Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Wereldnieuws: 'Obama drinkt een Duits biertje'

ANP_32934088.jpg De G7-top begint vandaag. En wat een feest voor wereldleiders dat is. Barack Obama, de eerste zwarte president van de Verenigde Staten, stapte hedenmorgen rond 11 uur uit het vliegtuig in de Duitse deelstaat Beieren. Hij werd onthaald door inhuurduitsers die zich voor de gelegenheid in lokale lederhosen en degelijke dirndls gehesen hadden om een erehaag te vormen voor de president, die zich meteen een groot glas Duits witbier liet schenken om zijn aankomst te vieren. "Ik ben mijn leren tuinbroek vergeten", grapte de sympathieke leider ook nog. Wereldnieuws! Daarna stapten hij, Angela Merkel en diverse andere wereldleiders in een helikopter naar Schloss Elmau Luxury Spa, Retreat & Cultural Hideaway, een vijfsterrenhotel (website) net onder Garmisch-Partenkirchen en hemelsbreed zo'n 150 kilometer van Berchtesgaden, waar een vroegere Duitse wereldleider, ene Adolf Hitler, een luxe buitenverblijf voor nazi-bobo's bestierde. Prachtige omgeving dus. Ideaal voor vergaderwerk op wereldniveau. Maar waar gaat de G7 eigenlijk over? Dat weet niemand, want Obama dronk bier en dat is sowieso belangrijker. LIVE: Na de breek: Livebeelden tegendemo met vrolijke Duitse punk, via RT (maar niet bij de NOS). Oh wacht. De NOS schrijft nog wel de hand out van de vergaderagenda over. Zo gaan de wereldleiders de Oekraïense kwestie oplossen. Zonder de Russen, want die zijn niet welkom in Berchtesgaden Schloss Elmau. Volgens EU-baasje Donald Tusk heeft Poetin geen waarden en de andere aanwezigen wel. Vandaar. Niemand van het journaille die zich vervolgens afvraagt welke waarden dat precies zijn, en waarom de Koude Oorlogstaal die EU, VS en NAVO tegen Rusland bezigen wel binnen die waarden vallen. Rusland is stom, rest van de wereld is goed. Zo simpel is het, weten we dankzij de kiene duiding door de media. De G7 (door NOS aangeduid in de "we"-vorm) gaat ook Ebola-epidemieën in de toekomst voorkomen. Hoe dan, en waarom denken mannen met stropdassen en vrouwen in mantelpakken in dure resorts dat ze epidemische ziekte kunnen voorkomen? Dat staat er niet. "We" gaan er trouwens ook voor zorgen dat de aarde niet meer dan 2 graden opwarmt, schrijft de NOS namens de G7. Want ook de opwarming van een planeet die door een hard groeiende menselijke sprinkhanenplaag wordt leeggezogen en kaalgevreten, kan worden voorkomen vanuit een huurzaaltje in een poepsjiek resort. Nou ja, als de persbriefing het zegt, zal het wel zo zijn. Ook ISIS en de vervuiling van de oceanen worden dit weekend opgelost, zo spiegelen NOS, ANP en daarop aangesloten overtikmedia ons voor. En Griekenland staat officieel niet op de agenda, maar ook daarvan weet de Staatsomroep: regelen de wereldleiders gewoon ff, daar in Beieren. Want Juncker en Lagarde zijn er ook. Dus dat komt ook al goed deze dagen. Fijn.
Demonstraties zijn er gelukkig nauwelijks. Er worden 38.000 agenten ingezet, lezen we terloops, alsof het de normaalste zaak van de wereld is. "Demonstranten zijn nauwelijks welkom bij de G7-top. Afgesproken is dat maximaal 50 van hen zich binnen zicht- en gehoorsafstand van slot mogen staan", zeggen NOS en ANP. Toch benieuwd: is die afspraak mét de demonstranten gemaakt, en waren ze het er mee eens? Of vinden NOS en ANP het niet meer dan logisch dat TTIP-demonstranten, antiglobalisten en overige mondige burgers ver weg van de top worden gehouden, opdat ze alleen achteraf kunnen lezen over de voldongen feiten papieren fopafspraken die zijn bedisseld over onderhandelbare wereldproblemen nauwelijks door menselijk handelen te sturen economische, klimatologische, virologische en interhumanitaire crises? ANP_32934082.jpg Ohja, haha, nog een leuke G7-anekdote: Obama (wiens NSA de telefoon van Angela Merkel afluisterde, en die de Duitse inlichtingendiensten liet spioneren bij ándere bevriende landen, waaronder Nederland), zei trouwens ook nog "Grüss Gott" en toen ging iedereen lachen en klappen. Bij de Staatsomroep vonden ze het allemaal fantástisch. De G7 is nu al een groot succes. Het biertje van Obama was overigens alocholvrij. Dat weten we dan weer wel.
ANP_32934125.jpg ANP_32934157.jpg ANP_32934222.jpg

Reaguursels

Inloggen

@Manouchka Illtenburg | 08-06-15 | 05:57 "Objectieve mensen die het opnemen voor Rusland zijn schaars (…) Daarom is het gemakkelijk vermoedden dat iemand die het opneemt voor Rusland persoonlijke of commerciele motieven [betaald door het Kremlin] daarvoor heeft die niet op de ratio zijn gestoeld.
.
Samengevat: Jij kan je niet voorstellen dat anderen niet met je vooringenomenheid meegaan, of je zelfs tegenspreken. Mochten ze dat wel doen, dan verdenk jij ze er meteen van moreel corrupt te zijn ["uit persoonlijke of commerciele motieven"]. In zekere zin redeneer je dan als een stereotype exponent van het anti-intellectuele dogmadenken: Degene die met mij mee-lult is mijn vriend, en degene die dat niet doet is een soort poetintrol. Dus als ik je zeg dat de NAVO haar afspraken heeft geschonden, wat een bijzonder ter zake doend controleerbaar feit is waar jij niks van wil weten, dan vind jij mij niet objectief en in het slechtste geval irrationeel en een trol. Dat het de waarheid is interesseert je niet: gewoon de kop indrukken. Heel onaangename mentaliteit is dat, moet ik je zeggen.

ben kokhals | 08-06-15 | 13:42

Mja, misschien een idee om de kosten uit linkse praatjes te halen? Het zijn immers enkel linkse boeroepers die daar staan te zwaaien met hun genocide-vlaggen. De linkse politiek is verantwoordelijk, dus de linkse politiek betaalt ook maar.

Piet van het Padje | 08-06-15 | 11:59

@Manouchka Illtenburg | 07-06-15 | 22:31

Dat is vrijwel elk land, ik woon zelf in de 51st state .... en die ligt diep in Azie kan ik u vertellen.

Maar de VS is naarstig op zoek naar hechte samenwerking ipv hechte afzet. Zoals van Baalen zich tijdens de persco zo mooi versprak: de TTIP is het begin van een veel hechtere samenwerking tussen de VS en EU.

Dop in Osaka | 08-06-15 | 09:39

Obama roept:" Grüss Gott" en Het NOS-journaal gaat dat dan vertalen: 'Goedemorgen'.
Bang om minderheden te kwetsen?

philia | 08-06-15 | 09:39

Bij de de Volkskrant stond dat de demonstranten met veel ''machtsvertoon'' verdreven werden , en dat is een democratische rechtstaat als de EU? Als onze leiders zoiets zien op het Rode Plein krijgen ze een ontploffingsgevaar, Laat me niet lachen, wat een slaapwandelende dictatuur.

eik796 | 08-06-15 | 09:39

Je mag van mij alles zeggen, wees vrij. Ik vind alle standpunten interessant, zelfs als deze betaald zijn door het Kremlin. Het is gewoon een gevoel dat ik krijg bij sommige reaguurders, zo van: Dat is GeenStijl redactie, Joop redactie, Kremlintrol, PVV-fanboy, overheidsmedewerker of partijpersvoorlichter. Moet ook die speculatieve hokjesgeest een beetje aan kant houden.
Een nieuwe wereld-olie-oorlog, waar is dat goed voor? Nu... niet niets. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Duitse vliegtuigen uit het begin en aan het einde van de Tweede Wereldoorlog: Een periode van 5 jaar en we konden de komende 50 jaar er op voortborduren. Zo schieten ook Isrealische IT-bedrijven als paddestoelen uit de grond, na grondige opleiding in het IDF.
Dat er ook Amerikaanse trollen zijn is mij wel duidelijk. Waarschijnlijk ook in deze draad. Dat maakt echter het astro-turven van wereldmachten meer verdacht, niet minder.
Rusland en China zijn volgers, copycats. Als er iets uitlekt, zoals een Kremlintrollenleger, dan kun je er prat op gaan dat ze zoiets van het Amerikaanse leger hebben afgekeken. Na Vietnam wist Amerika dat steun voor een oorlog in de publieke opinie wordt uitgevochten. Nu alleen nog maar "embedded" journalisten in een strak georganiseerd toneelstukje waar Noord-Korea nog een puntje aan kan zuigen.
Sociale media is te gemakkelijk te beinvloedden als overheidsspeler. Helaas ook GeenStijl tegels en helaas ook de Nederlandse Wikipedia. Ik schat dat twintig trollen een discussie kunnen ontaarden of de opinie een bepaalde kant op kunnen duwen. Alhoewel, op GeenStijl luisteren reaguurders toch niet naar elkaar. Voor Wikipedia is twee editors-in-de-zak genoeg.
Greenwald... niet dat hij geen gelijk heeft ( wiki.echelon2.org/wiki/Persona_Managem... ), maar deze man wordt bespeeld door Rusland (niet betaald, maar uit ideologie). WikiLeaks van hetzelfde (wel betaald en gevoed). Wanneer was de laatste leak uit Rusland of China? Snowden een held natuurlijk, maar nu vooral een Russische held. Karl Koch en Boris Floricic gingen hem voor.
Objectieve mensen die het opnemen voor Rusland zijn schaars. Dit omdat je lastig met droge ogen kunt beweren dat Amerika zo slecht is in oorlogvoeren, als Rusland weer een land annexeerd, of een opzichtige false flag uitvoert (ook beide van de Amerikanen afgekeken). Daarom is het gemakkelijk vermoedden dat iemand die het opneemt voor Rusland persoonlijke of commerciele motieven daarvoor heeft die niet op de ratio zijn gestoeld.

Manouchka Illtenburg | 08-06-15 | 05:57

@Manouchka Illtenburg | 07-06-15 | 22:08 "Ik dacht altijd dat ben kokhals onderdeel was van het trollenleger uit het Kremlin."
.
Nee, ik ben geen Ruslandfan, mocht je dat hopen. Maar wanneer iemand uit zijn nek kletst mag ik daar dan niks van zeggen? Fijne meningsvrijheid is dat. Het gaat hier over een potentiële oorlog, Illtenburg, en daartoe moet je het hele beeld voor ogen hebben, niet dat van de stokers alleen. Komt bij dat de Amerikanen al teveel jongemannen verloren hebben of voor het leven verminkt in zinloze oorlogen, en daar hoeft niet nog weer een zinloze oorlog bij (terwijl achter hun rug om, thuis de Constitution wordt afgebroken), vind je niet?
Maar gezien de konijn-in-koplamp reacties op gewone, controleerbare maar ondergestofte feiten is het natuurlijk niet ondenkbaar dat juist sommige "poetinfan" roepers een linkje met Europa's "Troll Patrol" hebben www.zerohedge.com/news/2013-02-08/fara... of zo'n kwestie zijn die Greenwald aanstipte: "... secret documents…reveal how western intelligence agencies are attempting to manipulate and control online discourse with extreme tactics of deception and reputation-destruction". Of men kijkt alleen maar teevee en weet niet beter. Dat kan ook nog.

ben kokhals | 08-06-15 | 03:47

38.000 agenten en geen demonstranten. Dat begrijp ik dan weer niet.

islammoe | 08-06-15 | 00:45

@ baard van troje
de Amerikaanse economie (industrie) redde nog veel meer landen in de Tweede Wereldoorlog, je alu-hoedje zakt scheef
En Obama drinkt er nog een op bufferstaat no.1 sinds 1945

H.Bakker | 07-06-15 | 23:11

@Archy Bunker | 07-06-15 | 21:05
Tuurlijk hakt Rusland alles wat los en vast zit. Zo ook China. Toch is het destructiefste overheidsgemaakte virus het Stuxnet virus. Toch is Echelon als sinds begin de jaren 90 Europese bedrijven economisch te bespioneren. Waarom denk je dat Philips geen speler van betekenis meer is? Waarom dat Fokker geen trots meer is? Waarom Lernout & Hauspie stukmoest?
Toen de muur er nog stond in Berlijn werden hoge billboards geplaatst aan Westerse zijde. Daarop mooie vrouwen, Coca Cola en snelle auto's. Dat is Nederland nog steeds. Een afzetmarkt van de Amerikaanse cultuur.

Manouchka Illtenburg | 07-06-15 | 22:31

Ik dacht altijd dat ben kokhals onderdeel was van het trollenleger uit het Kremlin. www.theatlantic.com/international/arch...
Maar dan nog. Dat is interessanter dan eencellige PVV-stemmers die hier als schimmel op de tegels nederdalen. En overheidsreaguurders zijn zo erg nog niet. Het plakt meer als het de opiniemakers zelf zijn.
Oproepen om de AIVD hier de IPs te laten doorlichten is mogelijk nog dictatorialer dan Russische propaganda. Als ik hier "Royal Dutch Shell" typ dan komt dat ook in het bakje van een betaalde PR-medewerker. Daar moeten we niet naief over zijn.

Manouchka Illtenburg | 07-06-15 | 22:08

Ik vind dat we dit gedachtengoed niet moeten negeren. Obama is toch zeker Sinterklaas niet. Waarom wordt hij telkens zwartgemaakt? Daar krijg je toch een puntmuts van.
Ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat men de culture achtergrond wil afromen en het Amerikaanse model wil na-apen. Dan kanye nog zo hard roepen, maar je moet als president zijnde echt roeien met de riemen die je hebt.

Manouchka Illtenburg | 07-06-15 | 21:57

Hefe Weissbier, het lekkerste bier dat er is!

J. Jarig | 07-06-15 | 21:13

Het zou wijs zijn van de AIVD om de IP=adressen van de Poetin fanboys, eens na te trekken, ze zijn erg stil na mijn reactie van 19:30 uur betreffende de hackers.

Archy Bunker | 07-06-15 | 21:05

Het zou wijs zijn als de G7 voor de verandering eens ophield om zich met diverse buitenlanden te bemoeien. Genoeg rotzooi in de eigen territoria om aan te pakken.

De Vrijlansier | 07-06-15 | 20:46

Het staat @ben kokhals en alle pro-Russische fanaten hier op GS vrij om te verkassen uit het dictatoriale EU en te vertrekken naar het o-zo vrije Rusland.
De groeten nog aan die lieve Poetin!

eetvis | 07-06-15 | 20:23

-weggejorist-

sypon83 | 07-06-15 | 20:01

Tja, en de voortdurende aanvallen van Russische hackers, op Amerikaanse overheids netwerken, zijn een teken van vriendschapsbanden. Net als de inbraken bij Nederlandse high tech bedrijven. De russentrollen hier aanwezig, is hetzelfde als klaagnegers, eerder gevlucht uit eigen land, en nu schoppen tegen degenen die onderdak geven en aan de vreet houden. Nu nog goedkope tickets oom naar het ,thuisland, op vakantie te aan.

Archy Bunker | 07-06-15 | 19:30

De tweede wereld oorlog redde de amerikaanse economie, en sinds die tijd is het permanent oorlog... als het stopt gaat amerika failliet.
Amerika staat als het ware omgekeerd met zn rug tegen de muur... vrede is fataal.

baard van troje | 07-06-15 | 19:20

@ben kokhals | 07-06-15 | 16:10
Wat een onzin, blabla "staatsgrepen en agressieve oorlogshitserij" is juist en vooral typisch Russisch, die Russen hebben altijd minderwaardigheidscomplex, daarom zoeken ze vaak ruzie met alles en iedereen, de fascistische islam is het ergste wat je kunt hebben, maar Rusland mag je gerust op de 2de plaats zetten als het om fascisme gaat, jij wilt in Rusland niet eens dood gevonden worden, als je de EU erg vindt, dan is Rusland nog vele malen erger dan de EU.

Amerika kun je niet eens met Rusland vergelijken, Amerika is niet perfect, maar de VS is qua mensenrechten, vrijheid en democratie een verademing als je het met Rusland vergelijkt.

Wonderful-Life | 07-06-15 | 19:13

@accijnstoerist | 07-06-15 | 18:06
Goed commentaar. Men wordt via de msm volgepropt met het idee dat al het slechte door de Russen komt (behalve het weer dan). Daarbij wordt een lange voorgeschiedenis sinds 1990/91 weggestopt waarin met name Washington zich de baas van de wereld achtte, en die positie snel wilde veiligstellen (zie bijv. de "The Project for the New American Century"). Daartoe werden verdragen en afspraken aan de laars gelapt, maar ook de burgers voorgelogen wanneer het zo uitkwam (denk aan Irak, Libië). Rusland heeft dat allemaal geslikt, met die oprukkende NAVO, maar Oekraine is kennelijk net iets teveel van het goede. Wel laat, maar toch begrijpelijk lijkt mij.
Allemaal niet in de MSM, wel in de echte wereld.

ben kokhals | 07-06-15 | 18:34

@Piet Karbiet | 07-06-15 | 16:42
1 e, te veel.
Het is negEr, niet Negeer. . .

h65485665 | 07-06-15 | 18:30

Maar nog steeds geen oplossing tegen een verkoudheid.

BBmetR | 07-06-15 | 18:14

@ ben kokhals | 07-06-15 | 17:47
Kritisch zijn op een supermacht is broodnodig en goed, maar Amerika neerzetten als het grote kwaad, daar kan ik niets mee. Ik vind het ronduit potsierlijk.
Lewis | 07-06-15 | 17:51

Toch hebben de velen er geen problemen mee om Rusland op een dergelijke manier weg te zetten, dus ik vind dit broodnodig voor het evenwicht. Want wat in het westen en bij de eu gebeurt, is ook allerminst fris te noemen.

accijnstoerist | 07-06-15 | 18:06

Lewis | 07-06-15 | 17:51 "Amerika neerzetten als het grote kwaad, daar kan ik niets mee. Ik vind het ronduit potsierlijk."
.
Niet Amerika zet zich te kijk, ook niet "de Amerikanen", maar Washington DC. Verder zou ik niet weten of bijvoorbeeld de 2.7 miljoen Irakese slachtoffers van de Washingtonse interventies in dat land het potsierlijk vinden als je op die zinloze oorlogen en desastreuze 'regime changes' wijst.

ben kokhals | 07-06-15 | 18:01

alle warmongers verzaaaaaameluh !

(c)ZWITSUL | 07-06-15 | 17:53

@ ben kokhals | 07-06-15 | 17:47
Kritisch zijn op een supermacht is broodnodig en goed, maar Amerika neerzetten als het grote kwaad, daar kan ik niets mee. Ik vind het ronduit potsierlijk.

Lewis | 07-06-15 | 17:51

@deepblue | 07-06-15 | 17:15 "Weet niet hoor, maar misschien de waarde van geen landen bezetten…"
.
Ben ik mee eens. Stop met landen overhoop halen en bezetten. "All of the Countries which the US Regime Changed…Have Descended into Brutal Chaos" www.washingtonsblog.com/2014/07/iraq-a... Hier nog wat bezettingen, staatsgrepen en oorlogen in een handzaam overzichtje: pbs.twimg.com/media/B-S4A3tCAAI7dz6.j...

ben kokhals | 07-06-15 | 17:47

Kwestie van tijd dan heeft Griekenland de Roebel ingevoerd en heeft de Russische vloot op Rhodos en Kreta er een nieuwe haven bij.

mrvandale | 07-06-15 | 17:45

tripledutch 17:21. nee hoor ik blijf bij groen.

Rest In Privacy | 07-06-15 | 17:43

@FW Ta-183 Huckebein | 07-06-15 | 17:05 "Herinner je nog het verdrag dat Rusland de territoriale integriteit van Oekraine garandeerde in ruil voor het terugsturen van alle UA kernwapens naar Rusland?"
.
Hier ga je al mis. In het Boedapest Memorandum erkennen de Verenigde Staten en Rusland de territoriale integriteit van Oekraine. Op deze basis, met name de die VS garantie, wilde Rusland de troepen en kernwapens die de USSR er gestationeerd had, terugtrekken. Heeft dat ook netjes gedaan. De marinebasis op de Krim zou het behouden, met ca 20.000 militairen, en er een huur voor betalen. De VS heeft dit memorandum op grove wijze geschonden.
De rest van je msm-kletspraat is geen beginnen aan, maar misschien kan het geen kwaad erop te wijzen dat de NAVO geen centimeter naar het Oosten zou uitbreiden. Met die garantie mocht Duitsland herenigen en trok Rusland de USSR troepen terug. En wat gebeurde er? De NAVO is nu aan de grens met Rusland aan het paraderen met tanks en klaagt dat aan er de andere kant van de grens Russen zijn. En gooien er nog een potje agressieve demonisering overheen ook.Als je "growth and jobs" wil , en welvaart en vrede, dan ga je niet zo met je buren om.

ben kokhals | 07-06-15 | 17:39

@ 1nfidel | 07-06-15 | 16:35
Ik ben het volmondig met je eens, maar volgens mij moet je beter lezen waar ik op reageer en hoe ik mijn tegel dus bedoel.

Lewis | 07-06-15 | 17:29

Stelletje arrogante kwasten in Europa gedragen zich als het schoothondje van de VS. Waarom geen samenwerking met Rusland? Bovendien komt een oorlog hier de VS wel goed uit. Pas op...

PG4161 | 07-06-15 | 17:22

hurenisvoorpaupers | 07-06-15 | 17:10
Echt he? Wat een simpele figuren heb je er hier ook bij zitten.. onglooflijk. Als morgen in de krant staat dat de lucht rood is komen ze allemaal vertellen dat de lucht rood is, zo simpel zijn ze.

tripledutch | 07-06-15 | 17:21

Weet niet hoor, maar misschien de waarde van geen landen bezetten en burgervliegtuigen uit de lucht knallen? Zo maar paar voorbeelden.

deepblue | 07-06-15 | 17:15

Ja, er was een staatsgreep in de Oekraine, en ja, de EU was daar niet netjes. Maar Poetin heeft daar zelf aan meegewerkt door een corrupte kliek in het zadel te helpen houden, dan moet je niet huilie huilie doen als de bevolking eens een keer in opstand komt. Zij sturen militairen zonder herkenningstekens met zware geavanceerde wapens, die ook nog eens een verkeersvliegtuig met nogal wat Nederlanders neerschieten (herinner je dat het volgens hen een UA Sukhoi was? Toen het een Buk-raket bleek was de Sukhoi opeens vergeten en was het een UA Buk.

......

Joh, heb je dat allemaal onthouden van de Telegraaf? Knap hoor!

hurenisvoorpaupers | 07-06-15 | 17:10

van Rossem:

1) Donald Tusk is een Pool, en Polen hebben al een paar honderd jaar ervaring met de Russen, inclusief bezettingen, geheime diensten en Russische aanvals-oorlogen. De mening van een Pools politicus (en dan ook nog een verstandige) is daarom 7.264.913 x zoveel waard als die van een GS columnist (sorry vR maar ik kan er niets anders van maken, ik kom al 32 jaar in Polen, ken ze inmiddels heel goed...)

2) je kan die Koude Oorlogs-taal natuurlijk ook eens linken aan Poetin c.q. de Russen: zij bezetten delen van Georgië (Abchazië en Zuid-Ossetië) en de OekraIne (de Krim en Oost-Oekraine). Herinner je nog het verdrag dat Rusland de territoriale integriteit van Oekraine garandeerde in ruil voor het terugsturen van alle UA kernwapens naar Rusland? Ja, er was een staatsgreep in de Oekraine, en ja, de EU was daar niet netjes. Maar Poetin heeft daar zelf aan meegewerkt door een corrupte kliek in het zadel te helpen houden, dan moet je niet huilie huilie doen als de bevolking eens een keer in opstand komt. Zij sturen militairen zonder herkenningstekens met zware geavanceerde wapens, die ook nog eens een verkeersvliegtuig met nogal wat Nederlanders neerschieten (herinner je dat het volgens hen een UA Sukhoi was? Toen het een Buk-raket bleek was de Sukhoi opeens vergeten en was het een UA Buk. Herinner je de opstandelingen die enkele minuten later trots twitterden een Antonov te hebben neergehaald? en dat er die dag helemaal geen ander vliegtuig is neergehaald dan MH17?). Zij (be)dreigen al vele jaren de Baltische Staten, compleet met provocaties (zoals het uitvaardigen van een internationaal aanhoudingsbevel tegen voormalige dienstplichtige Litouwers, Letten en Esten welke begin jaren '90 het Rode Leger verlieten na het uitroepen van de onafhankelijkheid aldaar). Zij vroegen de Baltische Staten 2x zoveel voor gas als ze aan ons vragen, om ze zo economisch schade te berokkenen en ze uit te roken; zij vervalsen doelbewust satelietbeelden, hitsen de Russen op tegen Oekraine en de EU,

FW Ta-183 Huckebein | 07-06-15 | 17:05

(o, voordat ik het vergeet: op enkele dingetjes na ben ik zeer tevreden over de EU. Mijn werkgever had een stuk minder orders wanneer er géén EU zou zijn geweest)
Hunebedbouwer | 07-06-15 | 16:32
.

Fijn joh voor je werkgever, maar hoe zit met jouw pensioen door dezelfde EU, Stockholmpje van me!

hurenisvoorpaupers | 07-06-15 | 16:55

@Hunebedbouwer | 07-06-15 | 16:32 "Die tegendemonstranten, dat is nu juist extreem links krakerstuig. En die zijn nu opeens lief? Bizar."
.
Het is ook nooit goed. En wie zegt dat het allemaal "krakerstuig" is?

ben kokhals | 07-06-15 | 16:49

1nfidel | 07-06-15 | 16:35 "We blokkeren Rusland omdat dat land verantwoordelijk is voor het neerhalen van een passagiersvliegtuig vol Nederlanders..."
.
Nou, dat is een 'conspiracy theory' die je nog weinig hoort sinds "the White House permitted US intelligence officials to tell reporters that there is no evidence of the Russian government’s involvement."
Interessant verder is dat jij op een orwelliaanse manier alles omdraait. Heel interessant.

ben kokhals | 07-06-15 | 16:45

@ Lewis | 07-06-15 | 16:11
We blokkeren Rusland omdat dat land verantwoordelijk is voor het neerhalen van een passagiersvliegtuig vol Nederlanders en daar voor weg loopt en de waarheid constant verdraait. Omdat Rusland zijn buurlanden destabiliseert met militairen in uniform zonder merktekens. Omdat Rusland massaal trollen inzet om in het buitenland de interne discussies in de media te beïnvloeden. En omdat Putin aantoonbaar een leugenaar is die iedereen zand in de ogen strooit. Wil je nog meer redenen?

Maar is de waterkoeler op afdeling 3 al gemaakt?

1nfidel | 07-06-15 | 16:35

Nu denken die Duitsers dat Amerikanen zwart zijn. Obama leert in ieder geval dat vrouwen hier met een hondenriem om lopen.

Maxime_Hartmand | 07-06-15 | 16:34

@overVecht | 07-06-15 | 15:27
.
Gij ook.
.
Toch vind ik het vreemd dat een mooibier helegaar uit Beieren 5 x goedkoper kan zijn dan een lokaal biertje hier. Ja, de prijs van hop is gestegen, me hoela.

Piet Karbiet | 07-06-15 | 16:33

Grappig.. er word hie op GS normaal gesproken nogal afgegeven op extreem links. Die tegendemonstranten, dat is nu juist extreem links krakerstuig. En die zijn nu opeens lief? Bizar.
(o, voordat ik het vergeet: op enkele dingetjes na ben ik zeer tevreden over de EU. Mijn werkgever had een stuk minder orders wanneer er géén EU zou zijn geweest)

Hunebedbouwer | 07-06-15 | 16:32

@ ben kokhals
Vooruit dan maar.

Lewis | 07-06-15 | 16:32

Zoals JFK zei "Ich bin win Frankfurter" kan Obama nu zeggen "Ich bin ein Schultenbrauer"

Osdorpertje | 07-06-15 | 16:29

Dat zouden ze dan speciaal voor deze gelegenheid gebrouwen moeten hebben, Karg heeft geen alcoholvrij bier. Dat is in Beieren ook hetzelfde als vloeken in de kerk, "alcoholvrij bier". Gibt's den das überhaupt?
Lijkt me heel stug.

Stormageddon | 07-06-15 | 16:28

Karg! Da's inderdaad opperbest bier uit het mooie Murnau. 1 van de lekkerste Hefe-Weizen's die ik ken.
www.karg-weissbier.de/de/karg-weissbie...
Enfin, toch wel bijzonder om een moslim een biertje te zien drinken in het openbaar.

@Ik reaguur al 5 jaar | 07-06-15 | 14:28
Onzin. Het is geen Dunkel, het is gewoon een standaard Helles Weißbier in een traditioneel glas van een halve liter. Weißbier wordt eigenlijk nooit per liter geschonken. Een gewoon helles bier komt in principe ook altijd standaard in een halve liter als je niet aangeeft dat je ein volles Maß wilt. Je lult uit je nek.

Stormageddon | 07-06-15 | 16:20

@Lewis | 07-06-15 | 16:11 "probeer het nóg simplistischer voor te stellen, je kunt het vast."
.
Nee, daar moet je het mee doen.

ben kokhals | 07-06-15 | 16:14

Meeroever 15:08
.
Tja. En ik heb weer liever dat mijn arm er af gehakt wordt met een scherpe bijl dan met een keukenmes, maar als het even kan behoud ik mijn arm gewoon liever...
.
Rationalisaties... zucht. Zowel de EU als de Russische staat zijn zware criminele bendes die niets met individuele rechten hebben. En daarom zijn beide moreel verderfelijk. Dat is het belangrijkste. Dat de ene bende net iets crimineler is dan de andere?
.
Het zal. Niet relevant.

De Libertariër | 07-06-15 | 16:13

@ ben kokhals
Dus wij boycotten Rusland omdat dat land niet doet wat Washington dicteert?
Kom, probeer het nóg simplistischer voor te stellen, je kunt het vast.

Lewis | 07-06-15 | 16:11

Wonderful-Life | 07-06-15 | 16:01 "ik snap echt niet waarom sommige mensen hier zooo Pro Rusland zijn."
.
Relax! Je kunt je namelijk ook afvragen waarom sommigen zo fanatiek en fel anti-Rusland zijn. "Amerikaanse propaganda?"
Misschien zijn er die anders dan jij, gewoon een duidelijker beeld hebben van wat mis is en wat er speelt, en/of tegen staatsgrepen en agressieve oorlogshitserij zijn. Die zijn niet zo onder de indruk van dat gedemoniseer.

ben kokhals | 07-06-15 | 16:10

@Meeroever | 07-06-15 | 15:08

Als burger van Nederland zijn Rusland en EU gelijkwaardige bedreigingen voor mijn vrijheid, veiligheid, en welbevinden. Putin is slechts een fase verder dan de EU qua dictatoriaal gedrag. Slechts één verschil, Putin verbergt het niet meer, de EU nog slechts mondjesmaat.
.
Ik begrijp u dan weer niet. Dit zijn twee kwaden waar je niet tussen wil kiezen. Allebei vijand.

Parel van het Zuiden | 07-06-15 | 16:07

@Jee-dee | 07-06-15 | 15:48
Zeker. Want als het niet de bedoeling is, dan dromen ze er vast wel van. Het is ook in lijn met Agenda 21 van de VN, nog zoiets waar de msm angstvallig over zwijgt.

ben kokhals | 07-06-15 | 16:03

@Onze man in Mockba | 07-06-15 | 14:12
Wij hebben hier vaak over betutteling van de overheid in het dagelijkse leven van mensen, tja, maar in Rusland is dat nog vele malen erger, dus ik snap echt niet waarom sommige mensen hier zooo Pro Rusland zijn. Of reaguurt de KGB ook mee op GS?! Dat kan ook natuurlijk, Russische propaganda.

Wonderful-Life | 07-06-15 | 16:01

Meeroever | 07-06-15 | 15:08
Zwart wit denken is geen goed idee.
Beide zijn slecht bezig in mijn ogen.
TTIP, MH17, Oekraine, dat fucking gezuig in Brussel, etc.

GateKeeperNL | 07-06-15 | 15:49

ben kokhals 15:45. De mensen kunnen dan echt geen kant meer op. Zou dat niet de bedoeling zijn van die bende?

Rest In Privacy | 07-06-15 | 15:48

@je suis bier | 07-06-15 | 15:27 "Al die wereldleiders komen jaarlijks meerdere keren bij elkaar maar toch neemt alle shit in de wereld toe".
.
Causaal verband, dat kan ook nog.

ben kokhals | 07-06-15 | 15:43

Dus voortgaande boycott van Rusland (gewoon, omdat het niet doet wat Washington commandeert); verplichte vaccinaties behalve voor de boven ons gestelden (hoewel die "manmade" ebola vooral mensen trof met weinig weerstand tegen infecties, en de vaccinaties weleens als bijwerking kunnen hebben dat het steriliseert); meer klimaat- en uitadem-tax (hoewel die global warming een hoax is), en contant geld verbieden. De 'cashless society' van de banksters. Wel zo gemakkelijk voor woekertaxen, bail-ins, negatieve rentes, boetes en straffen en de FIOD en geheime dienst. De mensen kunnen dan écht geen kant meer op. Gotcha!

ben kokhals | 07-06-15 | 15:40

Al die wereldleiders komen jaarlijks meerdere keren bij elkaar maar toch neemt alle shit in de wereld toe. Zouden ze dan echt alleen maar orgies en zuipfeestjes houden ipv echt vergaderen.

je suis bier | 07-06-15 | 15:27

@Piet Karbiet | 07-06-15 | 15:05

Proost goos. Ik ga een Kanon opentrekken. Je brengt mij op ideeën... mooi.

overVecht | 07-06-15 | 15:27

@Ik reaguur al 5 jaar | 07-06-15 | 14:28
• Standaard 1-liter glazen. Was dat maar zo, Hiero.
Moet je eens zien wat je nu krijgt, bij het Rembrandtplein.
EN Hoeveel het wel niet Kost, daar gaat mijn salaris. . .

h65485665 | 07-06-15 | 15:19

Die Donald Tusk zou eens moeten leren hoe je een hond traint. Als je hem vaak genoeg slaat, zal hij namelijk een keer gaan bijten. Maar beledig de slapende reus gewoon lekker verder.

Boerenbrandtlul | 07-06-15 | 15:18

@Piet Karbiet | 07-06-15 | 14:41
• Kleuter Piet Karbiet, vindt Neger, wel een lekker woord, niet?
Neger dit, Neger dat. Daar gaan we meer van horen bij Piet Karbiet.
Poep aan je schoen.

h65485665 | 07-06-15 | 15:12

Ik snap niet dat mensen de EU zien als een groter kwaad dan de dictatuur van poetin. Ik leef liever in een land lid van een organisatie met slechte trekken dan in een dictatuur als rusland.

Ik hoop dat Oekraïne al wapentuig ontvangt uit het westen om de russische pantsereenheden uit te schakelen. Dat het een dure oorlog voor poetin mag worden.

Meeroever | 07-06-15 | 15:08

@overVecht | 07-06-15 | 14:42
.
Nou, proost dan maar. Zum Wohl!
en.wiktionary.org/wiki/zum_Wohl
Alweer uit de kerker?

*op fiets nieuwe patronen halen doet*

Piet Karbiet | 07-06-15 | 15:05

Volgens EU-baasje Donald Tusk heeft Poetin geen waarden en de andere aanwezigen wel.

Donald Franciszek Tusk, en wie heeft jou uitgenodigd?, vicepresident van het 4e rijk! oeps jezelf nu weet ik het weer.

NB-Stb | 07-06-15 | 15:05

Maarhu moslims mogen toch geen alcohol?

de uitbater | 07-06-15 | 15:02

ach als ze alle wereldproblemen in Beieren niet oplossen
gaan ze gewoon in Oostenrijk verder

janneman1977 | 07-06-15 | 14:59

Rusland over Poetin is best stom, ja.

Lewis | 07-06-15 | 14:57

De Westerse media" God drinkt ook een biertje. Publieke omroep modus off: Niet gek voor een moslim uit Kenia. Maar hoe heet het ook al weer als je zuipt als moslim zijnde om je doel te verwezenlijken: Het avondland Islamitisch!

hurenisvoorpaupers | 07-06-15 | 14:57

@ overVecht 14:45

Ik hoop dat je hem dan een Berliner Kindl hebt aangeraden i.p.v. een Weissbier.

filibuster | 07-06-15 | 14:53

Old_Spice | 07-06-15 | 14:38
+1000

HotPotato | 07-06-15 | 14:52

Belachelijk natuurlijk dat Italië er ook bij mag zijn.

VanBukkem | 07-06-15 | 14:52

Belangrijkste vraag is: heeft Obama z'n glas wel helemaal leeg gedronken.

Rest In Privacy | 07-06-15 | 14:50

Moedig van hem om zich daar te mengen onder die "übermenschen"... kuch..

Gefundenes Fressen | 07-06-15 | 14:48

sinar2 | 07-06-15 | 14:44
De gek hier ben jij.
Putin heeft helemaal geen belang bij een globale oorlog.
Gewoon wat grondstofjes verkopen en wachten tot het Westen vanzelf instort.

HotPotato | 07-06-15 | 14:47

@KarelMarks | 07-06-15 | 14:18

Ooit een Nederlander uit zijn pan zien gaan tegen een serveerster in Berlijn in steenkool Duits.

Dit is kein witbier. Witbier das is ist Hoegaarden. Weisst du was Hoegaarden ist? Dás ist weisbier!..

Op een gegeven moment naar de man toegelopen toen de serveerster er wel klaar mee was om het verschil uit te leggen.

overVecht | 07-06-15 | 14:45

@Meeroever | 07-06-15 | 14:40
Met het negeren, uitsluiten en onnodig schofferen van je tegenstander zoals Tusk nu doet maak je het er niet beter op. Wat denken ze hier mee te bereiken behalve dat de boel echt uit de hand gaat lopen?
Dit is nu dus het ideale moment voor Poetin om in eigen land hier zijn voordeel mee te doen om te zeggen dat het Westen niet wil onderhandelen. En daar is uiteindelijk niemand bij gebaat want Poetin is een gevaarlijke gek die op deze manier de bevolking inderdaad kan opjutten tot een oorlog.
.

sinar2 | 07-06-15 | 14:44

"... bijeenkomst van de leiders van de belangrijkste industriestaten. De groep omvatte het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan en de Verenigde Staten. De G7 ontstond toen Canada in 1976 lid werd."
"Belangrijkste industriestaten..." Moehahahahah.

HotPotato | 07-06-15 | 14:43

@Piet Karbiet | 07-06-15 | 14:09

Ja. Dat weten we inmiddels. Evenals uw alcoholverslaving en bijpassend leventje Karbiet.

overVecht | 07-06-15 | 14:42

@Meeroever | 07-06-15 | 14:37
Ook veel ip adressen die terug te voeren zijn op de regio Brussel. Hebben bijna allemaal .eu domeinnamen.

sinar2 | 07-06-15 | 14:40

Deze top gaat over:
1. De EU moet de Grieken binnenboord houden (dat moet van de US)
2.Rusland blijven bashen (moet van Obama)
3.De EU moet meer bootvluchters toelaten (moet van links)
4.Hoe kunnen we het volk dom en tevreden houden (moet van alle deelnemers)

pejoar | 07-06-15 | 14:40

@sinar2 | 07-06-15 | 14:35

Rusland is de vijand. Ze hebben daar besloten de koude oorlog weer aan te zwengelen. Is prima maar dat betekent wel dat Rusland weer genegeerd en benadeeld wordt waar mogelijk door het westen.

De Duitse energiewende had niet op een beter moment kunnen komen.

Meeroever | 07-06-15 | 14:40

De G7 is een verzameling van voornamelijk NAVO landen of geallieerde landen van de NAVO. Niet echt een onpartijdig clubje dus. Het niet uitnodigen van Rusland getuigt niet alleen van een enorme arrogantie, maar ook hoe weinig de deelnemende landen van de G7 het dialoog willen aangaan. Een eventuele oorlog is dan ook net zo goed de NAVO aan te rekenen als Rusland. De G7 is immers een diplomatiek platform, en de VS/EU vegen hun reet er mee af. Besides WHO THE F*CK is Donald TUSK??? Ik heb deze man niet gekozen als mijn president, dus WTF denkt deze mongool wel niet? Laat zijn lelijke Poolse hoofd terugkeren naar Warschau.

Old_Spice | 07-06-15 | 14:38

Overigens die poetintrollen die ingezet worden op sociale media om het te doen laten lijken dat veel mensen propoetin zinn, is daar al eens naar gekeken? Veel Russische ipadressen of veel poetintrollen die vanaf dezelfde Nederlandse range werken?

Meeroever | 07-06-15 | 14:37

alles wordt boven uw hoofd geregeld; Bilderberg om de hoek

rechtsdwalendeautist | 07-06-15 | 14:36

Dus ze gaan over Oekraine beslissen zonder de grootste speler in het spel er bij te betrekken. Dus komen ze met een voor Rusland zeer nadelig resultaat die dat dus logischerwijs afwijst. Waarna de G7 weer kan jammeren dat het allemaal aan Rusland ligt en ze die er niet meer bij willen.
En zo is het cirkeltje rond.

sinar2 | 07-06-15 | 14:35

Wanneer 'journalisten' kritisch zouden zijn worden ze waarschijnlijk kaltgestelt. NOS = Staat = Schoothondje Brussel en Obama. Iets met brood eten en woorden spreken..... Of ben ik nu ook al een complotgekkie met aluhoedje?

omeharm | 07-06-15 | 14:33

De russen zijn het juist die de soevereiniteit van een buurland negeren. Alsof het zo gek is dat de meerderheid in Oekraïne liever het vrije en rijke westen aanhangt ipv die russische dictator.

Als we in Europa nu eens hard werken om niet langer afhankelijk te zijn van russisch gas dan kunnen we dat land eindelijk eens een echt derde wereldland maken.

Eens kijken hoe leuk de russen het vinden als ze vanuit peking geregeerd worden.

Meeroever | 07-06-15 | 14:33

Voor degenen die het nog niet door hebben. Onze politici zijn oorlog aan het maken en vinden ruimhartige medewerking aan de overzijde.
.
De enige waarde die zij allemaal nog kennen is het eigen belang.

Parel van het Zuiden | 07-06-15 | 14:31

Huh, "Ik ben mijn leren tuinbroek vergeten"?

Hij zei: "I forgot to bring my Lederhosen" , dus ik ben mijn Lederhose vergeten > een traditionele volksklederdracht, een leren korte of driekwart lange broek, meestal rijkelijk versierd. Behoorlijk aan de prijs voor een korte broek en zeker niet een tuinbroek.

bergsbeklimmer | 07-06-15 | 14:31

Ja, een Weizenbier.
Heeft Quinsy Halvegario al geprotesteerd?

Piet Karbiet | 07-06-15 | 14:30

de eu loopt zelf oekraïne te annexeren. leuk die community of values.

sennholz | 07-06-15 | 14:30

Onze president Donald T Duck laat wat van zich horen. Hoe is die man president geworden. Toch niet door een verkiezing van het volk. Hij was aan de beurt volgens het EUSSR politburo en daar is hij dan. Waarschijnlijk geen alcoholvrij biertje gehad.

Rest In Privacy | 07-06-15 | 14:29

"Obama is de verpersoonlijking van alles wat er niet deugt aan politiek." (o)+, 2007)

o)+ | 07-06-15 | 14:28

Wat Obama drinkt is "ein halbe mass dunkel". Het is donker bier, en geen "groot glas" maar een halve liter glas. Dat is maar een kleintje vergeleken een "ein mass" glas van een liter. Normaal drinken de Duitsers uit zo'n een-liter glas.

Ik reaguur al 5 jaar | 07-06-15 | 14:28

Door niet naar de NOS te kijken of te luisteren hoef je je ook niet te ergeren aan de tendentieuze en gekleurde berichtgeving.
Bijkomend voordeel is, dat als iedereen dat doet, dan houdt het vanzelf een keer op.

jemagookniksmeer | 07-06-15 | 14:28

Bilderberg vergadert deze week 20 km verderop. Maar dat is toeval.

Barbarous_Relic | 07-06-15 | 14:26

Er gaat niks boven een lekkere koude Duitse weizener op een broeierige zonnige zomerse dag. Cheers.

kicktherabbit | 07-06-15 | 14:25

Ik maak ook een Duits biertje open proost. *plop*

de uitbater | 07-06-15 | 14:24

Lijkt wel of 'ie niet kan kiezen tussen al die Schöne Germaanse Maidels...
Prut barak, moge de wijsheid u ongenadig treffen.

Dr. Blechtrummel | 07-06-15 | 14:24

Ik sprak laatst een Amerikaan en zei tegen 'm dat Obama de slechtste president van de vs was sinds wwii. Daar moest ie om lachen en hij zei dat ik de eerste Europeaan was die hij kritiek hoorde uiten op Obama. Wat maar weer illustreert hoe naïef Europeanen zijn. Die Obama is gewoon een zwarte Putin.

Baby Fark McGee-Zax | 07-06-15 | 14:19

De grootste supporters van Obama bevinden zich in de media (en Hollywood) Dus ondanks al de schandalen waarbij Obama is betrokken en zijn rampzalige buitenlandse politiek zal de media een vrij positief en sympathiek verhaal over Obama schrijven. Dat is het voordeel als de media aan je kant staat.

Bernardje | 07-06-15 | 14:18

Is geen witbier, is weizenbier, dat is heel wat anders.
Weizen uber alles!

KarelMarks | 07-06-15 | 14:18

Obama is niet zwart maar een mengsel van zwart en blank, die door blanke pleegouders is opgevoed. Maar marketing technisch is zwart handiger voor de volkskrantjes en NSB handellsblatt.

Winston1 | 07-06-15 | 14:17

Obama is zo'n beetje de enige daar die democratisch is verkozen. Met Poetin erbij was dat % zelfs gestegen.
Op die Pool heb ik ook niet gestemd.
Wel op Hans.

Piet Karbiet | 07-06-15 | 14:17

Haha - het Westen onderdrukt haar burgers op een sneaky manier. In Rusland is het gewoon openbaar. Westen is geen haar beter dan Rusland.

Ukraine is gedestabliseerd door de Verenigde Staten. De pro-Russische leider omver geworpen door de Oekrainse nazi's gesteund door het Westen.

Daar heeft de VS wel een handje van elders in de wereld de boel te destabliseren, verdelen en te heersen.

Polska | 07-06-15 | 14:17

Onze man in Mockba | 07-06-15 | 14:12
Als of de Russen wat te melden hebben.Lekker weg blijven die terroristen.

ron78 | 07-06-15 | 14:14

Vooral Rusland blijven negeren, dat zal echt helpen...... NOT!

Onze man in Mockba | 07-06-15 | 14:12

Die reactie van onze roerganger Donald D. is wel heel erg hypocriet.

Pimp my Voortuin | 07-06-15 | 14:11

Staatsomroep. Het woord zegt het al een beetje. Wiens brood men eet wiens woord men spreekt. Gek hé?

Godsammekraken | 07-06-15 | 14:09

Zoals u weet haal ik mijn halve liters Paulaner Hefe Wiesse Dunkel voor 69 cent stuk net over de grens, maar dit terzijde.

Piet Karbiet | 07-06-15 | 14:09

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl