Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Donner voorspelt oorlog

Ga eens dood!Binnenkort kun je beginnen met het inslaan van kogelvrije vesten, geschutsputjes gaan graven en hier bij GeenStijl installeren we in het grootste geheim een ouderwetse drukpers om in ieder geval deze onvolprezen weblog als illegale krant uit te kunnen geven. In dezelfde week dat minister Piet Hein Donner van Justitie weigerde om het wettelijk mogelijk te maken dat Marokkaanse veelplegers de Nederlandse nationaliteit verliezen, voorspelde de professor Zonnebloem van de Nederlandse politiek wel een Europese Oorlog. Als Nederland "nee" zegt tegen de nieuwe Europese grondwet tenminste. Beste Piet Hein. Dit is sjoemelen met feiten om het Nederlandse volk maar de Europese grondwet door de strot te duwen. Een aardige aanmoediging om maar gewoon NEE te zeggen tegen de uitbreiding van de Brusselse bureaucratie. Het is zoals we gewend zijn van Donner: het zaaien van onrust en onbestemde angst. Ordinaire volkschantage waarop een hele erge hoge straf moet komen te staan.

Reaguursels

Inloggen

Moeten wij ons land nu ten gronde laten richten door mensen die niet het beste met Nederland voorhebben??Al die rechten en privileges zijn in tientallen jaren opgebouwd.Die worden straks in luttele
momenten afgebroken.Denk aan Drees senior,die zou zich omdraaien in zijn graf.Nederland wordt door vele groeperingen afgebroken,moeten wij dit zomaar toestaan?Mogen wij niet vechten voor ons eigen land?Die heren die zeggen dat de Europese grondwet goed is[ja stemmen dus]die hebben er zelf baat bij[voordeel dus!!!!!!!!!Dus zeg nee tegen
de Europese grondwet!!Verkoop je huid duurrrrrr!!!!!!
16-05-2005 Platinum

platinum | 16-05-05 | 15:22

donner is best cool voor zo'n vieze cda'er ! hehehehe

Draaitafel Demagoog | 09-05-05 | 11:46

als het wiet verkoop word afgeschaft.. hebben we burgeroorlog..

maar vooralsnog ben ik tegen deze grondwet.. het lijkt mij geen goed vooruitzicht als we straks 1 europa hebben.. met 1 president enzenz.. dan heb je straks ook geen cultuur meer, oja de europeaanse cultuur.. de achter-de-reet-van-amerika-aan-loop-cultuur.

stem: nee (ik dan)

bert-bertus-bertust | 08-05-05 | 22:30

Sinds de dood van Pim = het al oorlog,laten we het kaf v/h koren scheiden,nee zeggen tegen de Europese Unie en een ieder eruit trappen wie het niet aanstaat.

rowdy | 08-05-05 | 21:47

ik pak mijn potten en pannen al uit de schuur... De eerste de beste belg die IK tegenkom sla ik dan op zijn bek :D

Schipper Ahoy | 04-05-05 | 01:19

Ik ben het met je eens over deze mening.
Maar ik heb verder op me site wat geschreven over dit. Kijk maar op
www.marocboy.8m.net/
Wil je me ook helpen met advertentieinkomsten, klik op die reclame op de homepage, van allepagina.nl en al die andere, meld je ook aan bij Nalo.nl als je wilt

Begrijp me overigens niet verkeerd, ik heb helemaal niets tegen blanken, gelen, zwarten, oranjes enz. Maar het respecteren van andermans vrijheid en het nemen van je eigen verantwoordelijkheden schiet bij sommige bevolkingsgroepen te kort (of het nu radicale moslims, grefo's, kaalkopjes of ander tuig is).
Daar mag/moet je als samenleving op wijzen, en ingrijpen.

KEStik | 21-04-05 | 10:40

Als je de EU president mag kiezen, tast dat de door jouw gekoesterde nationale soevereiniteit. Het is dus schipperen tussen een democratischer Europa én het behoud van de nationale soevereiniteit. Ik vertrouw trouwens meer de Britten, Nederland heeft ze niet voor niets binnengesleept (en lekker tegen de wil van de Fransen in!), dan "EU-nee". Ik vind het zo goedkoop tegen te zijn bij twijfel. Zeker in dit geval, want het grondwettelijk verdrag is een moeilijk totstandgekomen compromis tussen 25 landen! Als ik met deze wetenschap naar de grondwet kijk zeg ik: doen!

De Zuid-Limbabwaan | 21-04-05 | 01:16

Nou ben ik toevallig woordvoerder van www.eunee.nl, dus de vraag wat voor club wij zijn is simpel te beantwoorden.
Wij zijn een stel vrijdenkers, Libertariers en klassiek-liberalen, allemaal mensen dus die voor vrijheid zijn, die als vrijwilligers hebben gekozen om ons hard te maken tegen deze "grondwet".

Er zijn heel veel redenen om tegen te zijn, zowel "linkse" redenen als "rechtse". De voornaamste reden is voor iedereen anders, maar voor mij is het vooral de enorme twijfel. Er zitten zoveel discrepanties in die grondwet, het kan alle kanten opgaan. Dus óók de verkeerde.
Klein voorbeeldje: de grondwet biedt een mogelijkheid om uit de EU te treden. Prachtig, zou je denken.
Maar wie zou dat moeten bepalen? De Nederlandse regering natuurlijk, da's logisch. Maar..... in dezelfde grondwet staat letterlijk dat landen niets mogen doen dat "ingaat tegen de doelstellingen van de unie."
Kortom: ook al wil een land uittreden, dat is tegen de doelstelling, dus men mag het niet eens proberen. Fijn... zo'n grondwet.

Verder is het natuurlijk zo dat een goede grondwet door iedereen gelezen én begrepen kan worden. Omdat het de basis is van de hele rechtsstaat, dus ook niet-intellectuelen moeten die basis kunnen begrijpen. Een goede grondwet kun je ook prima laten lezen door het gemiddelde VMBO-2 klasje. En dat kun je van dit gedrocht niet zeggen.

Die pro-site van zijne Excellentie Atzo Nicolaï is mooi trouwens, maar 'vergeet' wel de helft te vertellen.
Ander voorbeeld: er wordt zo geroepen dat Europa "democratischer" wordt. Prachtig! Maar ehhh, mogen we dan ook die Europese president kiezen, die de baas wordt van het hele zooitje? Drie keer raden......... En daar hoor je vriend Atzo dan weer niet over.

De overheid is, als voorstander van dit hele project, erg bevooroordeeld aan het voorliegen... ehhh.... voorlichten. Dat moet alle alarmbellen al doen rinkelen.

Netelendoos moest achteraf hangen toen bleek dat ze de kamer verkeerd had voorgelicht (en terecht!). Ministers en staatssecretarissen mogen wél blijven zitten als ze het hele volk verkeerd voorlichten.

Kiwi45 | 20-04-05 | 00:54

Ik was eerst tegen maar nu die linxe axietiepes Eurodusnie en allerlei slinkse dierenvrienden dat ook zijn weet ik het nog niet. Die communist Jan Marijnissen is ook tegen, alweer genoeg reden om voor te stemmen. Op een pro site las ik een hoop dat Qantrix hem weer tegenspreekt www.grondweteu.nl/eu_fabels) en ik heb geen reden om hem meer betrouwbaar te vinden dan de regeringsite. De SP en EU nee (wat is dat voor club?) zal ook wel zijn belang hebben. Ik ben er nog niet uit ga mijn keus bepalen als bij een normale verkiezing: wie vind ik erger, JP of de SP?

langejan | 19-04-05 | 20:17

Haha, wat lees ik op de website van
"EU-Nee!" (naast een hoop crap): Wij zijn Pro-Europees
Nou, voor stemmen dus!

De Zuid-Limbabwaan | 19-04-05 | 17:55

Grappig dat referenda in Ziwtserland en Noorwegen haalde maar net op het randje een meerderheid voor nee hebben. Ofwel zo bijna 49% in beide landen is vóór aansluiting bij de EU.

En dan dat verhaal over het drugsbeleid. Dat is een van de terreinen waarover de lidstaten hun bevoegdheid houden... dus ga aub geen paniek zaaien bij de wietrokende medemensen alhier ;-)

De Zuid-Limbabwaan | 19-04-05 | 14:56

Meer machtsmisbruik komt er ook zeker ja, lees eigenlijk ook maar deze site: www.eunee.nl/ag3-1.html en als je toch bezig bent lees dan ook gelijk maar die troep van de SP...

Qantrix | 19-04-05 | 09:24

Oh ja, en alle macht gaat wel naar de grote lidstaten, omdat alles (zoals Artikel I-5a laat zien) word beslist in de Europese Unie, en binnen de EU hebben de grote landen nu eenmaal de overhand.
-
De Europese Unie is wel zeer in-efficient, want je kan burocratie nou eenmaal niet meten over het aantal mensen die er werken (lees bijvoorbeeld dit www.eunee.nl/ag6-1.html maar)
-
En waarom lijk je steeds maar de Europese Unie als een land te bekijken, het is een organisatie, en 100 miljard is een boel voor een organisatie die taken doet die landen zelf ook wel zou kunnnen doen. We hebben de Europese Unie niet nodig, kijk maar eens naar een land als Zwitserland, en Noorwegen. Met hun gaat het ook perfect zonder dat hele EU gebeuren. Wij zitten alleen maar te betalen aan de EU, en we betalen meer dan we netto terug krijgen.
-
En ja, hij is verschrikkelijk onleesbaar, zoals ik al in een andere thread (met dank aan: www.eunee.nl/ag2-1.html) als voorbeeld gaf:
-
Artikel III-192 lid 2, sub c:
Het Economisch en Financieel Comité heeft tot taak onverminderd artikel III-344, bij te dragen aan de voorbereiding van de werkzaamheden van de Raad, bedoeld in artikel III-159, artikel III-179, leden 2, 3, 4 en 6, de artikelen III-180, III-183, III-184, artikel III-185, lid 6, artikel III-186, lid 2, artikel III-187, leden 3 en 4, de artikelen III-191 en III-196, artikel III-198, leden 2 en 3, artikel III-201, artikel III-202, leden 2 en 3, en de artikelen III-322 en III-326, en andere adviserende en voorbereidingstaken die de Raad aan het Comité heeft opgedragen, uit te voeren;

Qantrix | 19-04-05 | 09:15

Zuid Limbabwaan: Europa is al een sociale markt economie, aangezien het grootste deel een verzorgingstaat is. De EU grondwet gaat daar niks aan veranderen, en kan dat ook niet om dat de EU grondwet nergens op slaat, het laat te veel macht bij het Europese Parlement, dat in de macht is van de grote landen, en als nu GB+Frankrijk+Duitsland beslissen dat ons drugsbeleid moet stoppen dan mogen ze dat, en wij kunnen er niks aan doen.
-
Nood om een grondwet op te nemen? De Europese Unie is geen land, het is een verdrag tussen landen, een organisatie, die nu zijn macht wil vebreiden naar de binnenlandse politiek van de landen en nu ook nog maar eens zijn eigen grondwet boven de grondwetten van de verschillende landen stelt.
-
Ja dus, we geven nu wel onze soevereiniteit op, let maar eens op Artikel I-5a, "The Constitution, and law adopted by the Union's Institutions in exercising competences conferred on it, shall have primacy over the law of the Member States."

Qantrix | 19-04-05 | 08:58

Ok, misschien ga ik iets te ver in mijn euro-enthousiasme... maarnoem me álsjeblieft géén Eurlings... :-(

De Zuid-Limbabwaan | 19-04-05 | 03:10

Zuid-Limbabwaan je praat als Camiel Eurlings. Ieder land dat zijn begroting overschrijdt zal een punt vinden. Als je maar genoeg lijn aan je ankerpunten vastknoopt drijf je uiteindelijk toch af.

dawg | 19-04-05 | 00:42

@dawg
De twee ankerpunten binnen het Stabiliteitspact zijn gehandhaafd gebleven: 3% begrotingstekort als max., en 70% staatsschuld als max.
Bovendien heeft Duitsland wel een punt als het gaat zeuren over de hoge kosten van de opname van de Ossies in de BRD...

De Zuid-Limbabwaan | 19-04-05 | 00:16

@ Zuid-Limbabwaan

"Alle macht naar Frankrijk en Duitsland
Pure onzin, Frankrijk en Duitsland zijn wel de twee machtigste staten binnen de Unie, maar ze hebben wel degelijk de steun van een hoop andere lidstaten nodig om wat gedaan te krijgen."

Ik weet dat het geheugen van de gemiddelde Nederlander door al dat geblow en zo op een speldeknop past, naar ben je nu al vergeten hoe de Fransen en de Duitsers vergaten dat ze een Stabiliteitspact hadden getekend toen dat verdrag ze niet langer uitkwam?

dawg | 18-04-05 | 23:12

Stem je tegen de grondwet blijft Europa een kapitalistische markteconomie.
Stem je voor de grondwet wordt Europa een SOCIALE kapitalistische markteconomie.

De Zuid-Limbabwaan | 18-04-05 | 22:43

Ik ben geen bestuurder maar moet mijn vreten gewoon met een aantal medewerkers verdienen.Europa brengt ons als bedrijfsleven helemaal niks! alleen al om het simpele feit dat wij als braafste van de klas alle opgelegde regels tot op de de komma uitvoeren.Lekker gecontroleerd door machtbeluste ambtenaartjes, of erger nog door de reaguurders ingehuurde bedrijven. Die zijn mogelijk nog erger want die vreten ervan.Neemt van mij aan, en ik heb het al eerder hier vermeld hoe zuidelijker hoe minder er naar de regels gekeken wordt.Het kost ons handen met geld en tijd,die het neerlands product alleen maar duurder maken. Dat kleine beetje winst wat er gemaakt door de invoering van de pleuro maakt dat nooit goed.
Wie kan mij als ondernemer de voordelen vertellen ik weet ze echt niet!! Eindelijk de kans om voor eens en altijd tegen de EU te stemmen.De meerderheid heeft niks naka met de EU.
Dus stem lekker tegen en als we ten strijde moeten, Het zij zo.
Proost

Veldwebel | 18-04-05 | 22:34

Ik stem gewoon Nee tegen alles wat Europa is...

Dus Nee, Donner, Remkes. Trix, Blair, Heilschreuder, Berlumafia e.a.

Dus zeker tegen die grondwet, wordt toch alleen misbruikt om de sterken tegen de zwakken te beschermen..

Enne Donner!!! zag net in de sterren staan dat je toch niet meer veel ouder zal worden, met of zonder oorlog hahaha.

BenBack | 18-04-05 | 22:33

Anders kunnen we het net zo goed de Euro-Aziatische Unie gaan noemen ;) Ik ga nu ff in het Spaans verder kleppen over hetzelfde met een schone dame. We zien het nog wel. Je hebt me wel bijna aan het twijfelen gekregen.
Ga zo door ;)

Adi wâ

houdoe en bedankt! | 18-04-05 | 21:13

Iemand al verder gekomen dan de inleiding dan. Ik nog niet

gavrillo | 18-04-05 | 21:12

Je stem gaat nu over het institutionele kader.
En dat ziet er voortreffelijk uit.
Voor de rest: als er in de toekomst nog verdere soevereiniteit wordt opgegeven, zijn we er zelf bij. Overigens, alle voorgaande keren dat wij soevereiniteit opgaven is dat ook vrijwillig gebeurd.
Bovendien klinkt dat wel heel verregaan dat "soevereiniteit opgeven", maar vaak behoud je ook nog een vetorecht op Europees niveau.

Btw, Over de uitbreiding met Turkije komt nog een referendum (en dan ga ik zeker TEGEN stemmen). Europa moet idd niet té groot worden. Maar daar gaat de grondwet niet over.

De Zuid-Limbabwaan | 18-04-05 | 21:09

Ik wil toch eerst eens en duidelijker beeld van de toekomstige vorm van de EU. Het is toch raar om voor iets te stemmen dat zich nog in de ontwikkelingsfase bevindt. Net zoiets als het prototype in produktie nemen voordat alle bugs eruit zijn gewerkt.
Bovendien heb je me nog steeds niet ervan overtuigd dat bepaalde regeringen de unie niet zien als een mogelijkheid tot graaien.

houdoe en bedankt! | 18-04-05 | 21:05

De Grondwet is bedoeld om de Europese Unie te laten meegroeien met het aantal lidstaten. Daarvoor zijn een paar institutionele hervormingen nodig, zoals minder Eurocommissarissen, stemverhoudingen wijzigen (Polen heeft er onevenredig veel, erfenis van Verdrag van Nice).
De stemprocedures worden versimpeld (en dat mag ook wel).
De huidige Unie is ingericht op een veel kleinere groep lidstaten.
Dus er is zeker nood om die Grondwet nu aan te nemen.

De Zuid-Limbabwaan | 18-04-05 | 20:58

Ik moet zeggen dat je het wel overtuigend weet te brengen ;)
Toch ben ik er nog niet zo zeker van dat alle lidstaten het gemeenschappelijk belang voorop stellen. Voor enkelen weet ik zeker dat het neerkomt op; proberen uit de unie te halen wat je kan, los van het belang van andere lidstaten. Onderschat het sterke nationalisme binnen sommige lidstaten niet. Bovendien zie ik niet in waarom er persé nù over moet worden beslist, terwijl de unie nog niet eens zijn definitieve vorm heeft.
De introductie van de Euro was immers ook geen onverdeeld succes. Ik denk dat uitstel raadzaam is.
Bovendien heeft iedereen het laatste tijd over Polen, maar heb je de verschillen in het salarisniveau tussen bijv. Spanje en Nederland wel eens bekeken.
Zolang dat soort dingen niet ook gelijk wordt getrokken zie ik vooralsnog weinig heil in een gemeenschappelijke grondwet.

houdoe en bedankt! | 18-04-05 | 20:52

@ Houdoe en bedankt

Als je de grondwet écht gelezen had, dan had je kunnen lezen dat de Europese Unie de diversiteit aan culturen en talen wil te behouden en versterken. Is je al opgevallen dat het regionalisme tot bloei is gekomen, mede dankzij Europa? Europa steunt de regionale diversiteit. Als Limbo kan ik mij hier goed in vinden. Ben ik Limburger, Nederlander en ik ben ook nog Europeaan. Zie ik niks concurrents in..
Dus een stem voor de grondwet is een stem voor behoud van de culturele diversiteit binnen Europa.

De Zuid-Limbabwaan | 18-04-05 | 20:36

@Filter
Waar haal jij je informatie vandaan?
1. Verlies van zeggenschap over eigen land
Bepaalde beleidsterreinen worden Europees geregeld. Dit wordt geregeld volgens het principe dat als een bepaald terrein op het nationale niveau niet goed geregeld kan worden, dit Europees wordt opgelost. Vaak behoud iedere lidstaat vetorecht! Op een paar onderwerpjes, met betrekking tot de interne markt, is er besloten tot meerderheidsbesluitvorming over te gaan. Dit in eenieders belang.
Het buitenlandse en veiligheidsbeleid in Europa is puur intergouvernementeel, ofwel iedereen moet instemmen anders géén Europees beleid.

2. Onleesbare grondwet
Dit grondwettelijke verdrag is juist zeer leesbaar. Hierin zijn alle voorgaande verdragen bijelkaar gebracht, de pijlerstructuur van het verdrag van Maastricht wordt opgeheven.
Toegevoegd zijn de burgerrechten die hierdoor juridisch bindend worden! (voorheen alleen politiek bindend)

3. Meer machtsmisbruik
Waar haal je dit vandaan?

4. Minder democratie
Het Europees parlement krijgt meer zeggenschap over meer beleidsterreinen, volgens de zogenaamde medebeslissingsmethode.

5. Geen vetorecht meer
Nederland verliest op veel terreinen haar vetorecht. Dit betreft alleen terreinen mbt de interne markt.

6. Meer bEUROcratie
Europa is juist zeer efficiënt. Met het aantal ambtenaren van een gemiddelde stad weet de Europese Unie een heel werelddeel te runnen, en wel op een zeer efficiënte manier!

7. Meer geld in bodemloze putten
Het budget van de Unie is ongeveer 100 miljard euro per jaar. Noem jij dat veel? Juist ivm dit lage bedrag moet de EU haar geld zo efficiënt mogelijk gebruiken, en dat gebeurd dan ook (omdat de middelen beperkt zijn).

8. Meer terrorisme
Juist door meer samenwerking op gebied van politie, criminaliteitsbestrijding en justitieel gebied kan het terrorisme beter aangepakt worden. Die terroristen kennen allang geen grenzen meer. Nu moet de bestrijding van de terroristen ook nog de grenzen wegnemen, anders zijn de terroristen in het voordeel!

9. Eén Europees leger
Het enige wat geregeld wordt is dat Europa een snel inzetbare legermacht krijgt. Dit om een toekomstig "Joegoslavisch debacle" te voorkomen.
Ons Nederlandse leger zal gewoon blijven bestaan (we hebben ook nog NAVO-verplichtingen hoor).

10. Alle macht naar Frankrijk en Duitsland
Pure onzin, Frankrijk en Duitsland zijn wel de twee machtigste staten binnen de Unie, maar ze hebben wel degelijk de steun van een hoop andere lidstaten nodig om wat gedaan te krijgen.
De kleine lidstaten worden uitstekend beschermd bij de gekwalificeerde meerderheidsbesluitvorming; daar wordt naast het aantal inwoners, ook gekeken naar hoeveel lidstaten instemmen. Frankrijk en Duitsland zijn maar 2 lidstaten.

Kortom, Europa héél belangrijk ;-)

De Zuid-Limbabwaan | 18-04-05 | 20:32

Toch denk ik dat er een EU mogelijk is waarin de identiteit van de afzonderlijke lidstaten gewaarborgd blijft.
Niet dat ik denk dat bijv. het al dan niet gedogen van softdrugs zoveel invloed heeft op de gang van zaken. Maar het is wat mij betreft raadzaam om voor binnenlandse aangelegenheden toch een slag om de arm te houden. Wat betreft de dagelijkse gang van zaken wordt er al zoveel buiten Nederland beslist. Je kunt toch best integreren zonder de controle uit handen te geven. In de V.S. passen sommige staten op het gebied van bijv. wapenwetgeving en milieuwetten ook eigen regels toe.

houdoe en bedankt! | 18-04-05 | 20:30

Elke keer een hoop geld pompen in een nieuw arm lidstaat om een nieuwe afzetmarkt te maken is ok als wij ons deel krijgen en dat niet elke keer frnkrijk of dtsland de krenten uit de pap vist.

gavrillo | 18-04-05 | 20:27

@. houdoe en bedankt
Eenieder die de geschiedenisboeken grondig bestudeert, ziet dat Nederland in het verleden groot is geworden door handel en internationale contacten. Een open wereld, dat is wat Nederland nodig heeft! Verklaring: ons landje is een te kleine markt om als bedrijf een beetje rendabel te wezen. Vandaar dat onze bedrijven afhankelijk zijn van de export om te overleven...
Europa heeft ons geholpen om de markten van andere lidstaten open te breken. Daar hebben wij als handelsnatie onevenredig veel profijt van (Rotterdamse Haven). Chapeau Europa, we thank you very much! Ik ga ook zeker VOOR stemmen!

De Zuid-Limbabwaan | 18-04-05 | 20:21

Oorlog en vrede. De kosten en baten annalyse.

gavrillo | 18-04-05 | 20:19

Touché; Als wij echter met een totale bevolking van iets meer dan de gemiddelde wereldstad in de toekomst nog geld willen blijven verdienen, zou het raadzaam zijn om de buren te vriend te houden. Min of meer dan tenminste.

houdoe en bedankt! | 18-04-05 | 19:52

@ houdoe Een ieder die ook had opgemerkt dat tijdens de enige glorie periode ons heil aan de andere kant van de aardkloot lag.
De gedachte achter de eu was dat als dtsland en frnkrijk meer gemeenschappelijke economische belangen hadden er minder oorlog tussen hen zou worden gevoerd. En wij wilden best meebetalen aan een blijvende vrede. Maar dat was toen.

gavrillo | 18-04-05 | 19:31

Eenieder die de geschiedenisboeken grondig bestudeert, ziet dat Nederland in het verleden groot is geworden door vooral zijn eigen gang te gaan maar wel zorgvuldig zijn bondgenoten te kiezen. Je moet in het politieke spelletje ook niet te beroerd zijn om van bondgenoten te wisselen als het zo uitkomt. Achterbaks?
Ja! Slim? Zeer zeker!
Kijk hoe de Franse president op het bezoek van Bush reageerde nadat hij hem eerst behoorlijk had tegengewerkt.
Aangezien ik me niet voor kan stellen dat de rest van Europa vóór stemt (behalve de landen met een minderwaardigheidscomplex) zullen er wel niet zo veel problemen ontstaan.
Persoonlijk lijkt een Europese grondwet me een slecht idee. Ik heb zo'n vermoeden dat het voor Nederland toch wel de lasten en niet de lusten zou betekenen.
Kijk maar eens hoe makkelijk de landen met meer invloed de norm voor het begrotingstekort aan hun laars lappen. Haha; en wij maar de broekriem strakker aan blijven trekken, terwijl ze in Spanje van de subsidie architectonische prestigeprojecten neerzetten.
Toch heb ik liever Duitsland en Frankrijk als bondgenoten dan de V.S.. Vooral omdat het allemaal zo dichtbij ligt en ik al die fucking talen niet voor niets heb geleerd.

houdoe en bedankt! | 18-04-05 | 18:48

Ergens natuurlijk slim van Donner. Er zijn nog genoeg mongloïde bejaarden waarbij het "nooit-meer-oorlog" argument erin gaat als een preek in een ouderling. En die stemmen ook. Mensen die wel kunnen nadenken stemmen TEGEN!!

aardappel | 18-04-05 | 18:39

@Qantrix
Jawel, was me wel opgevallen. Toch bedankt voor de herinnering.

Horror Scoop | 18-04-05 | 17:37

Ik vind trouwens niet dat een italiaan iets te zeggen heeft over het softdrugs beleid in Nederland. En dat is wel mogelijk na de invoering van de nieuwe grondwet. Het is ook mogelijk dat Nederland weigert zich aan te passen waarna andere zaken worden tegengehouden zodat ze als drukmiddel kunnen gaan dienen.

En zo zijn er nog wel meer terreinen waarop Nederland de toon aangeeft. En dat wil ik helemaal niet prijsgeven.
Anders krijg ik zometeen de een of andere ouwe over-the-hill Duitser die mij gaat vertellen wat ik mag en niet mag.

TM | 18-04-05 | 17:30

@ Robustus 13:30 : Wat ik bedoel is dat men het verdomd om als partij uit te leggen waarom men exact die grondwet er doorheen wil hebben en waarom ik daarom voor zou moeten stemmen. Men wil mijn goedkeuring? Dan legt men mij toch ook uit waar men die goedkeuring voor wil hebben?

Tot zover heb ik nog niemand uit Den Haag gehoord die mij dat nou eens vertelde.

Ik heb 15 jaar eigen bedrijven/bedrijfjes gehad en ik teken NOOIT iets zonder het te lezen en te begrijpen. En dan zou ik daarmee nu moeten beginnnen? I don't think so...

TM | 18-04-05 | 17:27

@Horror Scoop: "als de vs europe weer eens invalt" tsjonge jonge, was het je niet opgevallen dat beide keren dat de VS dat had moeten doen het was omdat wij ze om hulp moesten vragen omdat wij het hadden verkloot....

Qantrix | 18-04-05 | 17:27

Het probleem met onze Piet Hein is: zijn waffel is erg groot maar z'n daden benne klein! Het wordt tijd dat dit soort haeumeaugaulen (red: lieden die het land regeren (besturen) zonder enige kennis van zaken) eens opzouten.

aldi | 18-04-05 | 17:07

@Horror Scoop: klopt, maar dan moet het wel een oorlog zijn die ook daadwerkelijk binnen afzienbare tijd mogelijk is. Een oorlog binnen het westerse europa zie ik niet zo snel beginnen (oost europa er buiten gelaten, gezien het kruidvat van de balkan).

@grappigman: jaaaaja..... taalcursus gehad bij P.Kouwes?

JF | 18-04-05 | 16:23

DONNER is GEK
DONNER is niet GEK

DONNER weet DONNERSgoed dat als hij dat zegt dat er oorlog komt dat hij eigenlijk bedoeld dat we met z'n alle bewust kunnen worden van de aardse zaken

Tulpenbollen eten, Bieten eten, Op de bon, in de rij, geweer in je nek, bom op je huis, weg dorp, weg stad, wakker worden... wakker worden

Als sommige zaken verkeerd gaan komt er ook een goede kant uit voort.....

maar oorlog... DONNERWETTER

grappigman | 18-04-05 | 16:18

@"zinvol geweld" & "JF"
Inderdaad. Dat weet ik, dat weet jij, maar dat weten de Pro-Eurogrondwet regeringen blijkbaar niet. En zeker Donner niet.

Aan de andere kant, weet je wat dé manier is om een "volk" te verenigen? Juist, oorlog. Dus als de VS weer eens Europa invalt, heb je een redelijke kans op één Europa.

Kijk maar hoe de VS naarstig (ahum) op zoek blijft gaan naar buitenlandse avonturen (Irak bijvoorbeeld). Als er geen externe factoren zijn, krijgt de bevolking tijd en gelegenheid om na te denken over de interne situatie. Da's in het geval van de VS misschien wel een erg slechte situatie. (rassenrellen, om maar wat te noemen)

Horror Scoop | 18-04-05 | 16:15

Beste neneer Donner,
Heel goed dat u en uw coalitiegenoten zo duidelijk vertellen dat we allemaal ja moeten stemmen om de democratie te redden tegen de amerikanen want dat referendum is maar niks dat roept allemaal maar zinloze agitatie en agressie op van de mensen hoe vaker u op de TV komt om iedereen te mobiliseren om tegen de oorlog en dus voor het referendum te stemmen hoe veiliger ik me in bed voel. ik ben namelijk ook tegen oorlog en bedrijf graag de liefde in plaats van in de loopgraven van scheveningen tegen amerikaanse en britse landingstroepen te moeten vechten. Ik ben blij dat maria van der hoeven er ook zo over denkt.
Dank u en ga vooral zo door.

www.vrijspreker.nl/blog/?itemid=2136

Nuchtere Nederlander | 18-04-05 | 16:12

@ JF

Ik vraag erom met zo'n naam. No offence!!
;)

zinvol geweld | 18-04-05 | 16:11

@zinvol geweld: Ja, zinloos geweld, die zij zinvol vonden. (sorry, kon het niet laten)

JF | 18-04-05 | 16:08

@ Horror scoop

Zo lust ik er ook nog wel een paar.... trek het dan gelijk door tot wereldburger....
Helaas zijn bosniers en serviers ook wereldburgers en europeanen. Je hebt kunnen zien wat dat voor ellende teweeg gebracht heeft

zinvol geweld | 18-04-05 | 16:08

@Horror Scoop:
Voel jij je meer betrokken bij Europa of bij Nederland? Waarschijnlijk 99% van de mensen in Nederland (afgezien van import) hebben meer gevoel bij Nederland dan dat ze bij Europa hebben. Zeker na dat financiele fiasco (voor vele mensen) dat de Euro heet.

JF | 18-04-05 | 16:04

Economie staat behoorlijk los van een grondwet. Wat heeft de Nederlandse Grondwet tot nu toe opgeleverd voor de nederlandse Economie?
Grappig is wel dat er gedacht wordt in termen van "De Duitsers en Fransen krijgen het te zeggen over Denemarken, Nederland en andere kleinere landen. Je kan ook stellen: De Europeanen krijgen het voor het zeggen in Europa. Maar in dit forum ben ik nog geen echte Europeaan tegen gekomen.

Horror Scoop | 18-04-05 | 16:02

@qantrix:
1. Vrije handel via de EVA.
Nee: nederlanders zijn te duur, dus worden minder snel ingehuurd. Dus ook nederlandse bedrijven worden minder snel ingehuurd. Dus de mensen die er beter van worden zijn die in de ex-oostbloklanden, omdat ze minder kosten hebben.

2. Wij geven meer geld aan de EU dan dat we terug krijgen, dus dat betekent dat we meer geld zelf kunnen houden (wat we dan terug kunnen geven aan de belasting betaler ofzow)
He?!?!?!? Ben je politicus of zo, dat je dit in 1 zin kan zeggen, zonder je tong te breken? "Je geeft meer uit, dus je kan meer houden." Ligt het aan mij dat dat niet kloppend lijkt?

3. Hervormen:
Helemaal mee eens. Zoals het nu gaat, loopt alles de puin in. Zal ik ook echt niet tegenspreken. Echter, of europa de oplossing is, betwijfel ik te strengste.

JF | 18-04-05 | 15:58

Voor het eerst is er iets waar ik (libertarier) en mijn ouders (SP leden) het over eens zijn... de EU is shit.

Qantrix | 18-04-05 | 15:54

Dat onze economie kapot gaat is ook maar weer een Bullshit verhaal:

1. We kunnen onze vrije handel met de rest van Europa behouden via de EVA.
2. Wij geven meer geld aan de EU dan dat we terug krijgen, dus dat betekent dat we meer geld zelf kunnen houden (wat we dan terug kunnen geven aan de belasting betaler ofzow)
3. Met of zonder de EU, we zullen toch wel moeten hervormen, de sociale markt kan niet opboksen tegen de vrijere markt in Azie en Amerika. En dan komt ook nog eens de vergrijzing eraan. Zag je toevallig op TV dat Rover failliet ging? Het zal niet het laatste Europese bedrijf zijn boem gaat...

Qantrix | 18-04-05 | 15:52

Ik lees met de dag meer argumenten om tegen die grondwet te stemmen. Ga zo door Donner! Met dit soort old school bangmakerij weet je in elk geval zeker dat mensen je niet serieus nemen!

Lucasdelinkselul | 18-04-05 | 15:50

@ filter

Chapeau! Vooral punt 8 van je lijst probeerde ik hier te benadrukken, met name omdat Piet Hein ons het tegenovergestelde wil doen geloven.
Ik vindt jouw 10 puntenlijstje zinniger dan die van Groenlinks die iemand hier mailde! (maar ja, wie of wat is niet zinniger dan Groenlinks?)

zinvol geweld | 18-04-05 | 15:35

Tien Veto's tegen de Europese Grondwet
1. Verlies van zeggenschap over eigen land
Nederland verliest de soevereiniteit. Kort en goed hebben we weinig meer te vertellen over ons eigen land na invoering van de grondwet.

2. Onleesbare grondwet
Een grondwet is de basis van de rechtsstaat, en moet dus door iedereen, ongeacht opleiding, gelezen én begrepen kunnen worden. Deze Europese grondwet voldoet totaal niet aan die criteria, en is dus niet geschikt om als grondwet te dienen.

3. Meer machtsmisbruik
Een grondwet hoort burgers te beschermen tegen machtsmisbruik door de overheid. De EU grondwet doet dit niet, deze vergroot juist de mogelijkheden voor politici om autoritair op te treden tegen burgers in naam van het "algemeen belang".

4. Minder democratie
De grondwet regelt dat er een Europese minister-president komt. Dit is echter géén gekozen president. Daarmee is de claim dat Europa democratischer wordt al weerlegd. Bovendien wordt uw stem aanzienlijk minder waard. Nu bent u één van de 15 miljoen die ergens over mogen stemmen, na invoering van de grondwet bent u één van de 440 miljoen.

5. Geen vetorecht meer
Nederland verliest op veel terreinen haar vetorecht. Dit maakt Nederland, en andere kleine landen, tot speelbal van de grote landen.
Op gebieden waar Nederland haar veto wil uitspreken kunnen Duitsland en Frankrijk eenvoudigweg dreigen met voor ons nadelige wetgeving op terreinen waar we geen vetorecht hebben.

6. Meer bEUROcratie
De grondwet verplaatst macht van Den Haag naar Brussel. De introductie van deze extra bestuurslaag zorgt voor veel meer bureaucratie, meer vriendjespolitiek, meer nutteloze regelgeving, en minder democratische controle. Willen we die macht uit handen geven aan zo'n instituut, dat nog nooit een goedgekeurd financieel verslag heeft kunnen uitbrengen?

7. Meer geld in bodemloze putten
De grondwet introduceert een verzorgingsstaat voor heel Europa.
Terwijl zelfs in het rijke Nederland al blijkt dat een verzorgingsstaat onbetaalbaar is. Bovendien mogen wij, als rijk land, de verzorgingsstaat voor de arme deelnemers betalen. En wie moet straks de rekening betalen van ruim 45 jaar communistisch wanbeleid op gebied van infrastructuur, pensioenvoorzieningen, milieu en tal van andere terreinen?

8. Meer terrorisme
Een oud gezegde luidt: "meerdere volken binnen een grens, en de boel vliegt in de hens." Waar volken verplicht worden om samen te leven zullen er altijd groepen opstaan die hun autonomie willen herwinnen, desnoods met geweld. Daar waar Europa heel misschien een vuist kan maken tegen Islamitisch terrorisme, zullen er intern groepen vrijheidsstrijders opstaan. We hebben in Joegoslavië van nabij kunnen zien waar dat toe leidt. En denk aan de nu al decennia durende ellende in Noord Ierland en Baskenland.

9. Eén Europees leger
De grondwet regelt dat er een Europees leger komt, dat indien gewenst ook buiten de grenzen van Europa mag optreden. Wat Amerika nu in Irak doet kan de EU dankzij de grondwet straks ook. Bovendien zorgt dit voor flinke en onnodige investeringen in militair machtsvertoon.

10. Alle macht naar Frankrijk en Duitsland
De grondwet geeft veel macht aan grote landen als Frankrijk en Duitsland, dit ten koste van kleine landen. Frankrijk en Duitsland hebben al vaak genoeg laten merken dat zij maling hebben aan de rest als hun eigen belang er mee gediend is. Denk aan de Euro en het stabiliteitspact.
Deze 10 veto's worden u aangeboden door www.EUNEE.nl, een onafhankelijke denktank van vrijheidslievende mensen. Nederland kan haar soevereiniteit slechts één keer weg geven. Op 1 juni is het aan u de keuze of dít het juiste moment is om de zelfstandigheid van Nederland uit handen te geven, en of ons lot in Brussel in de juiste handen is.

Over de hele wereld komen aandeelhouders van bedrijven tot dezelfde conclusie: fusies tussen grote bedrijven bieden erg weinig voordelen, het zijn uitsluitend de topbestuurders van grote ondernemingen die beter worden van megafusies.
De politieke eenwording van Europa is exact hetzelfde: ù bent de aandeelhouder, de politici zijn de bestuurders. En ook in dit geval is het overduidelijk wie er beter gaan worden van deze fusie.

De voordelen die de EU biedt zijn ook te behalen zonder een grondwet die onze vrijheid inperkt ten gunste van nog meer bureaucratie. De voordelen liggen namelijk allemaal op het terrein van de vrije handel. En voor vrije handel is geen grondwet nodig, daarvoor hoeven documenten niet in 22 talen vertaald te worden, en daarvoor hoeft Nederland geen regelgeving over de juiste teelt van olijfbomen in haar wetten op te nemen. Ons advies: ga stemmen op 1 juni, en stem voor Europa, dus tegen de grondwet.

Achtergrond-
artikelen:
A 14-point critical summary

Den Haag sluipt naar referendum

De EU als belastingkartel

Een Gallische revolutie?

Grondwet slecht voor EU

Telderlezing: Europe at the tipping point

Een grondwet om Europa te vernietigen

filter | 18-04-05 | 15:30

We kunnen Piet Hein natuurlijk ook gewoon een keer laten nakijken. Het is helemaal niet gek om te denken dat de goede man aan alzheimer of een dergelijke ziekte leidt. Heeft iemand het nummer van de doktor van onze grote vriend?
www.vuilnisbak.com/index.php?do=full&a...

10votaal | 18-04-05 | 15:27

ik heb gehoord dat marokko nederland wil binnenvallen.
(het word gefluisterd)

roelofw | 18-04-05 | 15:20

@ De zuid Limbabwaan

Het verhaal over jouw bijdrage aan de Oost-Europese landen klopt. Alleen waar je geen rekening mee houdt is dat door het vrije verkeer van personen (nu nog tijdelijk tegengehouden vwwb vrije arbeid van de nieuwe lidstaten) veel werkgelegenheid verdwijnt.
Nu zie je al dat de bouwwereld wordt gedomineerd door goedkope Poolse bouwvakkers (dit zijn officieel bedrijven, maar in de praktijk eenmanszaken, lees: goedkope werknemers). Je kan daar tegenin brengen dat dit het zwarte circuit is, maar zolang onze welvaart groter is dan in Oost-Europa zal de stroom van goedkope arbeidskrachten onze richting op komen.
Daar kunnen die paar zwart bijklussende Nederlandse bouwvakkers niet tegenop.

V.w.b. de Euro klopt je verhaal ook niet helemaal. Het succes van de Euro hangt samen met een streng uniform monetair beleid. Als je ziet dat er nu al wordt gemorreld aan de 3% norm, is het einde zoek. Zo betalen wij (die wel gedisciplineerd de normen volgen) voor de begrotingstekorten in Griekenland, Frankrijk en Duitsland.

@ Framoes. @ Zuid limbabwaan

Nu kunnen Duitsland en Frankrijk toevallig goed met elkaar opschieten. Nog geen twee wereldoorlogen, en drie Frans-Duitse oorlogen geleden was dat niet zo. Als alles goed gaat in beider voordeel zal het wel een vaart lopen, maar juist als er één Grondwet is, en de afzonderlijke souvereiniteit van die twee staten nog verder wordt aangetast, zal je zien dat de vriendelijkheid ineens ver te zoeken is als het economisch slechter gaat. "Het volk"(om maar eens te algemeniseren) heeft geen boodschap aan hun regering als het gaat om eigen volk, eigen waar, eigen rechten etc. Fransen gaan echt niet betalen voor Duitse werklozen, of de Duitse belastingbetaler echt niet voor staatssteun aan bijv. Renault

zinvol geweld | 18-04-05 | 15:18

Volgens Zalm was Nederland al in oorlog...

da wizard | 18-04-05 | 15:13

Als iedereen nou gewoon het tegengestelde doet van wat die mongolen uit Den Haag roepen komt het allemaal goed.
NEE stemmen dus !!
Met dank aan excellentie Donner voor dit stemadvies.)

hammerman | 18-04-05 | 15:09

het enige gevaar voor Nederand is Donner.

DaJudge | 18-04-05 | 15:06

@ Framoes
Frankrijk en Duitsland alleen hebben het niet voor het zeggen...
Ooit gehoord van de gekwalificeerde meerheidsstemming?
Daarbij telt niet alleen het aantal inwoners wat je hebt, maar moet je ook een meerderheid aan lidstaten mee hebben... (en Frankrijk en Duitsland zijn maar 2 lidstaten)

De Zuid-Limbabwaan | 18-04-05 | 15:04

Veelplegers oprotten, en PHeintje mag met ze mee.
Oprotten met de Europese grondwet. Die is toch meer afgestemd op Frankrijk en Duitsland, en de kleinere landen kunnen lekker stikken.
Als alles dan opgerot is, dan zal het iets beter gaan met Nederland.

Framoes | 18-04-05 | 15:02

@ Zinvol geweld
Toch heeft de euro enorme voordelen: geen transactie kosten, je kunt prijzen over heel euroland beter vergelijken.
@ JF
De integratie van de Europese economieen is nog helemaal niet voltooid. De Grondwet zet weer enkele stappen in de goeie richtingen, en bovendien staat in de grondwet dat Europa een SOCIALE markteconomie dient te worden.
Die Oostbloklanden kosten ons niet al te veel, want er is een plafond gezet op het maximale dat de EU een lidstaat mag kosten. Ik geloof dat dat 1,25% van het BBP is, en de Europese Commissie heeft een begroting ingediend die daar ver onder zit..
Dus spijtig voor onze Oost-Europese vrienden, maar veel valt er niet te halen bij de EU voor hun.
En het mooie is: door de Oost-Europese nieuwkomers moet Frankrijk het landbouwbudget delen met hun (dat landbouwbudget mag jaarlijks maar maximaal met 1% stijgen, en dat is gezien de inflatie een inkrimping op het landbouwbudget).
Dus JF, die Ossies kosten ons nauwelijks wat

De Zuid-Limbabwaan | 18-04-05 | 14:59

@de zuid-limbabwaan:
Klopt, economieen zijn van elkaar afhankelijk. Maar als het europa wordt, zijn ze nog meer afhankelijk (zelfs tot 1 economie verbouwd). dit geeft echter, nmm, geen voordelen. zodra een ander land problemen heeft (zoals die tiental oostbloklanden, die er bij komen), heeft dat meteen GROTE negatieve gevolgen voor de rest. afgezien van de kosten van het huidige eu. als we apart blijven is de kans wanneer (niet als) zij het oostblok inlijven groter dat onze economie tenminste een beetje overeind blijft.

JF | 18-04-05 | 14:42

@ Zuid Limbabwaan 14.19

Ook zonder deze grondwet is er al economische samenwerking, dus wat is de meerwaarde? Er is al vrij verkeer van personen en goederen, invoerrechten zijn al afgeschaft.
Engeland, Denemarken en Zweden zijn nu ook lid van de EU, maar doen niet mee met de EURO. Toch gaat het in deze landen beter qua economie.... toch geen toeval? (om maar aan te geven dat teveel meelopen en in de pas bij anderen geen voordeel hoeft op te leveren)

zinvol geweld | 18-04-05 | 14:35

Op het moment dat we NEE zeggen gaat de meute ons net zo lang lastigvallen totdat we onder dwang JA stemmen in de herkansing. Of *'66 gaat weer eens democratisch doen en lekker selectief stemmen tellen. Wel leuk trouwens, wanthopige politici! Chirac een daverend optreden, nu Donner met de dreigende taal. Doen ze dat om Europa van oorlog te redden of om hun baantjes te redden?

10votaal | 18-04-05 | 14:20

Kortom, ik ga voor de grondwet stemmen.
Enkele andere redenen:
-Ons kleine Nederland is economisch gezien maar al te afhankelijk van de buitenwereld. Onze economie draait alleen als die van Duitsland ook draait. Onze handel met EU-lidstaten is enorm gegroeid door de gemeenschappelijke markt. Dat zie je nu ook met de nieuwe Oost-Europese lidstaten. Nederland vaart er wel bij...
-Nu hebben we geen stem in de wereld, onder de paraplu van Europa hebben we tenminste nog enige macht.

De Zuid-Limbabwaan | 18-04-05 | 14:19

Zo raar is Donner's gedachte nog geeneens (nooit gedacht het ooit nog met deze christenfundamentalist eens te zijn...)
De Europese Unie is er allereerst gekomen om een intra-Europese oorlog nooit meer mogelijk te maken (Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal zorgde voor integratie van de kolen- en staal-sector, 2 sectoren die je bij oorlogsvoering hard nodig hebt).
Als je nu 'Nee' tegen Europa zegt, heb je kans dat Europa in een crisis raakt, en dat het hele project Europa in duigen valt. En wie weet krijgen we dan weer een klassieker, namelijk Frankrijk-Duitsland (en dan heb ik het niet over voetbal maar oorlog).

De Zuid-Limbabwaan | 18-04-05 | 14:13

@ pannie, dit zou je kunnen doen door de software van wikimedia te gebruiken.

Centraal gegeven in het toepassen van wiki software is de vrije opbouw en beheer door het collectief van auteurs. Kenmerkend voor het project is tevens het feit dat de inhoud rechtenvrij is. Een ieder is gerechtigd de inhoud kosteloos te verspreiden en/of te wijzigen.

ROBUSTUS | 18-04-05 | 14:08

@spooky: ahh.... keyword "advies". met andere woorden, het wordt gebruikt zoals in die vele andere verkiezingen. niet.

JF | 18-04-05 | 14:05

@spooky: onze economie? die is de laatste jaren alleen maar slechter geworden, en de hoeveelheid geld die EU opslokt maakt het er niet beter van. en welke stukken vind je dan goed?

JF | 18-04-05 | 14:04

@spooky Is het goed voor onze economie of die van Duitsland en Frankrijk?

gavrillo | 18-04-05 | 14:04

@.JF

Ja dat betekent dat de politiek vrij is om het advies van burgers te interpreteren. Dat is al maanden bekend als je dat niet weet ga dan eerst wat lezen en dan reageren.

spooky | 18-04-05 | 14:00

En over die grondwet. Ik zou maar ja stemmen als we onze economie willen behouden. Op de wereldmarkt moet europa een sterke speler zijn en een grondwet is een van de steunpilaren waarop verdere afspraken gemaakt kunnen worden. Ja ik ben wel links maar heb in deze wel degelijk oog voor onze economie onze welvaart en welzijn. Ik vind het zo dom om op 1 issue tegen een grondwet te zijn die per definitie betrekking heeft op velerlei aspecten. Een aantal daarvan vind ik goed een aantal slecht that is life.

spooky | 18-04-05 | 13:59

Hrm... las net iets op www.grondweteuropa.nl (Klik op "Referenda en ratificatie", naast tijdbalk, en houdt muis boven link Denemarken):

Denemarken is - met Ierland - de enige EU-lidstaat waar een bindend referendum over de Europese Grondwet gehouden wordt. Dit wil zeggen dat het Deense parlement gebonden is aan de uitspraak.

Betekend dit dat Nederland niet gevonden is zich aan de stem van het nederlandse publiek te houden?

JF | 18-04-05 | 13:57

Opkomstplicht!!!!!

Gare du Nord | 18-04-05 | 13:57

Laat me niet lachen een dochter van de Telegraaf als illegale krant die krant gaat toch altijd flexibel om met het geldende gezag als mijn historisch besef goed is.

spooky | 18-04-05 | 13:54

Ben benieuwd wat de opkomst is zowiezo. Kun je een referendum met een opkomst percentage van lager dan 25% serieus nemen?

Achiel | 18-04-05 | 13:53

Gielos: voorspelling: 90% nee, 10% ja

JF | 18-04-05 | 13:52

Wanneer komt er een stijlloze Poll: EU grondwet ja/nee?

Gielos | 18-04-05 | 13:45

ROBUSTUS leuk idee dat open programma

Pannie | 18-04-05 | 13:45

Ook deze stemming zal weer worden aangegrepen om de onvrede die er blijkbaar is kenbaar te maken. En of het nu gaat om echte verkiezingen of om de verkiezing van de bekendste Nederlander, elke mogelijkheid zal worden gebruikt om juist tegen te stemmen, no matter what the conscquences are.....
Als men (we) hiermee het establishment een pootje kan lichten of in een lastig parket zal brengen zal men (we) dit niet laten.....

Gare du Nord | 18-04-05 | 13:39

Ik wil een regering die regeert...

Giel | 18-04-05 | 13:30

@TM

Als je nu kijkt naar dit documentje:
www.eugrondwet.nl/IMG/pdf/europesegron... (1 MB)

Dan denk ij dat dit gewoon niet te doen is voor onze volksvertegenwoordigers (ahum) Anders waren ze nu toch al wel is met die voorlichting begonnen, ze zien het gewoon zelf ook niet zitten, maarjah ze zijn ook zo goed bezig! (denken ze)

Als het gewoon net zo simpel zou zijn als de US constitution zou dit geen probleem zijn en zou het vast en zeker een JA voor de grondwet worden, maar dat is het niet:

www.house.gov/Constitution/Constitutio...

ROBUSTUS | 18-04-05 | 13:30

By the way NL mag niet de NL nationaliteet van een Marokkaan met dubbele nationaliteit afpakken vanwege een EU verdrag dat ze ooit is geteknd hebben, maar ik begrijp niet waarom dit niet mag, ik bedoel gewoon 3de keer is scheeps recht, (1)bootcamp (2)gevangenis (3)dikke doei! Je pakt ze het NL passpoort af, hebben ze nog steeds hun Marokkaanse passpoort.

En als een crimineel alleen een NL passpoort heeft kun je nog altijd net als die statenloze Somaliers naar Somalie deporteren. (LOL)

Weet je eigenlijk is dat idee van een week terug nog niets eens zo gek, tot je 22st moet je werk hebben of een opleiding volgen, geen uitkering!
En je zou jongeren gewoon moeten verplichten om aan minimaal een sport te doen, dit zou bijvoorbeeld binnenschools na schooltijd gedaan kunnen worden.

--> Kunnen we niet ons eigen programma/manifesto schrijven? Een OpenProgramma, waar de politiek zo vrij mag zijn om het te gebruiken in hun programma/beleid. (te jatten) Een beetje het idee als met OpenSource software.

ROBUSTUS | 18-04-05 | 13:23

.
Is Beatrix al gevlucht? Zo niet, dan is er voorlopig niets aan de hand en komt er voorlopig geen oorlog.
.

Van Buren | 18-04-05 | 13:23

blawablawa overtreed jij geen copyright wetten?

Pannie | 18-04-05 | 13:20

Jongens, opschieten, komen jullie nog?! De oorlog is al begonnen hoor! Er rijden hier net twee tanks de straat in en de kerk is al met de grond gelijk gemaakt.

blawablawa | 18-04-05 | 13:14

@TM: Kunnen ze niet maken. Dan zouden waarschijnlijk nog meer mensen nee zeggen.

@ROBUSTUS: geen slecht idee, eigenlijk...

JF | 18-04-05 | 13:11

** en ook nog is goedkoper dan de gevangenis.

ROBUSTUS | 18-04-05 | 13:11

@bwahaha

Niet alleen de Marokkanen maar alle straatschoffies moeten op bootcamp, beetje dicipline bijbrengen en regelmaat, dat lijkt mij veel effectiever en nog goedkoper dan de gevangenis ook.

ROBUSTUS | 18-04-05 | 13:10

Als ze nou eerst eens goede voorlichting over de EU grondwet zouden geven dan zou dat wel schelen denk ik.

TM | 18-04-05 | 13:04

Het nederlands beleid ten tijde van de eerste strubbelingen in Joegoslavië is mede oorzaak van de burgeroorlog daar. Door met Duitsland achter de katholieke kroaten aan te hobbelen, met dank aan de overleden Paus en ons eigen CDA, en hen toe te staan zonder behoorlijk overleg zich af te splitsen is de oorlog in Bosnië losgebarsten. Onze erkenning van Kroatië, inderdaad een republiek vol katholieke oud-nazi's bracht Joegoslavië om zeep. Dat en het feit dat er al 10 jaar een economische crisis was op de Balkan. De beste voorwaarde voor een oorlog is een economische crisis. Die is met de Euro gekomen. Donner wil ons een liberale grondwet met weer al die voorrechten voor religies door de strot duwen. Dat hebben de fransen goed door. Die zijn socialist of conservatief (dus niet liberaal), maar zeker seculier.
De vrije energiemarkt heeft in nederland alleen de prijzen omhooggejaagd. Moet de rest nu ook nog om zeep geholpen worden?

brom | 18-04-05 | 13:04

@ Bwahaha

Ik meende toch echt te lezen dat bij tegenstemmers "De steken pas echt goed los zitten".

En wel omdat de redenen die aan het tegenstemmen ten grondslag liggen jou niet als relevant voorkomen.

Komt het wel eens in je op dat mensen zelf wel mogen bepalen op grond van welke redenen ze besluiten te stemmen?

Wat betreft het allochtonengeweld kan ik je vertellen dat ik er niets op tegen heb waneer een Marokkaanse straatcrimineel van zijn nederlandse paspoort wordt onthouden waarna een enkele reis Marrakech hem ten deel valt.

"bagatelliseer"? Mea Culpa..

Brusselmans | 18-04-05 | 13:01

Mocht die oorlog er komen, dan zit Donner met zijn zielige zak ergens op de Antillen.
Publieksgeile man is dat. In mijn ogen een compleet foute man die volgens mij ook met excellentie aangesproken wilt worden.

Yzord | 18-04-05 | 12:59

@ zomaar een naam

het is inderdaad wel een intense zwakte bod om iets op te dringen door angst gevoelens op te wekken. Dat geeft in ieder geval het niveau weer van onze politiek.

Ik ga mij toch eens goed verder verdiepen wat voor en nadelen zijn van zo'n grondwet. Ik ben nl. wel pro-europees, maar ben het ook eens dat dat geen log, geld verslindend, allesbepalende organizatie moet zijn. En dat geldt net zo hard voor de Nl. staat, incluis irritante Lodewijk de Waaltjes-figuren.

Gielos | 18-04-05 | 12:58

@ zomaar een naam: Donner heeft schijt aan het Nederlandse volk. Zie zijn formidabele uitleveringscontract met de VS. Donner heeft geen slappe knieen, die heeft helemaal geen knieen meer.

BummBumm | 18-04-05 | 12:56

@ bwahaha

Oorlogen beginnen als volkeren zich minder bedeeld voelen t.o.v. andere volken (of bevolkingsgroepen) In Joegoslavie ging het mis omdat daar gedwongen moest worden samengeleefd tussen verschillende volkeren, met een verschillende taal, een verschillende godsdienst, en oud zeer uit het verleden.

Om nu een Europese superstaat te willen met samenvoeging van Fransen, Duitsers, Engelsen etc. is vragen om moeilijkheden. Dacht jij echt dat de Fransen zich iets laten opdringen door Engelsen of Duitsers?
Gedwongen samenleven leidt alleen tot problemen.
Iedereen wil het liefste 'bij zijn eigen kliekje' horen; gewoon de menselijke natuur. Er zijn nu al Friezen die zich willen afscheiden van Nederland, Basken van Spanje, Walen los van Vlamingen. En dan gaan wij een kunstmatig verbroederd Europe creeren!! Nogmaals; geen goed plan

zinvol geweld | 18-04-05 | 12:54

bwahaha
18-04-05 @ 12:22 ik ben het wel met je eens, maar zullen we de Londsdale jongeren voor de grap van nu af aan ook 'straatschoffies' noemen dan?
Niemand wilde 'straatschoffies' hun 2e nationaliteit ontnemen hoor!

Pannie | 18-04-05 | 12:53

@zomaar een naam

ik ben het met je eens dat de transparantie van de EU beter kan. Echter, juist de grondwet (wat eigenlijk een groot woord is voor het herschrijven van reeds bestaande regels)vereenvoudigt een hoop, en geeft de mogelijkheid op globaal niveau meer slag kracht te vormen (bv op economisch gebied). Het gehuil dat we onze nederlandse indentiteit zullen verliezen enz zijn argumenten voor bange xenofoben. Wat een onzin, kijk hoe nederland als republiek gevormd is: eendracht maakt macht.
Daarnaast zullen de fundamentele aspecten (Zoals euthanasie, drugsbeleid) van elk individueel land worden gerespecteerd en heeft elk land via dit beginsel een veto op elk wetsontwerp.
Dat de EU ondemocratisch is, wellicht correct op een aantal punten, maar juist dit referendum bewijst de aspiraties van de EU.
Vergelijkingen met joegoslavie gaan verder totaal mank. Joegoslavie is gevormd direct na de oorlog, waar de serviers het vnl voor het zeggen hadden. Kroaten hadden met de nazis gecollaboreerd, en kregen een marginale rol binnen dit eeuwenlang door oorlog verscheurd land. Dat heeft zich later gewroken.
Daar is nu binnen de EU geen sprake van.

Gielos | 18-04-05 | 12:52

Overgenomen van:
www.vrijspreker.nl/blog/?itemid=2136

Nog meer wat Donnen te zeggen had, afgelopen zterdag.

Hoe beter iemand weet wat de EU-Grondwet omvat, hoe zekerder zijn NEE-stem wordt. Dat blijkt uit de uitkomsten van de peilingen en de paniekreactie van het kabinet.
Daarom besloot het kabinet om nu voluit campagne te gaan voeren om de EU-Grondwet er door te drukken.

Enkele uitingen van deze propaganda hebben we reeds geconstateerd, zoals:
Laurens Jan Brinkhorst zegt dat we met een ja-stem wel "weerbaarder" zijn.
Atzo Nicolai zegt dat met die EU-Grondwet (Europees leger) effectiever kunnen optreden in de wereld.
Maria vd Hoeven leert kinderen op school al dat we zullen terugvechten als Amerika ons aanvalt.
Piet Hein Donner propageert dat er oorlog komt als u NEE durft te stemmen!

Piet Hein spant de kroon. Hij dreigt rechtstreeks met oorlog!
Dagblad Trouw geeft vandaag het verslag van een partijbijeenkomst in Ede waarop Piet Hein die bedreigingen heeft uitgedragen.

Hij rekent er zeker op dat iedereen nu bang wordt en "ja" gaat stemmen!
Piet Hein: ,,Wie de toekomst op het spel wil zetten, moet vooral tegenstemmen in het referendum.'' Een herhaling van het scenario dat Joegoslavië in een oorlog stortte is dan volgens hem mogelijk."

Ik vraag me af hoe fatsoenlijk het is van een regering om aan de 90 % Nederlanders die bijna niets van die grondwet afweten (52 % weet er helemaal niets van) een referendum voor te leggen en dan zelf met haar onmetelijke bronnen propaganda te maken om toch vóór te stemmen.
Daarbij zelfs demagogie van oorlogsdreiging in te schakelen.
In diezelfde bijeenkomst bekende Donner volgens Trouw nog twee interessante aspecten:

Piet Hein: "In de discussie over het referendum over de Grondwet staat ten onrechte de vraag centraal of het verdrag goed is voor Nederland. Dat gaat volledig voorbij aan het gegeven dat we in Europa dicht op elkaar leven. Om in vrede te kunnen samenleven, behoeven we een overheid die geschillen kan beslechten, regels stellen en in het algemeen belang optreden."

Het gaat er niet om of het goed voor ons is! Weg met ons!! Als het maar goed is voor anderen!
Nu begin ik helemaal aan zijn verstandelijke vermogens te twijfelen.

Piet Hein: "Door de schaalvergroting en de technologische ontwikkeling verliest Nederland al dagelijks bevoegdheden, zonder dat er enig bewust politiek besluit aan ten grondslag ligt."

Nederland verliest al dagelijks bevoegdheden. Maar dat komt niet door technologische ontwikkelingen. Daardoor worden de mogelijkheden en de welvaart voor ieder individu alleen maar groter. Vergelijk onze mogelijkheden maar eens met die van de mensen in het verleden. Vrije tijd, ontspanning, vacanties, genezing van ziektes, gemiddelde leeftijd, enz. Daardoor kan de mens alleen maar vrijer worden.
Het komt door de politici die steeds meer macht willen concentreren dat er bevoegdheden van het individu worden afgenomen.

zomaar een naam | 18-04-05 | 12:49

@zinvol geweld: ik heb geen redenen om op te noemen, ik vind ik niet dat je perse iets zou moeten stemmen. Ik zei alleen dat ik begrip had voor de woorden van Donner, wat betreft oorlogen.

bwahaha | 18-04-05 | 12:48

@sheuven

Dus zonder deze grondwet is er niets aan dierenwelzijn, milieu etc. te doen..... right!
Totdat de meerderheid (democratie) van dat geweldige europarlement allerlei onnodige staatssubsidies wil afschaffen, het gedoogbeleid van de wiet wil aanpakken, een algemen identificatieplicht wil invoeren.... dan moet je die groen-linksers eens horen piepen!!!

zinvol geweld | 18-04-05 | 12:47

@brusselmans verbaas jij je echt over dat mensen hun meningen proberen op te dringen aan anderen!? Vooral in de politiek is het er helemaal op gebouwd! Een hoger belang heb ik er echt niet bij. Maar ik kijk niet raar op als mensen als Wilders proberen te zeggen dat je tegen moet stemmen en dat mensen in de regeringscoalitie juist zeggen dat je voor moet stemmen. Om wat voor reden dan ook.

Over allochtonengeweld: lees gewoon wat ik schrijf en reageer er inhoudelijk op. IPV roepen dat ik het bagatelliseer (zo spel je dat!) terwijl ik dat juist niet doe.

bwahaha | 18-04-05 | 12:47

@ svheuven: als GroenLinks voor is, is dat een goede reden voor mij om tegen te stemmen. Zelden zo'n zooitje inconsequente politiek correcte overheidsmacht vergrotende nitwits gezien.

BummBumm | 18-04-05 | 12:47

Kunt U zich voorstellen hoe Donner er uit zou zien met een van der Knaapsnor, een directoir aan zijn poepgat en een Kalashnikov over zijn brede schouders?

succesvol | 18-04-05 | 12:46

@gielos: Mijn nee hebben ze omdat er teveel getrapte verkiezingen in staan, de burgers zouden de leiding direkt moeten kiezen en het europeesch parlement moet een commissaris weg kunnen sturen ipv alleen de hele club. ben niet tegen een europesche grondwet, ik ben tegen DEZE europesche grondwet

Thygros | 18-04-05 | 12:45

@Gielos en anderen: 't volgende gecopy-paste uit andere thread:

Hee luitjes,

dit is de gedachtengang hier kennelijk:
"ZOALS 'T NU IS IS 'T KUdT, DUS STEM IK TEGEN VERANDERING!"
Maahaar denk ff verder. Misschien is 't juist wel GOED om VOOR te stemmen, want dan kan er dus WEL iets veranderen. Afrekenen met de idiote situatie die er nu is!

't Is niet op jullie favoriete site, maar laat je van je beste kant zien en lees:

www.groenlinks.nl/europa/dossiers/eu-g...
en
www.groenlinks.nl/europa/dossiers/eu-g...

JA stemmen dus.

svheuven | 18-04-05 | 12:44

@ Bwahaha

Leg ons dombo's dan eventjes kort en krachtig uit waarom we voor moeten stemmen?

zinvol geweld | 18-04-05 | 12:42

@Gielos: het is voor ons vaak wat makkelijker om aan de informatie te komen (omdat hier veelal internet nerds ed zitten), die weten hoe ze moeten zoeken. En die geven het dan (bv via commentaar) door.

JF | 18-04-05 | 12:42

Onze comando Piet Hein Donner gaat samen met Cees(zees) van der Knaapschande gekleed met geitenwollen sokken (tegen de kou) en een mooie kashmir bermuda van Dolce en Gabana oorlog voeren tegen hun eigen volk als we tegen de Europese grondwet kiezen.

succesvol | 18-04-05 | 12:41

maar met wie krijgen we dan oorlog we krijgen een referendum we stemmen nee (hoop ik lijkt me wel humor want zoals iemand anders ook al zei we hebben wel fijne bondgenoten) en er komt oorlog tsja donner je bent en blijft een imbeciel

dildosmoel | 18-04-05 | 12:41

@bwahaha: En in hoeverre is het dan acceptabel dat complete buurten en wijken tot ghetto worden omgezet door dit soort tuig?
Tuig, indien ze 2 nationaliteiten hebben, zouden de nederlandse kwijt moeten raken (en/of in hun andere land de straf uitzitten), en nederlands tuig zou gezellig met z'n allen in een hokje gezet moeten worden (dus niet 1-ster hotel-holland, zoals het nu is)

@Gare du Nord: Nog niet.

JF | 18-04-05 | 12:40

Heer Donner leeft nog in 1913 dus een Fransch-Duitsch conflict is heel wel aanwezig.

BummBumm | 18-04-05 | 12:39

@Gielos:
verschrikkelijk naief

www.eunee.nl

zomaar een naam | 18-04-05 | 12:39

Ob die anderen
Völker in Wohlstand leben oder ob sie verrecken vor Hunger, das interessiert
mich nur soweit, als wir sie als Sklaven für unsere Kultur brauchen, anders
interessiert mich das nicht.

Piet hein Donnert -2004

Vor uns liegt Europa In uns maschiert
Europa Hinter uns kommt Europa !

Magere hein Donner -2005

Europa | 18-04-05 | 12:38

Vanmorgen bij mijn vriendin Daphne Bunskoek, was er ook al één of andere malloot op de tv die een heel verhaal verkondigde met als conclusie:

Stem vóór de Europese Grondwet, anders bent u achterlijk, want u snijdt uzelf in de vingers...

Faach Viechuur | 18-04-05 | 12:37

@ iedereen

weet uberhaupt iemand waarom je voor of tegen zou stemmen? Beter gezegd, weet iemand waarvoor je gaat stemmen?

Of is het allemaal de schuld van den haag en in europa zijn allemaal grote boeven?

Gielos | 18-04-05 | 12:37

@rzer0: "Godzijdank zal de Randstad een mooi doel zijn voor bombardementen." moeilijk te missen, ja. vooral waar ik zit, met al die vlammetjes (rdam).

JF | 18-04-05 | 12:35

@ bwahaha

Waar komt die morele overtuiging vandaan te menen mogen bepalen op welke gronden mensen wel of niet tegen de Grondwet stemmen?

Men zou bijna een hoger belang bij Bwahaha vermoeden.

Temeer omdat Bwahaha altijd vooraan staat allochtoon straatgeweld te bagitaliseren.

Brusselmans | 18-04-05 | 12:35

Is er ook een Europese Gronwet in Nieuw Zeeland? Het wordt tijd om te vertrekken.....
Zag ook al dat we in 2036 worden getroffen door een meteoor..

Gare du Nord | 18-04-05 | 12:31

@Gielos
Meer macht in een centraal Europa, betekent meer macht voor tyfuswijven als Hedy d'Ancona en Hanja Maij-Weggen

Ik stem: TEGEN

SuperG | 18-04-05 | 12:30

In deze roerige tijden is het belangrijk om de eenheid te bewaren. korperaal Cees is onze man. 1 land, 1 volk en 1 stijl.

gavrillo | 18-04-05 | 12:28

Meer macht in een centraal Europa, betekent minder macht voor spruitjesboeren JP en Donner.

Ik stem VOOR!

Gielos | 18-04-05 | 12:28

Nu weet ik zeker dat ik NEE ga stemmen

Hodja | 18-04-05 | 12:22

Ik zie dat Starf*cker nu ook redactie is en niet alleen columns schrijft. Jammer. Want hij is nu net zo scherp als de rest van de redactie. Uitermate bot dus.

De aanval op Donner vanwege zn uitspraken over oorlogen zijn -needles to say- overtrokken. Op zich heeft ie zelfs een kern van waarheid. Maar goed. De mensen die zeggen dat je tegen moet stemmen. Daar zijn de steken pas echt los. Die beweren namelijk dat je tegen moet stemmen om daar druk mee uit te oefenen op iets dat geheel los staat van de grondwet zelf.

En over die Marokkanen gesproken... Hulde Donnert! Het is toch idioot om mensen uit te zetten omdat het straatschoffies zijn!? De plisie/justitie moeten goeverdomme gewoon eens leren daar capabel mee om te gaan! Enige reden die ik ooit zou kunnen begrijpen voor het verliezen van een nationaliteit is 1) het wordt door de persoon zelf aangevraagd. of 2) hij/zij pleegt landverraad.

bwahaha | 18-04-05 | 12:22

Oh... cutten en pasten dus.

Frank Scenario | 18-04-05 | 12:22

JF; Randstedelijke arrogantie.

Godzijdank zal de Randstad een mooi doel zijn voor bombardementen.

rzer0 | 18-04-05 | 12:22

Juist ja. Oorlogen beginnen altijd met het sluiten van verdragen.

dawg | 18-04-05 | 12:21

vermoeiend.nl/mannen/mp3
Enige tijd geleden is toch uitgesproken dat we al oorlog hadden in nederland? Waar maakt iedereen zich dan zo druk om.

Frank Scenario | 18-04-05 | 12:21

Tsjah wat denk je, in de rest van de wereld lachen ze zich kapot om de "grondwet." Europe is van de enige supermacht naar het lachertje van de wereld gegaan. Het hele referendum boeit eigenlijk niet omdat de grondwet toch wel doorgaat, het enige wat boeit is naar welk land je gaat emigreren...

Qantrix | 18-04-05 | 12:21

Helaas is er geen ruimte meer voor onderduikers. Gelukkig zijn daar speciale centra voor. De COA verzorgt de opvang. En als de oorlog is afgelopen krijgen alle bewoners een oprotpremie

tiswat | 18-04-05 | 12:21

rzer0: goed idee. scheelt hoop psychisch-minder-begaafden in het land (www.geenstijl.nl/mt/archieven/004342.h...)

superg: waarschijnlijk niet.... we zitten er aan vast, zolang europa bestaat. links kabinet, remember? allemaal sociaal meedoen.

JF | 18-04-05 | 12:18

@Starf*cker 18-04-05 @ 11:53 Daar heb je gelijk in, maar m.i. is Wilders de enige die dat 'te rechter zijde' roept en ik krijg de indruk dat hij 'te linker zijde' breedgedragen bijval krijgt. Het valt wel op dat de de extremen uit het politieke spectrum tegen zijn en de meer gematigden voor. Wilders is m.i. alleen tegen de grondwet vanwege de toetreding van Turkije. Alhoewel ik ook tegen de toetreding van Turkije ben, vind ik zijn 'tegen' een niet sterk punt van hem. Ik zie de relatie ban het 'tegen' zijn met de voorgestelde grondwet niet zo namelijk.

Carpa | 18-04-05 | 12:18

Het is nee en het blijft nee.

knutsel | 18-04-05 | 12:17

Zit wat in SuperG.

En voer gelijk de dienstplicht in. Heeft de breezah-jeugd ook eens wat te doen.

rzer0 | 18-04-05 | 12:16

Maarschalk Donner zal ons door de duisternis leiden. Eenmaal aangekomen bij keizer Balkenende krijgen we allemaal een speldje. Wel je schoenen poetsen.

tiswat | 18-04-05 | 12:16

Kunnen we die euro niet gelijk even meenemen in dit referendum? Ik bedoel: het wordt toch oorlog, dus wat hebben we nog te verliezen?

SuperG | 18-04-05 | 12:14

Hmm.. het zou natuurlijk een perfect moment zijn om Limburg onafhankelijk te verklaren.

Ik ga mijn glock maar eens goed olieën.

rzer0 | 18-04-05 | 12:13

*is alvast zijn vredespijpen aan het begraven*
*schrapt vakantie in Arnhem*

Klukkluk | 18-04-05 | 12:11

Zij aan zij zullen we vechten. De bierkaai is nog niet geslecht. Even de uitrusting controleren. mp3 player, genoeg geld, verrekijker. Wie heeft de kaart? De legendarische kroegentocht staat op het punt historie te schrijven.

tiswat | 18-04-05 | 12:09

Ik denk dat de volgende activiteiten de komende week uitgevoerd moeten worden:
1. Alle macht moet van de Tweede Kamer via een amendement rechtstreeks naar JP; het is namelijk een orrlogssituatie.
2. Trix, WimLex en Max moeten vluchten naar Canada? Engeland? Uruguay?
3. De sluizen moeten opengezet worden dat er in ieder geval een klein stukje onder water komt te staan.
4. De bouw van de Piet-Hein-Donnerlinie moet aanstonds beginnen.
5. Alle troepen in den vreemde moeten zich direct komen melden. Ook de troepen in Limburg.

Eskimauh | 18-04-05 | 12:09

@QB.as.seen.on.RC: ja, klopt, te laat om dat terug te halen. maar niet te laat om nog meer geld kwijt te raken aan die onzin.

@baksteen: jawel, omdat het "best belangrijk is, en laat best maar weg". Verder geen inhoudelijke informatie.

Ik stem hoe dan ook tegen. Die europaonzin heeft tot nu toe alleen maar meer gezeik opgelevert dan nut (financiele kosten, verplichte europese aanbestedingen, indien kosten hoger zijn dan een bepaald bedrag, steeds minder rechten van nederland, maar wel hogere kosten, vernaaiering van m'n baan omdat ze softwarepatenten willen hebben, etc)

JF | 18-04-05 | 12:08

@zinvol geweld:

"De EU moet niet meer zijn als een grote LAT-familie..... samenwerken daar waar kan, maar wel iedereen apart."

Een soort Verenigde Naties maar dan nog slapper en verdeelder? De Amerikanen en Chinezen hebben al dagen slapeloze nachten alleen al om het idee.... NOT!

El Gouda | 18-04-05 | 12:04

Tijd om Tarkan uit het vet te halen..

Extremofiel | 18-04-05 | 12:04

@ Starf*cker

Het stemt mij altijd opperbest wanneer bovengestelden als Donner, geconfronteerd met de zegeningen van de democratie, (namelijk afwijkende meninkjes van het gepeupel) zich in allerlei bochten wringen wanneer datzelfde gepeupel voorgestelde plannen dwarsboomt.

Het doet mij een beetje denken aan Melkert die met bloeddoorlopen ogen "Nederland Ontwaakt!!" gilde toen het electoraat zich massaal tegen de gevestigde orde uitsprak en Prof. Pim verkoos.

Het volk wilde toen ook al niet luisteren naar de hoeders van ons vaderland.

Brusselmans | 18-04-05 | 12:03

Donner is nu eveneens een 'veelpleger' die net als de talloze kutmarokkaantjes gedeporteerd dient te worden naar het rifgebergte... opzouten met dit soort lamzakken die door bangmakerij hun zin proberen door te drammen...
Misselijkmakend mannetje,onze Piet-Heijn...

ShameLess | 18-04-05 | 12:02

@geld0270
Elsevier van afgelopen week: Waarom nee beter is dan ja.

ventus_aqualis | 18-04-05 | 12:02

En toch stem ik tegen! Piet-Hein!

Zevenzeikerd | 18-04-05 | 12:00

@Sterrenneuker: Wilders doet dus iig aan voorlichting waarom we NEE moeten stemmen.

Ik heb in 2 jaar tijd nog geen campagne/reclame/voorlichting van de regering gezien die ons verteld waarom we JA moeten stemmem voor Europa.
En nu is het bijna zover en dan loopt het de heren dun door de broek. Gevalletje eigen schuld, dikke bult ...

baksteen | 18-04-05 | 12:00

maar het is toch veel te laat om tegen te stemmen, al het geld wat er is ingepompt om in Europa op te gaan zou dan verloren zijn.....

QB.as.seen.on.RC | 18-04-05 | 11:59

Als Limburger garandeer ik U dat de eerste buitenlandse soldaat die voet zet op onze vruchtbare Löss-bodem terstond zal worden afgeschoten.

Onze eerste tegenaanval zal gedaan worden door onze Lonsdale-divisie. Zijn we van die lutsers ook af.

rzer0 | 18-04-05 | 11:59

Nederland is uitstekend uitgerust om oorlog te voeren. Probleem is alleen, waar zijn de soldaten gebleven? Drie man en een paardekop schiet niet op. We zullen het zelf moeten doen. Te beginnen met goede camouflage. Te bezichtigen in Limboland. Verkrijgbaar in alle kleuren. Tevens te gebruiken voor carnaval.

tiswat | 18-04-05 | 11:57

van www.grondweteuropa.nl, leest u even mee:
---
Geconsolideerde versie Verdrag tot vaststelling van een Grondwet voor Europa
Hieronder kunt u de Europese Grondwet in gratis downloaden in pdf-formaat. U kunt het document ook gratis afhalen i in veel openbare gebouwen.

In de loop van oktober 2004 publiceerde de Raad van de Europese Unie de drie documenten die tezamen de Europese Grondwet vormen. De drie documenten zijn:
-
de Europese Grondwet (349 pagina's)
-
de Protocollen bij de Europese Grondwet (382 pagina's)
-
de Verklaringen bij de Europese Grondwet (121 pagina's)

Deze drie zijn samengevoegd in het Tractatenblad - vanwege het iets kleinere lettertype zijn de Grondwet, Protocollen en Verklaringen samen een kleine 500 pagina's.

Let op
De pdf's hebben als voordeel dat ze de hele Europese Grondwet in één document raadpleegbaar maken.

Daar staan de volgende nadelen tegenover:
-
er komen 175 (dubbelzijdig) dan wel 349 pagina's uit de printer rollen
-
de dwarsverbanden die deze site legt tussen de artikelen via hyperlinks, zijn op papier moeilijker te volgen
-
u mist de verdiepende toelichting op artikelniveau, die de wordingsgeschiedenis van een artikel inzichtelijk maakt
---
Zorg voor voldoende papier in de printer! 349 pagina's!!

Rot op!
Stemt neen!

yumpie | 18-04-05 | 11:56

@ geld 0270

Dat links tegen is, is in dit geval een zegen. ook ik moet niet veel hebben van links, maar soms zitten je medestanders op vreemde plaatsen. Maakt niet uit waarom je tegen bent, ALS je maar tegen bent lijkt mij in dit geval wel opgaan.
Zoals hierboven al door iemand opgemerkt; wat zijn de voordelen van die grondwet?
Alle redenen die worden aangevoerd om voor te stemmen zijn drogredenen. De EU moet niet meer zijn als een grote LAT-familie..... samenwerken daar waar kan, maar wel iedereen apart.
Zie inderdaad Joegoslavie waar vergaande samenvoeging toe kan leiden!!

zinvol geweld | 18-04-05 | 11:55

Maakt niet uit wat we stemmen, als burger hebben we tegenwoordig niet veel meer te zeggen, uiteindelijk wordt alles toch door onze strot geduwd...

Krank | 18-04-05 | 11:54

@Carpa Volgens mij is de hier veelvuldig geprezen Geert Wilders de grote aanjager van anti-Europa-discussie. Dus hoezo links?

Starf*cker | 18-04-05 | 11:53

Vermoedelijk ontstaat er juist oorlog als deze Grondwet van kracht wordt! Deze wet -voor zover het wat inhoudt- gaat overal anders worden uitgelegd, met alle gevolgen van dien.
Het wordt tijd dat de heren politici zich eens goed achter de oren krabben over dat hele Europese idee. Terwijl iedereen roept dat concurentie de welvaart moet brengen doen deze heren niet anders dan een post-communistisch blok vormen. Het kleine beetje zeggenschap dat we nog hebben mag niet worden verkwanseld aan de salongeleerden die deze laag-bij-de-grondwet hebben opgesteld. Waarvan acte.

Albert Heijn | 18-04-05 | 11:52

@ geld 0270

Dat links tegen is, is in dit geval een zegen. ook ik moet niet veel hebben van links, maar soms zitten je medestanders op vreemde plaatsen. Maakt niet uit waarom je tegen bent, ALS je maar tegen bent lijkt mij in dit geval wel opgaan.
Zoals hierboven al door iemand opgemerkt; wat zijn de voordelen van die grondwet?
Alle redenen die worden aangevoerd om voor te stemmen zijn drogredenen. De EU moet niet meer zijn als een grote LAT-familie..... samenwerken daar waar kan, maar wel iedereen apart.
Zie inderdaad Joegoslavie waar vergaande samenvoeging toe kan leiden!!

zinvol geweld | 18-04-05 | 11:52

[/snip] Het is zoals we gewend zijn van Donner: het zaaien van onrust en onbestemde angst. Ordinaire volkschantage waarop een hele erge hoge straf moet komen te staan.[/plak]

Maw, Donner is niet meer dan een terrorist, angst zaaien om zijn zin door te drijven...

Het is toch niet raar dat mensen na al die 'fijne' pro europa beslissingen (waar ze niets over te zeggen hebben gehad) nu de kans waarnemen om eens duidelijk te maken hoe ze nu over Europa denken ?

baksteen | 18-04-05 | 11:51

Ongezien de Open TBC voor Brussel!

ROBUSTUS | 18-04-05 | 11:50

Geurt Wilders en Maorijnissen zijn Tegen, dus ben ik VOOR! Brrrr....

El Gouda | 18-04-05 | 11:50

@Europa,
Er verscheen spontaan een vel op mijn beker warme chokola, en ik zag zwarte rook uit de schoorsteen, zo zie je; God straft meteen! En geen stretch meer te zien!

fuckje | 18-04-05 | 11:49

Zie Donner al staan op het bordes naast Trix, zwaaiend met de Europese grondwet: "Peace in our time". Staat er soms een verbod op Gods/Allah-lastering in, dat ie zo hecht aan dat papiertje? Ja, mocht ie willen. Doei, zo het afvoerputje van de geschiedenis in, die Donner, wat een excellent fossiel.

shevek | 18-04-05 | 11:49

Allemaal leuk en aardig, maar die grondwet MOET ER DUS WEL KOMEN!

supergugler | 18-04-05 | 11:48

LOL je blijft wel lachen met dit rariteitenkabinet

Thygros | 18-04-05 | 11:46

Goed gezien fuckje!
Ik had die valse stretch al in de gaten, de vuile poepert.
Je weet, als 'ie met Jiddische krachttermen kwam,dan zat ik er als een lognazi bovenop.
M'n kopje thee trilt nog van woede.

Europa | 18-04-05 | 11:45

Ik moet toch echt een keer beter gaan kijken naar de kijkkast en naar de thunderbirds touwtjes zoeken die bij donner vast zitten.

Mr.Blondje | 18-04-05 | 11:44

Het is me volledig onduidelijk waar die Europeesche wet overgaat, wat er in staat of wie er z'n voordeel mee zou (kunnen) doen.
Eigenlijk moet je dat wel weten, voordat je vóór of tegen gaat stemmen, maar dit keer niet. Donner is vóór, dus ik ben TEGEN!

Nappert | 18-04-05 | 11:44

Wat mij betreft weer eens ongezien de tyfus en keiharde lepra voor Donner. Het aanblijven van dit soort wereldvreemde politici is een groter gevaar voor de wereldvrede dan een NEE tegen Europa. Als het bedenken van surrealistische scenario's de manier is om de grondwet te verkopen mag ik toch minstens verwachten dat dit trieste kabinet zijn lot aan de uitkomst verbindt.

10votaal | 18-04-05 | 11:42

Als ik lees wat NEE wil gaan stemmen dan stem je vanzelf wel JA.
Eurodusnie en SP; daar wil je toch niet bij horen.
Is er een lijst met respectabele Nee-stemmers? Zoja, dan op GEEN STIJL.

geld0270 | 18-04-05 | 11:42

NEE! NEIN! NON! NO!

yumpie | 18-04-05 | 11:42

Wij moeten meer macht afstaan aan europa net zoals bosnie dat deed aan yoegoslavie of tjecho-slowakije aan de sovjet, tibet aan china. Wat een goeie verkoper is Donner, tjonge jongen. Hij wil Europa gebruiken voor zijn agenda : Wiet verbieden en verplichte zondags rust. Of hij is stiekum gewoon tegen en stopt Eurodusnie nog een paar centen toe. Blanke man spreekt met gespleten tong.

gavrillo | 18-04-05 | 11:40

Wat een denkraam heeft die trol......

Zevenzeikerd | 18-04-05 | 11:39

Wat een trekpop zeg die Donner,faalt bij alles wat ie doet,en geeft gemakshalve het 'volk' overal de schuld van.

braadlap | 18-04-05 | 11:38

@stretch,
Persoonlijk Vind Ik Het Woord "hemeltjelief" toch wel getuigen van enige vorm van Blasfemie, derhalve verzoek ik u dermate buitensporige vormen van uitroepen voortaan voor U te houden.

fuckje | 18-04-05 | 11:38

Die niewe oorlog die er inderdaad komt heeft vast niks te maken met de complete volksverhuizing die wij hebben gezien.
Het zonder slag of stoot uitleveren van Nederland aan fundamentalisten heeft hier natuurlijk niks mee te maken.

Piet Hein " Chamberlain " Donner

Gladio77 | 18-04-05 | 11:38

oorlog?...............
mwehahahaha

.platte boef | 18-04-05 | 11:38

ik zie bij 2vandaag staan:

"Bent u voor of tegen instemming door Nederland met het Verdrag tot vaststelling van een Grondwet voor Europa?"

o 24 % Ik ben voor
o 53 % Ik ben tegen
o 23 % Weet niet/geen mening

pieterjan | 18-04-05 | 11:38

In plaats van te horen wat er allemaal fout gaat als er tegen deze grondwet wordt gestemd, zou ik graag eens van de heren politici willen horen wat er nou allemaal beter gaat als deze grondwet wordt aangenomen. Overigens vraag ik me wel (wellicht met Donner) af wat er gat gebeuren als de grondwet niet wordt aangenomen. Het linkse gebral dat er dan gewoon een nieuwe tekst moet komen zie ik niet zo en dan ziet de toekomst er toch wat somber uit....

Carpa | 18-04-05 | 11:37

Verhipt, wis en waarachtig, drommels, mensen kinderen, goeie grutjes, sakkerloot, hemeltjelief, deksels, blikskaters, donders, mieters, verdraaid, grutjes en sakkerloot; is dat even schrikken...

stretch | 18-04-05 | 11:35

Magere Hein heeft misschien een B'tje gelijk dat bij een 'neen' een revolutie in politiek Europa sneller zou komen.
Dat deze revolutie zowiezo een schijntje is vergeleken met zijn 'Ja' alternatief dat vergeet Dondert gemakshalve erbij te vermelden.

Europa | 18-04-05 | 11:34

heheh lol, weet je wat het is, die teringlijers in Brussel verdienen DIK, maar straks kan iedereen hier op een houtje bijten!

ROBUSTUS | 18-04-05 | 11:31

Prima toch? Ik stel voor een paar oorlogjes tegen Lichtenstein(dan hebben we er wat bergjes bij), Monaco ( twee geile prinsesjuhs erbij en een mooi strand), dit alles onder aanvoering van Onze Exellentie Van Der Knaap! Maar eerst een burgeroorlog in eigen land, desnoods onder aanvoering van rebellenleidster f*ckje!

fuckje | 18-04-05 | 11:29

De reden waarom het kabinet het referendum vlak na het franse referendum heeft gezet is alleen maar omdat ze er wel vanuit gingen dat dat een OUI zou worden, en dat wij ons vervolgens vervolgens geisoleerd zouden voelen door Frankrijk en Duitsland die zo'n 2 weken daarvoor de EU grondwet zal ractificeren.

Jongen, het land is al voor 50% verkocht door die PLEURO, door NEE te stemmen heb je het tenminste nog een beetje in de hand. Als deze grondwet er komt is er geen Nederland meer, weg autonomie, alles wordt hetzelfde en nog erger als Amerika, lees de Elsevier van van de week maar.

Brussel moet zich niet met binnenlandse aangelegenheden bemoeien. Ze zouden alleen moeten gaan over Economische, Internationale en grensoverschrijdende maar dat is nu net niet waarmee ze bezig zijn!

Zo zou denk ik iedere EU burger Brussel het liefste zien, of niet? Dit zijn Sovjet praktijken, de EU zal vanzelf doodbloeden. Voor die arme landen is het alleen maar een makkelijke manier om aan flink veel geld te komen, dat is de enige reden dat ze derbij zitten.

Fuck de (huidige) EU, en stem nee, das een stem voor Nederland en Europa.

ROBUSTUS | 18-04-05 | 11:28

Maar het ergste is nog. Dit heeft ie niet zelf bedacht. Een medewerker heeft dit op papier gezet, hij leest het en DENKT dan ook nog dat het gaat werken om dit soort modder te vertellen. wat een mongeaul is het ook.

Justin | 18-04-05 | 11:27

Wollt ihr den totalen Krieg?

J-One | 18-04-05 | 11:27

Je Zus Mina, Wanneer kloot deze regeringskliek nou eens op!

speromeliora | 18-04-05 | 11:26

Huh moeten we weer gaan stemmen ????
ik stem altijd nee

kneuterzak | 18-04-05 | 11:26

Trouwens, ideetje voor feauteaufuck, maak uw eigen stijlloze variant op de bekende posters uit de 2e W.O. :D

Huh..? | 18-04-05 | 11:24

Donner = handelaar in angst...

geenidee | 18-04-05 | 11:24

Ik heb toevallig inzage gehad in de speech van Balkenende, die hij na de uitslag (een grote NEE) gaat houden:
"Het Nederlandse volk heeft een duidelijke mening uitgesproken, en dat is ook belangrijk in een democratie. Uit de hoge/lage opkomst blijkt wel in welke mate dit leeft onder de Nederlandse bevolking. Daarom denken wij dat het belangrijk is om de grondwet te steunen en om tegelijkertijd de bevolking beter voor te lichten over Europa."

John McClane | 18-04-05 | 11:23

@ROBUSTUS Gezien de wartaal van Donner zou je wel eens gelijk kunnen hebben. Ik ben ook benieuwd naar de effecten van de "nee-campagne" van Wilders.

Starf*cker | 18-04-05 | 11:23

By the way StarF*cker, die peilingen die al die bureaus houden over hoeveel mensen ja/nee/niet gaan stemmen, kloppen toch ook voor geen meter, dat denk ik tenminste, die van 2vandaag komt toch wat dichter in de buurt: opiniepanel.tweevandaag.nl/?pag=4&...

Eurobarometer poll
73 percent for, 20 against

(-; wat een b.s. dit kan natuurlijk alweer van een tijdje terug zijn, maar ik geloof nooit dat het zo hoog kan zijn.

ROBUSTUS | 18-04-05 | 11:18

Ik snap ook wel dat Donner de geschiedenisboekjes in wil gaan als een belangrijke speler in de europese geschiedenis, maar dit raakt kant nog wal en heeft een averechts effect. De vergelijking met de Balkan is helemaal achterlijk, de situatie daar 15 jaar geleden lijkt in niets op het huidige West-Europa. Donner, bedankt, je zult nu 3x zo hard je best moeten doen mij nog te overtuigen om niet tegen te stemmen!

Huh..? | 18-04-05 | 11:17

ja ik denkt toch dat we als belasting betaler maar ja kunne gaan stemmen hoor want als het aan de eu licht gaan ze dirrect naa de nee gewoon weer opnieuw de geld verslindede procedure starten denk ik dat je dan maar beter ja kan zeggen en wat eurotjes besparen die ze anders weer gaan verpatse aan rond reide in hunne PChoftracktortjes.

Maar ja is na tuurlijk wel een beetje bizar om gelijk tegaan schreeuwe WE DECLARE WAR OF WE HAVE NO.

Maar is wel beeter voor de Glockjes verkoop :P en voor ons Medium die je Kogel vrij kan maken :P

Bravo02 | 18-04-05 | 11:15

Juist door de vergelijking met Joegoslavie slaat hij de spijker op zijn kop. Alleen dan niet als argument VOOR maar TEGEN die grondwet.

In Joegoslavie hadden ze een grondwet, ze hadden zelfs een hele natie, een leger, een parlement, een volkslied, een land etc.
Juist dit land heeft aangetoond dat gedwongen met elkaar leven geen toekomst heeft. Als we nu voor die EU grondwet stemmen, leggen we de basis voor de toekomstige afscheidingsbewegingen c.q. burgeroorlogen!!

zinvol geweld | 18-04-05 | 11:15

Ik denk eerder dat er een oorlog komt wanneer er een EU grondwet is.

ROBUSTUS | 18-04-05 | 11:12

Ein Generation ohne krieg ist keine Generation !

Proost

Veldwebel | 18-04-05 | 11:10

piet hein komt uit een ei volgens mij.

Justin | 18-04-05 | 11:10

@Dr. Gnumotra:

"Haha, laat maar komen die oorlog, bedoel Frankrijk en Engeland stemmen ook tegen"

De Engelsen hebben zelf niet eens een Grondwet. Werkt al Eeuwen uitstekend.

El Gouda | 18-04-05 | 11:09

Hopelijk lukt een aanslag op het binnenhof, dan zijn alleen hersi en wilders er niet (die zitten al ondergedoken) en van de rest van het gespuis zijn we meteen verlost .. AMEN

mazzl | 18-04-05 | 11:08

ik hoop wel op een ouderwetse loopgravenoorlog.

roelofw | 18-04-05 | 11:07

FUD technieken, hier is mikrozacht niets bij

fd0 | 18-04-05 | 11:07

Die donner is een aap het is hier geen afrika ofzo waar meteen naar de wapens wordt gepakt. Hier verliezen we alleen maar wapens.

english cunt | 18-04-05 | 11:07

Met 100 Eric O's redden we het wel :).

Graftak | 18-04-05 | 11:06

Gaat'ie nu ook alvast autobahnen aanleggen?
En krijgen we allemaal een volkswagen?

Huh..? | 18-04-05 | 11:06

Tss oorlog... Ik stem tegen!! Iemand nog een glockje kopen? Voor het geval dat.....

roegbere | 18-04-05 | 11:06

Kom maar op..... 1000 bommen en granaten...

G-kracht | 18-04-05 | 11:05

jantje666 je bent een loel.
met je euro erbij

roelofw | 18-04-05 | 11:05

Een oorlog met 1 slachtoffer hoop ik: Piet Hein Donner. Wat een enge en gevaarlijke man. Dan is zelfs Sjors Boes een beter vriend.

FriescheHengst | 18-04-05 | 11:05

Professor Donner en Balkie aan het front!
Normen en waarden zullen de vijand wel even een lesje leren.
En als ze echt te dichtbij komen, dan roepen we met z'n allen gewoon heeeeel hard BOOEEEEE!

777bas777 | 18-04-05 | 11:05

Excellentie Piet Hein, U kunt zeer slecht toneelspelen.

Graftak | 18-04-05 | 11:04

Hij vergelijkt de EU nu met Joegoslavië van voor de oorlog. Op zich al raar natuurlijk. Maar in Joegoslavië hadden ze toch ook een grondwet? Je moet dus tegen de EU grondwet stemmen om oorlog te voorkomen!

geenorama | 18-04-05 | 11:04

Hij haalt ook nog eens de balkan aan als oorlogsoorzaak. Was daar niet eveneens het geloof het probleem heer Donner?

Lucifer | 18-04-05 | 11:03

en ik stem voor :)
@ultra-links euro is inderdaad super, ik zou niet meer zonder willen

jantje666 | 18-04-05 | 11:02

Had ik dit niet gesubmit bij nieuws.geenstijl?

rzer0 | 18-04-05 | 11:02

Volgens mij is een oorlog een keer in de zoveel tijd heel goed voor de economie.

Ik meen dat een aantal luxe oorden vroeger zijn platgebombardeerd (toen waren het nog krotten), de boel opnieuw is opgebouwt en daar zitten wij nu met onze witte reet te bruinen.

AWACSone | 18-04-05 | 11:02

Het is andersom het wordt hier oorlog als we die marokkanen niet uitzetten.

Lucifer | 18-04-05 | 11:02

In tijd van oorlog is het overigens eigen volk eerst, maar met dit kabinet zouden we ons nog voor het eerste schot overgeven, dat is inmiddels de makkelijkste weg, en als kabinet kun je daar overigens nog een aardig centje aan overhouden.

..zapper | 18-04-05 | 11:02

Als die boeren in Den Haag de boel moeten bedriegen en manipuleren en verdraaien en zucht, dan weet je dat inderdaad MOET gaan stemmen, tegenstemmen, NEE stemmen.

..zapper | 18-04-05 | 11:00

is het noch geen oorlog dan????????

roelofw | 18-04-05 | 11:00

Ik sla alvast 50 kilo wiet in!

Armageddon | 18-04-05 | 11:00

En met welk land kunnen we zo al oorlog voeren? inval in luxemburg lijkt me prima, dan belgie.

pieterjan | 18-04-05 | 10:59

De euroo was zo een goed idee. Het toevoegen van 15 ontwikkelingslanden aan de unie was ook een goed idee. Dus moet de Europeesche Grondwet ook wel een goed idee zijn... toch?

ultra-links | 18-04-05 | 10:58

Haha, laat maar komen die oorlog, bedoel Frankrijk en Engeland stemmen ook tegen dus dan hebben we nog leuke bondgenoten. Aangezien Bush Blair vast heel erg dankbaar is voor zijn bijdrage in Irak zit die ook bij de coalitie. Kunnen we mooi wat Lebensraum gaan creeeren in Europa :-D

Dr. Gnumotra | 18-04-05 | 10:58

Die europese grondwet moet sowieso kapot... net als jij trouwens StarF*cker.

Black Haze | 18-04-05 | 10:56

Met welk land dan? mogen we daar dan voor stemmen?
Wellicht een idee voor een poll?

grandmaster L | 18-04-05 | 10:56

Is dit nou alweer een proefballonnetje, Excelentie Donner?

Ruler | 18-04-05 | 10:56

Dat Donner aan bangmakerij deed wist ik al langer, maar hij moet het niet te bont gaan maken! Oorlog als ik nee stem????? Nog ff.

Spoocy | 18-04-05 | 10:56

Wat is er mis met een potje oorlog op z'n tijd? Bouwbedrijven varen er wel bij...

Boris Borsthaar | 18-04-05 | 10:53

Ik heb al een paar honderd Glocks dus dat komt helemaal goed...
Welkom in de GeenStijl Wapen kamer

Justah | 18-04-05 | 10:52

heil donner

kiddy | 18-04-05 | 10:51

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen