Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Fittie! Zorgboertje gaat zorgkartel Rouvoet slopen

OomenCartoonDSW.jpg Het is jammer dat het overstapseizoen net voorbij is, anders zouden we iedereen ongezien adviseren om over te stappen op DSW. Deze kleine (relatief, want half miljoen verzekerden) zorgverzekeraar is namelijk het kleine dorpje dat dapper stand houdt tegen de kartelterreur van schaamteloze schaamhaarteller André Rouvoet. Voor zo lang als het duurt, want bestuursvoorzitter Oomen van DSW mag niet meer bij de bestuursstukken van Rouvoetmaffia Zorgverzekeraars Nederland. Die heeft hij nodig om kennis te kunnen nemen van opgelegde wetten en afgesproken vergoedingen. Maar Oomen is veel te uitgesproken tegen de "onmaatschappelijk hoge miljardenwinsten" die zorgboeren maken en de "doodlopende weg" waarop de zorg in Nederland zit. Oomen is zich in hoog tempo aan het ontwikkelen tot Mantelzorger des Vaderlands. Wist u dat Oomen vóór de vrije artsenkeuze is, omdat hij patiëntenwelzijn belangrijker vindt dan woekerwinsten? Wist u dat Oomen zijn jaarsalaris aan de Voedselbank doneerde? Wist u ook dat Oomen drie keer per dag een liter bloed afstaat? Wist u dat Oomen hoogstpersoonlijk bij al zijn zieke zorgpatiënten een bloemetje brengt? Kom daar maar eens om bij Roger van Boxtel (D66) en zijn de mede-egoïstische baantjesgraaiers die hun dikbetaalde bestuursfuncties in de zorg te danken hebben aan het corrupte systeem dat ze zelf hebben helpen opbouwen. Maar Oomen laat het er niet bij zitten: hij aarzelt om lid te worden van het ZN-bestuur (dat recht heeft hij als zorgverzekeraar), of om de Roversclub van Rouvoet juridisch aan te pakken voor kartelvorming. Wat het ook wordt, ons advies blijft staan. Zet in uw agenda: november 2015, overstappen naar DSW. Hup Chris Oomen!

Reaguursels

Inloggen

Dit is een gast die tenminste zijn werk doet omdat hij er in geloofd, niet om snel centjes binnen te harken tot zijn zakken rammelen.

deense herder | 29-01-15 | 10:11

Chris Oomen: eigenwijs op hoog niveau

27-01-2015
Rasondernemer en multimiljonair, als zorgverzekeraar DSW op de bres voor de kleine man, gul voor anderen, sober voor zichzelf - op die Maserati na dan. Niemand vertelt Chris Oomen wat hij moet doen of laten, want dat weet hij zelf (meestal) beter.
Chris Oomen studeert een paar jaar farmacie in Leiden als hij bedenkt dat hij Willem van Hanegem beter wil leren kennen. De Feyenoorder intrigeert hem. Hoe zou hij wonen? Hoe is hij thuis op de bank? Hij belt hem op met de smoes dat de studenten een voetbaltoernooi naar hem willen vernoemen. 'Kom maar langs', zegt Van Hanegem. Het klikt tussen de twee. Authentiek, recht voor zijn raap en eigengereid als beiden zijn, moeten ze veel in elkaar hebben herkend.

Van Hanegem vindt het een goed plan, dat toernooi en Oomen gaat als een haas aan de slag. Daags nadat Feyenoord titelhouder AC Milan uit de Europa Cup 1 heeft geknikkerd komt Van Hanegem de naar hem genoemde beker uitreiken.

De twee blijven bevriend. Voor belangrijke wedstrijden regelt Van Hanegem kaartjes voor Oomen. Als hij die bij Willem en diens toenmalige vrouw Truus ophaalt, vertrekt hij vaak pas diep in de nacht.

Het verhaal is illustratief voor Chris Oomen (66), bestuursvoorzitter van zorgverzekeraar DSW. Voor de ondernemende multimiljonair bestaan geen grenzen, Oomen kent geen aarzelingen en durft risico's te nemen.

Verzekerden kunnen tot 1 februari een andere zorgverzekeraar nemen, mits zij hun oude voor 1 januari hebben opgezegd. Officiële cijfers zijn er nog niet, maar DSW laat weten van 458 duizend naar 530 duizend te zijn gegroeid.

Sinds de invoering van de basisverzekering in 2006 zijn meer dan 100 duizend mensen overgestapt op DSW. Daar komen er nu 72 duizend bij.

De spectaculaire groei komt niet in het minst dankzij Oomens verfrissende kritiek op alles wat hem niet zint aan de zorg en zorgverzekeringen, en dat is nogal wat. Of het nu gaat over collectiviteitskortingen, de macht van medici, onmaatschappelijk hoge winsten van verzekeraars, de inperking van de vrije artsenkeuze - Oomen is nooit te beroerd zijn ongezouten mening te geven.

Uit de gesloten en machtige wereld van zorgverzekeraars klinkt zelden een dissident geluid. De grote vier - Menzis, Achmea, CZ en VGZ - maken de dienst uit, samen hebben zij ruim 90 procent van de markt in handen.

Oomen van DSW, met 3 procent van de markt de grootste van de kleintjes, trekt zich daar niets van aan. 'Volslagen gekte', 'pure oplichterij', 'asociaal', 'verlakkerij' - het ligt hem op de lippen bestorven.

Tegen sommige bestuursvoorzitters van zorginstellingen zegt hij: 'Je denkt toch niet dat je deze instelling kunt besturen? Daar ben je totaal ongeschikt voor.'

Spreekt hier een cowboy? Nee, vindt Oomen, hij zegt de waarheid.

Jos Baeten, bestuursvoorzitter van verzekeringsmaatschappij ASR: 'Hij zegt de dingen die gezegd moeten worden op een manier die niet iedereen prettig vindt. Daardoor gaat het niet over de inhoud, maar over de confrontatie. Dat is jammer, Chris heeft vaak gelijk.'

Dat Oomen zijn salaris van bijna drie ton (125 duizend euro netto) elk jaar weggeeft, maakt hem alleen maar populairder, al kan populariteit hem gestolen worden. Afgelopen jaar maakte hij zijn salaris over aan voedselbanken in de regio waar DSW het actiefst is: Delft, het Westland, Schiedam, Vlaardingen en Maassluis.

In ingezonden brieven wordt Oomen liefkozend Sjors van de Rebellenclub en witte raaf genoemd. 'Na de vele berichten over graaiende ceo's blijkt er toch één te zijn die deugt.'

Iedereen - van jong tot oud, rijk en arm, ziek en gezond - heeft recht op dezelfde basisverzekering. Daaraan mag van Oomen (getrouwd en vader van drie kinderen) niet worden getornd. Hij weigert collectieve kortingen te geven. Die gaan ten koste van andere verzekerden.

Dat verzekeraars 'jagen op' (gezondere) jongeren en hoger opgeleiden, vindt hij verderfelijk. 'Verzekeren is een kwestie van alle kosten eerlijk samen delen.' Ook mensen met een minder inkomen moeten dezelfde gezondheidszorg krijgen.

De polis waarin de vrije artsenkeuze aan banden wordt gelegd, is misselijkmakend, vindt Oomen. Als de Eerste Kamer er alsnog mee instemt, hoeven verzekeraars de nota's van zorgverleners met wie ze geen contract hebben niet meer te vergoeden. Er moet concurrentie zijn, willen ziekenhuizen hun best doen zo goed en vriendelijk mogelijk te zijn voor hun patiënten, vindt Oomen.

Zijn ouders komen uit boerenfamilies, vader Oomen moet al op 7-jarige leeftijd op het land werken omdat diens vader is overleden. Chris is de zevende van een gezin met negen kinderen.

Daar is zijn rechtvaardigheidsgevoel gevormd, zei hij tegen het Dagblad van het Noorden. 'Ik sta niet toe dat mensen uit de groep worden gestoten. Dat komt wellicht doordat ik uit een groot katholiek gezin kom, met zeven broers en een zus.'

Opstandig en eigenzinnig is Oomen bij geboorte. De zes jaar die hij op het gymnasium bèta zit, wordt hij zes keer geschorst. Op schoolreis mag hij niet mee, want dan is de groep niet in toom te houden. Later zal hij zeggen dat het iets met een autoriteitsprobleem heeft te maken.

Hij wordt gekozen in de schoolraad nadat hij campagne heeft gevoerd met een blanco affiche met onderop klein zijn naam. De boodschap is duidelijk: Oomen doet geen loze beloften.

Hij wil arts worden, maar kan niet tegen bloed en gaat farmacie doen. Zijn studiegenoten zien hem nooit met zijn neus in de boeken, toch haalt hij alle tentamens. 'Chris was iemand die met succes niet studeerde', zegt Wim Wijnen, die in dezelfde studentenflat woonde en nog steeds bevriend is met Oomen.

Met een studievriend wedt Oomen dat het kandidaatsexamen rechten in een half jaar te doen is. Er staat twee jaar voor, Oomen haalt het in drie maanden met een 8 gemiddeld en wint de weddenschap glansrijk.

'Hij was toen al behoorlijk eigenwijs, is dat altijd gebleven en heeft dat tot hoog niveau weten te verheffen', zegt Wijnen.

Oomen is in zijn studententijd vooral in zijn stamkroeg te vinden, waar hij vele 'halfjes' naar binnen slaat: bier in kleine colaglazen. Het verhaal gaat dat hij op de pof dronk, de kroegbaas vond het best, dankzij de onderhoudende Oomen had hij veel aanloop. De rekening moet torenhoog zijn opgelopen, later heeft hij die tot de laatste cent betaald.

In de jaren tachtig, hij is dan al aan de slag bij DSW, is Oomen actief als belegger op de optiebeurs en richt hij de derivatenhandel Optiver op. Die wordt wereldwijd een daverend succes. Oomen doorgrondt de ingewikkelde handel dusdanig dat het lijkt alsof hij die zelf heeft uitgevonden.

Vrienden die geld in de winstmachine hebben gestoken, worden in drie jaar multimiljonair. Vrienden die dat niet hebben aangedurfd, krabben zich nu nog achter de oren.

De rasondernemer heeft ook in de kantoormeubelen gezeten en softwarebedrijven van de grond getild en die soms voor tientallen miljoenen verkocht. Alle bedrijven die hij heeft opgericht, zijn succesvol.

De vrienden uit zijn studententijd kenschetsen hem als sober, Oomen liep zeven jaar rond in dezelfde ochtendjas. In zijn kale studentenkamer stonden een bureau, een stoel en een bed, alleen het bed gebruikte hij. Zelfs een muziekinstallatie ontbrak.

Het kantoor van DSW is een sobere betonkolos in een sombere wijk van Schiedam. Geen peperdure nieuwbouw van het geld van onze verzekerden, vindt Oomen.

Oomen hecht nog steeds niet aan luxe, zeggen zijn vrienden, maar voor de deur staat wel een Maserati Quattroporte en hij drinkt wijnen van de exclusiefste chateaus. Dat een Maserati dankzij Hubert Möllenkamp, de van fraude beschuldigde voormalige bestuurvoorzitter van woningcorporatie Rochedale, symbool staat voor graaiende bestuurders - daar trekt hij zich niets van aan. Oomen is de tegenpool van Möllenkamp, maar ook als hij niet al een Maserati had gehad, zou hij er desondanks een kopen. Niemand vertelt Oomen wat hij moet doen of laten. Wat mensen van hem vinden laat hem koud.

Kom niet aan de zwakkeren, daarvoor herinnert hij zich te goed hoe hij het vroeger thuis had. Ze konden nooit met vakantie, kleren moest hij delen met zijn broers.

Politiek staat hij links van het midden, los van enige partij. Oomen, die van zichzelf zegt dat hij een onaangenaam karakter heeft, past niet in een partij.

Voor vergaderingen is hij niet geschikt. Oomen is zo overtuigd van zijn gelijk dat een gedachtenwisseling snel smoort. 'Ik ga met jou niet in discussie, want ik weet er te veel van', is een gevleugelde uitspraak.

'Beslissingen kunnen het beste worden genomen door een groep mensen met een oneven aantal, waarbij een groep van drie net te groot is.' Die uitspraak van Churchill mag Oomen graag aanhalen. Of op zijn Oomens: 'Ik ben nogal dwingend, ik houd niet van eindeloos getuttebel.'

Baeten, bestuursvoorzitter ASR: 'Als je het niet met hem eens bent, ben je tegen hem. Daarin zou hij wat meer de nuance kunnen zoeken.'

Oomen kan niet lang luisteren naar onzin, dan wordt hij narrig. Hij heeft een geweldige hekel aan domme mensen die er een eigen mening op na houden. Het enige dat voor hem telt, zijn logica en de macht van het getal. Niet in de zin van een meerderheid, maar cijfers.

Quote schat zijn vermogen op 165 miljoen euro. Het maakt hem onafhankelijk, hij kan zeggen wat hij wil. Met zijn fortuin heeft dat niks te maken, vindt hij. 'Het zit in mijn karakter. Ik heb altijd vrijelijk mijn mening gegeven.'

CV Chris Oomen
1949 Geboren in Den Haag
1967 Studies farmacie en rechten (kandidaats), Leiden.
1979 In dienst bij zorgverzekeraar DSW, eerst als apotheker, wordt later hoofd medische dienst.
1986 Richt in de avonduren derivatenhandelaar Optiver op en wordt daarmee multimiljonair.
1986 Europees kampioen Management Game. Rekenspel om te kijken of je een bedrijf kunt leiden.
1987 Wordt eindverantwoordelijke bij DSW. 'Dat moet tegenwoordig bestuursvoorzitter heten, maar ik noem me liever directeur.'
1996 Richt Mint (chip, chipknip, ov-studentenkaart) op. Nog geen drie jaar later voor 60 miljoen dollar verkocht aan Amerikanen.
1999 Richt Tjip op, een bedrijf dat software maakt voor de finan­ciële wereld en de zorgsector.

Tere snaar
Dat Chris Oomen een tere snaar raakt, blijkt uit de onwillige houding van André Rouvoet, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, en Roger van Boxtel, bestuursvoorzitter van verzekeraar Menzis en D66-senator. Beide oud-bewindslieden weigeren mee te werken aan het profiel van de DSW-voorman. Rouvoet kapittelde Oomen nadat die zich kritisch had uitgelaten over de vrije artsenkeuze en de hoge winsten van zorgverzekeraars. De woede van Van Boxtel haalde Oomen zich op de hals toen hij bij de Eerste Kamer demonstreerde tegen de wet die de vrije artsenkeuze aan banden legt.

Haantje de voorste
Op Prinsjesdag maakt het kabinet bekend wat er in de basisverzekering zit en laat de minister van Volksgezondheid weten hoeveel rek er in de premie zit. Op de vierde dinsdag van september maakt de man die er werkelijk over gaat zijn tarief bekend: Chris Oomen van zorgverzekeraar DSW. Hij is altijd de eerste en zet een scherpe prijs neer. De grote jongens moeten wel volgen, anders lopen ze het gevaar dat klanten massaal overstappen. Toen Oomen in 2012 met een onverwacht scherpe premiedaling kwam, vroeg Menzis-voorzitter Roger van Boxtel zich publiekelijk af of Oomen die uit eigen zak betaalt.

Bron: Volkskrant, 27-01-2015

logica? | 28-01-15 | 12:05

Heb in december gekeken: mijn collectieve bij van Boxtel zijn club was iets goedkoper dan dezelfde verzekering via DSW. Ben toen dus overgestapt al was het alleen maar om het signaal te geven dat het een keer ophoudt met alleen nederlands naar de prijs te kijken.
Puur en alleen om Van Boxtel, Rouwvoet etc. de omzet/macht niet te geven.

Money talks bullshit walks!

GrandmasterB | 27-01-15 | 22:24

In december ook overstappen naar de dsw. Ik ben al die graaiers gewoon zat.

Stargate | 27-01-15 | 19:48

De laatste week van december nog overgestapt naar DSW, precies om de hier genoemde redenen. En ze bleken nog één van de goedkoopste zorgverzekeraars ook.

KlunsJohannus | 27-01-15 | 15:19

Dutch_Holland | 27-01-15 | 11:58
Je praat peop als je zegt dat hij rijk is geworden met derivaten, DUS dat daar iemand anders arm van is geworden. Optiver doet schermenhandel en heeft helemaal geen contact met individuele klanten. Je hebt te vaak naar Boiler Room en The Wolf Of Wall Street gekeken.

Mr Dixit | 27-01-15 | 14:31

Als DSW in de aanvullende pakketten geen kwakzalfgekkies zou promoten, was ik inderdaad al overgestapt. Inderdaad een zeer sympathiek en verfrissend beleid ten opzichte van de 4GG (Vier Grote Graaiers).
Rommelende Onderbuik | 27-01-15 | 08:59
Bij elke verzekeraar zit bij de aanvullende verzekering uw bovengenoemde promotie, dus ik zie geen verschil, net als dat je betaald voor de abortusgekkies.

mom van avezaath | 27-01-15 | 14:25

bijscholing | 27-01-15 | 09:38
Ja hoor, tandarts is gewoon mogelijk, deze heb ik erbij genomen, u heeft zelfs een keuze voor midden of hoge vergoeding. Er zijn diverse paketten mogelijk.

mom van avezaath | 27-01-15 | 14:22

hadsjikidee | 27-01-15 | 11:27
Ja, ik ben overgestapt dit jaar, in 1 week alles geregeld door DSW, geen gezeur of gevraag, kan on-line of per post. U kunt nog overstappen voor 1 februari! Gaat heel snel.

mom van avezaath | 27-01-15 | 14:17

Iemand als Oomen zou minister moeten zijn. Dan weet je als burger dat de portefeuille Zorg in goede handen is.
Maar wat wil je met de huidige netwerk-politici.
Bekijk nu eens de kennis, ervaring, potenties van politici. Wat verwacht je dan? Ik ben daarom telkens weer verbaasd dat mensen altijd weer stemmen op die Oude Kliek van PVDA, VVD, CDA, D66, GL.

ET007 | 27-01-15 | 14:01

Ben al over naar DSW, voelt goed.

De langste thuis | 27-01-15 | 13:55

Heb het genoteerd. Normaal verander ik zelden een verzekering, maar de houding van DSW bevalt me wel. De andere verzekeraars dwingen/motiveren de regering regelingen aan te passen om daar zelf beter van te worden.
En een directeur mag van mij ontzettend veel verdienen, als hij of zij het ook waard is. De sociale betrokkenheid van de verzekeraar siert hem.
Maar al die verzekeraars met hun klote reclames met al hun linkse acteurs die nu hun fake verhaal doen, kunnen volgend jaar naar de klote lopen.
Het probleem is dat er veel belangenverstrengelingen zijn in Eerste- en Tweede kamer.
De een wijst naar de ander en ander naar de een. Ondertussen moet de bevolking begrip tonen, maar voor wat: minder zorg voor meer premie en een hoger eigen risico?
En de verzekeraars worden alleen maar rijker?
Waar moet ik het begrip vandaan halen?

ET007 | 27-01-15 | 13:49

November 2014: ongezien overgestapt van VGZ naar DSW.
Het beste wat ik vorig jaar heb kunnen doen.
Goed gevoel bij die club,is eigenlijk meteen een protest tegen al die onder die kaastolp van Den Haag uitgekropen engnekken die nog snel even willen cashen ten koste van jan lul de burger voor het schip van staat strand.
Vind overigens dat als je binnen de invloedsfeer van Rotterdam je huis hebt staan,dat je moreel gezien niet anders dan bij DSW verzekerd kan zijn.
Delfland Schieland Westland go for it!
of topic:
www.omroepwest.nl/nieuws/24-01-2015/ac...

swassannuf | 27-01-15 | 13:21

Een aantal familie leden van Ranja Drinker hebben de afgelopen jaren behoorlijk in de lappenmand gezeten, het enige waar we ons echter geen zorgen voor hoefde te maken was de DSW zorgverzekering. Voorbeeldje, een van die familieleden kon nog wel wat geestelijke ondersteuning gebruiken, waarom maakt u geen gebruik van de zorg die de Daniel de Hoed biedt (zeau dan weet je dat het serieus was), ja bent net genezen verklaard, en zo kom je daar nooit weg, mmm.. steekhoudend argument, prima, vooral zo doorgaan. Ook dat is vrije artsenkeuze.

Ranja Drinker | 27-01-15 | 13:07

Ik ben om. Einde van dit jaar stap ik over.

ley007 | 27-01-15 | 12:58

Beetje late reactie GeenStijl. Dit was afgelopen najaar al genoegzaam bekend in het Vaderland. Maar ja, we zijn allemaal bange schoothondjes en zo gemakkelijk als de pest.

eenbelangrijkiemand | 27-01-15 | 12:51

Dju! Komen ze nu mee!
Kan er eind november geen repost komen van dit topic?

Polderjihad | 27-01-15 | 12:31

Kunnen we dit geen terugkerend item maken? Eerlijke en oneerlijke bestuurders/ondernemers in het zonnetje / aan de schandpaal.

Elmer Fudd | 27-01-15 | 12:13

hadsjikidee | 27-01-15 | 11:27
DSW neemt accepteert IEDEREEN. Dat is juist ook een van de mooie verschillen met de grote toko's.
Respect voor deze man, en GeenStijl, graag deze post opnieuw plaatsen op het einde van dit jaar!.

Optelsommetje | 27-01-15 | 12:11

Dutch_Holland | 27-01-15 | 11:58
-
Volgens mij verdient hij er gewoon een dik salaris voor hoor.

Badderbeest! | 27-01-15 | 12:00

Nobel van Oomen, maar hij is schatrijk geworden met derivaten, dus waarschijnlijk zijn er heel veel mensen arm van hem geworden. Het werk wat hij nu doet is een soort van aflaat.

Dutch_Holland | 27-01-15 | 11:58

Je jaarsalaris aan de voedselbank doneren.... Maar het waren zeker wel ANBI voedselbanken ? En dan gaat ie het zeker minimaal 5 jaar op rij doen ? Want in dat geval kost het hem geen stuiver.

Badderbeest! | 27-01-15 | 11:41

Indien je voor 1 januari 2015 opgezegd hebt kan je nog tot 1 februari van zorgverzekeraar wisselen. Maar dat zullen er maar weinig nog zijn.
vettebril | 27-01-15 | 10:50

Nogmaals, is dit niet gewoon onzin? Het wordt ons wel de strot doorgeduwd... en als je dan voor 1 februari niet verzekerd bent dan riskeer je een wettelijk vastgelegde boete circa 330 euro. Maar wat als je nou per 1 maart opzegt bij je huidige verzekeraar? Als dit kan? Dan ben je dus onverzekerd. En als je dan bijvoorbeeld bij DSW aanklopt, horen zij je aan te nemen. Acceptatieplicht. Niemand ervaringen hiermee?

hadsjikidee | 27-01-15 | 11:27

Ik zit gelukkig bij DSW, wist dit een paar jaar terug al. Heb net zelfs geld teruggestort gekregen en betaal volgens mij de laagste premie in NL. Top kerel, die Oomen.

Frans1156 | 27-01-15 | 11:15

En ik ben verzekerd bij deze held. Wat een baas.

nhxd | 27-01-15 | 11:07

Was allang duidelijk dat iedereen die niet bij DSW zit voor zorggraaien is en achter dit achterlijke systeem staat. NL is gewoon nogal dom.

FlitsPool | 27-01-15 | 11:03

Indien je voor 1 januari 2015 opgezegd hebt kan je nog tot 1 februari van zorgverzekeraar wisselen. Maar dat zullen er maar weinig nog zijn.

vettebril | 27-01-15 | 10:50

Drie liter bloed per dag doneren, dat zouden meer mensen moeten doen.

LieverJeZus | 27-01-15 | 10:39

Kan deze man niet rouvoet opvolgen of beter minister schippers, die banden heeft met ziekenhuis directie

mooie uitspraak over hem
Besluiten nemen doe je met een oneven aantal, en drie is teveel. (woorden van die strekking staan in het artikel, vrij naar Churchill)

dolffie | 27-01-15 | 10:25

al jaren bij deze club en helemaal niet om over te zeuren.
een prima zorg verzekeraar.

S.Hole | 27-01-15 | 10:22

@bijscholing | 27-01-15 | 09:38

De tandarts zit bij DSW gewoon in het pakket; kwestie van het vergoedingen overzicht bekijken.

Ben sinds 1-1 van dit jaar over, scheelt me alleen al aan premie op jaarbasis € 750,- (Van Agis Comfortplus + Tand) naar DSW AV-Top.

debeterweter | 27-01-15 | 10:13

DSW is dan wel weer duurder dan mijn huidige zorgverzekering, terwijl waar ik nu zit prima wordt geholpen en vergoed krijg. Het geluid wat hij laat horen is positief, maar ook deels marketing.

paddy | 27-01-15 | 10:13

Mooi te lezen dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Net overgestapt naar DSW.

kenny harder | 27-01-15 | 10:08

Over Roger van Boxtel gesproken: het is mij een raadsel dat die man nog vrij rondloopt, lid van een zg. centrumlinkse partij, in 2012 381.000 euro naar binnenhalend en geen journalist die hem eens het vuur aan de schenen legt. En ook Bijdehand Pechtold wordt nooit aangesproken op deze schaamteloze graaier in zijn partij. Waarom niet?
Alle lof voor die directeur van DSW, daar zouden we er veel meer van moeten hebben.

Ruud5 | 27-01-15 | 10:06

wat wel geestig is dat iedereen nu hup Oomen gaat roepen. Ik kan mij toch herinneren dat iedereen hier een hekel had aan grote financiële jongens die in derivaten handelen en zichzelf daar rijkelijk mee belonen? Mensen die de wet overtreden om er zelf rijker van te worden?Chris Oomen heeft zijn vermogen van 140 miljoen euro, verdient met, juist, derivaten. Zijn oude bedrijf, optiver, is meerdere malen op de vingers getikt. Ik heb er geen problemen mee maar van een dubbele moraal is hier volgens mij wel spraken.

Hunter S. Thompson | 27-01-15 | 10:06

Tussentijds oversteken
Aanmelden voor een aanvullende zorgpolis kan vaak wel tussentijds. Tussentijds overstappen kan bij een basisverzekering slechts in onderstaande gevallen.
Namelijk als:

de verzekeraar de voorwaarden wijzigt;
je in Nederland gaat wonen na verblijf in het buitenland;
je in het buitenland woont maar een Nederlandse belastingplichtige bent;
je onverzekerd bent maar wel verzekeringsplichtig;
je 18 jaar wordt;
je als militair uit dienst treedt;
je bij een nieuwe werkgever een collectieve zorgverzekering afsluit. Vooruitbetaalde premie krijg je dan terug.

Alsnog opzeggen, en boete riskeren? Hierboven staat toch echt (door consumentbond geschreven) dat je tussentijds kan overstappen als je 'onverzekerd bent maar wel verzekeringsplichtig'.

hadsjikidee | 27-01-15 | 10:01

necrosis | 27-01-15 | 09:24
-
PS; EUR 40.500.000,- / 52 vrijmibeau = EUR 778.846,- Dat is voor het hele personeel ongeveer een miljoenmiljard liter bier ,zalmqroquetten, 1000 geyle hoeren en 400 kg coke. Een beetje zoals de vrijmibeau uit de film "The wolf of Wallstreet" maar dan grootser.

Badderbeest! | 27-01-15 | 09:59

J. Jarig | 27-01-15 | 08:55
Stuur jij maar een taart naar DSW.

ZZP-er | 27-01-15 | 09:58

necrosis | 27-01-15 | 09:37
De groep is veel groter dan de mensen die hun zorgverzekering niet kunnen betalen. Ook de mensen die de zorgverzekering nog net kunnen betalen, maar het eigen risico niet. En dat zijn vaak werkenden. De groeiende groep echte slaven.

jemagookniksmeer | 27-01-15 | 09:58

Hoezo is er een "overstapseizoen"? Welke gek heeft dat ooit verzonnen?

Abject | 27-01-15 | 09:57

-weggejorist-

eerstbier | 27-01-15 | 09:53

Oud nieuws, Van Rossem. Oomen werkte in de jaren '80 al bij DSW en roept al 10 jaar dat het anders moet in de zorg in Nederland. Voorbeeldje? Dit radio-interview uit 2013: www.quotenet.nl/Nieuws/Luister-Quote-5...
Maar toch een +1 voor het in het zonnetje zetten van deze leuke kerel. Totaal andere man dan de "gebruikelijke" marketmakers uit die tijd.

Mr Dixit | 27-01-15 | 09:52

necrosis | 27-01-15 | 09:24
-
mwoah, een half miljoen verzekerden x € 81,- = € 40.500.000,- Dat benne een hoop pils mien jong.

Badderbeest! | 27-01-15 | 09:51

hadsjikidee | 27-01-15 | 09:46

Volgens mij heb je daar een punt.

kwark001 | 27-01-15 | 09:50

jemagookniksmeer | 27-01-15 | 09:27

Als de doodstraf niet in hun zorgpakket zit, moet er natuurlijk wel VVD-marktwerking zijn voor deze "hardwerkende nederlanders" uit onze 6-jes cultuur: Zelf de executie betalen.

In ieder geval heb me voor alle zekerheid al bij O(o)men aangemeld waar de kostenvergoeding voor de doodstraf inkomen afhankelijk zijn.

Musset | 27-01-15 | 09:49

Ik ben al mijn hele leven bij DSW.Dat is ook het enige goede wat uit kakkerlakkendam komt.De heer Oomen is een uitzonderlijk mens.Maar op een lintje moet hij niet rekenen.Maar hij wilt het volgens mij ook niet.Ik zou zeggen overstappen met z'n allen.

Pempy Boludo | 27-01-15 | 09:47

Vraaagje, kan je niet alsnog overstappen? Volgens mij is dat overstapverhaal gewoon de grootste onzin. Gewoon een trucje om het in de hand te houden.Je kan toch je verzekering gewoon opzeggen. Dan ben je onverzekerd, wat niet mag. Verzekeraar is verplicht onverzekerden toch op te nemen?

www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/zorgv...

Iemand ervaring hiermee?

hadsjikidee | 27-01-15 | 09:46

Hup DSW!

Als ik geen goedkope collectieve zorgverzekering via werk had, was ik ook overgestapt van de graaiers van FBTO (Die ik voor m'n collectieve werk zorgverzekering had) naar DSW. Jeweetwel, die FBTO die schaamteloos hier wordt gepromoot op GS.

Fuckers willen niets vergoeden, zelfs als je er recht op hebt, stellen alles zo lang mogelijk uit en dat als 9 jaar trouwe klant te zijn geweest.

LangeTijdGeleden | 27-01-15 | 09:45

Als Geenstijl eind 2015 nog even helpt herinneren dan stappen wij over...

WellusNietus | 27-01-15 | 09:43

Nog iets anders.
 
Er worden zo ontzettend veel merken, labels en typen verzekeringen gelanceerd om de consument helemaal gek te maken qua keuze.
 
Harde regel: hoe meer keuze, hoe verlammender het werkt. En het geeft de illusie alsof de consument de macht heeft om te kiezen, maar eigenlijk kom je bijna altijd bij de grote 4 uit, tenzij je goed oplet.

bijscholing | 27-01-15 | 09:41

Ho Stop. 1e Link. Er staat.
'.. inzage in de bestuursstukken .. Dan gaat het bijvoorbeeld om standpunten van het ministerie van VWS of afspraken over experimenten met de vergoeding van bepaalde vormen van zorg. ..'
>> O.k., en lees verder.

'Oomen is woedend op ZN en had de branchevereniging tot vandaag gelegenheid gegeven om terug te komen van haar besluit. “Juist omdat ik die informatie nodig heb, ben ik nog lid van ZN”, zegt hij. '
>> Dan denk ik 'Hoe zo? Als het gaat om informatie waarbij de overheid partij is, dan is die informatie toch ook openbaar beschikbaar. En ik ga daarna op zoek naar wat of ik kan vinden bij de overheid en zoek op het woordje experimenten. Dan vind ik de volgende 3 wetten (Leest u even mee? Ze zijn niet zo lang.)
wetten.overheid.nl/BWBR0031774/geldigh...
wetten.overheid.nl/BWBR0029155/geldigh...
wetten.overheid.nl/BWBR0023862/geldigh...
Gelezen? Ja. Nou .. Wat valt op?

-in geen van de wetten is het toezicht een beetje fatsoenlijk geregeld,
-de overheid lijkt de openbaarheid af te schuiven op de zorgautoriteit (AH! dat verklaart misschien waarom ZN het heeft over 'geheim'), terwijl dit soort informatie dus eigenlijk via overheid openbaar zou moeten zijn voor iedereen (want het is wel ik, of jij, of mijn/jouw familie waarop wordt geëxperimenteerd, o.k.?),
-aan de experimenten is geen andere eis gekoppeld dan dat ze is 'beschreven' (dus u bent in goede handen!?),
-beleidsregels worden bepaald door de zorgautoriteit, en worden daar ook door geëvalueerd.
-de zorgautoriteit schuift verantwoordelijkheid qua inhoud van zich af,
-in de laatste link lijkt een rare financiële constructie verscholen (de eigen bijdrage/tarief voor kortdurende experimenten) die 'ruikt',
enz. enz. enz.

Maar WIE is dan die zorgautoriteit? Want misschien kan Oomen/DSW daar dan terecht voor z'n informatie. Ja toch?
Nou het staat dus hier: wetten.overheid.nl/BWBR0020078/geldigh... Het is een clubje (www.nza.nl) waarvan het bestuur bestaat uit 3 leden, incl. voorzitter. Ho wacht even!? Dus zo ongeveer alles qua zorg en zorgexperimenten is, ondanks dat we een heel groot ministerie hiervoor hebben, overgeleverd aan de grillen van 3 man??!! Het antwoord lijkt dus JA. Dat stemt niet gerust.

Snapt iemand dit nog? Kan iemand mij dit uitleggen? Niet echt mijn tak van sport, en misschien zie ik dingen verkeerd, maar op basis van wat ik lees denk ik dat de NLse burger/patient hier toch een unheimlich gefuhl bij zou moeten hebben. Of zie ik het verkeerd. Kom er maar in dan! Be my guest!

gaffelbaard | 27-01-15 | 09:39

In de reactie van ZN druipt de kartelvorming er gewoon vanaf. Er zijn uiteindelijk maar 5 verzekeraars die gezien de minieme verschillen in polissen en premies elk jaar prijsafspraken met elkaar maken.
Daar kunnen ze een partij als DSW die geen onderdeel van dit kartel wil zijn natuurlijk niet bij gebruiken.
Verder mag genoemd worden dat het vooral (ex-) D'66 politici zijn die flink graaien in de zorg. Onthoud dat ook bij de volgende keer in het stemhokje.

sinar2 | 27-01-15 | 09:39

Overigens, overstappen kan tot 1 februari.
Je moet jezelf dan afmelden bij je huidige verzekeraar.
Als je dit voor 1 januari had gedaan, dan had je nieuwe verzekering dit voor je gedaan.
Dus, op naar DSW!!!!!

Einde van de Domheid | 27-01-15 | 09:39

Je hoort vaak "de grote 4", dit zijn ze:
 
1) CZ
- CZ
eigen voorwaarden/polissen:
- CZ Direct
- Delta Lloyd
- OHRA
- Lancyr
- Kruidvat
 
2) MENZIS
- Menzis
eigen voorwaarden/polissen:
- Anderzorg
- Azivo
 
3) UVIT
- VGZ
eigen voorwaarden/polissen:
- Univé
- Univé Zorgzaam
- Univé Zekur
- IZA
- Iza-Cura
- Trias
- IZZ
- De Goudse
 
4) ZILVEREN KRUIS ACHMEA
- Zilveren Kruis Achmea
- Groene Land Achmea (wordt Zilveren Kruis)
eigen voorwaarden/polissen:
- Agis
- FBTO direct writer
- FBTO internet
- DVZ
- OZF Achmea
- Pro Life
- Interpolis
- Take Care Now (Agis)
- De Friesland (wordt onderdeel van Achmea)
 
OVERIGE VERZEKERAARS MET HUN LABELS DIE NIET ONDER EEN GROTER
CONCERN/KOEPEL VALLEN (5% van de markt):
 
5) De Amersfoortse
ASR Verzekeringen (wordt De Amersfoortse)

6) ONVZ
- Onvz
- Aegon (wordt ONVZ)
eigen voorwaarden/polissen:
- VvAA
- PNO
 
7) DSW
- DSW
eigen voorwaarden/polissen:
- Stad Holland
 
8) Zorg & Zekerheid
 
9) Salland
 
10) AZVZ (scheepvaart, is heel klein)
 
---------------
 
Ik wilde ook niet bij die grote 4 horen, dus heb ik gekozen voor Ditzo, onderdeel van ASR (= de staat).
 
Ik heb niet voor DSW gekozen omdat volgens mij daar geen tandartsverzekering mogelijk was, iets wat ik echt nodig heb.
 
Bij de accountants heb je ook de Big Four en je hebt de afgelopen jaren kunnen zien wat dat oplevert, dat inteelt gedoe.

bijscholing | 27-01-15 | 09:38

@jemagookniksmeer | 27-01-15 | 09:27
Mensen die de zorgpremie niet meer kunnen betalen, zullen ongetwijfeld een foto van Hoogervorst op hun dartboard hebben hangen.
Ik weiger mezelf in een hokje (links/ rechts) te laten stoppen, feit is dat mensen die weinig verdienen net zoveel moeten ophoesten wat 'verzekeringsmaatschappijen' ons willen laten betalen als mensen die tonnen per jaar binnenharken.
Honderd+ Euro Aftikken per maand is voor welgestelden iets makkelijker dan voor mensen die minimumloon of zelfs minder krijgen.

necrosis | 27-01-15 | 09:37

Er zijn +80.000 mensen met een afbetalingsregeling. Die mogen niet overstappen totdat ze afbetaald hebben. They are trapped! Het systeem werkt fantastisch Pim Fortuyn! Marktwerking tot op de begraafplaats!

Einde van de Domheid | 27-01-15 | 09:37

Sowieso bizar dat, nu bedrijven door de overheid om maandelijks opzegbare contracten te voeren, de zorgverzekeraars je wel een jaar vast kunnen ketenen.

Mastermattie | 27-01-15 | 09:36

Vergeet niet:
Niet alleen de zorgverzekeraars is schuld aan dit falen.
Ook allerlei ziekenhuizen, andere gezondheids-instanties, huisartsen e.d
-
Ook HUN hebben de keuze gehad om hier niet aan mee te doen.
-
Zij hadden zich allemaal samen kunnen bundelen en zelf voor onze zorg kunnen ZORGEN.Dat is tenslotte de eerste gedachte wanneer je naar dit soort instanties kijkt.
-
Zij zijn namelijk niet verplicht om contracten met zorgverzekeraars aan te gaan.

wHiTeHaT | 27-01-15 | 09:35

Op 01-01-2014 overgestapt naar DSW omdat ik ziek werd van Ohra, letterlijk. DSW is de enige die zijn premie niet omhoog heeft gegooid. Ik betaal nog net zoveel als in 2014.
Oomen is de Robin Hood onder de zorgverzekeraars.

LuckyGirl | 27-01-15 | 09:34

Familie Barracuda is op de valreep overgestapt naar DSW. Iets meer premie, maar ruimere dekking.

Ignatius Barracuda | 27-01-15 | 09:33

Lijkt me duidelijk. Heldere applicatie/communicatie. De 4GG ondoorzichtig en een puike reclame. Marktwerking/samenwerken? Vul zelf maar in.

oxacas | 27-01-15 | 09:32

@Uriël Fack | 27-01-15 | 09:25 Met beugelboeren bij ons in de buurt zijn afspraken gemaakt. Zelf 500 euro bijdragen, rest betaalt DSW ongeacht de duur van de behandeling. Daar kan ik mee leven.

Regelbaut | 27-01-15 | 09:32

Desmoulins | 27-01-15 | 09:22
Weet ik toch.

Igor Putkin | 27-01-15 | 09:31

Yep. Markies is in december ook naar DSW overgestapt. Met dank aan de gratis reclame die Rouvoet en graaier Van Boxtel voor deze club hebben gemaakt. DSW is weliswaar een paar eurootjes duurder, maar dat heb ik er graag voor over. Ongezien de tyfus voor criminelen als Van Boxtel.

Markies DeCanteclaer | 27-01-15 | 09:30

@Igor Putkin | 27-01-15 | 09:17
Sinds wanneer telt stemgedrag als je op de operatietafel ligt?
Je begon zo goed.....

necrosis | 27-01-15 | 09:28

Het zijn niet de mensen die op een misselijkmakende manier rijk worden van de Neoliberalisering van de zorg waar je je vizier op moet richten, maar de mensen de het allemaal mogelijk hebben gemaakt en nu in stand houden. En die zitten in Den Haag. Allemaal.
De groep mensen die naast de zorgpremie het eigen risico niet meer kan betalen stijgt hard. Nu de werkenden met een laag inkomen. Nu beschouw ik mijzelf als erg liberaal/egoïstisch (doorhalen wat u niet van toepassing vindt) en heb ik er totaal geen probleem mee dat mensen die de zorg niet kunnen betalen, ervan worden buitengesloten.
Maar dat mensen die de zorg niet kunnen betalen, wel moeten meebetalen aan de zorg van mensen die de zorg wel kunnen betalen, is bij de beesten af. Helemaal als je bedenkt dat er aan de andere kant van het spectrum aan deze business miljarden worden verdiend door de happy few.
De mensen die hiervoor verantwoordelijk zijn, mogen wat mij betreft de doodstraf krijgen.
Wellicht niet geheel on topic, maar het moest er even uit.

jemagookniksmeer | 27-01-15 | 09:27

Dus eigenlijk is Oomen een beetje de Chuck Norris onder de zorgverz(i)ekeraars?

Mastermattie | 27-01-15 | 09:26

Sympathiek, maar met kinderen die een beugel nodig hebben of Ritalin slikken ben je bij een ander beter af. Maar ja, a principle isn't a principle until it costs you money.

Uriël Fack | 27-01-15 | 09:25

Sympathiek, maar met kinderen die een beugel nodig hebben of Ritalin slikken ben je bij een ander beter af. Maar ja, a principle isn't a principle until it costs you money.

Uriël Fack | 27-01-15 | 09:25

@Badderbeest! | 27-01-15 | 09:17
Van dat geld kunnen ze net een kratje opdrinkbier per maand kopen voor hun VrijMiBo, zonder bittergarnituur.

necrosis | 27-01-15 | 09:24

OT

Nieuw topic over het falikante falen van het OM in de zaak Bert van Urk hetgeen in ieder geval één onnodig slachtoffer opleverde in 3,2,1...

eerstneukendanpraten | 27-01-15 | 09:23

Igor Putkin | 27-01-15 | 09:07

Eens. Heeft verder ook niets met links versus rechts te maken maar louter met gezond verstand.

Desmoulins | 27-01-15 | 09:22

Oud zorg directeur van Azivo Fred van den Heuvel is Chris Oomen voorgegaan in zijn jarenlange strijd tegen de grote Zorgveelvraten die hun bedrijven als fabrieken zagen die er alleen maar waren om winst te maken. Jammer dat Fred gestopt is en daardoor Azivo ten einde is. Hij had nu samen met Chris Oomen een grote vuist kunnen maken.
Fred als je dit leest, je wordt gemist ouwe haringmaat.

Meneert | 27-01-15 | 09:21

@necrosis | 27-01-15 | 09:13
Ben al in therapie voor het af en toe eens zijn met Igor. Mijn Psych zegt dat het aan Igor ligt, en niet aan mij, aangezien Igor opeens verstandige dingen gaat zeggen.

MarcS | 27-01-15 | 09:20

Igor Putkin | 27-01-15 | 09:17
Rechts is het nieuwe links.

Cuyahoga | 27-01-15 | 09:19

ben vorig jaar al overgestapt van de goedkoopste (anderzorg) naar DSW. zo'n houding moet beloond worden vind ik.
LiamP | 27-01-15 | 08:59

Hiero exact hetzelfde verhaal. Ook overgestapt van Anderzorg naar DSW. Kost een paar euro meer in de maand, maar soms zijn principes belangrijker dan geld.

FrankVeer | 27-01-15 | 09:18

necrosis | 27-01-15 | 09:13
Is toch geen verrassing dat jij als PVV stemmer deze linkse gedachtegang ondersteunt?

Igor Putkin | 27-01-15 | 09:17

Geen woorden maar daden; Bij DSW was ik € 81,- duurder (per jaar) uitgeweest dan waar ik nu verzekerd ben (Anderzorg) Dussssssss..... wat doet DSW met die € 81,- ?

Badderbeest! | 27-01-15 | 09:17

J. Jarig | 27-01-15 | 08:55

Allemaal prima maar alles wat je daar noemt heb ik bij de Ohra ook.
Prima vent die Oomen maar vooral de beste marketeer van alle zorgverzekeraars. Hij riekt de onvrede bij de mensen en doet of hij aan hun kant staat. Met een eigen vermogen van 140 miljoen is dat tonnetje salaris per jaar weg geven natuurlijk niet heel spannend. DSW maakt daarnaast ook gewoon winst. Dit lijkt veel minder dan de grotere maatschappijen maar als we het terug gaan rekenen naar winst per verzekerde scheelt het niet veel. Prima zakenman die Oomen maar laten we hem aub niet als robin hood gaan zien.

Hunter S. Thompson | 27-01-15 | 09:14

@asylumstreetspanker | 27-01-15 | 09:11
Topper!

MarcS | 27-01-15 | 09:13

-weggejorist-

MarcS | 27-01-15 | 09:13

@Igor Putkin | 27-01-15 | 09:07
Ik ben het zowaar met je eens....
*huisarts bellen doet*

necrosis | 27-01-15 | 09:13

@gnor | 27-01-15 | 09:08
Yep ....
Kwartje Kok, zodra het kan gaat die er weer af, tijdelijke maatregel.
Na zuur het zoutzuur.
Na zoutzuur de banken crisis.
Na de banken crisis, de moeilijke tijden.

MarcS | 27-01-15 | 09:12

Ik heb het al in de agenda gezet en net de Volketkrant gelezen, blz 16/17.Gaat over Chris Oomen.
Eén dingetje zit me niet lekker, die derivaten, waar Chris Oomen zoveel mee verdiend heeft. Die zijn toch slecht?

asylumstreetspanker | 27-01-15 | 09:11

Leuk dat Rouvoet aangehaald wordt, maar het was toch echt de 'briljante' gedachte van Hans Hoogervorst die ons dat gedrocht van die zorgverzekering door de strot geramd heeft.
En DSW mag er dan positief uitspringen, zodra het kabinet beslist dat bepaalde zaken niet meer vergoed mogen worden, heeft DSW weinig keuze dan de premie te verhogen.

necrosis | 27-01-15 | 09:11

kwark001 | 27-01-15 | 09:08
Exact!

Igor Putkin | 27-01-15 | 09:10

Rouvoet laat goed zien dat zelfs de wat kleinere partijen ook vuistdiep in het semi-overheids roofcircus zitten. Zelfs zij die menen aanspraak te mogen maken op hun zogenaamd betrokken en sociale christelijke gezicht, wat dus in werkelijkheid slechts een flinterdun masker is, zullen geen moment onbenut laten om ons land verder te incorporeren binnen de structuur van een verdedelde besloten vennootschap.
Men kan dus ook concluderen dat iedere machtspartij, uitgezonderd PVV dus, een corporatistisch verlengstuk zijn; nuttige idioten voor de lobby van onder andere: zorgverzekeraars, energie, onderwijs en de zieligheidsindustrie.

Desmoulins | 27-01-15 | 09:10

Suikeroomen van DSM

Bakito | 27-01-15 | 09:09

We denken snel aan een instantie zonder winstoogmerk. De Zorgverzekeringswet is een rampenfonds op zich. Tijdens mijn werkzaam leven verzekerd bij IZA, en goed, voor samen € 66,- per maand. Nu samen een basisverzekering en een minimale AV voor €240,-. Daar zitten nog eigen bijdragen in het verschiet naast het persoonlijk ER van €375,-. Maar we blijven het zooitje in het zadel houden. Een politieke zowel als strafrechtelijke afrekening zit er niet in want we zijn en blijven klootjesvolk. Straks de lonen omlaag, de rente omhoog en we horen: het zijn nu eenmaal moeilijke tijden. An me hoela.

gnor | 27-01-15 | 09:08

Igor Putkin | 27-01-15 | 09:07

Zoals het dertig jaar geleden was dus.

kwark001 | 27-01-15 | 09:08

Zorg, onderwijs, huisvesting en nutsvoorzieningen dienen z.s.m. gecentraliseerd te worden.

Igor Putkin | 27-01-15 | 09:07

Goh een multimiljonair, rijk geworden met bedrijven. Rijk worden over de rug van anderen, anders kan het niet.

MarcS | 27-01-15 | 09:07

Maar ze zijn wel duur!!

zeefert | 27-01-15 | 09:05

dus het kan allemaal wel.

als ik de megamolane gebouwen zie van nn achmea weet je een ding je betaalt te veel.

Geen stijl kunt u dit artikel in november weer plaatsen. Veel mensen zijn vergeetachtig

dolffie | 27-01-15 | 09:04

Ben uiteraard verzekerd bij DSW.
Al is het alleen maar om het feit dat ze geen astronomische bedragen besteden aan bonussen en idiote marketing-uitgaven.
Ik kan het iedereen aanbevelen, maar houd het een beetje stil voor het gepeupel, want met zoveel goede dingen is het zo geweest dat de lol eraf ging toen het populair begon te worden.

Cuyahoga | 27-01-15 | 09:03

Ik ben deze jaarwisseling overgestapt; kreeg een goed gevoel van DSW's opstelling t.o.v. vrije artsenkeuze. Nog geen ervaring met vergoedingen.

Wamoje | 27-01-15 | 09:02

-weggejorist-

Parel van het Zuiden | 27-01-15 | 09:01

Tsja, het zoveelste polderconstruct. U begrijpt, dat betekend graaiende ex-politici, organisaties die niet doen waar ze voor bedoeld zijn, perverse neveneffecten, en de burger is vooral heel veel extra geld kwijt.
.
Overigens wordt er niet verzekerd door zorgverzekeraars. Verzekeren is risico inschatten en dat risico afdekken tegen een vaste periodieke vergoeding. Zorgverzekeraars weten exact wat er uitgegeven gaat/kan worden en hoeven slechts te budgetteren. Er bestaat voor de zorgverzekeraar geen risico.
.
Vandaar, altijd grove winst. Miljardenwinsten voor zorgverzekeraars zijn niet de bedoeling en zijn dat nooit geweest. Alleen al om het feit dat deze situatie al jaren voortbestaat is reden voldoende om de gevestigde politiek tot de grond toe af te branden.
.
Maar dat doet u niet, hè. Lekker fatsoenlijk stemmen. Nou dit is exemplarisch voor dat fatsoen. Iedere VVD, PvdA, CDA, D66 stemmer wil dit dus.

Parel van het Zuiden | 27-01-15 | 09:01

Dat Oomen de stukken van DSW niet meer krijgt, daar heeft hij het wel een beetje zelf naar gemaakt. Verder sympathiek clubje. Overigens is het niet maken van woekerwinsten 1 ding, even belangrijk is het laag houden van de overhead. Nee, niet qua directie, maar qua middenmanagement, reclame, en kantoorpand na kantoorpand met mensen die vage zorgdingetjes aan het regelneven zijn: bewustwordingscampagnes, gratis fitness, "ontzorgen".

Muxje | 27-01-15 | 09:00

Inderdaad goed om te onthouden want de graaiers van Ohra ben ik wel een beetje zat.

sinar2 | 27-01-15 | 08:59

Als DSW in de aanvullende pakketten geen kwakzalfgekkies zou promoten, was ik inderdaad al overgestapt. Inderdaad een zeer sympathiek en verfrissend beleid ten opzichte van de 4GG (Vier Grote Graaiers).

Rommelende Onderbuik | 27-01-15 | 08:59

ben vorig jaar al overgestapt van de goedkoopste (anderzorg) naar DSW. zo'n houding moet beloond worden vind ik.

LiamP | 27-01-15 | 08:59

necrosis | 27-01-15 | 08:57

Ja beste. Dit wordt teveel offtopic.

kwark001 | 27-01-15 | 08:58

@kwark001 | 27-01-15 | 08:53
Sharon is van vrouwelijke kunne....

necrosis | 27-01-15 | 08:57

eerstneukendanpraten | 27-01-15 | 08:55

Daarbij lees ik in de tekst dat hij 'zorgverkeraar' is.

kwark001 | 27-01-15 | 08:56

Wij zitten al jaren bij DSW en het is een verademing.
Als je belt naar het gewone nummer (geen 0900, dus geen extra kosten) krijg je een telefoniste (een echt mens! dus geen computer of keuzemenu) aan de telefoon die je doorverbindt (dus niet eeuwen in de wacht hangen) met een eigenlijk altijd vriendelijk ander echt persoon met verstand van zaken.
Declareren is makkelijk: fotootje of scan van je rekening digitaal versturen en binnen een paar dagen staat het geld op je rekening.
Wij hebben nog nooit gehad dat iets onduidelijk was of dat er iets niet vergoed werd wat we wel verwachtten.
Ja, aanrader.
(PS De taart als dankjewelletje voor mijn lovende reactie mag naar mijn huisadres, DSW.)

J. Jarig | 27-01-15 | 08:55

Oomen is ongelezen plussen, ben al mijn hele leven bij DSW verzekerd, toppie!

mooiplantje | 27-01-15 | 08:55

kwark001 | 27-01-15 | 08:53

Precies, en het kan ook gewoon drie liter kunstbloed zijn.

eerstneukendanpraten | 27-01-15 | 08:55

eerstneukendanpraten | 27-01-15 | 08:51

Er staat niet expliciet dat het zijn bloed is. :-)

kwark001 | 27-01-15 | 08:53

En niet te vergeten: trouw sponsor van Excelsior...

de Voorzittert | 27-01-15 | 08:53

Drie keer per dag een liter bloed afstaan, dat lukt zelfs Sharon Dijksma niet...

eerstneukendanpraten | 27-01-15 | 08:51

De fopmarktwerking in de zorgverzekering. Hetzelfde verhaal kennen we van nutsbedrijven, telcos, openbaar vervoer en wat dies meer zij. Het wordt verkocht als neoliberaal maar het is communisme.

Godsammekraken | 27-01-15 | 08:49

@wakkere_nederlander | 27-01-15 | 08:48
Wezen?

wakkere_nederlander | 27-01-15 | 08:49

Het zal Oomen een zorg wegen.

wakkere_nederlander | 27-01-15 | 08:48

Enkeling die tegen de stroom in roeit altijd +1 :)

Bakito | 27-01-15 | 08:48

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl