Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LIVE. Doldrieste Draghi zet paniekpers aan

Vandaag gaat de Europese Centrale Bank de geldpers aanzetten om miljarden euro's bij te drukken om de financiële markten te spekken. De één noemt het paniek, de ander noemt het propaganda en de derde denkt dat het louter bedoeld is om de Grieken te paaien, want die dreigen zondag massaal tégen schuldaflossing aan de EU te stemmen (en met het bijgedrukte geld zou de EU hun staatsleningen kunnen opkopen). Wij zeggen eerlijk: we weten het niet. We hebben de hele ochtend financieel overleg gehad met DasKapital om deze geldkwestie te kunnen duiden, maar daar kwam alleen maar uit dat de zowel Azijnbode, als RTL, als de Financiële Telegraaf, als de NOS allemaal (kwoot anonieme DasKap-redacteur) "absolute kontverhalen vol onzin" hebben opgeschreven over deze monetaire move van de ECB, en dat wie die "dus vooral niet moeten linken". Bij dezen. De enigen die het snappen, aldus DK, zijn de luitjes bij het Financieel Dagblad en die zitten achter een betaalmuur. Oh ironie. DasKapital verwacht de eigen duiding tussen vier en vijf vanmiddag, want die willen niet op de zaken vooruitlopen totdat Draghi zijn zegje gedaan heeft. En dat doet hij om half drie, in de livestream hierboven. Zodra er gejuich opstijgt uit Zuid-Europa, weet u dat de eurodrukkerij overuren aan het draaien is.
ANP ALARM: ECB KONDIGT AANKOOP STAATSLENINGEN AAN.
AEX: "Roze brillen voor iedereen!"
EuroKoers: Down, down, down. Lullig voor de dollar.
Zorba: Staat te dansen.
Oerbossen: "Spaar ons! Spaar ons!"
Dijsselbloem, panikerend: "We krijgen alles terug. Met rente!"
Peter Verhaar: "Mooi. Eindelijk dat derde huis aan de Cote d'Azur."
Robin Fransman: "Mijn duiding lezen? Koop mijn boekje!"
DAS DUIDING: Inhoudelijke duiding van het bijdrukken van geld door de ECB om staatsleningen terug te kopen die eerst door de EU verstrekt zijn op DasKapital.

Reaguursels

Inloggen

Oh ja... en ik beloof u bij deze plechtig: de UK, Denemarken en Finland zullen ons voorbeeld volgen en een eind maken aan deze verkwisting met valse motieven! Wil de EU concureren met Azie, India en Brazilie dan moeten we hier de lonen meer dan halveren.

Thorolf | 23-01-15 | 00:55

Wie beslist dit eigenlijk in democratisch Europa? Demooncratisch lijkt het eerder.
Wederom wordt zuid Europa uit de stront getrokken en gaan wij dit via belastingen terugbetalen.
Ik wordt onderhand schijt ziek van dat Europa! Laten we de PVV in godsnaam aan een meerderheid helpen uit die verkwistende onzin stappen en een voorbeeld nemen aan Zwitserland! Natuurlijk, we krijgen het dan tijdelijk zwaar met de instandhouding van onze economie maar dat is nog altijd beter en motiverender dan de Grieken, Portugezen, Spanjaarden en Italianen sponsoren.
Dus uit de EU, een vernieuwd, slagvaardig en charismatisch bestuur in Den Haag, mouwen opstropen en gaan met die banaan! Doen waar we goed in zijn: handelen.

Thorolf | 23-01-15 | 00:52

@Suerte Piet | 22-01-15 | 19:16
Guillotineren is te humaan :D
Al dat tuig in heropvoed kampen waar dag en nacht Ivo Opstelten door de speakers schalt: "uuuh uuuhm ja uuh gezien uuuh uuuhm uuuuh de huidege uuuuhmm uuuh stand van uuh zaken uuuh uuuhm ....
Af en toe een speech van Balkenende als kadotje er tussen door.

SyntaxError | 22-01-15 | 19:53

En alweer een nieuw hoofdstuk in "hoe besteel ik de bevolking". Wat een vertoning, voor dergelijk machtsmisbruik is in Frankrijk een paar eeuwen geleden de guillotine uitgevonden.

Wilders krijgt er mooi weer virtueel een paar zetels bij. Ben benieuwd wat hij gaat zeggen. Bier en chips staan klaar.

Suerte Piet | 22-01-15 | 19:16

ze zijn al lang bezig met geld drukken.
nu gaan ze het dumpen.
de euro zakt natuurlijk in waarde,dus alles wat gekoppeld is aan de dollar wordt weer duurder
zo te zien is het bedoeld voor landen en banken
dragi de goldman sachs ex medewerker,die griekenland
gesteund heeft voor de deelname aan de eu'
met ondersteuning van die landen die de dienst uitmaken in de eu,de meerderheid vertegenwoordiging
zijn de baas nl heeft alleen maar te betalen/
klaas knot tegen maakt niet uit,we zijn lid van de eu europese uitbuiters.
pommetje horlepiep pechvogel kan het vast wel even uitleggen,wij gaan een gouden toekomst tegemoet

soledad | 22-01-15 | 19:06

Hoi,hoi,hoi,het dansen op de rand van de vulkaan kan nog even doorgaan.Maar.... het risico voor de beursgraaiers,o sorry beleggers, blijft ook overeind.Zij zijn getroost,want we gaan zo allemaal naar de kl*ten en dat schept lotsverbondenheid nietwaar ?

Dolphi | 22-01-15 | 18:57

De eurofielen van Dhimmy'66 zullen allemaal een * in het scherm hebben geëjaculeerd bij het vernemen van dit nieuws!

pluizigkroeshaar | 22-01-15 | 18:57

@ecologiste | 22-01-15 | 18:32
Oh hemeltje zingt hij dat echt? Ik ken dat liede wel van weleer, maar heb blijkbaar nooit op de text gelet, of snapte er nog niets van.

SyntaxError | 22-01-15 | 18:51

@Ci Ty33

Het doel van de Euro was, is en zal nooit iets anders zijn dan het vernietigen van natiestaten door via de Euro de reële economie ernstige schade toe te brengen.
.
Het onbeperkt uitlenen van geld aan natiestaten waarvan men wist dat de staatsschulden uit de hand liepen, het voor de kar spannen van de economisch sterkste staten voor de zwaksen, de chantage richtin nationale overheden om in te stemmen met verdragsschendingen (zoals het rechtstreeks opkopen van obligaties); De Euro is niets anders dan een natiestaatverwoester..
.
Een telg van de Rothschild familie sprak ooit eens: 'Give me control of a nations money and I care not who writes its laws'....
.
Prijsstabiliteit... door doorlopend de toch al fictieve koopkracht van nepgeld uit te hollen. Right.... Proest.

De Libertariër | 22-01-15 | 18:42

@Bertus Brulbroek | 22-01-15 | 18:28

Goeie speech. In het publiek domein zijn veel slimme mensen te vinden. Vaak vele malen slimmer dan 'de boven ons gestelden'. De machthebbers die menen ons - het volk - te moeten toespreken als half-debielen. Jammer dat zo'n jongen die daar staat te speechen geen macht heeft. Zijn integriteit zal hem wel in de weg staan.

Hans Hillen | 22-01-15 | 18:39

Even Drs. P. geraadpleegd.
"Dalende omzet en stijgende lasten
Liegen, bedriegen, oneerbaar betasten
Vuil en vervallen terreur in de straten
Rotidioten en voetbalfanaten
Gevaarlijke ziekten en vieze gezwellen
U hoef ik zeker niets te vertellen

Duistere driften en afgoderij
Wie zal ons redden, wie maakt ons weer blij,
knolrapen, lof, schorseneren en prei" etc.

ecologiste | 22-01-15 | 18:32

De bedoeling van de Euro was toch stabiele wisselkoersen, omdat dat zo prettig is voor de handel. Want meer dan de helft van onze handel gaat naar niet Euro-landen. www.rijksoverheid.nl/nieuws/2012/08/02...
De doelstelling is dus niet gehaald, het gaat steeds slechter. Bovendien is onze welvaart nog steeds op het niveau van 2008. Dus het roer moet om, dus weg met die Fyra-flappen en de Eu-dictatuur.

Ci Ty33 | 22-01-15 | 18:28

Ik heb net het stuk in het FD gelezen. Het staat redelijk vol jargon, wat al een teken is van zwakte. Het is bij nadere beschouwing inderdaad een erg slecht stuk, in tegenstelling tot wat GS en Das Kapital stellen. Dat verbaast mij niet, want ook van Kuppenveld snapt er - getuige zijn stukjes op DK - geen reedt van. Van Kuppenveld die om zijn onkunde te verbloemen zich ook graag bedient van jargon. Anders dan jullie beweren is het stuk van vandaag in de Azijnbode behoorlijk goed. Waar het op neer komt is dat het opkopen van staatsobligaties voor Zuid-Europa goed is, maar voor Noord-Europa (en andere landen met een lagere staatsschuld) niet. Voor de gemiddelde burger is het al helemaal slecht nieuws: hogere prijzen, lagere rente op spaargeld en verdampend spaargeld en pensioen. Jammer dat GS zijn oren laat hangen naar Van Kuppenveld. Geloof mij: dit is een theoretische exercitie, waarvan wij de effecten in de echte wereld nog maar af moeten wachten. Maar die effecten kunnen alleen maar positief zijn voor speculanten en schuldenlanden.

Hans Hillen | 22-01-15 | 18:23

Weer zo'n ongekozen klotebibber die voor ons wel even in zijn achterlijke bepaalt wat wel en wat niet de toekomst zal zijn.
Met democratie heeft dat natuurlijk geen moer te maken. Meer met financiële totaaldictatuur. De overheden hebben zich inmiddels volledig gedelegitimieerd met hun instemming met financiële hoogzwendel en verraad van het volluk, dat sinds mensenheugenis nog nooit heeft meegeteld, hooguit als kanonnenvoer. Het is weer het oude liedje mensen: corruptie voert de maatschappij naar de volgende oorlog, waarin u uw reet ten tonele mag voeren. Proost!

Rest In Privacy | 22-01-15 | 18:13

het grote gelijk van (daar is tie weer) wilders leve de E.U en nog blijft men thuis en nog gaat niemand de straat op.
overgens is het wel (ff) dood en dood stil in den haag

witchmaster | 22-01-15 | 18:10

Goldman Draghi Sachs. Je wordt bedankt vrind! mvrgrt teh 1%

Bertus Brulbroek | 22-01-15 | 18:07

Joh NL is te duur geworden voor ons DINKS. Ik betaal me en ongeluk. De plannen liggen al een jaar klaar om die hele Klote eu te ontvluchten alleen die schuld van t huis blijft maar roet in t eten gooien. Het gaat wel lukken hoor maar gvd wat maken ze het ons moeilijk om weg te komen tegen aanvaardbare kosten. En dat is exact wat ze willen.

Beaulefermier | 22-01-15 | 18:06

En zo wordt uw pensioen en spaargeld vernietigd door deze spaghettivreter die de zuid europese landen steunt ten kosten van ons. En maar volhouden door onze politici dat de Euro een succes is en er geen weg terug is. Gezichtsverlies is erger voor de politiek dan het creperen van de burger. en gaat Europa lasten verschuiven van zuid naar noord. Daarvan gaan vooral de grote internationale ondernemingen en instellingen profiteren. De kosten worden "eerlijk verdeeld" over alle Europese burgers. Iedereen weet inmiddels wat dat betekent; stijgende lasten voor de lage- en middeninkomens. Terugtredende nationale staten kunnen nauwelijks in de behoefte van de eigen burgers voorzien. Vijfentachtig miljoen (!) Europese werkzoekenden blijven aan de kant staan. Paarlen voor de zwijnen.

witchmaster | 22-01-15 | 17:56

Het aankopen van staatsobligaties zou de inflatie aanjagen?!
Neen! Integendeel! De officiële economie volgens de schoolboeken heeft geen oog voor financiële speculatie. De speculanten kopen de staatsobligaties massaal op in anticipatie op de ECB. En cashen vervolgens in op de winst als gevolg van de dalende rente.
De ECB drijft de rente steeds verder de grond in, met als gevolg een verstikkende deflatie. De ECB nagelt de laatste spijker aan de doodskist van de euro.

Rest In Privacy | 22-01-15 | 17:47

Hopelijk stort die vervloekte EU inclusief Euro in elkaar.
Dan wordt het , door toedoen van de Eurofielen die ons ongevraagd een Euro + een EU door de strot hebben gewrongen, even door de zure appel bijten maar kunnen we tenminste eindelijk beginnen met het land op te bouwen zonder dat we geforceerd worden ook diverse andere landen drijvend te houden.

Moi2 | 22-01-15 | 17:33

Wat een verbijsterende tijden leven we toch in.... Waar valsemunters eeuwenlang met pek en veren over de landsgrenzen werden gesmeten (of erger), genieten de moderne valsmunters de status van een rockster... Continu worden je zegeningen verspreid via gelijkgeschakelde media en de lumpenintelligenz struikelt over elkaar om je beleid te roemen.....
.
En uitgerekend de eerste reaguurder in deze topic, die een uitstekende link plaatst over de criminele valsemunterij die de Staat hier pleegt, wordt nota bene weggezet als aluhoedje... Het is werkelijk godsgeklaagd en toont maar weer eens haarfijn aan hoe succesvol de Staat is in het totale maskeren van haar zwaar criminele activiteiten.
.
Wat Draghi hier doet is het plegen van zuivere diefstal.... Het stelen van koopkracht van wel-productieven door de bestaande geldsomloop te verruimen, waardoor het reeds aanwezige geld minder waard wordt. En dan gebeurt dit niet eens met het doel om de productieven te helpen (intrinsiek onmogelijk), maar nota bene om de criminele houders van staatsmacht te helpen om haar eigen macht te vergroten. Schande, schande en nog eens schande!!
.
Overheden behoren zich niet met de uitgifte van geld te bemoeien.... Dat behoren marktpartijen te doen, waardoor enkel betrouwbaar geld met een werkelijke intrinsieke waarde preferent zal worden, in plaats van het potsierlijke monopoliegeld dat enkele mensen (de uitgevers) in staat stelt om op een ongekende schaal de opgeslagen koopkracht te stelen.
.
De Staat is het kwaad... Delegitimeren die criminele bende! Draghi verdient niets anders dan een volkstribunaal.... En dan zal hij er niet met pek en veren van af komen, zoals zovele van zijn illustere voorgangers....

De Libertariër | 22-01-15 | 17:31

Als je nu je spaargeld nog in fiat houdt, verdien je het te verliezen.

realiteitswaanzin | 22-01-15 | 17:07

Economie is niet moeilijk. Hier is hoe geld drukken werkt:
WE hebben in onze landen, mensen, goederen en bedrijven een bepaalde waarde. Doe zou je uit kunnen drukken in een aantal broden maar we hebben gekozen voor een munt, de euro. Dus elke euro vertegenwoordigd een beetje van die totale waarde. Als we nu 10% bijdrukken wordt alles niet meer waard maar zijn er alleen euros bijgekomen. Dus elke euro vertegenwoordigt nu 10% minder van die waarde. Ofwel de euro is 10% minder waard. Maar waarom wil de overheid dan bijdrukken? Ook dat is simpel. Gedrukt geld komt niet in onze handen maar die van de overheid. Ons geld is 10% mindert waard geworden, dus wij worden 10% armer. De overheid heeft echter het nieuwe geld in bezit cq eigendom en heeft daarmee een 10% waardevermeerdering in zijn portefeuille. De overheid is verhoudingsgewijs rijker geworden en kan daar dan weer mooi weer mee spelen. Dit geld gaan ze nu aan de zuidelijke landen geven. Dus jullie hebben waarde (niet euros maar je vermindering van de waarde erop) gegeven aan de landen die tegen de klippen op liegen. Die obligaties zijn schuldbekentenissen van die landen die ze nooit meer terugbetalen. Dus je ziet je geldwaarde-vermindering nooit meer terug. Maar ook nog eens komen er nieuwe leningen voor terug die ook nooit meer terugbetaald worden. Dus wordt over een paar jaren dit allemaal weer herhaald. Alleen de banken zijn er goed mee want die zagen het allang aankomen en hebben geen enkele euro meer.

Rest In Privacy | 22-01-15 | 16:51

Geld pompen in een economie die als geheel niet eens bestaat. Het geld gaat niet eens naar die economie, maar naar rijke banken met hoge gebouwen die erop gaan zitten. De burger krijgt hooguit een hogere rente op z'n spaar (kan ook niet anders, mijn rente is al 1,05% dacht ik).

Driewerf Hoezee | 22-01-15 | 16:37

Wederom een maatregel waar alleen de investeerders in banken beter van gaan worden, en u als kutburger die nog iets van waarde heeft, spaargeld, uw huis wat al 10% minder waard is, etc etc, u gaat er op verliezen door de waarde vermindering.

Eb dan ga je bedenken wat deze constructie eigenlijk betekend, u koopt als persoon uw eigen schulden op van de bank met als garantstelling uzelf....
Dit is alleen mogelijk als je alle macht heb weggegeven aan mongolen, bedankt nog eurofiele stemmers!

Flipus | 22-01-15 | 16:31

Kan iemand even vertalen in het italiaans, "trekken aan een dood paard", dank u.

hovawart | 22-01-15 | 16:27

Geld gaat naar de banken, die gaan er op zitten, beetje speculeren en beleggen, tegenvallers worden weer op conto van de belastingbetaler geschreven, deze symptoombestrijding is goed voor beurshandelaren, verder niets.

hovawart | 22-01-15 | 16:17

Heeft iemand al voorgesteld om al die bijgedrukte miljarden via Ruttes "€1000 per werkende Nederlander" in omloop te brengen?

simpelman | 22-01-15 | 16:15

Havenwerker | 22-01-15 | 15:44
Dan ben je onderdeel van het probleem. Bedankt.

Coolchwip_ | 22-01-15 | 16:15

NU uit de EU!!

Waakvlam | 22-01-15 | 16:08

Uiteraard storten ze geen geld op de rekening van elke EU burger want stel je voor dat ze vervolgens al hun schulden aan banken er mee gaan af betalen! Nee nee bankiers zijn heilig en het gewone volk kan de tiefus krijgen.

Kets22 | 22-01-15 | 15:54

-weggejorist-

Krishnamurti | 22-01-15 | 15:49

Anti-euro sentiment aanjagen, je doet het goed.

Harry Turtle | 22-01-15 | 15:48

@ ohnnyLion | 22-01-15 | 15:24

Inderdaad we zijn hoeren die uitgehoerd worden door de staat in naam van de koning. De pooiers zijn de regentenkaste die weten wat goed voor ons is.

sjipsknippert | 22-01-15 | 15:44

Mooi kunnen ze direct alle leningen en hypotheek schulden van de burgers kwijtschelden ? of is het daar niet voor ?

Jetstream | 22-01-15 | 15:38

Geld bijdrukken is een belastingmaatregel zonder administratie.

zeg maar jansen | 22-01-15 | 15:38

Obligaties opkopen. Dus hoeven zuidelijke landen minder rente te betalen. He, dan hoeven ze ook niet te hervormen. Nou heeft Draghi precies gedaan wat de politiek (ook hier) had moeten doen. Dus gaat nu ook voor landen moral hazard op. M.a.w. ze gaan nog onverantwoordelijker gedrag vertonen.
Maar verder gaat dit weinig doen. Al die alu-hoedjes die voorspellen dat dit het einde van de wereld is. lol Dat zijn dezelfde mensen die met tonnen geleend geld in hun huis wonen. En dan hier vragen waar dat geld van 1000 miljard vandaan komt.

roze_bril | 22-01-15 | 15:32

witwas | 22-01-15 | 15:11
7 dollarcent per geïnvesteerde dollar.
Je moet een dollar uitgeven om 7 cent te verdienen.
Mind you dat is geen ROI want die "geinvesteerde" dollar ben je ook kwijt.

jemagookniksmeer | 22-01-15 | 15:27

We staan op de rand van een soort van revolutie-achtig gebeuren. Het begint op te raken met de meer, meer, meer en eeuwige groei.
Beaulefermier | 22-01-15 | 15:22
Tijd voor een revolutie idd (want goedschiks veranderd er niets), maar het geld is niet op. Het zit allemaal in de zakken van de 1%.

XaleX_2 | 22-01-15 | 15:25

@Igor Putkin | 22-01-15 | 14:50
Triljoen is wel een beetje er veel he?
Bedoel je misschien Biljoen?

TheWestvsTheRest | 22-01-15 | 15:25

Wereldwijd en met afstand de grootste economische catastrofe sedert de tweede wereldoorlog:
-
De invoering van de Euro.

bisbisbis | 22-01-15 | 15:25

@De echte Stolwijker | 22-01-15 | 15:17

Je bent verbaasd dat we genaaid worden door onze bestuurders?

We zijn melkkoeien, stemvee, bsn-nummers, nog lager dan varkens.. (vandaar dat de moslim tegen ons beschermd worden en niet andersom)

JohnnyLion | 22-01-15 | 15:24

We staan op de rand van een soort van revolutie-achtig gebeuren. Het begint op te raken met de meer, meer, meer en eeuwige groei. De eeuwige schuldenlast die je als burger MOET dragen zodat je netjes in de pas blijft lopen begint een wurggreep te worden. Er komen steeds meer oproepen om te minderen, af te koelen, beter voor de wereld, beter voor de mensen. Maar nee, de mastodonten kunnen slechts eenrichting op denken. Meer zal en moet er komen al laten ze alles ploffen ermee. Kijk alleen eens naar je koophuis, wat en strop begint dat te worden of niet dan? ieder jaar meer belasting erop, hoe lekker zou het zijn om een huis voor pakweg 5000 euro te hebben ipv 500 000 euro? En het kan hoor, geen probleem ook in deze tijd. Maar nee, wij zullen en moeten als ezels achter het worteltje "geld" aan moeten blijven rennen. Pure gijzeling van burgers is het.

Beaulefermier | 22-01-15 | 15:22

@bastemeijer | 22-01-15 | 15:15
Ik zou het iedereen adviseren en het is zeker ook iets dat ik ga doen (nog niet doe overigens), of ik ga proberen via de politiek deze waanzin te stoppen. Het is de enige manier om je enigszins los te weken van de klauwen van de overheid. We moeten eigen weer een versie van de goudstandaard hebben zodat dat helemaal niet nodig is. Maar zeg dat en men verklaard je ook voor gek, iedereen is zo aan het schuldensysteem gewend dat ze in paniek raken bij het idee dat geld daadwerkelijk waarde heeft.

DerUnterMensch | 22-01-15 | 15:21

@kapotte_stofzuiger | 22-01-15 | 14:36
Schuld van de JOden toch?

TheWestvsTheRest | 22-01-15 | 15:20

@bastemeijer | 22-01-15 | 15:15

Ik snap wat je bedoelt, ik word nog steeds uitgelachen door familie en vrienden omdat ik goud en zilver koop. Mensen willen het gewoon niet snappen: normalcy bias heet dat. en.wikipedia.org/wiki/Normalcy_bias

Xirdalan | 22-01-15 | 15:19

Een ding snap ik niet. Als Merkel vindt dat de ECB een zelfstandige organisatie is, waarom gaat de ECB dan niet met eigen geld aan de slag, maar moeten de Europese belastingbetalers het weer allemaal ophoesten?

Graaf van Egmont | 22-01-15 | 15:18

Hoezo, er worden staatsobligaties opgekocht. Staten zullen op de duur die schuld aflossen en opnieuw lenen op de markt. Dit geld wordt dus tijdelijk de economie ingepompt en dwingt banken in andere dingen dan staatsobligaties te investeren.

Niks aan het handje. Misschien meer inflatie, maar we hikken nu tegen deflatie aan dus prima. En de Euro kan minder waard worden, maar de belangrijkste munt is de dollar en daar laten ze de geldpersen ook draaien.

Meeroever | 22-01-15 | 15:18

W

Beaulefermier | 22-01-15 | 15:18

@Dibe | 22-01-15 | 15:13
Overheden in het algemeen vinden het prima aangezien alle overheden tegenwoordig tot over hun nek in de schulden zitten. Deze economie van schulden zorgt daar wel voor. Alleen dat is al genoeg reden waarom overheden geen schulden zouden mogen hebben maar tegoeden moeten bezitten, hoe hard de economen onder ons ook schreeuwen dat het geen probleem is voor overheden om schulden te hebben.

DerUnterMensch | 22-01-15 | 15:17

Sparen wordt nog minder aantrekkelijk. Maar dat is ook de bedoeling: geld moet rollen, zegt de ECB volgens de NOS.
Intussen is gisteren het leenstelsel ingevoerd. Ik moet dus gaan sparen voor de studie van mijn kinderen. Maar dat mag niet van de ECB.
Het is echt extreem misdadig wat de ECB hier doet.

De echte Stolwijker | 22-01-15 | 15:17

@anti-allahhhh | 22-01-15 | 15:14
Die 1200 miljard € van vandaag staat gelijk aan 1200 miljard Roebel binnenkort.

Botte Hork | 22-01-15 | 15:16

Het systeem van geld is een systeem van manipulatie en list en bedrog. Dit is gewoon weer een uiting van een totaal onhoudbaar (ziek) failliet systeem dat ze bij elkaar proberen te houden. Hoe langer de elite/boeven blijven bouwen op de rotte fundamenten hoe meer poep er tegen het plafond aan zal vliegen.

XaleX_2 | 22-01-15 | 15:16

Jaren geleden werd ik uitgelachen. Er werd aan mijn verstand getwijfeld toen ik goud kocht voor 10K het kilo.
Veel heb ik niet, maar ik dank heer Drakie nederig. Mede namens vrouw en kinderen.

bastemeijer | 22-01-15 | 15:15

-weggejorist-

anti-allahhhh | 22-01-15 | 15:14

@hxl | 22-01-15 | 14:54
En ga er maar gerust van uit dat in die landen het bedrag pp een beetje hoger ligt dan bij ons omdat de staatsschulden daar ook behoorlijk wat hoger liggen. als dit op ons bordje komt gaan we waarschijnlijk wel boven de 1500 Euro pp.

deraderendraaien | 22-01-15 | 15:14

Eenwording/Gelijkschakeling door armoede.volstrekt illegale beslissing.De eens zo trotse driekleur is verbleekt en krijgt de waarde van schijtpapier.
Door uw knieën zult gij buigen voor het kleine selecte groepje dat zich democratisch Europa noemt.
Pas wanneer de potten leeg geroofd zijn zal er weer een nationaal besef zijn, en zullen de nationale staten opbloeien.wtf heb ik met een Duitser?Griekenland?Niks!behalve dat ik voor hun aan het werk ben/betaal

diddley2 | 22-01-15 | 15:14

Italië vaart er wel bij, ivm hun schulden, land van de megalomane, corrupte egotrippertjes.

Dibe | 22-01-15 | 15:13

Balsaq | 22-01-15 | 15:10
Italianen zijn nu eenmaal van oudsher gewend om problemen op te lossen via devaluatie.

CoffeePatch | 22-01-15 | 15:13

Mijn leugendetector is zojuist geëxplodeerd.

Botte Hork | 22-01-15 | 15:13

witwas | 22-01-15 | 15:08
50(pro)cent klinkt plausibel.
Voor de USA.
Niet in Europa want hier is en blijft de reële groei verwaarloosbaar, if any.
Het kapitaal zou veel beter renderen als Draghi het naar het casino zou brengen.

jemagookniksmeer | 22-01-15 | 15:11

@WieIsDeChef | 22-01-15 | 15:09
History repeats..

Botte Hork | 22-01-15 | 15:11


EURCHF onder de 0.99 nu. EURUSD onder de 1.15 nu. Go, go, go, go, go!

Balsaq | 22-01-15 | 15:10

Geld bijdrukken. Deden ze dat ook niet in Duitsland net voor de tweede wereldoorlog?

WieIsDeChef | 22-01-15 | 15:09

Het schip begint te zinken.

Botte Hork | 22-01-15 | 15:09

@jemagookniksmeer | 22-01-15 | 15:04 Daar zijn wel berekeningen van, in ieder geval voor de dollar. Volgens mij heeft Sassen van Elsloo wel eens geschreven dat tijdens de industriële revolutie 1 dollar extra schuld 4 dollar economische groei opleverde. In de huidige crisis was dat nog 50 ct
* even zoeken gaat

witwas | 22-01-15 | 15:08

Het beste nieuws van dit jaar (en het vorige)!!!

kleuterleider | 22-01-15 | 15:08

@miko | 22-01-15 | 14:40
Man, dat spul is oud.
Dat komt nog uit de tijd dat je bij twee kratjes, de slaaf om ze naar huis te dragen, er gratis bij kreeg.

Cuyahoga | 22-01-15 | 15:07

Ze gebruiken mijn geld, om mijn geld minder waard (inflatie) te maken. Denk daar eens even over na....

funkyd | 22-01-15 | 15:07

zoals bertus brulboek het gister mooi heeft verwoord. het is schulden socialiseren en winsten privatiseren

blabla9899 | 22-01-15 | 15:05

@Cuyahoga | 22-01-15 | 14:30
.
Onder het zand van de Europese stranden ligt nog ca. 271,6 biljoen aan euromuntjes. Die moeten we eerst eens uitgraven.

Piet Karbiet | 22-01-15 | 15:05

Ja maar WAAROM dan? De crisis is toch alweer jaren voorbij, als we de statements van politici en centraal bankiers in de mainstream media mogen geloven Oh laat me raded... iets met Lügenpresse misschien?

*gaat rustig verder met goud en zilver kopen*

Xirdalan | 22-01-15 | 15:05

oud plan in een nieuwe jas , zei greenspan niet enkele jarengelden dat als de yank niks meer had hij het desnoods per helikopter zou uit strooien ???

witchmaster | 22-01-15 | 15:04

witwas | 22-01-15 | 14:43
Een mooie en perfecte samenvatting.
Behalve de laatste zin dan.
Het extra kapitaal (geen geld) kan onder huidige condities alleen als schuld de reële economie binnenkomen, niet als inkomen. En als schuld niet aantrekkelijk vanwege te lage rendementen die weer het gevolg zijn van te hoge belastingen en andere kosten (denk oa aan zakelijk onroerend goed).
Maw het kapitaal creëert nauwelijks inkomen/rendement. Net als in Japan en de USA. Jammer genoeg wordt nooit eens bekend gemaakt hoeveel economische groei een Euro kapitaalinjectie genereert (want het zou een eye opener zijn).

jemagookniksmeer | 22-01-15 | 15:04

ECB gaat staatsleningen opkopen, mooi he, je zet een paar nulletjes op ECB bankrekening er bij en maakt die nulletjes over naar een EU land die dan weer in het krijt staat bij de ECB voor de nulletjes die ze gekregen hebben, is de cirkel weer rond, kunnen de ambtenaren weer lekker kosten maken.

Uw Verzekeringsadvis | 22-01-15 | 15:03

Ik ga met Kees de Kort mee, zinloos!

lanexx | 22-01-15 | 15:03

En iedereen die door heft wat er gebeurd noemt het asociaal, arrogant maar nog belangrijker pure diefstal, dus crimineel. Ik ben alleen bang dat als je er aangifte voor doet je in je gezicht uitgelachen wordt. Wat heel vreemd is want als ik een bank en een stoel in mijn kamer heb staan en iemand streelt de stoel dan kan ik er prima aangifte voor doen. De ECB (onder leiding van de EU overigens) doet nu eigenlijk precies het zelfde. Nouja het enige verschil is dat ze het direct van mijn rekening dan wel uit mijn oude sok stelen en op zo’n manier dat je het niet ziet. Als je nu 1000 euro, dan heb je dat over een paar jaar nog, enig detail is dat voor die 1000 euro ik nu die bank en stoel kan kopen en over een paar jaar alleen nog maar die bank. En dat dus niet bij een persoon maar op massale schaal.

Het bewust beïnvloeden van inflatie / deflatie zou dan ook zeer strafbaar moeten zijn. Maar niet bij onder overheden en hun vriendjes.. Nee het is beleid.. 2% inflatie is het doel. Dat is dus een voorbeeld van de redenen dat ik nogal kritisch ben over de overheid, de EU en hun vriendjes. Dat wordt dan snel weggedaan als ongefundeerde onderbuik gevoelens maar ik vind bovenstaande toch niet bepaalde ongefundeerd, eerder duidelijk onderbouwd.

Oow en als de Grieken niet willen afbetalen is ook dat dus gewone diefstal en niets minder als een oorlogsverklaring (aangezien in oorlogstijd het ene geld jat van het andere land). Niet dat ik het niet kan begrijpen vanuit de Griekse bevolking, maar ze hadden nooit zich zo bij ons in de schulden moeten gooien.

DerUnterMensch | 22-01-15 | 15:03

miko | 22-01-15 | 14:42
Ik gebruik de regels om zo min mogelijk belasting te betalen, zoals mijn tandartskosten in 2014 doen, toen je die kosten mocht aftrekken.
.
Ik ontduik niet of koop niemand om. Dat is echt zeer gewoon daar.

Bubsy | 22-01-15 | 15:03

Waarom staatsleningen?

Waarom wordt er niet 60 miljoen geïnvesteerd om het mkb te helpen, om startersleningen te financieren, of weet ik het wat. Maar weer worden de banken geholpen, diezelfde banken die geen reet gedaan hebben om óns te helpen.

Watmoetikhiertypen? | 22-01-15 | 15:01

@Koettoerk | 22-01-15 | 14:43
Het gesjoemel en gerommel van de banken kost je meer dan die'moslims'
Misschien zijn ze wel een scapegoat voor de banken en machthebbers.

miko | 22-01-15 | 15:00

Jippie, gratis geld.... Of zoiets

Bicycle_Repairman | 22-01-15 | 14:59

@ProAsfalt | 22-01-15 | 14:54

Nee joh, dit is al meer dan een jaar een interne strijd tussen verschillende centrale bankiers. Helaas is deze strijd gewoon door de voorstanders gewonnen. Maar Weidman zal niet blij zijn.

roze_bril | 22-01-15 | 14:59

Dit noemen ze in het engels een 'endgame'

postmodernismisdead | 22-01-15 | 14:59

eigenlijk is het strafbaar wanneer we nog langer meewerken aan een bewezen corrupt systeem.
we zijn nu allemaal medeplichtigen.
iedereen weet het inmiddels:
this bankingsystem has been compromised.
ik hoorde laatst een klein jochie uitleggen dat de bankiers al het geld hebben opgemaakt,en nu het volk bedreigen met een totale crisis,wanneer we ze niet nog meer geld geven.

baard van troje | 22-01-15 | 14:55

EUR 60 mld aan obligaties aankopen tot september volgend jaar. Betekent EUR 1200 miljard aan 'nieuw geld'. Van dat bedrag wordt 20% van de eventuele verliezen 'gedeeld' door alle Euro landen. Nederland heeft een belang van 4%, dus schrijf maar alvast EUR 10 miljard af. Dat is EUR 625 per nederlander. Wat daarbij komt, is dat landen zoals Frankrijk, Italie, Spanje, Griekenland, etc. op papier ook meedelen in het risico. Het risico is echter groot dat zij in de praktijk niet kunnen meebetalen aan de mogelijke verliezen. Ergo: de Nederlander zal nog verder in zijn pak worden genaaid!

Kunnen Pechtold en Rutte dat even komen uitleggen?

hxl | 22-01-15 | 14:54

Dacht dat Duitsland hierop tegen was, echter Merkel zegt: ECB is een zelfstandig orgaan die zelfstandig beslissing(en) mag nemen.
Dus met andere woorden: ook duitsland geeft hiervoor impliciet toestemming.
Kennelijk heeft duitsland nog niet genoeg geleerd. Inzake Nederland is het simpel: de wens van het volk. D'66 staat bovenaan in de peilingen.

Gaat het helpen? Neen, of je creëert een mega inflatie. De wens van Rutte: de lasten nog verder omhoog, echter daar zal geen verhoging aan inkomsten tegenover staan. Zie de plannen van de werkgevers, met name de V&D's. 5,8% inleveren komt eerst.
Of en dat is het aannemelijkst, dat de banken van gekkigheid niet weten wat ze met het geld moeten doen van de bij hun opgekochte staatobligaties, zij het maar in mandjes aandelen pompen.

ProAsfalt | 22-01-15 | 14:54

De Grieken dreigen uit het Europroject te stappen,Nederland blijkt een plan in de la te hebben voor de terugkeer naar de gulden.Met deze actie worden de lidstaten totalitair geketend aan een schuld van biljoenen aan elkaar?

deraderendraaien | 22-01-15 | 14:54

kapotte_stofzuiger | 22-01-15 | 14:36

In ieder geval niet alleen de bankiers.
It's a corporate world.
En nu is het weer even genoeg met al die achterliggende aluminiumfolie-achtige krachten.

Desmoulins | 22-01-15 | 14:50

kapotte_stofzuiger | 22-01-15 | 14:29
Moest ik ook meteen aan denken.
419 triljoen and counting..

Igor Putkin | 22-01-15 | 14:50

En nu Ned, Dld en nog wat noord liggende landen uit de euro en eigen munt invoeren...

Outback | 22-01-15 | 14:50

Dus om 't op te sommen:
Here is a lot of money to improve inflation, giving our dumb citizens less money to spend on a monthly basis, and as a result we will all be fucked beyond recognition. So I say, Herr Draghi.
p.s.: I can't believe anyone believes anything I say, because I sell bucketloads of crap when I say that lowering interest and articifical increasement of the inflation would help the EU.

kanon0503 | 22-01-15 | 14:48

Godsammekraken | 22-01-15 | 14:27
Insert: / aluhoedje

Igor Putkin | 22-01-15 | 14:48

Ik heb het verkeerde beroep gekozen... Ik had voor politicus of voor financieel malloot moeten studeren. Had ik tenminste nu elke dag kunnen liegen en bedriegen zonder consequenties en lekker de burger kunnen uitzuigen door ontvangen van gratis geld van diezelfde burger. (Beide beroepen)

LangeTijdGeleden | 22-01-15 | 14:48

Dit komt 1 a 2 jaar te laat. Het duurt nog één jaar voordat dit effect gaat opleveren.

i-Wonder | 22-01-15 | 14:48

Als ik iets financieels doe en ik weet het niet dan vertrouw ik het ook niet.
Altijd is weer gebleken dat men rotzooi krijgt van banken en verzekeringen als men de kleine lettertjes niet leest of als men het niet begrijpt maar wel kuch het vertrouwen heeft.
Wij worden grnaaid door Draghi cs kortom de zuidelijke landen die in de meerderheid zijn en ons geld goed kunnen gebruiken. Wij zijn maar noordelingen die toch gewend zijn keihard te werken terwijl de zuiderling kan genieten aan de Middellandse Zee van het mooie leven waar wij toch geen verstand van hebben. Zoiets dus it serves us well. We mogen blij zijn dat we met hun in de EU ziten Wie denken wij wel wie wij zijn= Toch niet meer dan Duitsers en die hebben de oorlog verloren dus noch meer in het kader van de WiederGutmaching en ja Holland ist Provinz Deutschlands. Bukken mensen, knielen naar Parijs en Brussel (Straatsburg mag ook)

ecologiste | 22-01-15 | 14:47

Als ze toch aan drukken zijn, doe mij ook ff een paar nulletjes op mijn banksaldo er bij, goed voor de economie.

Uw Verzekeringsadvis | 22-01-15 | 14:46

Alles en iedereen wordt rijker nu olieprijzen laag zijn en kosten teruglopen. Dus gaan we met zijn allen meer investeren en consumeren. Bedrijven houden meer over door lagere brandstofkosten. En breiden uit, levert banen op. En Jantje en Truusje koopt weer een broodrooster en gaat weer een keer uiteten.

Overheid weer blij met meer belastinginkomsten en minder uitkeringen. Ware het niet dat alles uiteraard weer teniet wordt gedaan door moslimachtige mensen. Want thans miljarden meer kwijt aan opsporing en antiterreur met al die tikkende sleeping terrorcells.

Koettoerk | 22-01-15 | 14:43

Ze zijn nog steeds bezig om de crisis, die hoofdzakelijk is ontstaan door teveel schulden en te lage rente, op te lossen met nog meer schulden en nog lagere rente. Mijns inziens gaat QE de kloof tussen de bezittende en de werkende klasse tot megaproporties opblazen, vooral omdat het extra geld in de reëele economie niet nodig is en dus zijn weg gaat vinden naar vermogensbestanddelen en opkomende markten.

witwas | 22-01-15 | 14:43

Goldman is weer goed bezig, om de elite families te spekken.

Methylfenidaat | 22-01-15 | 14:43

Beleggen is soms zoooooo makkelijk geld verdienen. Aandeeltje ING schiet inderdaad omhoog naar nu al een plus van 2%.

Optelsommetje | 22-01-15 | 14:42

@Bubsy | 22-01-15 | 14:37
Ik doe er ook alles voor om geen belasting te betalen, jij niet? Kan ik me niet voorstellen.

miko | 22-01-15 | 14:42

Geen reden tot paniek. Dat gorgelend geluid komt uit uw spaargeld en pensioen maar daar was u inmiddels wel een beetje aan gewend.

Kromme Tenen | 22-01-15 | 14:40

Het opkopen van Grieks schuldpapier zou er buiten vallen. Dui en NL willen sowieso dat centrale banken alleen schuld van eigen land opkopen.
Anyway, QE werkt niet in Japan en in de VS zijn ze er ook meegestopt want main street schiet er niet veel mee op.

Zzzzooooffff | 22-01-15 | 14:38

Waar blijft die 'welvaart' toch uit dat Eurpromopraatje in die reclame uit 2002??? Het laat wel heel erg op zich wachten.

Oktoberfest | 22-01-15 | 14:37

Als die Grieken weg willen, moeten ze dat vooral doen. Met een beetje geluk volgen anderen.
Ik heb geen moeite met landen die nog niet op hetzelfde niveau zijn als West-Europa, zoals PL,CZ,SK,...
Echter, die Grieken zien historisch de staat als de vijand en ze zullen er alles aan doen om bijvoorbeeld geen belasting te betalen. Laat ze het maar lekker zelf uitzoeken. Zij blij, wij blij.

Bubsy | 22-01-15 | 14:37

@Desmoulins | 22-01-15 | 14:34
En wie beheerst de politici. Toch niet u, nutteloze k*tburger, die 1 keer per 4 jaar een knop mag indrukken c.q. een briefje in een bus mag gooien en dan maar moet geloven dat wat men op TV vertelt ook de verkiezingsuitslag is.

[aluhoedjes-donderdag]

kapotte_stofzuiger | 22-01-15 | 14:36

Das Kapital.... die zitten er werkelijk altijd naast.
Goud en zilver gaan het komende jaar een nog mooier ritje krijgen dan afgelopen maanden.

Lafayette | 22-01-15 | 14:34

@oxigan | 22-01-15 | 14:30
Fysiek goud, waarvan een klein deel ("genoeg voor water en een tank diesel") in handen. Laat de grootbankiers/ECB nu maar komen.
'Mad Max'-scenario's worden met de dag waarschijnlijker.

kapotte_stofzuiger | 22-01-15 | 14:34

kapotte_stofzuiger | 22-01-15 | 14:29

Het zijn vooral de politici die dit allemaal faciliteren. Dit is al jaren aanstaande ondanks alle berichten dat de economie aan een herstel begonnen is.
Al jaren kun je hier lezen dat er sinds de laatste crisis van 2008 helemaal niets verandert is.

Desmoulins | 22-01-15 | 14:34

Voor een Italiaan moet dit een vertrouwd gevoel geven.

wapster | 22-01-15 | 14:32

Mooi hoor, lekker aandeeltjes ING gekocht vanochtend op -0,7% , nu wachten op de klapper naar boven als Mario peop verkoopt :)

Optelsommetje | 22-01-15 | 14:32

laat ik dan op de zaken vooruitlopen.
alles wordt duurder en dit vereist eigenlijk een verdragswijziging, al zullen de heren in Brussel dat ontkennen.

(c)ZWITSUL | 22-01-15 | 14:31

Hoeveel moeten we alvast apart leggen voor de schuld van Italië of de onhoudbare Griekse staatsschuld?

deraderendraaien | 22-01-15 | 14:31

Samenvatting: gratis geld voor de banken.

Pimp my Voortuin | 22-01-15 | 14:31

De Europese Unie behelst ongeveer 200 miljoen huishoudens.
Als iedereen verdorie nou eens gewoon zijn voorraadkast, kelder, schuur of garage een keer fatsoenlijk opruimt en alle lege flessen en kratjes terug gaat brengen, heb je zo een paar miljard verdiend.
Probleem opgelost.
Denk ik.
Toch?

Cuyahoga | 22-01-15 | 14:30

@kapotte_stofzuiger | 22-01-15 | 14:29
Interessant artikel en voor velen niets nieuws. Tussen de regels door lees je toch wel wat alu-hoedjes material en zeker de commenters kunnen er wat van.

oxigan | 22-01-15 | 14:30

Economie, daar heb ik echt geen kaas van gegeten.
Nou ja, dat het niet zo lekker gaat, dat krijg ik dan nog wel mee.

Lewis | 22-01-15 | 14:29

De Rothschilds en andere bankiers van het verkozen volk lachen in hun vuistje [cross-topic alert].

kapotte_stofzuiger | 22-01-15 | 14:29

Was het maar al 18 maart, hoewel er dan natuurlijk nog niets veranderd. GS misschien tijd voor een positief berichtje? Al dat europa-, haatbaard- en corruptienieuws, je zou er bijna depressief van worden.

oxigan | 22-01-15 | 14:28

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl