Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Het boek van Geert

Buigt u even?Goed, een fan van Geert zal onze StarF*cker nooit worden, maar nu kiest hij toch de kant van deze politicus met literaire neigingen. Het is niet meer dan een schande dat de aspirant-lijsttrekker dit weekend in een Amsterdamse boekhandel zijn heilig geschrift niet mag laten signeren vanwege de veiligheid van het winkelpersoneel. Het vrije woord mag nooit door terreur onderdrukt worden. Vandaar dat onze columnist zijn grote 'vriendin' Ayaan Hirsi Ali van harte haar prestigieuze Time-onderscheiding gunde. En dat allemaal in het weekend dat begon met de mededeling dat het Nederlandse volk rap haar vertrouwen in de politiek aan het verliezen is en waarschijnlijk ook tegen de Europese Grondwet gaat stemmen. De bedreigde Geert Wilders is zo langzamerhand het symbool geworden van een ontredderd Nederland. En wat doet minister Donner? Precies die doet niks!


Steun aan Wilders...

Het zijn barre tijden voor wie de nuance zoekt en een redelijke sympathie heeft voor links. Het summiere bericht dit weekend in de kranten dat Geert Wilders in Amsterdam niet eens zijn boek kan laten signeren, maakt me woedend. Ik vind Geert politiek een populist, maar betrap me erop dat ik dit minder erg vind dan de lauwe reacties op dat kleine bericht in de krant. We gaan het hier inmiddels doodgewoon vinden dat politici en anderen keihard de mond gesnoerd worden door godsdienstfanaten die hier ooit zijn komen aanwaaien en geen wortels hebben in de vaderlandse geschiedenis.

Wie van de dames en heren politici heeft vandaag zijn bek opengedaan en gezegd dat Wilders desnoods op de Dam of de Coolsingel zijn boekje moet kunnen laten signeren? Het gaat hier niet om partijpolitiek. Dit is onderdrukking van een politicus die soms wat al te simpel met oordelen strooit maar in een land als Nederland dat gewoon moet kunnen doen. Ik pak hem wel in een column als dat nodig is.

Onze premier is ondertussen bezorgd dat Nederland hem tussen zijn 'amice' in de Europese Raad voor lul zet door net als waarschijnlijk Frankrijk tegen die Europese Grondwet te stemmen. In Nederland slaat de stemming ook om. Waren het eerst Wilders en de SP die tegen waren, op zich een leuke combinatie, nu gaan steeds meer 'gewone' burgers van dit land twijfelen.

Wat heeft dat met Geert Wilders te maken? Alles dus. De Nederlander is niet dom en ziet dat dit rampenkabinet bidt voor economisch herstel om zo over twee jaar verder te kunnen stuntelen. Ondertussen heeft de Euro het prijspeil van de oude Gulden, een op een dan, bereikt en voelt iedereen dat Europa Nederland nog weinig goeds brengt.

Dat Geert Wilders niet eens een boek kan signeren uit angst voor aanslagen laat de politieke leiders van dit land Siberisch koud. Godzijdank kan Nederland weer trots zijn op voetbalteams als AZ en PSV en het Oranje van Marco van Basten. Maak Co Adriaanse of Guus Hiddink maar premier van Nederland. Een beetje zelfvertrouwen en bezieling hebben we hier hard nodig. En als het nodig is de harde hand van Co...

StarF*cker

Reaguursels

Inloggen

@. TheRealShowstopper:"
"Jammer, da's jouw probleem, maar geen reden om te gaan bedreigen of erger. Eens?"

Zeker te weten. Maar Geert stelt zich met zijn uitspraken ook geregeld bedreigend op. Zo komt het bij mij in ieder geval wel over. Snap je?

" Wegsturen van marokkanen die in nederland geboren zijn vanwege strafbare feiten zou ik wel onder die categorie willen scharen!"

En dat bedoel ik nou net. Want als het dan "blanke Nederlanders" zijn? Hardere aanpak. Prima. Maar maak geen onderscheid. En dat doet Geert dus wel.

""Hij geeft aan wat de mensen denken." DE MENSEN bestaan niet."

OK, een hoop mensen dan. Maargoed, al dan niet met hem eens. Hij doet wel wat. Alleen de manier waarop bevalt me niet zo.

""Of moet ik nu bij Dönner smeken opdat ik niet door TRSS afgemaakt wordt? " Ach, kan nooit kwaad..."

Zeker niet, bij Döner gebeurd er toch niets :D

""je bent gewoon een miereneuqert" Waarom, omdat ik serieus op je uitspraken in ga? Je moet een beetje letten op je formulering, zoals vb. Ultraextremist niet echt doet."

Je ging met de post van . TheRealShowstopper 25-04-05 @ 21:36 er niet serieus op in. Sorry. Totaal geen onderbouwing. Maar bij deze. Je post erna kan ik erg waarderen.

@pannie:

Staat hierboven ergens in de tekst van TRSS

Wulfpack | 26-04-05 | 17:39

@ the real mierenneuqert;

je zegt;"Wilders wordt bedreigd omdat er mensen zijn die mensen met een andere mening het zwijgen willen opleggen." ... Wat-een-populistische-prietpraat..! en niet eens zelf bedacht.

The real deal: Wilders wordt bedreigd omdat er agressieve idioten rondlopen die denken dat Geert een vijand vd islam is. Als je zijn standpunten leest, snap ik zelfs waarom ze dat denken, ookal is het natuurlijk onzin. het feit dat er zulke radicale randdebielen rondlopen, betekent echter niet automatisch dat wilders gelijk heeft! Wilder heeft dat image van anti-islam nl geheel aan zichzelf te danken, aangezien hij maar 1 kant van het probleem belicht, nl 'de moslims'. Er IS nog een andere kant van het probleem, nl de nederlanders. De Grote Geemeenschappelijke Deler van die 2 kanten: dom, kortzichtig, hypocriet, bevooroordeeld SLACHTOFFERGEDRAG. DAAR zou eens iets tegen gedaan moeten worden... En self-proclamed slachtoffer Geert hoor je daar nooit over...!

nou jij weer.

Ultraextremist! | 26-04-05 | 14:42

Uiteraard wel even het boek bestellen om ons aller onderdrukte kamerlid te ondersteunen. Kost maar 12.50 euri Als het goed gaat ploft hij morgen om mijn deurmat.

Dagobert | 26-04-05 | 12:25

huh?

hankypanky | 26-04-05 | 09:28

@geert trilders 26-04-05 @ 00:13

Ik heb iets tegen flauwe nicks.

TheRealShowstopper | 26-04-05 | 09:09

Theo van Gogh is trouwens gekeeld omdat hij submission regisseerde.
Kwetsend ongetwijfeld voor 'de ware moslim'
Moet ik de vergelijking met 'Life of Brian' nog maken , of is dat 'flauw'?
Hadden we toch raar opgekeken, als indertijd Eric Idle of John Cleese z'n strot was doorgesneden vanwege deze 'kwetsende' film...

Pannie | 26-04-05 | 04:05

Wulfpack even voor de grap; noem eens EEN zo'n kwetsende opmerking van Geert W.?
En wel concreet graag....

Pannie | 26-04-05 | 03:58

Jongens, even voor alle duidelijkheid: die 3x was niet mijn schuld....

Pannie | 26-04-05 | 03:02

Brrrr, Michiel Smit krijgt vast wel 0,001 zetel.
Zo is Hitler ook begonnen!
Uitkijken allemaal!
Namens Geert Trilders, de man in het verzet!

Pannie | 26-04-05 | 02:59

Brrrr, Michiel Smit krijgt vast wel 0,001 zetel.
Zo is Hitler ook begonnen!
Uitkijken allemaal!
Namens Geert Trilders, de man in het verzet!

Pannie | 26-04-05 | 02:56

Brrrr, Michiel Smit krijgt vast wel 0,001 zetel.
Zo is Hitler ook begonnen!
Uitkijken allemaal!
Namens Geert Trilders, de man in het verzet!

Pannie | 26-04-05 | 02:55

ik krijg nu 3 zetels en de verkiezingen daarna ben ik uit de kamer, dus wat maken jullie je druk om?
Michel Smit, geef die maar wat aandacht, die is gevaarlijker

geert trilders | 26-04-05 | 00:15

ik heb niks tegen discussies, ik heb iets tegen ellenlange discussies. Stelletje oude wijven, get a life.

geert trilders | 26-04-05 | 00:13

hmmm... dat ging blijkbaar niet helemaal goed.... 2e poging

"Hij geeft aan wat de mensen denken." DE MENSEN bestaan niet. Je zegt toch zelf ook "Maar ik ben het niet helemaal met hem eens." Nou, ik ook niet op vele punten. Ja, en dat mogen we gerust zeggen.

"Of moet ik nu bij Dönner smeken opdat ik niet door TRSS afgemaakt wordt? " Ach, kan nooit kwaad...

"je bent gewoon een miereneuqert" Waarom, omdat ik serieus op je uitspraken in ga? Je moet een beetje letten op je formulering, zoals vb. Ultraextremist niet echt doet. Tja, dan weet ik ook niet wat zo iemand wel of niet meent of bedoelt. En da's zijn fout, niet de mijne.

TheRealShowstopper | 25-04-05 | 22:43

@ Wulfpack 25-04-05 @ 22:20

Het gaat niet om Geert(je). Je zei "Het feit dat Geert wilders bedreigd wordt is omdat hij mensen kwetst". Nee, Wilders wordt bedreigd omdat er mensen zijn die mensen met een andere mening het zwijgen willen opleggen. Jij wekt de indruk daar wel begrip voor op te kunnen brengen. Vrijheid van meningsuiting betekent ook dat je beledigt kunt worden en dat je zelf anderen mogelijkerwijs kunt beledigen. Ieder vat een uitspraak op zijn eigen wijze op, maar dat niet bepalend voor de vrijheid van de ander! Voel je je beledigd door een uitspraak? Jammer, da's jouw probleem, maar geen reden om te gaan bedreigen of erger. Eens?

"Nee, ik denk namelijk dat hij opzich niemand kwaad wilt doen." Dat weet ik niet? Wegsturen van marokkanen die in nederland geboren zijn vanwege strafbare feiten zou ik wel onder die categorie willen scharen!

"Hij geeft aan wat de mensen denken." DE MENSEN bestaan niet. Je zegt toch zelf ook "Maar ik ben het niet helemaal met hem eens." Nou, ik ook niet op vele punten. Ja, en dat mogen we gerust zeggen, en dat doet bv. Ultraextremist helemaal niet. Tja, dan weet ik ook niet wat zo iemand wel of niet meent of bedoelt. En da's zijn fout, niet de mijne.

"Of moet ik nu bij Dönner smeken opdat ik niet door TRSS afgemaakt wordt? " Ach, kan nooit kwaad...

"je bent gewoon een miereneuqert" Waarom, omdat ik serieus op je uitspraken in ga? Je moet een beetje letten op je formulering. Zoals

TheRealShowstopper | 25-04-05 | 22:40

@. TheRealShowstopper
Pardon? ik heb helemaal geen moeite met kritiek. Ik vind GEZONDE kritiek helemaal niet erg. Alleen vind ik dat Geert Wilders wel heel erg loopt te zeuren over wat hij zelf heeft veroorzaakt. En wie de schoen past trekke hem aan. Vind ik het dan normaal dat die lul bedreigt wordt? Nee, ik denk namelijk dat hij opzich niemand kwaad wilt doen. Hij geeft aan wat de mensen denken. Is hij op dit moment de enige denk ik. Maar ik ben het niet helemaal met hem eens. En dan mag ik dat wel zeggen toch? Of moet ik nu bij Dönner smeken opdat ik niet door TRSS afgemaakt wordt? Mijn argumenten zijn sterk zat. Wat is mijn kritiek volgens jou dan. Zit ik aan jouw Geertje?

Wulfpack | 25-04-05 | 22:20

@ Wulfpack 25-04-05 @ 21:14

Moeite met kritiek he? Meestal is dat een teken dat je argumenten niet sterk genoeg zijn, zoals in dit geval.

TheRealShowstopper | 25-04-05 | 21:36

Sjezus wat een spelvaut betrefdt :S -t uiteraard. Ik doe mijn best :D Enne, miereNNeuker wel te verstaan. :D....

Wulfpack | 25-04-05 | 21:17

@. TheRealShowstopper:
Ik begrijp jouw argument maar... ik denk, wat zeg ik, ik weet zeker dat je zelf donders goed kan inschatten hoever je kan gaan. Ik kan nu zeggen dat je een klootzak bent en er vervolgens nooit meer op in gaan. Dan ben ik gewoon dom bezig. Als ik dat constant blijf zeggen dan irriteer jij je wellicht daaraan. Je zegt dat en ik ga toch door. Dan hebben we ruzie. Lijkt mij logisch. Ik vind niet dat er "opeens" gezegt kan worden "jij kwetst of discrimineerd". Denk dat je dit punt van mij wel begrijpt. Wat betrefdt punt twee. Ben ik helemaal met je eens. Heb ik ook gezegd. Het is geen reden tot bedreiging of moord. Sterker: hoe volwassen ben je zelf is dan de vraag; toch? Maar zoals . Ultraextremist al zei: je bent gewoon een miereneuqert.... ;) En ik vind een kritisch persoon altijd de moeite waard. Beter dan iemand die wat zegt om maar wat te zeggen. :) Even goede vrienden.

Wulfpack | 25-04-05 | 21:14

Exact, realwindowshopper.

Dr. Dr. Bartholdy | 25-04-05 | 20:16

@ Wulfpack 25-04-05 @ 18:27

1. Jij bepaalt niet of mensen worden gekwetst. Dat bepaalt de gekwetste zelf.
2. Als iemand zich gekwests voelt is dat geen reden tot bedreiging. Dat is de bijl aan de wortel van de vrijheid van meningsuiting.

TheRealShowstopper | 25-04-05 | 20:01

Ik word er kotsmisselijk van! Waar zijn de echte helden? De mensen die een idee hebben, een plan schrijven en deze ook succesvol of onsuccesvol uitvoeren (en daar ook eerlijk voor uitkomen natuurlijk)en dan een boek schrijven. Tegenwoordig begint iedereen bij het aanpakken van een probleem met het schrijven van een boek! BAH!

Piemelhooffie | 25-04-05 | 19:07

Ik ben het deze keer niet met SF eens. Het feit dat Geert wilders bedreigd wordt is omdat hij mensen kwetst. Punt uit. En "onze" Theo is afgeslacht om die zelfde reden. Niet dat ik het er mee eens ben met die bedreiging en die moord op Theo. Dat is een hele andere discussie. Er zijn zoals hierboven al enkele keren wordt gepost een heleboel moslims die gewoon prettig in rust willen samen leven. Ook met "ons" christenen. Jammer vind ik het dat er een wij / zij verhouding is maar als puntje bij paaltje komt is dat er ook tussen gereformeerd en protestants. Altijd al geweest. Sterker nog, de meeste oorlogen gaan zogenaamd over het geloof maar ondertussen over macht en het geld (jaja het slijk der aarde, heerlijk he.. slijk) Weinig mensen die zich realiseren dat Nederland het grootste moslimland ter wereld is geweest! Toen Indonesië en Suriname nog Nederlandse koloniën waren. Indonesië is op dit moment nog steeds het grootste moslim land ter wereld. En het interesseerde ons geen moer. Het is alleen nu een naast ons bed probleem. Een kleine groep klootzakken die het voor iedereen verzieken. Twee groepen extremistische fascisten. De ene groep "neo hitlerjügend" en de andere "heil Allah".

Wulfpack | 25-04-05 | 18:27

@ the real etc.

ja hoor, ik snap het; jij bent een miereneuqert!

Ultraextremist! | 25-04-05 | 17:48

@Ultraextremist! 25-04-05 @ 16:15

Lees je eigen tekst nog eens:

""En als ze hun vrouw dan onder een lap willen verstoppen moeten ze dat lekker zelf weten."

Je gebruikt 2 keer het woordje "ze" en blijkens het woordje "hun" duiden op de man van de vrouw. Vandaar mijn reactie:

"Respect voor vrouwen heb je dus ook al niet. Vrouwen zijn dingen die door hun man gerust onder een lap gestopt mogen worden."

Snap je het nu wel?

TheRealShowstopper | 25-04-05 | 17:17

@TheRealShowstopper

Wat lul je nou?!?
ik ben het geheel niet eens met het achterliggende idee van een burka, maar het is juist een teken van respect dat als mensen zo willen leven, dat ze dat zelf moeten weten! En zoals je kon lezen, ik woon er (al mn hele leven) midden tussen in. Dus onder welke steen zit jij eigenlijk..???

Ultraextremist! | 25-04-05 | 16:15

Mooie collumn starf*cker. Hoewel ik het niet altijd met je eens ben, vind ik dat je 100% gelijk hebt.

En tegen de Europese grondwet natuurlijk!

Framoes | 25-04-05 | 15:54

[...]We gaan het hier inmiddels doodgewoon vinden dat politici en anderen keihard de mond gesnoerd worden door godsdienstfanaten die hier ooit zijn komen aanwaaien en geen wortels hebben in de vaderlandse geschiedenis.[...] Idd, en zo schuiven we elke keer een klein stapje op richting de sharia. Over het algemeen vinden onze moslim "broeders" het normaal dat zij bewaakt worden en beperkt worden in hun vrijheid want dat hebben ze immers "aan hun zelf te danken".

Lekker Belangrijk© | 25-04-05 | 15:06

@Ultraextremist! 25-04-05 @ 01:19

"En als ze hun vrouw dan onder een lap willen verstoppen moeten ze dat lekker zelf weten."

Respect voor vrouwen heb je dus ook al niet. Vrouwen zijn dingen die door hun man gerust onder een lap gestopt mogen worden. En af en toe een corrigerend tikje, toch? Tuurlijk. Kruip maar lekker terug onder je steen.

Trouwens:

Jonge Marokkanen zijn positief over de toekomst

www.nrc.nl/binnenland/artikel/11141472...

TheRealShowstopper | 25-04-05 | 14:42

bravo zinloos geweld.
.
In voormalige Franse kolinies rijdt men rechts, in voormalige Engelse kolonies rijdt men links, in voormalige Nederlandse kolonies rijdt men dus rechts, oei foutje, links. Er is geen enkele voormalige NL kolonie waar men rechts rijdt, zo sterk was het NL stempel op de lokale samenleving gewoonweg niet, de handelsgeest en de handel was het belangrijkst, evenals de bescherming van de investeringen. De medewerkers waren gewoon genummerde onkostenposten, zoals dat in de vijftiger jaren ook het geval was in NL.
.
Zonder historisch besef naar het verleden kijken is zo stuitend dom dat het gewoon pijn zou moeten doen in een intelligente (vooral niet verwarren met intellectuele, dat is immers gewoon een mooier woord voor dom links) omgeving.

Ksi-Ziks | 25-04-05 | 14:39

@ paranoia 25-04-05 @ 10:32

?elke moord is nietszeggend.?
Dit zegt meer over jou dan over de moord.
?Wat kan het jou boeien dat er e.a. persoon op enig willekeurig tijdstip, op enig willekeurig plek op aarde een niet natuurlijke doodsterft ? ?

Hangt ervan wie, hoe en waarom.

?Ik kan me niet voorstellen dat het waarde van iemand die in Nederland bewust wordt omgelegd meer of minder waard is als de miljoenen die in de afgelopen jaren in Darfur bewust zijn omgelegd.......?

Het gaat toch niet om de ?waarde? (alle menen zijn gelijkwaardig), maar om de betekenis voor mensen die een mening erover hebben.

?Het enige verschil is dat dat geen media aandacht krijgt en indien het hier een individu overkomt het breed uitgemeten word.?

Als je bedoelt dat er te weinig ophef over Darfur is dan ben ik dat van harte met je eens. Verder is de vergelijking stupide, er zijn bovendien meer verschillen, maar dat doet niets af aan het feit dat al die moorden sterk af te keuren zijn. Maar sommige gebeurtenissen hebben voor mensen in de directe omgeving meer gevolgen dan gebeurtenissen ver af. Als een dierbare van jou wordt vermoord heeft dat voor jou ook grotere gevolgen dan de moord op van Gogh.

?Wanneer heb jij zoveel aandacht gespendeerd aan een moord? Doe je dat elke keer? Zo niet, dan is het hypocriet om na de moorden op Pim en Theo te claimen dat de maatschappij hierdoor verandert, terwijl juist de meningen van kortzichtige mensen hiermee veranderde, maar er feitelijk in je doorsnee werkweek er niets voor jou persoonlijk is verandert... we betalen nog steeds belasting, we vreten, slapen en we sterven ooit eens... so who cares??

Voor jouw is er blijkbaar pas iets aan de hand als jou doornee werkweek verandert?! Wie is er nou kortzichtig? Dat jij daar andere van beschuldigt is echt een gotspe.

TheRealShowstopper | 25-04-05 | 14:32

@ Paranoia

Het gaat mij niet om spelfouten, die kan iedereen maken. Ik had het over fundamentele taalfouten. Meer in het bijzonder de kennelijke onmachtigheid van veel allochtonen om de juiste lidwoorden bij de desbetreffende zelfstandige naamwoorden te plaatsen. Maar genoeg gezeik over taal, je wilt een inhoudelijke reactie.

Ten eerste heb ik niet beweerd dat Nederland een vredelievende geschiedenis heeft v.w.b. onze koloniale periode.
Alleen al de politionele acties of de slachtingen in Atjeh spreken wat dat betreft voor zichzelf.
Ik zei alleen dat Nederland geen bezettingspolitiek heeft gevolgd.
Ik bedoelde daarmee te zeggen dat 'de Nederlanders c.q. de VOC' nimmer de neiging hebben gehad verre volkeren te kolonialiseren. Men wilde handel drijven en geld verdienen. Geen 'vernederlandsing' van inheemse volkeren. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Frankrijk, Engeland of Spanje. Deze landen wilden grondgebied en zieltjes (vandaar dat men in Afrika en Zuid Amerika overal Engels, Frans of Spaans spreekt en respectievelijk Christen of Katholiek is) In Indonesie spreekt niemand Nederlands (op wat oude mensen na die de tijd van voor 1948 hebben meegemaakt) en is men niet gekerstend. Alle oude vorstenfamilie's, Sultans en stamhoofdverbanden zijn daar nagenoeg gerespecteerd, en de nazaten van deze famileis hebben nu ook nog veel macht daar, al denkt de centrale regering op Java daar anders over.
Nogmaals bovenstaande even in grote lijnen. De geschiedenis van een land of volk is complex en laat zich niet in een paar regels samenvatten.

Voorts betoogde ik inderdaad dat de huidige koninklijke familie zijn oorsprong vindt in de 80 jarige oorlog.
Als voornaamste edelman nam Willem van Oranje het voortouw in het verzet tegen Spanje. Ik ga hier geen college geschiedenis geven, maar het 'plakkaat van verlatinge'moet jou ook niet onbekend voorkomen dunkt mij.
Na de vrede van Munster is besloten geen Koninkrijk te worden, maar de eerste republiek (in tegenstelling tot de Amerikanen die menen dat zij dat zijn, maar ach, wij weten beter) Sinds die tijd, heeft Willem van Oranje en later diens nazaten de scepter gezwaaid over Nederland. Formeel als stadhouder met de hoogste macht bij de Staten-Generaal, feitelijk als vorst in naam van dit orgaan.
Na de laatste stadhouder Willem de 5e (al zijn voorganger Stadhouders waren ook Oranjes) is, na het intermezzo van de Franse bezetting, besloten die feitelijke vorstelijke macht te formaliseren. Dus nu niet alleen in de praktijk, maar ook in naam, de Koning van Nederland.
Indien jij een andere historische werkelijkheid hebt, verneem ik dat graag.

zinvol geweld | 25-04-05 | 13:46

uit onderzoek is gebleken dat 90% vd mensen die Maurice de Hond napraten gebakken lucht uitboeren.
bron:M de Hond

gavrillo | 25-04-05 | 13:34

Oftewel P kouwes zou over een en ander nog meer zinnigs kunnen zeggen.

Blauw | 25-04-05 | 12:45

"Ondertussen heeft de Euro het prijspeil van de oude Gulden, een op een dan, bereikt en voelt iedereen dat Europa Nederland nog weinig goeds brengt"

Wederom totale onzin! Het lijkt heel wat, wat de beste man hier opschrijft maar het betekent helemaal niets. Het verband tussen de schandelijke bedreiging van een politicus en de waarde van de euro danwel datgene "wat europa ons brengt" is me totaal onduidelijk.

De redenering dat europa ons niks brengt is totaal uit de lucht gegrepen. Je weet niet waar we geweest waren als we geen europa hadden gehad dus we kunnen ook niet precies bepalen in deze zin wat we dan dus missen.

Daarnaast zou ik wel een kleine aanname willen doen over wat het ons wel gebracht heeft, en dat is namelijk handel. Europa is in de eerste plaats namelijk een handelsunie. Zonder europa zou het waarschijnlijk erg moeilijk zijn voor nederland om het hoofd boven water te houden. Maar ook hierop kan hele hoop aangemerkt en afgedingd worden.

Verder is het naar mijn idee erg moeilijk zoniet onmogelijk dergelijke ongenuanceerde uitspraken te doen over europa danwel de europese grondwet gezien het feit dat die materie gewoon te complex is en teveel factoren omvat van zeer uiteenlopende aard.

De enige ongenuanceerde en forse uitspraak die men zou kunnen doen is dat het ronduit idioot is de botte bijl van het referendum te gebruiken om het volk te raadplegen over een onderwerp van een dergelijke complexe aard. De inhoud en de gevolgen van het invoeren van deze grondwet zijn niet te overzien, zeker niet voor de gewone burger die duizend andere zaken aan zijn hoofd heeft.

Tot slot vind ik het vreemd en ondeskundig om zomaar en zeker op dit moment in het wilde weg te roepen dat " steeds meer 'gewone' burgers van dit land twijfelen.". Zonder bronvermelding en op het moment dat de peilingen elkaar daarover tegenspreken. Zeker uit het feit dat de schrijver spreekt over een omslagpunt, te weten "nu", zonder te verwijzen naar eerdere dan wel gebeurtenissen die zich "nu" hebben afgespeeld, blijkt al dat de beste man gewoon gebakken lucht aan het uitboeren is.

Zeker niet in het verban

Blauw | 25-04-05 | 12:43

@zinvol geweld: sommige Ariers, waarvan de vader lid waren van de SS zijn de Nederlandse taal ook niet machtig. Maar wellicht kan het ook zo zijn dat men te lui is om te het geschrevene terug te lezen en waarnodig correcties aan te brengen, maar je hebt een punt... Onderbouw nu maar eens eerst je "vredelievende" Nederlandse beleid mbt kolonisatie. Tevens vraag ik mij af hoe jij er bij komt dat wij met onze monarchie zitten opgescheept danks zij de "80-jarige" oorlog.....

paranoia | 25-04-05 | 12:20

Volgens mij schrijft Wilders de helft van zijn bedreigingen zelf.
Het is een self-proclaimed martelaar. Als ik nu onder ga duiken en de media ophits zonder aanleiding eindig ik ook met 20 zetels.
Misschien een mooie stunt voor GS?

Oersoep | 25-04-05 | 12:11

Nu nog ff vragen hoe het met het stdion-advies in de HOOFDstad van Overijssel is gesteld. Dacht dat de deadline 1 mei was?

dickuitzwolle | 25-04-05 | 11:01

Ik wil er graag nog even op wijzen dat volgens de laatste peilingen GroenLinks en SP op rond de 28 zetels zullen uitkomen, PVDA op 42 en GroepWilders op 3, dus waar hebben we het over.

Pannie | 25-04-05 | 10:58

@swollendick door de typo's is je toch al vage verhaal helemaal niet meer te volgen (zo goed?)

vraagstaart | 25-04-05 | 10:56

dickuitzwolle
Zei je wat popje?

Pannie | 25-04-05 | 10:56

Gaaf die typefouten, gaat vast iemand over zeuren

dickuitzwolle | 25-04-05 | 10:54

schatten, ze doen het gewoon goed. Wild(ers) ff stoom laten afblazen in een te klein hok zonder ultra-voorzieningen. Want zijn oorspronkelijke plannen waren voornamelijk "mensen tegen te in het arnas jagen": nagatieve energie.

Jammer, want teveel dombo's volgen em daarin. Goed dat dat stoom afblazen ietsiepietsie langer duurt als gepland.

dickuitzwolle | 25-04-05 | 10:53

En Remkes met z'n 'vele gemaakte slachtoffers op Thailand'
Als stijlloze humor had ik dit nog wel begrepen, maar linkse fascisten hebben gelukkig nooit humor. Daar kun je ze aan herkennen...

Pannie | 25-04-05 | 10:51

@zinvol geweld 25-04-05 @ 10:40
*klap klap klap*

vraagstaart | 25-04-05 | 10:51

Paranoia dan vind ik Irak een nietszeggende oorlog en Darfur een nietszeggende reeks van nietszeggende moorden en verkrachtingen.
Of worden nietszeggende moorden wel betekenisvol als het er een aantal zijn?
Je lult uit je nek jongen.
Maar gasten die denken dat ze verheven zijn boven 'het klootjesvolk' kun je natuurlijk zowiezo nooit vertrouwen.
Dat zijn gewoon linkse fascisten.

Pannie | 25-04-05 | 10:48

@ paranoia 8.20

Het is duidelijk dat je een allochtoon bent (DE grootste moslimland, ONZE koningshuis, DE bloed,) maar het zou lullig zijn je op deze veelvoorkomende fouten met lidwoorden te pakken die veel allochtonen nu eenmaal kennelijk maken. Je probeert het in ieder geval en je betoog is te volgen.
Daarmee is dan ook alles gezegd.
Inhoudelijk klopt er geen moer van.

Ten eerste "Bezette" de vaderlandse geschiedenis (dit wil ik je ook nog wel vergeven; een geschiedenis bezet niets, maar ik wil hier nog wel 'Nederland' in lezen) Indonesie niet. In tegenstelling tot vele andere koloniale machten heeft Nederland nimmer een bezettingspolitiek gevoerd. De nederlanders (meer in het bijzonder de VOC) stichtte handelsnederzettingen, vaak aan de kust. Het bestuur werd grotendeels aan de inheemse vorsten en stamhoofden overgelaten, mits men maar het gezag van Nederland en de VOC erkende (ook deze samenvatting is kort door de bocht, maar doet meer recht aan de werkelijkheid)

Ten tweede is het argument dat 'apartheid' het bekendste Nederlandse woord in het buitenland is (indien dat al zo zou zijn, dat waag ik ook nog te betwijfelen. Vanwaar deze wijsheid?) geen sterk argument. So What, zou ik bijna willen zeggen. Maar goed dan dat 'kaas' niet het bekendste Nederlandse woord is, anders had je daar een argument in gezien dat alle Nederlanders wel degelijk kaaskoppen zijn. 'Shit' is het bekendste Engelse woord denk ik, maar om die Engelsen nu de schuld van het mestoverschot te geven!

Ten derde is bij Dokkum geen politicus vermoord, maar een zendeling.
Ten vierde zie ik niet in dat het koningshuis zijn 'zetel' te danken heeft aan het 'de mond snoeren en doden van tegenstanders'. Weer zo'n wijsheid. Mijns inziens heeft het huis van Oranje zijn wortels in de afscheiding van Nederland van Spanje, en heeft het derhalve meer het karakter als het geslacht van de eerste invloedrijke vrijheidsstrijder. Daarnaast is Nederland pas sinds 1815 een Koninkrijk, gesticht als buffer door andere staten (Weense conventie, eisen van de Engelsen etc.) Ook deze samenvatting is kort door de bocht maar doet wederom meer recht aan de werkelijkheid. Van een bloedige strijd waarbij tegenstanders van Oranje stelselmatig zijn vervolgd is (zeker na de stichting van het Koninkrijk) is dus nimmer sprake geweest.

Ten vijfde zijn Belgie en Luxemburg bijna vreedzaam afgescheiden. De tiendaagse veldtocht (vwb Belgie) heeft een handjevol soldaten het leven gekost, dus ook hier geen bloedvergieten en onderdrukking. Luxemburg is zelfs geruisloos losgeweekt.

Ten slotte is je analyse over de moord op Fortuyn en de rituele slachting op Van Gogh ook niet juist. Het feit dat jij het hier bijvoorbeld al 3 jaar na dato over Fortuyn hebt, bewijst je eigen ongelijk. Uiteindelijk zal de tijd het wel leren, maar deze gebeurtenissen zullen vanaf heden in alle geschiedenisboekjes over Nederland in deze tijd en deze tijdgeest terecht komen.

zinvol geweld | 25-04-05 | 10:40

@spooky een boekhandelaar is een ondernemer die zijn brood verdient met een bepaald product. Indien het hem niet waard is om een platform aan een schrijver te geven omdat vanuit zakelijk perspectief het hem meer kost dan dat het hem zal opleveren is gewoon een teken van goed ondernemersschap. Het heeft niets met censuur te maken, indien de schrijver zelf alle kosten voor eigen rekening had genomen en hierbij de ondernemer tegemoet zou komen had ondernemer wederom de afweging gemaakt en wellicht er wel toe besloten dat er zakelijk gewin te behalen is.
Op dit moment is de ondernemer de lachende derde, er wordt immers over hem gepubliceerd wat reclame is.

paranoia | 25-04-05 | 10:35

@pannie elke moord is nietszeggend.

Wat kan het jou boeien dat er e.a. persoon op enig willekeurig tijdstip, op enig willekeurig plek op aarde een niet natuurlijke doodsterft ?

Ik kan me niet voorstellen dat het waarde van iemand die in Nederland bewust wordt omgelegd meer of minder waard is als de miljoenen die in de afgelopen jaren in Darfur bewust zijn omgelegd....... Het enige verschil is dat dat geen media aandacht krijgt en indien het hier een individu overkomt het breed uitgemeten word.
Wanneer heb jij zoveel aandacht gespendeerd aan een moord? Doe je dat elke keer? Zo niet, dan is het hypocriet om na de moorden op Pim en Theo te claimen dat de maatschappij hierdoor verandert, terwijl juist de meningen van kortzichtige mensen hiermee veranderde, maar er feitelijk in je doorsnee werkweek er niets voor jou persoonlijk is verandert... we betalen nog steeds belasting, we vreten, slapen en we sterven ooit eens... so who cares?

paranoia | 25-04-05 | 10:32

Welke kluns stemt nou voor de Europese grondwet,dat is zoals stemmen op het vierde Rijk van Adolf!
Wij als EU burgers zijn al zolang besodemietert door de heren uit brussel!
Dankzij de invoering van de Euro is de groei en welvaart totaal naar de donder geholpen alleen in duitsland al 6 miljoen mensen zonder werk,toch maar doorgaan met uitbreiden en allemaal mafia staten binnen de EU halen,eerst stelen ze onze auto,s en als welkomst geschenk mogen die oostblok staten toetreden!
De hele EU is een zakkenvul machine voor onze politiek,immers tweedekamerleden zijn o zo blij als ze richting europarlement mogen,immers taxfree shoppen,taxfree auto,s kopen met speciale nummerplaten vet overbetaald salaris plus een evengrote onkosten vergoeding waarbij dames en heren alleen een handtekening hoeven te zetten!
Nederland moet zo snel mogelijk uit de EU treden,al dat geld wat wij als grote NETTO-BETALER moeten afdragen kunnen we beter gebruiken aan zorg-onderwijs-wegen-huizen,onze Kaa-tulpen-varkens-schapen-kippen-zuivel VERKOPEN wij ook zonder lid te zijn van de EU!
Zie Sweden-Danmark die niet met de Euro meedoen,daar gaat het veel beter dan in de eurolanden!
Duitsers snakken terug naar de MARK!
Nee wel stemmen gaan,maar massaal NEEN!

nummertje | 25-04-05 | 10:31

@TheRealShowstopper

Geen idee, het zou een stunt zijn indien het niet gebeurde en de mensen die er voor in aanmerking zouden komen over een jaartje of 50 een natuurlijke dood sterven en wij (indien we ook zo oud worden) achteraf tegen elkaar kunnen zeggen, tjonge, wat was dat een hype zo veel impact op onze klootjes volk heeft gehad.

Overigens denk ik dat we de komende tien jaar zeker geen bewuste moord op politici zullen zijn, tenzij het een criminele afrekening is of uit emotie (politici die iemand seksueel misbruikt heeft, zoals Remkes die op Thailand vele slachtoffers gemaakt zou hebben)

paranoia | 25-04-05 | 10:27

En wat de EU betreft die in dit stuk er zijdelings wordt bijgehaald wees verstandig en stem met verstand. Lees het uittreksel dat van de week in de bus lag, vorm een opinie en stem op basis daarvan. Ontevredenheid over moslims, Wilders, de politiek en of boekandelaren kortom Nederland in het algemeen heeft nauwelijk iets met de grondwet te maken. Tegenstanders van die grondwet koppelen het negatieve sentiment in Nederland graag aan de stemming hierover. Laat je niet dicteren vorm je eigen mening!

spooky | 25-04-05 | 09:49

Ten eerste is het aan de eigenaar zelf om e beslissen wat er in zijn winkel gebeurd en hier heeft Donner niks te zoeken. Die gaat hoogstens over de openbare ruimte en dan alleen over strafbare feiten. Ten tweede, ik wil in zulke gevallen graag weten welke boekhandel zo omgaat met het vrije woord. Boekhandelaren behoren toch voorvechters te zijn van het vrije woord en als een boekhandel zo reageert, koop ik er niet graag boeken meer. Die boekhandelaar dmet lef verdient het meer dat ik mijn boeken daar koop. De kracht van de consument is behoorlijk groot. Een gemiste kans voor het vrije woord dat dit niet bekend gemaakt wordt en bijvoorbeeld in een column van opgeroepen een boekhandel te mijden.

spooky | 25-04-05 | 09:43

Wat maakt een moord eigenlijk nietszeggend?

Pannie | 25-04-05 | 09:42

Paranoia 25-04-05 @ 08:20
Als Femke H. of Jan M.'s schedels worden ingeschopt door een doorgedraaide skinhead zullen we even kijken of je nog zo stoer praat.

Pannie | 25-04-05 | 09:35

@paranoia 25-04-05 @ 08:20

Op wie vindt die nietszeggende moord in de toekomst plaats?

TheRealShowstopper | 25-04-05 | 09:33

Jonker Hacq
Voor jouw bestwil bedoel je waarschijnlijk? En schreeuw niet zo vent!

Pannie | 25-04-05 | 09:30

Lekker gebeuren hier, jullie plaatsen 2 van mijn 4 onschuldige berichtjes niet?
Kan iemand uitleggen wat er aan die andere 2 mankeerde?

dickuitzwolle | 25-04-05 | 09:03

nou laatste ronde laatste kans: dit is de 4e poging. en ik begrijp dat niet alle 4 de berichtjes in 5 minuten op de zelfde persoon maar op 2 artikelen in de juiste volgorde staan. OK

Maar lekker belangrijk.....'t zonnetje schijnt alweer!

dickuitzwolle | 25-04-05 | 08:53

nu weer te snel getyped geloof ik. Volgens mij heb ik ikoontjes getyped. Moet zijn Emoticoontjes...... wie weet ut verschil???

dickuitzwolle | 25-04-05 | 08:51

.
En kom nou niet over enig tijd aan met het verwijt dat Jonker Hacq jullie niet heeft gewaarschuwd.
.

Jonker Hacq | 25-04-05 | 08:39

.
STEM TEGEN STEM TEGEN STEM TEGEN STEM TEGEN STEM TEGEN STEM TEGEN STEM TEGEN STEM TEGEN STEM TEGEN STEM TEGEN STEM TEGEN STEM TEGEN STEM TEGEN STEM TEGEN
.
VOOR JE EIGEN BESTWIL !
.

Jonker Hacq | 25-04-05 | 08:38

@neemjemoederindemali
Ik hoop dat je begrijpt waarom die gehaktbal niet meer smaakt. De Oud-Hollandse gehaktbal is een EU-eenheidsworst geworden! Dus: Baas over eigen Bal!

dezwijger.blogspot.com

Willem Dezwijger | 25-04-05 | 08:21

@Johannes
Ik heb bij je om de hoek gewoond en ik ben het helemaal met je eens!

HardeHand | 25-04-05 | 08:20

"We gaan het hier inmiddels doodgewoon vinden dat politici en anderen keihard de mond gesnoerd worden door godsdienstfanaten die hier ooit zijn komen aanwaaien en geen wortels hebben in de vaderlandse geschiedenis."

Wat een onzin, naast de Katholieke godsdienstfanaten die eeuwenlang de dienst hebben uitgemaakt in Europa, ging de Vaderlandse geschiedenis uit eigenbelang een relatie met o.a. Marokko (400 jaar geleden) aan en bezette het Indonesie, wat momenteel de grootste moslim land terwereld is.
Tevens is het Nederlands woord "apartheid" niet voor niets internationaal het bekendste Nederlandswoord en werd er al een tijdje terug in Dokkum een politicus vermoord als ook dat onze koningshuis haar zetel te danken heeft door tegenstanders de mond te snoeren en te doden en is Belgie en Luxemburg niet voor niets geen onderdeel meer van het Koningrijk der Nederlanden.......... De bloed die onze vaderlandse geschiedenis aan haar handen heeft kun je niet vergelijken met een nietszeggende moord nu (Theo) of een paar jaar geleden (Pim) of in te toekomst...

paranoia | 25-04-05 | 08:20

. gavrillo 25-04-05 @ 02:36

waar kan ik me inschrijven?

neemjemoederindemali | 25-04-05 | 02:42

@neemjemoeder De meeste gehaktballen stuiteren weer terug als je ze weg pleurt of gaan in hoekje liggen bloeden. Er moet een wet eu-richtlijn komen, we hebben recht op fatsoenlijk snackvoedsel. De bond voor de betere bal zal actie gaan voeren in vele cafetaria's in het gehele land.

gavrillo | 25-04-05 | 02:36

Willem zwijgt 9 mei maar een Weizman zwijgt voorgoed.

gavrillo | 25-04-05 | 02:21

Ik vind de samenstelling van gehaktballen anders superbelangrijk. Vrijwel nergens kun je meer een fatsoenlijke gehaktbal vreten. De meeste ballen zijn nog te goor om weg te pleuren. Ik eis een lekkere gehaktbal in alle EU landen!!!!

neemjemoederindemali | 25-04-05 | 02:20

@think 18:15
Het gaat er bij die grondwet niet om dat Nederland straks niks meer te vertellen heeft, het gaat er om dat we nu al niks meer te vertellen hebben. Alle grote projecten op het gebied van woningbouw, bedrijventerreinen en spitsstroken liggen vanaf heden stil vanwege een Europese richtlijn. Dat zijn dingen die we nationaal moeten regelen, en daar heeft Brussel niks mee te maken. Een stem tegen de grondwet is een signaal dat we Europa terug willen dringen naar uitsluitend belangrijke grensoverschrijdende zaken, niet voor de luchtverontreiniging op het Prins Clausplein, de lengte van ladders of de samenstelling van gehaktballen.

Zie:

dezwijger.blogspot.com

Willem Dezwijger | 25-04-05 | 02:14

och, met juf Ingrid en doosje Durkje kan ik ut wl even uithouden in zo'n mergelgrot en dan denk ik dat ik me best wel free voel.

neemjemoederindemali | 25-04-05 | 02:10

Zoals Mandela zei:' You're free to be free' Dat klopt als je niet van lange wandelingen of frisse buitenlucht houdt.

gavrillo | 25-04-05 | 02:08

en die kale doos van juf Ingrid wil ik wel eens verkennen in zo'n mergelgrot. (Trouwens ut zijn geen grotten, maar mijnen)

neemjemoederindemali | 25-04-05 | 02:06

Europa 25-04-05 @ 01:58

Gelukkig groeien er champions in die mergelgrotten

neemjemoederindemali | 25-04-05 | 02:04

Applausje voor ultaextremist!

Lucasdelinkselul | 25-04-05 | 02:00

@ neemjemoederindemaling
Een dichtgemetselde mergelgrot is de veiligste plek van Nederland in de nabije toekomst.Een dieselgenerator,een paar ton conserven,juf Ingrid en alle niet-socialistische literatuur zijn je van harte gegund.
Welkom in het nieuwe Nederland na een paar jaar!
P.S. Als Nederland volledig in Hollandistan blijkt veranderd te zijn->gewoon blijven graven,is altijd beter.

Europa | 25-04-05 | 01:58

@Neemjemoeder Dan is de mir overkopen ook geen optie neem ik aan, es kijken wat we nog meer hebben. Een biosphere, st helena

gavrillo | 25-04-05 | 01:57

gelukkig hebben we nostradamus nog

neemjemoederindemali | 25-04-05 | 01:52

Jarenlang was het normaal om oerwoud geluiden te maken als een neger over het voetbalveld liep. Jarenlang verdwijnen er honderden kinderen uit azc's. Jarenlang doe ik geen aangifte meer bij de politie als mijn fiets is gejat. Maar kut man, geen handtekening van Wilders. Nou is het einde echt nabij.

gavrillo | 25-04-05 | 01:50

gavrillo 25-04-05 @ 01:41

Limburg ligt in Belgie of in Duitsrijk? BTW stortten die mergelgrotten ook niet regelmatig extragratis in?
Ik wil wel graag veilig wonen.

neemjemoederindemali | 25-04-05 | 01:45

@neemjemoeder misschien moest je eens opjezelf gaan wonen in gezellige mergelgrot in Limburg. Oh nee niet Limburg.

gavrillo | 25-04-05 | 01:41

Het probleem is dat we dit soort dingen - bedreigingen, filmvoorstellingen die niet doorgaan, signeringen die worden afgeblazen - gaandeweg gewoon dreigen te vinden.

Willem Dezwijger | 25-04-05 | 01:37

iedereen slaapt al?

neemjemoederindemali | 25-04-05 | 01:33

't is spijtig om te zeggen, maar dit land is echt naar de klotuh. Er is geen enkel besef voor realiteit meer in ons kikkerlandje. Misschien is het inderdaad maar beter dat we ons landje verkopen aan Duitsrijk en Frankland. Hopelijk sleept JPB er nog een leuk commissariaatje uit met dito salaris. Waar op deze aardkloot kan ik nog vrij en gelukkig leven?

neemjemoederindemali | 25-04-05 | 01:21

Ik heb dit maar es naar Geert gemaild...

Beste Geert,

Sommige dingen die u zegt kloppen. Dat moet ik toegeven.

Toch ga ik echt niet op u stemmen, en wel omdat u volgens mij een aantal dingen over het hoofd ziet:

Nederland worstelt inderdaad met een moslim-probleem. Er zijn dan ook heeeel veel moslims in Nederland. Het overgrote meerendeel van die moslims wil echter niets liever dan gewoon integreren en meedraaien in onze samenleving. U zegt dat het zo slecht gesteld is met ons land, maar het is hier nog altijd tien keer beter dan in de meeste andere landen ter wereld, vandaar... ik snap dat best van die moslims.
Ik woon in Amsterdam, tussen de Ten Kate markt en de Al-Tawheed moskee. Ik vind het hier gezellig en heb persoonlijk nog nooit problemen gehad met moslims. Ik hou wel van zo' n goedkope super, een marrokaans stukje hasj en een turkse pizza! En als ze hun vrouw dan onder een lap willen verstoppen moeten ze dat lekker zelf weten.
Ik beschrijf dit omdat ik bang ben dat de door u voorgestelde 'maatregelen' hier roet in het eten zullen gooien!

-Geen Islamtische scholen
-Verbod op hoofdoekjes
-Verbod op gezins-hereniging-immigratie
-Turkeye niet bij Europa
-Geen ontwikkelingshulp uitgeven
-Geen asielzoekers binnenlaten
-overtreders uitzetten
-Sluiten van ortodoxe moskeen
-Buitengewoon strenge naturalisatie-regelgeving
-Geen overheids folders in andere talen
.. en zo meer...

Als ik moslim was, en hier gewoon werkte om mijn bestaan op te bouwen, zou ik me bijzonder on-welkom gaan voelen..! Ik zou merken dat de openheid en tolerantie, wat Nederland juist altijd zo prettig maakte, aan het verdwijnen was, om plaats te maken voor angst en hardheid. Ik zou zien dat die ouwe gek uit de buurt moskee, die altijd roept dat het westen anti-islam is, opeens gelijk lijkt te krijgen! En dat hij aanhang krijgt van opgeschoten jongetjes, gefrustreed omdat het ze niet lukt om een normale baan te vinden, en omdat ze overal als crimineeltjes worden behandeld.
Dit zijn zaken die nu al spelen, maar met uw maatregelen alleen maar zullen toenemen. Uw maatregelen, bedoeld om de integratie te bevorderen, zal als NEVENEFFECT Nederlanders en Moslims meer tegenover elkaar zetten, Ik denk zelfs dat dat neveneffect veel groter zal zijn dan het beoogde effect, en dat het een broeinest zal kweken van heetgebakken kut-marokkaantjes en knuppelgeile kaalkopjes waarin de kans op een paar ontspoorde idioten alleen maar groter wordt...

Dus, laat u AUB niet meeslepen door een paar pubers met aanpassingsproblemen en een terrorisme-hype... Geslaagde integratie komt van twee kanten. Problemen hard aanpakken prima, maar besef dat het leuk moet blijven voor iedereen(!) met goede bedoelingen. Dat vraagt ook om maatregelen, en daar hoor ik u helemaal niet over..!

Met vriendelijke groet,
Johannes

Ultraextremist! | 25-04-05 | 01:19

@nooitmeerslapen is dat je echte naam? Van voor of van achter? Heb jij welleens moeten vluchten vanwege je overtuiging? Ik verwijt Wilders geen opppertunisme hier, die eer gaat naar Starfucker.

gavrillo | 25-04-05 | 00:59

mij = mee

Think | 25-04-05 | 00:26

@Cpt.Iglo.
Ik dacht al dat je dat zou antwoorden. Dat is namelijk de makkelijkste gedachte. Echter deze dader heeft een vooropgezet plan, verregaande ideologie en symphatisanten. Deze persoon wist dondersgoed waar hij mij bezig was en het is te makkelijk om hem af te doen als een gek. Het enge is juist dat er nog meer personen rondlopen met hetzelfde gedachtengoed...

Think | 25-04-05 | 00:25

Theo van Gogh is geofferd door de Nederlander aan de zijlijn; de alleswetende lafaard.
Theo Van Gogh is geofferd door ons allemaal.
Theo had gewoon gelijk over de islam.

Europa | 25-04-05 | 00:22

Ben begonnen met de postsjes, gaat tenslotte over politiek, Wilders gaat eerst 25 jaar gevangen zitten.
Op Vlieland lijkt me,{ ja, er ziten Robben }maar geen agenten, daar kunnen ze de boel goed bewaken nu....... Ondertussen doet zijn vriend een autobandje om bij de eerste de beste Gastarbeider en voor je het weet heb je iemand die in de hele wereldis uitgenodigd wordt en genaaid is door zijn hele familie...

Lia | 25-04-05 | 00:22

Hee een discussie zonder mij!
Ja, nouja... Boeie...

Lucasdelinkselul | 25-04-05 | 00:13

@Think:
Wie zo'n moord pleegt, is qualitate qua niet goed bij zijn hoofd.
@Nooit meer slapen:
De epistelen van een gestoorde zijn aan mij niet besteed.
Theo van Gogh heeft geen offer gebracht, ongeacht wat zijn moordenaar daarvan vindt. Misschien denkt de moordenaar wel dat hij, de moordenaar dus, een offer gebracht heeft, maar dat wat de vraag niet.

Cpt. Iglo | 25-04-05 | 00:11

De meeste die Wilders en AHA verketteren omdat ze vinden dat Wilders en AHA hun onveiligheid misbruiken voor politiek gewin, weten niet wat het is om hun persoonlijke vrijheid te verliezen.
Als grootste vorm van persoonlijke vrijheid, loggen ze anoniem in zonder maar geen rekenschap voor hun politieke dwalingen te hoeven afleggen.
Dat heet in mooi Hollands: lafheid!

Nooit meer slapen | 25-04-05 | 00:10

@Cpt. Iglo 24-04-05 @ 23:11
Theo van Gogh is opgeofferd voor AHA. Lees het briefje van Mohammed B.

Nooit meer slapen | 25-04-05 | 00:06

Hij is niet gek, hij heeft naar zijn volle verstand gehandeld, aldus M.B. Nu maar afwachten wat het PBC erover te melden heeft...

Think | 25-04-05 | 00:02

@HardeHand:
De Dikke van Dale (elfde druk) geeft vijf betekenissen van het woord martelaar. Noch Theo van Gogh, noch de religieuze gek voldoen volgens mij aan een van de definities.

Cpt. Iglo | 24-04-05 | 23:48

Wat als Wilders aankondigt zijn verjaardag te willen vieren in de Eftelingen en de dag erna wil hij op de huishoudbeurs staan om peroxide te verkopen. De overheid kan niet iedereen persoonlijke beveiliging gaan geven omdat ze zich (indirect)bedreigd voelen. De pliesie komt pas al ze geloven dat je echt bedreigd wordt of als het leed geschied is.
En Wilders verwijt deze keer donner niks maar vindt het laf van het winkelpersoneel.
Het is ook niet hetzelfde als met Janmaat. Die mocht nergens vergaderen omdat zaaltjesverhuurder bang waren voor tegendemonstraties. Daar werd Janmaat een grondrecht ontnomen en had de overheid moeten ingrijpen en voor beveiliging moeten zorgen. Maar als een signeersessie wordt afgezegd door een winkel wat moet donner daar aan doen?

gavrillo | 24-04-05 | 23:34

@Cpt. Iglo
"Theo van Gogh is overhoop geschoten/gestoken door een religieus geïnspireerde idioot"

Zo iemand heet een martelaar. Aan u de keus welke van de twee.

HardeHand | 24-04-05 | 23:22

Fuckje eindelijk een ban met haar irritante aandachtrekkerij?
*trekt een fles Pernod open en belt Tattoo Bob om te informeren of hij op dit tijdstip nog een tattoo van Joris mag komen laten zetten over de volle breedte van z'n rug*

Huh..? | 24-04-05 | 23:19

Geert Wilders heeft een gaaf kapsel. Echt wel!

HardeHand | 24-04-05 | 23:14

@Nooit meer slapen:
Theo van Gogh heeft geen offer gebracht. Theo van Gogh is overhoop geschoten/gestoken door een religieus geïnspireerde idioot.

Cpt. Iglo | 24-04-05 | 23:11

Het was slechts een reflectie van het gevoel wat ik erbij had, een dubbel gevoel uds, is geen waarde oordeel over recht of onrecht

Sunnygirl | 24-04-05 | 23:06

@ Sunnygirl 24-04-05 @ 22:35
Dus Ayaan heeft pas recht van spreken als zij dezelfde offers als wijlen Theo van Gogh levert.

Nooit meer slapen | 24-04-05 | 23:02

@ vanrechts......
Je vraag: "Zou wel leuk zijn, toch? Die hoax bedoel ik, he", had verdacht veel weg van een retorische vraag. De angel van je insinuatie heb ik met mijn postje van 22:33 even verwijderd

Sunnygirl | 24-04-05 | 22:47

@paradoxxx mooi statement over het onderwijsniveau in de grote steden.

gavrillo | 24-04-05 | 22:44

Daarom heeft ze ook zijn naam genoemd op het Time-diner, Sunnygirl.

Ik heb toch niks van je typen gezegd, vanrechtsheeftvoorra?

verwend pokkejong | 24-04-05 | 22:43

@Sunnygirl; heb ik jou ergens in betrokken of van beschuldigd dan?
@verwend pokkejong; typen kan ik dus ook niet: Pot=post.

vanrechtsheeftvoorra | 24-04-05 | 22:38

@paradoxxx; Fantastische pot, joh. Waar heb jij leren schrijven? En hij heet Geert, met twee eetjes.

vanrechtsheeftvoorra | 24-04-05 | 22:35

@ verwend pokkejong 24-04-05 @ 22:28
Het offer van Theo van Gogh en zijn dierbaren staat, wat mij betreft, is schril contrast tot de persoonlijk offers van Ayaan.

Sunnygirl | 24-04-05 | 22:35

Uitermate sterk argument, paradoxxx. Echt heel goed onderbouwd, ook.

shevek | 24-04-05 | 22:33

@ vanrechtsheeftvoorra 24-04-05 @ 22:30
Ordinair hoax dus van jouw hand. Erg goedkoop om mij daarin te betrekken. Van mij hoeft Wilders niet dood. Ik heb voldoende vertrouwen in zijn mogelijkheden en vooral zijn onmogelijkheden. Het kaf wordt vanzelf van het koren gescheiden. Als een Wilders ooit enige macht van betekenis in Nederland krijgt zijn z'n aanhangers het snelst genezen van hun onderbuikgevoelens

Sunnygirl | 24-04-05 | 22:33

Gert wilders is een lul

paradoxxx | 24-04-05 | 22:31

Sorry, voor de nickname, effe wenne.

verwend pokkejong | 24-04-05 | 22:31

@verwend pokkejong 24-04-05 @ 22:28;
Welke film, pokkejong? ;-P

vanrechtsheeftvoorra | 24-04-05 | 22:30

@barbpoeppa en Sunygirl
Ze heeft er er persoonlijk onder geleden dus ze strijd met eigen inzet en passie tegen de uitwassen van de Islam. En de vorm is een kwestie van smaak. Ze heeft samen met Theo de film gemaakt.

verwend pokkejong | 24-04-05 | 22:28

@ kalief

Wat bedoel je precies met het "serieus nemen" van zijn beveiliging?

Dient Wilders onder te duiken? Een kamertje in het achterhuis wellicht?

Welke sommen gemeenschapsgelden verdwijnen in het mediacircus rondom Wilders?

Het moet vast een bijzondere ervaring zijn je zo te kunnen verkneukelen op een dode Wilders op straat.

Besteed je er tegen die tijd een mooi stukje aan?

Brusselmans | 24-04-05 | 22:25

@Sunnygirl 24-04-05 @ 22:16; Zou wel leuk zijn, toch? Die hoax bedoel ik, he? Niet dat us Geert door een of andere mongeaul na hemelvaart en bevrijdingsdag (die dit jaar wel op 1 dag vallen, in tegenstelling tot pinksteren en pasen, dat wil maar niet lukken)naar de andere wereld wordt geholpen.

vanrechtsheeftvoorra | 24-04-05 | 22:23

First, the proposed constitution paves the way for ever-more matters to be decided at an ever-increasing distance from the citizen. Instead of trying to provide a clear focus on what the Union can do best and leave the rest to member states and their regions the constitution opens doors for the Union to pre-empt the role of other jurisdictions in an increasing number of fields.

Secondly, the proposed constitution opens up numerous new avenues for increased regulation in Europe. It would undermine Europe's competitiveness in the world economy. Europe needs less regulation not more.

Thirdly, by centralising policy-making, the proposed constitution gives the state more power over the citizens and suppresses international differences in preferences and needs. The centralising dynamic has to be checked by institutions which do not have a vested interest in centralisation.

Fourthly, the fundamental purpose of a constitution to base the rules of political association on popular assent cannot be achieved with such a complicated and ambiguous document. Crucially important matters such as whether or not the Union has the power to tax or how the Charter of Rights is to be applied have been left deliberately obscure or have become hopelessly overcomplicated.

HardeHand | 24-04-05 | 22:22

@ verwend pokkejong 24-04-05 @ 22:02
Of AHA echt zo oprecht is. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een dubbel gevoel kreeg bij de hommage aan Theo tijdens het Time diner.

Sunnygirl | 24-04-05 | 22:21

Aha, bij Starf*cker is ook het muntje gevallen.
Deze situatie is al enige jaren aan de gang.
-
Vroeger was men als de dood om voor het grote D-woord, nu is men als de dood vermoord te worden... bijna hetzelfde
Maar denk eraan, volgens Balkie zijn we er trots op !
-
Overigens, dat met die Europese grondwet.
Ik denk dat het al lang door Balkenende en zijn companen besloten is.
Volgens hun zullen we er wel voor zijn! Het referendum in juni zal geen enkele invloed hebben.
Ik heb niet het idee dat deze regering zich iets kan voorstellen bij het begrip "Democratie".
-
Tja, ze waren natuurlijk wel tweede keus dus kan je er niet teveel van verwachten.

Moi | 24-04-05 | 22:19

Ja, grappig stukje. Maar dat iemand grappige stukjes weet te schrijven staat niet garant voor een heldere kijk op de zaak.
De vrijheid van meningsuiting staat op de tocht. En die geldt voor iedereen, of voor niemand. Het feit (of de mening) dat Wilders een clown is heeft daar verder niets mee te maken. Of je zijn opinie abject vindt ook niet. Die Kuijk is dus zelf de dombo en heeft de kern van de zaak niet begrepen.

shevek | 24-04-05 | 22:18

@verwend pokkejong 22:02
Daar kan ik mij helemaal in vinden. Maar ik wil nog wel iets zeggen over de drijfveren van Ayaan. Zij heeft in Somalië en in andere moslimlanden aan den lijve 'de uitwassen van de islam' ondervonden. Vorig jaar in het programma zomergasten vertelde ze dat ze geen zin had om met één of andere Somaliër te trouwen in Canada. Dus werd ze asielzoekster in Nederland. Afijn, nu is de tijd rijp voor haar om de Islam eens een koekje van eigen deeg te geven. Zij is wraak aan het nemen en zal de gelovige moslim proberen te raken waar ze die maar raken kan. Wel, dat is haar goed recht. En wat mij betreft zoeken de moslims het maar uit als ze in haar opzet slaagt.

Barbapoeppa | 24-04-05 | 22:17

@ vanrechtsheeftvoorra 24-04-05 @ 22:05
Ik ben nog steeds benieuwd naar de bron. Volgens mij is het gewoon een ordinair hoax wat je op deze manier de wereld in wil helpen.

Sunnygirl | 24-04-05 | 22:16

@Cpt.Iglo
Zelfs de Amerikanen hebben hem door, daarom werd alléén AHA door Time-magazine op lijst gezet.

verwend pokkejong | 24-04-05 | 22:15

@bassio kom nou niet aanzetten met de grondlegger van het salonsocialisme.

gavrillo | 24-04-05 | 22:12

@Cpt. Iglo; Van dit soort amateurcollumnisten kunnen er 13 in een dozijn.

vanrechtsheeftvoorra | 24-04-05 | 22:10

@verwend pokkejong:
Jij kunt je vast wel vinden in het volgende, licht gedateerde stukje: home.wxs.nl/~a.kuijk/meningen/09112004...
Het heet "Waar is Pipo als je hem nodig hebt?" en ik weet van de schrijver dat een deel van de Wildersfans er niet om kon lachen.

Cpt. Iglo | 24-04-05 | 22:07

toen al....

"Ik verafschuw wat u zegt, maar ik zal uw recht om het te zeggen met mijn leven verdedigen."

Voltaire, auteur, filosoof en historicus, 1694 - 1778

bassio | 24-04-05 | 22:06

@Sunnygirl; LOL. De AIVD zal wel weer een of andere macrobioot of geyteneuqer onder druk gaan zetten om Geertje te laten stoppen met roken. Een linkse directe of een rituele salchting. Zal me in geen van beide gevallen verbazen.

vanrechtsheeftvoorra | 24-04-05 | 22:05

Geert Widers is gewoon een opportunist en de strijd van AHA doet ze vanuit haar hart, dat weet jij net zo goed als ik StarF*cker. Daarom respect voor AHA en niet voor die meeloper met dat vreemde kapsel.

verwend pokkejong | 24-04-05 | 22:02

@ vanrechtsheeftvoorra 24-04-05 @ 21:57
Nieuw vorm van een Hoax de wereld in sturen? Wat is je bron?

Sunnygirl | 24-04-05 | 22:01

@Fleischbaum/Starf*cker: schei toch uit met je 'het vrije woord'-gejammer! Dat boek is bedoeld om geld in te zamelen en kiezers te trekken. Als het Wilders om 'zijn vrije woord' te doen was geweest, had hij die hele tekst wel online gezet. En een gesigneerd boek kan ook per post.
Wilders moet kiezen: of hij neemt zijn beveiliging serieus en brengt zichzelf en anderen niet in gevaar, of hij laat die beveiliging achterwege. Nu misbruikt hij de - door ons betaalde - beveiliging als publiciteitsstunt. En jullie stinken daar in.

kalief | 24-04-05 | 21:59

@sunny Ik ga 'm wel ff gratis downloaden bij de betere boekhandel bij mij in de buurt. Eentje met xtra harde kaft, liefst natuurlijk in leder gebonden voor het sterretje aan de donkere hemel.

gavrillo | 24-04-05 | 21:58

Het schijnt dat Geert op 6 mei z'n boek live gaat signeren tijdens een of ander radioprogramma. Krijg ineens last van een dejavu bij deze discussie hier.

vanrechtsheeftvoorra | 24-04-05 | 21:57

@ gavrillo 24-04-05 @ 21:40
Regel jij dat voor StarF*cker? Mooi als recensie exemplaar, daar weet SF vast wel raad mee. *gna gna*

Sunnygirl | 24-04-05 | 21:47

Waarvoor Dank Sun. Zover was ik zelf ook al. Dat begrijpt elke simplist. De een kan het wat mooier verwoorden als een ander. Maar het komt allemaal op hetzelfde neer. Gewoon blijven doen!

tiswat | 24-04-05 | 21:42

Als het aan donner lag dan woonde Wilders waarschijlijk in een Blijf-van-mijn-lijf-huis. Daarom ook moet Wilders ook niet zomaar in het openbaar optreden , hoe onrechtvaardig dit ook is. De pliessie heeft ook haar beperkingen. Dit verhaal zullen we nog wel vaker gaan horen. Rushdie zat ook jaren ondergedoken vanwegen zijn boek. Wilders heeft iets meer vrijheid dan Rushdie en daar zou hij niet zo lichtzinnig mee om moeten gaan. Zijn tijd is kostbaar. Maarja zo heeft hij het nieuws weer gehaald en gratis publiciteit. Starfucker krijgt nu een xtra graties boekje opgestuurd met een persoonlijke groet van Wilders.

gavrillo | 24-04-05 | 21:40

@ tiswat
Je bent weer lekker simplistisch bezig. Van mij mag Donner voor Wilders lopen als zijn bodygard. En als je jouw simplisme op zijn taak doortrekt, is het zelf binnen zijn takenpakket. Donner is als Minister van Justitie samen met de Minister van Vreemdelingenzaken en Integratie verantwoordelijk voor orde en in onze samenleving en wel zo dat rechtvaardigheid, veiligheid en saamhorigheid voorop staan.

Sunnygirl | 24-04-05 | 21:39

@Sunnygirl, Wat verwacht jij eigenlijk wat Donner moet doen. Voor Wilders uit lopen om te kijken wat hij allemaal wel of niet gaat doen? Behoorlijk overtrokken allemaal. Maar dat is mijn mening.

tiswat | 24-04-05 | 21:30

Laat die eikel toch fijn in kamp Zeist gaan signeren...

Ward | 24-04-05 | 21:22

@ Dr. Dr. Bartholdy 24-04-05 @ 21:13
Ik zou emigreren naar Texas. Het aantal moorden ligt daar ruim boven het gemiddelde hier in Nederland, maar heeft vaak niet een aan geloof gerelateerde oorzaak. Alleen moet je de doodstraf op de koop toe nemen.
www.verenigdestaten.info/alginfo/Emigr...

Sunnygirl | 24-04-05 | 21:18

Sunnygirl: "Die Donner is verantwoordelijk voor de veiligheid van ons allemaal."

In de roos, Sunnygirl. Want diezelfde Donner verbiedt het mij traangas of pepperspray - laat staan een vuurwapen -te bezitten en te hanteren om mijzelf, mijn naasten en mijn bezittingen te verdedigen tegen brute overvallers, verkrachters etc.

Het is prima als de staat mij verbiedt voor mijn eigen veiligheid te zorgen. Maar dat betekent dat de staat die het geweldsmonopolie heeft opgeeist, met dat monopolie voor mijn veiligheid moet zorgen.

Dr. Dr. Bartholdy | 24-04-05 | 21:13

zijc moet natuurlijk zijn zich.

speromeliora | 24-04-05 | 21:12

Trouwens,
je zal beleven dat dit ´fantastische´kabinet de uitslag (tegen)van het Referendum naast zich neerlegt en zijc hijgend aansluit bij de andere Ja-knikkers.

speromeliora | 24-04-05 | 21:11

@ vander F 24-04-05 @ 20:57
Ook dat is symptoombestrijding, stemmen met verstand, dat werkt sneller en beter. Al die slappe politici eruit en vervangen door mensen die wel bevlogen dit land willen en kunnen regeren.

Sunnygirl | 24-04-05 | 21:08

@ gavrillo 24-04-05 @ 20:55
De verantwoordelijkheid van veiligheid stopt niet bij Wilders en die medewerkers. Die Donner is verantwoordelijk voor de veiligheid van ons allemaal. Veiligheid garanderen voor Wilders is slecht symptoombestrijding. De wortels van de terreur moeten worden aangepakt. Dan is deze hele discussie niet eens nodig. Helaas neemt de AIVD en Donner deze taak nog niet echt serieus. Het is goedverdoeme geen spielerei!

Sunnygirl | 24-04-05 | 21:05


Als je na tig jaar Europese Gemeenschap het nog steeds niet lukt om de stekker ZONDER STEKKERADAPTER in het stopcontact in elk land van de EEG te pluggen, waarom moet ik dan voor de Europese grondwet stemmen.
Shit, het kan natuurlijk ook op batterijen!

Nooit meer slapen | 24-04-05 | 21:01

De RAF had in Nederland veeel sympatisanten.
Het was destijds heel kek in linkse kringen om met een RAF teken op je jas rond te lopen.

vander F | 24-04-05 | 20:59

D'r lopen wel meer complexen rond in Den Haag.
Wat, volgens mij mot de hele boel eens op bezoek bij het RIAGG.
Maar ja, zit je weer met een wachtlijst van 3 maand voor een intake.

vander F | 24-04-05 | 20:57

King: "Ter vergelijking: de Rote Armee Fraction had meer actieve leden [...]"

Dat geloof ik niet. Volgens mij waren dat er enkele tientallen. Niet 600. Wat is je bron van je bewering?

King: "en kon ook op veel meer symphatie rekenen en wat hebben die bereikt?"

Volgens mij heeft Arabist Jansen het over enorm veel moslims die in Nederland tot het Umfeld - om maar bij de RAF terminologie te blijven - van dit soort groepen gerekend kunnen worden.

Nee King, je vergelijking met de RAF is verre van geruststellend - eerder zeer verontrustend als je vergelijkt hoe ver men in Duitsland moest gaan om die figuren te stoppen.

Mijn bronnen: www.amazon.de/exec/obidos/ASIN/3442129...
en
www.arabistjansen.nl

Dr. Dr. Bartholdy | 24-04-05 | 20:56

@starfucker Wilders heeft net als iedereen het recht op beveiliging als je zo vaak en serieus (neem ik aan) bedreigd wordt als hij maar in de praktijk is de veiligheid niet zo makkelijk te garanderen. Als die boekwinkel(medewerkers) ook een garantie op veiligheid eisen is dat niet ondergeschikt aan het recht van Wilders.

gavrillo | 24-04-05 | 20:55

Geert Wilders heeft een beetje een Calimerocomplex. Waar Calimero zei "zij zijn groot en ik is klein" is het bij Geert 'Deelcertificaten' Wilders: "zijn zijn elitair en ik ben zielig". Als ik wat meer tijd te veel had, en kon photoshoppen zou ik Wilders dan ook de echte eierdop van Calimero op zijn hoofd plaatsen, in plaats van dat haren surrogaat wat er nu op zit.

Cpt. Iglo | 24-04-05 | 20:52

Mensen zijn bang Demagoog.
Waarom?
Zomaar?

vander F | 24-04-05 | 20:52

@King Al waren het er 10. Het gaat mij om het principe en dat hij zich 5 jaar stil zou moeten houden, is zwichten voor terreur. Ik geloof niet dat wij in een islamitisch keurslijf kunnen worden geperst. Integendeel. Het schoriemorrie dat hier de terrorist uithangt is zelfs in eigen islam-land uitschot. Maar ik wil niet vanwege die lui mijn mond moeten houden.

Starf*cker | 24-04-05 | 20:51

als je in dit land uberhaubt denkt dat dit een vrom van monddood is ben je niet goed wijs starfucker .. helemaal als je weet wat de kracht van het internet is .. monddood is gewoon gelul van de bovenste plank .. hulde voor donner .. aanstellers zoals wilders moeten gewoon niet zeiken ... zeker als ie er gewoon geld meer verdient .. desnoods gaat ie ze via het internet verkopen .. opflikkeren met dit slachtoffer achtige gelul .. als je kloten hebt moet je alleen zeiken als er ook echt iets te zeiken valt .. en nu opflikkeren met dit soort onzin !

Draaitafel Demagoog | 24-04-05 | 20:50

@starfucker Herstel: "niet Nederlanders" moet zijn "Nederlanders"

Rabarberke | 24-04-05 | 20:46

@starfucker Dat moge zo zijn, maar je maakte wel een zeer algemene opmerking waarin je voorbij gaat aan het feit dat dreigementen aan het adres van politici doorgaans niet het werk zijn van moslimextremisten. Toevallig zijn het moslimextremisten die Wilders bedreigen omdat hij onaardige dingen over ze zegt. En zo stikt het ook van niet Nederlanders die politici bedreigen om wat die politici zeggen en doen. Het dreigen met is dus niet alleen het werk van moslimextremisten. Lees b.v. www.parool.nl/nieuws/2004/NOV/13/p1.ht...

Rabarberke | 24-04-05 | 20:45

@ sunnygirl
Wat loop je nu eigenlijk te panieken? a) "we" buigen niet onder de druk van geweld, een boekhandelaar wou niet het risico lopen dat zijn personeel iets overkwam. Nogmaals, Wilders is bij mij van harte welkom om zijn boekje van een krabbel te voorzien. Verder vind ik dat je het "islamitsche gevaar" zwaar overschat. De hofstadt groep bestaat volgens de AIVD uit 160 leden. Verdubbel dat aantal tot 320 (de AIVD is nou niet bepaald de betrouwbaarste bron) en dan zijn het nog ontzettend weinig mensjes die een potentieel gevaar vormen. Dus de kans dat jij of ik in een "islamitisch keurlijf" geduwd worden is zeer klein. Wees toch eens realistisch. Ter vergelijking: de Rote Armee Fraction had meer actieve leden en kon ook op veel meer symphatie rekenen en wat hebben die bereikt?
Je hebt gelijk als je zegt dat Wilders zijn uitspraken niet meer zo provocerend zijn voor bepaalde groepen, ik geloof ook niet dat Wilders om z'n huidige uitspraken geweigerd is, maar om zijn eerdere uitsrpaken, en ja, met politici heeft men lange geheugens. Dus niet eens een dief altijd een dief, maar als hij zich de komende 5 jaar nou eens op de vlakte houdt en zo door gaat, zijn denk ik de meeste bedreigingen wel weggeebt.

King of controversy | 24-04-05 | 20:43

@ Rabarberke 24-04-05 @ 20:32
Ik weet niet of het jou de afgelopen maanden (vanaf de moord op van Gogh) is opgevallen. Maar de politiek zwijgt vooral in alle toonaarden. Misschien is je dat ontgaan. Het lijkt wel of mannen als JPB en Donner zich proberen in te zwijgen in een nieuw ambtstermijn.

Sunnygirl | 24-04-05 | 20:42

Rabarberke: "Dokter, er is geen islamitisch Turkije."

Het gaat er mij om dat de bevolking islamitisch is. Hún vertegenwoordigers vormen straks de grootste landenfractie in het europese parlement.

Rabarberke: "Turkije kent scheiding van kerk en staat en er is bij wet geregelde vrijheid van godsdienst."

Dat duurt niet lang meer, Rabarbeke. Turkije kent alleen deze structuur wegens de macht en invloed van het leger dat de seculariteit van Turkije met hand en tand verdedigt. En laat nu net voorwaarde voor toetreding tot de EU het ontmachten van datzelfde leger zijn.....

Dr. Dr. Bartholdy | 24-04-05 | 20:42

. Sunnygirl
Het is geen bullshit,muts.
En je weet het zelf ook !

Europa | 24-04-05 | 20:38

King: "Naar mijn mening heeft Wildersje het er zelf naar gemaakt."

Geert Wilders, een volksvertegenwoodiger in het nederlandse parlement die al jaren waarschuwt voor islamitisch terrorisme wordt inmiddels door islamitische terroristen opgejaagd als wild. En jij vindt dat hij het er zélf naar heeft gemaakt als hij daardoor geen boek kan signeren?

Opmerkelijk. Ik trek er de conclusie uit dat Wilders gewoon gelijk had met zijn waarschuwingen.

Dr. Dr. Bartholdy | 24-04-05 | 20:37

@Bartholdy: Dokter, er is geen islamitisch Turkije. Turkije kent scheiding van kerk en staat en er is bij wet geregelde vrijheid van godsdienst. Turkije past behoudens de mensenrechten in termen van politieke corruptie uitstekend in het rijtje van landen als Nederland, Italie en Belgie.

Rabarberke | 24-04-05 | 20:37

@Gavrillo Het signeren niet. Het niet kunnen signeren om veiligheidsredenen wel. Dat kan hij niet om veiligheidsredenen om wat hij, Geert, vindt. Vandaar.

@Rabarber Het gaat in de gevallen Wilders en Hirsi Ali om de actuele dreigingen. Hoewel er ook best Nederlanders zijn die zich hiervoor lenen.

Starf*cker | 24-04-05 | 20:37

@ Europa
Wat is dit nu voor een bullshit, Amerika hier orde op zaken stellen. Laat ze dat eerst eens lekker in eigen land gaan doen. Ik mag aannemen dat hij lekker voor de europese grondwet gaat stemmen. Ik hoop echter dat je tegen gaat stemmen. Anders kunnen we straks lekker als Europees grootmachtje oorlogje spelen tegen de VS. Samenwerken in plaats van oorlog voeren was de ideologie van Europese Unie. Maar als jouw scenario klopt dan "Werden Alle Menschen Brüder.Thanx, but no thanx! Hoeveel democratie ben jij bereid te verliezen met de nieuwe grondwet?

Sunnygirl | 24-04-05 | 20:36

Zoveel steun voor Wilders en de beste man blijft maar dalen in de opiniepeilingen....

Sturges | 24-04-05 | 20:35

Ik kan me niet bedwingen toch mn begrip te uiten richting de ondernemert die geen Wilders in zn zaak wilt hebben.

Dat Wilders graag provoceert en dat rakelings binnen de grenzen van het toelaatbare doet, is zijn goed recht. Dat men hem (al dan niet terecht) daarvoor looft is ook zijn goed recht. Dat hij daarna de vermoorde onschuld gaat spelen lijkt me onterecht. Maar dat hij daarna nog een stap verder gaat en anderen gaat opschepen met zijn keuzes gaat echt te ver. Dat moet volkomen op basis van vrijwilligheid blijven.

Maar goed.
/away Movie: Long Kiss Goodnight (veronica)

bwahaha | 24-04-05 | 20:34

@starfucker - het zijn toch vooral Nederlanders geweest die in dit land politci en andersdenkenden voorgoed de mond hebben gesnoerd, niet de moslimextremisten. Ik noem Willem van Oranje, Bonifatius en Pim Fortuyn. Theo van Gogh had een primeur met het omgelegd worden door een extremist om wat hij zoal over moslims verkondigde.

Rabarberke | 24-04-05 | 20:32

Een gvd signeer sessie heeft gvd niks met vrijheid v meningsuiting te maken. Het is een promotie campagne voor een commercieel produkt. Als Wilders gehoort wil worden moet je vooral geld voor je ideen vragen. Het zakkenvullen is weer begonnen. Mijn stem kan ie krijgen, kost maar 100 euro.

gavrillo | 24-04-05 | 20:30

""Tegelijkertijd is er ook een generatie "vaderlandliefhebbers die volkomen zijn losgeslagen en alles dat naar kritiek zweemt gelijk als een inperking van de vrijheid van meningsuiting opvat en in het verlengde daarvan meent carte blanche te hebben om hun zaak met grof geweld te dienen.""
King of controversy

Nee,die zijn er niet.Tenminste niet in Nederland.Maar dat komt nog.
Uiteindelijk heeft de islam daar het zelf naar gemaakt
daar is een oud, oer Hollands gezegde voor: Wie nazisme en nihilisme zaait zal storm oogsten.
Achter twee decennia MAXIMUM voorspel ik en velen met mij een nieuwe invasie van de Amerikaanse strijdkrachten in Europa om onze zooi voor eens en voor altijd op te ruimen,nog geen 90 jaar na wereldbrand 2.Reken er maar op.

Europa | 24-04-05 | 20:29

@ King of controversy 24-04-05 @ 20:21
Het gaat niet om wat Wilders verkondigt of verkondigd heeft. Het gaat er om dat we nu buigen onder de druk van geweld tegen vrijheid van meningsuiting. Of wil jij wel in een islamitsch keurslijf worden geduwd. Ik niet! Ik ben niet voor Wilders, maar een grondrecht wordt hier aangetast zonder dat hij zich provocatief opstelt. Zijn uitspraken zijn niet meer zo provocatief als voorheen. Een mens heeft het recht om fouten te herstellen en het signeren van een boek is niet provocatief. Je geeft de democratie op als je iemand als Wilders ook niet een gelijke kans geeft zich te profileren. Of geldt bij jou het principe: "Eens een dief, altijd een dief"?

Sunnygirl | 24-04-05 | 20:28

@muxje: gelul. Dat ik dat zou zijn, kan jij niet onderbouwen!

bwahaha | 24-04-05 | 20:24

@ Starf*cker 24-04-05 @ 20:17
Iedere fatsoenlijke en niet fatsoenlijke Nederlander moet dat vinden.

Sunnygirl | 24-04-05 | 20:21

@ SF
daar is een oud, oer Hollands gezegde voor: Wie wind zaait zal storm oogsten. Naar mijn mening heeft Wildersje het er zelf naar gemaakt, dat is natuurlijk geen vrijbrief om hem dan maar te doden, maar van een politicus mag je toch verwachten dat hij ook de consequenties kent van wat hij zegt. En dat een politicus op basis daarvan een afweging maakt iets wel of niet te roepen. Dat is zijn/ haar vak immers. Kennelijk heeft Wilders voor deze aanpak gekozen, dan moet hij nu niet zielig gaan doen.

King of controversy | 24-04-05 | 20:21

@ bwahaha 24-04-05 @ 20:11
daar heb je gelijk in. Wel is het bij een bijeenkomst van NR en AEL zo, dat je een aan waarschijnlijkgrensende zekerheid hebt dat het niet door de grondwets beugel kan. In het boek van Wilders worden vooral oude politieke vrienden afgezeken en natuurlijk Wouter Bos.

Sunnygirl | 24-04-05 | 20:18

@King Dan vrees ik oprecht dat hem hetzelfde lot wacht als Van Gogh en Fortuyn. Maar daar ligt niet mijn eerste punt. Ik vind het stuitend dat iedereen zo maar accepteert dat Geert geen boeken kan signeren. Dat dat te onveilig is. Ik weiger te buigen voor dit soort terreur uit de gekrochten van Allah. Ik denk dat iedere fatsoenlijke moslim hetzelfde zou moeten vinden.

Starf*cker | 24-04-05 | 20:17

Hmm daar is de bekende linkse retoriek van Bwahaha weer:
Kaalkopje steekt een moskee in de fik: "schandalig!"
Moslim steekt een kerk in de fik: "uitgelokt, onbegrepen, gevoel van niet welkom zijn, dialoogje, clubhuisje"
Rechtse rotjochies gooien met verf/stront of whatever naar een prominent links politicus: "uitwassen, verval van de beschaving!"
Linkse idioten besmeuren een rechts politicus met taart en stront: "Ludiek"
En nu ook weer:
Als een links politicus bedreigd zou worden en bang zou zijn om zijn/haar mening te verkondigen, dan zou het land te klein zijn voor Bwahaha en z'n kornuiten. Maar nu het een rechts politicus betreft, is het gewoon: "de aandacht willen trekken" en "handig inspelen op de onderbuikgevoelens"

Muxje | 24-04-05 | 20:13

@vander F

Jouw levenstijl is amper gewijzigd, dat moet haast wel betekenen dat jij niet bij de groep hoort die de broekriem aan moet halen;)
.
Dat neem ik je niet kwalijk, ik ben er ook niet magerder op geworden, maar het is je niet opgevallen dat zowel de zakelijke als persoonlijke failisementen niet van de lucht zijn de laatste tijd?

Zeus | 24-04-05 | 20:13

@ SF
hij hoeft niet onder te duiken...

King of controversy | 24-04-05 | 20:13

@Bwa Van mij mag de AEL en Michiel Smit iedere zaal in Nederland afhuren om te vergaderen. Wat betreft Wilders: ik blijf het een schande vinden dat deze man al maanden moet onderduiken vanwege dreigementen van zieke geesten in een jurk. Genuanceerder kan ik het niet brengen.

Starf*cker | 24-04-05 | 20:11

@sunnygirl: AEL en NR werd de zaal om veiligheidstechnische redenen ontzegd. En de vrijheid van meningsuiting wordt immers achteraf getoetst. Dus nee, ik ben het niet eens met je.

bwahaha | 24-04-05 | 20:11

@ shevek 19:46
"Er is nu een generatie "moslims" die volkomen losgeslagen is en alles dat naar kritiek zweemt gelijk als godslastering en belediging opvat en in het verlengde daarvan meent carte blanche te hebben om de zaak van Allah met grof geweld te dienen."
Tegelijkertijd is er ook een generatie "vaderlandliefhebbers die volkomen zijn losgeslagen en alles dat naar kritiek zweemt gelijk als een inperking van de vrijheid van meningsuiting opvat en in het verlengde daarvan meent carte blanche te hebben om hun zaak met grof geweld te dienen

King of controversy | 24-04-05 | 20:10

Think: "Fabel 7: Een stem tegen de grondwet is een stem tegen Turkije
Het woord Turkije komt niet voor in de 448 artikelen van de Europese grondwet. Indien we over een flink aantal jaren erin slagen de toetredingsonderhandelingen met Turkije met succes af te ronden, dan kan Turkije na een unaniem positief besluit van alle lidstaten toetreden tot de Europese Unie. Of er nu wel of geen Europese Grondwet komt. Als die onderhandelingen mislukken wordt Turkije geen lid van de Unie."

In een Europa mét Grondwet heeft Nederland veel minder te zeggen over wat er in eigen land gebeurt. Grote landen hebben onder de Grondwet des te meer te zeggen over wat er in Nederland gebeurt. Dat komt omdat Nederland bij invoering van de grondwet souvereiniteit opgeeft ten bate van het EU parlement waar Nederland heel weinig te zeggen heeft en Frankrijk, Duitsland en - in de toekomst - Turkije het wegens bevolkingsaantallen veel te zeggen hebben.

Turkije in de EU na invoering van de voorgestelde Grondwet is daarom nóg schadelijker dan Turkije in EU zónder de voorgestelde Grondwet.

Met andere woorden - het feit dat Turkije ons opgedrongen wordt is wel degelijk van belang of je voor of tegen de Grondwet bent - het toegetreden Turkije (nu al niet meer afwendbaar want bij het beginnen van onderhandelen dreigde men al 'dat er geen weg terug was want het was al beloofd') vormt een extra nadeel van invoering van Grondwet.

De aanstaande toetreding van Turkije is dus wel degelijk een argument tegen de grondwet als je niet wil dat het islamitische Turkije al te veel invloed krijgt op wetgeving in Europa en dus in Nederland.

Dr. Dr. Bartholdy | 24-04-05 | 20:10

@ Mellorenz 24-04-05 @ 20:03
Alleen jammer vor Wilders, dat het uit de verkeerd hoek komt.

Sunnygirl | 24-04-05 | 20:05

nog meer aandacht voor de aandachttrekkende wilders

Mellorenz | 24-04-05 | 20:03

@ Barbapoeppa 24-04-05 @ 19:48
Je kan een hoop vinden van Wilders, maar het vak marketing en reclame heeft hij goed begrepen. Door irritante reclame blijft een naam van een waspoeder ook het beste hangen. En als manlief boodschappen moet doen en er staat alleen wasmiddel op het lijstje, pakt ie ook een merk wat bekend voorkomt. Ik denk dat dit fenomeen ook opgaat voor een hoop stemmers. Die stemmen nauwelijks op basis van partijprogramma's maar meer op basis van mooie praatjes en naamsbekendheid. Dat doet ie goed. Nu de rest nu........ daar heb ik persoonlijk minder vertrouwen in.

Sunnygirl | 24-04-05 | 20:02

@ bwahaha 24-04-05 @ 19:46
Jij Schreef....
"Toen de AEL en Nieuwrechts een zaal hadden afgehuurd, om daarin een uitgenodigd politicus te laten spreken, en hen daarop de zaak werd geweigerd... Waar was je verbijstering toen? Nee, sterker nog, GS moedigde dat toen aan!"

Er is wel een verschil tussen een boeksigneren en dingen doen die in strijd zijn met de grondwet zijn. Discriminatie progageren is niet een boek signeren. En een boek signeren waarin je alleen maar je wil rekenen met je politieke vijanden en daarin je leven van de afgelopen maanden in beschrijft is niet in strijd met die grondwet. Wouter Bos krijgt er van langs maar vooral zijn voormalige partijgenoten van de VVD worden door het slijk gehaald. En dat mag.

Sunnygirl | 24-04-05 | 19:55

@Shevek
Ayaan had het hier over een groep bedreigden en niet specifiek over Wilders. Als ik mij kan herinneren had zij ook Job Cohen in gedachten. Maar het is een goede opmerking van je.

Barbapoeppa | 24-04-05 | 19:55

@allemaal

Foto ontdekt van kouwes moeder!

Zie link:

[URL=http://www.imageshack.us][IMG]http://img189.echo.cx/img189/9986/virginia1sh.jpg[/IMG][/URL]

barbapapa | 24-04-05 | 19:54

@ Barbapoeppa, het was Hirsi Ali die 1 lijn wilde trekken met alle "bedreigden" en Wilders die zei daar niet op te zitten wachten, dus niet zoals jij voorstelt.

shevek | 24-04-05 | 19:50

Bwahaha, ga jij ff een paar reten likken in de plaatselijke moskee.

shevek | 24-04-05 | 19:48

Eigenlijk is natuurlijk alles weer gezegd. Maar nog niet dat Wilders uit zijn positie een politiek slaatje aan het slaan is. En dat is natuurlijk zijn goed recht. Hij had bij mij op meer sympathie (maar nog niet op mijn stem) kunnen rekenen als hij zich niet zo opzichtig zou proberen in te likken bij Ayaan. Ik heb haar het nog nooit over haar grote vriend Wilders horen hebben. En dan natuurlijk het zoeken naar sponsers. Dat maakt van hem een gladde politicus naar Amerikaans snit. Die echter wat mij betreft de ruimte moet krijgen om zijn gedachtengoed in Nederland in alle vrijheid onder de aandacht te brengen.

Barbapoeppa | 24-04-05 | 19:48

geert wilders is een zielige clown. excuses voor het ontbreken van hoofdletters, maar dit toetsenbord is kaduuk.

Cpt. Iglo | 24-04-05 | 19:47

@starfucker:
Dat Geertje Wilders (jaja, denigrerend bedoeld ja) zijn boek niet mag signeren van een bepaalde boekhandel lijkt mij geen ramp. Zoekt ie maar een ander boekhandel. Goh, hij krijgt zn aandacht maar niet blijkbaar. Eerst zogenaamd geen uitgever kunnen vinden, tot er een was die het anoniem wou doen. (Lees dus: lekker kostenbesparend in zijn garage ofzo.) Daarna meeliften op het 'sucsesje' van Ayaan die dr gebouw geweigerd werd. (Laat hem toevallig Precies hetzelfde meemaken) En nu een boekhandel die hem niet wilt.

Toen de AEL en Nieuwrechts een zaal hadden afgehuurd, om daarin een uitgenodigd politicus te laten spreken, en hen daarop de zaak werd geweigerd... Waar was je verbijstering toen? Nee, sterker nog, GS moedigde dat toen aan! En vond dat de politiek dat zelfs moest doen. En nu? Als een particuliere boekhandel terecht angst heeft voor deze provocerende man, vind jij maar dat ie het gewoon moet doen. Makkelijk maar, hoor.

Ik zal overigens maar weinig zeggen over je opmerking dat je met 'vaderlandse wortels' wat te betekenen mag hebben... Om te kotsen!

bwahaha | 24-04-05 | 19:46

@ KoC: Ten eerste ben ik er helemaal niet zo zeker van dat Bolkestein nooit bedreigd is.Ten tweede was het debat toen nog niet op scherp gesteld door dingen als de WTC-aanslagen en de moorden op Fortuyn en van Gogh. Er is nu een generatie "moslims" die volkomen losgeslagen is en alles dat naar kritiek zweemt gelijk als godslastering en belediging opvat en in het verlengde daarvan meent carte blanche te hebben om de zaak van Allah met grof geweld te dienen.
Als bolkestein morgen zegt dat de islam niet deugt heeft ie ook binnen de kortste keren politiebewaking nodig.
Verbazingwekkend overigens dat Bolkie door iemand als jij als goed voorbeeld wordt genomen :-).

shevek | 24-04-05 | 19:46

@shevek, ik vind het niet helemaal juist om de weigering van de boekhandel als laf af te doen. Het management van de winkel neemt zo'n besluit namelijk niet alleen voor zichzelf, zoals de dapperen hier doen die hun huis als alternatieve locatie aanbieden. Ze moeten ook rekening houden met de risico's waaraan ze hun personeel blootstellen. Wilders mag bij mij thuis een boekensigneerfeestje houden, maar als ik ook personeel had, zou ik me misschien ook wel bedenken. Dat risico is misschien niet zo groot maar toch wel reeel. Het hoeft geen bom te zijn of een mafkees met een pistool; de dreiging kan ook komen van, ik noem maar wat, een stel weirdo's die van het restantje van hun 40.000 euro subsidiegeld een taart hebben gekocht om in Wilders' gezicht te komen smeren. Dat lijkt onschuldig, maar reken maar dat zo'n ludieke 'aanslag' een aardige schok teweeg kan brengen als hij in jouw winkel plaatsvindt.

Muxje | 24-04-05 | 19:45

@ SF
"De vrijheid van meningsuiting is in Nederland geen grondrecht meer maar een steeds zwakker wordend verhaal. "
Hoe bedoel je dat? Als je kijkt naar wat er de afgelopen twee jaar is gebeurd en gezegd en gefilmd en weet ik wat niet meer, dan blijkt toch juist dat de vrijheid van meninguiting wel degelijk een enorme bosbrand is in plaats van een uitdovende kaars.

King of controversy | 24-04-05 | 19:43

Ben het helemaal met StarF*cker eens. Ik ben ook geen fan van Wilders maar de beste man moet inderdaad wel z'n werk kunnen blijven doen De afgelopen maanden provoceert hij nog nauwelijks. Ik ben het gestuntel van dit kabinet allang zat. Ze ontrekt zich "en masse" aan haar verplichtingen en geeft de nederlandse burger valse informatie. Ze beweren, dat de nieuwe grondwet de democratie vergroot en dat het schadelijk is voor Nederland als we tegen stemmen. Het tegenovergestelde is het geval. En daar waar ze wel moeten optreden, geven ze niet thuis. Ook voor Geert Wilders is men niet thuis. Wat mij betreft moet Nederland onafhankelijk blijven. Dus stem ik ook tegen de Europese grondwet. En niet alleen om dit kabinet een hak te zetten. Al is dit wel een mooi neven effect. Ik wil gewoon in een democratie wonen waar ook mannen als Wilders en Eli Asfan mogen zeggen wat ze willen. Waar gaan we heen, stem voor de europese grondwet en een ander land mag haar wil opleggen aan Nederlandok al is in. Net als Wilders en van Gogh de mond wordt gesnoerd. Het gaat mij er niet om wat er in dat klote boek staat, ik koop het toch niet als ik er voor betalen moet. En neem een dergelijk stapeltje faxen alleen mee als het is ingepakt. Maar door Wilders dat signeren onmogelijk te maken, voeren we eigenhandig al een soort Sharia in. Dan bukken we voor het geweld met als gevolg dat die geloofswaanzinnigen toch hun zin krijgen zonder dat er een letter van in een grondwet wordt opgenomen. Dat si niet de weg. Ik geloof er ook niet in dat Wilders wel de weg is. Maar wat ik wel weet is dat je elkaar moet blijven respecteren als je in een democratie wil blijven leven en daar zijn we de afgelopen maanden dus mee gestopt. Nederland moet democratisch blijven, Nederland moet vrij blijven en de vrijheid van meningsuiting moet tegen elke prijs gehandhaaft worden. De ministers in dit kabinet zijn chronisch Oost-Indisch doof en blind. Een enkele uitzondering daargelaten.

@ tiswat 24-04-05 @ 16:1124-04-05
Donner heeft niet de plicht om iets voor Wilders te doen, hij moet veiligheid zonder aanziens des persoons waarborgen. Dus ook de veiligheid van jou en mij. Hij slaagt er al niet in om dat voor een Nederlander te doen, laat staan voor 16 miljoen. Dat is zijn verantwoordelijkheid. Van mij mag daar morgen een capable man staan en van mij mag hij/zij met een dergelijke verantwoordelijkheid dan ook een salaris van meer dan 8 ton ontvangen. Veiligheid voor 16 miljoen mensen garanderen mag van mij wat kosten. Hier gaat het verhaal van pinda's en apen op.

@ StarF*cker
Ik denk dat er weer een eervolle vermelding voor je, op het forum van
www.fortuynpolitiek.nl, in zit. Of je daar blij mee moet zijn is de vraag. Gs is daar trouwens vaste leverancier voor nieuws, zelf iets bedenken is er niet bij.

Sunnygirl | 24-04-05 | 19:43

Starf*cker, je verhaal klopt aan alle kanten. Het is bijna een open deur. Donner zegt binnen een week nadat Van Gogh vermoord is dat we niet mogen blasfemeren. Niet gekwetst te mogen worden is kennelijk een groter recht dan te mogen zeggen wat je denkt. Oudkerk, PvdA, vond dat ook. Misschien dacht hij een kans te hebben bij dat mokkel Fatima Elatik. Die babbelde namelijk dat de vrijheid van meningsuiting in dit land "te ver doorgeschoten was".

Wilders heeft weinig te zeggen, maar zelfs dat weinige wordt hem onmogelijk gemaakt. Voor minder werden Russen uit de voormalige Sovjet-Unie hier als helden onthaald.

Iovanni | 24-04-05 | 19:40

De beste stuurlui staan aan wal... toch starf*cker?

Faraleth | 24-04-05 | 19:39

@ shevek
Ik kan me herinneren dat Bolkenstein ook een heleboel bezwaren had tegen "buitenlanders" maar toch werd hij niet bedreigd. Kennelijk speelde hij het politieke spelletje handiger. Tenzij je er natuurlijk op uit bent om bedreigd te worden, dan doet Wilders het picobello

King of controversy | 24-04-05 | 19:38

Goh zie ik hier nou eens een keer een positief stukje over Geert Wilders of is dit een virtuele illusie? Wat heeft je bekeerd tot het goede St*rNeuker?

Mattie | 24-04-05 | 19:32

@KoC: hoezo niet de verstandigste manier? Je mening geven gaat niet op een verstandige of minder verstandige manier, maar op een oprechte of minder oprechte wijze.

En dat ie geweigerd wordt, ja dat verbaast me. Een land van lafbekken en angsthazen, en democratische principes schijnen niet belangrijk genoeg te zijn om ook maar het kleinste risico te willen lopen.

shevek | 24-04-05 | 19:32

Starf*ucker, er is toch nog hoop voor je :)

Muxje | 24-04-05 | 19:29

@Europa Ik ben zo vrij om zelfs na even denken het niet met je eens te zijn.

Mijn punt is niet de veiligheid van de boekhandel en het boek zelf, maar het feit dat we het hier in Nederland al normaal gaan vinden dat zoiets niet kan en het inmiddels inderdaad een berichtje op pagina 18 van de krant is. Het wordt tijd dat we als Nederlandse bevolking eens aan bovenonsgestelden duidelijk maken dat dat dus niet kan. De vrijheid van meningsuiting is in Nederland geen grondrecht meer maar een steeds zwakker wordend verhaal. Ik hoor Donner van alles beweren maar ik denk dat we als samenleving het ons niet meer kunnen permitteren om ons door een kleine minderheid te laten gijzelen. Daar hoor ik Donner en die idiote premier nauwelijks over. DAt heeft ook weinig met links of rechts te maken, want de standpunten van Peter van Heemst (PvdA)komen steeds dichter bij die van Wilders. Dichter dan CDA en VVD.

Starf*cker | 24-04-05 | 19:26

"Het zijn barre tijden voor wie de nuance zoekt en een redelijke sympathie heeft voor links".

Links is allesbehalve nuance vriend.Links streeft naar een monoculturele islamitische hel.. midden in Europa.
"Gematigd" links is net hetzelfde als extreem rechts omdat door datzelfde links,rechts bestempeld wordt als extreem rechts.
Dus eigenlijk is in de optiek van links(lees rechts),rechts gewoon links! :/
Dus,begrijp je-
Links probeert rechts dus in een linkse hoek te demoniseren!!
Links is rechts en rechts wordt links!
Wat blijft over ?
-Gematigd rechts is trouwens zowiezo al veel te links,dus extreem rechts!
-Extreem links: Veel te rechts en dus veel te link.
-Wilders: Gewoon gematigd links,volgens links (lees extreem rechts)omdat Wilders gewoon rechts liberaal is en dus nooit extreem kan zijn in het gehele politieke spectrum.
Denk daar maar eens over na !

Europa | 24-04-05 | 19:19

@Niels.
Fabel 7: Een stem tegen de grondwet is een stem tegen Turkije
Het woord Turkije komt niet voor in de 448 artikelen van de Europese grondwet. Indien we over een flink aantal jaren erin slagen de toetredingsonderhandelingen met Turkije met succes af te ronden, dan kan Turkije na een unaniem positief besluit van alle lidstaten toetreden tot de Europese Unie. Of er nu wel of geen Europese Grondwet komt. Als die onderhandelingen mislukken wordt Turkije geen lid van de Unie.
www.grondweteu.nl/mythes#antwoord531

Think | 24-04-05 | 19:16

Stem maar ja.

SamF | 24-04-05 | 19:14

@vander F
ik citeer uit Artikel I-1: instelling van de Unie: "Bij deze Grondwet..."
Dat betekent dat het hier wel degelijk om een grondwet gaat. Hoe deze gewijzigd moet worden zoek ik nog even op

King of controversy | 24-04-05 | 19:11

Jezus, je bent net zo humorloos als je bijbelse naamgenoot. Die moest het trouwens ook van drooggeilen hebben.

Iovanni | 24-04-05 | 19:09

@Zeus,
Bij een nee gaan ze weer tig commissies instellen, onderzoeken en blablabla.
Gewoon doorgaan, terug is geen optie.
Ik merk trouwens gek genoeg niets van dure euro's.
Mijn levensstijl is de laatste 10 jaar nauwelijks veranderd, nou ja, ik heb nu een auto.

vander F | 24-04-05 | 19:04

Wat me vandaag opviel op de site van GroenLinks (ik was vedwaald). Je kan 10 vragen lezen en een verklaring waarom die niet tot een geldig argument te beschouwen zijn. Zo is er ook eentje met betrekking tot Turkije, waarbij klikken voor een uitleg een 404 geeft. Heeft Geert dus toch gelijk..

Aanschouw vraag 8:
http://www.groenlinks.nl/eu-grondwet/misverstanden

Niels | 24-04-05 | 19:03

@ King of controversy 24-04-05 @ 18:53
Het woord 'grondwet' is hier volgens mij niet echt op z'n plaats, daar is t'ie inderdaad te gedetailleerd voor.
Meer een verregaande afspraken lijst.
Waarom zou je die niet kunnen aanpassen?
Staat er iets in over aanpassen? moet er dan een tweederde meerderheid zijn ofzo?

vander F | 24-04-05 | 19:00

@vander F
.
Misschien moet er idd wel minder ouwehoeren plaats vinden en meer doen..
.
Maar dat verwacht jij toch niet van politici?

Zeus | 24-04-05 | 19:00

ik werd alleen geweigerd bij een evangelische boekhandel, dit is een storm in een glas water.

geert trilders | 24-04-05 | 18:59

Een integere column van Starf*cker. Hij toont zich groot door - ondanks zijn inhoudelijke weerstand tegen het programma van Wilders - het op te nemen voor Wilders die door terroristen bedreigd wordt en verdacht weinig steun krijgt.

Dr. Dr. Bartholdy | 24-04-05 | 18:58

@thedazzler
Geen geouwehoer met paspoorten aan de grens, elke paar honderd kilometer geld wisselen en daarbij altijd afgezet worden.
Ik vind grenzen zowiezo onzin.
Ik ben vooralsnog voor een grondwet.
Beter een slap begin dan nog eens 10 jaar ouwehoeren hoe het dan wel moet, schieten we zeker niets mee op.

vander F | 24-04-05 | 18:57

@think Leugens niet, maar we zijn wel gewend dat de overheid alleen de 'roze' kant van hun zaakjes laat zien.

Kijk naar de euro, als we die nu niet haden gehad in Nederland was waarschijnlijk de gulden meer waard geweest.....

Maar teo de euro gebracht werd was het allemaal rozegeur en maneschijn

Zeus | 24-04-05 | 18:55

@ tiswat 18:17
Ik ben van plan tegen de grondwet te stemmen, juist omdat ik vind dat Europa verder moet met elkaar. Daarbij vind ik dat Europa veel democratischer moet worden. Zo heeft het EU parlement op sommige gebieden helemaal niets te vertellen, dat kan gewoon niet. Verder is dit een grondwet en een van de eigenschappen van een grondwet is dat je hem niet elk jaar veranderd. Verder is deze grondwet ook veel te gedetailleerd. Er staan te veel zaken in die niet in een grondwet thuishoren.

King of controversy | 24-04-05 | 18:53

Wie kan mij zeggen hoevel voordelen we van die EU gehad hebben. Euro? Geen invoerrechten . Dat was het dan.

thedazzler | 24-04-05 | 18:52

Realiteit is dat iemand die voor zijn mening uitkomt dus daarom dood moet en moslims overal mee weg komen.

lord wanhoop | 24-04-05 | 18:52

@Speromeliora.
www.grondweteu.nl/mythes#antwoord531
"Fabel 6: De grote landen gaan overheersen dankzij de grondwet. Nederland als klein land heeft straks niks meer te vertellen in Europa
Nederland telt mee in de Unie, ook met de nieuwe Grondwet. We moeten elkaar geen Calimero-complex aanpraten. Nederland is een middelgrote lidstaat (wij zijn in grootte nummer 7 van de 25) en wij verliezen nauwelijks gewicht door de nieuwe stemmenweging. In de Unie van 25 of meer landen moet je altijd coalities sluiten. Daar zijn wij goed in (dat doen we al eeuwen). Kijk bijvoorbeeld naar de coalitie van netto-betalers aan de EU-begroting. Daar vragen DUI, FR, VK om Nederlandse steun.

De grote lidstaten kunnen niet de dienst uitmaken in de Unie of aan de kleine landen hun wil opleggen. Bij het stemmen in de Raad van Ministers geldt een dubbele sleutel. Om een besluit aan te nemen aan te nemen is 65% van de EU-bevolking nodig én 55% van het aantal landen. Op basis van de bevolkingssleutel hebben de grote landen veel invloed. De kleinere landen hebben echter veel invloed door de lidstaten-sleutel: om een besluit te nemen zijn immers altijd tenminste 15 landen nodig. Het gaat dus niet zonder de kleine landen in Brussel."
Volgens deze site valt het allemaal wel mee. Ik meen wel dat deze site door de overheid bekostigd wordt, maar het lijkt me sterk dat er dan leugens worden geplaatst.

Think | 24-04-05 | 18:50

Die referendumwijzer gaat nergens over.
Ik kom op 66 %. nog een keer gedaan maar nu gewoon random wat ingetoetst.
80 %!
Daarna alles met nee geantwoord: 44 %
En als je geen mening hebt en consequent geen ja/geen nee intoetst kom je inderdaad op 50% uit.
Wat een KUL!

vander F | 24-04-05 | 18:49

[offtopic]

Kan iemand van de redactie eens kijken waarom ik een ban heb bij het nieuws, ik kan goedverdoemden overal mijn ei kwijt maar niet op het nieuws.

[/offtopic]

Zeus | 24-04-05 | 18:45

Qtiswat Als mens probeer ik wijs te zijn, ik ben het waarschijnlijk zelden.

Maar ik zie hier met regelmaat mensen dingen schrijven waar 'men' een over na zou moeten denken, zoals bijvoorbeeld de post van neemjemoeder...

Verder ben ik ook maar een domme hardwerkende lutser die geen idee heeft wat er om hem heen gebeurd.

Echter of dat komt omdat ik het niet snap of omdat ik de werkelijkheid niet kan achterhalen laat ik in het midden...

Zeus | 24-04-05 | 18:40

@Tiswat:
Ik heb nix tegen een Europese Unie. Echter wij zijn een klein land en mogen ons best wat terughoudender opstellen. Waarom moeten wij weer voorop lopen. Wij betalen ons scheel aan het lidmaatschap, door het openstellen van de grenzen is de criminaliteit door m.n. Oostblokkers gigantisch toegenomen. Banen als b.v. chauffeur worden steeds meer ingenomen door Oost-Europeanen die veel goedkoper zijn dan de Nederlanders. Voor mij geeft dit echter niet de doorslag. Nederland moet géén ´provincie´ van Europa worden, die wel mag (moet) betalen, maar verder weinig tot geen invloed heeft in de Europese politiek. Basta!

speromeliora | 24-04-05 | 18:39

@Zeus, De politiek is niks voor mij, maar ik begrijp dat je de mensen die nu in de politiek zitten niet wijs vindt.
Hoe wijs ben jij dan wel niet?

tiswat | 24-04-05 | 18:36

neem je moeder in de maling zeg!

vander F | 24-04-05 | 18:32

Gewoon tegen stemmen tegen die achterlijke grondwet. We zijn Nederland al jaren aan het weggeven, ik denk dat de maat nu zo langzamerhand wel vol is. 90% van de ambtenaren eruit kieperen, 800.000 werkschuwe wao'ers de uitkering afpakken en de vennootschapsbelasting en inkomstenbelasting naar een procentje of 10. BTW even verlagen naar 5% en de nog een zooitje achterlijke belastingen afschaffen en ons landje is in no-time stinkend rijk en we hebben werk zat voor iedereen.

neemjemoederindemali | 24-04-05 | 18:31

@JvN en fuckje ga aub het stamcafe ondergeilen stelletje Brezer lutchers

Zeus | 24-04-05 | 18:30

Men moet in Nederland nog wennen aan al dat geweld.
Tot voor kort reed de Minister President nog op z'n fietsje naar de tweede kamer, dit lijkt me, los van het gigantisch toegenomen autoverkeer, tegenwoordig een linke zaak.
In de VS en bv. Spanje worden politici al sinds jaar en dag vermoord en daarom stevig beschermt door mannen met zonnebrillen.
Zelfs de Paus moest er aan geloven, kreeg z'n kogelvrije pausmobiel.
Wilders is werkelijk in gevaar, wordt dagelijks bedreigd en behoeft dus bewaking plus een doortastende overheid en moedige burgers, of je het met hem eens bent of niet.

vander F | 24-04-05 | 18:30

@tiswat

Nee ja stemmen, das een goed plan, we zijn al jaren de melkkoe van dat hele europese gezeik, we pompen geld in de zuidelijke staten daar lusten de honden geen brood van, en nu moeten we ons 'rechten' maar in de handen leggen van een stel ambtenaren die per stuk hun eigen land zijn uitgescheten?

Je bent niet wijs man, rot op, ga de politiek in....

Zeus | 24-04-05 | 18:29

@Muxje, Als jij vind dat je moet tegenstemmen om een reden die jij vind, moet je dat vooral doen. Doe ik ook. Verder intereseert die hele Donner mij niets en ik vindt ook niet dat Europa anders naar de kloten gaat. Maar ik vind wel dat we verder moeten. europa staat nog in de kinderschoenen. Laten we eerst maar eens zorgen dat het met elkaar eens worden. Met respect voor iedereen.

tiswat | 24-04-05 | 18:28

Ik heb jaren in Beyum gewoond. telt dat ook?

neemjemoederindemali | 24-04-05 | 18:26

-edit: ban-

fuckje | 24-04-05 | 18:23

@Tiswat, je lijkt Donner wel. Voorstemmen, anders gaat Europa naar de kloten. Ik zelf stem tegen, niet omdat ik tegen deze regering of tegen een sterke Europese eenheid, maar omdat de voorliggende grondwet en de bestuurlijke structuur van Europa zuigen. Als de keuze is tussen het Europa van deze grondwet of geen Europa, dan maar niet.

Muxje | 24-04-05 | 18:21

Goh, volgens mij ben ik toch niet zo onduidelijk, en van een ongelukkige woordkeuze is volgens mij ook geen sprake. Dat we hier met een maatschappelijk probleem te maken hebben, is geen rocket science hoor. Boekhandelaar, minister of media, teveel mensen zijn bang om Geert Wilders een podium te geven. En in sommige gevallen is dat heel begrijpelijk. Zoals misschien bij deze boekhandel. Ik kan daar anders over denken, maar ik heb geen personeel dus dat ik makkelijk roepen vanaf de overkant. Daarom heb ik ook gezegd dat ik het in dit geval wellicht begrijp. Maar in de meeste gevallen begrijp ik het niet. Dat vind ik buigen voor terreur. Als ik dat vind, mag ik dat zeggen. Iets wat Wilders zelf ook propageert, volgens mij. Ik heb in mijn reactie alleen maar mijn ongenoegen willen uitspreken over hoe het in Nederland allemaal gaat. In Amerika zou dit -volgens mij- nooit voorkomen. Bush is ook niet bij iedereen geliefd, maar maakt men het hem onmogelijk om ergens te spreken? Of om interviews te doen? Boeken te signeren? Nee. En nu gaan er natuurlijk weer mensen reageren die zeggen: ?Maar Wilders is geen president.? Nee, helemaal gelijk in. Was hij dat maar.

Jessie | 24-04-05 | 18:20

@King of controversy:
Ja hoor. Lijkt me wel interessant om eens IRL met 'm van gedachten te wisselen. Ben alleen bang dat SBS6 dan meteen weer komt filmen (woon in Groningen as seen on tv) En wat is volgens jou dan wel verstandig? Alles inpakken in wollige politieke bewoordingen, zodat de gewone burger al weer snel afhaakt, met als gevolg dat de kloof nog groter wordt? Je kunt twisten over de inhoud, maar hij gaat tenminste wel het land in! En dat wordt 'm dus zo onmogelijk gemaakt. Nogmaals, dat is dus niet de 'schuld' van die boekhandelaar, die heeft groot gelijk, maar van de maatschappij als geheel. En dat is was Jesse ook probeerde te zeggen.
@fuckje:
Aaaaargh! Hou nou eens op! O;-) Ach ja, meneer Ioavanni heeft zelf geen mening en gaat dan maar commentaar leveren op die van anderen. Hebben wel meer mensen last van hier.
@Iovanni:
Ik kan gewoon heel snel tiepen en beperk me niet toch nutteloze oneliners, zoals sommige anderen hier. En nu: kssssssttt...

Jezus van Nazareth | 24-04-05 | 18:19

Allemaal tegenstemers van de Europese Grondwet? Kan ik mij haast niet voorstellen. Hoe lang is het geleden dat in Berlijn de muur werd afgebroken. Waren wij daar ALLEMAAL geen voorstander van? Tegenstemmen is gewoon je kop in het zand steken. Stem tegen en het blijft gewoon bij het oude, nu geldende regel. Misschien komt ooit dan wel weer de gulden terug. Wat zeg ik, misschien gaan de allochtonen dan ook weer terug naar af. Wat zal het dan gezellig worden in Nederland. Alle problemen opgelost!

tiswat | 24-04-05 | 18:17

@JvN,
geeft een "bite" he? :-)
Die Iovanni zal nooit tot de fanclub toetreden maar wie het kleine niet eert.......

fuckje | 24-04-05 | 18:11

@ capo @ JvN
Zodra Wilders mij een mailtje stuurt met het verzoek of hij bij mij thuis zijn boeken mag komen signeren zeg ik ja(heb nog wel wat gesprekstof). Ik neem aan dat jullie hetzelfde "lef" hebben?
@ shevek
Ik ben het helemaal met je eens als je zegt dat Wilders mag zeggen wat hij wil op de manier waarop hij dat wil. Ik gaf alleen aan dat hij niet de verstandigste manier kiest, en dat je dan niet verbaast moet opkijken als mensen je weigeren.

King of controversy | 24-04-05 | 18:10

"Het zijn barre tijden voor wie de nuance zoekt en een redelijke sympathie heeft voor links". Ach links valt er nog steeds wat te stemmen. Het zijn al jaaaren barre tijden voor gematigd rechts, en voor een libertarier als ik is er al helemaal niets te stemmen.

Muxje | 24-04-05 | 18:10

Jezus, van alle hangmongolen hier ben jij wel de ergste.

Iovanni | 24-04-05 | 18:03

-edit: ban wegen hangmongeaulerij-

Jezus van Nazareth | 24-04-05 | 18:02

da capo al fine

fuckje | 24-04-05 | 18:01

Na het recht op vergadering, vrije meningsuiting, onderdak enz. nu ook het recht op singeer sessie.

gavrillo | 24-04-05 | 17:58

@KoC: Wilders mag zeggen wat hij wil op de manier die hij wil. Als hij de wet zou overtreden kan hij aangeklaagd worden en dan beslist de rechter. Tot die tijd mag hij zeggen wat hij wil op de manier die hij wil.
Jij legt de verantwoordelijkheid voor eventuele ellende bij de verkeerde.

shevek | 24-04-05 | 17:52

@DonJoe 17:35
Jij hebt het niet helemaal begrepen, he? Je zit jezelf tegen te spreken in je eigen commentaar.
Nog één keer: als je mensen doodschiet, gaat er niemand op je stemmen, want die gaan stemmen op degene die doodgeschoten wordt. Geen enkele politieke partij die een zinnig haar op zijn hoofd heeft, zal dus op welke manier dan ook zijn aanhangers aanmoedigen om politieke tegenstanders op welke manier dan ook (zo okee, JvN?) af te maken. Dat is politieke zelfmoord.
Dat de een of andere imbeciel zich daar niks van aantrekt, en toch Pim Fortuyn doodschiet, heeft GL niet echt veel geholpen, toch?
Nogmaals, politiek bedrijf je met woorden, en niet met wapens. Ja ook jij Sjors Dubbeljoe!
Ik log af, want ik ga eten.

inuk | 24-04-05 | 17:51

Die Europese Grondwet kan wat mij betreft door de plee worden gespoeld, evenals het boekje van hr. Wilders.
Na het invullen van de Referendumwijzer:
www.referendumwijzer.nl/referendumwijz... ,blijk ik, tot mijn grote schrik voor 80 % voorstander te zijn van dit ´gedrocht´.
Mooi dat ik gewoon tegenstem!! Opzautuh met die Grondwet en ik wil ook de Gulden terug.

speromeliora | 24-04-05 | 17:50

@King of controversy:
Of ik schrijf onduidelijk, of jij leest onduidelijk. Die boekhandelaar had gelijk, elk weldenkend mens had waarschijnlijk hetzelfde gedaan.
Dat kun je dus wél doortrekken naar een maatschappelijk probleem, zoals Jesse op wellicht wat ongelukkige wijze probeerde duidelijk te maken. Want blijkbaar wijkt Nederland dus voor de terreur van godsdienstwaanzinnigen. En zonder daar een oordeel over te willen vellen: ik denk dat dat het einde van de democratie zal betekenen.

Jezus van Nazareth | 24-04-05 | 17:50

"Dat probeer ik de nu hele tijd al te zeggen: Er is maar 1(!) boekhandelaar geweest die Wilders geweigerd heeft. 1 maar. Dat kun je toch onmogelijk doortrekken naar een maatschappelijk probleem."
The King de laatste twee jaar in Zuid Swaziland gebivakkeert?
Dit komt juist voort uit de maatschappelijke terreur van de Samirtjes en Mohammedjes, jeweetwel die volgelingen van de grote kinderneuker M.

capo | 24-04-05 | 17:46

ik vind dat wilders wel een kans verdient.. geef hem een jaar de tijd om te laten zien wat hij kan.. of niet.
Altijd beter dat het kabinet wat er nu zit.Als het zo doorgaat zijn we over een paar jaar het armste land van europa.

Steal | 24-04-05 | 17:45

Stemt allen TEGEN de Europese grondwet. Weg met dat vod!!!

aardappel | 24-04-05 | 17:45

@ capo
De SP is echt niet mijn partij, ik ben het alleen met ze eens op sociaal economisch gebied.
Voor de rest bravo met je verstandige conclusie over de EU grondwet

King of controversy | 24-04-05 | 17:44

@donjoe...
nogal rechts gewauwel

Gare du Nord | 24-04-05 | 17:43

@ JvN
Dat probeer ik de nu hele tijd al te zeggen: Er is maar 1(!) boekhandelaar geweest die Wilders geweigerd heeft. 1 maar. Dat kun je toch onmogelijk doortrekken naar een maatschappelijk probleem. Geertje was bij deze boekhandel niet welkom, laat hij het bij een andere proberen. Verplaats je nou eens in de schoenen van de boekverkoper, volgens mij is het zo dat als er iets gebeurd met zijn medewerkers (behalve als ze doodgeschoten worden) de eigenaar van de winkel allerlei premie's en uitkeringen extra moet betalen, puur omdat Wilders zijn standpunt niet wat slimmer kon verpakken.

King of controversy | 24-04-05 | 17:42

@KoC
Veel succes met je carriere in de SP.
Daar lullen ze net zo dom als jij dus je zal wel een eind komen bij dit naieve maoistische kliekje.
Probeer zelf eens als Wilders lookalike daar te gaan zitten, gebeurt er niets dan kan de echte Wilders dat ook gerust gaan doen, wordt je ritueel afgeslacht dan bespaart ons dat hier een hoop gelul om het gelul.
Stemt TEGEN!!!!!
Vooral het begrip "gekwalificeerde meerderheid" in het verdrag is een echt gevaar.

capo | 24-04-05 | 17:40

Mensen die Geert afschilderen als een 'hersenloos figuur' weten gewoon niet wat ze tegen hem moeten beginnen. Allemaal onmacht. Fortuyn kreeg keer op keer een overbeladen applaus na een betoog, en toen ging er een lampje branden in het hoofd van de rooie rothondjes, er was namelijk genoeg potentieel volgzaam tuig dat wel in opdracht van politiek-corrent en & co. wilde gaan schieten op Fortuyn. Zie daar Groenlinks, het misbakselpartijtje voor halfzachten en importeurs van kansloze schoenenpoetsers en kebabboeren.

DonJoe | 24-04-05 | 17:35

@King of controversy:
Het feit dat de kans dan groot is dat hij het geen half uur volhoudt. Ofwel omdat iemand 'm omlegt ofwel omdat de politie 'm daar weghaalt vanwege het veiligheidsrisico dat zoiets oplevert voor de omstanders. En nou niet aankomen met: "als ie dat dan wel weet moet ie het gewoon niet doen." Zoals Ik al eerder zei: het gaat helemaal niet om de vraag of Wilders wel of niet en waar zijn boeken signeert. Het gaat om de vraag of je als samenleving moet accepteren dat iemand dat om bovengenoemde redenen NIET meer kan. In Mijn ogen is er dan namelijk echt iets mis.

Jezus van Nazareth | 24-04-05 | 17:32

@JvN. Het blijft grappig he, die hoofdletters. Ik zou je graag negeren, waar het niet dat je reageert op alles wat los en vastzit en de helft van alle postings in sommige topics van jou afkomstig is. Toch zal ik mijn best doen. Rest mij jou succes te wensen bij je grootheidswaanzinbehandeling.

Think | 24-04-05 | 17:31

Ach, boekhandels in Amsterdam.... een paar jaar geleden waren er ook een paar van die linkse bolwerken die de werkjes van Pim Fortuyn weigerden te verkopen, want die was Fout. "Wij bepalen wel wat goed voor u is". Ondertussen hebben de geiteneukers het hier voor het zeggen, blijkbaar. De schrik zit er goed in sinds de moord op van Gogh, maar de allochtone revolutionaire subjecten op hun verantwoordelijkheid aanspreken? Nee, dan geven we de schuld liever aan het racistische Hollandse volk.
Wat een zielige zelfhaat.

shevek | 24-04-05 | 17:31

@ JvN
"Maar het is op zijn zachtst gezegd toch van de gekken dat iemand om zijn mening niet meer in staat is om boeken te signeren."
Bij mijn weten heeft Geert allebei zijn handen nog dus zou hij prima in staat moeten zijn om boeken te gaan signeren. Wat let hem om morgen naar de Dam te lopen met een krukje en een pennetje om daar zijn boek te gaan signeren? Niets toch?

King of controversy | 24-04-05 | 17:27

@rikus,
en geen enkele politicus of organisatie durft iets te beginnen tegen die door jou genoemde moslim dreiging. Mag Wilders daar dan tenminste WEL wat aan doen?

fuckje | 24-04-05 | 17:25

Ik gun Wilders een eerlijke kans om zijn partij goed op te zetten. Hij verdient het niet om gedemoniseerd te worden en in een hoekje geperst te worden. Politiek debat moet de verkiezingsuitslag bepalen, ik hoop dat ze dat in ieder geval wel geleerd hebben in Den Haag...
@QB.as.seen.on.RC @ 16:47
"die geert is toch gewoon een knuppel uit noord limburg (een plek waar je nog niet dood gevonden wil worden).

het enige wat hij kan is oneliners spuwen zonder enige inhoud......."

Ander lees je geertwilders.nl eerst. Daar staan hele lappen tekst, of je het er mee eens bent boeit niet, dat ben ik ook niet. Maar dat van die one-liners was niet een van je slimste opmerkingen.

Think | 24-04-05 | 17:25

@inuk:
Daar doelde Ik uiteraard ook op... O;-)
Letterlijk kruisigen wel ja. Maar figuurlijk kruisigen zit mensen nog steeds in de genen heb Ik al wel geconstateerd...
@fuckje:
Ik denk het ook. Vraag Me alleen af wat die grote harige man bij je doet? O:-S
Ik ben van mening dat er wel plaats zou zijn voor Geert, ware het niet dat hij teveel ineens wil. Ik ben ervan overtuigd dat zijn intenties goed zijn, ondanks alle zogenaamde grapjes die er over hem, zijn afkomst en zijn kapsel gemaakt worden. Per slot van rekening laat je je niet zo bedreigen als je geen hart hebt voor de zaak, dan was je er al lang uitgestapt. Maar hij laat zich te snel verleiden tot populisme, en roept dan zaken die niet haalbaar zijn maar het wel goed doen bij de bevolking. En dat is jammer.
@Think:
Ik zeg het nog maar eens: je hoeft Mijn postings niet te lezen. En het is ergert zich. Iemand irriteert je of je ergert je aan iemand. God weet hoe erg Ik Mij daar aan kan ergeren... Ik denk dat Ik je in het vervolg maar oversla. Hoef Ik Me niet meer te ergeren.

Jezus van Nazareth | 24-04-05 | 17:23

het is erg genoeg maar Widers zal steeds meer medestanders krijgen.
De grootste oorzaak daarvan is de nog steeds groeiende moslim dreiging

rikus | 24-04-05 | 17:19

@JvN kan je niet een keer opzouten met je flauwe kutgrappen. Menig reaguurder irriteert zich aan jou, dunkt me. Zo niet, dan niet...
Waar is die poll van TheRealShowStopper??

Think | 24-04-05 | 17:15

@JvN,
die tiswat is gewoon jaloers dat wij zulk leuk contact hebben.
Is er trouwens plaats in dat kabinet voor Geert? Wat vind je?

fuckje | 24-04-05 | 17:10

@JvN 16:49
Jij - of all people - zou het moeten weten, toch? Trouwens, kruisigen is zooo eerste eeuws.

inuk | 24-04-05 | 17:08

@King of Controversy:
De essentie zit niet zozeer in het feit dat deze boekhandelaar geen signerende Wilders in zijn winkel wilde uit veiligheidsoverwegingen (terecht denk Ik), maar in de reden daarvoor. Dat heeft denk Ik niet zoveel te maken met de politieke voorkeuren van de boekhandelaar. Handel is handel nietwaar? Maar het is op zijn zachtst gezegd toch van de gekken dat iemand om zijn mening niet meer in staat is om boeken te signeren. In die zin geef Ik Jesse gelijk, mensen lezen het, halen hun schouders op en gaan verder met hun leven.
@tiswat:
Ben blij dat je wel gelooft dat Ik ben wie Ik zeg te zijn... O;-)

Jezus van Nazareth | 24-04-05 | 17:07

@ Wolfgang 16:51
Wat ik nergens op slaat is de redenering van Jessie om het gedrag van een enkele boekhandelaar te betrekken op heel Nederland.
En inderdaad, ik ben het op de meeste gebieden niet met Wilders eens, vooral zijn oplossingen stuiten me tegen de borst, maar dat wil niet zeggen dat ik zijn "mening niet duldt". In tegendeel, laat hem vooral zoveel en zo vaak mogelijk onzin verkopen zodat de meeste Nederlanders gaan inzien dat Wilders niet de nieuwe Messiah's is.

King of controversy | 24-04-05 | 17:05

@King of Controversy
"Je volgende zin, dat Nederland opnieuw teogeeft aan de terreur slaat dan ook nergens op. Vervolgens spreek je van een alternatief, maar geef je geen suggesties"
Wanneer een belangrijk medium als De Telegraaf dergelijk nieuws zo ondergeschikt acht, kun je zonder twijfel spreken van een serieus probleem. Wat is er mis met een duidelijke analyse zonder direkt een suggestie voor de oplossing van het probleem. De beste oplossingen zijn nu eenmaal niet de gemakkelijkste, laat staan dat je ervan uitgaat dat iedereen even capabel is zinnige oplossingen aan te dragen. Nederland weet niet om te gaan met de ladingen bedreigingen, en valt vaker door de mand als het om terreurbestrijding gaat. Dus het afdoen van "dat slaat nergens op" is hoogst onterecht.

"Vond een bepaalde winkel dat te riskant, mocht het niet vanwege de pliesie of nog iets anders?"

Volgens mij weet jij precies waarom Wilders niet welkom is. Als je eerlijk bent ben je het zachtst gezegd gewoon niet met hem eens. Of is dat niet zo? Dus jij duldt zijn mening niet, en om dan het eerste de beste argument tegen zijn bezoek aan te grijpen hem te weren, vind ik dan alles behalve terecht.

Wolfgang | 24-04-05 | 16:51

@JvN, maak even een afspraakje met fuckje en je komt een grote harige man tegen. Veel plezier! Dit was off topic.

tiswat | 24-04-05 | 16:51

@inuk:
Kruisigen dan maar? O;-)

Jezus van Nazareth | 24-04-05 | 16:49

@JvN,
15 autominuten/loopminuten/vliegminuten?
Als ik aan een vrouw denk komt toch wel als eerste Rita Verdonk naar boven drijven. Haar economische kennis is niet zo denderend, daarvoor mag om mij Bomhof terugkomen!Of anders de oude Heertje.

fuckje | 24-04-05 | 16:49

Hoezo een boek signeren?
Ik ga er op zijn minst vanuit dat hij de rest ook zelf geschreven heeft.
Maar je weet maar nooit.

bensi | 24-04-05 | 16:48

Het kabinet is duidelijk bang voor Geert H<sub>2</sub>O<sub>2</sub>. Schreeuwlelijkerds hebben namelijk de nare eigenschap dat mensen naar hen en hun ungenuanceerde geblaat gaan luisteren. Dus: lezen dat boek, dan maar zonder handtekening. Mocht hij wat zinnigs te melden hebben, okee. Is het alleen maar wat loze kretologie, dan weten we wat we aan hem hebben. Noot voor de mensen die denken dat doodschieten van mensen DE oplossing is: nee dat helpt niet, heeft nooit geholpen en zal ook nooit helpen. Het enige wat je bereikt is dat het een martelaar wordt. Laat zulk soort mensen gewoon maar hun gang even gaan, dan vallen ze vanzelf door de mand.

inuk | 24-04-05 | 16:47

die geert is toch gewoon een knuppel uit noord limburg (een plek waar je nog niet dood gevonden wil worden).

het enige wat hij kan is oneliners spuwen zonder enige inhoud.......

QB.as.seen.on.RC | 24-04-05 | 16:47

@fuckje:
*gniffelt* Maak Me gek! Ik ben waarschijnlijk op een afstand van 15 minuten van je verwijderd, dus vergeet die witte wolken. Ik denk serieus dat het goed zou zijn als het een vrouw zou zijn. Nina Brink bijvoorbeeld. Geintje, GEINTJE!

Jezus van Nazareth | 24-04-05 | 16:46

@JvN,
virtueel winden wij elkaar toch ook al op? Dat is een begin.
Wie zou ,vanaf de witte wolken bekeken, premier(e) van een zakenkabinet moeten/kunnen zijn?

fuckje | 24-04-05 | 16:41

Wilders kan/mag geen boek signeren uit angst voor aanslagen. Nou en! de boekhandel heeft daar geen belang bij. Bij Wilders niet en liever geen aanslagen. Dat laatste zal wel meevallen. Indien de boekhandel Geert niet op de stoep of in de winkel wil, kan Geert daar aangifte wegens discriminatie voor doen. Wat moet die Donner daar nu mee? Laten we even normaal blijven doen.

tiswat | 24-04-05 | 16:34

@YourWorstNightMare:
Het blijft natuurlijk een stijlloos forum... O;-)
@Bunt:
Judas had wel charisma hoor! O;-)
@fuckje:
Ik doelde eigenlijk op ons... O;-)
Met je laatste post kan Ik het niet oneens zijn overigens. Geen woorden maar daden!
@pancho:
Die moet je netjes naar het politiebureau brengen bij 'gevonden voorwerpen'.
@King of controversy:
Voor alle duidelijkheid: Mijn Amen betrof de laatste 2 regels van Jesse's betoog.

Jezus van Nazareth | 24-04-05 | 16:34

Weer voetbal!

Lucasdelinkselul | 24-04-05 | 16:33

Ik stem maar voor de grondwet, anders krijgen we oorlog, zegt Piet-Hein Döner Kebab...

YourWorstNightMare | 24-04-05 | 16:32

Trouwens, die euro hebben we nog te danken aan de linkse vriend van Starfucker, Wim Kok...
als we nu toch met de nuance bezig zijn ;)

YourWorstNightMare | 24-04-05 | 16:31

@Bunt,
als ik al de huidige alternatieven tegen elkaar afweeg ben ik voor een zakenkabinet, niet aan partijen gebonden, een stel wijze en daadkrachtige mannen en vrouwen die eens goed de bezem door dit verwaarloosde landje halen!

fuckje | 24-04-05 | 16:30

Wat staat er eigenlijk in die eurogrondwet over aangewaaide jurken?

Pancho | 24-04-05 | 16:30

@ Jessie 16:21
"Meer mensen zouden hun mond moeten opentrekken als het gaat om onderdrukking en keiharde intimidatie van een politicus"
Volgens mij wordt Wilders hier niet onderdrukt. De winkelbaas moest kiezen tussen een goedkope promotie stunt of de veiligheid van zijn/haar medewerkers. Dan vind ik het een terechte keuze.
"Als dit land al te laf is"
Het land is te laf? Alleen deze boekhandel heeft besloten om Wilders niet in zijn zaak uit te nodigen. Dat kan je toch moeilijk het hele land aanrekenen. Je volgende zin, dat Nederland opnieuw teogeeft aan de terreur slaat dan ook nergens op. Vervolgens spreek je van een alternatief, maar geef je geen suggesties. Bovendien vergeet niet waar we het over hebben: Wilders mocht niet komen signeren, maar zijn boek wordt, zoals je zelf ook al aangaf, overal verkocht. Niemand snoert deze "politicus" de mond, men kiest alleen voor de veiligheid van het personeel. Iets wat mij volledig terecht lijkt.

King of controversy | 24-04-05 | 16:29

@JvN,
de theorie beheerschen we al jaren, de praktijk beoefenen we nu 2 jaar , en die wordt steeds interessanter:-)

fuckje | 24-04-05 | 16:27

Starf*cker: "Onze premier is ondertussen bezorgd dat Nederland hem tussen zijn 'amice' in de Europese Raad voor lul zet door net als waarschijnlijk Frankrijk tegen die Europese Grondwet te stemmen."
-
Judas P. Balkenende heeft de Nederlandse bevolking helemaal niet nodig om hem voor lul te zetten.
Daar is hijzelf al enkele jaren zéér succesvol mee bezig.

Bunt | 24-04-05 | 16:27

Dat Starfucker Wilders populistisch vindt is nogal een gotspe, als Starfucker zelf komt aankakken met:
"Maak Co Adriaanse of Guus Hiddink maar premier van Nederland. Een beetje zelfvertrouwen en bezieling hebben we hier hard nodig. En als het nodig is de harde hand van Co..."

over populistisch gesproken....

YourWorstNightMare | 24-04-05 | 16:26

@fuckje:
Zolang er in theorie maar voortgeplant wordt, vind Ik alles best... O;-)

Jezus van Nazareth | 24-04-05 | 16:25

@Jessie:
Dat kan Ik alleen maar beAmen...

Jezus van Nazareth | 24-04-05 | 16:22

@JvN,
aangezien we toch de eeuwigheid hebben heeft het allemaal geen haast; eerst mn VWO en dan zien we wel verder:-)

fuckje | 24-04-05 | 16:22

Meer mensen zouden hun mond moeten opentrekken als het gaat om onderdrukking en keiharde intimidatie van een politicus. Je kunt het met Wilders eens zijn of niet (en ja, ik deel zijn mening over het algemeen), dit verdient niemand. Als dit land al te laf is om de man een alternatief aan te bieden, is het einde van deze terreur ver te zoeken. Kortom, Nederland geeft weer toe aan de dreiging van terrorisme. Ik moet toegeven dat ik me de angst van de medewerkers van die boekhandel enigzins voor kan stellen, echter een alternatief moet binnen handbereik liggen vind ik. Niemand trekt nu natuurlijk zijn mond open en het komt er weer op neer dat Wilders zijn boek niet mag signeren. Dit alles levert een artikeltje op pagina 18 van de Telegraaf op en iedereen vergeet het weer. Het feit dat er al duizenden exemplaren van zijn boek over de toonbank zijn gegaan, moet toch een redelijke indicatie geven van de interesse ervoor. Maar goed, mensen met een boodschap worden over het algemeen de mond gesnoerd. Wat dat betreft is het helaas niets nieuws. Helaas.

Jessie | 24-04-05 | 16:21

@tiswat:
Ja zeg, het moet niet gekker worden! Straks gaat iedereen nog zijn eigen mening verkondigen! Ome Donner kan natuurlijk niet overal tegelijk zijn.
Dus allemaal: oogjes dicht en schnaveltjes toe, ga maar rustig slapen. Ome Donner en Harry Potter waken over U.
@fuckje:
NOU snap Ik waarom die Onbevlekte Ontvangenis mislukt is! Ik vergeet steeds dat jullie toch enige vooruitgang geboekt hebben... O;-)

Jezus van Nazareth | 24-04-05 | 16:18

JvN,
needankje,1 pil per dag is genoeg.

fuckje | 24-04-05 | 16:16

@ wimpie
Een hele hoop verkeerde zaken. Volgens artikel 41 bijvoorbeeld zijn wij verplicht, ik herhaal, verplicht om ons defensie apparaat uit te breiden. Maar de grootste gaten liggen bij de democratie. In de samenvatting staat bijvoorbeeld dat" de wetgevingsprocedure, waarbij het Parlement samen met de Raad van Ministers besluiten neemt over nieuwe wetten, wordt uitgebreid tot nieuwe terreinen". Maar nog niet alle terreinen. Dat alleen al is voor mij reden genoeg om tegen te stemmen.

King of controversy | 24-04-05 | 16:14

Neemt u mij vooral niet kwalijk. Als Donner de naam Wilders hoort krijgt hij spontaan kotsneigingen. Wat hij al niet voor inspanningen moest plegen, alleen al om die man.

tiswat | 24-04-05 | 16:11

@fuckje:
Wil je een paracetamolletje engel?

Jezus van Nazareth | 24-04-05 | 16:09

"En wat doet minister Donner? Precies die doet niks!"
-
Jawel, hij zoekt namelijk altijd naar een excuus om niets te hoeven doen.
Dat heet bij het CDA "daadkracht".

Bunt | 24-04-05 | 16:07

Mogen de kaalkopjes dan ook een handtekening op hun bolle boze schedeltjes?

tiswat | 24-04-05 | 16:07

Wat is het nut van een Europese Grondwet voor Nederland als Nederland zelf zich niet aan de Nederlandse grondwet houdt?
Wat staat in de Europese Grondwet wat niet in de Nederlandse grondwet staat?

wimpie | 24-04-05 | 16:04

Bolkestein zei het al: Nederland slaat een plee-figuur in Europa.
Doorspoelen die grondwet! Heb dat kreng proberen te lezen.....

fuckje | 24-04-05 | 16:02

Geert komt mijn boekhandel ook niet in. Moven met die man. Laat hem lekker thuis signeren. Daar heeft hij het boek ook geschreven.

tiswat | 24-04-05 | 16:01

Vooral links gaan stemmen allemaal. We mogen teveel zeggen vandaag de dag. Dat komt de publieke veiligheid niet ten goede zoals blijkt.

Sturges | 24-04-05 | 16:01

@prestodegekste:
Nee, maar het staat toch kek, als je de handtekening hebt van de schrijver van het boek, die om zijn woorden de dood is in gejaagd door een godsdienstfanaat. Om het even van welke religie.

Jezus van Nazareth | 24-04-05 | 15:56

Starfuckert for president!

Faach Viechuur | 24-04-05 | 15:55

oeps laat maar

King of controversy | 24-04-05 | 15:55

@ SF waarom kan Geertje zijn boek niet signeren? Vond een bepaalde winkel dat te riskant, mocht het niet vanwege de pliesie of nog iets anders?

King of controversy | 24-04-05 | 15:53

jaja, europa, ze bedoelen duitsrijk of frankland zeker.
Ook lekker dat de politiek zegt dat de nl grondwet voor gaat op de europese, maar lid 1.6 clearly states dat de grondwet in de lidstaten ondergeschikt zijn. Dus we worden gewoon nog lekker voorgelogen ook. Wat een drama.

Tomatendoos | 24-04-05 | 15:53

Wat heb je nou aan een handtekening in een boek? Een boek is om te lezen ,en wat kun je nooit lezen: juist, een handtekening!!!

prestodegekste | 24-04-05 | 15:52

En gewoon tegen de grondwet stemmen mensen!!!
Niets dan ellende is het.

bmjcpo | 24-04-05 | 15:49

Facsinerend. Die Geert toch...

boertie | 24-04-05 | 15:47

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl