanomeKok
Alsjeblieft niet zeg. De wereld kan nog vier jaar Obama echt niet hebben, zijn buitenlandse beleid is een horror gebleken, nog erger dan dat van Bush.

Arie1974 | 17-09-15 | 12:49

De presidentiële race is deprimerend. Er is geen enkele kandidaat bij die je op één van de machtigste posities ter wereld zou willen hebben.

Chtulhu | 17-09-15 | 12:49

@simpelman
De voorsprong van Trump bij de Republikeinen is riant. Bijna het dubbele ten opzichte van de nummer twee (Carson) en meer dan het driedubbele tov de nummer drie (Bush). De Republikeinse nominatie kan Trump nauwelijks nog ontgaan.
Wat de democraten betreft: Clinton ligt zwaarder onder vuur in de VS dan Trump. De steun in de VS voor Obama is op een all time dieptepunt, lager nog dan bij Bush het geval was. De beste kandidaat is misschien nog wel de huidige vice-president, maar door die lage steun maakt hij weinig kans. Tenzij er nog iemand plotseling op staat lijkt het daarom al een gelopen race en zal Trump de volgende president van de VS worden.

Arie1974 | 17-09-15 | 12:46

@buler

Dat kunnen ze niet eens betalen, Californië is net zo failliet als Griekenland

TheStef | 17-09-15 | 12:44

dat met name Afro-Americans vaker autisme kregen van dat vaccin.
Guy Veropzoudten | 17-09-15 | 09:36

Ik vermoed dat je hiermee verwijst naar de studie van Brian Hookers? Zijn studie is helaas methodologisch gezien zo'n allejezus grote puinhoop dat het artikel is ingetrokken:

"The Editor and Publisher regretfully retract the article [1] as there were undeclared competing interests on the part of the author which compromised the peer review process. Furthermore, post-publication peer review raised concerns about the validity of the methods and statistical analysis, therefore the Editors no longer have confidence in the soundness of the findings. We apologise to all affected parties for the inconvenience caused."

There's lies, damned lies and statistics. Je kan cijfertjes in principe alles laten zeggen wat je maar wilt, als je er maar creatief genoeg mee omgaat. Dat is nou precies wat er gedaan wordt om aan te tonen dat vaccinaties autisme veroorzaken.

Chtulhu | 17-09-15 | 12:39

TriestGeval | 17-09-15 | 09:41
Consumptie van MMS en MSM tast de hersenen en het vermogen tot rationeel denken aan. Zoveel wordt wel duidelijk uit de nonsens die U over ons uit stort. Voor de niet-ingewijden onder ons: MMS = Magical Mineral Solution, MSM = methylsulfonylmethaan en zit in tabletten die je onder verschillende benamingen bij drogisterijen in het homeopathische hoekje vindt.

Zure Sigaar | 17-09-15 | 12:34

Lekker misleidend dit getypte stukje van Geenstijl, want Trump is helemaal niet tegen vaccinaties, maar verkondigd een genuanceerd standpunt wat door dr. Carson gedeeld wordt.

Arie1974 | 17-09-15 | 12:15

Antivaxxer? hoef niets meer van 'm te weten, hoop dat ie niet verkozen wordt anders brengt amerika zometeen eigenhandig weer de pokken, difterie, polio, de mazelen, hepatites B, etc etc etc terug.

niemand specifiek | 17-09-15 | 11:39

F#ckingAwesome | 17-09-15 | 10:14
-
Overal in de wereld waar de massa media het dom-linkse kk gezwel omarmen, b.v. in NL maar ook in UK en USA, daar zie je dat de dom-linkse onderbuik de macht grijpt.
-
Iedere correspondent bij deze dom-linkse massamedia moet voor zijn of haar indiensttreding een aantoonbare track record hebben van jarenlang dom-links denken en schrijven.
-
Zelfs op GeenStijl, een weblog wat jarenlang objectieve correspondenten had, zie je deze stuk voor stuk vervangen worden door dom-linkse types met een ervaringsdiepte van vaak minder dan een jaar maar die een mening poneren als ware zij een volwassene.
-
Is dom-links denken een gevaar voor b.v. NL, UK en USA, jazeker want dom-linkse correspondenten staan onmiddellijk klaar met stigmatiseringen die voor de carrières van de slachtoffers van deze terreur zeer schadelijk zijn.
-
Voor de geestelijke gezondheid in NL en de rest van de wereld zou het een zegen zijn als dom-links denken een intake ticket zou betekenen voor een GGZ instelling.

TriestGeval | 17-09-15 | 11:34

Prachtig, hopen dat Trump de nominatie wint: dan komt er gegarandeerd niet zo'n Republikeinse neo-Nazi in het Witte Huis. En mocht die narcistische lul het toch worden, er wordt oa in California al hardop gepraat zich dan los te maken van de V.S.

buler | 17-09-15 | 11:33

M. Hemelrijk: hee... aliasje van Annabel "Kwakgesel" Nanninga, of kennisjes uit dezelfde groep?
Er zijn prima redenen om voor vaccinaties te zijn, maar om nou te zeggen dat Trump zich belachelijk maakt en het debat verliest op dat punt... dat lijkt me een beetje teveel je eigen gelijk zoeken. Er zijn ook prima redenen om je vragen te stellen bij de vaccinaties (zoals Carson toegeeft, kijk je niet mee ofzo?) en daarmee raakt Trump de juiste snaar bij heel veel Amerikanen die de overheid niet meer vertrouwen denk ik.
Dus prima dat jij het dom vindt, maar ik denk dat het hem juist stemmen gaat opleveren.

Tisnietanders | 17-09-15 | 11:11

Op de bovenste foto(collage) heeft hij wel wat weg van een zekere L. van Gaal...

Zenzeo | 17-09-15 | 10:36

M. Hemelrijk | 17-09-15 | 08:40 : "... maar als je hem hoort raaskallen dat vaccinaties autisme veroorzaken"
.
Trump heeft op zich gelijk. Bij sommige vaccins is dat inderdaaad een (onder de pet gehouden) verhoogd risico: jonrappoport.wordpress.com/2014/08/20...

ben kokhals | 17-09-15 | 10:26

Trump is de door de Clintons zorgvuldig geplaatste troll in het republikeinse kamp.

De Treinende Rechter | 17-09-15 | 10:17


Wanneer in het machtigste land ter wereld, dat onbetwist het wereldleiderschap in hand heeft en zelfs nadrukkelijk bepalend is voor de identiteit van de hele wereld, dat als het ware de norm voor wat 'succesvol' betekent neergezet, een stel clowneske randfiguren op een compleet van de werkelijkheid losgeslagen manier een dramatische poppenkast opvoeren onder de noemer 'verkiezigingen' of 'landsbestuur', terwijl onder de oppervlakte de basis onder economische macht en stabiliteit langzamerhand volledig verdwenen is, dan weet je één ding zeker: de ratio heeft het definitief afgelegd tegen het ego en de emo, en het einde van deze hegemonie komt er aan.

Fascinerende tijden.

F#ckingAwesome | 17-09-15 | 10:14

Mag die Obama niet nog ff een tijdje blijven zitten dan alstublieft.
Dat was tenminste nog een beetje een knuffelbommengooier.

.11eurocentvanomeKOK | 17-09-15 | 10:01

Amerikaanse media roepen dat Trump de grote loser was. Persoonlijk zou ik het liefst Rand Paul zien. Toch de man met het beste verhaal.

Kiwi45 | 17-09-15 | 09:59

Trump is een enorme narcist.

Ik vind Rand Paul de enige met een normaal verstand. Helaas te libertarisch voor de Republikeinse Partij, dus geen funding en backing, en dus geen president.

martymcfly | 17-09-15 | 09:56

M. Hemelrijk, wat een dom artikel.
Verdiep u in de feiten in plaats van blijven geloven in die dogma's en drogredenen.
www.ninefornews.nl/knagend-geweten-men...

Brandy Vaughan, Merck

Brandy Vaughan werkte ook voor Merck en zegt dat verplicht vaccineren alleen maar draait om geld, niet om gezondheid. Vaughan deed onderzoek naar vaccins en ontdekte dat ze gevaarlijke stoffen bevatten die het lichaam kunnen beschadigen. Hoewel ze voor een vaccinmaker heeft gewerkt, zal ze haar eigen kind nooit laten vaccineren.

DeVluchteling | 17-09-15 | 09:45

Dhr. de Wit | 17-09-15 | 09:24
-
Het blijkt dat steeds meer ziektes, waaronder kanker, Alzheimer, autisme, artrose, COPD, enz, enz, niet meer dan gewone infectie ziektes zijn die met een goedkope huismiddeltjes als MMS en MSM, perfect te bestrijden zijn.
-
Voor de medische beroepsgroep is dat een dodelijke vaststelling want bij grootschalige toepassing van MMS en MSM kan 80% van de artsen, ziekenhuizen en zorgverleners een andere functie gaan zoeken.
-
Oja, willen de big pharma trollen zich deze keer eerst werkelijk in MMS en MSM verdiepen voordat zij hun opdrachtgevers gaan beschermen?

TriestGeval | 17-09-15 | 09:41

Beste M. Hemelrijk,
De link tussen bepaalde vaccins en autisme is allang toegegeven door dokter William Thompson die zelf betrokken was bij de toelatingstesten van het MMR-vaccin in 2004 in de VS.
Zijn publieke bekentenis: 'wij hebben relevante data uit onze studies weggelaten...' waarmme werd verdoezeld dat met name Afro-Americans vaker autisme kregen van dat vaccin.
En dat is maar één voorbeeld van velen.

Maar verder heel verfrissend dat Donald Trump de republikeinse polls leidt. Of het wat uitmaakt voor de V.S.? Ik denk het niet. Een president is daar een trekpop van andere krachten, waarvan de posse van de familie Bush er één is.

Guy Veropzoudten | 17-09-15 | 09:36

Carson is een baken van licht tussen al die onnozelheid van Trump, Bush en al die andere nitwits. Hopelijk zien de Amerikanen dat ook tijdens de verkiezingen.

Sir Hackalot | 17-09-15 | 09:31

simpelman | 17-09-15 | 09:00
Clinton lopen de mensen ook niet warm voor en Sanders is een rasechte socialist tot het maoïsme toe. De Amerikanen zijn de politieke families (Bushs, Clintons) ook redelijk zat. En zo redelijk slechte denkbeelden houdt die Trump er ook weer niet op na; imgur.com/gallery/URBSd.

keizeradmiraal4 | 17-09-15 | 09:26

Was weer een bijzondere vertoning. Wel verontrustend te zien dat uit het rijtje van vanacht niet één iemand -nog los van overige inhoudelijke competenties- de visie en persoonlijkheid bezat om een goede potus te kunnen worden.
.
Goed lol momentje was de elevator pitches. Man man man. Krampachtige vertoning van ingestudeerde nietszeggenheid. Een middenkader unilever jasje dasjes zou het minder genant en geloofwaardiger doen.
.
Trump is een vermakelijke clown, maar ook niet meer dan dat. Een moraalloze geldwolf die debatteert op het niveau van een 13 jarige. Een verademing in een zaal vol politiek correcte trekpoppen, een wandelende oorlogsverklaring op het wereldtoneel van politieke krachten.

vaas klaak | 17-09-15 | 09:25

Trump zegt dat hij beter met Poetin zou kunnen omgaan en dat denk ik ook. Er is bijna geen betere zakenman dan Trump en hij is echt niet zo achterlijk als Dubya, hooguit een beetje te "republikeins", zoals dat gelul over vaccinaties. Het kan ook zijn dat hij dat alleen zegt voor de bühne om ultra-conservatieve stemmen naar zich toe te trekken.

Dhr. de Wit | 17-09-15 | 09:24


McMarx | 17-09-15 | 09:02

Precies! Krijgt Wilders trouwens nog een tweede termijn vandaag en hoe laat dan? Hij had het gisteren over 3.000 asielzoekers maar het zijn er nu inmiddels bijna 5.000 per week.

eerstneukendanpraten | 17-09-15 | 09:23

Ligt het aan mij of is Trump echt een stereotype amerikaan die 'Murica uitstraalt

Nooit Gezien | 17-09-15 | 09:21

Begreep dat Trump niet kan winnen. Er zijn te weinig boze blanke mannen over in de USA. Mits hij de Latino's kan overtuigen maar daar doet hij niet erg zijn best voor. Beter kan hij een staat kopen en een eigen land beginnen.

Piet Karbiet | 17-09-15 | 09:20

Voorlopig hou ik me nog bezig met de gelukzoekerstoestroom naar Nederland. Vind ik ietsje belangrijker dan die Amerikaanse debatten.

Rest In Privacy | 17-09-15 | 09:02

De Republikeinen hebben nou spijt dat ze jarenlang de Tea-Party hebben gekoesterd. Deze ronde moet je een malloot zijn om de Republikeinse voorverkiezing te kunnen winnen, als malloot ben je kansloos bij de echte verkiezingen.
Trump is momenteel niet alleen de populairste Republikein, maar ook de kandidaat aan wie kiezers de grootste hekel hebben. Daar ga je het Witte Huis niet mee halen.

simpelman | 17-09-15 | 09:00

Alles beter dan Rutte en EU zuipschuit Juncker.

Dutch_Holland | 17-09-15 | 09:00

Trump is al 7 jaar een antivaxxer.

Hoe je het wendt of keert: er is een correlatie aangetoond tussen de thiomersal en Autisme:

5. Conclusions:
The results of the present ecological study show an
association between increased Hg exposure from Thimerosal-containing vaccines and neurodevelopmental disorders.

arizonaadvancedmedicine.com/wp-content...

Willianus Wortelus | 17-09-15 | 08:58

De Amerikanen kunnen volgend jaar al hun president Camacho kiezen.

kapotte_stofzuiger | 17-09-15 | 08:57

Hemelrijk.. Goedemorgen heer Nijman :)
Overigens wel benieuwd wie er achter Spartacus zit. Is dat Quid?

vaas klaak | 17-09-15 | 08:57

delfde het onderspit? Ik delf het onderspit, ik dolf het onderspit, ik heb dolf ondergespoten.

jjg | 17-09-15 | 08:55

There is no business like showbusiness!

eerstneukendanpraten | 17-09-15 | 08:53

Van onanie krijg je ruggemergtering.

Piet Karbiet | 17-09-15 | 08:52

Bij het vorige republikeinendebat was dat bovenste CNN-clipje toch echt een stuk langer!

Mark de Grootte | 17-09-15 | 08:50

Canada kom je al decennia nauwlijks meer in. De USA is inmiddels ook flink lastig. Fortress Australia werkt uitstekend.

Wij hebben Merkel en Junker.

Vogelbeest | 17-09-15 | 08:48

Benieuwd naar het buitenlandbeleid van Trump. Krijgt de VS nu haar eerste Ayatollah?

kapotte_stofzuiger | 17-09-15 | 08:48

Die hebben hun grens wel gesloten.

Vogelbeest | 17-09-15 | 08:46

Geweldige gast die Donald Trump.
Maar mijn gedachten zijn nog steeds bij een veel geweldigere gast.
Geert Wilders.

wakkere_nederlander | 17-09-15 | 08:46

De republikeinen mogen dan eikels zijn, je kan daar tenminste nog wel op straat zeggen dat moslims zich moeten aanpassen.

Vogelbeest | 17-09-15 | 08:46

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl