Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Griekenland is gered! (voor de komende maanden)

ezgif-3432331061.gifHet Griekse parlement heeft de afgelopen week na veel bakkeleien een bezuinigspakket goedgekeurd dat de Duitsers alweer niet streng genoeg vinden. Er waren veel LPF-achtige praktijken binnen regeringspartij Syriza, dus Tsipras had veel oppositiepartijen nodig om het pakket goed te keuren. Dus Tsiprexit straks. Verder fantastisch natuurlijk, dit akkoord. Van harte gefeliciteerd met deze reddingsboei van 86 miljard euro extra schuld en de daarbij behorende hervormingsdwangbuis, Griekenland. Over schuld gesproken, de echte zware onderhandelingen moeten nog volgen. Want wat gaan we doen met de enorme schuld van Griekenland? Dit is de Catch-22 voor de EU: (deels) kwijtschelden is nodig om Griekenland weer financieel gezond te maken, maar het kwijtschelden van schulden zal zorgen voor meer zetels en dus meer invloed voor populistische en euro-kritische partijen. Waarmee de kwijtschelding weer in gevaar komt. En dan hebben we het nog niet eens over wat er gebeurt als Griekenland (wederom) niet aan de bezuinigingseisen van de EU kan voldoen. Vooralsnog is Dijsselbloem echter zeer tevreden en niet alleen omdat dit een enorm politiek succes voor hem is en dus baangarantie tot het rijkelijk gevulde pensioen. Een tevreden Dijsselbloem betekent dat de nationale soevereiniteit van Griekenland flink in de aars is genaaid met een roestige cactus door de EU. Het is dan ook maar goed dat we middels GeenPeil middels een uitdagend democratisch proces ons eigen symbolische stukje soevereiniteit bewaken. Wilt u trouwens ook iets leuks kopen tijdens de Griekse Privatisatie Uitverkoopbonanza? Dit is de catalogus en er zijn ook nog bakken met aandelen beschikbaar. Leuk om cadeau te geven met Sinterklaas.

Reaguursels

Inloggen

Ho ho ho..... wij hebben nog geen "JA" gezegd toch? Komende week komt er een "stevig debat" toch? Of heeft Dijsselbloem het geld, net als de naheffing, alweer overgemaakt? Deze man in dit baantje houden is wel heel schofterig duur aan het worden!
Maar natuurlijk..... het komende debatje is een wassen neus. De minderheidsregering met een meerderheid in de "volksvertegenwoordiging" weet nu al dat geregeld is.
En nu maar hopen dat Wilders zijn motie van wantrouwen indient. Dan moeten alle "volksvertegenwoordiger" morrend en zuur terugkeren van hun riante adressen all over the world.
Maar die centen zijn we kwijt. En wat mij betreft daarmee ook de belastingmoraal. Waar ik kan zal ik ontwijken en duiken en zoveel mogelijk zwart incasseren!

Thorolf | 16-08-15 | 03:11

@eerstneukendanpraten
Zij zijn de verantwoordelijken die de gehele economische crisis hebben beïnvloed. Waarom denk je dat er zoveel geld naar Griekenland wordt gezonden?

De*correcte*kerstman | 15-08-15 | 21:51

Terug van etentje. We kregen een fles Ouzo mee naar huis. En ze hadden een nieuwe serveerster. Sprak geen Nederlands maar Duits.

waragainstclimate | 15-08-15 | 19:49

Eigenlijk zou er een tribunaal moeten komen om uit te zoeken welke lieden precies ons in die euro-valstrik hebben gesleept. Bij die lui zou dan ook de miljardenrekening terecht moeten komen. Hoe ze dat gaan dokken is hun probleem.

ben kokhals | 15-08-15 | 19:05

85 miljard. Is dat niet de hoeveelheid ongedekt geld dat de ECB maandelijks aan euro's bijdrukt? Let wel: ONGEDEKT! Dus in wezen niet meer dan wc-papier waar je je reet mee kan afvegen. Maar dat moet de gewone burger wel weer terugbetalen. Stelletje schoften!

PG4161 | 15-08-15 | 16:07

Goed nieuws. We gaan het vanavond vieren met een etentje bij de Griek!

waragainstclimate | 15-08-15 | 16:01

Wat de Griekse farce bovenal heeft aangetoond is het volgende: "Hundreds of millions of people throughout the Western world are being forced to admit an obvious, yet uncomfortable reality. Democracy is dead. Your vote and your voice doesn’t matter. Not at all."
Nou, dat mag Dijsselbloem dan op zijn kerfstok krassen.

ben kokhals | 15-08-15 | 15:40

Over 40 jaar zullen we zien dat de rollen van Dijsselbloem, Verhofstad c.s. een op een vergeleken kunnen worden met die van Himler en Goebels en tot de vernietiging van de lokale culturen en economieen heeft geleid.

funkyd | 15-08-15 | 14:56

Domme mensen stemmen massaal voor hetzelfde beleid ten aanzien van asielzoekers, "Griekenland" en de EU.
Dus niet jammeren kiesgerechtigden als de volgende bezuinigingsrondes er aan gaan komen uiteraard NA de verkiezingen.

meneer Q | 15-08-15 | 14:49

@Diabhal | 15-08-15 | 12:51
Jawel dus. Zie mijn tegel @10:58 en dan vooral goed luisteren naar wat Hans Hillen zegt.
Als er bezuinigd wordt bij andere departementen omdat er geld naar Griekenland moet, dan gaat er dus belastinggeld naar Griekenland dat anders naar andere zaken zou gaan.

Chiant | 15-08-15 | 14:41

De miljarden, die Nederland moet opbrengen, halen we netjes weg bij de gepensioneerden.
meneer Q | 15-08-15 | 09:06

Ja, want er gaat belastinggeld naar Griekenland. (Not.).

Diabhal | 15-08-15 | 12:51

Het simpele gegeven blijft overeind staan dat op het moment een land zijn activa moet verkopen we kunnen concluderen dat de € mislukt is, niet aan zijn doel heeft voldaan.

Ook blijft intact dat Brussel geen democratische fundatie heeft.

Dit moet herhaald blijven worden totdat Brussel gereorganiseerd is en de Junckertjes, Verhofstadjes e.d. het veld geruimd hebben voor onze toekomst.

Tee Of Cup | 15-08-15 | 12:40

De leugenaar,

Op deze schone zomeravond waarin geen stemrumoer weerklinkt doch slechts een verre kinderlach de zoele avondstilte vult, lees ik onder het licht mijner leeslamp over de strapatsen der machtige lieden in Brussel. Het is gewoon huiveringwekkend zoals die geslepen sjoemelaars ons het vel over de oren halen en kaalplukken tot op het gebeente. De maffia  is daarbij vergeleken een liefdadigheidsinstelling. Edoch, let wel beste lezer, voor boevenstreken zijn sukkels nodig, mensen die zich laten beetnemen en zich willens en wetens een oor aan laten naaien. En wij, burgers van Nederland, zijn de sukkels.  Het is ten hemelschreiend dat wij die flessentrekkers, praalhanzen en parvenu’s ongestoord hun rijke feesttafels  laten aanrichten van ons zuur verdiende belastinggeld. Zij zijn de halte der schaamte allang gepasseerd.  

Nu het christendom gaandeweg uit de mode raakt, de synagogen onzer Joodse medeburgers onder bewaking staan der marechaussee en voedselbanken zich als een schimmelziekte uitbreiden, lijken de opperbazen der Brusselse Gomorra zich straffeloos te kunnen uitleven. Zij omringen zich met hun kompanen als in een zedeloze hof-staat.
Maar, let wel, pientere lezer van deze vermaarde site, en ik ga het hier niet in elitaire bewoordingen voor u neerschrijven – dat laat ik over aan onze Nationaal Socialistische Couranten – doch dat vrolijk geld verkwistend volkje in Brussel is gewoon ordinair tuig van de richel. Het verdient niet beter dan in kille donkere gevangeniscellen te worden opgesloten. Gewetenloze uitzuigers zijn het. Ik wil het hier toch even gezegd hebben.
En wat die groen beschimmelde lezers van de Volkskrant daarvan vinden is hun zaak. Wij, lezers van E.J. Bron, weten wel beter. Wij zijn de duizend flonkerende lichten aan een dreigend grauwzwarte hemelkoepel. Wij verzetten ons tegen dat grote machtige Toverrijk in Brussel waar volgevreten bedriegers met dikke halzen het hele jaar door hun geld verkwistende bacchanalen aanrichten.
Ik richt mijn gifpijl op Jean-Claude Juncker (Redange in Luxemburg, 9 december 1954). Deze slijmerige genotzieke natuur zei op 27 december 1999:

“We beslissen iets. We brengen dat dan naar voren en wachten af wat er gebeurt. Als er geen protest is of opstand uitbreekt – want de meesten begrijpen toch niet wat er beslist werd – dan gaan we weer wat verder, stap voor stap, tot er geen terugkeer meer mogelijk is.”

Een ander misdadig creatuur, die Europa koelbloedig in een vernietigingsoorlog stortte en aan den bedelstaf bracht, was Adolf Hitler. In zijn handleiding voor misdadigers, het ‘Mein Kampf’, schreef hij:

“Iedere vorm van propaganda moet populair zijn en haar geestelijk niveau moet afgestemd zijn op het bevattingsvermogen van de achterlijkste onder diegenen, op wie zij zich richt. Daarom moet haar zuiver geestelijk niveau des te lager worden gesteld, naarmate de massa die zij bereiken wil, groter is.”

Voor alle CDA, SGP, CU gelovige.

Twee dingen vraag ik van U,
Onthoud ze mij niet, voordat ik sterf:
Houd valsheid en leugentaal verre van mij.
 Spreuken 30,7

Voor mij ligt het bijna laatste nummer van het Joodsche Weekblad van 23 april 1943. Het had nog slechts enkele nummers te gaan. Er waren toen nog maar weinig Joden overgebleven. De meesten waren al weggevoerd. Eerst naar Westerbork. Vervolgens naar de vernietigingskampen. En ik lees hier dat verschrikkelijke bericht, in dat vergeelde Joodsche Weekblad, dat mij wederom doet huiveren. Want, als het zo doorgaat met die lieden in Brussel, staat ons allen een vreselijk lot te wachten. Die hele Europese Unie doet mij sterk denken aan het Nationaal Socialistische Rijk van Adolf Hitler. Maar misschien overdrijf ik wel. Zoals gewoonlijk.

BELANGRIJK
Er wordt met nadruk op gewezen, dat personen, die naar Westerbork of naar Vught gaan, één deken en hun broodzak zelf moeten mede nemen en steeds bij zich moeten houden met het oog op de mogelijkheid, dat andere bagage hun niet tijdig bereikt. Daarom wordt ten zeerste aanbevolen, één van de twee dekens niet aan de rugzak te bevestigen, zoals tot dusverre het geval was.

Ja, lezer, dit soort gruwelijke gedachten kwellen mij deerlijk wanneer ik aanschouw het verloederd gelaat van Jean-Claude Juncker. Ik denk dan onwillekeurig aan een gouwleider der Nationaal Socialistische beweging ten tijde van Adolf Hitler. De koude rillingen lopen mij bijkans over de rug.

Driek.

von Amsberg | 15-08-15 | 12:08

list en bedrog.
waar komen de miljarden vandaan die nu weer aan de grieken worden geschonken.
de politie staakt voor een aanpassing in de levenskosten stijging,dan zegt onze grote staatsman rutten,dat er geen geld is.
de staatskrant,moet vermelden dat er minder gasopbrenst is,in de pas lopend met de donatie aan de grieken.
het is al vaste prik,griekenland mag niet met de russen samen gaan,die vreten nu van twee walletjes,
de pinautomaten zullen wel weer snel leeg zijn.
en dan komt de volgende ronde.
dagelijks komt er een dorp vol asieligen binnen.
is er nog iemand van de bevolking die denkt voor de toekomst dat hij aow ontvangt.
oogjes dicht snaveltje toe welterusten

soledad | 15-08-15 | 11:54

Maar ja in griekenland hebben ze gelukkig een nieuwe bron van inkomsten. Dobbernegers waarvoor ze massaal soepsidie voor krijgen van de EU.

tweetybird | 15-08-15 | 11:49

Tsipras is een flapdrol. Hij had uit de EU moeten stappen. Nu gaat Griekenland in de uitverkoop.
De jongeren trekken weg. Overblijft een land met oude senioren en vluchtelingen.
Iemand nog een eiland kopen ?

luto | 15-08-15 | 11:41

Parel van het Zuiden | 15-08-15 | 10:03 +10
En de gelovigen zeggen: God vergeef hen want, zij weten niet beter!

lanexx | 15-08-15 | 11:39

Europa moet stuk. Waar denk je anders dat die exorbitante salarissen goed voor zijn? Viertes Reich, baby!

o)+ | 15-08-15 | 11:30

Wat fijn voor die banken. Ik hoop dat ze een mooie bonus gaan uitkeren. De Griek kan de tering krijgen.

Piet Karbiet | 15-08-15 | 11:24

@necrosis | 15-08-15 | 09:16

Gelukkig gaat de gemiddelde levensverwachting door de import van al die allahtonen hard naar beneden. In dit tempo kunnen we in 2025 de pensioengerechtigde leeftijd naar 51 zetten.

The_Challenger | 15-08-15 | 11:12

GeenStijl,

Kunnen jullie geen standaard protestbrief over de gang van zaken vwb het geld smijten van de burgers in deze bodemloze put opstellen . En alle email-adressen erbij plaatsen van alle kamerleden zodat er een email-bom ontstaat. Jullie zijn de enige nog met mediakracht , van de staatsomroepen hoef je niets te verwachten.

von Amsberg | 15-08-15 | 11:10

Ambtenaren die zich afvragen waarom R7tte na jarenlang nullijn nog steeds geen geld heeft voor een stukje loonsverhoging, anders dan van centen die jullie al kregen: dit geintje kost Nederland ruim 5 miljard.

wapster | 15-08-15 | 11:07

@Smeggel | 15-08-15 | 10:45
U werkTE bij Imtech.
Sterkte trouwens bij het zoeken naar een nieuwe baan. Ik hoop dat u niet 40+ bent, want dan kunt u het wel shaken. (Met dank aan die tyfuslijers die onze grenzen hebben opengegooid voor goedkope arbeidskrachten uit het buitenland.)

VanBukkem | 15-08-15 | 11:07

Om e.e.a. even in perspectief te zetten: er zijn (ruim gerekend) 4 miljoen werkende Nederlanders (overheidsambtenaren meegeteld, dus eigenlijk veel minder, maar het rekent makkelijker) en er gaat 4 miljard naar de Bodemloze Put Die Griekenland Heet; dat is dus 1000 euries p.p.!
.
"Dank jullie wel sukkels!" zeggen de parasieten in Brussel...

Digital Refugee | 15-08-15 | 10:59

Om maar weer in herinnering te roepen waar het geld voor Griekenland vandaan komt (doorscrollen naar 2m48s): www.bnr.nl/?service=player&type=fr...
Pang pang.

Chiant | 15-08-15 | 10:58

@Smeggel | 15-08-15 | 10:45
Imtech is ten gronde gegaan door mismanagement.
Waarom geld pompen in een corrupte kliek?

necrosis | 15-08-15 | 10:53

Franse en Duitse banken blij die krijgen als eerste mijn en uw gestolen centjes in handen, en de Griek ??? who gives a fuck ??? Toch zeker brussel niet !!!

NB-Stb | 15-08-15 | 10:46

@double punch | 15-08-15 | 10:43
Spyros-met-de-pet krijgt ook geen cent.
Heb je soms mijn (inmiddels) overbekende linkje soms gemist?

necrosis | 15-08-15 | 10:46

Ik werk bij Imtech, die hadden dat geld ook goed kunnen gebruiken :-(

Smeggel | 15-08-15 | 10:45

Wel geld voor de Grieken. Geen geld voor Nederlandse ambtenaren. Lekker bezig Rutte en Co.

double punch | 15-08-15 | 10:43

Ik koop niets voordat het kadaster in orde is. Word ik nog eens bestolen.

Pinocchio | 15-08-15 | 10:40

@Maria.1 | 15-08-15 | 09:48
Helaas gaat het referendum (als we die 300.000 halen) alleen over Oekraïne, niet over Moldavië en Georgië.
En dan nog zijn we afhankelijk van politici als Rutte om wat met onze stem te doen.
Ik blijf moed houden maar gooi er (in discrete kring) maar vast een paar boosaardige muzakjes uit!
*en nee, geen linkje*

necrosis | 15-08-15 | 10:33

@The7thGuest | 15-08-15 | 10:15
Niet zo moeilijk hè? Gewoon mensen een vraag stellen (zelfs aan een knulletje van 8/9 jaar !) die geen flauw idee hebben wat de EU is en de EU-negatieven er uit knippen. Dus schei maar uit om dat een breedte-intervieuw te noemen.

Lupuslupus | 15-08-15 | 10:26

@Hufter | 15-08-15 | 10:10
Zo ver gaat het nog wel komen. Ik zou er geen grapjes over maken. Straks ben je serieus beter af in Afrika. Tenminste as je je niet dood wil werken en niet uitgeknepen wil worden door een stel criminele politici.

Thunderbird | 15-08-15 | 10:25

Enige interessante is of het volgende steunpakket voor of na de Kerst nodig is.

Barani517 | 15-08-15 | 10:25

Dijsselbloem zou zich nog tevreden uitspreken over IS als hij daarmee zijn baantje bij de EU zeker kan stellen.

Thunderbird | 15-08-15 | 10:23

Parel van het Zuiden | 15-08-15 | 10:03
Er is altijd volk dat er van houdt om te doen wat anderen zeggen, helemaal als dat impliceert dat ze ook naar beneden mogen trappen. Maar voor een (groot?) gedeelte is het misschien ook een vorm van zelfbescherming, stel je voor dat de dokter weet dat je nog twee weken te leven hebt, wil je dat dan weten of liever nog twee weken "normaal" rondlopen?

Juist de felheid van sommigen hun reacties geeft het vermoeden dagt een heleboel mensen "concious in denial" lijken te zijn, beter geloven in illusies dan een waarheid die geen vreugde kan brengen...

adminitor | 15-08-15 | 10:23

Hohoho, de alles duidende Cris Aalbert heeft aan 15 mensen in Volendam vragen gesteld over de EU en concludeerde daar uit dat "geenpeil" op niets is gebaseerd politiek.tpo.nl/2015/08/14/vraagje-aan...
Er is geen onvrede over de EU was zijn conclusie na dit breedte interview in het PVV bolwerk. Dus....

The7thGuest | 15-08-15 | 10:15

@van Bukkem
De bovenonsgestelden; daar buigt en klapt het volk graag voor.

rechtsdwalendeautist | 15-08-15 | 10:13

Als we nou gewoon de AOW afschaffen voor werkenden, het aantal verlofdagen terugbrengen tot 15 en de vrije zaterdag afschaffen, dan kunnen we Griekenland en half Afrika best wel bekostigen hoor...

Hufter | 15-08-15 | 10:10

Sommige puzzles zijn maar moeilijk op te lossen. Ik sta regelmatig perplext van burgers die maar blijven vergoeilijken dat de EU erg ondemocratisch is. "Ja, maar het is nodig." , "Ja, maar via onze verkiezingen hebben we invloed." , u kent het wel.
.
Snappen mensen niet meer waartoe de democratie dient? Is men vergeten wat er gebeurt wanneer politici en machthebbers zonder controle hun gang gaan? Dat de democratie juist hun eigen belangen dient? Dat de huidige opzet ons juist verder van een gezonde toekomst brengt? Er is door de groten van de verlichting en de velen die na hen kwamen zoveel over geschreven, gezegd. Echter, het politiekcorrecte piemeltje vindt dat hij het beter weet.
.
Zie daar de enorme schade van het verkwanselen van het geschiedenisonderwijs. Geen besef meer van democratie, rechtstaat, en het hoe en waarom ervan. Begrip van de principes en mechanismen die moeten borgen dat bestuur binnen regels opereert en niet willekeurig en naar eigen inzicht (of eigen belangen) besluit. Nog ernstiger. Hoog- of laagopgeleid, het maakt niet uit. Geen besef.
.
Dit gebrek kost ons onze vrijheid. Eigenlijk wens ik al die kortzichtige mensen een paar jaartjes knoet toe. Opdat men leert. Echter, dat kost mensen die er meer over nagedacht hebben ook hun vrijheid. Dus mensen, deze strijd om een referendum voeren we ook namens de ongeinformeerden, de kortzichtigen, de politiekcorrecten. .
Dat is moeilijk gezien de smerigheden die zij uitkramen wanneer ze met inhoud geconfronteerd worden. Toch hebben we de verantwoordelijkheid. Immers de sterken van geest moeten hun schouders lenen aan de zwakkeren van geest.
.
Laten we hen vergeven. Ze weten niet wat ze uitkramen. Laten we hen tegen henzelf beschermen.

Parel van het Zuiden | 15-08-15 | 10:03

-weggejorist-

DennisF | 15-08-15 | 10:02

@VanBukkem | 15-08-15 | 09:58
Lol. Sta op NEEderland! Te paard voor onze democratie!

Botte Hork | 15-08-15 | 10:01

Heel Griekenland in de verkoop. Het is ze gelukt hoor, de uitvoering is in volle vaart, heel het land word verkocht aan investeerders en andere lidstaten (Brussel) waarmee effectief een heel land om zeep is geholpen. Het land waar democratie ooit geboren is heeft straks geen zak meer te zeggen over zichzelf want de buitenlanders dicteren wat er zal gebeuren. Er zal heus nog wel een fopdemocratie en fopregering over blijven om het volk rustig te houden, maar zelfbeschikking is totaal van de kaart geveegd want wie er ook aan de fopmacht is, enig hefmiddel of onderpand waarmee iets af te dwingen was, is weg. Proficiat Brussel, de eerste stap van jullie ondemocratische overname is met miljarden van de plebs mooi in gang gezet. Straks volgt er nog een land, zelfde trucje nog een keer, weer dichter bij een 'verenigd' Europa.

Kampfkartoffel | 15-08-15 | 09:58

@Maria.1 & @Botte Hork
Ich bin ein NEEderlander!

VanBukkem | 15-08-15 | 09:58

De Grieken schieten hier geen millimeter mee op!En onze centen gaan naar de banken voor de zoveelste maal,en de hierop volgende malen!

Pempy Boludo | 15-08-15 | 09:57

(Dat hele Griekenland hangt als een molensteen om onze nek, en de bovenonsgestelden komen op het lumineuze idee om Moldavië - een soort Griekenland in het kwadraat - bij de Europese Unie te halen... Hoe debiel kun je zijn?)

VanBukkem | 15-08-15 | 09:52

@necrosis | 15-08-15 | 09:22
#TeamNee

Botte Hork | 15-08-15 | 09:50

@VanBukkem | 15-08-15 | 09:42
Of uit de EU stappen. Mijn hoop is op GS gevestigd. Na het referendum voor de Oekraïne, Moldavië en Georgië, hoop ik op een referendum voor een Nexit. Als ik hier en daar de commentaren lees, is de kans groot dat het merendeel van de Nederlanders eruit wil. Ik voorop!

Maria.1 | 15-08-15 | 09:48

@Ommezwaai | 15-08-15 | 09:34
(Ons zuurverdiende) geld erachteraan gooien - tijd kopen - is het enige wat ze in Brussel nog kunnen bedenken. Maar een oplossing is het inderdaad niet. Een oplossing waarbij iedereen er zonder kleerscheuren vanaf komt is er namelijk niet; daarvoor zitten we er namelijk al te diep in.
De strop hangt al om onze nek.
Het enige dat we nog kunnen doen is zo langzaam mogelijk die laatste sigaret oproken.

VanBukkem | 15-08-15 | 09:42

@VanBukkem | 15-08-15 | 09:27
Tsipras is - ondanks zijn grote woorden - nooit van plan geweest op uit de EU te stappen maar integendeel, zoveel mogelijk geld binnen te harken. Daarom heeft hij ook zijn minister van financiën ontslagen.
Helaas komen al die miljarden niet bij de bevolking dus het is de bevolking die daar in opstand moet komen maar misschien zijn ze - net zoals de Nederlanders - daar te dom en/of te ongeïnteresseerd voor.
.
Met veel genoegen zie ik volgende week de regering en 2e kamer van hun vakantie terug komen om Wilder's motie van wantrouwen aan te horen. Dat die motie niet voldoende gesteund zal worden maakt niet uit.
Rutte moet zich de ogen uit zijn hoofd schamen met "geen geld meer naar Griekenland". En over Dijsselbloem kan ik beter helemaal niets zeggen.

Lupuslupus | 15-08-15 | 09:40

Ik snap wel dat de Grieken in de problemen zitten. Hier in Kos, houden de meesten zelfs in dit hoofdseizoen dagelijks siësta van 13:00 tot 17:00 (gene grap) Een stap harder zetten? Neejohh! Daar zijn ze hier veeeelste koppig voor..
En een tweede vraag, hoe gaat men hier het juiste bedrag aan belasting betalen als het gemiddelde handgeschreven bonnetje zelfs door de geheime dienst niet ontrafeld kan worden?
Wat een bananenrepubliek, maar de Mythos is goddelijk

Mirakutinho | 15-08-15 | 09:38

Ik mis vriend Varoufakis. [snik snotter]

VanBukkem | 15-08-15 | 09:37

Gelukkig dat er nog zoiets bestaat als Griekenland, de EU, vage subsidieclubs, ontwikkelingshulp en dobbernegers: anders komen we nooit van ons zuurverdiende geld af. Maar als de luitjes in Den Haag en Brussel het niet erg vinden gaan we ze toch vroeg of laat van hun pluche halen en voor het GS-volksgerecht brengen. Beetje ondankbaar natuurlijk maar het zij zo.

Rest In Privacy | 15-08-15 | 09:34

Die poen kun je net zo goed verbranden... Heb je er in ieder geval nog warmte van.
Niet te geloven, hoe naïef kun je zijn?
Geld wat richting Athene gaat is per definitie weg, foetsie en verdampt.

Ommezwaai | 15-08-15 | 09:34

Bezuinigspakket?

Nilfisk | 15-08-15 | 09:29

Valt me wel een beetje tegen trouwens, van die Tsipras, dat ie liever buigt dan barst. In mijn optiek had ie gewoon de stekker eruit moeten trekken, en dan gewoon zien waar het schip strand.
De dood of de gladiolen.
Liever als een soevereine staat naar de gallemiezen dan gebukt gaan onder een ondemocratische bezettingsmacht.

VanBukkem | 15-08-15 | 09:27

Heeft er iemand stats hoeveel de totale schuld / schuld per Griek is?

Eduardo- | 15-08-15 | 09:26

@necrosis | 15-08-15 | 09:22
Ik doe zeker mee, met NEE.

Fijnstoffer | 15-08-15 | 09:25

De AOW wordt (voor mensen geboren na 1955) vastgesteld op basis van levensverwachting.
Op mijn werk hing een keurig briefje van personeelszaken:
De AOW wordt (voor mensen geboren na 1955) vastgesteld op basis van levensverwachting.
Dan weet je genoeg.....
necrosis | 15-08-15 | 09:16
=
Dit krijg je met het wijd opengooien van de grenzen en EU-dictaten.
Sinds de jaren 70 zijn we zeker 350 miljard guldens en euro's kwijtgeraakt aan de asiel-industrie.
Dat geld moet nu worden opgebracht door mensen die werken en door mensen, zoals ik, die in het verleden een 48-urige werkweek moesten volmaken.

meneer Q | 15-08-15 | 09:25

Het meeste vastgoed op Grexplaats is niet meer dan de spreekwoordeijke 1 euro waard, omdat je als opkoper tientallen miljoenen in de restauratie moet pompen, om dan nog maar te hopen dat je break even kunt spelen na 35 jaar. 60 van die complexen, zoals de luchthaven, is 60 euro. Ik maak het wel over, zodra ik mijn salaris heb ontvangen :-)

Handsomeboy | 15-08-15 | 09:24

@meneer Q | 15-08-15 | 09:16
Dat kunnen ze misschien wel maar willen ze dat ook. Misschien is het voor iedereen wel zo leuk om zelf de vruchten van zijn/haar arbeid te plukken in plaats van dat er een megalomane kutpoliticus alles bij je wegkaapt.
BELASTING IS DIEFSTAL.... per definitie!!

Zathras | 15-08-15 | 09:23

@Fijnstoffer | 15-08-15 | 09:17
Nog 3 dagen, en dan mogen we los op het 'willen we Oekraïne bij de EU' topic.
Ik loop vast vooruit op de zaken, ik adviseer 'nee'!!!!!

necrosis | 15-08-15 | 09:22

En daar gaat weer 8000 euri per Griek die wij nooit meer terug zien. (en de Grieken zelf ook niet)
En idd, er zulllen nog vele nutteloze miljarden volgen. Zolang wij dat allemaal blijven slikken blijft het zoals het is. En na Griekenland komt Italie, Frankkrijk, Blech blech blech. Tijd voor een Nexit.

Zathras | 15-08-15 | 09:20

Ach, wat aardig. Er wordt dus een begin gemaakt van de ontmanteling van Griekenland en er worden stukjes in de etalage gezet.

Zou wel een grap zijn om (via crowdfunding) zo'n lap grond te kopen en daar dan een megalomaan project (een pretpark, even Imtech bellen) op te bouwen... Met bakken EU subsidie!

EEnzame SchizofrEEN | 15-08-15 | 09:19

@meneer Q | 15-08-15 | 09:06
Misschien is het een idee om de kamer van mevrouw Van Rijn te verhuren aan het COA?
Mevrouw Van Rijn kan wel in het fietsenhok; het is mooi weer.

VanBukkem | 15-08-15 | 09:19

@spoiver | 15-08-15 | 09:15
Zelfs aan het begin van een zin schrijf je mijn nick niet met een hoofdletter!
*pleit voor herinvoering van lijfstraffen*

necrosis | 15-08-15 | 09:19

Slik veel Tolerantie en doe een cursus mindfoolness. Voor de broodnodige geestelijke rust en acceptatie. Want deze hopeloze zaak gaat nog decennia door. Wen er maar aan. Jaar na jaar tientallen miljarden naar Griekenland. Terwijl er geen enkel probleem mee wordt opgelost, en de EU-kliek de winnaar zal zijn.

Fijnstoffer | 15-08-15 | 09:17

@meneer Q | 15-08-15 | 09:06
Op mijn werk hing een keurig briefje van personeelszaken:
De AOW wordt (voor mensen geboren na 1955) vastgesteld op basis van levensverwachting.
Dan weet je genoeg.....

necrosis | 15-08-15 | 09:16

De oudjes kunnen nog wel wat missen.
Koekkeloere | 15-08-15 | 09:09
=
"Oudjes" krijgen al 10 jaar niets meer erbij wel steeds hogere lasten.
Lui met ei-pod, feestjes, flatscreen, autoootjes, vacanties naar verre oorden daarentegen, kunnen nog heeel veel missen.

meneer Q | 15-08-15 | 09:16

Wat hierbij zo schandalig is dat de schuld weer collectief gemaakt wordt. Banken worden weer gered, de superrijken worden nu gespaard vanwege de maatregel dat deposits boven <100.000 ook garant worden gesteld.
En de overige EU landen staan garant voor de ECB.
Als die verlies maakt of moet afschrijven dan wordt het alsnog per ratio verdeel naar de EU landen.

En wat kopen we ermee, alleen meer tijd. Ze proberen het alleen maar te stallen totdat ze de EU verder kunnen emigreren en straks de schuld als geheel kunnen zien op de EU landen en niet op maar 1 land. Dan is het probleem wederom even opgelost totdat het alle landen meetrekt en niet alleen een paar.
Allemaal om mannen in hun troon te houden.

kruz | 15-08-15 | 09:15

necrosis | 15-08-15 | 09:10
Begin van een zin?

Was er ooit enige twijfel of dat geld die kant op zou gaan? Waarschijnlijk zijn ze nu al aan het broeden op een reden om de volgende 100 miljard er achter aan te kunnen gooien.

spoiver | 15-08-15 | 09:15

Het wachten is op Geert die zijn motie van wantrouwen kaart gaat trekken.
Doe het Geert, al was het maar om de verkansie van onze dictators te fucken.

Botte Hork | 15-08-15 | 09:15

We hebben weer wat tijd gekocht. De executie wordt nog even uitgesteld.

Maar iedereen die denkt dat het ooit nog goed komt met Griekenland in deze Europese constructie is natuurlijk compleet van lotje getikt.

VanBukkem | 15-08-15 | 09:13

@mallekater | 15-08-15 | 09:04
Geheel offtopic, maar vanwaar die hoofdletter?

necrosis | 15-08-15 | 09:10

meneer Q | 15-08-15 | 09:06
-
En bij de politie. En het ambulancepersoneel. En defensie. Fuck diegene die de burger hulp kunnen bieden. De oudjes kunnen nog wel wat missen.

Koekkeloere | 15-08-15 | 09:09

@McMarx | 15-08-15 | 09:04
Misschien moeten we ze een handje helpen.
*trekt stalen neuzen aan*

necrosis | 15-08-15 | 09:08

We geven ze eerst nog veel geld en dan schelden we ze het kwijt.EU-logica.

van stampij | 15-08-15 | 09:07

De miljarden, die Nederland moet opbrengen, halen we netjes weg bij de gepensioneerden.

meneer Q | 15-08-15 | 09:06

De miljarden, die Nederland moet opbrengen, halen we netjes weg bij de gepensioneerden.

meneer Q | 15-08-15 | 09:06

@eerstneukendanpraten | 15-08-15 | 09:01
idd de titel moet aangepast worden tot:
De banken zijn gered! (voor de komende maanden)

kapitein_iglo | 15-08-15 | 09:05

@eerstneukendanpraten | 15-08-15 | 09:01
De banken, die binnen een week weer geplunderd worden door Grieken....
Waarschijnlijk zit Tsipras aan zijn volgende steunpakket te schrijven.

necrosis | 15-08-15 | 09:04

Necrosis, omdat de meeste parlementariërs daar belang bij hebben.

mallekater | 15-08-15 | 09:04

Griekenland is niet meer te redden. Of eigenlijk juist wel als ze de EU uitstappen.

Rest In Privacy | 15-08-15 | 09:04

Volgens mij was er destijds een Griekse politicus die de vinger op de stinkende wond wist te leggen.
Waarom betalen die steenrijke reders en de Grieks Orthodoxe kerk geen cent belasting?

necrosis | 15-08-15 | 09:02

Maar de banken zijn weer gered!

eerstneukendanpraten | 15-08-15 | 09:01

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen