achtergrond

Geenstijl

Trucker brengt gel-UK-zoekers (niet) naar Engeland

Bijschrift op Facebook: "Elke internationale chauffeur kent het probleem met de illegalen bij calais en hoe graag deze mensen naar de uk willen vaak kruipen ze dan ook ongewenst in je trailer of palletkist zoals bij mij vorige week het enige lullige was dat ik niet naar engeland ging en de dames dus de andere kant opgingen ondanks dat ze nog gewoon in frankrijk stonden wou ik ze toch ff laten weten hoe het zou voelen om wel de uk te bereiken...." (BRON)
GS Korrelatie: Acuut een standpunt nodig over wat u net gezien heeft? Hieronder een keuzemenu, zodat u voorbereid bent op de #ophef. Instructies: Kwartje inwerpen, nummer kiezen en de mening van uw keus doorgeven aan iemand die het interesseert, bij voorkeur een gelijkgestemde want dat knikt altijd zo lekker instemmend.
1. Het salonfähige publieke standpunt: Gatver, wat een gemeen rotgeintje over de rug van twee hulpeloze medemensen. Zo ga je toch niet met elkaar om!
2. De rationele zakelijke afweging: Volkomen terechte actie van de trucker, die forse boetes riskeert door het oponthoud dat dit soort dolende drifters veroorzaakt. Het wordt tijd dat grensbewaking en verblijfspapieren weer serieus genomen worden om de zorgwekkende expansie van dit soort situaties te stuiten, want ze zijn schrijnend en uitzichtloos voor alle betrokkenen.
3. De morele enerzijds/anderzijds afweging: Sjonge, deze chauffeur is wel een lompe lul hoor. Dit had ook op een andere manier gekund. Maar verplaats je eens in zijn positie: Zou je zelf het risico willen lopen om in Engeland gearresteerd te worden omdat er verstekelingen in je laadruim zitten? Want leg dan maar eens uit dat je ze niet zelf hebt opgepikt. Je móet wel bot zijn als je geen slachtoffer wilt worden van andermans ellende waar je zelf part noch deel aan hebt.
4. De hol-primaire Joop-inie: RACIST! PVV'ER! NAZI! FASCIST! ZEKER OMDAT ZE EEN HOOFDDOEKJE OP HEBBEN! TFOE!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.